uniek in Almere VAKCOLLEGE Daar ga je het maken!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "uniek in Almere VAKCOLLEGE Daar ga je het maken!"

Transcriptie

1 uniek in Almere VAKCOLLEGE Daar ga je het maken!

2 STAD COLLEGE, samen maken wij het onderwijs! Stad College is een plek waar je gaat ontdekken wat jouw talenten zijn. Dat doen we met elkaar onder andere tijdens de lessen loopbaan begeleiding (LOB). Docenten en klasgenoten denken met je mee en steunen jou. In iedere les verzamel je informatie over wie je bent, wat je graag doet en wat je daarmee kunt bereiken. Met deze informatie gaan we vervolgens aan de slag; welke opleidingen vind jij bijvoorbeeld interessant? Dit zodat jij uiteindelijk weet welk beroep straks het beste bij jou past! Het advies van jouw leerkracht van groep 8 is voor ons heel belangrijk. Hij of zij kent jou immers goed. We kijken daarbij ook naar de resultaten in het CITO-leerlingvolgsysteem. Heb je extra ondersteuning nodig, dan wordt samen met jouw basisschool een OPP (Ontwikkel Perspectief) opgesteld. Dit is een plan waarin beschreven wordt welke extra hulp je op school zal gaan ontvangen. Ik ga het maken als stewardess! Thania Ik volg de Vakroute n Ondernemen & Dienstverlene omdat ik later graag ik stewardess wil worden. Toen n een school moest gaan kieze j vertelde andere kinderen mi k dat Stad College heel erg leu is. Op hun aanraden heb ik voor deze school gekozen.

3 Het Vakcollege is er voor iedereen Stad College is een oecumenische school. Dit houdt bijvoorbeeld in dat we de christelijke feestdagen vieren zoals Kerst en Pasen. Maar de oecumenische gedachte betekent bij ons ook: verantwoordelijkheid dragen voor elkaar en voor de samenleving. Op Stad College is iedereen welkom, ongeacht de levens- of geloofsovertuiging die je hebt. Kleinschalig onderwijs aandacht voor jou! Stad College is een kleinschalige school. Op dit moment volgen er ongeveer 500 leerlingen onderwijs bij ons op school. Deze leerlingen zijn verdeeld in twee teams, het voordeel hiervan is dat we iedere leerling kennen en snel met elkaar een band kunnen opbouwen. Je voelt je vast heel snel thuis bij ons op school. Sportactieve school Sinds 2011 is Stad College een sportactieve school. Wij vinden sporten erg belangrijk en willen jou hierin motiveren gedurende de tijd bij ons op school. Dit houdt onder andere in dat we doorlopend naschoolse sportactiviteiten aanbieden. Speel bijvoorbeeld mee in één van de schoolteams van verschillende sporten waarbij we meedoen aan diverse sporttoernooien. Of ga in de voorjaarsvakantie mee op wintersportweek en krijg je de fijne kneepjes van skiën of snowboarden onder de knie. Goed bereikbaar Stad College is centraal gelegen in Almere Stad en is goed bereikbaar voor leerlingen uit alle stadsdelen. De school ligt op nog geen vijf minuten lopen vanaf het station Almere Centrum en is daarom naast de fiets ook te bereiken met de bus en de trein. Ik ga het maken als vormgever! Enis Logo s ontwerpen, folders vormgeven en dat soort dingen lijken mij erg leuk. Ik vind het leuk dat ik hier op school veel ICT krijg en ook al dingen leer ontwerpen in photoshop.

4 HET VAKCOLLEGE, Je hebt advies vmbo basis, kader of mavo (tl) Het Vakcollege is voor leerlingen met advies vmbo basisberoepsgericht of vmbo kaderberoepsgericht. Ook met het advies vmbo met leerwegondersteuning kun je naar het Vakcollege. Daarnaast bieden we ook onderwijs op mavo (tl) niveau aan, waarbij je je extra kunt specialiseren in één van de routes van het Vakcollege. Je hebt interesse in techniek, ict of je wilt gaan werken met mensen of misschien wel een eigen bedrijf starten Op Stad College kun je kiezen voor de Vakroute Technology & Design of de Vakroute Ondernemen & Dienstverlenen. Vakroute Technology & Design is voor alle jongens en meiden die van techniek houden en handig zijn. Vakroute Ondernemen & Dienstverlenen is iets voor jou als je wilt gaan werken in de verzorging, recreatie, op een kantoor of misschien wel een eigen bedrijf wilt starten. Je wilt graag leren door te doen In de vakroutes leer je veel door te doen. Je krijgt zeker 10 uur per week les in de praktische vakken. Daarnaast leer je ook in de praktijk bij regionale bedrijven en instellingen. Ik ga het maken in de techniek! Quincy Later wil ik iets met tekenen of techniek gaan doen. Ik vind het hier leuk op school, omdat we hier veel dingen maken en zelf bouwen. Zo doen we veel praktijkervaring op. Het laatste wat ik heb gemaakt is een bootje van hout.

