Les Trois Ballons Luxeuil les Bains, Vosges Frankrijk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Les Trois Ballons Luxeuil les Bains, Vosges Frankrijk 130608"

Transcriptie

1 Les Trois Ballons Luxeuil les Bains, Vosges Frankrijk Met Anja Na de ervaring van vorig jaar wilde ik dit jaar zeker de hernieuwde versie fietsen, al was de uitdaging van La Planche des belles Filles niet meer opgenomen. Daarover later meer. 08/06/2013 LUXEUIL LES BAINS / RADDON EN MELBOURNE (70) Op mijn verjaardag op weg, met een paar prachtige cadeaus van Anja en een goede nachtrust achter ons kon het al niet meer fout lopen. Het weer werd als goed aangekondigd (warmer dan de afgelopen weken en droog). Kortom alle ingrediënten waren aanwezig om een mooi weekend fietsen te beleven. Van de organisatie: vanuit een vertaalprogramma 3 ballonnen tracé biedt beklimmingen voor intens fietsplezier 213 km, 4300 hm. Vanuit het kuuroord van Luxeuil-les-Bains, in het natuurlijke park van de Ballons des Vosges. Met de klim van de Servance, de weelderige beklimming van de Ballon de Chevreres (914 m) met het overschrijden van de 15% ook wel bijgenaamd de "Petit Galibier". Ook de Ballon d'alsace (1200 m), de Hunsdruck (745 m), en de absolute beklimming van de Grand Ballon (1325 m) door de 'Royal Road' col AMIC, de passen van Oderen (884 m), Tot slot een ongewone en charmante kraag van het Kruis (678 m) in het land van 1000 Meren (kleine Finland). Het vooruitzicht: 3 BALLONS MASTER 213 KM

2 3 BALLONS SENIOR KM Beschrijving: de Chevreres pass en Ballon de Servance (1200 m) voor een terugkeer over de 1000 meren. De aankomst : Na een lange rit zijn we eerst naar Luxeuil-les-Bains gegaan om onze inschrijving vast te stellen. Net voordat we dit konden doen belde Thomas om me te feliciteren vanuit Malta. Fantastisch, wat een start en goed om hem te horen. Nadat we ons nummerplaatje, routebeschrijving en chronometerkaartje hadden opgehaald hebben we ons nog even geamuseerd met het bekijken van fietsgerelateerde koopjes en niets gekocht. Daarna zijn we zo n 35 km verderop naar ons hotel gegaan. We werden ingedeeld in een naast het hotel gelegen huis (nr 34, complex hotel met meerder woonhuizen als één geheel, bijzonder). Een kleine kamer en een klein bed, wat ook nog eens doorgelegen bleek te zijn. Dicht op elkaar dus. Uitzicht over het voetbalveld, waar we s anderendaags omheen zouden staan voor het vertrek. Het hotel was prima en we hebben er goed ontbeten en geluncht, ze waren zo gastvrij om om 5:00 uur een fietserontbijt te maken en ook de laatste avond nog om 21:15 uur ons te willen bedienen. s Avonds na het diner buiten zijn we nog een avondwandelingetje gaan maken in het pittoreske dorpje Villersexel. Zoals al deze dorpjes in de Vogezen is het typisch Frans en plateau gebouwd. In dit dorpje stond ook een prachtig kasteel, waar we net te laat aankwamen. De poort ging net dicht, al mochten we nog even wat foto s maken van wat verderaf. Volgende keer beter.

3 Ook nog heerlijke een kop koffie gedronken een in kroegje, waar we met een kleine familie met vechthond. Nagenoten van de avondluchten en invallende duisternis. Op tijd naar bed, want de volgende morgen wilden we vroeg aan het ontbijt zitten.

4 De dag van de waarheid: Om 4:40 uur de wekker gezet om stipt om 5:00 uur aan het ontbijt te kunnen zitten. We zaten in een hotel zo n 35 km van de start en wilden niet al te laat aan de tocht beginnen. Met een nieuwe Europese Garmin-navigatie dachten we snel ter plekke te kunnen zijn, maar i.p.v. de doorgaande weg werden we via de mooiste landweggetjes het heuvelachtige, met mistflarden en ochtenddauw bedekte land doorgestuurd. Prachtig met die opkomende zon. De bewegwijzering bij Luxeuil was goed, zodat we een parkeerplek vonden niet ver van de start. Op het grote voetbalterrein was het verzamelen en werden we in verschillende groepen langs het veld geïnstalleerd, waarbij de nummerplaatsjes aangaven waar je moest gaan staan. Mooi plekje in de zon, maar al wel wat verder naar achteren. het wachten is altijd weer vervelend en dit keer duurde het ook erg lang voor we weg mochten. Voor Anja nog veel later dan ik, want zij had een blauw nummerplaatje van de 105 km-tocht, dus achteraan sluiten. Uit voorgaande wordt meteen de toon ook gezet voor de dag. Een fantastisch mooie, maar ook zware tocht door de Vogezen. Vele bekende plekken kwamen weer aan bod, maar juist het laatste stuk was een geweldige ervaring in meerdere opzichten. De klim van La Planche des belles Filles was vervangen door een gemeen stuk klim, waarbij voor het eerst geen bordjes stonden met het aantal km s te gaan, noch met het % van de klim. Het begin ervan bleek al een behoorlijke greep in de mentale buitel in te houden en het hield niet op. Pas bovenin het kleine Finse Merengebied kon je naar adem snakken, niet alleen van de gedane inspanning, maar tevens van het prachtige natuurgebied dat hier werd voorgeschoteld. We bleven er ook nog wat op- en neer gaan, wat met die zware benen en het rondkijken niet mee viel, maar uiteindelijk konden we ons letterlijk en figuurlijk naar beneden laten donderen en het laatste vlakke stuk vol gas naar Luxeuil-les-Bains terugkeren.

