Coöperatieinformatie. ICSE Coöperatief U.A

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Coöperatieinformatie. ICSE Coöperatief U.A. 1-11-2014"

Transcriptie

1 2014 Coöperatieinformatie ICSE Coöperatief U.A

2 INHOUDSOPGAVE FLEXIBELE EN DUURZAME INZETBAARHEID... 2 COÖPERATIE INTRODUCTIE... 2 COÖPERATIEF ONDERNEMERSCHAP... 4 ONDERNEMEN ALS ZELFSTANDIG PROFESSIONAL... 4 ONDERNEMEN ALS PROFESSIONAL... 4 ONDERNEMEN ALS BURGER OF VRIJWILLIGER... 4 COÖPERATIE SERVICES... 5 KENNISDELING & CO-CREATIE... 5 FLEXIBELE ARBEIDSCOMMUNITY... 6 STEDELIJKE WERKCOÖPERATIES... 7 CO-WORKING SERVICES... 7 BRANDING & POSITIONERING... 9 CLOUD COMPUTING SERVICES COÖPERATIE CLUSTERS ENERGY SERVICE COÖPERATIE HEALTH & CARE SERVICE COÖPERATIE MATERIAL SERVICE COÖPERATIE COÖPERATIE CO-OWNERS ICSE CO-FOUNDERS ICSE CORE MEMBERS ICSE CO-CREATIE- EN PROJECT MEMBERS LEDENRAADVERGADERING DOMESTIC REGULATIONS Het ICSE biedt als werkcoöperatie een flexibele arbeidscommunity die u nieuwe manieren van werken biedt. U heeft hierbij meer mogelijkheden voor duurzame innovatie, flexibiliteit en risicoafdekking. Wij werken met co-creatie en coöperatief ondernemerschap aan innovatieve, duurzame- en sociale projecten in de gebieden energy, health & care en materials. Patrick van Deursen Co-Founder

3 Flexibele en duurzame inzetbaarheid Het aantal ZP ers groeit. Achter deze flexibele schil gaat een belangrijke ontwikkeling schuil. Steeds meer bedrijven doen een beroep op de zelfstandige zonder personeel (ZP er). En het aantal ZP ers op wie een onderneming regelmatig een beroep doet, vormt de flexibele schil. Voor grote bedrijven blijkt een flexibele schil dé manier om te reageren op de conjuncturele ups en downs. Bij ZP -ers bestaat in toenemende mate de behoefte om zichzelf te organiseren middels netwerken en coöperaties. Omdat de kracht van de coöperatieleden gezamenlijk sterker is dan de som der delen en meer impact heeft dan van elk lid individueel. Veel ZP -ers zijn goed op hun vakgebied echter werken graag samen met zelfstandige professionals. Dit geeft meer plezier in het werken als professional waarbij belangrijke risico gebieden ook beter afgedekt kunnen worden. Coöperatie introductie Het ICSE ontwikkelt innovatieve en coöperatieve werkvormen voor duurzame professionals waarbij het delen van kennis, faciliteiten en middelen belangrijke instrumenten zijn voor waarde creatie. Het ICSE verbindt als werkcoöperatie duurzame professionals met elkaar én met opdrachtgevers voor het versterken van duurzaam ondernemerschap. In de praktijk vindt innovatie steeds vaker plaats in clusters van bedrijven, kennis- en overheidsinstellingen.

4 Co-creatie geeft hierbij meer mogelijkheden tot het creëren van oplossingen en samenwerkingen. Het ICSE werkt met flexibele teams bestaande uit coöperatie leden die gezamenlijk de coöperatie en haar projecten ontwikkelen. Het ICSE is een coöperatieve projectorganisatie die zelfstandige professionals, professionals en ondernemende burgers met elkaar verbindt én met opdrachtgevers voor het versterken van duurzaam ondernemerschap. Het ICSE Coöperatief U.A. ontwikkelt haar dienstverlening dynamisch voor haar coöperatieleden voor het versterken van duurzaam ondernemerschap. Voor het ontwikkelen van projecten wordt vanuit lokale stedelijke regio s gewerkt met zelfstandige lokale werkcoöperaties die een eigen bestuur hebben. In 2014 zijn de eerste lokale werkcoöperaties opgericht in de stedelijke regio s Eindhoven en Tilburg. Dit zijn ICSE Coöperatief Eindhoven U.A. en ICSE Coöperatief Tilburg U.A., zelfstandige coöperaties. De ICSE Core leden hebben ieder een specifieke rol binnen de ICSE Coöperatie. ICSE Coöperatief U.A. heeft geen aandeelhouders, maar leden met duurzame- en sociale ambities die gezamenlijk de coöperatie vormen, ontwikkelen en besturen. Een coöperatie biedt steeds vaker een uitkomst voor complexere vraagstukken die u alleen niet kunt oplossen. U kunt gezamenlijk ondernemen zonder dat u uw eigen zelfstandigheid hoeft op te geven.

5 Het ICSE is zelf een coöperatie en heeft bijzondere ervaring op het vlak van coöperaties, cocreatie, duurzame en sociale innovaties. U kunt lid worden van de ICSE coöperatie. Daarnaast kunt u ook de oprichting en de ontwikkeling van een nieuwe coöperatie laten begeleiden door de ICSE coöperatie. Wij onderscheiden ons hierbij met een unieke co-creatie werkwijze. Het ICSE ontwikkelt innovatieve en coöperatieve werkvormen waarbij het delen van kennis, faciliteiten en middelen belangrijke instrumenten zijn voor waarde creatie. In de praktijk vindt coöperatie, co-creatie en innovatie steeds vaker plaats in clusters van burgers, bedrijven, kennis- en overheidsinstellingen die via samenwerking gezamenlijk meer weten te bereiken. Coöperatief Ondernemerschap Wie met zijn tijd meegaat, kiest voor coöperatief ondernemerschap. Het ondernemerschap kenmerkt zich door een houding van zelfstandigheid, durf, initiatief en creativiteit. Want dat is ondernemerschap volgens ICSE: gedrag dat zich kenmerkt door lef en authenticiteit. Het coöperatief ondernemen geeft meer mogelijkheden om gezamenlijk te ondernemen. Het ICSE geeft u hierbij de mogelijkheid om dit vanuit verschillende rollen te doen. Ondernemen als zelfstandig professional Veel zelfstandige professionals (ZP-ers) vinden het prettig om samen te werken met ZP-ers. Dit kan vanuit de ICSE coöperatie waarbij u tevens de mogelijkheid heeft om richting opdrachtgever een sterkere propositie te realiseren. Voor de startende ZP-er kan het een unieke mogelijkheid zijn om een steilere groeicurve te doorlopen. Het ondernemerschap kent immers diverse uitdagingen waarbij er veel van u verwacht wordt. Het ICSE biedt u mogelijkheden voor intervisie waardoor leden van elkaar leren. Ondernemen als professional Het ondernemerschap beperkt zicht niet uitsluitend tot de zelfstandig professional. U kunt ook als medewerker voor een organisatie in een ondernemende rol actief zijn. Het ondernemende gedrag speelt een belangrijke rol in het omzetten van ideeën in concrete vernieuwingen. Het ondernemerschap kan gaan over innovaties in het aanbod van producten en diensten. Het kan ook een belangrijke rol spelen bij veranderingen in het werkproces in de organisatie. Het ICSE geeft specifieke mogelijkheden voor ondernemende professionals. Ondernemen als burger of vrijwilliger De ICSE Coöperatie geeft ondernemende burgers die als vrijwilliger actief zijn mogelijkheden voor persoonlijke-, project- en organisatieontwikkeling. Het geeft u de mogelijkheid om actief kennis te delen rondom specifieke gebieden waarbij zowel lokaal als bovenlokaal samengewerkt kan worden. Het geeft ondernemende burgers meer verbindingen met professionals waardoor bijzondere kruisbestuiving kan ontstaan.

