Geschiedenis. Het terrein nam bijna twee kilometer oever aan de noordzijde van het IJ en ongeveer 90 hectare grond in beslag.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geschiedenis. Het terrein nam bijna twee kilometer oever aan de noordzijde van het IJ en ongeveer 90 hectare grond in beslag."

Transcriptie

1 Geschiedenis NDSM staat voor de Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij. Dit was een werf voor de nieuwbouw, reparatie en machinebouw van schepen in Amsterdam die heeft bestaan tussen 1894 en Toen de scheepswerf van Paul van Vlissingen op het Amsterdamse eiland Oostenburg sloot zaten de werklieden zonder werk. De werklieden benaderde het kamerlid Jacob Theodoor Cremer en een jaar later kocht hij de werf aan de Conradstraat. Door ruimteproblemen in het Oosterdok groeide de NSM werf snel en in 1937 werd het de grootste scheepswerf ter wereld. Er werden niet alleen bekende vrachtschepen zoals de Jagersfontein en de Tricolor gebouwd maar ook luxe passagiersschepen zoals de Oranje, Johan van Oldenbarnevelt en de Marnix van St. Aldegonde. De Oranje, in 1938 gedoopt door Koningin Wilhelmina was met een topsnelheid van 26 knopen (48km/h) het snelste passagiersschip uit haar tijd. De NDM moest concurreren met de Amsterdamsche Droogdok Maatschappij die ook van de noordkant van het IJ was gevestigd. In 1946 besloten de aandeelhouders van deze twee partijen te fuseren en in April werd de nieuwe werf geopend onder de naam Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij. Het terrein nam bijna twee kilometer oever aan de noordzijde van het IJ en ongeveer 90 hectare grond in beslag.

2 Qua nieuwbouw richte de NDSM zich vooral op vrachtschepen en tankers. Een van de grootste opdrachtgevers was Shell Tankers waarvoor in 1958 de Visum als grootste in Nederland gebouwde tanker werd opgeleverd, gevolgd door de Neverita in Ook de Koninklijke Nederlandse Marine was een belangrijke klant voor de NDSM. De reparatiediensten die de NDSM aanbood waren voornamelijk complexe aanpassingen zoals het verlengen van twee tankers tot Bulkcarriers in De afdeling machinebouw leverde complete machinekamers en had licenties voord bouw van motoren van verschillende bedrijven waaronder Stork. Ook werden er onderdelen voor sluizen en raffinaderijen gemaakt. Concept Bij het interviewen van de toeristen kwamen er vooral twee aantrekkrachten naar boven: de musea en het uitgaansleven. Die twee aspecten willen wij met elkaar mixen en gaan uitvoeren op een boot. We willen de industriële sfeer van de NDSM-werf behouden. Dat is de reden dat wij de boot behouden. We denken dat de sfeer op een oud containerschip de toeristen zal aantrekken omdat het exclusief is en weer eens wat anders dat de wat meer standaardclubs in het centrum van Amsterdam. Het museum komt er als volgt uit te zien. We willen de looproute in het museum van vroeger naar het heden laten lopen. Je begint bijvoorbeeld in het jaar 1950 met allerlei verschillende schepen en in het jaar 1984 komt meer de opkomende street art etc. naar voren. Door middel van het museum leren de toeristen ook de andere kant van Amsterdam beter kennen. Omdat de NDSMwerf een belangrijk stuk Amsterdamse geschiedenis met zich mee brengt vinden wij het belangrijk dat de toeristen ook hier aandacht besteden.

3 Maar, toeristen komen natuurlijk niet slechts voor een museum richong het noorden van de stad. Ons idee: een club op een groot containerschip. De club brengt door de industriële scheepvaartsfeer een soort van underground sfeer met zich mee en dat is nou juist precies waar de geïnterviewde toeristen om vroegen. Een unieke club die zich onderscheidt van de rest van de clubs in Amsterdam vlak buiten het centrum. Feedback Ons eerste idee was om een zwembad combineren met een uitgaansgelegenheid. Bij de feedback na afloop van de pitch kwam naar voren dat we de buurt zelf moesten koppelen aan ons concept en hierbij de geschiedenis moeten betrekken. Bij de NDSM-wijk is dat makkelijk te doen, namelijk de scheepvaart. De NDSM-werf was rond 1950 de grootste scheepswerf van Europa. In 1984 ging de werf echter failliet. Desondanks heet de werf een rijke historie aan het bouwen en restaureren van boten. Daarom willen wij de scheepvaart betrekken bij ons concept, door middel van het gebruik van een boot. Een feest op een oud containerschip die hedendaags niet meer in gebruik is, is behoorlijk exclusief en is dus het extra element waardoor toeristen zich aangetrokken voelen. De omgeving van een ruim schip brengt een underground gevoel met zich mee en dat is precies waar de geïnterviewde toeristen om vroegen. Door feesten te geven met verschillende muziekgenres trek je veel doelgroepen aan en zal het concept een succes worden. Praktische zaken Vervoer naar en van NDSM: Het NDSM werf is te bereiken via de pont vanaf centraal of met de bus. Het museum gaat open om 10 uur in de ochtend en dan zal alleen het museum open zijn voor de wat oudere toeristen die hier niet naartoe komen om te feesten in de uitgaangsgelegenheid die hieraan verbonden is. Vanaf 10 uur in de avond gaat de uitgaansgelegenheid die hieraan verbonden is ook open.

4 Entree: Een Ocket voor alleen het museum kost 5 euro. Een Ocket voor het musuem en de club zal dan 10 euro kosten. Als je alleen een Ocket koopt voor het musuem en dan toch van gedachten verandert, kost een Ocket 12 euro. Het is niet mogelijk om alleen een Ocket te kopen voor de club. Lee8ijdsrestric<e: De minimale leetijd om binnen te komen in het museum en automaosch dus ook in de club is 18 jaar. In de club zullen daarom ook alcoholische dranken geschonken worden aan de personen die daar behoete aan hebben. Doelgroep Onze doelgroep zijn voornamelijk de toeristen. De drukte in de stad is laatste Ojd alleen maar toegenomen en wij willen de druk weghalen door middel van onze axracoe in Nederland. Wij hebben deze doelgroep gekozen omdat de meeste toeristen Amsterdam-Noord nog niet kennen. Tijdens ons fieldresearch in de stad kwamen we erachter dat de toeristen veelal voor een paar dingen naar Amsterdam komen; wiet, hoeren, architectuur en musea. Met ons concept spelen op het laatste. Anderen toeristen gaven aan de vibe van Amsterdam erg te waarderen. we in chille Overdag kunnen de toeristen die met een gezin reizen het museum bezoeken. s Avonds wordt een deel van het gebouw een uitgaansgelegenheid. Dan verandert de doelgroep dus; overdag voor gezinnen en in de avond een uitgaansgelegenheid voor de jongere toeristen.

