23. Moet je overstappen naar Switch om gebruik te kunnen maken van de stimuleringspremie? 24. Hoe wordt het aantal ABP-overheidsdienstjaren bepaald?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "23. Moet je overstappen naar Switch om gebruik te kunnen maken van de stimuleringspremie? 24. Hoe wordt het aantal ABP-overheidsdienstjaren bepaald?"

Transcriptie

1 Q&A VWNW-beleid en Switch; versie 14 januari Vrijwillige fase VWNW 1. Hoe kom ik er achter wat voor mij de beste keuzemogelijkheid is? 2. Waar kan ik terecht met vragen over de vrijwillige fase VWNW? 3. Wat is het verschil tussen de vrijwillige fase van het VWNW-beleid Rijk en de vrijwillige fase bij de Belastingdienst? 4. Ik wil eerst nog een tijdje werken voordat ik vertrek. Kan dat? 5. Als ik spijt krijg van mijn beslissing om gebruik te maken van een van de mogelijkheden van de vrijwillige fase is er dan nog een weg terug? 6. Mag je je ontslagdatum tussentijds nog naar voren halen? 7. Ik heb mijn ontslag al ingediend. Kan ik dat nog terugdraaien zodat ik toch met een stimuleringspremie kan vertrekken? 8. Is er een hardheidsclausule afgesproken? 9. Hoe kan ik een van de varianten van het VWNW-beleid aanvragen? Voor wie 10. Wie kunnen gebruik maken van de vrijwillige fase van het VWNW-beleid? 11. Wat geldt voor de medewerkers van Douane en FIOD en is er een verschil tussen de periode voor en na 1 juli 2016? 12. Geldt de vrijwillige fase ook voor medewerkers van DGBel? 13. Geldt de stimuleringspremie ook voor medewerkers met een tijdelijke aanstelling? 14. Wat is de positie van medewerkers die (bijvoorbeeld 2 of 3 jaar) elders gedetacheerd zijn? 15. Geldt de vrijwillige fase met keuzemogelijkheden ook voor uitzendkrachten of medewerkers die vanuit een andere organisatie via detachering of op IF-basis werkzaam zijn bij de Belastingdienst? 16. Kan het bevoegd gezag een verzoek om stimuleringspremie weigeren? Looptijd 17. Tot wanneer kan ik kiezen voor één van de varianten uit de vrijwillige fase? 18. Wanneer houdt voor mij de vrijwillige fase op en word ik verplichte VWNW-kandidaat? 19. Als er voor 1 juli 2016 een reorganisatiebesluit voor mijn onderdeel wordt genomen, kan ik dan toch tot 1 juli 2016 kiezen voor de stimuleringspremie? 20. Kan ik al voor 1 juli vertrekken met een stimuleringspremie? 21. Kan ik ook nog na 1 juli 2016 met de stimuleringspremie weg? 22. Wanneer kan ik een van de varianten van de vrijwillige fase van het VWNW-beleid aanvragen? Stimuleringspremie 23. Moet je overstappen naar Switch om gebruik te kunnen maken van de stimuleringspremie? 24. Hoe wordt het aantal ABP-overheidsdienstjaren bepaald?

2 25. Van welk salaris moet ik uitgaan bij berekening van de stimuleringspremie? Wat als ik gebruik maak van PAS; langer dan een jaar ziek ben; etc 26. Op een deel van mijn loon ligt een loonbeslag. Welke invloed heeft dit op de stimuleringspremie? 27. Als ik kom te overlijden voordat ik de stimuleringspremie heb ontvangen, krijgen mijn erfgenamen dan alsnog het geld van de stimuleringspremie? 28. Heb ik recht op WW als ik vertrek met een stimuleringspremie? 29. Kan ik naast de stimuleringspremie gebruik maken van andere voorzieningen zoals de salarisgarantie of een (aflopende) vergoeding voor extra reistijd? 30. Heb ik bij vertrek met toekenning van de stimuleringspremie recht op een proportionele ambtsjubileumgratificatie? Financiële en fiscale details stimuleringspremie 31. Met welk percentage loonheffing wordt de stimuleringspremie belast? 32. Kan ik de stimuleringspremie ook in delen overgemaakt krijgen of wordt het bedrag in één keer uitbetaald? 33. Stel je stroomt uit per 1 juli 2016, krijg je dan toch je deel eindejaarsuitkering uitbetaald? 34. Wordt op de stimuleringspremie pensioenpremie ingehouden? 35. Kan de stimuleringspremie uitgeruild worden tegen buitengewoon verlof? 36. Mag ik de stimuleringspremie gebruiken voor mijn levensloopregeling? 37. Kan ik de bruto stimuleringspremie storten in een stamrecht bv, bankspaarrekening of lijfrente of investeren voor het opzetten van een eigen bedrijf? Stimuleringsregeling en pensioen 38. Wat zijn de consequenties voor mijn pensioenopbouw als ik met stimuleringspremie vertrek? 39. Als je weggaat met de stimuleringspremie zal er geen pensioenpremie meer worden betaald en er zal dus een "gat ontstaan" vanaf het moment van vrijwillige uittreding tot de AOWgerechtigde leeftijd. Hoe wordt dat gat opgevuld? 40. Wordt er nog iets geregeld voor mijn pensioenbreuk? 41. Kan ik met deeltijdpensioen ook van de stimuleringspremie gebruikmaken? 42. Ik ben al AOW-er, kan ik dan gebruikmaken van de stimuleringspremie? 43. Mag ik de stimuleringspremie storten in mijn pensioenvoorziening? 44. Wordt de stimuleringspremie van mijn pensioen afgetrokken? (Een dergelijke regeling heeft ABP voor wachtgeld.) 45. Vervalt het voorwaardelijk pensioen als je eerder stopt dan je AOW-gerechtigde leeftijd? 46. Is het mogelijk gebruik te maken van de stimuleringspremie, maar nog geen gebruik te maken van het keuzepensioen? 47. Zijn er mogelijkheden tot het doorbetalen van pensioenpremies door zowel werkgever als werknemer? 48. Is het ook mogelijk om een aanvulling op je prepensioen te krijgen? Kan het bedrag dus in de pensioenpot gestort worden? 49. Is er een minimaal bedrag dat moet worden opgenomen aan keuzepensioen?

3 Switch 50. Wat houdt Switch in? 51. Voor wie is Switch? 52. Hoe zit het met de vrijwillige of verplichte keuze voor Switch? 53. Mensen zouden niet worden ontslagen. Is dat uitgangspunt gewijzigd? 54. Wie gaan er als eersten naar Switch? 55. Wat houdt mobiliteit bij Switch in? 56. Welk werk gaan mensen in Switch uitvoeren? 57. Wat is een passende functie? Als je bij Switch gaat werken, is de werkgever dan vrij om je elk werk op te dragen en overal in Nederland aan het werk te zetten of kun je op je huidige eenheid blijven? 58. Wat gebeurt er met de medewerkers die nog in Switch zitten als de Investeringsagenda is afgerond? 59. Hoe gaat het met mijn pensioen als ik over ga naar Switch en loopt mijn pensioen nog door? 60. Hoe zit het met de ambtenarenstatus binnen Switch? 61. Wat is het verschil tussen Switch en het Employability Center (EC)? 62. Hoe is de medezeggenschap bij Switch betrokken?

4 Vrijwillige fase VWNW 1. Hoe kom ik er achter wat voor mij de beste keuzemogelijkheid is? Er zijn 4 varianten: (A) directe uitstroom met stimuleringspremie; (B) werk en uitstroom met stimuleringspremie; (C) werk, begeleiding en uitstroom; (D) werk en uitstroom zonder stimuleringspremie. Kijk op de intranetpagina van Switch wat de varianten inhouden en wat de voorwaarden zijn. Als je interesse hebt in één of meer van de keuzemogelijkheden, kun je je via intranet aanmelden. Je krijgt dan een individueel gesprek met een adviseur. 2. Waar kan ik terecht met vragen over de vrijwillige fase VWNW? Op de intranetpagina s van Switch vind je uitgebreide informatie over de verschillende varianten. Ook staat daar een rekentool waarmee je je stimuleringspremie kunt berekenen. Vind je geen antwoord op je vraag, dan kun je je vraag indienen bij De vragen die binnenkomen worden gebruikt om deze Q&A regelmatig bij te stellen. Onderdeel van de aanvraagprocedure is een persoonlijk adviesgesprek met een adviseur. Daarin kun je antwoord op gedetailleerde, persoonlijke vragen krijgen. De individuele adviesgesprekken worden op verschillende belastingdienstlocaties in het land gehouden, waaronder Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam, Amersfoort en Zwolle. 3. Wat is het verschil tussen de vrijwillige fase van het VWNW-beleid Rijk en de vrijwillige fase bij de Belastingdienst? Voor de Belastingdienst is in de PUB een nadere uitwerking gegeven aan de vrijwillige fase van het VWNW-beleid van het Rijk. Bij de Belastingdienst heb je tijdens de vrijwillige fase meer keuzemogelijkheden en kun je kiezen uit 4 varianten. De vrijwillige fase geldt voor alle medewerkers van de Belastingdienst met een ambtelijke vaste aanstelling of een tijdelijke aanstelling met een proeftijd met uitzondering van medewerkers van Douane en FIOD (zij kunnen gebruik maken van de zogenaamde remplaçantenregeling). In het eerste half jaar van de vrijwillige fase (tot 1 juli 2016) worden bij de Belastingdienst nog geen verplichte VWNW-kandidaten aangewezen. 4. Ik wil eerst nog een tijdje werken voordat ik vertrek. Kan dat? Als je eerst nog een periode wil werken, kun je kiezen voor variant B (werk en uitstroom met stimuleringspremie) of variant D (werk en uitstroom zonder stimuleringspremie).

