Gemeenteraadszitting dinsdag 29 april 2008.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeenteraadszitting dinsdag 29 april 2008."

Transcriptie

1 Gemeenteraadszitting dinsdag 29 april De gemeenteraad trof op 29 april 2008 volgende beslissingen : OPENBARE ZITTING SECTOR IZ: Personeelsdienst 1. punt. Eedaflegging financieel beheerder. Wanneer een nieuwe gemeenteontvanger (financieel beheerder) in dienst treedt, moet deze in openbare zitting in handen van de voorzitter van de gemeenteraad volgende eed afleggen: "Ik zweer de verplichtingen van mijn ambt trouw na te komen.". Vermits de gemeenteraad in zitting van 26 februari 2008 een nieuwe gemeenteontvanger aanstelde, moet deze deze eed afleggen. Besluit: De nieuwe gemeenteontvanger (financieel beheerder) legde de eed af in handen van de voorzitter van de gemeenteraad. SECTOR IZ: Secretariaat 2. punt. Verslag van de openbare zitting van de gemeenteraad van dinsdag 18 maart Besluit: Het verslag werd goedgekeurd. 3. punt. Kennisgeving verslag gemeenteraadscommissie gebiedsgebonden materies van 8 april 2008 De gemeenteraadscommissie gebiedsgebonden materies vergaderde op 8 april 2008 over volgende agendapunten: - masterplannen wegen, voetpaden, fietspaden en kern Dilbeek - aanvraag gebruik restperceel - structuurplan - Vlaams Stedelijk Gebied rond Brussel Vermits deze commissie een adviserende bevoegdheid heeft ten aanzien van de gemeenteraad, wordt het verslag ter kennisgeving geagendeerd. Besluit: De raad nam kennis van het verslag van de gemeenteraadscommissie. 4. punt. N.V. Dexia: gewone en buitengewone algemene vergadering van 14 mei goedkeuring agenda en aanduiding afgevaardigden. De gemeente is aangesloten bij de N.V. Dexia, die op 14 mei 2008 een gewone en een buitengewone algemene vergadering houdt. Volgens de bepalingen van het decreet inzake de intergemeentelijke samenwerking, moet de gemeenteraad bij elke algemene vergadering een afgevaardigde en een plaatsvervanger aanduiden. Tevens moet de agenda van deze vergadering goedgekeurd worden. In zitting van 27 februari 2007 besliste de gemeenteraad reeds principieel over de afvaardiging van de gemeente in de verschillende intercommunales. Besluit: Raadslid Stijn Quaghebeur werd aangeduid als vertegenwoordiger van de gemeente en raadslid Jef Vanderoost als plaatsvervanger voor deze vergadering. De agenda werd goedgekeurd.

