ICBC Amsterdam Branch. Internet Bankier Handleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ICBC Amsterdam Branch. Internet Bankier Handleiding"

Transcriptie

1 ICBC Amsterdam Branch Internet Bankier Handleiding

2 Inhoudsopgave Inloggen...3 Functioneel overzicht...6 Rekening Saldi...7 Transactie details...9 Registration accounts transfer...10 External transfer...11 Outward Remittance: Domestic payments...14 Outward Remittance: To other SEPA area...17 Outward Remittance: Mainland China (Non ICBC)...20 Outward Remittance: Mainland China (ICBC)...23 Outward Remittance: Other Country/Area...25 Deposito openen...27 Terugboeken deposito na einddatum...30 Veranderen keuze automatisch verlengen Deposito...32 Online FX...34 Veranderen van uw wachtwoord...36 Gebruikersnaam creeren...37

3 Inloggen Voordat u voor de eerste keer gebruik maakt van het Internet Bankiersysteem dient u uw Dynamic Code Card hebben ontvangen. Inloggen stap 1 van 3 Start Internet (s.v.p. met Internet Explorer, Firefox of Google Chrome browser) en ga naar de website van ICBC Amsterdam: Onder User Login kunt u klikken op Personal Banking, en het Inlogscherm zal verschijnen. Inloggen stap 2 van 3 Indien u voor de eerste keer het Internet Bankiersysteem gebruikt, installeer dan a.u.b. eenmalig het relevante softwarepakket.

4 Indien u gebruik maakt van Windows Vista of Windows 7, klik a.u.b. op uw rechter muisknop en controleer bij Mijn Computer, en vervolgens Eigenschappen of 32 bit of 64 bit heeft. Voor Windows XP is het altijd 32 bit. Download de E-Banking Assistant door aan de linker kant van uw scherm de juiste versie te kiezen onder Internet Banking Help. Klik bovenaan op Initiate the wizard. Klik op de rechter knop One-Key Installation for NonUSB User.

5 Inloggen stap 3 van 3 Maak uw keuze bij select the way to log in (NB. Indien u de eerste keer gebruik maakt van het Internet Bankiersysteem is alleen account number beschikbaar). Om een gebruikersnaam in te stellen voor het inloggen verwijzen wij naar Gebruikersnaam creeren aan het eind van deze handleiding. Volg de instructies op het scherm en vul de verzochte gegevens in. Klik op Login, en installeer in een pop-up aangeboden add-ins (afhankelijk van uw instellingen. Het kan ook voorkomen dat er geen add-ins aangeboden worden).

6 Functioneel overzicht Om u inzage te geven in de belangrijkste functies binnen het Internet Bankiersysteem treft u hieronder een korte omschrijving van de functies. Welkom pagina (Welcome Page) Op deze pagina kunt u unieke informatie vinden. Indien u deze niet ziet, bankier dan niet verder. Daarnaast treft u enige veiligheidstips.

7 My Account Onder deze functie kunt u de saldi van uw rekening controleren, en onder andere aliassen voor uw rekening aanmaken. Transfer-Registration A/C Onder deze optie kunt u tussen uw eigen betaal- en spaarrekeningen bj ICBC Amsterdam overboeking maken. Deze worden real-time verwerkt. External Transfer Hier kunt u overboekingen laten uitvoeren naar andere ICBC Amsterdam klanten. Outward Remittance Deze optie geeft u de mogelijkheid overboekingen te verrichten naar andere rekening buiten ICBC Amsterdam. U kunt hier onder andere aangeven of de overboeking een binnenlandse overboeking is, of dat het een internationale overboeking betreft. Fixed Deposit Met deze optie kunt u bedragen voor een bepaalde aan te geven tijd in deposito te zetten. Indien u een deposito in een vreemde valuta wenst dan dient u eerst op de betaalrekening, met functie online FX het bedrag om te zetten in de door u gewenste valuta voordat u een deposito kunt afsluiten. Online FX Bij deze optie kunt u vreemde valuta aanschaffen of euro s terug kopen. Deze functie kunt u momenteel gebruiken op werkdagen tussen 09:30uur en 17:00uur. Wees ervan bewust dat de waarde van uw saldo kan stijgen en dalen! Meer informatie omtrent valuta risico s treft in onze voorwaarden en product informatie. Customer Service Hier kunt u onder andere uw wachtwoord aanpassen, veel gebruikte opties in het menu makkerlijker benaderbaar maken en een gebruikersnaam creeren. Rekening Saldi Kies My A/C Manage Registration A/C Registration A/C List

8 Introduction Registration A/C List geeft een overzicht van uw cards, betaal-, spaar- en deposito rekeningen. Door op Balance enquiry te klikken kunt u de diverse saldi in alle valuta per rekeningnummer controleren. Tip Alleen rekeningen op uw eigen naam worden toegevoegd aan het Internet Bankieren, en zullen zichtbaar zijn in de lijst.

