Beslispunt: Vaststellen van de tarieven Hulp bij het huishouden conform artikel 21a Wmo op 21,12 (HH1) en 23,27 (HH2) per uur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beslispunt: Vaststellen van de tarieven Hulp bij het huishouden conform artikel 21a Wmo op 21,12 (HH1) en 23,27 (HH2) per uur."

Transcriptie

1 Aan de raad. Agendanummer : 9 Volgnummer : 31 Raadsvergadering : 11 juni 2013 Kenmerk : sector samenleving Onderwerp : Vaststellen Basistarief Wmo Brielle, 31 mei 2013 Beslispunt: Vaststellen van de tarieven conform artikel 21a Wmo op 21,12 (HH1) en 23,27 (HH2) per uur. 1. Inleiding In 2012 is een wetsvoorstel aangenomen (wetsvoorstel , artikel 21a en b wettekst Wmo) waarin wordt gesteld dat de gemeenteraad verplicht is om een basistarief vast te stellen voor het verlenen van huishoudelijke verzorging. Kern hiervan is dat de gemeenteraad de basistarieven huishoudelijke verzorging vaststelt: - op basis van reële kostprijzen van de verschillende vormen van huishoudelijke verzorging; - uitgaande van inzet van personeel tegen arbeidsvoorwaarden die passen bij de vereiste vaardigheden benodigd voor het leveren van huishoudelijke verzorging. Het vaststellen van basistarieven/minimumtarieven is een wettelijke verplichting per 1 september Het college moet bij het aangaan van overeenkomsten met derden over het verlenen van huishoudelijke verzorging de door de gemeenteraad vastgestelde basistarieven in acht nemen. Art. 21a. Wmo -1. De gemeenteraad stelt basistarieven vast voor het verlenen van huishoudelijke verzorging. -2. De basistarieven worden vastgesteld: a. op basis van reële kostprijzen van de onderscheidenlijke vormen van huishoudelijke verzorging; en b. uitgaande van inzet van personeel door de aanbieder tegen arbeidsvoorwaarden die passen bij de vereiste vaardigheden benodigd voor het leveren van huishoudelijke verzorging. -3. Het college van burgemeester en wethouders neemt bij het aangaan van overeenkomsten met derden over het verlenen van huishoudelijke verzorging de door de gemeenteraad vastgestelde basistarieven in acht.

2 Om uitvoering te geven aan de wettelijke verplichting tot het vaststellen van basistarieven Hulp bij het Huishouden zoals bepaald in de Wmo, dient er voor de twee vormen van Hulp bij het Huishouden (HH1 en HH2) een "markt conform" tarief te worden vastgesteld. Wij gaan uit van de volgende vormen van : HH1 - Hieronder wordt verstaan op de woning en de cliënt gerichte huishoudelijke werkzaamheden, bijvoorbeeld licht huishoudelijk werk zoals kamers opruimen en planten verzorgen en zwaar huishoudelijk werk zoals stofzuigen en het reinigen van toilet en badkamer, indien nodig aangevuld met boodschappen doen, (brood)maaltijden bereiden en kleding en linnengoed wassen en strijken. HH2 - Hieronder wordt verstaan: categorie HH1 aangevuld met advies, instructie en voorlichting over huishoudelijk werk, organisatie van het huishouden (eventueel) aangevuld met regievoering. Categorie 1 Categorie 2 (bestaat uit categorie 1, aangevuld met de hiernaast genoemde activiteiten) 1.1 Licht huishoudelijk werk Opruimen, afwassen, (af)wasmachine in- en uitruimen, stof afnemen, bedden opmaken, huishoudelijke afval opruimen 1.2 Zwaar huishoudelijk werk Stofzuigen, schrobben, dweilen, sanitair en keuken schoonmaken, bedden verschonen 1.3 Kleding/Linnengoed wassen Het sorteren en wassen van kleding met behulp van een wasmachine, centrifugeren, ophangen/afhalen of was, vouwen, strijken en opbergen. 2.1 Anderen in het huishouden helpen met de verzorging/bereiding van maaltijden 2.2 Dagelijkse organisatie van het huishouden Organiseren en plannen van huishoudelijke taken. 2.3 Het actief signaleren van veranderingen van de gezondheidsituatie, de leefomstandigheden en de sociale omgeving van de cliënten De gemeente Brielle heeft op 2 juni 2008 gekozen voor het hanteren van een variabel tarief dat bepaald wordt door de Zorgveiling voor Hulp bij het Huishouden. Dit is middels een Europese aanbesteding geëffectueerd Op de Zorgveiling kunnen gecontracteerde leveranciers van hulp bij het huishouden een kortingspercentage bieden om zo een inkoopprijs te bepalen. Op basis van onder andere het kortingspercentage wordt de hulpvraag aan een leverancier toegewezen. De vastgestelde tarieven waarop een kortingspercentage geboden kon worden waren in 2012: 21,82 voor HH1 en 27,67 voor HH2. De gemiddelde kortingspercentages over 2012 waren 3,21% voor HH1 en 15,89% voor HH2. Hierdoor betaalden wij gemiddeld over 2012: 21,12 voor HH1 en 23,27 voor HH2. Bepalen basistarieven De berekening van de kostprijs voor een uur Hulp bij het Huishouden is gebaseerd op verschillende onderdelen, welke maar gedeeltelijk beïnvloedbaar zijn door de ondernemer