6 Coöperatie Services Kennisdeling & Co-Creatie Co-creatie is een creatief- en sociaal proces gebaseerd op samenwerking en multiple stakeholders die gezamenlijk gericht zijn op waarde creatie. Co-creatie is een steeds belangrijker instrument voor het ontwikkelen van organisaties, strategie, producten, services en samenwerkingsverbanden. Het ICSE faciliteert co-creatie via laagdrempelige co-creatie meetings en specifiek op maat voor individuele opdrachtgevers. Co-creatie is gericht op de onderling interactie tussen interne en externe deelnemers rondom specifieke thema's en vraagstukken die zorgvuldig geselecteerd worden. Bij co-creatie staan de deelnemers centraal waarbij er vanuit diverse dimensies kruisbestuiving kan plaatsvinden. De deelnemers hebben een gemeenschappelijke interesse in het onderwerp bijvoorbeeld de gezondheidszorg echter kunnen verschillende en diverse belangen hebben. Co-creatie geeft bijzondere mogelijkheden voor nieuwe ontwikkeling die op diverse dimensies tegelijkertijd kan plaatsvinden. Het ICSE geeft mogelijkheden om deel te nemen aan co-creatie meetings voor het ontwikkelen van je coöperatie netwerk en het verhogen van je kennis rondom actuele thema s en duurzame- en sociale innovatie vraagstukken. Co-Creatie meetings kennen een laagdrempelig karakter waarbij open innovatie co-creatie tussen coöperatieleden en de community gestimuleerd wordt.

7 Flexibele arbeidscommunity Het ICSE biedt als werkcoöperatie een flexibele arbeidscommunity die u nieuwe manieren van werken biedt. Het geeft meer mogelijkheden voor duurzame innovatie, flexibiliteit en risico afdekking. Het aantal vaste arbeidsplaatsen fluctueert in de tijd waarbij met name de flexibele arbeidsmarkt de laatste jaren sterk toeneemt. Het aantal zelfstandige professionals (ZP-ers) groeit. In toenemende mate organiseren ZP-ers zichzelf middels netwerken en coöperaties. Op een organische wijze ontstaat hier ruimte voor een nieuwe vorm tussen vaste medewerkers en de flexwerkers, zijnde de coöperatieve vorm. Vast Personeel Loyaliteit & Cultuur Vast contract Coöperatie(s) Innovatie & Flexibiliteit Co-Creatie Methodiek Delen kennis, faciliteiten en middelen Flexibel personeel Éénpitters en uitzendkrachten ZP-ers Opdrachtbasis Een coöperatie geeft u de mogelijkheid om duurzaam de juiste balans te ontwikkelen tussen flexibiliteit in de arbeidspool en zekerheid over de geleverde kwaliteit. Een coöperatie geeft u tevens de mogelijkheid om meer kruisbestuiving te realiseren tussen vaste werknemers en flexwerkers. Docent Gerard Brands en Lector Jan Bernards van Fontys Toegepaste Natuurwetenschappen in het Laboratorium dat door Fontys beschikbaar gesteld wordt voor co-creatie activiteiten en innovatieonderzoek. De coöperatie geeft u nieuwe mogelijkheden om uw capaciteit flexibeler te organiseren waarbij u diverse mogelijkheden heeft om kennis, faciliteiten en middelen te delen.

8 Stedelijke werkcoöperaties Via het ICSE krijg je toegang tot coöperatieve contacten voor het maken van nieuwe verbindingen en het genereren van opdrachten die met andere professionals uitgevoerd kunnen worden. Samen sterker, dat is het idee! Multidisciplinaire professionals die elkaar in de praktijk aanvullen en versterken bij het ontwikkelen van duurzaam ondernemerschap. Het ICSE werkt met werkcoöperaties die vanuit stedelijke regio s georganiseerd zijn. De eerste werkcoöperaties zijn ICSE Coöperatief Tilburg U.A. en ICSE Coöperatief Eindhoven U.A. De coöperaties zijn financieel zelfstandig en hebben een eigen bestuur. Bij ieder project bepalen de betrokken coöperatie leden gezamenlijk op welke wijze het project georganiseerd wordt. Een lid kan zelf projecteigenaar zijn en gedurende het gehele project zelf aan het roer blijven staan. Daarnaast bestaat tevens de mogelijkheid om de regie van een project over te dragen aan een projectmanager. Co-working services Kenniswerkers kunnen op allerlei plekken werken. En op verschillende plaatsen tegelijkertijd aanwezig zijn. Fysiek op de ene, virtueel op de andere. Digitale informatie is overal beschikbaar. Het ICSE werkt met co-working services vanuit diverse locaties in Eindhoven en Tilburg. Het delen van kennis, faciliteiten en middelen staat centraal binnen het coöperatieve samenwerkingsmodel. Afhankelijk van de aard van de werkzaamheden kiezen professionals een werklocatie waarvoor per locatie specifieke voorwaarden van toepassing zijn. Strijp-S Werken op Strijp-S, het creatieve kloppende hart van Eindhoven, betekent werken in een levendige en innovatieve omgeving! Een van oudsher inspirerende plek, waar ook nu nog volop ontwikkeld wordt en nieuwe initiatieven door kruisbestuivingen als paddenstoelen uit de grond schieten. Een living lab op het snijvlak van technologie, innovatie, duurzaamheid, creativiteit en design. Het ICSE werkt op Strijp-S vanuit S-Clusiv. De kracht van S-CLUSIV zit in de karakteristieke beeldwaarde van de locaties, oude Philips fabrieken met loft-achtige ruimten. Daarnaast biedt het een open werkstructuur met als doel synergie tussen huurders te bevorderen. S-CLUSIV heeft er variatie aan werkplekken die op maandbasis (of langer) gehuurd kunnen worden.

9 S-CLUSIVE op de begane grond van het gebouw de Videolab op Strijp-S S-CLUSIV is bedoeld om jonge ondernemers, die elkaar versterken in verschillende disciplines, te faciliteren in de behoefte om in een professionele omgeving klanten en relaties te ontvangen. Dit vertaalt zich in het beschikbaar stellen van exclusieve, volledig ingerichte werkplekken voorzien van een uitgebreid en flexibel servicepakket tegen een aantrekkelijke prijs. Stichting Bezinnings- en Ontmoetingscentrum, SBO St. Joseph Bezinning is van oudsher ingeweven in de kloostertraditie - ora et labora - bidden en werken in een vruchtbare balans. SBO St. Joseph wil die traditie voortzetten op een eigentijdse manier door ruimte te bieden voor bezinning en ontmoeting aan iedereen die gebruik wil maken van de mogelijkheden van ons gebouw en het park. De ontvangstruimte bij Stichting Bezinnings- en Ontmoetingscentrum, SBO St Joseph in Eindhoven

10 Coöperatie Midpoint Center For Social Innovation Het Center for Social Innovation op (CSI) is een broedplaats van ondernemerschap en innovatie met als ultiem doel: het creëren van maatschappelijke en economische waarde. CSI is gevestigd in de voormalige Smederij waar nieuwe bedrijvigheid een kans krijgt. Dit deel van de oude werkplaats vormt een broedplaats door tijdelijke functies ruim baan te geven. Dit gebeurt door het mengen van functies en gebruikers en door het smeden van nieuwe verbindingen die elkaar versterken. Het CSI biedt in Gebouw 88 ook mogelijkheden voor het flexibel werken. Naast kantoren en werkplekken biedt de Smederij ook ruimte aan kleinschalige evenementen en bijeenkomsten. Het CSI is gevestigd in gebouw 88 Branding & positionering De mogelijkheid om jezelf persoonlijk en/of jouw product en/of dienstverlening en/of organisatie direct in de markt te positioneren en te ontwikkelen op het vlak van duurzame- en sociale innovatie. Het ICSE heeft op het vlak van duurzame innovatie een positie opgebouwd waar coöperatie leden zowel als collectief als individueel van kunnen profiteren. In de praktijk kost het veel tijd en geld om een merk te ontwikkelen en te onderhouden. Faciliteiten hierbij zijn onder meer het gebruik van , website en de huisstijl voor enkele basis zaken zoals visitekaartjes, briefpapier en diverse overige bedrijfsfaciliteiten.

11 Cloud computing services Ieder coöperatie lid heeft de beschikking over professionele cloud computing services van eenvoudige communicatie functionaliteiten tot geavanceerde CRM faciliteiten, project management- en financiële tools. Een coöperatie lid heeft 24 uur per dag in the cloud toegang tot het ICSE Social Enterprise systeem. Sales Force Chatter is voor actieve coöperatieleden gratis toegankelijk. Core Members hebben de mogelijkheid om up te graden waarmee zij toegang krijgen tot uitgebreidere functionaliteiten. Coöperatie Clusters Het ICSE biedt mogelijkheden om mee te werken aan coöperatieclusters die met bedrijven, kennis- en overheidsinstellingen ontwikkeld worden. Je kunt lid worden van de ICSE Coöperatie en participeren in het door jou gewenste cluster. De diversiteit van de partijen geeft bijzondere innovatie mogelijkheden voor de participerende partijen. Energy Service Coöperatie Projecten worden ontwikkeld vanuit coöperatieclusters, de participerende partijen én strategische overeenkomsten. Een voorbeeld van een strategische overeenkomst is de Green Deal Brabant die gaat over de energietransitie in Brabant. Op 4 februari 2013 is de Green Deal Brabant getekend op de Technische Universiteit Eindhoven.