9 Transactie details Kies My A/C Check Accounts Check Current A/C Introductie Check Current A/C toont inzage in al uw eigen rekeningen. Klik op A/C Movements om de transactiedetails van een specifieke rekening in te kijken. Door alle zoek-criteria in te stellen en op Search te klikken krijgt u de gezochte gegevens in beeld. Tip De transactiehistorie wordt gedurende 6 maanden bewaard. Wij raden u aan om regelmatig een print te maken van uw transactiehistorie.

10 Registration accounts transfer Kies Transfer Registration A/C Current-2-Current Introductie Volg de instructie op het scherm, kies de betaalrekening / Valuta / Begunstigde rekening, en vul het bedrag in. Klik op ok. Controleer de transactie informatie, en bevestig het door op ok te klikken. Tip De transactie wordt onmiddelijk verwerkt en u heeft geen Dynamic Code Card nodig. Deze optie is geschikt voor klanten welke bedragen willen overboeken tussen hun betaalrekening en hun spaarrekening.

11 External transfer Klik op External Transfer Single Transfer Introductie Volg de instructies op het scherm; selecteer de rekening gegevens van de verzender, vul de gegevens van de begunstigde in en vul het bedrag in dat overgemaakt dient te worden. Klik op Submit. Kras de coordinaten op de Dynamic Code Card conform de aanwijzingen op uw scherm. Voer de code van de Dynamic Code Card in samen met de verification code, en bestig het door op ok te klikken.

12 Tip De transactie zal onmiddelijk worden verwerkt. Het maximum per transactie is minder dan ,00 EUR, en het daglimiet is minder dan ,00 EUR. Het systeem controleert automatisch de correctheid van de tenaamstelling van de rekening van de begunstigde. Voor begunstigden aan wie u regelmatig overmaakt, kunt u de My Payees functie gebruiken. Deze functie geeft de mogelijkheid om rekening gegevens van de begunstigde op te slaan en te gebruiken voor toekomstige overboekingen. Ook kunt u de lijst met begunstigden onderhouden/ aanpassen.

13

14 Outward Remittance: Domestic payments Kies Outward Remittance Remittance not-settled in advance Introductie Volg de instructies op het scherm; selecteer de rekening gegevens van de verzender, vul de gegevens van de begunstigde in en vul het bedrag in dat overgemaakt dient te worden. Klik op ok om de overboeking uit te laten voeren of klik op Save as Template and Confirm om de begunstigde informatie op te slaan en te gebruiken bij een toekomstige overboeking. Kras de coordinaten op de Dynamic Code Card conform de aanwijzingen op uw scherm. Voer de code van de Dynamic Code Card in samen met de verification code, en bestig het door op ok te klikken.

15 Tip Het bedrag zal door de begunstigde de volgende werkdag worden ontvangen zonder kosten. Het maximum per transactie is minder dan ,00 EUR, en het daglimiet is minder dan ,00 EUR. Bij Stap 2: Filling Beneficiary Details, selecteer Inside Netherlands uit de lijst, en kies No voor optie ICBC A/C. Het systeem controleert niet de correctheid van de tenaamstelling van de rekening van de begunstigde. Neem contact op met de begunstigde voor de BIC / SWIFT Code. Het IBAN nummer is vereist voor de begunstigde rekening. Voor begunstigden aan wie u regelmatig overmaakt kunt u de Template functie gebruiken. Deze functie geeft de mogelijkheid om rekening gegevens van de begunstigde op te slaan en te gebruiken voor toekomstige overboekingen. Ook kunt u de lijst met begunstigden onderhouden/ aanpassen. Klik op Template, en kies voor Non-RMB remittance om nieuwe templates toe te voegen om een bestaande template te gebruiken voor een nieuwe overboeking.

