De effectieve schakel naar brandbeveiliging

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De effectieve schakel naar brandbeveiliging"

Transcriptie

1 Branddetectie Ontruimingsalarmering Brandventilatie Postadres Postbus AB Veldhoven De effectieve schakel naar brandbeveiliging Bezoekadres van Elderenlaan WJ Waalre Cursus Beheerder Brandmeldinstallatie : T : F info@mcsgroep.nl : E : W B01 : BTW : ABN : KvK Een brandmeldinstallatie heeft tot doel een beginnende brand in een dusdanig stadium te ontdekken, lokaliseren en te alarmeren, zodat het bestrijden ervan tijdig kan plaatsvinden en maatregelen kunnen worden getroffen om mens, dier, inventaris, gebouw en het milieu veilig te stellen, waardoor ongevallen en/of schade worden beperkt, respectievelijk worden voorkomen. De overheid stelt steeds hogere eisen aan het beheer en onderhoud van brandmeldinstallaties. Regels voor het beheer en onderhoud liggen vast in de normen NEN 2535 en NEN Deze normen eisen een Beheerder Brandmeldinstallatie die verantwoordelijk is voor het Beheer, Controle en het Onderhoud van de brandmeldinstallatie. Het voldoen aan de criteria Beheerder Brandmeldinstallatie, kan worden aangetoond met het diploma van het Nederlandse Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV), of door een training + instructie gegeven door het branddetectiebedrijf. Beheerder Brandmeldinstallatie: Dit diploma kan behaald worden na afsluiting van een tweedaagse cursus aan het NIBHV of middels een certificaat, dat verkregen kan worden door het volgen van een eendaagse training die michielse control systems BV regelmatig verzorgt. Op alle transacties, diensten en (andere) werkzaamheden zijn de algemene voorwaarden van michielse controlsystems B.V. van toepassing. Deze voorwaarden, zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Eindhoven, worden op verzoek kosteloos ter beschikking gesteld.

2 Beheerder. Een beheerder is belast met de bediening, de periodieke controle en het preventief onderhoud van een brandmeldinstallatie, zoals omschreven in de NEN Daarnaast fungeert hij of zij als eerste aanspreekpunt voor de brandweer, inspecteurs van verzekeraars en verzorgt de contacten met het onderhoudsbedrijf van de brandmeldinstallatie. Doelgroep. De cursus Beheerder Brandmeldinstallatie is gericht op medewerkers die verantwoordelijk zijn of worden voor het beheer van de brandmeldinstallatie. Een technische achtergrond is hiervoor NIET noodzakelijk. Een beheerder heeft wel bij voorkeur affiniteit met (brand) beveiliging is betrokken bij de BHV organisatie of maakt deel uit van de technische dienst. Overzicht lesstof. - Voorschriften, normen en eisen die gesteld worden aan de brandmeldinstallatie, - De werking van automatisch melders, - Brandmeldinstallatie met de sturingen en signaleringen, - De bediening van brandmeld panelen, brandweer panelen en neven panelen, - Testen van een brandmeldinstallatie, - Uitleg preventief onderhoud, - Het beheer van de documenten. Cursus informatie. Inschrijving via bijgaand inschrijfformulier. Inschrijving word voor aanvang schriftelijk bevestigd. De cursus locatie is bij michielse control systems BV te Waalre Mogelijkheid om training op locatie te verzorgen, mits voldoende inschrijvingen. Aanvang Lunch Einde ca Er is voldoende parkeer gelegenheid, gelieve te parkeren in de aanwezige parkeervakken en niet op het trottoir voor het gebouw of naast de weg dit veroorzaakt overlast voor de overige bedrijven. Kosten. De cursuskosten voor 1 persoon bedragen 250,00 exclusief BTW, inclusief lunch, lesmateriaal en een starters testkit. De cursus kosten voor iedere extra persoon bedragen 205,00 exclusief BTW, inclusief lunch en lesmateriaal (geen starters testkit). Een extra testkit kost 45,00 exclusief BTW.

3 Inschrijfformulier: Ondergetekende, Meld de personen aan voor de cursus Beheerder Brandmeldinstallatie, voor de hierna aangekruiste cursus data en gaat akkoord met de algemene voorwaarden van michielse control systems BV, waarvan op verzoek een exemplaar kosteloos verkregen kan worden. Betaling. Strikt netto binnen 14 dagen na factuurdatum te voldoen, onder vermelding van Beheerder BMI, het factuur- en klantnummer. Cursus data. Dinsdag 24 februari Dinsdag 9 juni Dinsdag 8 september Dinsdag 24 november Aanvang cursus Lunch ca Einde cursus ca Organisatie. Naam :... Adres :... Postcode : Plaats :.. Contactpersoon :.. Type brand meldcentrale :.. Telefoon :... Fax : .. Branche: Overheid Industrie Zorg Horeca Onderwijs Diensten Logies anders, Datum : Handtekening / Stempel De gegevens van de cursist(en) volledig invullen en samen met dit formulier te zenden aan: michielse control systems B.V. T.a.v. Beheerder BMI Postbus AB Veldhoven

4 Persoonlijke gegevens cursisten: Bij meer cursisten kunt u dit formulier kopiëren bij cursisten over meerdere data, gelieve apart voorblad te gebruiken.

5 Routebeschrijving Locatie: michielse control systems BV Bedrijventerrein t Broek van Elderenlaan WJ Waalre Komend vanuit het noorden: Tilburg / Breda (A58), 's-hertogenbosch / Utrecht (A2) of Oss / Nijmegen (A50) Neem ter hoogte van Eindhoven de lokale randweg Eindhoven N2 richting Eindhoven, Veldhoven. Let er op dat u hier niet de doorgaande randweg Eindhoven A2 blijft volgen. Neem vervolgens afrit nummer 32 Ga onder aan de afrit rechts af richting Veldhoven industrieterrein De Run Ga bij het derde verkeerslicht, ter hoogte van het Maxima Medisch Centrum Veldhoven, links af Na ca.2 km gaat u op de rotonde links af De 1 e straat gaat U linksaf en de eerstvolgende straat weer rechtsaf. Bij de T-splitsing gaat U linksaf Op 400 meter recht voor u op de hoek, vind u michielse control systems B.V. Komend vanuit het zuiden: Venlo / Antwerpen (A67) of Maastricht (A2) Neem ter hoogte van Eindhoven de lokale randweg Eindhoven N2 richting Eindhoven, Veldhoven. Let op dat u hier niet de doorgaande randweg Eindhoven A2 blijft. Neem vervolgens afrit nummer 32. Ga onder aan de afrit links af richting Veldhoven industrieterrein De Run Ga onder de snelweg door en bij het vierde verkeerslicht, ter hoogte van het Maxima Medisch Centrum Veldhoven, links af Na ca.2 km gaat u op de rotonde links af De 1 e straat gaat U linksaf en de eerstvolgende straat weer rechtsaf. Bij de T-splitsing gaat U linksaf Op 400 meter recht voor u op de hoek, vind u michielse control systems B.V.