het ONDERNEMERS wat drijft jou? Reclamebureau IQBuzz: De economie drijft op geld, NR EEMLAND

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "het ONDERNEMERS wat drijft jou? Reclamebureau IQBuzz: De economie drijft op geld, WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL NR. 4 2010 EEMLAND"

Transcriptie

1 NR het ONDERNEMERS EEMLAND B E L A N G Reclamebureau IQBuzz: De economie drijft op geld, wat drijft jou? Kwaliteit moet je blijvend ontwikkelen AssumDelft Advocaten over BNI BNI: Het nieuwe zakendoen in Eemland De accountant als ideale klokkenluider

2 het ONDERNEMERS B E L A N G Het Ondernemersbelang Eemland verschijnt vijf keer per jaar Achtste jaargang, nummer OPLAGE exemplaren COVERFOTO Pim van Duijn (l.) en Bertil Visser, eigenaren van reclamebureau IQBuzz in Hoevelaken Fotografie: Laura van der Linde UITGEVER Jelte Hut Novema Uitgevers BV Postbus AA Grootegast Weegbree ES Grootegast T F HOOFDREDACTIE Erik van Raalte T / BLADMANAGERS Hans Kuik en Willem Bijlsma Novema Drachten T LAY OUT VDS Vormgeving! Postbus AR Drachten T F DRUK Drukkerij Veldhuis, Raalte REDACTIE Ben van den Aarssen Jerry Helmers (Crown Media) Jeroen Kuypers Henk Roede (strip) Tekstbureau Vakmaten André Vermeulen Pam van Vliet (columniste) FOTOGRAFIE Martin Droog Jur Engelchor Hugo Fermont Luuk Gosewehr Marco Magielse Ruud Voest ADRESWIJZIGINGEN Adreswijzigingen, verandering van contactpersoon of afmeldingen kunt u per mail doorgeven aan Tiny Klunder, Graag met vermelding voor welke editie van het Ondernemersbelang de wijziging betreft ISSN: Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of overgenomen zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. De uitgever kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de advertenties RECLAMEBUREAU IQBUZZ: PING! Inhoud Ping! Kent u dat geluidje? IQBuzz wel. Het is het geluid van een idee. Op reclamebureau IQBuzz klinkt dit de hele dag door. Als er een gouden idee levenslicht ziet, dan pingt het extra hard. Tjonge, daar ging weer een idee. En gouden ideeën zijn er genoeg, weten de eigenaren Pim van Duijn en Bertil Visser van reclamebureau IQBuzz in Hoevelaken. KWALITEIT MOET JE BLIJVEND ONTWIKKELEN Schoonmaken, tuinen onderhouden, schilderen, verbouwen, verhuizen, voor Alpha Omega in Amersfoort is niets te gek. Niets is te groot, niets te klein. De naam doet het al vermoeden: dienstverlening van A tot Z. Directeur Jan Bakker: Onze hoofdmoot is schoonmaak voor bedrijven en particulieren, maar ook voor tal van andere klussen vindt de klant in ons een professionele partner. ASSUMDELFT ADVOCATEN OVER BNI Ze zijn al een kleine vijf jaar lid van de wereldwijde aanbevelingenorganisatie Business Network International. Elke werkdag rinkelt een vroege wekker het onderbewustzijn van een van de medewerkers van AssumDelft Advocaten in Leusden tot leven. Wat bezielt hen eigenlijk op dat tijdstip met zakelijke relaties te ontbijten? Voor mr. Marcel van Delft en mr. Erwin Jonker van AssumDelft Advocaten kennen de verschillende BNI-ontbijtlokalen in Amersfoort geen geheimen meer. BNI: HET NIEUWE ZAKENDOEN IN EEMLAND Elke week komen ze bij elkaar. Ondernemers in Amersfoort en omgeving die zijn aangesloten bij een afdeling van Business Network International (BNI) laten zich door hun vroege wekker niet ontmoedigen. Het is vandaag BNI-dag en dat betekent: business. Vier leden van verschillende chapters in de regio Eemland vertellen over het geheim van de meest succesvolle aanbevelingenorganisatie ter wereld. 02 het ONDERNEMERS BELANG

3 Column En verder Vooral niet terugbellen 4 Nieuws 5 Eén Fietskoerier kan per jaar zo n km door de stad fietsen 6 Raet bv: Innovatiever en efficiënter 10 De medezeggenschapspecialist 10 Beeldvorming begint op de stoep 12 Geld uit de BV 13 Termijn terugvragen btw uit andere EU-landen voor 2009 verlengd 15 Het is zakelijk genieten bij de Masters of Business 16 Hoe duurzaam onderneemt u? De mening van ons panel 23 ABO IT: Maximaal renderende IT-oplossingen Waar ik helemaal gek van word is de onbereikbaarheid van personen die ik moet spreken. Personen in kantoren met name. Meestal wil ik echt de persoon zélf spreken, en niet zijn/haar secretaresse (met alle respect). Kantoorgruwel! Als het nu zo was dat ik mij opdrong of iemand iets probeerde aan te smeren, dan kon ik me daar nog iets bij voorstellen. Hoewel wat ik aan te smeren heb niet te versmaden is, snap ik dat als je ongevraagd probeert contact te leggen, je moet incalculeren te worden afgescheept door de management assistent. Maar hetzelfde gebeurt als ik gewoon, in het kader van een lopend project en met het oog op een te halen deadline een reactie nodig heb. Feedback of een akkoord op wat ik heb gemaakt. Ik bepaal die deadline niet en ík ben niet degene die de boel loopt te vertragen door niet terug te bellen of mailen. Hoe groter de organisatie, hoe trager de communicatie. Korte lijnen? Laat me niet lachen. Ja, in theorie misschien, omdat het wel goed staat op de website. In het echt is men traag als stroop. Traag, laks, slordig en onverschillig. In het hartkatern De accountant als ideale klokkenluider De golven van financiële schandalen lijken zich steeds sneller aan te dienen. Tussen de bankschandalen van de jaren tachtig en het Enron-debacle zat nog twintig jaar, tussen het laatste en de crash van Lehman Brothers nog maar vijf. De overheden reageren met golven nieuwe regelgeving om de risico s te beteugelen. Professor Leen Paape, hoogleraar bestuurlijke informatievoorziening en Decaan van de Nyenrode School of Accountancy & Controlling, constateert dat bedrijven altijd weer wegen vinden om enorme risico s toch als verantwoord voor te stellen. - Biopark Terneuzen: innovatief koppelen voor milieu, economie en regio - Het wordt tijd voor een mkb-bank - Ondernemer kan 40% besparen op kosten mobiele telefonie CBF-keur houdt liefdadigheid overzichtelijk en doorzichtig Het merendeel van de instellingen die fondsen werven is officieel gecertificeerd door het Centraal Bureau Fondsenwerving. Het CBF-keur bestaat al sinds 1925 en is een initiatief van onder meer de Nederlandse gemeenten. Certificering heeft er vooral toe geleid dat de wereld van de goede doelen overzichtelijk en doorzichtig is gebleven, want het CBF houdt toezicht op meer dan 85% van de totale donaties, zegt Adri Kemps, directeur van het Centraal Bureau Fondsenwerving in Amsterdam. Ik weet wel hoe dat komt hoor. Ze twitteren teveel. Een berichtje van 140 tekens lijkt niet veel, maar als je er duizend van op een dag verstuurt, is het een heel verhaal. En als ze niet twitteren (vooral ambtenaren vaak onder pseudoniem) dan vergaderen ze wel. Oeverloos. Praten, praten, praten. Strategieën bedenken, plannen van aanpak maken en de helft van de besluiten uitstellen tot de volgende vergadering. O wat ben ik blij dat ik dat nooit hoef. Ik zing altijd luidkeels mee met dat liedje van Veldhuis en Kemper: Ik zou werken in de allerleukste banen, en dan op vrijdag met collega s naar de kroeg. Maar ik kreeg de ziekte aan mijn overlegorganen, en werd gewurgd door de stropdas die ik droeg. Briljant, ziekte aan je overlegorganen. Ik heb op allerlei manieren geprobeerd het een plekje te geven, het verschijnsel dat maar weinig mensen zich aan afspraken houden. Ik bel je morgen betekent eigenlijk: Laat me met rust, zeur niet zo en ik bel je níet terug. Boos worden helpt niet, druk uitoefenen en blijven drammen kost veel energie en werkt averechts, wanhopig snikkend in een hoekje wegkruipen is niet professioneel. Er is maar één manier om met kantoorgekeutel om te gaan: niks van aantrekken en intussen de tijd doden met een leuke nieuwe hobby, zoals twitteren. Pam van Vliet het ONDERNEMERS BELANG 03