5 IETS VOOR JOU? Je wilt een echte vakman of vakvrouw worden Bedrijven zijn altijd op zoek naar goede vakmensen. Vakmensen zijn belangrijk. Direct in leerjaar 1 krijg je al veel praktijkles. De theorielessen in de klas sluiten zoveel mogelijk aan bij jouw vakgebied. Het Vakcollege duurt zes jaar. Na vier jaar vmbo ga je verder in het middelbaar beroepsonderwijs. In zes jaar haal je twee diploma s: vmbo en mbo. Zo groei je uit tot een echte vakman of vakvrouw. Je houdt van afwisseling Het Vakcollege is leuk en afwisselend. Je gaat veel aan de slag in onze praktijklokalen, je werkt in groepjes aan opdrachten en regelmatig is er een excursie en doe je opdrachten voor of loop je stage bij bedrijven en instellingen in de regio. Goede aansluiting op het bedrijfsleven Door de samenwerking met het bedrijfsleven, zorgen we ervoor dat ons onderwijsaanbod is afgestemd op datgeen waar bedrijven behoefte aan hebben. Zo ben je met een vakcollegediploma op zak straks extra interessant voor werkgevers en vergroot je de kans op het vinden van een baan die aansluit bij jouw opleiding en interesse. Welke vakroute past bij jou? Weet je nog niet zo goed wat je wilt? Kan je niet direct kiezen voor één van de twee vakroutes? Geen punt, we helpen je graag bij het maken van je keuze. Bezoek bijvoorbeeld onze open dagen en praat daar met onze leerlingen en docenten. Vind je het toch lastig om nu al een keuze te maken, dan kies je voor de Combi-route. Hier volg je van beide vakroutes de praktijklessen, waardoor je aan het einde van leerjaar kunt kiezen welke vakroute het beste bij jou past!

6 vakroute TECHNOLOGY & DESIGN ben je handig? en ek ni ch te in e ss re te in Heb je nden werken? Wil je met je hoofd én ha rs? het werken met compute or vo g lin el st ng la be je Heb nology & Design! te Tech Kies dan voor de Vakrou Leer alles over techniek In de Vakroute Technology & Design ben je tijdens de praktijklessen bezig met verschillende onderdelen van techniek. Zo krijg je les in elektrotechniek, bouw-techniek, robotica, installatietechniek en metaaltechniek. Je werkt met verschillende materialen en gereedschappen, zoals met een 3D printer. En je leert veel over de verschillende beroepen waarin je later kunt gaan werken. Tijdens je opleiding doe je regelmatig opdrachten voor bedrijven. Ook ga je op bezoek bij bedrijven en instellingen en loop je stage. En dan? Aan de slag! Na je opleiding kun je aan de slag als meubelmaker, schilder of timmerman. Of je gaat werken bij een installatie- of energiebedrijf. Ook ziekenhuizen en kantoren hebben technische mensen nodig. Er is altijd wel een baan te vinden in de techniek voor goed opgeleide vakmensen!

7 Vakken in de Vakroute Technology & Design Nederlands Engels Wiskunde Rekenen Maatschappijleer Levensbeschouwing Mens & Maatschappij Mentortijd Natuur- & Scheikunde Lichamelijke Opvoeding Filosofie 10 uur per week beroepsgeoriënteerde lessen Binnen Technology & Design bieden wij de volgende specialisatie richtingen: Produceren, installeren en energie Wonen, bouwen en installeren Ik ga het mak en als elektricien! Danilo Ik volg de richting Te chniek, omdat ik hier later in verder wil. Ik vind het hier fijn op school, omdat je voor al leert met je handen en door te doen. Dit vi nd ik handig, want ik heb daarbij geen last van mijn dyslexie. De excu rsie naar het Blocq van Ku ffeler was erg leuk, hier zagen we in de praktijk hoe de motor en werken van de water machines en hoe die ervoor zorgen dat N ederland niet onderloo pt.

8 vakroute ONDERNEMEN & DIENSTVERLENEN sen te helpen? Vind je het leuk om men winkel? en op kantoor of in een rk we te om uk le t he je Vind beginnen? Of wil je een eigen zaak of kader advies? Heb jij een vmbo basis n! rnemen & Dienstverlene te Onde Kies dan voor de Vakrou Werk met mensen! In de Vakroute Ondernemen & Dienstverlenen leer je voor een mooi beroep in zorg, welzijn of dienstverlening. Zo kun je bijvoorbeeld later gaan werken in de zorg met zieken, gehandicapten of ouderen. Lijkt het werken met kinderen jou heel leuk, dan ga je misschien wel werken in de kraamzorg, kinderopvang of buitenschoolse opvang. Maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden, denk bijvoorbeeld eens aan kapper, schoonheidsspecialiste of secretaresse. Of wat dacht je van het werken in een restaurant, winkel of het toerisme. Maar misschien wil jij wel je eigen bedrijf of winkel starten. Allemaal beroepen waarin je veel met mensen te maken krijgt! Kortom met Ondernemen & Dienstverlenen kun je heel veel kanten op!

9 Goed voorbereid op je toekomst Tien uur per week krijg je praktijkles in één van de praktijklokalen. In deze lokalen is de praktijk nagebootst. Je vindt er de verschillende werkvelden terug, zoals de ziekenzorg, kapsalon, kinderdagverblijf of winkel. Je leert goed om te gaan met kinderen, ouderen, zieken, gehandicapten en mensen in het algemeen. Je leert ook koken en in de kapsalon leer je alles over haarverzorging. Ook hebben we een winkel nagemaakt met kassa en etalage. En je leert ook wat er allemaal bij komt kijken als je een eigen zaak wilt beginnen. Zo ben je goed voorbereid op je toekomstige baan! Binnen Ondernemen & Dienstverlenen bieden wij de volgende richtingen: Zorg & Welzijn Economie & Ondernemen Vakken binnen de Vakroute Ondernemen & Dienstverlenen Nederlands Engels Wiskunde Rekenen Maatschappijleer Levensbeschouwing Mens & Maatschappij Mens & Natuur Mentortijd Biologie Lichamelijke Opvoeding Filosofie 10 uur per week beroepsgeoriënteerde lessen Ik ga het maken in sportmanagent! Chazmay Het Vakcollege leek mij heel erg leuk, omdat het al gelijk vakgericht is en omdat ze veel met ict doen. Hierdoor heb je een voorsprong op leerlingen die het gewone vmbo hebben gedaan en kan je straks nog veel kanten op. Ik heb voor Ondernemen & Dienstverlenen gekozen, want later wil ik iets met mensen gaan doen. Ik denk nu aan de richting van sportmanagement of iets met fysiotherapie.

