Van een individuele ad-hoc aanpak, naar een collectief non-stop stresspreventiebeleid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van een individuele ad-hoc aanpak, naar een collectief non-stop stresspreventiebeleid"

Transcriptie

1 Van een individuele ad-hoc aanpak, naar een collectief non-stop stresspreventiebeleid Met Stress-Alert-System (SAS) aan de basis doet u het helemaal zelf Informatie voor werkgevers

2 Stresspreventie een kwestie van balans Wij helpen u meteen maar uit uw dromen; stress op de werkvloer reduceren tot nul is praktisch onmogelijk. Niet wenselijk ook, want geen stress hebben betekent zó ontspannen zijn, dat je niet meer oplet wat er om je heen gebeurt. Mooie kansen blijven zo onopgemerkt, zaken komen niet af en de kans op ongelukken neemt toe. Niemand die zich nog ergens druk om maakt en niemand die nog ergens gevaar in ziet. Enige mate van stress is dus nodig om te kunnen functioneren en presteren. Maar teveel stress is niet goed. Dat weet u allang. De druk vanuit de overheid om met stress aan de slag te gaan wordt opgevoerd, want stress neemt de overhand en leidt tot steeds meer uitval. En dat moet worden voorkomen. Als werkgever bent u aan zet. Maar wat gaat u doen om teveel stress onder uw medewerkers te voorkomen? En ziet u door de bomen het bos nog wel? Het aanbod aan wellness-, leefstijl- en talentontwikkelingprogramma s is bijna niet te overzien. En stresspreventie zelf? Dat klinkt wat negatief en niet uitnodigend genoeg om direct te staan springen van enthousiasme. Gelukkig maken wij ons hier allemaal niet zo druk om. Stress-Alert-System (SAS) helpt u graag verder op weg. Met een eenvoudig te bedienen online tool, monitort u voortaan zelf de stressontwikkeling van uw medewerkers en kunt u gericht inzetten op stresspreventie. Op het juiste moment kiezen voor de juiste interventie. Met Stress-Alert-System (SAS) doet u het helemaal zelf.

3 Wat is Stress-Alert-System (SAS)? Stress-Alert-System (SAS) is een online tool waarmee u zelf de stressontwikkeling van uw medewerkers kunt monitoren. De bediening is eenvoudig. U voert eenmalig uw medewerkers op in het systeem en u maakt teams aan. Vervolgens biedt Stress- Alert-System (SAS) ieder half jaar automatisch een online stressonderzoek aan. Uw medewerkers vullen dit onderzoek in en kunnen direct hun persoonlijke stressrapport downloaden. Tegelijkertijd verwerkt het stressfilter voor u alle uitslagen en bundelt deze op teamniveau. U krijgt hierdoor halfjaarlijks een voordracht van medewerkers die in aanmerking komen voor een vorm van interventie. Ook brengt het stressfilter verslag uit over de actuele teamtopics. Hierdoor kunt u gericht voorlichting aanbieden over zaken die stress in uw team veroorzaken. Stress-Alert-System (SAS) ondersteunt u bij alle stappen die u neemt. Het automatische follow-up systeem informeert u steeds tijdig over de volgende acties. Zo vergeet u niets. Stress-Alert-System (SAS) Voor uw medewerkers 1. Halfjaarlijkse deelname aan het online stressonderzoek van Stress-Alert-System (SAS) ; 2. Halfjaarlijks tweedelig stressrapport; 3. Halfjaarlijkse deelname aan een online workshop naar keuze Voor uw organisatie 1. Halfjaarlijkse controle op stressontwikkeling op individueel- en teamniveau; 2. Halfjaarlijkse voordracht voor interventie van geselecteerde medewerkers; 3. Halfjaarlijks inzicht in topics die stress veroorzaken binnen het team

4 Stress-Alert-System (SAS) in stappen Het stressonderzoek Stress-Alert-System (SAS) nodigt uw medewerkers uit om mee te doen aan het stressonderzoek. Dit is een vragenlijst van drie onderdelen. Medewerkers krijgen zes weken de tijd om het stressonderzoek in te vullen. Meedoen kan van huis uit, zolang er maar een internetverbinding is. Heeft de medewerker zijn deelname voltooid? Dan kan hij direct zijn persoonlijke stressrapport downloaden. Hierin leest hij terug wat hij heeft ingevuld en doen wij verslag van onze bevindingen en aanbevelingen. Is de medewerker voor een interventie geselecteerd, dan wordt dit in het stressrapport vermeld. Zo weet de medewerker direct waar hij aan toe is. Na het verstrijken van de onderzoeksperiode (de 6-weken termijn), brengt de stressmonitor verslag uit als minstens vijf medewerkers binnen een team hebben meegedaan aan het stressonderzoek. Hebben alle teamleden ruim binnen de 6-weken termijn meegedaan? Dan kunnen de resultaten ook eerder worden gedownload. U ontvangt hierover automatisch bericht vanuit het systeem. U hoeft niet langer op uitslagen te wachten als dat niet nodig is. Het teamrapport dat u kunt downloaden begeleidt u verder bij de volgende stappen in het proces en toont het gemiddelde team stressniveau. Per onderdeel van het stressonderzoek en clustergewijs. U krijgt op deze wijze inzicht in de teamtopics die van belang zijn voor uw medewerkers. U weet precies waar de aandachtsgebieden liggen en kunt daarop inspelen. Het teamrapport Uit het teamrapport kunt u ook afleiden of eerdere interventies hun vruchten hebben afgeworpen, of dat een bepaald onderwerp mogelijk toch nog meer aandacht nodig heeft.

