Voorwaarden Schox onderwatersport- en reisverzekering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwaarden Schox onderwatersport- en reisverzekering"

Transcriptie

1 Voorwaarden Schox onderwatersport- en reisverzekering Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN pagina 2 2. UW VERZEKERING pagina 5 3. PREMIEBETALING pagina WAT DOEN WIJ MET UW PERSOONLIJKE GEGEVENS? pagina HEEFT U EEN KLACHT? pagina SCHADEBEHANDELING pagina RUBRIEKEN SCHOX ONDERWATERSPORT- EN REISVERZEKERING pagina 13 Rubriek 1. Bagage pagina 13 Rubriek 2. Hulpverlening en buitengewone kosten pagina 16 Rubriek 3. Rechtsbijstand pagina 19 Rubriek 4. Annuleringskosten pagina 23 Rubriek 5. Ongevallen pagina 26 Rubriek 6. Medische kosten en decompressiebehandeling pagina 28 Rubriek 7. Automobilistenhulp pagina 31

2 2 1. ALGEMEEN Voor deze verzekering is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing. 1.1 Wat bedoelen wij met? Deze voorwaarden zijn een afspraak tussen u en ons. Met u bedoelen wij de persoon die de verzekering heeft afgesloten (verzekeringnemer) en de verzekerde(n). De verzekerde(n) zijn de personen die meeverzekerd zijn bij deze verzekering. Wie dat precies is of zijn, hangt af van uw gezinssamenstelling. In 2.1 leest u hier meer over. Wij zijn Zicht volmachtbedrijf B.V. Wij zijn ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder dossiernummer en in het register van de AFM onder het nummer Wij treden namens een aantal verzekeringsmaatschappijen op als gevolmachtigd agent. Dit betekent dat we namens die verzekeringsmaatschappijen binnen afgesproken kaders risico s accepteren, administreren en schades afhandelen. Voor deze verzekering is dat bij rubriek 3 DAS, bij de overige rubrieken Reaal. Met dienstverlening door Zicht 24h hulpdienst, uitgevoerd door SOS International, bedoelen wij de hulporganisatie die voor ons de hulpverlening en buitengewone kosten uitvoert. Zicht 24h hulpdienst Postbus AC Amsterdam Heeft u met spoed hulp nodig? Bel dan Zicht 24h hulpdienst: Wij adviseren u en overige verzekerden dit alarmnummer in uw mobiele telefoon op te slaan. Heeft u schade of vragen over uw verzekering? Dan kunt u bellen met: Zicht volmachtbedrijf B.V. Postbus AN Capelle aan den IJssel Wat verwachten wij van u? Wij verwachten van u dat u zorgvuldig met uw bezittingen omgaat. Ook verwachten wij dat u zich aan de wet houdt. En dat u er alles aan doet om schade te voorkomen. Heeft u toch schade? Dan moet u zich aan een aantal afspraken houden: Zorg ervoor dat de schade niet groter wordt. Meld de schade zo snel mogelijk. Geef ons alle informatie die nodig is om de schade te beoordelen. Werk mee aan onze inspanningen om de schade te herstellen. Doe altijd aangifte bij de politie als u schade heeft door diefstal, poging tot diefstal, vandalisme, beroving, afpersing, aanrijding en aanvaring. En stuur ons het bewijs van uw aangifte. Als er iets verandert aan de gezinssamenstelling, dan moet u dit direct aan ons doorgeven. Ook als u verhuist binnen Nederland of naar het buitenland moet u dat doorgeven. Hebben wij vragen of geven wij aanwijzingen? Dan verwachten wij dat u met ons meewerkt. Bent u via deze verzekering niet verzekerd voor bepaalde diensten en kosten? Dan bent u verplicht om onze rekeningen of die van Zicht 24h hulpdienst binnen 30 dagen na de datum van ontvangst of de datum die op de rekening is vermeld te betalen. Betaalt u niet? Dan kunnen wij de vordering incasseren. Dan zijn alle extra incassokosten geheel voor uw rekening. Werk mee om verhaal te halen van schade en/of kosten op derden, eventueel door overdracht van aan spraken.

3 3 Ongeval en ziekte Na een ongeval of ziekte bent u verplicht om: U zo snel mogelijk door een arts te laten behandelen en zoveel mogelijk te doen om uw herstel te bevorderen. Denk hierbij aan het opvolgen van de voorschriften van de arts die u behandelt. U door een door ons aangewezen arts te laten onderzoeken. Wij betalen de kosten hiervan. Ook moet u deze arts alle gewenste inlichtingen geven. In geval van ziekenvervoer mee te werken om een schriftelijke verklaring van de behandelend arts te krijgen. Uit deze schriftelijke verklaring moet blijken dat de gekozen manier van vervoer en de vorm van eventuele medische begeleiding noodzakelijk en verantwoord is. Onmiddellijk, maar in ieder geval binnen 24 uur na het ongeval, per telefoon of per hiervan melding te doen aan Zicht 24h hulpdienst. Zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval binnen één jaar na de datum van het ongeval, schriftelijk aan ons te laten weten of u door dit ongeval (mogelijk) blijvend invalide bent. Een ziekenhuisopname per telefoon of te melden aan Zicht 24h hulpdienst. U moet deze opname als dat mogelijk is, vooraf of anders binnen één week na de opname in het ziekenhuis melden. Overlijden In geval van overlijden bent u (of een andere belanghebbende) verplicht om: Op ons verzoek sectie op het lichaam toe te staan. Wij betalen alle kosten die hiermee verband houden. Onmiddellijk, maar in ieder geval binnen 24 uur na het overlijden, per telefoon of per hiervan melding te doen aan Zicht 24h hulpdienst. Gaat het om een overlijden na een al gemeld ongeval? Ook dan moet u (of een andere belanghebbende) binnen 24 uur na overlijden contact opnemen met de Zicht 24h hulpdienst. Diefstal, verlies en beschadiging Bij diefstal of verlies zo snel mogelijk ter plaatse aangifte te doen bij de politie. En stuur ons het bewijs van uw aangifte. Het bezit, de waarde en de ouderdom van de bagage aan te tonen. Dit kunt u doen door middel van originele aankoopfacturen, garantiebewijzen, opnamebewijzen van bank, reparatie facturen of andere bewijsstukken. Buitengewone kosten en hulpverlening In geval van buitengewone kosten of hulpverlening bent u verplicht om zo spoedig mogelijk, maar altijd voorafgaand aan het verzoek om uitkering en/of hulpverlening, per telefoon toestemming te vragen aan de Zicht 24h hulpdienst. Rechtsbijstand Als u een beroep moet doen op de rubriek 3. Rechtsbijstand, dan bent u verplicht om dit zo spoedig mogelijk te melden. Voor een snelle afhandeling is het belangrijk dat u uw polisnummer bij de hand heeft. U kunt uw zaak aanmelden op een van de onderstaande manieren. Online via Per via intake@das.nl Per post via DAS Rechtsbijstand T.a.v. Team Intake Juridisch Postbus DM Amsterdam Telefoon Let op! Stuurt u alstublieft direct de documenten mee die over het conflict gaan. Als u uw zaak via de website of per aanmeldt, dan kunt u de documenten scannen en als bijlage meesturen.

4 4 1.3 Wat gebeurt er als u de afspraken niet nakomt? Houdt u zich niet aan de afspraken en zijn wij daardoor benadeeld? Dan kan dit invloed hebben op het bedrag dat wij bij schade betalen of de hulp die u krijgt. Wat doen wij als u vaak of onduidelijke schades bij ons meldt? Als u meer dan gemiddeld of onduidelijke schades meldt, kan dat voor ons reden zijn om u te vragen wat de oorzaken zijn. Wij bekijken dan ook of u schade in de toekomst kunt voorkomen. Als u hier niet aan wilt meewerken of het aantal schades wordt niet minder, dan kunnen wij uw verzekering aanpassen of eventueel zelfs stopzetten.

5 5 2. UW VERZEKERING 2.1 Wie is verzekerd? Op uw verzekeringspolis staat of de verzekeringspolis alleen voor u of voor u en uw gezinsleden geldt. Gezinsleden zijn: Alle personen waarmee u als gezin op één adres samenwoont. Uw of uw partners uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar, die door u of uw partner worden onderhouden. 2.2 Wanneer bent u verzekerd? Begin van uw verzekering U bent verzekerd vanaf de datum die op uw verzekeringspolis staat. Einde van uw verzekering U kunt deze verzekering op elk moment opzeggen. In sommige gevallen mogen wij uw verzekering stoppen: Per hoofdpremievervaldag. Als wij dit doen laten wij u dit minimaal twee maanden voor deze datum weten. U heeft ons opzettelijk onjuiste of onvolledige informatie gegeven, toen u de verzekering afsloot. U heeft ons zonder opzet onjuiste of onvolledige informatie gegeven, toen u de verzekering afsloot. Als wij de goede informatie hadden gehad, zouden wij uw verzekering niet hebben geaccepteerd. U heeft bij ons schade gemeld. En u heeft ons daarbij opzettelijk onjuiste of onvolledige informatie gegeven. U heeft vaak of onduidelijke schades bij ons gemeld. U heeft gefraudeerd. U heeft de premie niet of niet op tijd betaald. In alle gevallen ontvangt u van ons een brief. Hierin staat waarom en vanaf welke datum de verzekering stopt. Heeft u geen vaste woonplaats meer in Nederland? Dan stopt de verzekering automatisch. U ontvangt hierover geen brief van ons.

6 6 2.3 Waar bent u verzekerd? U bent verzekerd tijdens vakantiereizen overal ter wereld. In Nederland bent u verzekerd tijdens: De reis die u heeft geboekt. Dit kunt u aantonen met een boekingsbevestiging of factuur. Let op! Heeft u in Nederland een vaste stand-, lig-, of seizoensplaats op een bungalowpark, camping of jachthaven? De reis daar naartoe en uw verblijf daar valt niet onder de dekking van deze verzekering. Uw reis en verblijf op weg naar het buitenland en andersom tijdens de terugreis. Een afgesproken woninguitwisseling in verband met vakantie. Bent u niet op vakantie, maar gaat duiken binnen Nederland? Dan bent u verzekerd tijdens de heen- en terugreis naar en van de duikplaats. Ook bent u verzekerd tijdens het duiken zelf. U bent niet verzekerd voor, tijdens en na onderwatersportactiviteiten in een zwembad, theorie- en clublokaliteit. U bent tot het verzekerd bedrag thuis in uw eigen woning verzekerd tegen onvoorziene schade aan uw duikuitrusting. Mogelijk is dergelijke schade ook op een andere verzekering gedekt. Bijvoorbeeld op uw inboedelverzekering. In hoofdstuk 6 leest u hoe wij daar dan mee omgaan. Rechtsbijstand Voor de rubriek 3. Rechtsbijstand geldt dat het recht van één van de landen waarin u verzekerd bent van toepassing is en de rechter van één van deze landen bevoegd is. Automobilistenhulp Heeft u rubriek 7. Automobilistenhulp ook verzekerd? Dan geldt voor de automobilistenhulp een afwijkend verzekeringsgebied. U leest dit in rubriek 7. Automobilistenhulp. 2.4 Wanneer bent u op reis verzekerd? Begin van uw reis U bent verzekerd op het moment dat u en/of uw bagage voor een reis de woning in Nederland verlaat. Einde van uw reis U bent niet meer verzekerd op het moment dat u en uw bagage terugkeert in de woning in Nederland.

