MARIABEUKSKE BEUNINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MARIABEUKSKE BEUNINGEN"

Transcriptie

1 MARIABEUKSKE BEUNINGEN Periode: 18 juli t/m 28 aug Jaargang 31. Nr 10 en 11. Vakantie God, Gij geeft ons dagen van arbeid en dagen van rust. Wij bidden U: dat wij uw wereld bewonen in vrijheid en daarin uw beeld herkennen; dat wij de stad en het land liefhebben en ze beiden vrijwaren voor verval dat wij het huis liefhebben vanwaar wij uitgaan en waarheen wij terugkeren; dat wij het vreemde en het eigene waarderen want de hele wereld is uw heerlijkheid.

2 -2- Vieringen en intenties 18 juli t/m 24 juli Zondag 19 juli uur: Communieviering. Dames/herenkoor. Marleen Heerink, Wouter Mollink. Collectanten: H.Rolink, J.Kuipers. Jaargebed: ouders Oude Nijeweme-Sleiderink, Marie Ensink op Reimer- Roesthuis, Hendrika Zanderink-Visschedijk. Intenties: Toon Roeleveld, Bets Loman, Jacob Lucassen, Jan Bonnes, ouders Loman-Remerink, Sientje Tijans, fam.mollink. Vieringen en intenties 25 juli t/m 31 juli Zaterdag 25 juli uur: Communieviering. Voorganger pastor Kerkhof-Jonkman. Muzikale omlijsting. Siem Olde Dubbelink-Harm Hobbelink. Collectanten: C.Loman, G. Smellink. Jaargebed: An Visschedijk-Tijhuis, Alwie Rikkink, Gerard Smellink, ouders Smellink-Oude Nijeweme. Intenties: Annie en Bets Rikkink-Greftenhuis, Johan Sanderink, Bets Loman, pastoor van Burgsteden, Sientje Tijans, Jan Oude Ophuis vd kerkhofploeg, Hennie Steunebrink vd Denekamperstraat, Hendrik Engbers. Vieringen en intenties 1 aug. t/m 7 aug Zondag 2 augustus uur: Eucharistieviering. Voorganger pastor Schrijver. Dames/herenkoor. Mayke Westerhof, Thijmen Rikkink. Collectanten: H.Kleisman, A. Sanderink. Intenties: Bets Loman, ouders Morsink-Kuiper, Marie Ensink op Reimer- Roesthuis, Sientje Tijans, fam.mollink, Jan Bonnes.

3 -3- Woensdag 5 aug uur: Eucharistieviering. Sterre Frielinck, Sander Steunebrink. Vieringen en intenties 8 aug. t/m 14 aug Zaterdag 8 augustus uur: Eucharistieviering. Voorganger pastor Jacobs. Themakoor. Anouk Athmer, William Hobbelink. Collectanten: H.Oortman, B.Groener. Jaargebed: Jan Zanderink, Johan Sanderink. Intenties: ouders Veldscholten-Oude Nijeweme, Bets Loman, Sientje Tijans, Johan en Annie Harberink-Laarhuis. Vrijdag 14 augustus uur: Huwelijksviering voor het bruidspaar: Mariëlle vd Aa en Rudy Groeneveld. Vieringen en intenties 15 aug. t/m 21 aug Zaterdag 15 augustus uur: Maria ten Hemelopneming. Eucharistieviering bij de Mariakapel. Voorganger pastor Kerkhof-Jonkman. Dames/heren/themakoor. Famke Westerhof, Lucas Hobbelink. Collectanten: C.Loman, G.Smellink. Intenties: ouders Steunebrink- vd Ham, Hennie en Alfons Steunebrink, Bets Loman, mevr.rondhuis-zanderink, Sientje Tijans, ouders Loman-Remerink.

4 -4- Vieringen en intenties 22 aug. t/m 28 aug Zaterdag 22 augustus uur: Communieviering. Voorganger pastor Nijhuis. Muzikale omlijsting. Lotte Kuipers, Twan Golbach. Collectanten: H.Oortman, B.Groener. Intenties: pastoor van Burgsteden, ouders Steunebrink-Oude ophuis, Toon Roeleveld, Hanna Olde Olthuis-Nolten, ouders Oude Nijeweme-Sleiderink, Bets Loman, Sientje Tijans, Johan en Annie Harberink-Laarhuis, Johan Sanderink, Hennie Steunebrink vd Denekamperstraat. Mededelingen: Dit locatieblaadje nr.10 en 11 is voor een periode van 6 weken ivm de vakantie. 18 juli t/m 28 aug. Voor het volgende locatieblaadje nr.12, graag copy inleveren voor Donderdag 20 augustus. Oud papier. Zaterdag 8 aug. staat weer de container voor het oud papier op het kerkplein. Graag inleveren voor uur. Op verzoek van de ophalers, voor het buiten gebied graag in hanteerbare pakketjes/bundeltjes klaar zetten aan de straat. Volgende ophaaldatum is 12 september. Parochiële Caritas Instelling Oost Nederland PCI Helpt Telefoon website: of:

5 -5- Wij gedenken: Annie Evering-Meijer, die op dinsdag 7 juli is overleden. Annie Meijer werd geboren op 9 februari 1946 in De Lutte. Haar vader was toen al overleden. Ze groeide op als jongste van 5 kinderen op een boerderij. Jarenlang heeft ze samen met haar moeder en haar broer Henk de boerderij verzorgd. In 1971 trouwde ze met Jan Evering. Na diverse omzwervingen kwamen ze omstreeks 1977 in Beuningen terecht. Op de boerderij van Broenman aan de Beuningerstraat. Hier werden de 2 jongste dochters geboren en werd het bedrijf steeds weer uitgebreid. Toen Gert Jan op de boerderij kwam en wilde trouwen, bouwden Annie en Jan een nieuw huis. Hier heeft ze nog jaren gelukkig gewoond en genoten van de prachtige plek, midden in de natuur. Annie hield van de tuin en alles wat groeide en bloeide. Ze was trots op haar kinderen en 9 kleinkinderen en was er altijd voor hen. Annie voelde zich thuis in de gemeenschap van Beuningen. Ze was een betrokken lid van ZijActief, waar ze ook jaren in het bestuur zat, ging wekelijks zwemmen en was meer dan 20 jaar betrokken bij de engelse les. Ze genoot van de kaartclub en van de uitjes, die regelmatig werden gemaakt. Ook de buren waren belangrijk voor Annie. Met hen kon ze bij een kopje koffie haar zorgen en haar geluk delen. Annie was een gelovige vrouw, die wekelijks de kerk bezocht. Ze was een Maria vereerster en zong vaak Maria liedjes. Bij elke Mariakapelletje wat ze op haar vele fietstochten tegen kwam, stak ze een kaarsje op. Annie heeft in haar leven vooral de laatste jaren, veel pijn en verdriet meegemaakt. Vooral het feit, dat ze na een herseninfarct niet goed meer kon praten, heeft haar en haar omgeving veel verdriet gedaan. Toch krabbelde ze steeds weer op, totdat het niet meer ging. Eind maart 2015 werd ze opgenomen in het Verpleeghuis in Denekamp. Hier verslechterde haar gezondheid dusdanig dat ze op 7 juli jl. is ingeslapen. Op 12 juli hebben we met velen afscheid van haar genomen, waarna de naaste familie haar op 13 juli heeft begeleid naar het crematorium. Wij wensen de familie veel sterkte voor de komende tijd. Werkgroep Avondwake.

6 -6-15 augustus Maria Hemelvaart. Zaterdag 15 augustus zal er bij goed weer een Mariaviering,zijn bij de Mariakapel aan de Schoolweg (dus geen processie: we beginnen bij het kapelletje). De viering is om en zal in het teken staan van Maria, de patrones van onze geloofsgemeenschap Beuningen. Diaken Kerkhof-Jonkman zal voorgaan het dames en herenkoor met ondersteuning van het themakoor zullen de viering opluisteren.. Voor mensen die niet zelf naar de Mariakapel kunnen komen en ook geen vervoer hebben van familieleden is er de mogelijkheid om gehaald en gebracht te worden. Men kan hiervoor contact opnemen met Ans Booijink ( tel ). Er zullen banken worden geplaatst zodat veel bezoekers van de viering kunnen zitten. Na de viering zal diaken Kerkhof-Jonkman met enkele acolieten de geconsacreerde hosties lopend terug brengen naar de kerk. Aanwezigen die dat willen kunnen zich hierbij aansluiten. Mocht het weer onverhoopt slecht zijn dan zal de viering in de kerk worden gehouden, eveneens uur. We hopen samen met veel parochianen op een mooie viering. Bedevaart Kevelaar 1 September Graag wil ik u allen er nog aan herinneren, aan ons jaarlijkse Bedevaartreisje naar Kevelaar. Ik heb vorige maand al door gegeven dat Ans van Langen ( De Lutte) en Kitty Dijkstra ( Beuningen) het stokje hebben overgenomen. Wij hopen ook weer op voldoende aanmeldingen, zodat we met een grote groep kunnen gaan. Nogmaals graag u aanmelden voor 1 augustus bij onderstaande telefoonnummers of het parochiesecretariaat. Ans van Langen Kitty Dijkstra We rekenen graag op uw deelname, en graag dus voor 1 augustus, zodat we daarna de puntjes op de i kunnen zetten, en er een mooie dag van kunnen maken, Met vriendelijke groet Ans en Kitty

