Jaarverslag bestuur Comité Gemeentehulp Israël 2014:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag bestuur Comité Gemeentehulp Israël 2014:"

Transcriptie

1 Jaarverslag bestuur Comité Gemeentehulp Israël 2014: 2014 is voor het bestuur een enerverend jaar geweest, een jaar waarin stappen in geloof gezet, anders verliepen dan we hadden verwacht. We hadden geloof voor veel maar zijn stil gezet om andere keuzes te maken. Toch zijn we achteraf dankbaar zijn voor de zegen die in 2014 op de bediening van het CGI heeft gelegen. Verschillende betaalde en onbetaalde krachten hebben zich afgelopen jaar weer ingezet om het gedachtengoed van het CGI in Israël en Nederland invulling te geven had op meerdere terreinen een goed resultaat. Het dagelijks bestuur en de directie hebben in 2014 zeven maal vergaderd. Hier buiten hebben nog diverse ad hoc overleggen plaats gevonden. Het algemeen bestuur heeft samen met de directie twee maal vergaderd Eind 2013 is de nieuwe penningmeester al aangesteld, die heeft vooral in 2014 veel energie gestoken om zich in te werken en de eerder ingezette groei van professionalisering van de financiële administratie verder vorm te geven. Tevens is dat jaar door de tegenvallende groei van de financiën er sprake geweest van een bijstelling van de begroting waarbij we veel ontwikkelingen hebben moeten bevriezen. Er is ook besloten om een hoger percentage kosten in te houden op de projectgiften. Dit heeft hier en daar tot vragen geleid, het nu gehanteerde percentage is ook kijkend naar de kosten die het CGI hiervoor maakt goed te verantwoorden. Eind 2014 hebben we als bestuur besloten om geen gebruik meer te maken van de administratieve ondersteuning van de VPE en dit zelf te gaan organiseren. Ook zijn in 2014 alle werkzaamheden door Adrie Vermeulen in de back office voor het CGI afgerond. Omdat er ook vervanging gezocht moest worden voor Jan Barendse als algemeen bestuurslid zijn we op zoek gegaan naar een geschikte opvolger. Wim Nieuwenhuis heeft zich hiertoe bereid gevonden en is in de AB vergadering van november 2014 formeel gestart als nieuw bestuurslid. In maart 2014 is de directie met een afvaardiging van het bestuur naar Israël geweest om nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te verstevigen en te bemoedigen. Zoals in 2013 al bekend hebben wij als bestuur Jan Barendse en zijn vrouw Mies gevraagd om voor het CGI de bestaande Messias belijdende gemeenten in Israël in kaart te brengen. We hadden afspraken hierover voor de eerste helft van 2014 met het voornemen dit te continueren. Het lag zeker niet aan de resultaten van Jan en Mies maar de financiële situatie die veel minder groeide dan verwacht, die het bestuur heeft doen besluiten om de inzet van Jan en Mies halverwege het jaar stil te leggen. Uiteindelijk heeft Jan besloten deze werkzaamheden voor het CGI te stoppen omdat het CGI niet voldoende financiële ondersteuning kan bieden. Het bestuur wil voor de toekomst wel weer iemand die voor het CGI als contactpersoon in Israël op kan treden maar dan bij voorkeur iemand die daar woonachtig is waardoor de kosten lager kunnen blijven.

2 Het jaarlijkse gesprek tussen het bestuur van Christenen voor Israel en het CGI heeft afgelopen jaar weer plaats gevonden, was inspirerend, voor de toekomst onderzoeken of we tot concretere afspraken kunnen komen. In oktober 2014 heeft er mede in het kader van het 30 jarige bestaan van het CGI een Israëldag plaats gevonden, bij deze gelegenheid is formeel afscheid genomen van Adrie Vermeulen als voormalige bestuurslid en front en backoffice medewerker. Ook is afscheid genomen van Jan Barendse en tevens in afwezigheid van, met Peter Grim. Alle drie hebben ze veel tijd en energie in het CGI gestoken. In de AB vergadering van november 2014 is er een aanzet gegeven aan een nieuw meerjarenbeleidsplan voor het CGI. In dit plan ligt de nadruk op het verder verstevigen van het fundament van het CGI, inhoudelijk en financieel. We willen nog sterker de specialist worden mb.t. de Messiaanse beweging, wat we hieronder verstaan zal nog nader worden vastgesteld. Verder willen we in 2015 de hoogste prioriteit geven aan de verbreding van het dagelijks management en de vormgeving van een Front en Backoffice. Zoals al eerder aangegeven is door de tegenvallende financiële groei er in 2014 veel aan ontwikkelingen bevroren. Dit was niet altijd makkelijk maar wel goed. God heeft het werk van het CGI gezegend, hier zijn we dankbaar voor. Concreet te denken aan de noodoproep naar aanleiding van de Gaza oorlog en de respons naar aanleiding van de Family7 uitzendingen. Uiteindelijk is het financieel ook weer een gezond CGI geworden. Ruud van Hal Voorzitter bestuur Comité Gemeentehulp Israël

3 Jaarverslag directie jaar! Vlak na Sukkot vierde het CGI haar dertig jarige jubileum met een Israeldag in gebouw Menorah in Apeldoorn met Victor Kalisher uit Jerusalem als spreker. Menigeen is verbaasd als men hoort dat het CGI al zolang bestaat. Dat geeft aan dat er nog veel gedaan moet worden om het werk en de naamsbekendheid van het CGI te vergroten. In januari 2014 kwam een boek uit dat in heel Nederland mensen en kerken in beweging bracht. Het boek Wake Up! van Arno Lam c.s. deed zoveel stof opwaaien dat het ook effecten had op het werk van het CGI. Schreef ik eind 2013 dat we ons konden verheugen op grotere openheid en betrokkenheid in veel gemeenten, dan kunnen we nu gerust spreken van een doorbraak. En dat terwijl het CGI een financieel lastig jaar doormaakte, terwijl wij het ondanks de crisis nog goed deden. De Gaza-oorlog bracht de wending. Het CGI deed een noodoproep om te geven voor de getroffen gebieden. Hierop is massaal gereageerd. Een bemoediging voor ons werk en een bevestiging van de Heer. Het CGI bracht van september tot december De Messias van Israel op de buis. In 13 uitzendingen kregen we op Family7 TV een kennismaking met de Messiaanse gemeenten in Israel en hun geloof. Dit alles zorgde samen met de publicatie van het bovengenoemde boek voor extra beweging bij het CGI. Hieronder worden de verschillende onderdelen uitgewerkt en toegelicht: CGI Personeel Als betaalde staf functioneert een parttime directeur (0,7 fte) hoewel hij zijn functieopvatting al jaren ruimer invult. Ten behoeve van de administratie werkt extern een parttime administrateur (0,1 fte). Verder zijn er verschillende vrijwilligers actief; Onderwijs, Gebedswerk, ICT, Adresbeheer, Frontoffice en PR. Dit jaar kon ook een coördinator worden aangesteld voor de Reizen.