7 7 2.5 Wat is de maximale reisduur? U bent voor een reis maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd met de reisverzekering. Gaat u langer dan 180 dagen aaneengesloten op reis? Dan bent u vanaf de 180ste dag om twaalf uur s nachts niet meer voor deze reis verzekerd. Wij maken hierop een uitzondering als uw reis door een onverwachte vertraging en tegen uw wil, langer duurt dan 180 dagen. In dat geval bent u verzekerd tot het eerst mogelijke tijdstip dat u terug kunt keren in de woning in Nederland. 2.6 Voor welke bedragen bent u verzekerd? In dit overzicht ziet u voor welke bedragen u maximaal verzekerd bent. Deze bedragen gelden per verzekerde per reis, tenzij er iets anders in het overzicht wordt vermeld. Rubriek Verzekerd bedrag 1. Bagage Bagage waaronder ook de duikuitrusting, totaal 5.000,- Waarvan maximaal voor: Foto-, video-, audio- en computerapparatuur en duikhorloges (inclusief software en toebehoren) 1500,- (Auto) telecommunicatieapparatuur inclusief mobiele telefoons (smartphones), inclusief prepaid beltegoed met een maximaal van ,- Sieraden 300,- Horloges, met uitzondering van duikhorloges 300,- Per (zonne)bril/set contactlenzen 300,- Kunstgebitten en kunstmatige gebitselementen 300,- Hoorapparaten en beugels 300,- Muziekinstrumenten 300,- Per opblaasbare boot, zeilplank, kano (inclusief toebehoren) 300,- Per fiets (inclusief toebehoren) 300,- Dakkoffer, imperiaal, fietsdragers, fiets- en autogereedschap 300,- Op reis meegenomen geschenken, per verzekeringspolis 300,- Reisdocumenten Kostprijs Huur tent, per reis, voor alle verzekerden samen 300,- Kosten van de noodzakelijke aanschaf/huur van vervangende (duik)-kleding, duikmateriaal en toiletartikelen wegens vertraagde aankomst van bagage en duikuitrusting, per persoon 375,- Gehuurde sportuitrusting, per persoon 500,- Geld, per reis, voor alle verzekerden samen 500,- Vakantieverblijf, per reis, voor alle verzekerden samen 375,- Eigen risico, per reis, voor alle verzekerden samen 50,- 2. Hulpverlening en buitengewone kosten Hulpverlening Kostprijs Telefoonkosten 200,- Buitengewone kosten Kostprijs Voor reiskosten die andere verzekerden of één reisgenoot moeten maken om u te kunnen bezoeken in het ziekenhuis 250,- Telecommunicatiekosten 100,- Autohuur bij het uitvallen van een motorrijtuig waarvoor rijbewijs A, B (-E) is toegestaan. Maximaal 30 dagen lang 75,- per dag Extra verblijfskosten. Maximaal 20 dagen lang 75,- per persoon per dag Vervoerskosten fiets 100,- per object

8 8 Huisdieren Geneeskundige kosten per meereizend huisdier per gebeurtenis 125,- Vervoer per vliegtuig indien noodzakelijk per gebeurtenis 500,- 3. Rechtsbijstand Zie rubriek 7. artikel 3.11 en Annuleringskosten Standaard verzekerd bedrag per reis op uw verzekeringspolis 1.500,- Aangepast verzekerd bedrag per reis op uw verzekeringspolis 3.000,- (als u hiervoor gekozen heeft, staat dit bedrag op uw verzekeringspolis) Aangepast verzekerd bedrag per reis op uw verzekeringspolis 5.000,- (als u hiervoor gekozen heeft staat dit bedrag op uw verzekeringspolis) 5. Ongevallen Dit is een keuze rubriek. U bent hier alleen voor verzekerd als deze dekking op uw verzekeringspolis vermeld staat. Overlijden ,- Kinderen tot 16 jaar 3.000,- Personen van 75 jaar en ouder 3.000,- Door zonder helm (mee) te rijden op een motor met een cilinderinhoud van 50cc of meer 2.500,- Algehele blijvende invaliditeit ,- Kinderen tot 16 jaar ,- Personen van 75 jaar en ouder 3.000,- Door zonder helm (mee) te rijden op een motor met een cilinderinhoud van 50 cc of meer 2.500,- 6. Medische kosten en decompressiebehandeling Dit is een keuze rubriek. U bent hier alleen voor verzekerd als deze dekking op uw verzekeringspolis vermeld staat. Geneeskundige kosten gemaakt buiten Nederland Kostprijs Geneeskundige kosten gemaakt in Nederland 4.000,- Tandheelkundige kosten 375,- 7. Automobilistenhulp Dit is een keuze rubriek. U bent hier alleen voor verzekerd als deze dekking op uw verzekeringspolis vermeld staat. Uitval bestuurder Kostprijs Uitval vervoermiddel Berging, transport en stalling 1.000,- Verzending onderdelen Kostprijs Arbeidsloon reparatie langs de weg 125,- Huurkosten vervangend vervoer 2.500,- Extra reiskosten per bus of trein Kostprijs Extra verblijfskosten. Maximaal 10 dagen 50,- per dag 2.7 Heeft u schade die het gevolg is van terrorisme? Als u schade heeft als gevolg van terrorisme, dan geldt het Protocol afwikkeling claims van de Nederlandse Herverzekeringsmaatschappij voor Terrorismeschaden N.V. (NHT). Dit betekent dat wij niet meer betalen dan het bedrag dat wij zelf ontvangen van het NHT. Informatie hierover vindt u op

9 9 2.8 Waarvoor bent u niet verzekerd? De uitsluitingen gelden voor alle onderdelen van de Schox onderwatersport- en reisverzekering. Voor onderwatersport betalen wij niet en/of verlenen wij geen hulp of bijstand: Als u zich niet houdt aan de brevetbevoegdheden van de duikbrevetten die u in uw bezit heeft of waar voor u in opleiding bent. Als u duikt met ondeugdelijk materiaal. Als u beroepsmatig duikt. Tip! Voorkom het duiken met ondeugdelijk materiaal. Laat uw duikapparatuur periodiek inspecteren en controleren door uw officiële dealer. Wij betalen niet en/of verlenen geen hulp voor schade die is ontstaan: Door een aardbeving of vulkanische uitbarsting. Door een atoomkernreactie. Het maakt daarbij niet uit hoe die reactie is ontstaan. Door uw opzet of roekeloosheid, bijvoorbeeld doordat u een verbod of een waarschuwing negeert. Door georganiseerd geweld (ook wel molest genoemd). Hiermee bedoelen wij: o Binnenlandse onlusten. Dit zijn georganiseerde gewelddadige acties op verschillende plaatsen in een land. o Een burgeroorlog. Hiermee bedoelen wij georganiseerd geweld tussen inwoners van een land waaraan een groot deel van de inwoners meedoet. o Een conflict tussen landen of groepen waarbij militaire wapens gebruikt worden. Hiermee bedoelen wij ook een actie van een vredesmacht van de Verenigde Naties. o Muiterij. Dit is een georganiseerde gewelddadige actie van leden van bijvoorbeeld het leger. De actie is gericht tegen de leiding van de groep. o Oproer. Dit is een georganiseerde gewelddadige groep die tegen de overheid is. o Een opstand. Dit is een georganiseerd verzet met geweld tegen de overheid van een land. Door het in beslag nemen, vernielen of beschadigen in opdracht van een overheidsinstantie. Door het gebruik van alcohol, of een ander bedwelmend, verdovend of opwekkend middel zoals drugs of medicijnen die het functioneren kunnen beïnvloeden. Door uw werkzaamheden of uw activiteiten, als deze gevaarlijk voor u zijn. Ook in de volgende gevallen betalen wij niet en/of verlenen wij geen hulp of bijstand: Als er sprake is van zelfdoding van een verzekerde. Of een poging tot zelfdoding. Als er sprake is van het (mede)plegen van een misdrijf van een verzekerde. Of een poging hiertoe. Als u deelneemt aan snelheidswedstrijden, recordritten of betrouwbaarheidsritten. Of deze voorbereidt. Als u bungeejumpt of andere vergelijkbare waagstukken onderneemt. Bent u op wintersport? Dan betalen wij niet en/of verlenen wij geen hulp of bijstand: Bij schade aan skistokken, bindingen en de onderkant van ski s (belag) en het loslaten van skikanten. Voorbeeld: wij vergoeden niet de losgelaten skikanten. Breekt de skikant tijdens het skiën af en u loopt daardoor letsel op? Dan verlenen wij daarvoor wel hulp. Schade ontstaan door het beoefenen van: o IJshockey o Skispringen o Speedskiën Schade ontstaan door de voorbereiding op, of deelname aan wintersportwedstrijden. Anders dan de zogenaamde Gästerennen en Wisbiwedstrijden. Is er sprake van fraude? Wij betalen niet als bij schade fraude is gepleegd. Daarmee bedoelen wij dat er onwaarheden worden verteld om een schadevergoeding te krijgen. Komen wij daar achter en hebben wij al voor de schade betaald? Dan moeten het schadebedrag en de gemaakte onderzoekskosten worden terugbetaald. Ook als wij nog niet voor de schade hebben betaald, moet u de onderzoekskosten terug betalen. Wij doen aangifte bij de politie en melden de fraude in de daarvoor bestemde registers.

10 10 3. PREMIEBETALING 3.1 Op welk moment betaalt u de premie? De premie moet u vooraf betalen. Op uw verzekeringspolis staat de jaarpremie. 3.2 Op welke manier betaalt u de premie? Bij het afsluiten van de verzekering heeft u ervoor gekozen hoe u wilt betalen. Heeft u voor automatische betaling gekozen? Dan schrijven wij de premie automatisch af. Heeft u ervoor gekozen om de premie niet automatisch te laten afschrijven? Dan moet u de premie iedere keer vóór de afgesproken datum betalen. 3.3 Hoe snel moet u betalen? Automatische premiebetaling Betaalt u de premie via automatische incasso? Dan schrijven wij de premie af rond de datum waarop u de premie moet betalen. Wij moeten de premie binnen veertien dagen van uw rekening kunnen afschrijven. Lukt dat niet? Bijvoorbeeld omdat u te weinig saldo heeft? En betaalt u de premie ook niet op een andere manier binnen 14 dagen? Dan ontvangt u van ons een herinnering. U heeft dan nog eens 14 dagen de tijd om de premie te betalen. Doet u dat niet, dan wordt de verzekering tijdelijk stopgezet. U bent dan niet meer verzekerd vanaf de eerste dag waarop u de premie had moeten betalen. U blijft wel verplicht om de premie te betalen. De verzekering gaat weer in vanaf het moment dat wij alle openstaande premie hebben ontvangen. Geen automatische premiebetaling Heeft u ervoor gekozen om de premie niet automatisch af te laten schrijven? Dan moet u de premie zelf aan ons overmaken. U moet dat doen binnen 14 dagen na de datum op de rekening die u van ons ontvangt. Betaalt u de premie niet op tijd? Dan ontvangt u van ons een herinnering. U heeft dan nog eens 14 dagen de tijd om de premie te betalen. Doet u dat niet? Dan wordt de verzekering tijdelijk stopgezet. U bent dan niet meer verzekerd vanaf de eerste dag waarop u de premie had moeten betalen. U blijft wel verplicht om de premie te betalen. De verzekering gaat weer in vanaf het moment dat wij alle openstaande premie hebben ontvangen. 3.4 Mogen wij de premie en voorwaarden veranderen? Wij mogen de premie en de voorwaarden van de verzekering altijd veranderen. Als wij dit doen, dan laten we u dit een maand van tevoren weten. Bent u het niet eens met onze verandering? Dan kunt u de verzekering stoppen. 4. WAT DOEN WIJ MET UW PERSOONLIJKE GEGEVENS? Als u de verzekering aanvraagt, vragen wij om uw persoonsgegevens. Wij kunnen uw gegevens gebruiken om: Overeenkomsten met u te sluiten en om die te kunnen uitvoeren. De relatie met u te behouden en uit te breiden. Te voldoen aan de wet. Fraude te voorkomen en te bestrijden. Statistisch onderzoek te doen. Te zorgen dat de financiële sector veilig en integer blijft. Wij zijn verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Verder houden wij ons aan de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen (zie www. verbondvanverzekeraars.nl). Uw schade- en verzekeringsgegevens wisselen wij uit met de Stichting Centraal Informatie Systeem (CIS). Wij doen dit om een verantwoord beleid te voeren bij schade en acceptatie van verzekeringen en om fraude tegen te gaan. Wij houden ons daarbij aan het privacyreglement. Wilt u meer weten? Kijk dan op

