26 APR rj) provinsje fryslân provincie frys1.n. Partij voor de Dieren T.a.v. mevrouw Van der Zanden. Leeuwarden, 26 april 2016 Verzonden,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "26 APR. 2016. rj) provinsje fryslân provincie frys1.n. Partij voor de Dieren T.a.v. mevrouw Van der Zanden. Leeuwarden, 26 april 2016 Verzonden,"

Transcriptie

1 Partij voor de Dieren T.a.v. mevrouw Van der Zanden provinsje fryslân provincie frys1.n postbus hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) telefax: (058) rj) Leeuwarden, 26 april 2016 Verzonden, 26 APR Ons kenmerk : Afdeling : Stêd en Plattelân Behandeld door : Hidde Zemel /(058) of h.zemel@fryslan.frl Uw kenmerk Bijlage(n) Onderwerp : beantwoording schriftelijke vragen over zwanenjacht Geachte mevrouw Van der Zanden, Uw schriftelijke vragen op grond van artikel 39 van het Reglement van Orde, binnengekomen op 18 maart 2016, beantwoorden wij als volgt. Inleidende toelichting: In Fryslân is een ontheffing verleend, op grond waarvan afschot van zwanen mogelijk is. Re cent is landelijk ophef ontstaan over de jacht op zwanen in het Groene Hart. Dit was onder meer naar aanleiding van een uitzending van Een Vandaag op 24 februari ji., waarin was te zien dat de dieren, nadat ze geschoten waren, nog langere tijd in leven waren. De desbetref fende jagers lieten hun hond de zwanen aanvallen en over de grond slepen. Naar verluidt ging dit ook gepaard met het breken van botten en worden de dieren soms ook met gebro ken vleugels achtergelaten, of aan hun nek doodgeslingerd. Inmiddels is de politie een On derzoek gestart. Korte reactie op inleidende toelichting: De ontheffing (d.d. 29 januari 2015) heeft een looptijd tot 31 december Deze ontheffing is aan de Faunabeheereenheid Fryslân (verder: Fbe) verleend voor de afschot van uitslui tend knobbelzwanen (Cygnus olor) in het kader van schadebestrijding, niet voor jacht. De Fbe kan op grond van deze ontheffing machtigingen verlenen aan de betreffende jachtakte houder. Op basis van de gegevens van de Fbe, werden er in de periode in Fryslân 227 dieren gedood. Met nadruk wijzen wij erop dat afschot pas in uiterste situaties mag plaatsvinden, wanneer preventieve maatregelen geen effect hebben gehad. - 1 / 5- Ons kenmerk:

2 b Vraag 1: Is er in Fîyslân, voor zover ook bekend, sprake van dergelijke misstanden? Zo ja, welke maatregelen worden hiertegen genomen? Zo nee, hoe controleert u dit? Antwoord vraag 1: Nee, dergelijke misstanden komen in Fryslân, voor zover ons bekend, niet voor. De ge noemde ontheffing en beheer- en schadebestrijdingsregelingen staan afschot op de wijze die u beschrijft niet toe. Er wordt door de toezichthouders van de FUMO en de politie toezicht 1J) gehouden. Tijdens controles is geconstateerd dat de voorschriften verbonden aan de onthef fing en de wet worden nageleefd. De heer H.H. de Bruin heeft namens de Fbe tevens aangegeven dat de vertoonde beelden absoluut niet representatief zijn voor de gang van zaken bij afschot. Vraag 2: Zijn rapporten beschikbaar van controles? Zo ja, dan zou onze fractie hier graag een afschrift van ontvangen. Zo nee, waarom niet? Antwoord vraag 2: Nee, deze rapporten zijn niet beschikbaar. Op het moment dat er overtredingen van de ge noemde ontheffing en wettelijke bepalingen worden geconstateerd, wordt hier rapportage van gemaakt. Indien door de toezichthouders wordt geconstateerd dat er niet aan de onthef fing en wettelijke bepalingen wordt voldaan, wordt door de betreffende toezichthouder aan de Fbe opdracht gegeven de machtiging van de betreffende jager in te trekken. Omdat er bij de tot nu toe gehouden controles geen misstanden zijn geconstateerd, zijn er geen rapporta ges opgemaakt. Vraag 3: Hoe vaak wordt gecontroleerd op naleving van regels op het gebied van dierenwelzijn bij deze verjagingsacties? Welk percentage van de verjagingsacties vindt hierdoor onder (ge deeltelijk) toezicht plaats? Antwoord vraag 3: Op dit moment wordt er vijf â tien keer per jaar gecontroleerd. Bij de controles is er sprake van risicogericht toezicht. Omdat vanuit ervaringen uit het verleden is gebleken dat het risico op overtredingen bij deze verjagingsacties in Fryslân klein is, wordt er vijf â tien keer per jaar gecontroleerd. In de periode zijn er 111 machtigingen door de Fbe verleend. Uitgaande van vijf tot tien controles per jaar, ging het in die periode dus over ongeveer 4,5 9% van de ver leende machtigingen. Vraag 4: Deelt u de mening dat het bejagen van dieren met hagelpatronen voor veel dierenleed zorgt, omdat hagelpatronen honderden metaaldelen bevatten die op dieren in volle beweging wor den afgevuurd met als resultaat dat een groot aantal dieren wordt aangeschoten, om vetvol gens een pijnlijke dood te sterven? -2/5- Ons kenmerk:

3 - 3/5 Ons provinsje fryslân t Antwoord vraag 4: Nee, wij delen de mening dat jagen op knobbelzwanen met hagelpatronen voor veel dierenleed zorgt niet. De vraag is gebaseerd op de aanname dat er op een groot aantal dieren wordt geschoten. Op grond van de ontheffing mogen er maximaal twee knobbelzwanen per -l 1 verjagingsactie worden gedood (voorschrift 11). Jagers schieten gericht op een enkele zwaan en niet op groepen. Bij een verjagingsactie kan zowel gebruik gemaakt worden van een hagelgeweer als ook van een kogelbuks. Het maximaal doden van twee zwanen per verjagingsactie sluit niet aan bij het geschetste beeld van het schieten op een groep. Vraag 5: Deelt u de mening dat dit vooral het geval is bij dieren zoals knobbeizwanen, die te groot zijn om door hagel dodelijk geraakt te worden? Zo nee, waarom niet? Antwoord vraag 5: Nee, wij delen deze mening niet. Zoals bij antwoord 4 vermeld, kan zowel het hagelgeweer als ook de kogelbuks gebruikt worden en mag er niet op groepen worden geschoten. Een weidelijk jager (i.e. een jager die gedragscodes voor jagers met respect voor dier en milieu in acht neemt) zal afhankelijk van de situatie beslissen welk soort geweer en welk soort patroon en kaliber het best past bij de verjagingsactie. Een goed gericht hagelschot is voor knobbelzwanen direct dodelijk. Daarnaast geven wij u mee dat het schieten met een hagelpatroon ook vanuit veilig heids overweging gedaan wordt. Een kogel kan tot op zeer grote afstand ook gevaarlijk zijn voor mensen en andere dieren in de omgeving. Bij het gebruik van hagelpatronen is dit gevaar veel kleiner. Vraag 6: Bent u bereid om het doden van dieren met hagelpatronen niet langer toe te staan? Zo nee, waarom niet? Antwoord vraag 6: Nee, hiertoe zijn wij niet bereid. Aangezien er niet geschoten wordt op groepen en het ha gelpatroon onder de hierboven genoemde randvoorwaarden effectief is, ontbreekt naar onze mening de aanleiding om de ontheffing hier op aan te passen. Vraag 7: Zwanen zijn tamelijk grote dieren die, naar veîwachting, nadat ze uit de lucht zijn geschoten, niet direct dood zijn. Hoe worden in Fryslân dieren die niet direct dood zijn, alsnog gedood? Antwoord vraag 7: Verjagingsacties worden gericht gehouden, waarbij individueel maximaal twee zwanen ge dood kunnen worden. Wij gaan er vanuit dat de betreffende zwaan na het eerste schot dode lijk is geraakt. Is dit onverhoopt niet het geval, dan laat een weidelijk jager direct daarop een genadeschot volgen. - kenmerk:

