S-Klasse Limousine Limousine S-Klasse

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "S-Klasse Limousine Limousine S-Klasse"

Transcriptie

1 S-Klasse Limousine

2 De S-Klasse. Vision accomplished. Investeren in belangrijke projecten, en daarbij in luxe zwelgen. s Ochtends een goede start van de dag op het asfalt maken, en s avonds op de rode loper parkeren. De zon vanuit de bestuurders stoel zien opkomen, en s avonds ontspannen vanuit de ligstoel achter zien ondergaan. Bij de S-Klasse worden werk en lifestyle op hoog niveau met elkaar verenigd. De gebruikte materialen, de perfecte afwerking en de exclusieve uitstraling voldoen dan ook ruimschoots aan de eisen die aan een interieur voor een dergelijke auto worden gesteld. Bovendien behoort het tot het DNA van een S-Klasse om technologische innovaties te introduceren die nog nooit eerder in een auto zijn toegepast. Het uiterst intelligente onderstel, de nieuwe lichttechnologie en 360 -sensoren nemen de directe omgeving sneller op dan ooit tevoren. U ziet, voelt en merkt het steeds: de S-Klasse wijst de weg naar de toekomst. Een toekomst die zich kenmerkt door autonoom autorijden.

3 De gepresenteerde modellen: 2 Mercedes-Benz S 500 Diamantzilver metallic Uitrustingsline AMG Line, multispaaks lichtmetalen AMG-velgen, bekleding in nappaleder Exclusief porselein/zwart, sierdelen in designo mirtehout sunburst bruin glanzend 12 Mercedes-Benz S 300 h Magnetietzwart metallic Zeven-driedubbelspaaks lichtmetalen velgen, exclusiefpakket, bekleding in nappaleder Exclusief zijdebeige/espressobruin, sierdelen in designo mirtehout sunburst bruin glanzend 18 Mercedes-Benz S 500 e Magnetietzwart metallic Zeven-driedubbelspaaks lichtmetalen velgen, exclusiefpakket, bekleding in nappaleder Exclusief zijdebeige/espressobruin, sierdelen in designo mirtehout sunburst bruin glanzend 24 Mercedes-AMG S 63 Diamantzilver metallic Tienspaaks lichtmetalen AMG-velgen, bekleding in nappaleder Exclusief zwart, sierdelen in AMG-carbon/pianolak zwart 28 Mercedes-Maybach S 600 Magnetietzwart metallic Gesmede velgen, bekleding in nappaleder Exclusief zijdebeige/ espressobruin, sierdelen in designo mirtehout sunburst bruin glanzend 40 Mercedes me. 44 Service. Aandrijving en onderstel. 48 Diesel- en benzinemotoren 50 S 300 h en S 400 h 51 S 500 e 52 Transmissies 53 Onderstel Veiligheid. 54 Integraal veiligheidsconcept Comfort. 58 Assistentiesystemen 59 Multimediasystemen 60 Stoelen 61 Verlichting en airconditioning Modeluitvoeringen. 62 S S 600 Guard Mercedes-AMG. 64 Mercedes-AMG S Mercedes-AMG S AMG Performance Studio 74 Mercedes-Maybach S-Klasse. Uitrustingen. 78 AMG Line 80 AMG Line Plus 81 Exclusiefpakket 82 Standaarduitrusting 83 Opties 84 Bekledingen en sierdelen 89 designo 92 Velgen 93 Mercedes-AMG velgen 94 Originele accessoires Feiten & kleuren. 96 Afmetingen 96 Lakken 97 Technische gegevens De afbeeldingen en omschrijvingen kunnen afwijken van de in België en Nederland geldende standaard- en leverbare uitvoeringen.

4 2 De eerste ster die ook in de ochtendzon straalt. De zon laat de grijze sluier boven het wegdek verdwijnen. De contouren van de weg tekenen zich scherp af. De grille met ster op de motorkap geeft al aan dat er een nieuwe dag is aangebroken voor de S-Klasse.

5 Overzicht 3

6 4

7 U bent al in de toekomst aanbeland voordat u ook maar een meter hebt gereden. 5

8 6 De kortste verbinding tussen twee afspraken. Het kantoor wacht een belofte met een aangename ondertoon. De S-Klasse is namelijk een oase om in te werken. Met een klimaat zo fris als aan zee of in het bos. Schadelijke stoffen blijven buiten, terwijl ionisatie de lucht verrijkt met actieve zuurstof. Kortom, u ademt vrijheid. Zelfs wanneer u zich op dat moment tussen de wolkenkrabbers bevindt, op weg van de ene afspraak naar de andere.

9 7

10 8

11 U beleeft een moment van gelukzaligheid. Onder het genot van een perfecte auto. Intens licht zorgt ervoor dat de sierdelen goed tot hun recht komen. Contrastrijke materialen voegen zich samen tot een harmonieus geheel. Het exclusieve design schittert door perfecte functionaliteit en liefde voor detail. Uw blik zweeft door het royale interieur. U laat uw handen nog even over het luxueuze leder glijden voordat u uitstapt in de wetenschap dat een perfecte dag begint met een perfecte auto. 9

12 10

13 Revoluties worden tegenwoordig in een executive-stoel geboren.

14 12

15 13 De S-Klasse laat u helemaal vrij, maar nooit alleen. Met uw handen op het stuurwiel ligt de visie van autonoom autorijden binnen handbereik. De S-Klasse houdt de omgeving met behulp van camera- en sensortechniek nauwlettender in de gaten dan ooit tevoren. Het intelligente onderstel verwerkt de vergaarde informatie tot een algoritme. Met als resultaat meer veiligheid, comfort en dynamiek.

16 14

17 15

18 16

19 De beste deals komen niet op de beurs tot stand. 17

20 18

21 19 Aangedreven door benzine. En stroom. En oneindig veel innovaties. De PLUG-IN HYBRID-technologie in de S 500 e verenigt een systeemvermogen van 325 kw met een acceleratie van 5,2 seconden van 0 tot 100 km/h en een gecombineerd verbruik van 2,8 liter per 100 kilometer. Dankzij het intelligente samenspel van een verbrandings- en een elektromotor bereikt deze luxe limousine verbruikswaarden die tot voor een paar jaar geleden nauwelijks voor mogelijk werden gehouden. En dat allemaal zonder dat daarbij werd bezuinigd op de voor dit segment typerende aandrijvingskracht.

22 20

23 21 Comfortabel. Zoals u dat van een S-Klasse mag verwachten. Met behulp van twee afzonderlijke schakelaars in de middenconsole kunnen de bedrijfs- en rijstanden van de S 500 e worden ingesteld. En om ervoor te zorgen dat ook het klimaat aan boord niets te wensen overlaat, is het interieur al op de gewenste temperatuur voordat u bent ingestapt.

24 22 Ware grootsheid kenmerkt zich door bescheidenheid: 2,8 liter/100 kilometer.* * Brandstofverbruik, gecombineerd.

25 23

26 24

27 Carrièreboost. 25

28 26

29 Drie speciale letters vormen de kroon op de S-Klasse: AMG. Oftewel de snelste manier om voorop te rijden. High-performance technologie die in de autosport zijn sporen heeft verdiend, wordt gekoppeld aan een uitgekiende lichte constructie. Het resultaat daarvan is de Mercedes-AMG S 63 een weergaloze combinatie van een luxe limousine en een supersportwagen. Wat geldt voor de technologie, geldt ook voor de materialen: alleen het beste is goed genoeg. Carbon is daar een goed voorbeeld van, materiaal dat vanwege zijn lichte gewicht en onbuigzaamheid al jaren thuis is in Formule 1-races. Uiterst nauwkeurig en met de hand verwerkt, verleent dit materiaal het interieur van de Mercedes-AMG S 63 exclusieve sportiviteit. 27

30 28 The essence of luxury. De Mercedes-Maybach S-Klasse.

31 Het leven biedt oneindig veel mogelijkheden. U gaat elke dag weer voor het hoogst haalbare. Nu is het moment gekomen dat u van autorijden kunt genieten op het hoogste niveau van exclusiviteit. In een luxe limousine met een legendarische naam. Maak kennis met een ambiance waarin u onvergetelijke momenten kunt beleven: de Mercedes-Maybach S-Klasse. 29

32 30

33 U hebt een afspraak met een unieke rijervaring. 31 In de Mercedes-Maybach S-Klasse betekent luxe veel meer dan alleen tijdloos design, verfijnd leder en onovertroffen comfort. Deze toplimousine staat geheel in het teken van een van de belangrijkste doelen van een businessplan: topprestaties leveren. De Mercedes-Maybach S-Klasse is dan ook het perfecte bewijs dat u uw werk uitstekend weet te combineren met de aangename kanten van het leven. Dát is immers de ware definitie van luxe.

34 32

35 33 Mercedes-Benz Intelligent Drive. Vooruitkijken en vooruitdenken. U hoeft alleen maar uw handen op het stuurwiel te leggen om met al uw zintuigen connected te zijn. Geavanceerde sensoren in en buiten de auto kijken steeds met u mee, trekken hun conclusies en kunnen vervolgens razendsnel reageren om zo mogelijke ongevallen te voorkomen. Dat allemaal dankzij radarsensoren, een stereocamera, krachtige processoren en technische assistentiesystemen. En niet te vergeten jarenlang onderzoek. Daarmee heeft Mercedes-Benz opnieuw een mijlpaal bereikt voor meer veiligheid en comfort in het verkeer. Wat zal de toekomst brengen? Hoe meer onderzoek wij verrichten, des te meer perspectieven zich openen. Zo gaat dat met een visie. Eens in de zoveel tijd moet er nu eenmaal een nieuwe komen. Voor de toekomst.

36 34 Een magisch onderstel.

37 35 Hoe noem je iets dat baanbrekend is? Iets dat alle conventionele opvattingen volledig op z n kop zet? In de wetenschap dat er na een uitdaging altijd weer een nieuwe komt? Is dat revolutionair? Of innovatief? Of visionair? Wij noemen het MAGIC BODY CONTROL. Deze ondersteltechnologie stelt zich vooraf op de conditie van het wegdek in. Je zou kunnen zeggen dat het systeem de slechte eigenschappen van het wegdek peilt. De blik vooruit wordt tot stand gebracht met behulp van een achter de voorruit geïntegreerde stereocamera die vanuit twee verschillende perspectieven de omgeving observeert. De daaruit vergaarde, enorme hoeveelheid gegevens wordt doorgestuurd naar de regeleenheid van het onderstel en verder verwerkt in realtime. Met een nauwkeurigheid van 1 tot 2 millimeter bij een snelheid van 120 km/h en 25 beelden per seconde. Het onderstel regelt vervolgens de hoeveelheid olie die in de afzonderlijk regelbare veerpoten vereist is. Op deze manier kunnen oneffenheden in het wegdek grotendeels worden gladgestreken. En dat tot een snelheid van 130 km/h. Zelfs wanneer u door een bocht rijdt, weet het systeem precies wat er voor u ligt.

38 36 Wanneer u in de S-Klasse onderweg bent, is het bereiken van uw bestemming slechts bijzaak. Niet alleen voor u, maar ook voor onze engineers. Voor hen is het doel van een rit namelijk ervoor te zorgen dat u zich volledig thuis voelt. Op een stoel die koelt of verwarmt en zacht meegeeft. Net zolang tot u volledig ontspannen en uitgestrekt op de achterbank opnieuw ontdekt wat royaal inhoudt. Alles kan perfect op uw postuur worden ingesteld, voor de juiste ondersteuning van uw benen en rug. Uit zes verschillende massageprogramma s kunt u steeds vijftien weldadige minuten kiezen welverdiende ontspanning voor dat wat u achter de rug hebt of juist stimulerend voor dat wat u nog te doen hebt. Op een exclusieve werkplek die alles biedt om in alle rust uw werk te doen. Intuïtief bedient u de discrete technologie, die er uitsluitend op gericht is u comfort te bieden. Wanneer u de volgende keer uitstapt, stapt u niet alleen uit een auto, maar uit een ruimte die wij speciaal voor u hebben ontworpen de S-Klasse.