5 Stress-Alert-System (SAS) in stappen De medewerkers die zijn voorgedragen voor een interventie, nodigt u via SAS uit voor een doorverwijzingsgesprek. Tijdens dit niet-inhoudelijke gesprek overlegt u met de medewerker de noodzaak van een interventie en maakt u hierover afspraken met elkaar. Hoe u het doorverwijzingsgesprek kunt voorbereiden, leest u in het bijbehorende filterrapport. Filteruitslagen U kunt coaches met wie u al een samenwerkingsverband heeft, koppelen aan het systeem. De medewerker kan dan voorafgaand aan de interventie zijn of haar stressrapport delen met de coach. Hiermee heeft de coach een uitgebreid intakeformulier in handen. Zo kan het gesprek direct inhoudelijk worden gestart. Dat houdt de vaart erin. Niet iedere werkgever zal er direct voor kiezen, maar wie stresspreventie binnen de onderneming écht op de kaart wilt zetten, kan simpelweg niet om het Stresspreventie Overleg (SPO) heen. De door het stressfilter geselecteerde teamtopics vormen een mooie aanleiding om de dialoog met het team aan te gaan. Ieder half jaar opnieuw. Door het met elkaar te hebben over andere zaken dan werk alleen, leren uw medewerkers elkaar steeds beter kennen. Dit zorgt voor een groter onderling begrip en dat verstevigt het teamgevoel. Uw medewerkers zullen meer voor elkaar over hebben. Het Stresspreventie Overleg (SPO) Het Stresspreventie Overleg (SPO) komt de teamprestaties en de sfeer op de werkvloer beslist ten goede.

6 Wat levert Stress-Alert-System (SAS) u op? Stress-Alert-System (SAS) is een brede tool waarmee u verschillende doelen dient. Doordat stressontwikkeling vroegtijdig opgespoord wordt, kan vroegtijdig een preventieve interventie worden ingezet. Hiermee wordt voorkomen dat stress nadelig uitwerkt op lichaam en geest en wordt ziekte en uitval voorkomen. Door op een juiste manier gebruik te maken van Stress-Alert- System (SAS) kunt u uw ziekteverzuimcijfers terugdringen met 50% tot 60%. Dit percentage staat gelijk aan het geschatte stressgerelateerde verzuim. Een ander doel betreft het reduceren van improductiviteit op de werkvloer. Zoals u weet betreft dit eveneens een grote kostenpost. Verloren werkuren door onderlinge irritaties en afleiding door problemen die van huis mee naar het werk worden genomen, worden ingelopen zodra halfjaarlijks wordt ingezet op het Stresspreventie Overleg (SPO). In combinatie met de online workshops waaraan medewerkers kunnen meedoen, zorgt het SPO voor een groter eigenen onderling begrip en daarmee voor een hogere productiviteit. Hoe zit het met het aantal doorverwijzingen? Preventieve interventie Op basis van de onderzoeksresultaten worden ongeveer 10% tot 14% van alle deelnemers aan het stressonderzoek door het stressfilter voorgedragen voor een preventieve interventie, bestaande uit één tot drie klankbordgesprekken met een coach en/of een healthcheck. Curatieve interventie Ongeveer 2% tot 4% van alle deelnemers krijgt een voordracht voor een curatieve interventie. In dat geval wordt het deelnemers aangeraden om een coachingtraject op te starten. De kans dat medewerkers niet worden voorgedragen voor een interventie is het grootst. Ongeveer 80% tot 85% van alle deelnemers scoort een gemiddeld stressniveau en krijgt géén doorverwijzing.

7 Stress-Alert-System (SAS) Beginnen bij het begin Stress-Alert-System (SAS) is nieuw. Het benadert stresspreventie rechtstreeks vanuit de oorzaak en niet vanuit het gevolg. Hebt u eerder geleerd om stressontwikkeling vroegtijdig te herkennen door te letten op klachten als buikpijn en chagrijnigheid? Stress-Alert-System (SAS) leert mensen om stress te herkennen vanuit het gevoel. Want stress is per definitie een angstreactie. Overigens niet iets om bang voor te zijn. Door halfjaarlijks stil te staan bij de kwaliteit van je leven en de keuzes die je maakt, merk je al snel waar persoonlijke aandachtsgebieden liggen. En dan is het alleen nog maar een kwestie van gericht handvatten aanreiken, om mensen vooruit te helpen en het beste in zichzelf te laten ontdekken. Stress-Alert-System (SAS) helpt u en uw medewerkers vooruit. Het stressonderzoek spoort negatieve emoties op, terwijl u met de teamtopics gericht handvatten kunt aanreiken om tot verbetering te komen. Het stressonderzoek biedt maar liefst 56 verschillende topics om op te sturen. Ieder half jaar opnieuw. Stress-Alert-System (SAS) is een volledig ondersteunende tool, waarmee u zelfstandig aan het werk kunt. En bij de follow-up blijft u gewoon gebruik maken van de coaches en professionals met wie u al een samenwerking heeft. Stress-Alert-System (SAS) is geen partij in de onderlinge (prijs)afspraken tussen organisaties en coaches. Meer weten? Hebt u vragen over Stress-Alert-System (SAS) of wilt u direct aan de slag? Neem dan contact met ons op. Stuur een naar: info@stressalertsystem.nl of bel: Stress-Alert-System B.V. Roemer Visscherstraat EW Amsterdam info@stressalertsystem.nl KvK: (0)

Stress-Alert-System (SAS)

Stress-Alert-System (SAS) SAS-Bedrijfsabonnement Stress-Alert-System (SAS) Van een individuele ad-hoc aanpak naar een collectief non-stop stresspreventiebeleid Stresspreventiebeleid Met Stress-Alert-System (SAS) legt u binnen uw

Nadere informatie

Blijvend in gesprek met klant en opdrachtgever

Blijvend in gesprek met klant en opdrachtgever Blijvend in gesprek met klant en opdrachtgever MAAK NU KENNIS MET STRESS-ALERT-SYSTEM (SAS) Met het coachabonnement van Stress-Alert-System voegt u op eenvoudige wijze stresspreventie toe aan uw praktijk.

