1. Aflevering Kids-ID Aanpassing retributiereglement. 2. Gemeentelijk belastingsreglement afleveren administratieve stukken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Aflevering Kids-ID Aanpassing retributiereglement. 2. Gemeentelijk belastingsreglement afleveren administratieve stukken"

Transcriptie

1 1. Aflevering Kids-ID Aanpassing retributiereglement In de toegezonden mail van de Helpdesk Belpic dd. 17 februari 2010 wordt melding gemaakt van de prijsverhoging vanaf 1 april 2010 voor de elektronische identiteitskaart voor Belgische kinderen onder de 12 jaar (Kids-ID). Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd voor aanpassing van de tarieven. Voor de zeer dringende procedure wordt de kostprijs opgetrokken van 130,68 euro naar 170,00 euro. Voor dringende procedure wordt de kostprijs opgetrokken van 78,65 euro naar 106,00 euro. 2. Gemeentelijk belastingsreglement afleveren administratieve stukken In de toegezonden mail van Helpdesk Belpic van 17 februari 2010 en bevestigd door de omzendbrief van de Federale Overheid BZ, dienst Vreemdelingenzaken van 5 maart 2010 staat de prijsverhoging vanaf 1 april 2010 voor de elektronische identiteitskaart voor Belgen (eid) en de elektronische vreemdelingenkaart (evk). Tot 31 maart 2010 wordt voor beiden ( eid en evk ) aan de burger 12,50 euro aangerekend en gezien de kostprijs vanaf 1 april 2010 stijgt met 2,00 euro wordt voorgesteld om vanaf 1 april ,00 euro aan te rekenen voor aflevering van de elektronische identiteitskaart voor Belgen en de elektronische vreemdelingenkaart. Uitzondering dient gemaakt op basis van de omzendbrief van de Federale Overheidsdienst BZ, dienst Vreemdelingenzaken van 5 maart 2010, waarin verwezen wordt naar gelijke behandeling van vreemdelingen, inzake de vervanging van de kartonnen blauwe,gele of witte kaart door een elektronische vreemdelingenkaart. Er wordt bovendien voorzien in een overgangsmaatregel waarin gesteld wordt dat voor de personen die hun uitnodiging voor de

2 aanmaak van hun elektronische identiteitskaart ontvangen hebben vóór 1 april 2010, het oude tarief geldt op voorwaarde dat hun identiteitskaart op datum van aanvraag nog niet vervallen is. In dergelijke gevallen zou de 12,50 euro nog gelden, voor zover weliswaar hun identiteitskaart op datum van aanvraag nog niet vervallen is. Op de uitnodiging wordt immers nog het oude tarief vermeld aangezien er nog geen melding kan gemaakt worden van het nieuwe tarief dat nog moet goedgekeurd worden. De spoedprocedure voor vreemdelingen was vroeger niet voorzien en wordt vanaf 1 april 2010 ingevoerd als volgt : a) 180,00 euro voor zeer dringende gevallen b) 115,00 euro voor dringende gevallen De tarieven voor spoedprocedure voor Belgen worden eveneens vanaf 1 april 2010, wegens stijging van de kostprijs, aangepast als volgt : a) 180,00 euro voor zeer dringende gevallen b) 115,00 euro voor dringende gevallen 3. Aankoop uitrustingsmateriaal nieuwe autopomp brandweerdienst Van het Ministerie (IBZ) ontvingen wij de toezegging voor de aankoop van een nieuwe autopomp voor de brandweer met staatsteun. Om de autopomp optimaal te doen werken is het noodzakelijk divers uitrustingsmateriaal aan te kopen. Deze aankoop wordt geraamd op euro, BTW incl. en zou onderhands worden gegund.

3 4. Fietsenstalling Sint-Niklaasinstituut Gemeente Zwevegem-West. Toekenning erfpachtrecht De gemeente Zwevegem is eigenaar van de parking in de Bekaertstraat, Zwevegem. Aan de gemeenteraad wordt principiële goedkeuring gevraagd voor vestiging van erfpachtrecht op een deel van de grond in de Bekaertstraat, ten voordele van de vzw. Leielandscholen. De toekenning van dit erfpachtrecht gebeurt ten behoeve van het Sint-Niklaasinstituut gemeente Zwevegem vestiging West om er een fietsenstalling op te richten. Het erfpachtrecht wordt toegestaan aan de VZW Leielandscholen voor een termijn van 33 jaar en vangt aan op 1 april 2010, op voorwaarde dat een jaarlijkse canon wordt betaald, waarvan het bedrag als volgt wordt vastgesteld: Voor het eerste jaar wordt de canon vastgesteld op 1000 euro, voor elk van de volgende jaren bedraagt de vaste jaarlijkse canon 1000 euro aan de gemeente en geen investeringen ten laste van de gemeente. De gemeente vraagt ook gebruik te kunnen maken van deze accommodatie. Deze canon zal jaarlijks aangepast worden aan de schommelingen van het indexcijfer der kleinhandelsprijzen. 5. Overdracht strook grond langs Kortrijkstraat aan gemeente Het College verleende op 4 maart 2009 een stedenbouwkundige vergunning aan BVBA Batisco van Sint-Martens-Latem voor het slopen van een bestaande woning en het bouwen van een winkelruimte, 7 appartementen en 8 garages met fietsenberging in de Kortrijkstraat 75 te Zwevegem. Het gebouw wordt opgetrokken op de nieuwe rooilijn, waarbij een smalle strook grond van 27,56 m² wordt overgedragen aan de gemeente voor inlijving in het openbaar domein.

