ZITTING VAN 26 JUNI 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING VAN 26 JUNI 2014"

Transcriptie

1 489 ZITTING VAN 26 JUNI 2014 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, mevrouw Gwendolijn Meskens de heer Roland Mortier, mevrouw Els Van Gucht, mevrouw Martine Moijson en mevrouw Natalie De Coninck, Voorzitter Leden en de heer François Vunckx, Secretaris OPENBARE ZITTING 1. GOEDKEURING VAN DE NOTULEN VAN DE OPENBARE RAADSZITTING VAN 22 MEI De notulen van de openbare raadszitting van 22 mei 2014 worden met 9 stemmen op 9 stemmers goedgekeurd. BESTUUR / ALGEMENE ORGANISATIE. 2. OVERHEIDSOPDRACHTEN GUNNING BETREFFENDE DE GEZAMENLIJKE AANKOOP DOOR DE GEMEENTE EN HET OCMW OPWIJK VAN ELEKTRISCHE ENERGIE VOOR HUN INSTALLATIES EN GEBOUWEN- PERIODE VAN 1 JANUARI 2015 TOT EN MET 31 DECEMBER TOEWIJZING VAN DE OPDRACHT BEKRACHTIGING. DE RAAD, Gelet op de volgende overwegingen : WETTELIJK : 1. De organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen. 2. Het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen. 3. De wet van 15 juni 2006 op de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten. 4. Het Koninklijk Besluit plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren van 15 juli 2011 (ter vervanging van het Koninklijk Besluit betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken van 8 januari 1996). 5. Het Koninklijk Besluit tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken van 14 januari 2013 (ter vervanging van het Koninklijk Besluit tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken van 26 september 1996).

2 Het Koninklijk Besluit van 2 juni 2013 tot bepaling van de datum van inwerkingtreding van de wet op de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten van 15 juni 2006 en van de Koninklijke uitvoeringsbesluiten ervan; gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 5 juni Wet betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen, diensten van 21 juni Het gecoördineerd Gemeentedecreet van 15 juli 2005, inzonderheid de artikelen 2, 42, 43 en 57 waarbij o.a. wordt voorzien dat het College van Burgemeester en Schepenen de procedure instelt en de gunningsbelissing inzake de aankoop van electriciteit en aardgas neemt en dat deze bepaling van openbare orde is. 9. Het Decreet houdende algemene bepalingen betreffende het energiebeleid (het energiedecreet ) van 8 mei 2009, inclusief latere wijzigingen. 10. Het besluit van de Vlaamse Regering houdende algemene bepalingen betreffende het energiebeleid (het energiebesluit ) van 19 november 2010, inclusief latere wijzigingen. ADMINISTRATIEF JURIDISCH : 1. Het besluit van het College van Burgemeester en Schepenen in zitting van 4 januari 2011 tot de aanstelling van cvba Eandis voor de organisatie van de gezamenlijke aankoop van elektriciteit en aardgas Het besluit van de Raad in zitting van 15 februari 2011 ter bekrachtiging van de aanstelling van cvba Eandis door het Vast Bureau in zitting van 2 februari 2011 betreffende de organisatie van de opdracht inzake gezamenlijke aankoop van elektriciteit en aardgas door de gemeenten, OCMW s en politiezones voor hun gebouwen en installaties en de openbare verlichting voor de periode Het besluit van het College van Burgemeester en Schepenen in zitting van 25 juli 2013 tot aanstelling van cvba Eandis voor de organisatie van de gezamenlijke aankoop van elektriciteit en aardgas voor de periode Het besluit van de Raad in zitting van 26 september 2014 houdende het akkoord om in navolging van het College van Burgemeester en Schepenen, cvba Eandis in naam en voor rekening van het OCMW te belasten met de materiële organisatie van de opdracht inzake gezamenlijke aankoop elektriciteit ondermeer het opmaken van het lastenboek en het praktisch organiseren van de biedingen. 5. Het besluit van het College van Burgemeester en Schepenen in zitting van 17 april 2014 tot de aanstelling van leverancier Lampiris voor de levering van elektrische energie voor de installaties en de gebouwen van de gemeente Opwijk en het OCMW-Opwijk voor de periode van 1 januari 2015 tot en met 31 december FEITELIJK : 1. De contracten voor de levering van elektriciteit en aardgas aan de gebouwen van het OCMW lopen op 31 december 2014 ten einde: periode contract elektriciteit: 1 januari 2012 tot 31 december 2014; periode aardgas: 31 september 2011 tot 31 december 2014.

3 Op 2 juli 2013 ontving het gemeentebestuur van Opwijk een brief van cvba Eandis betreffende de organisatie van een samenaankoop van elektriciteit en aardgas voor de periode In zitting van 25 juli 2013 besliste het College van Burgemeester en Schepenen tot aanstelling van cvba Eandis voor de organisatie van de gezamenlijke aankoop van elektriciteit en aardgas voor de periode Het voorstel om, in navolging van het College van Burgemeester en Schepenen, cvba Eandis, met maatschappelijk zetel te 9090 Melle, Brusselsesteenweg 199 in naam en voorrekening van het OCMW te belasten met de materiële organisatie van de vermelde opdracht, waaronder ondermeer het opmaken van het lastenboek en het praktisch organiseren van de biedingen. 5. Het dossier van de gunning houdende de levering van elektrische energie voor de installaties en de gebouwen voor de gemeente en het OCMW werd door cvba Eandis afgerond en het resultaat werd aan het gemeentebestuur van Opwijk overgemaakt. 6. Het besluit van het College van Burgemeester en Schepenen in zitting van 17 april 2014 tot de aanstelling van leverancier Lampiris voor de levering van elektrische energie voor de installaties en de gebouwen van de gemeente Opwijk en het OCMW-Opwijk voor de periode van 1 januari 2015 tot en met 31 december BESLIST MET 9 STEMMEN OP 9 STEMMERS : 1. Het besluit van het College van Burgemeester en Schepenen in zitting van 17 april 2014 houdende de toewijzing van de opdracht inzake levering van elektrische energie voor de installaties en de gebouwen van de gemeente Opwijk en het OCMW-Opwijk aan leverancier Lampiris onder de vastgestelde voorwaarden en deze opgesomd in de offerte voor een globale prijs van ,21 EUR (excl. BTW) te bekrachtigen. 2. De opdracht met de gekozen inschrijver wordt stilzwijgend gesloten na afloop van de bijkomende wachttermijn van 15 kalenderdagen (behoudens vordering tot schorsing van de uitvoering van de gunningsbeslissing). 3. Deze beslissing voor verder gevolg over te maken aan: mevrouw Christel Ringoot, financieel beheerder van het OCMW Opwijk. dienst financiën mevrouw Vivianne Thomas, diensthoofd sociale zaken de heer Geert Geeroms, directeur ouderenzorg 4. Deze beslissing zal eveneens worden opgenomen in de lijst met een beknopte beschrijving van de beslissingen die verstuurd worden naar: de heer Gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant. het College van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Opwijk;

