Infra.DIS. 1. Situering. RVB 2012_28bis. VVSG Raad van Bestuur, 16 april 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Infra.DIS. 1. Situering. RVB 2012_28bis. VVSG Raad van Bestuur, 16 april 2012"

Transcriptie

1 Infra.DIS RVB 2012_28bis VVSG Raad van Bestuur, 16 april Situering Eandis werkt aan een voorstel voor de oprichting van een gezamenlijk filiaal van nutsbedrijven en/of werkmaatschappijen in het Eandis-gebied met voorlopige roepnaam Infra.DIS. Het filiaal zou de vorm krijgen van een cvba waarin operatoren en werkmaatschappijen vennoot kunnen worden. De vennootschap heeft tot doel vanuit het principe van het economisch optimum en met toepassing van dit principe, zowel de organisatie als de uitvoering van (1) de voorbereiding, (2) de coördinatie en (3) de realisatie van de netgerelateerde investeringswerken die plaatsgrijpen in en op het openbaar domein op het grondgebied waar Eandis werkzaam is met het oog op het bereiken van een zo groot mogelijke synergie, veiligheid en minder hinder ( synergiemanagement ). Daarnaast behoren tot het doel van de vennootschap alle activiteiten die gerelateerd zijn aan de voorbereiding van, werken aan en in verband met netgebonden infrastructuur, de uitvoering ervan, het onderhoud en het gebruik van deze infrastructuur. Doel in de eerste fase is afstemming van lange termijn investeringsplannen van de vennoten en afstemming met de plannen van wegenis van de gemeenten (voorbereiding en coördinatie). Een mogelijk doel in de tweede fase is gezamenlijke veiligheidscoördinatie, signalisatie, toezicht,. Eandis stelde dit voor tijdens het voorzittersoverleg van de VVSG begin april. Midden april zal Eandis dit toelichten op de Raad van Bestuur van de VVSG. In deze nota volgen eerste beschouwingen en vragen over het voorstel.

2 2. Eerste beschouwingen voor verdere bespreking De reden waarom Eandis dit voorstel doet: het bereiken van een zo groot mogelijke synergie, veiligheid en minder hinder bij netgerelateerde investeringswerken die plaatsgrijpen in en op het openbaar domein, is een goede zaak. Qua structuur wordt een cvba voorgesteld waartoe de nutsmaatschappijen en/of hun werkmaatschappijen kunnen toetreden als vennoot. In eerste fase wil men focussen op afstemming van investeringsplannen tussen de nutsmaatschappijen onderling. Op zich is dit een goede zaak. Gemeenten zijn bijvoorbeeld vragende partij dat voor wat betreft huisaansluitingen van nutsleidingen inwoners gerichter bediend worden en dat de communicatie hierover vlotter verloopt. We wijzen erop dat de domeinen wegenis en riolering een andere aanpak en randvoorwaarden hebben dan de vernoemde nutsdomeinen. Nutsleidingen liggen meestal in de rand van de publieke ruimte (bv. onder het voetpad), terwijl wegenis en riolering meestal centraal in de publieke ruimte liggen. Als minder hinder maatregel zal men meestal nutsleidingen aanleggen voorafgaand aan de werken voor wegenis en riolering. Dit stelt de opdrachtgevers voor wegen en riolering in staat om de werf voor de aangelanden toegankelijk te houden (vb. via het voetpad) op het moment dat hun werken starten. Nutsleidingen zullen ook meestal aangelegd worden in lange smallere sleuven (omwille van de fysieke lengte van de leidingen), daar waar men (opnieuw omwille van minder hinder) wegen- en rioleringswerken zal opdelen in meerdere korte zones. Ook willen gemeenten hun wegeniswerken en inrichting van de publieke ruimte zelf en rechtstreeks kunnen blijven aansturen. Het is ons inziens daarom niet nodig/wenselijk om de domeinen wegenis en riolering op te nemen in deze cvba. Wel zijn de opdrachtgevers voor wegenis- en rioleringswerken (lokale overheden, Vlaamse overheid, rioolbeheerders, ) belangrijke en sturende gesprekspartners voor deze nieuwe cvba. Wegenis en rioleringswerken zijn immers dikwijls trigger van de werken en maken ook financieel het grootste aandeel van de werken uit. In dat opzicht zijn onder meer de gemeenten vragende partij dat de nutsmaatschappijen hun werken beter kunnen afstemmen op de geplande gemeentelijke werken (publieke ruimte, wegenis en riolering). Daartoe zouden gemeenten hun lange termijn planning kunnen bezorgen aan de nutsmaatschappijen/cvba. Met het ingaan van de nieuwe gemeentelijke beleids- en beheerscyclus wordt zo n lange termijn planning voortaan een verplichting voor elke gemeente.

3 Cruciaal voor de gemeenten zal daarom zijn dat de cvba ook als doel heeft om de nutsmaatschappijen beter in staat te stellen de gemeentelijke werken te kunnen volgen en daarmee ook een maatschappelijk optimum na te streven. Dit staat niet vermeld als doel onder artikel 3 in de ontwerp statuten. Daarnaast staan goede afspraken om de afstemming van wegenis- en rioleringswerken en nutswerken te verbeteren reeds in de 'Code voor infrastructuur en nutswerken langs gemeentewegen' die werd opgesteld in een samenwerking tussen de nutsbedrijven, gemeenten en de VVSG. Om dit te kunnen realiseren kunnen protocollen en samenwerkingsovereenkomsten worden afgesloten. Zal de oprichting van een specifieke cvba een meerwaarde bieden om deze afspraken te kunnen realiseren? Hoe zal deze cvba omgaan met het feit dat een groot deel van de planning van nutsmaatschappijen gestuurd wordt door vragen van derden? Gemeenten willen hun wegeniswerken zelf en rechtstreeks kunnen blijven aansturen. In artikel 6 van de ontwerp statuten Algemene inbreng staat: De vennoten doen kosteloos inbreng van de door hen verworven rechten en de door hen verworven opdracht tot coördinatie van de werken in en op het openbaar domein binnen hun werkingsgebied. Op basis van deze inbreng realiseert Infra.DIS de door haar vennoten verleende coördinatieopdracht. Gemeenten die recent de opdracht tot coördinatie van de werken in en op het openbaar domein binnen hun werkingsgebied overdroegen aan een intercommunale zien dat deze opdracht overgedragen wordt naar of gerealiseerd zal worden door een organisatie waar ze geen rechtstreekse aansturing meer over hebben. Is dit wenselijk voor de gemeenten en is dit noodzakelijk voor deze cvba? Een mogelijk doel in een tweede fase is gezamenlijk veiligheidscoördinatie, signalisatie, toezicht, bij de realisatie van werken. Momenteel is gangbaar dat de opdrachtgever met het grootste aandeel in de werken (meestal wegenis en riolering) de veiligheidscoördinatie, het toezicht, aanstelt en dat elke partner daar een aandeel in betaalt. Er bestaan hierover reeds afspraken en wetgeving. Ook qua ontwerp, aanneming, heeft elk domein zijn eigenheid en specialiteiten. Hoe ziet men dit evolueren als men het mogelijk doel in de tweede fase uitrolt en welke meerwaarde zal dit bieden? In de presentatie toont een tabel een detail van de te realiseren synergieën met impact op de interne efficiëntie van Eandis/drinkwatermaatschappijen met ook een waardering uitgedrukt in miljoen per jaar. De praktijk wijst uit dat men voorzichtig met zulke voorspellingen moet omgaan. Verwachtingen worden niet altijd ingelost. Alvast 2 specifieke vragen bij de tabel. Onder Daling in loonlast op core activiteiten staat: besparing back office en uitvoerend personeel voor werken (9,75 mio ). Een van de belangrijke vragen van gemeenten is net dat nutsmaatschappijen de vele gemeentelijke werken beter zouden kunnen volgen. Bekend is

