Welkom aan de Technische Hochschule Brandenburg!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom aan de Technische Hochschule Brandenburg!"

Transcriptie

1 Welkom aan de Technische Hochschule Brandenburg! De Technische Hochschule Brandenburg (TH Brandenburg) is een jonge universiteit, aanwezig in een historische omgeving, met een aantrekkelijk en toekomstgericht studieaanbod. Studeer samen met andere studenten uit meer dan vijftig landen, in één van de drie vakgebieden business, informatica & media of techniek en ervaar de toegepaste wetenschap in zeer moderne lokalen. Doe praktische ervaringen op tijdens jouw studies dankzij onze regionale partners uit de industrie, business, ambacht en management. De project- en praktijkgerichte opleidingen aan de TH Brandenburg worden perfect aangevuld met de internationale samenwerking met Europese en overzeese partners. Je kan dus jouw academisch profiel verrijken met een semester in het buitenland. Daarenboven is onze persoonlijke aandacht voor iedere student een belangrijke pijler, waarmee de TH Brandenburg zich aangenaam onderscheidt van de anderen. Het is vanzelfsprekend dat alle opleidingen met de internationaal erkende bachelor of master aansluiten. Klein, maar fijn Op een steenworp afstand van het bruisende Berlijn, ligt de in 1992 opgerichte Fachhochschule, in de duizendjaar oude stad Brandenburg an der Havel. Dit te midden van een prachtig landschap met meren en rivieren. Onbescheiden durven we te zeggen dat onze 3000 studenten niet alleen op een van de vriendelijkste, maar ook op een van de mooiste campussen uit Duitsland studeren, die met zijn historische en moderne gebouwen en zijn korte afstanden nog niet iedereen overtuigd heeft.

2 Inhoud 1 - Ons studieaanbod in een oogopslag 2 - Toelatingsvoorwaarden 3 - Inschrijving voor buitenlandse studenten

3 1 - Ons studieaanbod in een oogopslag Vakgebied Studierichting Diploma Quota * Business Beroepsbegeleidende Bachelor Bachelor of Arts (B.A.) Bedrijfseconomie Bedrijfseconomie Bachelor of Science (B.Sc.) ja Grondlagen - Leiden - Sturen Bedrijfseconomie Master of Science (M.Sc.) ja Innovatief - Integratief - Internationaal Security Management Master of Science (M.Sc.) Technologie- en Master of Science (M.Sc.) Innovatiemanagement Bedrijfsinformatica Bachelor of Science (B.Sc.) Bedrijfsinformatica Master of Science (M.Sc.) Informatica & media Informatica Bachelor of Science (B.Sc.), Master of Science (M.Sc.) Online-SG Media-informatica Bachelor of Science (B.Sc.), Master of Science (M.Sc.) Applied Computer Science Bachelor of Science (B.Sc.) Medische informatica Bachelor of Science (B.Sc.) Digitale media (M.Sc.) Techniek Werktuigbouwkunde Bachelor of Engineering (B. Eng.) Mechatronica en automatisering Bachelor of Engineering (B. Eng.) IT-Elektronica Bachelor of Engineering (B. Eng.) Mikrosystemtechniek en optische Bachelor of Engineering (B. technologieën Eng.) Energie-efficiënte technische Master of Engineering systemen (M.Eng.) Computer Aided Robust Master of Engineering Engineering (M.Eng.) ja * - Beperking van het aantal beschikbare studieplaatsen

4 2 - Toelatingsvoorwaarden Voor een toelating heb je een school- of studiediploma nodig die je kwalificeert om aan een Duitse universiteit te studeren. Uni-Assist ( hoofdstuk Immatrikulation für ausländische Studierende ) gaat na of jouw huidige diploma of jouw eerder geleverde prestaties aan een buitenlandse universiteit worden erkend voor een opleiding aan de TH Brandenburg. Daarnaast moet je een bewijs voorleggen dat je een geavanceerde kennis van de Duitse taal hebt (minstens B2-niveau volgens GER). Merk op dat je met B2-taalvaardigheden slechts in een voorbereidende taalcursus Duits met DSH-proef kan worden ingeschreven. Voor een inschrijving in een cursus (opleiding) moet je succesvol een TestDaF-proef (minstens 12 punten) of een DSH-proef afleggen. 3 - Inschrijving voor buitenlandse studenten Alle buitenlandse studenten moeten zich via Uni-Assist inschrijven. Daar worden de aanvragen voor alle cursussen nagekeken om zeker te zijn dat deze volledig zijn en eves voldoen aan de voorwaarden. Als de documenten correct zijn, worden ze vanuit Uni-Assist verzonden naar TH Brandenburg. De TH Brandenburg beslist dan over jouw toelating. Merk op dat de verwerking door Uni-Assist betalend is. De bij Uni-Assist ingeleverde documenten moeten officieel erkend zijn.

5 4 - De aanvraagprocedure in een oogopslag De universiteit verschaft geen studiebeurzen. Toelatingen zijn slechts in het wintersemester mogelijk ( Hoofdstuk Academische Kalender ). Uitzonderingen: voor de opleidingen Technologie- en innovatiemanagement en Computer Aided Robust Engineering is de toelating slechts in het zomersemester mogelijk, voor de opleiding Energie-efficiënte technische systemen is de toelating zowel in zomer- als wintersemester mogelijk. Daarnaast zijn voor onze masteropleidingen een bewijs van kennis van de Engelse taal en een werkervaring vereist. Neem bij twijfel contact op met de International Office van de THB via: auslandsamt@th-brandenburg.de. Voor een definitieve inschrijving, na de toelating via Uni-Assistent, heb je jouw paspoort en een geldige verblijfsvergunning nodig alsook een verzekeringscertificaat, een geldig Duits ziekenfonds en een betalingsbewijs van de semesterbeurzen. Visa- en reisinformatie Om aan de THB te kunnen worden ingeschreven, heb je een studentenvisum nodig. Houd er rekening mee dat de visumaanvraag meerdere maanden in beslag kan nemen. Actuele informatie over de visa-verplichtingen vindt u terug op de wegpagina van Het ministerie van Buitenlandse zaken. Belangrijk: Het visum moet het juiste doel van verblijf aangeven. Een toeristenvisum is dus niet voldoende! Een verandering in het soort visum is na aankomst niet meer mogelijk. Visa worden door de Duitse ambassades in het buitenland verleend voor maximaal drie maanden. Op verzoek wordt jouw visum voor studiedoeleinden, na afloop van drie maanden, verlengd door de dienst vreemdelingenzaken van de stad Brandenburg an der Havel. De geldigheidsduur van het visum is van essentieel belang.