12 De ondertekening van de Green Deal Brabant op de Technische Universiteit Eindhoven op maandag 4 februari 2013 waarbij partijen een gezamenlijke visie ondertekenen. Een coöperatiecluster kan bestaan uit co-creatie activiteiten, projecten, producten en services die in een samenhangend geheel flexibel georganiseerd wordt. In de praktijk kan een coöperatie leiden tot de oprichting van een nieuwe coöperatieve entiteit. Bijvoorbeeld lokale energiecoöperaties op bedrijven terreinen of burgers die gezamenlijk hun energie behoeften decentraal gaan organiseren op wijkniveau. Health & Care Service Coöperatie Op het gebied van sociale innovatie is Health & Care een belangrijk domein voor de komende jaren. De maatschappij is sterk aan het veranderen waarbij diverse zorgtaken om een nieuwe manier van organiseren vragen. Het dichter bij de mens organiseren en het vergroten van de betrokkenheid van burgers en professionals speelt hierbij een langrijke rol. Dit past uitstekend bij de coöperatieve manier van organiseren waarbij burgers en professionals samenwerken en meer gelegenheid hebben om zelf aan het roer te kunnen staan. Material Service Coöperatie Er is een transitie gaande richting een circulaire economy waarbij we slimmer met materialen omgaan. Er wordt bij het ontwerpen van producten en het gebruik van materialen beter nagedacht over hoe we duurzaam kunnen omgaan met de natuurlijke hulpbronnen, door grondstoffen zoals bijvoorbeeld plastic slimmer te gebruiken. Het lectoraat Thinn Films &

13 Funtional Materials van Fontys Hogescholen Toegepaste Natuurwetenschappen levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de Material Service Coöperatie. De Brabantse Ontwikkel Maatschappij (BOM) heeft in 2009 in samenwerking met de Limburgse Investering en Ontwikkel Federatie (LIOF) en de Economische Impuls Zeeland (EIZ) een plastic community opgericht. In het jaar 2012 is deze community voor doorontwikkeling overgedragen aan het ICSE die vanuit plastics een bredere ontwikkeling doormaakt naar materialen in de vorm van een Material Service Coöperatie. Coöperatie Co-Owners De ICSE Coöperatie bestaat uit zelfstandige professionals, ondernemende burgers en professionals uit het bedrijfsleven, kennis- en overheidsinstellingen. Het typische van een coöperatie is dat het eigenaarschap verdeeld is onder de leden die gezamenlijk eigenaar zijn oftewel bij ICSE de Co-Owners vormen. De coöperatie is multidisciplinair, heeft een open-, laagdrempelige structuur met diverse participatielevels. Afhankelijk van het participatie level heeft een coöperatie-lid zeggenschap en krijgt zij toegang tot shared services. Het ICSE kent diverse type coöperatieleden die aansluiten bij de diversiteit aan ambities en participatie. ICSE Co-Founders De ICSE Co-Founders ondernemen vanuit ICSE Coöperatief U.A. en zijn gericht op de lange termijn ontwikkeling van ICSE Coöperatief U.A. Zij brengen actief ondernemende activiteiten in en zijn verantwoordelijk voor kwaliteit, project management alsmede strategievorming. Het bestuur van ICSE Coöperatief U.A. is samengesteld vanuit de kring van Co-Founders eventueel aangevuld met Core Members. Per project wordt er afhankelijk van de complexiteit, omvang en impact een projectbestuur samengesteld. ICSE Core Members In de Core delen zelfstandige professionals, professionals en burgers kennis, faciliteiten en middelen die gezamenlijk garant staan voor een bijzondere kruisbestuiving. Vanuit de Core wordt Energy, Health & Care en Materials ontwikkeld. Vanuit persoonlijke ambities en ondernemerschap weten core members een goede combinatie te vinden in hun persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van de ICSE coöperatie. De Core heeft een open structuur en kent een laagdrempelig karakter voor wat betreft de deelnamen mogelijkheden. ICSE Co-Creatie- en Project Members De ICSE coöperatie werkt met een open en laagdrempelig structuur voor wat betreft de participatiemogelijkheid. Deze structuur geeft de coöperatie extra innovatie mogelijkheden voor de ontwikkeling van nieuwe coöperatieve- en projectmatige samenwerkingen. Hierbij staat co-creatie en het ontwikkelen van bijzondere duurzame relaties centraal.

14 Co-Founders Ontwikkeling ICSE Business Creation Burgers, Professionals Zelfstandige Professionals Core Members Delen ICSE kennis, faciliteiten en middelen Ontwikkeling Energy, Health & Care en Materials. Burgers, Professionals, Zelfstandige Professionals Co Creatie- en Project Members Delen kennis, faciliteiten en middelen Laagdrempelige samenwerkingsvormen Coöperatieleden en Aspirant Coöperatieleden Burgers, Professionals en Zelfstandige Professionals. Aansluiting bij de ICSE coöperatie ontstaat op basis van participatie aan co-creatie activiteiten of projectactiviteiten van de coöperatie. Het coöperatief ondernemen gaat buiten de bestaande grenzen waarbij participatie én performance centraal staat. Het is voor een iedere ondernemer een uitdaging de juiste balans te vinden tussen investeren en rendement behalen. U heeft als coöperatie-lid de mogelijkheid om een steilere groeicurve te doorlopen wanneer u investeert in coöperatief ondernemerschap. Na uw inschrijving als coöperatie-lid krijgt u afhankelijk van uw participatielevel toegang tot de centrale kennis, faciliteiten en middelen van ICSE Coöperatief U.A. en haar lokale werkcoöperaties ICSE Coöperatief Tilburg U.A. en ICSE Coöperatief Eindhoven U.A. Ledenraadvergadering Tijdens de ledenraadvergadering de algemene kernleden vergadering worden de coöperatieontwikkelingen met de kernleden gedeeld. De algemene kernleden vergadering is het orgaan voor de behandeling en besluitvorming ten aanzien van diverse officiële stukken. Afhankelijk van de behoefte vindt de ledenraadvergadering plaats. De ledenvergadering vindt minimaal twee keer per jaar plaats.

15 Domestic Regulations. Dit huishoudelijk reglement is goedgekeurd in de algemene ledenvergadering van 29 oktober In de statuten van ICSE Coöperatief U.A. wordt in artikel 4.2 naar dit reglement verwezen. ICSE Coöperatief U.A., is opgericht bij notariële akte verleden voor mr. Pim Broekmans, notaris met plaats van vestiging te Eindhoven, op en statutair gevestigd te Eindhoven, kantoorhoudende te Torenallee 20, 5617 BC Eindhoven, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Eindhoven onder nummer , hierna te noemen: de Coöperatie ; Artikel 1. Lidmaatschap 1.1. Voor alle leden geldt dat zij de opdracht, doelstelling en waarden van de coöperatie onderschrijven en afhankelijk van de ledencategorie in meer of mindere mate bijdrage aan activiteiten van de coöperatie Bij aanvaarding van het lidmaatschap gaat het nieuwe lid akkoord met de algemene ledenovereenkomst zoals die door het bestuur is opgesteld Het éénmalige entree geld voor leden bedraagt 24,50 en kan verrekend worden met de inkomsten vanuit co-creatie services, met de inkomsten vanuit de lidmaatschapstarieven of werkzaamheden van het eerste jaar. 1.4 Artikel 5.4. van de statuten behandelt de indeling van de leden in ledencategorieën. De ledencategorieën van de coöperatie worden hierna beschreven volgens toenemende niveaus van activiteit en betrokkenheid. (a) Co-Founder Members (ook: co-founders): oprichtende leden die middels zeer intensieve betrokkenheid stuwkracht verlenen aan de strategische ontwikkeling van de coöperatie en de versterking van haar ondernemerschap; (b) Core Members: leden die actief participeren in coöperatieontwikkeling door het actief delen van kennis, faciliteiten en middelen; (c) Project Members: leden die participeren in de projecten van de coöperatie hetzij als opdrachtgever hetzij als opdrachtnemer of anderszin; zij hebben geen stemrecht