4 CGI Gemeentebanden Inmiddels heeft het CGI voor 26 kerkelijke gemeenten in Nederland bemiddeld in het aangaan van een gemeenteband met een Messiaanse gemeente in Israël. Dit versterkt de onderlinge banden maar ook de relatie met het CGI. CGI Communicatie Naast de gebruikelijke middelen, zoals Gemeentenieuws en Gebedsmuur, heeft het CGI in 2014 ook televisie ingezet in de communicatie. In samenwerking met Family7 TV heeft het CGI een 13-delige TV-serie geproduceerd over de messiaanse gemeenten in Israël getiteld De Messias van Israël. Deze serie, die van september tot december op de buis was, bracht veel nieuwe contacten en financiën. De groei van contacten bleek vooral uit het aantal hits (22.000) op de website gedurende de uitzending op Family7. En ook konden gedurende die periode 300 nieuwe gevers worden genoteerd. Ook kreeg het CGI aandacht in het Family7 magazine gekoppeld aan fondswerving. En interviews via CIP.nl en EO Radio en Café Tinto op Family7 TV. CGI Samenwerking Met vier collega organisaties hebben wij een direct samenwerkingsverband. Samen met de Internationale Christelijke Ambassade in Jerusalem (ICEJ) werken wij aan de jaarlijkse Gebedsdagen in maart en oktober. Met Christenen voor Israel hebben wij een samenwerking op het gebied van lezingen/onderwijs. En iedere maand verzorgt de directeur een inhoudelijke behandeling van de Torahlezing op RadioISraël.nl. Daarnaast promoten wij deelname aan de Kesjercursus van Stichting Shoresh. Voor de toerusting van voorgangers en predikanten werkt het CGI samen met Peter en Vanessa Steffens. Het CGI verzorgt de organisatie van hun studiereizen. CGI Reisbureau In de eerst helft van het jaar vond de gemeentereis van Leeuwarden plaats. Voor het najaar stonden drie reizen op de planning. Dat werd onder andere wreed verstoord door de Gaza-oorlog. De gevolgen zijn dat mensen schuw zijn geworden om naar gevaarlijke gebieden te gaan. Daarvoor baseert men zich op journaalbeelden, die vaak negatief gekleurd zijn als het over Israël gaat. Het eindresultaat is dat alle reizen voor 2014 moesten worden gecanceld vanwege te weinig deelname. Positief is echter dat wij Carla Pouleijn konden aanstellen als vrijwillige coördinator en tourleader voor de reizen.

5 CGI Onderwijs Op verschillende plaatsen in Nederland zijn studies gegeven. In het Leerhuis op RadioIsrael.nl, in Lelystad, Alkmaar, Aalsmeer, Nijkerk, De Bilt, Andijk, Buitenpost, Groningen en Zoetermeer. Sommige van deze studies zijn in samenwerking gedaan met Christenen voor Israël (Nijkerk en Andijk). In samenwerking met de Internationale Christelijke Ambassade Jerusalem (ICEJ) is een seminar verzorgd op het Israelweekend op De Betteld. Tijdens de zomerperiode organiseerde het CGI de spreekbeurten met Yossi Ovadia uit Karmiel in Aalsmeer, Maarssen en Soest. Terwijl in het najaar Victor Kalisher sprak op de Israeldag van het CGI in het kader van het 30-jarige bestaan. Dit jaar is er een opmerkelijke toename van het aantal spreekbeurten waar te nemen. Deze spreekbeurten worden verzorgd door verschillende sprekers. CGI Front- en Backoffice Dat we nog een heel jaar nodig zouden hebben om het adressenbestand op te schonen en te verbeteren had niemand verwacht. Adresbeheer heeft veel tijd en energie gestoken in een werkbaar bestand. Het systeem is nu voorbereid op koppeling met de website (online beheer) en bankrekening (koppeling adressen met donaties). Hierdoor kan ons inzicht in de giftenstroom worden vergroot. Voor frontoffice is een tijdelijke invulling gevonden in een vrijwilligster. Het betreft gaat hier om telefoondiensten. CGI uitgeverij Het jarenlange distributiekanaal Johannes Multimedia kwam tot een einde waardoor de boeken niet meer via de reguliere boekwinkels te koop zijn. Nu was de verkoop tot een minimum gedaald. In 2015 zullen we via een nieuw distributiekanaal de boeken aanbieden. Tot die tijd zijn de boeken via eigen kanalen verkrijgbaar. Het boek Wortels van ons Geloof is nagenoeg uitverkocht en zal medio 2015 in herdruk verschijnen. De vertaling van het boek Enter the Rest van Israel Harel heeft langer tijd gevraagd. Vlak voor het einde van het jaar was de vertaling gereed. CGI Projecten In het voorjaar is nog uitvoering gegeven aan het in kaart brengen van de Messiaanse gemeenten in Israël. De financiële situatie liet het niet meer toe hier nog vorm aan te geven in de rest van het jaar. Tijdens de zomermaanden is er een noodhulp op gang gebracht om de getroffen gemeenten rond Gaza te ondersteunen. Dit heeft euro opgebracht. Daardoor konden wij vele gemeenten vertroosten en stimuleren.