6 Academische kalender In vergelijking met een schooljaar is een academisch jaar een beetje anders ingedeeld. Merk op dat het einde van de lesperiode niet (!) het einde van de academische verplichtingen betekent. In de meeste gevallen moet je op het einde examens afleggen en ook jouw papers tijdig indienen. Houd hiermee rekening bij het plannen van jouw reis- en vakantieplannen. Wintersemester Introductieweek voor nieuwe studenten Lesperiode Examenperiode Midden september Eind september tot eind januari Tot midden februari Sommersemester Lesperiode Examenperiode Midden maart tot eind juni Tot midden juli De exacte data en termijnen voor het huidige jaar kan je terugvinden in onze academische kalender. Deadlines Toelatingen zijn alleen in het wintersemester mogelijk (Uitgezonderd de opleidingen Technologie- en innovatiemanagement, Computer Aided Robust Engineering en Energie-efficiënte technische systemen. Hoofdstuk Inschrijving voor buitenlandse studenten ). De aanvraagperiode voor cursussen met beperkte instroom loopt tot 15/07, voor cursussen zonder beperking is een inschrijving mogelijk tot 30/09. Wij raden je echter aan ten gevolgde van de lange verwerkingstijd bij Uni-Assist ( Hoofdstuk Inschrijving voor buitenlandse studenten ) tijdig (minstens 4 weken voor afloop van de deadline) in te schrijven. Wanneer je je vroeg genoeg inschrijft, kan je ontbrekende documenten toch nog later inleveren.

7 Beurzen De kosten voor levensonderhoud in Brandenburg an der Havel bedragen ongeveer 500 à 600 euro per maand. Er zijn talloze manieren om een studiebeurs in Duitsland te verkrijgen. De actuele mogelijkheden kan je terugvinden op de wegpagina van de Deutschen Akademischen Austauschdienstes DAAD. Daarnaast beloont de TH Brandenburg de reizende studenten nog eens bovenop de beurzen. Studenten, die alleen een permanent verblijf in Brandenburg an der Havel hebben, kunnen jaarlijks een woonpremie van 100 euro verkrijgen. Bovendien actualiseert Studentenwerk de beschikbare jobaanbiedingen, zodat u dat hier ook kan terugvinden. Huisvesting en andere voorzieningen Je woont op onze campus in de studentenwoning en je kan tegelijk dankzij het semesterticket de deelstaat Brandenburg en Berlijn naar hartenlust ontdekken. Het semesterticket, dat alle ingeschreven studenten krijgen na betaling van 215 euro, geeft recht op onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer in de deelstaat Brandenburg en Berlijn en de regionale treinen naar Magdeburg. Voor de studentenwoning, gelegen op de campus, ontvang je samen met de toelatingsformulieren van de TH Brandenburg een voorstel voor een kamerreservering. Informatie over de woningen kan je terugvinden bij Studentenwerk. Wil je graag elders wonen? Dan zorg je zelfstandig voor een onderkomen, bijvoorbeeld online of bij Allgemeinen Studierendenausschuss (AStA). Onze barrière-vrije en gezinsvriendelijke campus biedt naast een restaurant en cafetaria ook ruime sport- en vrijetijdsactiviteiten. Informatie hiervoor kan je terugvinden bij de AStA. Een voorproefje van het aanbod van ons restaurant vind je hier. En wanneer in het begin niets meer lijkt te gaan, wanneer je hulp bij administratieve zaken of andere nodig hebt, kom dan gerust langs bij de International Office. Onze medewerkers en student-assistenten helpen je graag verder met de dagdagelijkse zaken.

8 De Stad Brandenburg an der Havel De Stad Brandenburg an der Havel heeft drie historische stadsdelen: Altstadt, Neustadt en Dominsel. De Altstadt en de Neustadt worden door de rivier de Havel gedeeld. De twee stadstorens, overblijfselen van de stadswallen en stadsmuren, verwijzen naar de oude gotische stadsvestigingen. Met meer dan vierhonderd monumenten alleen al in de historische binnenstad behoort de stad tot de grootste monumenten-bezitters van de deelstaat Brandenburg. Meer dan de helft van alle historische gebouwen zijn gerestaureerd, met inbegrip van het stadssymbool een Roland uit steen, voor het oude stadhuis. (afbeelding hier) Het stadsbeeld wordt voornamelijk door de Havel gekenmerkt. De bosrijke omgeving, de weilanden en de talloze meren nodigen uit voor sport en recreatie. In de winter kan men op de toegevroren meren schaatsen of van de Marienberg rodelen. Bij warmere temperaturen zijn de watersporten zoals zeilen, motorboot varen, roeien, vissen of zwemmen erg in trek. Aan de mooie meren uit de regio nodigen de romantische oevers en stranden uit tot baden en luieren. Op de gemarkeerde paden kunnen wandelaars en fietsers waar voor hun geld krijgen. Paardrijders en vliegliefhebbers zullen er goede omstandigheden vinden en zelfs golfers kunnen hun sport binnen handbereik beoefenen. Wat vele mensen in Duitsland niet weten is dat het de stad Brandenburg an der Havel is die zijn naam heeft geschonken aan de deelstaat Brandenburg. Om het prachtige landschap te verkenning in de direct of wijde omgeving loont het zeker en vast om een fiets, een kano of een zeilboot te huren. Havel-rondvaarten zijn een populaire mogelijkheid om de stad te leren kenen vanuit een andere invalshoek. Actuele informatie over culturele evenementen en andere vrijetijdszaken te doen in en rond Brandenburg an der Havel vind je hier terug.