4 t Vraag 8: Welk percentage van de dieren die worden aangeschoten, is na de verjagingsactie nog in leven? Antwoord vraag 8: Uit de ervaring van de heer H.H. de Boer, namens de Fbe, blijkt dat in vrijwel 99% van de gevallen een aangeschoten dier direct dood is. In de uitzonderlijke gevallen dat dit niet ge beurt, laat de jager direct een vangschot (genadeschot) volgen. Dit past bij het eerderge noemde kader van weidelijkheid: een jager dient lijden van het dier zo veel mogelijk te voor kômen. Voor het overige verwijzen wij u verder naar de antwoorden op vragen vijf, zes en zeven. Vraag 9: In de ontheffing spreekt u van verjagingsactie. Kunt u aangeven wanneer volgens u de ene verjagingsactie eindigt en de volgende begint? Antwoord vraag 9: In de ontheffing van 29januari 2015 is dit niet gedefinieerd. In de praktijk is er sprake van het einde van een verjagingsactie, als de te verjagen vogels zijn verdreven van het betreffende perceel. Bij opnieuw invallende dieren kan een nieuwe verjagingsactie ingezet worden. Vraag 10: In de ontheffing wordt gesproken over eerder genomen preventieve maatregelen. Kunt u aangeven welke maatregelen dat zijn, waar en hoe deze zijn getroffen en waarom deze naar uw mening niet afdoende werkten? Antwoord vraag 10: Het betreft hier preventieve maatregelen die getroffen moeten zijn volgens de Handreiking faunaschade. Hierbij worden als optische maatregel veelal stokken met plastic linten of plas tic zakken of vlaggen geplaatst in het land met schadegewas. Als akoestische maatregel kunnen bijvoorbeeld gaskanonnen worden ingezet. Indien door de toezichthouders wordt geconstateerd dat er geen preventieve maatregelen zijn getroffen wordt door hen aan de Fbe opdracht gegeven de machtiging van de betreffende jager in te trekken. De ervaring in de praktijk is dat preventieve maatregelen afzonderlijk niet altijd even goed werken en dat zwanen zich hier in deze gevallen niet altijd aan storen. Een effectieve verjaagactie betekent dat er preventieve middelen op het land worden ge plaatst en wanneer dit niet blijkt te werken er verjaagd wordt met ondersteunend afschot. Op die wijze Ieren zwanen dat vlaggen gecombineerd kunnen gaan met afschot van een soort genoot. In een volgend geval zullen de zwanen bij het zien van de preventieve middelen niet op dat land komen omdat ze dat associëren met afschot. Het is eerst aan de grondgebruiker (plaatsen preventieve middelen) en daarna aan de jager (ondersteunend afschot) om een dergelijke consequente verjagingsactie uit te voeren. - 4 /5 - Ons kenmerk:

5 Vraagil: Is er, voor het verlenen van de ontheffing, ook gebruik gemaakt van deze, of andere, alternatieve verjaagmethoden? Zo nee, waarom heeft u dan toch ontheffing verleend? Zo ja, kunt u -[ 4 daar dan een toelichting op geven en wat zijn daarvan de resultaten? Antwoord vraag 11: Ja, pas als ten minste twee preventieve maatregelen (waarvan ten minste één visueel) inge zet zijn geweest en deze niet effectief zijn geweest, mag overgegaan worden tot verjaging ondersteund met afschot (voorschrift 7). Alternatieve maatregelen (preventieve maatregelen) zijn aldus onlosmakelijk met afschot verbonden. CIII) Ç.I) Voor het overige verwijzen wij u verder naar het antwoord op vraag 10. Vraag 12: Houdt u actief bij wat de jongste ontwikkelingen zijn op het gebied van verjagen van zwanen en andere zogenaamd schadelijke vogels? Zo ja, hoe? Zo nee, waarom niet? Antwoord vraag 12: Ja. De toepasselijke handreikingen zoals de Handreiking Faunaschade van het Faunafonds worden gevolgd, en relevante vakliteratuur en andere uitgaven worden bijgehouden. Vraag 13: Verjaging door middel van akoestische en visuele middelen blijkt in Utrecht even goed te werken als afschot. Is het College hiervan op de hoogte? Zo nee, kunt u dit uitleggen, mede in het licht van uw antwoord op de vorige vraag? Zo ja, bent u bereid deze methoden ook in Fiyslân toe te gaan passen? Antwoord vraag 13: Ja, onze ontheffing voorziet hierin. Er wordt in Fryslân ook gebruik gemaakt van akoestische en visuele middelen. In de ontheffing is aangegeven dat pas gebruik gemaakt mag worden van verjaging met behulp van afschot nadat is gebleken dat preventieve middelen onvol doende werken. Ook in Utrecht geldt dat ondersteunend afschot als laatste maatregel inge zet kaniorden nadat minimaal twee preventieve maatregelen aantoonbaar zijn ingezet 7 uit de ontheffing van Provincie Utrecht d.d. 14 november 2014). Staten van Fryslân, -5I5 Ons kenmerk:

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. Nummer Onderwerp Ontheffing doden zwanen. Aan de leden van Provinciale Staten

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. Nummer Onderwerp Ontheffing doden zwanen. Aan de leden van Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten op vragen van H. Sahin (GroenLinks) en A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 14 augustus 2017) Nummer 3320 Onderwerp Ontheffing doden zwanen Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting

Nadere informatie

Besluit Gelet op bovenstaande overwegingen hebben wij overeenkomstig het advies van de hoor en adviescommissie besloten:

Besluit Gelet op bovenstaande overwegingen hebben wij overeenkomstig het advies van de hoor en adviescommissie besloten: Besluit Gelet op bovenstaande overwegingen hebben wij overeenkomstig het advies van de hoor en adviescommissie besloten: I. de bezwaren deels gegrond en deels ongegrond te verklaren; II. aan de Faunabeheereenheid

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 24 juli 2018) Nummer 3424

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 24 juli 2018) Nummer 3424 van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 24 juli 2018) Nummer 3424 Onderwerp Gebruik zeer dieronvriendelijke methodes bij de ganzenjacht Aan de leden van Provinciale Staten

Nadere informatie

Deelrapportage ontheffing artikel 68 Flora- en faunawet

Deelrapportage ontheffing artikel 68 Flora- en faunawet Deelrapportage ontheffing artikel 68 Flora- en faunawet Ontheffing: Roek (Corvus frugilegus) Specificatie: in combinatie met suikerbieten Periode: 1-5-2015 tot 30-6-2015 Zaaknummer: 2014-010833 Foto: R.

Nadere informatie

provinci renthe r (o592) 36 tj tt r (o592) 36 t7 t7 A. Flora- en Faunawet (FFW) ,l,ht,l,t l,l,lttttttrt,trhr,l

provinci renthe r (o592) 36 tj tt r (o592) 36 t7 t7 A. Flora- en Faunawet (FFW) ,l,ht,l,t l,l,lttttttrt,trhr,l Prooinciehuis lùøesterbrink r, Assen Postad.res Postbus r22, 94oo Ac Assen ww-w.drenthe.nl r (o592) 36 tj tt r (o592) 36 t7 t7 provinci renthe Aan: de heer R. Bussemaker Coevorderstraatweg 19 7917 PP GEESBRUG,l,ht,l,t

Nadere informatie

rj) provinsje fryslân provincie fryslân Partij voor de Dieren t.a.v. mevrouw R. van der Zanden Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN

rj) provinsje fryslân provincie fryslân Partij voor de Dieren t.a.v. mevrouw R. van der Zanden Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN - 1 provincie fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 rj) Partij voor de Dieren t.a.v. mevrouw R. van der Zanden Postbus 20120 8900

Nadere informatie

Deelrapportage ontheffing artikel 68 Flora- en faunawet

Deelrapportage ontheffing artikel 68 Flora- en faunawet Deelrapportage ontheffing artikel 68 Flora- en faunawet Ontheffing: Wilde eend (Anas platyrhynchos) Specificatie: (gelegerde) granen Periode: 1-7-2015 tot 15-8-2015 Zaaknummers: 2010-011997 en 2010-012002

Nadere informatie

Wij beginnen met een herhaling van de vraag en geven vervolgens de antwoorden (cursieve tekst):

Wij beginnen met een herhaling van de vraag en geven vervolgens de antwoorden (cursieve tekst): Utrecht, 26 oktober 2010 Pythagoraslaan 101 Tel. 030-2589111 Afdeling Nummer : AVV : 2010INT264410 Onderwerp: Hierbij de beantwoording van de schriftelijke vragen d.d. 1 oktober 2010, van het statenlid

Nadere informatie

Utrecht, 3 juni 2008 Pythagoraslaan 101 Tel

Utrecht, 3 juni 2008 Pythagoraslaan 101 Tel Utrecht, 3 juni 2008 Pythagoraslaan 101 Tel. 030-2589111 Afdeling nummer : AVV : 2008INT220485 Onderwerp: Beantwoording Schriftelijke vragen ex art. 47 van het Reglement van Orde aan het College van Gedeputeerde

Nadere informatie

Bekijk deze nieuwsbrief online

Bekijk deze nieuwsbrief online Bekijk deze nieuwsbrief online #2-26 maart 2018 Via deze nieuwsbrief informeren de provincie Fryslân en de Faunabeheereenheid u over de stand van zaken rondom het Friese ganzenbeleid. In deze nieuwsbrief:

Nadere informatie

provinci renthe r (o592) 36 ,l,l,ltl,,ll,,lll,rilrttt,rl,,ll,,ll,,ll,lrl tt tt t7 77 Assen,23 januari2ol2 n (o592) 36 t.a.v. mevrouw R.

provinci renthe r (o592) 36 ,l,l,ltl,,ll,,lll,rilrttt,rl,,ll,,ll,,ll,lrl tt tt t7 77 Assen,23 januari2ol2 n (o592) 36 t.a.v. mevrouw R. Prooínciehuis Vesterbrink r, Assen Postadres Postbus rzz, 94oo ac Assen www.drenthe.nl r (o592) 36 n (o592) 36 tt tt t7 77 provinci renthe Aan: het college van burgemeester en wethouders van Emmen t.a.v.

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PvdD) en J.A.R.M. van Egmond (GroenLinks) (d.d. 12 februari 2014) Nummer 2900

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PvdD) en J.A.R.M. van Egmond (GroenLinks) (d.d. 12 februari 2014) Nummer 2900 van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PvdD) en J.A.R.M. van Egmond (GroenLinks) (d.d. 12 februari 2014) Nummer 2900 Onderwerp Ontheffing doden knobbelzwanen Aan de leden van Provinciale

Nadere informatie

provincieþrenthe ,l,l,l,h,lt,tlilttt,ltt,tltt,lt Besluit Wettelijk kader

provincieþrenthe ,l,l,l,h,lt,tlilttt,ltt,tltt,lt Besluit Wettelijk kader proaincie b uis Síesterbrink r, Assen Postadres Postbus r22,94oo Ac Assen www.drenthe.nl (o592) 36 55 55 1 provincieþrenthe Aan: de heer J. Vroege Alte Picardiekanaal24 7742PD COEVORDEN,l,l,l,h,lt,tlilttt,ltt,tltt,lt

Nadere informatie

Aanvraag ontheffingverlening ex art. 68 van de Flora- en faunawet

Aanvraag ontheffingverlening ex art. 68 van de Flora- en faunawet Aanvraag ontheffingverlening ex art. 68 de Flora- en faunawet A AANVRAGER 1. Naam aanvrager: M/V* Adres: Postcode en plaats: Telefoonnummer: Faxnummer: E-mailadres: Relatienummer: (indien bekend) Indien

Nadere informatie

Ontheffing Knobbelzwaan

Ontheffing Knobbelzwaan Faunabeheereenheid Fryslân Rapportage Ontheffing Knobbelzwaan - Ontheffingsperiode: juli t/m 3 juni 7 Stichting Faunabeheereenheid Fryslân Swichumerdyk 3, 88 AP Wirdum info@faunabeheereenheid.frl Auteur:

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PvdD), R. Klumpes (GL), A.L. Koning (PvdA), T.F. Dulfer (PVV), R. van Aelst (SP) (d.d.11 juli 2018) Nummer 3419 Onderwerp Faunabeheerplan knobbelzwaan

Nadere informatie

4 november 2003 Nr , LG Nummer 37/2003

4 november 2003 Nr , LG Nummer 37/2003 4 november 2003 Nr. 2003-18.260, LG Nummer 37/2003 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen betreffende een wijziging van de Verordening schadebestrijding dieren provincie

Nadere informatie

Betreft: ontheffingaanvraag artikel 68 Flora- en faunawet voor de Wilde eend

Betreft: ontheffingaanvraag artikel 68 Flora- en faunawet voor de Wilde eend Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 provincie.overijssel.nl postbus@overijssel.nl RABO Zwolle 39 73 41 121 Stichting Faunabeheereenheid Overijssel t.a.v.