6 CGI Gebed Een opvallende groei van het aantal bidders valt op te merken in Dit komt omdat wij vanaf 2014 alle ons bekende adressen gebruiken om Gebedsmuur toe te sturen (wie dat niet wenst kan zich daarvoor afmelden). Maar er is ook een forse toename in aanmeldingen sinds de Gazaoorlog en de uitzendingen op Family7. De coördinator Gebed onderhoudt de contacten met gebedsgroepen in Nederland (afnemers) én Messiaanse gemeenten in Israël (toeleveranciers). Enkele cijfers: Algemene Inkomsten CGI Jaar Inkomsten perc t.o.v Project giften CGI (incl Noodhulp) Giften totaal CGI , Groei aantal adressen Gebedsmuur Gemeentenieuws ) ) vervuilde bestanden )

7 Toename spreekbeurten

Vanuit verschillende invalshoeken zullen wij hieronder verslag doen van de activiteiten in het afgelopen jaar.

Vanuit verschillende invalshoeken zullen wij hieronder verslag doen van de activiteiten in het afgelopen jaar. Jaarverslag directie 2015 2015 zal het jaar ingaan als het jaar van de transities. In veel organisaties verschuiven evenals in het CGI mensen naar andere posities of nemen andere taken op zich. Het is

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Sisters of Nazareth-Haifa

Stichting Vrienden van de Sisters of Nazareth-Haifa Stichting Vrienden van de Sisters of Nazareth-Haifa Jaarverslag 2013 1 Inhoudsopgave 1. Van de voorzitter... 3 2. Doelstelling... 4 3. Bestuur... 5 3.1. Vergaderingen... 5 4. Financiën... 6 5. Communicatie...

Nadere informatie

Stichting Comité Gemeentehulp Israël te Apeldoorn. Rapport inzake de jaarrekening 2014. Uitgebracht op 21 mei 2015 RSIN: 807863166

Stichting Comité Gemeentehulp Israël te Apeldoorn. Rapport inzake de jaarrekening 2014. Uitgebracht op 21 mei 2015 RSIN: 807863166 Stichting Comité Gemeentehulp Israël te Apeldoorn Rapport inzake de jaarrekening 2014 Uitgebracht op 21 mei 2015 RSIN: 807863166 KvK-nummer: 34114422 Comité Gemeentehulp Israël Postbus 795 7301 BA Apeldoorn

Nadere informatie

Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland. Beleidsplan

Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland. Beleidsplan Beleidsplan 2017-2019 Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland 15-8-2017 Inhoud Achtergrond stichting... 2 Bestuur & Directie... 2 Missie en Visie... 3 Missie... 3 Visie... 3 Strategische doelstellingen...

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Open Hof

Jaarverslag 2014 Stichting Open Hof Jaarverslag 2014 Stichting Open Hof Verslag bestuur Inleiding Voor u ligt het Jaarverslag 2014 van de Stichting Open Hof. Deze Stichting beheert het pand De Open Hof, aan Om en Bij 116 in Den Haag. In

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Sisters of NazarethHaifa

Stichting Vrienden van de Sisters of NazarethHaifa Stichting Vrienden van de Sisters of NazarethHaifa Jaarverslag 2015 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Doelstelling... 4 Bestuur... 4 Vergaderingen... 4 Activiteiten... 4 Communicatie...

Nadere informatie

Voorstel voor Broederraad 12 januari 2006

Voorstel voor Broederraad 12 januari 2006 Inhoudsopgave 1 Inleiding...2 2 Zendingsopdracht...2 3 Zendingsvisie EGHW...2 4 Ondersteuning zendelingen...3 4.1 Gebed...3 4.2 Financiële steun...3 4.3 Contacten met Thuisfrontcommissies...4 4.4 Bemoediging

Nadere informatie

Stichting Geloofshelden

Stichting Geloofshelden Stichting Geloofshelden Jaarverslag 2017 Amerongen - 1 maart 2018 STICHTING GH - JAARVERSLAG 2017 1 Introductie In 2016 hebben we het begrip 'relatie' als speerpunt genomen. In het jaar 2017 zijn we hier

Nadere informatie

Mét code voor 11 online video s!

Mét code voor 11 online video s! Mét code voor 11 online video s! 5 Voorwoord Mijn eerste kennismaking met de bijbelstudies van Beth Moore was in 2006 in onze gemeente in Amerika. Mijn echtgenoot Mark had kort daarvoor zijn baan opgezegd

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Heartlink. Juni Stichting Heartlink Pagina 1 van 7

Jaarverslag Stichting Heartlink. Juni Stichting Heartlink Pagina 1 van 7 Jaarverslag 2016 Stichting Heartlink Juni 2017 Stichting Heartlink Pagina 1 van 7 Inhoud 1 Verslag van het Bestuur... 3 2. Balans per 31 december 2016... 5 3. Staat van baten en lasten over 2016... 7 Stichting

Nadere informatie

BEEK FM. Beleidsplan Vastgesteld op Beleidsplan Beek FM

BEEK FM. Beleidsplan Vastgesteld op Beleidsplan Beek FM BEEK FM Beleidsplan 2018 Vastgesteld op 8-11-2018 INLEIDING Dit is het eerste beleidsplan van de in het najaar van 2018 opgerichte stichting Beek FM. De oprichting van de stichting en het opstellen van

Nadere informatie

Samen verder. Beleidsplan stichting Family Care 2015

Samen verder. Beleidsplan stichting Family Care 2015 Samen verder Beleidsplan stichting Family Care 2015 Samen verder In 2014 werden de voormalige zelfstandige stichtingen Voorkom!, Chris en Stay Clean samengebracht in een nieuwe, gezamenlijke stichting:

Nadere informatie

Stichting Geloofshelden

Stichting Geloofshelden Stichting Geloofshelden Jaarverslag 2016 Amerongen - 23 februari 2017 STICHTING GH - JAARVERSLAG 2016 1 Introductie In 2015 is er een start gemaakt met de nodige veranderingen. In het bestuur is er hard

Nadere informatie

Financieel Controller en Administrateur bij hulporganisatie.