11 11 5. HEEFT U EEN KLACHT? 5.1 Bent u niet tevreden? Als u niet tevreden bent over onze dienstverlening, dan vinden wij dat heel vervelend. Wij stellen het op prijs als u ons dat laat weten, zodat we serieus werk van uw klacht kunnen maken en tegelijkertijd een kans krijgen om onze dienstverlening te optimaliseren. 5.2 Waar kunt u een klacht melden? Als u een klacht heeft, dan kunt u dat bij Zicht Volmachtbedrijf B.V. laten weten. Binnen twee werkdagen na ontvangst van de klacht laten wij u weten wie uw klacht in behandeling neemt en informeren we u over de periode waarbinnen uw klacht wordt behandeld. Wij streven er altijd naar om de klacht binnen 15 werkdagen af te handelen. Als blijkt dat dit niet haalbaar is, dan ontvangt u hierover (schriftelijk) bericht. Degene die uw klacht behandelt kan tijdens de beoordeling vragen om extra informatie. Wanneer nodig raadplegen wij (een) externe deskundige(n). Als u het niet eens bent met de afwikkeling van uw klacht, kunt u (als particuliere klant) uw klacht opnieuw laten beoordelen door een onafhankelijk instituut. Dit is het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Voordat u de stap naar het Kifid zet, wijst het Klachteninstituut u erop dat u eerst de klachtenprocedure bij ons moet doorlopen. U kunt vanaf zes weken na ontvangst van de ontvangstbevestiging of acht weken na het indienen van uw klacht, uw klacht rechtstreeks voorleggen aan het Kifid. Uw brief kunt u sturen naar: Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) Postbus AG Den Haag telefoonnummer: U kunt met uw klacht ook terecht bij een burgerlijk rechter. 5.3 Wat gebeurt er als u vindt dat u schade heeft geleden door de verleende hulp? Vindt u dat u schade heeft geleden door of als gevolg van de hulp van de verzekeringsmaatschappij? Dan kunt u de verzekeringsmaatschappij daarvoor aansprakelijk stellen. De kosten die u hierbij maakt, moet u in principe zelf betalen. De verzekeringsmaatschappij heeft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Wordt er vastgesteld dat u inderdaad schade hebt geleden door of als gevolg van de verleende hulp? Dan is het schadebedrag dat u ontvangt, nooit hoger dan het bedrag waarvoor de verzekeringsmaatschappij verzekerd is via de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Het eigen risico wordt nog bij het bedrag opgeteld. Een kopie van de polis kunt u bij de verzekeringsmaatschappij inzien. De verzekeringsmaatschappij en wij zijn niet aansprakelijk voor schade die ontstaat door of in verband met het werk van een externe deskundige die is ingeschakeld. 6. SCHADEBEHANDELING Wij stellen vast hoeveel schade u heeft en handelen uw schade af. Dit doen wij met behulp van de gegevens en de inlichtingen die u geeft. 6.1 Wat gebeurt er als u voor de schade ook één of meerdere andere verzekeringen heeft? Kunt u voor uw schade een vergoeding krijgen via een andere verzekering? Dan verzekeren wij aanvullend. Dat betekent dat wij alleen betalen als het schadebedrag hoger is dan de vergoeding die u via de andere verzekering krijgt. Wij betalen u dan het verschil. Dit doen wij ook als die andere verzekering uw schade zou betalen als u onze verzekering niet had. Een eigen risico vergoeden wij niet. Deze bepaling geldt niet voor de rubriek 5. Ongevallen.

12 Aan wie betalen wij? Wij betalen de vergoeding aan de verzekernemer of als daar sprake van is aan de wettige erfgenamen. Enkele tips 1. Neem bij ziekte en/of een ongeval eerst contact op met uw zorgverzekeraar. Sla daarom voordat u op reis gaat het telefoonnummer en uw polisnummer op in uw mobiele telefoon. Wordt u in het ziekenhuis opgenomen? Vraag dan om een garantieverklaring van uw zorgverzekeraar. Moet u bijzondere vervoerskosten maken? Bijvoorbeeld voor repatriëring. Vraag dan om duidelijke instructies. 2. Krijgt u geen garantieverklaring of blijkt dat de kosten niet worden gedekt? Neem dan contact op met de Zicht 24h hulpdienst via Sla dit nummer ook op in uw mobiele telefoon. Meld dat u een reis- en ongevallenverzekering heeft afgesloten bij Schox. Het polisnummer van uw reisverzekering staat op uw polisblad en op uw Schox-verzekeringspas. 3. Houdt altijd de volgende belangrijke gegevens bij de hand: uw verzekeringspapieren, uw pasje en uw paspoort. Daarnaast zijn ook telefoonnummer, naam en adres van de zorgverzekeraar van belang. 4. Heeft u kosten voor geneeskundige behandeling gemaakt? Stuur de nota dan eerst naar uw zorgverzekeraar. De kosten die niet worden vergoed en de kosten die vallen binnen uw eigen risico, kunt u vervolgens indienen bij Schox. Het is belangrijk dat u deze volgorde aanhoudt. Uw zorgverzekeraar zal pas na ontvangst van de originele nota s uw eigen risico afschrijven. Vraag om een bevestiging. 6. Is uw bagage gestolen? Of bent u uw bagage verloren? Doe dan altijd aangifte bij de plaatselijke politie. Vraag om een schriftelijke verklaring. 7. Bewaar beschadigde voorwerpen zodat de verzekeraar de schade in overleg met u kan vaststellen. 8. Als er schade wordt opgelopen bij vervoer per trein, vliegtuig, schip of bus? Meld deze schade eerst bij de vervoersmaatschappij. Vraag dan om een schriftelijke verklaring. Stuur vervolgens de volgende documenten naar de schadeafdeling van Schox: het schadeformulier, het proces-verbaal, de vrachtbrief, het connossement (zeevrachtbrief), het PIR (property irregularity report), reçu, het plaatsbewijs, e.d. 9. Een snelle afhandeling van de schade kunt u bevorderen door het volledig ingevulde schadeformulier, de originele nota s, het attest van de behandelende arts ter plaatse, rapporten van politie en vervoerders, plaatsbewijzen e.d. mee te sturen.

13 13 7. RUBRIEKEN SCHOX ONDERWATERSPORT- EN REISVERZEKERING In de onderwatersport- en reisverzekering kunt u de onderstaande rubrieken verzekeren: Rubriek 1. Bagage Rubriek 2. Hulpverlening en buitengewone kosten Rubriek 3. Rechtsbijstand Rubriek 4. Annuleringskosten Rubriek 5. Ongevallen Rubriek 6. Medische kosten en decompressiebehandeling Rubriek 7. Automobilistenhulp Hieronder leest u per rubriek waarvoor u verzekerd bent. RUBRIEK 1. BAGAGE 1.1 Welke bagage is verzekerd? Met bagage bedoelen wij de bezittingen die u meeneemt om zelf te gebruiken of om cadeau te doen. Ook voorwerpen die u tijdens de reis aanschaft, zien wij als bagage. Stuurt u bezittingen vooruit of laat u bezittingen nasturen met bewijs van ontvangst? Dan horen deze bezittingen ook bij uw bagage. Ook uw reisdocumenten die nodig zijn om de reis te maken, zien wij als bagage. 1.2 Welke bagage is niet verzekerd? Wij betalen niet voor verlies, diefstal of beschadiging van: Waardepapieren (anders dan geld), creditcards, betaalpassen, manuscripten, aantekeningen, concept. Dieren. Antiek, kunst of verzamelingen. Gereedschappen, inclusief meetapparatuur. Voorwerpen voor zakelijk- of beroepsmatig gebruik. Vaartuigen inclusief accessoires en andere zaken die hierbij horen. Opvouwbare boten, opblaasboten en zeilplanken en tenten zijn wel verzekerd. Luchtvaartuigen (waaronder val-/zweefschermen) inclusief accessoires en andere zaken die hierbij horen. (Motor)voertuigen, inclusief aanhangers, accessoires en andere zaken die hierbij horen. Bont. 1.3 Welk bedrag ontvangt u als uw bagage is beschadigd, verloren gegaan of gestolen? In het overzicht van verzekerde bedragen (zie 2.6) leest u welk bedrag wij maximaal betalen bij beschadiging, verlies of diefstal van uw bagage. Bij het bepalen van het schadebedrag, kijken wij of de schade aan uw bagage wel of niet te herstellen is. Voor bagage geldt een eigen risico van 50,- per reis voor alle verzekerden samen. Herstelkosten: De kosten van het herstel van de beschadigde bagage. Nieuwwaarde: Het bedrag dat u betaalt als u uw bagage (van hetzelfde soort, type en kwaliteit) opnieuw moet kopen. Dagwaarde: De nieuwwaarde van uw bagage met aftrek van een bedrag door waardevermindering. Waardevermindering ontstaat door slijtage of ouderdom. Marktwaarde: De marktprijs van uw bagage als u ze zou verkopen op het moment voordat de schade ontstond. 1.4 Kan de schade aan uw bagage worden hersteld? Als de schade aan uw bagage kan worden hersteld, dan betalen wij de herstelkosten. Maar we betalen niet meer dan de kosten die we zouden moeten betalen als de schade aan uw bagage onherstelbaar was.

14 Kan de schade aan uw bagage niet worden hersteld? Is er sprake van verlies of diefstal van uw bagage? Of kan de schade aan uw bagage niet worden hersteld? Dan betalen wij: Voor onderwatersportuitrusting, met uitzondering van (duik-)kleding, die niet ouder is dan drie jaar: de nieuwwaarde Voor kleding en schoeisel, niet ouder dan zes maanden: de nieuwwaarde Voor make up en consumptieartikelen: de dagwaarde Voor alle overige voorwerpen, niet ouder dan een jaar: de nieuwwaarde Voor alle overige voorwerpen ouder dan een jaar: de dagwaarde Hebben de restanten nog een restwaarde? Dan halen wij deze restwaarde nog van het dagwaardebedrag af. Is het niet mogelijk om de zaken te vervangen (opnieuw te kopen)? Dan betalen wij de marktwaarde. Wij hebben het recht de schade in natura te vergoeden. Heeft u schade aan een foto- of videocamera? En kan deze niet gerepareerd worden en is een gelijke of passende camera niet meer leverbaar? Als u bij de camera ook een onderwaterhuis heeft, vergoeden wij in dit geval ook het onderwaterhuis. Let op! Per verzekerd voorwerp betalen wij niet meer dan het verzekerde bedrag. 1.6 Is uw bagage gestolen uit of vanaf een vervoermiddel? U bent alleen verzekerd voor diefstal van bagage uit of vanaf een vervoermiddel als: Het vervoermiddel goed is afgesloten, en De bagage van buitenaf niet zichtbaar was, en Opgeborgen is in: o De afzonderlijke en afgesloten (koffer)ruimte van een personenauto. o De achterbak van een personenauto die met een hoedenplank of rolhoes is afgedekt. o Uw caravan, kampeerauto, bestelbus of bestelauto. o Een goed afgesloten harde bagagebox of skibox, die goed aan het vervoermiddel vastzit zodat deze niet zomaar gestolen kan worden. Laat u niet waardevolle bagage zoals kleding, cd s, kleine souvenirs en dergelijke in uw vervoermiddel achter? Dan is hiervoor de maximale uitkering 250,-. Het vervoermiddel moet wel goed afgesloten zijn en er moeten sporen van braak aanwezig zijn. Wij betalen nooit voor diefstal van reisdocumenten, kostbaarheden en geld uit of vanaf een vervoermiddel. Behalve als er sprake is van gewelddadige beroving. Wat zien wij als kostbaarheden: Foto-, video-, audio en computerapparatuur, inclusief software en toebehoren. Telefoonapparatuur, waaronder mobiele telefoons, smartphones en navigatieapparatuur. Sieraden. Dit zijn juwelen, parels, voorwerpen van edelmetaal of edelgesteente. Horloges. 1.7 Zijn uw kostbaarheden en/of reisdocumenten gestolen uit uw caravan of kampeerauto? Dan betalen wij alleen als: De caravan of kampeerauto op een kampeerterrein stond op het moment van de diefstal. Er sporen zijn van braak aan de kampeerauto of caravan. De gestolen voorwerpen opgeborgen waren zoals hierboven beschreven in U de normale voorzorgsmaatregelen heeft genomen, om de diefstal te voorkomen. Had u in de situatie betere voorzorgsmaatregelen kunnen nemen? Dan vergoeden we de schade niet.