2 STAFDIENSTEN: Patrimonium 5. punt. Samenaankoop elektriciteit via de procedure openbare aanbesteding, te voeren door Eandis - raming excl. btw/jaar. De huidige energieleverancier van de gemeente en het OCMW, Electrabel, besliste het lopende leveringscontract wegens de steeds stijgende energieprijzen stop te zetten na de eerste periode van 2 jaar, zodat het noodzakelijk is een nieuwe prijsaanvraag te organiseren. Zoals de voorgaande keren, is het aangewezen de materiële organisatie van de aanbesteding toe te vertrouwen aan Eandis, die een gezamenlijke procedure voert voor verschillende gemeenten. Vermits deze overheidsopdracht gaat over exploitatie-uitgaven, maar de gemeente bindt voor meer dan één jaar, is de gemeenteraad bevoegd om te beslissen over procedure, voorwaarden en raming. Besluit: Dit dossier werd goedgekeurd, het college van burgemeester en schepenen zorgt voor de verdere afwerking. 6. punt. De Kriebel uitbreiding fase 2B - deel 1 via de procedure van openbare aanbesteding (raming , btw incl): aanpassing lastenboek aan bemerkingen AGIOn. De gemeenteraad keurde op 16 oktober 2007 het dossier van de verbouwingswerken van de gemeenteschool De Kriebel, fase 2B deel 1 goed. In het kader van de aan te vragen subsidies voor deze werken, werd het dossier overgemaakt aan AGIOn, die nog een aantal bemerkingen formuleerde op het lastenboek. Deze aanpassingen worden nu voorgelegd aan de gemeenteraad, conform de bepalingen van het Gemeentedecreet. Besluit: Het aangepaste uitvoeringsplan werd goedgekeurd. Het college van burgemeester en schepenen zal de procedure voeren en de opdracht gunnen. FINANCIËN: Financiële dienst 7. punt. Definitieve vaststelling OCMW-rekening De raad neemt kennis van de definitieve vaststelling van de OCMW-rekening 2006, samen met het verslag van de externe auditcommissie. Deze rekening werd zonder wijzigingen door de gouverneur goedgekeurd op 25 februari Besluit: De gemeenteraad nam kennis van deze goedkeuring. 8. punt. Kapitaalverhoging Publi-T van ,61 via financiering door Finilek. Op de buitengewone algemene vergadering van 20 maart 2008 van Publi-T werd besloten over te gaan tot een kapitaalsverhoging. Onze gemeente is aandeelhouder in Publi-T via Finilek. Deelname aan deze kapitaalsverhoging kan vanaf ,87 (volgens het huidig gemeentelijk aandeel) tot ,61 (indien andere gemeentebesturen niet zouden intekenen). Finilek vraagt een besluit van de gemeenteraad tot al dan niet deelname in de verhoging. Financiering kan via eigen middelen, of via Finilek. Besluit: De gemeenteraad besloot in te tekenen voor deze kapitaalverhoging in Publi-T, via een financiering door Finilek.

3 9. punt. Toetreding Lokaal pact. Op 1 februari 2008 stelde de Vlaamse Regering de krijtlijnen voor het lokaal pact met de gemeenten vast. Dit pact werd op 21 februari 2008 gunstig geadviseerd door de Algemene Vergadering van de VVSG. Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen, dient de gemeenteraad de toetreding tot het pact goed te keuren. Door goedkeuring verbindt het gemeentebestuur zich ertoe een aantal afspraken na te leven in ruil voor, onder meer, de overname door de Vlaamse Regering van een gedeelte van de uitstaande leningsschulden van de gemeenten. Besluit: De gemeenteraad besliste toe te treden tot het lokaal pact en de voorwaarden, die hierdoor worden gesteld na te leven. SECTOR OW: Openbare werken 10. punt. Aanpassingswerken waternet Kerkstraat Sint-Ulriks-Kapelle via onderhandelingsprocedure - raming ,38 btw inclusief. Ingevolge de uitbreiding van de gemeenteschool De Kriebel op de hoek van de Brusselstraat en de Kerkstraat, dringen noodzakelijke aanpassingswerken aan het waterbedelingsnet zich op in de Kerkstraat te Sint-Ulriks-Kapelle. De werken kunnen worden geraamd op ,38 btw inclusief. Voor wat betreft overheidsopdrachten is de gemeenteraad bevoegd om te beslissen over de procedure, de voorwaarden en de raming. Besluit: Het dossier werd goedgekeurd. Het college van burgemeester en schepenen zorgt voor de verdere afhandeling. 11. punt. Voetpadenprogramma 2008: buitengewoon onderhoud in verschillende straten via openbare aanbesteding - raming btw inclusief. Jaarlijks wordt een "voetpadenprogramma" opgesteld, waarbij een buitengewoon onderhoud wordt voorzien aan voetpaden die aan herstelling of vernieuwing toe zijn. Hierbij wordt er naar gestreefd om jaarlijks, naast sommige dringende herstellingswerken, één of meerdere wijken af te werken, waarbij drukbewoonde straten voorrang krijgen. Tevens wordt gepoogd om een spreiding over de verschillende deelgemeenten te bekomen. Het masterplan voetpaden, waar dit jaarprogramma deel van uitmaakt, werd besproken in de gemeenteraadscommissie gebiedsgebonden materies op 8 april Voor wat betreft overheidsopdrachten is de gemeenteraad bevoegd om te beslissen over de raming, de voorwaarden en de wijze van gunnen. Besluit: Het dossier werd goedgekeurd. Het college van burgemeester en schepenen zal de procedure voeren en de opdracht gunnen. 12. punt. Buitengewoon onderhoud 2008 aan verschillende wegen via openbare aanbesteding - raming btw inclusief. In het belang van de verkeersveiligheid is het aangewezen om jaarlijks aan verschillende straten een buitengewone onderhoudsbeurt te geven, met aandacht voor duurzaamheid. Het onderhoudsprogramma wordt samengesteld op basis van de beschikbare inventaris van de reeds opgemeten straten, gespreid over de verschillende deelgemeenten. Uiteraard is de huidige toestand van de wegenis het belangrijkste criterium, in de meeste gevallen gaat het tevens over drukbewoonde straten.