3 die deze dienst aanbiedt. Niet beïnvloedbaar zijn de middels de voor de branche geldende CAO vastgestelde loonkosten voor de medewerkers, de werkgeverslasten, en de in de CAO verplichte bijdrage in de opleidingskosten. De kostprijs wordt verder bepaald door meer beïnvloedbare factoren, zoals winstmarge en overheadkosten. Daarnaast is er nog een opslag in de kostprijs voor ziekteverzuim van medewerkers, welke met een goed verzuimbeleid kan worden beperkt en dus gedeeltelijk beïnvloedbaar is. Bij het berekenen van het basistarief Hulp bij het Huishouden is met deze beïnvloedbare kosten rekening gehouden. De wetswijziging in de Wmo heeft tot doel het garanderen van een "goed" loon voor de thuiszorgmedewerkers in Nederland. Derhalve wordt bij het berekenen van het tarief Hulp bij het Huishouden door de gemeente uitgegaan van een gedeeld gemiddelde binnen de verschillende salarisschalen voor medewerkers en de gemiddelde tarieven via de zorgveiling. In het volgende overzicht zijn de beïnvloedbare kosten in het geel weergegeven. De uitgangspunten voor de berekening zijn de Functiewaarderingsgroepen (FWG) 10 en 15 van de Cao voor Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) Deze twee functiegroepen worden door de leverancier gehanteerd voor de uitvoering van HH1 en HH2. FWG 10 gemiddeld (HH1) FWG 15 gemiddeld (HH2) Bruto uurtarief 9,47 FWG indeling CAO 10,88 VVT Vakantiegeld 8%, minimaal 0,95 0,95 art CAO 0,95 VVT Eindejaarsuitkering 5,5%, minimaal 0,72 0,72 art CAO 0,72 VVT Bruto uurtarief incl. toeslagen 11,14 12,55 inclusief werkgeversbijdrage pensioenen. Werkgeverslasten 23,00% 2,56 23,00% 2,89 Uurtarief + werkgeverslasten 13,70 15,44 Productiviteit 19,70% 2,70 19,70% 3,04 Uurtarief + productiviteit 16,40 18,48 Basis voor opslagen 9,00% 1,48 9,00% 1,66 17,88 20,14 Overheadopslag 5,00% 0,89 5,00% inclusief reiskosten 1,00 conform CAO Verplichte bijdrage in opleidingskosten 2,00% 0,36 2,00% art CAO 0,40 VVT Uurtarief + overheadopslag 19,13 21,54 Marge 2,00% 0,38 2,00% 0,43 Uurtarief incl. marge 19,51 21,97 Bij het vaststellen van deze tarieven is uitgegaan van een winstmarge van 2 % en een overheadpercentage van 5 %.

4 Minimumtarieven: De door de gemeente vastgestelde tarieven zullen gaan gelden als minimumtarieven, welke bij de aanbesteding zullen worden gebruikt als ondergrens. Dit betekent dat de gemeente dus toezegt niet minder per uur te betalen dan de vastgestelde tarieven per categorie. Door middel van onderhandeling zal tijdens het aanbestedingsproces (bestuurlijk aanbesteden) de definitieve kostprijs worden bepaald. Het minimumtarief wordt eventueel verhoogd met een redelijk percentage op basis van concrete en onderbouwde prijsvoorstellen van de leverancier(s). Tarieven: Op basis van de gemiddelde inkoopprijs over 2012 welke bij dit advies zijn voorgerekend kan worden vastgesteld dat de aanbieders zonder problemen de hulp bij het huishouden kunnen leveren. U wordt voorgesteld de gemiddelde inkoopprijs te hanteren als basistarieven voor de gemeente Brielle: Tarief voor HH 1: 21,12. Tarief voor HH 2: 23,27. Deze tarieven worden vastgesteld voor onbepaalde tijd, indien blijkt dat deze tarieven geïndexeerd dienen te worden zullen deze opnieuw moeten worden vastgesteld door de raad. 2. Beoogd effect Vast stellen van de basistarieven voor de verschillende vormen van hulp bij het huishouden, gebaseerd op een reële kostprijs van de gevraagde dienst. 3. Argumenten Zie punt Draagvlak en risico s Met het vaststellen van de basistarieven door de gemeenteraad wordt voldaan aan de wettelijke verplichting. De in de aanbesteding gehanteerde tarieven zijn tot stand gekomen naar aanleiding van een zorgvuldige berekening van de basistarieven HH1 en HH2 en de huidige geldende tarieven De Wmo-raad heeft positief geadviseerd. 5. Aanpak/uitvoering Zie punt Communicatie Na vaststelling van de tarieven zullen deze worden gepubliceerd. 7. Kosten, baten en dekking De begroting behoeft naar aanleiding van dit besluit geen aanpassing.

5 8. Advies commissie(s) In de vergadering van de commissie samenleving van 22 mei 2013 hebben de fracties VVD, CDA, OLP, D66 en PvdA positief geadviseerd over dit voorstel. De SP bespreekt het voorstel nogmaals in de fractie. Hoogachtend, Burgemeester en wethouders van Brielle, de secretaris, de burgemeester, W. van Noord K.J. Schipper, loco Par.

RAADSVOORSTEL 12R R.00299

RAADSVOORSTEL 12R R.00299 ^ RAADSVOORSTEL 12R.00299 gemeente WOERDEN Gemeente Woerden Agendapunt: Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 14 augustus 2012 Portefeuillehouder(s): wethouder mevrouw L. Ypma Portefeuille(s):

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VI- IBR 23 juli 2012 Wet op de basistarieven Hulp bij het huishouden 844

agendanummer afdeling Simpelveld VI- IBR 23 juli 2012 Wet op de basistarieven Hulp bij het huishouden 844 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VI- IBR 23 juli 2012 onderwerp Wet op de basistarieven Hulp bij het huishouden 844 zaakkenmerk Inleiding Het initiatiefwetsvoorstel Leijten over basistarieven

Nadere informatie

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII1111

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII1111 IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII1111 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam : Tarief Hulp bij

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Ja Nee

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Ja Nee RAADSVERGADERit\!C d.d 2!. 1 UNI 2013 llli iiiii iii iii iii iiii i iiiiiiiiiiuiiiiiinlmlmiü~illl '.. - ---- _ c.q ~ ~ avz """' RVB13-004 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : H.J.M. Schrijver : Publiekszaken : M. Borst Voorstel aan de raad Onderwerp : Vaststellen tarieven Hulp bij het

Nadere informatie

2! FEB. 20Ö. '. drs. G.A.A. Verkerk. R-H. van Ixiyff. Raadsbesluit. Datum Registratie nr. Stuk. 20 december II.

2! FEB. 20Ö. '. drs. G.A.A. Verkerk. R-H. van Ixiyff. Raadsbesluit. Datum Registratie nr. Stuk. 20 december II. Raadsbesluit 2! FEB. 20Ö Datum Registratie nr. Stuk Ondenwerp 20 december 2012 1259968 554 II Basistarieven Hulp bij het Huishouden De raad van de gemeente Delft; Gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststellen tarieven Hulp bij het huishouden 2013 t/m 2014. Aan de raad, Beslispunt:

Onderwerp: Vaststellen tarieven Hulp bij het huishouden 2013 t/m 2014. Aan de raad, Beslispunt: Agendapunt : 08. Voorstelnummer : 02-005 Raadsvergadering : 7 februari 2013 Naam opsteller : Mw. L. Hulskamp Informatie op te vragen bij : opsteller Portefeuillehouders : J. Mesu Onderwerp: Vaststellen

Nadere informatie

Protocol gebruikelijke zorg en richtlijnen hulp bij het huishouden gemeente Den Helder

Protocol gebruikelijke zorg en richtlijnen hulp bij het huishouden gemeente Den Helder Protocol gebruikelijke zorg en richtlijnen hulp bij het huishouden gemeente Den Helder Definities Gebruikelijke zorg : de normale, dagelijkse zorg die huisgenoten geacht worden elkaar onderling te bieden

Nadere informatie

Portefeuillehouder. Onderwerp Wijziging Besluit en Beleidsregels Wmo 2015 gemeente Hollands Kroon.