16

17 Outward Remittance: To other SEPA area Kies Outward Remittance Remittance not-settled in advance Introductie Volg de instructies op het scherm; selecteer de rekening gegevens van de verzender, vul de gegevens van de begunstigde in en vul het bedrag in dat overgemaakt dient te worden. Klik op ok om de overboeking uit te laten voeren of klik op Save as Template and Confirm om de begunstigde informatie op te slaan en te gebruiken bij een toekomstige overboeking. Kras de coordinaten op de Dynamic Code Card conform de aanwijzingen op uw scherm. Voer de code van de Dynamic Code Card in samen met de verification code, en bestig het door op ok te klikken.

18 Tip Het bedrag zal door de begunstigde de volgende werkdag worden ontvangen zonder kosten. Het maximum per transactie is minder dan ,00 EUR, en het daglimiet is minder dan ,00 EUR. Bij Stap 2: Filling Beneficiary Details kies Single Euro Payment Area (SEPA) uit de lijst. Het systeem controleert niet de correctheid van de tenaamstelling van de rekening van de begunstigde. Het IBAN nummer is vereist voor de begunstigde rekening. Neem contact op met de begunstigde voor de BIC / SWIFT Code. Voor begunstigden aan wie u regelmatig overmaakt kunt u de Template functie gebruiken. Deze functie geeft de mogelijkheid om rekening gegevens van de begunstigde op te slaan en te gebruiken voor toekomstige overboekingen. Ook kunt u de lijst met begunstigden onderhouden/ aanpassen. Klik op Template, en kies voor Non-RMB remittance om nieuwe templates toe te voegen om een bestaande template te gebruiken voor een nieuwe overboeking.

19

20 Outward Remittance: Mainland China (Non ICBC) Kies Outward Remittance Remittance not-settled in advance Introductie Volg de instructies op het scherm; selecteer de rekening gegevens van de verzender, vul de gegevens van de begunstigde in en vul het bedrag in dat overgemaakt dient te worden. Klik op ok om de overboeking uit te laten voeren of klik op Save as Template and Confirm om de begunstigde informatie op te slaan en te gebruiken bij een toekomstige overboeking. Kras de coordinaten op de Dynamic Code Card conform de aanwijzingen op uw scherm. Voer de code van de Dynamic Code Card in samen met de verification code, en bestig het door op ok te klikken.

21 Tip Het bedrag zal door de begunstigde de volgende werkdag worden ontvangen. Bij deze service kunnen kosten in rekening worden gebracht. Het maximum bedrag is minder dan ,00 EUR, en het daglimiet is minder dan ,00 EUR. Bij Stap 2: Filling Beneficiary Details, kies Mainland China uit de lijst, en kies No voor optie ICBC A/C. Voor Internationale overboekingen naar Hong Kong, Macau en Taiwan verwijzen wij u door naar de instructie van Outward Remittance: Other Countries/Areas. Door regelgeving kan er geen RMB worden getransfereerd naar Mainland China. Neem a.u.b. contact op met de ontvangende bank voor de BIC / SWIFT Code. Het systeem controleert niet de correctheid van de tenaamstelling van de rekening van de begunstigde. Voor begunstigden aan wie u regelmatig overmaakt kunt u de Template functie gebruiken. Deze functie geeft de mogelijkheid om rekening gegevens van de begunstigde op te slaan en te gebruiken voor toekomstige overboekingen. Ook kunt u de lijst met begunstigden onderhouden/ aanpassen. Klik op Template, en kies voor Non-RMB remittance om nieuwe templates toe te voegen om een bestaande template te gebruiken voor een nieuwe overboeking.

22

23 Outward Remittance: Mainland China (ICBC) Kies Outward Remittance Remittance not-settled in advance Introductie Volg de instructies op het scherm; selecteer de rekening gegevens van de verzender, vul de gegevens van de begunstigde in en vul het bedrag in dat overgemaakt dient te worden. Klik op ok om de overboeking uit te laten voeren of klik op Save as Template and Confirm om de begunstigde informatie op te slaan en te gebruiken bij een toekomstige overboeking. Kras de coordinaten op de Dynamic Code Card conform de aanwijzingen op uw scherm. Voer de code van de Dynamic Code Card in samen met de verification code, en bestig het door op ok te klikken.

