(Grond)stoffen en producten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "(Grond)stoffen en producten"

Transcriptie

1 (Grond)stoffen en producten (Grond)stoffenonderzoek Het verbruik van (grond)stoffen is erg afhankelijk van het soort en de omvang van de activiteiten die bij Neptune plaats vinden. De activiteiten die binnen Neptune worden uitgevoerd, kunnen jaarlijks erg verschillend zijn, omdat deze sterk afhankelijk zijn van de vraag vanuit de markt. (Grond)stoffenverbruik In de onderstaande tabel is een overzicht weergegeven van welke (grond)stoffen binnen de inrichting worden verbruikt en opgeslagen. Daarnaast worden nog, in kleine hoeveelheden, enkele andere niet-milieurelevante stoffen en materialen verbruikt die hier niet zijn genoemd omdat ze nauwelijks relevant zijn voor de aanvraag. Per stof is de wijze van opslag, de maximale opslaghoeveelheid en het jaarverbruik over 2010 weergegeven. Wij verzoeken u het in de onderstaande tabel opgegeven jaarverbruik geen onderdeel uit te laten maken van deze vergunningaanvraag omdat de verbruiken sterk afhankelijk zijn van het soort en de omvang van de verschillende activiteiten die bij Neptune worden uitgevoerd. De bouw-, reparatie- en onderhoudsactiviteiten van stalen schepen, polyesterjachten en nautisch materieel kunnen jaarlijks sterk verschillen, afhankelijk van de vraag uit de markt. Grondstof Opslaglocatie Wijze van opslag Maximale hoeveelheid in opslag (ton, m3 of stuks) Jaarverbruik 2010 Hout Loods 3 Stelling 15 ton 210 ton Staal* Loods 5 / terrein Stelling 10 ton 85 ton Aluminium Loods 5 Stelling 2 ton 8 ton Glasvezel Loods 7/ Magazijn Stelling 2 ton 17,5 ton * = Roestvast staal wordt niet opgeslagen binnen de inrichting omdat dit niet als grondstof bij Neptune wordt gebruikt bij de bouw of reparatie van schepen. Roestvast staal wordt uitsluitend gebruikt in de vorm van producten zoals relingen, trapjes etc. Verbruik van hout en staal hangt sterk af van vraag en aanbod. Tevens worden diverse meubels en casco s aangeleverd waardoor we zelf minder verbruik hebben. Drukhouders Binnen de inrichting zijn diverse soorten drukhouders aanwezig voor las- en snijactiviteiten. Tevens zijn twee propaantanks aanwezig voor de verwarming van gebouwen. De verbruikscijfers van 2009 en de opslagcapaciteit van de diverse gassen zijn weergegeven in onderstaande tabel. De gasflessen noodzakelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden bij Neptune worden opgeslagen in de open gasopslag op het buitenterrein. Deze gasopslag is opgesplitst in twee delen. In het eerste deel worden de losse flessen opgeslagen. In het tweede deel worden de gasflessenpakketten opgeslagen. Het eerste deel is voorzien van een overkapping. Het tweede deel kan niet worden overkapt omdat anders de pakketten niet uit de opslag kunnen worden gereden (heftruck, mobiele kraan of shovel). Wij verzoeken hiermee rekening te houden bij het opstellen van de voorschriften.

2 Maximum opslag en jaarverbruik drukhouders Soort Aantal Flessen / tanks Waterinhoud (l of m 3 ) per stuk Jaarverbruik 2009 (l of m3) Argon 3 Flessen 50 l. 150 l. Protegon AK 4 Flessen 50 l. 200 l. Mapp-S gas (= propeen) 66 Flessen 79 l l Acetyleen 6 Flessen 50 l. 300 l. Zuurstof 65 Flessen 50 l Pakket: 15 Flessenpakket 800 l l. - Zuurstof (16 stuks) Pakket: 22 Flessenpakket. 379 l l. - Zuurstof (6 stuks) - Mapp gas (1 stuk) Euro mix (MIG)co2 225 Flessen 50 l l. Propaan 2 Tank l. en l l. Propaan kantine nieuwe 1 Tank 1600 l l. loods Stikstof 4 x 16 Flessen 50 l. per fles onbekend.: nieuwe activiteit Formeergas 2 Flessen 50 l. 100 l. * = Normaal gesproken worden bij de activiteiten die plaats vinden binnen het bedrijf geen flessen propaan gebruikt. Het kan echter voorkomen dat tijdelijke opslag van propaanflessen (voor gebruik aan boord bij koken etc.) plaats vindt voor een schip dat ter reparatie of onderhoud binnen de inrichting aanwezig is. De verschillende gassen worden gescheiden van elkaar bewaard. De gasopslag heeft een inhoud van meer dan l. en is tegen de scheepshelling aan gelegen in de nabijheid van de lier die de schepen de helling optrekt. Om de opslag heen is een hekwerk geplaatst met een hoogte van circa 2 meter. De afstand van de opslag tot het dichtstbijzijnde gebouw bedraagt meer dan 10 meter. Het hekwerk vormt eveneens een bescherming tegen aanrijden. Het risico dat de gasflessen exploderen doordat ze geraakt worden door een kapotgeschoten lierkabel is nihil. Lierkabels worden regelmatig grondig geïnspecteerd en tijdig vervangen. De lierkabels worden niet overbelast. Mocht een lierkabel breken en daardoor wegschieten richting gasflessen, dan zal deze door het hekwerk worden opgevangen en worden afgeremd. Propaantanks De inrichting is niet aangesloten op het gasnet. Aansluiting hierop is vanwege de kosten niet mogelijk. De verwarming van de gebouwen gebeurt dan ook met propaan. De propaantank van liter is gelegen op het terrein aan de voorzijde van de inrichting. Deze tank is gelegen op een groenstrook (gras en laag struikgewas) en omgeven door een hekwerk (met twee vluchtdeuren). Deze propaantank is, afgezien van het hekwerk, niet beveiligd tegen aanrijding. Aanrijding is normaal gesproken niet mogelijk omdat in de directe nabijheid van de tank geen verkeer komt. De afstand tot aan de erfgrens is kleiner dan 4 meter. Nabij deze propaantank zijn op een afstand van circa 8 meter een aantal parkeerplaatsen gelegen. De afstand tot en met het dichtstbijzijnde gebouw (kantoor) binnen de inrichting bevindt zich op circa 20 meter vanaf de tank. Hiervoor is een QRA gemaakt waarvan de rapportage als bijlage is toegevoegd. De tank voldoet aan de PGS 19. De twee kleinere propaantanks voldoen eveneens aan de PGS 19.