Financieel Controller en Administrateur bij hulporganisatie. Vastenaktie Nederland Financieel Controller en Administrateur bij hulporganisatie. Wie zijn wij: De stichting Vastenaktie Nederland is een R.-K. hulporganisatie die in Nederland geld werft, met name in

Nadere informatie

Beleidsnotitie 2010-2015

Beleidsnotitie 2010-2015 Stichting Winstuitverlies Oosterlaan 108 8072 CA Nunspeet Opgesteld door : H.J. Koetsier Datum : September 2010 Inhoud Voorwoord/inleiding... 3 1. Strategie... 4 1.1 Kernprincipes en uitgangspunten...

Nadere informatie

Jaarverslag SOFAK 2014. Stichting Ondersteunings Fonds Allochtone Kerken. Jaarrekening 2O14

Jaarverslag SOFAK 2014. Stichting Ondersteunings Fonds Allochtone Kerken. Jaarrekening 2O14 Stichting Ondersteunings Fonds Allochtone Kerken Jaarrekening 2O14 1 Colofon Stichting OndersteuningsFonds Allochtone Kerken Wildenburg 1 3058 Z T ROTTERDAM info@sofak.ni www.sofak.nl kvk-nummer: 41190406

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2016

Beleidsplan 2015-2016 Beleidsplan 2015-2016 Vertelt onder de volken zijn heerlijkheid, onder alle natiën zijn wonderen. Psalm 96:3 Beleidsplan Strijen, juni 2015 Inhoudsopgave Voorwoord...1 1 Stichting Hope 4 the Nations...2

Nadere informatie

Projectrapportage noodhulp Syrie

Projectrapportage noodhulp Syrie Introductie Deze rapportage geeft een beeld van de voortgang en de resultaten van het noodhulpproject Syrië, waaraan de Generale Diaconale Commissie van de Hersteld Hervormde Kerk een bijdrage van 25.000,-

Nadere informatie

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2013

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2013 stichting Er Zijn ANBI verantwoording 2013 Inhoudsopgave: 1 De naam 2 2 RSIN/fiscaal nummer 2 3 Contactgegevens 2 4 Bestuurssamenstelling en namen bestuursleden 2 5 De doelstelling 2 6 Het beleidsplan

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt"

Jaarverslag 2013 Stichting Als kanker je raakt Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt" Inhoudsopgave Bladzijde Voorwoord 3 Bestuurssamenstelling 3 Doelstelling en beleid 4 Organisatie en beloningsbeleid 4 Verslag activiteiten 4 Doelen voor

Nadere informatie

BELEIDSPLAN: versie:

BELEIDSPLAN: versie: BELEIDSPLAN: 2018-2021 versie: 11-10-2018 Inhoud Hoofdstuk 1: Inleiding... 3 Hoofdstuk 2: Visie en Missie... 4 Hoofdstuk 3: Doelstellingen/Activiteiten... 4 Hoofdstuk 4: Organisatie... 5 Hoofdstuk 5: Financiën...

Nadere informatie

WELKOM IN DE KRUISKERK. van de. Vrije Evangelische Gemeente HEERDE. mogen wij ons aan u voorstellen?

WELKOM IN DE KRUISKERK. van de. Vrije Evangelische Gemeente HEERDE. mogen wij ons aan u voorstellen? WELKOM IN DE KRUISKERK van de Vrije Evangelische Gemeente HEERDE mogen wij ons aan u voorstellen? Wie zijn wij? Deze gemeente is de oudste Vrije Evangelische gemeente in ons land. Als stichtingsdatum staat

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. christelijke jongeren enthousiast maken om zich actief in te zetten voor de medemens

Jaarverslag 2012. christelijke jongeren enthousiast maken om zich actief in te zetten voor de medemens Jaarverslag 2012 christelijke jongeren enthousiast maken om zich actief in te zetten voor de medemens Ede, juli 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Horizonjaar ROC Menso Alting College... 4 Netwerk Dien

Nadere informatie

Stichting Encour. Beleidsplan

Stichting Encour. Beleidsplan Stichting Encour Beleidsplan Visie Door het toepassen van Bijbelse financiële principes op elk gebied van het leven neemt stress af en worden mensen schuldenvrij: het geld is niet de baas over de mensen,

Nadere informatie

Zending verbindt. D.V. zaterdag 16 maart: GZB-dag in Barneveld. Driebergen, februari 2019

Zending verbindt. D.V. zaterdag 16 maart: GZB-dag in Barneveld. Driebergen, februari 2019 D.V. zaterdag 16 maart: GZB-dag in Barneveld De GZB-dag trekt jaarlijks zo n 2.000 bezoekers om samen te luisteren naar inspirerende verhalen uit Gods wereldwijde kerk, om te zingen en te bidden, om te

Nadere informatie

Notulen ALV 26-09-2015

Notulen ALV 26-09-2015 Notulen ALV 26-09-2015 1. Opening Voorzitter Wendy Tavenier doet het welkomstwoord. Er zijn nieuwe leden bij en daardoor stelt het bestuur zich nogmaals voor. Vervolgens wordt de ALV gepresenteerd aan

Nadere informatie

Jaarverslag. stichting Waarder Helpt Roemenië. Jaarverslag stichting Waarder helpt Roemenië 2014

Jaarverslag. stichting Waarder Helpt Roemenië. Jaarverslag stichting Waarder helpt Roemenië 2014 Jaarverslag stichting Waarder Helpt Roemenië 2014 Voorwoord: Het jaarverslag 2014 is onze verantwoording voor de activiteiten van stichting Waarder helpt Roemenië in het achterliggende kalenderjaar. De

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING JABES. www.webuildontherock.com. info@www.webuiidontherock.com. Postbus 1083. 1700 BB Heerhugowaard.