10 MAVOROUTE THEORETISCHE LEERWEG Heb jij een mavo/ tl advies gekregen van je basisschoo l? Wil je met je hoofd én handen werken? Wil jij je extra goed voorbereiden op het mbo? Kies dan voor onze Mavo-route! Onze mavo, ook wel de theoretische leerweg genoemd, is een vierjarige opleiding. Je kunt behoorlijk wat theorie aan, maar wilt jezelf ook al gaan voorbereiden op bepaalde beroepen. Binnen de Mavo-route volg je lessen die horen bij de theoretische leerweg, maar daarnaast krijg je bij ons op school ook nog 7,5 uur per week praktijkvakken. Je kunt daarbij kiezen uit één van de vele vakken die horen bij de twee vakroutes. Zo ontdek je snel genoeg welke beroepen bij je passen en waar je je verder in wilt specialiseren. Ben jij een leerling die de leerstof makkelijk aan kan, dan bestaat er ook nog de mogelijkheid om met een extra vak examen te doen. Met zes theorievakken en een praktijkvak, ben je extra goed toegerust om later op het mbo een niveau 4 opleiding te gaan volgen.

11 Vakken in de m avo / theoretische lee rweg Nederlands Engels Wiskunde Rekenen Maatschappijleer Levensbeschouwing Mens & Maatschappij Mentortijd Natuur- & Scheikunde Lichamelijke Opvoeding Filosofie Goede voorbereiding op het mbo Na je opleiding bij ons op school ben je helemaal klaar gestoomd voor het mbo. Je kunt een mbo opleiding niveau 4 gaan volgen in het vakgebied wat bij jou past. Dit heb je door deze opleiding al goed kunnen ontdekken. 7,5 uur per week beroepsgeoriënteerde le ssen Ik ga het maken in de financiële sector! Winay Het is mijn derde jaar hier op school en ik heb het erg naar mijn zin. Later wil ik accountant worden, of iets van boekhouder, in ieder geval iets met financiën. De docenten op school geven goed les en ze zijn ook leuk in de omgang. Je krijgt van hen veel bruikbare informatie voor later.

12 Anders dan de BASISSCHOOL Al voor de zomervakantie kom je een middag naar je nieuwe school om kennis te maken met je mentor, de docenten en je klasgenoten. In de week na de zomervakantie volg je een uitgebreid kennismakingsprogramma in en rondom de school. Vragen of problemen: altijd eerst naar jouw mentor De mentor is het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders/verzorgers. Jouw mentor houdt goed in de gaten hoe het met je gaat. Hij of zij regelt het bijvoorbeeld als je hulp of begeleiding nodig hebt. Je mentor doet er alles aan om te zorgen dat je een leuke schooltijd hebt. Ik ga het maken als binnenhuisarchitect! Assia Later wil ik binnenhuisarchitect worden, omdat ik het erg leuk vind om met interieur bezig te zijn. Vooral de sfeer hier op school vind ik erg goed, iedereen gaat heel erg leuk met elkaar om. En dat maakt het leuk om naar school te gaan.

13 Kluisje en schoolpas Je kunt bij ons op school een kluisje huren. Hierin kun je schoolspullen, zoals je boeken en gymspullen kwijt. Daarnaast krijg je een schoolpas, waarmee je toegang krijgt tot de schoolfeesten en die je gebruikt voor het maken van kopieën. Contact met je ouders/verzorgers Goed contact met je ouders/verzorgers vinden wij heel erg belangrijk. Daarom hebben zij regelmatig een gesprek met je mentor. Ook worden ze uitgenodigd op school voor de 10-minutengesprekken en presentaties. Je ouders krijgen een inlogcode voor ons Ouderportaal. In dit systeem worden je behaalde cijfers en andere gegevens genoteerd. Jij kunt dit zelf ook inzien met je eigen inlogcode voor het Leerlingportaal. Het meeste huiswerk maak je op school Binnen de lessen van de vakroutes maak je het meeste huiswerk al tijdens de les. Zo kun je extra uitleg vragen aan de docent. Soms moet je ook thuis nog iets aan je huiswerk doen of leren voor een toets. Als je het nodig hebt, krijg je na schooltijd hulp bij de planning van toetsen en/of huiswerk. Ik ga het maken als verpleegkundige! Oumaima Ik zit nu in het vierde leerjaar en heb daarbij gekozen voor Zorg & Welzijn. Later wil ik in het ziekenhuis werken. Mijn tip voor als je moet kiezen voor een nieuwe school: Vertrouw op je gevoel en kies waar jij je goed bij voelt en niet perse wat bijvoorbeeld je vriendinnen kiezen. Nieuwe vrienden heb je zo weer gemaakt. Ik vind de sfeer hier op school erg goed, we hebben het erg gezellig met elkaar.

14 Belangrijkste kenmerken VAN HET VAKCOLLEGE Je kunt met e en vmbo basis (bbl) en kader (kbl) ad vies op Stad College kiezen uit drie vakroutes: - Vakroute Te chnology & De sign - Vakroute Ondernemen & Dienstverlenen - Vakroute Co mbiroute (alleen leerja ar 1) Het conciërgeteam van Stad College zijn de conciërges van het jaar 2015 in Almere! zes jaar: Het Vakcollege duurt ee jaar mbo vier jaar vmbo en tw nderwijs). (middelbaar beroepso s twee Na zes jaar heb je du diploma s op zak.