Nadere informatie

Onderwerp : ontheffing art. 68 Flora- en faunawet; nr. Frl. 68.002.2013

Onderwerp : ontheffing art. 68 Flora- en faunawet; nr. Frl. 68.002.2013 De Jong en Zoon Beesd bv t.a.v. dhr. E.C.W. van Mil Postbus 91 4153 ZH BEESD Leeuwarden, 18 april 2013 Verzonden, Ons kenmerk : 01053702 Afdeling : Sted en Plattelan Behandeld door : S. Marra / (058) 292

Nadere informatie

Flora- en Faunawet: ontheffingaanvraag artikel 74, lid 1a Flora- en faunawet

Flora- en Faunawet: ontheffingaanvraag artikel 74, lid 1a Flora- en faunawet Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 provincie.overijssel.nl postbus@overijssel.nl RABO Zwolle 39 73 41 121 Stichting Faunabeheereenheid Overijssel t.a.v.

Nadere informatie

Betreft: ontheffingaanvraag artikel 68 Flora- en faunawet voor de Wilde eend

Betreft: ontheffingaanvraag artikel 68 Flora- en faunawet voor de Wilde eend Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 provincie.overijssel.nl postbus@overijssel.nl RABO Zwolle 39 73 41 121 Stichting Faunabeheereenheid Overijssel t.a.v.

Nadere informatie

BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 29 september 2016 Onderwerp : Flora- en faunawet - zaaknummer 2016-012109 Activiteit : schadebestrijding spreeuw in mais Verlenen/afwijzen

Nadere informatie

Van: Verzonden: maandag 21 maart 2016 11:10. Onderwerp: Opvolgingsmarkering: Markeringsstatus: Gemarkeerd. Categorieën: Geachte heer/mevrouw

Van: Verzonden: maandag 21 maart 2016 11:10. Onderwerp: Opvolgingsmarkering: Markeringsstatus: Gemarkeerd. Categorieën: Geachte heer/mevrouw Van: Verzonden: maandag 21 maart 2016 11:10 Aan: Post Onderwerp: wob verzoek Opvolgingsmarkering: Markeringsstatus: Opvolgen Gemarkeerd Categorieën: Geachte heer/mevrouw Hierbij wil ik graag een wob verzoek

Nadere informatie

Deelrapportage ontheffing artikel 68 Flora- en faunawet

Deelrapportage ontheffing artikel 68 Flora- en faunawet Deelrapportage ontheffing artikel 68 Flora- en faunawet Ontheffing: Ganzen Specificatie: Winterganzen (grauwe ganzen- Anser anser, kolganzen -Anser albifrons- en brandganzen -Branta leucopsis) Periode:

Nadere informatie

Afdeling vergunningverlening

Afdeling vergunningverlening Afdeling vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 20 juli 2009 Team Natuur en Landschap Nummer 2009INT245893

Nadere informatie

BESLUIT. PROVINCIALE STATEN van FRYSLÂN. gelezen de voorstellen van Gedeputeerde Staten van Fryslân van 31 maart 2015, nr.

BESLUIT. PROVINCIALE STATEN van FRYSLÂN. gelezen de voorstellen van Gedeputeerde Staten van Fryslân van 31 maart 2015, nr. Verordening schadebestrijding dieren Fryslân 2015 BESLUIT PROVINCIALE STATEN van FRYSLÂN gelezen de voorstellen van Gedeputeerde Staten van Fryslân van 31 maart 2015, nr. 1201683; gelezen het oordeel van

Nadere informatie

Deelrapportage ontheffing artikel 68 Flora- en faunawet

Deelrapportage ontheffing artikel 68 Flora- en faunawet Deelrapportage ontheffing artikel 68 Flora- en faunawet Ontheffing: Roeken (Corvus frugilegus) Specificatie: in combinatie met granen, maïs en suikerbieten Periode: 17-6-2015 tot 1-7-2016 Zaaknummer: 2014-010833

Nadere informatie

Evaluatie handhaving Flora- en faunawet

Evaluatie handhaving Flora- en faunawet Evaluatie handhaving Flora- en faunawet 1 Inleiding Op 01 november 2005 is de ontwerpnota uitvoering Flora- en faunawet vastgesteld. In ontwerpnota was de handhaving van de Flora- en faunawet niet meegenomen.

Nadere informatie

Ons kenmerk 2007-10152. Besluit

Ons kenmerk 2007-10152. Besluit Pagina 1 Ons kenmerk 2007-10152 PROVINCIE I Noord-.!:"ond Besluit Nummer 5 (2007) Gedeputeerde Staten van Noord-Holland; gelezen Het verzoek van de Faunabeheereenheid Noord-Holland om op grond van artikel68

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PVDD) (d.d. 12 augustus 2014) Nummer 2963. Aan de leden van Provinciale Staten

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PVDD) (d.d. 12 augustus 2014) Nummer 2963. Aan de leden van Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PVDD) (d.d. 12 augustus 2014) Nummer 2963 Onderwerp Ontheffingverleningen Flora- en faunawet door Gedeputeerde Staten Zuid-Holland Aan de leden

Nadere informatie

BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 4 augustus 2016 Onderwerp : Flora- en faunawet - zaaknummer 2016-010461 wildbeheereenheid Nederbetuwe Activiteit : schadebestrijding

Nadere informatie

Via deze nieuwsbrief informeren de provincie Fryslân en de Faunabeheereenheid u over de stand van zaken rondom het Friese ganzenbeleid.