3 Milieugevaarlijke en aanverwante stoffen In het onderstaande overzicht zijn de milieugevaarlijke stoffen weergegeven welke in grote hoeveelheden binnen de inrichting aanwezig zijn. Soort ADR klasse Wijze van opslag + Hoeveelheid / maximaal PGS van toepassing Jaarverbruik 2009 indien van aantal en in opslag toepassing inhoud Accu s 8 Magazijn + lekbakken Verf / lijm / kit/antifouling Kit lijm 3 Verfopslag 2500 kg 10 Dozen 45 l. PGS kg 600 kg 150 l. Verdunner 3 Drum, Jerrycan 400 l. PGS l. Spoelthinner 3 Drums (200 l.) 200 l. PGS l. Magazijn (loods 2) Smeerolie Vaten (40 ltr) l. Koelmiddel Vaten 20 ltr l. Gelcoat Blikken 875 l 500 l Smeerolie Lekbak 17 x 200 l. 25 x 200 l. Koelvloeistof Lekbak 5 X200 l. 7 x 200 l. (water/glycolen) Demi water Lekbak IBC 1000 l l. Smeermiddelen 5 x 5 l en 5x 400 l 10 l Aceton 3 Drums (200 l.) 1200 l. PGS l. Polyesterhars IBC Vaten 5000 kg kg (1.000 l.) Hars Crystic Drum 225 kg 1400 kg 3250 kg Gelcoat Blik ( 25 l.) 1000 kg 6000 kg Polylak 3 Blik (25 l.) 100 kg 1000 l. Balsaplast Blik ( 40 l.) 300 kg 2000 kg Harder 5.1 Jerry can(25 l.) 150 l. PGS l. Harsopslag 6 Tanks 1000 l l kg. Teer (waterbasis). N.B: is uitbesteed aan derden 3 verplaatsbare enkelwandige tanks met Dieselolie 3 x 200 l. drum 5 x 20 l. blik Diesel 3 Tank naast loods l l. 3 Tank l l l. PGS 30 < l. De beschikbare veiligheidsinformatiebladen van de hierboven genoemde gevaarlijke stoffen liggen ter inzage bij het bedrijf. Van het gebruikte antifouling product is een veiligheidsinformatieblad bijgevoegd. Naast de in de bovenstaande tabel opgenomen stoffen zijn eveneens nog kleine hoeveelheden andere gevaarlijke stoffen aanwezig als werkvoorraad voor onder andere het onderhoud van gebouwen en machines binnen de inrichting. Het gaat hier bijvoorbeeld om schoonmaakmiddelen, verf en smeermiddelen. Per product gaat het om slechts enkele

4 flessen, blikken of spuitbussen. Per gebouw binnen de inrichting wordt maximaal 25 kg of liter opgeslagen van de gevaarlijke stoffen die niet zijn genoemd in de bovenstaande tabel. De bedrijfshallen zijn over het algemeen opgetrokken uit steen tot een hoogte van circa 2,5 meter. Vanaf circa 2,5 meter hoogte bestaan de wanden uit damwandprofielen. Opslag gevaarlijke stoffen Verfkluis De verfkluis is een stenen opslag welke tegen loods 2 is aangebouwd. De verfkluis is te bereiken vanuit de mengkamer welke eveneens tegen loods 2 is aangebouwd. In de verkluis zijn twee poederblussers aanwezig. De afstand van de verfkluis (inclusief mengkamer en afvalopslag) tot andere gebouwen bedraagt meer dan 5 meter of is binnen eem brandwerende muur. In de verfkluis is een vloeistofkerende vloer aanwezig en een verhoogde drempel. Containeropslag hars De container waarin de harsproducten worden opgeslagen bevindt zich op het buitenterrein op meer dan 10 meter afstand van de omringende gebouwen, erfscheiding en opslag van brandbare stoffen (conform PGS 15). De container is voorzien van lekbakken. Opslag dieselolie voor scheepsreparatie De dieselolieopslagen (3 tanks) voor de te repareren schepen zijn mobiel en meestal leeg. Een tank bestaat uit een enkelwandige tank met lekbak. Deze mobiele opslag staat standaard opgesteld op circa 5 meter van de containergarage en meer dan 10 meter vanaf de bedrijfshallen. Omdat het hier gaat om een mobiele tank, is deze niet tegen aanrijding beveiligd. Op de vaste opstelplaats is eveneens geen aanrijdbeveiliging aanwezig. Opslag dieseltanks tankplaats Een tank is tegen loods 4 aan gelegen. Dit betreft een 3000 liter dubbelwandige tank gekeurd conform KIWA. De naastgelegen wand van loods 4 is niet brandwerend uitgevoerd. Het betreft een kleinschalige voorziening, omdat er minder dan minder dan l/jaar wordt verbruikt aan eigen voertuigen die niet bestemd zijn voor wegvervoer. Koeling In het kantoor is een aantal koelinstallaties aanwezig. De installaties worden onderhouden door een STEK erkende installateur. In het onderstaande overzicht is weergegeven waar deze zich bevinden met daarbij genoemd de inhoud en het koelmedium.

5 Installatie Koelmedium Inhoud (kg) Locatie Maatregelen gericht op een zuinig ge(ver)bruik van grondstoffen Neptune bouwt zeer exclusieve polyesterjachten waarmee het hoogste segment van de markt wordt bediend. De jachten worden grotendeels naar de persoonlijke wensen van de klant gemaakt waardoor serieproductie deels mogelijk is. Dit heeft tot gevolg dat de jachten op een ambachtelijke wijze worden gebouwd. De klant stelt ook zeer hoge eisen aan de kwaliteit waarmee het jacht gebouwd wordt en de materialen die worden gebruikt. Deze klanteneisen kunnen het erg lastig maken om spaarzaam om te gaan met grondstoffen. Bijvoorbeeld bij de productie van interieurdelen kan het voorkomen dat niet optimaal gebruik gemaakt kan worden van het volledige plankoppervlak omdat de kleur en nerfstructuur te veel afwijken voor gebruik in andere interieurdelen. Hierdoor kunnen relatief grote zaagverliezen ontstaan die niet altijd elders toepasbaar zijn. Voor bouw, onderhoud en reparatie van stalen schepen en nautisch materieel en voor de reparatie en het onderhoud van polyesterjachten geldt eveneens dat de werkzaamheden erg ambachtelijk zijn. Het voordeel van de ambachtelijke werkwijze is dat de medewerkers nauw betrokken zijn bij, en een grote invloed hebben op, het (grond)stoffenverbruik. Deze ambachtelijke betrokkenheid van de medewerkers resulteert dan ook in de hieronder genoemde good housekeeping maatregelen met betrekking tot het gebruik van (grond)stoffen: - Er wordt bij de aanschaf van vloeistoffen, zoals coatings en reinigingsmiddelen, rekening gehouden met het VOS-gehalte. Daar waar mogelijk worden watergedragen producten gebruikt. De gewenste eindkwaliteit bepaalt echter of een watergedragen product kan worden toegepast; - Efficiënt materiaalgebruik door het beperken van (zaag)verliezen van zowel staal en hout; - Daar waar mogelijk, hergebruik van restmateriaal (staal, hout en polyester); - Inkoopbeleid gericht op minimale voorraden ter voorkoming van het ontstaan van restpartijen. (Grond)stoffen worden zoveel mogelijk per project ingekocht. Om het acetonverbruik te minimaliseren wordt deze stof via destillatie (binnen de eigen inrichting) gescheiden van de daarin opgeloste vervuiling (verf etc.). Het grootste deel van de aceton kan zo telkens worden hergebruikt. Dit vindt plaats in een aparte container. Een productblad van het destilleerapparaat is toegevoegd aan deze bijlage.

Amitec. Alltech. Deze inrichtring loost alleen sanitair- en hwa-water.

Amitec. Alltech. Deze inrichtring loost alleen sanitair- en hwa-water. İJ Alltech Binnen de inrichting v i n d e n verschillende activiteiten plaats. Naast de t r a n s p o r t b e w e g i n g e n zijn er w e r k z a a m h e d e n in de werkplaats, activiteiten o p het achterterrein

Nadere informatie

Niet technische samenvatting activiteiten

Niet technische samenvatting activiteiten Niet technische samenvatting activiteiten Algemeen De omgevingsvergunning wordt aangevraagd voor Neptune Marine Service BV. aan de Veerdam 1 te Aalst. De inrichting bestaat uit de bestaande scheepswerf

Nadere informatie

Een overzicht van de afvalstromen die ontstaan binnen de inrichting is hieronder weergegeven. De opslaglocaties zijn weergegeven op het tekenwerk.

