Coöperatieinformatie. ICSE Coöperatief U.A

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Coöperatieinformatie. ICSE Coöperatief U.A. 1-11-2014"

Transcriptie

1 2014 Coöperatieinformatie ICSE Coöperatief U.A

2 INHOUDSOPGAVE FLEXIBELE EN DUURZAME INZETBAARHEID... 2 COÖPERATIE INTRODUCTIE... 2 COÖPERATIEF ONDERNEMERSCHAP... 4 ONDERNEMEN ALS ZELFSTANDIG PROFESSIONAL... 4 ONDERNEMEN ALS PROFESSIONAL... 4 ONDERNEMEN ALS BURGER OF VRIJWILLIGER... 4 COÖPERATIE SERVICES... 5 KENNISDELING & CO-CREATIE... 5 FLEXIBELE ARBEIDSCOMMUNITY... 6 STEDELIJKE WERKCOÖPERATIES... 7 CO-WORKING SERVICES... 7 BRANDING & POSITIONERING... 9 CLOUD COMPUTING SERVICES COÖPERATIE CLUSTERS ENERGY SERVICE COÖPERATIE HEALTH & CARE SERVICE COÖPERATIE MATERIAL SERVICE COÖPERATIE COÖPERATIE CO-OWNERS ICSE CO-FOUNDERS ICSE CORE MEMBERS ICSE CO-CREATIE- EN PROJECT MEMBERS LEDENRAADVERGADERING DOMESTIC REGULATIONS Het ICSE biedt als werkcoöperatie een flexibele arbeidscommunity die u nieuwe manieren van werken biedt. U heeft hierbij meer mogelijkheden voor duurzame innovatie, flexibiliteit en risicoafdekking. Wij werken met co-creatie en coöperatief ondernemerschap aan innovatieve, duurzame- en sociale projecten in de gebieden energy, health & care en materials. Patrick van Deursen Co-Founder

3 Flexibele en duurzame inzetbaarheid Het aantal ZP ers groeit. Achter deze flexibele schil gaat een belangrijke ontwikkeling schuil. Steeds meer bedrijven doen een beroep op de zelfstandige zonder personeel (ZP er). En het aantal ZP ers op wie een onderneming regelmatig een beroep doet, vormt de flexibele schil. Voor grote bedrijven blijkt een flexibele schil dé manier om te reageren op de conjuncturele ups en downs. Bij ZP -ers bestaat in toenemende mate de behoefte om zichzelf te organiseren middels netwerken en coöperaties. Omdat de kracht van de coöperatieleden gezamenlijk sterker is dan de som der delen en meer impact heeft dan van elk lid individueel. Veel ZP -ers zijn goed op hun vakgebied echter werken graag samen met zelfstandige professionals. Dit geeft meer plezier in het werken als professional waarbij belangrijke risico gebieden ook beter afgedekt kunnen worden. Coöperatie introductie Het ICSE ontwikkelt innovatieve en coöperatieve werkvormen voor duurzame professionals waarbij het delen van kennis, faciliteiten en middelen belangrijke instrumenten zijn voor waarde creatie. Het ICSE verbindt als werkcoöperatie duurzame professionals met elkaar én met opdrachtgevers voor het versterken van duurzaam ondernemerschap. In de praktijk vindt innovatie steeds vaker plaats in clusters van bedrijven, kennis- en overheidsinstellingen.

4 Co-creatie geeft hierbij meer mogelijkheden tot het creëren van oplossingen en samenwerkingen. Het ICSE werkt met flexibele teams bestaande uit coöperatie leden die gezamenlijk de coöperatie en haar projecten ontwikkelen. Het ICSE is een coöperatieve projectorganisatie die zelfstandige professionals, professionals en ondernemende burgers met elkaar verbindt én met opdrachtgevers voor het versterken van duurzaam ondernemerschap. Het ICSE Coöperatief U.A. ontwikkelt haar dienstverlening dynamisch voor haar coöperatieleden voor het versterken van duurzaam ondernemerschap. Voor het ontwikkelen van projecten wordt vanuit lokale stedelijke regio s gewerkt met zelfstandige lokale werkcoöperaties die een eigen bestuur hebben. In 2014 zijn de eerste lokale werkcoöperaties opgericht in de stedelijke regio s Eindhoven en Tilburg. Dit zijn ICSE Coöperatief Eindhoven U.A. en ICSE Coöperatief Tilburg U.A., zelfstandige coöperaties. De ICSE Core leden hebben ieder een specifieke rol binnen de ICSE Coöperatie. ICSE Coöperatief U.A. heeft geen aandeelhouders, maar leden met duurzame- en sociale ambities die gezamenlijk de coöperatie vormen, ontwikkelen en besturen. Een coöperatie biedt steeds vaker een uitkomst voor complexere vraagstukken die u alleen niet kunt oplossen. U kunt gezamenlijk ondernemen zonder dat u uw eigen zelfstandigheid hoeft op te geven.

5 Het ICSE is zelf een coöperatie en heeft bijzondere ervaring op het vlak van coöperaties, cocreatie, duurzame en sociale innovaties. U kunt lid worden van de ICSE coöperatie. Daarnaast kunt u ook de oprichting en de ontwikkeling van een nieuwe coöperatie laten begeleiden door de ICSE coöperatie. Wij onderscheiden ons hierbij met een unieke co-creatie werkwijze. Het ICSE ontwikkelt innovatieve en coöperatieve werkvormen waarbij het delen van kennis, faciliteiten en middelen belangrijke instrumenten zijn voor waarde creatie. In de praktijk vindt coöperatie, co-creatie en innovatie steeds vaker plaats in clusters van burgers, bedrijven, kennis- en overheidsinstellingen die via samenwerking gezamenlijk meer weten te bereiken. Coöperatief Ondernemerschap Wie met zijn tijd meegaat, kiest voor coöperatief ondernemerschap. Het ondernemerschap kenmerkt zich door een houding van zelfstandigheid, durf, initiatief en creativiteit. Want dat is ondernemerschap volgens ICSE: gedrag dat zich kenmerkt door lef en authenticiteit. Het coöperatief ondernemen geeft meer mogelijkheden om gezamenlijk te ondernemen. Het ICSE geeft u hierbij de mogelijkheid om dit vanuit verschillende rollen te doen. Ondernemen als zelfstandig professional Veel zelfstandige professionals (ZP-ers) vinden het prettig om samen te werken met ZP-ers. Dit kan vanuit de ICSE coöperatie waarbij u tevens de mogelijkheid heeft om richting opdrachtgever een sterkere propositie te realiseren. Voor de startende ZP-er kan het een unieke mogelijkheid zijn om een steilere groeicurve te doorlopen. Het ondernemerschap kent immers diverse uitdagingen waarbij er veel van u verwacht wordt. Het ICSE biedt u mogelijkheden voor intervisie waardoor leden van elkaar leren. Ondernemen als professional Het ondernemerschap beperkt zicht niet uitsluitend tot de zelfstandig professional. U kunt ook als medewerker voor een organisatie in een ondernemende rol actief zijn. Het ondernemende gedrag speelt een belangrijke rol in het omzetten van ideeën in concrete vernieuwingen. Het ondernemerschap kan gaan over innovaties in het aanbod van producten en diensten. Het kan ook een belangrijke rol spelen bij veranderingen in het werkproces in de organisatie. Het ICSE geeft specifieke mogelijkheden voor ondernemende professionals. Ondernemen als burger of vrijwilliger De ICSE Coöperatie geeft ondernemende burgers die als vrijwilliger actief zijn mogelijkheden voor persoonlijke-, project- en organisatieontwikkeling. Het geeft u de mogelijkheid om actief kennis te delen rondom specifieke gebieden waarbij zowel lokaal als bovenlokaal samengewerkt kan worden. Het geeft ondernemende burgers meer verbindingen met professionals waardoor bijzondere kruisbestuiving kan ontstaan.

6 Coöperatie Services Kennisdeling & Co-Creatie Co-creatie is een creatief- en sociaal proces gebaseerd op samenwerking en multiple stakeholders die gezamenlijk gericht zijn op waarde creatie. Co-creatie is een steeds belangrijker instrument voor het ontwikkelen van organisaties, strategie, producten, services en samenwerkingsverbanden. Het ICSE faciliteert co-creatie via laagdrempelige co-creatie meetings en specifiek op maat voor individuele opdrachtgevers. Co-creatie is gericht op de onderling interactie tussen interne en externe deelnemers rondom specifieke thema's en vraagstukken die zorgvuldig geselecteerd worden. Bij co-creatie staan de deelnemers centraal waarbij er vanuit diverse dimensies kruisbestuiving kan plaatsvinden. De deelnemers hebben een gemeenschappelijke interesse in het onderwerp bijvoorbeeld de gezondheidszorg echter kunnen verschillende en diverse belangen hebben. Co-creatie geeft bijzondere mogelijkheden voor nieuwe ontwikkeling die op diverse dimensies tegelijkertijd kan plaatsvinden. Het ICSE geeft mogelijkheden om deel te nemen aan co-creatie meetings voor het ontwikkelen van je coöperatie netwerk en het verhogen van je kennis rondom actuele thema s en duurzame- en sociale innovatie vraagstukken. Co-Creatie meetings kennen een laagdrempelig karakter waarbij open innovatie co-creatie tussen coöperatieleden en de community gestimuleerd wordt.

