Verder gaan voor je klanten Dat is Syntrus Achmea

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verder gaan voor je klanten Dat is Syntrus Achmea"

Transcriptie

1 Verder gaan...

2

3 Verder gaan voor je klanten Dat is Syntrus Achmea Verder gaan is verrassen met oplossingen en adviezen die uw verwachtingen overtreffen. Ons vakmanschap en ondernemerschap inzetten om alle kennis op het gebied van pensioenservices, van vastgoed- en vermogensbeheer tot fiduciair management en pensioenadministratie, te verbinden. En daarmee de ambities van onze klanten waar te maken. Dat is onze passie, dat is onze mentaliteit. Nu en in de toekomst. Om te zorgen voor een houdbaar en betaalbaar inkomen voor later. Verder gaan voor je klanten. Dat is Syntrus Achmea.

4 Verder gaan is strategie bepalen.

5 Met de Flight Simulator kun je prachtige situaties schetsen en daarop reageren. De tool dwingt je als bestuurder met verschillende invalshoeken om te gaan. Jac van Beek. Werkgeversvoorzitter bedrijfstakpensioenfonds VLEP Fiduciair management en advies Verder gaan is vakmanschap tonen. Al meer dan 40 jaar adviseert Syntrus Achmea pensioenfondsen over alle onderwerpen die aan de bestuurstafel ter sprake komen. Wij beheren bijna 60 miljard euro voor onze klanten. Dit vermogen is verspreid over vastrentende producten en aandelen, maar ook over alternatieve producten zoals private equity, infrastructuur en grondstoffen. Onze jarenlange ervaring heeft geresulteerd in een fiduciare werkwijze waarbij de optimale balans tussen rendement en risico centraal staat, binnen de door het bestuur gestelde doelstellingen. Wij bieden pensioenfondsen een multidisciplinair team dat samen met het bestuur een gedegen financiële structuur, beleggingsovertuigingen en gerichte doelstellingen opstelt. Balanssturing en risicomanagement vormen de kern. Met scenarioberekeningen, overzichtelijke rapportages, kundige beleidsadviseurs, actuele publicaties en regelmatige, transparante monitoring zorgen wij dat onze klanten altijd in control zijn. Syntrus Achmea Flight Simulator Welk effect heeft een andere beleggingsmix op de dekkingsgraad? Houdt het beleid stand in turbulente tijden? De Syntrus Achmea Flight Simulator is een interactieve ALM-scan voor bestuurders van pensioenfondsen. Zij zitten in de cockpit en zien direct hoe hun fonds reageert op verschillende beleidsvarianten en economische scenario s.

6 Verder gaan is keuzevrijheid bieden.

7 Beleggen met respect voor de rechten van mensen, arbeiders en het milieu en het tegengaan van corruptie is de verbindende factor tussen het bedrijfstakpensioenfonds voor de Schoonmaak en Glazenwassers en Syntrus Achmea Vermogensbeheer. Thérèse Schets. Adviseur pensioenen, Adviesgroep FNV Bondgenoten Vermogensbeheer Verder gaan is keuzevrijheid bieden. Omdat Syntrus Achmea het vermogen van een grote groep klanten beheert, bieden wij alle mogelijke diensten en strategieën, van aandelen tot derivaten. Dankzij deze brede ervaring blinken wij uit in het beheren van vastrentende portefeuilles met het oog op de pensioenverplichtingen. Elke klant is uniek en kan bij Syntrus Achmea zijn eigen strategie samenstellen. Actuele en correcte informatie staan altijd ter beschikking dankzij onze (risico) rapportages. Dat bewaken we met een professioneel team, kwaliteitssystemen en processen. Vermogensbeheer is Gips compliant en net als al onze bedrijfsonderdelen SAS 70-gecertificeerd (type II). Verantwoord beleggen Syntrus Achmea loopt voorop als het gaat om verantwoord beleggen. Door middel van beleidsdocumenten, publicaties en rapportages, maar ook door aanwezig te zijn bij aandeelhoudersvergaderingen adviseren en ondersteunen wij onze klanten bij het opstellen en uitvoeren van een verantwoord beleggingsbeleid.