4 OVERHEIDSOPDRACHTEN GUNNING BETREFFENDE DE GEZAMENLIJKE AANKOOP DOOR DE GEMEENTE EN HET OCMW OPWIJK VAN AARDGAS VOOR HUN INSTALLATIES EN GEBOUWEN- PERIODE VAN 1 JANUARI 2015 TOT EN MET 31 DECEMBER TOEWIJZING VAN DE OPDRACHT BEKRACHTIGING. DE RAAD, Gelet op de volgende overwegingen : WETTELIJK : 1. De organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen. 2. Het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen. 3. De wet van 15 juni 2006 op de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten. 4. Het Koninklijk Besluit plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren van 15 juli 2011 (ter vervanging van het Koninklijk Besluit betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken van 8 januari 1996). 5. Het Koninklijk Besluit tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken van 14 januari 2013 (ter vervanging van het Koninklijk Besluit tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken van 26 september 1996). 6. Het Koninklijk Besluit van 2 juni 2013 tot bepaling van de datum van inwerkingtreding van de wet op de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten van 15 juni 2006 en van de Koninklijke uitvoeringsbesluiten ervan; gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 5 juni Wet betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen, diensten van 21 juni Het gecoördineerd Gemeentedecreet van 15 juli 2005, inzonderheid de artikelen 2, 42, 43 en 57 waarbij o.a. wordt voorzien dat het College van Burgemeester en Schepenen de procedure instelt en de gunningsbelissing inzake de aankoop van electriciteit en aardgas neemt en dat deze bepaling van openbare orde is. 9. Het Decreet houdende algemene bepalingen betreffende het energiebeleid (het energiedecreet ) van 8 mei 2009, inclusief latere wijzigingen. 10. Het besluit van de Vlaamse Regering houdende algemene bepalingen betreffende het energiebeleid (het energiebesluit ) van 19 november 2010, inclusief latere wijzigingen.

5 493 ADMINISTRATIEF JURIDISCH : 1. Het besluit van het College van Burgemeester en Schepenen in zitting van 4 januari 2011 tot de aanstelling van cvba Eandis voor de organisatie van de gezamenlijke aankoop van elektriciteit en aardgas Het besluit van de Raad in zitting van 15 februari 2011 ter bekrachtiging van de aanstelling van cvba Eandis door het Vast Bureau in zitting van 2 februari 2011 betreffende de organisatie van de opdracht inzake gezamenlijke aankoop van elektriciteit en aardgas door de gemeenten, OCMW s en politiezones voor hun gebouwen en installaties en de openbare verlichting voor de periode Het besluit van het College van Burgemeester en Schepenen in zitting van 25 juli 2013 tot aanstelling van cvba Eandis voor de organisatie van de gezamenlijke aankoop van elektriciteit en aardgas voor de periode Het besluit van de Raad in zitting van 26 september 2014 houdende het akkoord om in navolging van het College van Burgemeester en Schepenen, cvba Eandis in naam en voor rekening van het OCMW te belasten met de materiële organisatie van de opdracht inzake gezamenlijke aankoop aardgas ondermeer het opmaken van het lastenboek en het praktisch organiseren van de biedingen. 5. Het besluit van het College van Burgemeester en Schepenen in zitting van 8 mei 2014 tot de aanstelling van leverancier EDF Luminus voor de levering van aardgas installaties en gebouwen van de gemeente Opwijk en het OCMW-Opwijk voor de periode van 1 januari 2015 tot en met 31 december FEITELIJK : 1. De contracten voor de levering van elektriciteit en aardgas aan de gebouwen van het OCMW lopen op 31 december 2014 ten einde: periode contract elektriciteit: 1 januari 2012 tot 31 december 2014; periode aardgas: 31 september 2011 tot 31 december Op 2 juli 2013 ontving het gemeentebestuur van Opwijk een brief van cvba Eandis betreffende de organisatie van een samenaankoop van elektriciteit en aardgas voor de periode In zitting van 25 juli 2013 besliste het College van Burgemeester en Schepenen tot aanstelling van cvba Eandis voor de organisatie van de gezamenlijke aankoop van elektriciteit en aardgas voor de periode Het voorstel om, in navolging van het College van Burgemeester en Schepenen, cvba Eandis, met maatschappelijk zetel te 9090 Melle, Brusselsesteenweg 199 in naam en voorrekening van het OCMW te belasten met de materiële organisatie van de vermelde opdracht, waaronder ondermeer het opmaken van het lastenboek en het praktisch organiseren van de biedingen. 5. Het dossier van de gunning houdende de levering van aardgas voor de installaties en de gebouwen van de gemeente en het OCMW werd door cvba Eandis afgerond en het resultaat werd aan het gemeentebestuur van Opwijk overgemaakt. 6. Het besluit van het College van Burgemeester en Schepenen in zitting van 8 mei 2014 tot de aanstelling van leverancier EDF Luminus voor de levering van aardgas voor de installaties en de gebouwen van de gemeente Opwijk en het OCMW-Opwijk voor de periode van 1 januari 2015 tot en met 31 december 2017.

6 494 BESLIST MET 9 STEMMEN OP 9 STEMMERS : 1. Het besluit van het College van Burgemeester en Schepenen in zitting van 8 mei 2014 houdende de toewijzing van de opdracht inzake levering van aardgas voor de installaties en de gebouwen van de gemeente Opwijk en het OCMW-Opwijk aan leverancier EDF Luminus onder de vastgestelde voorwaarden en deze opgesomd in de offerte voor een globale prijs van ,76 EUR (excl. BTW) te bekrachtigen. 2. De opdracht met de gekozen inschrijver wordt stilzwijgend gesloten na afloop van de bijkomende wachttermijn van 15 kalenderdagen (behoudens vordering tot schorsing van de uitvoering van de gunningsbeslissing). 3. Deze beslissing voor verder gevolg over te maken aan: mevrouw Christel Ringoot, financieel beheerder van het OCMW Opwijk. dienst financiën mevrouw Vivianne Thomas, diensthoofd sociale zaken de heer Geert Geeroms, directeur ouderenzorg 4. Deze beslissing zal eveneens worden opgenomen in de lijst met een beknopte beschrijving van de beslissingen die verstuurd worden naar: de heer Gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant. het College van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Opwijk; 4. FINANCIEEL BEHEER - VASTSTELLING VAN DE JAARREKENING OVER HET BOEKJAAR 2013 VOLGENS DE SCHEMA S VAN DE BELEIDS-EN BEHEERSCYCLUS (BBC) BESLUIT. DE RAAD, Gelet op de volgende overwegingen: WETTELIJK : 1. De organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen. 2. Het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inzonderheid titel IV Financiering, planning en financieel beheer. 3. Besluit van de Vlaamse Regering van 25 juni 2010 betreffende de beleids- en beheerscyclus van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, inclusief latere wijzigingen. 4. Ministerieel besluit van 1 oktober 2010 tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten en de toelichting ervan, en van de rekeningenstelsels van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn.