16 in de algemene ledenvergadering echter kunnen op uitnodiging van het bestuur spreekrecht krijgen; (d) Co-Creation Members: leden die participeren in bijeenkomsten gericht op kennisdeling, kennisontwikkeling en waardencreatie, zij hebben geen stemrecht in de algemene ledenvergadering echter kunnen op uitnodiging van het bestuur spreekrecht krijgen; (e) Aspirant Members: community leden die interesse tonen om te participeren in de coöperatie. Artikel 2 Contributie en services 2.1 Leden voldoen de contributie vooraf jaarlijks op basis van het jaartarief of vooraf per kwartaal berekend aan de hand van het maandtarief. 2.2 De contributie kan verrekend worden met de inkomsten die ICSE Coöperatief U.A. ontvangt in het geval zij werkzaamheden voor het (aspirant) lid uitvoert. 2.3 Afhankelijk van uw coöperatielidmaatschap van Core Member, Project Member en Co-Creatie Member krijgt u toegang tot specifieke services, zie tabel ICSE Services. Tabel ICSE Services ICSE Services Core Member Project Member Co-Creatie Member Kennisdeling en Co-Creatie Flexibele Arbeidscommunity Stedelijke werkcoöperaties Co-Working Services Branding & Positionering Cloud Computing Services 2.4 De hoogte van de contributie wordt per ledencategorie vastgesteld. Voor iedere ledencategorie zijn specifieke tarieven en voorwaarden van toepassing. (a) Co-Founders: Het tarief voor co-founders wordt op maat vastgesteld en overeengekomen in een specifieke ledenovereenkomst. De stedelijke werkcoöperaties van ICSE betalen contributie die vastgesteld wordt aan de hand van een bijdrage en het gebruik van de shared services van de coöperatie. De shared services zijn onder meer Branding, CRM Sales Force Services, Financial Services Exact Online, Project Management & Business Control en Co-Working Services. Het tarief wordt op maat vastgesteld per stedelijke werkcoöperatie en vastgelegd in een ledenovereenkomst. (b) Core Members: Betalen contributie waarbij de hoogte afhankelijk is van de omvang van de organisatie, zie tabel Core Member Lidmaatschapstarieven.

17 Tabel Core Member lidmaatschapstarieven Organisatieomvang (fte) Jaartarief Maandtarief t/m t/m t/m / t/m Meer dan (c) Project members: Betalen contributie waarbij de hoogte afhankelijk is van de omvang van de organisatie, zie tabel Project Member lidmaatschapstarieven. Tabel Project Member lidmaatschapstarieven Organisatieomvang (fte) Jaartarief Maandtarie f t/m t/m t/m / t/m Meer dan ,50 (1) Co-creation members: Betalen geen jaarlijkse contributie maar betalen per activiteit waaraan zij deelnemen en waarvoor specifieke tarieven van toepassing zijn.

18 2.5 Het bestuur besluit over toetreding van nieuwe leden, evenals over de jaarlijkse (her)indeling van leden binnen hun niveau van membership binnen de werkorganisatie. Artikel 3 Aanvraag Lidmaatschap 3.1 De aanvraag om als lid te worden toegelaten moet schriftelijk worden gericht aan het bestuur, door middel van het inschrijfformulier coöperatielidmaatschap. 3.2 Het lidmaatschap start met een introductieperiode van tenminste drie maanden voor leden, tenzij het bestuur anders beslist, waarvoor het lid een kwartaalfactuur ontvangt. 3.3 Na de introductieperiode wordt het lidmaatschap omgezet in een lidmaatschap voor onbepaalde tijd, tenzij het lid of het bestuur anders beslist. 3.4 Bij een opzegging van het lidmaatschap vindt er geen restitutieplaats van het éénmalige inleggeld en/of van de coöperatielidmaatschapsgelden. Artikel 4. Vergadering 4.1. (a) Co-Founders Ieder kwartaal vindt er een bijeenkomst plaats van de voorzitters en vice-voorzitters van de ICSE Coöperaties waarin de strategische-, tactische- en operationele vraagstukken die voor de ontwikkeling van de ICSE coöperaties van belang zijn ter sprake komen; (b) Core Members Iedere maand vindt er een bijeenkomst plaats van de Core Members waarin de strategisch-, tactische- en operationele vraagstukken die voor de ontwikkeling van de ICSE Projecten en Co-Creatie Services van belang zijn. c) Project Members en Co-Creatie Members Deze bijeenkomsten worden ad hoc gepland afhankelijk van de actuele behoefte van de coöperatie in relatie tot projecten en co-creatie activiteiten. Artikel 5. Projecten en omzetafdracht 5.1 In het ledenregister wordt vermeld wie actueel de leden zijn en in welke ledencategorie zij zijn ingedeeld. Separaat houdt het bestuur een administratie bij waarin per lid de extern declarabele omzet wordt bijgehouden; de daaraan gerelateerde omzetafdracht. 5.2 Er vindt er een verrekening van projectbaten plaats van leden die participeren in projecten van de coöperatie.

19 5.3 Deelnemers aan ICSE-projecten zijn gehouden aan een afdracht van 10% over de door hen gerealiseerde project toegevoegde waarde. 5.4 De klantmanager ontvangt 20% van de projectomzet voor de activiteiten van de klantmanager in het geval hij deze activiteiten zelf uitvoert. De klantmanager verricht bijzondere inspanningen gedurende het acquisitietraject, treedt op als eerste contactpersoon naar de externe klant van de coöperatie, draagt verantwoordelijkheid voor het opstellen van de offerte en de factuur of facturen conform instructies van het bestuur en is belast met de dagelijkse coördinatie en evaluatie van het project. De klantmanager is verantwoordelijk voor de verdeling alsmede de financiële verrekening van de werkzaamheden binnen de coöperatie indien deze door meerdere coöperatieleden uitgevoerd worden. Artikel 6. Schriftelijk 6.1. Daar waar in dit reglement schriftelijk wordt vermeld, wordt bedoeld, tenzij de context het hiernavolgende uitdrukkelijk beperkt of uitsluit, een tekst die schriftelijk per post, per fax, of middels enig ander daartoe geëigend elektronisch middel beschikbaar wordt gemaakt dusdanig dat deze tekst leesbaar, schriftelijk reproduceerbaar en elektronisch te bewaren is, en waarbij zowel verzender en ontvanger persoonlijk kunnen worden geïdentificeerd. Artikel 7. Wijziging 7.1 Vaststelling en wijziging van dit huishoudelijk reglement behoeft de goedkeuring door de algemene ledenvergadering.

Coöperatie informatie

Coöperatie informatie 2014 Coöperatie informatie ICSE Coöperatief U.A. 10-2-2014 INHOUDSOPGAVE COÖPERATIE INTRODUCTIE... 2 COÖPERATIEF ONDERNEMERSCHAP... 2 ONDERNEMEN ALS ZELFSTANDIG PROFESSIONAL... 2 ONDERNEMEN ALS PROFESSIONAL...

Nadere informatie

Coöperatie informatie

Coöperatie informatie 2014 Coöperatie informatie ICSE Coöperatief U.A. 8-9-2014 INHOUDSOPGAVE COÖPERATIE INTRODUCTIE... 2 COÖPERATIEF ONDERNEMERSCHAP... 2 ONDERNEMEN ALS ZELFSTANDIG PROFESSIONAL... 3 ONDERNEMEN ALS PROFESSIONAL...

Nadere informatie

Coöperatie informatie

Coöperatie informatie 2014 Coöperatie informatie ICSE Coöperatief U.A. 10-6-2014 INHOUDSOPGAVE COÖPERATIE INTRODUCTIE... 2 COÖPERATIEF ONDERNEMERSCHAP... 2 ONDERNEMEN ALS ZELFSTANDIG PROFESSIONAL... 3 ONDERNEMEN ALS PROFESSIONAL...

Nadere informatie

waarom? externe drivers Technologie Digitalisering Globalisering

waarom? externe drivers Technologie Digitalisering Globalisering waarom? externe drivers 1 Technologie Digitalisering Globalisering Wat zijn de dominante factoren die leren en werken veranderen in de 21ste eeuw? externe drivers Voortgaande digitalisering veroorzaakt

Nadere informatie

Welkom in het Horizon College

Welkom in het Horizon College Welkom in het Horizon College Bij het Horizon College maken we onze naam waar: we geven middelbaar beroepsonderwijs dat bij jou past en jouw horizon groter maakt. We leren je niet alleen een vak met toekomst,

Nadere informatie

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland VERBINDT VERSTERKT VERTEGENWOORDIGT BRABANT ZEELAND IS HET STERKSTE ONDERNEMINGSNETWERK VAN UW REGIO. We hebben een voortrekkersrol in vernieuwing en innovatie,

Nadere informatie

DE BOUWCAMPUS GIDS VAN EEN MERK

DE BOUWCAMPUS GIDS VAN EEN MERK DE BOUWCAMPUS GIDS VAN EEN MERK VERSIE JUNI 2014 INLEIDING De Bouwcampus staat in de steigers: hier pakken we de uitdagingen binnen de bouw gezamenlijk op. In vraagstukken die zowel private als publieke

Nadere informatie

De hierboven genoemde partijen, hierna gezamenlijk aan te duiden als Partijen.