Nadere informatie

Blijvend in gesprek met klant en opdrachtgever

Blijvend in gesprek met klant en opdrachtgever Blijvend in gesprek met klant en opdrachtgever Met het coachabonnement van Stress-Alert-System voegt u op eenvoudige wijze stresspreventie toe aan uw praktijk. U krijgt: Halfjaarlijks inzicht in de stressontwikkeling

Nadere informatie

Het halfjaarlijkse stressonderzoek van Stress-Alert-System

Het halfjaarlijkse stressonderzoek van Stress-Alert-System Het halfjaarlijkse stressonderzoek van Stress-Alert-System Van een individuele ad-hoc aanpak naar een non-stop stresspreventiebeleid Informatie voor organisaties Stress komt voort uit bezorgdheid Stress

Nadere informatie

Het halfjaarlijkse stressonderzoek van Stress-Alert-System Blijvend in gesprek met klant en opdrachtgever

Het halfjaarlijkse stressonderzoek van Stress-Alert-System Blijvend in gesprek met klant en opdrachtgever Het halfjaarlijkse stressonderzoek van Stress-Alert-System Blijvend in gesprek met klant en opdrachtgever De stap van curatie naar preventie Informatie voor coaches en professionals Stress-Alert-System

Nadere informatie

Onderzoek naar een zelfhulpcursus voor het vergroten van zelfcompassie en welbevinden. Informatie voor deelnemers

Onderzoek naar een zelfhulpcursus voor het vergroten van zelfcompassie en welbevinden. Informatie voor deelnemers Onderzoek naar een zelfhulpcursus voor het vergroten van zelfcompassie en welbevinden Informatie voor deelnemers Geachte heer, mevrouw, Enschede, september 2015 Wij vragen u vriendelijk om mee te doen

Nadere informatie

SAS Stress-Alert-System B.V. gevestigd te Amsterdam, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 57063257

SAS Stress-Alert-System B.V. gevestigd te Amsterdam, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 57063257 1. Begrippen en afkortingen Leveringsvoorwaarden De Algemene Leveringsvoorwaarden van Stress-Alert-System B.V. Schriftelijk Berichtgeving via post, per fax, per email SAS Stress-Alert-System B.V. gevestigd

Nadere informatie

Werkdruk meten met de COPSOQ. Operationele risico-evaluaties van psychosociale stress op de werkvloer Door VERHEULKROES ONDERZOEK & ADVIES

Werkdruk meten met de COPSOQ. Operationele risico-evaluaties van psychosociale stress op de werkvloer Door VERHEULKROES ONDERZOEK & ADVIES Werkdruk meten met de COPSOQ Operationele risico-evaluaties van psychosociale stress op de werkvloer Door VERHEULKROES ONDERZOEK & ADVIES Met een COPSOQ project van VERHEULKROES ONDERZOEK wordt psychische

Nadere informatie

GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT. Training en ondersteuning in mentaal fit werken

GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT. Training en ondersteuning in mentaal fit werken GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT Training en ondersteuning in mentaal fit werken 2 Gezond Werken Gezonde werknemers gaan met plezier naar het werk. Ze zijn geestelijk fit en blijven fit. Gezonde werkdruk biedt

Nadere informatie

Organisatiekracht. Mentale veerkracht. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES

Organisatiekracht. Mentale veerkracht. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES Mentale veerkracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES In de (top)sport is het een vast gegeven; wil je succesvol zijn als sporter dan investeer je in techniek en conditie, maar ook in mentale

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever Vitaliteit & Presteren Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Daar droom je toch van. Teamleden

Nadere informatie

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid Duurzame inzetbaarheid Iedere HR-professional weet dat het belangrijk is dat zowel jonge als oudere medewerkers gedurende hun loopbaan gezond en productief blijven werken. Daarom staat duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

Een Positief. leer en leefklimaat. op uw school

Een Positief. leer en leefklimaat. op uw school Een Positief leer en leefklimaat op uw school met TOPs! positief positief denken en doen Leerlingen op uw school ontwikkelen zich het beste in een positief leer- en leefklimaat; een klimaat waarin ze zich

Nadere informatie

MET DEZE 6 KEUZES WORDT DUURZAME INZETBAARHEID WÉL EEN SUCCES

MET DEZE 6 KEUZES WORDT DUURZAME INZETBAARHEID WÉL EEN SUCCES E-blog HR special MET DEZE 6 KEUZES WORDT DUURZAME INZETBAARHEID WÉL EEN SUCCES In duurzaam inzetbaar Door Caroline Heijmans en Teresa Boons, INLEIDING Als je medewerkers en managers vraagt wat zij doen

Nadere informatie

Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar een zelfhulpcursus voor uw veerkracht en welbevinden

Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar een zelfhulpcursus voor uw veerkracht en welbevinden Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar een zelfhulpcursus voor uw veerkracht en welbevinden Bent u gemotiveerd om het plezier in uw leven en uw persoonlijke ontwikkeling een impuls te geven?

Nadere informatie

Productblad. Vitaliteit. in beeld

Productblad. Vitaliteit. in beeld Productblad Vitaliteit in beeld onze expertise uw winst Waarom Bent u in gesprek met uw medewerkers over duurzame vitaliteit en inzetbaarheid? En wordt de eigen verantwoordelijkheid hierin benoemd en

Nadere informatie

psymate gebruikershandleiding PsyMate

psymate gebruikershandleiding PsyMate psymate gebruikershandleiding PsyMate Wat is de PsyMate app? Herstellen van psychose gaat met vallen en opstaan, de ene dag gaat beter dan de andere maar vaak weet je niet precies waarom. Dat kan komen

Nadere informatie

1. Acteren in topconditie. 2. Proactief handelen. 3. Roze verzuim

1. Acteren in topconditie. 2. Proactief handelen. 3. Roze verzuim 1. Acteren in topconditie Vergrijzing, ontgroening en krimp van de bevolking zorgen ervoor dat het optimaal gebruik van het arbeidspotentieel er niet gemakkelijker op wordt. Tevens is de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Briefing Deelnemers werven voor Spoedacties

Briefing Deelnemers werven voor Spoedacties Briefing Deelnemers werven voor Spoedacties In het kader van de Campagne Gebruik Je Macht vragen we Amnesty-vrijwilligers om ons te helpen het aantal deelnemers aan de spoedacties te vergroten. Hoe meer

Nadere informatie

IZA Bedrijfszorg. De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener. Informatie voor werkgevers

IZA Bedrijfszorg. De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener. Informatie voor werkgevers De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener IZA Bedrijfszorg Informatie voor werkgevers Goed voor elkaar D3742-201311 IZA Bedrijfszorg: beste aanpak van

Nadere informatie

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk?