5 Ontstaan concept Tijdens een van onze eerst brainstorm sessies zaten we na te denken over een concept. Die ochtend ervoor hadden we een bezoekje gebracht aan de wijk NDSM. Daarna hadden we de kenmerken van onze wijk, NDSM, op een rijtje gezet. Een van de kenmerken is dat de NDSM wijk alleen te bereiken is via de pont of de bus (wat vrij veel omrijden betekent). Bovendien bevindt het NDSM Werf zich ook in de NDSM wijk. Hier staan veel leegstaande loodsen waar geen gebruik van wordt gemaakt. Het gebied is vrij industrieel. Zodra je de pont verlaat kom je ook gelijk een paar biologische cafétjes tegen die allemaal industrieel zijn ingericht. Ons eerste idee bestond voornamelijk uit het verbouwen van een loods tot een plek waar de lokale inwoners een drankje konden doen. In de avond zou de loods dan een nachtclub zijn, maar al snel kwamen we erachter dat dit niet speciaal genoeg zou zijn om toeristen te trekken. Bovendien had het geen link met de wijk. Het tweede idee bestond uit een zwembad op het NDSM Werf. Het zwembad zou overdag toegankelijk zijn voor Zo kwamen tot ons huidig concept: Na onderzoek te hebben gedaan naar de geschiedenis van de NDSM wijk, en na de feedback op onze pitch, leek ons dit een goed idee.

VERHUURBROCHURE TE HUUR: UNIEKE UNITS VOOR CREATIEVE BEDRIJVIGHEID IN EEN VOORMALIGE SCHEEPSHELLING OP DE NDSM-WERF!

VERHUURBROCHURE TE HUUR: UNIEKE UNITS VOOR CREATIEVE BEDRIJVIGHEID IN EEN VOORMALIGE SCHEEPSHELLING OP DE NDSM-WERF! VERHUURBROCHURE TE HUUR: UNIEKE UNITS VOOR CREATIEVE BEDRIJVIGHEID IN EEN VOORMALIGE SCHEEPSHELLING OP DE NDSM-WERF! DE HISTORIE VAN DE NDSM-WERF De NDSM-Werf (Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij)

Nadere informatie

Stichting NDSM-Herleeft. De geschiedenis van de nautische industrie herleeft in Amsterdam.

Stichting NDSM-Herleeft. De geschiedenis van de nautische industrie herleeft in Amsterdam. Stichting NDSM-Herleeft De geschiedenis van de nautische industrie herleeft in Amsterdam. Bezoekadres: Stichting NDSM-Herleeft TT. Neveritaweg 61 1033 AC Amsterdam Te bezoeken, mits aangekondigd, op afspraak.

Nadere informatie

Factsheet Tijdelijke verhuur Lasloods NDSM-werf te Amsterdam Ca. 6.550 m² evenementenruimte

Factsheet Tijdelijke verhuur Lasloods NDSM-werf te Amsterdam Ca. 6.550 m² evenementenruimte Factsheet Tijdelijke verhuur Lasloods NDSM-werf te Amsterdam Ca. 6.550 m² evenementenruimte Locatie Amsterdam Centraal Station NDSM Direct aan het Amsterdamse IJ ligt de voormalige werf van de Nederlandsche

Nadere informatie

Factsheet Tijdelijke verhuur Lasloods NDSM-werf te Amsterdam Ca. 6.550 m² evenementenruimte

Factsheet Tijdelijke verhuur Lasloods NDSM-werf te Amsterdam Ca. 6.550 m² evenementenruimte Factsheet Tijdelijke verhuur Lasloods NDSM-werf te Amsterdam Ca. 6.550 m² evenementenruimte Factsheet Tijdelijke verhuur Lasloods op de NDSM-werf te Amsterdam pagina 1 van 6 Locatie Amsterdam Centraal

Nadere informatie

REPRESENT YOUR CULTURE

REPRESENT YOUR CULTURE REPRESENT YOUR CULTURE Team: 16043, De studenten van tegenwoordig Anwar, Bas, Danielle, Jasser, Noor en Yara Inleiding In de laatste jaren is er een sterke groei van toerisme in de stad Amsterdam. Het

Nadere informatie

NAUTISCH NDSM Unieke locaties op NDSM direct aan het IJ Amsterdam Waterfront bv, 8 september 2011

NAUTISCH NDSM Unieke locaties op NDSM direct aan het IJ Amsterdam Waterfront bv, 8 september 2011 Unieke locaties op NDSM direct aan het IJ NAUTISCH NDSM Amsterdam Waterfront bv, 8 september 2011 N A U T NDSM Amsterdam Uitdagend Tijdspad Nieuw Nautische bedrijven I S C H Inspirerende Schetsen Commerciële

Nadere informatie

Stichting NDSM-Herleeft. De geschiedenis van de nautische industrie herleeft in Amsterdam.

Stichting NDSM-Herleeft. De geschiedenis van de nautische industrie herleeft in Amsterdam. Stichting NDSM-Herleeft De geschiedenis van de nautische industrie herleeft in Amsterdam. Bezoekadres: Stichting NDSM-Herleeft tt. Neveritaweg 61 1033 WB Amsterdam Te bezoeken op afspraak. Stichting NDSM-Herleeft

Nadere informatie

S T R A T E G I E & C O N C E P T

S T R A T E G I E & C O N C E P T STRATEGIE & CONCEPT DOELSTELLING Aansporen om tot actie over te gaan en zich in te schrijven voor de woningen. Enthousiasmeren van de doelgroep voor de locatie Benadrukken unieke locatie van het project

Nadere informatie

Naar de golf van Aden met Duncan Vlaar

Naar de golf van Aden met Duncan Vlaar Naar de golf van Aden met Duncan Vlaar Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak

Nadere informatie

Heijplaat. Ondernemend wonen in een stadshaven

Heijplaat. Ondernemend wonen in een stadshaven Heijplaat Ondernemend wonen in een stadshaven EEN DORP IN DE STAD AAN DE HAVEN Grotendeels omgeven door water, midden in de haven ligt Heijplaat, meer een dorp dan een wijk. Rond 1914 kwamen er de eerste

Nadere informatie

Chartreuse 49 HUURAPPARTEMENTEN IN UTRECHT STAD. zorgeloos huren nabij het stadshart. Oplevering. woneninchartreuse.nl.