7 -7- Rondom De Laatste Eer. Onder deze titel organiseerden pastorale team en parochiebestuur op 23 juni een bijeenkomst voor parochianen in de kapel van het voormalige klooster te Ootmarsum. Ruim 70 parochianen gaven gehoor aan deze oproep. Hoewel alle mensen weten dat ze een keer zullen overlijden, praten velen daar liever niet over. Maar als iemand overlijdt moet vaak op stel en sprong van alles bedacht worden. Wat moet er op de kaart? Kiezen we voor een uitvaartplechtigheid in de kerk op de dag van begrafenis of crematie; of willen we alleen maar een avondwake of afscheidsviering en wat moet er dan allemaal gebeuren? Wie zegt er wat, welke liederen moeten klinken? Had vader een lievelingslied? Kun je ook nog wat doen? Wat mag je zelf doen, wat moet je overlaten aan de uitvaartondernemer? Kortom wat maakt een uitvaart/crematie/begrafenis in uw ogen goed. Op al deze punten werd ingegaan door een drietal inleiders. Pastoor Theo Munsterhuis ging in op de verschillende vormen van afscheid nemen en welke vieringen daarbij passen. Kiest men voor een bepaald soort afscheid dan betekent dat ook dat andere mogelijkheden niet meer mogelijk zijn. Als je kiest voor iets kies je ook voor iets anders dat niet kan. Er is veel mogelijk maar wel binnen de ruime kaders die de parochie heeft. Marcel Meijer, parochiebestuurslid met portefeuille gebouwen en begraafplaatsen, ging in op de regelingen die we hebben met betrekking tot begraven op een van de zes begraafplaatsen (begraafplaats Ootmarsum valt daar buiten omdat het een zelfstandige stichting is en geen begraafplaats van de parochie). Wie is parochiaan en wat zijn dan de rechten en wat zijn de mogelijkheden voor personen van buiten de parochie om hier begraven te worden? Personen van buiten de parochie kunnen hier begraven worden doch dan wordt een dubbel tarief gerekend, ook voor grafrechten. Dubbel tarief geldt niet voorverlenging in deze situatie. Astrid Kienhuis van Uitvaartverzorging Kienhuis ging op heldere wijze in op de mogelijkheden die uitvaartondernemingen te bieden hebben. In samenspraak met familie worden de mogelijkheden bekeken in geval van overlijden. Spreken over je dood en hoe je je afscheid wilt hebben is geen dagelijks gespreksonderwerp. Toch is het goed, zeker wanneer je de grootste helft van je leven gehad hebt je gedachten daar over te laten gaan en met je naasten het er eens over te hebben. Voor nadere informatie rond begraven en uitvaart kunt U de website van Lumen Christi raadplegen: De aanwezigen keken terug op een zinvolle avond en is in de toekomst zeker voor herhaling vatbaar. Jan Mistrate Haarhuis, vicevoorzitter parochiebestuur.

8 -8- Mijn Bernadette Begin mei kregen we onverwacht het bericht dat mijn echtgenote Bernadette ongeneeslijk ziek was en dat er geen behandeling mogelijk zou zijn. Ze zou nog maar een beperkte levensduur hebben, zo werd ons gezegd. Na de eerste schok en bij alle verdriet om elkaar te moeten missen, bleek het haar echter gegeven, om haar naderend overlijden aan te kunnen. Zo gingen we een intensieve periode in, waarin ze fysiek tot steeds minder in staat was terwijl ze geestelijk krachtig bleef. Uiteraard, tussendoor vloeiden bij ons de nodige tranen. Onze drie kinderen met partners zijn wekenlang bijna voortdurend bij ons thuis geweest. Ondertussen vulde zich onze woonkamer met uw kaarten en bloemen. Op 26 juni is ze thuis in rust overleden. Daarop volgden opnieuw, kaarten en bloemen van u; parochianen, collega s en Bestuur Lumen Christi. Dank daarvoor! In de Afscheidsviering in de Blasiuskerk in Delden werd op ons verzoek gezongen door het Dames-en herenkoor van De Lutte. Ik kreeg fijne reacties op die viering en de zang, ook van de vrienden van onze kinderen die uit het hele land komen en niet vertrouwd zijn met een uitvaartliturgie. Ik was ontroerd en blij met zovelen van u daarbij aanwezig. Op 1 juli is ze gecremeerd in Usselo. In uw kaarten wordt mij en ons gezin veel sterkte toegewenst, ook voor de tijd die komt. Die zorg doet me goed. Maar ik kan u zeggen dat ik het aankan, tenminste zoals ik me nu voel. En daarin word ik gesterkt door het geloof van Bernadette, dat van mezelf en de steun van de kinderen. Nogmaals dank voor alles wat u mij de afgelopen tijd hebt geboden. Hartelijke groet, pastor Leo Ros (pw)