7 Flexibele arbeidscommunity Het ICSE biedt als werkcoöperatie een flexibele arbeidscommunity die u nieuwe manieren van werken biedt. Het geeft meer mogelijkheden voor duurzame innovatie, flexibiliteit en risico afdekking. Het aantal vaste arbeidsplaatsen fluctueert in de tijd waarbij met name de flexibele arbeidsmarkt de laatste jaren sterk toeneemt. Het aantal zelfstandige professionals (ZP-ers) groeit. In toenemende mate organiseren ZP-ers zichzelf middels netwerken en coöperaties. Op een organische wijze ontstaat hier ruimte voor een nieuwe vorm tussen vaste medewerkers en de flexwerkers, zijnde de coöperatieve vorm. Vast Personeel Loyaliteit & Cultuur Vast contract Coöperatie(s) Innovatie & Flexibiliteit Co-Creatie Methodiek Delen kennis, faciliteiten en middelen Flexibel personeel Éénpitters en uitzendkrachten ZP-ers Opdrachtbasis Een coöperatie geeft u de mogelijkheid om duurzaam de juiste balans te ontwikkelen tussen flexibiliteit in de arbeidspool en zekerheid over de geleverde kwaliteit. Een coöperatie geeft u tevens de mogelijkheid om meer kruisbestuiving te realiseren tussen vaste werknemers en flexwerkers. Docent Gerard Brands en Lector Jan Bernards van Fontys Toegepaste Natuurwetenschappen in het Laboratorium dat door Fontys beschikbaar gesteld wordt voor co-creatie activiteiten en innovatieonderzoek. De coöperatie geeft u nieuwe mogelijkheden om uw capaciteit flexibeler te organiseren waarbij u diverse mogelijkheden heeft om kennis, faciliteiten en middelen te delen.

8 Stedelijke werkcoöperaties Via het ICSE krijg je toegang tot coöperatieve contacten voor het maken van nieuwe verbindingen en het genereren van opdrachten die met andere professionals uitgevoerd kunnen worden. Samen sterker, dat is het idee! Multidisciplinaire professionals die elkaar in de praktijk aanvullen en versterken bij het ontwikkelen van duurzaam ondernemerschap. Het ICSE werkt met werkcoöperaties die vanuit stedelijke regio s georganiseerd zijn. De eerste werkcoöperaties zijn ICSE Coöperatief Tilburg U.A. en ICSE Coöperatief Eindhoven U.A. De coöperaties zijn financieel zelfstandig en hebben een eigen bestuur. Bij ieder project bepalen de betrokken coöperatie leden gezamenlijk op welke wijze het project georganiseerd wordt. Een lid kan zelf projecteigenaar zijn en gedurende het gehele project zelf aan het roer blijven staan. Daarnaast bestaat tevens de mogelijkheid om de regie van een project over te dragen aan een projectmanager. Co-working services Kenniswerkers kunnen op allerlei plekken werken. En op verschillende plaatsen tegelijkertijd aanwezig zijn. Fysiek op de ene, virtueel op de andere. Digitale informatie is overal beschikbaar. Het ICSE werkt met co-working services vanuit diverse locaties in Eindhoven en Tilburg. Het delen van kennis, faciliteiten en middelen staat centraal binnen het coöperatieve samenwerkingsmodel. Afhankelijk van de aard van de werkzaamheden kiezen professionals een werklocatie waarvoor per locatie specifieke voorwaarden van toepassing zijn. Strijp-S Werken op Strijp-S, het creatieve kloppende hart van Eindhoven, betekent werken in een levendige en innovatieve omgeving! Een van oudsher inspirerende plek, waar ook nu nog volop ontwikkeld wordt en nieuwe initiatieven door kruisbestuivingen als paddenstoelen uit de grond schieten. Een living lab op het snijvlak van technologie, innovatie, duurzaamheid, creativiteit en design. Het ICSE werkt op Strijp-S vanuit S-Clusiv. De kracht van S-CLUSIV zit in de karakteristieke beeldwaarde van de locaties, oude Philips fabrieken met loft-achtige ruimten. Daarnaast biedt het een open werkstructuur met als doel synergie tussen huurders te bevorderen. S-CLUSIV heeft er variatie aan werkplekken die op maandbasis (of langer) gehuurd kunnen worden.

9 S-CLUSIVE op de begane grond van het gebouw de Videolab op Strijp-S S-CLUSIV is bedoeld om jonge ondernemers, die elkaar versterken in verschillende disciplines, te faciliteren in de behoefte om in een professionele omgeving klanten en relaties te ontvangen. Dit vertaalt zich in het beschikbaar stellen van exclusieve, volledig ingerichte werkplekken voorzien van een uitgebreid en flexibel servicepakket tegen een aantrekkelijke prijs. Stichting Bezinnings- en Ontmoetingscentrum, SBO St. Joseph Bezinning is van oudsher ingeweven in de kloostertraditie - ora et labora - bidden en werken in een vruchtbare balans. SBO St. Joseph wil die traditie voortzetten op een eigentijdse manier door ruimte te bieden voor bezinning en ontmoeting aan iedereen die gebruik wil maken van de mogelijkheden van ons gebouw en het park. De ontvangstruimte bij Stichting Bezinnings- en Ontmoetingscentrum, SBO St Joseph in Eindhoven

10 Coöperatie Midpoint Center For Social Innovation Het Center for Social Innovation op (CSI) is een broedplaats van ondernemerschap en innovatie met als ultiem doel: het creëren van maatschappelijke en economische waarde. CSI is gevestigd in de voormalige Smederij waar nieuwe bedrijvigheid een kans krijgt. Dit deel van de oude werkplaats vormt een broedplaats door tijdelijke functies ruim baan te geven. Dit gebeurt door het mengen van functies en gebruikers en door het smeden van nieuwe verbindingen die elkaar versterken. Het CSI biedt in Gebouw 88 ook mogelijkheden voor het flexibel werken. Naast kantoren en werkplekken biedt de Smederij ook ruimte aan kleinschalige evenementen en bijeenkomsten. Het CSI is gevestigd in gebouw 88 Branding & positionering De mogelijkheid om jezelf persoonlijk en/of jouw product en/of dienstverlening en/of organisatie direct in de markt te positioneren en te ontwikkelen op het vlak van duurzame- en sociale innovatie. Het ICSE heeft op het vlak van duurzame innovatie een positie opgebouwd waar coöperatie leden zowel als collectief als individueel van kunnen profiteren. In de praktijk kost het veel tijd en geld om een merk te ontwikkelen en te onderhouden. Faciliteiten hierbij zijn onder meer het gebruik van , website en de huisstijl voor enkele basis zaken zoals visitekaartjes, briefpapier en diverse overige bedrijfsfaciliteiten.

11 Cloud computing services Ieder coöperatie lid heeft de beschikking over professionele cloud computing services van eenvoudige communicatie functionaliteiten tot geavanceerde CRM faciliteiten, project management- en financiële tools. Een coöperatie lid heeft 24 uur per dag in the cloud toegang tot het ICSE Social Enterprise systeem. Sales Force Chatter is voor actieve coöperatieleden gratis toegankelijk. Core Members hebben de mogelijkheid om up te graden waarmee zij toegang krijgen tot uitgebreidere functionaliteiten. Coöperatie Clusters Het ICSE biedt mogelijkheden om mee te werken aan coöperatieclusters die met bedrijven, kennis- en overheidsinstellingen ontwikkeld worden. Je kunt lid worden van de ICSE Coöperatie en participeren in het door jou gewenste cluster. De diversiteit van de partijen geeft bijzondere innovatie mogelijkheden voor de participerende partijen. Energy Service Coöperatie Projecten worden ontwikkeld vanuit coöperatieclusters, de participerende partijen én strategische overeenkomsten. Een voorbeeld van een strategische overeenkomst is de Green Deal Brabant die gaat over de energietransitie in Brabant. Op 4 februari 2013 is de Green Deal Brabant getekend op de Technische Universiteit Eindhoven.