39 First Class Business Class.

40 38 Verlichting was nog nooit zo innovatief.

41 39 We laten niets na om een ware revolutie in de automobielindustrie te ontketenen en de eerste te zijn die nieuwe technologieën op de markt brengt. Vanuit dat perspectief hebben we ook de verlichting onder de loep genomen, net zolang totdat het zo efficiënt en intelligent was dat het goed was voor de S-Klasse. Met led-lichttechnologie voor de koplampen wordt niet alleen het wegdek beter verlicht, maar is ook de lichttemperatuur aangenamer en wordt er bovendien energie bespaard in vergelijking met conventionele koplampen. De verlichting van een S-Klasse moet echter nog meer presteren. Bijvoorbeeld interacties aangaan met de aanwezige sensoren en assistentiesystemen als de optionele grootlichtassistent plus. Het resultaat: wanneer een tegenligger of voorligger wordt herkend, wordt het grootlicht van de led-koplampen gedimd. Wanneer u stilstaat voor, bijvoorbeeld, een stoplicht, wordt ook het remlicht automatisch gedimd om te voorkomen dat het achteropkomend verkeer wordt verblind. Kortom, de in totaal meer dan 190 single-chip led-diodes zorgen voor nog meer comfort en veiligheid in het verkeer. Licht kan immers zoveel meer dan alleen maar licht geven. Zeker in een Mercedes-Benz.

42 40 Bij onze volgende grote innovatie staat u volledig in het middelpunt. We willen u op met nieuwe services, producten en belevenissen enthousiasmeren, inspireren en verrassen. Maar u kunt ons ook komen bezoeken in onze Mercedes me Stores in steden als Hamburg, Milaan, Tokio en Hongkong.

43 Mercedes me 41

44 42 Mercedes me. Welkom in uw wereld van Mercedes-Benz. U stelt nieuwe vragen en Mercedes-Benz geeft u een antwoord: Mercedes me. Uw persoonlijke toegang tot de fascinerende wereld van Mercedes-Benz. Met innovatieve, geïndividualiseerde mobiliteits-, connectiviteits-, service- en financieringsoplossingen, en een merkbeleving die voortdurend wordt uitgebreid. Innovatief, eenvoudig en actueel: Stap in met uw smartphone, tablet of pc. En samen zullen we de toekomst vormgeven. Overal en altijd. Mercedes connect me betekent feitelijk dat u en uw auto elektronisch met elkaar zijn verbonden. In de praktijk houdt dit nog veel meer in: uw auto wordt deel van uw persoonlijke belevingswereld. Voor meer comfort. En voor het goede gevoel dat u ook onderweg altijd verbonden bent. Onder Mercedes connect me vallen standaardservices, waarmee wij u bij pech of bij een ongeval ondersteuning bieden, en Remote Online-services waarmee u voertuiginstellingen op uw smartphone kunt regelen.

45 Mercedes me 43 Mercedes finance me biedt u diverse lease- en financierings mogelijkheden voor de auto van uw dromen. Mercedes-Benz Financial Services helpt u graag bij uw keuze voor de optimale lease- of financieringsoplossing en de verzekering die het beste bij uw past. Met onze leaseproducten rijdt u altijd in de nieuwste modellen en geniet u van maximale flexibiliteit. U betaalt namelijk niet voor de aanschaf maar voor het gebruik en profiteert zo van aantrekkelijke maandelijkse tarieven. Met onze financieringsmogelijkheden betaalt u uw nieuwe Mercedes-Benz op de manier die bij uw persoonlijke financiële planning past. Hierbij worden de aanbetaling en de contractduur, en dus de maandelijkse kosten, samen met u bepaald. Daarnaast beschermen onze individuele verzekeringen niet alleen uw auto, maar sparen ook uw portemonnee. Mercedes inspire me is uw toegang tot een fascinerende merkbeleving en een inspirerende dialoog. Om ervoor te zorgen dat we altijd de beste oplossingen kunnen bieden, delen we onze ideeën met u en willen we graag weten wat uw wensen zijn. Hiervoor bieden we bijvoorbeeld een community en ook aanbiedingen en belevenissen op het gebied van events, reizen en lifestyle, die verder gaan dan de klassieke voertuigthema s. Mercedes move me biedt toegang tot de intelligente mobiliteitsoplossing moovel: in deze mobiliteits-app zijn de aanbiedingen van verschillende mobiliteitsaanbieders gebundeld, zodat u altijd optimaal van A naar B onderweg bent. car2go is niet alleen pionier maar ook wereldwijd marktleider op het gebied van free-floating carsharing; car2go black staat voor carsharing via de smartphone met Mercedes-Benz voertuigen. En met de mytaxi-app kunt u een taxi bestellen, zien wanneer de taxi er is en op eenvoudige wijze betalen. Mercedes assist me biedt u de mogelijkheid snel en eenvoudig online een onderhoudsafspraak te maken bij de Mercedes-Benz dealer. Ook kunt u online het onderhoudsboekje raadplegen en zien welk onderhoud er aan uw auto is uitgevoerd. Het onderhoudsbericht is al één dag na een onderhoudsbeurt online beschikbaar. Naast het actuele onderhoudsbericht kunt u ook de volledige onderhoudsgeschiedenis en de onderhoudsintervallen van uw auto bekijken en afdrukken.

46 44

47 Service 45 Onze service past perfect bij uw Mercedes-Benz. U krijgt meer dan een auto. U krijgt iets onbetaalbaars, namelijk Mercedes-Benz als exclusieve partner. Voor u betekent dit zekerheid en onafhankelijkheid, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Met andere woorden: het goede gevoel een Mercedes-Benz te rijden. Het beste voor uw Mercedes-Benz. Niemand kent uw auto beter dan onze ervaren specialisten in de Mercedes-Benz werkplaatsen. Het uitgebreide serviceaanbod en de hoge kwaliteit zorgen ervoor dat uw auto in topconditie blijft. Daarom vertrouwen wij op beproefde Mercedes-Benz originele onderdelen en speciaal gereedschap. Het beste voor u. Met de Mercedes-Benz servicecontracten gaat u zorgeloos op weg. Hiermee weet u altijd welke onderhoudswerkzaamheden er binnenkort en op de lange termijn gepland zijn. En dankzij de vaste maandelijkse kosten weet u precies waar u aan toe bent. Bovendien bent u optimaal tegen extra werkplaatskosten gedekt. Het beste voor uw mobiliteit. Met Mercedes-Benz Mobilo 1 wordt u in heel Europa snel en vakkundig geholpen bij pech onderweg, een ongeval, een klein probleem of vandalisme. Hiermee hebt u recht op pechhulp, een vervangend voertuig, wegslepen of een hotelover nachting. De mobiliteitsgarantie is twee jaar vanaf de eerste kenteken registratie geldig en kan worden steeds vernieuwd tot maximaal dertig jaar. Wanneer u hulp nodig hebt, bereikt u ons in heel Europa op het gratis telefoon nummer m Kom meer te weten Meer informatie over de Mercedes-Benz servicecontracten vindt u op of bij uw Mercedes-Benz dealer. Uw Mercedes-Benz dealer stelt graag een persoonlijke offerte voor u op. 1 Conform de voorwaarden van de Mercedes-Benz servicecontracten. Mobilo kan na elke onderhoudsbeurt bij een Mercedes-Benz dealer worden vernieuwd tot maximaal dertig jaar. 2 Vanuit het buitenland kunnen roamingkosten door uw provider in rekening worden gebracht.

48 46 Wat zou de autosport zijn zonder Mercedes-Benz? Het eerste voertuig dat een autorace won, werd aangedreven door een Daimler motor. De eerste Mercedes was een racewagen: de legendarische Zilverpijl een legende. Onze betrokkenheid bij sportevenementen kent een lange traditie. Autosport is onlosmakelijk verbonden met ons merk en alle voertuigen waarop een ster prijkt. Beleef onze unieke geschiedenis als de dag van gisteren in het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart. m Lees meer In het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart vindt u bijna 130 jaar legendarische automobielgeschiedenis op één enkele plek. Op een totale oppervlakte van m 2 worden meer dan 1500 stukken tentoongesteld, waaronder unieke stukken als de oudste nog behouden Mercedes uit 1902 en de legendarische vleugeldeur. Meer informatie vindt u op

49 Service 47 Wat zou Mercedes-Benz zijn zonder de autosport? Op 3 juni 1934 werd de mythe van de Zilverpijlen geboren tijdens de Internationale Eifelrennen op de Nürburgring. Het Zilverpijl -fabrieksteam MERCEDES AMG PETRONAS zette deze roemrijke traditie voort tijdens het Formule 1-seizoen van De inzet werd bekroond met een indrukwekkende dubbele zege: het wereldkampioenschap en de constructeurstitel. Maar niet alleen op het circuit was het team succesvol: elke afgelegde meter droeg bij aan de ontwikkeling van de hybride technologie voor de serieproductie. m Lees meer Beleef de fascinerende Formule 1 multimediaal MERCEDES AMG PETRONAS F1 W06 Hybrid, seizoen 2015.

50 48 Diesel- en benzinemotoren. Onovertroffen rijprestaties bestaan tegenwoordig alleen dankzij efficiënte technologie. Bij de Mercedes-Benz diesel- en benzinemotoren wordt dan ook gewicht gespaard en de brandstof exact gedoseerd. Op deze manier worden verantwoordelijkheid en prestatievermogen met elkaar gecombineerd, zonder dat dit ten koste gaat van rijplezier. V6-motor. De S 350 d heeft een verbruik van slechts 5,5 l/100 km, levert een vermogen van 190 kw (258 pk) en een maximumkoppel van 620 Nm. De CO 2 -emissie bedraagt g/km. Bij de benzinemotoren verbruikt de S 400 4MATIC 8,4 l/100 km bij een vermogen van 245 kw (333 pk) en een maximumkoppel van 480 Nm. V8-motor. Deze benzinemotor beschikt over een vermogen van 335 kw (455 pk) en staat daarmee garant voor een rustige motorloop, rijplezier en milieubewustzijn. Dankzij de twinturbo heeft de S 500 enorme krachtreserves, waarmee u in slechts 4,8 seconden van 0 naar 100 km/h accelereert. De motor produceert daarbij een imponerend diep geluid en toch blijft het brandstofverbruik opmerkelijk laag voor een motor die dergelijke indrukwekkende prestaties levert. V12-motor. De krachtigste motor van het motorenprogramma is een V12-biturbomotor met een spontane krachtsontplooiing en een geringe emissie: de motor voldoet aan de Euro 6-emissienorm en beschikt over het ECO start-stopsysteem. Zo zorgt de V12 voor een uiterst laag verbruik bij grootse prestaties: bij een toerental lager dan 2000 t/min wordt al een koppel van 830 Nm bereikt. Met een vermogen van 390 kw (530 pk) accelereert u van 0 naar 100 km/h in slechts 4,6 seconden. S 350 d S 500 S Nm 190 kw Nm 335 kw Nm 390 kw Koppel (Nm) Toerental (t/min) Vermogen (kw) Koppel (Nm) Toerental (t/min) Vermogen (kw) Koppel (Nm) Toerental (t/min) Vermogen (kw) De zescilinder dieselmotor verenigt hoge prestaties en een laag verbruik. De achtcilinder benzinemotor is krachtig, stil en efficiënt. De twaalfcilinder benzinemotor: grote krachtsontplooiing, maximale efficiëntie.