GEZOCHT. denkers & doeners. studereninduitsland.nl

GEZOCHT. denkers & doeners. studereninduitsland.nl GEZOCHT denkers & doeners studereninduitsland.nl Weleens gedacht aan studeren in Duitsland? Studeren in Duitsland, nog niet zo veel Nederlanders doen het. Toch heeft Duitsland enorm veel te bieden: aan

Nadere informatie

Master in de journalistiek

Master in de journalistiek BRUSSEL t Master in de journalistiek Faculteit Sociale Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook

Nadere informatie

Immigratie Studeren. Studeren - Universiteit. Aangeven dat u zich wilt inschrijven. Verklaren dat u graag wilt inschrijven voor een cursus.

Immigratie Studeren. Studeren - Universiteit. Aangeven dat u zich wilt inschrijven. Verklaren dat u graag wilt inschrijven voor een cursus. - Universiteit Ik zou mij graag inschrijven in een universiteit. Aangeven dat u zich wilt inschrijven Ik zou mij graag inschrijven in een universiteit. Ik zou mij graag inschrijven voor. Verklaren dat

Nadere informatie

Taalreizen Canada, Vancouver

Taalreizen Canada, Vancouver Taalreizen Canada, Vancouver HIGHLIGHTS Bruisende studentenstad Wintersport in de Rocky Mountains Walvissen spotten in de Stille Oceaan VANCOUVER Vancouver is één van de mooiste steden in de wereld. Het

Nadere informatie

VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN ERKEND TRAJECT NAAR WERK DOOR VDAB. boekhouden en informatica WWW.VOORBEREIDINGSJAAR.

VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN ERKEND TRAJECT NAAR WERK DOOR VDAB. boekhouden en informatica WWW.VOORBEREIDINGSJAAR. ERKEND TRAJECT NAAR WERK DOOR VDAB VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN boekhouden en informatica IN ÉÉN SCHOOLJAAR KLAAR OM TE STUDEREN IN HET NEDERLANDS WWW.VOORBEREIDINGSJAAR.BE Ik

Nadere informatie

Verder studer e n. Wat je best weet als student in spé

Verder studer e n. Wat je best weet als student in spé Verder studer e n Wat je best weet als student in spé Alles over verder studeren Alles over centen voor studenten www.centenvoorstudenten.be www.cebud.be www.studietoelagen.be Lees ook onze folder Studietoelage

Nadere informatie

id 919 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok

id 919 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok id 919 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Master eerste studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Arbeids- en Organisatiepsychologie Land (bestemming)

Nadere informatie

13/10/2014. Erasmus + Waarom exchange?

13/10/2014. Erasmus + Waarom exchange? Erasmus + 2015 2016 Erasmus+ 2015-2016 Erasmus + beleid door IRMO Mobiliteitsproject van de EU 2014 2020 en andere exchange mogelijkheden administratie door SAC 13-10-2014 pag. 1 13-10-2014 pag. 2 Waarom

Nadere informatie

Studeren en onderzoek in Duitsland De beursprogramma s van de DAAD. Universiteit Hasselt 7 oktober 2013

Studeren en onderzoek in Duitsland De beursprogramma s van de DAAD. Universiteit Hasselt 7 oktober 2013 Studeren en onderzoek in Duitsland De beursprogramma s van de DAAD Universiteit Hasselt 7 oktober 2013 Dorien Schroyen dorien.schroyen@diplo.de Florence Lamand florence.lamand@diplo.de DAAD: werkterrein

Nadere informatie

DIA-STIPENDIUM VOOR STUDENTEN (WO/HBO)

DIA-STIPENDIUM VOOR STUDENTEN (WO/HBO) DIA-STIPENDIUM VOOR STUDENTEN (WO/HBO) DOELSTELLING Het DIA-Stipendium-programma wordt financieel mogelijk gemaakt door de Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD) en het ministerie van Onderwijs,

Nadere informatie

id 65 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase Klinische- en Gezondheidspsychologie

id 65 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase Klinische- en Gezondheidspsychologie id 65 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie Land (bestemming) Frankrijk Universiteit

Nadere informatie

Erasmus + 2015 2016. Mobiliteitsproject van de EU 2014 2020 en andere exchange mogelijkheden. 10-12-2014 pag. 1

Erasmus + 2015 2016. Mobiliteitsproject van de EU 2014 2020 en andere exchange mogelijkheden. 10-12-2014 pag. 1 Erasmus + 2015 2016 Mobiliteitsproject van de EU 2014 2020 en andere exchange mogelijkheden 10-12-2014 pag. 1 Erasmus+ 2015-2016 Erasmus + beleid door IRMO administratie door SAC 10-12-2014 pag. 2 Erasmus

Nadere informatie

INSCHRIJVEN AAN DE HOGESCHOOL

INSCHRIJVEN AAN DE HOGESCHOOL Je wil je inschrijven aan de Hogeschool en je zoekt informatie op het internet. De teksten zijn gebaseerd op de website van de Hogeschool Antwerpen. Voor de correcte info van dit moment: surf naar www.ha.be.

Nadere informatie

ID 343 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Master eerste studiefase (hoofdinschrijving) Pedagogische Wetenschappen.