5 Bij variant B kun je maximaal 3 jaar werken voordat je uitstroomt, bij variant D kan dat langer. Lees de intranetpagina s van Switch voor meer informatie en de voorwaarden. 5. Als ik spijt krijg van mijn beslissing om gebruik te maken van een van de mogelijkheden van de vrijwillige fase is er dan nog een weg terug? De afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst. Zodra je deze hebt ondertekend, zijn de afspraken definitief. 6. Mag je je ontslagdatum tussentijds nog naar voren halen? Als je eenmaal je overeenkomst hebt getekend waarin alle afspraken zijn vastgelegd (zoals hoogte stimuleringspremie en ontslagdatum) is het definitief en kunnen de afspraken, inclusief ontslagdatum niet meer worden gewijzigd. 7. Ik heb mijn ontslag al ingediend. Kan ik dat nog terugdraaien zodat ik toch met een stimuleringspremie kan vertrekken? Als je je verzoek tot ontslag per 1 januari of later via P-Direkt hebt ingediend, maar het is nog niet goedgekeurd door de werkgever, dan kun je je verzoek nog zo aanpassen dat je in aanmerking komt voor de nieuwe regels rondom het VWNW-beleid. Als je verzoek tot ontslag in P-Direkt al is goedgekeurd door de werkgever (er is met goedkeuring in P-Direkt een besluit genomen), dan kun je dit verzoek niet meer intrekken. 8. Is er een hardheidsclausule afgesproken? Nee, er is geen hardheidsclausule afgesproken. Als er een geschil ontstaat over de toepassing van het VWNW-beleid, kun je op de gebruikelijke wijze bezwaar maken. 9. Hoe kan ik een van de varianten van de vrijwillige fase van het VWNW-beleid aanvragen? Vanaf 1 februari kun je via de intranetpagina van Switch de verschillende varianten aanvragen. Voor wie 10. Wie kunnen gebruik maken van de vrijwillige fase van het VWNW-beleid? De vrijwillige fase geldt voor alle medewerkers van de Belastingdienst met een ambtelijke vaste aanstelling of een tijdelijke aanstelling met een proeftijd met uitzondering van medewerkers van Douane en FIOD (zij kunnen gebruik maken van de zogenaamde remplaçantenregeling).

6 11. Wat geldt voor de medewerkers van Douane en FIOD en is er een verschil tussen de periode voor en na 1 juli 2016? De Investeringsagenda heeft geen betrekking op Douane en FIOD. Daarom is de nadere uitwerking van de vrijwillige fase van het VWNW-beleid Rijk (in de PUB) niet van toepassing op medewerkers van deze dienstonderdelen. Als Douane- of FIOD-medewerker kun je wel gebruik maken van de zogenaamde remplaçantenregeling. Als je voor 1 juli 2016 een aanvraag indient, krijg je de mogelijkheid direct uit te stromen met een stimuleringspremie (variant A) zonder (direct) te remplaceren. Als je op of na 1 juli je aanvraag indient, geldt de gebruikelijke (rijksbrede) remplaçantenregeling. Dit houdt in dat je uitsluitend in aanmerking kan komen voor VWNWvoorzieningen als met jouw vertrek de plaatsing van een VWNW-kandidaat wordt gerealiseerd (remplaceren). 12. Geldt de vrijwillige fase ook voor medewerkers van DGBel? Nee. De medewerkers van DGBEL hebben rechtspositioneel een andere status dan de collega s in de BD. Zij vallen niet onder de PUB. 13. Geldt de stimuleringspremie ook voor medewerkers met een tijdelijke aanstelling? Alleen medewerkers die een tijdelijke aanstelling met een proeftijd hebben, kunnen gebruik maken van de keuzemogelijkheden in de vrijwillige fase. 14. Wat is de positie van medewerkers die (bijvoorbeeld 2 of 3 jaar) elders gedetacheerd zijn? De keuzemogelijkheden in de vrijwillige fase gelden voor medewerkers met een ambtelijke aanstelling bij de Belastingdienst, dus ook als je tijdelijk elders gedetacheerd bent. 15. Geldt de vrijwillige fase met keuzemogelijkheden ook voor uitzendkrachten of medewerkers die vanuit een andere organisatie via detachering of op IF-basis werkzaam zijn bij de Belastingdienst? Nee. De vrijwillige fase geldt niet voor medewerkers die geen ambtelijke aanstelling bij de Belastingdienst hebben. 16. Kan het bevoegd gezag een verzoek om stimuleringspremie weigeren? Iedere medewerker met een vaste aanstelling of een tijdelijke aanstelling op proef bij de Belastingdienst (met uitzondering van Douane en FIOD) kan in beginsel aanspraak maken op een vertrek met stimuleringspremie. Als je voldoet aan de voorwaarden, kan dit niet geweigerd worden. Kijk voor de specifieke voorwaarden bij de verschillende varianten op de intranetpagina van Switch. Looptijd

7 17. Tot wanneer kan ik kiezen voor één van de varianten uit de vrijwillige fase? De keuzemogelijkheden in de vrijwillige fase gelden totdat je aangewezen wordt als verplichte VWNW-kandidaat. Je wordt aangewezen als verplichte VWNW-kandidaat als door een reorganisatieverandering je functie wordt opgeheven of als je als overtollig wordt aangewezen (omdat minder mensen nodig zijn). Met de bonden is afgesproken dat medewerkers pas vanaf 1 juli 2016 aangewezen kunnen worden als verplichte VWNW-kandidaat. Voor wie niet wordt aangewezen als verplichte VWNW-kandidaat, blijft de toepassing van de vrijwillige fase (inclusief keuzemogelijkheden) gedurende de looptijd van de Investeringsagenda gelden, tenzij zich eerder omstandigheden voordoen die van invloed zijn op de geldigheidsduur. 18. Wanneer houdt voor mij de vrijwillige fase op en word ik verplichte VWNW-kandidaat? Je wordt aangewezen als verplichte VWNW-kandidaat als door een reorganisatieverandering je functie wordt opgeheven of je als overtollig wordt aangewezen (omdat minder mensen nodig zijn). Met de bonden is afgesproken dat medewerkers pas vanaf 1 juli 2016 aangewezen kunnen worden als verplichte VWNW-kandidaat. 19. Als er voor 1 juli 2016 een reorganisatiebesluit voor mijn onderdeel wordt genomen, kan ik dan toch tot 1 juli 2016 kiezen voor de stimuleringspremie? Ja, iedereen kan in ieder geval tot 1 juli 2016 kiezen voor één van de 4 keuzemogelijkheden van de vrijwillige fase, waaronder de stimuleringspremie. Want voor 1 juli worden geen verplichte VWNW-kandidaten aangewezen. 20. Kan ik al voor 1 juli vertrekken met een stimuleringspremie? Je kunt de stimuleringspremie vanaf 1 februari 2016 aanvragen. Je vertrek (beëindiging dienstverband) kan kort daarna plaatsvinden. Wel is het mogelijk dat het bevoegd gezag een latere ontslagdatum nodig vindt in verband met de continuïteit van het werk. Deze ontslagdatum ligt maximaal 6 maanden na de datum van ondertekening en indiening van je aanvraagformulier. 21. Kan ik ook nog na 1 juli 2016 met de stimuleringspremie weg? Zo lang je niet bent aangewezen als verplichte VWNW-kandidaat, kun je kiezen uit een van de 4 varianten van de vrijwillige fase, waaronder vertrek met de stimuleringspremie. Voor wie niet wordt aangewezen als verplichte VWNW-kandidaat, blijft de toepassing van de vrijwillige fase (inclusief keuzemogelijkheden) gedurende de looptijd van de Investeringsagenda gelden, tenzij zich eerder omstandigheden voordoen die van invloed zijn op de geldigheidsduur.