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Hulp, informatie en advies voor iedereen die het nodig heeft Bij NIM Maatschappelijk Werk kan iedereen die het nodig heeft (in Nijmegen en de regio) aankloppen voor gratis

Nadere informatie

Online Psychologische Hulp Overspanning & Burn-out

Online Psychologische Hulp Overspanning & Burn-out Online Psychologische Hulp 2 Therapieland 3 Therapieland Online Psychologische Hulp In deze brochure maak je kennis met de online behandeling Overspanning & Burn-out van Therapieland. Je krijgt uitleg

Nadere informatie

Medewerkers Betrokkenheid Scan

Medewerkers Betrokkenheid Scan www.breinvoorkeuren.nl Breinvoorkeuren NBI Medewerkers Betrokkenheid Scan Groenewege 144 Noordwijkerhout, 2211EP KvK: 28105672, BTW: NL 0858 09 287 B01 Triodosbank: NL 65 TRIO 0786 8146 59 Telefoon: 06

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Werken is Topsport. Meer veerkracht, meer energie, betere prestaties

Vitaliteit & Presteren. Werken is Topsport. Meer veerkracht, meer energie, betere prestaties Vitaliteit & Presteren Werken is Topsport Meer veerkracht, meer energie, betere prestaties screening mentaal fysiek talent team Werken is Topsport Meer veerkracht, meer energie, betere prestaties Je wilt

Nadere informatie

Doet u ook mee? Dan maakt u ieder kwartaal kans op een VVV-bon van 25!

Doet u ook mee? Dan maakt u ieder kwartaal kans op een VVV-bon van 25! 1 Informatiebrief CONNECT-IN studie (De effecten van CenteringPregnancy in Nederland) NL44319.058.13 Doet u ook mee? Dan maakt u ieder kwartaal kans op een VVV-bon van 25! Geachte mevrouw, Wij vragen u

Nadere informatie

CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!!

CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!! CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!! De brief: Het Venster F.D. Rooseveltlaan 18 Postbus 2157 5600 CD Eindhoven Eindhoven, 29 november 2011 Betreft: Enquete cliënttevredenheid Beste

Nadere informatie

IZA Bedrijfszorg. De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener. Informatie voor werkgevers

IZA Bedrijfszorg. De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener. Informatie voor werkgevers De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener IZA Bedrijfszorg Informatie voor werkgevers Goed voor elkaar D3042-201502 IZA Bedrijfszorg: beste aanpak van

Nadere informatie

Iets voor u! Combineer de Bedrijfsscan met de andere instrumenten van Duurzame Inzetbaarheid

Iets voor u! Combineer de Bedrijfsscan met de andere instrumenten van Duurzame Inzetbaarheid Wilt u succesvol werken aan de inzetbaarheid van uw medewerkers? De Bedrijfsscan Duurzame Inzetbaarheid brengt in kaart waar in uw bedrijf de kansen liggen. Direct toepasbaar! Iets voor u! Wij hebben deze

Nadere informatie

Patiënt Educatie Programma Parkinson (PEPP) Een oppepper voor patiënt én partner Revalidatiecentrum Breda

Patiënt Educatie Programma Parkinson (PEPP) Een oppepper voor patiënt én partner Revalidatiecentrum Breda Patiënt Educatie Programma Parkinson (PEPP) Een oppepper voor patiënt én partner Revalidatiecentrum Breda Leven met de ziekte van Parkinson Het hebben van de ziekte van Parkinson heeft niet alleen lichamelijke,

Nadere informatie

Quickscan Duurzame Inzetbaarheid

Quickscan Duurzame Inzetbaarheid Quickscan Duurzame Inzetbaarheid Naam bedrijf: Naam medewerker: Het brede begrip duurzame inzetbaarheid is te verdelen in drie hoofdthema s: Vitaliteit & Gezondheid, Ontwikkeling & Mobiliteit, Betrokkenheid

Nadere informatie

Preventie, arbeidsongeschiktheid en re-integratie volgens Generali. Beter voorkomen dan genezen

Preventie, arbeidsongeschiktheid en re-integratie volgens Generali. Beter voorkomen dan genezen Preventie, arbeidsongeschiktheid en re-integratie volgens Generali Beter voorkomen dan genezen Inhoudsopgave Arbeidsgeschikt of arbeidsongeschikt? 3 Hoe voorkomt u arbeidsongeschiktheid? 4 U raakt toch

Nadere informatie

Preventieve interventies 2018

Preventieve interventies 2018 Snel. Beter. Preventieve interventies 2018 Voor mentale veerkracht van u en uw medewerkers HSK preventie HSK preventie Snel. Beter. De juiste interventie voor alle fasen van mentale veerkracht Voordat

Nadere informatie

IZA Bedrijfszorg. De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener. Informatie voor werkgevers

IZA Bedrijfszorg. De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener. Informatie voor werkgevers De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener IZA Bedrijfszorg Informatie voor werkgevers Goed voor elkaar D3742-201502 IZA Bedrijfszorg: beste aanpak van

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

VGZ Bedrijfszorg werkt altijd!