12 De ondertekening van de Green Deal Brabant op de Technische Universiteit Eindhoven op maandag 4 februari 2013 waarbij partijen een gezamenlijke visie ondertekenen. Een coöperatiecluster kan bestaan uit co-creatie activiteiten, projecten, producten en services die in een samenhangend geheel flexibel georganiseerd wordt. In de praktijk kan een coöperatie leiden tot de oprichting van een nieuwe coöperatieve entiteit. Bijvoorbeeld lokale energiecoöperaties op bedrijven terreinen of burgers die gezamenlijk hun energie behoeften decentraal gaan organiseren op wijkniveau. Health & Care Service Coöperatie Op het gebied van sociale innovatie is Health & Care een belangrijk domein voor de komende jaren. De maatschappij is sterk aan het veranderen waarbij diverse zorgtaken om een nieuwe manier van organiseren vragen. Het dichter bij de mens organiseren en het vergroten van de betrokkenheid van burgers en professionals speelt hierbij een langrijke rol. Dit past uitstekend bij de coöperatieve manier van organiseren waarbij burgers en professionals samenwerken en meer gelegenheid hebben om zelf aan het roer te kunnen staan. Material Service Coöperatie Er is een transitie gaande richting een circulaire economy waarbij we slimmer met materialen omgaan. Er wordt bij het ontwerpen van producten en het gebruik van materialen beter nagedacht over hoe we duurzaam kunnen omgaan met de natuurlijke hulpbronnen, door grondstoffen zoals bijvoorbeeld plastic slimmer te gebruiken. Het lectoraat Thinn Films &

13 Funtional Materials van Fontys Hogescholen Toegepaste Natuurwetenschappen levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de Material Service Coöperatie. De Brabantse Ontwikkel Maatschappij (BOM) heeft in 2009 in samenwerking met de Limburgse Investering en Ontwikkel Federatie (LIOF) en de Economische Impuls Zeeland (EIZ) een plastic community opgericht. In het jaar 2012 is deze community voor doorontwikkeling overgedragen aan het ICSE die vanuit plastics een bredere ontwikkeling doormaakt naar materialen in de vorm van een Material Service Coöperatie. Coöperatie Co-Owners De ICSE Coöperatie bestaat uit zelfstandige professionals, ondernemende burgers en professionals uit het bedrijfsleven, kennis- en overheidsinstellingen. Het typische van een coöperatie is dat het eigenaarschap verdeeld is onder de leden die gezamenlijk eigenaar zijn oftewel bij ICSE de Co-Owners vormen. De coöperatie is multidisciplinair, heeft een open-, laagdrempelige structuur met diverse participatielevels. Afhankelijk van het participatie level heeft een coöperatie-lid zeggenschap en krijgt zij toegang tot shared services. Het ICSE kent diverse type coöperatieleden die aansluiten bij de diversiteit aan ambities en participatie. ICSE Co-Founders De ICSE Co-Founders ondernemen vanuit ICSE Coöperatief U.A. en zijn gericht op de lange termijn ontwikkeling van ICSE Coöperatief U.A. Zij brengen actief ondernemende activiteiten in en zijn verantwoordelijk voor kwaliteit, project management alsmede strategievorming. Het bestuur van ICSE Coöperatief U.A. is samengesteld vanuit de kring van Co-Founders eventueel aangevuld met Core Members. Per project wordt er afhankelijk van de complexiteit, omvang en impact een projectbestuur samengesteld. ICSE Core Members In de Core delen zelfstandige professionals, professionals en burgers kennis, faciliteiten en middelen die gezamenlijk garant staan voor een bijzondere kruisbestuiving. Vanuit de Core wordt Energy, Health & Care en Materials ontwikkeld. Vanuit persoonlijke ambities en ondernemerschap weten core members een goede combinatie te vinden in hun persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van de ICSE coöperatie. De Core heeft een open structuur en kent een laagdrempelig karakter voor wat betreft de deelnamen mogelijkheden. ICSE Co-Creatie- en Project Members De ICSE coöperatie werkt met een open en laagdrempelig structuur voor wat betreft de participatiemogelijkheid. Deze structuur geeft de coöperatie extra innovatie mogelijkheden voor de ontwikkeling van nieuwe coöperatieve- en projectmatige samenwerkingen. Hierbij staat co-creatie en het ontwikkelen van bijzondere duurzame relaties centraal.

14 Co-Founders Ontwikkeling ICSE Business Creation Burgers, Professionals Zelfstandige Professionals Core Members Delen ICSE kennis, faciliteiten en middelen Ontwikkeling Energy, Health & Care en Materials. Burgers, Professionals, Zelfstandige Professionals Co Creatie- en Project Members Delen kennis, faciliteiten en middelen Laagdrempelige samenwerkingsvormen Coöperatieleden en Aspirant Coöperatieleden Burgers, Professionals en Zelfstandige Professionals. Aansluiting bij de ICSE coöperatie ontstaat op basis van participatie aan co-creatie activiteiten of projectactiviteiten van de coöperatie. Het coöperatief ondernemen gaat buiten de bestaande grenzen waarbij participatie én performance centraal staat. Het is voor een iedere ondernemer een uitdaging de juiste balans te vinden tussen investeren en rendement behalen. U heeft als coöperatie-lid de mogelijkheid om een steilere groeicurve te doorlopen wanneer u investeert in coöperatief ondernemerschap. Na uw inschrijving als coöperatie-lid krijgt u afhankelijk van uw participatielevel toegang tot de centrale kennis, faciliteiten en middelen van ICSE Coöperatief U.A. en haar lokale werkcoöperaties ICSE Coöperatief Tilburg U.A. en ICSE Coöperatief Eindhoven U.A. Ledenraadvergadering Tijdens de ledenraadvergadering de algemene kernleden vergadering worden de coöperatieontwikkelingen met de kernleden gedeeld. De algemene kernleden vergadering is het orgaan voor de behandeling en besluitvorming ten aanzien van diverse officiële stukken. Afhankelijk van de behoefte vindt de ledenraadvergadering plaats. De ledenvergadering vindt minimaal twee keer per jaar plaats.

15 Domestic Regulations. Dit huishoudelijk reglement is goedgekeurd in de algemene ledenvergadering van 29 oktober In de statuten van ICSE Coöperatief U.A. wordt in artikel 4.2 naar dit reglement verwezen. ICSE Coöperatief U.A., is opgericht bij notariële akte verleden voor mr. Pim Broekmans, notaris met plaats van vestiging te Eindhoven, op en statutair gevestigd te Eindhoven, kantoorhoudende te Torenallee 20, 5617 BC Eindhoven, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Eindhoven onder nummer , hierna te noemen: de Coöperatie ; Artikel 1. Lidmaatschap 1.1. Voor alle leden geldt dat zij de opdracht, doelstelling en waarden van de coöperatie onderschrijven en afhankelijk van de ledencategorie in meer of mindere mate bijdrage aan activiteiten van de coöperatie Bij aanvaarding van het lidmaatschap gaat het nieuwe lid akkoord met de algemene ledenovereenkomst zoals die door het bestuur is opgesteld Het éénmalige entree geld voor leden bedraagt 24,50 en kan verrekend worden met de inkomsten vanuit co-creatie services, met de inkomsten vanuit de lidmaatschapstarieven of werkzaamheden van het eerste jaar. 1.4 Artikel 5.4. van de statuten behandelt de indeling van de leden in ledencategorieën. De ledencategorieën van de coöperatie worden hierna beschreven volgens toenemende niveaus van activiteit en betrokkenheid. (a) Co-Founder Members (ook: co-founders): oprichtende leden die middels zeer intensieve betrokkenheid stuwkracht verlenen aan de strategische ontwikkeling van de coöperatie en de versterking van haar ondernemerschap; (b) Core Members: leden die actief participeren in coöperatieontwikkeling door het actief delen van kennis, faciliteiten en middelen; (c) Project Members: leden die participeren in de projecten van de coöperatie hetzij als opdrachtgever hetzij als opdrachtnemer of anderszin; zij hebben geen stemrecht

