's-gravenzande Twee zwanen zijn gewond geraakt nadat ze een verkeerde landingspoging hadden uitgevoerd aan de Bagijnenland.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "'s-gravenzande Twee zwanen zijn gewond geraakt nadat ze een verkeerde landingspoging hadden uitgevoerd aan de Bagijnenland."

Transcriptie

1 Wasbeer gedumpt in Madestein Den Haag 2 Vissers hebben een kattentransportmandje in Recreatiegebied Madestein gevonden met daarin een wasbeer. Wasberen komen voornamelijk voor in Noord-Amerika. In Nederland komen ze niet voor en worden ze alleen als huisdier gehouden. Helaas zijn deze dieren niet erg geschikt hiervoor en worden ze met enige regelmaat gedumpt of weten ze te ontsnappen uit hun verblijf. Zwanen door kassencomplex 's-gravenzande Twee zwanen zijn gewond geraakt nadat ze een verkeerde landingspoging hadden uitgevoerd aan de Bagijnenland. Medewerkers van de kassen zagen dat twee zwanen bij een landing op het kasdek naar binnen waren gevlogen. Daarbij liepen de vogels door het kapotte glas flinke snijwonden op. Stichting Dierenambulance de Wijs kreeg direct daarop een telefoontje met verzoek om de gewonde zwanen op te komen halen. Dierenambulancemedewerker René Verhaar, heeft de zwanen gevangen en naar dierenopvang De Wulp gebracht. Daar zijn ze verder behandeld aan hun verwondingen; zodra de zwanen (waarschijnlijk een stelletje) genoeg zijn hersteld kunnen ze opnieuw worden uitgezet in de natuur.

2 Nieuwsgierige kitten in de problemen Vanmiddag trof een voorbijganger een kitten aan die met z'n kop in een potje vastzat. Hij vond de inhoud blijkbaar erg lekker ruiken en stak z'n kop erin. Vervolgens bleef hij erin vastzitten. Het is onbekend hoelang hij er al zo bij zat, maar het potje was aan de binnenkant al helemaal beslagen. Eén van onze chauffeurs trof de kat aan langs de waterkant. Gelukkig net op tijd, want als de kat nog 1 stap naar achteren had gedaan, was hij in...het water gevallen Eenmaal op de basis hebben we geprobeerd om de pot te verwijderen met boter. Dit lukte helaas niet, waarna we het uiteindelijk met een nijptang en een schaar voorzichtig voor elkaar kregen. Na een goede wasbeurt te hebben gegeven (vond hij niet zo leuk!), zit hij nu lekker op te drogen. Deze kat werd gelukkig op tijd gevonden en gaat dit avontuur overleven. Helaas gebeurt het regelmatig dat er dieren door zwerfvuil in de problemen komen. Misschien kunnen we met z'n allen er voor zorgen dat dit niet meer kan gebeuren. DUS LAAT GEEN ZWERFVUIL ACHTER OP STRAAT!

3 Kat verstrikt in een voetbalnet. Rond uur ontvingen we een melding van Voetbalvereniging VV Maasdijk dat er in één van hun voetbalnetten een kat vast zat. Bij aankomst bleek de kat met zijn kop vast te zitten in het net en was hierdoor behoorlijk in paniek geraakt. Met enige moeite is het de chauffeur uiteindelijk gelukt om de kat te bevrijden. De kat is vervolgens naar het huisdierenziekenhuis in Honselersdijk gebracht en daar nagekeken door één van de dierenartsen. Hij had het wat benauwd en er kwam wat bloed uit zijn bekje. Ook had hij een snijwond in de nek opgelopen. Gelukkig zijn het geen ernstige verwondingen en moet hij er weer helemaal boven opkomen. Nu maar hopen dat de eigenaar zich meldt voor deze kat.

4 Meeuw met hoofddeksel Deze meeuw is vanmorgen door een voorbijgangster aangetroffen op Sportpark de Hoge Bomen in Naaldwijk. Iemand heeft een plastic dop met behulp van een elastiekje aan de kop van de meeuw vastgemaakt. Hierdoor kon hij niet eten en had slecht zicht. Hij was inmiddels behoorlijk vermagerd en indien hij niet was gevonden, als gevolg hiervan, uiteindelijk overleden. De meeuw is gevangen, het dopje is verwijderd en zit nu lekker bij te komen in het vogelasiel.

5 Zeehonden Zeehonden op het strand hebben niet noodzakelijk hulp nodig. Ze zoeken regelmatig het strand op om uit te rusten. Ziet de zeehond er gezond uit, onderneem dan geen actie. Het is erg belangrijk gepaste afstand te houden van het dier. En het met rust te laten. Soms is een zeehond zichtbaar gewond, ziek of verzwakt. Volg in dat geval de onderstaande adviezen: Houd afstand. De zeehond kan bijten. Of ziektekiemen overbrengen op de mens. Houd omstanders en honden op afstand. Als de zeehond is aangespoeld aan de kust, neem dan direct contact op telefoonnummer Maar: u kunt ook contact opnemen met de politie. Die schakelt reddingswerkers in die zo snel mogelijk eerste hulp aan de zeehond verlenen. Omdat een huiler om de 3 uur moet eten was het aan John om zondevoeding toe te dienen. Hij heeft een speciale opleiding hiervoor gevolgd bij de zeehondencrèche en mag daarom zeehonden voeden. Ondanks dat het nog een babyzeehond is moet de hulpverlener altijd uitkijken vanwege de scherpe tanden; huilers kunnen nog lelijk bijten. Nadat de 300 ml ORS - een soort zoutoplossing - was toegediend en zijn temperatuur was gemeten, is het zeehondje door onze ambulance naar de opvang vervoerd.