51 Aandrijving en onderstel 49

52 50 S 300 h en S 400 h. De efficiënte en milieuvriendelijke hybride aandrijvingen bestaan uit een verbrandingsmotor en een elektromotor. Deze motorcombinatie wordt geregeld door intelligente vermogenselektronica. Wanneer er wordt afgeremd, functioneert de elektromotor als dynamo en wordt er stroom aan de lithium-ion-accu geleverd. Een motor voor het luxe segment moet milieubewust, comfortabel en dynamisch tegelijk zijn. Bij de S 300 h combineert Mercedes-Benz de 2,2-liter viercilinder dieselmotor met een vermogen van kw ( pk) met een krachtige hybride module. Hiermee wordt een gecombineerd verbruik vanaf 4,2 l/100 km bereikt. Deze waarden worden ook gerealiseerd door efficiëntiemaatregelen als een intelligente lichtgewicht constructie, banden met een lage rolweerstand en een c w -waarde van 0,23. In de S 400 h is naast de geoptimaliseerde zescilinder benzinemotor een hybride module ingebouwd, die compact, licht en krachtig is en door een lithium-ion-accu met hoge capaciteit wordt aangedreven. Het geheel levert een vermogen van kw ( pk). In combinatie met de hybride module wordt een verbruik vanaf 5,8 l/100 km bereikt. De S 300 h en S 400 h voldoen uiteraard nu al aan de emissienorm Euro Geoptimaliseerde viercilinder dieselmotor met een cilinderinhoud van 2,2 liter (S 300 h) of zescilinder benzinemotor met een cilinderinhoud van 3,5 liter (S 400 h). 2 De compacte hybride module is tussen de verbrandingsmotor en de automatische transmissie ingebouwd. 3 De sterke lithium-ion-accu kenmerkt zich door een hoge energiedichtheid bij compacte afmetingen en een laag gewicht. 4 De vermogenselektronica zorgt ervoor dat de verbrandings- en elektromotor intelligent en efficiënt samenwerken. 5 De zeventraps automatische transmissie 7G-TRONIC PLUS zorgt ervoor dat u kunt accelereren zonder onderbreking van de trekkracht. U merkt vrijwel niets van de werking van de transmissie. 6 Recuperatief remsysteem: bij het remmen fungeert de elektromotor als dynamo en wekt daarbij stroom op voor de lithium-ion-accu. 7 Banden met een lagere rolweerstand voor comfortabel én zuinig rijden. 8 Op de indicatie voor het hybride systeem worden de energiestroom en de elektrische lading van de accu permanent weergegeven.

53 Aandrijving en onderstel 51 S 500 e. Met een verbruik van slechts 2,8 liter brandstof per 100 kilometer en een CO 2 -uitstoot van 65 gram per kilometer creëert deze luxe limousine met PLUG-IN HYBRID-technologie nieuwe maatstaven. De 85 kw elektromotor met extern oplaadbare accu zorgt ervoor dat er circa 33 kilometer volledig elektrisch kan worden gereden. Met de S 500 e heeft Mercedes-Benz een nóg efficiënter motorsysteem weten te ontwikkelen dan de huidige hybride modules. Dit kan worden toegeschreven aan een lithium-ion-accu met een aanzienlijk hoger vermogen, die niet alleen kan worden opgeladen door teruggewonnen energie, maar ook met behulp van externe stroombronnen. Met een capaciteit van 8,7 kwh kan de accu de 85 kw elektromotor circa 30 kilometer aandrijven op een topsnelheid van 140 km/h. Op deze manier kan de aandrijving van de 3,0-liter V6-turbomotor met een koppel van 480 Nm op gedeelten van een traject door de elektromotor worden overgenomen. Een anticiperend energiemanagementsysteem zorgt er daarbij voor dat de energie van beide motoren volledig wordt benut. Het innovatieve gaspedaal geeft door middel van lichte tegendruk aan wanneer de verbrandingsmotor wordt ingeschakeld. Op deze manier wordt voorkomen dat de verbrandingsmotor onnodig wordt gestart. Al met al leidt deze intelligente combinatie van een verbrandingsen een elektromotor tot een uiterst laag brandstofverbruik van slechts 2,8 l/100 km. Uiteraard profiteert niet alleen u daarvan, maar komt deze innovatie ook het milieu ten goede. De CO 2 -emissie van deze S-Klasse met een systeemvermogen van 325 kw bedraagt dan ook slechts 65 gram CO 2 /km. De S-Klasse komt daarmee zelfs onder de emissiewaarden van een micro car!

54 52 Transmissies. De qua verbruik en werking geoptimaliseerde zeventraps automatische transmissie 7G-TRONIC PLUS en de innovatieve negentraps automatische transmissie 9G-TRONIC kenmerken zich door hoge efficiëntie, vrijwel onmerkbare schakelmomenten, een dynamisch reactievermogen en een laag geluidsniveau. 7G-TRONIC PLUS. De zeventraps automatische transmissie staat garant voor comfort, rijplezier en efficiëntie. De zeven vooruitversnellingen zorgen voor een brede overbrenging met lage sprongen in het toerental tussen de afzonderlijke versnellingen. Hierdoor kan de transmissie niet alleen snel reageren maar wordt er ook op brandstof bespaard en soepel geschakeld. Omdat met de 7G-TRONIC PLUS afzonderlijke versnellingen kunnen worden over geslagen, kunt u heel snel terugschakelen voor korte, snelle tussensprints. Met de rijprogramma s Economy, Sport en Manual kunt u kiezen uit een scala van zuinig tot dynamisch schakelen. In de modus Manual kunnen sportieve bestuurders net zoals in de autosport zelf schakelen met behulp van de DIRECT SELECT-stuurschakelpaddles. AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC (standaard bij de Mercedes-AMG S 65) en AMG SPEEDSHIFT MCT zeventraps sporttransmissie (standaard bij de Mercedes-AMG S 63/4MATIC). Met zeven vooruitversnellingen en drie rijprogramma s kan met deze op de 7G-TRONIC PLUS gebaseerde transmissie zowel sportief als brandstofbesparend worden gereden. Dankzij de automatische tussengasfunctie neemt niet alleen de emotionele rijbeleving toe maar ook de rijveiligheid. 9G-TRONIC (standaard bij de S 350 d/4matic, S 500/ 4MATIC en Mercedes-Maybach S 500). De eerste negentraps automatische transmissie met hydro dynamische koppelomvormer in het premiumsegment ter wereld combineert efficiëntie met comfort en dynamiek op ongekende wijze. Dankzij de efficiëntie van de transmissie zijn het verbruik en de emissies gemiddeld met 6,5 % afge nomen ten opzichte van de 7G-TRONIC PLUS. Door de kleinere toerentalsprongen tussen de afzonder lijke versnellingen kan er sneller worden geschakeld, waardoor nóg meer spontaniteit en dynamiek ontstaat. Tegelijkertijd overtuigt 9G-TRONIC met soepele, nauwelijks waarneembare schakelmomenten. DIRECT SELECT. De DIRECT SELECT-schakeling omvat de DIRECT SELECT-keuzehendel aan de stuurkolom, waarmee tussen P, R, N en D kan worden gewisseld. Bovendien kan met de DIRECT SELECT-stuurschakelpaddles ook met de hand worden geschakeld. DIRECT SELECT-keuzehendel aan de stuurkolom. Met de extra stuurschakelpaddles kan de bestuurder ook handmatig op- en terugschakelen.

55 Aandrijving en onderstel 53 Onderstel. De S-Klasse is standaard uitgerust met het doorontwikkelde AIRMATIC-onderstel van de jongste generatie. Als optie is ook de innovatieve MAGIC BODY CONTROL leverbaar, een technologische mijlpaal die zijn première in de S-Klasse beleeft. AIRMATIC (standaard). De luchtvering AIRMATIC met traploze dempingsregeling past de kracht van de demping bij elk afzonderlijk wiel aan de rijsituatie en de gesteldheid van het wegdek aan. De geïntegreerde niveauregeling rondom zorgt ook bij een volgeladen auto voor een praktisch gelijkblijvende bodemspeling en daarmee voor nog meer stabiliteit en comfort. MAGIC BODY CONTROL (optie, standaard bij de S 600, Mercedes-AMG S 65 en Mercedes-Maybach S 600). Dit op rijdynamiek gerichte onderstel stelt zich in op de staat van het wegdek, nog voor de wielen de oneffenheden raken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de combinatie van de actieve vering van het onderstel en de ROAD SURFACE SCAN. Hierbij wordt met behulp van een stereocamera de feitelijke conditie van het wegdek voor de auto nauwkeu - rig opgenomen. Uit de vergaarde informatie berekent het systeem in fracties van een seconde de beste strategie om de demping van elk afzonderlijk wiel vroegtijdig af te stemmen op de waar genomen oneffenheden in het wegdek. Zijwindassistent (standaard). Bij sterke zijwind in vlagen bestaat het gevaar dat de rijstabiliteit wordt ondermijnd. In een dergelijk geval zorgt de zijwindassistent ervoor dat de bestuurder in het juiste spoor blijft. Met behulp van ESP -sensoren worden automatisch remingrepen uitgevoerd om de koers te corrigeren. Hierbij worden de remingrepen op de afzonderlijke wielen uitgevoerd die naar de wind toe zijn gericht. De daarbij ontstane draaiing om de verticale as het zogeheten gieren werkt tegen de kracht van de windvlagen in, waardoor de rijstabiliteit minder wordt beïnvloed. Op deze manier draagt de zijwindassistent bij aan een veilig gevoel van de bestuurder en kunnen schrikreacties bij plotselinge windvlagen worden voorkomen. Het semi-actieve luchtveringssysteem AIRMATIC met traploze dempingsregeling verenigt een hoog verings- en afrolcomfort met een uitstekende rijdynamiek.

56 54 Integraal veiligheidsconcept. Onze visie is rijden zonder ongevallen. Met ons integrale veiligheidsconcept komen we een stuk dichter bij dit doel met behulp van een allesomvattende filosofie die de weg vrijmaakt voor nieuwe technologische synergie als Mercedes-Benz Intelligent Drive. Hierbij zijn comfort en veiligheid onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als uitvinder van de auto voelen we ons in hoge mate verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid. Om die reden hebben we een integraal veiligheidsconcept ontwikkeld, waarbij beschermingsmaatregelen voor actieve en passieve veiligheid naadloos met elkaar zijn verbonden. Deze allesomvattende filosofie is in vier fasen ingedeeld, waarbij oplossingen voor de veiligheid worden geboden voor elke situatie. Daartoe behoren systemen voor veilig rijden en systemen die kunnen bijdragen aan het voorkomen van mogelijk gevaar lijke situaties door vroegtijdig hiervoor te waarschuwen en hulp te bieden. Ons consequent doorontwikkelde PRE-SAFE -systeem wordt in gevaarlijke situaties geactiveerd en kan preventieve maatregelen uitvoeren om de inzittenden te beschermen. Wanneer ondanks alle preventieve maatregelen een ongeval onvermijdelijk is, zorgen andere technologieën voor de nodige bescherming. Ook voor na een ongeval hebben we oplossingen bedacht waarmee erger kan worden voorkomen en bovendien snel hulp kan worden geboden aan de inzittenden. Veilig rijden: rijassistentiepakket plus (optie, standaard bij de Mercedes-AMG S 63, Mercedes-AMG S 65, S 600 en Mercedes-Maybach S 600). Het pakket omvat uiteenlopende veiligheids- en assistentiesystemen zoals DISTRONIC PLUS met stuurassistent en Stop&Go Pilot, PRE-SAFE - rem, Brake Assist System BAS PLUS met kruispuntassistent, actieve dodehoekassistent, actievespoorassistent en PRE-SAFE PLUS. Deze technologieën maken deel uit van Mercedes-Benz Intelligent Drive en zorgen ervoor dat de bestuurder ontspannener kan autorijden door onder andere het risico op mogelijke ongevallen te voorkomen en de nodige bescherming te bieden voor zowel de inzittenden als de overige verkeersdeelnemers. DISTRONIC PLUS met stuurassistent en Stop&Go Pilot zorgt ervoor dat de bestuurder een veilige afstand tot de voorligger kan aanhouden en bovendien in het midden van de rijstrook blijft rijden. Op deze manier zorgt het systeem ervoor dat er zowel op lange trajecten als in files ontspannen kan worden gereden. Het Brake Assist System BAS PLUS met kruispuntassistent en de PRE-SAFE -rem kunnen vooral Op de volgende pagina s wordt een selectie van deze technologieën voor de fasen veilig rijden, bij gevaar, bij een ongeval en na een ongeval gepresenteerd. DISTRONIC PLUS met stuurassistent en Stop&Go Pilot ontlast de bestuurder zowel op lange trajecten als in stilstaand verkeer.