Chartreuse 49 HUURAPPARTEMENTEN IN UTRECHT STAD. zorgeloos huren nabij het stadshart. Oplevering. woneninchartreuse.nl. zorgeloos huren nabij het stadshart van Utrecht Oplevering 1 februari 2013 Diverse woningtypes Woonoppervlak van 56,9 tot 112,7 m 2 Inclusief parkeerplaats Voorzien van tuin, terras, balkon of loggia Huurprijs

Nadere informatie

K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES. Rotterdam, Ashley Bick. Yvo van Oosterum. Lydia van Driel.

K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES. Rotterdam, Ashley Bick. Yvo van Oosterum. Lydia van Driel. R O T T E R D A M P A R T K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES Rotterdam, 12-09-2011 Ashley Bick Yvo van Oosterum Lydia van Driel Rob Weerman Melangelo Prince Rotterdam Party Crew projectgroep

Nadere informatie

Connecting Vibes Rotterdam is ook een uitgaansstad!

Connecting Vibes Rotterdam is ook een uitgaansstad! Team 5 CMD1G Robert Stomp 0852978 r.stomp@live.nl Samentha van der Weiden 0851440 sammetje155@hotmail.com Stefan Roest 0804235 stefan@roest-computers.nl Michelle van Seters 0844096 mvseters88@gmail.com

Nadere informatie

Bericht aan de Vrienden van het Museum Werf t Kromhout. herfst 2011

Bericht aan de Vrienden van het Museum Werf t Kromhout. herfst 2011 Bericht aan de Vrienden van het Museum Werf t Kromhout herfst 2011 Bezoek-, secretariaats- en redactieadres: Hoogte Kadijk 147, 1018 BJ Amsterdam. Telefoon: 020 6276777. Bankrelatie: ING Postbank: 3625700.

Nadere informatie

FOTOGRAFIE - Erik Boot

FOTOGRAFIE - Erik Boot FOTOGRAFIE - Erik Boot Excursie Amsterdam 14 april 2012 - Vervolg, Gevorderden & Basis Let's Sit Down Before We Go - Bertien van Manen - Foam, Keizersgracht 609 - Amsterdam The New York Times Magazine

Nadere informatie

Nieuw centrum voor hedendaagse kunst

Nieuw centrum voor hedendaagse kunst Nieuw centrum voor hedendaagse kunst ANP op 28 april '10, 10:41, bijgewerkt 28 april '10, 11:02 AMSTERDAM - Aan de oever van het IJ in Amsterdam-Noord wordt donderdag het nieuwe centrum voor hedendaagse

Nadere informatie

FARALDA KRAAN HOTEL NDSM Amsterdam

FARALDA KRAAN HOTEL NDSM Amsterdam FARALDA KRAAN HOTEL NDSM Amsterdam Visie Document 17.01.2013 IAA Architecten Architectonisch concept Faralda kraan De Faraldakraan maakt na de verbouwing een belangrijk deel uit van het nieuwe levendige

Nadere informatie

Verslag netwerkbijeenkomst ICC-Alumni

Verslag netwerkbijeenkomst ICC-Alumni Verslag netwerkbijeenkomst ICC-Alumni Remember the good times op de NDSM-werf - 15 mei 2014 Op donderdag 15 mei vond de tweede netwerkbijeenkomst voor ICC-Alumni plaats. De bijeenkomst was op de NDSM-werf.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE VNS TOEN EN THANS (VNSTNT)

INHOUDSOPGAVE VNS TOEN EN THANS (VNSTNT) INHOUDSOPGAVE VNS TOEN EN THANS (VNSTNT) 2 REDACTIONEEL Redactie 3 VERSLAG NIEUWJAARSRECEPTIE Redactie 4 WAT KOMT: DE VOORJAARSREUNIE Evenementencie 7 SCHEEPVAARTTEKENINGEN Theo Kuyper 8 SCHEEPVAARTUITDRUKKINGEN

Nadere informatie

Bas Schoenmaker Maaike Koolmees Redouan Kajuj Lars Broer

Bas Schoenmaker Maaike Koolmees Redouan Kajuj Lars Broer Bas Schoenmaker Maaike Koolmees Redouan Kajuj Lars Broer Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Brainstorm proces 3. Centraal Station Rotterdam 4. Debriefing 5. Planning & Taakverdeling Inleiding Station Rotterdam

Nadere informatie

Postagent aan boord van schepen

Postagent aan boord van schepen Postagent aan boord van schepen In Dienstorder No 73 van 1 februari 1928 staat het volgende: Verzending. Postagenten a/b van de schepen van de K.N.S.M. 1. De gezagvoerders van de schepen van de Koninklijke

Nadere informatie

Context Onderzoek. Door: Nicky van Veen GDD1-B. Research Docent: Harald Warmelink

Context Onderzoek. Door: Nicky van Veen GDD1-B. Research Docent: Harald Warmelink Context Onderzoek Door: Nicky van Veen GDD1-B Research Docent: Harald Warmelink Inleiding: Om een goed product neer te zetten is het belangrijk om de klant eerst goed onder de loep te nemen. Hoe goed je

Nadere informatie

(Frans/Goofy) ( )

(Frans/Goofy) ( ) (RDM-collectie Johan Journée) www.kombuispraat.com (Frans/Goofy) (28-03-2010) Dit verhaal is zo goed mogelijk overgeschreven uit de oud-hollandse schrijfwijze van de jaren 30. Het verhaal gaat over het

Nadere informatie

CONTEXTONDERZOEK. Leraar - Harald Warmelink NIELSVANUNEN GAME DESIGN. Door: Niels van Unen G&I1D