4 Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd voor de ontwerpakte van kosteloze overdracht van de grond. 6. Verkoop grond Koffiestraat aan Eigen Haard De sociale huisvestingsmaatschappij Eigen Haard heeft de mogelijkheid om een perceel grond in Kerkeberg 5 te Sint-Denijs aan te kopen van de Kerkfabriek Sint-Dionysius en Genesius. Op 16 september 2009 werd door de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd aan Eigen Haard voor het slopen van de voormalige pastorie, later bibliotheek en achterliggend gebouw en de oprichting van drie sociale woningen. Met het oog om maximale benutting van het terrein en voor de realisatie van dit sociaal woningbouwproject wenst de huisvestingsmaatschappij een perceeltje grond van 23ca in de Koffiestraat + 1 aan te kopen van de gemeente. Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd voor de ontwerpakte. De gemeente verkoopt de grond voor de prijs van 1 euro en nul cent. 7. Wegenisontwerp verkaveling Bakkerijstraat, Heestert De bvba Scarabe Ecobo uit Zwevegem wenst over te gaan tot het verkavelen van een perceel grond in Heestert, ter hoogte van de voetweg n 33, gekend als Bakkerijstraat. In het verleden werd al twee keer een verkavelingsvergunning verleend, waarbij deze toegangsweg na verbredingswerken zou opgenomen worden in het openbaar domein. Deze werken werden niet uitgevoerd. Bijgevolg is deze toegangsweg in steenslagverharding, die toegang geeft tot drie bestaande woningen, tot op heden nog steeds private eigendom.

5 Het nieuwe verkavelingsvoorstel voorziet de realisatie van vier kavels voor vrijstaande woningen. De Bakkerijstraat wordt op een breedte van 4,50m heraangelegd in KWS-verharding en voorzien van dubbel rioleringsstelsel en alle nutsvoorzieningen. Na de heraanleg zal de verbrede straat en het vervolg van de voetweg, die de verbinding vormt met de Schoolstraat, gratis afgestaan worden aan de gemeente voor opname in het openbaar domein. De totale kostprijs wordt geraamd op ,73 euro (incl. btw). De gemeente neemt hiervan 1/3 voor haar rekening ten bedrage van maximum euro voor het buitengewoon onderhoud aan de voetweg. 8. Gemeenteschool Sint-Denijs Plaatsen dakisolatie en vernieuwen dakverdichting Om de energiekosten in de gemeenteschool te Sint-Denijs te doen dalen, is het aangewezen dakisolatie te plaatsen en de dakverdichting te vernieuwen met epdm. De kostenraming bedraagt ,18 euro, BTW incl. De werken zouden onderhands worden gegund. 9. Gemeenteschool Heestert Vernieuwen pannendak en plaatsen dakisolatie In het kader van rationeel energiegebruik en om de energiekosten te doen dalen wordt goedkeuring gevraagd voor isolatie van het pannendak van de gemeenteschool Heestert. De dienst Patrimonium raamt de werken op 9.464,51 euro, BTW incl. De opdracht zou onderhands worden gegund.

6 10. Turnzaal gemeenteschool Heestert Vernieuwen lichtstraten, plaatsen dakisolatie en dakverdichting Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd voor vernieuwing van de lichtstraten, het plaatsen van dakisolatie en bijhorende dakverdichting in de turnzaal van gemeenteschool Heestert. De houten lichtstraten zijn niet meer waterdicht en zijn ook niet meer te herstellen. Het plaatsen van dakisolatie moet zorgen voor een daling van de energiekosten. De dienst Patrimonium raamt de werken op euro, BTW incl. De werken zouden onderhands worden gegund; de financiering zou gebeuren met eigen middelen en een lening. 11. Buitengewone onderhouds- en herstellingswerken wegen, dienstjaar 2010 De dienst Groen en Openbare werken heeft een lijst voorbereid met werken aan wegen, rioleringen en beekgrachten. Deze lijst werd besproken en uitgewerkt tot een bestek door het studiebureau. Het gaat om traditionele werken zoals het herstellen van het wegdek, de greppels en ook aanpassingen van wegenis, rioleringen en oeverversterkingen om onder meer knelpunten van wateroverlast aan te pakken (onder andere Lettenhofbeek). De werken zijn gepland op alle deelgemeenten en worden in totaal geraamd op ,50 euro, BTW incl. De werken zouden openbaar worden aanbesteed.