VGZ Bedrijfszorg werkt altijd! VGZ Bedrijfszorg werkt altijd! De beste aanpak van preventie en verzuimbeheersing VGZ Bedrijfszorg Verzuim en vitaliteit van medewerkers blijft voor werk gevers een belangrijk aandachtspunt. Klachten en

Nadere informatie

Iedereen sterk. Zo stimuleer je innovatief gedrag en eigenaarschap van medewerkers

Iedereen sterk. Zo stimuleer je innovatief gedrag en eigenaarschap van medewerkers Iedereen sterk Zo stimuleer je innovatief gedrag en eigenaarschap van medewerkers JANUARI 2016 Veranderen moet veranderen Verandering is in veel gevallen een top-down proces. Bestuur en management signaleren

Nadere informatie

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat SP Afdeling Nijmegen juli 2015 SP afdeling Nijmegen, Molenweg 95, 6543 VA Nijmegen T (024) 322 93 88 F (024) 322 93 88 E nijmegen@sp.nl I www.nijmegen.sp.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2011

Nieuwsbrief Januari 2011 Nieuwsbrief Januari 2011 Eerste nieuwsbrief 2011 Het jaar 2010 is een jaar geweest waarin hard is gewerkt en ook weer veel is gebeurd. Een mens kan veel meer dan hij/zij denkt, als hij/zij vertrouwen heeft

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

WERKEN IS TOPSPORT MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES

WERKEN IS TOPSPORT MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES U wilt graag dat uw medewerkers dagelijks presteren op het hoogste niveau. Topsporters weten het als geen ander: je kunt alleen succesvol zijn als je ook

Nadere informatie

Starthandleiding voor administrator

Starthandleiding voor administrator Deze starthandleiding is bedoeld voor administrators van sportclubs die Team-in-Touch willen gaan gebruiken. Met deze handleiding kunt u een eerste begin maken met het beheren van uw teams, de clubinformatie

Nadere informatie

Brochure. Cursus HR en financiën. Inzicht in de balans, begroting en resultaatrekening

Brochure. Cursus HR en financiën. Inzicht in de balans, begroting en resultaatrekening Brochure Cursus HR en financiën Inzicht in de balans, begroting en resultaatrekening Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus HR en financiën 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact

Nadere informatie

Mentaalrijk voor verwijzers. Integrale aanpak tot verhoogde mentale weerbaarheid. Voorkomt en reduceert verzuim.

Mentaalrijk voor verwijzers. Integrale aanpak tot verhoogde mentale weerbaarheid. Voorkomt en reduceert verzuim. Mentaalrijk voor verwijzers Integrale aanpak tot verhoogde mentale weerbaarheid. Voorkomt en reduceert verzuim. duurzaam resultaat wetenschappelijk onderbouwd Verminderde productiviteit en verzuim Iedere

Nadere informatie

Revalidatieprogramma

Revalidatieprogramma Revalidatiegeneeskunde Revalidatieprogramma Chronische pijn Deze folder geeft u algemene informatie over revalidatie bij chronische pijn. Uiteraard komt de folder niet in plaats van een gesprek met uw

Nadere informatie

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin)

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Lay-out Bob Snel (trainer ATC Amstelduin) Document Versie maart 2007 Meer informatie E-mail:

Nadere informatie

Informatie voor proefpersonen over het onderzoek: Haal meer uit je leven, met pijn

Informatie voor proefpersonen over het onderzoek: Haal meer uit je leven, met pijn Informatie voor proefpersonen over het onderzoek: Haal meer uit je leven, met pijn Enschede, februari 2011 Geachte heer/mevrouw, We vragen u vriendelijk om mee te doen aan een wetenschappelijk onderzoek

Nadere informatie

Kiwa Nederland B.V. Mijn Keurmerk d.d. januari 2015

Kiwa Nederland B.V. Mijn Keurmerk d.d. januari 2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 1.1 Minstens 3 cliënten per jaar... 2 2. Cliënten vragenlijsten proces... 3 2.1 Hoe werkt het?... 3 2.2 Wie gaat u enquêteren?... 3 2.3 Papieren vragenlijst... 4 3. Instructie

Nadere informatie

Gelukkig ondanks pijn: een online behandelprogramma voor mensen die lijden aan fibromyalgie of andere vormen van chronische pijn

Gelukkig ondanks pijn: een online behandelprogramma voor mensen die lijden aan fibromyalgie of andere vormen van chronische pijn Gelukkig ondanks pijn: een online behandelprogramma voor mensen die lijden aan fibromyalgie of andere vormen van chronische pijn Algemene informatie Dag in dag uit geconfronteerd worden met aanhoudende

Nadere informatie

Preventieve interventies 2019

Preventieve interventies 2019 Snel. Beter. Preventieve interventies 2019 Voor mentale veerkracht van u en uw medewerkers HSK preventie Voordat medewerkers uitvallen zijn in een eerder stadium vaak al signalen te zien van verminderde

Nadere informatie

PATIËNTENINFORMATIE TRACING. Registratie van real time continue glucose monitoring in Nederland (TRACING)

PATIËNTENINFORMATIE TRACING. Registratie van real time continue glucose monitoring in Nederland (TRACING) PATIËNTENINFORMATIE TRACING Registratie van real time continue glucose monitoring in Nederland (TRACING) Geachte heer/mevrouw, Bij de behandeling van uw diabetes gebruikt u op dit moment de real time continue

Nadere informatie

Vitaal Garantplan & De Werkwandeling. In 3 maanden een gezonde organisatie. Brochure

Vitaal Garantplan & De Werkwandeling. In 3 maanden een gezonde organisatie. Brochure Vitaal Garantplan & De Werkwandeling In 3 maanden een gezonde organisatie Brochure Vitaal Garantplan Met het Vitaal Garantplan van Aliantis laat u het verzuimcijfer op eenvoudige wijze dalen. Het Vitaal

Nadere informatie

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Zakenwijzer Het is tijd voor nieuw en ander leiderschap en management We kunnen ons niet meer verloven te blijven doen wat we deden. Als alles verandert,

Nadere informatie

Wij helpen medewerkers en organisaties (financieel) gezonder te worden.