24 Tip Het bedrag zal door de begunstigde de volgende werkdag worden ontvangen. Bij deze service kunnen kosten in rekening worden gebracht. Het maximum bedrag is minder dan ,00 EUR, en het daglimiet is minder dan ,00 EUR. Bij Stap 2: Filling Beneficiary Details, kies Mainland China uit de lijst, en kies Yes voor optie ICBC A/C. Voor Internationale overboekingen naar Hong Kong, Macau en Taiwan verwijzen wij u door naar de instructie van Outward Remittance: Other Countries/Areas. Door regelgeving kan er geen RMB worden getransfereerd naar Mainland China. Neem a.u.b. contact op met de ontvangende bank voor de BIC / SWIFT Code. Het systeem controleert niet de correctheid van de tenaamstelling van de rekening van de begunstigde. Voor begunstigden aan wie u regelmatig overmaakt kunt u de Template functie gebruiken. Deze functie geeft de mogelijkheid om rekening gegevens van de begunstigde op te slaan en te gebruiken voor toekomstige overboekingen. Ook kunt u de lijst met begunstigden onderhouden/ aanpassen. Klik op Template, en kies voor Non-RMB remittance om nieuwe templates toe te voegen om een bestaande template te gebruiken voor een nieuwe overboeking.

25 Outward Remittance: Other Country/Area Kies Outward Remittance Remittance not-settled in advance Introductie Volg de instructies op het scherm; selecteer de rekening gegevens van de verzender, vul de gegevens van de begunstigde in en vul het bedrag in dat overgemaakt dient te worden. Klik op ok om de overboeking uit te laten voeren of klik op Save as Template and Confirm om de begunstigde informatie op te slaan en te gebruiken bij een toekomstige overboeking. Kras de coordinaten op de Dynamic Code Card conform de aanwijzingen op uw scherm. Voer de code van de Dynamic Code Card in samen met de verification code, en bestig het door op ok te klikken.

26 Tip Het bedrag zal door de begunstigde de volgende werkdag worden ontvangen. Bij deze service kunnen kosten in rekening worden gebracht. Het maximum bedrag is minder dan ,00 EUR, en het daglimiet is minder dan ,00 EUR. Bij Stap 2: Filling Beneficiary Details en kies Other Country/Area uit de lijst. Neem a.u.b. contact op met de ontvangende bank voor de BIC / SWIFT Code. Het systeem controleert niet de correctheid van de tenaamstelling van de rekening van de begunstigde. Voor begunstigden aan wie u regelmatig overmaakt kunt u de Template functie gebruiken. Deze functie geeft de mogelijkheid om rekening gegevens van de

27 begunstigde op te slaan en te gebruiken voor toekomstige overboekingen. Ook kunt u de lijst met begunstigden onderhouden/ aanpassen. Klik op Template, en kies voor Non-RMB remittance om nieuwe templates toe te voegen om een bestaande template te gebruiken voor een nieuwe overboeking. Deposito openen Kies Fixed Deposit Open Fixed Deposit Introductie Volg de instructie op het scherm, vul in alle gegevens omtrent het nieuwe deposito incusief periode, valuta, bedrag en instructie na vervaldatum. Klik op Submit. Controleer de samengevatte deposito details, en bevestig door op Confirm submit te klikken.

28 Tip

29 De transactie wordt onmiddelijk verwerkt en u heeft geen Dynamic Code Card nodig. Om de het toepassing zijnde rente percentage van te voren te controleren kunt u klikken op Check Interest Rate. Deposito s kunnen niet vroegtijdig worden beeindigd. Wees er a.u.b. zeker van dat u uw inleg gedurende de looptijd niet nodig heeft. De minimum inleg voor deposito s is EUR 500,00 of CNY 5.000,00. Door uw geld in deposito te zetten bent u zeker van een bepaald rendement gedurende de looptijd. Rente wijzigingen zijn niet van toepassing op lopende deposito s. Op het moment dat u heeft gekozen voor automatische verlenging dan zal het deposito wel met een eventueel gewijzigd rentepercentage worden verlengd. U dient dit zelf te agenderen aangezien de keuze voor automatische verlenging alleen is aan te passen voor vervaldatum. Lees meer over het aanpassen van uw keuze bij veranderen keuze automatisch verlengen deposito.

30 Terugboeken deposito na einddatum Kies Fixed Deposit Draw Fixed Deposit Introductie Klik op Transfer aan de rechterkant van de deposito details. Volg de instructies op het scherm en selecteer de credit account. Klik op Submit. Controleer de transactie gegevens, en bevestig door op Submit te klikken.