9 -9- Terugblik Diakenjubileum Wat een fantastische zondag 21 juni j.l. toen ik mijn zilveren diakenjubileum mocht vieren in de H. Nicolaaskerk te Denekamp. Een bijna volle kerk, een geweldig gelegenheidskoor, samengesteld uit koorleden van alle geloofsgemeenschappen, vele voorgangers met als hoofdcelebrant hulpbisschop mgr. Ted Hoogenboom in een prachtig versierde kerk. Hartverwarmend zoveel mensen, zo n betrokkenheid te voelen in de parochie Lumen Christi. Een bijzonder moment was ook de hernieuwing van mijn wijdingsgeloften, waarbij ik mijn trouw aan de kerk en de bisschop uitsprak. De viering drukte een diep gevoel van dankbaarheid en verbondenheid uit met elkaar, en gaf ons allen een positieve boost naar de toekomst. En na afloop de receptie bij restaurant Oosth, ze konden er niet in, velen zaten nog op het terras buiten, maar niemand klaagde, ze genoten allen. Daarna vele handen schudden, warme woorden die mij werden toegefluisterd, vele enveloppen met felicitaties en stoffelijke blijken van waardering, de cadeautafel was te klein. Ik werd er zelf verlegen van. Had ik dit verdiend? Er werd mij op het hart gedrukt dat ik er van moest genieten en dat deed ik ook met mijn echtgenote en gezin. Thuis prijkt een prachtig waterornament in mijn tuin, het cadeau van de parochie, een grote leisteen met waterbron, passend bij een kerkelijk functionaris. En dan de brievenbus, nog elke dag zit ze vol met felicitaties. Voorlopig kan ik wel vooruit met al die felicitaties, complimenten, waarderende woorden, de blije gezichten van de mensen, de mooie cadeau s de opdrachten om toch ook vaker een bloemetje voor mijn echtgenote te kopen, de vele flessen wijn, bloemen, cadeau- en boekenbonnen Teveel, te gek ik kan u niet allen persoonlijk bedanken, daarom doe ik het via deze weg. Ook bedank ik degene die ik niet heb gesproken, voor wie de rij te lang duurde, maar er toch waren. Parochie bedankt, ook namens mijn echtgenote Elly en de kinderen Ik zal er nog lang van kunnen nagenieten, maar het geeft mij ook het vertrouwen dat het goed is om samen nog een tijdje op te trekken, ook na mijn 65 e verjaardag in juli a.s. Net als aan het eind in de jubileumviering sluit ik dit dankwoord af met de woorden: Beste mensen, ja, hier ben ik! Pastor Jan Kerkhof Jo