8 22. Wanneer kan ik een van de varianten van de vrijwillige fase van het VWNW-beleid aanvragen? Vanaf 1 februari kun je via de intranetpagina van Switch de verschillende varianten aanvragen. Stimuleringspremie 23. Moet je overstappen naar Switch om gebruik te kunnen maken van de stimuleringspremie? Er zijn twee varianten voor de stimuleringspremie: directe uitstroom (A) of eerst naar Switch (B) Kies je voor variant A dan stroom je direct uit en ga je niet werken in Switch. Kies je voor variant B, dan ga je voordat je uitstroomt tijdelijk passende werkzaamheden binnen Switch verrichten. 24. Hoe wordt het aantal ABP-overheidsdienstjaren bepaald? Voor de bepaling van het aantal ABP-overheidsdienstjaren wordt de in P-Direkt vastgelegde overheidsdiensttijd als uitgangspunt genomen, tenzij je met bewijsstukken kan aantonen dat dit niet correct is. De bewijsstukken lever je aan bij je aanvraagformulier. 25. Van welk salaris moet ik uitgaan bij berekening van de stimuleringspremie? Wat als ik gebruik maak van PAS; langer dan een jaar ziek ben; etc Uitgangspunt voor de berekening van de stimuleringspremie is jouw bruto maandsalaris (exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering) volgens de voor jou geldende schaal en trede. Dus niet het gekorte salarisbedrag in verband met bijvoorbeeld ziekte. 26. Op een deel van mijn loon ligt een loonbeslag. Welke invloed heeft dit op de stimuleringspremie? De werkgever is verplicht het loon, dat onder het loonbeslag valt, van het salaris in te houden. De stimuleringspremie valt ook onder het loonbeslag. Daardoor is het mogelijk dat deze wordt ingehouden en niet wordt uitgekeerd. 27. Als ik kom te overlijden voordat ik de stimuleringspremie heb ontvangen, krijgen mijn erfgenamen dan alsnog het geld van de stimuleringspremie? Ja, dit wordt vastgelegd in de overeenkomst die je ondertekent. 28. Heb ik recht op WW als ik vertrek met een stimuleringspremie?

9 Nee, als je kiest voor de stimuleringspremie, kun je geen aanspraak meer maken op een werkloosheidsuitkering krachtens de WW en/of een andere uitkering op grond van de bovenwettelijke werkloosheidsregeling van de sector Rijk. In het ARAR is bepaald dat je de stimuleringspremie moet terugbetalen als je vanwege jouw ontslag op verzoek een WW-uitkering en/of een bovenwettelijke WW-uitkering ontvangt die ten laste komt van de werkgever. 29. Kan ik naast de stimuleringspremie gebruik maken van andere voorzieningen zoals de salarisgarantie of een (aflopende) vergoeding voor extra reistijd? Nee, als je kiest voor de stimuleringspremie kun je geen aanspraak meer maken op andere voorzieningen van het VWNW-beleid. 30. Heb ik bij vertrek met toekenning van de stimuleringspremie recht op een proportionele ambtsjubileumgratificatie? Nee. Financiële en fiscale details stimuleringspremie 31. Met welk percentage loonheffing wordt de stimuleringspremie belast? Dat ligt aan de hoogte van het inkomen. Het bijzonder tarief loonheffing staat rechtsonder vermeld op de salarisstrook. 32. Kan ik de stimuleringspremie ook in delen overgemaakt krijgen of wordt het bedrag in één keer uitbetaald? De stimuleringspremie wordt in één keer uitbetaald. 33. Stel je stroomt uit per 1 juli 2016, krijg je dan toch je deel eindejaarsuitkering uitbetaald? Ja, na ontslag zal een eindafrekening plaatsvinden ter zake van openstaand vakantiegeld, eindejaarsuitkering en dergelijke. 34. Wordt op de stimuleringspremie pensioenpremie ingehouden? Nee 35. Kan de stimuleringspremie uitgeruild worden tegen buitengewoon verlof? Nee, dit is niet mogelijk.

10 36. Mag ik de stimuleringspremie gebruiken voor mijn levensloopregeling? Ja, de stimuleringspremie wordt uitgekeerd als onderdeel van het loon en een deel hiervan mag je storten in de levensloopregeling. Let op: het totale levenslooptegoed mag niet meer dan 210% van het jaarsalaris zijn. 37. Kan ik de bruto stimuleringspremie storten in een stamrecht bv, bankspaarrekening of lijfrente of investeren voor het opzetten van een eigen bedrijf? Nee dergelijke mogelijkheden om fiscaal voordeel te behalen bij de uitkering van een stimuleringspremie zijn afgeschaft. Je moet direct belasting betalen in box 1 over de bruto stimuleringspremie. De werkgever houdt -eenmalig- box 1 belasting in en maakt de netto stimuleringspremie over op je privérekening. Stimuleringsregeling en pensioen 38. Wat zijn de consequenties voor mijn pensioenopbouw als ik met stimuleringspremie vertrek? Als je kiest voor de stimuleringspremie neem je vrijwillig ontslag. Welke consequenties dat verder voor jou heeft, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Als je meer informatie wil, kun je het aanvraagformulier voor de stimuleringspremie invullen (variant A of B). Dan krijg je een adviesgesprek en kun je daarna bepalen wat in jouw situatie het gunstigst is. 39. Als je weggaat met de stimuleringspremie zal er geen pensioenpremie meer worden betaald en er zal dus een "gat ontstaan" vanaf het moment van vrijwillige uittreding tot de AOW-gerechtigde leeftijd. Hoe wordt dat gat opgevuld? Dit gat wordt niet opgevuld. 40. Wordt er nog iets geregeld voor mijn pensioenbreuk? Als je als vrijwillig VWNW-kandidaat wil vertrekken en een functie aanvaardt bij een organisatie die niet is aangesloten bij de Stichting Pensioenfonds ABP, kun je een aanvraag indienen voor een bijdrage aan de pensioenopbouw. Dit is echter niet mogelijk als je gebruik maakt van de stimuleringspremie. 41. Kan ik met deeltijdpensioen ook van de stimuleringspremie gebruikmaken? Bij toekenning van de stimuleringspremie is er in ieder geval sprake van een volledig ontslag. Hoeveel pensioen je opneemt is een persoonlijke keuze die daar los van staat. 42. Ik ben al AOW-er, kan ik dan gebruikmaken van de stimuleringspremie?

11 Als je je aanvraag voor directe uitstroom met een stimuleringspremie voor 1 juli 2016 indient, kun je met de volle stimuleringspremie uitstromen, ook als je de AOW-gerechtigde leeftijd hebt bereikt. 43. Mag ik de stimuleringspremie storten in mijn pensioenvoorziening? Ja, je kan de stimuleringspremie in de pensioenregeling storten, maar alleen voor zover er nog fiscale ruimte bestaat in de regeling. De ruimte in de ABP-regeling is zeer beperkt, waardoor deze storting in de praktijk vaak niet mogelijk zal zijn. Je kunt dit navragen bij het pensioenfonds ABP. 44. Wordt de stimuleringspremie van mijn pensioen afgetrokken? (Een dergelijke regeling heeft ABP voor wachtgeld.) Nee 45. Vervalt het voorwaardelijk pensioen als je eerder stopt dan je AOW-gerechtigde leeftijd? Nee. Het voorwaardelijk pensioen wordt echter alleen veiliggesteld als het KeuzePensioen direct aansluitend op het ontslag ingaat. 46. Is het mogelijk gebruik te maken van de stimuleringspremie, maar nog geen gebruik te maken van het keuzepensioen? Ja. Dit kan wel leiden tot verlies van het voorwaardelijk deel van het ABP-pensioen. 47. Zijn er mogelijkheden tot het doorbetalen van pensioenpremies door zowel werkgever als werknemer? Nee. Alleen in bijzondere situaties kent het pensioenreglement enkele uitzonderingen voor het voortzetten van de pensioenverzekering voor en volledig ten laste van de voormalig werknemer. 48. Is het ook mogelijk om een aanvulling op je prepensioen te krijgen? Kan het bedrag dus in de pensioenpot gestort worden? Nee. Er is overigens niet zoiets als een prepensioen. Het ABP-KeuzePensioen kan ook al voor de AOW-datum worden opgenomen. Namelijk vanaf de eerste dag van de maand waarin je 60 jaar wordt. 49. Is er een minimaal bedrag dat moet worden opgenomen aan keuzepensioen? Er dient minimaal 10% ABP-pensioen te worden opgenomen. Het bedrag van dat deeltijdpensioen van 10% kan vervolgens gedurende een zelf te bepalen periode naar beneden worden bijgesteld.

12 Switch 50. Wat houdt Switch in? Het werk- en mobiliteitsbedrijf Switch is een apart organisatieonderdeel binnen de Belastingdienst voor de mensen van wie het werk vermindert dan wel verdwijnt door de Investeringsagenda, of die vrijwillig aan een nieuw perspectief willen werken. Iedereen krijgt binnen Switch passend werk. Medewerkers worden opgeleid en begeleid in het uitvoeren van hun eventuele nieuwe werk. Zij kunnen zich ook oriënteren op mogelijkheden voor ander structureel werk binnen en buiten de dienst. Hiervoor zijn de op dat moment geldende voorzieningen, zoals Van-Werk-Naar-Werk, beschikbaar. Switch is bestuurlijk direct onder de DG gepositioneerd. Bestaande mobiliteitsvoorzieningen, zoals het Employability Center en de Academie, worden benut. 51. Voor wie is Switch? Switch is in eerste instantie opgericht voor medewerkers van wie het werk vermindert of verdwijnt door de Investeringsagenda. Deze medewerkers worden niet ontslagen, maar krijgen via Switch tijdelijk werk en begeleiding naar nieuw perspectief. Daarnaast is er de vrijwillige fase van het Van-Werk-Naar-Werk-beleid. In deze fase hebben alle medewerkers van de Belastingdienst (met uitzondering van de FIOD en Douane) de mogelijkheid om naar Switch te gaan en via mobiliteitsverkenningen voor een andere loopbaan te kiezen. 52. Hoe zit het met de vrijwillige of verplichte keuze voor Switch? Uitgangspunt is steeds geweest dat je kunt worden aangewezen voor Switch als je in de verplichte fase van een reorganisatie verkeert en je functie wordt opgeheven of als er minder mensen nodig zijn (overtolligheid). In dat geval ga je in Switch werken aan je mobiliteit. Je kunt ook kiezen om dan met een stimuleringspremie de Belastingdienst te verlaten. In de daaraan voorafgaande vrijwillige fase kun je je melden bij Switch voor een stimuleringspremie voor vrijwillig vertrek. Je kunt je ook bij Switch vrijwillig melden een aantal jaren voorafgaand aan je pensioen of als je aan de slag wil met mobiliteit. 53. Mensen zouden niet worden ontslagen. Is dat uitgangspunt gewijzigd? Nee. Uitgangspunt is steeds geweest dat mensen van wie het werk verdwijnt niet worden ontslagen. Zij krijgen een plek in Switch.