7 495 ADMINISTRATIEF JURIDISCH : 1. De beslissing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 21 september 2010 waarbij beslist werd de regelgeving inzake de Beleids-en Beheerscyclus voor gemeenten, provincies en OCMW s te implementeren vanaf het financiële boekjaar De beslissing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 28 februari 2013 waarbij de meerjarenplanning over de periode en het budget over het boekjaar 2013 werden goedgekeurd. 3. Elk jaar stelt de Raad voor Maatschappelijk Welzijn de jaarrekening van het voorgaande boekjaar vast. 4. Het MAT heeft in zitting van 12 juni 2014 het ontwerp van jaarrekening over het boekjaar 2013 besproken en gunstig geadviseerd. FEITELIJK : 1. Mevrouw Christel Ringoot, financieel beheerder in dienst van het OCMW Opwijk, heeft op 6 juni 2014 het ontwerp van de jaarrekening over het boekjaar 2013 afgesloten. 2. Het voorgelegde ontwerp van jaarrekening 2013 bevat : Schema J1 : De doelstellingenrekening Schema J2 : De exploitatierekening Schema J3 : De investeringsverrichtingen van het financiële boekjaar Schema J4 : De rekening van een afgesloten investeringsenveloppe Schema J5 : De liquiditeitenrekening Schema J6 : De balans Schema J7 : De staat van opbrengsten en kosten De toelichting 3. Bij de opmaak van de jaarrekening 2013 dienen volgende bemerkingen gegeven te worden : Er werd geen interne facturatie geboekt dit zal pas mogelijk zijn in de software vanaf het boekjaar Dit is echter niet bepalend voor het globale resultaat. De voorziening voor pensioenen van mandatarissen en statutairen wordt opgenomen in de balans, voor de berekening worden de berekeningstabellen van BELFIUS gebruikt. De documenten van BELFIUS (=verantwoordingsdocument) vormen de basis van de stortingen in her pensioenfonds. De voorziening voor het vakantiegeld wordt opgenomen op de balans en wordt als volgt berekend : o Vakantiegeld contractuelen : enkel vakantiegeld (loon maart) + dubbel vakantiegeld o Vakantiegeld statutairen : dubbel vakantiegeld De afschrijvingen en verrekeningen van de nieuwe investeringsprojecten worden geboekt conform de beslissing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 augustus 2012 betreffende de vaststelling van de waarderingsregels en de indeling van het Vast Actief. Het bedrag van de gemeentelijke bijdrage is een consensus tussen gemeente en OCMW. Er wordt dus geen reële gemeentelijke bijdrage of overschot aan gemeentelijke bijdrage berekend. Het geconsolideerd resultaat in de algemene boekhouding bedraagt ,63 4. Een financiële analyse van de jaarrekening en een vergelijking van de cijfers met vorig boekjaar worden opgenomen in het beheersrapport 2013.

8 De jaarrekening 2013 wordt staande de vergadering toegelicht door mevrouw Christel Ringoot, financieel beheerder. 6. Tijdens de bespreking van de jaarrekening en van het voorgelegde beheersrapport over het jaar 2013g worden door de raadsleden volgende opmerkingen en vaststellingen gerormuleerd : a) voor de jaarrekening : NIHIL b) voor het beheersrapport : er wordt verduidelijking gevraagd Bladzijde 46 : Voor het totaal administratieve medewerkers van de afdeling Sociale Zaken : 1,5 VTE staat ter beschikking van de afdeling. Het vermelde voltijds equivalent refereert naar het aantal administratieve medewerkers. Bladzijde 47 : de cijfers vermeld in de eerste tabel in verband met het aantal budgetmeters actief en het aantal budgetmeters gedesactiveerd tijdens de vermelde dienstjaren zijn de effectieve cijfers. Het cijfer van de gedesactiveerde budgetmeters mag niet in mindering gebracht worden van het aantal budgetmeters dat actief is tijdens het betrokken dienstjaar. Bladzijde 89 : in de analyse vierde alinea- moeten de cijfers van het aantal kwaliteitsprojecten voor de verschillende ouderenvoorzieningen nog ingevuld worden. Deze vraag zal overgemaakt worden aan de directeur ouderenzorg en de vermelde bladzijde zal aangevuld worden met de cijfers over aantal opgezette kwaliteitsprojecten. BESLIST MET 9 STEMMEN OP 9 STEMMERS : 1. Het ontwerp van de jaarrekening over het boekjaar zoals voorgelegd door mevrouw Christel Ringoot, financieel beheerder in dienst van het OCMW Opwijk, op 6 juni 2014 vast te stellen en goed te keuren. 2. Het geconsolideerd balanstotaal op 31 december 2013 wordt vastgesteld op ,01 Het geconsolideerd budgettair exploitatie resultaat van het boekjaar 2013 bedraagt : ,10 ten opzichte van ,92 in het budget 2013 (na budgetwijziging 2013) Het geconsolideerd resultaat in de algemene boekhouding bedraagt : ,63 3. De aldus vastgestelde jaarrekening over het boekjaar 2013 wordt voor goedkeuring verstuurd naar de Gouverneur van de provincie Vlaams Brabant. en voor kennisgeving aan : de Gemeenteraad van Opwijk en Schepen van Financiën Kind & Gezin De leden van het managementteam * Na de stemming over de goedkeuring van de rekening over de rekening 2013 vraagt de heer Patrick De Smedt, Voorzitter OCMW, de aandacht van de vergadering voor een dankwoord aan de financieel beheerder, mevrouw Christel Ringoot, de medewerkers van de financiële dienst, de budgethouders, de dienstverantwoordelijken en het administratief personeel voor de realisatie van dit toch wel belangrijk beleidsdocument en instrument. De jaarrekening werd gerealiseerd binnen de voorziene tijdsruimte, voor de jaarlijkse vakantie, en sluit af met een positief resultaat. De Voorzitter sluit aan bij de bevindingen van de financieel beheerder, inzonderheid de opdracht om het financieel beheer te blijven bewaken ondanks het goede resultaat gegenereerd binnen de jaarrekening De Voorzitter brengt ook de waarde van het beheersrapport onder de aandacht van de vergadering. Het cijfermateriaal en de analyses aangebracht door de respectievelijke budgethouders en dienstverantwoordelijken zijn van een uitzonderlijke waarde en zeer nuttig voor de evaluatie van het bestaande beleid en beheer van het OCMW.