7 12. Buitengewone onderhouds- en herstellingswerken voetpaden dienstjaar 2010 De dienst Groen en Openbare werken heeft een lijst voorbereid met dringende werken aan voetpaden. Deze lijst werd besproken en uitgewerkt tot een bestek door het studiebureau. Het gaat om traditionele herstellingswerken aan voetpaden. In deze aanneming zullen ook voetpaden aangelegd worden in private verkavelingen waarvoor vroeger al een borg werd gestort door de verkavelaar in de gemeentekas. Dit zal gebeuren in die verkavelingen waar er reeds voldoende woningen gebouwd zijn (80 à 90% volbouwd). De werken worden in totaal geraamd op ,01 euro, BTW incl en zouden openbaar worden aanbesteed. De uitgaven worden gefinancierd met budget 2010 en bijkomend uit het buitengewoon reservefonds, over te boeken bij de eventuele budgetwijziging. 13. Maaien van wegbermen en ruige terreinen dienstjaar 2010 De wegbermen worden sedert 1998 onderhouden op basis van een goedgekeurd bermbeheersplan. Sinds 2009 worden meer wegbermen gemaaid MET opraap van het maaisel. Dit zorgt voor minder verstoppingen en vervuiling van baangrachten en afvoerbuizen. Zo wordt wateroverlast voorkomen. De opdracht en het bestek van 2009 worden in 2010 verlengd. Hierbij wordt artikel b toegepast van de wet van 24 december Het dossier voldoet volledig aan alle vereisten die deze wet oplegt. De werken worden geraamd op ,75 euro, BTW incl.

8 14. Wijziging dienstreglement gemeentelijke openbare bibliotheek Op 26 april 2010 start de b bus-werking. Om die werking vlot te laten verlopen is een wijziging van het dienstreglement van de gemeentelijke openbare bibliotheek noodzakelijk. De bib wil van de gelegenheid gebruik maken om de twee geldende reglementen (algemeen bibreglement en reglement internetgebruik) samen te voegen tot één dienstreglement en zowel qua taal als qua regelgeving een vereenvoudiging door te voeren. 15. Oprichting kunstacademie Zwevegem De gemeenteraad besliste in zitting van 23 maart 2009 om vanaf 1 september 2010 van start te gaan met een autonome kunstacademie. Deze kunstacademie komt tot stand door de samensmelting van de filialen op het grondgebied van Zwevegem van respectievelijk de Stedelijke Academie Beeldende Kunst en de Stedelijke Academie Muziek en Woord van Harelbeke. In dit kader dienen beide gemeentebesturen een overeenkomst af te sluiten die de overname regelt van de betrokken personeelsleden bij de opstart van de kunstacademie.

9 AGENDAPUNTEN AANGEVRAAGD DOOR RAADSLEDEN 16. Misbruik gemeentelijke informatiekanalen door politieke meerderheid. Politisering van de informatiekanalen (Agendapunt aangevraagd door raadsldi Vlaams Belang) Het raadslid stelt het probleem van het verslag van de gemeenteraad op de website, alvorens het is goedgekeurd door de gemeenteraad. Het goedgekeurd verslag verschilt sterk van het verslag in de info (eenzijdiger) en op de gemeentelijke website. In het verleden werd al aangeklaagd dat andere fracties niet betrokken worden bij de totstandkoming van de gemeentelijke informatie. Het raadslid vindt de verstrekking van de gemeentelijke informatie op die wijze politiek niet neutraal. Het raadslid stelt als oplossing: Het probleem erkennen is reeds een deel van de oplossing. Publicatie van het verslag van de gemeenteraad kan niet voor de goedkeuring van dat verslag door de gemeenteraad. Het verslag van de raad in de info moet een weergave zijn van een debat en niet van éénzijdig voorgebakken lucht. Medewerking van minderheden aan de gemeentelijke info bevordert de diversiteits gedachte en de geloofwaardigheid rond dit standpunt. Politieke neutraliteit kan alleen blijken uit correcte informatieverspreiding. De belasting betaler bekostigt de gemeentelijke informatie. Hij heeft het recht op volledige, betrouwbare en eerlijke informatie. Wanneer de (lokale) overheid de rol van de vierde macht overneemt dan is belangenvermenging en politisering onafwendbaar. Het raadslid heeft het verkeerd voor daar waar hij stelt dat het verslag van de gemeenteraad op de website wordt geplaatst. Het is niet het verslag maar de toelichtende nota die zo snel als mogelijk op de site wordt geplaatst. Het