16 in de algemene ledenvergadering echter kunnen op uitnodiging van het bestuur spreekrecht krijgen; (d) Co-Creation Members: leden die participeren in bijeenkomsten gericht op kennisdeling, kennisontwikkeling en waardencreatie, zij hebben geen stemrecht in de algemene ledenvergadering echter kunnen op uitnodiging van het bestuur spreekrecht krijgen; (e) Aspirant Members: community leden die interesse tonen om te participeren in de coöperatie. Artikel 2 Contributie en services 2.1 Leden voldoen de contributie vooraf jaarlijks op basis van het jaartarief of vooraf per kwartaal berekend aan de hand van het maandtarief. 2.2 De contributie kan verrekend worden met de inkomsten die ICSE Coöperatief U.A. ontvangt in het geval zij werkzaamheden voor het (aspirant) lid uitvoert. 2.3 Afhankelijk van uw coöperatielidmaatschap van Core Member, Project Member en Co-Creatie Member krijgt u toegang tot specifieke services, zie tabel ICSE Services. Tabel ICSE Services ICSE Services Core Member Project Member Co-Creatie Member Kennisdeling en Co-Creatie Flexibele Arbeidscommunity Stedelijke werkcoöperaties Co-Working Services Branding & Positionering Cloud Computing Services 2.4 De hoogte van de contributie wordt per ledencategorie vastgesteld. Voor iedere ledencategorie zijn specifieke tarieven en voorwaarden van toepassing. (a) Co-Founders: Het tarief voor co-founders wordt op maat vastgesteld en overeengekomen in een specifieke ledenovereenkomst. De stedelijke werkcoöperaties van ICSE betalen contributie die vastgesteld wordt aan de hand van een bijdrage en het gebruik van de shared services van de coöperatie. De shared services zijn onder meer Branding, CRM Sales Force Services, Financial Services Exact Online, Project Management & Business Control en Co-Working Services. Het tarief wordt op maat vastgesteld per stedelijke werkcoöperatie en vastgelegd in een ledenovereenkomst. (b) Core Members: Betalen contributie waarbij de hoogte afhankelijk is van de omvang van de organisatie, zie tabel Core Member Lidmaatschapstarieven.

17 Tabel Core Member lidmaatschapstarieven Organisatieomvang (fte) Jaartarief Maandtarief t/m t/m t/m / t/m Meer dan (c) Project members: Betalen contributie waarbij de hoogte afhankelijk is van de omvang van de organisatie, zie tabel Project Member lidmaatschapstarieven. Tabel Project Member lidmaatschapstarieven Organisatieomvang (fte) Jaartarief Maandtarie f t/m t/m t/m / t/m Meer dan ,50 (1) Co-creation members: Betalen geen jaarlijkse contributie maar betalen per activiteit waaraan zij deelnemen en waarvoor specifieke tarieven van toepassing zijn.

18 2.5 Het bestuur besluit over toetreding van nieuwe leden, evenals over de jaarlijkse (her)indeling van leden binnen hun niveau van membership binnen de werkorganisatie. Artikel 3 Aanvraag Lidmaatschap 3.1 De aanvraag om als lid te worden toegelaten moet schriftelijk worden gericht aan het bestuur, door middel van het inschrijfformulier coöperatielidmaatschap. 3.2 Het lidmaatschap start met een introductieperiode van tenminste drie maanden voor leden, tenzij het bestuur anders beslist, waarvoor het lid een kwartaalfactuur ontvangt. 3.3 Na de introductieperiode wordt het lidmaatschap omgezet in een lidmaatschap voor onbepaalde tijd, tenzij het lid of het bestuur anders beslist. 3.4 Bij een opzegging van het lidmaatschap vindt er geen restitutieplaats van het éénmalige inleggeld en/of van de coöperatielidmaatschapsgelden. Artikel 4. Vergadering 4.1. (a) Co-Founders Ieder kwartaal vindt er een bijeenkomst plaats van de voorzitters en vice-voorzitters van de ICSE Coöperaties waarin de strategische-, tactische- en operationele vraagstukken die voor de ontwikkeling van de ICSE coöperaties van belang zijn ter sprake komen; (b) Core Members Iedere maand vindt er een bijeenkomst plaats van de Core Members waarin de strategisch-, tactische- en operationele vraagstukken die voor de ontwikkeling van de ICSE Projecten en Co-Creatie Services van belang zijn. c) Project Members en Co-Creatie Members Deze bijeenkomsten worden ad hoc gepland afhankelijk van de actuele behoefte van de coöperatie in relatie tot projecten en co-creatie activiteiten. Artikel 5. Projecten en omzetafdracht 5.1 In het ledenregister wordt vermeld wie actueel de leden zijn en in welke ledencategorie zij zijn ingedeeld. Separaat houdt het bestuur een administratie bij waarin per lid de extern declarabele omzet wordt bijgehouden; de daaraan gerelateerde omzetafdracht. 5.2 Er vindt er een verrekening van projectbaten plaats van leden die participeren in projecten van de coöperatie.

19 5.3 Deelnemers aan ICSE-projecten zijn gehouden aan een afdracht van 10% over de door hen gerealiseerde project toegevoegde waarde. 5.4 De klantmanager ontvangt 20% van de projectomzet voor de activiteiten van de klantmanager in het geval hij deze activiteiten zelf uitvoert. De klantmanager verricht bijzondere inspanningen gedurende het acquisitietraject, treedt op als eerste contactpersoon naar de externe klant van de coöperatie, draagt verantwoordelijkheid voor het opstellen van de offerte en de factuur of facturen conform instructies van het bestuur en is belast met de dagelijkse coördinatie en evaluatie van het project. De klantmanager is verantwoordelijk voor de verdeling alsmede de financiële verrekening van de werkzaamheden binnen de coöperatie indien deze door meerdere coöperatieleden uitgevoerd worden. Artikel 6. Schriftelijk 6.1. Daar waar in dit reglement schriftelijk wordt vermeld, wordt bedoeld, tenzij de context het hiernavolgende uitdrukkelijk beperkt of uitsluit, een tekst die schriftelijk per post, per fax, of middels enig ander daartoe geëigend elektronisch middel beschikbaar wordt gemaakt dusdanig dat deze tekst leesbaar, schriftelijk reproduceerbaar en elektronisch te bewaren is, en waarbij zowel verzender en ontvanger persoonlijk kunnen worden geïdentificeerd. Artikel 7. Wijziging 7.1 Vaststelling en wijziging van dit huishoudelijk reglement behoeft de goedkeuring door de algemene ledenvergadering.

Coöperatie informatie

Coöperatie informatie 2014 Coöperatie informatie ICSE Coöperatief U.A. 10-2-2014 INHOUDSOPGAVE COÖPERATIE INTRODUCTIE... 2 COÖPERATIEF ONDERNEMERSCHAP... 2 ONDERNEMEN ALS ZELFSTANDIG PROFESSIONAL... 2 ONDERNEMEN ALS PROFESSIONAL...

Nadere informatie

Coöperatie informatie

Coöperatie informatie 2014 Coöperatie informatie ICSE Coöperatief U.A. 8-9-2014 INHOUDSOPGAVE COÖPERATIE INTRODUCTIE... 2 COÖPERATIEF ONDERNEMERSCHAP... 2 ONDERNEMEN ALS ZELFSTANDIG PROFESSIONAL... 3 ONDERNEMEN ALS PROFESSIONAL...

Nadere informatie

Coöperatie informatie

Coöperatie informatie 2014 Coöperatie informatie ICSE Coöperatief U.A. 10-6-2014 INHOUDSOPGAVE COÖPERATIE INTRODUCTIE... 2 COÖPERATIEF ONDERNEMERSCHAP... 2 ONDERNEMEN ALS ZELFSTANDIG PROFESSIONAL... 3 ONDERNEMEN ALS PROFESSIONAL...

Nadere informatie

waarom? externe drivers Technologie Digitalisering Globalisering

waarom? externe drivers Technologie Digitalisering Globalisering waarom? externe drivers 1 Technologie Digitalisering Globalisering Wat zijn de dominante factoren die leren en werken veranderen in de 21ste eeuw? externe drivers Voortgaande digitalisering veroorzaakt

Nadere informatie

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland VERBINDT VERSTERKT VERTEGENWOORDIGT BRABANT ZEELAND IS HET STERKSTE ONDERNEMINGSNETWERK VAN UW REGIO. We hebben een voortrekkersrol in vernieuwing en innovatie,

Nadere informatie

De hierboven genoemde partijen, hierna gezamenlijk aan te duiden als Partijen.