15 Welke extra kosten betalen wij? Wij betalen de volgende kosten: De kosten die u moet maken om de noodzakelijke kleding en toiletartikelen te kopen, omdat de bagage te laat aankomt op de vakantiebestemming. Huurkosten voor een vervangende tent, als de oorspronkelijke tent door een onverwachte gebeurtenis tijdens de reis niet meer gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld in het geval van een storm. De kosten van beschadiging, verlies of diefstal van wintersport- en onderwatersportartikelen die u in het buitenland heeft gehuurd. In het overzicht van verzekerde bedragen (zie 2.6) leest u welk bedrag wij in deze gevallen maximaal betalen. 1.9 Hoeveel moet u zelf betalen (eigen risico)? Heeft u schade aan uw bagage? Dan blijft een gedeelte van het schadebedrag altijd voor uw eigen rekening. Dit is het eigen risico. Voor bagage geldt een eigen risico van 50,- per reis voor alle verzekerden samen Wanneer betalen wij niet voor schade aan bagage? Voor de rubriek 1. Bagage geldt dat wij niet betalen voor: Schade of verlies van voorwerpen door een eigen gebrek en langzaam inwerkende invloeden door het weer. Schade die is ontstaan door normaal gebruik. Bijvoorbeeld krassen, deuken, verkleuring, veroudering en slijtage. Gevolgschade. Schade, verlies of diefstal van voorwerpen als u niet de normale voorzorgmaatregelen heeft getroffen om uw bagage te beschermen. Diefstal van geld, kostbaarheden of reisdocumenten, als u deze zonder toezicht heeft achtergelaten. Dit geldt ook voor het achterlaten van deze voorwerpen in een ruimte die ook door anderen dan u kon worden geopend.

16 16 RUBRIEK 2. HULPVERLENING EN BUITENGEWONE KOSTEN 2.1 Hulpverlening aan personen Wordt u tijdens de reis ziek, krijgt u een ongeval of overlijdt u? Dan: Zorgen wij ervoor dat u wordt teruggebracht naar Nederland. Als het nodig is, zorgen wij voor (medische) begeleiding. Versturen wij medicijnen en hulpmiddelen. 2.2 Hulp bij het overmaken van geld in geval van nood Is er sprake van een noodgeval? Dan heeft u recht op hulp bij het overmaken van geld. De kosten die hieraan verbonden zijn, betalen wij. Zicht 24h hulpdienst beoordeelt of er geld moet worden overgemaakt. 2.3 Telefoonkosten in geval van nood Wij betalen de telefoonkosten die u moet maken in verband met een verzekerde schade. Kosten die u moet maken om contact te hebben met Zicht 24h hulpdienst, betalen wij volledig en boven het verzekerd bedrag. 2.4 Buitengewone kosten Wij betalen buitengewone kosten als Zicht 24h hulpdienst toestemming heeft gegeven om deze kosten te maken. De kosten moeten het gevolg zijn van een onverwachte gebeurtenis. En de kosten moeten redelijk en noodzakelijk zijn. Geneeskundige en tandheelkundige kosten vallen niet onder buitengewone kosten Bent u tijdens de reis ziek geworden of heeft u een ongeval gehad? Dan betalen wij: De kosten om de zieke/gewonde verzekerde terug te brengen naar Nederland. Als het nodig is, zorgen wij voor (medische) begeleiding tijdens de reis. De kosten voor vervoer per ambulancevliegtuig betalen wij alleen als dit de enige manier is om u te vervoeren. De extra reis- en verblijfkosten die de zieke/gewonde verzekerde maakt tijdens de terugreis met een privé vervoermiddel of het openbaar vervoer. Als hulp tijdens dit vervoer nodig is, betalen wij ook de extra reis- en verblijfkosten van één reisgenoot. De extra reis- en verblijfkosten tijdens de terugreis met een privé vervoermiddel of het openbaar vervoer van meereizende verzekerden. Dit doen wij als de zieke/gewonde verzekerde de bestuurder was van het vervoermiddel waarmee de reis is gemaakt en niemand van de meereizende verzekerden de bestuurder kan vervangen. De reiskosten die andere verzekerden of één reisgenoot moeten maken om de zieke/gewonde verzekerde te kunnen bezoeken in het ziekenhuis. Wij betalen deze kosten alleen als zij de reis naar het ziekenhuis maken met een privé vervoermiddel of het openbaar vervoer. De reis- en verblijfkosten van één persoon, als hulp van deze persoon nodig is. Wij betalen deze kosten alleen als u alleen reisde. Of als u de enige begeleider was van verzekerde kinderen onder de zestien jaar of van verzekerde gehandicapten. Deze persoon is tijdens de reis en het verblijf verzekerd via deze verzekering. De verzendkosten van medicijnen en hulpmiddelen. Douane- en/of retourkosten betalen wij niet. Tip! Neem altijd een creditcard (als borg) en geldig identiteitsbewijs mee! Dit is vaak nodig, bijvoorbeeld voor de huur van een vervangend vervoermiddel.

17 Overlijdt u tijdens de reis? Als u tijdens de reis overlijdt, dan betalen wij de: Kosten om uw lichaam naar Nederland te vervoeren of de kosten van een begrafenis of crematie ter plaatse. Wij betalen eventueel ook de reis- en verblijfkosten voor familie en huisgenoten die voor een begrafenis of crematie ter plaatse overkomen. Bij een begrafenis of crematie ter plaatse betalen wij alleen nooit meer dan we zouden betalen als het lichaam naar Nederland zou worden vervoerd. Dit is inclusief de reis- en verblijfkosten voor familie en huisgenoten. Extra reis- en verblijfkosten die andere verzekerden moeten maken om terug te reizen met een privé vervoermiddel of het openbaar vervoer. Reiskosten in Nederland naar en van de plaats van overlijden en de kosten van een verblijf in/nabij de plaats van overlijden, van maximaal twee personen. Deze kosten betalen we alleen als u overlijdt in Nederland. Reis- en verblijfkosten van één familielid om een verzekerde te ondersteunen als er geen ander familielid aanwezig is in het reisgezelschap. Dit familielid is tijdens zijn reis en verblijf verzekerd via deze verzekering Moet u onverwacht terugreizen? Moet u tijdens uw reis terugreizen naar uw woonplaats in Nederland? En maakt u deze reis omdat: U een begrafenis of crematie wilt bijwonen van een huisgenoot of familielid in eerste of tweede graad die niet met u op reis was? Een huisgenoot of familielid in eerste of tweede graad die niet met u op reis was, in levensgevaar is? Er schade is aan uw woonhuis of het bedrijf waar u werkt, waardoor u dringend nodig bent? Dan betalen wij de extra reis- en verblijfkosten voor uw terugreis naar Nederland. Ook betalen wij de extra reis- en verblijfkosten van uw eventuele terugreis naar de oorspronkelijke vakantiebestemming. U moet dan wel terugreizen naar oorspronkelijke vakantiebestemming binnen de oorspronkelijke vakantieduur. Familie in de eerste of tweede graad Met familie in eerste of tweede graad bedoelen wij: de echtgenoot, echtgenote of (geregistreerd) partner, met wie in gezinsverband wordt samengewoond, de ouders, schoonouders, eigen kinderen, schoonzonen en schoondochters, stiefkinderen, pleegkinderen, broers, (schoon)zussen, zwagers, grootouders of kleinkinderen van een verzekerde Kunt u pas na de oorspronkelijke terugreisdatum terugreizen? Bent u gedwongen om pas na de oorspronkelijke terugreisdatum terug te reizen vanuit het buitenland? En komt dat door een lawine, bergstorting, mist, abnormale sneeuwval, ander natuurgeweld en/of een staking bij de trein, bus of luchtvaartmaatschappij? Dan betalen wij de extra reis- en verblijfkosten die u daardoor moet maken Welke overige buitengewone kosten betalen wij? Wij betalen de kosten die een bevoegde instantie maakt om u op te sporen, te redden of te bergen Welke hulpverlening en buitengewone kosten zijn niet verzekerd? Wij betalen niet voor hulpverlening en/of buitengewone kosten als: Deze zijn gemaakt in verband met een ziekte, aandoening of afwijking waarvoor u al onder behandeling was in het buitenland voordat u op reis ging. U op reis ging (mede) met het doel om een behandeling te ondergaan voor een ziekte, aandoening of afwijking die u al had voordat u op reis ging Wat brengen wij in mindering op het schadebedrag? Ontvangt u van ons een bedrag vanwege het onderdeel buitengewone kosten? Dan worden eventuele besparingen, teruggaven enzovoorts van het schadebedrag afgetrokken. Van verblijfskosten trekken wij altijd 10% af, vanwege de bespaarde kosten van normaal levensonderhoud. Wij betalen dus altijd maar 90% van de verblijfskosten.

18 Schade vakantieverblijf Veroorzaakt u schade aan uw gehuurde vakantieverblijf en/of de daarbij horende inrichting? Dan betalen wij maximaal 375,- voor deze schade. Wij betalen alleen als de schade hoger is dan 25, Huisdieren Als alle verzekerden door een verzekerde gebeurtenis terug naar huis moeten, dan betalen wij maximaal 500,- per gebeurtenis om uw huisdier per vliegtuig terug te brengen (met een maximum van 1.000,- per jaar per verzekeringspolis). Er moet geen andere mogelijkheid zijn om uw huisdier terug naar huis te brengen Welke geneeskundige kosten voor uw huisdier zijn verzekerd? Gaat uw huisdier mee op reis? En heeft deze tijdens de reis medische zorg nodig? Dan betalen wij per huisdier maximaal 125,- voor geneeskundige kosten. Wij betalen maximaal 250,- per jaar per verzekeringspolis.

19 19 RUBRIEK 3. RECHTSBIJSTAND 3.1 Wie is verzekerd? In 2.1 van deze voorwaarden leest u per gezinssamenstelling wie verzekerd is. Voor de rubriek 3. Rechtsbijstand geldt dat naast genoemde personen in 2.1 ook uw nabestaanden zijn verzekerd. Maar alleen de nabestaanden voor wie u een erkende zorg- of onderhoudsplicht heeft. Zij krijgen dan rechtsbijstand als uw overlijden te maken heeft met een gebeurtenis die via deze verzekering verzekerd is. De juridische hulp heeft betrekking op het vorderen van een voorziening in de kosten van levensonderhoud. 3.2 Wat verwachten wij van u? Wij verwachten van u dat u zo snel mogelijk contact opneemt als u juridische hulp nodig heeft en gebruik wilt maken van de rechtsbijstand. Ook wordt van u verwacht dat u goed meewerkt en/of de ingeschakelde externe deskundige die voor u aan het werk gaat. Dit houdt in dat u: Alle informatie en documenten geeft die van belang zijn. Aantoont hoe groot het conflict is en wat uw belang (in geld) hierbij is. Toestemming geeft om informatie over uw zaak te geven of in te zien, als een externe deskundige ingeschakeld wordt. Meewerkt aan een verzoek om in een strafzaak als civiele partij op te treden. Meewerkt bij het verhalen van de kosten van rechtsbijstand op een ander. Niets doet wat nadelig is voor de rechtshulpverlening of de belangen van de verzekeringsmaatschappij. 3.3 Waaruit bestaat de verzekerde juridische hulp? U bent verzekerd voor rechtsbijstand als u een conflict heeft. Voor welke conflicten u precies verzekerd bent, leest u hieronder bij 3.4. De verzekeringsmaatschappij verleent dan juridische hulp aan u en betaalt ook de kosten hiervan. Voor de rubriek 3. Rechtsbijstand geldt dat de verzekeringsmaatschappij: U adviseert over uw rechtspositie en uw juridische mogelijkheden. Voor en namens u optreedt en u bijstaat als u met iemand een conflict heeft. En u verdedigt tegen de eisen van de partij met wie u een conflict heeft. En een verzoekschrift of bezwaarschrift maakt en verdedigt als de zaak aan een rechter moet worden voorgelegd. Namens u een advocaat inschakelt als u die nodig heeft om u bij de rechter bij te staan. De kosten van de rechtshulpverlening betaalt of voorschiet. Van dit laatste is sprake als u die kosten terugkrijgt of kunt krijgen van degene met wie u een conflict heeft. U moet deze terugbetalen. Ervoor zorgt dat de partij met wie u een conflict heeft zich houdt aan de uitspraken van een rechter. 3.4 Waarvoor bent u verzekerd? Heeft u een conflict dat verband houdt met de reis waarvoor deze verzekering is afgesloten? Dan kunt u één van de onderstaande soorten hulp krijgen: Verhaalsbijstand: juridische hulp bij het verhalen van schade die een derde heeft toegebracht aan u persoonlijk of aan uw eigendommen. Deze derde moet wettelijk aansprakelijk zijn voor de schade. Strafbijstand: juridische hulp in strafzaken die tegen u zijn aangespannen. Deze juridische hulp wordt niet verleend als het gaat om een strafbaar feit, waaruit blijkt dat er sprake is van opzet, criminele bedoelingen of overtreding van fiscale voorschriften (zoals douanevoorschriften). Contractbijstand: juridische hulp bij conflicten over overeenkomsten die u heeft afgesloten in verband met de reis. Uw belang in geld moet dan wel minimaal 125,- zijn. 3.5 Wanneer heeft u recht op rechtsbijstand? U krijgt juridische hulp als u verzekerd bent op het moment dat: De gebeurtenis plaatsvond. Het conflict ontstond. U de hulp voor het eerst nodig heeft. U nog niet wist of kon weten dat u juridische hulp nodig zou hebben op het moment dat u de verzekering afsloot.