5 EIND GOED, AL GOED! De binnenkomst na een dag op de fiets te hebben gezeten, vastgelegd door de vaste correspondent. Finish uitrijden en melden bij Anja! afstand: gemid: max: 218,6 km 21,5 km/h 75,1 km/h Vertrek: Aankomst: totale tijd: rijtijd: pauze: 07:37:48 uur 18:58:48 uur 11:21:00 uur 10:08:46 uur 01:12:24 uur, drukte bij drinkposten (een voorbeeld te nemen aan de Belgen), eenmaal een broodnodige los pauze en de laatste post genieten van het uitzicht en energie opdoen voor de laatste 20 km. De volgende dag uitgeslapen, ontbeten en terug naar huis, waar we s avonds om 18;00 uur aankwamen na een uur stil te hebben gestaan tussen Antwerpen en Breda. Biertje verdiend!! Het vernieuwde parcours werd positief onthaald door de deelnemers, al was het een stukje zwaarder dan de voorbije editie. La Planche des Belles Filles werd waardig vervangen door Le Plateau des 1000 Lacs. Deze beklimming doet denken aan La Redoute, maar dan viermaal zo lang.

6 Profiel Les Trois Ballons 2013 Parcours Les Trois Ballons 2013 Faucogney Gemiddeld: 5 % Lengte: 2,6 kilometer Hoogtemeters: 130 meter Starthoogte: 367 meter Finish hoogte: 497 meter Na 14 kilometer ga je de eerste klim van de dag op. Deze is niet al te lang en te steil. De klim zal er wel voor zorgen dat de grote startgroep zal breken en er kleine groepen ontstaan.

7 Col des Chevrères Gemiddeld: 5,3 % Lengte: 9,7 kilometer Hoogtemeters: 523 meter Starthoogte: 393 meter Finish hoogte: 916 meter De eerste 6 kilometer zijn niet al te lastig. Drie kilometer valsplat om vervolgens drie kilometer tegen ongeveer 5% te klimmen. Daarna gaat het 4 kilometer stevig omhoog met stijgingspercentages die niet meer onder de 7% komen. In de laatste 2 kilometer zit het zwaartepunt van deze klim. Schakel hier naar de kleinste versnelling want je dient 2km tegen 11% te overwinnen en de dag is nog zo lang! Ballon d Alsace Gemiddeld: 5,2% Lengte: 12,4 kilometer Hoogtemeters: 643 meter Starthoogte: 535 meter Finish hoogte: meter Dit is de minst steile kant van de Ballon d Alsace beklimming. De weg klimt eigenlijk de hele klim geleidelijk omhoog tegen stijgingspercentages tussen de 5% en 6%. In de afdaling richting Sewen zitten een aantal vervelende bochten. Voor de renners die al een keer mee hebben gedaan zal dit bekend voorkomen aangezien de afdaling de beklimming van de vorige editie van Les Trois Ballons was.

8 Col du Hundsrück Gemiddeld: 3,9% Lengte: 8,7 kilometer Hoogtemeters: 343 meter Starthoogte: 405 meter Finish hoogte: 748 meter Deze kant van de Hundsruck begint vanaf Massevaux met 2 kilometer valsplat tegen 3 a 4%. Vervolgens 2 kilometer tegen 5 a 6%. Halverwege de klim zit een afdaling van ongeveer 1,5 kilometer. Daarna is het nog 4 kilometer klimmen tegen 5,5% naar de top. Grand Ballon Gemiddeld: 6,1% Lengte: 16 kilometer Hoogtemeters: 974 meter Starthoogte: 368 meter Finish hoogte: 1342 meter De langste en zwaarste klim van de dag. De eerste 2 kilometer vanuit Willer Sur Thur lopen valsplat. Vervolgens kom je midden in het bos terecht, hier wordt 7 kilometer geklommen tegen percentages van gemiddeld 5,5%. Naarmate je hoger komt wordt de begroeiing minder en het uitzicht des te beter. Geniet hiervan zolang je kan, want hier ligt het zwaartepunt van de klim. De stijgingspercentages komen niet meer onder de 7% en de laatste 4 kilometer naar de top zijn tegen +8%.