Portefeuillehouder. Onderwerp Wijziging Besluit en Beleidsregels Wmo 2015 gemeente Hollands Kroon. *BARCODE* Voorstel college Portefeuillehouder M.M.J. van Gent Fatale datum Ja Van André Ruijter Afdeling Samenleving Datum B&W-vergadering 19 juli 2016 Communicatie Ja Nee Volgnummer 9 B&W-agenda Openbaar

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Vaststelling basistarieven hulp bij het huishouden Reg.nummer: DV/BB 2013/97579

Raadsstuk. Onderwerp: Vaststelling basistarieven hulp bij het huishouden Reg.nummer: DV/BB 2013/97579 Raadsstuk Onderwerp: Vaststelling basistarieven hulp bij het huishouden Reg.nummer: DV/BB 2013/97579 1. Inleiding Voor de levering van de hulp bij het huishouden zijn, na een aanbestedingsprocedure per

Nadere informatie

Thuishulp is ingedeeld in twee categorieën:

Thuishulp is ingedeeld in twee categorieën: BIJLAGE I BESCHRIJVING THUISHULP Thuishulp is ingedeeld in twee categorieën: Thuishulp basis: Omschrijving: op de woning en de cliënt gericht zwaar huishoudelijk werk zoals stofzuigen en reinigen toilet

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: Vaststellen basistarief hulp bij het huishouden Gemeentebladnummer :2012/73 Behandelend ambtenaar : RAEVEN, FRANS Agendapunt : Portefeuille : WELZIJN, ECONOMIE

Nadere informatie

Advies. "Basistarieven Hulp bij het huishouden" 11 oktober 2013 (eindversie)

Advies. Basistarieven Hulp bij het huishouden 11 oktober 2013 (eindversie) Advies "Basistarieven Hulp bij het huishouden" 11 oktober 2013 (eindversie) INHOUDSOPGAVE 1. Adviesaanvraag 2 2. Onderwerp van advies (adviesvragen) 2 3. Samenvatting 2 4. Uitgangspunten voor advisering

Nadere informatie

besluit van het college

besluit van het college besluit van het college dossiernummer 1231 onderwerp Wijziging Regeling maatschappelijke ondersteuning Gouda 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Gouda; gelezen het voorstel van 13 juni

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN HOOFDSTUK 2 BASISPAKKET. Het College van Burgemeester en Wethouders,

HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN HOOFDSTUK 2 BASISPAKKET. Het College van Burgemeester en Wethouders, Het College van Burgemeester en Wethouders, gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht, de artikelen 1.2.1, 2.3.2 en 2.3.5 van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2015 en de artikelen 5.1,

Nadere informatie

Concept raadsbesluit

Concept raadsbesluit Voorstel aan : Gemeenteraad van 24 juni 2013 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 11 juni 2013 Nummer : Onderwerp : Vaststelling basistarieven Huishoudelijke hulp/wmo Bijlage(n) : Onderzoek basistarieven

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1084737 Datum: Behandeld door: 09 juli 2013 Catalijne Kraijo Afdeling/Team: Werk en Welzijn / Wonen en Wmo Onderwerp: Vaststelling basistarieven

Nadere informatie

Raadsvergadering : 17 september 2013 Agendapunt : Commissie : Sociaal. : Vaststelling basistarieven hulp bij het huishouden

Raadsvergadering : 17 september 2013 Agendapunt : Commissie : Sociaal. : Vaststelling basistarieven hulp bij het huishouden Raadsvergadering : 17 september 2013 Agendapunt : Commissie : Sociaal Onderwerp : Vaststelling basistarieven hulp bij het huishouden Collegevergadering : 13 augustus 2013 Agendapunt : 7 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Totaal 1 keer per week 60 min per week

Totaal 1 keer per week 60 min per week Bijlage 6: Normering huishoudelijke taken in minuten 1 Huishoudelijke werkzaamheden In deze paragraaf wordt per activiteit een normtijd aangegeven. Aan de hand van de normtijden kan voor de individuele

Nadere informatie

Bijlage 5: Normtijdentabel uren Hulp bij het Huishouden (HH)

Bijlage 5: Normtijdentabel uren Hulp bij het Huishouden (HH) Bijlage 5: Normtijdentabel uren Hulp bij het Huishouden (HH) Het doen van boodschappen voor het dagelijkse leven. Het inkopen van boodschappen wordt in de gemeente Alphen-Chaam niet geïndiceerd. De boodschappenservice

Nadere informatie

Bijlage 6 - Richtlijn tijd en frequentie: huishoudelijke activiteiten en begeleiding

Bijlage 6 - Richtlijn tijd en frequentie: huishoudelijke activiteiten en begeleiding Bijlage 6 - Richtlijn tijd en frequentie: huishoudelijke activiteiten en begeleiding De normen voor huishoudelijke taken zijn slechts een richtlijn. Het College kan besluiten om in voorkomende gevallen

Nadere informatie

NORMERINGSKADER. 1.1 Boodschappen. De boodschappenservice is algemeen gebruikelijk en voorhanden.

NORMERINGSKADER. 1.1 Boodschappen. De boodschappenservice is algemeen gebruikelijk en voorhanden. NORMERINGSKADER Huishoudelijke werkzaamheden Er worden standaard normtijden gehanteerd bij het indiceren van hulp bij het huishouden. De leefsituatie al dan niet in combinatie met de woonsituatie is niet

Nadere informatie

: 12 juni 2012 : 25 juni : J.L.M. Vlaar : E.M. de Rijke

: 12 juni 2012 : 25 juni : J.L.M. Vlaar : E.M. de Rijke RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering : 12 juni 2012 : 25 juni 2012 Documentnr. Zaaknummer : 807 : Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid : J.L.M.

Nadere informatie

Georganiseerd Overleg: O

Georganiseerd Overleg: O Routingformulier B&W- en Raadsvoorstel GEMEENTE BEUNINGEN V Onderwerp : Basistarieven Hulp bij het huishouden Auteur : Nienke Gravesteijn \J B&W-vergadering : 28 augustus 2012 Portefeuillehouder : G.J.M.