JAARVERSLAG STICHTING JABES. www.webuildontherock.com. info@www.webuiidontherock.com. Postbus 1083. 1700 BB Heerhugowaard. JAARVERSLAG STICHTING JABES www.webuildontherock.com info@www.webuiidontherock.com Postbus 1083 1700 BB Heerhugowaard Taxuslaan 2 1702 SC Heerhugowaard. Tel. 072-5722395 -1 Stichting Jabes werd op 22 november

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2018 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2018 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Stichting Vrienden van In de Bres. Verslag activiteiten en financiën 2012

Stichting Vrienden van In de Bres. Verslag activiteiten en financiën 2012 Vrienden van In de Bres helpt medemensen op weg naar herstel Stichting Vrienden van In de Bres zet zich in voor behoud en ontwikkeling van de christelijke identiteit van GGZ In de Bres. De christelijke

Nadere informatie

Stichting SQPN Jaarverslag voor 2010

Stichting SQPN Jaarverslag voor 2010 Stichting SQPN Jaarverslag voor 2010 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Activiteiten... 4 Publiciteit... 5 Externe Contacten... 5 Interne Organisatie... 5 Conclusies en aanbevelingen... 6 Stichting SQPN - Jaarverslag

Nadere informatie

RAPPORT. Aan het bestuur van Stichting Go and Tell Zeewolde. inzake de jaarrekening 2014

RAPPORT. Aan het bestuur van Stichting Go and Tell Zeewolde. inzake de jaarrekening 2014 RAPPORT Aan het bestuur van inzake de jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE RAPPORT 1 Opdracht 2 Algemeen 3 Cash-flow 4 Fiscale positie BIJLAGEN Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2014 2 Staat van inkomsten

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G

J A A R V E R S L A G J A A R V E R S L A G 2009 Oprichting en doel. De stichting Beautiful Kidz Namibia is opgericht op vier april 2008. Het doel van de stichting is het treffen van voorzieningen voor kinderen in nood in Namibië

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Meer dan een lied Rielerweg ZC Deventer. Contactpersoon: Mark Pardijs RSIN:

Jaarverslag Stichting Meer dan een lied Rielerweg ZC Deventer. Contactpersoon: Mark Pardijs RSIN: Jaarverslag 2018 Stichting Meer dan een lied Rielerweg 95 7416 ZC Deventer Contactpersoon: Mark Pardijs 06-81364427 RSIN: 853128637 KvK: 58659080 Inhoud Voorwoord...2 Statutaire doelstelling...3 Activiteiten...4

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

Stichting Bijbel NGT Jaarverslag 2014

Stichting Bijbel NGT Jaarverslag 2014 Stichting Bijbel NGT Jaarverslag 2014 Inhoud Voorwoord...3 Activiteiten...3 Publiciteit...4 Externe contacten...4 Interne organisatie...5 Financiën...6 Conclusie en aanbevelingen...8 2 Voorwoord Op 2 november

Nadere informatie

Financieel verslag Hoop voor Noord 2017

Financieel verslag Hoop voor Noord 2017 Financieel verslag Hoop voor Noord 2017 Cijfers 2017 - Hoop voor Noord 2015 2016 2017 2017 2018 Inkomsten Realisatie Realisatie Begroting Realisatie Begroting Giften en collectes eigen leden 81.754 109.103

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

1. Over Gezinsfundament... 2. 2. Terugblikken en vooruit kijken... 3. 3. Factsheet 2015... 4. 4. Financiën... 6. 5. Contactgegevens...

1. Over Gezinsfundament... 2. 2. Terugblikken en vooruit kijken... 3. 3. Factsheet 2015... 4. 4. Financiën... 6. 5. Contactgegevens... Jaarverslag 2015 Je bent nooit groter dan wanneer je je bukt om een kind te helpen. (Dr. Wess Stafford, voormalig directeur van Compassion International) Inhoudsopgave 1. Over Gezinsfundament... 2 2. Terugblikken

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Stichting You-nited

Jaarverslag 2015 Stichting You-nited Jaarverslag 2015 Stichting You-nited Algemeen De stichting is opgericht op 28 juni 2013. Het bestuur bestaat uit vijf mensen en de stichting is ingeschreven in het handelsregister. Het dossiernummer is

Nadere informatie

STICHTING DE OPENBARING BELEIDSPLAN 2016-2017

STICHTING DE OPENBARING BELEIDSPLAN 2016-2017 STICHTING DE OPENBARING Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 55228801 BELEIDSPLAN 2016-2017 Contactgegevens STICHTING DE OPENBARING Website: www.stichtingdeopenbaring.nl Email: info@stichtingdeopenbaring.nl

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSCENTRALE

VRIJWILLIGERSCENTRALE VRIJWILLIGERSCENTRALE HAARLEM Vacaturebank Trajectbegeleiding Bedrijf & Samenleving Gilde Training - Advies Nieuwe Groenmarkt 51 2011 TV Haarlem Telefoon 023-5314862 info@vwc-haarlem.nl http://www.vwc-haarlem.nl

Nadere informatie

Samen geloven in Nederland. Jaarverslag 2018

Samen geloven in Nederland. Jaarverslag 2018 Samen geloven in Nederland Jaarverslag 2018 Inhoud 1. Voorwoord 2. Verbindende projecten 3. Ondersteuning migranten(kerken) 4. Materiaal 5. Educatie 6. Landenteams 7. Financiën 8. Sponsors en partners

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING JABES. www.stichtingjabes.nl. info@stichtingjabes.nl. Postbus 1083. 1700 BB Heerhugowaard. Taxuslaan 2. 1702 SC Heerhugowaard.

JAARVERSLAG STICHTING JABES. www.stichtingjabes.nl. info@stichtingjabes.nl. Postbus 1083. 1700 BB Heerhugowaard. Taxuslaan 2. 1702 SC Heerhugowaard. JAARVERSLAG STICHTING JABES www.stichtingjabes.nl info@stichtingjabes.nl Postbus 1083 1700 BB Heerhugowaard Taxuslaan 2 1702 SC Heerhugowaard. Tel. 072-5722395 ANBI -1 - Stichting Jabes werd op22november

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Stichting Room 2C Klankbord voor predikanten en zendelingen

Jaarverslag 2012 Stichting Room 2C Klankbord voor predikanten en zendelingen Jaarverslag 2012 Stichting Room 2C Klankbord voor predikanten en zendelingen 31-12-2012 Jaarverslag 2012 Stichting Room 2C Klankbord voor predikanten en zendelingen Inhoudsopgave 1. BESTUURSVERSLAG...