9 Col d Oderen Gemiddeld: 4,3% Lengte: 9,8 kilometer Hoogtemeters: 422 meter Starthoogte: 462 meter Finish hoogte: 884 meter Zonder het stuk valsplat van 2,5 kilometer tussen Oderen en Kruth is het gemiddelde stijgingspercentages van deze klim 5,5% over 7,3 kilometer. Vanuit Kruth is het geleidelijk klimmen tegen 5 a 6%. Alleen de laatste kilometer is het stijgingspercentage een stuk pittiger, namelijk 7,7%. Dit is ten opzichte van de voorgaande edities van Les Trois Ballon de zwaardere kant van Col d Oderen. Col des Croix Gemiddeld: 4,5% Lengte: 4,1 kilometer Hoogtemeters: 183 meter Starthoogte: 495 meter Finish hoogte: 678 meter Voor vele die al eens Les Trois Ballons hebben gereden zal deze klim bekend voorkomen. Dit was namelijk in voorgaande edities het einde van de afdaling van de Ballon Servance. Vanuit Le Thillot leidt deze klim je in 4 regelmatig klimmende kilometers je naar de top van de Col des Croix.

10 Champ Jaillet Gemiddeld: 9,2% Lengte: 2,1 kilometer Hoogtemeters: 197 meter Starthoogte: 453 meter Finish hoogte: 650 meter Een smal en onregelmatig weggetje dat vanaf het gehucht Les Evaudois erg steil is. Het is een korte klim, maar pas op er zit een stuk van 700 meter in tegen gemiddeld 10,5% met een maximum van 14,5%. Een grote kans dat hier de ontknoping gaat plaatsvinden. Klim naar Le Bachetey Gemiddeld: 4,6% Lengte: 1,9 kilometer Hoogtemeters: 86 meter Starthoogte: 586 meter Finish hoogte: 672 meter De laatste klim van de dag volgt na 190 kilometer. Een kort klimmetje van 2 kilometer tegen 4,6% die niet officieel als col wordt aangeduid in de boeken.

De moed van een mens kent geen grenzen en een goed getraind sportman kan uitzonderlijke prestaties nastreven.

De moed van een mens kent geen grenzen en een goed getraind sportman kan uitzonderlijke prestaties nastreven. Les Trois Ballons De moed van een mens kent geen grenzen en een goed getraind sportman kan uitzonderlijke prestaties nastreven. Voorwoord Ter illustratie van Les Trois Ballons hebben we met veel plezier

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

STAVELOT TROIS PONTS

STAVELOT TROIS PONTS WEEKEND 2015 STAVELOT TROIS PONTS ROUTEBESCHRIJVING Vanuit het vakantiepark dalen we af richting Trois Ponts. Op de T-splitsing draaien we rechtsaf richting Coo. Hier kunnen we tot na het grote viaduct

Nadere informatie

Les Trois Ballons. De moed van een mens kent geen grenzen en een goed getraind sportman kan uitzonderlijke prestaties nastreven.

Les Trois Ballons. De moed van een mens kent geen grenzen en een goed getraind sportman kan uitzonderlijke prestaties nastreven. Les Trois Ballons De moed van een mens kent geen grenzen en een goed getraind sportman kan uitzonderlijke prestaties nastreven. Hallo Trois Ballonner! Ben jij één van 4000 deelnemers van Les Trois Ballons?

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012

Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012 Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012 Een week fietsen in de hoge Alpen. (Van huis vrijdagavond tot thuis zondagmorgen 0.00 uur) Eigen vervoer. Appartementen

Nadere informatie

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS Stijn Vanbosseghem V 1.0 20.04.2018 A. COL DE SARENNE CIJFERS Westzijde Lengte 3,0 km Gemiddeld % 7,5 % Hoogteverschil 227 m Voet 1.769 m Top 1.996 m Moeilijkheid

Nadere informatie

Trip De Vlaamse Grimpeur. Met medewerking van:

Trip De Vlaamse Grimpeur. Met medewerking van: De Vlaamse Grimpeur Trip 2018 Met medewerking van: Ann van Rentergem Oostakker * Claeys Philippe Landegem Chris Jegers Aalter * AB Electro Assebroek Rik Van de Walle Aalter * Elektro FD Gistel Voorstelling

Nadere informatie

PEELTRAPPERS ON TOUR!

PEELTRAPPERS ON TOUR! PEELTRAPPERS ON TOUR! Zwarte Woud 2017 420 kilometer 9000 hoogtemeters Programma Woensdag 26 juli Vertrek Odiliapeel: 07.00 uur Aankomst Bad Krozingen: 12.00 uur Vervoer: Bus voor personen en fietsen.

Nadere informatie

Hoe ziet de reis eruit:

Hoe ziet de reis eruit: Bij voldoende belangstelling organiseren wij voor de echte berggeiten wederom een fietsreis naar de Franse Pyreneeën. vertrek: vrijdag 18 september 2015 terugkomst: zaterdag 26 september 2015 Hoe ziet

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

DOORKRUIS DE MOOISTE FIETSREGIO S

DOORKRUIS DE MOOISTE FIETSREGIO S FIETS BELEEF GENIET DOORKRUIS DE MOOISTE FIETSREGIO S FIETSREIZEN (DICHTBIJ-COLS-ETAPPEREIZEN) Weekend Klassiek Mont Ventoux Pyreneeën Vogezen Fiets het Alpendak eraf! Stelvio 2-4 mei 28 mei-1 juni 5-9