8 Verder gaan is vorm geven aan onze wereld.

9 De rationalisering van vastgoedbeslissingen levert een beter gebouw, een betere zorgorganisatie en uiteindelijk zekerheden op lange termijn qua exploitatie. Ruud Verreussel. Bestuurder Maasziekenhuis Pantein Vastgoed en vastgoedfinancieringen Verder gaan is samen werken aan het wonen, werken en winkelen van de toekomst. Niet alleen met het oog op het rendement voor pensioenfondsen, maar ook vanuit maatschappelijk nut. Met een vastgoedportefeuille van ruim 14 miljard euro zijn wij de grootste vastgoedbelegger in Nederland. Daarnaast financieren we vanuit onze hypotheekfondsen commercieel vastgoed voor professionele beleggers en verstrekken we woninghypotheken via intermediairs. Internationaal beleggen we in Europa, Noord-Amerika en Azië. Ons ontwikkelingsbedrijf is actief in woningbouw, stedelijke gebiedsontwikkeling en zorgvastgoed. Samenwerking is hierin het kernwoord. Want door samen te werken met alle betrokken partijen kunnen we woon-, werk- en winkelprojecten realiseren die aantrekkelijk zijn voor zowel de belegger als de gebruiker. Zo geven we op een duurzame wijze vorm aan de wereld waarin we leven. Zorgvastgoed Vergrijzing, individualisering en marktwerking hebben hun weerslag op de ontwikkeling en exploitatie van zorgvastgoed. Vanuit zorgvastgoed kunnen partijen elkaar duurzaam versterken in hun maatschappelijke doelstelling om het aanbod van eigentijdse zorgwoningen en voor zieningen te vergroten en te verbreden. De zorgsector is minder conjunctuurgevoelig en er worden voornamelijk langlopende huurcontracten gesloten. Dat betekent dat met een belegging in het zorgfonds optimaal kan worden geprofiteerd van een gunstig rendement tegen een gereduceerd risico.

10 Verder gaan is zekerheid bieden.

11 Beleggen in hypotheken: een mooi alternatief voor staatsleningen in de vastrentende portefeuille met een hoger rendement tegen een laag risico. John Klijn. Stichting De Samenwerking, Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf Hypothecaire beleggingen Syntrus Achmea biedt pensioenfondsen de unieke mogelijkheid om via fondsen in hypothecaire leningen te beleggen. Wij verstrekken en beheren deze leningen zelf en kunnen de samenstelling van de portefeuille dus goed sturen. Vanwege de gunstige risico-/rendementsverhouding en de stabiele kasstromen, zijn de fondsen een goede toevoeging aan de vastrentende portefeuille van pensioenfondsen.

12 Verder gaan is helder zijn.

13 Syntrus Achmea loopt voorop in het vereenvoudigen van de pensioenaangifte. De gegevens uitwisseling is voor werkgevers een stuk makkelijker geworden en bespaart veel tijd. Guido Stapper. Projectmanager SALAR Nederland, ontwikkelaar loonpakket WinSalar Pensioenbeheer Verder gaan is weten dat een nauwkeurige en betrouwbare administratie de basis is van elk pensioenfonds. Syntrus Achmea beheert de admini stratie van meer dan 70 Nederlandse pensioenfondsen. Als klant beschikt u over actuele informatie, helder voor werkgevers en deelnemers. Onze kennis zetten we in voor advies en ondersteuning van onze klanten. We lopen voorop in de ontwikkeling en aanpassing van diensten, regelingen en processen. Verder gaan is elke dag bezig zijn met de lange termijn. Daarom onderhouden we intensieve contacten met overheden en sociale partners. Zodat we weten wat er speelt. En we hier tijdig op kunnen inspelen. Het resultaat is een zeer flexibele werkwijze, die een grote verscheidenheid aan complexe regelingen efficiënt uitvoert. Administratieve lastenverlichting Syntrus Achmea maakt werk van administratieve lastenverlichting voor haar klanten. Dankzij nauwe samenwerking met leveranciers van salarispakketten kunnen werkgevers hun pensioenaangifte met één druk op de knop vanuit hun salarissysteem versturen. Dat scheelt tijd en bevordert de betrouwbaarheid en transparantie van gegevens.