De hierboven genoemde partijen, hierna gezamenlijk aan te duiden als Partijen. Deze ledenovereenkomst is nog gebaseerd op het postcoderoosmodel, en daarmee achterhaald. Inmiddels is besloten met het SDE+ model verder te gaan (zie website). In elk geval voorwaarden met betrekking

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Zoncoalitie

Huishoudelijk Reglement Zoncoalitie Huishoudelijk Reglement Zoncoalitie 1. Dit huishoudelijk reglement is vastgesteld als een aanvullend reglement op de statuten van de Vereniging de Zoncoalitie, statutair gevestigd te Amsterdam, onder nummer

Nadere informatie

LEDENOVEREENKOMST. Het Lid kennis heeft genomen van de statuten en reglementen van de Coöperatie en wenst lid te worden van de Coöperatie;

LEDENOVEREENKOMST. Het Lid kennis heeft genomen van de statuten en reglementen van de Coöperatie en wenst lid te worden van de Coöperatie; LEDENOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: (1) Coöperatie EnergieVoorVier U.A., statutair gevestigd in de gemeente Beuningen, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 71456414, hierna te noemen

Nadere informatie

Leergang Leiderschap voor Professionals

Leergang Leiderschap voor Professionals Leergang Leiderschap voor Professionals Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Leiderschap voor Professionals Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de

Nadere informatie

new world CAMPUS Op de grens van organisaties begint de New World Campus

new world CAMPUS Op de grens van organisaties begint de New World Campus new world CAMPUS Op de grens van organisaties begint de New World Campus New World Water & Sanitatie Campus Agri & Food De New World Campus is dé plek waar oplossingen worden gevonden voor mondiale vraagstukken

Nadere informatie

Opleidingsprogramma DoenDenken

Opleidingsprogramma DoenDenken 15-10-2015 Opleidingsprogramma DoenDenken Inleiding Het opleidingsprogramma DoenDenken is gericht op medewerkers die leren en innoveren in hun organisatie belangrijk vinden en zich daar zelf actief voor

Nadere informatie

Starten met samenwerken

Starten met samenwerken Starten met samenwerken Alfred Griffioen alfred.griffioen@ondernemerscooperatie.nl 06-24776865 F =m x a con cept (het; o; meervoud: concepten) 1. opzet, plan; ontwerp be trek ken (werkwoord; betrok, heeft,

Nadere informatie

BIJ. Waar het economische en het sociale met elkaar wordt verenigd en waar vanuit kennis delen initiatieven duurzaam kunnen groeien en bloeien...

BIJ. Waar het economische en het sociale met elkaar wordt verenigd en waar vanuit kennis delen initiatieven duurzaam kunnen groeien en bloeien... 4 PIJLERS PRAKTIJK ACHTERGROND WIE ZIJN WIJ Waar het economische en het sociale met elkaar wordt verenigd en waar vanuit kennis delen initiatieven duurzaam kunnen groeien en bloeien... TOON geeft leegstaande

Nadere informatie

Inhoud. Apeldoorn Business Campus. Ontmoeting en interactie. Kennisdeling, kennisoverdracht en samenwerken

Inhoud. Apeldoorn Business Campus. Ontmoeting en interactie. Kennisdeling, kennisoverdracht en samenwerken Apeldoorn Business Campus Apeldoorn Business Campus is gevestigd in het voormalig hoofdkantoor van Centraal Beheer Achmea. Deze campus is een plek waar onderwijs en bedrijfsleven onder één dak zijn gehuisvest.

Nadere informatie

Coöperatie SamenWind U.A. Ledenovereenkomst

Coöperatie SamenWind U.A. Ledenovereenkomst Coöperatie SamenWind U.A. Ledenovereenkomst DE ONDERGETEKENDEN: 1. Coöperatie Samenwind U.A., statutair gevestigd te Tinallinge, kantoorhoudende te Tinallinge, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Aureus Iproma Coöperatie

Aureus Iproma Coöperatie Aureus Iproma Coöperatie Gezamenlijk ondernemen, met behoud van zelfstandigheid Netwerkorganisaties zijn een sleutel om vaste concurrentiestellingen te doorbreken en gehoor te geven aan de roep van de

Nadere informatie

Bantopa Kennismaken met Samenwerken

Bantopa Kennismaken met Samenwerken Bantopa Kennismaken met Samenwerken Vernieuwen door Samenwerken Samenwerken als Kerncompetentie De complexiteit van producten, processen en services dwingen organisaties tot samenwerking met andere bedrijven

Nadere informatie

Het Westerkwartier. 4 gemeenten inwoners Rand van het aardbevingsgebied Cultuurlandschappen MKB Forenzen

Het Westerkwartier. 4 gemeenten inwoners Rand van het aardbevingsgebied Cultuurlandschappen MKB Forenzen Het Westerkwartier Het Westerkwartier 4 gemeenten 62.000 inwoners Rand van het aardbevingsgebied Cultuurlandschappen MKB Forenzen Samen werken aan een krachtig en duurzaam Westerkwartier 1. De coöperatie

Nadere informatie

Fontys Educational Designer Mindz (FED Mindz) Projectplan. Visie

Fontys Educational Designer Mindz (FED Mindz) Projectplan. Visie Visie We leven in een wereld die sterk veranderlijk is. Er ligt een grote verantwoordelijkheid bij docenten om de nieuwe generaties als competente rebellen klaar te stomen voor een onbekende toekomst waarin

Nadere informatie

Marjolijn Staal (Projectleider) Padualaan CH Utrecht. Postadres Postbus SB, Utrecht

Marjolijn Staal (Projectleider) Padualaan CH Utrecht. Postadres Postbus SB, Utrecht Format samenvatting aanvraag Opmerking vooraf Mocht u de voorkeur geven aan openbaarmaking van de gehele aanvraag in plaats van uitsluitend onderstaande samenvatting dan kunt u dat kenbaar maken bij het

Nadere informatie

De motor van de lerende organisatie

De motor van de lerende organisatie De motor van de lerende organisatie Focus op de arbeidsmarkt Naast het erkennen van leerbedrijven is Calibris verantwoordelijk voor ontwikkeling en onderhoud van kwalificaties in de sectoren zorg, welzijn

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Management & Organisatie Algemeen De Master Leiderschap wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen. Durf uzelf (verder) te ontwikkelen tot de inspirerende leider met

Nadere informatie

De jeugd heeft de toekomst

De jeugd heeft de toekomst Arbeidsbeperking volgens Carrière Diversiteit De jeugd heeft de toekomst Bijeenkomst Handicap + Studie Design Academy Eindhoven 1 Inclusief ondernemerschap In het kort hoe we bij deze reis zijn gekomen.

Nadere informatie

Leergang Allround Leiderschap

Leergang Allround Leiderschap Leergang Allround Leiderschap Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Allround Leiderschap Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de kijk op leiderschap

Nadere informatie

Coöperatie ITGilde. ITGilde Coöperatie. Waarom? Samen sterker beter en slimmer

Coöperatie ITGilde. ITGilde Coöperatie. Waarom? Samen sterker beter en slimmer Waarom? Samen sterker beter en slimmer is een vereniging voor ondernemende ICT Professionals die zichzelf professioneel willen (door)ontwikkelen en ingezet willen worden bij passende, uitdagende opdrachten.

Nadere informatie

Participatiecoöperaties: re-integreren in teamverband

Participatiecoöperaties: re-integreren in teamverband Participatiecoöperaties: re-integreren in teamverband Even voorstellen Alfred Griffioen Ervaring als business development manager, marketingmanager en strategieconsultant Auteur van o.a. Het Senseo-effect

Nadere informatie

ICSE Coöperatieovereenkomst

ICSE Coöperatieovereenkomst 2013 ICSE Coöperatieovereenkomst ICSE Coöperatief U.A. International Cooperation for Sustainable Entrepreneurs Waar bent u werkzaam in 2020? Het aantal ZZP ers groeit. Achter deze flexibele schil gaat

Nadere informatie

Beleidsprogramma A+O fondsen gemeenten, provincies en waterschappen KEUZE VOOR SPEERPUNTEN OVERHEID IN BEWEGING EN MEESTER IN JE WERK

Beleidsprogramma A+O fondsen gemeenten, provincies en waterschappen KEUZE VOOR SPEERPUNTEN OVERHEID IN BEWEGING EN MEESTER IN JE WERK Beleidsprogramma A+O fondsen gemeenten, provincies en waterschappen 1 Beleidsprogramma A+O fondsen gemeenten, provincies en waterschappen De A+O fondsen van gemeenten, provincies en waterschappen hebben

Nadere informatie

LEDENOVEREENKOMST Energie Coöperatie Duurzaam Doetinchem U.A.