4 Nieuws Elektrofort neemt Buijtenhuis definitief over Twee jaar geleden besloten ze intensief te gaan samenwerken: Elektrofort B.V. uit Soesterberg en het elektrotechnisch installatiebedrijf Buijtenhuis uit Soest. Nu, na een succesvolle periode van strategische alliantie, is het tijd voor een volledige overname. Bij Elektrofort B.V. worden de sterke punten van de twee samengaande bedrijven met elkaar verenigd. Het resultaat is een totaalpakket Beveiligingsbedrijf MPL kiest bewust voor duurzame mobiliteit De medewerkers van het Barneveldse Beveiligingsbedrijf MPL zijn sinds kort groene rijders. In november zijn de eerste van de 25 Opel Combo s vervangen door de Opel Corsa Ecoflex. De auto s worden door MPL ingezet voor de beveiliging van bedrijfspanden en bedrijventerreinen. MPL heeft er zeer bewust voor gekozen haar medewerkers te laten rijden in de Opel Corsa EcoFlex. De inzet van deze duurzame auto is een grote stap in de vergroening van het wagenpark en past binnen de ambitie van MPL om duurzaam te ondernemen en in deze een wezenlijke bijdrage te leveren aan het milieu. MPL trekt hierin al jaren lang samen op met de Broekhuis Groep uit Harderwijk. Arrange lanceert Manage De markt van- en vraag naar personele dienstverleners heeft de laatste tien jaar een enorme groei en professionalisering doorgemaakt. Binnen deze markt heeft Arrange met haar `Young Interim Professionals formule` een zeer sterke positie ingenomen. Flexibilisering van arbeid is bij veel organisaties een vast onderdeel van de strategie. Dit komt onder andere door een sterk schommelende conjunctuur, de vergrijzing en de veranderende arbeidsparticipatie. Klanten vragen steeds vaker naar een totaal resource aanbod. De Arrange- Group heeft haar dienstverlening en positie in de markt versterkt door het oprichten van Manage. Manage levert Interim Management, Project Management en praktische advisering op tactisch+ en strategisch niveau. Tegelijkertijd met het ontstaan van Manage, is de ArrangeGroup ontstaan. Zij zal zich de aankomende jaren verder ontwikkelen tot een full resource dienstverlener binnen Inkoop en Facility Management. Voor meer informatie: 04 het ONDERNEMERS BELANG van advies, aanleg, vervanging en onderhoud van elektrotechnische installaties. Persoonlijke benadering en een zeer hoog kwaliteits- en serviceniveau staan voorop. Tijdens onze samenwerking hebben we elkaar op verschillende punten kunnen aanvullen en versterken, zegt directeur Cees Blankestijn. Nu bieden we onze klanten het beste van twee werelden. Persberichten Is er een nieuwe directie aangetreden? Heeft u productienieuws? Gaat u verhuizen, een nieuwe vestiging openen of fuseren? Uw persberichten, bij voorkeur met foto, kunt u sturen naar Uitgeverij Novema; redactie HOB Eemland; t.a.v. Erik van Raalte; Postbus 30; 9860 AA Grootegast of per Nieuwe Mercedessen voor Bestax Taxibedrijf Bestax heeft op 1 september vijf nieuwe Mercedessen in gebruik genomen. De zwarte wagens komen in plaats van de bekende witte taxi s die jarenlang in het straatbeeld van Amersfoort te zien waren. Martin Looije (Wensink) overhandigt de sleutels aan Edwin Besseling Loek Hermans neemt op 10 februari 2011 afscheid als voorzitter van de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland. Zijn vroegtijdige vertrek hij zou eigenlijk in de zomer van 2011 weggaan - houdt verband met zijn benoeming tot voorzitter van de Eerste Kamerfractie van de VVD. Zijn rol als VVD-lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart legt een te groot beslag op zijn tijd om die te combineren met het voorzitterschap van MKB-Nederland. Over de opvolging van Hermans is nog niets bekend. Loek Hermans bekleedt sinds 2003 het voorzitterschap van MKB-Nederland. Je bent een kei als bijzondere opsteker voor vrijwilligers Overal ter wereld zetten mensen zich vrijwillig in om anderen te helpen. Dankbaar werk, waar vaak helaas maar weinig erkenning tegenover staat. Om de meer dan 100 miljoen Europese vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten en daarmee vrijwilligerswerk aan te moedigen en te steunen, heeft de Europese Commissie 2011 uitgeroepen tot Europees jaar van het Vrijwilligerswerk. Deze mensen, die écht verschil maken en altijd voor een ander klaarstaan, inspireerden kunstenares Anook Cléonne tot het ontwerpen van Je Bent Een Kei, een vergulde opsteker waarmee iemand op een bijzondere manier kan worden bedankt voor zijn inzet. Bestax hecht veel waarde aan duurzaam ondernemen. De nieuwe taxi s zijn dan ook uitgerust met Euro-5-motoren en de lichten zijn voorzien van LED-techniek. Daarmee is het vervoer van de passagiers een stuk groener geworden. Loek Hermans verlaat MKB-Nederland in februari Anook Cléonne is cum laude afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie. Zij werkt als beeldend kunstenares en heeft geëxposeerd in binnen- en buitenland. Diverse musea, zoals Het Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Boijmans van Beuningen en bedrijven, waaronder Ahold en PRC, hebben haar werk in hun collectie opgenomen. De opsteker is te bestellen via 10% Winterkorting bij Dennenheul in Ermelo Congrescentrum Dennenheul in Ermelo geeft tot en met februari 10% korting op de vergaderarrangementen voor boekingen vanaf 10 personen. Daarnaast is er ook nog eens heel veel gratis: gratis draadloos internet, gratis parkeren, gratis gebruik van sauna en fitnessruimte. En niet te vergeten de prachtige omgeving en de frisse boslucht. Voldoende redenen dus om te reserveren! Kijk voor meer informatie over Dennenheul op of bel voor de beschikbaarheid (0341) Letech benoemd Jos Langras tot operationeel directeur Jos Langras (46) is benoemd tot operationeel directeur bij Letech uit Leusden, het in mobiele op CRM gebaseerde oplossingen gespecialiseerde softwarebedrijf. Langras brengt 12 jaar ervaring mee, opgedaan als directeur van een in de Benelux opererende verkooporganisatie. Letecht ontwikkelt standaard pakketten voor Salesforce Automation voor de food-, non-food- en pharmasectoren, technische buitendiensten en gezondheidsorganisaties.