ID 343 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Master eerste studiefase (hoofdinschrijving) Pedagogische Wetenschappen. ID 33 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Master eerste studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Pedagogische Wetenschappen optie: Land (bestemming) Aan welke universiteit/onderwijsinstelling

Nadere informatie

Master in de meertalige communicatie

Master in de meertalige communicatie BRUSSEL t Master in de meertalige communicatie Faculteit Letteren Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als

Nadere informatie

DIA-STIPENDIUM VOOR STUDENTEN (WO/HBO)

DIA-STIPENDIUM VOOR STUDENTEN (WO/HBO) DIA-STIPENDIUM VOOR STUDENTEN (WO/HBO) DOELSTELLING Het DIA-Stipendium-programma wordt financieel mogelijk gemaakt door de DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) en het ministerie van Onderwijs,

Nadere informatie

beginnen de lessen van het tweede semester al. 300 Goedkoop voor de streek Dicht bij de stad en dicht bij de campus

beginnen de lessen van het tweede semester al. 300 Goedkoop voor de streek Dicht bij de stad en dicht bij de campus id 63 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor tweede studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Land (bestemming) Frankrijk Universiteit Université de Provence (Aix-Marseille

Nadere informatie

Voorlichting Econometrie & Operationele Research. Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde

Voorlichting Econometrie & Operationele Research. Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde Voorlichting Econometrie & Operationele Research Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde Vier bacheloropleidingen Bedrijfskunde Econometrie & Operationele Research Economie en Bedrijfseconomie

Nadere informatie

Algemene informatie. Klinische- en Gezondheidspsychologie. Land (bestemming) Aan welke universiteit/onderwijsinstelling heb je gestudeerd-

Algemene informatie. Klinische- en Gezondheidspsychologie. Land (bestemming) Aan welke universiteit/onderwijsinstelling heb je gestudeerd- Algemene informatie id 17 Leeftijd (op het moment dat je op Erasmus vertrok): 19 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) opleiding optie: Land (bestemming)

Nadere informatie

DID Koln. 5/5 (2 beoordeling(en)) Lees Tarief WEP! 2438 Tarief WEP! - TAALREIS - KEULEN, DUITSLAND

DID Koln. 5/5 (2 beoordeling(en)) Lees Tarief WEP! 2438 Tarief WEP! - TAALREIS - KEULEN, DUITSLAND - TAALREIS - KEULEN, DUITSLAND - TAALREIS - KEULEN, DUITSLAND Keulen, gelegen aan de oevers van de Rijn in West-Duitsland, nodigt je uit voor een sprong in de tijd. Ontdek deze moderne stad die goed verankerd

Nadere informatie

Algemene Informatie. id 618 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus. Klinische- en Gezondheidspsychologie

Algemene Informatie. id 618 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus. Klinische- en Gezondheidspsychologie Algemene Informatie id 618 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) Bachelor derde studiefase opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie

Nadere informatie

BRUSSEL t. Master in het tolken. Faculteit Letteren

BRUSSEL t. Master in het tolken. Faculteit Letteren BRUSSEL t Master in het tolken Faculteit Letteren Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je elders een

Nadere informatie

Master in de journalistiek

Master in de journalistiek BRUSSEL t Master in de journalistiek Faculteit Sociale Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen aan 16 verschillende

Nadere informatie

ID 370 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok

ID 370 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok ID 370 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Pedagogische Wetenschappen optie: Orthopedagogiek Land (bestemming) Spanje Aan welke universiteit/onderwijsinstelling

Nadere informatie

Naam opleiding: Molecular Science & Technology. Toelating

Naam opleiding: Molecular Science & Technology. Toelating Naam opleiding: Molecular Science & Technology Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas

Nadere informatie

Valérie Gillis. Universiteit Antwerpen Departement Communicatie. In opdracht voor International Students Office

Valérie Gillis. Universiteit Antwerpen Departement Communicatie. In opdracht voor International Students Office Valérie Gillis Universiteit Antwerpen Departement Communicatie In opdracht voor International Students Office +32 3 265 31 89 internationalstudents@uantwerpen.be Hoger onderwijs in Vlaanderen Twee cycli:

Nadere informatie

VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN. Erkend traject naar werk door VDAB. Boekhouden of informatica SCHOOLJAAR 2014-2015

VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN. Erkend traject naar werk door VDAB. Boekhouden of informatica SCHOOLJAAR 2014-2015 Erkend traject naar werk door VDAB VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN Boekhouden of informatica SCHOOLJAAR 2014-2015 In één schooljaar klaar om te studeren in het Nederlands WWW.VOORBEREIDINGSJAAR.BE

Nadere informatie

Aanmelding & toelating. Nhu Ngan Trang MSc Admissions Officer

Aanmelding & toelating. Nhu Ngan Trang MSc Admissions Officer Aanmelding & toelating Nhu Ngan Trang MSc Admissions Officer Op de agenda Toelatingsvoorwaarden master Directe toelating of schakelprogramma Hoe zit het met mijn toelating? Alle informatie vind je ook

Nadere informatie

Algemene Informatie. id 400 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus

Algemene Informatie. id 400 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus Algemene Informatie id 400 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) Bachelor derde studiefase opleiding Pedagogische Wetenschappen optie: Sociale

Nadere informatie

Wat was de prijs/maand om deze accommodatie te huren? 180 euro + extra kosten (gas, elektriciteit, water, internet). In totaal ong. 220.