9 497 De opmaak van dit document is niet verplichtend en wordt op eigen initiatief van het managementteam, de budgethouders en de dienstverantwoordelijken uitgewerkt. Het verslag over de doelstellingenrealisatie met rekeningcijfers over het betrokken boekjaar geeft nauwelijks de informatie weer welke i het beheersrapport wordt weergegeven. Het zou spijtig zijn, moest de opmaak van het beheersrapport in de toekomst opgeheven worden. Belangrijk is ook dat het afsluiten van het boekjaar, de opmaak van de jaarrekening en de daaraan verbonden verplicht te genereren documenten, samen met het beheersrapport in eigen beheer verwezenlijkt worden. Dit is het overtuigend bewijs dat de medewerkers de nodige competenties en de correcte ingesteldheid bezitten om deze realisatie mogelijk te maken. De vergadering sluit zich unaniem aan bij de waardering van de Voorzitter ten aanzien van de medewerkers van het OCMW en geeft een overtuigend applaus mee als uiting van hun appreciatie. * 5. PERSONEEL VOORAFGAAND ADVIES AAN HET GEMEENTEBESTUUR VOOR : - DE WIJZIGINGEN AAN DE RECHTSPOSITIEREGELING VOOR HET PERSONEEL VAN DE ALGEMENE EN SPECIFIEKE DIENSTEN EN DE DECRETALE GRADEN VAN HET OCMW, ZOALS DEZE TER GOEDKEURING ZULLEN VOORGELEGD WORDEN AAN DE GEMEENTERAAD IN EEN EERSTVOLGENDE ZITTING. BESLUIT. DE RAAD, Gelet op de volgende overwegingen : WETTELIJK : 1. De organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen. 2. Het Decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen. 3. Het besluit van de Vlaamse Regering van 7 december 2007 houdende de minimale voorwaarden voor de personeelsformatie, de rechtspositieregeling en het mandaatstelsel van het gemeentepersoneel en het provinciepersoneel en houdende enkele bepalingen betreffende de rechtspositie van de secretaris en de ontvanger van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn. 4. Het besluit van de Vlaamse Regering van 12 november 2010 houdende de minimale voorwaarden voor de personeelsformatie en het mandaatstelsel van het personeel van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn en houdende de minimale voorwaarden voor sommige aspecten van de rechtspositieregeling van bepaalde personeelsgroepen van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn. 5. Het Besluit van de Vlaamse Regering van 23 november 2012 tot wijziging van diverse bepalingen van het vermelde besluit van de Vlaamse Regering van 7 december 2007 en van diverse bepalingen van het vermelde besluit van de Vlaamse Regering van 12 november De wet van 19 december 1974 tot regeling van de betrekkingen tussen de overheid en de vakbonden van haar personeel en het koninklijk besluit van 28 september 1984 tot uitvoering van de wet van 19 december 1974 tot regeling van de betrekkingen tussen de overheid en de vakbonden van haar personeel.

10 Het gecoördineerd Gemeentedecreet van 15 juli 2005, inzonderheid artikel 270. ADMINISTRATIEF JURIDISCH : 1. Het besluit van de Raad in zitting van 23 mei 2013 betreffende de aanpassing van het arbeidsreglement voor de personeelsleden van het OCMW Opwijk en de goedkeuring van de nieuwe gecoördineerde versie van het arbeidsreglement. 2. Het besluit van de Raad in zitting van 23 mei 2013 betreffende de aanpassing van de rechtspositieregeling van het OCMW personeel conform het besluit van de Vlaamse regering de dato 23 november 2012 (B.S. 24 december 2012) en de goedkeuring van de nieuwe gecoördineerde versie van de rechtspositieregeling van het personeel van het OCMW Opwijk. FEITELIJK : 1. De vermelde besluiten van de Raad inzake de aanpassing van het arbeidsreglement en de rechtspositieregeling van de Raad in zitting van 23 mei 2013 die werden genomen naar analogie van de aanpassingen doorgevoerd in de rechtspositieregeling van de gemeente Opwijk. 2. In het kader van de samenwerking van de ondersteunende diensten van gemeente en OCMW wordt artikel 164bis en 164ter toegevoegd aan de RPR OCMW voor algemeen en specifiek personeel en de decretale graden. Omgekeerd zullen deze artikels ook worden toegevoegd aan de RPR voor het gemeentepersoneel. a) Nieuw toe te voegen na artikel 164: Titel 5. bis De overdracht of terbeschikkingstelling van personeel aan de Gemeente Art.164 bis 1.Overeenkomstig artikel OCMW decreet kan het OCMW bij gemotiveerd raadsbesluit statutair en contractueel personeel overdragen of ter beschikking stellen aan de gemeente Opwijk. De gemeenteraad dient akkoord te gaan met de overdracht of terbeschikkingstelling en desgevallend de functies te voorzien in de personeelsformatie. 2. De overdracht van het contractueel personeelslid is enkel mogelijk mits akkoord van het betrokken personeelslid. 3. Het vast bureau licht het personeelslid in over de op handen zijnde beslissing en voorziet in de begeleiding naar de nieuwe betrekking. 4. Het personeelslid kan vragen om vooraf gehoord te worden. Art. 164 ter 1. Bij de overdracht overeenkomstig artikel 164 bis blijven alle rechten van het overgedragen personeel behouden, voor zolang de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel niet gunstiger is. 2. Het behoud van rechten wordt gegarandeerd in de beheers- of samenwerkingsovereenkomst. 3 Deze overdracht maakt steeds een einde aan de tewerkstelling bij de gemeente.

11 499 b) Schrappen van 1 alinea in artikel 57 mbt functioneringsgesprekken: Artikel 57 Het personeelslid krijgt tussentijds feedback over zijn manier van functioneren. De feedback neemt de vorm aan van een functioneringsgesprek met het personeelslid. Onder functioneringsgesprek wordt verstaan: een tweegesprek tussen de rechtstreekse leidinggevende en het personeelslid met het oog op het optimaal functioneren van het personeelslid en de optimale kwaliteit van de dienstverlening. Zowel het personeelslid als zijn leidinggevende brengen te bespreken punten aan. Het functioneringsgesprek vindt plaats op vraag van het personeelslid of van zijn leidinggevende. Als feiten of gedragingen van het personeelslid die een negatieve weerslag kunnen hebben op de evaluatie daar aanleiding toe geven, is een functioneringsgesprek met de leidinggevende noodzakelijk. Zonder afbreuk te doen aan de mogelijkheid zoals vermeld in voorgaand lid, vindt een functioneringsgesprek plaats als de evaluatieperiode voor de helft is verstreken. Het functioneringsgesprek resulteert in een afsprakennota over bepaalde aandachtspunten. Zowel het personeelslid als zijn leidinggevende ondertekenen de afsprakennota en krijgen er een exemplaar van. 3. Een voorafgaand advies van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn voor het vaststellen of wijzigen van de gemeentelijke rechtspositieregeling is noodzakelijk in uitvoering van artikel 270 van het gecoördineerde Gemeentedecreet de dato 15 juli Deze aanpassing van de RPR OCMW voor algemeen en specifiek personeel en decretale graden werd voor advies voorgelegd aan het College van Burgemeester en Schepenen in zitting van 5 juni De aanpassing van de RPR van het OCMW maakte het voorwerp uit van een protocol met de erkende vakorganisaties in de vergadering van het Bijzonder Onderhandelingscomité in vergadering van dinsdag 10 juni BESLIST MET 9 STEMMEN OP 9 STEMMERS 1. Om een positief advies uit te brengen betreffende de aanpassingen aan de RPR voor het OCMW voor het algemeen en specifiek personeel en de decretale graden. Dit om een verdere samenwerking van de ondersteunende diensten van gemeente en OCMW Opwijk mogelijk te maken. 2. Deze beslissing voor kennisgeving en verder gevolg over te maken aan: De Burgemeester en de gemeentesecretaris. 3. Deze beslissing zal eveneens worden opgenomen in de lijst met een beknopte beschrijving van de beslissingen die verstuur worden naar: De heer Gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant Het College van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Opwijk