4 ook dat verschillende gemeenten extra toezichters moeten aanstellen om net werken van nutsmaatschappijen te controleren. Hoe valt dit te rijmen met de besparing die hier beoogd wordt? Onder synergieën bij aankoop van goederen en diensten en bij aanneming staat: synergie voor verplaatsen van nutsleidingen bij plaatsing riolering (assumptie: 75% van aankoop materialen dient voor aannemerij): 16,47 mio. Wat wordt hier precies mee bedoeld? Het werkgebied van de cvba is het werkingsgebied van Eandis. De andere mogelijke vennoten zijn ook werkzaam buiten het werkingsgebied van Eandis en de andere werkmaatschappij voor elektriciteit en gas (Infrax) is voor wat betreft riolering ook werkzaam binnen het werkingsgebied van Eandis. Hoe wenst men hiermee om te gaan? In artikel 2 van de ontwerp statuten staat: De vennootschap mag, bij beslissing van de raad van bestuur, administratieve zetels, bedrijfszetels, exploitatiezetels, bijhuizen of agentschappen, zowel in België als in het buitenland, vestigen. Welke plannen zijn er om een werking in het buitenland uit te bouwen? In artikel 3 alinea 5 staat: De vennootschap kan met andere rechtspersonen, met verenigingen of met één of meerdere gemeenten samenwerkingsakkoorden afsluiten m.b.t. de hiervoor vermelde netgerelateerde activiteiten. Er wordt specifiek gefocust op de gemeenten. Hoe is de relatie van deze cvba met Vlaamse agentschappen die investeren in infrastructuur in de publieke ruimte (AWV, W&Z, nv De Scheepvaart, )? Werd met deze agentschappen en met de Vlaamse overheid reeds gesproken? In artikel 3 laatste alinea staat: De vennootschap mag op om het even welke wijze intellectuele rechten, merken, modellen en tekeningen verwerven, uitbaten en te gelde maken. Hoe ziet men dit ten opzichte van de publieke opdrachtgevers? Hoe ziet men de relatie met AGIV, GIPOD, KLIP, KLIM,? In artikel 8 alinea 2 staat: Indien binnen en door Infra.DIS intellectuele eigendomsrechten gevestigd worden, dan worden deze rechten uitgeoefend in naam en voor rekening van de vennoten. Indien een vennoot zich overeenkomstig de voorziene statutaire bepalingen terugtrekt, blijft hij titularis van alle intellectuele en eigendomsrechten op de realisaties en de documentatie verworven tot op datum van zijn uittreding en mag hij deze individueel uitoefenen maar enkel voor eigen gebruik of gebruik door met hem verbonden ondernemingen.

5 Hoe wordt dit beschouwd ten aanzien van gebruik door de gemeenten in het werkgebied van de vennoten? In artikel 9 alinea 4 staat: Per sector worden aandelen voorzien. Het relatieve gewicht van iedere vennoot binnen een sector wordt vastgelegd op basis van de gegevens op het einde van het jaar voorafgaand aan het jaar waarin gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden en bij besluit van de raad van bestuur bekrachtigd. Waarom wordt specifiek dit moment gekozen om het gewicht per sector te bepalen? In artikel 10 wordt de mogelijkheid ingebed tot een verhoging van het maatschappelijk kapitaal van de cvba. De nieuwe maatschappelijke aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, worden bij voorrang aangeboden aan de vennoten, in evenredigheid met het deel van het kapitaal dat door hun maatschappelijke aandelen wordt vertegenwoordigd. De raad van bestuur bepaalt de termijn waarbinnen en de modaliteiten waartegen het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend. De raad van bestuur mag, in het belang van de vennootschap, dat voorkeurrecht beperken of opheffen in naleving van de voorwaarden die door de wet worden bepaald. De raad van bestuur is steeds gerechtigd om, in naleving van de wettelijke bepalingen, onder de door hem gestelde bedingen en voorwaarden, alle overeenkomsten aan te gaan die bestemd zijn om de inschrijving op het geheel of een gedeelte van de nieuwe uit te geven maatschappelijke aandelen zeker te stellen. Zijn er reeds plannen in deze richting? In titel IV van de ontwerp statuten worden de bestuursorganen beschreven. Elke vennoot kan één kandidaat bestuurder voorstellen. De vennoot die houder is van de aandelen elektriciteit en gas kan twee kandidaat bestuurders voorstellen.

Welkom. RVB 2012_28quater. < INFRA.DIS > Ontmoeting VVSG dd

Welkom. RVB 2012_28quater. < INFRA.DIS > Ontmoeting VVSG dd Welkom RVB 2012_28quater < INFRA.DIS > Ontmoeting VVSG dd. 16-4-2012 Synergie Operationele synergie i.f.v. minder hinder n.a.v. werken in en op openbaar domein ten gunste van : openbare besturen de inwoners

Nadere informatie

I. Kapitaalverhoging met publieke uitgifte voorbehouden aan het personeel, uit kracht van artikel 609 van het Wetboek van Vennootschappen.