6 Donateur worden is heel eenvoudig en u kunt zelf bepalen wat u wilt doneren. Stichting Dierenambulance De Wijs is een volledig zelfstandige organisatie. Wij zijn geen onderdeel van een organisatie zoals de Dierenbescherming of een asiel. Deze zelfstandigheid maakt dat we meer vrijheid van handelen hebben. Waardoor we naar onze mening de best mogelijke en op de regio afgestemde hulp kunnen bieden. Maar het maakt ook dat we er zelf volledig verantwoordelijk voor zijn dat er geld binnen komt en blijft komen. Zodat onze diensten en hulp aan dieren en mensen gewaarborgd zijn en blijven. Wilt u donateur worden ga dan naar het tabblad donateur worden en vul uw gegevens in. Bellen mag ook Wilt u liever een éénmalige gift overmaken ook dit kan. NL66INGB t.n.v. Stichting Dierenambulance De Wijs ovv eenmalige gift. De dieren dij wij helpen hebben nu eenmaal geen portemonnee bij zich Namens de dieren en ons hele team bedankt!

7 Houtduif in benarde positie Vrijwilligers van de dierenambulance ontvingen een melding van de beveiliging van Bloemenveiling Flora Holland. Ze hadden een geparkeerde auto op het terrein gevonden die een vogel in de gril had zitten. Het lukte de beveiliging niet om de houtduif zelf te verwijderen. Bij aankomst bleek dat de duif flink vast zat. Na enige tijd is het gelukt om de duif een stukje los te krijgen, maar bleef toch deels vastzitten in de bumper. De dierenambulancechauffeur dacht beter bij de duif te kunnen komen als de motorkap geopend was, dus was het noodzakelijk om de eigenaar van de auto te vinden. De beveiliging heeft geprobeerd het telefoonnummer de eigenaar te achterhalen, maar dit is niet gelukt. Daarop is de politie gebeld en zij hebben de eigenaar weten te bereiken. Met behulp van de eigenaar is een deel van de wielkast verwijderd, waarna de duif uit zijn benarde positie is bevrijdt. De duif is naar Vogelasiel de Wulp gebracht en wordt daar verzorgd aan zijn verwondingen.

8 Kat onder motorkap Ook kregen we een melding van een kat die vast zat onder een motorkap op de Loosduinseweg in Den Haag. De chauffeur had van collega s te horen gekregen dat de bus erg stonk. De chauffeur van het busje had die vreemde lucht ook al een paar dagen geroken en dus zijn ze gaan zoeken waar het vandaan kwam. Uiteindelijk bleek dat er een kat onder de motorkap was meegelift en dat die stank urine was. De kat is, met behulp van een monteur van de naastgelegen Kwik-fit, bevrijdt en naar de dierenarts gebracht. Daar bleek dat de kat er zonder ernstige kleerscheuren van af was gekomen. Hij is erg vuil, hongerig en stinkt enorm, maar heeft er alleen wat huidirritaties aan over gehouden. Gelukkig is hij gechipt en hebben we zijn baasje kunnen bellen. De kat woont in Delft en werd al een aantal dagen vermist. Hij wordt vanmiddag opgehaald en na een flink bord eten en een goede wasbeurt (hij moet echt in bad!)zal hij dit avontuur gewoon kunnen navertellen. Hij heeft met deze actie waarschijnlijk wel één van zijn negen levens verbruikt.

Spreekbeurtpakket. Dierenambulance NHZ. Colofon SPOEDNUMMERS. Bezoek ons ook eens op www.dierenambulancehaarlem.dierenbescherming.nl.

Spreekbeurtpakket. Dierenambulance NHZ. Colofon SPOEDNUMMERS. Bezoek ons ook eens op www.dierenambulancehaarlem.dierenbescherming.nl. Colofon Deze brochure wordt aangeboden door: Dierenambulance Noord- Holland Zuid Generaal Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 SPOED 023-524 68 99 Website www.dierenambulancehaarlem. dierenbescherming.nl

Nadere informatie

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt houdt over hulp aan dieren. Ik kan je daar van alles over vertellen. Over asielen, waar dieren zonder baas terecht komen. En over dierenambulances, die

Nadere informatie

Zeehond. Inhoud. Inleiding. Oorzaken waardoor zeehonden aanspoelen.