12 PERSONEEL WIJZIGING VAN DE DRIE RECHTSPOSITIEREGELINGEN VAN TOEPASSING OP DE MEDEWERKERS DIE DEEL UITMAKEN VAN HET OCMW PERSONEEL. - BESLUIT. DE RAAD, Gelet op de volgende overwegingen : WETTELIJK : 1. De organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen. 2. Het Decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen. 3. Het besluit van de Vlaamse Regering van 7 december 2007 houdende de minimale voorwaarden voor de personeelsformatie, de rechtspositieregeling en het mandaatstelsel van het gemeentepersoneel en het provinciepersoneel en houdende enkele bepalingen betreffende de rechtspositie van de secretaris en de ontvanger van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn. 4. Het besluit van de Vlaamse Regering van 12 november 2010 houdende de minimale voorwaarden voor de personeelsformatie en het mandaatstelsel van het personeel van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn en houdende de minimale voorwaarden voor sommige aspecten van de rechtspositieregeling van bepaalde personeelsgroepen van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn. 5. Het Besluit van de Vlaamse Regering van 23 november 2012 tot wijziging van diverse bepalingen van het vermelde besluit van de Vlaamse Regering van 7 december 2007 en van diverse bepalingen van het vermelde besluit van de Vlaamse Regering van 12 november De wet van 19 december 1974 tot regeling van de betrekkingen tussen de overheid en de vakbonden van haar personeel en het koninklijk besluit van 28 september 1984 tot uitvoering van de wet van 19 december 1974 tot regeling van de betrekkingen tussen de overheid en de vakbonden van haar personeel. 7. Het gecoördineerd Gemeentedecreet van 15 juli 2005, inzonderheid artikel De wet van 26 december 2013 betreffende de invoering van een eenheidsstatuut tussen arbeiders en bedienden ADMINISTRATIEF JURIDISCH : 1. Het besluit van de Raad in zitting van 23 mei 2013 betreffende de aanpassing van het arbeidsreglement voor de personeelsleden van het OCMW Opwijk en de goedkeuring van de nieuwe gecoördineerde versie van het arbeidsreglement. 2. Het besluit van de Raad in zitting van 23 mei 2013 betreffende de aanpassing van de rechtspositieregeling van het OCMW personeel conform het besluit van de Vlaamse regering de dato 23 november 2012 (B.S. 24 december 2012) en de goedkeuring van de nieuwe gecoördineerde versie van de rechtspositieregeling van het personeel van het OCMW Opwijk.

13 501 FEITELIJK : 1. De vermelde besluiten van de Raad inzake de aanpassing van het arbeidsreglement en de rechtspositieregeling van de Raad in zitting van 23 mei 2013 die werden genomen naar analogie van de aanpassingen doorgevoerd in de rechtspositieregeling van de gemeente Opwijk. 2. De heer Gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant heeft volgende opmerkingen geformuleerd bij de rechtspositieregeling die hem door de gemeente en OCMW werd overgemaakt 3. Deze aanpassing werd in het college van burgemeester en schepeneen van 5 juni 2014 positief geadviseerd; 4. Deze wijziging werd in het Bijzonder onderhandelingscomité van 10 juni positief geadviseerd; 5. Deze aanpassing werd in de raad van 22 mei positief geadviseerd; Voorzien van de functionele loopbaan C3-C4 in artikel 118: RPR Algemeen en specifiek personeel en decretale graden OCMW: RPR gemeentepersoneel: Artikel 118 De functionele loopbanen en de voorwaarden voor doorstroming naar de volgende salarisschalen zijn voor het niveau C: Voor een graad van rang Cv: a) C1-C2-C3: 1. van C1 naar C2 na 4 jaar schaalanciënniteit in C1 en een gunstig evaluatieresultaat; 2. van C2 naar C3 na 18 jaar gecumuleerde schaalanciënniteit in C1 en C2 en een gunstig evaluatieresultaat; b) voor de begeleider in de erkende kinderdagverblijven en de begeleider in de initiatieven voor buitenschoolse kinderopvang in dit niveau: C1-C2: van C1 naar C2 na 4 jaar schaalanciënniteit in C1 en een gunstig evaluatieresultaat; Voor de graad van rang Cx: C4-C5: van C4 naar C5 na 9 jaar schaalanciënniteit in C4 en een gunstig evaluatieresultaat. C3-C4: van C3 naar C4 na 9 schaalanciënniteit in C3 en een gunstig evaluatieresultaat. RPR Personeel van de specifieke diensten woonzorgcentrum,dagverzorgingscentrum, dienstencheques: Artikel 118 De functionele loopbanen en de voorwaarden voor doorstroming naar de volgende salarisschalen zijn voor het niveau C: Voor een graad van rang Cv: c) C1-C2-C3: 1. van C1 naar C2 na 4 jaar schaalanciënniteit in C1 en een gunstig evaluatieresultaat; 2. van C2 naar C3 na 18 jaar gecumuleerde schaalanciënniteit in C1 en C2 en een gunstig evaluatieresultaat; 3. voor de begeleider in de erkende kinderdagverblijven en de begeleider in de initiatieven voor buitenschoolse kinderopvang in dit niveau: C1-C2: van C1 naar C2 na 4 jaar schaalanciënniteit in C1 en een gunstig evaluatieresultaat;