I. Kapitaalverhoging met publieke uitgifte voorbehouden aan het personeel, uit kracht van artikel 609 van het Wetboek van Vennootschappen. Etn. Franz Colruyt Naamloze Vennootschap Maatschappelijke zetel: Edingensesteenweg, 196 1500 Halle BTW-BE-0400.378.485 RPR Brussel De aandeelhouders worden uitgenodigd tot een Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

Toelichting Eandis Infrax. Raad van Bestuur VVSG woensdag 3 juni 2015

Toelichting Eandis Infrax. Raad van Bestuur VVSG woensdag 3 juni 2015 Toelichting Eandis Infrax Raad van Bestuur VVSG woensdag 3 juni 2015 Overeenkomst Eandis-Infrax 1. Eenheidstarief elektriciteit en gas in Vlaanderen zonder verplichte fusie DNB s en met behoud twee werkmaatschappijen

Nadere informatie

I. Kapitaalverhoging met publieke uitgifte voorbehouden aan het personeel, uit kracht van artikel 609 van het Wetboek van Vennootschappen.

I. Kapitaalverhoging met publieke uitgifte voorbehouden aan het personeel, uit kracht van artikel 609 van het Wetboek van Vennootschappen. Etn. Fr. Colruyt NV Naamloze Vennootschap Maatschappelijke zetel: Edingensesteenweg, 196 1500 Halle BTW-BE-0400.378.485 RPR Brussel De aandeelhouders worden uitgenodigd tot een Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

I. Kapitaalverhoging met publieke uitgifte voorbehouden aan het personeel, uit kracht van artikel 609 van het Wetboek van Vennootschappen.

I. Kapitaalverhoging met publieke uitgifte voorbehouden aan het personeel, uit kracht van artikel 609 van het Wetboek van Vennootschappen. Etn. Fr. Colruyt NV Naamloze Vennootschap Maatschappelijke zetel: Edingensesteenweg, 196 1500 Halle BTW-BE-0400.378.485 RPR Brussel De aandeelhouders worden uitgenodigd tot een Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

I. Kapitaalverhoging met publieke uitgifte voorbehouden aan het personeel, uit kracht van artikel 609 van het Wetboek van Vennootschappen.

I. Kapitaalverhoging met publieke uitgifte voorbehouden aan het personeel, uit kracht van artikel 609 van het Wetboek van Vennootschappen. Etn. Franz Colruyt Naamloze Vennootschap Maatschappelijke zetel: Edingensesteenweg, 196 1500 Halle BTW-BE-0400.378.485 RPR Brussel De aandeelhouders worden uitgenodigd tot een Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

Code voor infrastructuuren nutswerken langs gemeentewegen. Code_2609.indd :25:04

Code voor infrastructuuren nutswerken langs gemeentewegen. Code_2609.indd :25:04 Code voor infrastructuuren nutswerken langs gemeentewegen Code_2609.indd 1 26-09-2007 16:25:04 Vooraf Voor welke werken geldt de code? Gemeenten en nutsbedrijven hechten steeds meer belang aan een vlotte

Nadere informatie

I. Kapitaalverhoging met publieke uitgifte voorbehouden aan het personeel, uit kracht van artikel 609 van het Wetboek van Vennootschappen.

I. Kapitaalverhoging met publieke uitgifte voorbehouden aan het personeel, uit kracht van artikel 609 van het Wetboek van Vennootschappen. Etn. Fr. Colruyt NV Naamloze Vennootschap Maatschappelijke zetel: Edingensesteenweg, 196 1500 Halle BTW BE 0400.378.485 RPR Brussel De aandeelhouders worden uitgenodigd tot een Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

VOLMACHT VOOR AANDEELHOUDER COIL SA/NV. die verklaart en verzekert gemachtigd te zijn om deze volmacht te tekenen namens de ondergetekende en

VOLMACHT VOOR AANDEELHOUDER COIL SA/NV. die verklaart en verzekert gemachtigd te zijn om deze volmacht te tekenen namens de ondergetekende en VOLMACHT VOOR AANDEELHOUDER Ondergetekende naam: (indien aandeelhouder een vennootschap is) juridische vorm: adres / zetel: eigenaar van: vennootschapsnaam: aande(e)l(en)van de vennootschap COIL SA/NV

Nadere informatie

Infovergadering Wijnendalestraat. 29 juni 2015

Infovergadering Wijnendalestraat. 29 juni 2015 Infovergadering Wijnendalestraat 29 juni 2015 Agenda - Verwelkoming schepen Coppé - Herinrichting Wijnendalestraat uitleg bij ontwerp - Nutswerken - Riolerings- en wegeniswerken - Maatregelen handelaars

Nadere informatie

Checklist oprichting vennootschap. Identificatie. Nuttige adressen. Checklist

Checklist oprichting vennootschap. Identificatie. Nuttige adressen. Checklist Checklist oprichting vennootschap Identificatie rechtsvorm (bvba/nv/cva/cv/cvoha) naam verkorte benaming zetel (adres) telefoon fax kontaktpersoon Nuttige adressen accountant (adres, telefoon, fax, kontaktpersoon)

Nadere informatie

VOLMACHT VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 16 OKTOBER 2009

VOLMACHT VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 16 OKTOBER 2009 VOLMACHT VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 16 OKTOBER 2009 De ondergetekende... Met domicilie of maatschappelijke zetel te... eigenaar van... aandelen van de N.V. Etn. Fr. COLRUYT met maatschappelijke

Nadere informatie

VOLMACHT. Buitengewone Algemene Vergadering van Resilux NV d.d. vrijdag 20 mei Ondergetekende:

VOLMACHT. Buitengewone Algemene Vergadering van Resilux NV d.d. vrijdag 20 mei Ondergetekende: VOLMACHT Buitengewone Algemene Vergadering van Resilux NV d.d. vrijdag 20 mei 2011 Ondergetekende: (Voor natuurlijke personen: naam, voornamen, adres en rijksregisternummer) (Voor rechtspersonen: naam,

Nadere informatie

Welkom! Infomoment Nutswerken Daknamsebossen 4 juli 2017 Werken aan de nutsleidingen Wie is wie? Francky Hofman Toezichter Eandis Laurens Tanghe Coördinator De Watergroep Luc Hofman Toezichter De Watergroep

Nadere informatie

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING DIE ZAL WORDEN GEHOUDEN OP 22 APRIL 2014

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING DIE ZAL WORDEN GEHOUDEN OP 22 APRIL 2014 TiGenix Naamloze vennootschap die een openbaar beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen Romeinse straat 12 bus 2 3001 Leuven BTW BE 0471.340.123 RPR Leuven OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Nadere informatie

BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 604 VAN HET WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN INHOUDSTAFEL

BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 604 VAN HET WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN INHOUDSTAFEL Real Software, afgekort Real Naamloze Vennootschap Prins Boudewijnlaan 26, 2550 Kontich Register van Rechtspersonen onder Ondernemingsnummer RPR 0429.037.235 Kanton Kontich, Arrondissement Antwerpen BIJZONDER

