MARIABEUKSKE BEUNINGEN

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MARIABEUKSKE BEUNINGEN"

Transcriptie

1 MARIABEUKSKE BEUNINGEN Periode: 18 juli t/m 28 aug Jaargang 31. Nr 10 en 11. Vakantie God, Gij geeft ons dagen van arbeid en dagen van rust. Wij bidden U: dat wij uw wereld bewonen in vrijheid en daarin uw beeld herkennen; dat wij de stad en het land liefhebben en ze beiden vrijwaren voor verval dat wij het huis liefhebben vanwaar wij uitgaan en waarheen wij terugkeren; dat wij het vreemde en het eigene waarderen want de hele wereld is uw heerlijkheid.

2 -2- Vieringen en intenties 18 juli t/m 24 juli Zondag 19 juli uur: Communieviering. Dames/herenkoor. Marleen Heerink, Wouter Mollink. Collectanten: H.Rolink, J.Kuipers. Jaargebed: ouders Oude Nijeweme-Sleiderink, Marie Ensink op Reimer- Roesthuis, Hendrika Zanderink-Visschedijk. Intenties: Toon Roeleveld, Bets Loman, Jacob Lucassen, Jan Bonnes, ouders Loman-Remerink, Sientje Tijans, fam.mollink. Vieringen en intenties 25 juli t/m 31 juli Zaterdag 25 juli uur: Communieviering. Voorganger pastor Kerkhof-Jonkman. Muzikale omlijsting. Siem Olde Dubbelink-Harm Hobbelink. Collectanten: C.Loman, G. Smellink. Jaargebed: An Visschedijk-Tijhuis, Alwie Rikkink, Gerard Smellink, ouders Smellink-Oude Nijeweme. Intenties: Annie en Bets Rikkink-Greftenhuis, Johan Sanderink, Bets Loman, pastoor van Burgsteden, Sientje Tijans, Jan Oude Ophuis vd kerkhofploeg, Hennie Steunebrink vd Denekamperstraat, Hendrik Engbers. Vieringen en intenties 1 aug. t/m 7 aug Zondag 2 augustus uur: Eucharistieviering. Voorganger pastor Schrijver. Dames/herenkoor. Mayke Westerhof, Thijmen Rikkink. Collectanten: H.Kleisman, A. Sanderink. Intenties: Bets Loman, ouders Morsink-Kuiper, Marie Ensink op Reimer- Roesthuis, Sientje Tijans, fam.mollink, Jan Bonnes.

3 -3- Woensdag 5 aug uur: Eucharistieviering. Sterre Frielinck, Sander Steunebrink. Vieringen en intenties 8 aug. t/m 14 aug Zaterdag 8 augustus uur: Eucharistieviering. Voorganger pastor Jacobs. Themakoor. Anouk Athmer, William Hobbelink. Collectanten: H.Oortman, B.Groener. Jaargebed: Jan Zanderink, Johan Sanderink. Intenties: ouders Veldscholten-Oude Nijeweme, Bets Loman, Sientje Tijans, Johan en Annie Harberink-Laarhuis. Vrijdag 14 augustus uur: Huwelijksviering voor het bruidspaar: Mariëlle vd Aa en Rudy Groeneveld. Vieringen en intenties 15 aug. t/m 21 aug Zaterdag 15 augustus uur: Maria ten Hemelopneming. Eucharistieviering bij de Mariakapel. Voorganger pastor Kerkhof-Jonkman. Dames/heren/themakoor. Famke Westerhof, Lucas Hobbelink. Collectanten: C.Loman, G.Smellink. Intenties: ouders Steunebrink- vd Ham, Hennie en Alfons Steunebrink, Bets Loman, mevr.rondhuis-zanderink, Sientje Tijans, ouders Loman-Remerink.

4 -4- Vieringen en intenties 22 aug. t/m 28 aug Zaterdag 22 augustus uur: Communieviering. Voorganger pastor Nijhuis. Muzikale omlijsting. Lotte Kuipers, Twan Golbach. Collectanten: H.Oortman, B.Groener. Intenties: pastoor van Burgsteden, ouders Steunebrink-Oude ophuis, Toon Roeleveld, Hanna Olde Olthuis-Nolten, ouders Oude Nijeweme-Sleiderink, Bets Loman, Sientje Tijans, Johan en Annie Harberink-Laarhuis, Johan Sanderink, Hennie Steunebrink vd Denekamperstraat. Mededelingen: Dit locatieblaadje nr.10 en 11 is voor een periode van 6 weken ivm de vakantie. 18 juli t/m 28 aug. Voor het volgende locatieblaadje nr.12, graag copy inleveren voor Donderdag 20 augustus. Oud papier. Zaterdag 8 aug. staat weer de container voor het oud papier op het kerkplein. Graag inleveren voor uur. Op verzoek van de ophalers, voor het buiten gebied graag in hanteerbare pakketjes/bundeltjes klaar zetten aan de straat. Volgende ophaaldatum is 12 september. Parochiële Caritas Instelling Oost Nederland PCI Helpt Telefoon website: of:

5 -5- Wij gedenken: Annie Evering-Meijer, die op dinsdag 7 juli is overleden. Annie Meijer werd geboren op 9 februari 1946 in De Lutte. Haar vader was toen al overleden. Ze groeide op als jongste van 5 kinderen op een boerderij. Jarenlang heeft ze samen met haar moeder en haar broer Henk de boerderij verzorgd. In 1971 trouwde ze met Jan Evering. Na diverse omzwervingen kwamen ze omstreeks 1977 in Beuningen terecht. Op de boerderij van Broenman aan de Beuningerstraat. Hier werden de 2 jongste dochters geboren en werd het bedrijf steeds weer uitgebreid. Toen Gert Jan op de boerderij kwam en wilde trouwen, bouwden Annie en Jan een nieuw huis. Hier heeft ze nog jaren gelukkig gewoond en genoten van de prachtige plek, midden in de natuur. Annie hield van de tuin en alles wat groeide en bloeide. Ze was trots op haar kinderen en 9 kleinkinderen en was er altijd voor hen. Annie voelde zich thuis in de gemeenschap van Beuningen. Ze was een betrokken lid van ZijActief, waar ze ook jaren in het bestuur zat, ging wekelijks zwemmen en was meer dan 20 jaar betrokken bij de engelse les. Ze genoot van de kaartclub en van de uitjes, die regelmatig werden gemaakt. Ook de buren waren belangrijk voor Annie. Met hen kon ze bij een kopje koffie haar zorgen en haar geluk delen. Annie was een gelovige vrouw, die wekelijks de kerk bezocht. Ze was een Maria vereerster en zong vaak Maria liedjes. Bij elke Mariakapelletje wat ze op haar vele fietstochten tegen kwam, stak ze een kaarsje op. Annie heeft in haar leven vooral de laatste jaren, veel pijn en verdriet meegemaakt. Vooral het feit, dat ze na een herseninfarct niet goed meer kon praten, heeft haar en haar omgeving veel verdriet gedaan. Toch krabbelde ze steeds weer op, totdat het niet meer ging. Eind maart 2015 werd ze opgenomen in het Verpleeghuis in Denekamp. Hier verslechterde haar gezondheid dusdanig dat ze op 7 juli jl. is ingeslapen. Op 12 juli hebben we met velen afscheid van haar genomen, waarna de naaste familie haar op 13 juli heeft begeleid naar het crematorium. Wij wensen de familie veel sterkte voor de komende tijd. Werkgroep Avondwake.