20 Deskundigen rapport Is het niet duidelijk of u een conflict heeft waarvoor u juridische hulp kunt krijgen? Dan moet u dat aantonen. Dat kan met een rapport van een deskundige. In dit rapport moet staan wie het conflict heeft veroorzaakt en waar het conflict door komt. En wat hiervan voor u de financiële gevolgen zijn. Blijkt uit het rapport duidelijk dat u een conflict heeft? Dan worden de redelijke kosten van het rapport vergoed. 3.7 Samenhangende conflicten Het kan zijn dat u meer conflicten heeft die met elkaar samenhangen of die dezelfde gebeurtenis als oorzaak hebben. Dan zien wij al deze conflicten samen als één conflict. 3.8 Onderling conflict Het kan voorkomen dat er een conflict ontstaat tussen twee personen die allebei via deze verzekering verzekerd zijn. Dan geldt het volgende: Bij een conflict tussen de verzekeringnemer en een andere verzekerde krijgt alleen de verzekeringnemer de juridische hulp. Bij een conflict tussen twee andere verzekerden krijgt maar één van hen juridische hulp. De verzekering nemer bepaalt dan wie dit is. 3.9 Wanneer wordt met het verlenen van rechtsbijstand gestopt? In de volgende gevallen kan de verzekeringsmaatschappij stoppen met het verlenen van rechtsbijstand: Worden de kosten van de behandeling van uw zaak hoger dan uw schade? Dan kan worden besloten om u een bedrag ter hoogte van uw schade te geven en daarmee de zaak te sluiten. Als u geen redelijke kans meer heeft om gelijk te krijgen, dan wordt helemaal gestopt met de hulp Meerdere belanghebbenden Voert u, na toestemming van de verzekeringsmaatschappij, samen met (een aantal) andere belanghebbenden collectief actie via een externe deskundige? Dan wordt uw aandeel in de kosten van de collectieve actie vergoed. Uw aandeel wordt berekend door de totale kosten van de collectieve actie te delen door het aantal belanghebbenden Welke kosten zijn wel en niet verzekerd? Kosten van de medewerkers U krijgt juridische hulp van deskundigen die in loondienst zijn van de verzekeringsmaatschappij. De kosten van de juridische hulp van deze medewerkers wordt volledig vergoed. Andere kosten U ontvangt voor een verhaals- of strafzaak per gebeurtenis tot maximaal ,-. Voor alle overige conflicten ontvangt u per gebeurtenis tot maximaal 5.000,- de volgende externe kosten: De kosten van een externe deskundige en die namens u is ingeschakeld. Maar alleen als deze kosten echt nodig waren om de opdracht uit te voeren. De kosten van een professionele en onafhankelijke conflictbemiddelaar (mediator) die voor u is ingeschakeld. Maar alleen als deze kosten echt nodig waren. U ontvangt alleen uw deel van de kosten en niet het deel van de andere partij. De kosten van getuigen in een rechtszaak. Maar alleen als de rechter deze kosten heeft toegewezen. De proceskosten, waarvan de rechter uiteindelijk heeft bepaald dat u deze moet betalen. De reiskosten en verblijfkosten die u maakt omdat u bij een rechter in het buitenland moet komen. Maar alleen als de advocaat het zeer wenselijk vindt dat u daar verschijnt. En ook alleen als u dit vooraf met de verzekeringsmaatschappij heeft overlegd. De kosten die moeten worden gemaakt om een uitspraak van de rechter uit te voeren Welke kosten worden niet betaald? Zijn er kosten gemaakt die u van iemand anders kunt terugkrijgen? Of van een andere verzekering? Dan worden deze kosten aan u voorgeschoten. Als u deze kosten later van iemand anders of een andere verzekering terugkrijgt, moet u dit bedrag terugbetalen. Dat geldt ook voor proceskosten die u volgens een definitief vonnis ontvangt en buitengerechtelijke (incasso-)kosten die aan u worden betaald.

21 Wat gebeurt er als er in het buitenland een waarborgsom betaald moet worden? Het kan gebeuren dat er in het buitenland na een schadegebeurtenis beslag wordt gelegd op uw vervoermiddel, dat uw rijbewijs wordt ingehouden of dat u wordt vastgehouden. Eist een bevoegde instantie in het buitenland een waarborgsom? Dan wordt een waarborgsom van maximaal ,- betaald om de beslaglegging op uw vervoermiddel op te heffen, uw rijbewijs terug te krijgen of u vrij te laten. Zodra het bedrag van de waarborgsom vrijkomt, moet u dit bedrag zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen één jaar, terugbetalen Wanneer bent u niet verzekerd? U krijgt geen rechtsbijstand: Als u zich niet houdt aan de verplichtingen van deze verzekering. En hierdoor ons en de verzekeringsmaatschappij benadeelt. Als u bijvoorbeeld te laat uw verzoek om juridische hulp indient en u alleen geholpen kan worden door meer kosten te maken of meer inspanningen te doen. Als u een conflict heeft met ons of de verzekeringsmaatschappij over deze rechtsbijstandverzekering. Bijvoorbeeld een conflict over een voor u nadelige uitleg van deze voorwaarden. U krijgt dan geen hulp via deze verzekering bij dat conflict. Geeft de rechter u uiteindelijk gelijk? Dan worden achteraf wel de door u gemaakte kosten tot maximaal het verzekerde bedrag vergoed. Die kosten moeten dan wel redelijk zijn. Als het conflict bewust door u is veroorzaakt. Bijvoorbeeld als u iets deed terwijl u had moeten begrijpen dat hierdoor zeker een conflict zou ontstaan. Of als u juist een conflict had kunnen voorkomen maar dat bewust niet hebt gedaan. In een strafzaak als de gebeurtenis een (voorwaardelijk) opzetdelict inhoudt, of als u bewust heeft gehandeld. Blijkt aan het einde van de strafzaak dat er niet opzettelijk of bewust is gehandeld? Dan worden alsnog de kosten tot het maximum van het verzekerde bedrag betaald. Die kosten moeten dan wel redelijk zijn. Als u een conflict krijgt omdat u een vordering of verplichting van iemand anders heeft overgenomen. Of omdat u de plaats heeft ingenomen van iemand anders en hierdoor partij wordt in een conflict dat oorspronkelijk van die ander was. Als u een conflict heeft over belastingen. Bijvoorbeeld over een belastingaanslag, heffingen, invoerrechten of accijnzen. Als iemand vindt dat u schade heeft veroorzaakt en u zich hiertegen wilt verweren. U krijgt dan geen juridische hulp. Vaak kunt u hiervoor wel een beroep doen op uw aansprakelijkheidsverzekering. Is dat niet het geval? Dan krijgt u alsnog hulp. Als uw aanspraak voortvloeit uit of verband houdt met: o (Arbeids-)overeenkomsten, de uitoefening van een vrij beroep of een bedrijf of de verwerving van inkomsten of kosten van levensonderhoud. o Het in eigendom hebben, bezitten, houden of (ver)kopen van motorrijtuigen en/of aanhangers. Als uit de verzekeringspolis blijkt dat u aanvullend automobilistenhulp heeft verzekerd, is deze uitsluiting niet van toepassing met betrekking tot motorrijtuigen en/of daaraan gekoppelde aanhangers, waarmee u vanuit uw woonplaats in Nederland een reis maakt. In dat geval bestaat echter geen recht op rechtsbijstand of vergoeding van kosten voor: Gebeurtenissen, ontstaan als de bestuurder van het motorrijtuig de rijbevoegdheid onvoorwaardelijk is ontzegd of niet in het bezit is van een geldig voor het vervoermiddel wettelijk voorgeschreven rijbewijs. Slecht onderhoud, slechte staat en/of overbelasting van het vervoermiddel Wie verleent u de juridische hulp? U krijgt de juridische hulp van een deskundige medewerker die in loondienst is van de verzekeringsmaatschappij. Deze medewerker overlegt met u over de manier waarop uw conflict wordt behandeld. Ook wordt u geïnformeerd over de kans op een goed resultaat voor u en of dat wat u wenst ook haalbaar is. De verzekeringsmaatschappij overlegt uitsluitend met u over de behandeling van de zaak. Hiervan wordt alleen afgeweken als er met u andere afspraken zijn gemaakt Het inschakelen van externe deskundigen Als de verzekeringsmaatschappij dit nodig vindt, kan zij een deskundige die niet bij haar in loondienst is inschakelen, bijvoorbeeld een advocaat. Deze externe deskundige kan dan (een deel van) de juridische hulp verlenen. Alleen de verzekeringsmaatschappij mag deze externe deskundige namens u inschakelen.

Alles in en om jouw huis goed verzekerd!

Alles in en om jouw huis goed verzekerd! Alles in en om jouw huis goed verzekerd! Algemene voorwaarden Huis-In-Één Maart 2014 In de algemene voorwaarden van Huis-In-Één verzekeringen leest u: - Wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten.

Nadere informatie

Voorwaarden Schox onderwatersport- en reisverzekering

Voorwaarden Schox onderwatersport- en reisverzekering Voorwaarden Schox onderwatersport- en reisverzekering 110005 Inhoudsopgave Pagina 1. ALGEMEEN 1 2. UW VERZEKERING 3 3. PREMIEBETALING 7 4. WAT DOEN WIJ MET UW PERSOONLIJKE GEGEVENS? 7 5. HEEFT U EEN KLACHT?

Nadere informatie

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Algemene voorwaarden 03 100 14-09 VM Deze algemene voorwaarden gelden voor alle schadeverzekeringen van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Daarnaast gelden er bijzondere

Nadere informatie

Doorlopende Reisverzekering Dekkingsoverzicht

Doorlopende Reisverzekering Dekkingsoverzicht Doorlopende Reisverzekering Dekkingsoverzicht DLR 0813 / 08-2013 Dekkingsoverzicht Doorlopende Reisverzekering U heeft een doorlopende reisverzekering afgesloten bij de SOM. De verzekering is tot stand

Nadere informatie

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Reaal Pakket voor de zaak

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Reaal Pakket voor de zaak Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Reaal Pakket voor de zaak Schadeverzekeringen Algemeen 03 100 15-01 Deze algemene voorwaarden gelden voor alle schadeverzekeringen van het Reaal Goed Geregeld Pakket

Nadere informatie

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Reaal Pakket voor de zaak

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Reaal Pakket voor de zaak Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Reaal Pakket voor de zaak Schadeverzekeringen Algemeen 03 100 14-09 Deze algemene voorwaarden gelden voor alle schadeverzekeringen van het Reaal Goed Geregeld Pakket

Nadere informatie

Voorwaarden. Reaal Goed Geregeld Pakket. Schadeverzekeringen Algemeen RGGP-1601 Alg. RGGP-1601 Alg. Belangrijke informatie. Heeft u schade?