Een overzicht van de afvalstromen die ontstaan binnen de inrichting is hieronder weergegeven. De opslaglocaties zijn weergegeven op het tekenwerk. Afvalstoffen Bedrijfsafvalstoffen Bij Neptune ontstaan diverse afvalstromen. De vrijgekomen hoeveelheden per jaar en de afvoerfrequentie van de diverse afvalstromen kunnen enigszins fluctueren, afhankelijk

Nadere informatie

Inrichting of mijnbouwwerk oprichten of veranderen (Milieu) en aanverwante artikelen

Inrichting of mijnbouwwerk oprichten of veranderen (Milieu) en aanverwante artikelen 1 Aanvulling revisie besl u i t : 1 Gegevens inrichting Behoort bij besluit van Burgem eester en Wethouders da t u m : 25 september 2015 r eg.n r. : Z-HZ_WABO-2014-02205 toegekend Nam ens dezen, de m anager

Nadere informatie

Aanvoer goederen zoals grondstoffen, lege emballage, etc. Controle goederen: juist product, juist aantal, kwaliteit etc.

Aanvoer goederen zoals grondstoffen, lege emballage, etc. Controle goederen: juist product, juist aantal, kwaliteit etc. INLEIDING: De processen bij DPG BV zijn m.n. verdeeld in aanvoer van goederen, opslag, productie, vullen verpakkingen, intern transport en het klaar maken voor verzenden. Daarnaast vinden er een aantal

Nadere informatie

Module 3. Magazijn en opslag Vraag Antwoord Mogelijke maatregelen Prioriteit Toelichting

Module 3. Magazijn en opslag Vraag Antwoord Mogelijke maatregelen Prioriteit Toelichting Branche RI&E vereniging SZS (versie oktober 2008) 3.1 3.1 Is de vloer vrij van oneffenheden, zodat transportmiddelen veilig kunnen rijden en geen ongemakken geeft? Verwijder drempels in de vloer. Egaliseer

Nadere informatie

Amitec. Het aanvraagformulier is aangepast en het lozen van huishoudelijk afvalwater en hemelwater is in de aanvraag opgenomen.

Amitec. Het aanvraagformulier is aangepast en het lozen van huishoudelijk afvalwater en hemelwater is in de aanvraag opgenomen. Reactie op opmerkingen naar aanleiding van opmerkingen op concept Aanvraagformulier 1 de bijlage van de aanvraag is een volgens de NRB toegevoegd. de bedrijfsafvalcontainer met het nummer 22 w o r d t

Nadere informatie

Checklist voor Opslaan van gevaarlijke stoffen in verpakking niet zijnde vuurwerk, nitraathoudende kunstmeststoffen en andere ontplofbare stoffen

Checklist voor Opslaan van gevaarlijke stoffen in verpakking niet zijnde vuurwerk, nitraathoudende kunstmeststoffen en andere ontplofbare stoffen Nr. 4.1.1 Checklist voor Opslaan van gevaarlijke stoffen in verpakking niet zijnde vuurwerk, nitraathoudende kunstmeststoffen en andere ontplofbare stoffen Vindplaats Activiteitenbesluit: 4.1.1, artikel

Nadere informatie

Stappenplan PGS 15: Richtlijn voor opslag verpakte gevaarlijke stoffen

Stappenplan PGS 15: Richtlijn voor opslag verpakte gevaarlijke stoffen Stappenplan PGS 15: Richtlijn voor opslag verpakte gevaarlijke stoffen Hieronder treft u een stappenplan aan waarmee u zelf aan de slag kunt gaan om te bepalen of u onder de werkingssfeer van de nieuwe

Nadere informatie

EVO PGS-15 Checklist

EVO PGS-15 Checklist Checklist PGS-15 Checklist EVO PGS-15 Checklist evo.nl/pgs15 1 Verkrijg eenvoudig een algemeen inzicht in de PGS-15 richtlijn Bedankt voor uw download Deze PGS-15 checklist is opgesteld om een algemeen

Nadere informatie

ADVERTENTIE MILIEUVERGUNNINGSAANVRAAG KLASSE 1

ADVERTENTIE MILIEUVERGUNNINGSAANVRAAG KLASSE 1 ADVERTENTIE MILIEUVERGUNNINGSAANVRAAG KLASSE 1 De burgemeester van Antwerpen brengt u op de hoogte dat door Antwerp Dry Docks nv gevestigd te Industrieweg 11, 2030 Antwerpen, een milieuvergunningsaanvraag

Nadere informatie

BIJLAGE 15 AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING NESTLÉ NEDERLAND B.V.

BIJLAGE 15 AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING NESTLÉ NEDERLAND B.V. Adviesbureau SAM B.V. Heikesestraat 4, 5512PA Vessem www.sambv.nl info@sambv.nl BIJLAGE 15 AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING NESTLÉ NEDERLAND B.V. Onderwerp: Bijlage 15 Opslagvoorzieningen gevaarlijke stoffen

Nadere informatie

Vragenlijst controle autobedrijven

Vragenlijst controle autobedrijven Opslag van afvalstoffen inclusief autowrakken Bewaart u gevaarlijke en niet-gevaarlijke afvalstoffen gescheiden? Ja Nee Voert u afvalstoffen gescheiden af naar een erkend inzamelaar? Ja Nee Slaat u accu

Nadere informatie

Afdeling 4.1. Op- en overslaan van gevaarlijke en andere stoffen en gassen en het vullen van gasflessen

Afdeling 4.1. Op- en overslaan van gevaarlijke en andere stoffen en gassen en het vullen van gasflessen Bron: www.overheid.nl (Tekst geldend op: 25-02-2014) Activiteitenbesluit milieubeheer Afdeling 4.1. Op- en overslaan van gevaarlijke en andere stoffen en gassen en het vullen van gasflessen 4.1.1. Opslaan

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland p.a. DCMR Milieudienst Rijnmond Postbus AV Schiedam

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland p.a. DCMR Milieudienst Rijnmond Postbus AV Schiedam > Retouradres Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland p.a. DCMR Milieudienst Rijnmond Postbus 843 3100 AV Schiedam Datum 12 maart 2019 Betreft Zienswijze Distriport Benelux ( ES 2 BV ) : Geacht college, Bijlage(n)

Nadere informatie

Departement Behandeld door Uw kenmerk Ons kenmerk Datum Stedelijke Ontwikkeling Dennis De Caluwé DDC/17/0021/ddc 25/01/17

Departement Behandeld door Uw kenmerk Ons kenmerk Datum Stedelijke Ontwikkeling Dennis De Caluwé DDC/17/0021/ddc 25/01/17 Departement Behandeld door Uw kenmerk Ons kenmerk Datum Stedelijke Ontwikkeling Dennis De Caluwé DDC/17/0021/ddc 25/01/17 Dienst E-mail Telefoon Fa Bijlagen Milieu en Landbouw milieudienst@mechelen.be

Nadere informatie

Gevarenkaart nr. 1 Brandbare en oxiderende gassen

Gevarenkaart nr. 1 Brandbare en oxiderende gassen Toepassingsgebied en definities Gevarenkaart nr. 1 NB. Achtergrondinformatie m.b.t. de motivatie en verantwoording van keuzes en uitgangspunten voor deze gevarenkaart is opgenomen in het Achtergronddocument,

Nadere informatie

: Alle medewerkers in de uitvoeringen/ voorbereiding ten behoeve van vervoer milieu gevaarlijke stoffen voor eigen werkzaamheden.