Wat was de prijs/maand om deze accommodatie te huren? 180 euro + extra kosten (gas, elektriciteit, water, internet). In totaal ong. 220. VRAAG ANTWOORD Gewoon een nummer voor de administratie van de bevraging Heb je een taaltest moeten afleggen voor je mocht starten met studeren aan de universiteit die je gekozen hebt? Nee Hoe zag de academische

Nadere informatie

academiejaar begint half oktober en eindigt eind januari. de examens beginnen begin Hoe zag de academische kalender eruit?

academiejaar begint half oktober en eindigt eind januari. de examens beginnen begin Hoe zag de academische kalender eruit? VRAAG ANTWOORD Gewoon een nummer voor de administratie van de bevraging 53 Heb je een taaltest moeten afleggen voor je mocht starten met studeren aan de universiteit die je gekozen hebt? Nee academiejaar

Nadere informatie

Vergelijking bachelor programma s Tilburg School of Economics and Management

Vergelijking bachelor programma s Tilburg School of Economics and Management Vergelijking bachelor programma s Tilburg School of and Business Afkorting BE EOR ECO EBE FE IBA Wat is de voertaal? Nederlands Nederlands of Engels mogelijk, vanaf 2 e jaar Engels Engels Nederlands, vanaf

Nadere informatie

RICHTLIJNEN UITGAANDE ERASMUSSTUDENTEN - STUDIEVERBLIJVEN

RICHTLIJNEN UITGAANDE ERASMUSSTUDENTEN - STUDIEVERBLIJVEN RICHTLIJNEN UITGAANDE ERASMUSSTUDENTEN - STUDIEVERBLIJVEN 1. De uitwisseling wordt ingericht voor volgende studenten: a. BA3 studenten Communicatiewetenschappen b. Master studenten Communicatiewetenschappen

Nadere informatie

26 maart 2015. 1. Algemene regels

26 maart 2015. 1. Algemene regels Je inschrijving wijzigen of stoppen met studeren tijdens het academiejaar en de gevolgen hiervan voor de kinderbijslag en de studietoelagen van de Vlaamse overheid 26 maart 2015 1. Algemene regels Wanneer

Nadere informatie

Get out of the building! Studie en stage in het buitenland

Get out of the building! Studie en stage in het buitenland Get out of the building! Studie en stage in het buitenland Programma 10:00 11:00 uur Inleiding / Mattijs Blekemolen Studie in het buitenland / Kim Voogdt Stage in het buitenland / Anne-Marleen Olthof Ruimte

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. College in Boston (Engeland) Bestemming. Waarom dit programma?

EASY LANGUAGES. College in Boston (Engeland) Bestemming. Waarom dit programma? EASY LANGUAGES College in Boston (Engeland) Waarom dit programma? Vanaf 16 jaar Combinatie met cursus Engels mogelijk Vele academische en professionele vakken Muziek programma Gastgezin of residentie Middelbaar

Nadere informatie

Apollo Dublin - Maynooth University

Apollo Dublin - Maynooth University Home Op taalreis vertrekken Engels Ierland Dublin Apollo Dublin - Maynooth University - TAALREIS - DUBLIN, IERLAND - TAALREIS - DUBLIN, IERLAND Dublin ligt op de oostkust van Ierland en is één van de boeiendste

Nadere informatie

Algemene Informatie. id 588 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus. Master of Science in de educatieve studies

Algemene Informatie. id 588 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus. Master of Science in de educatieve studies Algemene Informatie id 588 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) Master eerste studiefase opleiding Master of Science in de educatieve studies

Nadere informatie

id 826 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase start examenperiode 6 Juni

id 826 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase start examenperiode 6 Juni id 826 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Arbeids- en Organisatiepsychologie Land (bestemming)

Nadere informatie

INTAKEPROCEDURE VOOR DE BACHELOR NA BACHELOR IN DE LANDSCHAPSONTWIKKELING

INTAKEPROCEDURE VOOR DE BACHELOR NA BACHELOR IN DE LANDSCHAPSONTWIKKELING INTAKEPROCEDURE VOOR DE BACHELOR NA BACHELOR IN DE LANDSCHAPSONTWIKKELING A. Kandidaat-studenten met een buitenlands bachelor diploma Indien je over een buitenlands bachelor diploma beschikt, dien je eerst

Nadere informatie

cursussen zijn er niet Basis Frans 400 euro Goed Op 3 metrohaltes Augustus Bureau gegaan

cursussen zijn er niet Basis Frans 400 euro Goed Op 3 metrohaltes Augustus Bureau gegaan id 16 Studiefase op het moment dat je op Bachelor tweede studiefase Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Land (bestemming) Frankrijk Universiteit Lille Charles de Gaulle Wanneer

Nadere informatie

500pln, ongeveer 215 euro. Niet noodzakelijk, lessen worden in het Engels gegeven. appartement. 900pln, ongeveer 210 euro.

500pln, ongeveer 215 euro. Niet noodzakelijk, lessen worden in het Engels gegeven. appartement. 900pln, ongeveer 210 euro. id 12 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Master tweede studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie: Volwassenen Land (bestemming) Polen

Nadere informatie

Algemene informatie. Klinische- en Gezondheidspsychologie: Volwassenen. Aan welke universiteit/onderwijsinstelling heb je gestudeerd-

Algemene informatie. Klinische- en Gezondheidspsychologie: Volwassenen. Aan welke universiteit/onderwijsinstelling heb je gestudeerd- Algemene informatie id 220 Leeftijd (op het moment dat je op Erasmus vertrok): 22 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) opleiding optie: Land (bestemming)

Nadere informatie

id 742 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase nee 650 euro

id 742 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase nee 650 euro id 742 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Arbeids- en Organisatiepsychologie Land (bestemming)

Nadere informatie

nee Ja, ook Engels gedeeld appartement

nee Ja, ook Engels gedeeld appartement ID 124 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie Land (bestemming) Spanje Aan welke

Nadere informatie

Algemene Informatie. id 406 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus

Algemene Informatie. id 406 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus Algemene Informatie id 406 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) Master tweede studiefase opleiding Master of Science in de pedagogische wetenschappen

Nadere informatie

id 727 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok nee Nee

id 727 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok nee Nee id 727 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Pedagogische Wetenschappen optie: Onderwijs- en Opleidingskunde

Nadere informatie

Wintersemester 13 oktober - 13 februari (of langer, afhankelijk van examens) Sommersemester 15 april - 20 juli

Wintersemester 13 oktober - 13 februari (of langer, afhankelijk van examens) Sommersemester 15 april - 20 juli Algemene Informatie id 640 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) Bachelor derde studiefase opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie

Nadere informatie

Lees onderstaande richtlijnen grondig door vooraleer je aanvraag in te dienen! Je kan slechts één dossier, per opleiding, per academiejaar indienen.