CONTEXTONDERZOEK. Leraar - Harald Warmelink NIELSVANUNEN GAME DESIGN. Door: Niels van Unen G&I1D CONTEXTONDERZOEK Door: Niels van Unen - 3013736 - G&I1D Leraar - Harald Warmelink INLEIDING Na aanleiding van het project van venster naar poort hebben we de kans gekregen om een educatief spel te ontwikkelen

Nadere informatie

Verrassend Amsterdam Noord #1 21 en 28 km

Verrassend Amsterdam Noord #1 21 en 28 km Verrassend Amsterdam Noord #1 21 en 28 km Welkom in Amsterdam Noord, nog steeds het groenste stadsdeel. Noord bouwt traditioneel woningen in het groen of toch in ieder geval met veel groen. Door de teloorgang

Nadere informatie

Reisverslag Berlijn 2016 Voorjaar Deel 4 (30 april 2016) [1]

Reisverslag Berlijn 2016 Voorjaar Deel 4 (30 april 2016) [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Berlijn 2016 Voorjaar Deel 4 (30 april 2016) Reisverslag Berlijn 2016 Voorjaar Deel 4 (30 april 2016) [1] Door

Nadere informatie

De bouw Conceptueel bouwen. Klinkt ingewikkeld,

De bouw Conceptueel bouwen. Klinkt ingewikkeld, De bouw Conceptueel bouwen. Klinkt ingewikkeld, heeft wel de toekomst. Over vijf jaar zal één op de vijf bouwwerken in Nederland volgens een concept gebouwd worden. Wat is dat en wat betekent het voor

Nadere informatie

Jonge Stedenbouwkundigen

Jonge Stedenbouwkundigen herontwerp de stad Amsterdam Lesmateriaal VO Museum Het Grachtenhuis Lesmateriaal VO herontwerp de stad Amsterdam Lesmateriaal ter voorbereiding of verwerking van een bezoek aan museum Het Grachtenhuis

Nadere informatie

De nieuwe inrichting van de openbare ruimte

De nieuwe inrichting van de openbare ruimte De nieuwe inrichting van de openbare ruimte Locaties Paddepoel en Oosterkade Feitjes, Resultaten, Succes Factoren en Advies Outdoor Fitness Paddepoel Het idee voor een Outdoor Fitness locatie in Paddepoel

Nadere informatie

KLANTTEST 2. Grachelle Elskamp & Céline Mansvelt

KLANTTEST 2. Grachelle Elskamp & Céline Mansvelt Grachelle Elskamp & Céline Mansvelt SAMENVATTING KLANTTEST 1 Door de omgevingsscan ben ik erachter gekomen wat feestgangers missen tijdens het uitgaan. Hieruit kwam dat vele feestgangers gezellige mensen

Nadere informatie

Naam: De Romeinen. Vraag 1. De Romeinen hebben veel gebouwd. Noem vijf verschillende toepassingen. pagina 1 van 6

Naam: De Romeinen. Vraag 1. De Romeinen hebben veel gebouwd. Noem vijf verschillende toepassingen. pagina 1 van 6 Naam: De Romeinen De Romeinse bouwkunst. De Romeinen behoren tot de beste bouwers uit de geschiedenis. Ze bouwden tempels, riolen, waterleidingen, wegen, kanalen, huizen, aquaducten, havens, bruggen en

Nadere informatie

Workshop: VOORt methodiek en alcoholmatigingprojecten

Workshop: VOORt methodiek en alcoholmatigingprojecten Workshop: VOORt methodiek en alcoholmatigingprojecten A. van Leeuwenhoeklaan 9 3721 MA Bilthoven Postbus 1 3720 BA Bilthoven www.rivm.nl KvK Utrecht 30276683 T 030 274 91 11 F 030 274 29 71 info@rivm.nl

Nadere informatie

OPDRACHT "CITYMARKETING"

OPDRACHT CITYMARKETING OPDRACHT "CITYMARKETING" Ting Yuen 0777483 DE OPDRACHT "CITY MARKETING" Achtergrondinformatie Rotterdam is een multiculturele stad en er valt veel te doen. Je kunt er behalve veel winkelen ook aan sightseeing

Nadere informatie

Vaart in geschiedenis

Vaart in geschiedenis Vaart in geschiedenis De UK 93 is de basis van de Stichting Urker Botter. Dit schip was de inzet, het doel waarnaar gestreefd werd. De UK 93 is een authentieke Urker botter die de stichting op het spoor

Nadere informatie

Het product voorstel Wat is het is? Een mobiele applicatie die meer informatie over pubs in Rotterdam geeft waar er sport gekeken kan worden.

Het product voorstel Wat is het is? Een mobiele applicatie die meer informatie over pubs in Rotterdam geeft waar er sport gekeken kan worden. Titel van het concept Sportfans United applicatie Beschrijving doelgroep - Sportvolgers - 20 tot 49 jaar - Wonen/verblijven in Rotterdam - Volgen sport wekelijks en kijken /luisteren er wekelijks na -

Nadere informatie

Stageverslag Danique Beeks

Stageverslag Danique Beeks Stageverslag Danique Beeks Waarom deze stage en hoe zag de stage eruit? Ik heb via Mirthe informatie gekregen over deze stage. Haar achterneef is een van de eigenaren van dat bedrijf. Ze heeft mij deze

Nadere informatie

De Lange Streeken Peize

De Lange Streeken Peize De Lange Streeken Peize Tien Koopgarantwoningen Energiezuinig wonen in een groene omgeving Actium, ondernemend in wonen Peize Een groen en vriendelijk dorp In het noorden van Drenthe ligt Peize. Het dorp

Nadere informatie

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Eindevaluatie Riga 2011 Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Inhoud Inleiding... 3 Wat voor cijfer geef je de Riga reis?... 4 Wat was je voornaamste reden om naar Riga te gaan?... 4 Hoe heb je de heenreis

Nadere informatie

HORIZON. IC2 Innovative Computer Consultancy

HORIZON. IC2 Innovative Computer Consultancy HORIZON IC2 Innovative Computer Consultancy iconnect Horizon is een zeer compleet programma voor het inrichten, beheren en toepassen van de planning voor onderhoud aan schepen. Het programma is ontwikkeld