10 MISSIO Wereldmissiemaand Geef hoop aan de christenen in Pakistan Wereldmissiemaand (oktober) besteedt dit jaar aandacht aan de katholieke Kerk in Pakistan. In dit islamitische land hebben minderheidsgroepen, onder wie de christenen, het zwaar: armoede, analfabetisme, religieus geweld en terroristische aanslagen. Katholieken in een islamitisch land Het aantal katholieken in Pakistan bedraagt 1,15 miljoen. Hoewel een respectabel aantal, vormen katholieken een minderheid in het islamitische land. De katholieke Kerk draagt met haar onderwijs en gezondheidszorg bij aan de ontwikkeling van Pakistan, waar veel armoede heerst, het analfabetisme hoog is en veel mensen geen enkele toegang tot onderwijs en gezondheidszorg hebben. Blasfemiewet In Pakistan geldt de sharia, de islamitische wet. Een belangrijke rol speelt de blasfemiewet die in 1986 ingevoerd werd. Op godslastering en beledigende opmerkingen over de profeet Mohammed staan geld- en gevangenisstraffen en in het ergste geval de doodstraf. Alle minderheden in Pakistan lijden onder deze wet, niet alleen christenen. Een groot probleem is dat de blasfemiewet vaak misbruikt wordt om ordinaire burenruzies uit te vechten. Positie van vrouwen en meisjes Hoewel vrouwen en mannen volgens de Pakistaanse wet officieel gelijke rechten hebben, komt daar in de praktijk weinig van terecht. Er is veel geweld tegen vrouwen, zoals verbrandingen en verkrachtingen. De oude stammentradities, die nog veel invloed hebben, staan vrouwen geen actieve rol in de samenleving toe. Help mee en geef hoop aan de christenen in Pakistan MISSIO/Pauselijke Missiewerken steunt de parochies en religieuzen in Pakistan bij hun pastorale werk, onder meer op het gebied van vrouwenrechten, de interreligieuze dialoog, vredeswerk. Helpt u mee? Geef dan in de collecte op Missiezondag 18 oktober of stort uw bijdrage op NL65 INGB , t.n.v. MISSIO Wereldmissiemaand, te Den Haag. Voor meer informatie:

11 -11- Bezoek pastor. Als u of iemand uit uw naaste omgeving het op prijs stelt, bezoek te ontvangen van een pastor, dan kan dit worden gemeld bij uw eigen secretariaat, tel Of bij het secretariaat van Lumen Christi dat elke werkdag tussen uur en uur bereikbaar is, tel (de pastores bezoeken zowel thuis als in het ziekenhuis). Kerkelijk huwelijk. Bruidsparen die besluiten tot een kerkelijk huwelijk dien dit uiterlijk 3 maanden voor de kerkelijke huwelijksdatum aan te vragen, dit i.v.m. de voorbereidingen. Een verzoek tot een kerkelijk huwelijk kunt u indienen bij het secretariaat van de parochie Lumen Christi, tel Locatieraad. Voorzitter: H.Nijhuis, secretariaat: P.Metgod. Penningmeester: A.Sanderink. Ziekenzalving-ziekenzegening. Voor het ontvangen van de ziekenzalving- ziekenzegening kunt u contact opnemen met het secretariaat van de parochie Lumen Christi (iedere werkdag tussen uur en uur tel ) Kerkwerk. Praktische hulp nodig? Bel Kerkwerk : Bereikbaar op werkdagen van tot uur. Pastorale nood : Mocht u buiten kantoortijd dringend pastorale hulp nodig hebben dan kunt u, als geen van de pastores op eigen nummer bereikbaar is, bellen met het mobiele nummer : Dit nummer is niet voor het melden van uitvaarten. Secretariaat parochie LUMEN CHRISTI : Openingstijden secretariaat : maandag t/m vrijdag uur. Tel. : fax : Website :

12 -12- Pastoraal team Th.H.P. Munsterhuis (liturgie) Van der Heijdenstraat VL Denekamp of J. Kerkhof Jonkman, diaken, (diaconie, gemeenschapsopbouw) Bartokstraat 15, 7651 RA Tubbergen tel.: of of N.A.T. Nijhuis, pastoraal werker (catechese) F. Zernikestraat 117, 7553 EA Hengelo tel.: of L. Ros, pastoraal werker (diaconie) Vossenbrinkweg 80, 7491 DE Delden tel.: (privé) of Bij overlijden graag contact opnemen met : Uw uitvaartondernemer. Zij nemen dan contact op met de dienstdoende uitvaartcoördinator. b.g.g. Mevr.IJland tel. : Opening parochiesecretariaat : woensdag uur. donderdag uur Adres : Beuningerstraat 75, tel. : Bank : NL 47 RABO Giro nr. : Kopij inleveren voor 20 aug Redactieadres : Trudy Oude Nijeweme, Oude Dijk 50, tel. : De redactie wenst u een prettige vakantie.