14 Verder gaan is weten wat er speelt.

15 Als pensioenfondsbestuur mogen wij de belangen vertegenwoordigen van vele deelnemers op het mooiste plekje van het koninkrijk op meer dan kilometer afstand van Nederland. Juist de flexibiliteit in valuta en taal zijn voor ons essentieel in uitvoering en Syntrus Achmea begrijpt dat communiceren in de eigen lokale taal belangrijk is. Daarbij is het administreren van meerdere valuta binnen één systeem voor ons een must omdat wij binnen ons fonds de dollar hanteren als valuta. Bert de Regt. Vice-voorzitter van Pensioenfonds Caribisch Nederland (PCN) Pensioen evolueert Toekomstige pensioenen lijken meer risico s voor de deelnemers met zich mee te brengen. Dit betekent dat DC-regelingen meer in de belangstelling komen, Nu nog vaak als aanvullende regeling in combinatie met een DB-regeling. Het voeren van een integrale DC-regeling is echter sterk in opkomst. Syntrus Achmea heeft een administratieplatform ontwikkeld, dat pensioenfondsen de mogelijkheid geeft om verschillende pensioensystemen aan te bieden. Op dit platform kunnen pensioenadministraties ook in meerdere valuta s en talen worden uitgevoerd.

16

Vastgoed en vastgoedfinancieringen

Vastgoed en vastgoedfinancieringen Vastgoed en vastgoedfinancieringen Dé strategisch vastgoedpartner voor pensioenfondsen Syntrus Achmea Real Estate & Finance is dé strategisch vastgoedpartner voor pensioenfondsen. Dankzij onze unieke

Nadere informatie

Pensioenkrant. met het geld omgaan. Transparant maken hoe we

Pensioenkrant. met het geld omgaan. Transparant maken hoe we Pensioenkrant Postbus 40040, 7300 AX Apeldoorn, www.pensioenfondsarchitectenbureaus.nl 11 2011 3 5 Hoe stelt het pensioenfonds uw pensioen vast? Persoonlijk spreekuur werkgevers 6 7 Minder administratieve

Nadere informatie

Jaarverslag. Samen sterk voor later - -

Jaarverslag. Samen sterk voor later - - Jaarverslag Samen sterk voor later - - - Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 3 Met een extra papiertje op zak, verbeter je

Nadere informatie

DUFAS Code Vermogensbeheerders. Algemene principes

DUFAS Code Vermogensbeheerders. Algemene principes DUFAS Code Vermogensbeheerders ref. 14_041 Algemene principes 1. Vermogensbeheerders handelen in het belang van hun klanten. 2. Vermogensbeheerders kennen hun klanten. 3. Vermogensbeheerders doen eerlijk

Nadere informatie

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf Dit is een uitgave van Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf. Versie: 01 juli 2013

Nadere informatie

Het Garantiepensioen met collectief beleggen en kasstroommatch

Het Garantiepensioen met collectief beleggen en kasstroommatch Het Garantiepensioen met collectief beleggen en kasstroommatch Het Garantiepensioen met collectief beleggen en kasstroommatch Pag. /8 Delta Lloyd garandeert de opgebouwde aanspraken en tarieven. Het Garantiepensioen

Nadere informatie

Indexbeleggen bij Legal & General met BlackRock, wereldwijd marktleider in indextrackers

Indexbeleggen bij Legal & General met BlackRock, wereldwijd marktleider in indextrackers Indexbeleggen bij Legal & General met BlackRock, wereldwijd marktleider in indextrackers Wat is indexbeleggen? Wat zijn Exchange Traded Funds (ETF s)? Wat zijn de voordelen van ETF s? BlackRock Funds of

Nadere informatie

Jaarverslag. De deelnemer dichtbij - -

Jaarverslag. De deelnemer dichtbij - - 2013 Jaarverslag De deelnemer dichtbij - - - Verslag van het bestuur 2 BPF Schoonmaak Jaarverslag 2013 3 Verslag van het bestuur 4 BPF Schoonmaak Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schoonmaak-