: Alle medewerkers in de uitvoeringen/ voorbereiding ten behoeve van vervoer milieu gevaarlijke stoffen voor eigen werkzaamheden. Onderwerp Doelgroep : Transport milieu gevaarlijke stoffen : Alle medewerkers in de uitvoeringen/ voorbereiding ten behoeve van vervoer milieu gevaarlijke stoffen voor eigen werkzaamheden. Inleiding In

Nadere informatie

Regeling art Verwijzingen en overige eisen Belangrijkste wijzigingen

Regeling art Verwijzingen en overige eisen Belangrijkste wijzigingen Sinds 1 december 2013 verwijst de Activiteitenregeling naar de nieuwste versies van de PGS-richtlijnen 28 en 30 voor de opslag in ondergrondse en bovengrondse opslagtanks. Deze wijziging van de Activiteitenregeling

Nadere informatie

MILIEUVOORSCHRIFTEN VOOR BEDRIJVEN IN DE BANDEN- EN WIELENBRANCHE

MILIEUVOORSCHRIFTEN VOOR BEDRIJVEN IN DE BANDEN- EN WIELENBRANCHE 1 Rookverbod Bij de ingang van de vestiging moet worden aangegeven dat het verboden is om te roken. Roken is alleen buiten toegestaan of in een apart ingerichte rookruimte. Deze ruimte moet afsluitbaar

Nadere informatie

Wiltec werkt. Ook voor u!

Wiltec werkt. Ook voor u! Wiltec werkt. Ook voor u! Beschermende coatings Voorkomen is beter dan genezen! Dat geldt zeker voor vervuiling en stof. Want waar gewerkt wordt vindt vervuiling en stofvorming plaats. Met name bij werkzaamheden

Nadere informatie

PGS 15. December 2011 versie 1.0 ten opzichte van PGS 15: Dupa Veiligheidstechniek 27-01-2012

PGS 15. December 2011 versie 1.0 ten opzichte van PGS 15: Dupa Veiligheidstechniek 27-01-2012 PGS 15 December 2011 versie 1.0 ten opzichte van PGS 15: 2005 Dupa Veiligheidstechniek 27-01-2012 Wijzigingen In tabel 1.2 is de ondergrens voor klasse 2 (gassen) gesteld op 125 l (was eerst 50 l). Voorschrift

Nadere informatie

Departement Behandeld door Uw kenmerk Ons kenmerk Datum Stedelijke Ontwikkeling Nina Van den Bilcke NVDB/16/0552/nvdb 20/10/2016

Departement Behandeld door Uw kenmerk Ons kenmerk Datum Stedelijke Ontwikkeling Nina Van den Bilcke NVDB/16/0552/nvdb 20/10/2016 Departement Behandeld door Uw kenmerk Ons kenmerk Datum Stedelijke Ontwikkeling Nina Van den Bilcke NVDB/16/0552/nvdb 20/10/2016 Dienst E-mail Telefoon Fax Bijlagen milieu en landbouw milieudienst@mechelen.be

Nadere informatie

CHECKLIST PROJECT TRANSPORTBEDRIJVEN

CHECKLIST PROJECT TRANSPORTBEDRIJVEN CHECKLIST PROJECT TRANSPORTBEDRIJVEN 1. Gegevens bedrijfsdossier 1.1 Algemeen Naam bedrijf Adres Plaats / postcode Telefoon Contactpersoon Inrichtingsnummer Procedurenummer Gecontroleerd door Datum controle

Nadere informatie

Antwoorden AIM sessie Auznl3qpx2n

Antwoorden AIM sessie Auznl3qpx2n en AIM sessie Auznl3qpx2n In de AIM heeft u tijdens sessie Auznl3qpx2n op 21 12 2016 de volgende antwoorden op de gestelde vragen gegeven. Introductie Wat is de reden van uw bezoek aan de AIM? Bedrijfstype

Nadere informatie

Vervoer van gevaarlijke goederen, "Hazardous Goods" en "Hazardous Articles"

Vervoer van gevaarlijke goederen, Hazardous Goods en Hazardous Articles Vertaling ter informatie verstrekt - alleen de Franse en Engelse versies hebben een dwingend juridisch karakter. Vervoer van gevaarlijke goederen, "Hazardous Goods" en "Hazardous Articles" Dit beleid is

Nadere informatie

WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING

WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING Gegevens aanvrager Naam aanvrager : De heer Van Manen namens Kloosterboer Elst Bv Adres : Handelsweg 5 Postcode en plaats : 6662 NH ELST Gegevens inrichting Naam inrichting

Nadere informatie

Veilig werken met gassen en correcte opslag.

Veilig werken met gassen en correcte opslag. Veilig werken met gassen en correcte opslag. Hatek Lastechniek heeft op deze pagina de hoofdpunten van de richtlijn PGS15 voor u samengevat. Tevens zijn er op een aantal veelgestelde vragen uit de praktijk

Nadere informatie

Transport en Opslag Gevaarlijke stoffen

Transport en Opslag Gevaarlijke stoffen 1 / 5 Transport en Opslag Gevaarlijke stoffen 2 / 5 3 / 5 Schindler Liften BV moet in verband met de wetgeving en voorschriften voor het wegvervoer en de opslag van regels opstellen. De regels moeten duidelijkheid

Nadere informatie

Conform Vlarem II. Maatwerk in milieuopslagsystemen

Conform Vlarem II. Maatwerk in milieuopslagsystemen Conform Vlarem II Maatwerk in milieuopslagsystemen KOK adviseert haar klanten al meer dan 20 jaar op het gebied van opslag van milieugevaarlijke stoffen. KOK heeft zich daarbij gespecialiseerd in maatwerk.

Nadere informatie

Lijst Logistieke Hulpmiddelen 2013

Lijst Logistieke Hulpmiddelen 2013 Lijst Logistieke Hulpmiddelen 2013 Versie: 21-12-2012 Deze lijst omvat alle Logistieke Hulpmiddelen. Deze lijst bevat verschillende categorieën die hierna worden toegelicht. De afbakening van de lijst

Nadere informatie

Bij deze procedure heb ik de volgende onderdelen beoordeeld: de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen.

Bij deze procedure heb ik de volgende onderdelen beoordeeld: de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen. > Retouradres Postbus 16191 2500 BD Den Haag Provincie Noord-Brabant T.a.v. College van Gedeputeerd Staten van Noord-Brabant Brabantlaan 1 5216 TV s'-hertogenbosch Groningen Postbus 16191 2500 BD Den Haag

Nadere informatie

HILTRA, prominent in opslagsystemen milieu- en brandgevaarlijke stoffen!