14 502 Voor een graad van rang Cx: C4-C5: Van C4 naar C5 na 9 jaar schaalanciënniteit in C4 en een gunstige ealuatieresultaat. C3-C4: van C3 naar C4 na 9 schaalanciënniteit in C4 en een gunstig evaluatieresultaat. Voor de verzorgingsfuncties: C1-C2: na minimum 4 jaar schaalanciënniteit en gunstig evaluatieresultaat. Voor de gebrevetteerde verpleegkundige: C3-C4: na minimum 9 jaar schaalanciënniteit en gunstig evaluatieresultaat. 6. Een voorafgaand advies van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn voor het vaststellen of wijzigen van de gemeentelijke rechtspositieregeling is noodzakelijk in uitvoering van artikel 270 van het gecoördineerde Gemeentedecreet de dato 15 juli BESLIST MET 9 STEMMEN OP 9 STEMMERS 1. De opmerkingen betreffende de aanpassing van de functionele loopbaan aangebracht door de heer Gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant te verwerken in het artikel 118 van de Rechtspositieregelingen van toepassing op het personeel van het OCMW Opwijk. 2. Deze beslissing voor kennisgeving en verder gevolg over te maken aan: De Burgemeester en de gemeentesecretaris. 3. Deze beslissing zal eveneens worden opgenomen in de lijst met een beknopte beschrijving van de beslissingen die verstuur worden naar: De heer Gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant Het College van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Opwijk 7. BESTUUR / ALGEMENE ORGANISATIE / PERSONEEL : ADVIES HOUDENDE HET GEINTEGREERD ORGANOGRAM VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN VAN GEMEENTE EN OCMW OPWIJK ADVIES HOUDENDE DE BEHEERSOVEREENKOMST VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN VAN GEMEENTE EN OCMW OPWIJK. DE RAAD, Gelet op de volgende overwegingen : WETTELIJK : 1. De organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen. 2. De sectorale akkoorden voor het personeel van de lokale sector. 3. De wet van 3 juli 1978 betreffende de arbeidsovereenkomsten, inclusief latere wijzigingen. 4. Het Decreet van 7 december 2007 houdende de minimale voorwaarden voor de personeelsformatie, de rechtspositieregeling en het mandaatstelsel van het gemeentepersoneel en het provinciepersoneel en houdende enkele bepalingen betreffende de rechtspositie van de secretaris en de ontvanger van de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn.

15 Het Decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inzonderheid artikel Het besluit van de Vlaamse Regering van 3 april 2009 houdende uitvoering en inwerkingtreding van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn en houdende diverse bepalingen betreffende het personeel, de financiën en de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn; ADMINISTRATIEF JURIDISCH : 1. Artikel 271 van het gemeentedecreet en artikel 271 van het OCMW decreet waarin wordt voorzien dat tussen gemeente en OCMW beheersovereenkomsten kunnen worden gesloten over het gemeenschappelijk gebruik van elkaars diensten. In deze beheersovereenkomst kan tevens worden opgenomen dat gemeente en OCMW voor bepaalde functies beroep kunnen doen op elkaars personeelsleden 2. Het protocol m.b.t. samenwerkingsafspraken en concrete samenwerking tussen gemeente en OCMW dat in het kader van het budget 2009 en de meerjarenplanning over de periode werd opgemaakt. 3. Het gemeentebestuur en het OCMW bestuur hebben op de gemeenteraad van 28 mei 2013 en de OCMW raad van 23 mei 2013 een visietekst ondertekend. Hierin wensen ze de ondersteunende diensten van beide organisaties samen te brengen. 4. De voorgelegde ontwerpen van organogrammen en beheersovereenkomst in bijlage. FEITELIJK : 1. Het gemeenschappelijke organogram en toelichtende beheersovereenkomst die werden opgemaakt in het project GOGOO. Deze samenwerking wordt verder uitgevoerd met de doelstelling een efficiënte, effectieve en economisch functionerende werking tot stand te brengen, waardoor de gemeente en het OCMW Opwijk naar alle belanghebbenden een zo klantvriendelijk mogelijke dienstverlening aanbieden en garanderen. De samenwerking beoogt eveneens het creëren van objectieve schaalvoordelen en het verhogen van het kwaliteitsniveau van beide organisaties. 2. Een aanpassing van de organisatiestructuur naar samengevoegde ondersteunende diensten voor gemeente en OCMW is noodzakelijk omwille van : Interne, ondersteunende diensten gestructureerd en geïntegreerd laten samenwerken. Deze samenwerking beoogt alle diensten en producten die onder de interne beleidsdomeinen vallen: secretariaat, personeel, communicatie, ICT, databeheer en archief, financiën, economaat, overheidsopdrachten, beheer en onderhoud van de infrastructuur, preventie en bescherming. Kennis en kunde gezamenlijk opbouwen en benutten voor beide besturen. Economisch voordeel realiseren door de krachten van beide besturen te bundelen. Voldoende personeel kunnen voorzien voor zowel de afdeling Interne zaken als Financiën als Personeel. Belangrijke ondersteunde taken voor het bestuur correct en efficiënt kunnen laten uitvoeren door de gemeenschappelijke, ondersteunende diensten.

16 Het gezamenlijk organogram van de ondersteunende diensten wordt vanuit het OCMW bestuur ingevuld door volgende functies: - Secretaris (1 VTE), decretale graad - Algemene administratie- secretariaat: Binnen de administratie zal een medewerker (1VTE) van de afdeling secretariaat (C1-C3) worden toegevoegd bij de administratieve medewerkers van de gezamelijke afdeling interne zaken. In de personeelsformatie zal 0,5 VTE uitdovend worden geplaatst. Eén bodefunctie van 0,75 VTE - Algemene administratie- personeel Voor de afdeling personeel worden vanuit het OCMW bestuur 2 medewerkers ingeschakeld in de gezamelijke dienst Personeel. Het gaat hier om de administratief hoofdmedewerker personeel C4-C5 en de administratief medewerker C1-C3. - Financiën Voor de afdeling financiën wordt vanuit het OCMW bestuur 2 medewerkers ingeschakeld in de gezamelijke afdeling Financiën. Het gaat hier over de hoofdboekhouder B4-B5 en de administratief medewerker C1-C3. - Contracten Er wordt een nieuwe gezamelijke afdeling Contracten opgericht die onder de dagelijkse verantwoordelijkheid van de OCMW secretaris functioneert. Binnen het kader van het OCMW worden momenteel geen extra VTE voorzien. Momenteel worden deze extra VTE in het kader van de gemeente voorzien. De OCMW secretaris neemt voor deze afdeling wel de dagelijkse leiding op. - Facilitaire diensten De afdeling van het schoonmaakpersoneel van de gemeentelijke gebouwen wordt onder de dagdagelijkse leiding geplaatst van de verantwoordelijke facilities. De persoon neemt de dagelijkse leiding, coaching, coördinatie en planning op. 4. In de beheersovereenkomst (als bijlage) wordt het juridisch kader vastgelegd waarbinnen de samenwerking van de ondersteunende diensten voor beide besturen mogelijk wordt gemaakt. 5. Het geïntegreerd organogram en de beheersovereenkomst werd voor advies voorgelegd aan het College van Burgemeester en Schepenen in zitting van 5 juni Het geïntegreerd organogram en de beheersovereenkomst maakten het voorwerp uit van een protocol met de erkende vakorganisaties in de vergadering van het Bijzonder Onderhandelingscomité in vergadering van dinsdag 10 juni BESLIST MET 9 STEMMEN OP 9 STEMMERS : 1. Een positief advies uit te brengen over het vooropgestelde geïntegreerde organogram en de beheersovereenkomst zoals in bijlage toegevoegd. 2. Deze beslissing zal eveneens worden opgenomen in de lijst met een beknopte beschrijving van de beslissingen die verstuur worden naar: De heer Gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant Het College van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Opwijk 3. Deze beslissing voor kennisgeving overgemaakt worden aan : De erkende vakorganisaties. De gemeenteraad Gemeentesecretaris