LEDENOVEREENKOMST Energie Coöperatie Duurzaam Doetinchem U.A. LEDENOVEREENKOMST Energie Coöperatie Duurzaam Doetinchem U.A. 1. Toelichting op de ledenovereenkomst Met het ondertekenen van deze ledenovereenkomst bevestigt u uw lidmaatschap van Energie Coöperatie Duurzaam

Nadere informatie

Ruimte voor innovatie en samenwerking

Ruimte voor innovatie en samenwerking Ruimte voor innovatie en samenwerking Kantoor of werkruimte huren in dit karakteristieke industriele pand? Ga naar: www.gebouw-n.nl Nog 6000 dynamische high tech m2 beschikbaar Gebouw N Haaksbergerstraat

Nadere informatie

Professionele werkplaatsen: een model voor leren en onderzoekend samenwerken

Professionele werkplaatsen: een model voor leren en onderzoekend samenwerken Professionele werkplaatsen: een model voor leren en onderzoekend samenwerken Wat gaan we doen? 1. Waarom, wat en hoe - Professionele Werkplaatsen (PW) - WIN project 2. WIN uitkomst fase 1 definitie en

Nadere informatie

Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more

Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more Multi Enterprise Social Network Platform 10 redenen om mee te doen Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more Intranet, Extranet, Social Organiseer mensen en informatie op natuurlijke wijze TransportLAB

Nadere informatie

Gebouw 88 Spoorzone Tilburg

Gebouw 88 Spoorzone Tilburg Gebouw 88 Spoorzone Tilburg 30-05-2017 GEBOUW 88 Gebouw 88 is de hotspot voor de startende en jonge ondernemer die behoefte heeft om in een professionele en inspirerende omgeving te werken, creëren, klanten

Nadere informatie

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien een datagedreven wereld vol kansen Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien succesvolle organisaties groeien door big data 50% van de meest succesvolle organisaties Volg ons op twitter:

Nadere informatie

FRONTEER IS HIRING! Tijdelijke kracht finance FRONTEER STRATEGY INNOVATION. CO-CREATION. BRAND DEVELOPMENT.

FRONTEER IS HIRING! Tijdelijke kracht finance FRONTEER STRATEGY INNOVATION. CO-CREATION. BRAND DEVELOPMENT. IS HIRING! Tijdelijke kracht finance Wie zijn wij? Fronteer Strategy is een consultancy bureau gevestigd in Amsterdam Wij helpen merken succesvol innoveren. Wij zijn één van de wereldwijde experts in expert

Nadere informatie

Samenwerkingen die werken

Samenwerkingen die werken Samenwerkingen die werken Marianne Haverkamp De Dag van de Zelfstandige 20 maart 2013 Even voorstellen Marianne Haverkamp Civiel jurist 6 jaar adviesbureau (diverse samenwerkingsvormen) 6 jaar overheid:

Nadere informatie

VRAGENLIJST JOnG. Mail het formulier met jouw antwoorden naar Dionne Neven (Regioadviseur MKB Limburg): Neven@mkblimburg.nl

VRAGENLIJST JOnG. Mail het formulier met jouw antwoorden naar Dionne Neven (Regioadviseur MKB Limburg): Neven@mkblimburg.nl VRAGENLIJST JOnG JOnG is een initiatief van en voor jonge ondernemers. Tot de doelgroep behoren Ondernemers in de eerste 5 jaar van hun ondernemerschap. JOnG stelt zich tot doel de individuele ondernemers

Nadere informatie

Dé flexibele diensten voor elke ondernemer. Huisvesting Backoffice Commercieel

Dé flexibele diensten voor elke ondernemer. Huisvesting Backoffice Commercieel Dé flexibele diensten voor elke ondernemer Huisvesting Backoffice Commercieel Juridisch Administratief Flexibel werken op unieke locaties in heel Nederland Wilt u als ondernemer een professionele uitstraling

Nadere informatie

Coöperatie Zon op Nijkerk, Nijkerkerveen, Hoevelaken Locatie I, U.A.

Coöperatie Zon op Nijkerk, Nijkerkerveen, Hoevelaken Locatie I, U.A. Coöperatie Zon op Nijkerk, Nijkerkerveen, Hoevelaken Locatie I, U.A. Preambule Zon op Nijkerk, Nijkerkerveen, Hoevelaken Locatie I, U.A., verder te noemen Zon op Nijkerk is een initiatief van Stichting

Nadere informatie

Wij, de overheid - samenvatting

Wij, de overheid - samenvatting Wij, de overheid - samenvatting Inleiding: de complexe overheid Overal waar een grens wordt gelegd, ontstaat behoefte aan samenwerking en kennisuitwisseling over die grens heen, binnen organisaties, tussen

Nadere informatie

Data Driven Organisation

Data Driven Organisation 2-daagse training Data Driven Organisation Van visie- naar actiegedreven strategie Initiatief en organisatie In samenwerking met datadriven.heliview.nl Wat leert u in deze training? U doet inspiratie op

Nadere informatie

Noordelijke ZZP Vrouwen 24 juni 2016 Vormgeving van de coöperatie

Noordelijke ZZP Vrouwen 24 juni 2016 Vormgeving van de coöperatie Noordelijke ZZP Vrouwen 24 juni 2016 Vormgeving van de coöperatie Dr.mr. Petra Oden, lector Juridische Aspecten van de Arbeidsmarkt Mr. Nghitti Saro-Kortmann, docent en coördinator HBO-Bedrijfsjurist Introductie

Nadere informatie

Gasunie inkoopproces 2012

Gasunie inkoopproces 2012 Gasunie inkoopproces 2012 Gasunie inkoopproces 2012 Of het nu gaat om het optimaliseren van het gastransport of om het beheren en aansturen van onze leveranciers, bij Gasunie zijn we continu op zoek naar

Nadere informatie

Zorg en Welzijn. Introductie. April 2016

Zorg en Welzijn. Introductie. April 2016 Versie: 1.0 april 2016 Introductie April 2016 Voor u ligt het werkplan 2016 van de thema-afdeling. Dit werkplan is een aanscherping van het concept-werkplan dat in 2015 in twee algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Een deal is in onze ogen meer dan een transactie, het gaat. om wat je belooft en waar je expertise ligt. Welkom bij Transcom

Een deal is in onze ogen meer dan een transactie, het gaat. om wat je belooft en waar je expertise ligt. Welkom bij Transcom Welkom bij Transcom Voor welke uitdaging u ook te staan komt op het gebied van customer service, Transcom biedt u de mogelijkheden van een geavanceerd customer contact center, en dat voor een betaalbare

Nadere informatie

Paradigmashift in kantelperiode

Paradigmashift in kantelperiode Paradigmashift in kantelperiode Van aanbodgericht naar vraaggericht Van grootschalig naar kleinschalig Centraal naar Decentraal Van landelijk naar lokaal Van hiërarchisch naar zelforganiserend Van bureaucratisch

Nadere informatie

Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie 's-hertogenbosch

Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie 's-hertogenbosch Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie 's-hertogenbosch datum 2014 contactpersoon Rene van der Burgt onderwerp Mogelijkheden tot samenwerken telefoon (088) 525 61 94 van Advanced Business

Nadere informatie

21st Century Skills Training

21st Century Skills Training Ontwikkeling van competenties voor de 21 e eeuw - Vernieuwend - Voor werknemers van nu - Met inzet van moderne en digitale technieken - - Integratie van social media - Toekomstgericht - Inleiding De manier

Nadere informatie

Bedrijfsruimte op hoog niveau

Bedrijfsruimte op hoog niveau Bedrijfsruimte op hoog niveau Mercator: interactie tussen universitair toptalent en innovatieve ondernemers Mercator Science Park is als publiek-privaat initiatief ontstaan in het midden van de jaren negentig.