15 Je krijgt zeker 10 uur praktijkles per week. Ook leer je bij bedrijven en instellingen en doe je opdrachten voor bedrijven. Je wordt een echte vakman of vakvrouw. Daardoor heb je meer kans op een leuke baan die bij je past! Bij de Mavoroute heb jij de mogelijkheid je extra te specialiseren in een bepaald vakgeb ied. Hierdoor weet je beter welke vervolgopleiding straks goed bij je pas t en wat je leuk vindt. je natuurlijk ijg kr s le ijk kt ra p e lv Beha Nederlands, s al zo en kk va e on ew g Maar... deze Engels en Wiskunde. mogelijk vakken worden zoveel or. Als je de ct se uw jo op d em afgest & Design volgt, gy lo no ch Te te ou kr Va nische termen ch te s el ng E j bi je er le n pas komen. die jou later goed va Ondernemen Doe je de Vakroute leer je juist & Dienstverlenen dan met handel en e di en rd oo w se el Eng en hebben. administratie te mak Meer weten? Hebben jij en je ouders nog vragen? Bezoek dan de Informatieavond of Open Dag. Op onze website vind je ook veel informatie; Voor specifieke vragen mag je ook altijd bellen of mailen.

16 Ervaar ons STAD COLLEGE Informatieavond Open Dag Expeditiemiddagen Een dag met presentaties, rondleidingen en workshops Een middag meelopen bij ons op school. Je schrijft je hiervoor in via onze website. Di 3 nov Di 12 jan Woe 9 dec uur uur uur Een informatieve avond met workshops Woe 24 feb uur OP DE INFORM ATIEAVOND, KOM S G N A L OPEN DAG EOF EEN XP EDITIEMIDDAG! Stad College Rooseveltweg SJ Almere stadcollege@hetbaken.nl Like onze Facebookpagina en volg zo alles over ons Vakcollege. Ga voor meer informatie over het Vakcollege naar onze website. Hier kun je ook het aanmeldformulier downloaden.

stad college DAAR GA JE HET MAKEN! UNIEK IN ALMERE praktijkgericht vmbo Almere

stad college DAAR GA JE HET MAKEN! UNIEK IN ALMERE praktijkgericht vmbo Almere UNIEK IN ALMERE stad college DAAR GA JE HET MAKEN! Wil je echt een vak leren, dan zit je goed op het Stad College in Almere. Praktijkgericht onderwijs dat perfect aansluit op je latere beroep óf op het

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis of kader Het vakcollege is voor leerlingen

Nadere informatie

uniek in Almere VAKCOLLEGE Daar ga je het maken!

uniek in Almere VAKCOLLEGE Daar ga je het maken! uniek in Almere VAKCOLLEGE Daar ga je het mak! STAD COLLEGE, sam mak wij het onderwijs! Stad College is e plek waar je gaat ontdekk wat jouw talt zijn. Dat do we met elkaar onder andere tijds de less loopbaan

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL INFORMATIE VMBO 2014 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Eigenlijk houd ik niet zo van leren, maar meer van doen. Daarom doe ik ook kader. Dan heb je wat minder leerstof en wat meer praktijk.

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we

Nadere informatie

INFORMATIE V M B 2015 B

INFORMATIE V M B 2015 B INFORMATIE VMBO 2015 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Ik ben geen type om met mijn neus in de boeken te zitten. Daarom doe ik basis. We hebben bij Bornego Beugel gelukkig veel praktijklessen.

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

Welkom! Leerlingen bij ouders zitten. Mobiele telefoon a.u.b. uit.

Welkom! Leerlingen bij ouders zitten. Mobiele telefoon a.u.b. uit. Welkom! Leerlingen bij ouders zitten. Mobiele telefoon a.u.b. uit. Mededelingen Overgangsrichtlijnen van klas 2 naar 3; Determinatie: keuze kader-, basis beroepsgerichte Leerweg; of gemengde Leerweg. Zorg

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat vind

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

DROMEN BINNEN HANDBEREIK BEROEPSGERICHTE PROFIELEN

DROMEN BINNEN HANDBEREIK BEROEPSGERICHTE PROFIELEN DROMEN BINNEN HANDBEREIK BEROEPSGERICHTE PROFIELEN Beste leerling, Jij gaat je keuze maken voor de beroepsvoorbereidende opleiding die je in de 3e en 4e klas gaat doen. We noemen de verschillende beroepsvoorbereidende

Nadere informatie

Drechtsteden College. De school waar ik mezelf kan zijn! vmbo. Techniek Zorg & Welzijn Economie

Drechtsteden College. De school waar ik mezelf kan zijn! vmbo. Techniek Zorg & Welzijn Economie Drechtsteden College De school waar ik mezelf kan zijn! Techniek Zorg & Welzijn Economie vmbo Je zit in groep 8 en je hebt een VMBOadvies gekregen. Maar welke school past nu het beste bij je? Waar voel

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

Sikkel Schooljaar PROFIELEN IN HET VMBO

Sikkel Schooljaar PROFIELEN IN HET VMBO PROFIELEN IN HET VMBO PROFIELEN IN HET VMBO De bovenbouw(klas 3+4)van vmbo-scholen werken met beroepsgerichte profielen. Wat de profielen voor jou zo leuk maken, is dat je meer kansen krijgt om te onderzoeken

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

Met de fiets of met de bus

Met de fiets of met de bus Betrokk Wij doen er alles aan om je een zo fijn mogelijke tijd te bieden. Dat betekent ook dat we voor een goede en heldere structuur zorgen. Een rustige omgeving, aan de rand van Halsteren. Een vast rooster,

Nadere informatie

Kiezen in mavo 2. Cohort Park Lyceum Almere

Kiezen in mavo 2. Cohort Park Lyceum Almere Kiezen in mavo 2 Cohort 2018 Park Lyceum Almere Kiezen in mavo 2. Je staat voor een lastige keuze. Je gaat een keuze maken tussen de drie profielen en deze keuze bepaalt voor een deel je toekomstmogelijkheden.