10 verslag wordt inderdaad pas goedgekeurd in de volgende gemeenteraad. Indien wij moeten wachten tot na de volgende gemeenteraad om het uiteindelijke verslag (en dus de notulen) te communiceren, lopen wij hopeloos achter op de feiten en mist deze communicatie elk doel. Daar waar het raadslid meent dat het verslag een weergave moet zijn van het debat verwijzen wij graag naar het huishoudelijk reglement, het gemeentedecreet en de eerdere antwoorden op dezelfde vragen van het betrokken raadslid. Wat betreft de medewerking van minderhden aan de gemeentelijk info vallen we ook in herhaling door nogmaals mee te delen dat een ambtelijke werkgroep ( de stuurgroep communicatie) instaat voor de redactie van de infokrant. 17. Het verband tussen terroristen en natte dweilen in onze gemeenteraad (Agendapunt aangevraagd door raadsldi Vlaams Belang) Het raadslid zegt dat al meerdere keren een lid van de gemeenteraad werd uitgescholden. Collega s herinneren zich nog de laatste uitlating van terrorist naar het adres van een collega tijdens een debat (over de kapitaalsverhoging doorgevoerd door Dexia). Deze omgangsvorm is in strijd met het huishoudelijk reglement beschreven onder artikel 17 en 18. De fractie vraagt dat ook in Zwevegem alle raadsleden, schepenen, de voorzitter en de burgemeester het nodige respect opbrengen voor elkaar en voor het reglement dat ze zelf hebben goedgekeurd. Hij dringt aan bij de voorzitter om te waken over de toepassing van het huishoudelijk reglement. Het is omwille van de politieke geloofwaardigheid passend dat de overtreder van de belediging van terrorist ten hoofde van een collega raadslid ter order wordt geroepen en dat er een sanctie wordt opgelegd conform het huishoudelijk reglement. De lokale politiek staat het dichtst bij de burger. Gestalte geven aan respect voedt onze geloofwaardigheid.

11 Het raadslid verwijst naar de belediging aan het adres van Van Rompuy in het Europees Parlement. In antwoord op de vraag van het raadslid verwijzen wij graag naar het huishoudelijk reglement. Het is de voorzitter die belast is met de handhaving van de orde in de gemeenteraad. Verder kunnen wij stellen dat wij akkoord zijn met de stelling van het raadslid dat alle raadsleden het nodige respect moeten opbrengen voor elkaar. 18. Auditorium Sint-Paulus (Agendapunt aangevraagd door raadslid Gemeentebelangen) Het raadslid vraagt de mogelijkheid te onderzoeken om het auditorium Sint-Paulus te gebruiken voor een waardig afscheid van overleden dierbaren. Momenteel wordt het auditorium gehuurd door 3 vaste gebruikers; in 2009 werd het auditorium slechts 31 keer gebruikt. In antwoord op de vraag van het raadslid verwijzen wij graag naar een eerder antwoord op een gelijkaardige vraag waarbij wij toen stelden dat het in aanbouw zijnde crematorium in Kortrijk over de nodige voorzieningen zal beschikken dienstig voor een burgerlijke uitvaart. 19. Petanqueterrein te Zwevegem-Knokke (Agendapunt aangevraagd door raadslid Gemeentebelangen) De voetbalvelden in Zwevegem-Knokke zijn hermetisch afgesloten, wat op zich niet slecht is om vandalisme te voorkomen, aldus het raadslid. Het gevolg daarvan echter is dat de ook aldaar gelegen petanqueterreinen niet meer vrij toegankelijk zijn.

12 Om de terreinen te kunnen gebruiken, moet men een sleutel kopen (waarborg) aan Zwevegem-Sport, de gebruiker van de voetbalvelden. Het raadslid is van mening dat zoiets niet realistisch is. Op vraag van enkele vroegere wekelijkse gebruikers en ook op vraag van de KWB-afdeling Knokke, vraagt het raadslid om het petanqueterrein te verplaatsen naar de Pannenbakkersstraat op korte afstand van de Maria Bernardastraat op de brede groenstroken (naast de vroegere spoorwegbedding) en ook vlak naast de veelgebruikte fietsroute. Antwoord College Destijds werd door de sportdienst, op vraag van het College, de vraag naar de aanleg van een 2-tal petanqueterreinen op de wijk in Knokke onderzocht. Als enige valabele inplantingplaats bleef de strook naast het eerste voetbalterrein over. Redenen waren dat de aanleg in een rustig groen kader kon gebeuren; dat er een geasfalteerde parking aanwezig was,enz De toenmalige aanvragers/buurtbewoners vonden dit een goede locatie. De gemeente sloot een overeenkomst met de gebruiker. De gemeente legt 2 terreinen met zitbank aan; er moet geen huur betaald worden. De gebruiker moet wel instaan voor het dagelijks onderhoud van de petanquebanen en directe omgeving. Toen de integrale site voetbal/petanque omheind werd om vandalisme tegen te gaan werd door de sportdienst een overlegbijeenkomst georganiseerd met de hoofdgebruiker met exploitatieverantwoordelijkheid (Jeugdafdeling Zwevegem Sport), de vertegenwoordiger van de petanque én de vertegenwoordiger van de vissersclub. Daar werd overeengekomen dat de site volledig afgesloten moest blijven als er geen gebruik was (voetbal/petanque/vissen). Er werd een sleutelplan opgemaakt en de gebruikers konden een sleutel krijgen tegen betaling van een borgsom. De sleutel kon in nood ook