Zeehond. Inhoud. Inleiding. Oorzaken waardoor zeehonden aanspoelen. Zeehond Inhoud Inleiding Inleiding. Inhoud. Redenen waardoor zeehonden aanspoelen. De binnenkomst van de zeehond. 24 uur in de zeehondencreche. Overzicht soorten zeehonden Ik heb dit onderwerp gekozen

Nadere informatie

Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014

Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014 Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014 Het zit er weer op! Drie dagen lang alleen maar honden en katten gesteriliseerd! In totaal hebben we 283 honden en 24 katten gesteriliseerd.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2011

Nieuwsbrief Februari 2011 Nieuwsbrief Februari 2011 Eindelijk is hij er dan onze 1 e nieuwsbrief. In de eerste 3 jaar van ons bestaan is er teveel gebeurd om allemaal op te schrijven maar in deze nieuwsbrief stellen wij ons voor

Nadere informatie

6,4. Werkstuk door een scholier 1095 woorden 3 juni keer beoordeeld. Inhoudsopgave:

6,4. Werkstuk door een scholier 1095 woorden 3 juni keer beoordeeld. Inhoudsopgave: Werkstuk door een scholier 1095 woorden 3 juni 2003 6,4 148 keer beoordeeld Vak Biologie Inhoudsopgave: Historie Binnenkomst zeehonden Voedselketen Oorzaken Quarantaine De terugplaatsing Wat is er te zien?

Nadere informatie

Inleiding. Hoi, Leuk dat je ons spreekbeurtpakket hebt aangevraagd! We hopen dat we je met dit pakket kunnen helpen.

Inleiding. Hoi, Leuk dat je ons spreekbeurtpakket hebt aangevraagd! We hopen dat we je met dit pakket kunnen helpen. SPREEKBEURTENBOEK Inhoudsopgave Inleiding Wie zijn we? Opleiding Wat doen we? De werkwijze van Dierenambulance Kennemerland Wat zit er in de dierenambulance Hoe komt de Dierenambulance aan geld? In welke

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2014 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) is zowel actief in Nederland als in Roemenië. In Nederland vragen wij de aandacht

Nadere informatie

PRAKTISCH VERMISTE, GEVONDEN OF ACHTERGELATEN DIEREN - WETGEVING. over houden van huisdieren

PRAKTISCH VERMISTE, GEVONDEN OF ACHTERGELATEN DIEREN - WETGEVING.   over houden van huisdieren PRAKTISCH VERMISTE, GEVONDEN OF ACHTERGELATEN DIEREN - WETGEVING l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n over houden van huisdieren Dieren leiden soms hun

Nadere informatie

Verslag Speedy, Kijk mij dan maar eens weer mooi zijn;)

Verslag Speedy, Kijk mij dan maar eens weer mooi zijn;) Verslag Speedy, Kijk mij dan maar eens weer mooi zijn;) Ik ben Speedy en ben vandaag (12-6-2013) in de opvang gekomen omdat mijn kinderbaasjes niet meer naar mij omkeken en mij niet meer wilden verzorgen.

Nadere informatie

PRAKTISCH VERMISTE, GEVONDEN OF ACHTERGELATEN DIEREN - WETGEVING. www.licg.nl over houden van huisdieren

PRAKTISCH VERMISTE, GEVONDEN OF ACHTERGELATEN DIEREN - WETGEVING. www.licg.nl over houden van huisdieren PRAKTISCH VERMISTE, GEVONDEN OF ACHTERGELATEN DIEREN - WETGEVING l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n over houden van huisdieren Dieren leiden soms hun

Nadere informatie

RSDR NIEUWSBRIEF JULI 2015

RSDR NIEUWSBRIEF JULI 2015 NIEUWSBRIEF JULI 2015 Nieuw in de opvang Nederland: Nora ( Gabriella) Hond van de maand: Arnold HIER DONEREN Ontvangt u graag elke maand de Nederlandse nieuwsbrief met updates over de opvang in Rudozem

Nadere informatie

Dierenambulance Nijmegen zet zich belangeloos in voor mens en dier

Dierenambulance Nijmegen zet zich belangeloos in voor mens en dier Valk, foto DAN Ransuilkuiken, foto DAN Eerst Opkalefateren, dan Vrijlaten Dierenambulance Nijmegen zet zich belangeloos in voor mens en dier Brommetje, een van onze katers, kwam met een merel thuis. Het

Nadere informatie

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt doet over het houden van huisdieren! Daar kan ik je een heleboel over vertellen Bijvoorbeeld dat er veel komt kijken

Nadere informatie

Bezoek de website voor meer informatie over deze 3 hondjes.

Bezoek de website voor meer informatie over deze 3 hondjes. Hondjes Het is stil rondom de adopties van hondjes zoals Polke, Pusia en Smyk. Ze verblijven alweer enige tijd bij gastgezinnen. Voor hen is helaas nog steeds geen belangstelling terwijl het geweldige

Nadere informatie

Inzetverslag strandfeesten 2018 Reddingsbrigade Bloemendaal

Inzetverslag strandfeesten 2018 Reddingsbrigade Bloemendaal Inzetverslag strandfeesten 08 Ingevuld door: Kimberley Datum: 8-, 9-, 0- en 0 Juni/Juli 07 Donderdag 8 juni 08 Tijd: 7.0 Slachtoffer 0 7.50 Leeftijd 5 Engeland Melding van bewaking, dat er persoon in elkaar

Nadere informatie

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar)

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) BELLA (II) 02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) In 2007 kwam je voor het eerst lessen op onze hondenschool. Je had als pup eerder getraind op een andere school maar moest daar stoppen vanwege ED operaties aan

Nadere informatie

Stichting Kansarme Dieren

Stichting Kansarme Dieren Stichting Kansarme Dieren Jaarverslag 2012 Algemeen De aanleiding voor het oprichten van de Stichting Kansarme Dieren (januari 2011) was de moeilijke situatie van vooral oudere en/of chronisch(e) zieke