Nadere informatie

Inhoudsopgave... 2. 1 Algemeen... 3 1.1 Gegevens... 3. 1.2 Versiebeheer... 3. 1.3 Verzendlijst... 3. 2 Inleiding... 4 2.1 Aanleiding...

Inhoudsopgave... 2. 1 Algemeen... 3 1.1 Gegevens... 3. 1.2 Versiebeheer... 3. 1.3 Verzendlijst... 3. 2 Inleiding... 4 2.1 Aanleiding... Beleidsplan 2014 Mei 2014 Inhoudsopgave... 2 1 Algemeen... 3 1.1 Gegevens... 3 1.2 Versiebeheer... 3 1.3 Verzendlijst... 3 2 Inleiding... 4 2.1 Aanleiding... 4 2.2 Doelstelling... 4 2.3 Uitgangspunten...

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2014

JAARVERSLAG 2014 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2014 STICHTING NADIA WALTERSINGEL 119 7314NP APELDOORN JAARVERSLAG 2014 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2014 ( Galaten 6 :10) "Laten we dus, daar wij de gelegenheid hebben, doen wat goed is voor

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Hospice en Terminale Zorg Dronten. Bestuursverslag: 2-4. Financieel verslag: 5

Jaarverslag 2014. Stichting Hospice en Terminale Zorg Dronten. Bestuursverslag: 2-4. Financieel verslag: 5 Stichting Hospice Dronten Copernicuslaan 1 8251 AB Dronten www.hospice-dronten.nl info@hospice-dronten.nl Telefoon 0321-767085 Jaarverslag 2014 Stichting Hospice en Terminale Zorg Dronten Bestuursverslag:

Nadere informatie

Inleiding door de burgemeester

Inleiding door de burgemeester Toespraken ter gelegenheid van de uitreiking van Koninklijke Onderscheidingen bij de Algemene Gelegenheid van 2012 (vrijdag 27 april 2012, in de Raadzaal van het gemeentehuis van Soest), uitgesproken door

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag 2014

Inhoudelijk jaarverslag 2014 Inhoudelijk jaarverslag 2014 INHOUD Inleiding 1. Organisatie van de Van der Leeuwstichting 2. Activiteiten van de Van der Leeuwstichting 3. Samenwerkingen van de Van der Leeuwstichting Inleiding Vanaf

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn

Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn Verslag 2016 Activiteiten en mijlpalen 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Begroting 2017 Beleidsplan Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn

Nadere informatie

Jaarverslag Hulpverlening en preventie. Een korte samenvatting van het werk van De Vluchtheuvel in 2015.

Jaarverslag Hulpverlening en preventie. Een korte samenvatting van het werk van De Vluchtheuvel in 2015. Jaarverslag 2015 Een korte samenvatting van het werk van De Vluchtheuvel in 2015. Hulpverlening en preventie Aantal hulpvragen De kerntaak van De Vluchtheuvel was ook in het jaar 2015 het aanbieden van

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Informatie stichting

Inhoudsopgave. Informatie stichting Stichting Earlybirds Beleidsplan 2018 Inhoudsopgave Inleiding 3 Huidig bestuur 4 Interne organisatie 5 Doelstellingen 6 Werkzaamheden 7 Fondsenwerving 7 Beheer van fondsen en vermogen 8 Besteding van fondsen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kidron

Beleidsplan Stichting Kidron Beleidsplan Stichting Kidron 2014-2015 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Inleiding 2 2. Algemeen 2 2.1 Ontstaan Stichting Kidron 2 De naam Kidron 2.2 Stichting Kidron in 2014 3 3. Organisatiestructuur 4 3.1 Bestuur

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Near East Ministry over 2011

Jaarverslag Stichting Near East Ministry over 2011 Jaarverslag Stichting Near East Ministry over 2011 1. Algemene informatie over de organisatie Voor u ligt het jaarverslag 2011 van Stichting Near East Ministry. De Stichting Near East Ministry is opgericht

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen

Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen Artikel 1.1: Doel van het huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement (HR) regelt de gang van zaken binnen Vitiligo.nl in samenhang

Nadere informatie

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2013

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2013 DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2013 Vastgesteld door het bestuur op 26 februari 2014 INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2013 5 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2013

Nadere informatie

Jaarverslag SOFAK 2013. Stichting Ondersteunings Fonds Allochtone Kerken. Jaarrekening 2O13

Jaarverslag SOFAK 2013. Stichting Ondersteunings Fonds Allochtone Kerken. Jaarrekening 2O13 Stichting Ondersteunings Fonds Allochtone Kerken Jaarrekening 2O13 1 Colofon Stichting OndersteuningsFonds Allochtone Kerken Wildenburg 1 3058 Z T ROTTERDAM info@sofak.ni www.sofak.nl kvk-nummer: 41190406

Nadere informatie

Nederlands stamboek IJslandse Paarden

Nederlands stamboek IJslandse Paarden Toelichting begroting 2019 Het NSIJP is een veelzijdige vereniging, Trots op haar leden die zich laten verenigen door hun passie voor het IJslandse paard. De diversiteit van onze vereniging brengt echter

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2015

JAARVERSLAG 2015 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2015 STICHTING NADIA WALTERSINGEL 119 7314NP APELDOORN JAARVERSLAG 2015 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2015 ( Galaten 6 :10) "Laten we dus, daar wij de gelegenheid hebben, doen wat goed is voor

Nadere informatie

KERK EN CHRISTENVERVOLGING christenvervolging

KERK EN CHRISTENVERVOLGING christenvervolging KERK EN CHRISTENVERVOLGING christenvervolging Een onderzoek naar de betrokkenheid van predikanten en voorgangers bij de vervolgde kerk November 2013 Inleiding Hoe 'leeft' het onderwerp christenvervolging

Nadere informatie

STICHTING JONAH. Bettekamp 99. 6712 EJ Ede RSIN 815134526

STICHTING JONAH. Bettekamp 99. 6712 EJ Ede RSIN 815134526 STICHTING JONAH Bettekamp 99 6712 EJ Ede RSIN 815134526 Bestuur De heer L.R. van Drongelen - voorzitter De heer J.A. Knoll - secretaris De heer J.P.Nagtegaal - penningmeester Doelstelling De stichting

Nadere informatie

La vita è bella! Het leven is mooi

La vita è bella! Het leven is mooi La vita è bella! Het leven is mooi Hier zien jullie een aantal foto s van vrienden en activiteiten die ik met vrienden heb gedaan. Links bovenin: Bezoeken van een AS Roma voetbalwedstrijd met collega s

Nadere informatie

Maak God bekend in Hattem!