HILTRA, prominent in opslagsystemen milieu- en brandgevaarlijke stoffen! HILTRA, prominent in opslagsystemen milieu- en brandgevaarlijke stoffen! Hiltra is sinds 1980 als producent op de Nederlandse markt aanwezig als het gaat om fabricage van opslagsystemen voor gevaarlijke

Nadere informatie

TABEL 1: RENVOOILIJST. producten. Technische ruimten. nr. ruimte op. vermogen (kw)

TABEL 1: RENVOOILIJST. producten. Technische ruimten. nr. ruimte op. vermogen (kw) I. II. TABEL 1: RENVOOILIJST producten nr. ruimte op tekening object aantal vermogen (kw) belasting (kw) inhoud bijzonderheden P1 verdampers 2 0,25 P2 uitleesband 1 1 P3 verdampers 4 0,25 P4 bouillontanks

Nadere informatie

Energiemanagement plan

Energiemanagement plan Energiemanagement plan Overzicht energiestromen / -verbruikers en CO2-emissie inventarisatie 2015 - halfjaarlijkse rapportage Aannemingsbedrijf B.V. 1 Inleiding Het inventariseren en analyseren van de

Nadere informatie

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Atkqkqrorav

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Atkqkqrorav Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Atkqkqrorav Opslaan en overslaan van goederen algemeen m31 m30 m22 m t4 122 m23 m26 m27 m21 m29 Laden en lossen schepen: Houd bij het laden en lossen de afstand

Nadere informatie

1 Milieu Veilig en gezond werken Hygiëne en milieu Opslag van milieugevaarlijke stoffen Samenvatting 11

1 Milieu Veilig en gezond werken Hygiëne en milieu Opslag van milieugevaarlijke stoffen Samenvatting 11 Inhoud Voorwoord 5 Inleiding 6 1 Milieu 9 1.1 Veilig en gezond werken 9 1.2 Hygiëne en milieu 9 1.3 Opslag van milieugevaarlijke stoffen 10 1.4 Samenvatting 11 2 Grasvelden en bermen 12 2.1 Kruidachtigen

Nadere informatie

Deze lijst omvat alle Logistieke Hulpmiddelen. Deze lijst bevat verschillende categorieën die hierna worden toegelicht.

Deze lijst omvat alle Logistieke Hulpmiddelen. Deze lijst bevat verschillende categorieën die hierna worden toegelicht. Lijst Logistieke Hulpmiddelen 2013 Versie: 11-12-2012 Deze lijst omvat alle Logistieke Hulpmiddelen. Deze lijst bevat verschillende categorieën die hierna worden toegelicht. De afbakening van de Lijst

Nadere informatie

RICHTLIJN opslag van gevaarlijke en brandbare stoffen en gasflessen

RICHTLIJN opslag van gevaarlijke en brandbare stoffen en gasflessen RICHTLIJN opslag van gevaarlijke en brandbare stoffen en gasflessen INLEIDING Gevaarlijke stoffen zijn stoffen die risico s of hinder kunnen veroorzaken voor mens en milieu. In de banden- en wielenbranche

Nadere informatie

Beantwoording nog openstaande aanvullende vragen naar aanleiding van vergunningaanvraag diverse opslagen (OLO )

Beantwoording nog openstaande aanvullende vragen naar aanleiding van vergunningaanvraag diverse opslagen (OLO ) Beantwoording nog openstaande aanvullende vragen naar aanleiding van vergunningaanvraag diverse opslagen (OLO 2298775) Opslagvoorziening gebouw WTJ-8A/B Natuurlijke ventilatie Uit de aanvraag blijkt niet

Nadere informatie

In uw brief van 28 januari 2008 met uw kenmerk 267920 schrijft u het volgende;

In uw brief van 28 januari 2008 met uw kenmerk 267920 schrijft u het volgende; Ingevolge artikel 59 van de WRO worden overtredingen van voorschriften, die deel uitmaken van een bestemmingsplan voor zover die overtreding uitdrukkelijk als strafbaar feit is aangeduid, gestraft met

Nadere informatie

Naleven van de regels, de normaalste zaak van de wereld

Naleven van de regels, de normaalste zaak van de wereld Naleven van de regels, de normaalste zaak van de wereld In deze factsheet leest u over een aantal milieu- en veiligheidsvoorschriften waar u als ondernemer mee te maken heeft. U ziet voorbeelden hoe u

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Carbon Footprint eerste half jaar 2012

Voortgangsrapportage Carbon Footprint eerste half jaar 2012 Voortgangsrapportage Carbon Footprint eerste half jaar 2012 Van Vulpen B.V. Pagina 1 van 12 Verantwoording Titel jaar 2012 : Voortgangsrapportage Carbon Footprint eerste half Versie : 1.0 Datum : 14-11-2012

Nadere informatie

WET MILIEUBEHEER aanvraag vergunning - tevens beschrijving

WET MILIEUBEHEER aanvraag vergunning - tevens beschrijving WET MILIEUBEHEER aanvraag vergunning - tevens beschrijving Aan Burgemeester en wethouders van de gemeente Waalwijk t.a.v. Afdeling Milieu- en bouwzaken Postbus 10150 5140 GB Waalwijk - Lees eerst de toelichting

Nadere informatie

ADVERTENTIE MILIEUVERGUNNINGSAANVRAAG KLASSE 1

ADVERTENTIE MILIEUVERGUNNINGSAANVRAAG KLASSE 1 ADVERTENTIE MILIEUVERGUNNINGSAANVRAAG KLASSE 1 De burgemeester van Antwerpen brengt u op de hoogte dat door Veolia ES MRC nv gevestigd te Moerstraat 26 - haven 550, 2030 Antwerpen, een milieuvergunningsaanvraag

Nadere informatie

Chemiepack Nederland BV /08 PBp. MOERDIJK Onbekend Chemiepack Nederland BV Vlasweg 4

Chemiepack Nederland BV /08 PBp. MOERDIJK Onbekend Chemiepack Nederland BV Vlasweg 4 75211/8 PBp Inrichting algemeen Bevoegd gezag Type bevoegd gezag aam inrichting Straat Huisnummer Huisnummer toevoeging Postcode Plaats Gemeente Hoofdactiviteit inrichting SBI-code hoofdactiviteit Kadastrale

Nadere informatie

Opslagtanks en NRB in de Omgevingswet

Opslagtanks en NRB in de Omgevingswet Opslagtanks en NRB in de Omgevingswet Kees Jonker RWS WVL/ Bodem en Ondergrond (Bodem+) Inhoud presentatie Omgevingswet Opbouw van het Bal Waar staan de inhoudelijke voorschriften voor opslagtanks wat

Nadere informatie

Aanleg en inspectie klaar voor de toekomst?! Stephan Romers. Zelfstandig ondernemer Deelnemer CCvD Bodembescherming SIKB Bestuurslid NIBV

Aanleg en inspectie klaar voor de toekomst?! Stephan Romers. Zelfstandig ondernemer Deelnemer CCvD Bodembescherming SIKB Bestuurslid NIBV Aanleg en inspectie klaar voor de toekomst?! Stephan Romers Zelfstandig ondernemer Deelnemer CCvD Bodembescherming SIKB Bestuurslid NIBV Basis huidige regelgeving Aanleg en inspectie van bodembeschermende

Nadere informatie

RICHTLIJN opslag van gevaarlijke en brandbare stoffen en gasflessen

RICHTLIJN opslag van gevaarlijke en brandbare stoffen en gasflessen RICHTLIJN opslag van gevaarlijke en brandbare stoffen en gasflessen INLEIDING Gevaarlijke stoffen zijn stoffen die risico s of hinder kunnen veroorzaken voor mens en milieu. In de banden- en wielenbranche