Nadere informatie

Postbus 1 3430 AA Bezoekadres Stadsplein 1 3431 LZ www.nieuwegein.nl Bank Nederlandse Gemeenten 28 50 04 387

Postbus 1 3430 AA Bezoekadres Stadsplein 1 3431 LZ www.nieuwegein.nl Bank Nederlandse Gemeenten 28 50 04 387 Nieuwegein Postbus 1 3430 AA Bezoekadres Stadsplein 1 3431 LZ www.nieuwegein.nl Bank Nederlandse Gemeenten 28 50 04 387 m v 2 013-3 \J J Duurzame Ontwikkeling Contactpersoon Alex de Bree Telefoon (030)

Nadere informatie

Incidenten die de NOODZAAK van VEILIG WERKEN duidelijk maken! Veilig werken op hoogte in de Solar-branche

Incidenten die de NOODZAAK van VEILIG WERKEN duidelijk maken! Veilig werken op hoogte in de Solar-branche Incidenten die de NOODZAAK van VEILIG WERKEN duidelijk maken! Veilig werken op hoogte in de Solar-branche Auteur: Edwin Petersen Veiligheidskundige (MVK) Versie: Solar Solutions 2017 Inleiding Voorstellen

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling.

Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. DELFT Stelling 1 Evenementen met dieren zijn in de gemeente niet welkom De gemeente dient een voorkeursbeleid voor evenementen zonder dieren te hanteren. Vermaak met dieren gaat namelijk in tegen de eigenwaarde

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 1, uitgave 3, september 2014

Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 1, uitgave 3, september 2014 Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 1, uitgave 3, september 2014 23 september bestaat SZA 1 jaar! Ik wil persoonlijk alle vrijwilligers, donateurs, sponsors en mensen/ bedrijven waarmee we samenwerken

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt doet over het houden van huisdieren! Daar kan ik je een heleboel over vertellen Bijvoorbeeld dat er veel komt kijken

Nadere informatie

Chippen Chip kennis. Kids for Animals Chippen spreekbeurt. Registratie nummer

Chippen Chip kennis. Kids for Animals Chippen spreekbeurt. Registratie nummer Chippen Chip kennis Je hebt het vast weleens gehoord van iemand: Mijn huisdier is gechipt. Of misschien is één van jou huisdieren zelf gechipt. Maar wat betekent dat nu eigenlijk, chippen? Als een dier

Nadere informatie

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT foto: Gert van den Bosch De Dierenbescherming zoekt voortdurend naar partners die haar werk ondersteunen. Wij zien talloze mogelijkheden voor samenwerking met

Nadere informatie

Wij zijn u dan ook enorm erkentelijk en wensen u veel leesplezier toe met dit jaarverslag.

Wij zijn u dan ook enorm erkentelijk en wensen u veel leesplezier toe met dit jaarverslag. 2014 Mei 2015 Geachte sponsor, donateur, belangstellende, Voor u ligt het jaarverslag 2014 van het Zwols Dierenasiel. Ook dit jaar willen we de sponsoren, de donateurs en de organisaties die de werkzaamheden

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

Royal Canin. Hier treft u onze eerste nieuwsbrief aan. Actie van Royal Canin:

Royal Canin. Hier treft u onze eerste nieuwsbrief aan. Actie van Royal Canin: Hier treft u onze eerste nieuwsbrief aan. Op 15 oktober van dit jaar hebben wij onze deuren aan de Willem Dreeslaan 386 in Zoetermeer geopend. Dierenarts Faribourz Soheil en assistente Marleen Tuin staan

Nadere informatie

Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling.

Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. LEIDSCHENDAM - VOORBURG Stelling 1 Evenementen met dieren zijn in de gemeente niet welkom De gemeente dient een voorkeursbeleid voor evenementen zonder dieren te hanteren. Vermaak met dieren gaat namelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2015 FRIENDS OF ANIMALS. HELP - het water staat aan onze lippen, we verdrinken bijna deze noodkreet kwam van Canis y Felis.

Nieuwsbrief mei 2015 FRIENDS OF ANIMALS. HELP - het water staat aan onze lippen, we verdrinken bijna deze noodkreet kwam van Canis y Felis. Nieuwsbrief mei 2015 FRIENDS OF ANIMALS 10 t/m 31 mei - 50% actie - Elke donatie wordt met 50% verhoogd HELP - het water staat aan onze lippen, we verdrinken bijna deze noodkreet kwam van Canis y Felis.

Nadere informatie

- Zaakvoerder: Erwin Thielemans. - Site Manager: Nerinckx Brenda. - 4 werknemers - 2 werknemers. - 22 Vaste vrijwilligers.

- Zaakvoerder: Erwin Thielemans. - Site Manager: Nerinckx Brenda. - 4 werknemers - 2 werknemers. - 22 Vaste vrijwilligers. Zellik Lokeren - Interventies Vlaams Brabant. - Interventies Oost Vlaanderen. - Dierenambulance. - Dierenambulance. - Dispatching zwerfkattenprojecten. - Uitvoeren zwerfkattenprojecten. - Uitvoeren zwerfkattenprojecten.