Voorwaarden. Reaal Goed Geregeld Pakket. Schadeverzekeringen Algemeen RGGP-1601 Alg. RGGP-1601 Alg. Belangrijke informatie. Heeft u schade? Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Schadeverzekeringen Algemeen RGGP-1601 Alg. RGGP-1601 Alg. Deze algemene voorwaarden gelden voor alle schadeverzekeringen van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Daarnaast

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Zelf Kortlopende Annuleringsverzekering ZKA.13.09

Polisvoorwaarden Zelf Kortlopende Annuleringsverzekering ZKA.13.09 Polisvoorwaarden Zelf Kortlopende Annuleringsverzekering ZKA.13.09 Inhoudsopgave Kortlopende Annuleringsverzekering 1 Algemeen 3 1.1 Wat bedoelen wij met... 3 1.2 Wat mag je van ons verwachten? 3 1.3 Wat

Nadere informatie

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Schadeverzekeringen Algemeen 03 100 16-01 VM Deze algemene voorwaarden gelden voor alle schadeverzekeringen van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Daarnaast gelden er

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Aevitae ZZP Schadeverzekeringen Algemeen

Polisvoorwaarden Aevitae ZZP Schadeverzekeringen Algemeen Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 0900-369 44 44 www.aevitae.com klantenservice@aevitae.com Polisvoorwaarden Aevitae ZZP Schadeverzekeringen Algemeen Formuliernummer AEVZZP ALG 2018 Inhoudsopgave pag. Algemene

Nadere informatie

Voorwaarden Schadeverzekering

Voorwaarden Schadeverzekering Polisvoorwaarden PP 8000-01 Voorwaarden Schadeverzekering Algemene voorwaarden Wie behandelt mijn zaken? In principe behandelt Nationale-Nederlanden al uw schades. Maar heeft u bij ons een Rechtsbijstandverzekering

Nadere informatie

MT Bijzondere voorwaarden rechtsbijstandverzekering

MT Bijzondere voorwaarden rechtsbijstandverzekering MT 17-05 Bijzondere voorwaarden rechtsbijstandverzekering Algemene voorwaarden rechtsbijstand Deze algemene voorwaarden en de bijzondere voorwaarden hierna gelden alleen als deze op uw polisblad staan.

Nadere informatie

VO Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering

VO Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering VO 18-05 Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering Algemene voorwaarden rechtsbijstand Deze algemene voorwaarden en de bijzondere voorwaarden hierna gelden alleen als deze op uw polisblad staan. De

Nadere informatie

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Reaal Pakket voor de zaak

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Reaal Pakket voor de zaak Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Reaal Pakket voor de zaak Schadeverzekeringen Algemeen 03 100 16-01 Deze algemene voorwaarden gelden voor alle schadeverzekeringen van het Reaal Goed Geregeld Pakket

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN NKC

ALGEMENE VOORWAARDEN NKC ALGEMENE VOORWAARDEN NKC 06-2018 Inhoud Artikel Begrippenlijst 1 Wat zijn uw verplichtingen in geval van schade? 2 Bent u dubbel verzekerd? 3 Wanneer verjaart een schade? 4 De premie 5 Wanneer mogen verzekeraars

Nadere informatie

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Reaal ZZP Pakket

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Reaal ZZP Pakket Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Reaal ZZP Pakket Schadeverzekeringen Algemeen 03 100 18-02 VM Deze algemene voorwaarden gelden voor alle schadeverzekeringen van het Reaal Goed Geregeld Pakket en

Nadere informatie

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve Doorlopende Reisverzekering

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve Doorlopende Reisverzekering Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen Collectieve Doorlopende Reisverzekering Zorgeloos op vakantie Vakantie moet zorgeloos genieten zijn. Daarom is het voor een vakantie of weekendje weg zondermeer

Nadere informatie

Reaal ZZP Pakket. Voorwaarden Eigen Vervoer. Belangrijke informatie. ZZP Eigen Vervoer

Reaal ZZP Pakket. Voorwaarden Eigen Vervoer. Belangrijke informatie. ZZP Eigen Vervoer Reaal ZZP Pakket Voorwaarden Eigen Vervoer In de voorwaarden ZZP Eigen Vervoer leest u: Wat u van ons mag verwachten en wij van u verwachten (pagina 2). Waarvoor u wel en niet bent verzekerd (pagina 2

Nadere informatie

Voorwaarden. Schadepolis Algemeen. Uw rechten & plichten. Nummer: AV-01-141

Voorwaarden. Schadepolis Algemeen. Uw rechten & plichten. Nummer: AV-01-141 Voorwaarden Schadepolis Algemeen Uw rechten & plichten Nummer: AV-01-141 Wat wilt u weten? over de Algemene rechten & plichten Klik op de vraag om naar het antwoord te gaan. Schadepolis Algemeen 3 1. Wie

Nadere informatie

Doorlopende Reisverzekering

Doorlopende Reisverzekering Doorlopende Reisverzekering Doorlopende Reisverzekering Zorgeloos op reis vanaf slechts 5 cent per dag. Sluit u ook elk jaar opnieuw een reisverzekering af? Dat kost u tijd en is bovendien onnodig duur.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden KNMV Dagverzekering

Algemene voorwaarden KNMV Dagverzekering Algemene voorwaarden KNMV Dagverzekering Voorwaarden VRO2015-ALG 1 Leeswijzer Checklist... 3 Voorwaarden die voor iedereen gelden... 4 Waarvoor bent u verzekerd?... 4 Welke voorwaarden gelden voor deze

Nadere informatie

dekkingsoverzicht iza doorlopende reisverzekering

dekkingsoverzicht iza doorlopende reisverzekering iza dekkingsoverzicht De zorgverzekeraar iza doorlopende reisverzekering voor de publieke sector dekkingsoverzicht iza doorlopende reisverzekering Speciaal voor elkaar D-IZAD06 2 dekkingsoverzicht iza

Nadere informatie

Reaal Pakket voor de Zaak

Reaal Pakket voor de Zaak Reaal Pakket voor de Zaak Voorwaarden ZZP Eigen Vervoer 03 124 18-06 In de voorwaarden ZZP Eigen Vervoer leest u: Wat u van ons mag verwachten en wij van u verwachten (pagina 2). Waarvoor u wel en niet

Nadere informatie

Polisvoorwaarden. Reisverzekering januari In de voorwaarden van de reisverzekering leest u:

Polisvoorwaarden. Reisverzekering januari In de voorwaarden van de reisverzekering leest u: Polisvoorwaarden Reisverzekering januari 2014 onderdeel van het Beste-in-1 Pakket In de voorwaarden van de reisverzekering leest u: Wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten. Voor welke

Nadere informatie

belangrijke informatie

belangrijke informatie VOORWAARDEN REAAL Goed Geregeld Pakket - uw VERKEERSRECHTSBIJSTAND In de voorwaarden van de Verkeersrechtsbijstandverzekering leest u: n Wat u van ons en DAS mag verwachten en wat wij van u verwachten

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Schadeverzekering Zakelijk Uw rechten & plichten AZAV15

Algemene Voorwaarden. Schadeverzekering Zakelijk Uw rechten & plichten AZAV15 Algemene Voorwaarden Schadeverzekering Zakelijk Uw rechten & plichten AZAV15 Avéro Achmea Postbus 101 7300 AC Apeldoorn Nederland www.averoachmea.nl 2 Wat wilt u weten? over uw Schadeverzekering Zakelijk?

Nadere informatie

GAAT UW LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJ FAILLIET?

GAAT UW LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJ FAILLIET? Beste klant, Hierbij ontvangt u de voorwaarden voor onze Ticketgarantieverzekering. Het is belangrijk dat u weet waar u wel en waar u niet voor verzekerd bent, en wat u verder van ons kunt verwachten.

Nadere informatie

Cambuur Fanpolis Pakket

Cambuur Fanpolis Pakket Cambuur Fanpolis Pakket Uw Reisverzekering In de voorwaarden van de Thomas Assuradeuren Reisverzekering leest u: n Wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten (pagina 2). n Waarvoor u bent

Nadere informatie

Allianz Woonverzekering

Allianz Woonverzekering Allianz Nederland Schadeverzekering Allianz Woonverzekering Algemene verzekeringsvoorwaarden AW 15 1 Inhoudsopgave Algemene verzekeringsvoorwaarden Woonverzekering 1 Waarvoor bent u verzekerd? 3 2. Welke

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Aevitae ZZP ZZP Eigen Vervoer

Polisvoorwaarden Aevitae ZZP ZZP Eigen Vervoer Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 0900-369 44 44 www.aevitae.com klantenservice@aevitae.com Polisvoorwaarden Aevitae ZZP ZZP Eigen Vervoer Formuliernummer AEVZZP EV 2018 Inhoudsopgave pag. Voorwaarden ZZP

Nadere informatie

belangrijke Belt u dan zo snel mogelijk met uw financieel adviseur.

belangrijke Belt u dan zo snel mogelijk met uw financieel adviseur. VOORWAARDEN REAAL Goed Geregeld Pakket - UW REIS In de voorwaarden van de REAAL Reisverzekering leest u: n Wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten (pagina 2). n Waarvoor u bent verzekerd

Nadere informatie

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Verkeersrechtsbijstandverzekering 03 113 14-09 In de voorwaarden van de Verkeersrechtsbijstandverzekering leest u: Wat u van ons en DAS mag verwachten en wat wij

Nadere informatie

Interpolis Alles in één Polis

Interpolis Alles in één Polis Interpolis Alles in één Polis Verzekeringsvoorwaarden (AV-02-171) Algemeen Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoudsopgave pagina Algemeen 3 1 Wie is de verzekeringnemer? 3 2 Met wie sluit u deze

Nadere informatie

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket 03 115 14-09 Reisverzekering In de voorwaarden van de Reaal Reisverzekering leest u: Wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten (bladzijde 3 en 4).

Nadere informatie

dekkingsoverzicht iza doorlopende reisverzekering

dekkingsoverzicht iza doorlopende reisverzekering 6 iza dekkingsoverzicht De zorgverzekeraar iza doorlopende reisverzekering voor de publieke sector dekkingsoverzicht iza doorlopende reisverzekering Speciaal voor elkaar D-IZAD10 2 dekkingsoverzicht iza

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Inhoud. Voor alle verzekeringen van het Compleet bij Elkaar Pakket. Klik op de vraag om het antwoord te lezen.

Algemene voorwaarden. Inhoud. Voor alle verzekeringen van het Compleet bij Elkaar Pakket. Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Voor alle verzekeringen van het Compleet bij Elkaar Pakket Algemene voorwaarden Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoud Algemeen 1. Wie is de verzekeringnemer?...3 2. Bij wie heeft u de verzekering

Nadere informatie

Allianz Woonverzekering

Allianz Woonverzekering Allianz Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz Woonverzekering Algemene verzekeringsvoorwaarden AW 14 1 Inhoudsopgave Algemene verzekeringsvoorwaarden Woonverzekering 1 Waarvoor bent u verzekerd? 3 2.

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Zelf Algemene Voorwaarden Kortlopende Verzekeringen Z.A.V.K.L. 13.10

Polisvoorwaarden Zelf Algemene Voorwaarden Kortlopende Verzekeringen Z.A.V.K.L. 13.10 Polisvoorwaarden Zelf Algemene Voorwaarden Kortlopende Verzekeringen Z.A.V.K.L. 13.10 Inhoudsopgave Algemene Voorwaarden Kortlopende Verzekeringen 1 Algemeen 3 1.1 Wat bedoelen wij met... 3 1.2 Wat mag

Nadere informatie

VO Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering

VO Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering VO 18-05 Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering Algemene voorwaarden rechtsbijstand Deze algemene voorwaarden en de bijzondere voorwaarden hierna gelden alleen als deze op uw polisblad staan. De

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Particulier Zevenwouden ZW-AP-01

Algemene voorwaarden Particulier Zevenwouden ZW-AP-01 Algemene voorwaarden Particulier Zevenwouden ZW-AP-01 Dit zijn de Algemene voorwaarden van de verzekering waarbij Zevenwouden als verzekeraar op het polisblad staat. Hoe leest u deze polisvoorwaarden?

Nadere informatie

Reaal Goed Geregeld Pakket

Reaal Goed Geregeld Pakket Reaal Goed Geregeld Pakket Voorwaarden Reisverzekering 03 115 16-01 In de voorwaarden van de Reaal Reisverzekering leest u: Wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten (bladzijde 2 en 3).