De hierboven genoemde partijen, hierna gezamenlijk aan te duiden als Partijen. Deze ledenovereenkomst is nog gebaseerd op het postcoderoosmodel, en daarmee achterhaald. Inmiddels is besloten met het SDE+ model verder te gaan (zie website). In elk geval voorwaarden met betrekking

Nadere informatie

DE BOUWCAMPUS GIDS VAN EEN MERK

DE BOUWCAMPUS GIDS VAN EEN MERK DE BOUWCAMPUS GIDS VAN EEN MERK VERSIE JUNI 2014 INLEIDING De Bouwcampus staat in de steigers: hier pakken we de uitdagingen binnen de bouw gezamenlijk op. In vraagstukken die zowel private als publieke

Nadere informatie

new world CAMPUS Op de grens van organisaties begint de New World Campus

new world CAMPUS Op de grens van organisaties begint de New World Campus new world CAMPUS Op de grens van organisaties begint de New World Campus New World Water & Sanitatie Campus Agri & Food De New World Campus is dé plek waar oplossingen worden gevonden voor mondiale vraagstukken

Nadere informatie

Fontys Educational Designer Mindz (FED Mindz) Projectplan. Visie

Fontys Educational Designer Mindz (FED Mindz) Projectplan. Visie Visie We leven in een wereld die sterk veranderlijk is. Er ligt een grote verantwoordelijkheid bij docenten om de nieuwe generaties als competente rebellen klaar te stomen voor een onbekende toekomst waarin

Nadere informatie

Inhoud. Apeldoorn Business Campus. Ontmoeting en interactie. Kennisdeling, kennisoverdracht en samenwerken

Inhoud. Apeldoorn Business Campus. Ontmoeting en interactie. Kennisdeling, kennisoverdracht en samenwerken Apeldoorn Business Campus Apeldoorn Business Campus is gevestigd in het voormalig hoofdkantoor van Centraal Beheer Achmea. Deze campus is een plek waar onderwijs en bedrijfsleven onder één dak zijn gehuisvest.

Nadere informatie

Leergang Leiderschap voor Professionals

Leergang Leiderschap voor Professionals Leergang Leiderschap voor Professionals Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Leiderschap voor Professionals Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de

Nadere informatie

Marjolijn Staal (Projectleider) Padualaan CH Utrecht. Postadres Postbus SB, Utrecht

Marjolijn Staal (Projectleider) Padualaan CH Utrecht. Postadres Postbus SB, Utrecht Format samenvatting aanvraag Opmerking vooraf Mocht u de voorkeur geven aan openbaarmaking van de gehele aanvraag in plaats van uitsluitend onderstaande samenvatting dan kunt u dat kenbaar maken bij het

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Management & Organisatie Algemeen De Master Leiderschap wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen. Durf uzelf (verder) te ontwikkelen tot de inspirerende leider met

Nadere informatie

ICSE Coöperatieovereenkomst

ICSE Coöperatieovereenkomst 2013 ICSE Coöperatieovereenkomst ICSE Coöperatief U.A. International Cooperation for Sustainable Entrepreneurs Waar bent u werkzaam in 2020? Het aantal ZZP ers groeit. Achter deze flexibele schil gaat

Nadere informatie

Ruimte voor innovatie en samenwerking

Ruimte voor innovatie en samenwerking Ruimte voor innovatie en samenwerking Kantoor of werkruimte huren in dit karakteristieke industriele pand? Ga naar: www.gebouw-n.nl Nog 6000 dynamische high tech m2 beschikbaar Gebouw N Haaksbergerstraat

Nadere informatie

Opleidingsprogramma DoenDenken

Opleidingsprogramma DoenDenken 15-10-2015 Opleidingsprogramma DoenDenken Inleiding Het opleidingsprogramma DoenDenken is gericht op medewerkers die leren en innoveren in hun organisatie belangrijk vinden en zich daar zelf actief voor

Nadere informatie

Wij, de overheid - samenvatting

Wij, de overheid - samenvatting Wij, de overheid - samenvatting Inleiding: de complexe overheid Overal waar een grens wordt gelegd, ontstaat behoefte aan samenwerking en kennisuitwisseling over die grens heen, binnen organisaties, tussen

Nadere informatie

Gebouw 88 Spoorzone Tilburg

Gebouw 88 Spoorzone Tilburg Gebouw 88 Spoorzone Tilburg 30-05-2017 GEBOUW 88 Gebouw 88 is de hotspot voor de startende en jonge ondernemer die behoefte heeft om in een professionele en inspirerende omgeving te werken, creëren, klanten

Nadere informatie

Coöperatie ITGilde. ITGilde Coöperatie. Waarom? Samen sterker beter en slimmer

Coöperatie ITGilde. ITGilde Coöperatie. Waarom? Samen sterker beter en slimmer Waarom? Samen sterker beter en slimmer is een vereniging voor ondernemende ICT Professionals die zichzelf professioneel willen (door)ontwikkelen en ingezet willen worden bij passende, uitdagende opdrachten.

Nadere informatie

Noordelijke ZZP Vrouwen 24 juni 2016 Vormgeving van de coöperatie

Noordelijke ZZP Vrouwen 24 juni 2016 Vormgeving van de coöperatie Noordelijke ZZP Vrouwen 24 juni 2016 Vormgeving van de coöperatie Dr.mr. Petra Oden, lector Juridische Aspecten van de Arbeidsmarkt Mr. Nghitti Saro-Kortmann, docent en coördinator HBO-Bedrijfsjurist Introductie

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

De motor van de lerende organisatie

De motor van de lerende organisatie De motor van de lerende organisatie Focus op de arbeidsmarkt Naast het erkennen van leerbedrijven is Calibris verantwoordelijk voor ontwikkeling en onderhoud van kwalificaties in de sectoren zorg, welzijn

Nadere informatie

Kunstschool Boxtel. Inleiding

Kunstschool Boxtel. Inleiding Kunstschool Boxtel Inleiding In dit beknopte scenario wordt een kleine duurzame organisatie voor cultuureducatie in de gemeente Boxtel omschreven; Kunstschool Boxtel. Kunst- en cultuureducatie stimuleert,

Nadere informatie

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder HUBspot is een plek waar innoverende studenten, ondernemers, investeerders, docenten en bedrijven elkaar ontmoeten en inspireren, kennis opdoen en samen ondernemen. Met als doel om Leiden innovatiever

Nadere informatie

Starten met samenwerken

Starten met samenwerken Starten met samenwerken Alfred Griffioen alfred.griffioen@ondernemerscooperatie.nl 06-24776865 F =m x a con cept (het; o; meervoud: concepten) 1. opzet, plan; ontwerp be trek ken (werkwoord; betrok, heeft,

Nadere informatie

Organisatie principes

Organisatie principes Organisatie principes Een overzicht van organisatie principes die als richtsnoer dienen bij het vormgeven van flexibele, innovatieve organisaties. Deze principes zijn gebaseerd op de Moderne Sociotechniek.

Nadere informatie

Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie 's-hertogenbosch

Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie 's-hertogenbosch Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie 's-hertogenbosch datum 2014 contactpersoon Rene van der Burgt onderwerp Mogelijkheden tot samenwerken telefoon (088) 525 61 94 van Advanced Business

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst. Huis voor ondernemerschap en innovatie Midden-Brabant

Samenwerkingsovereenkomst. Huis voor ondernemerschap en innovatie Midden-Brabant Samenwerkingsovereenkomst Huis voor ondernemerschap en innovatie Midden-Brabant Partijen De ondergetekenden - Stichting Midpoint Brabant, gevestigd en kantoorhoudend te Tilburg, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

De school een aantrekkelijke plek voor leren en werken in 2030? Leer- & ontwerplab 24-28/08/2013. Bevindingen in een notendop

De school een aantrekkelijke plek voor leren en werken in 2030? Leer- & ontwerplab 24-28/08/2013. Bevindingen in een notendop De school een aantrekkelijke plek voor leren en werken in 2030? Leer- & ontwerplab 24-28/08/2013 Bevindingen in een notendop Traject in 4 fasen FASE 1 VERKENNEN Literatuurstudie Analyse diepteinterviews

Nadere informatie

Beleidsprogramma A+O fondsen gemeenten, provincies en waterschappen KEUZE VOOR SPEERPUNTEN OVERHEID IN BEWEGING EN MEESTER IN JE WERK

Beleidsprogramma A+O fondsen gemeenten, provincies en waterschappen KEUZE VOOR SPEERPUNTEN OVERHEID IN BEWEGING EN MEESTER IN JE WERK Beleidsprogramma A+O fondsen gemeenten, provincies en waterschappen 1 Beleidsprogramma A+O fondsen gemeenten, provincies en waterschappen De A+O fondsen van gemeenten, provincies en waterschappen hebben

Nadere informatie

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA VOORWOORD Hoe leiden we elke student op tot de professional voor de wereld van morgen? Met de blik op 2025 daagt die vraag

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS. For every situation, there is a suitable line from a song

EEN VAN ONZE EXPERTS. For every situation, there is a suitable line from a song EEN VAN ONZE EXPERTS For every situation, there is a suitable line from a song Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn

Nadere informatie

Leergang Allround Leiderschap

Leergang Allround Leiderschap Leergang Allround Leiderschap Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Allround Leiderschap Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de kijk op leiderschap