Nadere informatie

Wegen- en rioleringswerken Lakvenheide-Rommersheide

Wegen- en rioleringswerken Lakvenheide-Rommersheide Wegen- en rioleringswerken Lakvenheide-Rommersheide Wegen- en rioleringswerken Lakvenheide-Rommersheide Verloop van avond Projectvoorstelling Fasering Afkoppeling riolering Werken nutsleidingen Algemene

Nadere informatie

1. Verslag van de Raad van Bestuur dd. 07/09/2010 dat de omstandige verantwoording inhoudt van het

1. Verslag van de Raad van Bestuur dd. 07/09/2010 dat de omstandige verantwoording inhoudt van het Etn. Franz Colruyt Naamloze Vennootschap Maatschappelijke zetel: Edingensesteenweg, 196 1500 Halle BTW BE 0400.378.485 RPR Brussel De aandeelhouders worden uitgenodigd tot een Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

VOLMACHT. De ondergetekende, (volledige naam en adres van de aandeelhouder; voor een rechtspersoon, volledige benaming, zetel en ondernemingsnummer)

VOLMACHT. De ondergetekende, (volledige naam en adres van de aandeelhouder; voor een rechtspersoon, volledige benaming, zetel en ondernemingsnummer) VOLMACHT De ondergetekende, (volledige naam en adres van de aandeelhouder; voor een rechtspersoon, volledige benaming, zetel en ondernemingsnummer) houder van (aantal) aande(e)l(en) van de naamloze vennootschap

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder : Koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouder-fiscalist in het kader van een rechtspersoon Bron : Koninklijk besluit van 15

Nadere informatie

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING DIE ZAL WORDEN GEHOUDEN OP 12 AUGUSTUS 2014

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING DIE ZAL WORDEN GEHOUDEN OP 12 AUGUSTUS 2014 TiGenix Naamloze vennootschap die een openbaar beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen Romeinse straat 12 bus 2 3001 Leuven BTW BE 0471.340.123 RPR Leuven OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Nadere informatie

GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE. KBC Groep Naamloze Vennootschap Havenlaan Brussel BTW BE (RPR Brussel)

GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE. KBC Groep Naamloze Vennootschap Havenlaan Brussel BTW BE (RPR Brussel) 1. Nieuw GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE KBC Groep Naamloze Vennootschap Havenlaan 2-1080 Brussel BTW BE 0403.227.515 (RPR Brussel) Oproeping tot de Buitengewone Algemene Vergadering van KBC Groep NV die zal

Nadere informatie

FNG NAAMLOZE VENOOTSCHAP Statutaire zetel: Zoetermeer, Nederland. Nederlandse Kamer van Koophandel: (de "Vennootschap")

FNG NAAMLOZE VENOOTSCHAP Statutaire zetel: Zoetermeer, Nederland. Nederlandse Kamer van Koophandel: (de Vennootschap) FNG NAAMLOZE VENOOTSCHAP Statutaire zetel: Zoetermeer, Nederland Nederlandse Kamer van Koophandel: 16014685 (de "Vennootschap") BIJZONDER VERSLAG VAN HET BESTUUR MET BETREKKING TOT HET TOEGESTAAN KAPITAAL

Nadere informatie

Infoavond. Riolerings- en wegeniswerken Meersstraat Walderdonk Rechtstro. Lisa Vanhaute

Infoavond. Riolerings- en wegeniswerken Meersstraat Walderdonk Rechtstro. Lisa Vanhaute Infoavond Riolerings- en wegeniswerken Meersstraat Walderdonk Rechtstro Lisa Vanhaute 30/01/2018 Wie zijn wij? Rioleringswerken Riopact Voorbereidende werken nutsmaatschappijen Afkoppelingswerken op privé

Nadere informatie

Vennootschapsvormen en de daaraan gekoppelde keuzes, en risico s. Bruno De Vuyst. VUB Starterseminarie 18 oktober 2007 NV: 61.500.

Vennootschapsvormen en de daaraan gekoppelde keuzes, en risico s. Bruno De Vuyst. VUB Starterseminarie 18 oktober 2007 NV: 61.500. MARX VAN RANST VERMEERSCH & PARTNERS The LAW FIRM that WORKS Vennootschapsvormen en de daaraan gekoppelde keuzes, en risico s VUB Starterseminarie 18 oktober 2007 Bruno De Vuyst MVV&P - 2007 Vereist aantal

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder : Koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouder-fiscalist in het kader van een rechtspersoon Bron : Koninklijk besluit van 15

Nadere informatie

SOLVAY NV Maatschappelijke zetel : Ransbeekstraat 310,1120 Brussel RPR Brussel 0403.091.220 VERDUIDELIJKENDE NOTA

SOLVAY NV Maatschappelijke zetel : Ransbeekstraat 310,1120 Brussel RPR Brussel 0403.091.220 VERDUIDELIJKENDE NOTA SOLVAY NV Maatschappelijke zetel : Ransbeekstraat 310,1120 Brussel RPR Brussel 0403.091.220 VERDUIDELIJKENDE NOTA BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 13 MEI 2014 Deze nota werd opgesteld in toepassing

Nadere informatie

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING DIE ZAL WORDEN GEHOUDEN OP 1 JUNI 2017

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING DIE ZAL WORDEN GEHOUDEN OP 1 JUNI 2017 TiGenix Naamloze vennootschap die een openbaar beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen Romeinse straat 12 bus 2 3001 Leuven BTW BE 0471.340.123 RPR Leuven OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Nadere informatie

VOLMACHTFORMULIER VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

VOLMACHTFORMULIER VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VOLMACHTFORMULIER VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING Ondergetekende: naam en voornaam / (vennootschaps)naam: adres / zetel: eigenaar van: aandelen van de vennootschap; en/of eigenaar van: warrants

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten

Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten Bron : Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten

Nadere informatie

AAN TE VULLEN IN HOOFDLETTERS. Naam en voornaam:, Woonplaats: Telefoonnummer (GSM): Benaming: Zetel:

AAN TE VULLEN IN HOOFDLETTERS. Naam en voornaam:, Woonplaats:   Telefoonnummer (GSM): Benaming: Zetel: 1 FORMULIER VOOR DE UITOEFENING VAN HET RECHT VAN UITTREDING OPGESTELD MET TOEPASSING VAN ARTIKEL 77 VAN DE WET VAN 12 MEI 2014 BETREFFENDE DE GEREGLEMENTEERDE VASTGOEDVENNOOTSCHAPPEN Dit document is een

Nadere informatie

VOLMACHT Voor de Gewone Algemene Vergadering van Picanol NV dd. woensdag 18 april 2018 om 15u00

VOLMACHT Voor de Gewone Algemene Vergadering van Picanol NV dd. woensdag 18 april 2018 om 15u00 Gelieve dit formulier in te vullen en te ondertekenen op de daartoe bestemde plaatsen indien u vertegenwoordigd wenst te zijn op de gewone algemene vergadering van Picanol NV op woensdag 18 april 2018