6 -6-15 augustus Maria Hemelvaart. Zaterdag 15 augustus zal er bij goed weer een Mariaviering,zijn bij de Mariakapel aan de Schoolweg (dus geen processie: we beginnen bij het kapelletje). De viering is om en zal in het teken staan van Maria, de patrones van onze geloofsgemeenschap Beuningen. Diaken Kerkhof-Jonkman zal voorgaan het dames en herenkoor met ondersteuning van het themakoor zullen de viering opluisteren.. Voor mensen die niet zelf naar de Mariakapel kunnen komen en ook geen vervoer hebben van familieleden is er de mogelijkheid om gehaald en gebracht te worden. Men kan hiervoor contact opnemen met Ans Booijink ( tel ). Er zullen banken worden geplaatst zodat veel bezoekers van de viering kunnen zitten. Na de viering zal diaken Kerkhof-Jonkman met enkele acolieten de geconsacreerde hosties lopend terug brengen naar de kerk. Aanwezigen die dat willen kunnen zich hierbij aansluiten. Mocht het weer onverhoopt slecht zijn dan zal de viering in de kerk worden gehouden, eveneens uur. We hopen samen met veel parochianen op een mooie viering. Bedevaart Kevelaar 1 September Graag wil ik u allen er nog aan herinneren, aan ons jaarlijkse Bedevaartreisje naar Kevelaar. Ik heb vorige maand al door gegeven dat Ans van Langen ( De Lutte) en Kitty Dijkstra ( Beuningen) het stokje hebben overgenomen. Wij hopen ook weer op voldoende aanmeldingen, zodat we met een grote groep kunnen gaan. Nogmaals graag u aanmelden voor 1 augustus bij onderstaande telefoonnummers of het parochiesecretariaat. Ans van Langen Kitty Dijkstra We rekenen graag op uw deelname, en graag dus voor 1 augustus, zodat we daarna de puntjes op de i kunnen zetten, en er een mooie dag van kunnen maken, Met vriendelijke groet Ans en Kitty

7 -7- Rondom De Laatste Eer. Onder deze titel organiseerden pastorale team en parochiebestuur op 23 juni een bijeenkomst voor parochianen in de kapel van het voormalige klooster te Ootmarsum. Ruim 70 parochianen gaven gehoor aan deze oproep. Hoewel alle mensen weten dat ze een keer zullen overlijden, praten velen daar liever niet over. Maar als iemand overlijdt moet vaak op stel en sprong van alles bedacht worden. Wat moet er op de kaart? Kiezen we voor een uitvaartplechtigheid in de kerk op de dag van begrafenis of crematie; of willen we alleen maar een avondwake of afscheidsviering en wat moet er dan allemaal gebeuren? Wie zegt er wat, welke liederen moeten klinken? Had vader een lievelingslied? Kun je ook nog wat doen? Wat mag je zelf doen, wat moet je overlaten aan de uitvaartondernemer? Kortom wat maakt een uitvaart/crematie/begrafenis in uw ogen goed. Op al deze punten werd ingegaan door een drietal inleiders. Pastoor Theo Munsterhuis ging in op de verschillende vormen van afscheid nemen en welke vieringen daarbij passen. Kiest men voor een bepaald soort afscheid dan betekent dat ook dat andere mogelijkheden niet meer mogelijk zijn. Als je kiest voor iets kies je ook voor iets anders dat niet kan. Er is veel mogelijk maar wel binnen de ruime kaders die de parochie heeft. Marcel Meijer, parochiebestuurslid met portefeuille gebouwen en begraafplaatsen, ging in op de regelingen die we hebben met betrekking tot begraven op een van de zes begraafplaatsen (begraafplaats Ootmarsum valt daar buiten omdat het een zelfstandige stichting is en geen begraafplaats van de parochie). Wie is parochiaan en wat zijn dan de rechten en wat zijn de mogelijkheden voor personen van buiten de parochie om hier begraven te worden? Personen van buiten de parochie kunnen hier begraven worden doch dan wordt een dubbel tarief gerekend, ook voor grafrechten. Dubbel tarief geldt niet voorverlenging in deze situatie. Astrid Kienhuis van Uitvaartverzorging Kienhuis ging op heldere wijze in op de mogelijkheden die uitvaartondernemingen te bieden hebben. In samenspraak met familie worden de mogelijkheden bekeken in geval van overlijden. Spreken over je dood en hoe je je afscheid wilt hebben is geen dagelijks gespreksonderwerp. Toch is het goed, zeker wanneer je de grootste helft van je leven gehad hebt je gedachten daar over te laten gaan en met je naasten het er eens over te hebben. Voor nadere informatie rond begraven en uitvaart kunt U de website van Lumen Christi raadplegen: De aanwezigen keken terug op een zinvolle avond en is in de toekomst zeker voor herhaling vatbaar. Jan Mistrate Haarhuis, vicevoorzitter parochiebestuur.

8 -8- Mijn Bernadette Begin mei kregen we onverwacht het bericht dat mijn echtgenote Bernadette ongeneeslijk ziek was en dat er geen behandeling mogelijk zou zijn. Ze zou nog maar een beperkte levensduur hebben, zo werd ons gezegd. Na de eerste schok en bij alle verdriet om elkaar te moeten missen, bleek het haar echter gegeven, om haar naderend overlijden aan te kunnen. Zo gingen we een intensieve periode in, waarin ze fysiek tot steeds minder in staat was terwijl ze geestelijk krachtig bleef. Uiteraard, tussendoor vloeiden bij ons de nodige tranen. Onze drie kinderen met partners zijn wekenlang bijna voortdurend bij ons thuis geweest. Ondertussen vulde zich onze woonkamer met uw kaarten en bloemen. Op 26 juni is ze thuis in rust overleden. Daarop volgden opnieuw, kaarten en bloemen van u; parochianen, collega s en Bestuur Lumen Christi. Dank daarvoor! In de Afscheidsviering in de Blasiuskerk in Delden werd op ons verzoek gezongen door het Dames-en herenkoor van De Lutte. Ik kreeg fijne reacties op die viering en de zang, ook van de vrienden van onze kinderen die uit het hele land komen en niet vertrouwd zijn met een uitvaartliturgie. Ik was ontroerd en blij met zovelen van u daarbij aanwezig. Op 1 juli is ze gecremeerd in Usselo. In uw kaarten wordt mij en ons gezin veel sterkte toegewenst, ook voor de tijd die komt. Die zorg doet me goed. Maar ik kan u zeggen dat ik het aankan, tenminste zoals ik me nu voel. En daarin word ik gesterkt door het geloof van Bernadette, dat van mezelf en de steun van de kinderen. Nogmaals dank voor alles wat u mij de afgelopen tijd hebt geboden. Hartelijke groet, pastor Leo Ros (pw)