13 Mensen kunnen in Switch werken aan hun mobiliteit, binnen of buiten de dienst. Als ze dicht bij hun pensioen zitten kunnen ze kiezen een aantal jaren in Switch te werken. Zij kunnen hierbij gebruik maken van de voorzieningen van het VWNW-beleid. De looptijd van Switch is voorzien voor 6 tot 8 jaar. Binnen die tijd moeten mensen dus naar ander werk worden begeleid. 54. Wie gaan er als eersten naar Switch? Uitgangspunt is dat het eerste half jaar van 2016 geen mensen verplicht naar Switch gaan. Er vinden dan dus nog geen reorganisaties plaats waar eventuele krimp van formatieplaatsen zal leiden tot verplichte mobiliteit. Het eerste halfjaar van 2016 zal in het teken staan van het begeleiden van medewerkers die op basis van vrijwilligheid een ander perspectief willen kiezen. 55. Wat houdt mobiliteit bij Switch in? In Switch krijgen medewerkers professionele persoonlijke begeleiding zoals loopbaancoaching, trainingen en werkstages. Welke begeleiding medewerkers precies krijgen, is afhankelijk van de doelen die zijn omschreven in hun persoonlijke Switchplan. Zo kunnen medewerkers die mobiel willen en kunnen worden, grenzen verleggen en kansen grijpen om ander werk te vinden. Dit kan binnen de Belastingdienst zijn, maar vooral daarbuiten. 56. Welk werk gaan mensen in Switch uitvoeren? Medewerkers krijgen werk aangeboden waarmee ze een belangrijke bijdrage blijven leveren aan de inkomsten en continuïteit van de Belastingdienst. Bovendien krijgen ze de mogelijkheid om hun werkervaring uit te bouwen. Het gaat om passend, tijdelijk werk waar we nu geen of minder capaciteit op inzetten. Voorbeelden zijn: de behandeling van simpele uitworp van aangiften, het opschonen van bestanden of het bijspringen om de overgang van oud naar nieuw tijdelijk met extra capaciteit te ondersteunen. Het kan soms betekenen dat je een deel van het werk dat je nu doet blijft uitvoeren. Dat doe je dan in principe bij Switch. 57. Wat is een passende functie? Als je bij Switch gaat werken, is de werkgever dan vrij om je elk werk op te dragen en overal in Nederland aan het werk te zetten of kun je op je huidige eenheid blijven? Het moet gaan om passende werkzaamheden, niet alleen qua reistijd maar ook qua inhoud van het werk. Daarbij is het uitgangspunt dat de werkzaamheden liggen binnen de bandbreedte van je (groeps)functie.

14 Switch zal verspreid over het land vestigingen openen die goed bereikbaar en bereisbaar zijn. De locaties komen in panden van de Belastingdienst. Het hoofdkantoor van Switch is gelegen in Rotterdam. Bij de keuze van de locaties houdt Switch rekening met waar de mensen die instromen werken. De locaties kunnen dus in de loop van de tijd veranderen. De locaties van de Switchvestigingen staan los van de locaties waar de adviesgesprekken worden gehouden. 58. Wat gebeurt er met de medewerkers die nog in Switch zitten als de Investeringsagenda is afgerond? Dit hangt af van de afspraken en regels die dan gemaakt worden en gelden. 59. Hoe gaat het met mijn pensioen als ik over ga naar Switch en loopt mijn pensioen nog door? Zolang je ontslag nog niet is ingegaan en je formeel nog niet bent uitgestroomd, loopt je pensioenopbouw gewoon door. 60. Hoe zit het met de ambtenarenstatus binnen Switch? De overgang naar Switch verandert niets aan je ambtelijke status. Je blijft gewoon ambtenaar in dienst bij de Belastingdienst. Switch is onderdeel van de Belastingdienst. 61. Wat is het verschil tussen Switch en het Employability Center (EC)? Switch is het werk- en mobiliteitsbedrijf voor medewerkers van wie het werk vermindert of verdwijnt door de Investeringsagenda. Het is een dienstonderdeel waarin deze medewerkers tijdelijk werk krijgen en tegelijk gaan werken aan nieuw perspectief. Het Employability Center is onderdeel van B/CKC en is opgericht om de in-, door- en uitstroom van medewerkers in de staande organisatie te bevorderen. Switch en het EC werken nauw samen. Zo voert het EC een aantal diensten voor Switch uit op het gebied van werving en selectie, loopbaanadvies en assessment. Daarnaast levert het EC loopbaancoaches voor de begeleiding van medewerkers in Switch. 62. Hoe is de medezeggenschap bij Switch betrokken? De medezeggenschap is met een vaste vertegenwoordiger (met vaste vervanging) vanuit de Concern Ondernemingsraad (COR) vanaf het begin betrokken bij de opbouw en aanpak van Switch. De vertegenwoordiger (of zijn vervanger) neemt tot nader orde deel aan de vergaderingen van het MT van Switch. Zodra er substantiële instroom van medewerkers in Switch is, komt er een OR voor Switch. Tot die tijd wordt er gewerkt met een Tijdelijke OR (TOR). Daarnaast is er een klankbordgroep medezeggenschap voor Switch.

15

LEDENBRIEFNCF. Januari Remplaçantenregeling. Douane/FIOD. Telefoon: / website: E W

LEDENBRIEFNCF. Januari Remplaçantenregeling. Douane/FIOD. Telefoon:  / website: E W LEDENBRIEFNCF Januari 2016 Remplaçantenregeling Douane/FIOD E-mail / website: E mijnncf@ncf.nl W www.ncf.nl Telefoon: T 010-4101658 optie 2 Bereikbaar op ma di do vr van 9:30 uur t/m 13:30 uur Adres: Strevelsweg

Nadere informatie

LEDENBRIEFNCF. Januari 2016. De Investeringsagenda. Telefoon: E-mail / website: E mijnncf@ncf.nl W www.ncf.nl

LEDENBRIEFNCF. Januari 2016. De Investeringsagenda. Telefoon: E-mail / website: E mijnncf@ncf.nl W www.ncf.nl LEDENBRIEFNCF Januari 2016 De Investeringsagenda E-mail / website: E mijnncf@ncf.nl W www.ncf.nl Telefoon: T 010-4101658 optie 2 Bereikbaar op ma di do vr van 9:30 uur t/m 13:30 uur Adres: Strevelsweg

Nadere informatie

De wijzigingen ten opzichte van de vorige versie (14 maart 2016) zijn cursief weergegeven.

De wijzigingen ten opzichte van de vorige versie (14 maart 2016) zijn cursief weergegeven. Veelgestelde vragen Switch en VWNW-beleid Versie 29 maart 2016 De wijzigingen ten opzichte van de vorige versie (14 maart 2016) zijn cursief weergegeven. 1. Vrijwillige fase Belastingdienst 2. Voor wie

Nadere informatie

PERSONELE SPELREGELS INVESTERINGSAGENDA UITGELEGD

PERSONELE SPELREGELS INVESTERINGSAGENDA UITGELEGD PERSONELE SPELREGELS INVESTERINGSAGENDA UITGELEGD PERSONELE SPELREGELS INVESTERINGSAGENDA FNV Overheid en de andere vakbonden hebben overeenstemming bereikt over de personele gevolgen van de Investerings

Nadere informatie

F A Q. Vraag en antwoord over de uitwerking van het Sociaal Beleid Rijk (Van- Werk- naar- Werk- beleid) voor de Belastingdienst

F A Q. Vraag en antwoord over de uitwerking van het Sociaal Beleid Rijk (Van- Werk- naar- Werk- beleid) voor de Belastingdienst Vraag en antwoord over de uitwerking van het Sociaal Beleid Rijk (Van- Werk- naar- Werk- beleid) voor de Belastingdienst Waarom is er een uitwerking van het Sociaal Beleid Rijk voor de Belastingdienst?

Nadere informatie

Het Generatiepact. Inhoudsopgave. 3 Wat is het Generatiepact?