4 Het masterplan wegen, waar dit jaarprogramma deel van uitmaakt, werd besproken in de gemeenteraadscommissie gebiedsgebonden materies op 8 april Voor wat betreft overheidsopdrachten is de gemeenteraad bevoegd om te beslissen over de raming, de voorwaarden en de wijze van gunnen. Besluit: Het dossier werd goedgekeurd. Het college van burgemeester en schepenen zal de procedure voeren en de opdracht gunnen. 13. punt. Aanvullend verkeersreglement: voorbehouden van een parkeerplaats voor personen met een handicap in de Sportlaan en in de Roelandsveldstraat aan de ingangen van het sportcomplex Roelandsveld te Dilbeek. Aan de ingangen van het sportcomplex Roelandsveld zijn geen parkeerplaatsen voor personen met een handicap voorzien. Om dit euvel weg te werken kan op de parking in de Roelandsveldstraat de parkeerplaats, die het dichtst bij de ingang van het sportcomplex gelegen is, voorbehouden worden voor personen met een handicap. In de Sportlaan kan aan de ingang van het sportcomplex eveneens een parkeerplaats voor personen met een handicap worden voorzien. Voor het voorbehouden van een parkeerplaats voor gehandicapten dient er een aanvullend verkeersreglement te worden opgesteld. Het goedkeuren van een aanvullend verkeersreglement valt onder de bevoegdheid van de gemeenteraad. Besluit: Dit aanvullend verkeersreglement werd goedgekeurd. SECTOR ROL: Leefmilieu 14. punt. Individuele waterzuivering In het zoneringsplan riolering en waterzuivering voor de gemeente Dilbeek is de uitvoering voorzien van 205 individuele waterzuiveringsinstallaties (IBA s), dit tegen Tot dusver werden op initiatief van de gemeente 25 IBA s gebouwd. Vermits de gemeente in 2005 een overeenkomst met de TMVW afsloot inzake waterzuivering, en hiervoor in ruil investerings- en exploitatiebudgetten ter beschikking kreeg, kan de uitvoering van de overige IBA s voortaan behartigd worden door deze watermaatschappij. Voor 2008 worden 3 projecten overgedragen voor uitvoering, waarvan 2 installaties bij privéwoningen en 1 IBA voor het jeugdcentrum Castelhof. Het behoort tot de bevoegdheid van de gemeenteraad om de overdracht van deze opdracht aan de TMVW goed te keuren. Besluit: De 3 IBA-projecten 2008 worden overgedragen aan TMVW, die verder zorgt voor de bouw en de exploitatie ervan. 15. punt. Intekening Samenwerkingsovereenkomst "milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling" De nieuwe samenwerkingsovereenkomst "milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling" bestaande uit een basis- en een onderscheidingsniveau en een projectmodule, beoogt de ondersteuning van de gemeenten bij de uitbouw van hun milieubeleid. De thema s zijn: Instrumentarium, Afval, Milieuverantwoord productgebruik, Water, Hinder, Energie, Mobiliteit, Natuur, Bodem en Duurzame Ontwikkeling. Het basisniveau, dat verplicht is, bevat onderdelen van de verschillende thema s waaraan alle gemeenten moeten voldoen (wetgevende taken, algemeen aanvaarde taken).