Nadere informatie

Als ik ergens mijn tanden in zet, ga ik er voor, samen met Elke. Johan Verhaegen. Schoonmaakbedrijf Perfectie

Als ik ergens mijn tanden in zet, ga ik er voor, samen met Elke. Johan Verhaegen. Schoonmaakbedrijf Perfectie 1 2 Als ik ergens mijn tanden in zet, ga ik er voor, samen met Elke Johan Verhaegen Schoonmaakbedrijf Perfectie Een ondernemersverhaal met als rode draad een lovestory! Zo zijn er niet veel Het verhaal

Nadere informatie

De Molukse Emigranten

De Molukse Emigranten De Molukse Emigranten Daar het voor de Molukse militairen na de onafhankelijksoorlog van het toenmalige Nederlands-Indië erg moeilijk werd om zich daar te handhaven [zij hadden immers trouw meegestreden

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

Plan van Aanpak Connecting Vibes

Plan van Aanpak Connecting Vibes Plan van Aanpak Connecting Vibes Gemaakt door: Renee van IJperen Ferinio Asandikromo Jasper Lammens Jurgen Schouten Ibrahim Kondu Hogeschool Rotterdam MED1F 1 Inhoudsopgave Achtergronden blz. 3 Projectopdracht

Nadere informatie

Wonen op historische grond

Wonen op historische grond Wonen op historische grond IJsselmonde is teruggekeerd naar de Maas. Langs de oevers hebben scheepswerven en houthandels plaats gemaakt voor woningen, winkels, een bioscoop, een politiebureau en kantoren.

Nadere informatie

scheepswerf Draaisma, Franeker.

scheepswerf Draaisma, Franeker. Archief van scheepswerf Draaisma, Franeker. Inleiding Het archiefmateriaal is afkomstig van de werf Welgelegen van de firma Draaisma te Franeker. Een groot deel van het archiefmateriaal werd bewaard bij

Nadere informatie

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 2 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 pakjeruimte.nl zelfbouw@rotterdam.nl facebook.com/zb010 pinterest.com/pakjeruimte Programma zelfbouw rotterdam 2015-2018

Nadere informatie

Inhoud. Vertrek & Terugkomst... 3 Aankomst... 4 Parijs... 5 Wat kun je in Parijs allemaal zien!... 6 Meeneemlijst... 7 Onderlinge AFSPRAKEN!...

Inhoud. Vertrek & Terugkomst... 3 Aankomst... 4 Parijs... 5 Wat kun je in Parijs allemaal zien!... 6 Meeneemlijst... 7 Onderlinge AFSPRAKEN!... 1 Inhoud Vertrek & Terugkomst... 3 Aankomst... 4 Parijs... 5 Wat kun je in Parijs allemaal zien!... 6 Meeneemlijst... 7 Onderlinge AFSPRAKEN!... 8 2 Vertrek & Terugkomst Vertrek: Donderdag om circa 03.45

Nadere informatie

Bouw mee aan Kaap West

Bouw mee aan Kaap West Bouw mee aan Kaap West in de Houthaven, Amsterdam Kaap West is een uniek woonproject in de Houthavens in Amsterdam, waarin u zelf bepaalt hoe uw droomwoning er uit ziet. Het project wordt gerealiseerd

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

Scheepswerf Meerman. De geschiedenis van een bijzonder bedrijf te Arnemuiden

Scheepswerf Meerman. De geschiedenis van een bijzonder bedrijf te Arnemuiden Scheepswerf Meerman De geschiedenis van een bijzonder bedrijf te Arnemuiden 14 De historische scheepswerf in Arnemuiden wordt door de gemeente Middelburg aangekocht met als doel deze te laten restaureren

Nadere informatie

Geschiedenis groep 6 Junior Einstein

Geschiedenis groep 6 Junior Einstein De oude Grieken en Romeinen hadden ze al en later ook de Vikingen. Koloniën. Koopmannen voeren met hun schepen over zee om met andere landen handel te drijven. Langs de route richtten ze handelsposten

Nadere informatie

Samen naar die bijzondere hoofdstad van ons land, AMSTERDAM, een échte wereldstad, Met het Gilde Maastricht, 2017

Samen naar die bijzondere hoofdstad van ons land, AMSTERDAM, een échte wereldstad, Met het Gilde Maastricht, 2017 Samen naar die bijzondere hoofdstad van ons land, AMSTERDAM, een échte wereldstad, Met het Gilde Maastricht, 2017 Het Gilde Maastricht organiseert voor het komend najaar een excursie naar Amsterdam, behorende

Nadere informatie

UTRECHT BALLOONING: DE UNIEKE VOORDELEN VOOR U EN UW BEDRIJF

UTRECHT BALLOONING: DE UNIEKE VOORDELEN VOOR U EN UW BEDRIJF UTRECHT BALLOONING: DE UNIEKE VOORDELEN VOOR U EN UW BEDRIJF MEEVAREN MET DE PUBLICITEIT VAN FC UTRECHT Een voetbalclub als FC Utrecht staat altijd in de publiciteit. Supporters en voetballiefhebbers willen

Nadere informatie

Reisverslag Oostelijk Duitsland 2012 Deel 4 [1]

Reisverslag Oostelijk Duitsland 2012 Deel 4 [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Oostelijk Duitsland 2012 Deel 4 Reisverslag Oostelijk Duitsland 2012 Deel 4 [1] Door wjvanderzanden [2] op vr, 07/13/2012-22:25

Nadere informatie

Groepsopdracht 2. Zuilen voor in het Rijksmuseum

Groepsopdracht 2. Zuilen voor in het Rijksmuseum Groepsopdracht 2 Zuilen voor in het Rijksmuseum Interactie ontwerper: Andrea Pineda Calderon (10590501) Grafisch ontwerper: Abe Sweep (11039469) Technisch ontwerper: Dennis Wiersma (11035099) Facilitator:

Nadere informatie

Jonge Stedenbouwkundigen

Jonge Stedenbouwkundigen herontwerp de stad Amsterdam Lesmateriaal PO Museum Het Grachtenhuis Lesmateriaal PO herontwerp de stad Amsterdam Lesmateriaal ter voorbereiding of verwerking van een bezoek aan museum Het Grachtenhuis