Nadere informatie

Jean Nelissen Classic

Jean Nelissen Classic Jean Nelissen Classic - 170617 met Anja Na 2015 weer ingeschreven voor de Jean Nelissen Classic. Om mezelf te bewijzen? Wel om eens te kijken waar ik sta, wat ik aankan na een jaar van herstel van het

Nadere informatie

Bouirex. Hoogtemeters:

Bouirex. Hoogtemeters: Bouirex Afstand: Hoogtemeters: 30 km 1300 m Algemeen Een wolf in schaapskleren. Slechts 30 km lang maar wel 1300 hoogtemeters die in de eerste 15 km worden gemaakt. De tocht begint vanaf de parkeerplaats

Nadere informatie

Vogezen 18 21 juni 2015

Vogezen 18 21 juni 2015 Vogezen 18 21 juni 2015 Deze dagen werden gekenmerkt door niet al te best weer; af en toe een bui en ongeveer 18 graden, maar de temperatuur steeg aanzienlijk door het prettige gezelschap, discussies,

Nadere informatie

Overwin de Franse. Alpen en de Mont Ventoux (3* accomodatie), Frankrijk. Reizen voor Sport Fans. 8 dagen / 7 nachten

Overwin de Franse. Alpen en de Mont Ventoux (3* accomodatie), Frankrijk. Reizen voor Sport Fans. 8 dagen / 7 nachten Reizen voor Sport Fans Overwin de Franse Prijs vanaf : 1.985 vanaf 2-persoonskamer Alpen en de Mont Ventoux (3* accomodatie), Frankrijk 8 dagen / 7 nachten Vertrekdatum 09/07/2016 1.985 vanaf en 2-persoonskamer

Nadere informatie

Onderaan werd er vanaf half vijf gestart in groepen van 500 klimmers en zo gebeurde het dat wij om 5:10 begonnen aan onze eerste klim.

Onderaan werd er vanaf half vijf gestart in groepen van 500 klimmers en zo gebeurde het dat wij om 5:10 begonnen aan onze eerste klim. Weekje Alp d-huez Op zondag 3 juni vertrokken wij met ons gezin in alle vroegte naar de berg waar we al zolang naar hadden uitgekeken. Onderweg worden we al diverse malen ingehaald door motorrijders in

Nadere informatie

Italiaanse Alpenrit op de fiets!

Italiaanse Alpenrit op de fiets! Italiaanse Alpenrit op de fiets! Ben jij een liefhebber van mooie beklimmingen en afdalingen in het hooggebergte van de Italiaanse en Zwitserse alpen? Dan hebben wij voor u de perfecte fietsweek (6 dagen

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

La Chouffe Classic

La Chouffe Classic Impressie La Chouffe Classic 160521 met: (Anja) Wij rijden België door bij opkomende zon. Wat een rust in de kleuren, wat een schouwspel van rood, blauw en mystiek geel aan de horizonten. Een verademing

Nadere informatie

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Aankomst op luchthaven Athene Griekenland waar u door mij zult worden opgevangen. Na het inladen van de bagage (en de eventueel meegenomen fietsen)

Nadere informatie

Climbing for Life, Gérardmer, Vogezen Frankrijk Tour des Lacs et Cascades

Climbing for Life, Gérardmer, Vogezen Frankrijk Tour des Lacs et Cascades Climbing for Life, Gérardmer, Vogezen Frankrijk Tour des Lacs et Cascades 170908 Met gemixte gevoelens 7-9-2017 vertrokken naar Gérardmer Frankrijk. Enerzijds enorm leuk om weer in de Vogezen te gaan fietsen,

Nadere informatie

Oostelijke Pyreneeën Bacwalde Fietsvakantie augustus 2019

Oostelijke Pyreneeën Bacwalde Fietsvakantie augustus 2019 Oostelijke Pyreneeën Bacwalde Fietsvakantie 24-31 augustus 2019 We trekken naar de Oostelijke Pyreneeën, met name het departement Ariège en Haute-Garonne, minder bekend maar daarom niet minder mooi. Aangezien

Nadere informatie

Guillestre 2007. RoadBook 18 25 Augustus

Guillestre 2007. RoadBook 18 25 Augustus Guillestre 2007 RoadBook 18 25 Augustus Het menu van cols voor Le Tour de Tignes 2007: Hierbij een overzicht van de cols geselecteerd voor onze editie 2007. Hoe en wat we gaan doen wordt ter plekke door

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers, Fiets. Trainingen

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers, Fiets. Trainingen Nieuwsbrief nummer 4, 3 mei 2015. Beste volgers, Wat gaat de tijd toch hard, voor u ligt alweer de 4 e nieuwsbrief. Dit betekent dat we weer een maand verder zijn Nog maar 4,5 week en dan is het al zover

Nadere informatie

Wielervrienden in het Zwarte woud.

Wielervrienden in het Zwarte woud. Wielervrienden in het Zwarte woud. Op zondag 4 augustus vertrokken 5 wielervrienden, Ber Fraats, Lambert Jeukens, Andre Janssen, William van der Coelen, Ed op den Camp en Jo Fraats als gastrijder, naar

Nadere informatie

Minivakantie Maastricht 140905-07

Minivakantie Maastricht 140905-07 Minivakantie Maastricht 140905-07 met: Anja, Shirley en Hans Met vrienden in Maastricht het hoofd geheel verlicht. Twee weken terug spontaan besloten om een weekend met elkaar allerlei zaken te vieren.