Lees onderstaande richtlijnen grondig door vooraleer je aanvraag in te dienen! Je kan slechts één dossier, per opleiding, per academiejaar indienen. Lees onderstaande richtlijnen grondig door vooraleer je aanvraag in te dienen! DEADLINE VOOR HET INDIENEN VAN JE DOSSIER Je kan slechts één dossier, per opleiding, per academiejaar indienen. Je vraagt

Nadere informatie

Algemene Informatie. id 442 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus. Klinische- en Gezondheidspsychologie

Algemene Informatie. id 442 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus. Klinische- en Gezondheidspsychologie Algemene Informatie id 442 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) Bachelor derde studiefase opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie

Nadere informatie

Algemene Informatie. id 490 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus

Algemene Informatie. id 490 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus Algemene Informatie id 490 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) Master eerste studiefase opleiding Master of Science in de psychologie afstudeerrichting:

Nadere informatie

Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Klinische- en Gezondheidspsychologie

Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Klinische- en Gezondheidspsychologie ALGEMENE INFORMATIE id 38 Leeftijd (op het moment dat je op Erasmus vertrok): 0 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving)

Nadere informatie

nee nee nee, engels appartement

nee nee nee, engels appartement ALGEMENE INFORMATIE id 363 Leeftijd (op het moment dat je op Erasmus vertrok): 20 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving)

Nadere informatie

Klinische- en Gezondheidspsychologie: Volwassenen. nee. 300 euro. neen. neen. huis

Klinische- en Gezondheidspsychologie: Volwassenen. nee. 300 euro. neen. neen. huis ALGEMENE INFORMATIE id 81 Leeftijd (op het moment dat je op Erasmus vertrok): 22 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Master eerste studiefase (hoofdinschrijving)

Nadere informatie

id 18 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase Pedagogische Wetenschappen Orthopedagogiek Land (bestemming)

id 18 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase Pedagogische Wetenschappen Orthopedagogiek Land (bestemming) id 18 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Pedagogische Wetenschappen optie: Orthopedagogiek Land (bestemming) Spanje Universiteit

Nadere informatie

Wo masteropleiding Milieuwetenschappen (MSc) (Uitlopende programmering) A. Toelating tot de masteropleiding Niet van toepassing

Wo masteropleiding Milieuwetenschappen (MSc) (Uitlopende programmering) A. Toelating tot de masteropleiding Niet van toepassing Uitvoeringsregeling master 2016-2017 Faculteit Management, Science and & Technology Wo masteropleiding Milieuwetenschappen (MSc) (Uitlopende programmering) Einde nieuwe instroom: 31 augustus 2015 Einde

Nadere informatie

OPEN DAGEN WO MAART 2016. Kijk voor aanvullende informatie op de site van de universiteit. Lever tijdig een roze formulier in bij de decanenkamer.

OPEN DAGEN WO MAART 2016. Kijk voor aanvullende informatie op de site van de universiteit. Lever tijdig een roze formulier in bij de decanenkamer. OPEN DAGEN WO MAART 2016 Kijk voor aanvullende informatie op de site van de universiteit. Lever tijdig een roze formulier in bij de decanenkamer. 1 MAART 2016 (13:00-16:00) Meeloopdag Bestuurskunde: Economie

Nadere informatie

Oceanië. Voor meer informatie over visa neem contact op met de ambassade of het consulaat.

Oceanië. Voor meer informatie over visa neem contact op met de ambassade of het consulaat. Oceanië Australië Geldig paspoort: ja Visum: ja, als je voor minder dan drie maanden gaat studeren in Australië is een toeristenvisum voldoende, hiermee mag je echter niet werken daar. Verder bestaat er

Nadere informatie

id 895 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor tweede studiefase

id 895 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor tweede studiefase id 895 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor tweede studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie Land (bestemming) Denemarken Aan welke universiteit/onderwijsinstelling

Nadere informatie

Wat was de prijs/maand om deze accommodatie te huren? 326 Hoe was de prijs/kwaliteit verhouding voor deze accommodatie?

Wat was de prijs/maand om deze accommodatie te huren? 326 Hoe was de prijs/kwaliteit verhouding voor deze accommodatie? VRAAG ANTWOORD Gewoon een nummer voor de administratie van de bevraging 55 Heb je een taaltest moeten afleggen voor je mocht starten met studeren aan de universiteit die je gekozen hebt? Nee Hoe zag de

Nadere informatie

Premasterprogramma Psychologie 11 maart 2016. Jan van Rooij Serena Verdonk Margot Starkenburg

Premasterprogramma Psychologie 11 maart 2016. Jan van Rooij Serena Verdonk Margot Starkenburg Premasterprogramma Psychologie 11 maart 2016 Jan van Rooij Serena Verdonk Margot Starkenburg huishoudelijke mededelingen - voorlichting duurt tot 12.00 uur - 12.15 13.00 in deze zaal: Plan your master

Nadere informatie

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt?