5 Internetvideo: Een must voor de moderne ondernemer! Internetvideo is uitgegroeid tot een belangrijk bestanddeel van de ideale communicatiemix. Video trekt publiek. Bezoekers blijven door een video langer op een website hangen. Samenwerking De nieuwe media versterkt de bestaande print media, vandaar dat Het Ondernemersbelang en WIDE Media een unieke samenwerking zijn aangegaan door het tonen van bedrijfsvideo s op de website van Het Ondernemersbelang. Adverteerders die een contract hebben met Het Ondernemersbelang kunnen nu een video laten produceren. Hierbij is gekozen voor drie opties: een elevator pitch, een commercial of een bedrijfsvideo. Deze video wordt dan op Social Media ingezet en viraal verspreidt over zoveel mogelijke kanalen als YouTube, Accord uitzendbureau opent vestiging in Harderwijk Accord uitzendbureau opent haar nieuwe vestiging aan de Luttekepoortstraat 57 te Harderwijk. Het is de 8ste vestiging van Accord en de tweede nieuwe vestiging in 2 jaar tijd. Accord kiest bewust voor steden met grote bedrijvigheid. Harderwijk biedt ondernemers ruimte en Accord biedt persoonlijke aandacht en service aan opdrachtgevers en uitzendkrachten en is specialist voor het MKB met een breed pakket aan dienstverlening. Voor meer informatie: Schuiteman Accountants & Adviseurs verhuist naar groter kantoor De vestiging van Schuiteman Accountants & Adviseurs in Harderwijk is per 1 oktober jl. verhuisd naar een grotere ruimte binnen het huidige pand aan de Stephensonstraat. Het accountantskantoor was uit zijn jasje gegroeid. Het is al weer de derde verhuizing binnen acht jaar die Gerrit Wijnne, vestigingsleider van het kantoor, en zijn medewerkers meemaken. De nieuwe locatie biedt voldoende ruimte om verder door te groeien. Schuiteman verwacht dat de gestage groei de komende jaren door zal zetten. LinkedIn en de site van Het Ondernemersbelang. Online video kent vele voordelen: het betrekt de kijker emotioneel bij het verhaal en creëert een beleving. Dit maakt het tot één van de krachtigste communicatievormen. Ideaal om de klant uw product en uw service te laten ervaren. Daarnaast wordt uw website hierdoor beter gevonden door zoekmachines wat weer klanten aantrekt. Interactief Adverteren Op de site worden de bedrijfsvideo s in een unieke videoplayer getoond, waarbij het tevens mogelijk is zowel in als naast de video te adverteren met een Kamp& Koerts salaris-administratie & advies Pim Ticheler banner of advertentie welke tevens clickable kan worden gemaakt naar de site van de adverteerder. Perfect hiervoor is de Call-for-action banner. U klikt op de video en een invulformulier verschijnt in beeld zodat de bezoeker direct informatie kan opvragen. Voor een impressie van dit systeem en diverse bedrijfsvideo s, zie kader bedrijfsvideo s aan de rechterkant. Elias nieuwe directeur Unica Ecopower Ir. Jan-Maarten Elias is sinds 1 oktober directeur van Unica Ecopower, onderdeel van Unica Installatiegroep uit Hoevelaken. Unica Ecopower ontwikkelt, financiert, realiseert en exploiteert duurzame energie installaties voor nieuwbouw, bestaande bouw en op gebiedsniveau. Elias (40) heeft zowel een technische als een bedrijfskundige opleiding. Hij is in diverse functies werkzaam geweest bij Akzo Nobel en VBI, waar hij tot voor kort verantwoordelijk was voor business development en innovaties. Daarnaast is hij onder meer betrokken bij het Dutch Green Building Council. Unica Ecopower levert duurzame warmte, koude en elektriciteit door installaties te bouwen met innovatieve duurzame technieken, zoals biomassa en warmte/koudeopslag. Unica Installatiegroep is met 19 vestigingen, 9 gespecialiseerde businessunits en ruim 1800 medewerkers de grootste zelfstandige installateur van Nederland. Postbus CD Hoevelaken tel: fax: Eén Fietskoerier kan per jaar zo n km door de stad fietsen! Hoeveel km zou een autokoerier voor hetzelfde aantal zendingen moeten afleggen? En hoeveel CO2 zou een gemotoriseerd voertuig hiervoor dan per jaar uitstoten, als je bedenkt dat een zuinige auto gemiddeld 1kg CO2 per 8km uitstoot? Welke verademing zou de bevolking van een grote stad ondervinden als bijna alle zendingen die de fietskoerier aan kan, ook daadwerkelijk door de fietskoerier verzorgd zouden worden? Tegenwoordig is het niet meer even snel iets wegbrengen of ophalen. Dagelijks kost het ons allemaal te veel tijd om door de grote steden heen te rijden.deze kostbare tijd is een aanslag op onze economie. Jaarlijks gaan miljoenen euro s verloren doordat we vast staan in het verkeer. Ook een stad als Amersfoort heeft hier mee te maken. Bedenkt maar eens hoe lang het heeft geduurd voordat je weer terug op je werkplek bent als je iets opgehaald of weggebracht hebt. Wedden dat dit meestal langer duurde dan verwacht? Nu een beter milieu eindelijk op de Europese verlanglijstjes staat, is het onvermijdelijke tijdperk van de fietskoeriers aangebroken. Geen benzine en uitlaatgassen! Geen extra km door eenrichtingsverkeer of wegopbrekingen! Geen stank! Geen parkeerproblemen! Dus.minder onnodig verkeer in binnensteden (auto s en bestelbusjes). Maar voor wie en wat kan een fietskoerier nou eigenlijk gebruikt worden? Een fietskoerier kan voor elk bedrijf of branche gebruikt worden als er iets in die stad bezorgd of opgehaald moet worden. Denk aan: Gemeentes, apothekers, schoenmakers, horeca, reclamebureaus, notarissen, schildersbedrijven, enz, enz. Met een fietskoerier kiest u voor Snelheid, Continuïteit en het Milieu. Martin Bos 2Wielkoeriers Stuurboord TA Amersfoort M het ONDERNEMERS BELANG 05

6 Bedrijfsreportage Tekst: Jasper van den Bovenkamp Fotografie: Ruud Voest We denken continue na over verbeteringen en noviteiten Raet bv: Innovatiever en efficiënter Met zeven vestigingen verspreid over het land is Raet in Nederland de grootste kennisintensieve IT-dienstverlener op het gebied van personeels- en salarisadministratie. Maar liefst een op de drie Nederlanders krijgt zijn salarisstrook via Raet. Directeur Raet Personeels & SalarisAdministratie (Raet PSA) Sander Odijk: Bedrijven hebben er een enorme kluif aan om hun personeelszaken en salarisadministratie zelf uit te voeren. En ondernemers krijgen van hun werknemers echt geen schouderklopje als ze het loon correct hebben berekend. Uitbesteding is de oplossing. Raet bv bestaat dit jaar alweer 45 jaar. Ontstaan uit een samenvoeging van overnames verzelfstandigde de onderneming in 2003 volledig. Als een van de eersten vestigde ze zich in 1992 op bedrijventerrein De Hoef in Amersfoort. Van de 800 medewerkers Raet-breed, zorgt het hoofdkantoor met 350 medewerkers nog altijd voor veel werkgelegenheid in de regio. Die regionale betrokkenheid werkt overigens twee kanten op. Odijk: Noordelingen vinden het prettig om met een noorderling te praten. zuiderlingen met iemand uit het zuiden. Het is goed om klanten vanuit een regionale vestiging te bedienen. Ook als het gaat om maatschappelijke betrokkenheid. We sponsoren bijvoorbeeld een aantal scholen in de omgeving met voor ons vanuit economisch perspectief afgeschreven ict-apparatuur. Zelfstandig bedrijfsonderdeel Raet Personeels & Salarisadministratie (Raet PSA) is een zelfstandig bedrijfsonderdeel binnen Raet dat zich volledig richt op de non-profit sector en het midden- en kleinbedrijf. Sectoren die bediend worden zijn kinderopvang, welzijn en tandarts-, huisarts- en fysiotherapiepraktijken, maar ook transportondernemingen, retailers en zakelijke dienstverleners. Raet PSA bedient haar klanten vanuit vier locaties verspreid over het land. Raet PSA is actief in vestigingen in Den Bosch, Assen, Utrecht en Noordwijkerhout. Als het gaat om de uitbesteding van salarisstroken, is Raet de grootste van Nederland. Binnen Raet PSA verzorgen we voor zo'n klanten de personeels- en salarisadministratie voor organisaties van 1 werknemer tot 250 medewerkers en vanuit Raet leveren we aan evenzoveel grotere klanten de software via Software as a Service (SaaS). We bedienen daarmee een brede markt: van MKB tot multinationals. Andere invalshoek Schrikt dat met name de kleinere MKB'ers niet een beetje af, zo'n groot bedrijf? Die doen toch liever zaken met de accountant om de hoek? Odijk kan zich die gedachtegang goed voorstellen. Grotere organisaties in de financiële 06 het ONDERNEMERS BELANG