Nadere informatie

Ondernemer Monumenten Fonds Brabant

Ondernemer Monumenten Fonds Brabant Ondernemer Monumenten Fonds Brabant Ondernemer Monumenten Fonds Brabant NV Monument Fonds Brabant krijgt een nieuwe marktrol Tot op heden is NV Monumenten Fonds Brabant (MFB) de organisatie in Brabant

Nadere informatie

21st Century Skills Training

21st Century Skills Training Ontwikkeling van competenties voor de 21 e eeuw - Vernieuwend - Voor werknemers van nu - Met inzet van moderne en digitale technieken - - Integratie van social media - Toekomstgericht - Inleiding De manier

Nadere informatie

de facilitaire coöperatie kantoor vol energie volgens archifoor

de facilitaire coöperatie kantoor vol energie volgens archifoor de facilitaire coöperatie kantoor vol energie volgens archifoor onze analyse doelstelling Innovatieprogramma Energiesprong: Het op grote schaal laten ontstaan van gebouwen zonder energienota doelstelling

Nadere informatie

PRIVACY TRAINING CENTER Oprichtingsakte

PRIVACY TRAINING CENTER Oprichtingsakte PRIVACY TRAINING CENTER Oprichtingsakte De ondergetekenden: zijn samengekomen op 8 juni 2016 en overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 zoals

Nadere informatie

Dé flexibele diensten voor elke ondernemer. Huisvesting Backoffice Commercieel

Dé flexibele diensten voor elke ondernemer. Huisvesting Backoffice Commercieel Dé flexibele diensten voor elke ondernemer Huisvesting Backoffice Commercieel Juridisch Administratief Flexibel werken op unieke locaties in heel Nederland Wilt u als ondernemer een professionele uitstraling

Nadere informatie

Paradigmashift in kantelperiode

Paradigmashift in kantelperiode Paradigmashift in kantelperiode Van aanbodgericht naar vraaggericht Van grootschalig naar kleinschalig Centraal naar Decentraal Van landelijk naar lokaal Van hiërarchisch naar zelforganiserend Van bureaucratisch

Nadere informatie

LEDEN INBRENG OVEREENKOMST. Datum: (1) Stimuleringsfonds Duurzame Energie Regio Alkmaar U.A. (2) GEMEENTE Bergen

LEDEN INBRENG OVEREENKOMST. Datum: (1) Stimuleringsfonds Duurzame Energie Regio Alkmaar U.A. (2) GEMEENTE Bergen Concept d.d. 27-01-2014 VERSIE 1.0 Datum: 2014 (1) Stimuleringsfonds Duurzame Energie Regio Alkmaar U.A. (2) GEMEENTE Bergen LEDEN INBRENG OVEREENKOMST Paraaf gemeente: INHOUDSOPGAVE Artikel Pagina 1 DEFINITIES...

Nadere informatie

WORD PARTNER VAN HOUSE OF LEISURE! from the heart

WORD PARTNER VAN HOUSE OF LEISURE! from the heart WORD PARTNER VAN HOUSE OF LEISURE! from the heart Wat is het Midpoint House of? Het Midpoint House of is een fysiek en virtueel knooppunt dat zich zal ontwikkelen tot het vlaggenschip van de Midden-Brabantse

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft Oprichting/deelname in Coöperatie Streekontwikkeling Boven-Dommel u.a..

gemeente Eindhoven Betreft Oprichting/deelname in Coöperatie Streekontwikkeling Boven-Dommel u.a.. gemeente Eindhoven Inboeknummer 14bst01111 Dossiernummer 14.34.351 19 augustus 2014 Raads Voorhangbrief Betreft Oprichting/deelname in Coöperatie Streekontwikkeling Boven-Dommel u.a.. Inleiding Vanwege

Nadere informatie

HET NIEUWE KANTOOR HNK.NL

HET NIEUWE KANTOOR HNK.NL HET NIEUWE KANTOOR HNK.NL Inhoudsopgave HNK-Formule pag. 3 Club HNK pag. 4 Flexwerken pag. 6 Vergaderen pag. 7 Managed office pag. 8 Kantoor op maat pag. 9 Locaties pag. 10 Download de HNK App 2 VERGADEREN

Nadere informatie

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in OPEN 21 punten voor Nijkerk in 2014-2018 We staan open voor vernieuwing en verandering van top-down handelen naar open staan voor verbinden met andere overheden, instellingen en bedrijven van denken in

Nadere informatie

De initiële vraag van USG People ten behoeve van De Speeddates

De initiële vraag van USG People ten behoeve van De Speeddates De initiële vraag van USG People ten behoeve van De Speeddates Welk consortium helpt USG People en andere corporates om invulling te geven aan hun dynamische huisvestingsvraag, waarbij gebruik centraal

Nadere informatie

Energie van ons allemaal

Energie van ons allemaal VNO-NCW Themabijeenkomst Energietransitie Michael Fraats Trianel Energie B.V. 28 November 2011 1 Energie van ons allemaal 30-11-2011 2 Energie van ons allemaal is de essentie van Trianel Energie: Gericht

Nadere informatie

Coöperatie Zonne-EnergieCentrale Keltenwoud U.A.

Coöperatie Zonne-EnergieCentrale Keltenwoud U.A. LEDENOVEREENKOMST (VERTROUWELIJK) ONDERGETEKENDEN: (1) Coöperatie Zonne-EnergieCentrale Keltenwoud U.A., statutair gevestigd te Bennekom, gemeente Ede, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer

Nadere informatie

Oprichtingsvergadering 3 april 2013. Opgewekt aan het IJ

Oprichtingsvergadering 3 april 2013. Opgewekt aan het IJ Oprichtingsvergadering 3 april 2013 Opgewekt aan het IJ Agenda oprichtingsvergadering 3 april 2013 1.Korte introductie ronde: RvC, bestuur en aanwezigen 2.Over NDSM Energie Missie, visie, kernwaarden,

Nadere informatie

Binnenstadsvisie Eindhoven

Binnenstadsvisie Eindhoven Binnenstadsvisie Eindhoven Raadscie. EM 20.09.16 Vera Gielen Gebiedsmanager Centrum @GielenVera Waarom visie Geeft richting voor ontwikkeling binnenstad om ervoor te zorgen dat we in 2025 de binnenstad

Nadere informatie

1 Visie op de webpresentatie

1 Visie op de webpresentatie 1 Visie op de webpresentatie De gemeente Eindhoven gaat haar presentatie op het web verbeteren We spreken met opzet over presentatie omdat de vorm wat ons betreft nog open is. Concreet betekent dit dat

Nadere informatie

Harley-Davidson Club Nederland

Harley-Davidson Club Nederland Harley-Davidson Club Nederland Harley rijden... én meer! Harley-Davidson Club Nederland De Harley-Davidson Club Nederland (H-DCN), opgericht 31 maart 1962, is een van de oudste en grootste H-D clubs van

Nadere informatie

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn.

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn. Bijlage 1 meerjarenbeleidsplan Missie, visie en kernwaarden SGL In dit document vindt u de hernieuwde Missie, Visie en kernwaarden. In de Missie is beschreven wat SGL uit wil dragen naar buiten. Daarbij

Nadere informatie

De jeugd heeft de toekomst

De jeugd heeft de toekomst Arbeidsbeperking volgens Carrière Diversiteit De jeugd heeft de toekomst Bijeenkomst Handicap + Studie Design Academy Eindhoven 1 Inclusief ondernemerschap In het kort hoe we bij deze reis zijn gekomen.