9 -9- Terugblik Diakenjubileum Wat een fantastische zondag 21 juni j.l. toen ik mijn zilveren diakenjubileum mocht vieren in de H. Nicolaaskerk te Denekamp. Een bijna volle kerk, een geweldig gelegenheidskoor, samengesteld uit koorleden van alle geloofsgemeenschappen, vele voorgangers met als hoofdcelebrant hulpbisschop mgr. Ted Hoogenboom in een prachtig versierde kerk. Hartverwarmend zoveel mensen, zo n betrokkenheid te voelen in de parochie Lumen Christi. Een bijzonder moment was ook de hernieuwing van mijn wijdingsgeloften, waarbij ik mijn trouw aan de kerk en de bisschop uitsprak. De viering drukte een diep gevoel van dankbaarheid en verbondenheid uit met elkaar, en gaf ons allen een positieve boost naar de toekomst. En na afloop de receptie bij restaurant Oosth, ze konden er niet in, velen zaten nog op het terras buiten, maar niemand klaagde, ze genoten allen. Daarna vele handen schudden, warme woorden die mij werden toegefluisterd, vele enveloppen met felicitaties en stoffelijke blijken van waardering, de cadeautafel was te klein. Ik werd er zelf verlegen van. Had ik dit verdiend? Er werd mij op het hart gedrukt dat ik er van moest genieten en dat deed ik ook met mijn echtgenote en gezin. Thuis prijkt een prachtig waterornament in mijn tuin, het cadeau van de parochie, een grote leisteen met waterbron, passend bij een kerkelijk functionaris. En dan de brievenbus, nog elke dag zit ze vol met felicitaties. Voorlopig kan ik wel vooruit met al die felicitaties, complimenten, waarderende woorden, de blije gezichten van de mensen, de mooie cadeau s de opdrachten om toch ook vaker een bloemetje voor mijn echtgenote te kopen, de vele flessen wijn, bloemen, cadeau- en boekenbonnen Teveel, te gek ik kan u niet allen persoonlijk bedanken, daarom doe ik het via deze weg. Ook bedank ik degene die ik niet heb gesproken, voor wie de rij te lang duurde, maar er toch waren. Parochie bedankt, ook namens mijn echtgenote Elly en de kinderen Ik zal er nog lang van kunnen nagenieten, maar het geeft mij ook het vertrouwen dat het goed is om samen nog een tijdje op te trekken, ook na mijn 65 e verjaardag in juli a.s. Net als aan het eind in de jubileumviering sluit ik dit dankwoord af met de woorden: Beste mensen, ja, hier ben ik! Pastor Jan Kerkhof Jo

10 MISSIO Wereldmissiemaand Geef hoop aan de christenen in Pakistan Wereldmissiemaand (oktober) besteedt dit jaar aandacht aan de katholieke Kerk in Pakistan. In dit islamitische land hebben minderheidsgroepen, onder wie de christenen, het zwaar: armoede, analfabetisme, religieus geweld en terroristische aanslagen. Katholieken in een islamitisch land Het aantal katholieken in Pakistan bedraagt 1,15 miljoen. Hoewel een respectabel aantal, vormen katholieken een minderheid in het islamitische land. De katholieke Kerk draagt met haar onderwijs en gezondheidszorg bij aan de ontwikkeling van Pakistan, waar veel armoede heerst, het analfabetisme hoog is en veel mensen geen enkele toegang tot onderwijs en gezondheidszorg hebben. Blasfemiewet In Pakistan geldt de sharia, de islamitische wet. Een belangrijke rol speelt de blasfemiewet die in 1986 ingevoerd werd. Op godslastering en beledigende opmerkingen over de profeet Mohammed staan geld- en gevangenisstraffen en in het ergste geval de doodstraf. Alle minderheden in Pakistan lijden onder deze wet, niet alleen christenen. Een groot probleem is dat de blasfemiewet vaak misbruikt wordt om ordinaire burenruzies uit te vechten. Positie van vrouwen en meisjes Hoewel vrouwen en mannen volgens de Pakistaanse wet officieel gelijke rechten hebben, komt daar in de praktijk weinig van terecht. Er is veel geweld tegen vrouwen, zoals verbrandingen en verkrachtingen. De oude stammentradities, die nog veel invloed hebben, staan vrouwen geen actieve rol in de samenleving toe. Help mee en geef hoop aan de christenen in Pakistan MISSIO/Pauselijke Missiewerken steunt de parochies en religieuzen in Pakistan bij hun pastorale werk, onder meer op het gebied van vrouwenrechten, de interreligieuze dialoog, vredeswerk. Helpt u mee? Geef dan in de collecte op Missiezondag 18 oktober of stort uw bijdrage op NL65 INGB , t.n.v. MISSIO Wereldmissiemaand, te Den Haag. Voor meer informatie:

11 -11- Bezoek pastor. Als u of iemand uit uw naaste omgeving het op prijs stelt, bezoek te ontvangen van een pastor, dan kan dit worden gemeld bij uw eigen secretariaat, tel Of bij het secretariaat van Lumen Christi dat elke werkdag tussen uur en uur bereikbaar is, tel (de pastores bezoeken zowel thuis als in het ziekenhuis). Kerkelijk huwelijk. Bruidsparen die besluiten tot een kerkelijk huwelijk dien dit uiterlijk 3 maanden voor de kerkelijke huwelijksdatum aan te vragen, dit i.v.m. de voorbereidingen. Een verzoek tot een kerkelijk huwelijk kunt u indienen bij het secretariaat van de parochie Lumen Christi, tel Locatieraad. Voorzitter: H.Nijhuis, secretariaat: P.Metgod. Penningmeester: A.Sanderink. Ziekenzalving-ziekenzegening. Voor het ontvangen van de ziekenzalving- ziekenzegening kunt u contact opnemen met het secretariaat van de parochie Lumen Christi (iedere werkdag tussen uur en uur tel ) Kerkwerk. Praktische hulp nodig? Bel Kerkwerk : Bereikbaar op werkdagen van tot uur. Pastorale nood : Mocht u buiten kantoortijd dringend pastorale hulp nodig hebben dan kunt u, als geen van de pastores op eigen nummer bereikbaar is, bellen met het mobiele nummer : Dit nummer is niet voor het melden van uitvaarten. Secretariaat parochie LUMEN CHRISTI : Openingstijden secretariaat : maandag t/m vrijdag uur. Tel. : fax : Website :

12 -12- Pastoraal team Th.H.P. Munsterhuis (liturgie) Van der Heijdenstraat VL Denekamp of J. Kerkhof Jonkman, diaken, (diaconie, gemeenschapsopbouw) Bartokstraat 15, 7651 RA Tubbergen tel.: of of N.A.T. Nijhuis, pastoraal werker (catechese) F. Zernikestraat 117, 7553 EA Hengelo tel.: of L. Ros, pastoraal werker (diaconie) Vossenbrinkweg 80, 7491 DE Delden tel.: (privé) of Bij overlijden graag contact opnemen met : Uw uitvaartondernemer. Zij nemen dan contact op met de dienstdoende uitvaartcoördinator. b.g.g. Mevr.IJland tel. : Opening parochiesecretariaat : woensdag uur. donderdag uur Adres : Beuningerstraat 75, tel. : Bank : NL 47 RABO Giro nr. : Kopij inleveren voor 20 aug Redactieadres : Trudy Oude Nijeweme, Oude Dijk 50, tel. : De redactie wenst u een prettige vakantie.