Nadere informatie

Elk seizoen een nieuw interieur

Elk seizoen een nieuw interieur 52 Stijlvol Wonen B i n n e n k i j k e n Elk seizoen een nieuw interieur De kans dat Anke en Geert ooit uitgekeken raken op hun interieur, is wel heel erg klein. De inrichting wordt namelijk regelmatig

Nadere informatie

Leerlijn erfgoededucatie Hengelo. Lesbladen groep 8

Leerlijn erfgoededucatie Hengelo. Lesbladen groep 8 Leerlijn erfgoededucatie Hengelo Lesbladen groep 8 Industrieel erfgoed en herbestemming in Hengelo Naam: School: Groep: Les 1: Fabrieken van vroeger 1. Oude foto s en wist jedat? De volgende foto s zijn

Nadere informatie

OPDRACHT. Opdracht 4 - Creative Marketing. Concept & Touchpoint Orchestration. Marieke Bol Lando Zeilstra Anouck Steenken Ramon de Rijke

OPDRACHT. Opdracht 4 - Creative Marketing. Concept & Touchpoint Orchestration. Marieke Bol Lando Zeilstra Anouck Steenken Ramon de Rijke OPDRACHT 4 Opdracht 4 - Creative Marketing Concept & Touchpoint Orchestration Marieke Bol Lando Zeilstra Anouck Steenken Ramon de Rijke 1. Concept Bionade Voor het merk Bionade zijn wij gevraagd om deze

Nadere informatie

Evaluatie gratis openbaar vervoer 65+-ers Rotterdam

Evaluatie gratis openbaar vervoer 65+-ers Rotterdam Evaluatie gratis openbaar vervoer 65+-ers Rotterdam J. Snippe F. Schaap M. Boendermaker B. Bieleman COLOFON St. INTRAVAL Postadres Postbus 1781 9701 BT Groningen E-mail info@intraval.nl www.intraval.nl

Nadere informatie

California Lighthouse

California Lighthouse BIBLIOTECA NACIONAL ARUBA California Lighthouse Inhoud De naam... 3 Een vuurtoren... 3 Bouw... 3 Constructie... 4 Vuurtorenwachtershuis... 4 Automatisering... 5 Toeristische attractie... 5 Monumentenzorg...

Nadere informatie

Bunthof. Uw aantrekkelijke dubbele villa, lommerrijk en luxe. Buntlaan 38-44 Driebergen - Rijsenburg ARCHITECT: ABS Architecten, Driebergen-Rijsenburg

Bunthof. Uw aantrekkelijke dubbele villa, lommerrijk en luxe. Buntlaan 38-44 Driebergen - Rijsenburg ARCHITECT: ABS Architecten, Driebergen-Rijsenburg ARCHITECT: Bunthof ABS Architecten, Driebergen-Rijsenburg DIT IS EEN PROJECT VAN: Amstelveen Uw aantrekkelijke dubbele villa, lommerrijk en luxe VERKOOPINFORMATIE: villa 3 en 4 Hoofdstraat 184 (hoek Parklaan)

Nadere informatie

Het RDM Campus. (RDM), gelegen aan de. op de Nieuwe Maas. Op deze. en gebouwd - zijn nu. evenementen. Even. onderwijs gegeven en werken studenten en

Het RDM Campus. (RDM), gelegen aan de. op de Nieuwe Maas. Op deze. en gebouwd - zijn nu. evenementen. Even. onderwijs gegeven en werken studenten en Het RDM Campus Congrescentrum is gevestigd in het oude hoofdkantoor van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM), gelegen aan de Dokhaven en met uitzicht op de Nieuwe Maas. Op deze historische, industriële

Nadere informatie

Van de Bestuurstafel. mei 2016

Van de Bestuurstafel. mei 2016 Telefoon 020 6276777. Bankrelatie: ING Postbank: NL10INGB0003625700. Website: www.kromhoutmuseum.nl E-mailadres: info@kromhoutmuseum.nl Van de Bestuurstafel. mei 2016 Wij kijken nog even terug op onze

Nadere informatie

Het geheim van de Kolibriwerf

Het geheim van de Kolibriwerf Het geheim van de Kolibriwerf Vanaf de straatkant verwacht je niet dat achter die kleine huisjes een werf staat. Deze werf is in 1990 door het bedrijf zelf ontworpen en gebouwd. Pim, mister Kolibri, ligt

Nadere informatie

onregelmatig verschijnend mededelingenblad van Stichting Le Pont, brug tussen Nederland en Benin

onregelmatig verschijnend mededelingenblad van Stichting Le Pont, brug tussen Nederland en Benin le pont actuel 29 le pont actuel onregelmatig verschijnend mededelingenblad van Stichting Le Pont, brug tussen Nederland en Benin Jisperveldstraat 546 1024 BB Amsterdam Tel: 020-6363685 mobiel 06-28171419

Nadere informatie

Brochure. Peperdijk 49 te Vlissingen. Vraagprijs: Euro ,- vrij op naam

Brochure. Peperdijk 49 te Vlissingen. Vraagprijs: Euro ,- vrij op naam Brochure Peperdijk 49 te Vlissingen Vraagprijs: Euro 359.000,- vrij op naam Geachte belangstellende, Met deze brochure willen wij, M2 Makelaars, proberen u zo goed mogelijk voor te lichten over de mogelijkheden

Nadere informatie

Herdenking 4 mei 2015 Anouchka van Miltenburg, Voorzitter Tweede Kamer der Staten-Generaal

Herdenking 4 mei 2015 Anouchka van Miltenburg, Voorzitter Tweede Kamer der Staten-Generaal Herdenking 4 mei 2015 Anouchka van Miltenburg, Voorzitter Tweede Kamer der Staten-Generaal Vandaag is het precies 70 jaar geleden dat ons land werd bevrijd. Generaties Nederlanders zijn opgegroeid in een

Nadere informatie

VERHALEN RONDLEIDINGEN WORKSHOPS ARCHEOLOGIE ONDER WATER FORT DE SCHANS KAAP SKIL MUSEUM VAN JUTTERS & ZEELUI

VERHALEN RONDLEIDINGEN WORKSHOPS ARCHEOLOGIE ONDER WATER FORT DE SCHANS KAAP SKIL MUSEUM VAN JUTTERS & ZEELUI VERHALEN RONDLEIDINGEN FORT DE SCHANS WORKSHOPS 2015 ARCHEOLOGIE ONDER WATER KAAP SKIL MUSEUM VAN JUTTERS & ZEELUI Kaap Skil, de Vuurtoren, de Oudheidkamer en Ecomare zijn onderdeel van Stichting Texels