13 -13-

14 -14-

Nieuws. uit de Parochie. Sint Agnes / Santa Inés

Nieuws. uit de Parochie. Sint Agnes / Santa Inés Nieuws uit de Parochie Sint Agnes / Santa Inés Jaargang 43, nummer 1 voor de maanden augustus-oktober 2014 Inhoudsopgave Voorwoord van de Redactie...3 Woord van de Parochievicaris...4 Vanuit het bestuur...7

Nadere informatie

www.emmaus-apeldoorn.nl

www.emmaus-apeldoorn.nl vrijdag 10 oktober 2014 44e jaargang, nummer informatieblad voor katholiek apeldoorn 02 (driewekennummer) volgende uitgave vrijdag 31 oktober 2014 www.emmaus-apeldoorn.nl kerk pagina 4 huis pagina 5 stad

Nadere informatie

DRIEL, ELST, HERVELD, HETEREN, INDOORNIK, LENT, OOSTERHOUT, VALBURG

DRIEL, ELST, HERVELD, HETEREN, INDOORNIK, LENT, OOSTERHOUT, VALBURG DRIEL, ELST, HERVELD, HETEREN, INDOORNIK, LENT, OOSTERHOUT, VALBURG UITGAVE VAN RK PAROCHIE ST. BENEDICTUS NUMMER 7. AUGUSTUS 2011, JAARGANG 1 Start seizoen Kerktelefoon Maria-bedevaarten Vierdaagse Colofon

Nadere informatie

WIM GROOTVELD Amsterdam, 30 juni 1946 Amsterdam, 1 juni 2013 UIT DE PASTORIE

WIM GROOTVELD Amsterdam, 30 juni 1946 Amsterdam, 1 juni 2013 UIT DE PASTORIE WIM GROOTVELD Amsterdam, 30 juni 1946 Amsterdam, 1 juni 2013 Geboorte en dood het hoort bij het leven de één leeft wat langer de ander maar kort zelfs water en brood is niet ieder gegeven en al heb je

Nadere informatie

Onze parochie bestaat uit de parochiekernen:

Onze parochie bestaat uit de parochiekernen: CATHARINAPAROCHIE Jaargang 1 kersteditie Onze parochie bestaat uit de parochiekernen: St. Jan de Doper (basiliek) H. Marcoen H. Johannes de Doper H. Antonius van Padua Verrijzenis H. Maria H. Cornelius

Nadere informatie

Pastorale. Informatieblad voor de Bonifatiusparochie Jaargang 11 - nummer 5 juni 2011

Pastorale. Informatieblad voor de Bonifatiusparochie Jaargang 11 - nummer 5 juni 2011 Pastorale Informatieblad voor de Bonifatiusparochie Jaargang 11 - nummer 5 juni 2011 Altijd Pinksteren! Pastor Ingrid van der Aart Als ik dit schrijf denk ik terug aan gisteren, 15 mei, toen we in de Benedictus

Nadere informatie

Jrg. 23 nr. 10 O N D E R W E G 13/12 t/m 18/1-2015

Jrg. 23 nr. 10 O N D E R W E G 13/12 t/m 18/1-2015 Jrg. 23 nr. 10 O N D E R W E G 13/12 t/m 18/1-2015 Beste Parochianen, De adventstijd met z n vier weken van voorbereiding op het Kerstfeest valt altijd samen met de drukke decembermaand. Deze weken hebben

Nadere informatie

PAROCHIEBLAD VOOR DE OUD-KATHOLIEKEN IN DE IJMOND Jaargang 51, nummer 9 maart/april 2010

PAROCHIEBLAD VOOR DE OUD-KATHOLIEKEN IN DE IJMOND Jaargang 51, nummer 9 maart/april 2010 PAROCHIEBLAD VOOR DE OUD-KATHOLIEKEN IN DE IJMOND Jaargang 51, nummer 9 maart/april 2010 Aan het volk van God bij Sint Adelbertus en Sint Engelmundus Hebt u een minuutje? vroeg de oude man bescheiden.

Nadere informatie

Parochieblad Delft. Informatieblad van de Sint Ursulaparochie jaargang 6, nummer 8 oktober 2014

Parochieblad Delft. Informatieblad van de Sint Ursulaparochie jaargang 6, nummer 8 oktober 2014 Parochieblad Delft Informatieblad van de Sint Ursulaparochie jaargang 6, nummer 8 oktober 2014 Geloofd zijt Gij, mijn Heer, met al uw schepselen, vooral heer broeder zon, die de dag is, en door wie Gij

Nadere informatie

DATA PAROCHIEBLAD Aanleveren kopij

DATA PAROCHIEBLAD Aanleveren kopij juni 2014 DATA PAROCHIEBLAD Inleveren kopij Aanleveren kopij Verschijningsdatum Vóór 1 september 2014 20 september 2014 Kopij in te leveren bij het parochiesecretariaat of per e-mail naar: maasen.vanderhijden@tiscali.nl