13 -13-

14 -14-

MARIABEUKSKE BEUNINGEN

MARIABEUKSKE BEUNINGEN MARIABEUKSKE BEUNINGEN Periode: 6 sept. 2014 t/m 26 sep. 2014. Jaargang 30. Nr 12 De brug Breng jij me weg tot aan de brug Ik ben zo bang om daar alleen te staan Als wij daar niet zijn, ga niet direct

Nadere informatie

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden.

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. Adventactie. In de voorbereidingsweken op het feest van kerstmis willen de geloofsgemeenschappen

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

t Preaksteulke 29 augustus 2015 46 e jaargang nr.12 Geloofsgemeenschap H.H. Simon & Judas Ootmarsum

t Preaksteulke 29 augustus 2015 46 e jaargang nr.12 Geloofsgemeenschap H.H. Simon & Judas Ootmarsum t Preaksteulke 29 augustus 2015 46 e jaargang nr.12 Geloofsgemeenschap H.H. Simon & Judas Ootmarsum Openingstijden secretariaat H.H. Simon en Judas Ootmarsum maandag- tot en met vrijdagmorgen, behalve

Nadere informatie

Wensenboek. cliënten DIT WENSENBOEK IS VAN:

Wensenboek. cliënten DIT WENSENBOEK IS VAN: Wensenboek cliënten DIT WENSENBOEK IS VAN: Beste..., Iedereen gaat een keer dood. Weet jij wat doodgaan is? Wat denk jij dat er gebeurt als je dood gaat? Dit boek helpt je hierover te praten en op te schrijven

Nadere informatie

MARIABEUKSKE BEUNINGEN

MARIABEUKSKE BEUNINGEN MARIABEUKSKE BEUNINGEN Periode: 27 sept. 2014 t/m 10 okt. 2014. Jaargang 30. Nr 13 Herfst De zun schient oaver t laand, teg n holtwal, an de achterkant. Het is herfst, het blad geet kleuren, ieder joar,

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

MARIABEUKSKE BEUNINGEN

MARIABEUKSKE BEUNINGEN MARIABEUKSKE BEUNINGEN Periode: 4 febr. 2017 t/m 24 febr. 2017. Jaargang 33. Nr.2. Goede God, Wat hebben wij het goed hier in ons land, Leer ons genieten van alle mooie dingen die wij hebben, Maar leer

Nadere informatie

Wensen bij overlijden 1

Wensen bij overlijden 1 Wensen bij overlijden 1 Voorwoord Doelstelling Het is niet gemakkelijk om te praten over verdrietige onderwerpen. Ziek zijn, doodgaan en op een goede manier afscheid nemen is zo n moeilijk onderwerp. De

Nadere informatie

Kerkblad Locatie H. Jozef Noord Deurningen

Kerkblad Locatie H. Jozef Noord Deurningen Kerkblad Locatie H. Jozef Noord Deurningen 31 e jaargang nr. 14 10 t/m 30 oktober 2015 Spiegel Als je voor een spiegel staat En in beeld ligt een gewonde, Loop je dan gewoon door Kijk je niet om en denkt:

Nadere informatie

wensenboek deel cliënten

wensenboek deel cliënten wensenboek deel cliënten Wensenboek Iedereen gaat een keer dood. Weet jij wat doodgaan is? Wat denk jij dat er gebeurt als je dood gaat? Dit boek helpt je hierover te praten en op te schrijven wat voor

Nadere informatie

bij avondwake en kerkelijke uitvaart

bij avondwake en kerkelijke uitvaart Informatie bij avondwake en kerkelijke uitvaart Rooms-katholieke parochies van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin Maasdijk - Poeldijk Heenweg - s Gravenzande Kwintsheul - De Lier

Nadere informatie

MARIABEUKSKE BEUNINGEN

MARIABEUKSKE BEUNINGEN MARIABEUKSKE BEUNINGEN Periode: 19 dec. 2015 t/m 15 jan. 2016. Jaargang 31. Nr 17. Kerstmis Heer Jezus, Vandaag wil ik U danken Omdat Gij niet in het licht Maar in het donker zijt geboren, want zo weet

Nadere informatie

Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi OVERWEGING DE RUGZAK

Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi OVERWEGING DE RUGZAK KЀЀRKTIED Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi Jaargang 34 nr. 3 week 8-2-2014 t/m 28-2-2014 OVERWEGING DE RUGZAK Ieder mens draagt in zijn leven een onzichtbare rugzak mee.

Nadere informatie

Zaterdag 18 oktober t/m vrijdag 07 november 2014

Zaterdag 18 oktober t/m vrijdag 07 november 2014 Jaargang 34 nr. 14: Zaterdag 18 oktober t/m vrijdag 07 november 2014 Th.H.P. Munsterhuis (liturgie) Van der Heijdenstraat 1, 7591 VL Denekamp 0541-35 42 20 of 06-53 16 35 63 Email: t.munsterhuis@lumenchristi.nl

Nadere informatie

MARIABEUKSKE BEUNINGEN

MARIABEUKSKE BEUNINGEN MARIABEUKSKE BEUNINGEN Periode: 19 mei 2017 t/m 9 juni 2017. Jaargang 33. Nr.7. Pinksteren Geest van God, sinds het ontstaan van de aarde schept Gij Orde en zekerheid. Geef on uw kracht en uw inzicht dat

Nadere informatie

Voorbeelden. van teksten voor een DANKBETUIGING

Voorbeelden. van teksten voor een DANKBETUIGING Voorbeelden van teksten voor een DANKBETUIGING LBV UITVAARTGROEP Geachte Familie, Meestal worden er tussen 4 en 6 weken na het overlijden dankbetuigingskaartjes verstuurd. We hebben een aantal teksten