Nadere informatie

G e m e e n t e T i e l

G e m e e n t e T i e l G e m e e n t e T i e l Onderwerp: Wet maatschappelijke ondersteuning Vaststelling persoonsgebonden budget voor hulp bij het huishouden per 2010 routing datum akkoord bespreken Afdeling: Werk Inkomen en

Nadere informatie

Artikel 2.1 Hoogte van persoonsgebonden budget voor ondersteuning bij het huishouden

Artikel 2.1 Hoogte van persoonsgebonden budget voor ondersteuning bij het huishouden Opmerking vooraf Bij het berekenen van de concept- tarieven is de Algemene Maatregel van Bestuur Inkoop maatschappelijke ondersteuning gehanteerd en is rekening gehouden met de CAO-VVT. De in dit Besluit

Nadere informatie

Boodschappen voor het dagelijkse leven doen: Omschrijving Boodschappenlijst opstellen Boodschappen inkopen Boodschappen opslaan. 60 minuten per week

Boodschappen voor het dagelijkse leven doen: Omschrijving Boodschappenlijst opstellen Boodschappen inkopen Boodschappen opslaan. 60 minuten per week BIJLAGE 1 Tabel normering huishoudelijke taken Bron: Richtlijn indicatieadvisering Hulp bij het Huishouden (januari 2011) van de MO-zaak. Indien wijzigingen plaats vinden, zal de meest actuele richtlijn

Nadere informatie

Berekening basistarieven huishoudelijke hulp

Berekening basistarieven huishoudelijke hulp 21 augustus 2012 Berekening basistarieven huishoudelijke hulp Gemeente Den Haag 21 augustus 2012 Wine te Meerman Dirk-Jan Schoneveld Philippe Sprenger Tom van Herpen Berekening basistarieven huishoudelijke

Nadere informatie

Memo. Aan: Raad Van: College (Jan Overweg) Datum: 27 juni 2017 Betreft : Nadere informatie inkoop HH

Memo. Aan: Raad Van: College (Jan Overweg) Datum: 27 juni 2017 Betreft : Nadere informatie inkoop HH Memo Aan: Raad Van: College (Jan Overweg) Datum: 27 juni 2017 Betreft : Nadere informatie inkoop HH Middels deze memo brengt het college u op de hoogte van de manier waarop de verschillende vormen van

Nadere informatie

Richtlijn indicatieadvisering hulp bij het huishouden 2015 (Bijlage 2 bij Beleidsregels maatschappelijke ondersteuning)

Richtlijn indicatieadvisering hulp bij het huishouden 2015 (Bijlage 2 bij Beleidsregels maatschappelijke ondersteuning) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Beuningen. Nr. 17933 3 maart 2015 Richtlijn indicatieadvisering hulp bij het huishouden 2015 (Bijlage 2 bij Beleidsregels maatschappelijke ondersteuning) Normering

Nadere informatie

Tweede wijziging nadere regels maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente Asten 2015

Tweede wijziging nadere regels maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente Asten 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Asten. Nr. 77290 25 augustus 2015 Tweede wijziging nadere regels maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente Asten 2015 Het college van burgemeester en wethouders,

Nadere informatie

Huishoudelijke werkzaamheden: stofzuigen, wc/badkamer schoonmaken

Huishoudelijke werkzaamheden: stofzuigen, wc/badkamer schoonmaken BIJLAGE II NORMERING THUISHULP Thuishulp Basis Huishoudelijke werkzaamheden: stofzuigen, wc/badkamer schoonmaken : Zwaar huishoudelijk werk Signalering, sociaal contact en extra schoonmaakwerkzaamheden

Nadere informatie

Bijlage 2 Richtlijn indicatieadvisering hulp bij het huishouden 2015. Normering huishoudelijke taken

Bijlage 2 Richtlijn indicatieadvisering hulp bij het huishouden 2015. Normering huishoudelijke taken Bijlage 2 Richtlijn indicatieadvisering hulp bij het huishouden 2015 Normering huishoudelijke taken Voor de hulp bij het huishouden zijn normtijden ontwikkeld waarin voor elke huishoudelijke taak een bepaald

Nadere informatie

Beleidsregels bijzondere bijstand huishoudelijke hulp Berkelland 2015

Beleidsregels bijzondere bijstand huishoudelijke hulp Berkelland 2015 Het college van de gemeente Berkelland; Gelet op het bepaalde in de Beleidsregels bijzondere bijstand en minimabeleid in 2015 en volgende, de Participatiewet en de Algemene wet bestuursrecht; Gehoord de

Nadere informatie

Beleidskader Huishoudelijke Ondersteuning Rijssen-Holten

Beleidskader Huishoudelijke Ondersteuning Rijssen-Holten GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rijssen-Holten Nr. 193424 6 november 2017 Beleidskader Huishoudelijke Ondersteuning Rijssen-Holten 1. Inleiding De gemeente Rijssen-Holten stelt bij de doorontwikkeling

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergadering van : 28 juni Agendanummer : 4. Onderwerp : Aanpassing Wmo verordening. Programma : Met elkaar voor elkaar / M.

Raadsvoorstel. Vergadering van : 28 juni Agendanummer : 4. Onderwerp : Aanpassing Wmo verordening. Programma : Met elkaar voor elkaar / M. Raadsvoorstel Vergadering van : 28 juni 2011 Agendanummer : 4 Onderwerp : Aanpassing Wmo verordening Programma : Met elkaar voor elkaar / M. Hofs Voorstel 1. Artikel 3.6 van de Verordening individuele

Nadere informatie

Beoogd resultaat Toepassing van een tarief voor hulp bij het huishouden, dat niet lager ligt dan de reële kostprijs.

Beoogd resultaat Toepassing van een tarief voor hulp bij het huishouden, dat niet lager ligt dan de reële kostprijs. Agendapuntnr.: 8 Nr.: 122666 Renswoude, 12 juni 2013 Behandeld door: E. Wagensveld Onderwerp: Vaststelling basistarieven hulp bij het huishouden 2013 Geachte raad, Aan de gemeenteraad Samenvatting: Met

Nadere informatie

verlopen en dat biedt een goede basis om met hen contracten aan te gaan voor hulp bij het huishouden voor 2014-2016.

verlopen en dat biedt een goede basis om met hen contracten aan te gaan voor hulp bij het huishouden voor 2014-2016. Raadsvoorstel Agendanr. : Onderwerp: vaststellen basistarieven hulp bij het huishouden Reg.nr. : 3172393 B&W verg. : 27 augustus 2013 Commissie : MO Cie_verg. : 25 september 2013 Raadsverg. : 8 oktober

Nadere informatie

Periode t/m

Periode t/m Periode 1-1-18 t/m 31-3-18 Op basis van het signaal vanuit de regiegroep heeft de regio de 90%-regel voor FWG-10 opnieuw bekeken en geoordeeld dat hier een wijziging voor dient te komen. Op advies van

Nadere informatie

Toelichting: AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER. Raadsvergadering: 26 juni 2013. Registratienummer: TB 13.3745548. Agendapunt: 6

Toelichting: AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER. Raadsvergadering: 26 juni 2013. Registratienummer: TB 13.3745548. Agendapunt: 6 AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER Raadsvergadering: 26 juni 2013 Registratienummer: TB 13.3745548 Agendapunt: 6 Onderwerp: Contractering en tarieven huishoudelijke hulp 2014 Voorstel: 1. De volgende

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Wmo basistarieven Hulp bij het Huishouden Registratienummer: 00521095 Op voorstel B&W d.d.: 22 april 2014 Datum vergadering: 02 juli 2014 Portefeuillehouder: J.P.