17 PATRIMONIUM OCMW OPENBARE VERKOOP VAN TWEE PERCELEN (IN ÉÉN LOT) ONROEREND GOED IN EIGENDOM VAN HET OCMW OPWIJK, WAARVAN DE PACHTOVEREENKOMST WERD OPGEZEGD : EEN PERCEEL WEILAND GELEGEN PERREVELD KADASTRAAL GEKEND ONDER HET NUMMER G 115 C GROOT 86ARE 48 CA EEN PERCEEL WEILAND GELEGEN PERREVELD KADASTRAAL GEKEND ONDER HET NUMMER G 116 GROOT 15 ARE 30CA. TOEWIJZING - BEKRACHTIGING. DE RAAD, Gelet op de volgende overwegingen : WETTELIJK : 1. De organieke Wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn en latere wijzigingen. 2. Het Decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn en latere wijzigingen. 3. De Wet van 7 november 1988 tot wijziging van de wetgeving betreffende de pacht en de beperking van de pachtprijzen. 4. Het Burgerlijk Wetboek, in het bijzonder Boek III, Titel VIII, Hoofdstuk II, afdeling III betreffende de pacht. 5. De bepalingen van de Nieuwe Gemeentewet betreffende het beheer van de gemeentegoederen. ADMINISTRATIEF JURIDISCH : 1. Het Besluit van de Raad in zitting de dato 24 november 2012 waar de percelen gelegen Perreveld -kadastraal gekend onder de respectievelijke nummers G 115 C (weiland groot 86are48ca) en G 116 (weiland groot 15are30ca)- aan de Gemeente Opwijk werden verkocht. 2. De goedkeuring van deze transactie door de Gemeente Opwijk in zitting van 13 december De intrekking van de goedkeuring van de Gemeente Opwijk van 13 december 2012 houdende de aankoop om reden van openbaar nut van voornoemde percelen door de Gemeente Opwijk in zitting van 26 februari Het Besluit van de Raad in zitting van 28 maart 2013 waarbij de oorspronkelijke verkoop van de gronden via de beperkte openbare procedure werd verdaagd procedure tot dagvaarding van de pachters bij de Vrederechter in te leiden ten einde in het perspectief van een mogelijke tekoopstelling van de vermelde gronden. 5. Het besluit van het Vast Bureau in zitting van 18 april 2013 houdende de aanstelling van Meester Iwein Van Driessche advocaat te Opwijk - als raadsman ter verdediging van de belangen van het OCMW Opwijk in het kader van het te gelde maken van de percelen gelegen Perreveld te Opwijk, en in eigendom van het OCMW Opwijk.

18 Het besluit van de Raad in zitting van 27 maart 2014 houdende het te gelde maken van de percelen onroerend goed in eigendom van het OCMW Opwijk, waarvan de pachtovereenkomst werd opgezegd : een perceel weiland gelegen Perreveld kadastraal gekend onder het nummer g 115 c groot 86are 48 ca een perceel weiland gelegen Perreveld kadastraal gekend onder het nummer g 116 groot 15 are 30ca. 7. Het schattingsverslag van 8 augustus 2012 opgemaakt door de Ontvanger van Registratie te Asse waarbij de waarde van de percelen G 115 C en G 116 vastgesteld werd op ,00 8. Eén kandidaat-koper heeft een bod kenbaar gemaakt. FEITELIJK : 1. In uitvoering van het besluit van de Raad van 27 maart 2014 werd er overgegaan tot het inzetten van de beperkte procedure van de openbare verkoop waarbij het aantal zitdagen tot één blijft beperkt. 2. Mevrouw Hilde Fermon, notaris werd aangesteld als instrumenterende notaris, en heeft de openbare verkoopprocedure aangekondigd in het Opwijks Leven, internet (immoweb en notarimmo). 3. Er werd 1 bod ingeleverd : Zijnde ,00 conform de goedgekeurde verkoopprocedure wordt de openbare verkoop met dit bedrag ingezet 4. Op woensdag 25 juni 2014 om 14 uur is de openbare verkoop doorgegaan in café De Werker Nieuwstraat 135 te Opwijk onder leiding van de instrumenterende notaris, mevrouw Hilde Fermon. 5. Conform de vigerende procedure van openbare verkoop kregen de belangstellenden de mogelijkheid om een hoger bod in te stellen. Tijdens de oproep van de notaris werd een hoger bod uitgebracht door het echtpaar Huyck Vastenavondt voor een bedrag van ,00. Het hoger bod bedraagt minimum 10 % meer dan het bod van de bieder. 6. Het voorontwerp van akte van verkoop zoals voorgelegd op datum van 6 juni 2014 door meester Hilde Fermon, notaris te Opwijk. BESLIST MET 8 JA-STEMMEN EN 1 ONTHOUDING OP 9 STEMMERS : 1. De verkoop van het perceel weiland gelegen Perreveld kadastraal gekend onder het nummer G 115 C -groot 86are48ca; het perceel weiland gelegen Perreveld kadastraal gekend onder het nummer G 116 -groot 15are30ca; toe te wijzen aan de heer en mevrouw Jozef Huyck Agnes Vastenavondt, Luikerweg 7 te 1745 Opwijk voor de som van ,00 2. De ontwerpakte waarin al de gegevens om tot de reguliere verkoop van het vermelde percelen weiland worden vermeld en zoals voorgelegd door de notaris, meester Hilde Fermon, goed te keuren. 3. De door de voorzitter en de secretaris van het OCMW ondertekende akte krijgt macht van uitvoering nadat dit besluit door de toezichthoudende overheden wordt aangenomen.