Nadere informatie

Voorbereidende les bij:

Voorbereidende les bij: Voorbereidende les bij: 1 U heeft een bezoek aan de tentoonstelling 24 uur met Willem in het Nationaal Archief gepland. Wij verheugen ons op uw komst, u bent van harte welkom! Om uw bezoek aan het Nationaal

Nadere informatie

Kennis over Kinderarbeid

Kennis over Kinderarbeid Kennis over Kinderarbeid Context onderzoek Naam: Daniël Seton Klas: G&I 1D Datum: 13 Maart 2016 Docent: Harald Warmelink Module: Pr.Context: Research Opdracht: Context Onderzoek Inleiding Uit vooronderzoek

Nadere informatie

naam restaurant.. Conceptplan Baan 4, Warmond

naam restaurant.. Conceptplan Baan 4, Warmond naam restaurant.. Conceptplan Baan 4, Warmond Inhoud Inhoud Huidige situatie Introductie Osteria Concept Introductie Osteria Concept Foodboard Doelgroep omschrijving Plattegrond Moodboard interieur/ sfeerimpressie

Nadere informatie

interium alle ruimte voor ideeën keukens badkamers tegels zo uitgebreid is ons tegelassortiment zo voelt de perfecte badkamer

interium alle ruimte voor ideeën keukens badkamers tegels zo uitgebreid is ons tegelassortiment zo voelt de perfecte badkamer i zo mooi kan een keuken zijn alle ruimte voor ideeën Drie specialisten, één visie Met maar liefst drie gepassioneerde specialisten onder één dak, heeft Interium in Bunnik een voor Nederland uniek concept

Nadere informatie

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. basisonderwijs 2015/2016

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. basisonderwijs 2015/2016 Ontdek ons zoute DNA Zonder de scheepvaart geen Nederland basisonderwijs 2015/2016 Welkom in het scheepvaartmuseum amsterdam Ontdek Het leven aan boord van verschillende schepen, doe mee aan het havenspel

Nadere informatie

Varende eventlocaties. met een steeds. veranderend. decor

Varende eventlocaties. met een steeds. veranderend. decor Varende eventlocaties met een steeds veranderend decor Van bruisende feesten... Met de veelzijdige vloot van Spido is er vrijwel voor elk gezelschap een passend schip. De luxe passagiersschepen zijn geschikt

Nadere informatie

Salou trainingskamp brochure 16/17

Salou trainingskamp brochure 16/17 Saloutrainingskampen.nl Salou trainingskamp brochure 16/17 Salou Salou is al jarenlang een van de toeristische trekpleisters van Catalonië. Bekend van haar lange reeks stranden, de promenade, een goede

Nadere informatie

Vind je het een goede zaak of een slechte zaak dat de leeftijdsgrens van het kopen en drinken van alcohol van 16 naar 18 jaar wordt verhoogd?

Vind je het een goede zaak of een slechte zaak dat de leeftijdsgrens van het kopen en drinken van alcohol van 16 naar 18 jaar wordt verhoogd? Vind je het een goede zaak of een slechte zaak dat de leeftijdsgrens van het kopen en drinken van alcohol van 16 naar 18 jaar wordt verhoogd? Goede zaak 60,3% Slechte zaak 34,5% Weet niet / geen mening

Nadere informatie

Het beste idee van Nederland

Het beste idee van Nederland School: Bedrijf: Titel project: 1. De opdracht Opdrachtgever De opdrachtgever is Manon Vos-Vlamings, docente Human Technology/Industrieel product ontwerpen aan de Hanzehogeschool in Groningen. Situatie

Nadere informatie

Postagent aan boord van schepen

Postagent aan boord van schepen Postagent aan boord van schepen In Dienstorder No 73 van 1 februari 1928 staat het volgende: Verzending. Postagenten a/b van de schepen van de K.N.S.M. 1. De gezagvoerders van de schepen van de Koninklijke

Nadere informatie

DE FAMILIE VAN LOON 130 _

DE FAMILIE VAN LOON 130 _ DE FAMILIE VAN LOON Mooi idee: je familie en huis jarenlang laten portretteren door schilders en fotografen. De roemrijke familie Van Loon uit Amsterdam deed dat. De indrukwekkende stapel familieportretten

Nadere informatie

Het beste idee van Nederland

Het beste idee van Nederland Het beste idee van Nederland 1. DE OPDRACHT Opdrachtgever De opdrachtgever is Manon Vos-Vlamings, docente Human Technology/Industrieel product ontwerpen aan de Hanzehogeschool in Groningen. Situatie Bekend

Nadere informatie

CM Cultuur en Maatschappij

CM Cultuur en Maatschappij door fotografie publicatiedatum AWM editie : Harald van der Sluys Veer : Marijke Volkers : 16 maart 20 : 32 64 AWM 32 Learning by doing Tekst Harald van der Sluys Veer Beeld Marijke Volkers De Rotterdamse

Nadere informatie

Traject Djakarta-Rotterdam

Traject Djakarta-Rotterdam Traject Djakarta-Rotterdam POSTAGENT DJAKARTA-ROTTERDAM 1 Het stempel was in gebruik op het stoomschip Kota Inten van de Rotterdamsche Lloyd. KBPS 5093 Opgeleverd door De Munt op 26 januari 1950. Verstrekt

Nadere informatie

Unieke, goedlopende B&B te koop

Unieke, goedlopende B&B te koop Unieke, goedlopende B&B te koop Advertentienr. 4975 OG: 355.000 Omschrijving De Vita Nova is een herbestemd varend vrachtschip, geregistreerd varend erfgoed (klasse A) met vaste ligplaats en woonvergunning

Nadere informatie

SuperYachts. SuperYachts 2010 snp

SuperYachts. SuperYachts 2010 snp SuperYachts SuperYachts 2010 snp Inhoudsopgave Het Programma...2 Line Up...7 Contact...10 SuperYachts 2010 snp 1 Het programma SuperYachts 2010 snp 2 Het Programma Stap binnen in de wereld waar alles mogelijk