Nadere informatie

Bijlage 6 Aanvraag Oprichtingsvergunning Wabo Definitief

Bijlage 6 Aanvraag Oprichtingsvergunning Wabo Definitief Bijlage 6 Bodemrisico inventarisatie Voor Scheepswerf Reimerswaal B.V. (hierna: SWR) is ten behoeve van de aanvraag van de oprichtingsvergunning milieu een bodemrisico inventarisatie (BR) volgens de Nederlandse

Nadere informatie

Toolbox onderwerp: 0264

Toolbox onderwerp: 0264 Pagina 1 van 6 EISEN T.A.V. HET GEBRUIK EN TRANSPORT VAN GASFLESSEN INLEIDING In de praktijk is er behoefte om cilinders te vervoeren met niet speciaal daarvoor ingerichte voertuigen, zoals bijvoorbeeld

Nadere informatie

Afdeling Vergunningverlening

Afdeling Vergunningverlening Afdeling Vergunningverlening BESCHIKKING van GS van Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 31 juli 2007 Team Milieubeheer Nummer

Nadere informatie

Overzicht maatregelen bij AIM-sessie Atbkd25i9m7

Overzicht maatregelen bij AIM-sessie Atbkd25i9m7 Overzicht maatregelen bij AIM-sessie Atbkd25i9m7 08-06-2016 14:42 Nr. Maatregel Activiteit Frequentie Thema Activiteitenbesluit Activiteitenregeling m31 Laden en lossen schepen: Houd bij het laden en lossen

Nadere informatie

2012/2013. [3.B.2_1 Energiereductieprogramma] CO2-prestatieladder Niv. 3. CO2 prestatieladder niv. 3. Struyk Verwo Aqua

2012/2013. [3.B.2_1 Energiereductieprogramma] CO2-prestatieladder Niv. 3. CO2 prestatieladder niv. 3. Struyk Verwo Aqua 2012/2013 CO2 prestatieladder niv. 3 Struyk Verwo Aqua [3.B.2_1 Energiereductieprogramma] CO2-prestatieladder Niv. 3 3.B.2_1 Energiereductieprogramma 1. ALGEMEEN... 3 1.1 ENERGIEREDUCTIEDOELSTELLING...

Nadere informatie

1. Beschrijving van de wijzigingen CPR 15-2 vs. PGS 15

1. Beschrijving van de wijzigingen CPR 15-2 vs. PGS 15 1. Beschrijving van de wijzigingen CPR 15-2 vs. PGS 15 Door Albemarle is gekeken naar de bouwkundige aspecten (paragraaf 3.2. t/m 3.9 van PGS 15), in het bijzonder naar de door de PGS 15 gestelde eisen

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op het op 7 december 2005 bij hen ingekomen verzoek van het waterschap Brabantse Delta aan Bergschot 69-1 te Breda om wijziging van de voorschriften

Nadere informatie

Herziening PGS 15. CTGG-dag 27november 2015. Macco Korteweg Maris Beleidsmedewerker (transport)veiligheid

Herziening PGS 15. CTGG-dag 27november 2015. Macco Korteweg Maris Beleidsmedewerker (transport)veiligheid Herziening PGS 15 CTGG-dag 27november 2015 Macco Korteweg Maris Beleidsmedewerker (transport)veiligheid Korte live enquete Vraag 1 : Wie in de zaal heeft helemaal NIETS te maken met de PGS 15? Vraag 2

Nadere informatie

Carbon footprint Engelsman Hoveniers B.V. Carbon Footprint. Engelsman Hoveniers B.V. Pagina 1 van 13

Carbon footprint Engelsman Hoveniers B.V. Carbon Footprint. Engelsman Hoveniers B.V. Pagina 1 van 13 Carbon Footprint 2016 Engelsman Hoveniers B.V. Pagina 1 van 13 Carbon footprint Engelsman Hoveniers B.V. Bedrijfsgegevens Bedrijf: Engelsman Hoveniers B.V. Bezoekadres: Turfschipper 1 Postcode en plaats:

Nadere informatie

PGS 15 Opslag gevaarlijke en brandbare stoffen / gasflessen 6.04. in de schilders-, glaszetters en metaalconserveringsbranche

PGS 15 Opslag gevaarlijke en brandbare stoffen / gasflessen 6.04. in de schilders-, glaszetters en metaalconserveringsbranche PGS 15 Opslag gevaarlijke en brandbare stoffen / gasflessen 6.04 in de schilders-, glaszetters en metaalconserveringsbranche 1. Inleiding Met de overgang van het milieuvergunningensysteem naar het Besluit

Nadere informatie

Checklist Gebruik en Opslag gevaarlijke stoffen Houtbewerking, bouwnijverheid en installatietechniek

Checklist Gebruik en Opslag gevaarlijke stoffen Houtbewerking, bouwnijverheid en installatietechniek Naam bedrijf Contactpersoon Adres vestiging Postcode + plaats Telefoonnummer Postadres Naam inspecteur Datum controle Activiteitenbesluit Type A Type B Type C Postcode + plaats Telefoonnummer nio = niet

Nadere informatie

Bodemrisicoanalyse van Gansewinkel Ede

Bodemrisicoanalyse van Gansewinkel Ede Bodemrisicoanalyse van Gansewinkel Ede Opgemaakt door afdeling SHEQ Versie 2, 20 november 2015 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Werkwijze bodemrisicoanalyse... 4 2. Bedrijfsactiviteiten... 5 3. Bodembedreigende

Nadere informatie

Opvangbakken van kunststof voor vaten van 60 liter

Opvangbakken van kunststof voor vaten van 60 liter Opvangbakken van kunststof voor vaten van 60 liter Opvangbak met verzinkt rooster, Bestelnr. 15-1050 n Kunststof opvangbakken Voor een veilige opslag van verpakte gevaarlijke stoffen conform PGS 15, VLAREM,

Nadere informatie

Niet technische beschrijving revisie vergunning

Niet technische beschrijving revisie vergunning Niet technische beschrijving revisie vergunning Zandwinning Zuidbroek Definitief Zeldenrust Zand en grinthandel Grontmij Nederland B.V. Groningen, 04 december 2015 Verantwoording Titel : Niet technische

Nadere informatie

Bedrijfsruimte Réaumurstraat 4 te Dordrecht. Inleiding. Bedrijfshal. www.bedrijfspanden-te-koop.nl

Bedrijfsruimte Réaumurstraat 4 te Dordrecht. Inleiding. Bedrijfshal. www.bedrijfspanden-te-koop.nl Bedrijfsruimte Réaumurstraat 4 te Dordrecht Inleiding Deze bedrijfsruimte maakt onderdeel uit van een complex, maar kan separaat aangekocht worden. Het betreft een grote bedrijfshal van 25,5 meter breed

Nadere informatie

Huurprijs: 2.950,- per maand, excl. BTW Vraagprijs: 498.000,- K.K. BTW niet van toepassing

Huurprijs: 2.950,- per maand, excl. BTW Vraagprijs: 498.000,- K.K. BTW niet van toepassing Haelen, Stationsplein 4-6 Een vrijstaand bedrijfscomplex met showroom, werkplaats, magazijn, zelfstandige bovenwoning en buitenterrein. Perfecte zichtlocatie aan spoorlijn! Huurprijs: 2.950,- per maand,