Maak God bekend in Hattem! Stichting De Fontein Hattem Maar wie gedronken heeft van het water, dat Ik hem zal geven, zal geen dorst krijgen in eeuwigheid, maar het water, dat Ik hem zal geven, zal in hem worden tot een fontein van

Nadere informatie

You never walk alone. Backoffice. maatwerkoplossingen samenwerken/websitemodules schadeafhandeling

You never walk alone. Backoffice. maatwerkoplossingen samenwerken/websitemodules schadeafhandeling You never walk alone Backoffice maatwerkoplossingen samenwerken/websitemodules schadeafhandeling De eerste! Interview met Henk den Uil Ja, het is al bijna 15 jaar geleden, zegt Henk den Uil. Henkie voor

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan

Meerjarenbeleidsplan Meerjarenbeleidsplan 2018-2020 2 Inhoudsopgave Stichtingsinformatie en bestuurssamenstelling Algemene doelstellingen Invulling doelstellingen van het actuele beleid Invulling meerjarendoelstellingen (2018-2020)

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 2. TERUGBLIK OP HET JAAR 2014 2.1 INTERNE BESTUURLIJKE ORGANISATIE 2.1.1 BESTUUR 2.1.2 COORDINATIE 2.2

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s

Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s In dit financieel jaarverslag wordt verantwoording afgelegd over de financiële situatie van stichting De Kroko s in 2014. pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Nederlands stamboek IJslandse Paarden

Nederlands stamboek IJslandse Paarden Toelichting begroting 2019 Het NSIJP is een veelzijdige vereniging, Trots op haar leden die zich laten verenigen door hun passie voor het IJslandse paard. De diversiteit van onze vereniging brengt echter

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering

Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering Inleiding Present Harderwijk heeft als doel een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Wij

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Voorwoord. Activiteiten. Publiciteit. Externe contacten. Interne contacten. Financiën. Conclusies en aanbevelingen

Inhoudsopgave: Voorwoord. Activiteiten. Publiciteit. Externe contacten. Interne contacten. Financiën. Conclusies en aanbevelingen Stichting Earlybirds fotografie Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave: Voorwoord Activiteiten Publiciteit Externe contacten Interne contacten Financiën Conclusies en aanbevelingen Voorwoord Earlybirds fotografie

Nadere informatie

Financieel verslag Hoop voor Noord 2018

Financieel verslag Hoop voor Noord 2018 Financieel verslag Hoop voor Noord 2018 2016 2017 2018 2018 2019 Inkomsten Realisatie Realisatie Begroting Realisatie Begroting Giften en collectes eigen leden 109.103 106.241 107.000 144.947 140.000 Inkomsten

Nadere informatie

Stichting Present Walcheren. Jaarplan 2013

Stichting Present Walcheren. Jaarplan 2013 walcheren Stichting Present Walcheren Jaarplan 2013 2012-12-10 Inhoudsopgave Stichting Present Walcheren... 1 Jaarplan 2013... 1 1. Inleiding... 2 2. Algemene beschrijving Present... 2 3. Beschrijving

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Stichting 113Online

Jaarverslag 2012. Stichting 113Online Jaarverslag 2012 Stichting 113Online Voorwoord Stichting 113Online is er voor iedereen die te maken krijgt met zelfmoord. Voor mensen die zelf suïcidale gedachten of gevoelens hebben, voor mensen die een

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING BUURDERIJ DE WILDE HAAN

JAARVERSLAG STICHTING BUURDERIJ DE WILDE HAAN JAARVERSLAG STICHTING BUURDERIJ DE WILDE HAAN 2014 Algemene beschouwing 2014 was het jaar van de kwaliteitscontrole. In mei heeft de 1 e audit plaatsgevonden door TÜV en bleek dat de Buurderij nog aan

Nadere informatie

Doel en werkwijze Refugium is een noodfonds (stichting) met als doel vluchtelingen die cliënt zijn van VluchtelingenWerk Zeeland te ondersteunen:

Doel en werkwijze Refugium is een noodfonds (stichting) met als doel vluchtelingen die cliënt zijn van VluchtelingenWerk Zeeland te ondersteunen: JAARVERSLAG 2014 Inleiding In dit jaarverslag van Refugium, Noodfonds Vluchtelingen Zeeland, leest u hoe het Refugium in 2014 is vergaan. Dit jaarverslag is in eerste instantie bedoeld voor sponsoren,

Nadere informatie

Het bedrijfsleven in de regio centraal. Detail Ontwerp nieuwe Kamer van Koophandel

Het bedrijfsleven in de regio centraal. Detail Ontwerp nieuwe Kamer van Koophandel Het bedrijfsleven in de regio centraal Detail Ontwerp nieuwe Kamer van Koophandel KvK Den Haag, KvK Rotterdam, KvK Zuidwest Nederland & Syntens maart 2013 KvK verandert mee met maatschappij Samenleving

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft.