Het Generatiepact. Inhoudsopgave. 3 Wat is het Generatiepact? het Generatiepact Inhoudsopgave 3 Wat is het Generatiepact? 5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 6 De 55-jarigenregeling 11 De 60-jarigenregeling 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar

Nadere informatie

5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar de 60-jarigenregeling

5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar de 60-jarigenregeling het Generatiepact Inhoudsopgave 3 Wat is het Generatiepact? 5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 6 De 55-jarigenregeling 11 De 60-jarigenregeling 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar

Nadere informatie

uitgangspunten bij overgang naar Switch (Switch 2.0)

uitgangspunten bij overgang naar Switch (Switch 2.0) Aan de Raad van Bestuur Datum 12 augustus 2016 Auteur talitha de jong-sesink uitgangspunten bij overgang naar Switch (Switch 2.0) Uitgangspunten bij overgang naar Switch (Switch 2.0) 1. De medewerker meldt

Nadere informatie

Vragen/antwoorden m.b.t. tijdelijke aanpassing uitstroombevorderende maatregelen

Vragen/antwoorden m.b.t. tijdelijke aanpassing uitstroombevorderende maatregelen Vragen/antwoorden m.b.t. tijdelijke aanpassing uitstroombevorderende maatregelen Vraag 1 Vraag a: In de brief van van 8 juni wordt aangegeven dat besluiten inzake toepassing van de maatregelen voor 1 december

Nadere informatie

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel Wat kies jij Wegwijzer in het fasemodel Van inkomen naar inkomen dit helpt PostNL helpt je op verschillende manieren. Met name via een financiële vergoeding, begeleiding van werk naar werk door Mobility

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 49gg, achtste lid, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 49gg, achtste lid, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1206 12 januari 2016 Regeling van de Minister voor Wonen en Rijksdienst van 7 januari 2016, nr. 2016-0000006820, houdende

Nadere informatie

Notitie Generatiepact VRK

Notitie Generatiepact VRK Notitie Generatiepact VRK Wat is het Generatiepact? Vakbonden en werkgevers zien de noodzaak van maatregelen om kennis van oudere medewerkers over te dragen aan jonge mensen, maar ook om die zo op de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Sociaal Beleid Rijk: van werk naar werk (VWNW) beleid

Sociaal Beleid Rijk: van werk naar werk (VWNW) beleid Sociaal Beleid Rijk: van werk naar werk (VWNW) beleid 22 juni 2012 Overwegingen a. Uitgangspunt is een sluitende aanpak voor iedereen in de begeleiding van werk naar werk, waarbij ambtenaren die actief

Nadere informatie

Wat is het generatiepact

Wat is het generatiepact Generatiepact Emmen Ben je 60 jaar of ouder? En overweeg je om minder te gaan werken? Dan is het Generatiepact wellicht iets voor jou. Met deze regeling kun je minder uren gaan werken, waarbij de gemeente

Nadere informatie

Contact: HR Services ( optie 2 /

Contact: HR Services ( optie 2 / Veelgestelde vragen over deelname aan het generatiepact en ABP Keuzepensioen 10 oktober 2016 In dit overzicht vind je antwoorden op vragen over pensioenopbouw bij deelname aan het generatiepact van de

Nadere informatie

Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vóór 1 juli 2017

Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vóór 1 juli 2017 Aanvraagformulier Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vóór 1 juli 2017 Waarom dit formulier? U bent (gedeeltelijk) ontslagen, heeft (gedeeltelijk) ontslag genomen of ontvangt een

Nadere informatie

Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vóór 1 juli 2017

Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vóór 1 juli 2017 Aanvraagformulier Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vóór 1 juli 2017 Waarom dit formulier? U bent (gedeeltelijk) ontslagen, heeft (gedeeltelijk) ontslag genomen of ontvangt een

Nadere informatie

Levensloopregeling Informatie voor werknemers

Levensloopregeling Informatie voor werknemers Levensloopregeling Informatie voor werknemers Levensloopregeling Met de levensloopregeling kunnen werknemers een deel van hun brutosalaris sparen. Dit spaargeld kan worden gebruikt voor een periode van

Nadere informatie

U bent arbeidsongeschikt. Wat betekent WAO voor uw pensioen?

U bent arbeidsongeschikt. Wat betekent WAO voor uw pensioen? U bent arbeidsongeschikt Wat betekent WAO voor uw pensioen? Inhoud 1. U bent arbeidsongeschikt 3 2. Wat betekent arbeidsongeschiktheid voor uw inkomen? 3 2.1 WAO-uitkering van UWV 3 2.2 Wat kunt u doen?

Nadere informatie

Overeenkomst Sociaal Beleid Rijk: van werk naar werk (VWNW) beleid

Overeenkomst Sociaal Beleid Rijk: van werk naar werk (VWNW) beleid Overeenkomst Sociaal Beleid Rijk: van werk naar werk (VWNW) beleid Overwegingen a. Uitgangspunt is een sluitende aanpak voor iedereen in de begeleiding van werk naar werk, waarbij ambtenaren die actief

Nadere informatie

De Levensloopregeling

De Levensloopregeling De Levensloopregeling De meest gestelde vragen Januari 2007 7.0093ML /GW De Levensloopregeling De meest gestelde vragen Het belang van een goede regeling Wellicht wilt u binnenkort een lange reis maken,

Nadere informatie

Vraag A1 In de mail over de CAO 2008 wordt gesproken over differentiatie naar groepen medewerkers. Onder welke groep val ik?

Vraag A1 In de mail over de CAO 2008 wordt gesproken over differentiatie naar groepen medewerkers. Onder welke groep val ik? ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO KPN 2008-2009 VRAGEN EN ANTWOORDEN De antwoorden op de gestelde vragen zijn gebaseerd op het Onderhandelingsresultaat tussen KPN en de vakbonden d.d. 22 februari 2008. De hierna

Nadere informatie

Overbruggings- UITKERING. Wilt u eerder met pensioen?

Overbruggings- UITKERING. Wilt u eerder met pensioen? Overbruggings- UITKERING Wilt u eerder met pensioen? Eerder met pensioen met een overbruggingsuitkering Wilt u niet tot uw 65e doorwerken maar eerder al met werken stoppen? En bent u vóór 1949 geboren?

Nadere informatie

1. Op de werknemer met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die wordt ontslagen wegens:

1. Op de werknemer met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die wordt ontslagen wegens: Hoofdstuk 14 Activeringsregeling (per 1 juli 2015) en pensioen A Activeringsregeling Artikel 1 Werkingssfeer 1. Op de werknemer met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die wordt ontslagen wegens:

Nadere informatie

Het spaargeld uit de levensloopregeling kunt u gebruiken om de periode van onbetaald verlof te financieren.

Het spaargeld uit de levensloopregeling kunt u gebruiken om de periode van onbetaald verlof te financieren. Levensloop. Wat is levensloop? De levensloopregeling (of: levensloop) is een fiscale regeling die vanaf 1 januari 2006 in Nederland bestaat om het sparen voor een vervangend inkomen tijdens een periode

Nadere informatie

Generatiepact gemeente Utrecht

Generatiepact gemeente Utrecht Generatiepact gemeente Utrecht Waarom een generatiepact? Er is een grote behoefte om de organisatie te verjongen, en een substantiële bijdrage te leveren aan het terugdringen van de jeugdwerkloosheid in

Nadere informatie

Reglement. Compensatieregeling pensioen RTL Nederland

Reglement. Compensatieregeling pensioen RTL Nederland Reglement Compensatieregeling pensioen RTL Nederland 1 juli 2013 1 Inhoudsopgave Compensatieregeling pensioen RTL Nederland Artikel 1.1 Wat bedoelen we met bepaalde begrippen en afkortingen in dit reglement?

Nadere informatie

de uitvoering daarvan een subsidieaanvraag

de uitvoering daarvan een subsidieaanvraag a. Uitgangspunt is een stuitende aanpak voor iedereen in de begeleiding van werk naar Overwegingen pagina 1 van 8 Deze bijlage is nog niet gereed maar zal op een later moment bij de definitieve versie

Nadere informatie

Bescherming bij verlof en werkloosheid of tijdens ziekte

Bescherming bij verlof en werkloosheid of tijdens ziekte Aanvraagformulier Bescherming bij verlof en werkloosheid of tijdens ziekte Bent u met onbetaald verlof of wordt u ontslagen? Dan bouwt u geen pensioen meer op. Bent u gedeeltelijk met onbetaald verlof

Nadere informatie

Vraag 2 Geldt deze Prepensioenregeling ook voor deeltijd FPU? Antwoord 2: Neen, alleen bij volledig ontslag!