Wij helpen medewerkers en organisaties (financieel) gezonder te worden. Wij helpen medewerkers en organisaties (financieel) gezonder te worden. Inhoudsopgave Gezonder-Nederland 3 De gezondheid in Nederland 4 Meten, managen en monitoren van vitaliteit 5 Gezondheidschecks 6

Nadere informatie

Burgerinitiatief. Hoe krijgt u uw burgerinitiatief op de raadsagenda?

Burgerinitiatief. Hoe krijgt u uw burgerinitiatief op de raadsagenda? Burgerinitiatief Heeft u een concreet idee of plan? En wilt u hier serieus werk van maken? Denk dan eens aan het indienen van een burgerinitiatief bij uw gemeenteraad. Burgerinitiatief Heeft u wel eens

Nadere informatie

De pensioenregeling van Stichting Pensioenfonds Pon

De pensioenregeling van Stichting Pensioenfonds Pon De pensioenregeling van Stichting Pensioenfonds Pon ANW-REGELING (RING A) IN GEWONE TAAL 2 STICHTING PENSIOENFONDS PON VOORWOORD Het is misschien niet een onderwerp waar u graag over nadenkt, maar het

Nadere informatie

Gaat u elke ochtend fluitend aan de slag?

Gaat u elke ochtend fluitend aan de slag? Gaat u elke ochtend fluitend aan de slag? CONSULT COACHING TRAINING Voorbij je grenzen: stuur je kracht training persoonlijke kracht Gaat u elke ochtend fluitend aan de slag? Waarschijnlijk niet. En u

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer in een zakelijke brief uw naam verkeerd gespeld wordt, of als u op de werkvloer steeds post ontvangt op naam van uw voorganger.

Nadere informatie

BOUWEN AAN JOUW IDEALE EIGEN PRAKTIJK Utrecht. 14 juni 2013 - van 10.00 tot 17.00 EEN TRAINING VOOR PSYCHOLOGEN, THERAPEUTEN EN PRAKTIJKMEDEWERKERS

BOUWEN AAN JOUW IDEALE EIGEN PRAKTIJK Utrecht. 14 juni 2013 - van 10.00 tot 17.00 EEN TRAINING VOOR PSYCHOLOGEN, THERAPEUTEN EN PRAKTIJKMEDEWERKERS BOUWEN AAN JOUW IDEALE EIGEN PRAKTIJK Utrecht 14 juni 2013 - van 10.00 tot 17.00 EEN TRAINING VOOR PSYCHOLOGEN, THERAPEUTEN EN PRAKTIJKMEDEWERKERS IDEALE EIGEN PRAKTIJK Met plezier en voldoening werken

Nadere informatie

De pensioenregeling van Stichting Pensioenfonds Pon

De pensioenregeling van Stichting Pensioenfonds Pon De pensioenregeling van Stichting Pensioenfonds Pon ANW-REGELING (RING A) IN GEWONE TAAL VOORWOORD Het is misschien niet een onderwerp waar u graag over nadenkt, maar het is belangrijk genoeg om even bij

Nadere informatie

Als ik mijn baan kwijtraak. Voorkom dat u werkloos wordt Hoe komt u weer aan werk? Wat moet u doen voor een WW-uitkering?

Als ik mijn baan kwijtraak. Voorkom dat u werkloos wordt Hoe komt u weer aan werk? Wat moet u doen voor een WW-uitkering? Als ik mijn baan kwijtraak Voorkom dat u werkloos wordt Hoe komt u weer aan werk? Wat moet u doen voor een WW-uitkering? Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen in het kader van wettelijke

Nadere informatie

dit is Pieter Informatie en educatie via internet voor mensen met diabetes in Drenthe Vita

dit is Pieter Informatie en educatie via internet voor mensen met diabetes in Drenthe Vita dit is Pieter Informatie en educatie via internet voor mensen met diabetes in Drenthe - Vita dit is Avalange dit is Eliza informatiebrochure De zorg voor mensen met diabetes is in Drenthe op een goed niveau.

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Brochure. Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie

Brochure. Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie Brochure Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie OR en contact met de achterban OR Academy Inhoudsopgave Over OR Academy 3 Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie 4 Algemene informatie

Nadere informatie

WERKBAAR WELZIJN VOOR BEELDSCHERMWERKERS

WERKBAAR WELZIJN VOOR BEELDSCHERMWERKERS WERKBAAR WELZIJN VOOR BEELDSCHERMWERKERS Hoe vatbaar zijn beeldschermwerkers voor verzuim? 4 Vergrijzing, katalysator voor verzuim 6 Onze kijk en aanpak 8 In 3 stappen naar werkbaar welzijn voor beeldschermwerkers

Nadere informatie

mentalcare arboadviescentrum

mentalcare arboadviescentrum mentalcare arboadviescentrum Het Arboadviescentrum Hoe gezonder uw werknemers, hoe gezonder uw bedrijf. En dus uw winst. Helaas hebben we die gezondheid niet altijd in de hand. Eén hevige weersomslag en

Nadere informatie

Handboek Faalangstreductie/Examenvreestraining 2015-2016

Handboek Faalangstreductie/Examenvreestraining 2015-2016 Handboek Faalangstreductie/Examenvreestraining 2015-2016 INHOUD 1. INLEIDING... 3 2. INFORMATIE FAALANGST... 3 3. SELECTIEPROCEDURE... 4 4. TRAINING... 5 5. ORGANISATIE... 5 Handboek Leerlingbegeleiding