Nadere informatie

MVO Jaarverslag 2010 Veerkracht. MVO Verslag 20

MVO Jaarverslag 2010 Veerkracht. MVO Verslag 20 MVO Jaarverslag 2010 Veerkracht MVO Verslag 20 1 2 Mn Services en maatschappelijk verantwoord ondernemen Inhoudsopgave mvo jaarverslag 2010 2 Woord vooraf: Veerkracht 4 Over dit verslag 8 Samenvatting

Nadere informatie

Private Banking. richting. uw beleggingsdoel. beleggen

Private Banking. richting. uw beleggingsdoel. beleggen Private Banking richting uw beleggingsdoel beleggen Inhoudsopgave 01_Wat u beweegt, geeft ons richting... 05 02_Passende oplossingen voor iedere belegger... 06 03_Vermogensbeheer: uw belegd vermogen in

Nadere informatie

BELEGGERS IN KAART (versie 10 januari)

BELEGGERS IN KAART (versie 10 januari) BELEGGERS IN KAART (versie 10 januari) Beleggers in kaart is een voortschrijdend document en bevat de tot op heden verzamelde informatie uit de diverse bijeenkomsten over het aantrekken van beleggers in

Nadere informatie

Beleggingskader 2013-2020. dat past bij de ambitie waarin duurzaamheid verankerd is dat begrijpelijk en beheersbaar is

Beleggingskader 2013-2020. dat past bij de ambitie waarin duurzaamheid verankerd is dat begrijpelijk en beheersbaar is Beleggingskader 2013-2020 dat past bij de ambitie waarin duurzaamheid verankerd is dat begrijpelijk en beheersbaar is Inhoud Een nieuw beleggingskader 3 Inleiding 4 Identiteit en ambitie van Pensioenfonds

Nadere informatie

Foto s: Fotopersburo Dijkstra

Foto s: Fotopersburo Dijkstra // Ronde tafel FIduciair management: aanbieders voorzitter Marleen Koetsier, KPMG Advisory deelnemers André van den Berg, BlackRock Eugénie Buuron, PGGM Investments Ernst Hagen, F&C Investments Erik Hulshof,

Nadere informatie

Producten. SynVest Beleggen

Producten. SynVest Beleggen Producten SynVest Beleggen Beleggen in aandelen, (index)fondsen en obligaties. Dat doet u met SynVest Beleggen op de manier die bij u past. Om uw vermogen te behouden of juist verder te laten groeien.

Nadere informatie

Eerst zaaien dan oogsten Ondernemingsplan 2012-2016

Eerst zaaien dan oogsten Ondernemingsplan 2012-2016 Stichting Woonpartners Kasteel Traverse 1, Helmond Postbus 6006, 5700 ES Helmond telefoonnummer: 0492-508 800 fax: 0492-508 820 e-mail: info@woonpartners.nl www.woonpartners.nl Anticiperen op klantwaarde

Nadere informatie

mijnonderneming Advies informatie voor ondernemers

mijnonderneming Advies informatie voor ondernemers mijnonderneming informatie voor ondernemers Advies Financiële planning - Hypotheken - Pensioenen - Fiscaal advies Vermogensbeheer - Employee benefits - Sociale zekerheid Wie zijn wij? Als ondernemer of

Nadere informatie

VERKLARING INZAKE BELEGGINGSBEGINSELEN

VERKLARING INZAKE BELEGGINGSBEGINSELEN VERKLARING INZAKE BELEGGINGSBEGINSELEN Waarom beleggen? Om de pensioenen betaalbaar te houden en liefst ook nog eens ieder jaar te kunnen beschermen tegen koopkrachtverlies, belegt ARCADIS Pensioenfonds

Nadere informatie

Robeco Integraal Vermogensbeheer

Robeco Integraal Vermogensbeheer Robeco Integraal Vermogensbeheer Voor institutionele beleggers Een beschaafde samenleving verdient een houdbaar en realistisch pensioensysteem voor iedereen, ook in de toekomst. Roderick Munsters, CEO

Nadere informatie

Missie, visie en maatschappelijke verankering

Missie, visie en maatschappelijke verankering Jaarplan 2014 1 Missie, visie en maatschappelijke verankering In ons ondernemingsplan 2014-2017 hebben we onze missie en visie voor de komende jaren vastgesteld. In dit jaarplan is verwoord welke stappen