31 Tip De transactie zal real-time verwerkt worden. Er worden geen Dynamic Code Card gegevens gevraagd. De transactie kan alleen gedaan worden op de vrijval datum. Aan het einde van de dag zal deze transactie, afhankelijk van de ingestelde instructies voor het wel of niet automatisch verlengen, automatisch verwerkt worden. Een deel van de inleg en/of rente laten overboeken in niet mogelijk.

32 Veranderen keuze automatisch verlengen Deposito Kies Fixed Deposit Change Instruction on Maturity Introductie Klik op Search om alle bestaande deposito s te tonen, en klik op Change om de instructie voor verlenging van het betreffende deposito aan te passen. Volg de instructies op het scherm. Klik op Submit. Controleer de gegevens, voer de dynamic code card codes in en klik op Submit.

33

34 Tip De transactie wordt onmiddelijk verwerkt en kan alleen geschieden met de Dynamic Code Card. U kunt de instructie voor verlenging zo vaak wijzigen als u wenst. Online FX Kies Online FX Market Price & Deal Introductie Volg de instructies op het scherm, selecteer de te verkopen of aan te schaffen valuta en vul het bedrag in. Klik op Submit. De bevestiging toont u de koers waarbij u binnen 10 seconden op Submit kunt klikken om de transactie af te ronden. Indien u niet binnen 10 seconden bevestigd, dan volgt een time-out en kunt u tegen ververste koersen opnieuw de opracht invoeren en op Submit klikken.

35 Tip De fluctuerende valutakoersen hebben invloed op de waarde van uw saldi. FX transacties brengen, naast aparte aanschaf en verkoopkoersen, valuta risico s met zich mee. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze productinformatie en voorwaarden. Online FX is alleen beschikbaar op werkdagen tussen 09:30 uur en 17:00 uur. Op feestdagen in Nederland, Luxemburg en China kan de Online FX functie gesloten zijn. Alleen FX Spot transacties (dus een forwards, futures, etc.) zijn beschikbaar. Momenteel is er binnen het Internet Bankieren een transactie limiet van minder dan EUR/ USD ,00 en RMB ,00. Er is geen daglimiet. Er worden geen kosten per transactie berekend. Wel is er een verschil tussen de aankoop en verkoopprijs van elk valutapaar.

36 Alleen EUR, USD en Off-shore RMB worden aangeboden. Off-shore RMB kan, conform regelgeving, niet worden overgeboekt naar Mainland China. Veranderen van uw wachtwoord Kies Customer Service Manage Customer Details Change password Introductie Volg de instructies op het scherm, waarbij u twee keer uw nieuwe wachtwoord dient in te voeren. Klik op Confirm.

37 Kras de coordinaten op de Dynamic Code Card conform de aanwijzingen op uw scherm. Voer de code van de Dynamic Code Card in samen met de verification code, en bestig het door op Confirm te klikken. Tip De lengte van uw wachtwoord dient tussen 8 en 30 karaters te zijn, en een combinatie van cijfers en (hoofdlettergevoelig) letters te bevatten. De nummer van het gevraagde type of certificate (ID kaart, paspoort, etc) dient overeen te komen met het indentiteitsbewijsnummer wat geregistreerd is bij het openen van de rekening. Gebruikersnaam creeren Kies Customer Service Personalized Settings Set Logon Option Introductie

38 Activeer Username + Logon Password door het vakje voor deze keuze aan te vinken. Voer uw gepersonaliseerde username (=gebruikersnaam) in. Klik op Submit. Kras de coordinaten op de Dynamic Code Card conform de aanwijzingen op uw scherm. Voer de code van de Dynamic Code Card in samen met de verification code, en bestig het door op Confirm te klikken. Tip Indien u uw gebruikersnaam bent vergeten kunt u ook nog steeds met uw betaalrekeningnummer inloggen. Nadat u bent ingelogd kunt u bij deze functie uw gebruikersnaam bekijken.