Nadere informatie

KBC Groep Naamloze vennootschap Havenlaan Brussel BTW BE (RPR Brussel)

KBC Groep Naamloze vennootschap Havenlaan Brussel BTW BE (RPR Brussel) KBC Groep Naamloze vennootschap Havenlaan 2-1080 Brussel BTW BE 0403.227.515 (RPR Brussel) VOLMACHT OBLIGATIEHOUDER met oog op deelname, met raadgevende stem, aan de Jaarvergadering en de Buitengewone

Nadere informatie

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 9 DECEMBER 2013

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 9 DECEMBER 2013 RETAIL ESTATES Naamloze Vennootschap Openbare vastgoedbevak naar Belgisch Recht Zetel: Industrielaan 6, 1740 Ternat Ondernemingsnummer: 0434.797.847 (Brussel) (de Vennootschap ) OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE

Nadere informatie

Volmacht buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering

Volmacht buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering Volmacht buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering Ondertekende volmachten moeten de vennootschap bereiken per post, voor of ten laatste op donderdag 20 april 207, gericht aan: Telenet Group Holding

Nadere informatie

Welkom. Info-vergadering. Massenhoven. 29 maart 2017

Welkom. Info-vergadering. Massenhoven. 29 maart 2017 Welkom Info-vergadering Massenhoven 29 maart 2017 Agenda Inleiding door schepen Openbare Werken AWV Vlaamse Waterweg Voorstelling samenwerking Werken door Eandis Impact op doorstroming van het verkeer

Nadere informatie

RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN

RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN 26 april 2018 - Toelichting bij de wet van 26 maart 2018 Tax Shelter voor Groeibedrijven - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Groeibedrijven Deze checklist heeft betrekking op

Nadere informatie

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder.

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder. vzw Zevenbunder, NIEUWE STATUTEN Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008 De statuten van de vzw worden gewijzigd door de volledige vervanging van de teksten, zoals gepubliceerd

Nadere informatie

Infovergadering Izegemsestraat 9 juni 2015

Infovergadering Izegemsestraat 9 juni 2015 Infovergadering Izegemsestraat 9 juni 2015 Agenda - Verwelkoming schepen Coppé - Wegenwerken Izegemsestraat - Nutswerken - Riolerings- en wegeniswerken - Maatregelen handelaars - Communicatie Wegenwerken

Nadere informatie

Delhaize Groep NV Osseghemstraat Brussel, België Rechtspersonenregister (Brussel) INFORMATIEVE NOTA

Delhaize Groep NV Osseghemstraat Brussel, België Rechtspersonenregister (Brussel)  INFORMATIEVE NOTA Delhaize Groep NV Osseghemstraat 53 1080 Brussel, België Rechtspersonenregister 0402.206.045 (Brussel) www.delhaizegroep.com INFORMATIEVE NOTA Brussel, 21 april 2016 Ter attentie van de aandeelhouders,

Nadere informatie

Stichting Administratiekantoor Renpart Vastgoed BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Artikel 2

Stichting Administratiekantoor Renpart Vastgoed BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Artikel 2 20150354 1 Doorlopende tekst van de administratievoorwaarden van de stichting: Stichting Administratiekantoor Renpart Vastgoed, statutair gevestigd te Den Haag, zoals deze luiden na wijziging bij akte,

Nadere informatie

OPROEPING OM DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 10 MEI 2016 BIJ TE WONEN

OPROEPING OM DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 10 MEI 2016 BIJ TE WONEN F L U X Y S B E L G I U M Naamloze Vennootschap Kunstlaan 31-1040 Brussel BTW BE 0402 954 628 RPR Brussel OPROEPING OM DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 10 MEI 2016 BIJ TE WONEN De raad van bestuur van

Nadere informatie

GIDS M.B.T. DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN SOLVAY NV OP 8 MEI 2012

GIDS M.B.T. DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN SOLVAY NV OP 8 MEI 2012 GIDS M.B.T. DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN SOLVAY NV OP 8 MEI 2012 Deze Gids is opgesteld met als doel om bepaalde nieuwe bepalingen toe te lichten die van toepassing zijn op de volgende gewone algemene

Nadere informatie

XI. TOEGESTAAN KAPITAAL 239 NV XXX

XI. TOEGESTAAN KAPITAAL 239 NV XXX XI. TOEGESTAAN KAPITAAL 239 NV XXX Home> Artikel 603 Afdeling IV. - Het toegestane kapitaal Onderafdeling I. - Beginselen Artikel 603 De tekst van art. 603 is van toepassing met ingang van 06.02.2001.

Nadere informatie

VOLMACHTFORMULIER VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

VOLMACHTFORMULIER VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VOLMACHTFORMULIER VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING Ondergetekende: naam en voornaam / (vennootschaps)naam: adres / zetel: eigenaar van: aandelen van de vennootschap; en/of eigenaar van: warrants

Nadere informatie

Extracten van het wetboek van vennootschappen

Extracten van het wetboek van vennootschappen Extracten van het wetboek van vennootschappen Art. 533bis. [ 1 1. De oproepingen tot de algemene vergadering van een vennootschap waarvan de aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een markt als

Nadere informatie

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS THROMBOGENICS NAAMLOZE VENNOOTSCHAP DIE EEN OPENBAAR BEROEP OP HET SPAARWEZEN DOET te 3001 Heverlee, Gaston Geenslaan 1 RPR Leuven 0881.620.924 (de Vennootschap ) OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE

Nadere informatie

Tax Shelter voor Starters - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Startersvennootschappen

Tax Shelter voor Starters - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Startersvennootschappen 13 mei 2019 - update n.a.v. de wijzigingen door de wet van 28 april 2019 Tax Shelter voor Starters - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Startersvennootschappen Deze checklist heeft

Nadere informatie

STEMMING PER BRIEFWISSELING

STEMMING PER BRIEFWISSELING AANNEMINGSMAATSCHAPPIJ CFE NV hierna «CFE» Herrmann-Debrouxlaan 40-42 - B-1160 BRUSSEL RPR Brussel : 0400.464.795 STEMMING PER BRIEFWISSELING Gelieve het formulier ingevuld, op elke pagina geparafeerd

Nadere informatie

IV. KAPITAALVERHOGING MET WAARMERKING

IV. KAPITAALVERHOGING MET WAARMERKING IV. KAPITAALVERHOGING MET WAARMERKING 1. Begripsomschrijving In geval van kapitaalverhoging door inbreng in speciën, kunnen de houders van converteerbare obligaties of van inschrijvingsrechten, de conversie