Via deze nieuwsbrief informeren de provincie Fryslân en de Faunabeheereenheid u over de stand van zaken rondom het Friese ganzenbeleid. Bekijk deze nieuwsbrief online #1-28 februari 2018 Via deze nieuwsbrief informeren de provincie Fryslân en de Faunabeheereenheid u over de stand van zaken rondom het Friese ganzenbeleid. In deze nieuwsbrief:

Nadere informatie

rj, provinsje fryslân provincie fryslân Friese Koers De heer J. Hiemstra Leeuwarden, 27 augustus 2013 Verzonden, 133 SEP. 2013

rj, provinsje fryslân provincie fryslân Friese Koers De heer J. Hiemstra Leeuwarden, 27 augustus 2013 Verzonden, 133 SEP. 2013 provincie fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon; (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 1 1 Friese Koers De heer J. Hiemstra www.fryslan.nl provincie@fryslan ni www.twitter.com/provfryslan

Nadere informatie

Aanvraagformulier 05 EB-1

Aanvraagformulier 05 EB-1 Aanvraagformulier 05 EB-1 Ontheffing ex artikel 68 Flora- en faunawet, ter voorkoming van belangrijke schade aan gewassen (De met een * gemerkte vragen worden in de toelichting nader toegelicht) Onvolledig

Nadere informatie

Nieuwsbrief Faunabeheereenheid Noord Holland - 1 mei 2014

Nieuwsbrief Faunabeheereenheid Noord Holland - 1 mei 2014 Nieuwsbrief Faunabeheereenheid Noord Holland - 1 mei 2014 Beste WBE-secretarissen / faunacommissarissen, Nieuwe Faunabeheerplan algemene soorten 2014-2019 door GS goedgekeurd Op 15 april jongstleden hebben

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (Partij voor de Dieren) (d.d. 10 januari 2010) Nummer 2340

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (Partij voor de Dieren) (d.d. 10 januari 2010) Nummer 2340 van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (Partij voor de Dieren) (d.d. 10 januari 2010) Nummer 2340 Onderwerp Sluiting jacht op wilde eend en fazanthaan Aan de leden van Provinciale Staten

Nadere informatie

BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 9 oktober 2015 Onderwerp : Flora- en faunawet - zaaknummer 2015-012991 Activiteit : schadebestrijding spreeuw in mais Verlenen/afwijzen

Nadere informatie

rd) provinsje fryslân provincie fryslân Provinciale Staten van Fryslan t.a.v. de Statenfractie V\ID Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN

rd) provinsje fryslân provincie fryslân Provinciale Staten van Fryslan t.a.v. de Statenfractie V\ID Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN Provinciale Staten van Fryslan t.a.v. de Statenfractie V\ID Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN provinsje fryslân provincie fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292

Nadere informatie

Houtduiven Bijgedragen door Faunabeheereenheid

Houtduiven Bijgedragen door Faunabeheereenheid Houtduiven Bijgedragen door Faunabeheereenheid FAUNABEHEERPLAN WILDSOORTEN NOORDHOLLAND HOUTDUIVEN Faunabeheereenheid NoordHolland September 2004 Auteur, Secretariaat van de Faunabeheereenheid Houtduiven

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 16 juni 2016) Nummer Onderwerp Roeken

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 16 juni 2016) Nummer Onderwerp Roeken van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 16 juni 2016) Nummer 3197 Onderwerp Roeken Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller De provincie heeft een ontheffing

Nadere informatie

13.3 Meerkoet (Fulica atra)

13.3 Meerkoet (Fulica atra) 13.3 Meerkoet (Fulica atra) 1 Samenvatting Aantal en verspreiding Landelijk is het aantal broedvogels vanaf 199 niet significant veranderd, over de laatste 1 jaren is een significante afname van

Nadere informatie

FLASH! Faunaschade in de landbouw. Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs Amersfoort, 17 april 2018 C.F. van Helvoirt J.J.H.

FLASH! Faunaschade in de landbouw. Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs Amersfoort, 17 april 2018 C.F. van Helvoirt J.J.H. FLASH! Faunaschade in de landbouw Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs Amersfoort, 17 april 2018 C.F. van Helvoirt J.J.H. Hulshof 1 Faunaschade in de Wnb Artikel 6.1 Wnb(oud art. 84 Ffw) Verantwoordelijkheid:

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Verordening Wet natuurbescherming Fryslân 2017, wijziging guozzen (kenmerk )

PROVINCIAAL BLAD. Verordening Wet natuurbescherming Fryslân 2017, wijziging guozzen (kenmerk ) PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Fryslân Nr. 1123 7 februari 2018 Verordening Wet natuurbescherming Fryslân 2017, wijziging guozzen (kenmerk 1471977) Provinciale staten van Fryslân;

Nadere informatie

Sauna Schiedam B.V. / Thermen Holiday Via de heer P. van Blerck Prinses Beatrixlaan 10 3121 JN SCHIEDAM. Geachte heer Van Blerck,

Sauna Schiedam B.V. / Thermen Holiday Via de heer P. van Blerck Prinses Beatrixlaan 10 3121 JN SCHIEDAM. Geachte heer Van Blerck, Dienst Regelingen Sauna Schiedam B.V. / Thermen Holiday Via de heer P. van Blerck Prinses Beatrixlaan 10 3121 JN SCHIEDAM uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 3 februari 2006 ff75.06.toek.007.rc 27

Nadere informatie

Vergunningverlening. I. Besluit.

Vergunningverlening. I. Besluit. Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 28 april 2009 Team Groen, grond en water Nummer 2009int241110

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 15 januari 2016) Nummer 3117

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 15 januari 2016) Nummer 3117 van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 15 januari 2016) Nummer 3117 Onderwerp Schriftelijke vervolgvragen bijeenkomst oogsten uit de natuur op 1 oktober 2015 Aan de leden

Nadere informatie

Fauna en wet Natuurbescherming

Fauna en wet Natuurbescherming Fauna en wet Natuurbescherming Technische briefing Statenleden 16 maart 2016 Doel presentatie Fauna in de nieuwe Wet Natuurbescherming bevoegdheden provincie Verdieping op basis vragen Provincie Gelderland

Nadere informatie

Ons kenmerk : Afdeling : Stêd en Plattelân Behandeld door : S.Marra / (058) of Uw kenmerk : Bijlage(n) : 1

Ons kenmerk : Afdeling : Stêd en Plattelân Behandeld door : S.Marra / (058) of Uw kenmerk : Bijlage(n) : 1 Stichting Fauna Beheer Eenheid Fryslân Postbus 30027 9700 RM GRONINGEN Leeuwarden, 29 januari 2015 Verzonden, Ons kenmerk : 01192935 Afdeling : Stêd en Plattelân Behandeld door : S.Marra / (058) 292 51

Nadere informatie

ZOMERGANZEN De navolgende voorschriften zijn specifiek bedoeld voor overzomerende ganzen.