Nadere informatie

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim.

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Door omstandigheden moest de groep van Hein Tol zich enkele weken voor vertrek helaas terugtrekken. Onze groep bestaande uit Simon Kras, Johan

Nadere informatie

273KM. Luik Bastenaken Luik

273KM. Luik Bastenaken Luik 273KM Luik Bastenaken Luik Het is zaterdag 22 April, en 3u50 loopt mijn wekker af. Deze keer geen snooze knop, want ik spring direct uit bed, en ga snel de badkamer in om mijn fietskleren aan te schieten.

Nadere informatie

Weet je wat ook leuk is!!!

Weet je wat ook leuk is!!! 26 juli 2012 Alpe D`Huez Triatlon CD. Weet je wat ook leuk is!!! Een vaak gehoorde kreet in het kleine triatlon wereldje. de triatlon van Alpe D`Huez Getriggerd door alleen al de heroïsche naam van werelds

Nadere informatie

Programma fietsweek racefiets:

Programma fietsweek racefiets: Programma fietsweek racefiets: Algemeen. Het betreft een standplaatsvakantie, wat betekent dat u elke dag weer terugkeert op het logeeradres om daar heerlijk uit te kunnen rusten aan het zwembad en te

Nadere informatie

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is?

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is? 100 Col 's beklimmen in 40 dagen met een totale afstand van 4100 kilometer. Eddy Driessen uit Arnhem wil die tocht gaan afleggen en dat doet hij voor zijn plezier maar ook voor het goede doel. Namelijk

Nadere informatie

Schmücke, Duitsland - langlaufreis 111020-111023. met: VASA Sport

Schmücke, Duitsland - langlaufreis 111020-111023. met: VASA Sport Schmücke, Duitsland - langlaufreis 111020-111023 met: VASA Sport 1 Voortraject Al langer geleden was de planning van Anja om met VASA naar de hal in Oberhof te gaan om te trainen voor het langlaufen. De

Nadere informatie

Routemap Nans Les Pins

Routemap Nans Les Pins Inleiding Voor je ligt de Routemap Nans les Pins. D eze map, waarin een aantal routes in de directe omgeving van Nans wordt beschreven, is m et de grootst mogelijke zorg samengesteld. De routes zijn gericht

Nadere informatie

Trailrunning. RCN Camping Belledonne. Verleg je grens! Omgeving Alpe d Huez

Trailrunning. RCN Camping Belledonne. Verleg je grens! Omgeving Alpe d Huez Omgeving Alpe d Huez Trailrunning RCN Camping Belledonne Verleg je grens! Trailrunning RCN camping Belledonne De omgeving van de Alpe d Huez is vooral bekend bij wielrenners. Toch zijn er veel indrukwekkende

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

GR5 Les Houches -Modane Hans Wortel

GR5 Les Houches -Modane Hans Wortel GR5 Les Houches -Modane Hans Wortel pagina 1 van 12 Index Website GR5 Les Houches - Modane 1) Algemeen 2) Foto's GR5 Les Houches - Modane 3) Onze Route in een spreadsheet 4) Download GPS Info (tracks,

Nadere informatie

Routebeschrijving. Mountain bike. Hives

Routebeschrijving. Mountain bike. Hives Routebeschrijving Mountain bike Hives Route 01-10 km Route 01-10 km GRAVIER - CROIX DE CIELLE BOIS DE LA ROCHE - over de brug «pont du Gravier» gaan. - neem rechts «rue de la Gare». - je rijdt over een

Nadere informatie

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal...

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... 2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... Alweer een tijdje geleden, maar vanwege de drukte nog geen verslag, maar zondag 16 november jongstleden liep ik mijn eerste Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Nadere informatie

Reis: Fiets het Alpendak eraf!

Reis: Fiets het Alpendak eraf! Reisverslag Reis: Fiets het Alpendak eraf! Verleg je grenzen en fiets met Grinta en Flamme Rouge de hoogste cols van de Alpen op! Deze machtige etappereis stuurt je langs één van de spectaculairste routes

Nadere informatie

WattCycling Alpe d Huez week 2018

WattCycling Alpe d Huez week 2018 WattCycling Alpe d Huez week 2018 WattCycling Alpe d Huez week 2018 In 2018 organiseert WattCycling in samenwerking met TUI Sports voor de eerste keer een fietsweek in de Alpen. Samen met de Nederlandse

Nadere informatie

Fiets & Beleving 2012

Fiets & Beleving 2012 Fiets & Beleving 2012 Informatiebrochure Nieuw programma Fiets & Beleving organiseert in 2012 weer vernieuwde en actieve fietsevenementen waarbij de fiets en beleving centraal staan. Zo staan bij de vernieuwde

Nadere informatie

Trois ballons 2014 het gedetaileerde verslag

Trois ballons 2014 het gedetaileerde verslag Trois ballons 2014 het gedetaileerde verslag Na een zonnige rustdag, slechts onsierd door een gerecht met veel bruine bonen, is het zo ver. Opstaan om half vijf, meen ik mij te herinneren, een uurtje in

Nadere informatie

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de Begin september 2016 hebben wij, Paul, Jordi, Peter, Ed en ik (Erik) de achtdaagse toer gelopen in Val Gardena Dolomieten. Deze toer was zonder meer grandioos en grandioos geregeld. Na enig zoeken op internet,

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011 BESCHRIJVING TOCHT Dit gedeelte van de GR 5 speelt zich voornamelijk af in het Nationaal Park La Vanoise maar doorkruist ook een gedeelte van het Nationaal Park Savoi. Het zijn de Alpen op zijn mooist.