13 nog opgevraagd worden bij de voorzitter van de Jeugdafdeling van Zwevegem Sport. Zo kreeg de petanquevertegenwoordiger eveneens een sleutel tegen betaling van de vastgelegde borgsom aan de hoofdgebruiker met exploitatieverantwoordelijkheid, Zwevegem Sport. Ongeveer een jaar geleden heeft de petanque de sleutel teruggebracht; er was geen gebruik meer van de petanqueterreinen. Indien er nu opnieuw gebruik zou zijn, dan kan de verantwoordelijke opnieuw een sleutel ontvangen via de vertegenwoordiger van Zwevegem Sport tegen betaling van een borgsom. Er dient geen gebruiksvergoeding betaald te worden maar de gebruikers dienen wel zelf in te staan voor het dagelijks onderhoud van de petanqueterreinen. De vraag om de terreinen te verplaatsen kan gezien de afwegingen ivm de diverse alternatieven (cfr onderzoek sportdienst) en de eraan verbonden investeringskosten niet in aanmerking genomen worden. 20. Openbare verlichting Theofiel Toyeplein (Agendapunt aangevraagd door raadslid Gemeentebelangen) Het raadslid zegt dat enige tijd geleden ter hoogte van het café Theophiel Toyeplein een verlichtingspaal ten gronde is gegaan en sinds korte tijd een tweede paal. Het raadslid vraagt of dit in beide gevallen vandalisme is of ongeval en wat kan eraan gedaan worden om daar iets aan te verhelpen. Antwoord College Ter hoogte van het Theophiel Toyeplein werden 2 verlichtingspalen ernstig beschadigd. Deze werden onmiddellijk verwijderd om de veiligheid op het plein te waarborgen. De 1 ste verlichtingspaal werd beschadigd door aanrijding en zal worden vergoed door de schadeveroorzaker. Een 2 de

14 verlichtingspaal werd enkele dagen nadien door daden van vandalisme vernield. Vanuit de dienst groen en openbare werken werd onmiddellijk na de aanrijding van de 1 ste verlichtingspaal een offerte opgevraagd aan Eandis ter vervanging van deze verlichtingspalen. Na goedkeuring van het College van Burgemeester en Schepenen kunnen de verlichtingspalen op het Theophiel Toyeplein worden vervangen. Burgemeester Claude Vanwelden 22 maart 2010

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem 1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het onroerend goed (1 199 m²), gelegen Zwevegemstraat 9 te Otegem, aan te kopen om reden van openbaar nut.

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 28.02.2019 bekendgemaakt en op de website geplaatst op 12.03.2019.

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting 1. Milieu. Ontwerp- zoneringsplan Westerlo. Vaststelling. De raad hechtte zijn goedkeuring aan het aangepaste

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 mei 2018 Besluit nummer: 2018_GR_00389 Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE 125-04 Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring Beknopte samenvatting:

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Gemeentebestuur Bonheiden UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD EVB/lb Zitting van 25 juni 2014 Aanwezig: Steven Morrens, voorzitter Guido Vaganée, burgemeester Mieke Van den Brande, Jan Fonderie,

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 15 maart 2010

Dagorde van de gemeenteraad van 15 maart 2010 Dagorde van de gemeenteraad van 15 maart 2010 De voorzitter van de gemeenteraad, bij beslissing van 4 maart 2010, verzoekt de gemeenteraad te vergaderen, te beraadslagen en te beslissen op 15 maart 2010

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 oktober 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 JANUARI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. AKTENAME BEËINDIGING PERIODE VAN VERHINDERING RAADSLID JAQUES JASMIEN

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

3. Aanpassing gemeentelijk reglement voor het opmaken van de inventaris leegstaande woningen en/of gebouwen.

3. Aanpassing gemeentelijk reglement voor het opmaken van de inventaris leegstaande woningen en/of gebouwen. Persnota GR 23/03/2015 * Kennisname verslagen adviesraden. Volgende verslagen worden ter kennisgeving voorgelegd aan de gemeenteraadsleden: - algemene vergadering van de adviesraad groen en bebloeming

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 29 AUGUSTUS 2013 OPENBARE VERGADERING Aanwezig: J.-P. Willems, voorzitter,

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2017/06163 Dig - Peerstraat - Boomstraat, Gent - zaak

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart 2012 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies De gemeenteraad

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 MAART 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Heraanleg Zeelaan, gedeelte tussen

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 F E BRUARI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Audomarus.