7 sector worden snel vereenzelvigd met logge organisatiestructuren, afstandelijkheid en weinig klantgerichte servicecentra. Laat ik vooropstellen dat onze werkwijze een compleet andere invalshoek heeft. Bewust heeft Raet ervoor gekozen een bedrijfsonderdeel op te richten gericht op de vragen uit het MKB en kleinere instellingen en verenigingen. Wij hebben dan ook een eigen servicecentrum waar klanten met vragen terecht kunnen, maar ook onze dienstverlening is afgestemd op de problematiek van organisaties tot 250 medewerkers. Klanten krijgen een direct telefoonnummer van hun vaste contactpersoon. Die kent de klant en de problematiek van de klant. Zo simpel is het. We vallen op door onze deskundigheid en snelheid. Aan de Haagse tafel Met zijn 110 mensen zet Raet PSA bovendien een kwalitatief betere dienstverlening neer dan de lokale accountant, benadrukt Odijk. Raet is gespecialiseerd in personeels- en salarisadministratie. De lokale accountant of administratiekantoor is gespecialiseerd in financiële administratie en advies en doet de salarisadministratie er vaak bij. Onder meer daardoor zijn we doorgaans zelfs goedkoper dan de lokale accountant of administratiekantoor. Dat Raet zich kwalitatief onderscheidt, is overigens geen inhoudsloos cliché, maar een in de praktijk bewezen eigenschap. Als er in politiek Den Haag belangrijke kwesties spelen, is Raet een van de partijen die aan tafel schuift om advies te geven. Gevraagd en ongevraagd etaleren we onze visie op actuele ontwikkelingen, beleidsvoornemens en nieuwe wet- en regelgeving; door inzicht te geven in de huidige praktijk kunnen we aantoonbaar uitvoeringsregelingen beïnvloeden. We weten kortweg waar we het over hebben. Personeelszaken en salarisadministratie zelf intern coördineren wordt ook binnen het MKB steeds minder aantrekkelijk, onderstreept Odijk. De ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving van personeels- en salarisadministratie volgen elkaar snel op. Salarisadministratie en personeelszaken zijn in de loop van de tijd erg complex geworden als gevolg van nieuwe wetgeving, uitzonderingen op deze wetgeving en overgangsmaatregelen. Dat is niet bij te benen voor salarisadministrateurs in het MKB. Klanten willen een correcte salarisadministratie, maar willen er niet teveel tijd en geld aan kwijt zijn. Het is dan logisch om de salarisadministratie uit te besteden. Kunnen zij doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Outsourcen De ontwikkelingen hebben bij Raet PSA dan ook nooit stilgestaan. Vijf jaar geleden maakte Raet als een van de eerste binnen het marktsegment de definitieve overstap naar webtechnologie: Software as a Service (SaaS). Odijk: Steeds vaker gaven klanten aan niet langer afhankelijk te willen zijn van een interne ict-afdeling voor het uitrollen van de nieuwe wet- en regelgeving in salarissoftware. Met name bij bedrijven en instellingen met meerdere vestigingen om werkplekonafhankelijk te kunnen werken. Software die beschikbaar gesteld wordt via het internet, is hiervoor de oplossing. Daarnaast heeft Raet niet lang geleden, speciaal voor de klanten in het segment 1 tot en met 250 een lean & mean-portal ontwikkeld waarmee de personeelsadministratie gevoerd kan worden en mutaties doorgegeven kunnen worden. Geen langdurige implementatietrajecten, maar een perfecte afstemming op de behoefte van de klant. Steeds meer medewerkers zitten zelf aan de knoppen, bijvoorbeeld als het gaat om het doorvoeren van mutaties. Denk hierbij aan adresmutaties dan wel het aanvragen van verlof. De medewerkers zijn geautoriseerd om binnen dit portal zelf gegevens in te voeren; via de workflow komen deze mutaties geautomatiseerd in de inbox bij de lijnmanager terecht, die het geheel kan controleren en accorderen. Dit digitale portal biedt de mogelijkheden voor selfservice aan medewerkers, managers en professionals. Goedkoper en efficiënter Dat de crisis zijn sporen heeft nagelaten, ondervindt ook Raet aan den lijve. Uiteraard zijn verschillende ondernemingen gekrompen en dat betekent: minder salarisstroken. Echter vooral in positieve zin heeft de financiële malaise invloed gehad. Veel bedrijven vroegen en vragen zich nog steeds af: wat kan er goedkoper en efficiënter? Het antwoord is de personeels- en salarisadministratie. Per 1 januari 2011 starten we met 78 nieuwe klanten. Daar ben ik best trots op. Het zal het innoverende karakter zijn, waarmee Raet PSA zijn klanten naar zich toe zuigt. We denken continue na over verbeteringen en noviteiten. Actueel op dit moment is bijvoorbeeld de digitale salarisstrook. Sinds september kunnen medewerkers van onze klanten via Raet een digitale salarisstrook ontvangen in plaats van de papieren versie. Het loopt storm, aldus Odijk. Van de 3000 klanten binnen Raet PSA hebben er al ruim 350 in 3 maanden ingetekend. Raet bv Raet Personeels & Salaris Administratie Postbus BL Amersfoort T F Sander Odijk: Het is goed om klanten vanuit een regionale vestiging te bedienen het ONDERNEMERS BELANG 07

8 Interview Tekst: Jasper van den Bovenkamp Fotografie: Laura van der Linde Creëren van beleving is een kunst op zich Reclamebureau IQBuzz Ping: Het geluid van een idee Ping! Kent u dat geluidje? IQBuzz wel. Het is het geluid van een idee. Op reclamebureau IQBuzz klinkt dit de hele dag door. Als er een gouden idee levenslicht ziet, dan pingt het extra hard. Tjonge, daar ging weer een idee. Muziek: de eerste kennismaking met creativiteit Met ideeën is het net als met een bevruchting. De miljoenen zelfstandige en unieke elementen, die allemaal naar hetzelfde doel leiden, kunnen niet zonder elkaar. Zonder elkaar te gebruiken, komen ze niet bij de eindbestemming. Maar uiteindelijk zal er maar eentje heersen, overwinnen, triomferen. Hét idee is geboren. Nu de uitwerking nog. Vinden en gevonden Gouden ideeën zijn er genoeg, weten de eigenaren Pim van Duijn en Bertil Visser van reclamebureau IQBuzz in Hoevelaken. Maar waar vind je ze? In het antwoord op die vraag hebben Pim en Bertil en hun creatieve team elkaar volledig gevonden: bij reclamebureau IQBuzz. We stappen even in de tijdmachine. Pim, van origine Amersfoorter, kreeg vroeger van huis uit al veel creativiteit mee. Zijn muzikale moeder gaf hem instrumentale lessen en ruim tien jaar lang bespeelde Pim de cello in orkestraal verband. Het was mijn eerste kennismaking met creativiteit, herinnert Pim zich. We kwamen in die periode ook in de studio's van Hilversum voor tv-opnamen. Ik dacht toen: 'Hier wil ik werken.' Televisie maken fascineerde me. Pim volgde een opleiding personeelsmanagement en werkte uiteindelijk bijna tien jaar binnen de uitzendbranche in allerlei staffuncties. Daarvoor had Pim vijf jaar bij een tweetal reclamebureaus gewerkt. In zijn vrije tijd en avonduren was hij altijd in de weer met creativiteit: acteren, scenario schrijven, video-producties maken. Toen Pim op een zeker moment besloot mee te doen aan de Dag van het tv-idee van de Nederlandse Film en Televisie Academie, kreeg zijn werkzame leven een opvallende wending. Ik was een beetje een vreemde eend in de bijt, want ik was de enige amateur die meedeed. Voor toelating tot de match maakte ik vijftien verschillende filmpjes, waarvan ik een compilatie creëerde. De jury was overtuigd en Haye van der Heijden werd zijn coach. Aansprekend werk Terwijl hij bezig was met hét tv-idee, kwam Pim via een muziek-forum op internet bij Bertil Visser terecht. Ik had de Grafische School in Haarlem gevolgd en runde toen al een reclamebureau, vertelt Bertil, maar ik zocht iemand met wie ik kon sparren. Dat Pim dankzij zijn functies binnen de uitzendbranche ook over ruime commerciële ervaring beschikte, was mooi meegenomen. Daarbij spraken de voorbeelden die hij me toestuurde van creatief werk dat hij gemaakt had me erg aan. Vooral zijn originaliteit viel me op. Daarnaast ben ik zelf ook muzikaal actief, onder meer als drummer; Pim als bassist. We hadden een click. Naast onze werkzaamheden binnen IQBuzz spelen we samen in een band. In 2006 slaan Pim en Bertil de handen definitief ineen. We hadden samen een doel: de reclamebranche moest weer gaan sprankelen. We wilden verrassen met unieke concepten en gouden ideeën. Opvallen in de massa. Daarvoor zou je niet speciaal bij de mega-reclamebureaus in het westen hoeven zijn, vonden we. Eemlandse bedrijven moesten dat gewoon bij IQBuzz in Hoevelaken kunnen doen. Duizenden ideeën Een nog steeds groeiende groep in met name Nijkerk en omgeving doet dat ook daadwerkelijk, maar er zijn ook veel landelijke klanten. Een aantal grote bedrijven, maar ook kleinere ondernemingen, weten het Hoevelakense reclamebureau al jarenlang te vinden om samen na te denken over slimme reclame. Bij IQBuzz pingen al vijf jaar lang duizenden ideeën over tafel. Op zich komt dat betrekkelijk meer voor. Ideeën zijn er te over, aldus Pim. Ze ontspruiten aan je brein op de meest onverwachte momenten, meestal juist als je niet met werk bezig bent. Onze kracht is dat onze ideeën altijd bestaan uit een mix van commercie en creativiteit. Binnen die kaders zoeken we naar eenvoud. Onze ideeën zijn soms zo eenvoudig dat niemand anders er op komt, vult Bertil aan. Less is more. Dat is de kunst van reclame maken. 08 het ONDERNEMERS BELANG

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN Exact Online CASE STUDY HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY ONDERSCHEIDENDE KWALITEITEN LEIDEN TOT SUCCES VOOR ZOWEL ONDERNEMER ALS ZIJN

Nadere informatie

Henk Oostdam is fiscaal adviseur bij zijn eigen praktijk Tax Consult Network en is de vertrouwenspersoon van Tim Coronel en Peter Ouwehand

Henk Oostdam is fiscaal adviseur bij zijn eigen praktijk Tax Consult Network en is de vertrouwenspersoon van Tim Coronel en Peter Ouwehand Henk Oostdam is fiscaal bij zijn eigen praktijk Tax Consult Network en is de vertrouwenspersoon van Tim Coronel en Peter Ouwehand 30 RBA_Fiscale Opleidingen 2015-2016 30 mijn Henk Oostdam We kijken samen

Nadere informatie

CASE STUDY DE GEOLIEDE MACHINE ACHTER HET MEEST VROUWVRIENDELIJKE RESTAURANT VAN NEDERLAND.