Nadere informatie

Voorwaarden Schadeverzekering

Voorwaarden Schadeverzekering Polisvoorwaarden PP 8000-01 Voorwaarden Schadeverzekering Algemene voorwaarden (PP 8000-01) Wie behandelt mijn zaken? In principe behandelt Nationale-Nederlanden al uw schades. Maar heeft u bij ons een

Nadere informatie

AV-8 Algemene Voorwaarden

AV-8 Algemene Voorwaarden Deze vormen één geheel met de Bijzondere Voorwaarden die van toepassing zijn. Inhoudsopgave Algemeen... 2 1. Wie is de verzekeringnemer?... 2 2. Bij wie heeft u de verzekering afgesloten?... 2 Begin en

Nadere informatie

AV-9 Algemene Voorwaarden

AV-9 Algemene Voorwaarden Deze vormen één geheel met de Bijzondere Voorwaarden die van toepassing zijn. Inhoudsopgave Algemeen... 2 1. Wie is de verzekeringnemer?... 2 2. Bij wie heeft u de verzekering afgesloten?... 2 Begin en

Nadere informatie

iza Dekkingsoverzicht Doorlopende Reisverzekering

iza Dekkingsoverzicht Doorlopende Reisverzekering iza Dekkingsoverzicht Doorlopende Reisverzekering Inhoud Dekkingsoverzicht IZA Doorlopende Reisverzekering Rubriek I Reisbagage 3 Rubriek II Reisongevallen 3 Rubriek III S.O.S. Kosten 4 Rubriek IV Medische

Nadere informatie

dekkingsoverzicht iza reisverzekering

dekkingsoverzicht iza reisverzekering 6 iza dekkingsoverzicht De zorgverzekeraar iza reisverzekering voor de publieke sector dekkingsoverzicht iza reisverzekering Speciaal voor elkaar D-IZAR06 2 Inhoud Dekkingsoverzicht IZA Reisverzekering

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Particuliere verzekeringen

Algemene Voorwaarden. Particuliere verzekeringen Particuliere verzekeringen PAV 01012014 Algemene Voorwaarden particuliere verzekeringen U heeft een particuliere verzekering bij ons afgesloten of u wilt dit mogelijk gaan doen. Bedankt daarvoor. Dit zijn

Nadere informatie

VRB-0116. Bijzondere voorwaarden bij uw VERHAALSRECHTS- HULPVERZEKERING MOTORRIJTUIG

VRB-0116. Bijzondere voorwaarden bij uw VERHAALSRECHTS- HULPVERZEKERING MOTORRIJTUIG VRB-0116 Bijzondere voorwaarden bij uw VERHAALSRECHTS- HULPVERZEKERING MOTORRIJTUIG 1 INHOUDSOPGAVE WAAROM DEZE VOORWAARDEN BELANGRIJK VOOR U ZIJN 3 MIJN VERZEKERING 1. Wat verzeker ik met de Verhaalsrechtshulpverzekering

Nadere informatie

Algemene voorwaarden UW ZWALG

Algemene voorwaarden UW ZWALG Algemene voorwaarden UW ZWALG 06-2014 Hoe leest u deze polisvoorwaarden? Onze verzekeringen bestaan uit Algemene voorwaarden, Bijzondere voorwaarden, het polisblad en soms clausules. Samen vormen zij de

Nadere informatie

Voorwaarden Schadeverzekering Zakelijk Algemeen September

Voorwaarden Schadeverzekering Zakelijk Algemeen September Voorwaarden Schadeverzekering Zakelijk Algemeen ZAV15 Klik op het hoofdstuk om er direct naar toe te gaan! Inhoud startpagina Dit document is een aanvulling op de Algemene Voorwaarden. U leest wat er wel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Startpagina. Voorwaarden. Klik op het hoofdstuk om er naar toe te gaan. Voorwaarden zijn rechten en plichten voor u en voor ons

Algemene voorwaarden. Startpagina. Voorwaarden. Klik op het hoofdstuk om er naar toe te gaan. Voorwaarden zijn rechten en plichten voor u en voor ons Algemene voorwaarden Voorwaarden Startpagina Klik op het hoofdstuk om er naar toe te gaan Voorwaarden zijn rechten en plichten voor u en voor ons 1 27682 17.01 Inhoud Klik op de vraag om het antwoord te

Nadere informatie

Jouw doorlopende reisverzekering samengevat

Jouw doorlopende reisverzekering samengevat Jouw doorlopende reisverzekering samengevat Onderdeel van het Beste-in-1 Pakket Met een doorlopende reisverzekering ben jij (en je gezin) het hele jaar door verzekerd voor onverwachte kosten tijdens je

Nadere informatie

MRB-0116. Bijzondere voorwaarden bij uw RECHTSBIJSTANDS- VERZEKERING VOOR UW MOTORRIJTUIG

MRB-0116. Bijzondere voorwaarden bij uw RECHTSBIJSTANDS- VERZEKERING VOOR UW MOTORRIJTUIG MRB-0116 Bijzondere voorwaarden bij uw RECHTSBIJSTANDS- VERZEKERING VOOR UW MOTORRIJTUIG 1 INHOUDSOPGAVE WAAROM DEZE VOORWAARDEN BELANGRIJK VOOR U ZIJN 3 MIJN VERZEKERING 1. Wat verzeker ik met de Rechtsbijstandverzekering

Nadere informatie

Woonhuisverzekering Algemene Voorwaarden nr Hollands Kroon Assuradeuren Hollands Kroon Privé-Pakket

Woonhuisverzekering Algemene Voorwaarden nr Hollands Kroon Assuradeuren Hollands Kroon Privé-Pakket Woonhuisverzekering Algemene Voorwaarden nr. 2200 Hollands Kroon Assuradeuren Hollands Kroon Privé-Pakket 1 Inhoudsopgave pagina 1. Algemeen 3 2. Welke schades vergoeden wij? 3 3. Welke schade vergoeden

Nadere informatie

ALGEMENE VERZEKERINGSVOORWAARDEN WOONVERZEKERING 2016

ALGEMENE VERZEKERINGSVOORWAARDEN WOONVERZEKERING 2016 BOELAARS & LAMBERT ASSURADEUREN ANNO 1928 C.V. ALGEMENE VERZEKERINGSVOORWAARDEN WOONVERZEKERING 2016 INHOUDSOPGAVE Artikel 1. Waarvoor bent u verzekerd? Artikel 2. Welke voorwaarden gelden voor de Artikel

Nadere informatie

ander licht op de zaak Dit zijn de Bijzondere voorwaarden van de Rechtsbijstandverzekering. Met deze verzekering verzekert u juridische hulp.

ander licht op de zaak Dit zijn de Bijzondere voorwaarden van de Rechtsbijstandverzekering. Met deze verzekering verzekert u juridische hulp. Rechtsbijstandverzekering ZW-RB-01 Dit zijn de Bijzondere voorwaarden van de Rechtsbijstandverzekering. Met deze verzekering verzekert u juridische hulp. Hoe leest u deze polisvoorwaarden? Onze Polisvoorwaarden

Nadere informatie

Doorlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekering Doorlopende reisverzekering Voor iedereen die er meerdere keren per jaar op uit trekt, is de Doorlopende Vakantiereisverzekering van de Europeesche een ideale oplossing. Vakantieplezier verzekerd, het

Nadere informatie

iza Dekkingsoverzicht Reisverzekering

iza Dekkingsoverzicht Reisverzekering iza Dekkingsoverzicht Reisverzekering Inhoud Dekkingsoverzicht IZA Reisverzekering Rubriek I Reisbagage 3 Rubriek II Reisongevallen 3 Rubriek III S.O.S. Kosten 4 Rubriek IV Medische kosten 5 Rubriek V

Nadere informatie

BHV-2 Bijzondere voorwaarden Buitenshuisverzekering

BHV-2 Bijzondere voorwaarden Buitenshuisverzekering Deze Bijzondere Voorwaarden vormen één geheel met de Algemene Voorwaarden die van toepassing zijn. Inhoudsopgave Buitenshuisverzekering... 2 1. Wie zijn de verzekerden?... 2 2. Welke veranderingen meldt

Nadere informatie

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket 03 115 14-09 VM Reisverzekering In de voorwaarden van de Reaal Reisverzekering leest u: Wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten (bladzijde 3 en 4).

Nadere informatie

Reisverzekering Dekkingsoverzicht

Reisverzekering Dekkingsoverzicht Informatie voor de klant risicomanagers Wat is verzekerd? Vaste onderdelen De vaste onderdelen van de bestaan uit Bagage, Buitengewone kosten, Ongevallen, Geneeskundige kosten, Automobilistenhulp en Rechtsbijstand.

Nadere informatie

Doorlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekering Doorlopende reisverzekering Doorlopende reisverzekering Met de Basisdekking van onze Doorlopende reisverzekering ben je verzekerd voor buitengewone kosten die je maakt als je op reis bent. Welke kosten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden ALG141

Algemene voorwaarden ALG141 London Verzekeringen Coolsingel 139, 3012 AG Rotterdam Postbus 60, 3000 AB Rotterdam Tel 088-577 26 02, fax 088-577 86 80 www.london.nl IBAN NL17INGB0000022800 Inschrijfnummer KvK 59395435 London Verzekeringen

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden

Verzekeringsvoorwaarden Verzekeringsvoorwaarden Reaal AirCare Ga je vliegen? Een weekend weg, een zakenreis of een verre vakantie? Dan wil je natuurlijk genieten van een zorgeloze vlucht. Dat kan, want vliegen is een veilige

Nadere informatie

Interpolis Alles in één Polis

Interpolis Alles in één Polis Interpolis Alles in één Polis Verzekeringsvoorwaarden (AV-02-161) Algemeen Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoudsopgave pagina Algemeen 3 1 Wie is de verzekeringnemer? 3 2 Met wie sluit u deze

Nadere informatie

VOORWAARDEN REAAL PAKKET VOOR DE ZAAK - UW RECHTSBIJSTAND

VOORWAARDEN REAAL PAKKET VOOR DE ZAAK - UW RECHTSBIJSTAND VOORWAARDEN REAAL PAKKET VOOR DE ZAAK - UW RECHTSBIJSTAND In de voorwaarden van ZZP Rechtsbijstand leest u: n Hoe u juridische hulp kunt vragen (pagina 2). n Wat u van ons en DAS mag verwachten en wat

Nadere informatie

Schadeformulier voor Reis- en Annuleringsverzekering

Schadeformulier voor Reis- en Annuleringsverzekering Schadeformulier voor Reis- en Annuleringsverzekering Polisnummer Schadenummer Verzekeringsadviseur Naam Adres Postcode/Woonplaats Telefoonnummer Relatienummer VERZEKERINGNEMER Naam Geboortedatum Adres

Nadere informatie

Voorwaarden Goudse Schadeverzekeringen N.V. Versie 2.0

Voorwaarden Goudse Schadeverzekeringen N.V. Versie 2.0 Voorwaarden Goudse Schadeverzekeringen N.V. Versie 2.0 Let op! Dit zijn de Algemene voorwaarden die bij uw autoverzekering horen. Voor uw autoverzekering hebben wij aparte Aanvullende voorwaarden. Soms

Nadere informatie

Algemene polisvoorwaarden iqlifezzpav-2014/01

Algemene polisvoorwaarden iqlifezzpav-2014/01 Algemene polisvoorwaarden iqlifezzpav-2014/01 U heeft bij iq Life een overlijdensrisicoverzekering, eventueel aangevuld met een risicodekking Ernstig Ziek Worden en/of Ongeval afgesloten. Bij deze verzekering

Nadere informatie

Voorwaarden VoordeelPakket - Uw reis

Voorwaarden VoordeelPakket - Uw reis In de voorwaarden van de VoordeelPakket Reisverzekering leest u: Wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten (bladzijde 1 en 2). Waarvoor u bent verzekerd (bladzijde 3 tot en met 4). Welke

Nadere informatie

Voorwaarden Vigi on demand verzekering

Voorwaarden Vigi on demand verzekering Voorwaarden Vigi on demand verzekering voor de bezittingen die jij belangrijk vindt Vigi 20170911 002 1. De Vigi on demand verzekering Met de on demand verzekering van Vigi kun je bezittingen verzekeren

Nadere informatie

DAS voor Verkeer en Vakantie

DAS voor Verkeer en Vakantie Bijzondere polisvoorwaarden 111 (01-2016) DAS voor Verkeer en Vakantie Rechtsbijstandverzekering Inhoudsopgave 1. Wie is verzekerd? 2 2. Wanneer kunt u juridische hulp van DAS krijgen? 3 3. Geldt er een