Nadere informatie

PROTOCOL voor UITVAARTEN in de R.K.EMMAÜSPAROCHIE van de NOORDOOSTPOLDER

PROTOCOL voor UITVAARTEN in de R.K.EMMAÜSPAROCHIE van de NOORDOOSTPOLDER PROTOCOL voor UITVAARTEN in de R.K.EMMAÜSPAROCHIE van de NOORDOOSTPOLDER EEN WOORD VOORAF Sterven is een ingrijpend gebeuren, niet alleen voor de achterblijvende familieleden, maar ook voor de omgeving

Nadere informatie

Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi GEDACHTE

Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi GEDACHTE KЀЀRKTIED Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi Jaargang 35 nr.16 week 21-11-2015 t/m 4-12-2015 Advent betekent: GEDACHTE er komt iemand, je krijgt bezoek. Het is de aankondiging

Nadere informatie

Jaargang 35 nr. 14: Zaterdag 10 oktober t/m vrijdag 30 oktober 2015. 1 t Kerk nbleadke jaargang 35 nr. 14

Jaargang 35 nr. 14: Zaterdag 10 oktober t/m vrijdag 30 oktober 2015. 1 t Kerk nbleadke jaargang 35 nr. 14 Jaargang 35 nr. 14: Zaterdag 10 oktober t/m vrijdag 30 oktober 2015 Th.H.P. Munsterhuis (liturgie) Van der Heijdenstraat 1, 7591 VL Denekamp 0541-35 42 20 of 06-53 16 35 63 Email: t.munsterhuis@lumenchristi.nl

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

Uw Kerkelijke Uitvaart

Uw Kerkelijke Uitvaart Uw Kerkelijke Uitvaart 2 Adressen Pastor T.F. Buitendijk OCarm Westelijk Halfrond 1 1183 HN Amstelveen tel. 020 641 63 01 e-mail: tom.buitendijk@hetnet.nl Pastor Ph. Kint Ronde Hoep Oost 31 1191 KC Ouderkerk

Nadere informatie

Jaargang 35 nr. 09: Zaterdag 27 juni t/m vrijdag 17 juli 2015. 1 t Kerk nbleadke jaargang 35 nr. 09

Jaargang 35 nr. 09: Zaterdag 27 juni t/m vrijdag 17 juli 2015. 1 t Kerk nbleadke jaargang 35 nr. 09 Jaargang 35 nr. 09: Zaterdag 27 juni t/m vrijdag 17 juli 2015 Th.H.P. Munsterhuis (liturgie) Van der Heijdenstraat 1, 7591 VL Denekamp 0541-35 42 20 of 06-53 16 35 63 Email: t.munsterhuis@lumenchristi.nl

Nadere informatie

Karin van den Bogaard Persoonlijke Uitvaartbegeleiding

Karin van den Bogaard Persoonlijke Uitvaartbegeleiding Met behulp van een persoonlijk wensenformulier kunt u kenbaar maken hoe uw afscheid eruit moet komen te zien. Nabestaanden zijn hierdoor volledig op de hoogte van uw wensen. De uitvaart wordt uitgevoerd

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

WAT EEN AFSCHEID! Toen weer allemaal op de fiets, mijn vrouw Hannie en ik op een heuse versierde tandem en zo richhng school!

WAT EEN AFSCHEID! Toen weer allemaal op de fiets, mijn vrouw Hannie en ik op een heuse versierde tandem en zo richhng school! WAT EEN AFSCHEID! Er kan in de jaarplanning dan wel staan, dat er afscheid van meester Verduin wordt genomen, op de 2 e en 3 e juli, maar dan er ook nog voor zorgen dat dit perfect geregeld is, is andere

Nadere informatie

MARIABEUKSKE BEUNINGEN

MARIABEUKSKE BEUNINGEN MARIABEUKSKE BEUNINGEN Periode: 12 augustus 2017 t/m 2 september 2017. Jaargang 33. Nr.10. Moeder Maria Bid voor mij dat ik moed vind om eerlijk te zijn voor God en voor de mensen. Bid voor mij dat ik

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering v.d. geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas te Tilligte d.d. 14 april 2015.

Notulen jaarvergadering v.d. geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas te Tilligte d.d. 14 april 2015. Notulen jaarvergadering v.d. geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas te Tilligte d.d. 14 april 2015. Aanwezig zijn 22 parochianen en de leden van de Locatieraad. Van het parochiebestuur was Marcel Meijer

Nadere informatie

Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi GEDACHTE. Pinksterbloem

Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi GEDACHTE. Pinksterbloem KЀЀRKTIED Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi Jaargang 35 nr. 7 week 23-5-2015 t/m 5-6-2015 GEDACHTE Pinksterbloem Zonder water zal het niet gaan mijn wortels moeten in aarde

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

PROTOCOL ROND HET KERKELIJK AFSCHEID IN DE HEILIGE PANCRATIUS PAROCHIE

PROTOCOL ROND HET KERKELIJK AFSCHEID IN DE HEILIGE PANCRATIUS PAROCHIE PROTOCOL ROND HET KERKELIJK AFSCHEID IN DE HEILIGE PANCRATIUS PAROCHIE Ten geleide Het kerkelijk afscheid is een terrein waarop veel gebeurt. Om de gang van zaken hieromtrent voor alle betrokkenen goed

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT 5 en 6 September 2015 nr. 37 OPROEP In het weekend van 2, 3 en 4 oktober a.s. wordt er weer het Oogstdankfeest gehouden. Dit jaar met een speciaal

Nadere informatie

Wilsbeschikking. Persoonlijke gegevens: Naam: Voornamen: Roepnaam: Geboren op: in: Geslacht: Man / Vrouw. Adres: Postcode en woonplaats:

Wilsbeschikking. Persoonlijke gegevens: Naam: Voornamen: Roepnaam: Geboren op: in: Geslacht: Man / Vrouw. Adres: Postcode en woonplaats: Wilsbeschikking Persoonlijke gegevens: Naam: Roepnaam: Geboren op: in: Geslacht: Man / Vrouw Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: mobielnr: Nationaliteit: Naam huisarts: telefoon: Burgerlijke staat:

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 In deze aflevering: - H. Hartmaand. - Eftelingactie. - Verwijsspreekuur. - Sop- en zeepplank. - Algemene gegevens. H. Hartmaand. De grote feestdagen als Pasen en

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

Jrg. 48 No mei

Jrg. 48 No mei Onder ons Parochieblad Beckum en omstreken Telefoon Pastorie; 074-3676209 E-mail; beckum@heiligegeestparochie.nl R.K. Heilige Geest Parochie geloofsgemeenschap Rabo; NL83 RABO 010.47.01.137 Beckum Giro;

Nadere informatie

november 2015 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat

november 2015 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat november 2015 Jaargang no. 52 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat HEILIGE GEESTKERK EERBEEK Contactblad voor parochianen en belangstellenden PAROCHIE HH FRANCISCUS en CLARA Locatie

Nadere informatie

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016 NIEUWS UIT EIGEN GEMEENSCHAP Parochie-avond op 25 april om 20.00 uur in De Mantel De afgelopen maanden hebben we veel ondernomen. We hebben voor het eerst draaiboeken gemaakt voor de weken rond Pasen en