Nadere informatie

Hoe geeft u invulling aan de AMvB Wmo? Komen tot een onderbouwde kostprijs in dialoog met aanbieders

Hoe geeft u invulling aan de AMvB Wmo? Komen tot een onderbouwde kostprijs in dialoog met aanbieders Hoe geeft u invulling aan de AMvB Wmo? Komen tot een onderbouwde kostprijs in dialoog met aanbieders De AMvB reële kostprijs thuisondersteuning vraagt een kritische blik op de onderbouwing van uw tarief

Nadere informatie

Aanpassing Beleidsregels Huishoudelijke Ondersteuning

Aanpassing Beleidsregels Huishoudelijke Ondersteuning Aanpassing Beleidsregels Huishoudelijke Ondersteuning Het resultaat dat moet worden bereikt bij de huishoudelijke ondersteuning is dat de cliënt: a) kan wonen in een schoon en leefbaar huis; b) kan beschikken

Nadere informatie

Memo advies uitgangspunten kostprijs berekeningen. Voor de WMO & Jeugdzorg Regio Midden Holland

Memo advies uitgangspunten kostprijs berekeningen. Voor de WMO & Jeugdzorg Regio Midden Holland Memo advies uitgangspunten kostprijs berekeningen Voor de WMO & Jeugdzorg Regio Midden Holland Memo advies uitgangspunten opslagen. d.d. 28 augustus 2017 Disclaimer Definitieve beschrijvingen, randvoorwaarden

Nadere informatie

1. Taken schoonmaakondersteuning

1. Taken schoonmaakondersteuning Bijlage 2 Normtijden huishoudelijke ondersteuning Als bedoeld in artikel 6.24. Deze normtijden zijn richtinggevend voor het indiceren van huishoudelijke ondersteuning. De ondersteuningsvraag van de cliënt

Nadere informatie

Vandaag wisselt u met elkaar van gedachten over het financiële kader van de volgende aanbesteding huishoudelijke hulp in 2013.

Vandaag wisselt u met elkaar van gedachten over het financiële kader van de volgende aanbesteding huishoudelijke hulp in 2013. Lokaal Den Haag Inspraak: Commissie Samenleving d.d. 6-9-2012 I I www.fnv.nl/ denhaag@fnvlokaal.nl Datum Onderwerp 5 september 2012 Basistarieven aanbesteding Huishoudelijke Hulp 2013 Geachte leden van

Nadere informatie

Maatstaf Hulp bij het Huishouden gemeente Amsterdam

Maatstaf Hulp bij het Huishouden gemeente Amsterdam Maatstaf Hulp bij het Huishouden gemeente Amsterdam Achtergronden De voorliggende maatstaf Hulp bij het Huishouden Amsterdam is opgesteld na onderzoek door de combinatie van bureau HHM en KPMG Plexus.

Nadere informatie

besluit: VERORDENING tot eerste wijziging van de "Verordening Voorzieningen WMO gemeente Geldermalsen 2012"

besluit: VERORDENING tot eerste wijziging van de Verordening Voorzieningen WMO gemeente Geldermalsen 2012 G (Ĩ moon t «13333 Geldermalsen De raad van de gemeente Geldermalsen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 augustus 2012 nummer 33, gelet op artikel 5 van de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Onderwerp: Tarieven eigen bijdrage algemene voorziening Huishoudelijke hulp en maatwerkvoorziening Huishoudelijke Hulp

Onderwerp: Tarieven eigen bijdrage algemene voorziening Huishoudelijke hulp en maatwerkvoorziening Huishoudelijke Hulp Adviesnota Datum: 28-06-2018 Managementteam Algemeen bestuur Dagelijks bestuur Onderwerp: Tarieven 2018 + eigen bijdrage algemene voorziening Huishoudelijke hulp en maatwerkvoorziening Huishoudelijke Hulp

Nadere informatie

A/B Stuk Trefw. Werkpr.. Kopie aan: Archief D/N. reeks/vįvc^ Vereniging van. ons kenmerk. BAOZW/U201200947 Lbr. 12/055

A/B Stuk Trefw. Werkpr.. Kopie aan: Archief D/N. reeks/vįvc^ Vereniging van. ons kenmerk. BAOZW/U201200947 Lbr. 12/055 GEMEENTE HELLEN DOORN Behand.: ^ 12INK06888 1 JUN 2012 A/B Stuk Trefw. Werkpr.. Kopie aan: Archief D/N. reeks/vįvc^ Vereniging van Brief aan de leden ^ Nederlandse Gemeenten T.a.v. het college en de raad

Nadere informatie

Normtijden hulp bij het huishouden

Normtijden hulp bij het huishouden Bijlage 1 Normtijden hulp bij het huishouden Schoonmaaktaken Algemene voorziening voor schoonmaakondersteuning) / boodschappen doen Het doen van boodschappen voor het dagelijkse leven Hieronder vallen

Nadere informatie

Aanpassingen/wijzigingen in resultaatovereenkomst HO. Nummer Artikel/bijlage nr. Oude tekst Nieuwe tekst. 1 januari 2018 Blz. 1

Aanpassingen/wijzigingen in resultaatovereenkomst HO. Nummer Artikel/bijlage nr. Oude tekst Nieuwe tekst. 1 januari 2018 Blz. 1 Aanpassingen/wijzigingen in resultaatovereenkomst HO Nummer Artikel/bijlage nr. Oude tekst Nieuwe tekst 1 Gaat in op 4 januari 2016 1 januari 2018 Blz. 1 Gemeente Leiden drs. I. Baard Gemeente Oegstgeest

Nadere informatie

Berenschot rekenmodel basistarieven Hulp bij Huishouden gemeente Utrecht

Berenschot rekenmodel basistarieven Hulp bij Huishouden gemeente Utrecht Berenschot rekenmodel basistarieven Hulp bij Huishouden gemeente Utrecht Berekening is opgesteld op basis van CAO VVT 2013-2014. Wijzigingen in de CAO voor navolgende jaren zijn niet verwerkt in dit model.