57 Veiligheid 55 in het stadsverkeer het risico op ongevallen op kruisingen en kop-staartbotsingen verminderen, alsmede aanrijdingen met voetgangers. De actieve spoorassistent en actieve dodehoekassistent bieden de nodige ondersteuning wanneer de bestuurder onbedoeld (zonder richting aan te geven) van rijstrook wisselt en daarbij dan mogelijk botsingsgevaar met andere voertuigen optreedt. Met behulp van eenzijdige remingrepen wordt getracht de auto terug te leiden naar de rijstrook die zojuist werd verlaten. Veilig rijden: nachtzichtassistent plus (optie). De verkeersdichtheid s nachts bedraagt slechts 20 % van die van overdag, maar s nachts vindt wel 40 % van alle dodelijke ongevallen plaats. Met behulp van de nachtzichtassistent plus kan de bestuurder in het donker eerder personen of dieren waarnemen, die duidelijk zichtbaar in het multifunctionele display van het combi-instrument worden weergegeven. Een absolute wereldprimeur hierbij is de combinatie van twee infraroodcamera s, die zowel voor een nauwkeurige beeld- als warmtebeeldweergave met een hoge resolutie zorgen. Met de spotlightfunctie kunnen voetgangers met vier korte, opeenvolgende lichtsignalen worden gewaarschuwd dat zij mogelijk gevaar lopen. Het beeld van de nachtzichtassistent plus wordt standaard automatisch ingeschakeld wanneer zich een riskante situatie voordoet. De actieve dodehoekassistent bewaakt de dode hoek rechts en links naast het voertuig. De actieve spoorassistent kan corrigerend optreden wanneer een rijstrook onbedoeld wordt verlaten. De nachtzichtassistent plus zorgt ervoor dat voetgangers zichtbaar zijn voor de bestuurder, zodat deze in het donker eerder op mogelijk gevaar kan reageren.

58 56 Bij gevaar: preventief beschermingssysteem voor de inzittenden PRE-SAFE (standaard). Het preventieve beschermingssysteem voor de inzittenden kan kritieke rijsituaties vroegtijdig herkennen en preventief veiligheidssystemen activeren. Daartoe analyseert PRE-SAFE permanent de gegevens van systemen als ESP en BAS, en kan zo bijvoorbeeld sterk onder- of overstuur, of een noodstop registreren. Wanneer een kritieke situatie wordt herkend, kunnen in fracties van een seconde de veiligheidsgordels op de voorstoelen worden aangespannen en de zijruiten worden gesloten, zodat bij een eventuele botsing volledige bescherming is gewaarborgd. Bij gevaar: PRE-SAFE PLUS (onderdeel van het optionele rijassistentiepakket plus). Deze uitbreiding van het PRE-SAFE -systeem kan bij een dreigende kop-staartbotsing tijdens stilstand extra voorzorgsmaatregelen nemen om de inzittenden te beschermen. Hiertoe wordt bijvoorbeeld het achteropkomend verkeer gewaarschuwd door de achterlichten snel te laten knipperen of de remmen van de auto vast te zetten als de bestuurder stil wenst te blijven staan. Bij gevaar: BAS PLUS met kruispuntassistent (onderdeel van het optionele rijassistentiepakket plus). Het anticiperende Brake Assist System BAS PLUS stelt de benodigde remdruk ter beschikking om een botsing te voorkomen of de ernst van het ongeval te verminderen. Indien nodig wordt tot stilstand afgeremd. BAS PLUS kan ook op kruispunten ondersteunend ingrijpen. Bovendien kan het systeem voetgangers voor de auto herkennen en indien nodig de remdruk verhogen om een aanrijding te voorkomen. Bij gevaar: PRE-SAFE -rem met voetgangersherkenning (onderdeel van het optionele rijassistentiesysteem plus). De PRE-SAFE -rem ondersteunt de bestuurder door te waarschuwen voor voorliggers of stilstaande obstakels die mogelijk gevaar kunnen opleveren. Het doel is het vermijden van gevaarlijke situaties die niet door de bestuurder worden opgemerkt. De informatie over de omgeving wordt door de PRE-SAFE -rem verkregen uit de in de auto aanwezige lange- en korteafstandssensoren. In combinatie met een stereocamera kunnen bovendien voetgangers door het systeem worden herkend. Hierdoor kunnen tot een snelheid van 50 km/h ook aanrijdingen met personen worden voorkomen. Het preventieve beschermingssysteem voor inzittenden PRE-SAFE helpt gevolgschade bij een ongeval te verminderen.

59 Veiligheid 57 Bij een ongeval: PRE-SAFE impuls (standaard). Bij een frontale botsing worden de bestuurder en de voorpassagier blootgesteld aan hoge belastingen. PRE-SAFE impuls trekt bij een frontale botsing al in een vroeg stadium de veiligheidsgordels op de voorstoelen aan. De bestuurder en voorpassagier worden hierdoor tegen de botsingsrichting in geaccelereerd en dieper de stoel ingetrokken. Wanneer de belasting zijn hoogtepunt heeft bereikt, worden de aangetrokken veiligheidsgordels weer geleidelijk ontspannen. Door de anticiperende acceleratie en gordelkrachtbegrenzing worden de inzittenden tijdelijk losgekoppeld van het ongeval. Op deze manier kan PRE-SAFE impuls het risico op letsel aanzienlijk verminderen. PRE-SAFE impuls: in de eerste fase van een frontale botsing kunnen de gordels van de bestuurder en voorpassagier tegen de botsingsrichting in bewegen. Bij een ongeval: airbags (standaard). De S-Klasse beschikt standaard over acht airbags. Voor de bestuurder en voorpassagier zijn er, naast de airbags, ook side- en windowbags aanwezig. Bovendien zijn sidebags achter en optionele beltbags in de buitenste achterzitplaatsen geïntegreerd. Bij een ongeval: beltbags (optie). De in de gordelband geïntegreerde airbag op de buitenste achterzitplaatsen kan bij een ongeval de belasting op de bortskas verlichten. Wanneer een ongeval onvermijdelijk is, wordt de gordel van de beltbag opgeblazen tot drie keer zijn oorspronkelijke grootte. Op deze manier worden de krachten die op de borstkas worden uitgeoefend over een groter oppervlak verdeeld, waardoor de feitelijke belasting afneemt. De in totaal acht standaard airbags kunnen u en de overige inzittenden bij een ongeval beschermen. Na een ongeval: Mercedes-Benz noodoproepsysteem 1. Dit systeem kan automatisch een noodoproep verzenden via een telefoon die op de systemen van de auto is aangesloten, zodra de gordels/airbags een ongeval registreren. Hiervoor is geen mobiele telefoon nodig. De noodoproep kan zowel automatisch als met de hand worden uitgevoerd en wordt naar het Mercedes-Benz noodoproepnummer verstuurd, dat in de meeste Europese landen bereikbaar is. Het systeem brengt een spraakverbinding tot stand met de Mercedes-Benz noodoproepcentrale en geeft daarbij tevens de locatiegegevens van de auto door voor het uitvoeren van reddings-, bergings- of afsleepmaatregelen. Maatregelen na een ongeval. Om gevolgschade te verminderen en om ervoor te zorgen dat de inzittenden hulp kan worden geboden, zijn verdere maatregelen ontwikkeld. Daartoe behoren het automatisch afzetten van de motor, het activeren van de noodknipperlichtinstallatie en de noodverlichting in het interieur. Ook wordt de centrale vergrendeling automatisch geopend, terwijl speciale voegen tussen de portieren en spatschermen ervoor zorgen dat de portieren gemakkelijker kunnen worden geopend bij een frontale botsing. Verder heeft Mercedes-Benz een handleiding voor hulpdiensten samengesteld, die van onze website kan worden gedownload. Zoals u ziet is er bij Mercedes-Benz over veiligheid uitgebreid nagedacht. 1 Deze service staat gedurende de volledige levenscyclus van het voertuig ter beschikking. Overzicht beschikbare landen:

60 58 Assistentiesystemen. De S-Klasse is in staat om de directe omgeving in zich op te nemen. Met behulp van korte- en langeafstandssensoren, een stereo- en infraroodcamera en ultrasoonsensoren wordt een blik rondom de auto gerealiseerd. De vergaarde gegevens worden aan elkaar gekoppeld ten behoeve van veilig en ontspannen autorijden. Parkeerpakket met achteruitrijcamera (optie, standaard bij de S 600, Mercedes-AMG S 65 en Mercedes-Maybach S 600) en 360 -camera (optie, standaard bij de Mercedes-Maybach S 600). Omvat de actieve parkeerassistent met PARKTRONIC en achteruitrijcamera. Met de actieve parkeerassistent met PARKTRONIC en achteruit rijcamera wordt zowel het zoeken naar een parkeerplaats als het in- en uitparkeren aanzienlijk eenvoudiger. Indien gewenst kan de parkeer assistent de auto automatisch inparkeren en neemt daarbij het sturen en remmen over. Met de optionele 360 -camera wordt via vier aan elkaar gekoppelde camera s de directe omgeving rondom de auto in volgelvluchtperspectief weergegeven. led-intelligent Light System een belangrijke bijdrage aan veilig rijden. Stereocamera (onderdeel van rijassistentiepakket plus). Met de camera worden bewegende objecten en voetgangers voor de auto ruimtelijk opgenomen. Daarbij wordt ook het vervolgtraject van deze objecten en voetgangers berekend. Met behulp van intelligente algoritmes wordt de vergaarde informatie geanalyseerd, waardoor niet alleen een breed overzicht ontstaat van tegemoetkomend, vooruitrijdend of overstekend verkeer, maar ook van voetgangers, verkeersborden en andere verkeerstekens. Head-up display (optie, standaard bij de S 600, Mercedes-AMG S 65 en Mercedes-Maybach S 600). Vanaf nu hebt u niet alleen uw doel voor ogen maar ook alle overige gegevens die onderweg van belang zijn: op het head-up display worden namelijk ook de snelheid, snelheidsbegrenzingen en navigatie-instructies in het zicht weergegeven. Een speciale lichtsensor zorgt ervoor dat het display onder alle lichtomstandigheden goed afleesbaar is. De hoogte van het beeld kan hierbij individueel worden afgesteld. Bovendien kan ook individueel worden ingesteld welke informatie wordt weergegeven. Led-Intelligent Light System (optie, standaard bij de S 600, Mercedes-AMG S 65 en Mercedes-Maybach S 600). Voor optimaal zicht op provinciale en snelwegen, bij het afslaan en in bochten past het dimlicht van het led-intelligent Light System zich automatisch aan de weers-, licht- en rijomstandigheden aan. De adaptieve grootlichtassistent plus zorgt ervoor dat het wegdek continu breed wordt verlicht, zonder tegen- en voorliggers te verblinden. Bovendien wordt het grootlicht gedimd wanneer sterk reflecterende verkeersborden worden waargenomen. Op deze manier levert het De stereocamera neemt de situatie voor de auto permanent op en analyseert de gegevens. Op het head-up display wordt belangrijke informatie direct in het zicht weergegeven.