Nadere informatie

Jaarverslag. Dierenbescherming HAAGLANDEN

Jaarverslag. Dierenbescherming HAAGLANDEN Jaarverslag 2012 Dierenbescherming HAAGLANDEN Het jaar 2012: één Dierenbescherming voor alle dieren in Haaglanden 2012 was een enerverend jaar voor de Dierenbescherming! Na jaren van voorbereiding ontstond

Nadere informatie

Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao

Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao Datum: 15 mei 2012 Status: DEFINITIEF 1 Missie en Visie 1.1 Missie De missie van de Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) is het nastreven van het welzijn

Nadere informatie

Mr. Ed, het boegbeeld van onze Lappenmand!

Mr. Ed, het boegbeeld van onze Lappenmand! Mr. Ed, het boegbeeld van onze Lappenmand! mr. Ed was het eerste dier wat vanuit de Lappenmand ondersteund werd. Eigenlijk was hij de reden dat wij de noodzaak zagen om een fonds op te richten. Er waren

Nadere informatie

Update resultaten op Lesbos.

Update resultaten op Lesbos. Nieuwsbrief april 2015 Vrienden van Canilos, Hier onze nieuwste nieuwsbrief. Dit zijn de onderwerpen: Update resultaten op Lesbos. Educatie programma op Limnos en Chios. Bezoek aan kringloopwinkel Wawollie

Nadere informatie

Februari Maand van het gebit: : Gratis gebitscontrole en 20% korting op gebitsbehandeling!!

Februari Maand van het gebit: : Gratis gebitscontrole en 20% korting op gebitsbehandeling!! Beste huisdiereigenaren, Voor u ligt de nieuwe nieuwsbrief van februari 2013. In de dierenartsenpraktijken is dit de maand van het gebit, zo ook bij ons. Wij hebben daarom diverse aanbiedingen in het teken

Nadere informatie

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl Nieuwsbrief Juni Mail:hondenschool sammie@gmail.co m ol -utrecht.nl sammie nog niet dan snel.. Eindelijk is dan de zomer aangebroken. gaat ook in de zomer gewoon door.. Juni Chipmaand: Ook in 2013 staat

Nadere informatie

Info voor ambulance-medewerkers en overige hulpverleners

Info voor ambulance-medewerkers en overige hulpverleners Info voor ambulance-medewerkers en overige hulpverleners - Leeft solitair - Mannetje en vrouwtje blijven niet bij elkaar - Moeder en jongen blijven 2 tot 3 maanden bij elkaar - Is een schemer nachtdier

Nadere informatie

Dierenbescherming West- en Midden-Brabant

Dierenbescherming West- en Midden-Brabant Dierenbescherming Voor Alle dieren in uw regio West- en Midden-Brabant Dierenbescherming West- en Midden-Brabant Lichttorenhoofd 5, 4871 CA Etten-Leur Telefoon: 06-43873400 wmbdierenbescherming@gmail.com

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen In maart 2010 hebben wij Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) opgericht. Stichting SZR is zowel actief in Nederland

Nadere informatie

HANDIG SPELEN MET EEN HOND

HANDIG SPELEN MET EEN HOND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG SPELEN MET EEN HOND OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER SPELEN MET EEN HOND. JE

Nadere informatie

HELP! ZwErfkattEnvangProjEct gastgezinnen voor kittens Zwerfkatten PB 1

HELP! ZwErfkattEnvangProjEct gastgezinnen voor kittens Zwerfkatten PB 1 HELP! Zwerfkattenvangproject GastGEZINNEN VOOR KITTENS Zwerfkatten 1 DE ZwERFKAT Dierenleed en overlast Zwerfkatten, ze worden geliefd en gehaat. Voor de katten zelf is het geen prettig bestaan. Als zwerver

Nadere informatie

Chinchilla. Kids for Animals chinchilla spreekbeurt. Chinchilla kennis. Wilde chinchilla s. Als huisdier

Chinchilla. Kids for Animals chinchilla spreekbeurt. Chinchilla kennis. Wilde chinchilla s. Als huisdier Chinchilla Chinchilla kennis Chinchilla s zijn knaagdieren die oorspronkelijk uit het Andes gebergte in Zuid-Amerika komen. Ze hebben een dikke zilverblauwgrijze vacht en zien er erg knuffelbaar uit. Maar

Nadere informatie

Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. Informatie spreekbeurt. 1. Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.

Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. Informatie spreekbeurt. 1. Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. 1. Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. (en omstreken) bestaat sinds 10 februari 1981. Dat is al meer dan 30 jaar! Zonder de vele medewerkers die dag in

Nadere informatie

De kunst om met jezelf te leven. Met praktische tips, humoristische verhalen, psychologische inzichten en prachtige afbeeldingen. Hannah Elisa Walsh

De kunst om met jezelf te leven. Met praktische tips, humoristische verhalen, psychologische inzichten en prachtige afbeeldingen. Hannah Elisa Walsh De kunst om met jezelf te leven Met praktische tips, humoristische verhalen, psychologische inzichten en prachtige afbeeldingen. Hannah Elisa Walsh 1 Voorwoord. Het idee voor dit boek kwam in mij op terwijl

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Deze maand in de nieuwsbrief Vuurwerkangst Nierfalen bij de kat Het nut van chippen Parasieten hij honden en katten Bravecto Prijsvraag Vuurwerkangst Het klinkt nog heel ver

Nadere informatie

Later word ik dierenarts!