Vraag 2 Geldt deze Prepensioenregeling ook voor deeltijd FPU? Antwoord 2: Neen, alleen bij volledig ontslag! "##$! Vragen & Antwoorden Versie Ì per 31 mei 2005 Vraag 1 Wat betekent FPU voor uw belastingtarief? Antwoord 1: Uw inkomen daalt en afhankelijk van de hoogte valt u al dan niet in een ander inhoudingpercentage,

Nadere informatie

uw kenmerk Lbr. 101086

uw kenmerk Lbr. 101086 LOGA Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Landelij k Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden informatlecentrum tel. (070) 373 8020 uw kenmerk betreft ons kenmerk Aanvulling: Wijzigingen CAR

Nadere informatie

Regeling generatiepact gemeente Heerlen

Regeling generatiepact gemeente Heerlen verordening Datum: 27 oktober 2016 Vastgesteld door: Burgemeester en wethouders Regeling generatiepact gemeente Heerlen gelet op het positieve advies van de commissie voor het georganiseerd overleg gemeente

Nadere informatie

Vrijwillige voortzetting na ontslag

Vrijwillige voortzetting na ontslag Aanvraagformulier Vrijwillige voortzetting na ontslag Waarom dit formulier? U bent (gedeeltelijk) ontslagen. Dat heeft als gevolg dat u minder of geen pensioen opbouwt bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Nadere informatie

Financiële oplossingen bij stoppen met werken

Financiële oplossingen bij stoppen met werken Financiële oplossingen bij stoppen met werken voor werkgevers en werknemers die zijn aangesloten bij PFZW EIGEN INKOMEN VERGOEDING VAN DE WERKGEVER PFZW-pensioen Welke financiële oplossingen kunnen werkgevers

Nadere informatie

CONCEPT 01 juni 2017 Generieke LVO-regeling. 1. Inleiding. 2. Begripsbepalingen

CONCEPT 01 juni 2017 Generieke LVO-regeling. 1. Inleiding. 2. Begripsbepalingen CONCEPT 01 juni 2017 Generieke LVO-regeling 1. Inleiding Met het oog op de forse daling van het leerlingaantal de komende jaren zal ook het personeelsbestand van LVO moeten inkrimpen. Daarnaast is het

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de reorganisatie PostNL, branche Post en Pakketten.

Veelgestelde vragen over de reorganisatie PostNL, branche Post en Pakketten. Veelgestelde vragen over de reorganisatie PostNL, branche Post en Pakketten. Inhoud Voor wie geldt het sociaal plan PostNL 2013-2015?... 2 Ik krijg een aanbod voor nachtdiensten. Mag ik dit aanbod weigeren?...

Nadere informatie

Regeling Begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties

Regeling Begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties Regeling Begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties Pre-ambule In de cao provincies 2012-2015 zijn uit oogpunt van goed werkgeverschap afspraken gemaakt over een sectorale regeling Van Werk Naar

Nadere informatie

Vraag & antwoord Regeling Levensfase-uren A. DE REGELING. 20 april 2017

Vraag & antwoord Regeling Levensfase-uren A. DE REGELING. 20 april 2017 20 april 2017 Vraag & antwoord Regeling Levensfase-uren A. DE REGELING 1. Waarom komt er een nieuwe regeling Levensfase-uren (LFU)? In het Arbeidsvoorwaardenakkoord 2015-2017 is afgesproken dat het wenselijk

Nadere informatie

Formulier 4: Melding opnemen levenslooptegoed (artikel 6a:9 CAR/UWO)

Formulier 4: Melding opnemen levenslooptegoed (artikel 6a:9 CAR/UWO) Formulier 4: Melding opnemen levenslooptegoed (artikel 6a:9 CAR/UWO) Gegevens deelnemer Achternaam: Voorletters: Geboortedatum: Sofi-nummer: Personeelsnummer: Dienst/afdeling: Levensloopinstelling: Levenslooprekeningnummer:

Nadere informatie

ONTSLAGEN of baan opgezegd. Wat betekent dit voor uw pensioen?

ONTSLAGEN of baan opgezegd. Wat betekent dit voor uw pensioen? ONTSLAGEN of baan opgezegd Wat betekent dit voor uw pensioen? Inhoud 1. Ontslagen of baan opgezegd? 3 2. Wat betekent ontslag voor uw ouderdomspensioen? 3 2.1. U bouwt geen ouderdomspensioen meer op 3

Nadere informatie

U bent ARBEIDS- ONGESCHIKT. Wat betekent WIA voor uw pensioen?

U bent ARBEIDS- ONGESCHIKT. Wat betekent WIA voor uw pensioen? U bent ARBEIDS- ONGESCHIKT Wat betekent WIA voor uw pensioen? 1. U bent arbeidsongeschikt Inhoud 1. U bent arbeidsongeschikt... 2 2. Wat betekent arbeidsongeschiktheid voor uw inkomen?... 2 2.1 WIA-uitkering

Nadere informatie

Financiële Planning bij ontslag

Financiële Planning bij ontslag Financiële Planning bij ontslag Ledenevent PGGM mei 2015 drs Harry Mijland FFP Even voorstellen Wie zijn wij? Wat doen wij? - Mensen helpen met hun financiële planning, zoals bij ontslag, stoppen met werken,

Nadere informatie

gelet op de resultaten van het overleg in de commissie voor het georganiseerd overleg;

gelet op de resultaten van het overleg in de commissie voor het georganiseerd overleg; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Delft. Nr. 115074 19 augustus 2016 Regeling 60-80-100 en Regeling 80-90-100 Het college van burgemeester en wethouders van Delft; gelet op de resultaten van

Nadere informatie

uittrederegeling in vraag en antwoord

uittrederegeling in vraag en antwoord uittrederegeling in vraag en antwoord Voor medewerkers in dienst van NEDERLANDS LOODSWEZEN B.V. 1 januari 2016 tot en met 31 december 2017 inhoudsopgave Uittrederegeling in vraag en antwoord 3 Veelgestelde

Nadere informatie

Meest gestelde vragen deeltijd-ww

Meest gestelde vragen deeltijd-ww Meest gestelde vragen deeltijd-ww De vragen zijn als volgt ingedeeld: 1. Gevolgen voor de WW 2. De uitvoering van de regeling 3. Pensioenen 4. Scholing 1. Deeltijd WW rechten en plichten Is er een volledige

Nadere informatie

Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vanaf 1 juli 2017

Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vanaf 1 juli 2017 Aanvraagformulier Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vanaf 1 juli 2017 Waarom dit formulier? U bent (gedeeltelijk) ontslagen, heeft (gedeeltelijk) ontslag genomen of ontvangt een

Nadere informatie

De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening. Dit zijn de belangrijkste punten

De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening. Dit zijn de belangrijkste punten De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening Dit zijn de belangrijkste punten Inleiding Per 1 januari 2010 geldt voor werknemers in de sociale werkvoorziening een nieuwe reiskostenregeling. Deze

Nadere informatie

U bent ARBEIDS - ONGESCHIKT. Wat betekent WAO voor uw pensioen?

U bent ARBEIDS - ONGESCHIKT. Wat betekent WAO voor uw pensioen? U bent ARBEIDS - ONGESCHIKT Wat betekent WAO voor uw pensioen? Inhoud 1. U bent arbeidsongeschikt 3 2. Wat betekent arbeidsongeschiktheid voor uw inkomen? 3 2.1 WAO-uitkering van UWV 3 2.2 Wat kunt u doen?

Nadere informatie

Werkloos. Lees alles over de gevolgen van werkloosheid voor uw pensioen

Werkloos. Lees alles over de gevolgen van werkloosheid voor uw pensioen Werkloos Lees alles over de gevolgen van werkloosheid voor uw pensioen Leeswijzer Deze brochure is opgebouwd uit vier delen: Wat houdt 1. Wat houdt in? In dit eerste deel vindt u algemene informatie. Ook

Nadere informatie

U bent arbeidsongeschikt. Wat betekent WIA voor uw pensioen?

U bent arbeidsongeschikt. Wat betekent WIA voor uw pensioen? U bent arbeidsongeschikt Wat betekent WIA voor uw pensioen? Inhoud 1. U bent arbeidsongeschikt 3 2. Wat betekent arbeidsongeschiktheid voor uw inkomen? 3 2.1 WIA-uitkering van UWV 3 2.2 Wat kunt u doen?

Nadere informatie

Gelet op artikel C.22 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies;

Gelet op artikel C.22 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 12 juli 2016, nr. 805709, tot vaststelling van de Jubileumgratificatieregeling Noord-Holland 2016 Gedeputeerde Staten van Noord-Holland; Gelet op artikel

Nadere informatie

Aanvraag Sociaal Beleid Rijk 2013-2016

Aanvraag Sociaal Beleid Rijk 2013-2016 1 Gegevens aanvrager Aanvraag Sociaal Beleid Rijk 2013-2016 Voorzieningen Van Werk Naar Werk (VWNW) 1.1 Naam en personeelsnummer 1.2 Adres 1.3 Woonplaats 1.4 Telefoon 1.5 Emailadres 1.6 Geboortedatum en

Nadere informatie

Generatiepact Enschede

Generatiepact Enschede Generatiepact Enschede Onderstaand treft u meer gedetailleerde informatie aan over het Generatiepact van de gemeente Enschede. Naast een visuele weergave en een korte beschrijving van de belangrijkste

Nadere informatie

provinciaal blad V A N D E P R O V I N C I E G R O N I N G E N

provinciaal blad V A N D E P R O V I N C I E G R O N I N G E N provinciaal blad nr. 9 ISSN: 0920-1092 V A N D E P R O V I N C I E G R O N I N G E N 13 februari 2006 Besluit van Gedeputeerde Staten der provincie Groningen van 7 februari 2006, nr. 2006-02445, afd. PO,