Nadere informatie

Maatstaf Amsterdam. Hulp bij het huishouden

Maatstaf Amsterdam. Hulp bij het huishouden Maatstaf Amsterdam Hulp bij het huishouden Versie 2018 Maatstaf Hulp bij het huishouden gemeente Amsterdam Achtergronden De voorliggende maatstaf hulp bij het huishouden Amsterdam is opgesteld na onderzoek

Nadere informatie

Raadsvoorstel Voorstel aan de raad van de gemeente Dantumadiel

Raadsvoorstel Voorstel aan de raad van de gemeente Dantumadiel Raadsvoorstel Voorstel aan de raad van de gemeente Dantumadiel Voorstelnummer : 2017-Z32585 Raadsvergadering d.d. : Datum_raadsvergadering Portefeuillehouder : Roelof Bos Programmaonderdeel : Meidwaan

Nadere informatie

Doetinchem, 28 juni 2017

Doetinchem, 28 juni 2017 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 7.8 ALDUS VASTGESTELD 6 JULI 2017 Doetinchem, 28 juni 2017 Aanpassing Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Doetinchem 2017 algemene voorziening en Algemene maatregel

Nadere informatie

Memo definitieve tariefstelling Wmo 2019 Begeleiding Dagactiviteiten Kortdurend Verblijf Vervoer

Memo definitieve tariefstelling Wmo 2019 Begeleiding Dagactiviteiten Kortdurend Verblijf Vervoer Memo definitieve tariefstelling Wmo 2019 Begeleiding Dagactiviteiten Kortdurend Verblijf Vervoer Datum: 5-6-2018 Opgesteld door: De Dienst Noardwest Fryslân Onderwerp: Tariefstelling Wmo per 1 januari

Nadere informatie

Maatstaf: activiteit, tijdsbesteding en frequentie voor het resultaat schoon en leefbaar huis

Maatstaf: activiteit, tijdsbesteding en frequentie voor het resultaat schoon en leefbaar huis Bijlage 1 Normeringskader Hulp bij het Huishouden Het normeringskader zoals beschreven in deze bijlage is afgeleid van het Onderzoek Maatstaf hulp bij het huishouden, gemeente Amsterdam van 28 februari

Nadere informatie

Berenschot rekenmodel basistarieven Hulp bij Huishouden gemeenteutrecht

Berenschot rekenmodel basistarieven Hulp bij Huishouden gemeenteutrecht Berenschot rekenmodel basistarieven Hulp bij Huishouden gemeenteutrecht Berekening verschillende componenten basistarief Tarieven Versie sept 2014 Schaal 10 Schaal 15 HV1 HV2 Loon FWG schaal Toelichting

Nadere informatie

Indien trap aanwezig is 15 minuten per week 15 minuten per week 15 minuten per week. 15 minuten per keer en max. 5x per week voor afwassen;

Indien trap aanwezig is 15 minuten per week 15 minuten per week 15 minuten per week. 15 minuten per keer en max. 5x per week voor afwassen; BIJLAGE 1 Tijdnormering hulp bij het huishouden vanaf 1 januari 2012 De tijdnormering is indicatief. Er moet altijd worden gekeken naar de individuele situatie. Als er sprake is van een bijzondere situatie

Nadere informatie

Bijlage 1: Memo lasten Wmo 2018: HH 2019: HH, BG, EB 1

Bijlage 1: Memo lasten Wmo 2018: HH 2019: HH, BG, EB 1 Bijlage 1: Memo lasten Wmo 2018: HH 2019: HH, BG, EB 1 Datum: 27-6-2018 Opgesteld door: De Dienst Noardwest Fryslân Onderwerp: Lasten Wmo, onderdeel HH, BG en EB Versie: 1 Inhoudsopgave 1. Pro forma Herziene

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag www.rijksoverheid.nl Uw kenmerk

Nadere informatie

2. Voorstel In het kader van het inkooptraject bestuurlijk aanbesteden van resultaatgerichte inkoop

2. Voorstel In het kader van het inkooptraject bestuurlijk aanbesteden van resultaatgerichte inkoop RAADSVOORSTEL Besluitvormend Aan de Raad Agenda nr. 9 Vaststelling basistarieven hulp bij het huishouden Datum 28 mei 2014 1. Samenvatting In het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning zijn gemeenten

Nadere informatie

Bijlage 1: Notitie Algemene voorziening schoonmaakondersteuning 2017

Bijlage 1: Notitie Algemene voorziening schoonmaakondersteuning 2017 Bijlage 1: Notitie Algemene voorziening schoonmaakondersteuning 2017 Inleiding Op 18 mei 2016 heeft de Centrale Raad van Beroep (CRvB) een drietal richtinggevende uitspraken gedaan over huishoudelijke

Nadere informatie

Tarieven. Afronding in minuten (zodat uurtarief te delen is door 60) Afronding uren. Aantal cliënten per medewerk er. Tarief per dagdeel (groep)

Tarieven. Afronding in minuten (zodat uurtarief te delen is door 60) Afronding uren. Aantal cliënten per medewerk er. Tarief per dagdeel (groep) Tarieven Zorgtype SDMH kostprijs uurtarief Aantal cliënten per medewerk er Dagdeel Tarief per dagdeel (groep) Tarief voor FO Afronding in minuten (zodat uurtarief te delen is door 60) Afronding uren Begeleiding

Nadere informatie

Zie vervolgblad. Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Vervolg uitgangspunten aanbesteding huishoudelijke hulp

Zie vervolgblad. Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Vervolg uitgangspunten aanbesteding huishoudelijke hulp Openbaar Onderwerp Vervolg uitgangspunten aanbesteding huishoudelijke hulp Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting De huidige raamovereenkomsten voor

Nadere informatie

Naast het aanpassen vanwege de wetswijziging kan van de gelegenheid gebruik worden gemaakt in de verordening onvolkomenheden te corrigeren.