CASE STUDY DE GEOLIEDE MACHINE ACHTER HET MEEST VROUWVRIENDELIJKE RESTAURANT VAN NEDERLAND. CASE STUDY DE GEOLIEDE MACHINE ACHTER HET MEEST VROUWVRIENDELIJKE RESTAURANT VAN NEDERLAND www.exactonline.nl 2 EXACT CASE STUDY VOOR BOEKHOUDEN REIN RAMBALDO, OPRICHTER VAN MAMA KELLY, ONDERNEEMT VANUIT

Nadere informatie

E-HRM voor administratiekantoren

E-HRM voor administratiekantoren E-HRM voor administratiekantoren Uitbreiding van uw dienstenportfolio 2 Voorwoord In november 2010 heeft Raet onder directies van accountancy- en administratiekantoren een online onderzoek uitgevoerd naar

Nadere informatie

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Evenementenlocatie met eindeloze mogelijkheden! Central Studios te Utrecht Evenementenlocatie met mogelijkheden Deze voormalige televisiestudio

Nadere informatie

Als het goed is bent u onze interimmer weer snel vergeten

Als het goed is bent u onze interimmer weer snel vergeten Als het goed is bent u onze interimmer weer snel vergeten Het gemak waarmee sommige organisaties interimmers aan het werk houden verbaast ons wel eens. De essentie van waar interim management om draait

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Datum: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) 20 december 2011 Tijd:

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

WAT MAAKT EEN ONDERNEMER GELUKKIG? NOU, GELD IN ELK GEVAL NIET

WAT MAAKT EEN ONDERNEMER GELUKKIG? NOU, GELD IN ELK GEVAL NIET TEKST: JUDITH KATZ, KARIN BOJORGE ILLUSTRATIE EN INFOGRAPHICS: MAREN BRUIN FORUM-ONDERZOEK WAT MAAKT EEN ONDERNEMER GELUKKIG? NOU, GELD IN ELK GEVAL NIET Wat vinden ondernemers nou het leukste aan het

Nadere informatie

Informatie brochure eigen baas zonder kopzorgen

Informatie brochure eigen baas zonder kopzorgen Informatie brochure eigen baas zonder kopzorgen Copyright 2007, Mobella Almere. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Nadere informatie

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Inleiding Ondanks het feit dat iedereen weet dat netwerken van belang is - we zullen dan ook niet meer ingaan op het waarom - blijkt dat veel mensen

Nadere informatie

Wij maken graag reclame voor anderen

Wij maken graag reclame voor anderen Wij maken graag reclame voor anderen RECLAME ONTWERP WEBSITE HUISSTIJL U wilt uw doelgroep....aanspreken, informeren en overtuigen. Dat doet u met een heldere boodschap en direct in het oog springende

Nadere informatie

Wat betekent de Flex B.V. voor u? 28 oktober 2014

Wat betekent de Flex B.V. voor u? 28 oktober 2014 Wat betekent de Flex B.V. voor u? 28 oktober 2014 Mr. Peter de Lepper dlb notaris Bergen op Zoom 1 Te behandelen onderwerpen: kapitaalvermindering winstrecht-/stemrechtloos versus certificering aandelen

Nadere informatie

De flexibilisering van het B.V. recht

De flexibilisering van het B.V. recht Seminar De flexibilisering van het B.V. recht 6 juni 2012 Dagvoorzitter: Kees Goeman Sprekers: Dirk School Lisan Vermeer Govert Vorstenbosch Sirik Goeman 1 www.bgadvocaten.nl Bogaerts & Groenen advocaten

Nadere informatie

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt dibbadoo Een onvergetelijke eerste indruk met een website van Dibbadoo Bestaande en potentiële klanten zoeken elke dag op internet naar producten en diensten.

Nadere informatie

FISCALE TIPS & BLUNDERS. 2016 1e druk Copyright Finovion

FISCALE TIPS & BLUNDERS. 2016 1e druk Copyright Finovion FISCALE TIPS & BLUNDERS 2016 1e druk Copyright Finovion Wij heten u van harte welkom. WELKOM Dit handzame boekje met financiële blunders en fiscale tips ontvangt u van Finovion. Wij zijn een ondernemend

Nadere informatie

Ben jij een ondernemende samenwerker?

Ben jij een ondernemende samenwerker? Ben jij een ondernemende samenwerker? P1 Ben jij een ondernemende samenwerker? En zoek je het goede gezelschap van een groeiende formule? Jij wilt je eigen onderneming starten. Het liefst in een formule

Nadere informatie

De meerwaarde van RSM Niehe Lancée

De meerwaarde van RSM Niehe Lancée De meerwaarde van RSM Niehe Lancée De ambitie om uw organisatie te laten excelleren RSM Niehe Lancée geniet een uitstekende reputatie op het gebied van accountancy en belastingadvies. Opdrachtgevers kunnen

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2016. Beschermende Woonvorm De Reling

Beleidsplan 2015-2016. Beschermende Woonvorm De Reling Beleidsplan 2015-2016 Beschermende Woonvorm De Reling Inhoudsopgave Voorwoord... 4 1. De organisatie... 4 1.1. Missie en Visie... 4 1.2. Raad van Bestuur... 4 1.3. Raad van Toezicht... 5 1.4. Vergadercyclus...

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Een vertrouwd thuis, een huiskamer zaterdag, 13 oktober 2012 00:00. Willem Braak

Een vertrouwd thuis, een huiskamer zaterdag, 13 oktober 2012 00:00. Willem Braak Willem Braak Maandag 15 oktober start Opleidingscentrum Granbeeuw met een fundraiser voor een nieuw initiatief: Vrienden van Opleidingscentrum Granbeeuw. Het bedrijfsleven zal benaderd en aangemoedigd

Nadere informatie

9 M 5 ore than to 275

9 M 5 ore than to 275 5 More than to 275 275 95 to schiphol rijk am en de boeing avenue Inspirerend zaken doen Boeing Avenue 275 In de uitdagende werkomgeving van het parkachtige Schiphol-Rijk ligt het moderne en multifunctionele

Nadere informatie

Ons kantoor. www.mudifin.nl

Ons kantoor. www.mudifin.nl 0 UW ONDERNEMING Ons kantoor In 2004 hebben wij, Ingrid en Michael Muyres, Mudifin opgericht. Inmiddels is ons kantoor uitgegroeid tot een full service organisatie op financieel en fiscaal gebied. Samen

Nadere informatie

welkom bij EasyStaff

welkom bij EasyStaff welkom bij EasyStaff Welkom bij EasyStaff EasyStaff, opgericht in 1999, is een van de eerste payrollbedrijven van Nederland. Dagelijks ondervinden onze klanten de vele voordelen van onze dienstverlening.