Nadere informatie

Reisverslag Wijnreis 2011

Reisverslag Wijnreis 2011 Woensdag 2 November: Een uitgestelde start in verband met een ISO audit.. Omniva le Ridderkerk om 16.45 uur. Tot onze verbazing geen files in ons land en België. Spreuk van de dag 1: Morgen zien we meer:

Nadere informatie

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy.

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. DtD deel twee Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. Zaterdag vertrek ik om kwart voor twee in de middag samen met Jan naar Durbuy in de Ardennen.

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Een Zwitserse Witte Herder op de hoogste top van Duitsland Augustus 2011. In de Hohe Tauern was het al een hele tijd wisselvallig weer, maar in

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 1 van 15 18-11-2012 20:40 WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 Door René van Maanen en Nol van Asseldonk Maandag begon de week met wat slechtere weersvoorspellingen voor het weekeinde.

Nadere informatie

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa los Quemados - (Spanje La Palma Los Quemados) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Route Sommets Lienne-Amblève

Route Sommets Lienne-Amblève 1 Route Sommets Lienne-Amblève Thierry De Heyn def. 29 juni KAVA tocht zondag 21 augustus 2016 80 km 2100 hoogtemeters 36 km 600 hoogtemeters Thierry De Heyn Rita Heremans tdh@kava.be Rita.heremans@gmail.com

Nadere informatie

St. Rémy Frankrijk t/m Met: Anja, Hugo en Ria

St. Rémy Frankrijk t/m Met: Anja, Hugo en Ria 1 St. Rémy Frankrijk 110417 t/m 110425 Met: Anja, Hugo en Ria Na het rijden van de Peter van Pedegem zijn we na een biertje en patat (ja, Anja stelde dit zelfs van harte voor) op weg gegaan voor onze vakantie

Nadere informatie

Vertrek te Felenne, voor avontuurlijke stappers

Vertrek te Felenne, voor avontuurlijke stappers Vertrek te Felenne, voor avontuurlijke stappers Afgelegd parcours Het parcours is zeer gevarieerd, met steile beklimmingen en afdalingen Uitrusting : wandelschoenen, fluorescerend hesje. Respecteer de

Nadere informatie

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Zaterdag 19 juli Geschreven door Antje en Maarten V.v.V. De treinreis van Maastricht naar Luik was echt te warm, maar van Luik naar hier was wel ok. Toen we aankwamen zijn

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

2 daagse wandeltocht Marche de L Armee 21 22 mei Diekirch 2005

2 daagse wandeltocht Marche de L Armee 21 22 mei Diekirch 2005 2 daagse wandeltocht Marche de L Armee 21 22 mei Diekirch 2005 Intro:... 2 20 mei : de heenreis... 2 21 mei: 1 e wandeldag... 4 22 mei: 2 e wandeldag... 5 23 mei: de terugreis... 5 Intro: Dit jaar wilde

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk.

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Zaterdag morgen 15 juni 2013 om 5 uur gaat het trainings weekje mountainbiken in Oostenrijk beginnen. Onze verblijfplaats in Oostenrijk is het appartement van

Nadere informatie

MASCA, LA GOMERA EILAND TOUR

MASCA, LA GOMERA EILAND TOUR Algemene info: Tijdens onze begeleide tochten leggen wij de nadruk op bike and relax. We zoeken de balans tussen ontspanning door inspanning. De gidsen zorgen voor een perfect gebalanceerde inspanning

Nadere informatie

Verslag Hosinsul Seminar Schotland 2013

Verslag Hosinsul Seminar Schotland 2013 Verslag Hosinsul Seminar Schotland 2013 Hoe trots kan je zijn als je door een Grandmaster ( Peter Harkess IX Dan) wordt uitgenodigd om Hosinsul seminars te komen geven in Schotland. Ik kan je zeggen heeeeeeeeeeeeel

Nadere informatie

La Marmotte Alle 10 de Molenrijdes + Peter Hofland waren dinsdag op camping Belledonne aan de voet van de Croix de Fer.

La Marmotte Alle 10 de Molenrijdes + Peter Hofland waren dinsdag op camping Belledonne aan de voet van de Croix de Fer. Afstand: Hoogtemeters: 174 km 5000 m Col Alph d'huez Col de la Crox de Fer Col du Telegraphe Col du Galibier La Marmotte 2004 La Marmotte 2004, ook dit jaar weer deelname van een aantal Molenrijders. In

Nadere informatie

Vanuit Gedinne. (fietser) wandelaar) Beschrijving. 0 min Vertrek aan het station : verlaat het station en volg de richting Gedinne-centre.