Later word ik dierenarts! Later word ik dierenarts! Hengelosestraat 290 7521 AM Enschede 053-4345777 www.dierenartsenpraktijktonnema.nl info@dierenartsenpraktijktonnema.nl 1 2 Dierenarts zijn, wat betekent dat eigenlijk? De opleiding

Nadere informatie

ROSANNE. Oh, oh, oh. Van Aemstel Produkties - De leukste uitjes van Amsterdam - www.amterdamexcursies.nl

ROSANNE. Oh, oh, oh. Van Aemstel Produkties - De leukste uitjes van Amsterdam - www.amterdamexcursies.nl ROSANNE Rosanne, ik weet dat er heel veel mannen zijn Elke keer weer een ander en mij doet 't pijn Want jou liefde waarmee jij mij soms verblijdt Wil ik liever, liever, liever, liever voor altijd Als ik

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Deze maand in de nieuwsbrief Vuurwerkangst Nierfalen bij de kat Het nut van chippen Parasieten hij honden en katten Bravecto Prijsvraag Vuurwerkangst Het klinkt nog heel ver

Nadere informatie

PIJNACKER - NOOTDORP. Evenementen met dieren zijn in de gemeente niet welkom. Stelling 1

PIJNACKER - NOOTDORP. Evenementen met dieren zijn in de gemeente niet welkom. Stelling 1 PIJNACKER - NOOTDORP Stelling 1 Evenementen met dieren zijn in de gemeente niet welkom De gemeente dient een voorkeursbeleid voor evenementen zonder dieren te hanteren. Vermaak met dieren gaat namelijk

Nadere informatie

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij.

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. OCV trucks Oldtimer Contactgroep Veluwe Stroe, april 2016 Verslag van de lenterit 2016. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. Wat duurt dan zo n winterperiode

Nadere informatie

Catootje heeft geluk gehad

Catootje heeft geluk gehad Catootje heeft geluk gehad De tien weken oude cavia Catootje kwam met een scheef kopje op het spreekuur bij onze dierenarts Marieke van Damme. Tijdens het consult kon de dierenarts behalve de scheve kop

Nadere informatie

Mijn kat is plots een duivel geworden!

Mijn kat is plots een duivel geworden! GEDRAG Kirsten Meijer is gedragstherapeut voor katten. Ze is aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren en schrijft regelmatig artikelen over kattengedrag op basis van wetenschappelijke inzichten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland 2015 t/m 2020 Vogelopvang Soest, Eemweg 2 E, Soest Dierentehuis t Hart, Eemweg 2D, Soest Dierenambulance Eemland Inhoud: - Vestiging - Doelstelling van de stichting

Nadere informatie

DE SLECHTVALKEN in Liempde, 2017

DE SLECHTVALKEN in Liempde, 2017 DE SLECHTVALKEN in Liempde, 2017 Sinds eind 2015 is er een koppel slechtvalken aanwezig op de Sint- Jans OnthoofdingsKerk van Liempde. In 2016 had het koppel drie eieren en bracht het één jong vrouwtje

Nadere informatie

Vragen stellen (laatste keer in week 3: Demonstratie in Parijs)

Vragen stellen (laatste keer in week 3: Demonstratie in Parijs) Handleiding niveau A De Nieuwsbegripbieb Wilt u uw leerlingen stimuleren om meer te lezen over het onderwerp van de Nieuwsbegriples van deze week? In samenwerking met Jeugdbieb presenteert Nieuwsbegrip

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH EUTHANASIE www.licg.nl over houden van huisdieren

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH EUTHANASIE www.licg.nl over houden van huisdieren l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH EUTHANASIE over houden van huisdieren Voor veel huisdiereigenaren is het definitief afscheid moeten nemen

Nadere informatie

Eekhoorn. Kids for Animals Eekhoorn spreekbeurt. Eekhoorn kennis. Woonplaats

Eekhoorn. Kids for Animals Eekhoorn spreekbeurt. Eekhoorn kennis. Woonplaats Kids for Animals Eekhoorn spreekbeurt Eekhoorn Eekhoorn kennis Natuurlijk ken je de eekhoorn al. Ikki is er een! Eekhoorns kun je herkennen aan hun roodbruine vacht en mooie grote pluimstaart. Ze hebben

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Katten kunnen 15 tot 20 jaar worden! Als je een kat in huis haalt, dan moet je dus bereid zijn om er een hele tijd voor te zorgen.

Katten kunnen 15 tot 20 jaar worden! Als je een kat in huis haalt, dan moet je dus bereid zijn om er een hele tijd voor te zorgen. Katten Katten Katten Katten jagen erg graag op speeltjes. Het zijn echte speelvogels! Ook krabpalen vinden we geweldig: zo kunnen we onze nagels uittesten. Katten kunnen 15 tot 20 jaar worden! Als je een

Nadere informatie

Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling.

Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. RIJSWIJK Stelling 1 Evenementen met dieren zijn in de gemeente niet welkom De gemeente dient een voorkeursbeleid voor evenementen zonder dieren te hanteren. Vermaak met dieren gaat namelijk in tegen de

Nadere informatie

Inzetverslag Luminosity 2019 Reddingsbrigade Bloemendaal

Inzetverslag Luminosity 2019 Reddingsbrigade Bloemendaal Ingevuld door : Lars van Geijlswijk Datum: 7/8/9/0 Juni 09 Donderdag 7-06-09 8:05 Slachtoffer 0 9:00 0 Telefonische melding vanuit dat zij een man hadden die verminderd aanspreekbaar was. BLD.0 is ter

Nadere informatie

Uitgevoerd en begrepen

Uitgevoerd en begrepen Inwerklijst centralisten Naam nieuwe centralist Blok 1 Openen op de basis Antwoordapparaat uit. Vorige centralist bellen via alarmnummer of als duidelijk is wie er dienst heeft die telefoon bellen. Nummer

Nadere informatie

Knallen met je vrienden! Leuk, maar ook voor anderen?