Nadere informatie

GR punt 32: Openbare werken - project afkoppelen Beukendreef - Pollare-Dorp - riolering Roost - goedkeuring samenwerkingsovereenkomst

GR punt 32: Openbare werken - project afkoppelen Beukendreef - Pollare-Dorp - riolering Roost - goedkeuring samenwerkingsovereenkomst GR20130912 punt 32: Openbare werken - project 21.990 - afkoppelen Beukendreef - Pollare-Dorp - riolering Roost - goedkeuring samenwerkingsovereenkomst De Raad Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet;

Nadere informatie

VOLMACHTFORMULIER VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

VOLMACHTFORMULIER VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VOLMACHTFORMULIER VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING Ondergetekende: naam en voornaam / (vennootschaps)naam: adres / zetel: eigenaar van: aandelen van de vennootschap; en/of eigenaar van: warrants

Nadere informatie

INTERVEST OFFICES & WAREHOUSES NV

INTERVEST OFFICES & WAREHOUSES NV INTERVEST OFFICES & WAREHOUSES NV Naamloze vennootschap Openbare vastgoedbevak naar Belgisch recht Uitbreidingstraat 18 2600 Berchem-Antwerpen Ondernemingsnummer 0458.623.918 FORMULIER VOOR DE UITOEFENING

Nadere informatie

4 lokale PPS-projecten : PPS-projecten van de lokale besturen en van de ervan afhangende rechtspersonen;

4 lokale PPS-projecten : PPS-projecten van de lokale besturen en van de ervan afhangende rechtspersonen; PPS Decreet 18 JULI 2003. - Decreet betreffende Publiek-Private Samenwerking. Publicatie : 19-09-2003 Inwerkingtreding : 29-09-2003 Inhoudstafel HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen. Art. 1-2 HOOFDSTUK II.

Nadere informatie

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS naamloze vennootschap Researchdreef 60, 1070 Brussel Ondernemingsnr. 0403.053.608 (RPR Brussel) ("UCB NV") OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS De aandeelhouders worden

Nadere informatie

RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN

RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN 13 mei 2019 - Aanpassing na de wet van 28 april 2019 Tax Shelter voor Groeibedrijven - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Groeibedrijven Deze checklist heeft betrekking op rechtstreekse

Nadere informatie

Uit: VERORDENING (EG) NR. 2157/2001 VAN DE RAAD van 8 oktober 2001 betreffende het statuut van de Europese vennootschap (SE):

Uit: VERORDENING (EG) NR. 2157/2001 VAN DE RAAD van 8 oktober 2001 betreffende het statuut van de Europese vennootschap (SE): Uit: VERORDENING (EG) NR. 2157/2001 VAN DE RAAD van 8 oktober 2001 betreffende het statuut van de Europese vennootschap (SE): TITEL III STRUCTUUR VAN DE SE Artikel 38 Onder de in deze verordening gestelde

Nadere informatie

Tax Shelter voor Starters - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Startersvennootschappen

Tax Shelter voor Starters - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Startersvennootschappen 26 april 2018 - update n.a.v. de wijzigingen door de wet van 26 maart 2018 Tax Shelter voor Starters - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Startersvennootschappen Deze checklist

Nadere informatie

REGELMENT MET BETREKKING TOT AMBULANTE HANDEL

REGELMENT MET BETREKKING TOT AMBULANTE HANDEL REGELMENT MET BETREKKING TOT AMBULANTE HANDEL INHOUD A. ALGEMENE BEPALINGEN 3 B. AANVRAAG VOOR STANDPLAATSEN 3 C. TOEWIJZINGSREGELS VOOR STANDPLAATSEN 3 D. UITBATING TIJDENS DE AMBULANTE HANDEL 4 E. SLOTBEPALINGEN

Nadere informatie

VOLMACHT. De ondergetekende, (volledige naam en adres van de aandeelhouder; voor een rechtspersoon, volledige benaming, zetel en ondernemingsnummer)

VOLMACHT. De ondergetekende, (volledige naam en adres van de aandeelhouder; voor een rechtspersoon, volledige benaming, zetel en ondernemingsnummer) VOLMACHT De ondergetekende, (volledige naam en adres van de aandeelhouder; voor een rechtspersoon, volledige benaming, zetel en ondernemingsnummer) houder van (aantal) aande(e)l(en) van de naamloze vennootschap

Nadere informatie

1 Retail Estates / GVV Formulier voor de uitoefening van het recht van uittreding Vertrouwelijk

1 Retail Estates / GVV Formulier voor de uitoefening van het recht van uittreding Vertrouwelijk 1 Naamloze Vennootschap Openbare vastgoedbevak naar Belgisch recht Maatschappelijke zetel te Industrielaan 6, 1740 Ternat (België) Ondernemingsnummer: 0434.797.847 (RPR Brussel) FORMULIER VOOR DE UITOEFENING

Nadere informatie

LOTUS BAKERIES NV VOLMACHTFORMULIER GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING LOTUS BAKERIES

LOTUS BAKERIES NV VOLMACHTFORMULIER GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING LOTUS BAKERIES LOTUS BAKERIES NV VOLMACHTFORMULIER GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING LOTUS BAKERIES Lees en volg aandachtig de volgende instructies: - Duid slechts één enkele gevolmachtigde aan op p. 1 - VUL

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

PINGUINLUTOSA Naamloze Vennootschap Romenstraat Staden (Westrozebeke) (de Vennootschap)

PINGUINLUTOSA Naamloze Vennootschap Romenstraat Staden (Westrozebeke) (de Vennootschap) PINGUINLUTOSA Naamloze Vennootschap Romenstraat 3 8840 Staden (Westrozebeke) (de Vennootschap) RPR Ieper BTW BE 0402.777.157 ------------------------------ Bijzonder verslag van de raad van bestuur in

Nadere informatie

GALAPAGOS. Uitnodiging voor de Buitengewone Algemene Vergadering van 19 mei 2014

GALAPAGOS. Uitnodiging voor de Buitengewone Algemene Vergadering van 19 mei 2014 GALAPAGOS Naamloze Vennootschap Generaal De Wittelaan L11 A3, 2800 Mechelen, België Ondernemingsnummer: 0466.460.429 RPR Mechelen Uitnodiging voor de Buitengewone Algemene Vergadering van 19 mei 2014 De

Nadere informatie

BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR AAN DE AANDEELHOUDERS

BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR AAN DE AANDEELHOUDERS UCB NV - Researchdreef 60, 1070 Brussel - Ondernemingsnr. 0403.053.608 (RPR Brussel) BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR AAN DE AANDEELHOUDERS over het gebruik en de nagestreefde doeleinden van het

Nadere informatie

Houder van. aandelen op naam (doorhalen wat niet past)