5 De gemeente kan ook opteren voor het onderscheidingsniveau. Ze verbindt zich dan tot enerzijds het aanwerven van een duurzaamheidsambtenaar en anderzijds tot het behalen van 35 punten, vrij te kiezen over de verschillende thema s heen. De gemeente kan in het kader van de in deze overeenkomst vermelde thema s ook nog projecten uitvoeren. In de huidige context is het aangewezen enkel over te gaan tot ondertekening van het basisniveau en het indienen van een aantal projecten rond natuur, hernieuwbare energie, inrichting overstromingsgebied, terugbetaling premies hemelwaterinstallaties en groendaken. Het behoort tot de bevoegdheid van de gemeenteraad om deze samenwerkingsovereenkomst te onderschrijven. Besluit: De gemeenteraad onderschreef deze samenwerkingsovereenkomst. SECTOR IZ: Personeelsdienst 16. punt. Decreet rechtspositieregeling 7 december 2007: aanpassing salarisschalen E- niveau. Het decreet rechtspositieregeling van , dat de minimale voorwaarden bepaalt voor onder meer de personeelsformatie en de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel, moet vóór vertaald zijn in een lokale rechtspositieregeling. De rechtspositieregeling wordt, behoudens enkele uitzonderingen, pas effectief van kracht als de gemeenteraad hierover een besluit heeft genomen. Wanneer een gemeente in de loop van dit jaar een (beperkte) wijziging aan haar personeelsstatuut wil aanbrengen, kan dat, maar de wijziging moet al conform het decreet rechtspositieregeling gebeuren. Voor wat betreft de salarisschalen zijn er met het decreet geen wijzigingen ten opzichte van de schalen, die vastgesteld werden in , met één uitzondering: de laagste salaristrappen van het E-niveau, salarisschaal E1, kennen een kleine verhoging zodat zij zich niet langer bevinden onder het gewaarborgde minimuminkomen, vermeld in het KB van Het is aangewezen het geldelijk statuut (statutairen) en reglement (contractuelen) van de gemeente Dilbeek zo snel mogelijk aan te passen met de gewijzigde salarisschalen voor het E-niveau, zodat de personeelsleden die in deze salarisschalen vallen ten minste het gewaarborgde minimuminkomen genieten. Besluit: De gemeenteraad keurde deze aanpassing van de salarisschalen op E-niveau goed. SECTOR IZ: Personeel: Onderwijs 17. punt. Onderwijzend personeel: vacantverklaring van een betrekking als directeur gemeentelijke lagere school Naar aanleiding van de aanvraag van een volledige terbeschikkingstelling, voorafgaand aan het rustpensioen, van een directeur van een gemeentelijke lagere school, zal, onder voorbehoud van het inwilligen van deze aanvraag, de functie vacant worden op 1 september 2008.