Nadere informatie

OMDENKEN in administratie Software werkt...dus wij kunnen sparren. www.oamkb.nl

OMDENKEN in administratie Software werkt...dus wij kunnen sparren. www.oamkb.nl OMDENKEN in administratie Software werkt...dus wij kunnen sparren www.oamkb.nl OMDENKEN in administratie OAMKB staat voor Omdenken in Administratie voor het MKB, denken in termen van kansen en niet van

Nadere informatie

AEGON STELT WIJZGINGEN IN CORPORATE GOVERNANCE VOOR OM ZEGGENSCHAP AANDEELHOUDERS TE VERSTERKEN

AEGON STELT WIJZGINGEN IN CORPORATE GOVERNANCE VOOR OM ZEGGENSCHAP AANDEELHOUDERS TE VERSTERKEN 205722 PERSBERICHT AEGON STELT WIJZGINGEN IN CORPORATE GOVERNANCE VOOR OM ZEGGENSCHAP AANDEELHOUDERS TE VERSTERKEN STRUCTUURREGIME VERLATEN; STEMRECHT VERENIGING AEGON TERUGGEBRACHT AEGON N.V. is van plan

Nadere informatie

WERVINGSCIRKEL. De juiste persoon op de juiste plaats

WERVINGSCIRKEL. De juiste persoon op de juiste plaats WERVINGSCIRKEL De juiste persoon op de juiste plaats Werving gaat om het aantrekken van vrijwilligers die passen bij de organisatie en bij de taken die ze gaan uitvoeren. Kort samengevat: de juiste persoon

Nadere informatie

Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche

Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche Wat is payrolling? Bij het runnen van een bedrijf komt veel kijken. Alleen al de inzet van personeel levert een hoop extra werk en administratieve rompslomp

Nadere informatie

Hoe was het? Het is weer tijd voor uw jaarverslag! Uw jaarlijkse visi- Tastbare weggever tekaartje is een belangrijk communicatiemiddel dat alle

Hoe was het? Het is weer tijd voor uw jaarverslag! Uw jaarlijkse visi- Tastbare weggever tekaartje is een belangrijk communicatiemiddel dat alle hoe was het? Hoe was het? Het is weer tijd voor uw jaarverslag! Uw jaarlijkse visitekaartje is een belangrijk communicatiemiddel dat alle aandacht verdient. De mogelijkheden zijn legio, vooral als u kiest

Nadere informatie

Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3

Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3 Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3 WAT IS BURO LUIKEN? 5 UW VOORDEEL 7 VOOR WIE INTERESSANT? 9 UW INVESTERING 11 DIGITAAL ONDERNEMEN 13 BUSINESSPARTNERS 15 PASSIE, MISSIE, VISIE 17 CONTACT 19 Welkom! Buro Luiken

Nadere informatie

Baan in Beeld Banenmarkt

Baan in Beeld Banenmarkt Baan in Beeld Banenmarkt Brengt je baan dichtbij! BAAN IN BEELD BANENMARKT VIND JOUW BAAN IN DE BUURT Baan in Beeld Banenmarkt 2015 Arbeidsmarktregio Utrecht-Oost Amersfoort, Bunschoten-Spakenburg, Soest,

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole

De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole Sociale media hebben individuen meer macht gegeven. De wereldwijde beschikbaarheid van gratis online netwerken, zoals Facebook,

Nadere informatie

Hoofdstuk 9. Rechtsvormen. Voorbeelden: Eenmanszaak Vennootschap Onder Firma Besloten vennootschap Naamloze vennootschap Vereniging Stichting

Hoofdstuk 9. Rechtsvormen. Voorbeelden: Eenmanszaak Vennootschap Onder Firma Besloten vennootschap Naamloze vennootschap Vereniging Stichting www.jooplengkeek.nl Rechtsvormen Voorbeelden: Eenmanszaak Vennootschap Onder Firma Besloten vennootschap Naamloze vennootschap Vereniging Stichting 1 Rechtsvormen Natuurlijk persoon Een mens met rechten

Nadere informatie

Accountant (bij voorkeur vennotabel)

Accountant (bij voorkeur vennotabel) Accountant (bij voorkeur vennotabel) Wij zoeken Voor ons team zijn we voor 40 uur per week op zoek naar een accountant voor de samenstelpraktijk (bij voorkeur vennotabel). In deze functie voer je werkzaamheden

Nadere informatie

DIE EXTRA STAP MAAKT HET VERSCHIL

DIE EXTRA STAP MAAKT HET VERSCHIL DIE EXTRA STAP MAAKT HET VERSCHIL VanSoestDolmans & Associates VanSoestDolmans is een onafhankelijke business management organisatie die pragmatische en sterk oplossingsgerichte ondersteuning biedt aan

Nadere informatie

Met andere ogen kijken naar...

Met andere ogen kijken naar... Met andere ogen kijken naar... Mens Organisatie Verandering Organisatie & ontwikkeling Loopbaan & verandering Vitaliteit & verzuim Iedere organisatie maakt ontwikkelingen door. Vanwege veranderende marktomstandigheden,

Nadere informatie

Advies aan de stuurgroep CJG & Gemeente Assen

Advies aan de stuurgroep CJG & Gemeente Assen Advies aan de stuurgroep CJG & Gemeente Assen Aanleiding De gemeente Assen en Stuurgroep CJG willen de komende periode meer zicht krijgen op de wensen en behoeftes van jongeren uit Assen als het gaat om

Nadere informatie

Baan in Beeld Banenmarkt

Baan in Beeld Banenmarkt Baan in Beeld Banenmarkt Brengt je baan dichtbij! BAAN IN BEELD BANENMARKT VIND JOUW BAAN IN DE BUURT Baan in Beeld Banenmarkt 2015 Arbeidsmarktregio Utrecht-Oost Amersfoort, Bunschoten-Spakenburg, Soest,

Nadere informatie

Schrijf met meer impact

Schrijf met meer impact Schrijf met meer impact Het volledige trainingsprogramma om met je teksten meer klanten te werven In het Schrijf met meer impact -programma leer je hoe je met jouw eigen schrijfstijl meer ideale klanten

Nadere informatie

85% VAN DE BUSINESS-TO-BUSINESS MARKT IN NOORD-NEDERLAND BEREIKEN WE MET NOORD.

85% VAN DE BUSINESS-TO-BUSINESS MARKT IN NOORD-NEDERLAND BEREIKEN WE MET NOORD. 85% VAN DE BUSINESS-TO-BUSINESS MARKT IN NOORD-NEDERLAND BEREIKEN WE MET NOORD. Door de inzet van een multichannel productportfolio maken we zichtbaar, inspireren en verbinden business-to-business ondernemers

Nadere informatie

Zodat u efficiënt kunt ondernemen. Financial Lease dat is onze specialiteit

Zodat u efficiënt kunt ondernemen. Financial Lease dat is onze specialiteit Zodat u efficiënt kunt ondernemen Financial Lease dat is onze specialiteit Inhoud Alpha Credit Nederland. Dé autofinancierder van Nederland. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Financial Lease

Nadere informatie

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016 Stichting Vrienden van het Hubrecht Instituut Actueel beleidsplan Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut E vrienden@hubrecht.eu 2014-2016 1.1 Inleiding Naar aanleiding van het uitgevoerde onderzoek

Nadere informatie

Veranderen doet pijn. Dat moet je bespreekbaar maken

Veranderen doet pijn. Dat moet je bespreekbaar maken LEREND VERANDEREN IN HAARLEMMERMEER Veranderen doet pijn. Dat moet je bespreekbaar maken Tekst: Fenny Brandsma / Fotografie: Kees Winkelman Wie in een organisatie succesvol veranderingen wil realiseren,

Nadere informatie

Toonaangevend in accountancy en fiscale adviezen

Toonaangevend in accountancy en fiscale adviezen Blömer accountants en adviseurs Toonaangevend in accountancy en fiscale adviezen Als professional op het gebied van accountancy en fiscale advisering zijn we u graag van dienst. Deskundig en betrokken

Nadere informatie

Klanten vinden, klanten binden

Klanten vinden, klanten binden Dia 1 Klanten vinden, klanten binden Adinda Keizer 2016 9 jaar geleden zat ik net als jullie op de startersdag. Ik liep al rond met plannen en na de startersdag wist ik het zeker. Ik ging voor mezelf beginnen!

Nadere informatie

HECTAS Uw partner in facilitaire diensten. Betrouwbare service

HECTAS Uw partner in facilitaire diensten. Betrouwbare service HECTAS Uw partner in facilitaire diensten Betrouwbare service Altijd binnen bereik Soms ligt iets dat goed is heel dichtbij. Neem nou HECTAS. Onze decentrale, klantgerichte organisatie heeft diverse vestigingen

Nadere informatie

MINI-WHITEPAPER Personeel werven de mogelijkheden

MINI-WHITEPAPER Personeel werven de mogelijkheden MINI-WHITEPAPER Personeel werven de mogelijkheden Als uw bedrijf groeit of als één van uw werknemers het bedrijf verlaat, heeft u nieuw personeel nodig. U heeft echter zelf niet de tijd en/of de kennis

Nadere informatie

Sponsordossier Karamblas 19 en 20 september 2015

Sponsordossier Karamblas 19 en 20 september 2015 interieur, mode, lifestyle Sponsordossier Karamblas 19 en 20 september 2015 Historiek Budafabriek, Budatoren Karamblas is reeds aan haar 4e editie toe. Steeds weer slaagden we erin om beleving, ondernemen

Nadere informatie

E E ALGEMEENN Vormgeving en druk: Woudenbergse Drukkerij bv

E E ALGEMEENN Vormgeving en druk: Woudenbergse Drukkerij bv ZORGELOOS zorgeloos HUREN huren ALGEMEEN KLUSSEN K Wilt u een woning van Vallei Wonen huren of bent u al huurder bij ons? Dan is het goed om te weten dat wij veel waarde hechten aan een hoge kwaliteit