61 Comfort 59 Multimediasystemen. Bent u op weg naar uw werk of bent u onderweg aan het werk? In de S-Klasse is rekening gehouden met alle mogelijke wensen met betrekking tot multimedia. COMAND Online (standaard). Het bedienings- en aanduidingssysteem biedt navigatie, telefoon, audio, video, internet op een 31,2 cm mediadisplay met eenvoudige en intuïtieve bediening, evenals snelle navigatie vanaf de harde schijf met een realistische topografische kaartweergave. Met een geschikte mobiele telefoon kan tijdens stilstand op het internet worden gesurft, terwijl tijdens de rit Mercedes-Benz apps kunnen worden gebruikt. Dankzij de WiFi-hotspot kunnen ook uw notebook of tablet in het netwerk worden opgenomen. Voor entertainment staan een dvd-speler, radio, een harde schijf met 10 GB opslagcapa citeit voor video- en audiobestanden en diverse aansluitingen voor externe apparatuur ter beschikking. Dankzij de spraakversterking in het interieur (niet voor de Mercedes-Maybach) leverbaar in combinatie met de Burmester surround sound systems kunnen de inzittenden voor en achter uitstekend met elkaar communiceren. Near Field Communication NFC (standaard). Hiermee wordt de uitwisseling van gegevens tussen mobiele telefoon en telematica nog eenvoudiger en comfortabeler. Bij dit systeem hoeft de smartphone alleen nog maar tegen de plek met het NFC-logo in de headunit te worden gehouden. SPLITVIEW (optie). Op het mediadisplay van COMAND Online kan de voorpassagier van een kristalheldere weergave van een film genieten, terwijl de bestuurder gelijktijdig de aanwijzingen op het navigatiescherm volgt. Dit wordt mogelijk gemaakt door SPLITVIEW, waarbij op hetzelfde display twee verschillende items kunnen worden weergegeven. Burmester high-end 3D surround sound system (optie, standaard bij de Mercedes-AMG S 65). Vierentwintig luidsprekers en vierentwintig versterkerkanalen met 1540 watt vermogen zorgen samen met exclusief voor de S-Klasse ontwikkelde technologie voor ongeëvenaard audiogenot. De combinatie van analoge en digitale elementen levert een expressief, ruimtelijk en fascinerend geluid op. Individueel entertainment achter (optie). Films op dvd, internet, videogames, muziek met individueel entertainment achter zijn de passagiers achterin volledig vrij om hun eigen vermaak samen te stellen. Hierbij zorgen twee 25,4 cm displays en hoofdtelefoons voor briljante beeld- en geluidskwaliteit. Touchpad (optie, standaard vanaf de S 500 of S 500 e bij de verlengde uitvoering en Mercedes-Maybach S-Klasse). Met het touchpad kunnen de telematicafuncties met één of twee vingers worden bediend. Bovendien kunnen letters, cijfers en speciale tekens in natuurlijk handschrift worden ingevoerd. Naast COMAND Online en LINGUATRONIC kunnen met de drie touchtoetsen achter het bedieningspaneel eveneens opdrachten worden ingevoerd. Universeel telefoniepakket (optie). Via een universele aansluiting in de middenarmsteun kunnen mobiele telefoons comfortabel op het handsfreesysteem in de auto worden aangesloten. Hiervoor hoeft de mobiele telefoon alleen maar in de bijgeleverde universele houder te worden geplaatst. Comfortabele integratie van smartphones in het handsfreesysteem.

62 60 Stoelen. Zitten in de S-Klasse is niet alleen comfortabel, maar kan er ook voor zorgen dat u fit blijft. Naast stoelventilatie/-verwarming en meer dan zestig verschillende instellingen voor onder meer de stoelen en stuurkolom, is er ook een massagefunctie en een speciaal kussen voor de achterpassagiers. ENERGIZING-massagefunctie (optie, onderdeel van het zitcomfortpakket voor de bestuurder en voorpassagier, standaard bij de S 600, Mercedes-AMG S 65 en Mercedes-Maybach S 600). Deze functie omvat zes verschillende programma s, waaronder twee hot relaxingmassageprogramma s die ontspannen, stimuleren of mobiliseren (losmaken) en zowel voor de voor- als achterzitplaatsen beschikbaar zijn. De intensiteit van de programma s kan worden ingesteld als sterk of matig. De snelheid en werking variëren per programma, net zoals de tijdsduur van 12 tot 15 minuten. Stoelventilatie/-verwarming voor en achter (optie, standaard bij de S 600, Mercedes-AMG S 65 en Mercedes-Maybach S 600). Dankzij de actieve ventilatie kunnen de zittingen en rugleuningen op hete dagen snel worden afgekoeld tot een aangename temperatuur. Op koude dagen zorgt de stoelverwarming voor weldadige warmte. De stoelventilatie en stoelverwarming kunnen onafhankelijk van elkaar in drie verschillende standen worden ingeschakeld. Warmtecomfortpakket (optie). Op koude dagen zorgt het warmtecomfortpakket snel voor behaaglijke warmte. Hierbij worden niet alleen de stoelen verwarmd, maar ook de middenarmsteun voor en de armleuningen in de portieren. In combinatie met elektrisch verstelbare achterzitplaatsen wordt ook de middenarmsteun achter verwarmd. De bestuurder, voorpassagier en passagiers op de buitenste achterzitplaatsen kunnen met een druk op de knop kiezen uit drie verschillende verwarmings standen. Met behulp van COMAND Online kan worden ingesteld welke oppervlakken dienen te worden verwarmd. Extra highlight: het verwarmde stuurwiel. First Class achtercompartiment (optie). Met de doorlopende businessconsole verandert het achtercompartiment in een mobiel kantoor met twee afzonderlijke stoelen. Elk met twee usb-aansluitingen, 12V-aansluiting, verwarmde/ gekoelde bekerhouder en optionele uitrustingen als een klaptafel. Zo kunt u reizen en werken tegelijk. Executive-stoel (optie, standaard aan de bestuurders- en voorpassagierszijde bij de Mercedes-Maybach S-Klasse). Met de executive-stoelen kunnen de achterpassagiers ook op lange trajecten volledig ontspannen. Deze stoel kan met een enkele druk op de knop in een comfortabele ligstand worden gezet, met ondersteuning voor de benen en een voetensteun. Chauffeurspakket (optie, standaard bij de S 600, S 65 AMG en Mercedes-Maybach S-Klasse). De voor passagiersstoel kan elektrisch tot 77 mm naar voren worden geschoven. Op deze manier wordt het reizen voor de passagier die daarachter zit aanzienlijk relaxter. De grotere beenruimte maakt een comfortabele rusthouding mogelijk. Hiervoor is bovendien een elektrisch uitschuifbare voetensteun aanwezig. Uitstekend zitcomfort op de buitenste achterzitplaatsen.

63 Comfort 61 Verlichting en airconditioning. Perfectie houdt ook in dat er aandacht is geschonken aan de luchtkwaliteit in het interieur. Het AIR BALANCE-pakket reinigt en ioniseert de lucht en kan deze ook parfumeren met vier verschillende geuren. Naar wens kan samen met de sfeerverlichting een ontspannen of juist opwindende atmosfeer in de S-Klasse worden gerealiseerd. Sfeerverlichting V8 (standaard, optie voor de S 300 h, S 350 d/4matic en S 400 h). Het aangename, indirecte licht zorgt voor een unieke ambiance in het interieur. Om het licht op uw wensen af te kunnen stemmen, zijn er zeven lichtkleuren en vijf dimstanden mogelijk. AIR BALANCE-pakket (optie, standaard bij de S 600, Mercedes-AMG S 65 en Mercedes Maybach S 600). Met dit pakket kan het interieur worden geparfumeerd. Hiervoor kan uit vier geuren worden gekozen. Daarnaast kan de luchtkwaliteit in het interieur worden verbeterd door de zuurstof te ioniseren en de buitenlucht te filteren. Automatische airconditioning THERMOTRONIC (standaard). Dankzij twee klimaatzones en drie luchtstroominstellingen kunnen de inzittenden het klimaat individueel instellen. De bestuurder en voorpassagier kunnen onafhankelijk van elkaar de temperatuur en ventilatie regelen. De temperatuur van de voorste beenruimtes kan afzonderlijk in vijf standen worden ingesteld. Een fijnstof/actieve-koolstoffilter zorgt ervoor dat stof, roetdeeltjes en pollen niet in het interieur doordringen, terwijl ook onaangename geuren en schadelijke stoffen worden gefilterd. Sfeerverlichting voor de juiste stemming.

S 500 PLUG-IN HYBRID.

S 500 PLUG-IN HYBRID. S 500 PLUG-IN HYBRID. Z n sterkste kracht: efficiëntie. Met de S 500 PLUG-IN HYBRID legt Mercedes-Benz wederom nieuwe maatstaven aan op technologiegebied. Daarbij zijn onovertroffen comfort, voortreffe

Nadere informatie

S 500 PLUG-IN HYBRID. 14% bijtelling

S 500 PLUG-IN HYBRID. 14% bijtelling S 500 PLUG-IN HYBRID. 4% bijtelling Z n sterkste kracht: efficiëntie. Met de S 500 PLUG-IN HYBRID legt Mercedes-Benz wederom nieuwe maatstaven aan op technologiegebied. Daarbij zijn onovertroffen comfort,

Nadere informatie

De Mercedes-Benz Lease Editions.

De Mercedes-Benz Lease Editions. Prijslijst. Geldig vanaf 2 februari 2015. De Mercedes-Benz Lease Editions. Je verdient meer dan je denkt! Uitrusting C 350 e Lease Edition. Extern opladen van accu Laadklep geopend 7G-TRONIC PLUS KEYLESS

Nadere informatie

De C-Klasse Lease Edition vanaf 38.995,-. Bijtelling vanaf 252,-* per maand. Prijslijst geldig per 15 april 2016.

De C-Klasse Lease Edition vanaf 38.995,-. Bijtelling vanaf 252,-* per maand. Prijslijst geldig per 15 april 2016. Leverbaar als Limousine, Estate én Coupé. De C-Klasse vanaf 38.995,-. Standaard al zeer rijk uitgerust, met een voordeel van ruim 5.000,-! Bijtelling vanaf 252,-* per maand. v.a. 15% bijtelling Prijslijst

Nadere informatie

De nieuwe C-Klasse Estate. The Best Knows no Alternative.

De nieuwe C-Klasse Estate. The Best Knows no Alternative. C-Klasse. Estate. De nieuwe C-Klasse Estate. The Best Knows no Alternative. Royaal is een begrip dat alleen dan tot in perfectie is uitgevoerd als u het echt overal aantreft. Bijvoorbeeld in design waar

Nadere informatie

De Full Hybrid Auris

De Full Hybrid Auris De Full Hybrid Auris Het beste van twee werelden De Full Hybrid Auris met Synergy Drive is de allereerste Full Hybrid in zijn klasse. Hybride rijden is kiezen voor een even unieke als hoogstaande rijervaring:

Nadere informatie

De E-Klasse Edition Sport. In topvorm.

De E-Klasse Edition Sport. In topvorm. Gecombineerd verbruik: 4,1-9,5 l/100 km, 24,3-10,5 km/l. CO 2 -uitstoot: 110-222 g/km. Dit aanbod is geldig bij aanschaf van een E-Klasse Limousine, Estate, Coupé of Cabriolet t/m 31 maart 2014. De E-Klasse

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 300 AMG Premium. Panorama, Memory, Burmester, Origineel NL

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 300 AMG Premium. Panorama, Memory, Burmester, Origineel NL Mercedes-Benz E-Klasse Coupé 300 AMG Premium. Panorama, Memory, Burmester, Origineel NL Specificaties Voertuignummer: 1104323 Datum: 26-01-2018 Tellerstand: 42.562 km Brandstof: Benzine Transmissie: Automaat

Nadere informatie

M - Klasse Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 19 november 2011.