Nadere informatie

de Coöperatie expert

de Coöperatie expert Checklist voor coöperaties die net gestart zijn Beste oprichters, Zo n maand geleden hebben we jullie geholpen met het oprichten van jullie coöperatie. Ik hoop dat dit naar tevredenheid is gebeurd. Om

Nadere informatie

Kunstschool Boxtel. Inleiding

Kunstschool Boxtel. Inleiding Kunstschool Boxtel Inleiding In dit beknopte scenario wordt een kleine duurzame organisatie voor cultuureducatie in de gemeente Boxtel omschreven; Kunstschool Boxtel. Kunst- en cultuureducatie stimuleert,

Nadere informatie

Energie van ons allemaal

Energie van ons allemaal VNO-NCW Themabijeenkomst Energietransitie Michael Fraats Trianel Energie B.V. 28 November 2011 1 Energie van ons allemaal 30-11-2011 2 Energie van ons allemaal is de essentie van Trianel Energie: Gericht

Nadere informatie

HET NIEUWE KANTOOR HNK.NL

HET NIEUWE KANTOOR HNK.NL HET NIEUWE KANTOOR HNK.NL Inhoudsopgave HNK-Formule pag. 3 Club HNK pag. 4 Flexwerken pag. 6 Vergaderen pag. 7 Managed office pag. 8 Kantoor op maat pag. 9 Locaties pag. 10 Download de HNK App 2 VERGADEREN

Nadere informatie

Manifest onze manier van werken

Manifest onze manier van werken 6-11-2008 12:23 Manifest onze manier van werken De gemeente Lelystad ontwikkelt op dit moment de visie op haar toekomstige manier van werken. Hoe het stadhuis er na de renovatie uit komt te zien en ingedeeld

Nadere informatie

Wat is de cloud? Cloud computing Cloud

Wat is de cloud? Cloud computing Cloud The Cloud Agenda Wat is de cloud? Ontwikkelingen en trends in de markt Bedrijfsstrategie Voordelen en vraagtekens Werken in de cloud: Hoe? Veiligheid & privacy Toepasbaarheid in breder verband Demo Borrel

Nadere informatie

Buurthuizen en activiteiten

Buurthuizen en activiteiten Invalshoek: een wijkbudget voor activiteiten We stoppen met de financiering van (een gedeelte van) de huidige activiteiten in de wijk en stellen per wijk een budget beschikbaar voor initiatieven van inwoners

Nadere informatie

Professionele en persoonlijke groei?

Professionele en persoonlijke groei? + Professionele en persoonlijke groei? Samen naar meer resultaat, meer gemak en meer plezier! Han Oei Oei voor Groei - www.oeivoorgroei.nl info@oeivoorgroei.nl 0633794681 + Meer resultaat, meer gemak en

Nadere informatie

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder HUBspot is een plek waar innoverende studenten, ondernemers, investeerders, docenten en bedrijven elkaar ontmoeten en inspireren, kennis opdoen en samen ondernemen. Met als doel om Leiden innovatiever

Nadere informatie

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ)

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) biz BEDRIJVENINVESTERINGZONE EINDHOVEN VOORWOORD De SOEC (Stichting Ondernemersfonds Eindhoven Centrum) is in 2011 opgericht om het centrum van Eindhoven op een doordachte,

Nadere informatie

Coöperatie: Coöperatie Kennemer Energie U.A., opgericht op 19 december 2017; De statuten van de Coöperatie zoals telkens van kracht;

Coöperatie: Coöperatie Kennemer Energie U.A., opgericht op 19 december 2017; De statuten van de Coöperatie zoals telkens van kracht; Stroomdelenreglement Vastgesteld door het bestuur van Coöperatie Kennemer Energie U.A. Dit reglement maakt integraal onderdeel uit van de Ledenovereenkomst van Coöperatie Kennemer Energie U.A. 1. Definities

Nadere informatie

Bantopa (Samen)werken aan Samenwerken

Bantopa (Samen)werken aan Samenwerken Bantopa (Samen)werken aan Samenwerken Masterclass - Alliantievaardigheden Een praktische leidraad voor toekomstige alliantiemanagers Samenwerken als Kerncompetentie De complexiteit van producten, processen

Nadere informatie

Houtskoolschets Asten april 2017

Houtskoolschets Asten april 2017 Houtskoolschets Asten2030 14 april 2017 Opzet Asten2030 Start A Verkenning B Verbreding C 3 Verankering Dag van de Toekomst Besluit vorming 1. Werk Conferentie intern 2. Werk Conferentie intern Internet

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst. Huis voor ondernemerschap en innovatie Midden-Brabant

Samenwerkingsovereenkomst. Huis voor ondernemerschap en innovatie Midden-Brabant Samenwerkingsovereenkomst Huis voor ondernemerschap en innovatie Midden-Brabant Partijen De ondergetekenden - Stichting Midpoint Brabant, gevestigd en kantoorhoudend te Tilburg, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme

Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme Van idee tot realisatie van innovatie 100,- korting bij inschrijving vóór 1 mei Leergang September - December 2010 Locatie: KvK Eindhoven Innovatief

Nadere informatie

De school een aantrekkelijke plek voor leren en werken in 2030? Leer- & ontwerplab 24-28/08/2013. Bevindingen in een notendop

De school een aantrekkelijke plek voor leren en werken in 2030? Leer- & ontwerplab 24-28/08/2013. Bevindingen in een notendop De school een aantrekkelijke plek voor leren en werken in 2030? Leer- & ontwerplab 24-28/08/2013 Bevindingen in een notendop Traject in 4 fasen FASE 1 VERKENNEN Literatuurstudie Analyse diepteinterviews

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Lidmaatschap Business Club Utrecht

Algemene Voorwaarden Lidmaatschap Business Club Utrecht Algemene Voorwaarden Lidmaatschap Business Club Utrecht 1. Doelstelling 1.1 Business Club Utrecht, hierna te noemen BCU, is een netwerkorganisatie gericht op de uitwisseling van kennis en ervaring en het

Nadere informatie

omgeving wereld regie vanuit de jongere Jongeren leren organiseren

omgeving wereld regie vanuit de jongere Jongeren leren organiseren Jongeren leren organiseren Hoe kunnen jongeren regie hebben over eigen handelen en toch in verbinding zijn met alles om hen heen? Hoe verstaan jongeren de kunst om te bouwen aan netwerken, om een positie

Nadere informatie

Even voorstellen. Clemens Huis in t veld Directeur. Niels Huismans Business Development

Even voorstellen. Clemens Huis in t veld Directeur. Niels Huismans Business Development Prepare to Connect Even voorstellen Clemens Huis in t veld Directeur Niels Huismans Business Development Hoeveel verschillende arbeidsrelaties voor externe professionals zijn er momenteel in Nederland

Nadere informatie

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in OPEN 21 punten voor Nijkerk in 2014-2018 We staan open voor vernieuwing en verandering van top-down handelen naar open staan voor verbinden met andere overheden, instellingen en bedrijven van denken in

Nadere informatie

Avans Academie Associate Degrees Den Bosch

Avans Academie Associate Degrees Den Bosch Avans Academie Associate Degrees Den Bosch Robin Pereboom Adviseur Connect, verbindt bedrijfsleven en onderwijs Meet up Agrifood Capital, Oss 7 februari 2019 Workshop 8 Onderwijs en Bedrijfsleven, hoe

Nadere informatie

Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A.

Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A. Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A. Huishoudelijk Reglement ( vast te stellen op 14 oktober 2015 ) Artikel 1: ALGEMEEN 1.1 De Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A. [hierna: de Coöperatie] is gevestigd

Nadere informatie

Masterclass Het Nieuwe Werken op het secretariaat

Masterclass Het Nieuwe Werken op het secretariaat Masterclass Het Nieuwe Werken op het secretariaat Marianne H.M. Smits AVK Adviesgroep voor Kantooren bedrijfsinnovatie b.v. te Tilburg msmits@avk.nl 06 53 14 51 33 Inspiratie Dag 1: Ontwikkelingen in managementondersteuning

Nadere informatie

Bezoek Zorgnetwerk Limburg aan de High Tech Campus op initiatief van Lensen. 1 April 10, 2015 Philips Innovation Services

Bezoek Zorgnetwerk Limburg aan de High Tech Campus op initiatief van Lensen. 1 April 10, 2015 Philips Innovation Services Bezoek Zorgnetwerk Limburg aan de High Tech Campus op initiatief van Lensen 1 April 10, 2015 Philips Innovation Services Wat is innovatie? Innovatie is vernieuwing van iets concreets Dat kan zijn: Van

Nadere informatie

Duurzaamheid als drager voor gebiedsontwikkeling. Drs. ing. Bert Krikke Projectdirecteur

Duurzaamheid als drager voor gebiedsontwikkeling. Drs. ing. Bert Krikke Projectdirecteur Duurzaamheid als drager voor gebiedsontwikkeling Drs. ing. Bert Krikke Projectdirecteur Inhoud presentatie 0. Hoe omgaan met ambities 1. Wat is het Ecomunitypark 2. Voor wie is het park 3. Van samenwerking