Nadere informatie

Stageverslag Danique Beeks

Stageverslag Danique Beeks Stageverslag Danique Beeks Waarom deze stage en hoe zag de stage eruit? Ik heb via Mirthe informatie gekregen over deze stage. Haar achterneef is een van de eigenaren van dat bedrijf. Ze heeft mij deze

Nadere informatie

Tips en Tricks voor sponsorwerving

Tips en Tricks voor sponsorwerving Tips en Tricks voor sponsorwerving Je gaat op bouwreis en maakt gebruik van de sponsortool, of je bouwt virtuele huisjes op Bouwmee, bijvoorbeeld omdat je voor Habitat meedoet aan een evenement. Alles

Nadere informatie

U doet goede zaken met een accountant

U doet goede zaken met een accountant U doet goede zaken met een accountant Onno Kobus, directeur P&O bureau: Nu ik weet dat de financiën goed geregeld zijn, kan ik al mijn energie richten op mijn bedrijf. U doet goede zaken met een accountant

Nadere informatie

Groeien 2.0. Studentenbedrijf wordt volwassen. Waarom wachten? Geen antwoord

Groeien 2.0. Studentenbedrijf wordt volwassen. Waarom wachten? Geen antwoord Groeien 2.0 Studentenbedrijf wordt volwassen Waarom wachten? De oprichters van Dirict ontdekten dat er voor groei meer nodig is dan alleen technische kennis. Met hulp van een coach hebben ze hun ambities

Nadere informatie

Support(er) voor ondernemers?

Support(er) voor ondernemers? Support(er) voor ondernemers? Voor onze vestiging op Texel zijn wij per direct op zoek naar assistent-accountants van verschillende niveaus Je keuze kunnen maken? Stuur dan je sollicitatiebrief met je

Nadere informatie

SALARISADMINISTRATIE

SALARISADMINISTRATIE SALARISADMINISTRATIE Zelf doen of uitbesteden? Leuk dat je ons partner kennisdocument hebt gedownload. In kennisdocumenten in samenwerking met horecabranche experts brengen wij je op de hoogte van de voor

Nadere informatie

FISCAL EINDEJAARTIPS VOOR HET FAMIILEBEDRIJF(2014)

FISCAL EINDEJAARTIPS VOOR HET FAMIILEBEDRIJF(2014) FISCAL EINDEJAARTIPS VOOR HET FAMIILEBEDRIJF(2014) Het einde van het jaar is weer in zicht. Bedrijfsopvolging.nl heeft wat fiscale tips voor familiebedrijven op een rij gezet. Schenken Ieder jaar kunt

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Franjeloze kwaliteit Gespecialiseerd kantoor Internationale netwerken

Franjeloze kwaliteit Gespecialiseerd kantoor Internationale netwerken Werken bij Lexence Wanneer je aan het begin staat van je carrière wil je graag weten welk kantoor het beste bij je ambitie- en ontwikkelingsniveau past. Ieder kantoor is anders. Bij de meeste kantoren

Nadere informatie

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt orthodontist Daniël van der Meulen samen met veertien assistentes intensief

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

Klant centraal. Behoefte aan meer 25. Meer producten en diensten om uw rendement te verhogen. Contact

Klant centraal. Behoefte aan meer 25. Meer producten en diensten om uw rendement te verhogen. Contact Behoefte aan meer 25 Klant centraal Inspelen op uw behoefte Uw mediabehoefte staat bij Rodi Media centraal. Met Meer Media kunt u meer dan alleen een advertentie plaatsen, krant drukken of drukwerk verspreiden.

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Directie. Vormgeving, Concept development. Administratie. Logistiek Sales Marketing

Directie. Vormgeving, Concept development. Administratie. Logistiek Sales Marketing Quickscan Danique Beeks Studentnummer: 2054232 Advanced Business Creation Stagebedrijf: JH Busines Promotions Bedrijfsbegeleider: John van den Heuvel Datum: 26 augustus 2013 JH Business Promotions heeft

Nadere informatie

beste online marketing voor jouw kantoor.

beste online marketing voor jouw kantoor. Een review is de beste online marketing voor jouw kantoor. HOGERE OPBRENGSTEN LAGERE KOSTEN POSITIEVE EFFECTEN VOORWOORD INHOUD Je moet grondig je best doen om online goed gevonden te worden. Het internet

Nadere informatie

OOSTERENGWEG CK HILVERSUM

OOSTERENGWEG CK HILVERSUM OOSTERENGWEG 253 1212CK HILVERSUM Verrassend appartement nabij het bos, de hei en het centrum van Hilversum. RUIM 4-KAMER APPARTEMENT 2 (of 3) SLAAPKAMERS VOOR- EN ACHTERTUIN! Zo n verrassend ruim en licht

Nadere informatie

Herman Suijdendorp ism Astrid Bouman/HRM-adviseur Datum 6 april 2010 Functienummer

Herman Suijdendorp ism Astrid Bouman/HRM-adviseur Datum 6 april 2010 Functienummer Functieprofiel Medewerker Functie Communicatiemedewerker Afdeling unit strategie & beleid Manager Herman Suijdendorp Opgesteld door Herman Suijdendorp ism Astrid Bouman/HRM-adviseur Datum 6 april 2010

Nadere informatie

Verzekeringen Makelaardij Hypotheken Pensioenen Employment Benefits Bankzaken. Vrieling Adviesgroep. Gewoon beter. vrieling.

Verzekeringen Makelaardij Hypotheken Pensioenen Employment Benefits Bankzaken. Vrieling Adviesgroep. Gewoon beter. vrieling. Verzekeringen Makelaardij Hypotheken Pensioenen Employment Benefits Bankzaken Vrieling Adviesgroep Gewoon beter vrieling adviesgroep Vrieling Adviesgroep Enthousiast Onafhankelijk Betrokken Creatief Integer

Nadere informatie

HLB Online. Met een gerust hart ondernemen. www.hlb-van-daal.nl

HLB Online. Met een gerust hart ondernemen. www.hlb-van-daal.nl Met een gerust hart ondernemen www.hlb-van-daal.nl Met een gerust hart ondernemen Wist u dat u bij Van Daal & Partners uw administratieve handelingen ook digitaal kunt uitvoeren? Met het online-dienstenpakket

Nadere informatie

De regeling is al goedgekeurd voor 2013. Voor 2014 maakt deze deel uit van het Belastingplan, wat nog moet worden goedgekeurd.

De regeling is al goedgekeurd voor 2013. Voor 2014 maakt deze deel uit van het Belastingplan, wat nog moet worden goedgekeurd. Particulier Toeslagen op tijd aanvragen Zorg ervoor dat de toeslagen op tijd worden aangevraagd. Als de deadline gepasseerd is heeft u geen recht meer op uitbetaling. Als u bij ons op de uitstellijst staat

Nadere informatie

STICHTING CROWD FOR CURE

STICHTING CROWD FOR CURE STICHTING CROWD FOR CURE Hoofdlijnen meerjarenplan 2016-2019 1. INLEIDING 1.1. AANLEIDING De farmaceutische industrie heeft gezorgd voor veel nieuwe medicijnen, waarmee steeds meer aandoeningen goed kunnen

Nadere informatie

Acquisitie & Zakelijk netwerken

Acquisitie & Zakelijk netwerken E-boek 3 bedrijfsblogs Acquisitie & Zakelijk netwerken Nu lezen. Praktische adviezen. Morgen toepassen. Nog succesvoller ondernemen! 1. Acquisitie is veel meer dan alleen gunnen 2. Alleen met glimlach

Nadere informatie

Peter Deege. Dick Bovekerk, 52 jaar

Peter Deege. Dick Bovekerk, 52 jaar Dick Bovekerk, 52 jaar Ruim 40 jaar woonachtig in Papendrecht. In 1982 begonnen bij de organisatie McDonald s, wat toen met 25 vestigingen een klein bedrijf was binnen Nederland, maar uitgegroeid tot een

Nadere informatie

Van uitkering naar eigen onderneming Iets voor u?