Nadere informatie

Úw pensioen. Wat gaat ú ermee doen? Laat uw pensioen aansluiten op uw persoonlijke wensen. Uitkeringsovereenkomst: middelloon- of eindloonregeling

Úw pensioen. Wat gaat ú ermee doen? Laat uw pensioen aansluiten op uw persoonlijke wensen. Uitkeringsovereenkomst: middelloon- of eindloonregeling Úw pensioen. Wat gaat ú ermee doen? Laat uw pensioen aansluiten op uw persoonlijke wensen Uitkeringsovereenkomst: middelloon- of eindloonregeling Hoe is uw pensioen opgebouwd? Pensioen: uw keuze telt Het

Nadere informatie

Uw pensioen. Stel uw ideale pensioen samen. Het pensioendashboard. En de keuzes die u heeft. Meer weten? www.bakkerspensioen.nl

Uw pensioen. Stel uw ideale pensioen samen. Het pensioendashboard. En de keuzes die u heeft. Meer weten? www.bakkerspensioen.nl Uw pensioen En de keuzes die u heeft Meer weten? www.bakkerspensioen.nl Stel uw ideale pensioen samen 2 Keuze 1 Eerder met pensioen 3 Keuze 2 Gedeeltelijk met pensioen 4 Keuze 3 Partnerpensioen omzetten

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Uitleg Loonstrook. Pagina 1

Uitleg Loonstrook. Pagina 1 Uitleg Loonstrook 2015 Pagina 1 Wat staat er allemaal op uw loonstrook in 2015? Alhoewel voor veel mensen hun maandelijkse nettoloon toeneemt in 2015, is de stijging minder hoog op jaarbasis. Doordat het

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 842 LEVENSLOOPREGELING PROVINCIES. Hoofdstuk 1 Algemeen

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 842 LEVENSLOOPREGELING PROVINCIES. Hoofdstuk 1 Algemeen PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Limburg. Nr. 842 16 februari 2015 LEVENSLOOPREGELING PROVINCIES Hoofdstuk 1 Algemeen Artikel 1 Definities In deze regeling wordt verstaan onder: a. berekeningsgrondslag:

Nadere informatie

Uitruil stimuleringspremie voor een periode van buitengewoon verlof

Uitruil stimuleringspremie voor een periode van buitengewoon verlof Uitruil stimuleringspremie voor een periode van buitengewoon verlof In de Overeenkomst Sociaal Beleid Rijk van 11 april 2013 is bepaald dat in het departementaal georganiseerd overleg desgewenst afspraken

Nadere informatie

ECCVA/U201001917 CvA/LOGA 10/17 Lbr. 10/086

ECCVA/U201001917 CvA/LOGA 10/17 Lbr. 10/086 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Aanvulling: Wijzigingen CAR n.a.v. ingangsdatum pensioen uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U201001917 CvA/LOGA

Nadere informatie

Kies uw eigen pensioen. Later = Nu

Kies uw eigen pensioen. Later = Nu Kies uw eigen pensioen. Later = Nu Eigen verantwoordelijkheid, zelf keuzes maken. Dat is helemaal van deze tijd. Maar dan moet je je er wel in verdiepen. René van der Linden, SPF Beheer: Wat ik belangrijk

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN/FAQ s GENERATIEPACT METAAL EN TECHNIEK

VEEL GESTELDE VRAGEN/FAQ s GENERATIEPACT METAAL EN TECHNIEK VEEL GESTELDE VRAGEN/FAQ s GENERATIEPACT METAAL EN TECHNIEK 1. ALGEMEEN 01. WAT IS HET GENERATIEPACT? Het Generatiepact Metaal en Techniek zorgt ervoor dat ouderen in de Metaal en Techniek de gelegenheid

Nadere informatie

Jeugdzorg 2014-2016. Zie artikel 3.10 van de cao.

Jeugdzorg 2014-2016. Zie artikel 3.10 van de cao. Bijlage 6 Zie artikel 3.10 van de cao. Wachtgeldregelingen Voor de leesbaarheid hanteren we in deze bijlage de termen werknemer en werkgever. Met werknemer wordt de persoon bedoeld die op grond van artikel

Nadere informatie

Generatiepact Steenwijkerland

Generatiepact Steenwijkerland Generatiepact Steenwijkerland Onderstaand treft u meer gedetailleerde informatie aan over het Generatiepact van de gemeente Steenwijkerland. Naast een visuele weergave en een korte beschrijving van de

Nadere informatie

Uitwerking Sociaal Beleid Rijk (Van Werk Naar Werk beleid) voor de Belastingdienst

Uitwerking Sociaal Beleid Rijk (Van Werk Naar Werk beleid) voor de Belastingdienst Uitwerking Sociaal Beleid Rijk (Van Werk Naar Werk beleid) voor de Belastingdienst 1. Inleiding De minister van Wonen en Rijksdienst (W&R) en de bonden hebben in het SOR (sector overleg Rijkspersoneel)

Nadere informatie

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld?

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Toekomstplannen. Een andere woning, een verre reis of kinderen die gaan studeren. Je hebt uitdagend werk, een inkomen en ambities. Je moet

Nadere informatie

Bent u werkloos geworden vlak voor uw pensioen?

Bent u werkloos geworden vlak voor uw pensioen? Bent u werkloos geworden vlak voor uw pensioen? Wanneer moet u dit lezen? Bent u op 1 januari 2010 58 jaar of ouder? En wordt u in 2010 werkloos? Dan is deze informatie belangrijk voor u!. Wat is er aan

Nadere informatie

Alles over ontslag met wederzijds goedvinden

Alles over ontslag met wederzijds goedvinden Alles over ontslag met wederzijds goedvinden Uw dienstverband bij uw werkgever kan op verschillende manieren eindigen. Behalve ontslag via UWV WERKbedrijf of via de kanton rechter, kunnen u en uw werkgever

Nadere informatie

1 Regelingen en arbeidsvoorwaarden... 1 2 Salarissuppletie... 5 3 Werkloos... 8

1 Regelingen en arbeidsvoorwaarden... 1 2 Salarissuppletie... 5 3 Werkloos... 8 Vragen en antwoorden HRM Versie 11-10-2013 Heb je een algemene vraag die hier niet bijstaat? Stel je vraag dan aan je leidinggevende of mail dan naar switch@kvk.nl. Op individuele vragen over de gevolgen

Nadere informatie

Hoofdstuk 3 CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening

Hoofdstuk 3 CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening Hoofdstuk 3 CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening Per 1 juli 2015 Definitief vastgesteld door het OAW, 30 april 2015 16.00 uur, onder voorbehoud goedkeuring Belastingdienst. HOOFDSTUK 3 OPTIMALE

Nadere informatie

Sociaal Plan Nederlandse Orkesten. Ledenbijeenkomst over Onderhandelingsresultaat 31 mei 2012 te Utrecht

Sociaal Plan Nederlandse Orkesten. Ledenbijeenkomst over Onderhandelingsresultaat 31 mei 2012 te Utrecht Sociaal Plan Nederlandse Orkesten Ledenbijeenkomst over Onderhandelingsresultaat 31 mei 2012 te Utrecht Procedure Sociaal Plan Orkesten Overleg over diverse concept versies: - delegatie vakbonden - delegatie

Nadere informatie

Regeling Aanvulling IKB gemeente Winterswijk 2017

Regeling Aanvulling IKB gemeente Winterswijk 2017 Regeling Aanvulling IKB gemeente Winterswijk 2017 Burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk; gelet op de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregelingen Uitwerkingsovereenkomst (CAR/UWO) van de gemeente

Nadere informatie

De pensioenregeling van Stichting Pensioenfonds Pon

De pensioenregeling van Stichting Pensioenfonds Pon De pensioenregeling van Stichting Pensioenfonds Pon ANW-REGELING (RING A) IN GEWONE TAAL VOORWOORD Het is misschien niet een onderwerp waar u graag over nadenkt, maar het is belangrijk genoeg om even bij

Nadere informatie

Fiscale vragen en antwoorden over het loopbaanbudget

Fiscale vragen en antwoorden over het loopbaanbudget Fiscale vragen en antwoorden over het loopbaanbudget 1. Wat zijn de consequenties als er geen jaargesprek plaatsvindt/geen afspraken worden vastgelegd? De Belastingdienst heeft de cao-tekst van hoofdstuk

Nadere informatie

Gouden Handdruk, drie verschillende manieren om een ontslagvergoeding te laten uitkeren

Gouden Handdruk, drie verschillende manieren om een ontslagvergoeding te laten uitkeren Gouden Handdruk, drie verschillende manieren om een ontslagvergoeding te laten uitkeren Als u eenmaal recht heeft op een ontslagvergoeding, dan kunt u deze vergoeding in feite op 3 verschillende manieren

Nadere informatie

Productvoorwaarden BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening Geldig vanaf 1 januari 2016

Productvoorwaarden BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening Geldig vanaf 1 januari 2016 Productvoorwaarden BLG Aanvullend Inkomen Geldig vanaf 1 januari 2016 Dit zijn de Productvoorwaarden BLG Aanvullend Inkomen van BLG Wonen. In dit document leest u welke afspraken er gelden voor deze spaarrekening.