Nadere informatie

TE HUUR: HART VAN BRABANTLAAN 12-14 TE TILBURG Flexibele en kleinschalige kantoor mogelijkheden

TE HUUR: HART VAN BRABANTLAAN 12-14 TE TILBURG Flexibele en kleinschalige kantoor mogelijkheden Kin Bedrijfsmakelaars Hoofdstraat 23 5121 JA Rijen telefoon: 0161-244 844 telefax: 0161-244 845 email: bog@kinmakelaars.nl internet: www.kinbedrijfsmakelaars.nl TE HUUR: HART VAN BRABANTLAAN 12-14 TE TILBURG

Nadere informatie

VISIEPLAN OPRICHTING CULTURELE COÖPERATIE

VISIEPLAN OPRICHTING CULTURELE COÖPERATIE VISIEPLAN 2016-2018 OPRICHTING CULTURELE COÖPERATIE INHOUD VISIE COÖPERATIE 2016-2018 3/4 EEN TIJDPERK VAN SAMENWERKEN OPENHEID INTERACTIE UITWISSELING WERELDWIJD ACTIEF NIEUWE EN OUDE GENERATIES WERKEN

Nadere informatie

LEDENOVEREENKOMST. Coöperatie Zon op Eersel U.A. Project: Stokkelen. Inhoud

LEDENOVEREENKOMST. Coöperatie Zon op Eersel U.A. Project: Stokkelen. Inhoud LEDENOVEREENKOMST Coöperatie Zon op Eersel U.A. Project: Stokkelen Inhoud LEDENOVEREENKOMST... 2 1. Definities... 2 2. Doel... 3 3. Inleg en Facturatie... 3 4. Ledenrekening... 4 5. Duur... 4 6. Ontbindende

Nadere informatie

risesmart voor werkgevers. human forward.

risesmart voor werkgevers. human forward. risesmart voor werkgevers. human forward. introductie over risesmart van begin samen met risesmart. persoonlijk hoe werkt het? randstad naar begin Veranderingen in personeel zijn onvermijdelijk en afscheid

Nadere informatie

Binnenstadsvisie Eindhoven

Binnenstadsvisie Eindhoven Binnenstadsvisie Eindhoven Raadscie. EM 20.09.16 Vera Gielen Gebiedsmanager Centrum @GielenVera Waarom visie Geeft richting voor ontwikkeling binnenstad om ervoor te zorgen dat we in 2025 de binnenstad

Nadere informatie

De initiële vraag van USG People ten behoeve van De Speeddates

De initiële vraag van USG People ten behoeve van De Speeddates De initiële vraag van USG People ten behoeve van De Speeddates Welk consortium helpt USG People en andere corporates om invulling te geven aan hun dynamische huisvestingsvraag, waarbij gebruik centraal

Nadere informatie

Flexibel werken en organiseren

Flexibel werken en organiseren Flexibel werken en organiseren Flexibel werken en organiseren Inhoud Inhoud Inleiding De kracht van flexibiliteit Differentiatie in ontwikkeling en doorstroom gebaseerd op organisatieverschillen Aspecten

Nadere informatie

Whitepaper. Outsourcing. Uitbesteden ICT: Wat, waarom, aan wie en hoe? 1/6. www.nobeloutsourcing.nl

Whitepaper. Outsourcing. Uitbesteden ICT: Wat, waarom, aan wie en hoe? 1/6. www.nobeloutsourcing.nl Uitbesteden ICT: Wat, waarom, aan wie en hoe? 1/6 Inhoud Uitbesteden ICT: Wat, waarom, aan wie en hoe? 3 Relatie tussen ICT en 3 Outsourcen ICT: Wat? 3 Cloud Services 3 Service Level Agreement 3 Software

Nadere informatie

Jij leert van de stad de stad leert van jou

Jij leert van de stad de stad leert van jou Leerstad Tiel Jij leert van de stad de stad leert van jou LA SOURCE EUROPÉENNE DE L HABITAT ( SEDHA) De Stichting Raad van Toezicht Strategisch platform SEDHA Gedeelde visie Glocal e visie Ethisch/Kwaliteits

Nadere informatie

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA VOORWOORD Hoe leiden we elke student op tot de professional voor de wereld van morgen? Met de blik op 2025 daagt die vraag

Nadere informatie

Mogelijkheden voor partnerschap

Mogelijkheden voor partnerschap Mogelijkheden voor partnerschap Wat doet Kennispoort Regio Zwolle Kennispoort helpt innovaties realiseren. Ondernemers in de Regio Zwolle krijgen concreet onafhankelijk advies om innovaties in de praktijk

Nadere informatie

Harley-Davidson Club Nederland

Harley-Davidson Club Nederland Harley-Davidson Club Nederland Harley rijden... én meer! Harley-Davidson Club Nederland De Harley-Davidson Club Nederland (H-DCN), opgericht 31 maart 1962, is een van de oudste en grootste H-D clubs van

Nadere informatie

Programma Ontvangst Welkom en introductie De coöperatie Ervaringen uit de praktijk Lunch Fiscale aspecten

Programma Ontvangst Welkom en introductie De coöperatie Ervaringen uit de praktijk Lunch Fiscale aspecten Programma 09.30 Ontvangst 10.00 Welkom en introductie Arjen van Nuland - NCR 10.10 De coöperatie Arjen van Nuland 11.00 Ervaringen uit de praktijk Henk Doorenspleet - Rabobank Nederland 12.15 Lunch 13.00

Nadere informatie

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen.

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Innovatie & inspiratieprogramma + werkplek @ Jamfabriek (code A02) Heeft u een idee, project of opdracht, neem dan

Nadere informatie

Industry consulting. Care management. Effectieve procesinnovatie in de zorg. Onze zorg Kwaliteit nu én in de toekomst

Industry consulting. Care management. Effectieve procesinnovatie in de zorg. Onze zorg Kwaliteit nu én in de toekomst Industry consulting Care management Effectieve procesinnovatie in de zorg Onze zorg Kwaliteit nu én in de toekomst Effectieve procesinnovatie Iedere organisatie is uniek. Dat is in de zorg niet anders.

Nadere informatie

Inschrijving RBB- AWARD 2018

Inschrijving RBB- AWARD 2018 Inschrijving RBB- AWARD 2018 Organisatie: Kamer van Koophandel Contactpersoon voor de RBB over deze good practice: Menno Zwart E- mail adres: menno.zwart@kvk.nl Mobiele telefoon: 06 1135 8182 Akkoord lid

Nadere informatie

Join the Innovation Makers!

Join the Innovation Makers! Join the Innovation Makers! Personal development in hard and soft skills Many career opportunities Embedded & Technical software Connected Devices 4 locations in the Netherlands and Belgium Social after-work

Nadere informatie

Ondernemer Monumenten Fonds Brabant

Ondernemer Monumenten Fonds Brabant Ondernemer Monumenten Fonds Brabant Ondernemer Monumenten Fonds Brabant NV Monument Fonds Brabant krijgt een nieuwe marktrol Tot op heden is NV Monumenten Fonds Brabant (MFB) de organisatie in Brabant

Nadere informatie

Nameting Scan Mijn Bedrijf 2.0 2011-2012

Nameting Scan Mijn Bedrijf 2.0 2011-2012 Sociale innovatie De volgende vragen gaan over sociale innovatie en innovatief ondernemingsbeleid. Sociale Innovatie is een vernieuwing of een verbetering in de arbeidsorganisatie en in de arbeidsrelaties

Nadere informatie

Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen

Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen Wil je je rugzak vullen om je loopbaan nu en in de toekomst gestalte te geven en voorbereid te zijn op je toekomst? Baas van je eigen loopbaan in de wereld

Nadere informatie

... where sustainability evolves! i.s.m TRAINING DUURZAAM ONDERNEMEN

... where sustainability evolves! i.s.m TRAINING DUURZAAM ONDERNEMEN ... where sustainability evolves! i.s.m TRAINING DUURZAAM ONDERNEMEN DUURZAAM ONDERNEMEN IS DE TOEKOMST WILCO DE RUITER, TARKETT 2. TARKETT Tarkett heeft een leidende positie op het gebied van milieuvriendelijke

Nadere informatie

Amsterdamse haven en innovatie

Amsterdamse haven en innovatie Amsterdamse haven en innovatie 26 september 2011, Hoge School van Amsterdam Haven Amsterdam is een bedrijf van de gemeente Amsterdam Oostelijke handelskade (huidige situatie) Oostelijke handelskade (oude

Nadere informatie