Nadere informatie

Dienst Geestelijke Verzorging

Dienst Geestelijke Verzorging Dienst Geestelijke Verzorging Patiënt en dan? U bent in het ziekenhuis opgenomen en er komt veel op u af. Deze situatie kan veel vragen oproepen en geestelijk behoorlijk zwaar zijn. Als u behoefte hebt

Nadere informatie

Wilsbeschikking: Mijn persoonlijke gegevens:

Wilsbeschikking: Mijn persoonlijke gegevens: Wilsbeschikking: Mijn persoonlijke gegevens: Naam: Volledige voornamen: Adres: Postcode en Woonplaats: Telefoonnummer: Geboortedatum: Geboorteplaats: Nationaliteit: Naam vader: Naam moeder: Gehuwd / Gehuwd

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

wil ik het wensen rond overlijden

wil ik het wensen rond overlijden ZO wil ik het wensen rond overlijden Als jij mij vertelt wat je wilt, Zet ik de wereld even stil Om jouw leven gedag te zeggen En jou in ons hart neer te leggen. Wilma van Grieken, teamleider De Vaart(2012)

Nadere informatie

RONDOM LEVENSEINDE EN UITVAART. hoe te handelen bij een begrafenis of crematie en hoe de kerkelijke gemeente daarbij helpen kan

RONDOM LEVENSEINDE EN UITVAART. hoe te handelen bij een begrafenis of crematie en hoe de kerkelijke gemeente daarbij helpen kan RONDOM LEVENSEINDE EN UITVAART hoe te handelen bij een begrafenis of crematie en hoe de kerkelijke gemeente daarbij helpen kan Uitgave ten dienste van de Gereformeerde Kerk te Ermelo/ gemeente van de Protestantse

Nadere informatie

Protestantse gemeente Amstelkerk Ouderkerk aan de Amstel

Protestantse gemeente Amstelkerk Ouderkerk aan de Amstel Uw kerkelijke uitvaart Protestantse gemeente Amstelkerk Ouderkerk aan de Amstel Adres: Amstelkerk, Kerkstraat 11, 1191 JB Ouderkerk aan de Amstel Website: www.amstelkerk.net Voor de pastorale begeleiding

Nadere informatie

van Dijk Voorbeelden Dankbetuiging uitvaartverzorging voor de vechtstreek sinds 1940

van Dijk Voorbeelden Dankbetuiging uitvaartverzorging voor de vechtstreek sinds 1940 van Dijk sinds 1940 uitvaartverzorging voor de vechtstreek Voorbeelden Dankbetuiging Dankbetuigingen Met deze brochure willen wij u informeren over de mogelijkheden om een dankbetuiging te versturen. Het

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi GEDACHTE. Alle dag-geloof

Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi GEDACHTE. Alle dag-geloof KЀЀRKTIED Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi Jaargang 35 nr. 8 week 6-6-2015 t/m 26-6-2015 GEDACHTE Alle dag-geloof Een lachend kind, een boom, een bloem een aardig woord

Nadere informatie

ANTONIUS IN BEWEGING

ANTONIUS IN BEWEGING ANTONIUS IN BEWEGING Laatste wensenlijst Praten over de eigen dood is voor veel mensen niet gemakkelijk. Maar als een naaste overlijdt en je moet de uitvaart regelen, dan kan het troostend zijn als je

Nadere informatie

t Preaksteulke 16 januari 2016 47 e jaargang nr.1 Geloofsgemeenschap H.H. Simon & Judas Ootmarsum

t Preaksteulke 16 januari 2016 47 e jaargang nr.1 Geloofsgemeenschap H.H. Simon & Judas Ootmarsum t Preaksteulke 16 januari 2016 47 e jaargang nr.1 Geloofsgemeenschap H.H. Simon & Judas Ootmarsum Pastoresteam Th.H.P. Munsterhuis (liturgie) Van der Heijdenstraat 1 7591 VL Denekamp 0541-35 42 20 of 06-53

Nadere informatie

Een verkondiger mag er nooit uitzien als iemand die net terug komt van een begrafenis! Dat zegt paus Franciscus in zijn onlangs uitgegeven

Een verkondiger mag er nooit uitzien als iemand die net terug komt van een begrafenis! Dat zegt paus Franciscus in zijn onlangs uitgegeven 2 Een verkondiger mag er nooit uitzien als iemand die net terug komt van een begrafenis! Dat zegt paus Franciscus in zijn onlangs uitgegeven herderlijke brief. Die brief gaat over de vreugde van het evangelie.

Nadere informatie

Boek en workshop over het verlies van een broer of zus. Een broertje dood. Door Corine van Zuthem

Boek en workshop over het verlies van een broer of zus. Een broertje dood. Door Corine van Zuthem Het overlijden van een broer of zus is een ingrijpende gebeurtenis. Toch wordt het onderwerp in de rouwliteratuur doodgezwegen. Tot verbazing van Minke Weggemans. De pastoraal therapeute schreef er daarom

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 252 29 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Reactie Nederlandse Bisschoppenconferentie

Nadere informatie

. Dit boekje wordt u aangeboden door Algemene begrafenis en Crematievereniging Samenwerking. Telefoon 045-563 9502

. Dit boekje wordt u aangeboden door Algemene begrafenis en Crematievereniging Samenwerking. Telefoon 045-563 9502 T. Dit boekje wordt u aangeboden door Algemene begrafenis en Crematievereniging Samenwerking 045-563 9502 www.begrafenisvereniging.nl/abcsamenwerking Woord vooraf Waarom u dit boekje wordt aangeboden.

Nadere informatie

Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-Dorp NIEUWSBRIEF oktober 2015

Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-Dorp NIEUWSBRIEF oktober 2015 Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-Dorp NIEUWSBRIEF oktober 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekeningen: "- NL93 INGB 0002 5647 72 t.n.v.

Nadere informatie

VIERINGEN VOOR 18 SEPTEMBER Morgendienst: uur, Voorgangers: Ds. G.T. Wijnstok en Ds. J.B Diermanse.

VIERINGEN VOOR 18 SEPTEMBER Morgendienst: uur, Voorgangers: Ds. G.T. Wijnstok en Ds. J.B Diermanse. VIERINGEN VOOR 18 SEPTEMBER Morgendienst: 09.30 uur, Voorgangers: Ds. G.T. Wijnstok en Ds. J.B Diermanse. OM TE BEGINNEN Welkom Stil worden Zingen: LB 288, Goedemorgen, welkom allemaal Bemoediging en groet

Nadere informatie

Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi GEDACHTE. een oud verhaal

Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi GEDACHTE. een oud verhaal KЀЀRKTIED Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi Jaargang 35 nr.17 week 5-12-2015 t/m 18-12-2015 GEDACHTE een oud verhaal Een oud verhaal begint Een man, een vrouw, een kind

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Wensen betreffende mijn uitvaart. Het nu volgende document bevat naast mijn laatste wensen ook gegevens die van belang kunnen zijn voor de uitvaart.