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage.

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage. STAD MECHELEN BESTUURLIJK BEHEER ------------------------ GB/AVDV GENOMEN BESLUITEN : ------------------------- GEMEENTERAAD VERGADERING 23 FEBRUARI 2006 -------------------------------------- OVERZICHTSLIJST

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 01.12.2011

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 01.12.2011 UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 01.12.2011 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Jo TIJTGAT,

Nadere informatie

Art. 1 - Dit regelement is van toepassing vanaf 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019.

Art. 1 - Dit regelement is van toepassing vanaf 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019. Reglement Retributie op administratieve prestaties Vastgesteld door de gemeenteraad op 15 december 2016 Bekendgemaakt op www.maldegem.be op 23 december 2016 Art. 1 - Dit regelement is van toepassing vanaf

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

Vergadering van 29 september 2016, 20:00 uur. Verontschuldigd: de heer C. Vanandroye

Vergadering van 29 september 2016, 20:00 uur. Verontschuldigd: de heer C. Vanandroye Vergadering van 29 september 2016, 20:00 uur Aanwezig: mevrouw M. Smolders, voorzitter van de gemeenteraad de heer H. Dumont, burgemeester de heren K. Pirard, S. Budo, mevrouw H. Pirlotte, schepenen de

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016

Nadere informatie

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeentelijke administratieve sancties reglement

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

RESULTAAT verschil

RESULTAAT verschil Persnota GR 26/05/2014 1. Goedkeuren jaarrekening 2013 van intercommunale Gaselwest. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de jaarrekening 2013 van Gaselwest goed te keuren. De resultatenrekening per 31 december

Nadere informatie

2. Verlenging medeborgstelling lening ten behoeve van Psilon, Intergemeentelijke Vereniging voor Crematoriumbeheer in Zuid-West-Vlaanderen.

2. Verlenging medeborgstelling lening ten behoeve van Psilon, Intergemeentelijke Vereniging voor Crematoriumbeheer in Zuid-West-Vlaanderen. Persnota GR 23/02/2015 1. Beslissing tot participatie in de geplande kapitaalverhoging van FIGGA. De financieringsvereniging FIGGA houdt in opdracht van de gemeenten in haar werkingsgebied verschillende

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 28-01-2019 Tijd 14:00-15:00 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Sandra

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 26 FEBRUARI 2015. RAADZAAL 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 26 FEBRUARI 2015. RAADZAAL 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 26 FEBRUARI 2015 RAADZAAL 19u30 1. BIJDRAGE STAD NIEUWPOORT AAN DE POLITIEZONE Aan de raad wordt gevraagd het bedrag van 2.638.239 als bijdrage van de stad Nieuwpoort

Nadere informatie

VERHAALBELASTING OP HET AANLEGGEN VAN RIOLEN (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013)

VERHAALBELASTING OP HET AANLEGGEN VAN RIOLEN (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM VERHAALBELASTING OP HET AANLEGGEN VAN RIOLEN (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) Artikel 1. 1. De eigendommen, gelegen langs een openbare weg, waarin

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA (gemeenteraadszitting dd. 26 maart 2012) BESTUUR FINANCIEN

TOELICHTINGSNOTA (gemeenteraadszitting dd. 26 maart 2012) BESTUUR FINANCIEN A V E L G E M TOELICHTINGSNOTA (gemeenteraadszitting dd. 26 maart 2012) Openbare zitting BESTUUR 1 Goedkeuring van de notulen van 30 januari 2012 2 Kennisname van het jaarverslag 2011 FINANCIEN 3 Kerkfabriek

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad 30/06/2014

Toelichting gemeenteraad 30/06/2014 Toelichting gemeenteraad 30/06/2014 OPENBARE ZITTING Notulen 1. Notulen van de gemeenteraad van 27 mei 2014 Interne zaken 2. Vaststelling huishoudelijk reglement deontologische commissie Ingevolge artikel

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 31 januari 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 31 januari 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 31 januari 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 20 december 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd.