Knallen met je vrienden! Leuk, maar ook voor anderen? Knallen met je vrienden! Leuk, maar ook voor anderen? Vooraf Oud en nieuw is leuk en gezellig: oliebollen eten, spelletjes doen, televisie kijken, met zijn allen aftellen tot twaalf uur en vuurwerk afsteken.

Nadere informatie

Donnie vertelt. Ik ben trouwens op een heel vreemde wijze uit het asiel gehaald.

Donnie vertelt. Ik ben trouwens op een heel vreemde wijze uit het asiel gehaald. Donnie vertelt Men vond dat ik als oudste en het langst bij de stichting verblijvende kat wel eens mijn verhaal op papier zou kunnen zetten. Als je bij ons op bezoek komt en je ziet een oude zwarte kater

Nadere informatie

Opa Vogel in het land van de neushoorns

Opa Vogel in het land van de neushoorns Opa Vogel in het land van de neushoorns Opa Vogel, hebben jullie echt neushoorns gezien? Jazeker! Een heleboel zelfs, en nog héél veel andere dieren. En opa heeft veel foto s gemaakt, dus kijk maar gauw

Nadere informatie

DiereNieuws PAGINA 1 EDITIE VOORJAAR 2009

DiereNieuws PAGINA 1 EDITIE VOORJAAR 2009 DiereNieuws Deze maand 10% korting op alle Frontline producten. Eindelijk is het zover, de lente is begonnen! s Avonds langer licht en het weer wordt aangenamer. Dit brengt alleen ook weer nare dingen

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

Domein: Leergebied: West Nederland. Besturing

Domein: Leergebied: West Nederland. Besturing Techniekkit: Domein: Competentie: Leergebied: West Nederland Besturing Ontwerpen Natuur Toepassen Reflectie Veel mensen hebben een huisdier. In Nederland zijn er in totaal 1,76 miljoen honden en 3,3 miljoen

Nadere informatie

7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg.

7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg. Bestuurslid op de TV bij L1. 7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg. Begin januari werd het ROL via de provincie gevraagd een bijdrage te leveren

Nadere informatie

Beleidsplan Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon

Beleidsplan Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon Beleidsplan 2017 Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon Den Helder, maart 2017 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2017 van de Stichting Dierenambulance Den Helder Hollands Kroon. Dit document is

Nadere informatie

Alarmeren en hulpverleningsregels

Alarmeren en hulpverleningsregels Alarmeren en hulpverleningsregels Basisopleiding BHV Alarmering en Hulpverleningsregels 1. alarmeren BHV 2. hulpverleningsregels Selecteer een paragraaf naar keuze 3. slachtoffer gerust stellen 4. omstanders

Nadere informatie

HANDIG KONIJNEN KOPPELEN

HANDIG KONIJNEN KOPPELEN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG KONIJNEN KOPPELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HET KOPPELEN VAN TWEE KONIJNEN.

Nadere informatie

Spreekbeurt dierenarts

Spreekbeurt dierenarts Spreekbeurt dierenarts Ik doe mijn spreekbeurt over de dierenarts. Hoofdstukken: 1:waarom? 2:spreekkamer 3:medicijnen 4:laboratorium 5:behandeltafel 6:operatie 7:rontgefoto s 8:dierenarts-assistent 9:afspraak

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011

Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011 Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011 Dit is mijn nieuwbrief die ik twee keer per jaar uitbreng. Ik heb weer leuke tips en wetenswaardigheden verzameld over katten. Veel plezier met het lezen en ik wens u alvast

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland 2015 t/m 2020 Vogelopvang Soest, Eemweg 2E, Soest Dierentehuis t Hart, Eemweg 2D, Soest Dierenambulance Eemland Inhoud: - Vestiging - Werkzaamheden / onderdelen

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Januari 2012

Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Januari 2012 Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Januari 2012 Beste huisdier eigenaren, Aller eerst wenst het Team van dierenkliniek Nesselande u een gezond/gelukkig 2012! De feestdagen zijn weer voorbij en de rust

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief april 2016 Nieuwsbrief april 2016 Deze maand in de nieuwsbrief. Huisdier en vakantie, regel het op tijd!. PAS OP voor teken!!. Een maatje voor je konijn vinden. Let op voor foute fokkers. Hondenpoep niet alleen grote

Nadere informatie

Fototentoonstelling WO I

Fototentoonstelling WO I Fototentoonstelling WO I gewone dieren, bijzondere situaties Ook op de kinderboerderij zijn we de herdenking van WO I niet vergeten. Hoe kan het ook anders, bij ons staat deze in het teken van de dieren.