ZOMERGANZEN De navolgende voorschriften zijn specifiek bedoeld voor overzomerende ganzen. VOORSCHRIFTEN BIJ ONTHEFFING GANZEN FAUNABEHEEREENHEID GELDERLAND Vastgesteld 28 oktober 2014 zaaknummer 2014-006997 en expirerend 1 november 2019 Laatst gewijzigd 13 oktober 2016 en bij veegbesluit december

Nadere informatie

I f HOV.2015 ^ Onderwerp Beantwoording statenvragen PvdD

I f HOV.2015 ^ Onderwerp Beantwoording statenvragen PvdD PROVINCIE FLEVOLAND Postbus 55 8200 AB Lelystad Provinciale Staten van Flevoland D.t.v. de griffier mevrouw A. Kost INTERN Telefoon (03201-265265 Fax (0320)-265260 E-mail provincie@flevoland.nl Website

Nadere informatie

Faunaf onc l s 11 JAN 2006 PROVINCIAL^ STATEN VAN OVERU^SEL. Provinciale Staten Overijssel Postbus 10078 8000GB ZWOLLE. lojanuari 2006 bijlagen

Faunaf onc l s 11 JAN 2006 PROVINCIAL^ STATEN VAN OVERU^SEL. Provinciale Staten Overijssel Postbus 10078 8000GB ZWOLLE. lojanuari 2006 bijlagen PROVINCIAL^ STATEN VAN OVERU^SEL Reg.nr. Faunaf onc l s Dat. ontv.: Routing 11 JAN 2006 a.d. Bijl:: Provinciale Staten Overijssel Postbus 10078 8000GB ZWOLLE uw brief van uw kenmerk onderwerp FF/2006.009

Nadere informatie

Vergunningverlening. I. Besluit.

Vergunningverlening. I. Besluit. Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 4 november 2009 Team Natuur en Landschap Nummer 2009INT251571

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 21 maart 2016) Nummer 3158

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 21 maart 2016) Nummer 3158 van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 21 maart 2016) Nummer 3158 Onderwerp Ontheffingen afschot diverse vogelsoorten Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller

Nadere informatie

provincie Zeeland M/V* M/V* inschrijfnummer Kamer van Koophandel: plaats van inschrijving: datum van inschrijving: Ga verder met vraag 6.

provincie Zeeland M/V* M/V* inschrijfnummer Kamer van Koophandel: plaats van inschrijving: datum van inschrijving: Ga verder met vraag 6. provincie Zeeland Aanvraag ontheffing ex art. 68 van de Flora- en faunawet Ter voorkoming van belangrijke schade aan gewassen, vee, bossen, bedrijfsmatige visserij en wateren A GEGEVENS AANVRAGER 1. Naam

Nadere informatie

BESLUIT. PROVINCIALE STATEN van FRYSLÂN

BESLUIT. PROVINCIALE STATEN van FRYSLÂN Verordening schadebestrijding dieren Fryslân 2014 BESLUIT PROVINCIALE STATEN van FRYSLÂN gelezen de voorstellen van Gedeputeerde Staten van Fryslân van 17 juni 2014, nr. 1139612, en 26 augustus 2014, nr.

Nadere informatie

Vergunningverlening. I. Besluit.

Vergunningverlening. I. Besluit. Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 6 oktober 2009 Team Natuur en Landschap Nummer 2009INT249847

Nadere informatie

Besluit van GS van 15 september 2014, kenmerk 2014/ gehoord het Faunafonds van 18 juli 2004, kenmerk BIJ F F OVERWEGENDE;

Besluit van GS van 15 september 2014, kenmerk 2014/ gehoord het Faunafonds van 18 juli 2004, kenmerk BIJ F F OVERWEGENDE; Goedkeuringsbesluit Faunabeheerplan 2014-2019 Flora- en faunawet Flora- en faunawet: goedkeuring faunabeheerplan Besluit van GS van 15 september 2014, kenmerk 2014/025032 Gedeputeerde Staten van Overijssel;

Nadere informatie

Fbe Fryslân Swichumerdyk AP Wirdum faunabeheereenheid.nl KvK

Fbe Fryslân Swichumerdyk AP Wirdum faunabeheereenheid.nl KvK Faunabeheereenheid Fryslân Gedeputeerde Staten van Fryslân Postbus 20120, 8900 HM Leeuwarden Datum: 30-11-2017 Betreft: Adviezen n.a.v. Faunabeheerplan Winterganzen 2017-2019 Bijlagen: - Fbe Fryslân Swichumerdyk

Nadere informatie

Onderwerp: Flora- en Faunawet; aanvraag ontheffing afschot Wilde eend

Onderwerp: Flora- en Faunawet; aanvraag ontheffing afschot Wilde eend Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl Stichting Faunabeheereenheid Overijssel (FBE) de heer J. Rosing Postbus 645

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN BIJ ONTHEFFING KNOBBELZWAAN. Vastgesteld bij besluit d.d. 8 maart 2016 inzake nr ALGEMEEN GEBRUIK ONTHEFFING EN BEGRIPPEN

VOORSCHRIFTEN BIJ ONTHEFFING KNOBBELZWAAN. Vastgesteld bij besluit d.d. 8 maart 2016 inzake nr ALGEMEEN GEBRUIK ONTHEFFING EN BEGRIPPEN VOORSCHRIFTEN BIJ ONTHEFFING KNOBBELZWAAN Vastgesteld bij besluit d.d. 8 maart 2016 inzake nr. 2015-012528 ALGEMEEN A GEBRUIK ONTHEFFING EN BEGRIPPEN 1 De ontheffing wordt te allen tijde gebruikt met inachtneming

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 24 februari 2009, nr. 2009-6876 tot bekendmaking van de verordening vrijstellingen Flora- & faunawet Noord-Holland 2009 Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

Nadere informatie

De R.-K. Parochie H. Augustinus p/a R.-K. Begraafplaats Buitenveldert A. Vink Fred Roeskestraat 103 1076 EE AMSTERDAM

De R.-K. Parochie H. Augustinus p/a R.-K. Begraafplaats Buitenveldert A. Vink Fred Roeskestraat 103 1076 EE AMSTERDAM > Retouradres De R.-K. Parochie H. Augustinus p/a R.-K. Begraafplaats Buitenveldert A. Vink Fred Roeskestraat 103 1076 EE AMSTERDAM Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Postbus 19530 2500 CM Den Haag

Nadere informatie

Uw kenmerk Uw aanvraag

Uw kenmerk Uw aanvraag PROVINCIE FLEVOLAND Postbus 55 8200 AB Lelystad Stichting Faunabeheereenheid Flevoland De heer H.J. Ernsten Patroonsweg 10 B 3892 DB ZEEWOLDE Telefoon (0320)-265265 Fax (0320)-265260 E-mall provincie@flevoland.nl

Nadere informatie

Ontheffing Kraai met vangkooi 2017

Ontheffing Kraai met vangkooi 2017 Faunabeheereenheid Fryslân Rapportage Ontheffing Kraai met vangkooi 27 Ontheffingsperiode: april 27 tot juli 27 Stichting Faunabeheereenheid Fryslân Swichumerdyk 3, 988 AP Wirdum info@faunabeheereenheid.frl

Nadere informatie

BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND. : Sachem Europe BV Postbus 52 Zaltbommel Zaaknummer : 2014-014773

BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND. : Sachem Europe BV Postbus 52 Zaltbommel Zaaknummer : 2014-014773 BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 8 december 2014 Onderwerp : Flora- en faunawet - zaaknummer 2014-014773 Activiteit/betreft : schadebestrijding kauwen industrieterrein

Nadere informatie

Vneac. e N GrI PUTEERDE Srann. Nummer. Onderuverp. Zwanen in Zuid-Holland

Vneac. e N GrI PUTEERDE Srann. Nummer. Onderuverp. Zwanen in Zuid-Holland Vneac e N GrI PUTEERDE Srann Nummer 3145 Onderuverp Zwanen in Zuid-Holland Ter voldoening aan artikel 49 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen van Provinciale Staten, deel ik u mee, dat het

Nadere informatie

U vraagt ontheffing aan in het belang van de openbare veiligheid; ter voorkoming van ondergraving van een waterkering van de Nederrijn.