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 april 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00576 Onderwerp: Addenda bij subsidieovereenkomsten tussen de Stad Gent en het SVK OCMW Gent als gevolg van enerzijds

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Namens de Gemeenteraad,

Namens de Gemeenteraad, GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling intern dienst secretariaat AGENDA GEMEENTERAAD Gavere, 18 mei 2012 De voorzitter van de gemeenteraad, Hugo

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 1 juni 2011 om 19.30 uur raadzaal. 1. FINANCIËN

TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 1 juni 2011 om 19.30 uur raadzaal. 1. FINANCIËN TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 1 juni 2011 om 19.30 uur raadzaal. 1. FINANCIËN 1.1 Goedkeuring jaarrekening 2010 gemeente. De jaarrekening 2010, omvattende de budgettaire rekening 2010, balans, resultatenrekening,

Nadere informatie

2. Aanpassing algemeen gemeentelijk retributiereglement t.e.m

2. Aanpassing algemeen gemeentelijk retributiereglement t.e.m Toelichtende nota GR 24.04.2017 1. Kennisname rapportering klachten en meldingen. Op 24 september 2007 keurde de gemeenteraad een klachtenreglement goed. Overeenkomstig artikel 9 van het reglement brengt

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN EN FIETSSTALPLAATSEN BIJ HET CREËREN VAN MEERDERE WOONGELEGENHEDEN

STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN EN FIETSSTALPLAATSEN BIJ HET CREËREN VAN MEERDERE WOONGELEGENHEDEN STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN EN FIETSSTALPLAATSEN BIJ HET CREËREN VAN MEERDERE WOONGELEGENHEDEN Art. 1 - Toelichting Sedert de afschaffing van de omzendbrief van 17 juni 1970 betreffende

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het aangepaste retributiereglement voor het gemeentelijk zwembad. Op 23 december

Nadere informatie

PRIVE-VERKAVELING ELEKTRICITEIT

PRIVE-VERKAVELING ELEKTRICITEIT Goedgekeurd door Raden van Bestuur Gaselwest 30.11.2007, IMEA 27.11.2007, Imewo 30.11.2007, Intergem 22.11.2007, Iveka 26.11.2007, Iverlek 26.11.2007. PRIVE-VERKAVELING ELEKTRICITEIT ARTIKEL 1 ALGEMEENHEDEN

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren overeenkomst houdende opstalrecht

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== 1. Renovatie van cc Het SPOOR - studieopdracht. Goedkeuren bestek, raming (77.272,72 euro +

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Toelichtingsnota: Beslissingsbevoegdheid van de gemeenteraad over de zaak van de wegen

Toelichtingsnota: Beslissingsbevoegdheid van de gemeenteraad over de zaak van de wegen Toelichtingsnota: Beslissingsbevoegdheid van de gemeenteraad over de zaak van de wegen De laatste maanden rijzen vragen omtrent de toepassing van artikel 4.2.25 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

30 september 2014. 1) Oratorenstraat; 2) Stenenmolenstraat (gedeelte tussen Jubellaan en Oratorenstraat).

30 september 2014. 1) Oratorenstraat; 2) Stenenmolenstraat (gedeelte tussen Jubellaan en Oratorenstraat). STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

1. Gemeentelijke retributie parkeren voertuigen. 2. Interlokale vereniging Burensportdienst Jaarrekening en jaarverslag 2008

1. Gemeentelijke retributie parkeren voertuigen. 2. Interlokale vereniging Burensportdienst Jaarrekening en jaarverslag 2008 1. Gemeentelijke retributie parkeren voertuigen Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de gemeentelijke retributie op het parkeren van voertuigen in blauwe zone vanaf 1 mei te verminderen tot 20 euro in

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Nutsvoorzieningen. VMW. Uitbreiding distributienetten

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en

Nadere informatie

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas * 2019 GO-raM Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas Op maandag 21 januari 2019 om 20.00 uur vergadert de Merksplasse gemeenteraad/ocmwraad in de raadzaal van het gemeentehuis. Je bent van harte

Nadere informatie

SOCIALE VERKAVELING ELEKTRICITEIT

SOCIALE VERKAVELING ELEKTRICITEIT Goedgekeurd door Raden van Bestuur Gaselwest 30.11.2007, IMEA 27.11.2007, Imewo 30.11.2007, Intergem 22.11.2007, Iveka 26.11.2007, Iverlek 26.11.2007. SOCIALE VERKAVELING ELEKTRICITEIT ARTIKEL 1 ALGEMEENHEDEN

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 22 oktober 2015 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 22 oktober 2015

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend.