Nadere informatie

op het Hondsrug vakcollege

op het Hondsrug vakcollege op het Hondsrug vakcollege Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Jij gaat het maken! Op het Hondsrug vakcollege Ben jij een Knexx bouwer of haal je jouw mobieltje uit elkaar om te weten

Nadere informatie

Van 2 BB/KB naar 3 BB/KB Intersectoraal

Van 2 BB/KB naar 3 BB/KB Intersectoraal Van 2 BB/KB naar 3 BB/KB Intersectoraal Op Echnaton volgen de leerlingen in leerjaar 3 en 4 een intersectoraal programma op BBL of KBL niveau. Door het volgen van een intersectoraal programma hoeft uw

Nadere informatie

Schoolgids Carré College (samenvatting)

Schoolgids Carré College (samenvatting) Schoolgids Carré College (samenvatting) 2016-2017 1 Over het Carré College Praktijkgericht Nu naar het Carré College, straks een baan Op het Carré College bieden we de best denkbare voorbereiding op MBO

Nadere informatie

op het Hondsrug vakcollege

op het Hondsrug vakcollege op het Hondsrug vakcollege Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Jij gaat het maken! Op het Hondsrug vakcollege Ben jij een Knexx bouwer of haal je jouw mobieltje uit elkaar om te weten

Nadere informatie

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl alfa-college.nl drenthecollege.nl mboterra.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl Inleiding Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Om jou te helpen bij

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Special voor bijna-brugklassers en ouders

Special voor bijna-brugklassers en ouders Special voor bijna-brugklassers en ouders JOUW toekomst begint hier! Leren = doen Vakcollege Maarsbergen Leren door doen voor alle leerlingen in het vmbo Beste bijna-brugklassers, ouders/verzorgers, Fijn

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf Praktijkonderwijs talent ben je zelf open dagen zaterdag 26 januari 10:00-13:00 uur zaterdag 2 februari 10:00-13:00 uur School-in-bedrijf woensdag 16 januari woensdag 23 januari woensdag 30 januari Wat

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

op het Hondsrug vakcollege

op het Hondsrug vakcollege op het Hondsrug vakcollege Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Jij gaat het maken! Op het Hondsrug vakcollege Ben jij een Knexx bouwer of haal je jouw mobieltje uit elkaar om te weten

Nadere informatie

Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16

Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16 Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16 Onderwijs voor jongeren met gouden handen die aan een gouden toekomst willen werken. Dat is het Vakcollege Noordoostpolder. Leerlingen die

Nadere informatie

Slinge: ontdek je talent!

Slinge: ontdek je talent! Slinge: ontdek je talent! Een kleine, veilige en gezellige school Aandacht voor jouw talent en loopbaan Extra taal, rekenen, skills, sport en cultuur Vier leuke beroepsopleidingen Slagingspercentage 99%

Nadere informatie

Zuiderzee. College. Het Zuiderzee College: jouw school!

Zuiderzee. College. Het Zuiderzee College: jouw school! Zuiderzee College Het Zuiderzee College: jouw school! Het Zuiderzee College heet je van harte welkom! Alle vakken op een rij: De AVO-vakken: bij ieder profiel krijg je de vakken Nederlands, Engels, maatschappijleer,

Nadere informatie

Ontdek. Gemini Lyceum Gemini (H)TL Gemini Vakcollege. atheneum - havo - vmbo - lwoo

Ontdek. Gemini Lyceum Gemini (H)TL Gemini Vakcollege. atheneum - havo - vmbo - lwoo Ontdek het Gemini College Gemini Lyceum Gemini (H)TL Gemini Vakcollege atheneum - havo - vmbo - lwoo Het Gemini College is een fijne plek om van alles te leren, te ontdekken wat bij jou past en natuurlijk

Nadere informatie

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Leerlingfolder Groen moet je doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Eindhoven 10x vraag en antwoord: dat is makkelijk kiezen! 1 2 Een dag op school Hoe ziet mijn schooldag eruit? De

Nadere informatie

Welkom ouders van t Zonnewiel

Welkom ouders van t Zonnewiel Welkom ouders van t Zonnewiel Presentatie over: De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en de scholen van Het Baken in Almere Onderwijsdoorstroomschema LWOO, wat is dat? LWOO op Stad

Nadere informatie

Keuzevoorlichting 2-MAVO

Keuzevoorlichting 2-MAVO Keuzevoorlichting 2-MAVO Decaan: I.C de Vries Welkom 5-2-2016 Keuzevoorlichting MAVO 2 1 Quiz Uitleg keuze/ sectoren Mogelijkheid tot vragen stellen 5-2-2016 Keuzevoorlichting MAVO 2 2 Quiz Nodig: de kaartjes

Nadere informatie

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding Namens de mentoren mijn naam: Bas Kuiper Onderwerp vanavond: LOB programma waar zijn we? keuzekaart met oa: Gemengde Leerweg; mevr. Noordergraaf Havo algemeen Havo

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Ontdek jouw vak.» Technology» Media, Vormgeving & Ict» Care & services. stadcollege.nl

Ontdek jouw vak.» Technology» Media, Vormgeving & Ict» Care & services. stadcollege.nl Ontdek jouw vak stadcollege.nl 3 Een nieuwe school spannend hè? De stap naar het voortgezet onderwijs is spannend. Het is de plek waar je een vak leert, zodat je later een leuk beroep kunt uitoefenen.