Handleiding Account Management

Handleiding Account Management Handleiding Account Management Inhoudsopgave Deze inhoudsopgave is opgezet aan de hand van het Account Management. De hoofdstukken komen overeen met de menustructuur in het Account Management en zijn net

Nadere informatie

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start Internetbankieren met Mijn ING Zo gaat u eenvoudig van start Mijn ING Met Mijn ING bankiert u waar en wanneer u wilt. U kunt op elk moment precies zien hoeveel geld er op uw rekening staat. Bovendien hoeft

Nadere informatie

Rabobank Nederland. Handleiding Rabo Internetbankieren Professional v7.6

Rabobank Nederland. Handleiding Rabo Internetbankieren Professional v7.6 Rabobank Nederland Handleiding Rabo Internetbankieren Professional v7.6 Versie, datum 30 september 2014 Rabobank Nederland, 2014 Niets uit dit werk mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden

Nadere informatie

Handleiding E-bankieren

Handleiding E-bankieren Handleiding E-bankieren Inhoud 1 Starten met E-bankieren 3 1.1 Inloggen en uitloggen 3 1.2 Wachtwoord wijzigen 3 1.3 Inloggegevens vergeten 3 1.4 Goed om te weten voordat u begint 3 2 Sparen 4 2.1 Naar

Nadere informatie

Algemene Handleiding & Handleiding Betalen

Algemene Handleiding & Handleiding Betalen Algemene Handleiding & Handleiding Betalen & HANDLEIDING BETALEN Inhoud ALGEMENE HANDLEIDING... 3 HANDLEIDING BETALEN...29 VERSIE 3.1, 6 AUGUSTUS 2015 2 Algemene Handleiding VERSIE 3.1, 6 AUGUSTUS 2015

Nadere informatie

1 Welkom bij W1SE 3. Conventies 4 Wat heeft u nodig voor W1SE? W1SE Helpdesk. 2 Installatie 6

1 Welkom bij W1SE 3. Conventies 4 Wat heeft u nodig voor W1SE? W1SE Helpdesk. 2 Installatie 6 Aan de slag Inhoud 1 Welkom bij W1SE 3 Conventies 4 Wat heeft u nodig voor W1SE? W1SE Helpdesk 4 5 2 Installatie 6 Wat is ISABEL WebSign? 7 Stap 1: installeren van MS Internet Explorer en de Smart Card

Nadere informatie

FAQ versie 19-05-2011

FAQ versie 19-05-2011 Internetbankieren:... 3 Wanneer is het systeem beschikbaar?... 3 Wie kan er een rekening openen?... 3 Kunnen personen die van oorsprong niet Nederlands zijn een rekening openen?... 3 Kunnen Nederlanders

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

Handleiding IBANC Software - Versie 2.0.42

Handleiding IBANC Software - Versie 2.0.42 Handleiding IBANC Software - Versie 2.0.42 XEU.com B.V. IBANC software is een softwareproduct waarmee u eenvoudig en exibel betaal- en incassoverzamelopdrachten kunt maken die voldoen aan de nieuwe SEPA

Nadere informatie

Algemene Handleiding Zakelijk & Handleiding Zakelijk Betalen

Algemene Handleiding Zakelijk & Handleiding Zakelijk Betalen Algemene Handleiding Zakelijk & Handleiding Zakelijk Betalen ALGEMENE HANDLEIDING ZAKELIJK & HANDLEIDING ZAKELIJK BETALEN Inhoud ALGEMENE HANDLEIDING ZAKELIJK... 3 HANDLEIDING ZAKELIJK BETALEN...24 VERSIE

Nadere informatie

Handleiding handelsplatform

Handleiding handelsplatform Lees mij zorgvuldig door! Handleiding handelsplatform Today s Brokers Trader WorkStation (TWS) 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Rekening informatie 4 1.1 Cash of Margin? 4 1.2 Multivalutarekening 4 1.3 Confirmatie/token

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Mamut Kennisreeks. Administratie Aan de slag met boekhouding in Mamut Business Software

Mamut Kennisreeks. Administratie Aan de slag met boekhouding in Mamut Business Software Mamut Kennisreeks Administratie Aan de slag met boekhouding in Mamut Business Software 1 Aan de slag met boekhouding in Mamut Business Software Inhoud Welkom... 3 Werkbalken op vensterniveau... 4 Aan de

Nadere informatie

Argenta Internetbankieren

Argenta Internetbankieren Handleiding Argenta Internetbankieren ARGENTA BANK- EN VERZEKERINGSGROEP NV, BELGIËLEI 49-53, 2018 ANTWERPEN 1 Inloggen... 6 2 Ondertekenen... 6 2.1 Ondertekenen transacties via de M2-knop... 6 2.2 Ondertekenen