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend. VERSLAG Verslag: raad Datum: donderdag 22 februari 2018 om 20 uur Plaats: t Paviljoen, Blokstraat 2 te 9170 Sint-Gillis-Waas Aanwezig: De heer P. Buytaert, voorzitter De Keyzer E, Van Dorsselaere R, Van

Nadere informatie

Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen

Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen Periode Artikel 1 Er wordt voor een termijn aanvangend op 1 januari 2014 en eindigend op 31 december 2018 wordt het onderstaand

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 september 2016.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 september 2016. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 25 oktober 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Woonwagenterrein Deurne Bewonersvergadering. Maandag 5 december 2016, 19u00, districtshuis Deurne

Woonwagenterrein Deurne Bewonersvergadering. Maandag 5 december 2016, 19u00, districtshuis Deurne Woonwagenterrein Deurne Bewonersvergadering Maandag 5 december 2016, 19u00, districtshuis Deurne Agenda Inleiding Voorstelling ontwerp Huishoudelijk reglement & retributiereglement Verandering subsidiewetgeving

Nadere informatie

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals PROVINCIE Antwerpen STADSBESTUUR Herentals Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 6 februari 2018 1. OCMW: meerjarenplan 2014-2020 en budget 2018: kennisname De gemeenteraad neemt kennis van

Nadere informatie

SOCIALE VERKAVELING ELEKTRICITEIT

SOCIALE VERKAVELING ELEKTRICITEIT Goedgekeurd door Sectorcomité Noord Sibelgas op 28.02.2012 SOCIALE VERKAVELING ELEKTRICITEIT ARTIKEL 1 ALGEMEENHEDEN Onderhavig reglement legt de modaliteiten vast met betrekking tot de aanleg en de oprichting

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME.

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME. TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 SEPTEMBER 2009 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt:

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet OPENBARE ZITTING

OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet * * * OPENBARE ZITTING * * * O.P.1. Secretariaat. Gemeenteraad.

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 JANUARI 2013

GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 JANUARI 2013 GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 JANUARI 2013 OPENBARE ZITTING Mededelingen i.v.m. de dienstjaarrekening 2011 van het OCMW en afstand van mandaat in raad van OCMW Pierre Devos en Els Verbrugghe. 1. Akteneming

Nadere informatie

PRIVE-VERKAVELING AARDGAS

PRIVE-VERKAVELING AARDGAS Goedgekeurd door Raden van Bestuur Gaselwest 23.03.2012, IMEA 20.03.2012, Imewo 23.03.2012, Intergem 22.03.2012, Iveka 20.03.2012, Iverlek 19.03.2012 en door Sectorcomité Noord Sibelgas 28.02.2012 PRIVE-VERKAVELING

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 1. AGB Bocholt - bepaling factor prijssubsidie goedkeuring Enerzijds moet een autonoom gemeentebedrijf omwille van zijn juridische rechtsvorm economisch leefbaar

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Provincie WEST-VLAANDEREN Gemeente 8980 ZONNEBEKE

Provincie WEST-VLAANDEREN Gemeente 8980 ZONNEBEKE Provincie WEST-VLAANDEREN Gemeente 8980 ZONNEBEKE OPENBARE ZITTING VAN 11 MEI 2009 Aanwezig : Afwezig: Verontschuldigd : Maria VANDER MEIREN, Voorzitter Dirk CARDOEN, Burgemeester-Voorzitter Franky BRYON,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van 22 september 2011 Aanwezig : MM. Johan Deleu, raadslid voorzitter; Mevr. Lutgard Van Biesen Van der Borght, burgemeester;

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 11 GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993;

DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993; DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993; Overwegende dat een aantal artikels aanleiding geven tot interpretatie.

Nadere informatie

Functie en bevoegdheden dorpsraad

Functie en bevoegdheden dorpsraad Functie en bevoegdheden dorpsraad Sterrebeek OPDRACHT EN BEVOEGDHEID Artikel 1 : De Dorpsraad van Sterrebeek, als vertegenwoordigend orgaan van de verenigingen die in de deelgemeente werkzaam zijn, heeft

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Goedkeuring van de aanpassing meerjarenplan 2014-2019, nr. 4. Het meerjarenplan, overeenkomstig bijgaande opgave,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes en Albert Thijs, schepenen Eric Martens, Schepen/Voorzitter OCMW

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de besluiten uit de gemeenteraad

Nadere informatie

7. Het bedrag van de belasting wordt vastgesteld op 100% van de som van de verhaalbare uitgaven, verhoogd met de intresten.

7. Het bedrag van de belasting wordt vastgesteld op 100% van de som van de verhaalbare uitgaven, verhoogd met de intresten. GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM VERHAALBELASTING OP HET VERWERVEN VAN DE ZATE VAN DE WEG (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) Artikel 1. 1.De eigendommen, gelegen langs openbare wegen

Nadere informatie

Alle punten werden met algemeenheid van stemmen goedgekeurd uitgezonderd punt 13 werd aangenomen met 12 stemmen voor tegen 7 onthoudingen.

Alle punten werden met algemeenheid van stemmen goedgekeurd uitgezonderd punt 13 werd aangenomen met 12 stemmen voor tegen 7 onthoudingen. AGENDA MET TOELICHTING De voorzitter van de gemeenteraad van Ichtegem verzoekt voor de eerste maal de gemeenteraad in zitting te vergaderen in de raadzaal van het gemeentehuis in Ichtegem op donderdag

Nadere informatie