U vraagt ontheffing aan in het belang van de openbare veiligheid; ter voorkoming van ondergraving van een waterkering van de Nederrijn. Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 8 april 2010 Team Natuur en Landschap Nummer 80825A02 Referentie

Nadere informatie

O N T H E F F I N G nr : Wild zwijn Gecoördineerd beheer leefgebieden

O N T H E F F I N G nr : Wild zwijn Gecoördineerd beheer leefgebieden GEDEPUTEERDE STATEN VAN DE PROVINCIE LIMBURG Naar aanleiding van het verzoek van de Stichting Faunabeheereenheid Limburg, ontvangen op 8 februari 2019 en aangevuld op 20 mei 2019, verlenen hierbij aan:

Nadere informatie

provinci renthe r (o592) 36 tt tj r (o592) 36 t7 77 tt,h,lt,ht,,lhtttttttilil Assen, 30 april 2015

provinci renthe r (o592) 36 tt tj r (o592) 36 t7 77 tt,h,lt,ht,,lhtttttttilil Assen, 30 april 2015 Proaincieb uîs lveste brink r, Assen Postadres Postbus ï22, 94ooAc Assen www.drenthe.nl r (o592) 36 tt tj r (o592) 36 t7 77 provinci renthe Aan: het college van Burgemeester en Wethouders van Tynaarlo

Nadere informatie

8.9 Konijn (Oryctolagus cuniculus)

8.9 Konijn (Oryctolagus cuniculus) 8.9 Konijn (Oryctolagus cuniculus) 1 Samenvatting Aantal en verspreiding De landelijke trend is over de gehele periode stabiel, over de laatste tien jaar treedt een matige toename op. De stand van het

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten van 26 augustus 2014, afdeling FLO, nummer 8107CD1D;

PROVINCIAAL BLAD. Gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten van 26 augustus 2014, afdeling FLO, nummer 8107CD1D; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 2389 3 oktober 2014 Besluit van Provinciale Staten van Utrecht van 29 september 2014 tot vaststelling van de Verordening schadebestrijding

Nadere informatie

BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 12 juni 2015 Onderwerp : Flora- en faunawet - zaaknummer 2015-007115 - Buren Activiteit : schadebestrijding holenduif en turkse

Nadere informatie

de Wet natuurbescherming op 1 januari 2017 inwerking is getreden;

de Wet natuurbescherming op 1 januari 2017 inwerking is getreden; Wijziging Verordening Wet natuurbescherming Fryslân 2017 Provinciale staten van Fryslân; Gelezen het voorstel van gedeputeerde staten van 18 april 2017, nummer., inzake het gewijzigd vaststellen van de

Nadere informatie

: Ontheffingaanvraag afschot koppelvormende ganzen; Flora- en faunawet; nr. Frl. 68/002/2015

: Ontheffingaanvraag afschot koppelvormende ganzen; Flora- en faunawet; nr. Frl. 68/002/2015 Faunabeheereenheid Fryslân Postbus 30027 9700 RM GRONINGEN Leeuwarden, 29 januari 2015 Verzonden, Ons kenmerk : 01192707 Afdeling : Stêd en Plattelân Behandeld door : S.Marra / (058) 292 51 07 of s.marra@fryslan.nl

Nadere informatie

Provinciale staten van Noord-Holland; besluiten. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Provinciale staten van Noord-Holland; besluiten. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Besluit van provinciale staten van Noord-Holland van 22 september 2014 tot vaststelling van de Verordening Holland 2014 Provinciale staten van Noord-Holland; gelezen de voordracht van gedeputeerde staten;

Nadere informatie

provinsje fryslân provincie fryslân b rj,

provinsje fryslân provincie fryslân b rj, - 1 Ons provinsje fryslân provincie fryslân b rj, postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 -t J Statenfractie Partij voor de Dieren T.a.v. mevrouw

Nadere informatie

BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 4 juni 2014 Onderwerp Activiteit/betreft Verlenen/afwijzen : Flora- en faunawet - zaaknummer 2014-004923 - Tiel, Neerijnen

Nadere informatie

Betreft: ontheffingaanvraag artikel 68 Flora- en faunawet voor de Spreeuw

Betreft: ontheffingaanvraag artikel 68 Flora- en faunawet voor de Spreeuw Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 provincie.overijssel.nl postbus@overijssel.nl RABO Zwolle 39 73 41 121 Stichting Fauna Beheereenheid Overijssel

Nadere informatie

: het beroep van Stichting De Faunabescherming te Amstelveen

: het beroep van Stichting De Faunabescherming te Amstelveen AANTEKENEN Rechtbank Leeuwarden Sector Bestuursrecht Postbus 1702 8901 CA LEEUWARDEN Leeuwarden, 14 februari 2012 Verzonden, 15 februari 2012 Ons kenmerk : 00991752 Afdeling : Landelijk Gebied Beleid Behandeld

Nadere informatie

BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 29 juli 2016 Onderwerp : Flora en faunawet - zaaknummer 2016-010114 Elburg Activiteit : schadebestrijding spreeuw - Zuiderzeestraatweg

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BEHORENDE BIJ BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND D.D. 7 MEI 2013 MET ZAAKNUMMER

BIJLAGE 1 BEHORENDE BIJ BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND D.D. 7 MEI 2013 MET ZAAKNUMMER BIJLAGE 1 BEHORENDE BIJ BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND D.D. 7 MEI 2013 MET ZAAKNUMMER 2012-017797 Gewijzigd bij besluit d.d. 7 mei 2015 aanpassing rapportage termijn (J.) VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

Tamboer Plaagdierbeheersing A. Tamboer Hoofdweg LV NIEUW VENNEP. Datum 29 augustus 2014 Betreft Beslissing aanvraag jagen op begraafplaatsen

Tamboer Plaagdierbeheersing A. Tamboer Hoofdweg LV NIEUW VENNEP. Datum 29 augustus 2014 Betreft Beslissing aanvraag jagen op begraafplaatsen > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Tamboer Plaagdierbeheersing A. Tamboer Hoofdweg 1398 2153 LV NIEUW VENNEP Rijksdienst voor Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070

Nadere informatie

Memo: Stop plezierjacht op provinciale gronden

Memo: Stop plezierjacht op provinciale gronden Memo: Stop plezierjacht op provinciale gronden Partij voor de Dieren Statenfractie Noord-Brabant s-hertogenbosch, januari 2015 Inhoud Aanleiding 1 Plezierjacht op provinciale gronden 2 Waarom geen jachtrechten

Nadere informatie

Circulaire afgifte jachtakten Flora- en faunawet

Circulaire afgifte jachtakten Flora- en faunawet Circulaire afgifte jachtakten Flora- en faunawet Paragraaf 1 Aanleiding In het kader van de afgifte jachtakten Flora- en faunawet is er een aantal onduidelijkheden ontstaan ten aanzien van de wapens die

Nadere informatie

Vergunningverlening. I. Besluit.