M - Klasse Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 19 november 2011. M - Klasse Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 19 november 2011. Een sterk karakter in een bijzonder jasje. De M-Klasse Edition 1. heeft een preview van deze prijslijst De gefotografeerde M-Klasse modellen

Nadere informatie

Uw C-Klasse: C 350 e Estate Lease Edition

Uw C-Klasse: C 350 e Estate Lease Edition Afbeelding voorbeeld Afbeelding voorbeeld Samenvatting Motor C 350 e Estate Lease Edition Speciaal model en pakketten Kleur Metallic tenorietgrijs Wiel 43,2 cm (17 inch) vijf-dubbelspaaks LM-velgen Bekleding

Nadere informatie

De nieuwe C-Klasse. Merkbaar meer klasse.

De nieuwe C-Klasse. Merkbaar meer klasse. C-Klasse. De nieuwe C-Klasse. Merkbaar meer klasse. De C-Klasse geeft een heel nieuwe betekenis aan vooruitgang. De aerodynamische vormgeving buigt de luchtstroom op elegante wijze af, waardoor de weerstand

Nadere informatie

Prijslijst. Geldig vanaf 3 juli 2015. Bijgewerkt op 12 augustus 2015. De Mercedes-Benz Lease Editions. Je verdient meer dan je denkt!

Prijslijst. Geldig vanaf 3 juli 2015. Bijgewerkt op 12 augustus 2015. De Mercedes-Benz Lease Editions. Je verdient meer dan je denkt! Prijslijst. Geldig vanaf 3 juli 2015. Bijgewerkt op 12 augustus 2015. De Mercedes-Benz Lease Editions. Je verdient meer dan je denkt! Welkom. In de wereld van Mercedes-Benz. Elke auto met de ster wordt

Nadere informatie

Mercedes connect me. Welkom in uw wereld.

Mercedes connect me. Welkom in uw wereld. Mercedes connect me. Welkom in uw wereld. Mobiliteit in beweging. Tegenwoordig zijn we heel anders onderweg. Inmiddels zijn we permanent online en altijd bereikbaar. Kortom, we leven digitaal. En hoe staat

Nadere informatie

GLC Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 3 juli 2015.

GLC Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 3 juli 2015. GLC Edition 1 Prijslijst. Geldig vanaf 3 juli 2015. Best of the best. Met het speciale model Edition 1 vieren we de première van de nieuwe GLC op een bijzondere manier: met meer sportiviteit, meer exclusiviteit

Nadere informatie

Groots. Uniek. Het afgebeelde voertuig kan optionele uitrustingen bevatten.

Groots. Uniek. Het afgebeelde voertuig kan optionele uitrustingen bevatten. V-Klasse. Groots. Uniek. Een krachtig front en een ongekende vormgeving. Met zijn variabele interieurconcept is de nieuwe V-Klasse perfect afgestemd op de praktijk van alledag en biedt hij tegelijkertijd

Nadere informatie

A-Klasse Motorsport Edition. Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2016.

A-Klasse Motorsport Edition. Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2016. A-Klasse Motorsport Edition Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2016. Gebouwd voor pole position. De perfecte start van het seizoen: de nieuwe A-Klasse als gelimiteerde Motorsport Edition. Uiterst stijlvol

Nadere informatie

Audi S Coupe Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie

Audi S Coupe Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi S5 Coupe Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW 79.800 U BESPAART: 11.542 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: S5 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Zwart

Nadere informatie

VOLT DE NIEUWE CHEVROLET

VOLT DE NIEUWE CHEVROLET VOLT DE NIEUWE CHEVROLET Chevrolet Volt De elektrische droom De nieuwe Chevrolet Volt is een unieke, multi-award winnende auto. Door het combineren van de voordelen van een elektrische auto met de actieradius

Nadere informatie

M{ZD{ CX-5 203919_14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd 1-3 03/02/2015 17:50:14

M{ZD{ CX-5 203919_14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd 1-3 03/02/2015 17:50:14 M{ZD{ CX-5 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1 5 2 4 3 18 19 SKYACTIV TECHNOLOGY 20 21 6 1 7 5 2 3 4 8 22 23 DE VEILIGSTE PLEK OP DE WEG Elke Mazda die we maken is voorzien van over een reeks intelligente

Nadere informatie

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Succesvolle E-Klasse nog attractiever met nieuwe motoren De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Nog efficiëntere motoren over de gehele breedte van het gamma Interieur nog verder verfijnd Nieuwe 7G-TRONIC

Nadere informatie

De nieuwe Mercedes-AMG GT.

De nieuwe Mercedes-AMG GT. Mercedes-AMG GT. T De nieuwe Mercedes-AMG GT. Handcrafted by Racers. S Hij is ONTWORPEN om u eindeloos te fascineren. Hij is er. Het ultieme statement uit Affalterbach. Een lange motorkap, een ver naar

Nadere informatie

Zeer complete nieuwe Mercedes-Benz E200 Cabriolet zonder kilometers en voorzien van het sportieve AMG-styling pakket!

Zeer complete nieuwe Mercedes-Benz E200 Cabriolet zonder kilometers en voorzien van het sportieve AMG-styling pakket! B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz E-Klasse Cabrio 200 AMG Aut. - 17.250 KORTING! Comand, Keyless-Go, Burmester, Memory, Led Specificaties Voertuignummer: 1103682 Datum: 20-08-2018 Tellerstand: 10 km

Nadere informatie

Optiepakketten. Geldig van 1/9/2015 t.e.m. 31/12/2015.

Optiepakketten. Geldig van 1/9/2015 t.e.m. 31/12/2015. Optiepakketten. Geldig van 1/9/2015 t.e.m. 31/12/2015. Inhoud A-Klasse... 4 B-Klasse... 6 CLA Sportsedan & Shooting Brake... 8 GLA... 10 C-Klasse Berline... 12 C-Klasse Break.... 14 E-Klasse Berline...

Nadere informatie

G-Klasse 35th Anniversary Edition. Het exclusieve speciale model voor de G 350 BlueTEC en de G 500. Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2015.

G-Klasse 35th Anniversary Edition. Het exclusieve speciale model voor de G 350 BlueTEC en de G 500. Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2015. G-Klasse 35th Anniversary Edition. Het exclusieve speciale model voor de G 350 BlueTEC en de G 500. Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2015. De eigen lijn - de enige lijn waar de G-Klasse nooit van afwijkt.

Nadere informatie

DE NIEUWE PRIUS. De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf

DE NIEUWE PRIUS. De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf DE NIEUWE PRIUS De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf DE NIEUWE PRIUS DYNAMISCH, EIGENTIJDS, EFFICIENT De oorspronkelijke Prius was bij zijn introductie in 1997 een regelrechte sensatie. Met de

Nadere informatie

Audi S Sportback Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie

Audi S Sportback Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi S5 Sportback Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW 79.490 U BESPAART: 11.473 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: S5 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding:

Nadere informatie

De ontwikkelingen op het gebied van assistentie systemen. EVU Symposium Intelligent Drive Mercedes-Benz

De ontwikkelingen op het gebied van assistentie systemen. EVU Symposium Intelligent Drive Mercedes-Benz De ontwikkelingen op het gebied van assistentie systemen EVU Symposium Intelligent Drive Mercedes-Benz 2016 1 Ontwikkelingen door de jaren heen 1998 Distronic (DTR) 1995 Brake Assistent System (BAS) 1991

Nadere informatie

Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise

Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise MAzda cx-5 Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise LUXUEUZE SUV MET EEN HOOGSTAAND INTERIEURDESIGN Onze designers en ingenieurs hebben hun krachten gebundeld om een interieur te ontwikkelen dat perfect

Nadere informatie

GLS Sport Utility Vehicle

GLS Sport Utility Vehicle GLS Sport Utility Vehicle The new lightness of being. Mettertijd, met alle geboekte successen en verworven ervaring, worden de doelen niet minder. Maar de weg ernaartoe wel fraaier. Soevereiner. Veiliger.

Nadere informatie

14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart

14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart Persinformatie 14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart De volledig nieuwe Toyota Auris is sterker dan ooit een

Nadere informatie

Wat is vrijheid waard?

Wat is vrijheid waard? S-Klasse Cabriolet Wat is vrijheid waard? Heel veel. De nieuwe S-Klasse Cabriolet bewijst het. Een Mercedes-Benz die autorijden op onvoorstelbare wijze cultiveert. Met een stijl en een luxe die zowel de

Nadere informatie

Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2015.

Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2015. Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2015. Welkom. In de wereld van Mercedes-Benz. Elke auto met de ster wordt geassocieerd met fascinatie, perfectie en duurzaamheid. Onze passie voor auto s beleeft u in

Nadere informatie

Audi S Avant Quattro 354pk Pro Line Plus. Algemene informatie

Audi S Avant Quattro 354pk Pro Line Plus. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi S4 Avant Quattro 354pk Pro Line Plus 77.200 U BESPAART: 11.012 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: S4 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Leder Vermogen

Nadere informatie

VOLVO ZET DE TRADITIE VOORT.

VOLVO ZET DE TRADITIE VOORT. DE NIEUWE VOLVO V60 DE NIEUWE VOLVO V60. VOLVO ZET DE TRADITIE VOORT. Al meer dan 60 jaar lang streeft Volvo Cars er naar om breaks te ontwikkelen die het leven verrijken. Diezelfde visie was ook de drijfveer

Nadere informatie

De Mercedes-Benz Lease Editions.

De Mercedes-Benz Lease Editions. Prijslijst. Geldig vanaf 2 februari 2015. De Mercedes-Benz Lease Editions. Je verdient meer dan je denkt! Welkom. In de wereld van Mercedes-Benz. Elke auto met de ster wordt geassocieerd met fascinatie,

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLE-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving

Mercedes-Benz GLE-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving Mercedes-Benz GLE-Klasse 350 d 4MATIC AMG Aut. GRIJS KENTEKEN! Luchtvering, Panorama, Harman/Kardon, 360 gr. Camera Specificaties Voertuignummer: 1104384 Datum: 07-01-2016 Tellerstand: 131.500 km Brandstof:

Nadere informatie

M{ZD{ 6 203920_14R1_MAZ6_V2_COVERS.indd 1-3 25/03/2015 11:59:20

M{ZD{ 6 203920_14R1_MAZ6_V2_COVERS.indd 1-3 25/03/2015 11:59:20 M{ZD{ 6 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1 2 3 7 6 4 5 18 19 SKYACTIV TECHNOLOGY 20 21 6 1 7 5 2 4 3 8 22 23 DE VEILIGSTE PLEK OP DE WEG Elke Mazda die we produceren beschikt over een reeks intelligente

Nadere informatie

DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X

DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X (ADEMBENEMEND ( De nieuwe Jeep Wrangler Rubicon X, de speciale versie van de Wrangler Rubicon is met niets te vergelijken. Gebaseerd op de Rubicon garandeert hij met

Nadere informatie

Mercedes-Benz S-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving

Mercedes-Benz S-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving Mercedes-Benz S-Klasse 350 d Bluetec 4-Matic Lang AMG, Origineel Nederlands, Keyless-Go, Panorama, Burmester, Head-Up Specificaties Voertuignummer: 1103293 Datum: 05-01-2015 Tellerstand: 99.958 km Brandstof:

Nadere informatie

DE NIEUWE KIA RIO In de showrooms vanaf september 2011!