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. Van harte welkom! Welkom! Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. U bent te gast in de Hervormde

Nadere informatie

Amsterdam, December 2012

Amsterdam, December 2012 Amsterdam, December 2012 Beleidsplan Muses 2012 2016 1 Hoofdstuk 1 Samenvatting Inleiding Het doel van stichting Muses is om de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten. Enerzijds om hiermee alle

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kidron

Beleidsplan Stichting Kidron Beleidsplan Stichting Kidron 2016-2017 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Inleiding 2 2. Algemeen 2 2.1 Ontstaan Stichting Kidron 2 2.2 Stichting Kidron in 2016 2 3. Organisatiestructuur 3 3.1 Bestuur 3 3.2 Medewerkers

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2019 Streekgemeente Oost Groningen VOORWOORD De kerk bestaat in de huidige protestantse vorm al enkele honderden jaren. Jaren waarin de kerk het zonder beleidsplan kon stellen. Toch heeft

Nadere informatie

Amsterdam Rotterdam UTRECHT

Amsterdam Rotterdam UTRECHT Amsterdam Rotterdam UTRECHT Inleiding Clipit onderzoekt regelmatig de berichtgeving rondom de grootste steden van Nederland. We vergelijken de steden op punten als aantal berichten, PR-waarde en sentiment,

Nadere informatie

Jaarplan SOPOH 2014-2018. Personeel. Onderwijs. Organisatie. Voor ieder kind het beste bereiken, met passie, plezier en professionaliteit.

Jaarplan SOPOH 2014-2018. Personeel. Onderwijs. Organisatie. Voor ieder kind het beste bereiken, met passie, plezier en professionaliteit. SOPOH Jaarplan 2014-2018 Voor ieder kind het beste bereiken, met passie, plezier en professionaliteit Personeel Onderwijs Organisatie Huisvesting Pr-Marketing Financiën 1 Voorwoord Stichting Openbaar Primair

Nadere informatie

Stichting Sizanani Amsterdam

Stichting Sizanani Amsterdam Stichting Sizanani Amsterdam Rapport jaarrekening 1 maart 2013-28 februari 2014 Adres: Willem Pijperstraat 172 2551 CP s-gravenhage KvK no.: 41213848 1 JAARVERSLAG 2013-2014 INHOUD Paginanummer 1. Bestuur

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2015 Stichting Kaleb

Sociaal Jaarverslag 2015 Stichting Kaleb Sociaal Jaarverslag 2015 Stichting Kaleb 1 Inleiding... 3 Agenda activiteiten + verantwoordelijken bestuur voor 2015... 4 Bestuursvergaderingen... 5 De visie van het bestuur... 5 Hoe zijn de activiteiten

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Als je hulp van een ander accepteert Betekent dat niet dat je hebt gefaald. Het betekent dat je er niet alleen voor staat. 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3

Nadere informatie

G-time Citychurch is 1 maart 2016 opgericht. Gtime is in het handelsregister geregistreerd als kerkgenootschap onder KvK nr 65565940.

G-time Citychurch is 1 maart 2016 opgericht. Gtime is in het handelsregister geregistreerd als kerkgenootschap onder KvK nr 65565940. Beleidsplan 2016 Gtime Citychurch Dit beleidsplan is vastgesteld in de stafteamvergadering dd. 17 mei 2016. De meest actuele en geldende versie van dit beleidsdocument is te downloaden via de site www.gtimcitychurch.nl.

Nadere informatie

Er is Hoop Visie en doelstellingen Beleidsplan

Er is Hoop Visie en doelstellingen Beleidsplan Er is Hoop Visie en doelstellingen Beleidsplan 2014-2018 Zwolle, september 2014 1 van 6 Achtergrond bij Visie Er is Hoop Zwolle De afgelopen jaren zijn de activiteiten die door de stichting Er is Hoop

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Amani Straatkinderen Tanzania

Stichting Vrienden van Amani Straatkinderen Tanzania Jaarverslag 2017 Stichting Vrienden van Amani Straatkinderen Tanzania Stichting Vrienden van Amani Straatkinderen Tanzania Tjarda van Starkenborghweg 16 9954 TS Tinallinge 0595-441744/+31 55 750 6094 Rekeningnr.:

Nadere informatie

Stichting XiE, Christus in Enschede

Stichting XiE, Christus in Enschede Stichting XiE, Christus in Enschede Jaarverslag 2013 Enschede, 20 maart 2014 Inhoudsopgave 1. Jaarverslag bestuur 1.1 Algemeen 1.2 Verantwoording en verslag activiteiten 2013 2. Jaarrekening 2013 2.1 Balans

Nadere informatie

Welkom. Wees waakzaam, sta vast in het geloof, wees manmoedig, wees sterk. Laat alles bij u in liefde gebeuren. 1 Corinthiërs 16:13 (HSV)

Welkom. Wees waakzaam, sta vast in het geloof, wees manmoedig, wees sterk. Laat alles bij u in liefde gebeuren. 1 Corinthiërs 16:13 (HSV) Welkom Wees waakzaam, sta vast in het geloof, wees manmoedig, wees sterk. Laat alles bij u in liefde gebeuren. 1 Corinthiërs 16:13 (HSV) Informatieblad van 12 juli 2015 Week 29 : Agenda 12 t/m 18 juli

Nadere informatie

Bankrekening: NL32RABO Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr

Bankrekening: NL32RABO Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr www.lourdesactiealkmaar.nl Bankrekening: NL32RABO0178067229 Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr. 37146165 Inhoudsopgave Verslag van het bestuur... 3 Bedevaarten... 3 60-jarig jubileum...

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding. 2. Initiatiefnemers: Erica en Henk Duenk 2.1. Achtergrond 2.2. Roeping

Inhoudsopgave. 1. Inleiding. 2. Initiatiefnemers: Erica en Henk Duenk 2.1. Achtergrond 2.2. Roeping Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Initiatiefnemers: Erica en Henk Duenk 2.1. Achtergrond 2.2. Roeping 3. De stichting: His Healing Voice 3.1. Visie 3.2. Strategie 3.2.1. Conferenties 3.2.2. Breakthrough 3.2.3.

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016 2018 Stichting Draagt Elkanders Noden - Werkgroep Ede - Werkgroep Rhenen - Werkgroep Waardenburg Inhoudsopgave 3 Inleiding... 4 Grondslag en doel...4 Missie... 4 Visie 4 Doelstellingen.5

Nadere informatie

.. Keert de wal het schip en breekt nood de wet.

.. Keert de wal het schip en breekt nood de wet. Ontwerp-huishoudelijk reglement van de Jawa/Cz Club Nederland Op grond van artikel 20 van de statuten. Toelichting: Alhoewel een huishoudelijk reglement niet lijkt te passen bij een vereniging die als

Nadere informatie