Nadere informatie

DRIEKLANK februari 2014

DRIEKLANK februari 2014 DRIEKLANK februari 2014 37.4 Informatieblad van de Protestantse gemeente te Usselo Adressen kerkgebouwen: Haaksbergerstraat 815, Usselo Hellerweg 50, Twekkelo Usselo / Boekelo / Twekkelo Drieklank, 37

Nadere informatie

Wie ben ik? Ingrid van der Aart, pastoraal werkster

Wie ben ik? Ingrid van der Aart, pastoraal werkster PASTORALE Informatieblad voor de Bonifatiusparochie Jaargang 13 - nummer 7 september 2013 Wie ben ik? Het is een zonnige zondagmiddag als ik in de Martinuskerk in Voorburg het volgende jonge stel ontvang

Nadere informatie

TOCH NOG ONVERWACHTS. De medewerkers van. bieden u een handreiking bij ziekte, overlijden, uitvaart en rouwverwerking.

TOCH NOG ONVERWACHTS. De medewerkers van. bieden u een handreiking bij ziekte, overlijden, uitvaart en rouwverwerking. TOCH NOG ONVERWACHTS De medewerkers van bieden u een handreiking bij ziekte, overlijden, uitvaart en rouwverwerking. TOCH NOG ONVERWACHTS Uitgave: Uitvaartverzorging Jan van Dijk en zn Vormgeving en lay-out:

Nadere informatie

Kontaktblad Groenmarkt. De spiegel

Kontaktblad Groenmarkt. De spiegel Kontaktblad Groenmarkt De spiegel Als kind vreesde ik dat de spiegel me een ander gezicht zou laten zien of een blind, onpersoonlijk masker dat stellig iets gruwelijks zou verhelen. Evenzo heb ik gevreesd

Nadere informatie

Pasen: één groot doorgeefsysteem

Pasen: één groot doorgeefsysteem Kerk Onderweg Uitgave van de Protestantse gemeente te Santpoort en Velserbroek website: www.pknsantpoortenvelserbroek.nl 29 april tot 3 juni 2011 No. 4 Daar staat Jezus. Het bevel om hem te doden is al

Nadere informatie

Kerstmis weer volop gevierd

Kerstmis weer volop gevierd Rondom de Kerk in en om Leiden December 2012 - Jaargang 8 - no. 3 In dit nummer l Catechese in het voorjaar 2 l Kerstbonnenactie 6 l Oproep tot getuigen 18 l Twitteren met God, deel 1 32 Kerstmis weer

Nadere informatie

In dit nummer onder meer:

In dit nummer onder meer: Jaargang 39 nr. 9 oktober 2013 In dit nummer onder meer: Waar is God? Giften-wensen De zegen van Jaap Voor de toekomst van Open Hof Oosterhuis in Open Hof Israël Palestina avond Rozenkransmaand Pastoralia

Nadere informatie

COLOFON. Voor alle in het Visnet genoemde data geldt: Deo Volente. Opmaak: Henny Grootenboer Drukwerk: Easy Copy Sjaloom Zorg

COLOFON. Voor alle in het Visnet genoemde data geldt: Deo Volente. Opmaak: Henny Grootenboer Drukwerk: Easy Copy Sjaloom Zorg COLOFON Het Visnet is een uitgave van de Hervormde Gemeente te Stellendam en zal tien keer per jaar verschijnen aan het begin van de maand. Het wordt verspreid onder alle adressen die in het kerkelijk

Nadere informatie

Markelo's Kerkblad. Kerstfeest zondagsschool heeft ook uw steun nodig. Uitgave van de Protestantse Gemeente van Markelo

Markelo's Kerkblad. Kerstfeest zondagsschool heeft ook uw steun nodig. Uitgave van de Protestantse Gemeente van Markelo 84 e jaargang, nr 709 november 2007 Markelo's Kerkblad Uitgave van de Protestantse Gemeente van Markelo MARTINUSKERK internet: www.pkn-markelo.nl ONVERWACHTE STROOMUITVAL Van tevoren waren we ervoor gewaarschuwd.

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

Eeuwigheid. God heeft de mens immers geschapen voor de eeuwigheid, als afspiegeling van zijn eigen wezen. Wijsheid 2 : 23

Eeuwigheid. God heeft de mens immers geschapen voor de eeuwigheid, als afspiegeling van zijn eigen wezen. Wijsheid 2 : 23 Kerkklanken Gereformeerde Nr. 559 Jaargang 29 19 april 2012 Kerk Woerden en Zegveld Toegegeven, de Bijbel op zich bevat al meer dan genoeg schatten, maar toch kan een lezing in de deuterocanonieke Bijbelboeken

Nadere informatie

Gabriëlle is eerder bestuurslid geweest en Joop is naast vele andere werkzaamheden koster van De Menswordingskerk.