Naast het aanpassen vanwege de wetswijziging kan van de gelegenheid gebruik worden gemaakt in de verordening onvolkomenheden te corrigeren. 1 ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 26 mei 2011 OPSTELLER VOORSTEL: W. Wassink AFDELING: Ontwikkeling PORTEFEUILLEHOUDER: S. Boorsma Agendapunt: No. /'09 Dokkum, ONDERWERP: Aanpassen Wmo

Nadere informatie

M E M O. Collegebesluit tot wijziging tariefstelling pgb met ingang van :

M E M O. Collegebesluit tot wijziging tariefstelling pgb met ingang van : M E M O AAN : Commissie Burgers (ter kennisname) VAN : Marleen Rutten, namens wethouder J. Huijsmans DATUM : 30-7-2009 BETREFT : Wijziging vaststelling pgb tarief voor hulp bij het huishouden middels aanpassing

Nadere informatie

1. De situatie van het overgangsrecht voor diegenen die een AWBZ-indicatie hebben op 31 december 2006

1. De situatie van het overgangsrecht voor diegenen die een AWBZ-indicatie hebben op 31 december 2006 Bijlage 1 Hoofdstuk 3 Verstrekkingenboek Wmo (Hulp bij het huishouden) Tijdelijke situaties overgangsrecht ex artikel 41 Wmo. De Wmo regelt in artikel 41 overgangsrecht voor hulp bij het huishouden als

Nadere informatie

Regeling Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers 2017

Regeling Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers 2017 Beleidsregels Regeling Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers 2017 citeertitel: Regeling Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers 2017 vastgesteld bij besluit van: 4 april 2017 Beleidsregels Regeling Huishoudelijke

Nadere informatie

Gelet op de Nadere regels maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente 2015,

Gelet op de Nadere regels maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente 2015, Gemeenteblad nr. 321, 4 augustus 2016 Het college van burgemeester en wethouders van Deurne, Gelet op artikel 1.2.1. van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, Gelet op de Verordening Maatschappelijke

Nadere informatie

Bijlage E: Toelichting tariefspecificatie Huishoudelijk Hulp versie Augustus 2018 t.b.v. tarieven per

Bijlage E: Toelichting tariefspecificatie Huishoudelijk Hulp versie Augustus 2018 t.b.v. tarieven per Bijlage E: Toelichting tariefspecificatie Huishoudelijk Hulp versie Augustus 2018 t.b.v. tarieven per 01-01-2019 Inleiding Voor de berekening van de tarieven voor huishoudelijk hulp is gebruik gemaakt

Nadere informatie

De contracten voor de (Wmo) dienstverlening hulp bij het huishouden lopen per 1 januari 2018 af. De

De contracten voor de (Wmo) dienstverlening hulp bij het huishouden lopen per 1 januari 2018 af. De Samenvatting De contracten voor de (Wmo) dienstverlening hulp bij het huishouden lopen per 1 januari 2018 af. De opdracht moet daarom opnieuw worden aanbesteed. Gemeenten in de regio Maastricht Heuvelland

Nadere informatie

HbH alleenstaande (eengezinswoning)

HbH alleenstaande (eengezinswoning) Bijlage 1 A - Specificatie normtijden per taak In Bijlage 1 A worden de verschillen tussen de oude richtlijn en nieuwe richtlijn in kaart gebracht. Bij deze vergelijking wordt eventuele meerhulp buiten

Nadere informatie

Protocol Indicatiestelling Hulp bij het Huishouden

Protocol Indicatiestelling Hulp bij het Huishouden BIJLAGEN Bijlage 1: Protocol indicatiestelling hulp bij het huishouden Protocol Indicatiestelling Hulp bij het Huishouden Gemeente Brunssum 2 Activiteiten en tijdsnormering Hulp bij het Huishouden Algemeen

Nadere informatie

Werkateliers Wmo Inkoop, AMvB Thuisondersteuning. Donderdag 11 mei 2017, Utrecht. Govert Groeneveld BCom, Commoditymanager Sociaal Domein

Werkateliers Wmo Inkoop, AMvB Thuisondersteuning. Donderdag 11 mei 2017, Utrecht. Govert Groeneveld BCom, Commoditymanager Sociaal Domein Werkateliers Wmo Inkoop, AMvB Thuisondersteuning Donderdag 11 mei 2017, Utrecht Govert Groeneveld BCom, Commoditymanager Sociaal Domein Inhoudsopgave 1. Pitch, wie is Bizob? 2. Geschiedenis van de Wmo

Nadere informatie

OPLEGGER. Algemeen. Verspreiden Ja Contactpersoon Saloua Chaara. Kenmerk Datum 28 september Voorstel 2.

OPLEGGER. Algemeen. Verspreiden Ja Contactpersoon Saloua Chaara. Kenmerk Datum 28 september Voorstel 2. OPLEGGER Algemeen Onderwerp Verwerking cao VVT in de tarieven huishoudelijke hulp. Verspreiden Ja Contactpersoon Saloua Chaara Eenheid Sturing E-mail s.chaara@regiogv.nl Kenmerk 18.0007961 Datum 28 september

Nadere informatie

Hierna volgt een schematische weergave van de tijdnormering zoals die bij de indicatiestelling gehanteerd wordt:

Hierna volgt een schematische weergave van de tijdnormering zoals die bij de indicatiestelling gehanteerd wordt: BIJLAGE 1 TIJDNORMERING HULP BIJ HET HUISHOUDEN Tijdens de indicatiestelling wordt voor de werkzaamheden en taken aan de hand van een tijdnormering bepaald wat het exact aantal uren/minuten zijn die ingezet

Nadere informatie

Betreft Aanbesteding Hulp bij het Huishouden 2014

Betreft Aanbesteding Hulp bij het Huishouden 2014 Betreft Aanbesteding Hulp bij het Huishouden 2014 Vergaderdatum 11 september 2013 Gemeenteblad 2013 / 45 Agendapunt 10 Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad wordt voorgesteld: 1. Akkoord te gaan met de

Nadere informatie

Bijeenkomst met aanbieders Wmo ambulant Haarlem e.o. Onderzoek naar tarieven 2018 Wmo ambulant

Bijeenkomst met aanbieders Wmo ambulant Haarlem e.o. Onderzoek naar tarieven 2018 Wmo ambulant Bijeenkomst met aanbieders Wmo ambulant Haarlem e.o. Onderzoek naar tarieven 2018 Wmo ambulant Haarlem 11 april 2017 1 Agenda/Inhoud 1. Terugblik 2. Toelichting op de voorlopige parameters calculatiemodel

Nadere informatie

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Kerstens (PvdA) over het achterblijven van verhoogde thuiszorgtarieven (2018Z14319).

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Kerstens (PvdA) over het achterblijven van verhoogde thuiszorgtarieven (2018Z14319). > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Thuiszorg Marga Klompé: alle zorg binnen handbereik!