DE NIEUWE KIA RIO In de showrooms vanaf september 2011! www.kia.be DE NIEUWE KIA RIO In de showrooms vanaf september 2011! Geef het leven meer drive. Eén blik op het opvallende, sportieve uiterlijk van de nieuwe Kia Rio en u verzint al redenen om er een ritje

Nadere informatie

Audi A Coupe 2.0TDI 190pk S tronic Pro Line S. Algemene informatie

Audi A Coupe 2.0TDI 190pk S tronic Pro Line S. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi A5 Coupe 2.0TDI 190pk S tronic Pro Line S 53.220 U BESPAART: 6.820 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: A5 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Antraciet

Nadere informatie

Volkswagen Passat Variant 1.4TSI GTE Highline 15% bijtelling. Algemene informatie

Volkswagen Passat Variant 1.4TSI GTE Highline 15% bijtelling. Algemene informatie VOORRAAD GEBRUIKT Volkswagen Passat Variant 1.4TSI GTE Highline 15% bijtelling 45.380 Algemene informatie Bouwjaar: 2016 Kenteken: RF403D Merk: Volkswagen Model: Passat Kilometerstand: 17.451 km Kleur:

Nadere informatie

Volkswagen Golf 1.4TSI ACT 150pk 7-DSG Highline Executive NIEUW

Volkswagen Golf 1.4TSI ACT 150pk 7-DSG Highline Executive NIEUW Volkswagen Golf 1.4TSI ACT 150pk 7-DSG Highline Executive NIEUW w-1.jpg Uitrusting Abs (anti blokkeer systeem) Achterbank neerklapbaar in delen Achteruitrijcamera Airbag bestuurder Airbag passagier Airbags

Nadere informatie

Rijden met open dak wellness voor al uw zintuigen.

Rijden met open dak wellness voor al uw zintuigen. S-Klasse Cabriolet Rijden met open dak wellness voor al uw zintuigen. Een aangename temperatuur, een stralende zon, onweerstaanbaar zacht leder en glanzende pianolak. De sensuele puurheid van het design.

Nadere informatie

Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties

Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties Info Gepubliceerd op: 18 februari 2014 Samenvatting Met twee nieuwe premium uitvoeringen introduceert Land

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 45 AMG 4Matic. Panoramadak, Night-Pakket, Harman/Kardon, Memory, Comand

Mercedes-Benz GLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 45 AMG 4Matic. Panoramadak, Night-Pakket, Harman/Kardon, Memory, Comand Mercedes-Benz GLA-Klasse 45 AMG 4Matic. Panoramadak, Night-Pakket, Harman/Kardon, Memory, Comand Specificaties Voertuignummer: 1104416 Datum: 21-08-2015 Tellerstand: 54.200 km Brandstof: Benzine Transmissie:

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Aut. AMG Ambition W213, Panoramadak, Head-Up, Memory, Keyless-Go

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Aut. AMG Ambition W213, Panoramadak, Head-Up, Memory, Keyless-Go Mercedes-Benz E-Klasse 200 Aut. AMG Ambition W213, Panoramadak, Head-Up, Memory, Keyless-Go Specificaties Voertuignummer: 1103077 Datum: 02-01-2017 Tellerstand: 10 km Brandstof: Benzine Transmissie: Automaat

Nadere informatie

B-Klasse. Electric Drive.

B-Klasse. Electric Drive. B-Klasse. Electric Drive. Geluidloos rijplezier. De eerste volledig elektrische Mercedes-Benz. De B-Klasse Electric Drive een mijlpaal op autogebied die u vrijwel geluidloos tegemoet rijdt. Ontdek het

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLC 350e

Mercedes-Benz GLC 350e Mercedes-Benz GLC 350e Schijnbare tegenstrijdigheden Rij-impressie Een SUV (Sports Utility Vehicle) dient groot, stoer en sterk te zijn. Maar Mercedes-Benz introduceert nu een SUV die juist compact, elegant

Nadere informatie

meer drive. Geef het leven DE NIEUWE KIA RIO DYNAMISCH DESIGN

meer drive. Geef het leven DE NIEUWE KIA RIO DYNAMISCH DESIGN DE NIEUWE KIA RIO Geef het leven meer drive. Eén blik op het opvallende, sportieve uiterlijk van de nieuwe Kia Rio en u verzint al redenen om er een ritje mee te kunnen maken. Deze hatchback lijkt er met

Nadere informatie

Taxi. Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2014.

Taxi. Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2014. Taxi. Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2014. Inhoud. B-Klasse prijzen 3 Taxi opties 8 Mercedes-Benz SterGarantie 12 E-Klasse prijzen 4 B-Klasse Taxi opties 9 Mercedes-Benz Taxi verzekering 13 E-Klasse

Nadere informatie

De Kia. onze nieuwste ride

De Kia. onze nieuwste ride De Kia onze nieuwste ride Het beste van twee werelden. Kia heeft een primeur: de eerste hybride crossover. De Kia Niro is een ride die - door de rijbeleving en het uiterlijk - meer doet denken aan een

Nadere informatie

De nieuwe ŠKODA Fabia

De nieuwe ŠKODA Fabia De nieuwe ŠKODA Fabia Herkenbaar ŠKODA Wanneer we kijken naar de vormgeving van de nieuwe Fabia springen direct de scherpe lijnen die het design van de nieuwe Fabia kenmerken in het oog. Bovendien valt

Nadere informatie

Mercedes-Benz C-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Cabrio Aut. -/ ,- Korting. AMG, Keyless-Go, Burmester, Led, Distronic

Mercedes-Benz C-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Cabrio Aut. -/ ,- Korting. AMG, Keyless-Go, Burmester, Led, Distronic B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz C-Klasse 200 Cabrio Aut. -/- 22.900,- Korting. AMG, Keyless-Go, Burmester, Led, Distronic Specificaties Voertuignummer: 1103355/72 Datum: 02-05-2018 Tellerstand: 300

Nadere informatie

Mercedes-Benz CLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 250 Sport Ambition Aut. AMG, Panorama, Nightpakket, Keyless-Go

Mercedes-Benz CLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 250 Sport Ambition Aut. AMG, Panorama, Nightpakket, Keyless-Go B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz CLA-Klasse 250 Sport Ambition Aut. AMG, Panorama, Nightpakket, Keyless-Go Specificaties Voertuignummer: 1103476 Datum: 20-08-2015 Tellerstand: 10.794 km Brandstof: Benzine

Nadere informatie

De Mercedes-Benz Lease Editions. Je verdient meer dan je denkt!

De Mercedes-Benz Lease Editions. Je verdient meer dan je denkt! De Mercedes-Benz Lease Editions. Je verdient meer dan je denkt! 2 3 De A-Klasse. De A-Klasse is radicaal anders, maar toch in alle opzichten een Mercedes-Benz. Stijlvol, adembenemend sportief en verbazingwekkend

Nadere informatie

C-Klasse GLC Sport Utility Vehicle

C-Klasse GLC Sport Utility Vehicle C-Klasse GLC Sport Utility Vehicle T-Modell Makes the Best of Every Ground. De nieuwe GLC voor een heel nieuwe beleving van autorijden. Progressiever en atletischer dan ooit. Nagenoeg geluidloos en uiterst

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLE-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 350 d 4Matic Aut. AMG, Grijs Kenteken, ,- Excl Btw & Bpm, Comand, 360 gr.

Mercedes-Benz GLE-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 350 d 4Matic Aut. AMG, Grijs Kenteken, ,- Excl Btw & Bpm, Comand, 360 gr. Mercedes-Benz GLE-Klasse 350 d 4Matic Aut. AMG, Grijs Kenteken, 64.950,- Excl Btw & Bpm, Comand, 360 gr. Camera Specificaties Datum: 09-02-2017 Tellerstand: 3.986 km Brandstof: Diesel Transmissie: Automaat

Nadere informatie

Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren.

Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren. Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren. Performance in een nieuwe dimensie. In deze brochure zijn deels uitvoeringen afgebeeld die niet tot de standaarduitvoering behoren. 2. Fahrerhaus

Nadere informatie

Audi S5 Cabriolet Quattro S-tronic Pro Line 245kW

Audi S5 Cabriolet Quattro S-tronic Pro Line 245kW Audi S5 Cabriolet Quattro S-tronic Pro Line 245kW http://www.autozaak.nl/images/aanbod/5881993-audi-s5-cabriolet-quattro-s-tronic-pro-line-245kw-1.jpg Uitrusting 4-wiel aandrijving permanent ingeschakeld

Nadere informatie

DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE

DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE 2 INLEIDING & DESIGN Als allereerste compacte SUV is de Toyota RAV4 al meer dan 20 jaar een ware avonturier. In de nieuwe, elegant vormgegeven RAV4 beschikt u over Toyota's

Nadere informatie

Mercedes-Benz C-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 220d Aut. AMG Designo Leder bruin, Excl Btw & Bpm, Export/Taxiprijs

Mercedes-Benz C-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 220d Aut. AMG Designo Leder bruin, Excl Btw & Bpm, Export/Taxiprijs B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz C-Klasse 220d Aut. AMG Designo Leder bruin, Excl Btw & Bpm, Export/Taxiprijs Specificaties Voertuignummer: 1103691 Datum: 02-05-2018 Tellerstand: 300 km Brandstof: Diesel

Nadere informatie

De Mercedes-Benz Lease Editions.

De Mercedes-Benz Lease Editions. Prijslijst. Geldig vanaf 3 juli 2015. Bijgewerkt op 12 augustus 2015. De Mercedes-Benz Lease Editions. Je verdient meer dan je denkt! Welkom. In de wereld van Mercedes-Benz. Elke auto met de ster wordt

Nadere informatie

Audi Q TFSI Quattro Sport Pro Line S -14% NIEUW. Algemene informatie

Audi Q TFSI Quattro Sport Pro Line S -14% NIEUW. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi Q2 2.0 TFSI Quattro Sport Pro Line S -14% NIEUW 47.895 U BESPAART: 6.234 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: Q2 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Half

Nadere informatie

A-Klasse 180 d 7G-DCT Business Solution Limited. Prijslijst. Geldig vanaf 10 september 2018.

A-Klasse 180 d 7G-DCT Business Solution Limited. Prijslijst. Geldig vanaf 10 september 2018. A-Klasse 180 d 7G-DCT Business Solution Limited. Prijslijst. Geldig vanaf 10 september 2018. Highlights standaarduitrusting High-perfomance LED-koplampen Widescreen Cockpit KEYLESS start Mercedes-Benz

Nadere informatie

De Mercedes-Benz Lease Editions.

De Mercedes-Benz Lease Editions. 1 De Mercedes-Benz Lease Editions. Je verdient meer dan je denkt! 20% bijtelling 2 3 De A-Klasse. De A-Klasse is radicaal anders, maar toch in alle opzichten een Mercedes-Benz. Stijlvol, adembenemend sportief

Nadere informatie

De nieuwe Sharan. Overal thuis.

De nieuwe Sharan. Overal thuis. De nieuwe Sharan. De nieuwe Sharan. veral thuis. Thuiskomen is voor veel mensen net zo fijn als op reis gaan. Mooi dat deze twee nu samenkomen in de nieuwe Sharan. Dankzij het flexibele ruimteconcept,

Nadere informatie

BMW X1 ( ) Nog 1x. Facelift

BMW X1 ( ) Nog 1x. Facelift BMW X1 (2009-2015) Nog 1x Rij-impressie Wel de lusten, niet de lasten. Dat is in grote lijnen het idee achter de BMW X1. Want de X1 biedt veel meer ruimte dan de doorsnee BMW, maar tegelijkertijd dezelfde

Nadere informatie

Mercedes-Benz C-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Estate 350 e Avantgarde, ,- incl Btw, Leder, Navi, Luchtvering, Camera

Mercedes-Benz C-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Estate 350 e Avantgarde, ,- incl Btw, Leder, Navi, Luchtvering, Camera B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz C-Klasse Estate 350 e Avantgarde, 43.950,- incl Btw, Leder, Navi, Luchtvering, Camera Specificaties Voertuignummer: 1103653 Datum: 18-04-2016 Tellerstand: 15.256 km

Nadere informatie

Mercedes- Benz GLE 63 AMG CLASSE COUPE (C292) 4- Matic

Mercedes- Benz GLE 63 AMG CLASSE COUPE (C292) 4- Matic Mercedes- Benz GLE 63 AMG CLASSE COUPE (C292) 4- Matic Merk Mercedes- Benz Model GLE 63 AMG Submodel CLASSE COUPE (C292) 4- Matic Datum eerste registratie 07/2016 KM's 41.000 km Vermogen 558 PK / 410 kw

Nadere informatie

Lexus IS. Goed voorelkaar. Hybride. "Deze Lexus verwent alle zintuigen, en zo hoort het bij een premium-product"

Lexus IS. Goed voorelkaar. Hybride. Deze Lexus verwent alle zintuigen, en zo hoort het bij een premium-product Lexus IS Goed voorelkaar Autotest Er is een verschil tussen zomaar een zakenauto en een "premium" zakenauto. De gewone auto biedt alle gangbare luxe, volop ruimte, en prima prestaties tegen een nette prijs.