Van uitkering naar eigen onderneming Iets voor u? Van uitkering naar eigen onderneming Iets voor u? Veel mensen willen graag een eigen bedrijf. Ze zijn het liefst eigen baas. Omdat ze weten wat ze willen en hoe ze dat willen bereiken. De vier ondernemers

Nadere informatie

Amersfoort Arnhem Ede Hoofddorp Nieuwegein

Amersfoort Arnhem Ede Hoofddorp Nieuwegein Amersfoort Arnhem Ede Hoofddorp Nieuwegein Dit is CROP 1965: CROP opent de deuren van haar eerste kantoor. vijf decennia later zijn we een begrip in zakelijk Nederland en groeit CROP registeraccountants

Nadere informatie

Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website

Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website Inleiding Ik schrijf dit plan vanwege het feit dat ik een eenmansbedrijf op wil gaan starten in de webdesign branche en dit omdat ik de laatste

Nadere informatie

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN Exact Online CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN MDM accountants & belastingadviseurs uit Den Haag is hard op

Nadere informatie

10 tips voor reclame maken

10 tips voor reclame maken 10 tips voor reclame maken met weinig budget 10 tips voor reclame maken met weinig budget Reclame maken is belangrijk voor het vinden van nieuwe klanten. Maar een grote reclamecampagne of een mooie tv-commercial

Nadere informatie

In dialoog met mensen die DE MARKT ÉCHT SNAPPEN. Vision Forward

In dialoog met mensen die DE MARKT ÉCHT SNAPPEN. Vision Forward In dialoog met mensen die DE MARKT ÉCHT SNAPPEN. 153 ROBERT DE KLIJNE Robert de Klijne vestigde zich eind 1993 als zelfstandig fotograaf. Hij sloot zich in 2006 aan bij Multicopy om zijn grafische dienstverlening

Nadere informatie

The Katwijk Way Leanmanagement in de praktijk. Door: Walter Baardemans

The Katwijk Way Leanmanagement in de praktijk. Door: Walter Baardemans The Katwijk Way Leanmanagement in de praktijk Door: Walter Baardemans De gemeente Katwijk heeft de ambitie om de beste dienstverlenende gemeente van Nederland te worden. Om dat te realiseren, worden werkprocessen

Nadere informatie

REINAERDE Reinaerde Kijker

REINAERDE Reinaerde Kijker REINAERDE Reinaerde Kijker 2 REINAERDE IN DE KIJKER Vragen voor het WMO loket 4 BEN IK IN BEELD!? De WMO voor ambulante begeleiding 5 RICHARD REIST ROND Anton Maas neemt afscheid van Reinaerde 7 ONDER

Nadere informatie

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN FINANCIEREN? EEN PRIMA OPTIE! Mobiel+ Autofinancieringen biedt verschillende financieringsvormen die helemaal kunnen

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

WIE IS. Kees-JanDiepstraten. Hij legt de branche het vuur na aan de schenen VISIONAIR

WIE IS. Kees-JanDiepstraten. Hij legt de branche het vuur na aan de schenen VISIONAIR VISIONAIR In zijn scriptie over strategische allianties stelde hij dat bezit zal verdwijnen en accountancy gebaseerd op kosten op een dood spoor zit. Hij zakte bijna omdat zijn docenten hem niet geloofden.

Nadere informatie

Doe maar gewoon, doe Blömer

Doe maar gewoon, doe Blömer Open cultuur met informele sfeer Ons team bestaat uit jonge en enthousiaste mensen die het kapitaal vormen van onze organisatie. Zij dragen bij aan onze informele en open sfeer. Naast hard werken en het

Nadere informatie

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs Wat is marketing Marketing is het proces die je moet doorgaan om de behoeften van uw klanten te bevredigen. Eerst werd marketing gezien als het geheel van activiteiten die de ruil van producten of diensten

Nadere informatie

Eén panellid, werkzaam in de juridische dienstverlening, geeft juist aan dat zijn omzet is toegenomen door de kredietcrisis.

Eén panellid, werkzaam in de juridische dienstverlening, geeft juist aan dat zijn omzet is toegenomen door de kredietcrisis. Respons Van 25 juni tot en met 5 juli is aan de leden van het Brabantpanel een vragenlijst voorgelegd met als thema Kredietcrisis. Ruim de helft van de 1601 panelleden (54%) vulde de vragenlijst in. Hieronder

Nadere informatie

ondernemen in de zorg van ambitie naar resultaat in de apotheek!

ondernemen in de zorg van ambitie naar resultaat in de apotheek! UITNODIGING ondernemen in de zorg van ambitie naar resultaat in de apotheek! Donderdag 31 januari 2013 Congrescentrum Eenhoorn, Amersfoort C=95 M=60 Y=0 K=56 Annemarie van Gaal Topondernemer en tv-persoonlijkheid:

Nadere informatie

Ook zo toe aan een oplossing?

Ook zo toe aan een oplossing? Ook zo toe aan een oplossing? Zit het jou ook niet lekker: die verjaringsdossiers op je bureau? Of ben je in een vervelend conflict verzeild geraakt over grond? Wil je op een snelle en goedkope manier

Nadere informatie

welkom bij EasyStaff

welkom bij EasyStaff welkom bij EasyStaff Welkom bij EasyStaff EasyStaff, opgericht in 1999, is een van de eerste payrollbedrijven van Nederland. Dagelijks ondervinden onze klanten de vele voordelen van onze dienstverlening.

Nadere informatie

Social Media Pakketten

Social Media Pakketten Social Media Pakketten Ons bedrijf op social media? Dat kost zoveel tijd... Als ondernemer kunt u uw kostbare tijd wel beter besteden. Daarom bieden wij u de mogelijkheid dit aan ons uit te besteden met

Nadere informatie

WAT IS FRANCHISE+? DOEL- GROEPEN ONS KLEINE LAND, GROOTS IN FRANCHISE! FRANCHISEGEVERS 29.800 FRANCHISEVESTIGINGEN 270.300 MEDEWERKERS 31,3 MILJARD

WAT IS FRANCHISE+? DOEL- GROEPEN ONS KLEINE LAND, GROOTS IN FRANCHISE! FRANCHISEGEVERS 29.800 FRANCHISEVESTIGINGEN 270.300 MEDEWERKERS 31,3 MILJARD ONS KLEINE LAND, GROOTS IN FRANCHISE! 750 FRANCHISEGEVERS 29.800 FRANCHISEVESTIGINGEN 270.300 MEDEWERKERS 31,3 MILJARD OMZET (Bron: NFV) WAT IS FRANCHISE+? VAKBLAD WEBSITES NIEUWSBRIEF KANDIDATEN-DATABASE

Nadere informatie

Artiesten interview. Artiest1

Artiesten interview. Artiest1 Artiesten interview Artiest1 Ben jij vaak creatief bezig met oude spullen door hier op wat voor manier dan ook (kunst meubilair e.d.) weer nieuwe dingen uit te creeren? En waarom hergebruik je hiervoor

Nadere informatie

Hans van Rooij VERSTAG

Hans van Rooij VERSTAG Hans van Rooij VERSTAG Colofon Eindredactie Joost Pool Redactie Boris Goddijn Vormgeving Pien Vermazeren Fotografie Boris Goddijn Beeldbewerking Pien Vermazeren Copyright en disclaimer Het overnemen van

Nadere informatie

Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes

Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes Oktober 2013 ONDERWERPEN Managementsamenvatting 2 Introductie 3 Online blijft 4 Waarom is Click-to-Call vandaag de dag relevant? De nieuwe

Nadere informatie

Even over de Zakelijke Rechtsbijstandverzekering. U doet graag zaken zonder zorgen

Even over de Zakelijke Rechtsbijstandverzekering. U doet graag zaken zonder zorgen Even over de Zakelijke Rechtsbijstandverzekering. U doet graag zaken zonder zorgen Inhoud U doet graag zaken zonder zorgen. 4 Daarom kiest u voor de Zakelijke Rechtsbijstandverzekering. 4 Een uitgebreide

Nadere informatie

Profiel. Strategisch HR adviseur. 8 december 2015. Opdrachtgever Stichting Openbaar Onderwijs Noord

Profiel. Strategisch HR adviseur. 8 december 2015. Opdrachtgever Stichting Openbaar Onderwijs Noord Profiel Strategisch HR adviseur 8 december 2015 Opdrachtgever Stichting Openbaar Onderwijs Noord Voor meer informatie over de functie Erik Frieling, adviseur Leeuwendaal Telefoon (070) 414 27 00 evt. mobielnummer

Nadere informatie

VAN FACILITAIREHUIZE. Dienstverlening binnenste buiten.

VAN FACILITAIREHUIZE. Dienstverlening binnenste buiten. Dienstverlening binnenste buiten. Wat wij voor u kunnen doen? Wij denken in facilitaire oplossingen. Van Facilitaire Huize is een onafhankelijk facilitair bedrijf dat gespecialiseerd is in het professioneel

Nadere informatie

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline.

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline. BUSINESS CASE Exact Online MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING De 5 tips van Marc Vosse www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY DE 5 TIPS VAN MARC VOSSE Voor

Nadere informatie