Nadere informatie

Inhoud. rubriek E-3. Begripsomschrijvingen

Inhoud. rubriek E-3. Begripsomschrijvingen rubriek E-3 BIJZONDERE VOORWAARDEN hulpverlening vervoer Inhoud Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1.1 Wat bedoelen wij met hulpverlening 2 1.2 Wat bedoelen wij met motorrijtuig 2 1.3 Wat bedoelen wij met

Nadere informatie

U kiest voor vrijheid, u rijdt zonder zorgen. Met de Motorverzekering van Centraal Beheer Achmea

U kiest voor vrijheid, u rijdt zonder zorgen. Met de Motorverzekering van Centraal Beheer Achmea U kiest voor vrijheid, u rijdt zonder zorgen. Met de Motorverzekering van Centraal Beheer Achmea 1 Inhoud Een goede basis voor uw motor. 3 Met de Motorverzekering heeft u meer voordelen. 4 U kiest zelf

Nadere informatie

Doorlopende Reisverzekering. Altijd en overal verzekerd Alles in één keer geregeld Onbezorgd reisplezier

Doorlopende Reisverzekering. Altijd en overal verzekerd Alles in één keer geregeld Onbezorgd reisplezier Doorlopende Reisverzekering Altijd en overal verzekerd Alles in één keer geregeld Onbezorgd reisplezier ICS Doorlopende Reisverzekering: Uw vakantieplezier begint hier Als u steeds opnieuw een reisverzekering

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Zelf Doorlopende Reisverzekering Z.R.14.06

Polisvoorwaarden Zelf Doorlopende Reisverzekering Z.R.14.06 Polisvoorwaarden Zelf Doorlopende Reisverzekering Z.R.14.06 Inhoudsopgave Algemene Voorwaarden 1. Algemeen 4 1.1 Wat bedoelen wij met... 4 1.2 Wat mag je van ons verwachten? 4 1.3 Wat verwachten wij van

Nadere informatie

Dekkingsoverzicht. UMC Doorlopende. Reisverzekering. De zorgverzekeraar voor universitair medische centra

Dekkingsoverzicht. UMC Doorlopende. Reisverzekering. De zorgverzekeraar voor universitair medische centra Dekkingsoverzicht UMC Doorlopende Reisverzekering De zorgverzekeraar voor universitair medische centra 2 De zorgverzekering voor universitair medische centra Dekkingsoverzicht UMC Doorlopende Reisverzekering

Nadere informatie

Voorwaarden schadeverzekering inzittenden 2011

Voorwaarden schadeverzekering inzittenden 2011 Voorwaarden schadeverzekering inzittenden 2011 Inhoud 1. Wat bedoelen wij met? 3 2. Algemeen 4 Wie is verzekerd? 4 In welke landen geldt de verzekering? 4 Wanneer start uw verzekering en wanneer stopt

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Particulier Zevenwouden ZW-ALG-02

Algemene voorwaarden Particulier Zevenwouden ZW-ALG-02 Dit zijn de Algemene voorwaarden van de particuliere verzekeringen waarbij Zevenwouden als verzekeraar op het polisblad staat. Hoe leest u deze polisvoorwaarden? Onze verzekeringen bestaan uit Algemene

Nadere informatie

Voorwaarden Unigarant No Risk Global NRG UGB. Inhoudsopgave

Voorwaarden Unigarant No Risk Global NRG UGB. Inhoudsopgave Voorwaarden Unigarant No Risk Global NRG UGB Inhoudsopgave Bladzijde Algemene en Bijzondere Voorwaarden 2 Algemene Voorwaarden 2 Artikel 1. Wat bedoelen wij met de volgende begrippen? 2 Artikel 2. Waarop

Nadere informatie

voorwaarden WMRB-12 blad 1 van 6

voorwaarden WMRB-12 blad 1 van 6 VOORWAARDEN DEKKING MOTORRIJTUIGRECHTSBIJSTAND (WMRB-12) Deze voorwaarden zijn alleen van toepassing als uit de polis uitdrukkelijk blijkt dat deze dekking wordt verleend. Ze vormen één geheel met de algemene

Nadere informatie

ad Holland De doorlopende

ad Holland De doorlopende d De doorlopendereisverzekeringen van Stad Holland De doorlo sverzekeringen van Stad Holland De doorlopendereisverzekeri ad Holland De doorlopende De doorlopendereisverzekeringen van Stad Holland De dereisverzekeringen

Nadere informatie

N.V. Univé Schade. Algemene voorwaarden Univé Verzekeringen versie 1

N.V. Univé Schade. Algemene voorwaarden Univé Verzekeringen versie 1 N.V. Univé Schade Algemene voorwaarden Univé Verzekeringen versie 1 Wij vinden het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten als u bij Univé verzekerd bent. In deze voorwaarden staan afspraken tussen

Nadere informatie

Verschillen Reis. Verschillen Oud Nieuw. Geldigheidsgebied

Verschillen Reis. Verschillen Oud Nieuw. Geldigheidsgebied Verschillen Reis Verschillen Oud Nieuw Geldigheidsgebied Europadekking: - Europa, inclusief Azoren en Canarische eilanden - Alle landen die grenzen aan de Middellandse Zee Werelddekking: Als je de Werelddekking

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Univé Verzekeringen

Algemene voorwaarden Univé Verzekeringen N.V. Univé Schade Algemene voorwaarden Univé Verzekeringen Versie 1 2000.03/18 Pagina 2/14 Wij vinden het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten als u bij Univé verzekerd bent. In deze voorwaarden

Nadere informatie

Polisvoorwaarden S054 ( ) DAS bij verkeersongevallen (GA) Rechtsbijstandverzekering

Polisvoorwaarden S054 ( ) DAS bij verkeersongevallen (GA) Rechtsbijstandverzekering Polisvoorwaarden S054 (05-2018) DAS bij verkeersongevallen (GA) Rechtsbijstandverzekering Inhoudsopgave 1. Wie en wat bedoelen we met... 2. Waarvoor bent u verzekerd? 4 Binnen de looptijd van de verzekering

Nadere informatie

kortlopende annuleringsverzekering

kortlopende annuleringsverzekering ABN AMRO Verzekeringen voorwaarden kortlopende annuleringsverzekering 2015 Deze voorwaarden beschrijven uw verzekering. Deze verzekering vangt de financiële gevolgen op bij annulering van uw reis. Hebt

Nadere informatie

Voorwaarden Wettelijke Aansprakelijkheid. Inhoud. Motorverzekering Onderdeel van het Compleet bij Elkaar Pakket

Voorwaarden Wettelijke Aansprakelijkheid. Inhoud. Motorverzekering Onderdeel van het Compleet bij Elkaar Pakket Motorverzekering Onderdeel van het Compleet bij Elkaar Pakket Voorwaarden Wettelijke Aansprakelijkheid Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoud Wettelijke aansprakelijkheid 1. Wie zijn de verzekerden?...3

Nadere informatie

MT Algemene voorwaarden

MT Algemene voorwaarden MT 17-00 Algemene voorwaarden 1. Waarvoor bent u verzekerd? Met de Autoverzekering bent u onder meer verzekerd voor schade aan uw auto. Of voor schade die uw auto veroorzaakt aan anderen of aan hun spullen,

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Route Mobiel Algemene Voorwaarden Kortlopende Verzekeringen R.M.A.V.K.L. 13.05

Polisvoorwaarden Route Mobiel Algemene Voorwaarden Kortlopende Verzekeringen R.M.A.V.K.L. 13.05 Polisvoorwaarden Route Mobiel Algemene Voorwaarden Kortlopende Verzekeringen R.M.A.V.K.L. 13.05 In de Algemene Voorwaarden Kortlopende Verzekeringen leest u: Wat u van ons mag verwachten en wat wij van

Nadere informatie

Ticketgarantieverzekering

Ticketgarantieverzekering 60 23 50 N 5 14 18 E Klaske Woolthuis Communicatiemanager Algemene Voorwaarden Wat u van ons kunt verwachten onze 3 Dit kunt u van ons verwachten Hierbij ontvangt u de voorwaarden voor onze. Het is belangrijk

Nadere informatie

Algemene polisvoorwaarden GoedGenoeg GGAV2-2012/01

Algemene polisvoorwaarden GoedGenoeg GGAV2-2012/01 Algemene polisvoorwaarden GoedGenoeg GGAV2-2012/01 Je hebt bij GoedGenoeg een verzekering Ernstig Ziek Worden, Dood Gaan of Ongeval Krijgen. Bij deze verzekering horen Algemene en Bijzondere polisvoorwaarden.

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Reaal Crematie Verzekering versie R.DZ 1525

Polisvoorwaarden Reaal Crematie Verzekering versie R.DZ 1525 Polisvoorwaarden Reaal Crematie Verzekering versie R.DZ 1525 In deze voorwaarden van uw Reaal Dier & Zorg Verzekering leest u: 1. Algemeen 4 1.1 Wat bedoelen wij met 4 1.2 Wat mag u van ons verwachten?

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Versie Informatie voor de klant

Algemene Voorwaarden. Versie Informatie voor de klant Algemene Voorwaarden Versie 2014 Informatie voor de klant Belangrijk Dit zijn de Algemene Voorwaarden van uw verzekering. Daarnaast hebben wij aparte Aanvullende Voorwaarden. Soms gelden er Bijzondere

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Route Mobiel Algemene Voorwaarden Kortlopende Verzekeringen R.M.A.V.K.L. 13.05

Polisvoorwaarden Route Mobiel Algemene Voorwaarden Kortlopende Verzekeringen R.M.A.V.K.L. 13.05 Polisvoorwaarden Route Mobiel Algemene Voorwaarden Kortlopende Verzekeringen R.M.A.V.K.L. 13.05 In de Algemene Voorwaarden Kortlopende Verzekeringen leest u: Wat u van ons mag verwachten en wat wij van

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Route Mobiel Algemene Voorwaarden Kortlopende Verzekeringen R.M.A.V.K.L. 13.05

Polisvoorwaarden Route Mobiel Algemene Voorwaarden Kortlopende Verzekeringen R.M.A.V.K.L. 13.05 Polisvoorwaarden Route Mobiel Algemene Voorwaarden Kortlopende Verzekeringen R.M.A.V.K.L. 13.05 In de Algemene Voorwaarden Kortlopende Verzekeringen leest u: Wat u van ons mag verwachten en wat wij van

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Route Mobiel Kortlopende Reisverzekering R.M.K.R. 13.05

Polisvoorwaarden Route Mobiel Kortlopende Reisverzekering R.M.K.R. 13.05 Polisvoorwaarden Route Mobiel Kortlopende Reisverzekering R.M.K.R. 13.05 Inhoudsopgave Kortlopende Reisverzekering 1. Algemeen 3 1.1 Wat bedoelen wij met... 3 1.2 Wat mag u van ons verwachten? 4 1.3 Wat

Nadere informatie

Niet verzekerd 13. Wanneer is schade door de auto niet verzekerd?...6 14. Welke schade is niet verzekerd?...7

Niet verzekerd 13. Wanneer is schade door de auto niet verzekerd?...6 14. Welke schade is niet verzekerd?...7 Goed op weg Autoverzekering Onderdeel van het Compleet bij Elkaar Pakket Voorwaarden Wettelijke Aansprakelijkheid Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoud Wettelijke aansprakelijkheid 1. Wie zijn

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Schadeverzekering Zakelijk Uw rechten & plichten AZAV18

Algemene Voorwaarden. Schadeverzekering Zakelijk Uw rechten & plichten AZAV18 Algemene Voorwaarden Schadeverzekering Zakelijk Uw rechten & plichten AZAV18 Avéro Achmea Postbus 101 7300 AC Apeldoorn Nederland www.averoachmea.nl 2 Wat wilt u weten Algemeen 5 1. Wie is de verzekeringnemer?

Nadere informatie

Belangrijkste wijzigingen Voorwaarden Doorlopende Reisverzekering Europa Particulieren Form 757 Doorlopend Reis Online

Belangrijkste wijzigingen Voorwaarden Doorlopende Reisverzekering Europa Particulieren Form 757 Doorlopend Reis Online Belangrijkste wijzigingen Voorwaarden Doorlopende Reisverzekering Europa Particulieren Form 757 Doorlopend Reis Online Alle voorwaarden van het Privé Pakket Online zijn herschreven. Voorop staat dat onze

Nadere informatie