6 De openverklaring van de vacante betrekkingen behoort tot de bevoegdheid van de gemeenteraad volgens de bepalingen in de onderwijswetgeving (Decreet betreffende het onderwijs XVI). Besluit: De betrekking van directeur gemeentelijke lagere school werd open verklaard. 18. punt. Onderwijzend personeel: openverklaring vacante lestijden te begeven op 1 januari De openverklaring van de vacante lestijden voor de gemeentelijke lagere scholen gebeurt met het oog op de vaste benoemingen op 1 januari De openverklaring van de vacante lestijden en de vaste benoemingen behoren tot de bevoegdheid van de gemeenteraad volgens de bepalingen in de onderwijswetgeving (Decreet betreffende het onderwijs XVI). Besluit: De vacante lestijden in het gemeentelijk lager onderwijs werden open verklaard. 19. punt. Academie MWD: openverklaring vacante lestijden te begeven op 1 januari De openverklaring van de vacante lestijden voor de gemeentelijke academie muziek, woord en dans gebeurt met het oog op de vaste benoemingen op 1 januari De openverklaring van de vacante lestijden en de vaste benoemingen behoren tot de bevoegdheid van de gemeenteraad volgens de bepalingen in de onderwijswetgeving (Decreet betreffende het onderwijs XVI). Besluit: De vacante lestijden in de gemeentelijke academie werden open verklaard. POLITIE: Politie 20. punt. Politie: Aankoop van een geautomatiseerd planningssysteem, gekoppeld aan het bestaande toegangscontrole- en tijdsregistratiesysteem, via de onderhandelingsprocedure - raming ,00 inclusief btw. In 2006 werd voor de lokale politie van Dilbeek overgegaan tot de aankoop van een toegangscontrolesysteem, dat in 2007 werd aangevuld met de aankoop van een tijdsregistratiesysteem. Dit installatie van dit tijdsregistratiesysteem is in voorbereiding. In een volgende fase wenst de lokale politie dit uit te breiden met een planningssysteem, een concept voor optimalisering van dienstroosterplanning en urenverantwoording. Dit systeem ondersteunt diverse organisatiedoelen: integratie van het planningsproces, standaardisering van werkwijzen en interne rapportering, ondersteuning voor de dienstmaker, naleving van de wetgeving arbeidstijden en collectieve en individuele afspraken, gegevensverwerking. De aankoopprijs kan geraamd worden op ,00 btw inclusief. Voor wat betreft overheidsopdrachten is de gemeenteraad bevoegd voor het vaststellen van de procedure, de voorwaarden en de raming. Besluit: Het dossier werd goedgekeurd. Het college van burgemeester en schepenen zal de procedure voeren en de opdracht gunnen.

7 21. punt. Politieboekhouding: dienstjaarrekening De dienstjaarrekening 2007 van de politiezone Dilbeek werd vastgesteld, rekening houdend met de ontvangsten en uitgaven van het dienstjaar 2007, voorgelegd door de bijzonder rekenplichtige met de nodige bewijsstukken tot staving. Het behoort tot de bevoegdheid van de gemeenteraad om deze dienstjaarrekening 2007 goed te keuren. Besluit: De dienstjaarrekening van de politiezone Dilbeek werd goedgekeurd. AANVULLENDE PUNTEN Aanvullend agendapunt financiële dienst: Kapitaalverhoging De Lijn. Op 16 april 2008 werd een aangetekend schrijven ontvangen van de Vlaamse Regering (Kabinet van de Vlaamse minster van mobiliteit) aangaande een kapitaalsverhoging bij De Lijn. De Vlaamse Regering heeft, als hoofdaandeelhouder in De Lijn, beslist om een kapitaalsverhoging door te voeren. De andere aandeelhouders moet de kans geboden worden mee in te tekenen op deze kapitaalsverhoging. De gemeente Dilbeek is reeds aandeelhouder met aandelen en heeft nu de kans in te tekenen op 979 bijkomende aandelen, voor een totaal bedrag van Het behoort tot de bevoegdheid van de gemeenteraad om te beslissen over een dergelijke uitgave van buitengewone dienst. Besluit: De gemeenteraad besloot geen bijkomende aandelen van De Lijn te kopen. Aanvullend agendapunt: Ingediend namens de afgevaardigden van de Vlaamse fracties in de gemeentelijke commissie voor gebiedsgebonden materies Motie over positie Dilbeek ten opzichte van het V.S.G.B. In 1997 voerde het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen het concept Vlaams Stedelijk Gebied rond Brussel (VSGB) in, begrip dat is overgenomen in het ontwerp Ruimtelijk Structuurplan Vlaams-Brabant. De term suggereert op zich de uitbreiding van Brussel en doet denken aan de grootstad met hoogbouw. Maar het gaat om duidelijk meer dan terminologie. Er komt een optrekken van het aantal bouwlagen, waarbij men als referentie louter uitgaat van het aantal aanwezige bouwlagen in een bepaalde wijk, die nog voor het gewestplan werden toegelaten. De blijvende intentie van de Vlaamse overheid om delen van Dilbeek onder te brengen in het VSGB is zorgwekkend. Voor het te laat is dienen Dilbeek, en andere betrokken gemeenten in de Vlaamse Rand, een duidelijk standpunt in te nemen. Het college van burgemeester en schepenen en de gemeenteraad hebben nog geen formeel standpunt ingenomen. Op de gemeenteraad van 26 februari 2008 werd een aanvullend agendapunt toegevoegd i.v.m. de positie van Dilbeek in het Vlaams Stedelijk Gebied rond Brussel (VSGB). Er werd besloten het punt ter discussie te brengen op de eerstvolgende GECORO en gemeenteraadscommissie gebiedsgebonden materies.