Nadere informatie

HET NIEUWE WERKEN IN RELATIE TOT PERSOONLIJKE DRIJFVEREN VAN MEDEWERKERS. Onderzoek door TNO in samenwerking met Profile Dynamics

HET NIEUWE WERKEN IN RELATIE TOT PERSOONLIJKE DRIJFVEREN VAN MEDEWERKERS. Onderzoek door TNO in samenwerking met Profile Dynamics HET NIEUWE WERKEN IN RELATIE TOT PERSOONLIJKE DRIJFVEREN VAN MEDEWERKERS Onderzoek door TNO in samenwerking met Profile Dynamics 1 Inleiding Veel organisaties hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in

Nadere informatie

Adviseur Personeel en organisatie (32-36 uur)

Adviseur Personeel en organisatie (32-36 uur) De gemeente Deurne zoekt een: De afdeling Ruimte en Samenleving heeft een vacature: Adviseur Personeel en organisatie (32-36 uur) Deurne is een centrumgemeente in de Peel, gelegen in de provincie Noord-Brabant.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Lidmaatschap Business Club Utrecht

Algemene Voorwaarden Lidmaatschap Business Club Utrecht Algemene Voorwaarden Lidmaatschap Business Club Utrecht 1. Doelstelling 1.1 Business Club Utrecht, hierna te noemen BCU, is een netwerkorganisatie gericht op de uitwisseling van kennis en ervaring en het

Nadere informatie

Aureus Iproma Coöperatie

Aureus Iproma Coöperatie Aureus Iproma Coöperatie Gezamenlijk ondernemen, met behoud van zelfstandigheid Netwerkorganisaties zijn een sleutel om vaste concurrentiestellingen te doorbreken en gehoor te geven aan de roep van de

Nadere informatie

VISIEPLAN OPRICHTING CULTURELE COÖPERATIE

VISIEPLAN OPRICHTING CULTURELE COÖPERATIE VISIEPLAN 2016-2018 OPRICHTING CULTURELE COÖPERATIE INHOUD VISIE COÖPERATIE 2016-2018 3/4 EEN TIJDPERK VAN SAMENWERKEN OPENHEID INTERACTIE UITWISSELING WERELDWIJD ACTIEF NIEUWE EN OUDE GENERATIES WERKEN

Nadere informatie

Bedrijfsruimte op hoog niveau

Bedrijfsruimte op hoog niveau Bedrijfsruimte op hoog niveau Mercator: interactie tussen universitair toptalent en innovatieve ondernemers Mercator Science Park is als publiek-privaat initiatief ontstaan in het midden van de jaren negentig.

Nadere informatie

Welke maatschappelijke problemen bestrijdt de Buzinezzclub? Hoe pakt de Buzinezzclub dit aan?

Welke maatschappelijke problemen bestrijdt de Buzinezzclub? Hoe pakt de Buzinezzclub dit aan? Contactgegevens Naam organisatie/initiatief: Stichting Stimulering Jong Ondernemerschap Naam primair contactpersoon: Leo van Loon Post adres: Maashaven Zuid Zijde 2, 3081 AE Rotterdam Telefoonnummer: +31

Nadere informatie

Gasunie inkoopproces 2012

Gasunie inkoopproces 2012 Gasunie inkoopproces 2012 Gasunie inkoopproces 2012 Of het nu gaat om het optimaliseren van het gastransport of om het beheren en aansturen van onze leveranciers, bij Gasunie zijn we continu op zoek naar

Nadere informatie

HET 'PRACTORAAT CREATIEF VAKMANSCHAP' HEEFT ALS DOEL OM DE ECONOMISCHE EN MAATSCHAPPELIJKE MEERWAARDE VAN DE CREATIEVE VAKMAN

HET 'PRACTORAAT CREATIEF VAKMANSCHAP' HEEFT ALS DOEL OM DE ECONOMISCHE EN MAATSCHAPPELIJKE MEERWAARDE VAN DE CREATIEVE VAKMAN HET 'PRACTORAAT CREATIEF VAKMANSCHAP' HEEFT ALS DOEL OM DE ECONOMISCHE EN MAATSCHAPPELIJKE MEERWAARDE VAN DE CREATIEVE VAKMAN TE ONDERZOEKEN, BETER ZICHTBAAR TE MAKEN EN VERDER TE VERGROTEN #practoraatcv

Nadere informatie

WORD PARTNER VAN HOUSE OF LEISURE! from the heart

WORD PARTNER VAN HOUSE OF LEISURE! from the heart WORD PARTNER VAN HOUSE OF LEISURE! from the heart Wat is het Midpoint House of? Wat biedt het Midpoint House of? Het Midpoint House of is een fysiek en virtueel knooppunt dat zich In het Midpoint House

Nadere informatie

Flexibel werken en organiseren

Flexibel werken en organiseren Flexibel werken en organiseren Flexibel werken en organiseren Inhoud Inhoud Inleiding De kracht van flexibiliteit Differentiatie in ontwikkeling en doorstroom gebaseerd op organisatieverschillen Aspecten

Nadere informatie

Inschrijving RBB-AWARD 2017

Inschrijving RBB-AWARD 2017 Organisatie: Kamer van Koophandel Contactpersoon voor de RBB over deze good practice: Anneloes Brand E-mail adres: anneloes.brand@kvk.nl Mobiele telefoon: 06 5511 6315 Akkoord lid Raad van Participanten

Nadere informatie

TE HUUR: HART VAN BRABANTLAAN 12-14 TE TILBURG Flexibele en kleinschalige kantoor mogelijkheden

TE HUUR: HART VAN BRABANTLAAN 12-14 TE TILBURG Flexibele en kleinschalige kantoor mogelijkheden Kin Bedrijfsmakelaars Hoofdstraat 23 5121 JA Rijen telefoon: 0161-244 844 telefax: 0161-244 845 email: bog@kinmakelaars.nl internet: www.kinbedrijfsmakelaars.nl TE HUUR: HART VAN BRABANTLAAN 12-14 TE TILBURG

Nadere informatie

Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A.

Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A. Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A. Huishoudelijk Reglement ( vast te stellen op 14 oktober 2015 ) Artikel 1: ALGEMEEN 1.1 De Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A. [hierna: de Coöperatie] is gevestigd

Nadere informatie

Reglement Werving- en Selectiecommissie De Woningstichting. gevestigd te Wageningen

Reglement Werving- en Selectiecommissie De Woningstichting. gevestigd te Wageningen Reglement Werving- en Selectiecommissie De Woningstichting gevestigd te Wageningen 1 Artikel 1, Definities Stichting: de Woningstichting, gevestigd in de gemeente Wageningen. RvT: de Raad van Toezicht

Nadere informatie

Visiedocument. Educohof Podium voor duurzame leefomgeving. Presentatie versie

Visiedocument. Educohof Podium voor duurzame leefomgeving. Presentatie versie Visiedocument Educohof Podium voor duurzame leefomgeving Presentatie versie Courante communicatie, sponsoring, fondswerving Teylingerweg 35 2114 EG Vogelenzang T 020 716 5274 E nicole@courante.nl 13 augustus

Nadere informatie

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn Zorg en Welzijn Algemeen De post-hbo opleiding Management in Zorg en Welzijn is een opleiding van 1,5 jaar voor mensen met een afgeronde hbo-opleiding die werkzaam zijn in de sector zorg en welzijn en

Nadere informatie

Jij leert van de stad de stad leert van jou

Jij leert van de stad de stad leert van jou Leerstad Tiel Jij leert van de stad de stad leert van jou LA SOURCE EUROPÉENNE DE L HABITAT ( SEDHA) De Stichting Raad van Toezicht Strategisch platform SEDHA Gedeelde visie Glocal e visie Ethisch/Kwaliteits

Nadere informatie

Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more

Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more Multi Enterprise Social Network Platform 10 redenen om mee te doen Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more Intranet, Extranet, Social Organiseer mensen en informatie op natuurlijke wijze TransportLAB

Nadere informatie

Lean and Green Logistics reglement

Lean and Green Logistics reglement Lean and Green Logistics reglement Artikel 1 - Toepasselijkheid 1.1 De stichting Stichting Connekt, gevestigd te Delft, (hierna: Connekt ), voert het programma Lean and Green (hierna: Lean and Green )

Nadere informatie

Zelftest communityvaardigheden voor bibliotheekmedewerkers

Zelftest communityvaardigheden voor bibliotheekmedewerkers Zelftest communityvaardigheden voor bibliotheekmedewerkers Onderdeel van toolkit Nieuw Delen 2. Zelftest Werken met Communities Wat kan ik met de zelftest? Hieronder tref je een test aan waarmee je een

Nadere informatie

Duurzaamheid als drager voor gebiedsontwikkeling. Drs. ing. Bert Krikke Projectdirecteur

Duurzaamheid als drager voor gebiedsontwikkeling. Drs. ing. Bert Krikke Projectdirecteur Duurzaamheid als drager voor gebiedsontwikkeling Drs. ing. Bert Krikke Projectdirecteur Inhoud presentatie 0. Hoe omgaan met ambities 1. Wat is het Ecomunitypark 2. Voor wie is het park 3. Van samenwerking

Nadere informatie

Nextport International community Zwolle Region

Nextport International community Zwolle Region Nextport International community Zwolle Region December 2014 1 Ideaalbeeld Zwolle 2020 Wat hebben we bereikt? We schrijven 2020. Regio Zwolle heeft een transitie doorgemaakt en wordt internationaal gezien

Nadere informatie

Functiebeschrijving Manager Kwaliteitsbeleid

Functiebeschrijving Manager Kwaliteitsbeleid Functiebeschrijving Manager Kwaliteitsbeleid Binnen O2A5 staat een belangrijke verandering voor de deur, namelijk de invoering van zgn. onderwijsteams. Voor een succesvolle implementatie van deze organisatieverandering