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt? Erasmusbestemming: Universität Heidelberg Academiejaar: 2014. - 2015. Twee semesters Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Tot de universiteit behoren

Nadere informatie

Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Klinische- en Gezondheidspsychologie. Aan welke universiteit/onderwijsinstelling heb je gestudeerd-

Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Klinische- en Gezondheidspsychologie. Aan welke universiteit/onderwijsinstelling heb je gestudeerd- ALGEMENE INFORMATIE id 360 Leeftijd (op het moment dat je op Erasmus vertrok): 20 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving)

Nadere informatie

id 760 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase Klinische- en Gezondheidspsychologie

id 760 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase Klinische- en Gezondheidspsychologie id 760 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie Land

Nadere informatie

id 922 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok

id 922 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok id 922 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie Land

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling bij de Onderwijs- en examenregeling wo bacheloropleiding Informatiekunde

Uitvoeringsregeling bij de Onderwijs- en examenregeling wo bacheloropleiding Informatiekunde 1 Faculteit Management, Science and Technology Uitvoeringsregeling bij de Onderwijs- en examenregeling 2014-2015 wo bacheloropleiding Informatiekunde U2014/02463 De uitvoeringsregeling treedt in werking

Nadere informatie

RITCS SCHOOL OF ARTS TOELATINGSPROEVEN 2018 PROFESSIONELE BACHELOR AUDIOVISUELE KUNSTEN

RITCS SCHOOL OF ARTS TOELATINGSPROEVEN 2018 PROFESSIONELE BACHELOR AUDIOVISUELE KUNSTEN RITCS SCHOOL OF ARTS TOELATINGSPROEVEN 2018 PROFESSIONELE BACHELOR Foto: Airbox door Annika Wallis RITCS School of Arts Campus Dansaert Antoine Dansaertstraat 70 1000 Brussel + 32 2 507 14 11 TOELATINGSPROEVEN

Nadere informatie

id 35 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase Arbeids- en Organisatiepsychologie Land (bestemming)

id 35 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase Arbeids- en Organisatiepsychologie Land (bestemming) id 35 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Arbeids- en Organisatiepsychologie Land (bestemming) Polen Universiteit

Nadere informatie

Erasmusbestemming: University of Sheffield... Academiejaar: 2008-2009

Erasmusbestemming: University of Sheffield... Academiejaar: 2008-2009 Erasmusbestemming: University of Sheffield... Academiejaar: 2008-2009 Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Sheffield is de derde grootste stad van

Nadere informatie

Algemene Informatie. id 576 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus. Master of Science in de psychologie

Algemene Informatie. id 576 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus. Master of Science in de psychologie Algemene Informatie id 576 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) Master eerste studiefase opleiding Master of Science in de psychologie afstudeerrichting:

Nadere informatie

Aanvraag tot toelating tot pre-master Psychologie 2015-2016 Faculteit der Gedrags- en Maatschappij Wetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen

Aanvraag tot toelating tot pre-master Psychologie 2015-2016 Faculteit der Gedrags- en Maatschappij Wetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen Aanvraag tot toelating tot pre-master Psychologie 2015-2016 Faculteit der Gedrags- en Maatschappij Wetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen Deze formulieren s.v.p. opsturen naar: Toelatingscommissie

Nadere informatie

nee 400 euro niet per se niet per se kot

nee 400 euro niet per se niet per se kot ID 35 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding optie: Land (bestemming) Aan welke universiteit/onderwijsinstelling heb je gestudeerd- Wanneer

Nadere informatie

TAALCURSUSSEN & EXAMENS

TAALCURSUSSEN & EXAMENS TAALCURSUSSEN & EXAMENS FEBURARI JULI 2015 Goethe Institut Brüssel Sprache. Kultur. Deutschland. DUITS LEREN in 92 landen aan 13 instituten in Duitsland of op afstand. www.goethe.de/deutschkurse Goethe

Nadere informatie

Algemene Informatie. id 508 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus

Algemene Informatie. id 508 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus Algemene Informatie id 508 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) Bachelor derde studiefase opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie

Nadere informatie

Klinische- en Gezondheidspsychologie: Volwassenen EXAMENS IN DECEMBER NEE APPARTEMENT

Klinische- en Gezondheidspsychologie: Volwassenen EXAMENS IN DECEMBER NEE APPARTEMENT ALGEMENE INFORMATIE id 76 Leeftijd (op het moment dat je op Erasmus vertrok): 2 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Master eerste studiefase (hoofdinschrijving)

Nadere informatie

ELSEVIER HULP BIJ STUDIEKEUZE

ELSEVIER HULP BIJ STUDIEKEUZE ELSEVIER HULP BIJ STUDIEKEUZE Naam:... Klas:... Stap : Wat Kan ik? Voor welke vakken haal(de) je de hoogste cijfers op school? Aardrijkskunde Algemene natuurwetenschappen Bewegen, sport en maatschappij

Nadere informatie

Voor de master (uitlopende programmering) worden vanaf de OER geen nieuwe studenten meer toegelaten.

Voor de master (uitlopende programmering) worden vanaf de OER geen nieuwe studenten meer toegelaten. Uitvoeringsregeling master 2016-2017 Faculteit Management, Science & Technology wo masteropleiding Software Engineering (uitlopende programmering) (Master of Science Software Engineering) De voertaal in

Nadere informatie

Wat na je bacheloropleiding aan Hogeschool PXL?

Wat na je bacheloropleiding aan Hogeschool PXL? Wat na je bacheloropleiding aan Hogeschool PXL? n Bachelor in de agro- en biotechnologie 2 Beste PXL-student, Als (bijna) kersverse professionele bachelor zoek je misschien een geschikte overgang naar

Nadere informatie

Opleidingen aanwezig op de oriëntatiemarkt

Opleidingen aanwezig op de oriëntatiemarkt Saxion Open 24 januari Deventer Opleidingen aanwezig op de oriëntatiemarkt Life Science, Design & Technology ROOD Economie, Management & Organisatie BLAUW - Archeologie - Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Nadere informatie

Verzoek tot toelating

Verzoek tot toelating Verzoek tot toelating Masteropleidingen Universiteit Leiden versie: februari 2008 International students are referred to the form that can be downloaded from www.mastersinleiden.nl Voor wie is dit formulier?