Nadere informatie

Sectoren - bovenbouw vmbo

Sectoren - bovenbouw vmbo LifeTech College Sectoren - bovenbouw vmbo 2016-2017 Locatie Oude Bossche Baan Het Stedelijk College Eindhoven Meteen de juiste keuze! Het Stedelijk College Eindhoven is een openbare school voor voortgezet

Nadere informatie

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College Talent voor de Toekomst! Informatie Saenredam College 201 4 5 /201 Inhoudsopgave Dit hebben we speciaal voor jou geschreven 2 Openbare school Open avond VMBO bij het Saenredam College 3 Onderbouw Nieuwe

Nadere informatie

GROEI UIT TOT WIE JE WIL ZIJN

GROEI UIT TOT WIE JE WIL ZIJN GROEI UIT TOT WIE JE WIL ZIJN TESSENDERLANDT.NL Tessenderlandt - mavo en voorbereidend mbo Van Riebeecklaan 2, 4818 EB Breda t 076 521 93 52 e info@tessenderlandt.nl TESSENDERLANDT mavo en voorbereidend

Nadere informatie

decaan Annette Brons

decaan Annette Brons Van harte welkom!! decaan Annette Brons LOB(loopbaanoriëntatie en begeleiding) LOB is een geïntegreerd en continue proces waarin de leerling wordt voorbereid op een toekomstige vervolgopleiding, arbeidsmarkt,

Nadere informatie

vmbo bb en kb, ondersteuningsgroepen bb, kb en tl 500 leerlingen

vmbo bb en kb, ondersteuningsgroepen bb, kb en tl 500 leerlingen vmbo bb en kb, ondersteuningsgroepen vmbo bb, kb en tl 500 leerlingen Leren door te doen Wij zijn een open christelijke school voor voortgezet onderwijs in de stad Groningen. Onze school is een plek waar

Nadere informatie

SAMEN LEREN, SAMEN LEVEN!

SAMEN LEREN, SAMEN LEVEN! SAMEN LEREN, SAMEN LEVEN! Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

zorg en welzijn Voorbeeld van een grote opdracht:

zorg en welzijn Voorbeeld van een grote opdracht: zorg en welzijn vmbo sport & dienstverlening mogelijkheden binnen de sector zorg en welzijn is de leerroute sport & dienstverlening. In de directe omgeving is Kollum de enige vmbo- sportief en sociaal

Nadere informatie

Over. stappen. naarprisma

Over. stappen. naarprisma Over stappen naarprisma Welkom opprisma In een totaal nieuwe school met afwisselende, actuele leerstof die aansluit bij de interesses van de leerlingen. Wij dagen leerlingen uit om te laten zien wat ze

Nadere informatie

VOORLICHTING POTSKAMPSTRAAT - BOVENBOUW. De Potskampstraat: daar kun je een beroep op doen!

VOORLICHTING POTSKAMPSTRAAT - BOVENBOUW. De Potskampstraat: daar kun je een beroep op doen! VOORLICHTING POTSKAMPSTRAAT - BOVENBOUW De Potskampstraat: daar kun je een beroep op doen! VMBO (VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS) Kiezen voor meer praktijk minder theorie Kader Beroepsgerichte

Nadere informatie

Op het Nova College leer je een vak. Bijvoorbeeld verpleegkundige, monteur of kok. Dat kies je zelf, waarschijnlijk samen met je

Op het Nova College leer je een vak. Bijvoorbeeld verpleegkundige, monteur of kok. Dat kies je zelf, waarschijnlijk samen met je GELOOF IN JEZELF Jij verwacht dat je bij ons een vak kunt leren. Dat je goed onderwijs krijgt, zodat je kennis opbouwt die je nodig hebt voor later. Dat je tijdens je stage werkervaring kunt opdoen die

Nadere informatie

PROFIELEN VMBO Welk kies jij?

PROFIELEN VMBO Welk kies jij? Voor leerlingen en ouders van het vmbo PROFIELEN VMBO Welk kies jij? 1 Wie ben ik? Wat wil ik? Ga in gesprek met je ouders. Ga in gesprek met je mentor. Ga in gesprek met je vakdocenten. Ga in gesprek

Nadere informatie

oktober 2015 INFORMATIEBOEKJE KLAS 2 OP WEG NAAR KLAS 3 VMBO 2 BK-KT

oktober 2015 INFORMATIEBOEKJE KLAS 2 OP WEG NAAR KLAS 3 VMBO 2 BK-KT oktober 2015 INFORMATIEBOEKJE KLAS 2 OP WEG NAAR KLAS 3 VMBO 2 BK-KT Inhoudsopgave 1. Inleiding... blz. 2 2. Hoeveel jaar heb je nog voor de boeg op de SGL?... blz. 3 3. Het schooladvies... blz. 4 4. Het

Nadere informatie

VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER EN GEMENGDE LEERWEG

VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER EN GEMENGDE LEERWEG SG Gerrit Rietveld VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER EN GEMENGDE LEERWEG WIL JIJ LEREN EN ONTDEKKEN DOOR TE DOEN? HEB JE TALENT VOOR DE PRAKTIJK? JE BENT VAN HARTE WELKOM! SG

Nadere informatie

Keuzevoorlichting 2-MAVO

Keuzevoorlichting 2-MAVO Keuzevoorlichting 2-MAVO Decaan: I.C de Vries Welkom 29-1-2015 Keuzevoorlichting MAVO 2 1 Informatie door de decaan in de aula 19.00-19.45 uur: Quiz Uitleg keuze/ sectoren Mogelijkheid tot vragen stellen

Nadere informatie

Leren in de praktijk! Op Het Stedelijk

Leren in de praktijk! Op Het Stedelijk Extra bij het magazine voor groep-8 leerlingen en hun ouders over Het Stedelijk Zutphen Leren in de praktijk! Op Het Stedelijk In dit nummer -> Leren in moderne praktijklokalen -> Maatwerk, ook op het

Nadere informatie

Tekst lezen en vragen stellen

Tekst lezen en vragen stellen 1. Lees de uitleg. Tekst lezen en vragen stellen Als je een tekst leest, kunnen er allerlei vragen bij je opkomen. Bijvoorbeeld: Welke leerwegen zijn er binnen het vmbo? Waarom moet je kritisch zijn bij

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

Het Leukste Vmbo. Open dag. Van doetinchem. woensdag 23 januari 2019 van tot uur. Haalt je beste binnenste buiten.