Houder van. aandelen op naam (doorhalen wat niet past) Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Fountain NV die zal worden gehouden in Eigenbrakel op maandag 26 mei 2014 MODEL VAN VOLMACHT Indien u zich op deze Vergadering wenst te

Nadere informatie

Het recht van uittreding kan slechts worden uitgeoefend voor zover het om aandelen gaat waarmee de aandeelhouder tegen het voorstel van

Het recht van uittreding kan slechts worden uitgeoefend voor zover het om aandelen gaat waarmee de aandeelhouder tegen het voorstel van 1 CARE PROPERTY INVEST Naamloze Vennootschap Openbare vastgoedbevak naar Belgisch recht Die een openbaar beroep op het spaarwezen heeft gedaan Maatschappelijke zetel: Plantin en Moretuslei 220, 2018 Antwerpen

Nadere informatie

VAN DE VELDE NV Lageweg Schellebelle Ondernemingsnummer

VAN DE VELDE NV Lageweg Schellebelle Ondernemingsnummer VAN DE VELDE NV Lageweg 4 9260 Schellebelle Ondernemingsnummer 0448 746 744 Oproeping voor de gewone en buitengewone algemene vergadering van woensdag 29 april 2009 De Raad van Bestuur nodigt de aandeelhouders

Nadere informatie

1 Opdracht 3. 2 Voorgenomen verrichting 4. 3 Weerslag van de voorgestelde uitgifte op de toestand van de bestaande aandeelhouders 6.

1 Opdracht 3. 2 Voorgenomen verrichting 4. 3 Weerslag van de voorgestelde uitgifte op de toestand van de bestaande aandeelhouders 6. Verslag van de Commissaris met betrekking tot de uitgifte van warrants Opties Barco 03 Personeel België 2010 en Opties Barco 03 Personeel Buitenland 2010 met opheffing van voorkeurrecht overeenkomstig

Nadere informatie

GIDS M.B.T. DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN SOLVAC NV OP 8 MEI 2012

GIDS M.B.T. DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN SOLVAC NV OP 8 MEI 2012 GIDS M.B.T. DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN SOLVAC NV OP 8 MEI 2012 Deze Gids is opgesteld met als doel om bepaalde nieuwe bepalingen toe te lichten die van toepassing zijn op de volgende gewone algemene

Nadere informatie

Volmacht voor de Buitengewone Algemene Vergadering van 25 maart 2013

Volmacht voor de Buitengewone Algemene Vergadering van 25 maart 2013 Naamloze vennootschap Recherchedreef 60, 1070 Brussel Ondernemingsnr. 0403.053.608 (RPR Brussel) ( UCB NV ) Volmacht voor de Buitengewone Algemene Vergadering van 25 maart 2013 BELANGRIJK: Om geldig te

Nadere informatie

STEMMING BIJ VOLMACHT. Voornaam Naam... Adres..

STEMMING BIJ VOLMACHT. Voornaam Naam... Adres.. STEMMING BIJ VOLMACHT De ondergetekende, Voornaam Naam.... Adres.. of Benaming. Juridische vorm.... Maatschappelijke zetel. hier vertegenwoordigd door... (naam, voornaam en functie van de vertegenwoordiger)

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 september 2013 Toelichting Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IGEAN.

Nadere informatie

G R O E P B R U S S E L L A M B E R T

G R O E P B R U S S E L L A M B E R T G R O E P B R U S S E L L A M B E R T Naamloze Vennootschap Maatschappelijke zetel: Marnixlaan 24 1000 Brussel Ondernemingsnummer: 0407.040.209 RPR Brussel De aandeelhouders en obligatiehouders worden

Nadere informatie

INFORMATIEMEMORANDUM inzake het 2016 Aandelenoptieplan

INFORMATIEMEMORANDUM inzake het 2016 Aandelenoptieplan KINEPOLIS GROUP NV Naamloze vennootschap die publiek beroep doet of gedaan heeft op het spaarwezen Eeuwfeestlaan 20 1020 Brussel Ondernemingsnummer BTW BE 0415.928.179 RPR Brussel (hierna de "Vennootschap")

Nadere informatie

OPROEPING JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN QRF COMM. VA OP 16 MEI 2017

OPROEPING JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN QRF COMM. VA OP 16 MEI 2017 OPROEPING JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN QRF COMM. VA OP 16 MEI 2017 Geachte Aandeelhouder, Betreft : Gewone algemene vergadering van 16 mei 2017 om 14 uur De Statutaire Zaakvoerder heeft het genoegen

Nadere informatie

tekst van: www.binnenland.vlaanderen.be/patrimonium/modellen/bestandeninhtm/wegen/jurtekstwegen.doc WEGEN

tekst van: www.binnenland.vlaanderen.be/patrimonium/modellen/bestandeninhtm/wegen/jurtekstwegen.doc WEGEN tekst van: www.binnenland.vlaanderen.be/patrimonium/modellen/bestandeninhtm/wegen/jurtekstwegen.doc I Openbare wegen versus private wegen WEGEN In de wetgeving wordt er geen definitie gegeven van het begrip

Nadere informatie

LOTUS BAKERIES NV OPROEPING GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

LOTUS BAKERIES NV OPROEPING GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING LOTUS BAKERIES NV OPROEPING GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING De raad van bestuur heeft het genoegen de aandeelhouders en de houders van warrants van Lotus Bakeries NV uit te nodigen tot de Gewone

Nadere informatie

Heraanleg kruispunt Driekoningen. Infovergadering 16 november 2016

Heraanleg kruispunt Driekoningen. Infovergadering 16 november 2016 Heraanleg kruispunt Driekoningen Infovergadering 16 november 2016 www.wegenenverkeer.be/sint-niklaas Sylvie Syryn Communicatieverantwoordelijke Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen 2 Agentschap Wegen en Verkeer

Nadere informatie

VIOHALCO NV Marnixlaan 30, 1000 Brussel, België RPM (Brussel) BIJ TE WONEN

VIOHALCO NV Marnixlaan 30, 1000 Brussel, België RPM (Brussel) BIJ TE WONEN VIOHALCO NV Marnixlaan 30, 1000 Brussel, België 0534.941.439 RPM (Brussel) OPROEPING OM DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 10 JULI 2015 BIJ TE WONEN De Raad van Bestuur van Viohalco

Nadere informatie

GIPOD Generiek InformatiePlatform Openbaar Domein

GIPOD Generiek InformatiePlatform Openbaar Domein GIPOD Generiek InformatiePlatform Openbaar Domein Zonder omwegen naar meer synergie en minder hinder Luc De Kock (AGIV) Probleemstelling Huidige toestand Inname van het openbaar domein: gewenste situatie