Nadere informatie

Handleiding Telfort zakelijk beheer Versie 1.0

Handleiding Telfort zakelijk beheer Versie 1.0 Handleiding Telfort zakelijk beheer Versie 1.0 Eigenaar: Product Management Telfort Pagina 1 van 28 Inhoudsopgave 1 Introductie...4 2 Zakelijk beheer overzicht...5 2.1 Overzicht menu... 5 2.2 Verschillen

Nadere informatie

EM6561/EM6564 Draadloze Internet Camera

EM6561/EM6564 Draadloze Internet Camera EM6561/EM6564 Draadloze Internet Camera 2 NEDERLANDS EM6561/EM6564 Draadloze Internet Camera Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 3 1.1 Functies en kenmerken... 3 1.2 Inhoud van de verpakking... 4 2.0 De camera

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Januari 2008 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD....3 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN....3 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...4 3.1. INSTALLATIE WIZARD OPENEN....4 3.2. ACCEPTATIE VAN DE LICENTIEOVEREENKOMST....5

Nadere informatie

Voordelen van Online Banking: Hoe functioneert Credit Europe Online Banking? Online Banking Snel, zeker, gratis 24 uur per dag beschikbaar

Voordelen van Online Banking: Hoe functioneert Credit Europe Online Banking? Online Banking Snel, zeker, gratis 24 uur per dag beschikbaar Voordelen van Online Banking: Hoe functioneert Credit Europe Online Banking? Makkelijk en snel Op elk gevraagd moment heeft u inzicht in uw bankzaken. Duidelijke instructies maken het gebruik zeer eenvoudig.

Nadere informatie

Rabo Cash Management. Installatiehandleiding

Rabo Cash Management. Installatiehandleiding Rabo Cash Management Installatiehandleiding Inhoud 1 INLEIDING... 3 2 CONFIGURATIEVEREISTEN... 4 3 INSTALLATIE USB READER... 5 4 INSTALLATIE SAFENET SOFTWARE... 6 5 INSTALLATIE JAVA... 7 6 OVERIGE INSTELLINGEN...

Nadere informatie

EM4484 Draadloze Internet Camera

EM4484 Draadloze Internet Camera EM4484 Draadloze Internet Camera 2 NEDERLANDS EM4484 Draadloze Internet Camera Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

LYNX Handleiding. Versie April 2015

LYNX Handleiding. Versie April 2015 LYNX Handleiding Versie April 2015 Deze handleiding is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten voorbehouden. De handleiding is op basis van de huidige kennis samengesteld maar door de constante ontwikkeling

Nadere informatie

Online verkopen start met SEOshop

Online verkopen start met SEOshop Online verkopen start met SEOshop Eenvoudig en snel wegwijs op het SEOshop webwinkel platform Naam: Lisa van der Werf Bedrijf: SEOshop Datum: 20/02/2013 Inhoud 1 Beheer...2 2 Webwinkel instellingen...8

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING Handleiding nieuwe ICT-omgeving 1 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Inloggen en uitloggen... 2 3 Openingsscherm en start menu... 3 4 Bestandsbeheer... 6 5 Outlook... 7 6 Windows

Nadere informatie

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Aan de slag met Outlook Web App... 3 Overzicht instellingen... 3 Vereisten...

Nadere informatie

E.dentifier2. Voor het gebruik van de e.dentifier2 gekoppeld aan uw pc is de installatie van software vereist

E.dentifier2. Voor het gebruik van de e.dentifier2 gekoppeld aan uw pc is de installatie van software vereist Voor het gebruik van de e.dentifier2 gekoppeld aan uw pc is de installatie van software vereist Kijk voor alle voordelen en toepassingsmogelijkheden op www.abnamro.nl E.dentifier2 E.dentifier2: gemak en

Nadere informatie

III Klanten Handleiding

III Klanten Handleiding III Klanten Handleiding Inhoud 1 Algemeen... 3 1.1 Gebruikersnaam en wachtwoord... 3 1.2 Klant interface... 3 1.3 ISPConfig Rechten van klanten... 4 1.4 Bewaren... 4 1.5 Veranderen van het ISPConfig Wachtwoord...

Nadere informatie

Handleiding vragenlijsten maken met SelectSurvey

Handleiding vragenlijsten maken met SelectSurvey Handleiding vragenlijsten maken met SelectSurvey Inhoudsopgave HANDLEIDING VRAGENLIJSTEN MAKEN MET SELECTSURVEY... 1 INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 H1 VRAGENLIJST MAKEN... 3 1. Inloggen... 3 2. Project

Nadere informatie