Nadere informatie

FIA: Fibromyalgie In Actie

FIA: Fibromyalgie In Actie FIA: Fibromyalgie In Actie Groepsbehandeling fibromyalgie Sterk in beweging Inhoud Inleiding 3 Fibromyalgie 3 Voor wie is deze behandeling? 3 Wat is het doel van het behandelprogramma? 3 Screening 4 Intake

Nadere informatie

meer dan re-integratie

meer dan re-integratie meer dan re-integratie is een goed re-integratiebureau? wij werken ONS ANTWOORD HIEROP IS: Een re-integratiebureau dat dagelijks met toewijding, zorg en passie werknemers en werkgevers begeleidt en ondersteunt,

Nadere informatie

Organisatiekracht. Preventief Medisch Onderzoek In Bedrijf. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht

Organisatiekracht. Preventief Medisch Onderzoek In Bedrijf. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht Preventief Medisch Onderzoek In Bedrijf Een heldere koers met werkende oplossingen Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is niet alleen een verplicht HR instrument of een keuring, maar het is een concrete

Nadere informatie

Onderzoek naar e-mail gebruik laat je niet onderbreken!

Onderzoek naar e-mail gebruik laat je niet onderbreken! Onderzoek naar e-mail gebruik laat je niet onderbreken! Rijnsburg, 15 oktober 2015 - Onlangs hield ik, Arjan Zuidhof, een kleinschalig onderzoek rond e- mailgebruik onder leidinggevenden, uitvoerend professionals

Nadere informatie

Denkt u. vast te lopen. in uw werk?

Denkt u. vast te lopen. in uw werk? Denkt u vast te lopen in uw werk? Het leven kan veel van u vragen. Soms misschien teveel. Zeker als u langdurig onder druk staat of een tegenslag te verwerken krijgt. U heeft bijvoorbeeld al lange tijd

Nadere informatie

Uit de burn-out Therapiegroep werkstresshantering

Uit de burn-out Therapiegroep werkstresshantering Uit de burn-out Therapiegroep werkstresshantering Albert Schweitzer ziekenhuis mei 2009 pavo 0202 Inleiding Als u last heeft van een burn-out door stress op het werk kunt u de therapiegroep werkstresshantering

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Hooghenraed Overlijdensbijstand

Algemene voorwaarden Hooghenraed Overlijdensbijstand Algemene voorwaarden Hooghenraed Overlijdensbijstand Waarvoor zijn deze algemene voorwaarden? Deze algemene voorwaarden horen bij de verzekering Overlijdensbijstand van Hooghenraed. In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

VGZ Bedrijfszorg werkt altijd!

VGZ Bedrijfszorg werkt altijd! VGZ Bedrijfszorg werkt altijd! De beste aanpak van preventie en verzuimbeheersing VGZ Bedrijfszorg Verzuim en vitaliteit van medewerkers blijft voor werk gevers een belangrijk aandachtspunt. Klachten en

Nadere informatie

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma BE HAPPY 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma Alle rechten voorbehouden. Geen deel van dit boek mag worden gereproduceerd op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

Nadere informatie

Vertrouwelijk GROEPSRAPPORTAGE EINDMETING Voorbeeldteam Aantal deelnemers: 8 15-11-2015

Vertrouwelijk GROEPSRAPPORTAGE EINDMETING Voorbeeldteam Aantal deelnemers: 8 15-11-2015 Vertrouwelijk GROEPSRAPPORTAGE EINDMETING Voorbeeldteam Aantal deelnemers: 8 15-11-2015 1 Dit rapport geeft een overzicht op groepsniveau van hun bevlogenheid, energie- en stressbronnen en de gemiddelde

Nadere informatie

Medewerkers met schulden

Medewerkers met schulden Medewerkers met schulden oplossen en voorkomen Financieel inzicht met de digitale loonstrook We verkeren wereldwijd in een financiële crisis. Deze economische situatie heeft z n weerslag op ieder persoonlijk.

Nadere informatie

Handleiding Collecteverdubbelaar

Handleiding Collecteverdubbelaar Handleiding Collecteverdubbelaar versie 1.0 Nederlandse Brandwonden Stichting Afdeling Landelijke Collecte, collecteverdubbelaar Zeestraat 29, Beverwijk (0251) 27 55 55 verdubbelaar@brandwondenstichting.nl

Nadere informatie

Online Coaching. Creatieve & Persoonlijke Ontwikkeling. Ontwikkel creatief denken! Vind inspiratie in je leven! Maak kennis met superleuke technieken!

Online Coaching. Creatieve & Persoonlijke Ontwikkeling. Ontwikkel creatief denken! Vind inspiratie in je leven! Maak kennis met superleuke technieken! Ontwikkel creatief denken! Vind inspiratie in je leven! Maak kennis met superleuke technieken! Leer spelenderwijs beter tekenen en schilderen! Leer technieken voor expressie in woord en beeld! Vind balans

Nadere informatie

Het bepalen van je waarden: Stap voor stap

Het bepalen van je waarden: Stap voor stap Het bepalen van je waarden: Stap voor stap Het Demartini Waardebepaling Proces TM is een multi-step proces waarin je je antwoorden blijft verfijnen tot je hiërarchie van waarden uiteindelijk glashelder

Nadere informatie

Brochure. Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag. Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk

Brochure. Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag. Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk Brochure Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag 4 Algemene informatie over de training

Nadere informatie

Kinderen met hersenletsel: hoe verder? Sterker in de samenleving.

Kinderen met hersenletsel: hoe verder? Sterker in de samenleving. Kinderen met hersenletsel: hoe verder? Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Bram valt van de schommel en is vijftien minuten buiten bewustzijn. Na een opname in het ziekenhuis keurt een arts hem

Nadere informatie

Onderzoek naar de nazorg bij dikke darmkanker door de huisarts of de chirurg en het gebruik van een persoonlijke interactieve website (I CARE studie).