Vanuit Gedinne. (fietser) wandelaar) Beschrijving. 0 min Vertrek aan het station : verlaat het station en volg de richting Gedinne-centre. Vanuit Gedinne Voor fietsers en sportieve wandelaars. U kan Gedinne bereiken vanuit Beauraing met de trein of met de bus. De gevolgde wegen zijn geasfalteerd. U kan deze tocht dus ook per fiets doen. Uitrusting

Nadere informatie

Introduktie: Veel fietsplezier. Bert Mulder Maart 2013.

Introduktie: Veel fietsplezier. Bert Mulder Maart 2013. Introduktie: Voor jullie ligt de eerste fietsgids met 18 tochten die allemaal hun vertrekpunt vanuit camping la vieille ferme in Embrun hebben. In de winter van 2013 heb ik de gegevens die rond dwarrelden

Nadere informatie

Beaugency, 18 mei 2007

Beaugency, 18 mei 2007 Beaugency, 18 mei 2007 30 kilometer, totaal 303 kilometer Negenentwintig kilometer vanaf de kathedraal, zegt mijn routebeschrijving. Daar zie ik wel tegenop, vooral omdat de route helemaal de GR3 volgt.

Nadere informatie

DAG 1 : VALENCE VAISON-LA-ROMAINE

DAG 1 : VALENCE VAISON-LA-ROMAINE VALENCE NICE 2017 DAG 1 : VALENCE VAISON-LA-ROMAINE Dag 1 : Met de TGV vanuit Brussel of Lille naar Valence (beneden Lyon). Aankomst daar voorzien om 11 uur ongeveer -> Die dag is er nog 113 km te rijden

Nadere informatie

Verpeilhütte Kaunertal

Verpeilhütte Kaunertal Verpeilhütte Kaunertal Feichten - Verpeiltal - Verpeilalm - Verpeilhütte - (Mooskopf) - Verpeilalm - Feichten ***** - 9 Km - 850 Hm - 5:00 uur Door het Verpeiltal omhoog naar de Verpeilhütte is een schitterende

Nadere informatie

Op de fiets naar de VOGEZEN. donderdag 3 juli 2014 - maandag 14 juli 2014

Op de fiets naar de VOGEZEN. donderdag 3 juli 2014 - maandag 14 juli 2014 Op de fiets naar de VOGEZEN donderdag 3 juli 2014 - maandag 14 juli 2014 VOGEZEN 2014 Donderdag 3 juli 2014 : WECHELDERZANDE - WEISMES (B) Vrijdag 4 juli 2014 : WEISMES (B)- KONZ (D) Zaterdag 5 juli 2014

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Verslag Campertrip Tour de France 2012.

Verslag Campertrip Tour de France 2012. Verslag Campertrip Tour de France 2012. Het leek ons wel leuk om eens een etappe van de Tour van nabij mee te maken. We hebben gekozen voor de eerste bergetappe, van Macon naar Bellegarde sur Valserine.

Nadere informatie

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te kijken...4 De mensenmenigte opende zich in het midden...5 Toen

Nadere informatie

Lummen Sint- Truiden Tongeren Hasselt Lummen

Lummen Sint- Truiden Tongeren Hasselt Lummen Onze rit van vandaag gaat naar het mooie Limburg, en meer bepaald het gebied tussen Lummen, Sint- Truiden, Tongeren en Hasselt. We fietsen heel veel over knooppunten want die zijn en blijven in Limburg

Nadere informatie

Une Belle Histoire Nou, daar sta je dan. Met je goede gedrag, langs de snelweg in Belgie met een lekke achterband. Maar wacht, ik ga veel te snel. Vrijdagochtend zouden we met 14 Goodfellas vertrekken

Nadere informatie

Giro di KiKa e etappe IL Classico / Bolzano Bormio = 153 km en hoogtemeters

Giro di KiKa e etappe IL Classico / Bolzano Bormio = 153 km en hoogtemeters Giro di KiKa 2016 In januari heb ik de beslissing genomen om dit jaar mee te doen aan Giro di Kika 2016. Dit is een 6 daagse fietstocht ten bate van de strijd tegen kinderkanker, door de Dolomieten met

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

Weergoden waren groep 10 gunstig gezind van Guebwiller naar Clerval

Weergoden waren groep 10 gunstig gezind van Guebwiller naar Clerval ETAPPE 10 Weergoden waren groep 10 gunstig gezind van Guebwiller naar Clerval Samenstelling groep 10: Edwin Bond, Hans Veerman, Greqor Koning (Krekker), Pierre Hoogland, Ton Steenbeek en Andre Runderkamp.

Nadere informatie

individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin

individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin Zuid Elzas 7 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin Een weekje even helemaal er tussen uit, niet te ver, maar wel in een heel andere omgeving? Dat kan in de Elzas, op zijn Frans: Alsace!