8 Het dossier werd op 4 maart 2008 door de GECORO besproken en de GECORO heeft volgend standpunt ingenomen: er is een duidelijke bekommernis voor het behoud van het karakter van Dilbeek en een vrees voor een ernstige aantasting van dit karakter in geval van opname van een deel van het grondgebied in het VSGB. De gemeentelijke commissie voor gebiedsgebonden materies schaarde zich op 8 april 2008 achter dit standpunt en besliste een aangevulde motie voor te leggen aan de gemeenteraad van 29 april Besluit: De gemeenteraad keurde de motie in verband met de positie van Dilbeek in het Vlaams Stedelijk Gebied rond Brussel goed. Aanvullend agendapunt secretariaat: Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting: algemene vergadering van 16 mei goedkeuring agenda en aanduiding afgevaardigden. De gemeente is aangesloten bij de Gewestelijk Maatschappij voor Volkshuisvesting, die op 16 mei 2008 een algemene vergadering houdt. Volgens de bepalingen van het decreet inzake de intergemeentelijke samenwerking, moet de gemeenteraad bij elke algemene vergadering een afgevaardigde en een plaatsvervanger aanduiden. Tevens moet de agenda van deze vergadering goedgekeurd worden. In zitting van 27 februari 2007 besliste de gemeenteraad reeds principieel over de afvaardiging van de gemeente in de verschillende intercommunales. Wegens het dringende karakter wordt dit punt nog geagendeerd op de agenda van 29 april Besluit: Raadslid Jef Valkeniers werd aangeduid als vertegenwoordiger van de gemeente en raadslid Jos Crabbe als plaatsvervanger voor deze vergadering. De agenda werd goedgekeurd. Aanvullend agendapunt secretariaat: Haviland: vergadering overlegorgaan van 7 mei goedkeuring agenda. De gemeente is aangesloten bij de intercommunale Haviland, die zich wenst op te splitsen in een afdeling streekontwikeling en een afdeling afvalbeleid. Er wordt aan de gemeenteraad gevraagd om dit te bespreken en te amenderen. Besluit: De agenda van de vergadering werd goedgekeurd. GEHEIME ZITTING SECTOR IZ: Secretariaat 22. punt. Verslag van de geheime zitting van de gemeenteraad van dinsdag 18 maart Besluit: Het verslag werd goedgekeurd. POLITIE: Politie 23. punt. Politie: Toekenning van een foutieve loonschaal bij de bevordering naar een hoger kader van een operationeel personeelslid van de lokale politie sinds 1 januari Besluit: De gemeenteraad keurde het voorstel van regularisatie goed.