Wensen betreffende mijn uitvaart. Het nu volgende document bevat naast mijn laatste wensen ook gegevens die van belang kunnen zijn voor de uitvaart. Wensen betreffende mijn uitvaart Het nu volgende document bevat naast mijn laatste wensen ook gegevens die van belang kunnen zijn voor de uitvaart. Familienaam Voornamen (voluit) :. Geboortedatum Huidig

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Miltenburg Uitvaartverzorging

Met vriendelijke groet, Miltenburg Uitvaartverzorging Vrijwel alles in dit leven is onzeker, slechts één ding staat vast: voor iedereen komt een moment waarop aan dit leven een einde komt. Of de dood nu plotseling komt of niet- u kunt er voor zorgen dat uw

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 6 september 2015 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 12 e Zondag van de Zomer Kleur: groen De kleur groen drukt nieuw leven, hoop, toekomst en groeikracht uit. Voorganger: Organist: Da. Geke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2015

NIEUWSBRIEF november 2015 Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF november 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekeningen: - NL93 INGB 0002 5647 72 t.n.v.

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

Christelijke Begrafenisverzorging J. Veenendaal-Meilink

Christelijke Begrafenisverzorging J. Veenendaal-Meilink Christelijke Begrafenisverzorging J. Veenendaal-Meilink Wilsbeschikking van: Herikhof 15 3831 AM Leusden Telefoon: 033-433 76 17 E-mail: info@veenendaalmeilink.nl www.begrafenisverzorgingleusden.nl In

Nadere informatie

1. Een overzicht van de huidige pastorale situatie.

1. Een overzicht van de huidige pastorale situatie. Een toekomst voor de parochiekerken Instrumentarium 4 Uitschrijven pastorale planning en organisatie Dit instrumentarium helpt u bij het opstellen van een pastorale planning en organisatie. De delen 1

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

Parochie nodig. Pagina 1

Parochie nodig. Pagina 1 Parochie nodig Katholiek worden Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden willen wij u daar graag bij begeleiden. Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden dan kunt u contact

Nadere informatie

MARIABEUKSKE BEUNINGEN

MARIABEUKSKE BEUNINGEN MARIABEUKSKE BEUNINGEN Periode: 10 juni 2017 t/m 30 juni 2017. Jaargang 33. Nr.8. Zomer God, ik dank U voor de zomer en de zon. Het doet deugd te leven in het licht En de warmte te voelen van de zon. Het

Nadere informatie

De man van gospelzangeres Annemieke Koelewijn is vorig jaar overleden aan kanker. Als jonge vrouw, zonder kinderen, blijft zij alleen achter.

De man van gospelzangeres Annemieke Koelewijn is vorig jaar overleden aan kanker. Als jonge vrouw, zonder kinderen, blijft zij alleen achter. De man van gospelzangeres Annemieke Koelewijn is vorig jaar overleden aan kanker. Als jonge vrouw, zonder kinderen, blijft zij alleen achter. 22 Tekst hilde tromp Beeld Eljee Styling en visagie Marianne

Nadere informatie

IK VOND DAT EMIGREREN JUIST WEL STOER ACHTERBLIJVENDE ZUSSEN VERTELLEN. Achterblijvers. oewel de televisieprogramma s over

IK VOND DAT EMIGREREN JUIST WEL STOER ACHTERBLIJVENDE ZUSSEN VERTELLEN. Achterblijvers. oewel de televisieprogramma s over IK VOND DAT EMIGREREN JUIST WEL STOER ACHTERBLIJVENDE ZUSSEN VERTELLEN H oewel de televisieprogramma s over hebben juist de achterblijvers ook een verhaal. H hun familielid? Wat betekent het praktisch

Nadere informatie

Zaterdag 2 februari 2013 (57e jaargang, nr. 2)

Zaterdag 2 februari 2013 (57e jaargang, nr. 2) Contactblad van de Protestantse Gemeente te Nigtevecht www.kerknigtevecht.nl Zaterdag 2 februari 2013 (57e jaargang, nr. 2) Zondag 3 februari 10.00 uur Ds. H. Eschbach, Terschuur Collecten : Evangelisch

Nadere informatie

Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi GEDACHTE. Stille week

Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi GEDACHTE. Stille week KЀЀRKTIED Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi Jaargang 35 nr. 4 week 21-3-2015 t/m 3-4-2015 GEDACHTE Stille week Stil zijn zal ik want de dagen die komen heb ik nodig om te

Nadere informatie

Eerste Heilige Communie

Eerste Heilige Communie Eerste Heilige Communie 3 juni 2018 Open Hof Thema: Iedereen telt mee Voor de kinderen Een stapje verder Toen je gedoopt werd, hebben je ouders de eerste stap gezet op de weg van Jezus. Nu je wat groter

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Het Manteltje. Overige Agenda, wo. 28 okt t/m wo. 25 nov.

Het Manteltje. Overige Agenda, wo. 28 okt t/m wo. 25 nov. Het Manteltje No 10, 2015, 41 e jaargang. E-mail: st-henricus@katholiekamersfoort.nl Bankrekening nummer Geloofsgemeenschap St. Henricus: NL84INGB0003002792. Agenda ontmoetingsruimte, wo. 28 okt t/m wo.

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Opw. 616 Gez. 434: 1, 2, 5 Ps51: 5 El 458 Opw. 411 Gez. 182: 1, 2, 6 Gez. 44: 1, 2, 3 Genesis 29: 1-35 Mededelingen Voorganger : ds. Arie Reitsema Schriftlezing: Jan Leo de Hoop Voorbede

Nadere informatie

Vrijwilligersenquête 2014

Vrijwilligersenquête 2014 Vrijwilligersenquête 2014 Geloofsgemeenschap O.L.V. ten Hemelopneming Houten Beste mede-parochiaan, Voor u ligt een vrijwilligersenquête van de Parochie Paus Johannes XXIII - locatie Houten. Door middel

Nadere informatie

Voor u ligt het persoonlijk wensenboekje uitgegeven door Begrafenisvereniging Onstwedde

Voor u ligt het persoonlijk wensenboekje uitgegeven door Begrafenisvereniging Onstwedde -2- Wensen bij overlijden en uitvaart Voor u ligt het persoonlijk wensenboekje uitgegeven door Begrafenisvereniging Onstwedde Waarom dit boekje Nabestaanden weten soms niet wat de wensen van de overledene

Nadere informatie

Laatste wensenformulier

Laatste wensenformulier Laatste wensenformulier Persoonsgegevens: Ondergetekende: Naam: Voornamen: Adres: Postcode/woonplaats: Telefoon: Geboortedatum: Geboorteplaats: Nationaliteit: BSN-nummer: Gehuwd met / partner van: Weduwe

Nadere informatie

PROTOCOLLEN januari 2013

PROTOCOLLEN januari 2013 PROTOCOLLEN januari 2013 1 2 Pastoraal Team Vinkeveen, januari 2013 Beste mensen, In de afgelopen jaren hebben wij een aantal afspraken gemaakt over sacramentenbediening en uitvaarten. We hebben ze nog

Nadere informatie

Mijn uitvaartwensen. Niemand van ons leeft voor zichzelf alleen, Niemand van ons sterft voor zichzelf alleen.