Nadere informatie

Toelichting Uniform Pensioenoverzicht einde deelneming

Toelichting Uniform Pensioenoverzicht einde deelneming Toelichting Uniform Pensioenoverzicht einde deelneming Wat u moet weten over uw pensioen Dit pensioenoverzicht ontvangt u omdat

Nadere informatie

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Jij mag kiezen! Als medewerker van het Westfriesgasthuis profiteer je van het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden MKSA uit de CAO Ziekenhuizen. Hiermee kun je bepaalde

Nadere informatie

stichting de samenwerking, pensioenfonds voor het slagersbedrijf Pensioenwaaier voor werkgevers

stichting de samenwerking, pensioenfonds voor het slagersbedrijf Pensioenwaaier voor werkgevers stichting de samenwerking, pensioenfonds voor het slagersbedrijf Pensioenwaaier voor werkgevers Wat moet uw werknemer doen als hij gaat trouwen/samen wonen? Moet hij dat doorgeven aan het pensioenfonds?

Nadere informatie

Aanvraag serviceberekening ouderdomspensioen

Aanvraag serviceberekening ouderdomspensioen Aanvraag serviceberekening ouderdomspensioen Uw gegevens naam adres postcode en plaats geboortedatum burgerservicenummer telefoonnummer _ Uw werkgever naam werkgever aansluitnummer datum in dienst datum

Nadere informatie

Principeakkoord cao-pensioenregeling Q&A Intern

Principeakkoord cao-pensioenregeling Q&A Intern Voor publicatie op de websites van de vakorganisaties en Mijn PostNL Algemeen Is het echt nodig om de pensioenregeling aan te passen? Ja. De fiscale wetgeving voor pensioen wijzigt. Dit betreft met name

Nadere informatie

Voor tussentijds verlof of eerder stoppen met werken. Loyalis Levensloop

Voor tussentijds verlof of eerder stoppen met werken. Loyalis Levensloop Loyalis voert de levensloopregeling uit voor ABP Loyalis Levensloop Voor tussentijds verlof of eerder stoppen met werken Je werkt. Maar soms even niet. Je neemt de tijd voor die ene cursus. En daarna er

Nadere informatie

Checklist ontslag door middel van een beëindigingsovereenkomst

Checklist ontslag door middel van een beëindigingsovereenkomst Checklist ontslag door middel van een beëindigingsovereenkomst Controleer vóórdat u uw handtekening zet of uw beëindigingsovereenkomst voldoet aan de volgende punten: Initiatief werkgever De beëindigingsovereenkomst

Nadere informatie

Inleiding. Keuzemogelijkheden

Inleiding. Keuzemogelijkheden In dienst Bij indiensttreding bij UWV ga je ook automatisch pensioen opbouwen bij Pensioenfonds UWV. Waar moet je op letten? Welke keuzes kun je maken? Inleiding Iedereen die in dienst komt bij UWV start

Nadere informatie

De 7 belangrijkste vragen:

De 7 belangrijkste vragen: De Participatiewet en Wsw ers: Mensen die bij een Sociale Werkvoorziening werken hebben te maken met de Participatiewet. Misschien heeft u vragen over de wet. Hier kunt u de antwoorden vinden op vragen

Nadere informatie

OVERGANGSRECHT AMBTENAREN IN EEN FUNCTIE DIE OP 31 DECEMBER 2005 RECHT GAF OP FUNCTIONEEL LEEFTIJDSONTSLAG

OVERGANGSRECHT AMBTENAREN IN EEN FUNCTIE DIE OP 31 DECEMBER 2005 RECHT GAF OP FUNCTIONEEL LEEFTIJDSONTSLAG 9b OVERGANGSRECHT AMBTENAREN IN EEN FUNCTIE DIE OP 31 DECEMBER 2005 RECHT GAF OP FUNCTIONEEL LEEFTIJDSONTSLAG Inhoudsopgave Onderwerp Artikel ========= ===== HOOFDSTUK 9b Paragraaf 1 Algemene bepalingen

Nadere informatie

Vragen en antwoorden arbeidsvoorwaardenresultaat

Vragen en antwoorden arbeidsvoorwaardenresultaat Vragen en antwoorden arbeidsvoorwaardenresultaat Na het, op 12 oktober, bereiken van het onderhandelaarsresultaat hebben veel defensiemedewerkers vragen hierover. De eerste veel gestelde vragen proberen

Nadere informatie

De pensioenregeling van Stichting Pensioenfonds Pon

De pensioenregeling van Stichting Pensioenfonds Pon De pensioenregeling van Stichting Pensioenfonds Pon ANW-REGELING (RING A) IN GEWONE TAAL 2 STICHTING PENSIOENFONDS PON VOORWOORD Het is misschien niet een onderwerp waar u graag over nadenkt, maar het

Nadere informatie

Een aanvulling op uw pensioen. Het is zo geregeld. Wij zijn uw bank. 093-232 Brochure_banksparen_2015_4.indd 1 13-07-15 17:09

Een aanvulling op uw pensioen. Het is zo geregeld. Wij zijn uw bank. 093-232 Brochure_banksparen_2015_4.indd 1 13-07-15 17:09 Een aanvulling op uw pensioen. Het is zo geregeld. Wij zijn uw bank. 093-232 Brochure_banksparen_2015_4.indd 1 13-07-15 17:09 Hoe is uw pensioen opgebouwd? AOW Inkomen uit werk naast uw AOW Eigen vermogen

Nadere informatie

Onderhandelaarsresultaat Cao-Onderzoekinstellingen 2017

Onderhandelaarsresultaat Cao-Onderzoekinstellingen 2017 Onderhandelaarsresultaat Cao-Onderzoekinstellingen 2017 De WVOI namens de onderzoekinstellingen en AC/FBZ, CNV Overheid, FNV Overheid en VAWO/CMHF, namens werknemersorganisaties, hierna te noemen partijen,

Nadere informatie

Een aanvulling op uw pensioen. Het is zo geregeld. Wij zijn uw bank.

Een aanvulling op uw pensioen. Het is zo geregeld. Wij zijn uw bank. Een aanvulling op uw pensioen. Het is zo geregeld. Wij zijn uw bank. Hoe is uw pensioen opgebouwd? AOW Inkomen uit werk naast uw AOW Eigen vermogen 2 Pensioen vanuit werkgever Aanvullend Pensioen Sparen

Nadere informatie

Is er kans op ontslag? Schakel hulp in!

Is er kans op ontslag? Schakel hulp in! Is er kans op ontslag? Schakel hulp in! Is er kans op ontslag? Wilt u weg bij uw werkgever? Wilt u weten wat er in uw situatie mogelijk is? Wilt u uw vaststellingsovereenkomst zelf opstellen of laten checken?

Nadere informatie

uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201402358 Lbr. 14/093 CvA/LOGA 14/06

uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201402358 Lbr. 14/093 CvA/LOGA 14/06 vnig Vereniging van Nederlandse Gemeenten Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft VNG maakt afspraken met Loyalis voor gevolgen aftopping pensioengevend

Nadere informatie

Vrijwillige verzekering. Voor de gevolgen van ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid

Vrijwillige verzekering. Voor de gevolgen van ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid Vrijwillige verzekering Voor de gevolgen van ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen in het kader van wettelijke regelingen als de WW en de WAO.

Nadere informatie

Uw pensioen. Stel uw ideale pensioen samen. Het pensioendashboard. En de keuzes die u heeft. Meer weten?

Uw pensioen. Stel uw ideale pensioen samen. Het pensioendashboard. En de keuzes die u heeft. Meer weten? Uw pensioen En de keuzes die u heeft Meer weten? www.bakkerspensioen.nl Stel uw ideale pensioen samen 2 Keuze 1 Eerder of later met pensioen 3 Keuze 2 Gedeeltelijk met pensioen 4 Keuze 3 Partnerpensioen

Nadere informatie

Banksparen? Wij zijn uw bank.

Banksparen? Wij zijn uw bank. Banksparen? Wij zijn uw bank. U wilt voldoende extra inkomen als u met pensioen gaat. Wij hebben hiervoor de producten! Op enig moment gaat u met pensioen. Een leven met veel vrije tijd gaat dan beginnen.

Nadere informatie

IKB. Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden

IKB. Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden IKB Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden Wat is het IKB? Vanaf 1 januari 2017 krijg je naast je salaris ook een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is afgesproken

Nadere informatie

Toelichting Fietsregeling Helder Onderwijs voor werknemers

Toelichting Fietsregeling Helder Onderwijs voor werknemers Toelichting Fietsregeling Helder Onderwijs voor werknemers Deze informatie is bestemd voor de in dienst zijnde werknemers van schoolbesturen indien zij gebruik willen maken van een fiets-privéregeling

Nadere informatie

Onderhandelaarsakkoord Sociaal Flankerend Beleid 2012

Onderhandelaarsakkoord Sociaal Flankerend Beleid 2012 Onderhandelaarsakkoord Sociaal Flankerend Beleid 2012 Kamers van Koophandel gaan in 2014 samen met KvK NL en Syntens op in een nieuwe ZBO. Kamers en Bonden hebben op grond daarvan de noodzaak gezien om

Nadere informatie