9 24. punt. Politiepersoneel: Vrijwillig ontslag van een statutair administratief personeelslid van de lokale politie. Besluit: De gemeenteraad aanvaardde het vrijwillig ontslag. 25. punt. Politiepersoneel: Vrijwillig ontslag van een inspecteur interventie van de lokale politie. Besluit: De gemeenteraad aanvaardde het vrijwillig ontslag. 26. punt. Politiepersoneel: benoeming hoofdinspecteur jeugd en gezin. Besluit: Een hoofdinspecteur jeugd en gezin werd benoemd. SECTOR IZ: Personeel: Onderwijs 27. punt. Onderwijzend personeel: terbeschikkingstelling van een directeur gemeentelijk basisonderwijs. Besluit: Een directeur gemeentelijk basisonderwijs werd ter beschikking gesteld, voorafgaand aan het rustpensioen.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 06/06/2018 Uw

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem 1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het onroerend goed (1 199 m²), gelegen Zwevegemstraat 9 te Otegem, aan te kopen om reden van openbaar nut.

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 21 maart 2017.

Gemeenteraadszitting dinsdag 21 maart 2017. Registernummer B17-00070 Publicatiedatum 13.03.2017 Gemeenteraadszitting dinsdag 21 maart 2017. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 5 september 2017.

Gemeenteraadszitting dinsdag 5 september 2017. Gemeenteraadszitting dinsdag 5 september 2017. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING 1. punt. Verslag

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 21 maart Onder voorbehoud van goedkeuring in vergadering van 25 april 2017.

Gemeenteraadszitting dinsdag 21 maart Onder voorbehoud van goedkeuring in vergadering van 25 april 2017. Gemeenteraadszitting dinsdag 21 maart 2017. Onder voorbehoud van goedkeuring in vergadering van 25 april 2017. Onderstaand verslag geeft een beknopte toelichting over de besluiten die de gemeenteraad trof

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME.

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME. TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 SEPTEMBER 2009 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt:

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 18 SEPTEMBER 2003 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelastingen. Onwaarden...2

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 27 april Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 27 april Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 27 april 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 april 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 25 april Onder voorbehoud van goedkeuring in vergadering van 23 mei 2017.

Gemeenteraadszitting dinsdag 25 april Onder voorbehoud van goedkeuring in vergadering van 23 mei 2017. Gemeenteraadszitting dinsdag 25 april 2017. Onder voorbehoud van goedkeuring in vergadering van 23 mei 2017. Onderstaand verslag geeft een beknopte toelichting over de besluiten die de gemeenteraad trof

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Namens de Gemeenteraad,

Namens de Gemeenteraad, GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling intern dienst secretariaat AGENDA GEMEENTERAAD Gavere, 18 mei 2012 De voorzitter van de gemeenteraad, Hugo

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-03-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

0.2 Verslag van de gemeenteraadszitting van 19 december 2011 goedkeuring

0.2 Verslag van de gemeenteraadszitting van 19 december 2011 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 6 februari 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Toelichting bij het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan door WVI Het voorontwerp van gemeentelijk ruimtelijk

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-11-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 september 2018 goed.

De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 september 2018 goed. PERSNOTA GEMEEENTERAAD 25 OKTOBER 2018 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 september 2018 goed. 2. PERSONEELSFORMATIE - WIJZIGING

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04231 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de besluiten uit de gemeenteraad

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 Gemeente Maldegem Gemeentehuis Marktstraat 7 9990 Maldegem Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 OPENBARE ZITTING 1. LOKALE POLITIE - AGENDERING BIJ HOOGDRINGENDHEID: VACANTVERKLARING HOOFDINSPECTEUR INTERVENTIE/VERKEER

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Overzicht Inleiding 1. Interlokale vereniging A. Inleiding B. Oprichting C. Beheerscomité D. Beherende gemeente E. Personeel Overzicht: 2. De projectvereniging

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-03-14 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

NOTULEN RAAD 09/02/2016

NOTULEN RAAD 09/02/2016 Aanvang: Aanwezig: NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN 09/02/2016 NOTULEN RAAD 09/02/2016 20:00 uur Marie-Rose Harnie: voorzitter; Carine De Cock, Jeroen Hofmans, Kimberly Michel, Mathias Pierquin,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/17 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 21 APRIL 2005 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 juli 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_08640 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 februari 2019

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 februari 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 februari 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de besluiten uit de gemeenteraad

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 22-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 februari Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 februari Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 28 februari 2019 ons kenmerk: datum 20-2-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Politieraad. Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur. Agenda en verslag

Politieraad. Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur. Agenda en verslag Politiezone Maasland 5383 Provincie Limburg Politieraad Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur Agenda en verslag Agenda: Voorafgaande aan de zitting zullen volgende personeelsleden verzocht

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

Zitting van 22 januari 2013.