Nadere informatie

I. Grensoverschrijdende fusie door overneming van Eindhoven De Kroon B.V.

I. Grensoverschrijdende fusie door overneming van Eindhoven De Kroon B.V. Xior Student Housing Naamloze Vennootschap, OGVV naar Belgisch recht Mechelsesteenweg 34 bus 108, 2018 Antwerpen (België), RPR (Antwerpen, afdeling Antwerpen) 0547.972.794 (de "Vennootschap" of "Xior")

Nadere informatie

INFOVERGADERING Vernieuwen van de Albert I-laan vak Cardijnlaan-Louisweg (noordzijde)

INFOVERGADERING Vernieuwen van de Albert I-laan vak Cardijnlaan-Louisweg (noordzijde) INFOVERGADERING Vernieuwen van de Albert I-laan vak Cardijnlaan-Louisweg (noordzijde) 14/04/2018 PROGRAMMA Verwelkoming + inleiding, burgemeester Geert Vanden Broucke Toelichting van het ontwerp, studiebureau

Nadere informatie

Havanastraat- SW/OU/ Rioleringwerken en wegeniswerken. Aannemer : Toezicht Aannemer: Toezicht S/A:

Havanastraat- SW/OU/ Rioleringwerken en wegeniswerken. Aannemer : Toezicht Aannemer: Toezicht S/A: Coördinatievergadering N : 02 d.d.: 07/12/2016 Project : Soort Werk Havanastraat- SW/OU/11511 Rioleringwerken en wegeniswerken Aannemer : Toezicht Aannemer: Toezicht S/A: Gsm: Gsm: Aanwezigheden Naam Sigel

Nadere informatie

SEQUANA MEDICAL. Naamloze vennootschap

SEQUANA MEDICAL. Naamloze vennootschap SEQUANA MEDICAL Naamloze vennootschap Maatschappelijke zetel: "AA Tower", Technologiepark 122, 9052 Gent, België BTW BE 0707.821.866 Rechtspersonenregister Gent, afdeling Gent UITNODIGING BUITENGEWONE

Nadere informatie

Wet van 13 maart 2016 op het statuut van en het toezicht op de verzekerings- of herverzekeringsondernemingen, de artikelen 107 tot 122.

Wet van 13 maart 2016 op het statuut van en het toezicht op de verzekerings- of herverzekeringsondernemingen, de artikelen 107 tot 122. de Berlaimontlaan 14 BE-1000 Brussel tel. +32 2 221 35 88 fax + 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Mededeling Brussel, 2 juni 2017 Kenmerk: NBB_2017_18 uw correspondent:

Nadere informatie

Opgesteld te Halle op 7 september 2009. De Raad van bestuur, Bijlage: Staat van activa en passiva per 31/07/2009. Piet Colruyt), bestuurder

Opgesteld te Halle op 7 september 2009. De Raad van bestuur, Bijlage: Staat van activa en passiva per 31/07/2009. Piet Colruyt), bestuurder Verslag van de Raad van Bestuur van Etn. Fr. Colruyt NV aan de Buitengewone Algemene Vergadering van de aandeelhouders van 16 oktober 2009 inzake doelwijziging De Raad van Bestuur verklaart te zijn samengekomen

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA

INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA AFDELING 1 : VOORAFGAANDE BEPALINGEN Artikel 1.1: Bij toepassing van artikel 37 van de Statuten wordt een intern reglement opgesteld. Zonder strijdig te zijn met de bindende

Nadere informatie

GIPOD Generiek InformatiePlatform Openbaar Domein

GIPOD Generiek InformatiePlatform Openbaar Domein Generiek InformatiePlatform Openbaar Domein Zonder omwegen naar meer synergie en minder hinder Wat is het probleem? Informatie over innames openbaar domein zit verspreid of is niet gekend Moeilijkheden

Nadere informatie

Oproeping tot de algemene vergadering van aandeelhouders

Oproeping tot de algemene vergadering van aandeelhouders MELEXIS naamloze vennootschap die een openbaar beroep op het spaarwezen doet Rozendaalstraat 12, 8900 Ieper RPR Gent, afdeling Ieper 0435.604.729 (de vennootschap ) Oproeping tot de algemene vergadering

Nadere informatie

1 HIB/SIR Formulier voor de uitoefening van het recht van uittreding Finale versie Vertrouwelijk HOME INVEST BELGIUM

1 HIB/SIR Formulier voor de uitoefening van het recht van uittreding Finale versie Vertrouwelijk HOME INVEST BELGIUM 1 HOME INVEST BELGIUM FORMULIER BETREFFEND DE UITOEFENING VAN HET RECHT VAN UITTREDING OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 77 VAN DE WET VAN 12 MEI 2014 BETREFFENDE DE GEREGLEMENTEERDE VASTGOEDVENNOOTSCHAPPEN Dit document

Nadere informatie

Uitnodiging infoavond

Uitnodiging infoavond Uitnodiging infoavond uw kenmerk ons kenmerk datum aantal pagina s 20.123 infoavond september 2015 2 contactpersoon tel. e-mail Gertjan Winten (Aquafin) +32 (0)3 450 45 45 contact@aquafin.be Werken in

Nadere informatie

INCLUSIE INVEST cvba-so. Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met Sociaal Oogmerk. Veilig investeren met respect!

INCLUSIE INVEST cvba-so. Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met Sociaal Oogmerk. Veilig investeren met respect! INCLUSIE INVEST cvba-so Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met Sociaal Oogmerk Veilig investeren met respect! Maatschappelijke zetel : Breugelweg 200 3900 OverpeltOndernemingsnummer

Nadere informatie

OPROEPING TOT DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING DIE ZAL WORDEN GEHOUDEN OP 22 APRIL 2014

OPROEPING TOT DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING DIE ZAL WORDEN GEHOUDEN OP 22 APRIL 2014 TiGenix Naamloze vennootschap die een openbaar beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen Romeinse straat 12 bus 2 3001 Leuven BTW BE 0471.340.123 RPR Leuven OPROEPING TOT DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

QRF Comm. VA Openbare vastgoedbevak naar Belgisch recht Leopold de Waelplaats 8/ Antwerpen BTW BE (RPR Antwerpen)

QRF Comm. VA Openbare vastgoedbevak naar Belgisch recht Leopold de Waelplaats 8/ Antwerpen BTW BE (RPR Antwerpen) QRF Comm. VA Openbare vastgoedbevak naar Belgisch recht Leopold de Waelplaats 8/1 2000 Antwerpen BTW BE 0537.979.024 (RPR Antwerpen) FORMULIER BETREFFEND DE UITOEFENING VAN HET RECHT VAN UITTREDING VASTGESTELD

Nadere informatie