Nadere informatie

Energiemanagement plan

Energiemanagement plan Energiemanagement plan Overzicht energiestromen / -verbruikers en CO2-emissie inventarisatie 2014 Aannemingsbedrijf B.V. 1 Inleiding Het inventariseren en analyseren van de energiestromen binnen het bedrijf,

Nadere informatie

Integrale controle opslag gevaarlijke stoffen. Meer dan PGS15 alleen

Integrale controle opslag gevaarlijke stoffen. Meer dan PGS15 alleen Integrale controle opslag gevaarlijke stoffen Meer dan PGS15 alleen Onderwerpen Belangrijkste wijzigingen (CPR 15-PGS15) PGS15 en Activiteitenbesluit Integraal (Bouwbesluit/Milieu/Gebruiksbesluit) (Integrale)

Nadere informatie

Van Mensvoort Beheer bv. Energie Audit Verslag 2013

Van Mensvoort Beheer bv. Energie Audit Verslag 2013 Van Mensvoort Beheer bv Energie Audit Verslag 2013 B. van Lier 1 5 2014 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Bedrijf... 4 2.1. Activiteiten... 4 2.2. Bedrijfsonderdelen... 4 2.3. Factoren die het energieverbruik

Nadere informatie

Aspen Opslagvoorzieningen volgens PGS 15 mei 2019

Aspen Opslagvoorzieningen volgens PGS 15 mei 2019 Aspen Opslagvoorzieningen volgens PGS 15 mei 2019 De opslag van gevaarlijke stoffen dient te geschieden volgens de voorschriften zoals vervat in de PGS 15, de richtlijn voor de uitvoering en inrichting

Nadere informatie

Stof-, gas- of dampvormige emissies

Stof-, gas- of dampvormige emissies Stof-, gas- of dampvormige emissies Bij de bedrijfsactiviteiten van Neptune ontstaan diverse emissies. Deze bijlage geeft een overzicht van deze emissies. VOS emissie Bij de productie van (polyester) schepen

Nadere informatie

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Aw4k7idfksg

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Aw4k7idfksg Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Aw4k7idfksg Dit pdf bestand kunt u gebruiken als checklist bij de controle of een maatregel is uitgevoerd. In dit bestand staan per relevante activiteit uit

Nadere informatie

Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3)

Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3) Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3) 1 Veranderingen Beschrijf de voorgenomen veranderingen van de inrichting. 1. De volgende afvalwaterstromen

Nadere informatie

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESCHIKKING MILIEUASPECT INRICHTINGEN (artikel 3.10 lid 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht )

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESCHIKKING MILIEUASPECT INRICHTINGEN (artikel 3.10 lid 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht ) WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESCHIKKING MILIEUASPECT INRICHTINGEN (artikel 3.10 lid 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht ) Nummer aanvraag : 2013118440 Gegevens aanvrager Naam aanvrager

Nadere informatie

Hogedruk- en vacuümequipment

Hogedruk- en vacuümequipment Hogedruk- en vacuümequipment 2011.2 Your environmental High Pressure Solutions Doornbos Equipment BV Breevaartstraat 12 3044 AH Rotterdam T +31 (0)10-8508000 F +31 (0)10-8508000 E info@doornbosequipment.com

Nadere informatie

De inrichting is gelegen aan de Graanweg 17 te Moerdijk, kadastraal bekend Klundert, sectie C, nummer 1995.

De inrichting is gelegen aan de Graanweg 17 te Moerdijk, kadastraal bekend Klundert, sectie C, nummer 1995. BESCHIKKING Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043 Postbank 1070176 MCS Moerdijk Cargo Services

Nadere informatie

Korte Checklist. 1. Organisatorische aspecten Zorg voor een brandveilige bedrijfsvoering!

Korte Checklist. 1. Organisatorische aspecten Zorg voor een brandveilige bedrijfsvoering! Korte Checklist 1. Organisatorische aspecten Zorg voor een brandveilige bedrijfsvoering! Er is een logboek aanwezig op het bedrijf / in de stallen. Hierin zijn o.a. certificaten (installaties, brandveiligheidsvoorzieningen)

Nadere informatie

Activiteitenschakel vierde tranche Propaantanks

Activiteitenschakel vierde tranche Propaantanks Activiteitenschakel vierde tranche Propaantanks Mandy Taal (RWS/InfoMil) 26 januari 2016 Programma 14.45-15.00 Inleiding + filmpje 15.00-15.15 Toelichting wettelijk kader, externe afstanden 15.15-15.30

Nadere informatie

Gevaar conform de klasse zonder bijkomend gevaar. Klasse 6.1. Klasse 9. Klasse 3. Klasse 8. Klasse 5.1

Gevaar conform de klasse zonder bijkomend gevaar. Klasse 6.1. Klasse 9. Klasse 3. Klasse 8. Klasse 5.1 Verkorte versie van Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS 15): UT voorschriften voor opslag en omgaan met gevaarlijke stoffen en gasflessen gebaseerd op de PGS 15 De PGS 15 geeft richtlijnen voor de

Nadere informatie

Te Koop Showroom, garage en woonhuis Arent van Lierstraat 12 te Puttershoek

Te Koop Showroom, garage en woonhuis Arent van Lierstraat 12 te Puttershoek Langeweg 11 Postbus 1166 3260 AD Oud-Beijerland Tel: 0186-634200 www.schepregistergoed.nl Te Koop Showroom, garage en woonhuis Arent van Lierstraat 12 te Puttershoek Algemeen De garage met showroom en

Nadere informatie

PGS 15: Opslag verpakte gevaarlijke stoffen Versie 1.0 (september 2016) Hoi-Yee Man 12 december 2017 Open

PGS 15: Opslag verpakte gevaarlijke stoffen Versie 1.0 (september 2016) Hoi-Yee Man 12 december 2017 Open PGS 15: Opslag verpakte gevaarlijke stoffen Versie 1.0 (september 2016) Hoi-Yee Man Open De stappen om uw opslag te ontwerpen Wat bepaalt het risico? Hoe de risico s beheersen? Bestaande of nieuwe situatie?

Nadere informatie

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Asatgpng2x2

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Asatgpng2x2 Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Asatgpng2x2 Opslaan en overslaan van goederen algemeen m31 m30 m22 t4 122 m23 m26 m27 Laden en lossen schepen: Houd bij het laden en lossen de afstand tussen

Nadere informatie

Te huur Showroom, garage en woonhuis Arent van Lierstraat 12 te Puttershoek

Te huur Showroom, garage en woonhuis Arent van Lierstraat 12 te Puttershoek Te huur Showroom, garage en woonhuis Arent van Lierstraat 12 te Puttershoek Algemeen De garage met showroom en woning is gelegen aan de Arent van Lierstraat te Puttershoek. Het garage gedeelte en de woning

Nadere informatie

Diesel. AdBlue is een gedeponeerd handelsmerk van de Vereniging van Duitse automobielfabrikanten (VDA). ONTDEK ADBLUE

Diesel. AdBlue is een gedeponeerd handelsmerk van de Vereniging van Duitse automobielfabrikanten (VDA). ONTDEK ADBLUE Diesel AdBlue is een gedeponeerd handelsmerk van de Vereniging van Duitse automobielfabrikanten (VDA). ONTDEK ADBLUE Korte samenvatting BELANGRIJKSTE KENMERKEN Wat is AdBlue?... 3 Waar dient het voor?....