Het Leukste Vmbo. Open dag. Van doetinchem. woensdag 23 januari 2019 van tot uur. Haalt je beste binnenste buiten. ar ol ja Scho 2020 / 2019 Het Leukste Vmbo Van doetinchem Open dag woensdag 23 januari 2019 van 16.00 tot 21.00 uur Haalt je beste binnenste buiten. informatie vmbo Groen 2019-2020 Inhoud Zet jouw stappen

Nadere informatie

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost Jouw praktische weg naar het hbo Onderdeel van AOC Oost 2014 2015 2Informatie Het Groene Lyceum 2014-2015 Lekker praktisch bezig zijn maar wel op een hoog niveau. Is dat ook voor jou de leukste route naar

Nadere informatie

OP HET STREEK TEL IK MEE!

OP HET STREEK TEL IK MEE! OP HET STREEK TEL IK MEE! CSG Het Streek Zandlaan voor vmbo/mavo en praktijkonderwijs, Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels

Nadere informatie

Naar welke school ga jij straks?

Naar welke school ga jij straks? Emmen Klazienaveen Borger Oosterhesselen Naar welke school ga jij straks? esdal vakcollege emmen Natuurlijk kijk je naar het onderwijsaanbod, maar je wilt ook een gezellige klas! Volgend jaar ga je naar

Nadere informatie

Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte. Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden

Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte. Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte Leerwegen: BBL, KBL, TL Bij De Rotonde werkt een jong team in de onderbouw. Onze docenten staan daarom dicht bij de leerlingen. De

Nadere informatie

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans 2014 waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE ? We zijn een KLEINE SCHOOL waar iedereen elkaar kent Waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE WEINIG LESUITVAL

Nadere informatie

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk College voor vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen algemeen toegankelijk beroepsonderwijs College voor Beroepsonderwijs Wie zijn we? Alle leerlingen die de basisberoepsgerichte of de kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

Op weg naar klas 3. september 2013. Informatieboekje voor tweedeklassers VMBO BK KT schooljaar 2013/2014 -1-

Op weg naar klas 3. september 2013. Informatieboekje voor tweedeklassers VMBO BK KT schooljaar 2013/2014 -1- Op weg naar klas 3 Informatieboekje voor tweedeklassers VMBO BK KT schooljaar 2013/2014 september 2013-1- Op weg naar klas 3 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Inleiding... blz. 3 2. Hoeveel jaar heb je nog

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + entreprenasium technasium Volgend schooljaar naar

Nadere informatie

Surf ook naar www.rvec.nl

Surf ook naar www.rvec.nl Een succesvolle leerloopbaan voor ieder kind Welkom bij Roelof! Het Roelof van Echten College in Hoogeveen is een school voor ieder kind. Wij bieden alle vormen van onderwijs aan: praktijkonderwijs, leerwegondersteunend

Nadere informatie

Welkom Informatieavond MAVO XL van ljr.2 naar ljr. 3

Welkom Informatieavond MAVO XL van ljr.2 naar ljr. 3 Welkom Informatieavond MAVO XL van ljr.2 naar ljr. 3 Loopbaan Oriëntatie Begeleiding De rol van de ouders Tafelgesprekken Zoek mee Toon interesse Stimuleer het zetten van stappen Leer ze zelfstandigheid

Nadere informatie

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen ar ol ja Scho 2020 / 2019 Het Leukste Vmbo Open dagen Van ALMELO Woensdag 28 november 2018 van 15.00 tot 20.00 uur Woensdag 16 januari 2019 van 15.00 tot 20.00 uur Haalt je beste binnenste buiten. informatie

Nadere informatie

Determinatieavond leerjaar 2

Determinatieavond leerjaar 2 Programma: Determinatie TL Beroepsgericht Waar kijken wij naar bij uw zoon/dochter: Cijfers (kennis, vakvaardigheden en leervermogen) Algemene vaardigheden en (studie)houding Cito Vas Wat wil de leerling

Nadere informatie

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten Hoofdstuk Jij maakt het verschil! Informatiebrochure 2015-2016 BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten 1 Welkom op de Schans Welkom op de Schans Binnenkort

Nadere informatie

Welkom op de doemiddag 2018

Welkom op de doemiddag 2018 Welkom op de doemiddag 2018 Zone College Locatie Borculo groen onderwijs Keuzemoment Eind groep 8 van de basisschool, welk vervolgonderwijs Eind leerjaar 2 vmbo, welke leerweg en welk profiel, binnen

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

WELKOM OP. VMBO Maasland AANDACHT VOOR

WELKOM OP. VMBO Maasland AANDACHT VOOR WELKOM OP VMBO Maasland AANDACHT VOOR Ben jij bijna van de basisschool af en ga je volgend jaar naar het vmbo? Heb je er nu al zin in? Of vind je het spannend? Op je nieuwe school krijg je verschillende

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 4 2. KIEZEN 5 3. KIEZEN IN HET VMBO TL MAVO 6 4. SECTOREN 7. 5. VAKKENPAKKET (lessentabel) 8 6. BEROEPENÖRIENTATIE 9

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 4 2. KIEZEN 5 3. KIEZEN IN HET VMBO TL MAVO 6 4. SECTOREN 7. 5. VAKKENPAKKET (lessentabel) 8 6. BEROEPENÖRIENTATIE 9 Naam : klas : 2 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 4 2. KIEZEN 5 3. KIEZEN IN HET VMBO TL MAVO 6 4. SECTOREN 7 5. VAKKENPAKKET (lessentabel) 8 6. BEROEPENÖRIENTATIE 9 7. MOGELIJKHEDEN NA HET VMBO 10 8. INFORMATIE

Nadere informatie

Christelijk College Zeist

Christelijk College Zeist Christelijk College Zeist 2017 VMBO Basis/Kader: +/- 370 leerlingen Profielen: Dienstverlening & Producten en Zorg & Welzijn Stages in de bovenbouw Profielprojecten in leerjaar 3 Keuzevakken in leerjaar

Nadere informatie

Dit jaar moet je een keuze gaan maken voor de vakken, waarin je volgend jaar examen in gaat doen.