Vergunningverlening. I. Besluit. Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 27 maart 2009 Team Groen, grond en water Nummer 2009INT239984

Nadere informatie

BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT FLORA- FAUNAWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 2 december 2014 Onderwerp Activiteit/betreft Verlenen/afwijzen : Flora- en faunawet - zaaknummer 2014-014975 - Groesbeek :weren

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PVDD) (d.d. 16 juni 2014) Nummer 2948

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PVDD) (d.d. 16 juni 2014) Nummer 2948 van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PVDD) (d.d. 16 juni 2014) Nummer 2948 Onderwerp Toestemming Gedeputeerde Staten voor dierenmishandeling in Zuid-Holland: gruwelijke dood ganzen

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (Partij voor de Dieren) (d.d. 23 juli 2011) Nummer 2515

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (Partij voor de Dieren) (d.d. 23 juli 2011) Nummer 2515 van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (Partij voor de Dieren) (d.d. 23 juli 2011) Nummer 2515 Onderwerp Alternatieven voor afschot ganzen Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting

Nadere informatie

/(^ groningen. 2 3 JAI /4/A.6, LGW Buurmeijer F.S. (050) uw brief d.d. 10 december 2012

/(^ groningen. 2 3 JAI /4/A.6, LGW Buurmeijer F.S. (050) uw brief d.d. 10 december 2012 /(^ groning Martinikerkhof 12 Aan het lid van Provinciale Stat, mevrouw A. Hazekamp UJ Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer Antwoord op Bijlage Onderwerp 2 3 JAI. 2013 2013-01075/4/A.6,

Nadere informatie

Deelrapportage ontheffing artikel 68 Flora- en faunawet

Deelrapportage ontheffing artikel 68 Flora- en faunawet Deelrapportage ontheffing artikel 68 Flora- en faunawet Zaaknummer: 2012-017797 Ontheffing: Konijn (Oryctolagus cuniculus) Periode: 17 mei 2013 tot en met 16 mei 2014 Op 17 mei 2013 heeft GS van de provincie

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN BIJ ONTHEFFING ROEKEN. Vastgesteld bij besluit d.d. 7 oktober 2014 inzake zaaknr ALGEMEEN A GEBRUIK ONTHEFFING EN BEGRIPPEN

VOORSCHRIFTEN BIJ ONTHEFFING ROEKEN. Vastgesteld bij besluit d.d. 7 oktober 2014 inzake zaaknr ALGEMEEN A GEBRUIK ONTHEFFING EN BEGRIPPEN VOORSCHRIFTEN BIJ ONTHEFFING ROEKEN Vastgesteld bij besluit d.d. 7 oktober 2014 inzake zaaknr. 2014-010833 ALGEMEEN A GEBRUIK ONTHEFFING EN BEGRIPPEN 1 De ontheffing wordt te allen tijde gebruikt met inachtneming

Nadere informatie

Verzonden: dinsdag 5 juli :33 Aan: STATENGRIFFIE Onderwerp: Afschrift van brief aan Gedeputeerde Staten, betr. afschot van knobbelzwanen.

Verzonden: dinsdag 5 juli :33 Aan: STATENGRIFFIE Onderwerp: Afschrift van brief aan Gedeputeerde Staten, betr. afschot van knobbelzwanen. Verzonden: dinsdag 5 juli 2016 9:33 Aan: STATENGRIFFIE Onderwerp: Afschrift van brief aan Gedeputeerde Staten, betr. afschot van knobbelzwanen. T.a.v. de leden van de Provinciale Staten Beste leden van

Nadere informatie

Aanvraagformulier EB-2

Aanvraagformulier EB-2 Aanvraagformulier EB-2 Ontheffing ex artikel 68 Flora- en faunawet overige Belangen: - in het belang van de volksgezondheid en openbare veiligheid; - in het belang van de veiligheid van het luchtverkeer;

Nadere informatie

Schriftelijke Vragen van de fractie GroenLinks Drenthe over de jacht in Drenthe.

Schriftelijke Vragen van de fractie GroenLinks Drenthe over de jacht in Drenthe. Schriftelijke Vragen van de fractie GroenLinks Drenthe over de jacht in Drenthe. In het Dagblad van het Noorden van afgelopen zaterdag (3-3-2012) stond een artikel waarin aangegeven werd dat door overtellingen

Nadere informatie

1. Wie speelt welke rol in dat beleid (rijk, provincie, faunabeheereenheid, en mogelijke

1. Wie speelt welke rol in dat beleid (rijk, provincie, faunabeheereenheid, en mogelijke provinsje fryslân provincie fryslân b postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 rj ii.i Provinciale Staten van de provincie Fryslân Postbus 20120

Nadere informatie

Vergunningverlening. I. Besluit.

Vergunningverlening. I. Besluit. Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 27 maart 2009 Team Groen, grond en water Nummer 2009INT239622

Nadere informatie

van Gedeputeerde Staten op vragen van

van Gedeputeerde Staten op vragen van van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PvdD) d.d. 20 maart 2017 nummer 3279 Onderwerp Bescherming faunabescherming Aan de leden van Provinciale Staten 1. De provincie Zuid-Holland gaat

Nadere informatie

van Gedeputeerde Staten op vragen van

van Gedeputeerde Staten op vragen van van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PvdD) d.d. 20 maart 2017 nummer 3279 Onderwerp Bescherming faunabescherming Aan de leden van Provinciale Staten 1. De provincie Zuid-Holland gaat

Nadere informatie

Datum: 29 juli 2019 Onderwerp: Bezwaar goedkeuringsbesluit faunabeheerplan knobbelzwaan, DOS , PZH Kenmerk: SL 500/19.

Datum: 29 juli 2019 Onderwerp: Bezwaar goedkeuringsbesluit faunabeheerplan knobbelzwaan, DOS , PZH Kenmerk: SL 500/19. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland T.a.v. het Awb-secretariaat Postbus 90602 2509 LP Den Haag Datum: 29 juli 2019 Onderwerp: Bezwaar goedkeuringsbesluit faunabeheerplan knobbelzwaan, DOS-2016-0001312,

Nadere informatie