Gabriëlle is eerder bestuurslid geweest en Joop is naast vele andere werkzaamheden koster van De Menswordingskerk. Parochiekern De Goede Herder Postadres: Hoge Rijndijk 16 2382 AS Zoeterwoude Telefoon secretariaat: ma-/wo-/vr-ochtend 071-541 15 10 Telefoon urgente zaken: 06-22 02 76 68 E-mail secretariaat: degoedeherder@yahoo.com

Nadere informatie

INHOUD. januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december januari

INHOUD. januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december januari 2 27 januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december januari INHOUD MEDITATIE... 1ª KERKDIENSTEN... 2ª Kopij "Schakels" 3ª; Kerkelijke adressen 3ª; Autodienst 3ª;

Nadere informatie

Hoe kan ik je ooit bedanken? Brieven van getransplanteerden aan de nabestaanden van hun donor

Hoe kan ik je ooit bedanken? Brieven van getransplanteerden aan de nabestaanden van hun donor Hoe kan ik je ooit bedanken? Brieven van getransplanteerden aan de nabestaanden van hun donor U kent mij niet. Toch richt ik mij tot u om mijn grote dankbaarheid te uiten voor de beslissing die u hebt

Nadere informatie

UWUitvaartkrant Eerste jaargang, nummer 1, voorjaar 2014

UWUitvaartkrant Eerste jaargang, nummer 1, voorjaar 2014 UWUitvaartkrant Eerste jaargang, nummer 1, voorjaar 2014 MEERVAL 21 7908 WT HOOGEVEEN 06 373 222 85 Onze werkwijze Begraven of cremeren Draaikolk van emoties Uitvaartzorg is onze zorg Pag. 3 Pag. 7 Pag.

Nadere informatie

Jaargang 64. Nummer 2 Pasen 2014. In dit nummer Gedicht 2 Hoofdartikel: Pasen 2014 3

Jaargang 64. Nummer 2 Pasen 2014. In dit nummer Gedicht 2 Hoofdartikel: Pasen 2014 3 Jaargang 64 Nummer 2 Pasen 2014 Colofon Redactie adres: H.W. Romeijn-van Berkel h.w.vanberkel@zadkine.nl H.H. Petrus en Paulus, Het Paradijs Rotterdam Pastoor drs. J. de Rie, Delft, Tel:06-22424422 jderie@mac.com

Nadere informatie

aranathakerk Hervormde Gemeente Lunteren PKN 8 september 2011 - Jaargang 55, nummer7

aranathakerk Hervormde Gemeente Lunteren PKN 8 september 2011 - Jaargang 55, nummer7 aranathakerk Hervormde Gemeente Lunteren PKN 8 september 2011 - Jaargang 55, nummer7 Colofon Verantwoording Uitgave van de Hervormde Gemeente Maranathakerk te Lunteren, onder verantwoordelijkheid van de

Nadere informatie

Drieëntwintigste zondag door het jaar (A)

Drieëntwintigste zondag door het jaar (A) Contactblad voor Geloofsgemeenschap Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming St. Paulusparochie Locatie: Jaargang 50 nr. 20 6 september 2014 Drieëntwintigste zondag door het jaar (A) Matteüs 18, 15 20 Als je

Nadere informatie

Urbanes Klanken. januari 2013. nummer 429. Sint Urbanus, Nes aan de Amstel

Urbanes Klanken. januari 2013. nummer 429. Sint Urbanus, Nes aan de Amstel Urbanes Klanken nummer 429 januari 2013 Sint Urbanus, Nes aan de Amstel Parochiegemeenschap Sint Urbanus, Nes a/d Amstel Pastorie / Amsteldijk-Z 145 Parochiesecretariaat 1189 VL Nes a/d Amstel tel.: 0297-582232

Nadere informatie

Palliatieve zorg; wat als je niet meer beter wordt

Palliatieve zorg; wat als je niet meer beter wordt Palliatieve zorg; wat als je niet meer beter wordt Welke zorg kunt u ontvangen als genezing niet meer mogelijk is? Palliatieve zorg is de zorg, die u ontvangt wanneer u ongeneeslijk ziek bent. Het is gespecialiseerde

Nadere informatie