Nadere informatie

Chocoladepasta. Interview en verslag. Jan de Keijzer MM1A

Chocoladepasta. Interview en verslag. Jan de Keijzer MM1A Chocoladepasta Interview en verslag. Jan de Keijzer MM1A INHOUD Hoofdstuk 1 Blz. 1 t/m 2 hoofdstuk 2 Blz. 3 t/m 5 HOOFDSTUK 1 Wat is het voor beleg? Het is een smeer beleg je kan dit heel makkelijk in

Nadere informatie

Tijdelijke huisvesting voor scholen

Tijdelijke huisvesting voor scholen Tijdelijke huisvesting voor scholen Bij capaciteitsproblemen zijn vaak één of meerdere tijdelijke lokalen een mooie oplossing. StarCabin is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in de productie en plaatsing

Nadere informatie

CMD AAN PROCESVERSLAG

CMD AAN PROCESVERSLAG CMD AAN PROCESVERSLAG Team: One Soul Teamnummer: 01 zwart Teamleden: Wesley Versteegen, Arjen Tienkamp, Zenja Gammer, Emir Bajric, Cynthia van Asperen Website: http://stap.iam.hva.nl/~tienkaa001/cmdaan/

Nadere informatie

GP5: Bezoek Londen Stedenbouwkundig ontwerp

GP5: Bezoek Londen Stedenbouwkundig ontwerp Boonen Jan Student Toegepaste Architectuur GP5: Bezoek Londen Stedenbouwkundig ontwerp Duurzame materialen Groen Verlichting 2010-2011 Noem een aantal positieve en negatieve aspecten van het project in

Nadere informatie

Zeeland bouwt een. www.industrieelmuseumzeeland.nl

Zeeland bouwt een. www.industrieelmuseumzeeland.nl Zeeland bouwt een www.industrieelmuseumzeeland.nl Wat is het Industrieel Museum Zeeland? locatie Dat het museum in de kanaalzone en meer specifiek in de historische suikerloodsen aan de Westkade 114 in

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Centrale Ligging. Keuken met inbouwapparatuur. Erfpacht canon afgekocht tot 2039. Lichte Woonkamer.

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Centrale Ligging. Keuken met inbouwapparatuur. Erfpacht canon afgekocht tot 2039. Lichte Woonkamer. Huizen van Hoekstra & van Eck Reizigersweg 73 1, 1033 WE Amsterdam Centrale Ligging Lichte Woonkamer Erfpacht canon afgekocht tot 2039 Keuken met inbouwapparatuur Zonnig Balkon H16 Kenmerken Soort Kamers

Nadere informatie

Kantoor- en bedrijfsunits Kantoorruimte vanaf ca. 35 m2 tot ca. 200 m2 Kantoor-/bedrijfsruimte vanaf ca 100 m2 tot 400 m2

Kantoor- en bedrijfsunits Kantoorruimte vanaf ca. 35 m2 tot ca. 200 m2 Kantoor-/bedrijfsruimte vanaf ca 100 m2 tot 400 m2 Kantoor- en bedrijfsunits Kantoorruimte vanaf ca. 35 m2 tot ca. 200 m2 Kantoor-/bedrijfsruimte vanaf ca 100 m2 tot 400 m2 TE HUUR Johan van Hasseltweg 2-32 Amsterdam Kuijs Reinder Kakes, (020) 44 000 44

Nadere informatie

St. Elisabethshof Arnhem

St. Elisabethshof Arnhem St. Elisabethshof Arnhem Huurprijs 1.200,- per maand Meer informatie op www.ehr.nl Wonen in Arnhem Arnhem is meer dan duizend jaar geleden als een klein gehucht ontstaan langs de Sint-Jans beek. Dat is

Nadere informatie

Verdieping 2012-2013 Fotobond afdeling Utrecht- t Gooi

Verdieping 2012-2013 Fotobond afdeling Utrecht- t Gooi De Verdieping 2012-2013 Fotobond afdeling Utrecht- t Gooi 1 Ter inspiratie Dit jaar was het de tweede keer dat ik de cursus De Verdieping van de Fotobond afdeling Utrecht t-gooi mocht begeleiden. Het was

Nadere informatie

Kantoor hoofddirectie Koninklijke De Vries Scheepsbouw

Kantoor hoofddirectie Koninklijke De Vries Scheepsbouw Kantoor hoofddirectie Koninklijke De Vries Scheepsbouw Twee vrijstaande huizen zijn aaneengesmeed en uitgebreid tot een futuristische ontvangst- en werkruimte voor de hoofddirectie van een internationaal

Nadere informatie

TE KOOP Silodam 394 1013 AW Amsterdam

TE KOOP Silodam 394 1013 AW Amsterdam TE KOOP Silodam 394 1013 AW Amsterdam Vraagprijs 399.000,= k.k. inclusief parkeerplaats Nadere inlichtingen bij: Silvan Telgenkamp Isaak Makelaardij o.g. B.V. AMSTERDAM Omschrijving Prachtig direct aan

Nadere informatie

Citytrip. Noord-Holland & Friesland

Citytrip. Noord-Holland & Friesland Citytrip Noord-Holland & Friesland 2013 Citytrip Noord-Holland & Friesland Leeuwarden, 18 Oktober 2013 Groepsleden: Fenna Palsma René Zondervan Docent: K. Siegers 2 P a g e Inleiding Citytrip is een project

Nadere informatie

RESEARCH CONTENT. Loïs Vehof GAR1D

RESEARCH CONTENT. Loïs Vehof GAR1D RESEARCH CONTENT Loïs Vehof GAR1D INLEIDING Wij kregen de opdracht om een spel te maken voor Het Luchtmuseum. De eisen voor het spel waren dat er iets technisch in moest zitten, en dat het iets te maken

Nadere informatie

Op de foto is een bord te zien van een doner kebab tent bij het station van hoofddorp. Op dit bord hebben ze geprobeerd te communiceren met de

Op de foto is een bord te zien van een doner kebab tent bij het station van hoofddorp. Op dit bord hebben ze geprobeerd te communiceren met de Op de foto is een bord te zien van een doner kebab tent bij het station van hoofddorp. Op dit bord hebben ze geprobeerd te communiceren met de mensen, maar naar mijn mening komt dit niet goed over bij

Nadere informatie