Nadere informatie

C-153 Green Deal Groen Bouwen

C-153 Green Deal Groen Bouwen C-153 Green Deal Groen Bouwen Partijen 1. De Minister van Economische Zaken, de heer H.G.J Kamp, en de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, mevrouw W.J. Mansveld, ieder handelende in haar of

Nadere informatie

INCUBATOR HEALTH INNOVATION CAMPUS

INCUBATOR HEALTH INNOVATION CAMPUS HEALT OVAT CAMP MMC INCUBATOR Máxima Medisch Centrum ontwikkelt voor startende bedrijven in de health-sector de MMC Incubator. Startups ontmoeten elkaar en profiteren van de directe nabijheid van medische

Nadere informatie

Mogelijkheden voor partnerschap

Mogelijkheden voor partnerschap Mogelijkheden voor partnerschap Wat doet Kennispoort Regio Zwolle Kennispoort helpt innovaties realiseren. Ondernemers in de Regio Zwolle krijgen concreet onafhankelijk advies om innovaties in de praktijk

Nadere informatie

Industry consulting. Care management. Effectieve procesinnovatie in de zorg. Onze zorg Kwaliteit nu én in de toekomst

Industry consulting. Care management. Effectieve procesinnovatie in de zorg. Onze zorg Kwaliteit nu én in de toekomst Industry consulting Care management Effectieve procesinnovatie in de zorg Onze zorg Kwaliteit nu én in de toekomst Effectieve procesinnovatie Iedere organisatie is uniek. Dat is in de zorg niet anders.

Nadere informatie

Bantopa (Samen)werken aan Samenwerken

Bantopa (Samen)werken aan Samenwerken Bantopa (Samen)werken aan Samenwerken Masterclass - Alliantievaardigheden Een praktische leidraad voor toekomstige alliantiemanagers Samenwerken als Kerncompetentie De complexiteit van producten, processen

Nadere informatie

Samenwerkingsagenda Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Provincie Gelderland

Samenwerkingsagenda Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Provincie Gelderland en de Provincie Gelderland 22 maart 2016 Overwegende dat: De provincie Gelderland veel waarde hecht aan de aanwezigheid van onderwijs/kennisinstellingen in haar Provincie. Uiteraard in hun functie van

Nadere informatie

-besparing na vijf jaar ten opzichte van nulmeting; Monitoringsmethodiek en Key Performance Indicators (KPI s).

-besparing na vijf jaar ten opzichte van nulmeting; Monitoringsmethodiek en Key Performance Indicators (KPI s). Lean & Green Logistics reglement Artikel 1 - Toepasselijkheid 1.1 De stichting Stichting Connekt, gevestigd te Delft, (hierna: Connekt ), voert het programma Lean & Green (hierna: Lean & Green ) uit. Het

Nadere informatie

UVON Gelderland Huishoudelijk Reglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT UVON GELDERLAND

UVON Gelderland Huishoudelijk Reglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT UVON GELDERLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT UVON GELDERLAND 1 1. Inleiding 1.1 De UVON is opgericht als vereniging in 1950. Tot 1 januari 2005 bestond er een landelijk UVON bestuur met regionale Lidverenigingen. 1.2 Overwegende

Nadere informatie

Handleiding Cultuur Canvas

Handleiding Cultuur Canvas Handleiding Cultuur Canvas Je hebt een idee voor Tilburg, voor cultuur in het publieke domein en je weet waarschijnlijk ook wat je het wilt realiseren. Weet je ook of je plan kansrijk is? En wat je kunt

Nadere informatie

Bewegen tot leren: Perspectieven voor een krachtige leeromgeving

Bewegen tot leren: Perspectieven voor een krachtige leeromgeving Bewegen tot leren: Perspectieven voor een krachtige leeromgeving Jouw ervaring Neem iets in gedachten dat je nu goed kunt en waarvan je veel plezier hebt in je werk: Vertel waartoe je in staat bent. Beschrijf

Nadere informatie

De weg naar vernieuwing in de bouw

De weg naar vernieuwing in de bouw De weg naar vernieuwing in de bouw De gebruiker centraal Ruimte voor innovatie Efficiënter bouwproces Toekomstbestendige gebouwen Flexibele huisvesting Bijdrage aan duurzame leefomgeving Meer rendement

Nadere informatie

Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme

Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme Van idee tot realisatie van innovatie 100,- korting bij inschrijving vóór 1 mei Leergang September - December 2010 Locatie: KvK Eindhoven Innovatief

Nadere informatie

Auditrapportage 2014. Bijlage 1 Typologieën en het fasemodel. Dynamiek onderweg

Auditrapportage 2014. Bijlage 1 Typologieën en het fasemodel. Dynamiek onderweg Auditrapportage 2014 Bijlage 1 Typologieën en het fasemodel Dynamiek onderweg De vier geïdentificeerde typologieën van de Centra co-creator; incubator; transformator; facilitator - zijn hieronder kort

Nadere informatie

Manifest Communities of Practices HR bedrijvennetwerk

Manifest Communities of Practices HR bedrijvennetwerk Manifest Communities of Practices HR bedrijvennetwerk Netwerkjaar 201-2018 Reinventing HR Het is de intentie van het HR Bedrijvennetwerk om via uitwisseling het HR vakmanschap te professionaliseren en

Nadere informatie

De wereld verandert. En in die transitie liggen kansen. Wij maken bedrijven blijvend beter.

De wereld verandert. En in die transitie liggen kansen. Wij maken bedrijven blijvend beter. De wereld verandert. En in die transitie liggen kansen. Wij maken bedrijven blijvend beter. building better// De filosofie die bepalend is voor het denken en doen van dutch. Met een prikkelende kijk op

Nadere informatie

LEDENOVEREENKOMST COÖPERATIE HOOM U.A. 6 OKTOBER 2016

LEDENOVEREENKOMST COÖPERATIE HOOM U.A. 6 OKTOBER 2016 LEDENOVEREENKOMST COÖPERATIE HOOM U.A. 6 OKTOBER 2016 De ondergetekenden 1 COÖPERATIE HOOM U.A. gevestigd te Amsterdam en kantoorhoudende te 1033 SB Amsterdam aan de NDSM-straat 8, ingeschreven in het

Nadere informatie

Whitepaper. Outsourcing. Uitbesteden ICT: Wat, waarom, aan wie en hoe? 1/6. www.nobeloutsourcing.nl

Whitepaper. Outsourcing. Uitbesteden ICT: Wat, waarom, aan wie en hoe? 1/6. www.nobeloutsourcing.nl Uitbesteden ICT: Wat, waarom, aan wie en hoe? 1/6 Inhoud Uitbesteden ICT: Wat, waarom, aan wie en hoe? 3 Relatie tussen ICT en 3 Outsourcen ICT: Wat? 3 Cloud Services 3 Service Level Agreement 3 Software

Nadere informatie

DE MELKFABRIEK ONZE MISSIE IN 10 PRINCIPES

DE MELKFABRIEK ONZE MISSIE IN 10 PRINCIPES DE MELKFABRIEK ONZE MISSIE IN 10 PRINCIPES Arnhem heeft een krachtig en duurzaam imago; een groene stad met een sterk ontwikkeld creatief en cultureel klimaat. Met de Melkfabriek voegen wij een uitgesproken

Nadere informatie

De driehoek voorbij... WissemaGroup. medezeggenschap is van ons allemaal!

De driehoek voorbij... WissemaGroup. medezeggenschap is van ons allemaal! De driehoek voorbij... medezeggenschap is van ons allemaal! Doelstellingen Inzicht geven in het krachtenveld in een complexer wordende wereld Handvatten bieden voor invloed Dialoog over de rol van medezeggenschap

Nadere informatie

Enquêtes - Vernieuwing in inspraak/inspraak in vernieuwing. Voorafgaand aan het congres konden de volgende enquêtes ingevuld worden:

Enquêtes - Vernieuwing in inspraak/inspraak in vernieuwing. Voorafgaand aan het congres konden de volgende enquêtes ingevuld worden: Enquêtes - Vernieuwing in inspraak/inspraak in vernieuwing Voorafgaand aan het congres konden de volgende enquêtes ingevuld worden: Moderne manieren van medezeggenschap: uw praktijkvoorbeelden! Flexwerkers

Nadere informatie

COmmunity Arts Learning Lab (CALL) Informatiebrochure leergang

COmmunity Arts Learning Lab (CALL) Informatiebrochure leergang COmmunity Arts Learning Lab (CALL) Informatiebrochure leergang 2012-2013 1 Opleiding 2012-2013 Met de opleiding COmmunity Arts Learning Lab (CALL) leer je het terrein van de Community Arts te verdiepen

Nadere informatie