Nadere informatie

Diekirch-Valkenswaard

Diekirch-Valkenswaard Diekirch-Valkenswaard 110827 Vertrek op vrijdag 26 augustus samen met Johan van Tilburg, zijn bedrijf is één van de sponsoren van de ploeg waar we mee zouden gaan fietsen. Om 10:00 uur zouden we verzamelen

Nadere informatie

Mountainbiken Zuid-Limburg

Mountainbiken Zuid-Limburg Mountainbiken Zuid-Limburg Van dezelfde auteur verscheen ook Racefietsen Zuid-Limburg. Rick Brauwers Mountainbiken Zuid-Limburg Hét offroadboek voor het Limburgse Heuvelland. 1. Gulpenroute 2. Vijlenroute

Nadere informatie

III Hinterzarten-Wiedener Eck

III Hinterzarten-Wiedener Eck III Hinterzarten-Wiedener Eck Afstand 28.5 km; stijgen 860 m; dalen 650 m. Na een uitgebreid ontbijt namen we afscheid van Schwarzwaldhuesli. Vandaag is het de Koningsetappe van de Westweg, de overschrijding

Nadere informatie

DAG 1, vrijdag 1 juni 2012 Epe (Ned) Roermond (Ned) 187 km

DAG 1, vrijdag 1 juni 2012 Epe (Ned) Roermond (Ned) 187 km ETAPPE OVERZICHT EPE ALPE d HUEZ vrijdag 1 juni 2012 dinsdag 5 juni 2012 * Deelnemers: Brunekreeft, Dalstra, Dieker, ten Have, de Hey, Kaagman, Keurhorst, Leewol, Pleiter, Roncken, Sonneveld, de Vries,

Nadere informatie

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel El Horcajo - (Spanje Andalusië Ronda) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Frankrijk 2.0 door MTB Antilopen

Frankrijk 2.0 door MTB Antilopen Frankrijk 2.0 door MTB Antilopen Na het succes van onze eerste tour de France in 2014, moest er dit jaar een vervolg op komen. Binnen de Antilopers waren er vijf fanatiekelingen die wel zin hadden in een

Nadere informatie

Karinthië: fietsen door het dal van de Drau.

Karinthië: fietsen door het dal van de Drau. Karinthië: fietsen door het dal van de Drau. Algemeen: 9 daagse reis waarvan 7 fietsdagen. Van Italië door Karinthië tot in Slovenië. Lengte: 360km Overnachtingen Dag 1 Wipptalerhof Dag 2 en 3: Sillian

Nadere informatie

Jeugdkamp Bertrix 2011

Jeugdkamp Bertrix 2011 Jeugdkamp Bertrix 2011 Verslag Jeugd Trainingskamp Ardennen datum 9 / 12 september 2011 plaats Bertrix Samenstelling: De groep die vrijdag verzamelt op Ardennen camping Bertrix bestaat uit dertien jeugdspelers

Nadere informatie

Stefan Slot Vriezenveen

Stefan Slot Vriezenveen Beste sponsoren, Zoals jullie waarschijnlijk wel mee hebben gekregen is vorige week de marathon van New York afgelast. De reden waarom deze afgelast is lijkt mij volkomen terecht! Maar het moment en de

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

DEELNEMERS. Louis Staf Ludwig

DEELNEMERS. Louis Staf Ludwig DEELNEMERS Louis Staf Ludwig Woensdag 1september 2010 Van Naar Afstand Stijgen Dalen Duur : Les Houches 1.008 m : La Villette 1.057 m : 13 km : 1.812 m : 1.890 m : 6 uur Rond de middag zijn we in Les Houches

Nadere informatie

Alpe d HuZes+1 7 juni 2007

Alpe d HuZes+1 7 juni 2007 Alpe d HuZes+1 7 juni 2007 Alpe d HuZes +1 Door Emile Jansen Op 7 juni 2007 was het zo ver de Alpe d HuZes+1. 70 renners en 9 estafette teams hebben die dag een poging gedaan om 7x de Alpe d Huez te beklimmen.

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

Vliegveld Alicante Alicante met de trein (vanaf station Torrellano, fiets mag mee)

Vliegveld Alicante Alicante met de trein (vanaf station Torrellano, fiets mag mee) Vliegveld Alicante Alicante met de trein (vanaf station Torrellano, fiets mag mee) Loop uit de aankomst terminal en ga rechtsaf (RA). De weg maakt een bocht naar links. Na ongeveer tweehonderd meter langs

Nadere informatie

25 augustus 2012 toertocht Diekirch-Valkenswaard.

25 augustus 2012 toertocht Diekirch-Valkenswaard. 25 augustus 2012 toertocht Diekirch-Valkenswaard. Zoals bekend wordt op de laatste zaterdag van augustus de toertocht DiekirchValkenswaard verreden. De leden van de ATB groep hadden deze rit een maand

Nadere informatie

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures FROSTY TRAILS Dogsledding adventures WINTER EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND / met sneeuwschoenen over het King s Trail. 1. Korte beschrijving 8 daagse expeditie met 6 dagen sneeuwschoenwandelen over het Kungsleden

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

RZ Bergentrip 2013. Zwitserse Bergpassen

RZ Bergentrip 2013. Zwitserse Bergpassen RZ Bergentrip 2013 Zwitserse Bergpassen Dank U : Sam & firma Dockx Veiligheid eerst: Respecteer de wegcode Pas RZ code toe Rij defensief, anticipeer (www.dereetzweters.be) Fiets defensief, anticipeer

Nadere informatie