Nadere informatie

Beleggen voor een goed pensioen. Maak kennis met onze mogelijkheden

Beleggen voor een goed pensioen. Maak kennis met onze mogelijkheden Beleggen voor een goed pensioen Maak kennis met onze mogelijkheden Beleggen voor een goed pensioen Maak kennis met onze mogelijkheden Deze brochure gaat over het beleggen van de pensioenpremie. Met als

Nadere informatie

pggm.nl PGGM Overtuigingen en Uitgangspunten ten aanzien van Verantwoord Beleggen

pggm.nl PGGM Overtuigingen en Uitgangspunten ten aanzien van Verantwoord Beleggen pggm.nl PGGM Overtuigingen en Uitgangspunten ten aanzien van Verantwoord Beleggen Mei 2014 PGGM Overtuigingen en Uitgangspunten ten aanzien van Verantwoord Beleggen Inleiding Dit document beschrijft de

Nadere informatie

Bosma en Kralt Advies V.O.F. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop

Bosma en Kralt Advies V.O.F. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop - Bosma en Kralt Advies V.O.F. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Nieuwe Zeeweg 64 Postbus 16 2200 AA NOORDWIJK Telefoon: 071 36 49 957 Fax: 071 36 49 380 E-mail: noordwijk670@hypotheekshop.nl Internet:

Nadere informatie

Bovenaan beginnen bij Delta Lloyd Asset Management

Bovenaan beginnen bij Delta Lloyd Asset Management Delta Lloyd Asset Management Postbus 1000 1000 BA Amsterdam Asset Management Bovenaan beginnen bij Delta Lloyd Asset Management Contact: Marcel Folmer HR Business Partner Delta Lloyd Asset Management 020

Nadere informatie

Het jaarverslag 2014 samengevat

Het jaarverslag 2014 samengevat Het jaarverslag 2014 samengevat Uw pensioenfonds blikt terug én vooruit Deelnemers 1.711 In 2014 verdiende het fonds 55,1 miljoen dankzij beleggen. Dat bedrag staat voor een rendement van 20,1%. Het fonds

Nadere informatie

Het beleggingsbeleid van Berben s Effectenkantoor

Het beleggingsbeleid van Berben s Effectenkantoor Het beleggingsbeleid van Berben s Effectenkantoor Waarschijnlijk baseert u uw keuze voor een vermogensbeheerder op diverse gronden. Mogelijk heeft u binnen uw netwerk al goede berichten over ons vernomen.

Nadere informatie

Beleggingsbeleid Ardanta Risicobewustzijn Doelstellingen Beleggingsbeleid

Beleggingsbeleid Ardanta Risicobewustzijn Doelstellingen Beleggingsbeleid Beleggingsbeleid Ardanta Het beleggingsbeleid van Ardanta is uitbesteed aan de afdeling Financial Markets van ASR Nederland. Jaarlijks stellen wij het beleid in samenspraak met deze afdeling vast, waarna

Nadere informatie

Uw vermogen om te leven. Verslag Verantwoord Beleggen 2012

Uw vermogen om te leven. Verslag Verantwoord Beleggen 2012 Uw vermogen om te leven Verslag Verantwoord Beleggen 2012 3 ABP Verslag Verantwoord Beleggen 2012 Inhoudsopgave Verslag Verantwoord Beleggen 2012 Woord vooraf 5 Kengetallen in 2012 7 Het ABP beleid voor

Nadere informatie

Beleggen. Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen

Beleggen. Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen Beleggen Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen 225517_1213.indd 1 29-10-13 11:21 Bankier op uw manier Gemak en deskundigheid vormen samen de kern van onze dienstverlening. U beslist hoe en wanneer u

Nadere informatie

Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw. De klant centraal bij beleggingsondernemingen

Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw. De klant centraal bij beleggingsondernemingen Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw De klant centraal bij beleggingsondernemingen Autoriteit Financiële Markten De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de

Nadere informatie

vertrouwen Jaarverslag 2009

vertrouwen Jaarverslag 2009 vertrouwen Jaarverslag 2009 4 Colofon Tekst: Concept en vormgeving: Opmaak: Fotografie: Druk: Mn Services Castel Communicatie Castel Mediaproducties Peter Tahl, Joël van Houdt Koninklijke De Swart, Den

Nadere informatie