Zitting van 22 januari 2013. Zitting van 22 januari 2013. Aanwezig : MM. Verhaeghe, voorzitter; Servranckx, Peeters, Marchand, Croon, Laureys, Develter, Verstappen en Beens, leden; Dedecker, secretaris. De voorzitter opent de vergadering

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 19 MAART 2014 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING 2. (EDV) BIJZONDERE COMITÉS - WIJZIGING PLAATSVERVANGERS

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 23/10/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 23/10/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 23/10/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 23 oktober 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING STRAATNAAMGEVING. 1. Goedkeuring van een nieuwe straatnaam - Matruyepleintje. In de zitting van

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR...

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM 19.30 UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... 2 BESLUIT... 2 1. Goedkeuring van de notulen van de openbare

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van dinsdag 3 juli 2018 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 - OCMW-decreet

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 3 MAART 2011. 1. REGLEMENT OP DE BEGRAAFPLAATSEN EN LIJKBEZORGING.

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 3 MAART 2011. 1. REGLEMENT OP DE BEGRAAFPLAATSEN EN LIJKBEZORGING. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 3 MAART 2011. OPENBARE ZITTING. 1. REGLEMENT OP DE BEGRAAFPLAATSEN EN LIJKBEZORGING. Het huidig reglement op de begraafplaatsen dateert van 2001 en dient om verschillende

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Zaventem, 15 juni 2007. M. / Mw. wordt, overeenkomstig artikel 20 van het Gemeentedecreet, uitgenodigd tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad, die zal plaatsgrijpen

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

namens het politiecollege W. DEN TANDT J. VERMEULEN

namens het politiecollege W. DEN TANDT J. VERMEULEN BEKENDMAKING Deinze, 17 oktober 2017 De vergadering van de politieraad vond plaats op 17 oktober 2017. De lijst met beknopte inhoud van de daarin geregelde aangelegenheden ligt ter inzage van het publiek

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; Verontschuldigd: ; G. Soete, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, N. Lejaeghere, D. De Poortere,

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011

Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011 Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011 ons kenmerk: datum 23 8 2011 Sec&Onthaal/2345 De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 20 MEI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Eedaflegging van de financieel beheerder...2

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 21 december 2009 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 21 december 2009 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 21 december 2009 TOELICHTENDE NOTA IN OPENBARE VERGADERING 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 30 november

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal:

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 16-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Agenda gemeenteraad van 24 mei 2012

Agenda gemeenteraad van 24 mei 2012 Agenda gemeenteraad van 24 mei 2012 1. Toelichting m.b.t. de informatie- en overlegvergadering van 2 mei 2012 voor de bewoners van de Rozenwijk. 2. Mededeling goedkeuring gemeenterekening 2010. 3. Mededeling

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2014-09-15 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) 25 10 06 Bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 MAART 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 MAART 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 MAART 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding begrotingsrekening

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 januari 2014 om 18u.

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 januari 2014 om 18u. TOELICHTINGSNOTA zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 januari 2014 om 18u. Openbare zitting: Goedkeuring van het verslag van de zitting van de politieraad van

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 mei 2018 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013

GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013 GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013 TOELICHTINGEN OPENBARE VERGADERING 1. Bekrachtiging besluiten burgemeester houdende verkeersregeling a) van 16.08.2013 tot en met 26.08.2013 in de Amerstraat tijdens renovatiewerken;

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; mevrouw

Nadere informatie