Nadere informatie

Het was ongeveer 15 minuten fietsen naar het centrum en iets verder naar de campus.

Het was ongeveer 15 minuten fietsen naar het centrum en iets verder naar de campus. Algemene Informatie id 493 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) Master tweede studiefase opleiding Master of Science in de pedagogische wetenschappen

Nadere informatie

Deze formulieren s.v.p. opsturen naar: Toelatingscommissie Psychologie t.a.v. mw. A.I. Emmen Grote Kruisstraat 2/1 9712 TS GRONINGEN

Deze formulieren s.v.p. opsturen naar: Toelatingscommissie Psychologie t.a.v. mw. A.I. Emmen Grote Kruisstraat 2/1 9712 TS GRONINGEN Aanvraag tot toelating tot Master Opleiding Psychologie 2015-2016 (voor studenten met een bachelor Psychologie Nederlandse Universiteit, niet bestemd voor studenten van de RUG) Deze formulieren s.v.p.

Nadere informatie

Studeren in Nederland

Studeren in Nederland Studeren in Nederland Annekee de Jager Kaj Temme Nederlandse Ambassade Brussel Leuven, 27 oktober 2015 Inhoud 1. Nederland 2. Waarom studeren in Nederland? 3. Onderwijs in Nederland 4. Nederlandse studentensteden

Nadere informatie

ID 214 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Schoolpsychologie

ID 214 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Schoolpsychologie ID 1 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Schoolpsychologie Land (bestemming) Nederland Aan welke universiteit/onderwijsinstelling

Nadere informatie

Overzicht. Studiekeuze Bachelor-masterstructuur (bama) Overgang SO naar HO Praktisch Studeren doe je zelf maar niet alleen

Overzicht. Studiekeuze Bachelor-masterstructuur (bama) Overgang SO naar HO Praktisch Studeren doe je zelf maar niet alleen Start to study Overzicht Studiekeuze Bachelor-masterstructuur (bama) Overgang SO naar HO Praktisch Studeren doe je zelf maar niet alleen Hoe maak je een goede studiekeuze? Studiekeuze Neem je tijd! begin

Nadere informatie

Leerkrediet 2011 2012

Leerkrediet 2011 2012 2011 WAT IS HET LEERKREDIET? Het leerkrediet trad in werking in 2008-2009. Dit betekent dat elke student bij zijn eerste inschrijving een rugzak met 140 meekrijgt. De student gebruikt bij zijn inschrijving

Nadere informatie

Algemene Informatie. id 564 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus

Algemene Informatie. id 564 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus Algemene Informatie id 564 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) Master eerste studiefase opleiding Master of Science in de psychologie afstudeerrichting:

Nadere informatie

STUDIEGIDS (v. 3.0) INLEIDING

STUDIEGIDS (v. 3.0) INLEIDING STUDIEGIDS (v. 3.0) DEZE STUDIEGIDS GEEFT EEN OVERZICHT VAN DE OPLEIDINGEN EN DE VOORWAARDEN. VANAF 2014 KUNNEN SOMMIGE COLLEGES VIA INTERNET GEVOLGD WORDEN. ANDERE COLLEGES VEREISEN DAT DE STUDENT DE

Nadere informatie

Mandarijn in Shanghai, Hutong School

Mandarijn in Shanghai, Hutong School EASY LANGUAGES Mandarijn in Shanghai, Hutong School Programma overzicht: Intensieve Mandarijnse cursus Vanaf 18 jaar Accommodatie in modern appartement 2 weken tot 1 jaar Alle niveaus Bestemming Taalcursus

Nadere informatie

Klaar voor een universitaire studie in Vlaanderen?

Klaar voor een universitaire studie in Vlaanderen? Klaar voor een universitaire studie in Vlaanderen? Februari 2019 Mieke Vermeire Marnix Van Roosbroeck International Students Office Universiteit Antwerpen +32 3 265 31 89 internationalstudents@uantwerpen.be

Nadere informatie

Master in het vertalen

Master in het vertalen BRUSSEL t Master in het vertalen Faculteit Letteren Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je elders een

Nadere informatie

Algemene Informatie. id 430 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus

Algemene Informatie. id 430 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus Algemene Informatie id 430 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) Bachelor derde studiefase opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie

Nadere informatie

ID 142 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Klinische- en Gezondheidspsychologie

ID 142 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Klinische- en Gezondheidspsychologie ID 1 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie Land (bestemming) Aan welke universiteit/onderwijsinstelling

Nadere informatie

Infosessie LOBW 25/11/2014. Programma infosessie: Erasmus + Waarom exchange?

Infosessie LOBW 25/11/2014. Programma infosessie: Erasmus + Waarom exchange? Erasmus + 2015 2016 Erasmus+ 2015-2016 Infosessie LOBW dinsdag 25 november 2014, 16u Exchange coordinator LOBW: Prof. De Martelaer Sinds 1 september: Internationalisation coordinator faculteit LK Katrijn

Nadere informatie

Algemene Informatie. id 606 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus

Algemene Informatie. id 606 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus Algemene Informatie id 606 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) Master eerste studiefase opleiding Master of Science in de psychologie afstudeerrichting:

Nadere informatie

Masters Software Engineering en Computer Science Programma, toelating en wijze van studeren

Masters Software Engineering en Computer Science Programma, toelating en wijze van studeren Masters Software Engineering en Computer Science Programma, toelating en wijze van studeren Bastiaan Heeren Master Software Engineering (60 ec) Thema Vakken EC Software architecture - Design patterns -

Nadere informatie