Mijn uitvaartwensen. Niemand van ons leeft voor zichzelf alleen, Niemand van ons sterft voor zichzelf alleen. Niemand van ons leeft voor zichzelf alleen, Niemand van ons sterft voor zichzelf alleen. Diakonos Uitvaartverzorging Jan van Zutphenweg 4, 3958 GE Amerongen Prinsesselaan 38, 3905GL Veenendaal Rom. 14:

Nadere informatie

Beste bewoners, Groet Petra van Dijk. Ik wens u veel leesplezier. Redactieadres: Astrid Tolhuisen

Beste bewoners, Groet Petra van Dijk. Ik wens u veel leesplezier. Redactieadres: Astrid Tolhuisen r Careyn, editie Pijletuinenhof, nummer 116, mei 2014 Beste bewoners, We staan aan het begin van een nieuwe maand. Een maand van veranderingen, een lach en een traan in het team. In de week van 5 mei gaat

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Voorganger: Ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot Pianist: Peter Wagenaar Afkondigingen Zingen van een psalm 122: 1 en

Nadere informatie

KЀЀRKTIED. Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi

KЀЀRKTIED. Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi KЀЀRKTIED Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi Jaargang 37 nr. 6 week 29-4-2017 t/m 19-5-2017 Begin maar gewoon Wie altijd maar wacht tot de anderen zover zijn of tot de meerderheid

Nadere informatie

Mijn persoonlijke wilsbeschikking

Mijn persoonlijke wilsbeschikking Mijn persoonlijke wilsbeschikking wilsbeschikking Wensen van nu, voor later. Voor de nabestaande is het een geruststellende gedachte te weten dat zij de uitvaart hebben kunnen regelen zoals de overledene

Nadere informatie

Wensenboekje. Naam en voornamen: Rijksregisternummer: Straat en nummer: Postnummer en gemeente: Geboorteplaats en datum: Partner: Ingevuld te:

Wensenboekje. Naam en voornamen: Rijksregisternummer: Straat en nummer: Postnummer en gemeente: Geboorteplaats en datum: Partner: Ingevuld te: Wensenboekje Dit boekje is een handleiding voor zij die duidelijk kenbaar willen maken wat er na hun overlijden met de stoffelijke resten van hun lichaam moet gebeuren en hoe zij wensen dat daaromtrent

Nadere informatie

Hoe werkt een parochiecluster en wat merken we ervan?

Hoe werkt een parochiecluster en wat merken we ervan? Hoe werkt een parochiecluster en wat merken we ervan? De vertrouwde parochie gaat binnenkort met de buurparochies (in enkele gevallen: wel tien of meer) één nieuwe clusterparochie vormen. Wat gaan we daarvan

Nadere informatie

Jaargang 6, nummer 7, september 2015

Jaargang 6, nummer 7, september 2015 parochie H. Nicasius, locatie Leende Jaargang 6, nummer 7, september 2015 VOORWOORD Er ging een schok door de kerk toen ik op zondag 23 augustus jl. moest meedelen dat onze bisschop mgr. A. Hurkmans mij

Nadere informatie

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.)

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.) Overzicht van een doopviering, waarin de doop wordt gedaan door Nel Hogervorst van Kampen, pastoraal werker. Zij vindt het prettig als er niet zoveel tekst in het boekje staat, omdat zij dan kan improviseren.

Nadere informatie

t Preaksteulke 22 maart 2014 45 e jaargang nr. 4 Geloofsgemeenschap H.H. Simon & Judas Ootmarsum

t Preaksteulke 22 maart 2014 45 e jaargang nr. 4 Geloofsgemeenschap H.H. Simon & Judas Ootmarsum t Preaksteulke 22 maart 2014 45 e jaargang nr. 4 Geloofsgemeenschap H.H. Simon & Judas Ootmarsum Openingstijden secretariaat H.H. Simon en Judas Ootmarsum maandag- tot en met vrijdagmorgen, behalve dinsdagmorgen,

Nadere informatie

STEEHOUWER U I T V A A R T Z O R G

STEEHOUWER U I T V A A R T Z O R G Tekstregels Dankbetuiging VOORBEELD -1- Voor uw belangstelling en deelneming ons betoond na het overlijden van betuigen wij u onze hartelijke dank. VOORBEELD -2- Wij danken u hartelijk voor uw medeleven

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof Zondag 19 januari 2014 Viering in de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen Paulusgemeenschap en Protestantse Gemeente de Eshof Hoevelaken Thema: Is Christus dan verdeeld? (1 Kor. 1,13) 1 / 7

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens

Persoonlijke gegevens Persoonlijke gegevens Familienaam : Voornamen (voluit) : Geboortedatum : Geboorteplaats : Burgerlijke staat : Samenwonend met : Gehuwd met : Eerder gehuwd met : Weduwe/weduwnaar van : Gescheiden van :

Nadere informatie

50e JAARGANG NO 25 vrijdag 18 juli 2014

50e JAARGANG NO 25 vrijdag 18 juli 2014 OOS NUUTS PERIODIEK GENHOUTER PAROCHIEBLAD Berichten, mededelingen en advertenties vóór maandagavond 20.00 uur digitaal bezorgen op: redactie@sint-hubertus-genhout.nl Bankrekening: NL17RABO0104906510 o.v.v.

Nadere informatie

Jaargang 37 nr. 02: Zaterdag 04 februari 2017 t/m vrijdag 24 februari t Kerk nbleadke jaargang 37 nr. 02

Jaargang 37 nr. 02: Zaterdag 04 februari 2017 t/m vrijdag 24 februari t Kerk nbleadke jaargang 37 nr. 02 Jaargang 37 nr. 02: Zaterdag 04 februari 2017 t/m vrijdag 24 februari 2017 Th. H.P. Munsterhuis (liturgie) Van der Heijdenstraat 1, 7591 VL DENEKAMP Tel.: 06 531 63 563 Email: t.munsterhuis@lumenchristi.nl

Nadere informatie

mijn afscheid mijn afscheid wensen rondom mijn uitvaart wensen rondom mijn uitvaart

mijn afscheid mijn afscheid wensen rondom mijn uitvaart wensen rondom mijn uitvaart mijn afscheid wensen rondom mijn uitvaart mijn afscheid wensen rondom mijn uitvaart MIJN PERSOONLIJKE GEGEVENS Aantal kinderen: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: Geboortedatum: Geboorteplaats:

Nadere informatie