Thuiszorg Marga Klompé: alle zorg binnen handbereik! Thuiszorg Thuiszorg Marga Klompé: alle zorg binnen handbereik! Thuiszorg Marga Klompé is een onderdeel van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé en biedt alle zorg van huishoudelijke verzorging, persoonlijke

Nadere informatie

Bijlage 1: Basismodule en aanvullende modules

Bijlage 1: Basismodule en aanvullende modules Bijlage 1: Basismodule en aanvullende modules Basismodule De basismodule huishoudelijke ondersteuning bestaat uit basis schoonmaakactiviteiten en incidentele schoonmaakactiviteiten per bewoonde woonruimte

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 107/2013 Datum : 7 augustus 2013 B&W datum : 13 augustus 2013 Portefeuillehouder : H.J. Rijks Onderwerp : Reactie op de door de Progressieve Partij en CU ingediende

Nadere informatie

Adviesnota. Datum: Managementteam Algemeen bestuur Dagelijks bestuur. Onderwerp: Pgb-tarieven 2020

Adviesnota. Datum: Managementteam Algemeen bestuur Dagelijks bestuur. Onderwerp: Pgb-tarieven 2020 Adviesnota Datum: 31-07-2019 Managementteam Algemeen bestuur Dagelijks bestuur Onderwerp: Pgb-tarieven 2020 Advies: 1. Inhoud (wat willen wij bereiken en/of wat gaan wij doen in maximaal 2 zinnen?) Het

Nadere informatie

2. Hoeveel van hen krijgen hulp via een algemene voorziening en hoeveel via een maatwerkvoorziening?

2. Hoeveel van hen krijgen hulp via een algemene voorziening en hoeveel via een maatwerkvoorziening? Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio. Vragen: 1. Hoeveel inwoners krijgen dit jaar huishoudelijke hulp via de gemeente? Cijfers derde kwartaal 2016: 1675 2. Hoeveel van hen krijgen hulp

Nadere informatie

BIJLAGE 2 NORMENSYSTEEM

BIJLAGE 2 NORMENSYSTEEM BIJLAGE 2 NORMENSYSTEEM Om het resultaat van een schoon en leefbaar huis te bereiken wordt gewerkt met het onderstaande normen. Alvorens echter te komen tot het invullen van het resultaat een schoon en

Nadere informatie

Uitkomsten kostprijsonderzoek Wmo

Uitkomsten kostprijsonderzoek Wmo Uitkomsten kostprijsonderzoek Wmo Gemeente Rhenen Melanie Knieriem Wouter Poels Rika van Scherrenburg 15 oktober 2018 59609 - Vertrouwelijk 1 Inhoudsopgave 1. Aanleiding 2. Toelichting onderzoeksaanpak

Nadere informatie

Basistarieven Hulp bij het Huishouden Hulpverleningsdienst Groningen. Wine te Meerman Yvette Vermeulen - van Teulingen

Basistarieven Hulp bij het Huishouden Hulpverleningsdienst Groningen. Wine te Meerman Yvette Vermeulen - van Teulingen Basistarieven Hulp bij het Huishouden Hulpverleningsdienst Groningen Wine te Meerman Yvette Vermeulen - van Teulingen 8 mei 2013 48809 Basistarieven Hulp bij het Huishouden Hulpverleningsdienst Groningen

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning Schagen 2015

Besluit maatschappelijke ondersteuning Schagen 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Schagen. Nr. 83651 31 december 2014 Besluit maatschappelijke ondersteuning Schagen 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen; gelet

Nadere informatie

Tarieven Inkoop 2019 Maatwerkvoorzieningen Wmo

Tarieven Inkoop 2019 Maatwerkvoorzieningen Wmo Tarieven Inkoop 2019 Maatwerkvoorzieningen Wmo Voor wie kopen wij maatwerkvoorzieningen in? Op 1 maart 2018 waren er 745 inwoners met gezamenlijk 910 indicaties (BG/DB/VB) 25,4% Harlingen 69,4% 5,2% 0,1%

Nadere informatie

Raadsvergadering

Raadsvergadering RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 21-01-2016 16-007 Wijziging tarieven onroerende zaakbelastingen 2016 en Procedure vaststellen tarieven onroerende zaakbelastingen voor komende jaren. Aan de raad,

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Bijzondere regels over het persoonsgebonden budget

Hoofdstuk 1. Bijzondere regels over het persoonsgebonden budget CVDR Officiële uitgave van Eemsmond. Nr. CVDR41957_1 11 oktober 2016 Besluit maatschappelijke ondersteuning 2009 Hoofdstuk 1. Bijzondere regels over het persoonsgebonden budget Artikel 1.1. Regels rond

Nadere informatie

Wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport. Onderwerp Uitgangspunten Europese aanbesteding hulp bij het huishouden

Wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport. Onderwerp Uitgangspunten Europese aanbesteding hulp bij het huishouden Wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport drs. K.P. Klein Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Samenleving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BSW/2012.192

Nadere informatie

1. Het persoonsgebonden budget voor ondersteuning bij het huishouden, die beroepsmatig wordt geboden, bedraagt:

1. Het persoonsgebonden budget voor ondersteuning bij het huishouden, die beroepsmatig wordt geboden, bedraagt: Artikel 2.1 Hoogte van persoonsgebonden budget voor ondersteuning bij het huishouden 1. Het persoonsgebonden budget voor ondersteuning bij het huishouden, die beroepsmatig wordt geboden, bedraagt: - per

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 19 maart 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 19 maart 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

Handreiking voor gemeenten ten aanzien van de verplichting om reële basistarieven voor de huishoudelijke hulp vast te stellen

Handreiking voor gemeenten ten aanzien van de verplichting om reële basistarieven voor de huishoudelijke hulp vast te stellen Handreiking voor gemeenten ten aanzien van de verplichting om reële basistarieven voor de huishoudelijke hulp vast te stellen Dhr. Wil Verhoeven Drs. Joost Dudok van Heel Ir. Lennart Schaftenaar Inhoud

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Staphorst. Hoofdstuk 1 Bijzondere regels over het persoonsgebonden budget

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Staphorst. Hoofdstuk 1 Bijzondere regels over het persoonsgebonden budget CVDR Officiële uitgave van Staphorst. Nr. CVDR127385_2 28 februari 2017 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Staphorst Hoofdstuk 1 Bijzondere regels over het persoonsgebonden budget Artikel

Nadere informatie

\ Raadsvoorstel Zaak 38717

\ Raadsvoorstel Zaak 38717 \ Raadsvoorstel Zaak 38717 Onderwerp: Openbaarheid: Uitgangspunten Nieuwe Hulp bij huishouden (Hbh 2018): inkoop vanaf 1 januari 2018 Openbaar Portefeuillehouder: Wethouder Leunissen Datum Raad: 06-07-2017

Nadere informatie

Regeling maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp Gouda

Regeling maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp Gouda 1 Regeling maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp Gouda Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda; gelezen het voorstel van 29 november 2017, nummer 1591; gelet op de artikelen

Nadere informatie