Dit jaar moet je een keuze gaan maken voor de vakken, waarin je volgend jaar examen in gaat doen. 2 Inleiding Aan de leerlingen van de 3 e klas HTL, Dit jaar moet je een keuze gaan maken voor de vakken, waarin je volgend jaar examen in gaat doen. Om tot een weloverwogen keuze te komen, is het goed

Nadere informatie

Ontdek jouw vak.» Technology» ICT & design» Care & services. stadcollege.nl

Ontdek jouw vak.» Technology» ICT & design» Care & services. stadcollege.nl Ontdek jouw vak stadcollege.nl 3 Ontdek hoe een interieurbouwer te werk gaat Een nieuwe school spannend hè? De stap naar het voortgezet onderwijs is spannend. Het is de plek waar je een vak leert, zodat

Nadere informatie

Handel en Administratie

Handel en Administratie Handel en Administratie Handel en Administratie Wil jij later werken in een winkel als bedrijfsleider of verkoper? Zie je jezelf als secretarieel medewerker op een kantoor of lijkt het toerisme jou wel

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havoklassen. Bij ons kunnen leerlingen Meer dan leren. Leerlingen doen

Nadere informatie

Je maakt t op het Vakcollege Noordoostpolder

Je maakt t op het Vakcollege Noordoostpolder Je maakt t op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 16/17 Onderwijs voor jongeren met gouden handen die aan een gouden toekomst willen werken. Dat is het Vakcollege Noordoostpolder. Leerlingen die

Nadere informatie

Motivatie bepaalt het succes! www.demeerwaarde.nl

Motivatie bepaalt het succes! www.demeerwaarde.nl Motivatie bepaalt het succes! Wij schrijven in e over deze informati daar ouders. Je mag rger(s) ouder(s)/verzo lezen. een opleiding voor jou? Ben jij een doener met een Havo-denkniveau? Dan ben je van

Nadere informatie

Leerweg: TL, GL en Kader. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor:

Leerweg: TL, GL en Kader. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor: Leerweg: TL, GL en Kader Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken Lesbrief Naam: Klas: Mentor: Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij

Nadere informatie

JUNIOR COLLEGE. Doen. Eigen leerroute LEREN WIE JE BENT. Samen starten. We rk -a fm aa k- ur en. klas 1 vmbo basis/kader. vmbolelystad.

JUNIOR COLLEGE. Doen. Eigen leerroute LEREN WIE JE BENT. Samen starten. We rk -a fm aa k- ur en. klas 1 vmbo basis/kader. vmbolelystad. JUNIOR COLLEGE klas 1 vmbo basis/kader LEREN WIE JE BENT Samen starten We rk -a fm aa k- ur en Ke u z es m a ke n Doen Eigen leerroute vmbolelystad.nl Leren wie je bent Beste leerling uit groep 8, Welkom

Nadere informatie

Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte. Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden

Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte. Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte Leerwegen: BBL, KBL, TL Welkom Als er sprake is van leer- en/of gedragsproblemen, waarbij meer ondersteuning nodig is dan het reguliere

Nadere informatie

Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte. Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden

Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte. Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte Leerwegen: BBL, KBL, TL Bij De Rotonde werkt een jong team in de onderbouw. Onze docenten staan daarom dicht bij de leerlingen. Ze

Nadere informatie

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst!

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Weet jij al welke afdeling je in de bovenbouw van het vmbo gaat kiezen? Vanaf klas 1 ben je al bezig om je talenten te ontwikkelen en kom je er geleidelijk achter

Nadere informatie

mavo en vmbo Samen werken aan jouw toekomst!

mavo en vmbo Samen werken aan jouw toekomst! mavo en vmbo mavo en vmbo Samen werken aan jouw toekomst! Deze brochure gaat over de mavo en het vmbo op het Dollard College. Er wordt uitleg gegeven over de mavo en vmbo-opleidingen. Je kunt lezen welke

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum Doe mee in onze groene wereld Almelo vmbo groen Het Groene Lyceum 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent en interesse. Zet

Nadere informatie

Voorlichtingsavond 16 september 2010

Voorlichtingsavond 16 september 2010 Voorlichtingsavond 16 september 2010 Programma Opening en welkom Plenaire voorlichting Structuur VMBO in bovenbouw Vervolgopleidingen School- en beroepskeuze Overgangsnormen Voorlichting in mentorklas

Nadere informatie

Informatieavond Het College Vos maandag 11 januari 2016 De Vos:

Informatieavond Het College Vos maandag 11 januari 2016 De Vos: Informatieavond Het College Vos maandag 11 januari 2016 De Vos: Jouw slimste keuze Welkom Frank Werlich Locatiedirecteur Nienke van Kooij van Wamelen Afdelingsleider onderbouw Programma Algemene informatie

Nadere informatie

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten Hoofdstuk Jij maakt het verschil! Informatiebrochure 2016-2017 BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten 1 Welkom op de Schans Welkom op de Schans Jij bent nu

Nadere informatie

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou!

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou! Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning College de OpMaat Op maat voor jou! 2015-2016 College de OpMaat: Op maat voor jou! Leuke activiteiten Ik kan me niet zo goed concentreren in een grote

Nadere informatie

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school Jij laat het zien een Calvijn school De havo/mavo Voor durvers en doeners Als je niet kunt wachten om met je ideeën aan de slag te gaan, is er in Rotterdam eigenlijk maar één school voor je. Heb je gemerkt

Nadere informatie