Nadere informatie

S - Klasse. Inclusief Mercedes-Maybach S-Klasse Prijslijst. Geldig vanaf 7 april 2015.

S - Klasse. Inclusief Mercedes-Maybach S-Klasse Prijslijst. Geldig vanaf 7 april 2015. S - Klasse. Inclusief Mercedes-Maybach S-Klasse Prijslijst. Geldig vanaf 7 april 2015. Welkom. In de wereld van Mercedes-Benz. Elke auto met de ster wordt geassocieerd met fascinatie, perfectie en duurzaamheid.

Nadere informatie

De nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse Coupé

De nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse Coupé De nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse Coupé Mercedes-Benz breidt de C-Klasse familie uit met een coupé. Het vloeiende, sensuele design van de atletische en sportieve nieuwe C-Klasse Coupé is een aanwinst voor

Nadere informatie

GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY

GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM DE NIEUWE LF EURO 6, GEMAAKT OM TE LEVEREN De nieuwe LF biedt alles wat u mag verwachten van een moderne distributietruck. Hij is

Nadere informatie

De gloednieuwe. volvo V40. it s you

De gloednieuwe. volvo V40. it s you De gloednieuwe volvo V40 it s you volvocars.be ontmoet de gloednieuwe V40 KLEINE VOLVO, GROOTS KARAKTER Bij Volvo draait bij elk ontwerp van een nieuwe wagen alles om mensen. U, als uitgangspunt dus een

Nadere informatie

GOUDEN KLAVERTJE VIER 2013

GOUDEN KLAVERTJE VIER 2013 GOUDEN KLAVERTJE VIER 2013 Naam bedrijf Briggs & Stratton Stand Nr. 2.04 Website www.briggsandstratton.nl Omschrijving innovatie Introductie van het Simplicity Suspension Comfort System voor zitmaaiers

Nadere informatie

De Sprinter Mobility. Technische informatie

De Sprinter Mobility. Technische informatie De Sprinter Mobility Technische informatie Modelserie Sprinter Mobility 33 Sprinter Mobility 23 2 Technische gegevens Maten Mobility 23 Mobility 33 Lengte 5910 mm 6945 mm Breedte 1993 mm 1993 mm Hoogte

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLS ,- Specificaties. Omschrijving

Mercedes-Benz GLS ,- Specificaties. Omschrijving Mercedes-Benz GLS 350 d 4-MATIC Aut. -/- 11.000,- korting AMG, Designo Bruin, Keyless-Go, Harman/kardon, Trekhaak, Specificaties Voertuignummer: 1103710/90 Datum: 15-08-2017 Tellerstand: 300 km Brandstof:

Nadere informatie

Smart ForTwo Electric Drive

Smart ForTwo Electric Drive Smart ForTwo Electric Drive Rijdt als een trein Autotest De Smart ForTwo is van nature kampioen zuinig rijden. Dat is te danken aan de geringe omvang van de auto. Bij een geringe omvang hoort ook een gering

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLC-Klasse Coupé ,- Specificaties. Omschrijving M Aut. AMG, 20'', Schuifdak, Night, Distronic, 360gr.

Mercedes-Benz GLC-Klasse Coupé ,- Specificaties. Omschrijving M Aut. AMG, 20'', Schuifdak, Night, Distronic, 360gr. Mercedes-Benz GLC-Klasse Coupé 250 4M Aut. AMG, 20'', Schuifdak, Night, Distronic, 360gr. Navi, LED Specificaties Voertuignummer: 1104315 Datum: 18-06-2018 Tellerstand: 21.968 km Brandstof: Benzine Transmissie:

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback

Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback Deze Audi A3 Sportback komt uit 2012 en kostte toen 25.831. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2012 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die

Nadere informatie

Mercedes-AMG GT Roadster

Mercedes-AMG GT Roadster Mercedes-AMG GT Roadster Zijn we eigenlijk nog wel wild? Hoeveel vrijheid hebben we werkelijk? Hebben we nog wel kracht? Laat uw gevoelens de vrije loop. 100 % wild. De Mercedes-AMG GT C Roadster ligt

Nadere informatie

Mercedes-Benz A-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Aut. Nieuwprijs ,- AMG, Panorama, Navi, Memory, Led

Mercedes-Benz A-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Aut. Nieuwprijs ,- AMG, Panorama, Navi, Memory, Led B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz A-Klasse 200 Aut. Nieuwprijs 48.160,- AMG, Panorama, Navi, Memory, Led Specificaties Datum: 03-05-2018 Tellerstand: 3.635 km Brandstof: Benzine Transmissie: Automaat

Nadere informatie

DE MEEST HYBRIDE VERFIJNDE

DE MEEST HYBRIDE VERFIJNDE THE NEW DE MEEST HYBRIDE VERFIJNDE HYBRIDE De nieuwe Camry combineert de verfijnde elegantie van een topsedan met de voortreffelijke prestaties van een hybride aandrijflijn van de nieuwste generatie. Met

Nadere informatie

Toyota Auris 1.8 Full Hybrid Executive

Toyota Auris 1.8 Full Hybrid Executive Jarno van Maanen 20 juli 2010 Schoon geweten Met het succes van de Prius in het achterhoofd zet Toyota volledig in op hybride-techniek. Uiteindelijk wil de Japanse autofabrikant al haar modellen aanbieden

Nadere informatie

2 De nieuwe Insignia

2 De nieuwe Insignia De nieuwe INSIGNIA 2 De nieuwe Insignia tijd voor EEN NIEUWE KOPLOPER. Met zijn atletische design en exclusieve innovaties neemt de nieuwe Opel Insignia een overtuigende voorsprong op andere auto s in

Nadere informatie

Groot. Krachtig. Mooi.

Groot. Krachtig. Mooi. De nieuwe Touareg Groot. Krachtig. Mooi. Extreme offroad kwaliteit en geavanceerde onroad technologie. De kracht van een SUV en het comfort van een limousine. Het is duidelijk. Met de Touareg hoeft u geen

Nadere informatie

GLE 450 AMG 4MATIC - dynamische SUV voor nieuwe doelgroepen

GLE 450 AMG 4MATIC - dynamische SUV voor nieuwe doelgroepen GLE 450 AMG 4MATIC - dynamische SUV voor nieuwe doelgroepen Mercedes-AMG breidt het aanbod AMG-sportmodellen verder uit. De GLE 450 AMG 4MATIC is al de derde auto in deze nieuwe lijn. De power-suv biedt

Nadere informatie

STYLE DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN

STYLE DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN Hybrid DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN STYLE DE NIEUWE RAV4 IS GEMAAKT VOOR DIEGENEN DIE ZICH GRAAG ONDERSCHEIDEN. HIJ COMBINEERT ROBUUSTE, EIGENTIJDSE STYLING MET PUUR VAKMANSCHAP EN SLIM RIJCOMFORT. DE

Nadere informatie

MIJN RENAULT NIEUWE CLIO

MIJN RENAULT NIEUWE CLIO MIJN RENAULT NIEUWE CLIO MIJN UITRUSTINGEN EN ACCESSOIRES - MIJN PACKS NIEUWE CLIO Energy dci 90 Stop en Start Dynamique eco2 Mijn versnellingsbak : Handgeschakelde versnellingsbak Brandstof : Diesel Uitrustingsniveau

Nadere informatie

Opel Ampera E-REV 111kW 0% Bijtelling Geen exlease

Opel Ampera E-REV 111kW 0% Bijtelling Geen exlease Opel Ampera E-REV 111kW 0% Bijtelling Geen exlease http://www.autozaak.nl/images/aanbod/7940401-opel-ampera-e-rev-111kw-0-bijtelling-geen-ex-lease-1.jpg Uitrusting 3e remlicht ABS Achterbank neerklapbaar

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mercedes-Benz GLC-klasse 250 d 4M. Ambition

Finnik Autorapport Mercedes-Benz GLC-klasse 250 d 4M. Ambition KR-126-R Finnik Autorapport Mercedes-Benz GLC-klasse 250 d 4M. Ambition Deze Mercedes-Benz GLC-klasse komt uit 2016, werd geleverd van 03-07-2015 tot 31-03-2017 en kostte toen 80.322,-. Deze originele

Nadere informatie

DE NIEUWE TOYOTA AVENSIS

DE NIEUWE TOYOTA AVENSIS DE NIEUWE TOYOTA AVENSIS v.a. 20% B 2 DE NIEUWE AVENSIS Standaard de beste Van baanbrekende veiligheidsvoorzieningen en een breed gamma van zuinige motoren tot een doordacht interieur met de rijkste uitrusting

Nadere informatie

BMW 4 Serie Gran Coupé 430iA High Executive M Sport. Algemene informatie

BMW 4 Serie Gran Coupé 430iA High Executive M Sport. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN BMW 4 Serie Gran Coupé 430iA High Executive M Sport 52.695 U BESPAART: 7.410 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: BMW Model: 4 Serie Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding:

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLC. Hoogstaand

Mercedes-Benz GLC. Hoogstaand Mercedes-Benz GLC Hoogstaand Autotest Er zijn vele redenen om te kiezen voor een SUV. Dankzij de extra ruimte biedt een SUV meer praktische mogelijkheden dan een gewone personenauto. De hoogte zorgt voor

Nadere informatie

GEDURFD EN PRACHTIG STRAK DESIGN

GEDURFD EN PRACHTIG STRAK DESIGN GEDURFD EN PRACHTIG STRAK DESIGN De moderne gestalte van de HR-V vangt blikken en verovert harten. Met zijn robuuste verschijning en sportieve profiel is deze auto prachtig om te zien en een genot om in

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Peugeot 207

Finnik Autorapport - Peugeot 207 Finnik Autorapport - Peugeot 207 Deze Peugeot 207 komt uit 2008 en kostte toen 14.949. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2008 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 94 PK levert.

Nadere informatie

BMW 4 Serie Gran Coupé 440iA High Executive M Sport. Algemene informatie

BMW 4 Serie Gran Coupé 440iA High Executive M Sport. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN BMW 4 Serie Gran Coupé 440iA High Executive M Sport 66.550 U BESPAART: 9.738 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: BMW Model: 4 Serie Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding:

Nadere informatie

S - Klasse. Inclusief Mercedes-Maybach S-Klasse Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2015.

S - Klasse. Inclusief Mercedes-Maybach S-Klasse Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2015. S - Klasse. Inclusief Mercedes-Maybach S-Klasse Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2015. Welkom. In de wereld van Mercedes-Benz. Elke auto met de ster wordt geassocieerd met fascinatie, perfectie en duurzaamheid.

Nadere informatie

12-1-2015: Persbericht: Mercedes-Benz C 350 PLUG-IN HYBRID - efficiency, dynamiek, comfort en 7% bijtelling

12-1-2015: Persbericht: Mercedes-Benz C 350 PLUG-IN HYBRID - efficiency, dynamiek, comfort en 7% bijtelling 12-1-2015: Persbericht: Mercedes-Benz C 350 PLUG-IN HYBRID - efficiency, dynamiek, comfort en 7% bijtelling Na de première ervan in de S-Klasse presenteert Mercedes-Benz nu zijn meest geavanceerde hybride

Nadere informatie