Nadere informatie

Veiligheidskasten. De specialisten - Speciale kasten in detail

Veiligheidskasten. De specialisten - Speciale kasten in detail Veiligheidskasten De specialisten - Speciale kasten in detail De enkelwandige opslagkasten voor gevaarlijke stoffen bieden, aangepast aan de behoefte, een veilige opslag in de werkruimte volgens de voorschriften.

Nadere informatie

speciaal-afvalcontainer Type saf Internationaal vervoer van gevaarlijke vloeibare stoffen volgens ADR/RID/ IMDG-code, verpakkingsgroepen II en III

speciaal-afvalcontainer Type saf Internationaal vervoer van gevaarlijke vloeibare stoffen volgens ADR/RID/ IMDG-code, verpakkingsgroepen II en III speciaal-afvalcontainer saf Internationaal vervoer van gevaarlijke vloeibare stoffen volgens ADR/RID/ IMDG-code, verpakkingsgroepen II en III volgens DIN 30741, deel 2 robuuste constructie van 3 mm plaatstaal

Nadere informatie

Milieu veilige opslagsystemen

Milieu veilige opslagsystemen Milieu veilige opslagsystemen KWALITEIT GEGARANDEERD Indapp ontwikkelt, produceert en levert ook maatwerk milieuveilige opslagsystemen, die aan al uw wensen voldoen. Indapp staat voor kwaliteit. Dat vertaalt

Nadere informatie

Modellering gascilinders uit Handleiding Risicoberekeningen BEVI concept versie 1.4

Modellering gascilinders uit Handleiding Risicoberekeningen BEVI concept versie 1.4 Modellering gascilinders uit Handleiding Risicoberekeningen BEVI concept versie 1.4 Datum: 18 januari 2008 Uitvoerder: Centrum Externe Veiligheid (cev@rivm.nl) Gascilinders zijn verwijderd uit de nieuwe

Nadere informatie

College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landgraaf Postbus AA Landgraaf

College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landgraaf Postbus AA Landgraaf > Retouradres Postbus 16191 2500 BD Den Haag College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landgraaf Postbus 31000 6370 AA Landgraaf Postbus 16191 2500 BD Den Haag www.ilent.nl Contactpersoon

Nadere informatie

Arent van Lierstraat 12 Puttershoek

Arent van Lierstraat 12 Puttershoek Arent van Lierstraat 12 Puttershoek Te koop of te huur aangeboden woonhuis met bedrijfsruimte en showroom in gebruik geweest als garagebedrijf op 920m² eigen grond Totaal vloeroppervlak bedrijfsruimte

Nadere informatie

De Uitvoeringsregeling belastingen op milieugrondslag wordt als volgt gewijzigd:

De Uitvoeringsregeling belastingen op milieugrondslag wordt als volgt gewijzigd: ( ) Artikel XIV De Uitvoeringsregeling belastingen op milieugrondslag wordt als volgt gewijzigd: A. Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd: 1. In het eerste lid wordt 71, tweede en derde lid, en 92, tweede

Nadere informatie

Opslag Gevaarlijke stoffen

Opslag Gevaarlijke stoffen Opslag Gevaarlijke stoffen CPR / PGS Wet of richtlijn? Inhoudsopgave Inleiding Wetgeving CPR naar PGS Wijzigingen Etikettering & verpakkingscategorieën Ondergrenzen Diverse bepalingen Stappenplan Tot Inleiding

Nadere informatie

* UM * UM Van Andelstraat 3b. Steenbergen, 24 augustus Geachte heer/mevrouw,

* UM * UM Van Andelstraat 3b. Steenbergen, 24 augustus Geachte heer/mevrouw, OMWB (e-m ail) * * ons kenmerk : zaaknummer : uw kenmerk : uw brief van : 4 maart 2015 afdeling : Publiekszaken contactpersoon : Albertine Ferket-van Ooi telefoonnr. : 0167-543 426 bijlage(n) : onderwerp

Nadere informatie

GAS. Installaties die niet aan de voorschriften voldoen, moeten afgekoppeld worden.

GAS. Installaties die niet aan de voorschriften voldoen, moeten afgekoppeld worden. VEILIGHEIDSREGLEMENT BRUSSELS EXPO GAS 5.1 ALGEMENE BEPALINGEN 5.1.1 Controle De gasinstallaties worden, vóór indienststelling, gekeurd door een EDTC. De standhouder of zijn afgevaardigde zal in zijn eigen

Nadere informatie

Activiteitenbesluit wijziging: reparaties en richtlijnen. Deze sessie gaat over: de aankomende wijziging van Activiteitenbesluit en -regeling.

Activiteitenbesluit wijziging: reparaties en richtlijnen. Deze sessie gaat over: de aankomende wijziging van Activiteitenbesluit en -regeling. 1 Deze sessie gaat over: de aankomende wijziging van Activiteitenbesluit en -regeling. Er wordt kort ingegaan op: de 4e tranche reparaties met de inhoudelijke gevolgen; de verwijzing naar de geactualiseerde

Nadere informatie

BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Algemene wet bestuursrecht/wet milieubeheer INLEIDING Op 6 juni 2006 hebben wij het verzoek van De Jong Gameren B.V.

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN Woodcore jachten

VERFSYSTEMEN Woodcore jachten VERFSYSTEMEN Woodcore jachten Woodcore onder de waterlijn Woodcore boven de waterlijn Woodcore dek Woodcore opbouw Woodcore interieur www.de-ijssel-coatings.nl januari 2015 JACHTEN WOODCORE EPOXY INHOUD

Nadere informatie

CO 2 inventarisatie 2015 - Q1 t/m Q4. Versie: 1.0, 16-3-2016

CO 2 inventarisatie 2015 - Q1 t/m Q4. Versie: 1.0, 16-3-2016 CO 2 inventarisatie 2015 - Q1 t/m Q4 Versie: 1.0, 16-3-2016 Inventory boundary Organizational boundaries voestalpine WBN assembleert en bouwt wisselconstructies voor, t.b.v. de railinfrastructuur. Het

Nadere informatie

CO 2 inventarisatie 2015 - Q1 t/m Q1. Versie: 1.0, 14-4-2015

CO 2 inventarisatie 2015 - Q1 t/m Q1. Versie: 1.0, 14-4-2015 CO 2 inventarisatie 2015 - Q1 t/m Q1 Versie: 1.0, 14-4-2015 Inventory boundary Organizational boundaries voestalpine WBN assembleert en bouwt wisselconstructies voor, t.b.v. de railinfrastructuur. Het

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN BEHORENDE BIJ DE MILIEUVERGUNNING VAN:

VOORSCHRIFTEN BEHORENDE BIJ DE MILIEUVERGUNNING VAN: Voorschriften milieu Zaaknummer: 607098 Vergunninghouder: Maatschap H. en E. Brink Projectomschrijving: Wijzigen stalinrichting en plaatsen mestloods VOORSCHRIFTEN BEHORENDE BIJ DE MILIEUVERGUNNING VAN:

Nadere informatie

*UM * UM P. Bakker Steenbergen BV De heer P. Bakker Van Andelstraat 3b 4651 TA STEENBERGEN NB

*UM * UM P. Bakker Steenbergen BV De heer P. Bakker Van Andelstraat 3b 4651 TA STEENBERGEN NB *UM1503019* ons kenmerk : UM1503019 zaaknummer : uw kenmerk : uw brief van : 4 maart 2015 afdeling : Publiekszaken contactpersoon : Albertine Ferket-van Ooi telefoonnr. : 0167-543 426 bijlage(n) : P. Bakker

Nadere informatie