Onderzoek naar de nazorg bij dikke darmkanker door de huisarts of de chirurg en het gebruik van een persoonlijke interactieve website (I CARE studie). Onderzoek naar de nazorg bij dikke darmkanker door de huisarts of de chirurg en het gebruik van een persoonlijke interactieve website (I CARE studie). Verbetert de zorg na de behandeling van dikke darmkanker

Nadere informatie

Impact Life Goals Programma s. Life Goals Monitor Weken 1

Impact Life Goals Programma s. Life Goals Monitor Weken 1 Impact Life Goals Programma s Life Goals Monitor Weken 1 Inleiding Eind 2016 is Life Goals Nederland gestart met het oprichten van lokale Life Goals Programma s. Sindsdien zijn er tien Life Goals programma

Nadere informatie

VRAGEN EN ANTWOORDEN GEBRUIKER GOED BEZIG

VRAGEN EN ANTWOORDEN GEBRUIKER GOED BEZIG PROGRAMMA GOED BEZIG VRAGEN EN ANTWOORDEN GEBRUIKER GOED BEZIG Wat is het programma Goed Bezig? Goed Bezig geeft inzicht in wat er in jouw team speelt en verhoogt het probleemoplossend vermogen. Samen

Nadere informatie

Preventief Medisch Onderzoek (voorheen PAGO)

Preventief Medisch Onderzoek (voorheen PAGO) Preventief Medisch Onderzoek (voorheen PAGO) Colofon Auteur Erwin Napjus Human-Invest B.V. Loosdrecht/ november 2009 1. Preventief Medisch Onderzoek Inleiding Zolang er fysieke arbeid bestaat, bestaan

Nadere informatie

IN SAMENWERKING MET VAN WERKSTRESS NAAR MENTALE VEERKRACHT

IN SAMENWERKING MET VAN WERKSTRESS NAAR MENTALE VEERKRACHT IN SAMENWERKING MET VAN WERKSTRESS NAAR MENTALE VEERKRACHT INHOUD 1. Inleiding 2. Werkstress en uitval 2.1 Wat is de impact van werkstress? 2.2 Wat zijn de concrete oorzaken? 3. Signalering van werkstress

Nadere informatie

Medewerkerbetrokkenheid. 1. Werk aan medewerkertevredenheid. Betrokkenheid uit jezelf. Waarom zou iemand het maximale inzetten voor een werkgever?

Medewerkerbetrokkenheid. 1. Werk aan medewerkertevredenheid. Betrokkenheid uit jezelf. Waarom zou iemand het maximale inzetten voor een werkgever? Dat is de vraag! Natuurlijk is werk nog steeds vanzelfsprekend voor mensen maar het is niet meer zo vanzelfsprekend om voor de duur van het leven die ene baas te kiezen. Mensen maken enorm veel keuzes.

Nadere informatie

toolkit persoons gerichte zorg Bouwen aan eerstelijns zorg op maat voor mensen met een chronische ziekte

toolkit persoons gerichte zorg Bouwen aan eerstelijns zorg op maat voor mensen met een chronische ziekte toolkit persoons gerichte zorg Bouwen aan eerstelijns zorg op maat voor mensen met een chronische ziekte Over deze toolkit Welkom in het huis van persoonsgerichte zorg! Zoals je ziet is het huis nog in

Nadere informatie

Uw collectieve zorgverzekering

Uw collectieve zorgverzekering Uw collectieve zorgverzekering CZ en Stichting CVEZ bieden u verschillende diensten en handige tools bij uw collectieve zorgverzekering. Meer dan alleen zorg verzekeren CZ doet meer dan alleen zorg verzekeren.

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen Rapportage Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen In opdracht van: Mediawijzer.net Datum: 22 november 2013 Auteurs: Marieke Gaus & Marvin Brandon Index Achtergrond van het onderzoek 3 Conclusies

Nadere informatie

Present. Gezond en vitaal aan het werk

Present. Gezond en vitaal aan het werk Present Gezond en vitaal aan het werk Uw werkgever heeft naast de collectieve zorgverzekering ook Present afgesloten bij Zilveren Kruis Achmea. Present biedt een compleet pakket aan diensten en maatregelen

Nadere informatie

Compare to Compete onderzoekt: Benchmarken door brancheorganisaties

Compare to Compete onderzoekt: Benchmarken door brancheorganisaties Compare to Compete onderzoekt: Benchmarken door brancheorganisaties Onderzoek van Compare to Compete: Hoe brancheorganisaties aankijken tegen benchmarken Wat is benchmarken of benchmarking? Benchmarking

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen?

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Samenwerkingsverband NIP-NVO zorg voor mensen met een verstandelijke beperking 2014 1 Inhoud Voorwoord 3 Wat doet de psycholoog of orthopedagoog? 5

Nadere informatie

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol zorgt ervoor dat je je managementtijd halveert en meer rust in je hoofd ervaart. Terwijl je de productiviteit en

Nadere informatie

Inheritance is what is handed down to us, Legacy is what we choose to pass on

Inheritance is what is handed down to us, Legacy is what we choose to pass on Inheritance is what is handed down to us, Legacy is what we choose to pass on Legacy Consultancy Rietvelderf 26 3822 ET AMERSFOORT 06-42587600 www.legacyconsultancy.nl info@legacyconsultancy.nl Over ons

Nadere informatie

DWF Vraag en antwoord

DWF Vraag en antwoord DWF Vraag en antwoord 1. Moet er nog een papieren versie als backup worden gemaakt? Antwoord: Nee, alle wedstrijden die digitaal gaan dienen via het digitaal wedstrijdformulier ingevuld te worden. 2. Wanneer

Nadere informatie

Vrijwillige Professionals. Individueel Advies

Vrijwillige Professionals. Individueel Advies Vrijwillige Professionals Individueel Advies Wie zijn wij Kennisoverdracht is het sleutelwoord binnen het Gilde! Zo n 400 vrijwilligers van Gilde Den Haag zetten zich met hun kennis, kunde en (levens)

Nadere informatie