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Sterilisatiemarathon Baciu (Cluj-Roemenië) 19, 20, 21, 22 september 2013

Sterilisatiemarathon Baciu (Cluj-Roemenië) 19, 20, 21, 22 september 2013 Sterilisatiemarathon Baciu (Cluj-Roemenië) 19, 20, 21, 22 september 2013 De sterilisatiemarathon in Baciu zit er op. 358 katten en honden gecastreerd! De exacte gegevens: 295 honden en 63 katten. Ongelofelijk

Nadere informatie

SARAH Zoë van de Newgolberhoeve

SARAH Zoë van de Newgolberhoeve SARAH Zoë van de Newgolberhoeve 27-03-2003-30-05-2014 (11 jaar) Eens in de zoveel jaar komt er een heel bijzondere berner voorbij, jij was er zo eentje. Je had bij mij een heel speciaal plekje. Misschien

Nadere informatie

Waarom zijn er ongelukkige mensen?

Waarom zijn er ongelukkige mensen? Eerste Communieproject 8 Waarom zijn er ongelukkige mensen? De mensen doen niet wat God wil Je hebt gezien wat geluk is. Als mensen van jou houden, word je gelukkig. Niet iedereen is gelukkig. Als andere

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. St. Dierenambulance. De Meren

Jaarverslag 2012. St. Dierenambulance. De Meren Jaarverslag 2012 St. Dierenambulance De Meren Zuidwest Friesland 06 53 71 20 98 www.dierenambulancedemeren.nl Bantega, mei 2013 Voorwoord Geachte lezer, Voor u ligt het jaarverslag 2012 van stichting Dierenambulance

Nadere informatie

Gevlederde Vrienden. Vleermuizen in en om het huis

Gevlederde Vrienden. Vleermuizen in en om het huis Gevlederde Vrienden Vleermuizen in en om het huis Nu de zomer in aantocht is en het terrasjesweer begint, zal je op mooie zomeravonden tegen valavond thuis de acrobatische toeren kunnen bewonderen van

Nadere informatie

JAARVERSLAG. L. Heijselaar Vogelopvang de strandloper

JAARVERSLAG. L. Heijselaar Vogelopvang de strandloper 2012 JAARVERSLAG L. Heijselaar Vogelopvang de strandloper 1-6-2012 1 Inleiding In dit document wordt verslag gedaan van de werkzaamheden van onze organisatie over 2012. Tevens wordt ingegaan op de doelstellingen

Nadere informatie

PRAKTISCH Hondsdolheid (rabiës)

PRAKTISCH Hondsdolheid (rabiës) PRAKTISCH Hondsdolheid (rabiës) l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n over houden van huisdieren Rabiës oftewel hondsdolheid is één van de bekendste zoönosen

Nadere informatie

Van de 19 soorten zeehonden die er op de hele wereld zijn, leven er twee in de Waddenzee: de gewone en de grijze zeehond. Deze lesbrief gaat vooral

Van de 19 soorten zeehonden die er op de hele wereld zijn, leven er twee in de Waddenzee: de gewone en de grijze zeehond. Deze lesbrief gaat vooral Van de 19 soorten zeehonden die er op de hele wereld zijn, leven er twee in de Waddenzee: de gewone en de grijze zeehond. Deze lesbrief gaat vooral over de gewone zeehond; die komen in de Waddenzee het

Nadere informatie

Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties!

Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties! Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties! 2 Hulp voor gewonde en zieke zwerfdieren In veel landen worden zwerfdieren geschopt en geslagen. Iedere

Nadere informatie

ZEEHONDENOPVANG informatiepakket

ZEEHONDENOPVANG informatiepakket ZEEHONDENOPVANG informatiepakket Sinds 1971 worden zieke en verzwakte zeehonden opgevangen bij de Zeehondencrèche in Pieterburen. Deze opvang, de opvang op Texel (Ecomare) en de opvang in Zeeland (Aseal)

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mei 2015. Deze maand in de nieuwsbrief. Honden en Warmte Juni chipmaand Nieuwe collega *Actie* Huisdieren ras van de maand

Nieuwsbrief Mei 2015. Deze maand in de nieuwsbrief. Honden en Warmte Juni chipmaand Nieuwe collega *Actie* Huisdieren ras van de maand Nieuwsbrief Mei 2015 Deze maand in de nieuwsbrief Honden en Warmte Juni chipmaand Nieuwe collega *Actie* Huisdieren ras van de maand Honden en Warmte Honden transpireren niet Honden kunnen niet zoals mensen

Nadere informatie

Beleidsplan 2016. Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon

Beleidsplan 2016. Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon Beleidsplan 2016 Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon Den Helder, februari 2016 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2016 van de Stichting Dierenambulance Den Helder Hollands Kroon. Dit document

Nadere informatie

Lesbrief. De vis op het droge. Laros & de Jong beeldmakerij. De vis op het droge. spreekwoorden en spelen met woorden

Lesbrief. De vis op het droge. Laros & de Jong beeldmakerij. De vis op het droge. spreekwoorden en spelen met woorden Laros & de Jong beeldmakerij spreekwoorden en spelen met woorden Beste leerkracht, Binnenkort gaat u met uw leerlingen naar de poppentheatervoorstelling de Vis op het Droge van Beeldmakerij Laros & de

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2017 www.dierenambulancerotterdam.nl Vereniging Dierenambulance Rotterdam Postbus 5265 3008 AG Rotterdam Laagjes 36 3076 BJ Rotterdam Telefoonnummer meldkamer : 06-16174464 info@dierenambulancerotterdam.nl

Nadere informatie