19 Dit besluit voor verder gevolg over te maken aan : mevrouw Hilde FERMON, notaris te Opwijk. De kopers Jozef Huyck Agnes Vastenavondt, Luikerweg 7 te 1745 Opwijk 5. Dit besluit voor kennisgeving over te maken aan : - het College van Burgemeester en Schepenen - de heer Gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant Rep : Doss : 00/0540 * * Openbare verkoop Het jaar tweeduizend veertien. Op heden, vijfentwintig juni. In café "De Werker", Nieuwstraat 135 te Opwijk. Op verzoek en in tegenwoordigheid van: Het OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN (O.C.M.W.) van de gemeente Opwijk, gevestigd te Opwijk, Kloosterstraat Alhier vertegenwoordigd door: - de heer DE SMEDT Patrick, wonende te 1745 Opwijk, Hulst 171, handelend in zijn hoedanigheid van voorzitter van het O.C.M.W., - de heer VUNCKX François, wonende te 1745 Opwijk (Mazenzele), Dries 32, handelend in haar hoedanigheid van secretaris van het O.C.M.W. en dit ingevolge artikel 28 paragraaf 2 van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, gewijzigd door de wetten van 5 augustus 1992 inzonderheid de artikelen 75 en 8. In uitvoering van het besluit van de Raad van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn de dato 27 maart 2014, van welk besluit een echt verklaard afschrift aan deze zal gehecht blijven. Dit besluit werd ter kennisname voorgelegd aan de gouverneur van de provincie Vlaams Brabant en aan het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Opwijk op 3 april Het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn verklaart bij monde van haar voornoemde vertegenwoordigers dat de overheid haar geen schorsing of vernietiging heeft laten kennen

20 508 binnen de door de wet bepaalde termijn en dat dus tot verkoop kan worden overgegaan. Hierna genoemd: "de verkoper". Ben ik, Hilde Fermon, notaris met standplaats te Opwijk, overgegaan tot het houden van de openbare verkoping van het hierna beschreven onroerend goed. Beschrijving van het goed: GEMEENTE OPWIJK - TWEEDE AFDELING Een perceel weiland gelegen aan het Perreveld te Opwijk, op het kadaster gekend onder sectie G nummers 115/C en 116, met een totale oppervlakte volgens kadaster van één hectare één are en achtenzeventig centiare (1ha 1a 78ca). Oorsprong van eigendom: Voorschreven goed is eigendom van het O.C.M.W. van de gemeente Opwijk, om hiervan meer dan dertig jaar het voortdurend en ongestoord bezit van te hebben gehad. De koper zal zich met deze oorsprong van eigendom tevreden stellen en kan van de verkoper geen andere titel vragen dan een uitgifte van dit proces-verbaal van toewijzing. VERKOOPSVOORWAARDEN. Onderhavige verkoping geschiedt overeenkomstig de ÉÉNVORMIGE ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN VOOR OPENBARE VERKOPEN, zoals neergelegd onder de minuten van ondergetekende notaris Fermon op 1 maart 2013, welke akte werd gevoegd bij een proces-verbaal van openbare verkoping verleden voor haar ambt op 12 september 2013, overgeschreven op het zevende hypotheekkantoor te Brussel op 28 november 2013 onder nummer 09217, die thans worden voorgelezen en toegelicht om samen één geheel te vormen met onderhavig proces-verbaal om als authentieke akte te gelden. De bedingen van de eenvormige algemene lasten en voorwaarden van openbare verkopen zullen echter maar van toepassing zijn voor zover er niet van afgeweken wordt in het proces-verbaal van toewijzing. REGELING VAN DE OPENBARE VERKOOP. De verkoping vindt plaats op heden in café DE WERKER, Nieuwstraat 35 te Opwijk

21 509 De toewijzing zal plaatsvinden in één enkele zitdag; de instelprijs werd vastgesteld op zevenendertigduizend zeshonderd euro ( ,00), doch zonder voorrecht van inzet of opbod, noch premie. De biedingen bedragen minimaal tien ten honderd (10%) meer dan de instelprijs; zij kunnen enkel gedaan worden op fysieke wijze. De onderhavige verkoping werd bekendgemaakt door middel van aanplakbrieven en aankondigingen zoals gebruikelijk is voor de openbare verkoping van onroerende goederen in het kanton. BIJZONDERE VERKOOPSVOORWAARDEN Eigendom genot en gebruik. De koper zal de eigendom van voorschreven goed bekomen op het ogenblik dat de toewijzing definitief wordt. De koper zal het genot van het verkocht goed verkrijgen nadat hij de prijs, de kosten en alle bijkomende lasten in hoofdsom en eventuele interesten heeft betaald. Het onroerend goed is niet verhuurd en vrij van gebruik. Blijkens vonnis van de vrederechter te Asse de dato 24 januari 2014 inzake het OCMW van Opwijk (eisende partij) tegen de heer Leon Huttener en Rosette Sablon, samen te Asse, (verwerende partij) werd de pacht op voorschreven eigendom ontbonden in het nadeel van de verweerders en werd hen bevolen deze percelen te ontruimen. Tegen dit vonnis werd geen beroep betekend. De eventueel nog geclaimde prijzij door de vroegere pachter dient geregeld te worden tussen de vroegere pachter en de nieuwe eigenaar, zonder tussenkomst noch vrijwaring door het OCMW van Opwijk. Staat van het onroerend goed. Voorschreven goed wordt verkocht in zijn huidige staat. Hypothecaire toestand Het eigendom wordt verkocht voor vrij en onbelast van alle inen overschrijvingen. Erfdienstbaarheden. Het goed wordt verkocht in zijn huidige toestand, met al zijn erfdienstbaarheden. De verkoper verklaart geen

ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2014

ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2014 99 ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2014 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, mevrouw Gwendolijn Meskens de heer Roland Mortier, mevrouw Els Van

Nadere informatie

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur Vergadering van 17 december 2018 - openbaar gedeelte Aanwezig: Kerremans Leen, wnd. voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Thoné Godelieve, Van Accom

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 28 juni 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Gwendolijn Meskens;

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

9 de ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN A G E N D A

9 de ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN A G E N D A Openbaar Centrum voor 9 de ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Maatschappelijk Welzijn VAN 1 AUGUSTUS 2013 2950 KAPELLEN Aanwezig : Mevrouw Valerie Van Peel De dames en heren Inge Wagemans,

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 APRIL 2014

ZITTING VAN 24 APRIL 2014 276 ZITTING VAN 24 APRIL 2014 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, mevrouw Gwendolijn Meskens de heer Roland Mortier, mevrouw Els Van

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

ZITTING VAN 25 APRIL 2013

ZITTING VAN 25 APRIL 2013 1 ZITTING VAN 25 APRIL 2013 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, mevrouw Gwendolijn Meskens de heer Roland Mortier, mevrouw Els Van Gucht,

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 JUNI 2018 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-12-12 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting De raad in openbare zitting vergaderd,

1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting De raad in openbare zitting vergaderd, Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van maandag 19 september 2016 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting De

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN notulen

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN notulen RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN notulen Zitting van 23 mei 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Sylvie Thieren, voorzitter OCMW-raad Gerard Liefooghe, burgemeester Jacques Blanckaert, Kris Laleman,

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. Deel I: Krachtlijnen van de vernieuwing 1. Hoofdstuk 1: Situering van het OCMW naar vernieuwende aspecten 3

Inhoud. Voorwoord. Deel I: Krachtlijnen van de vernieuwing 1. Hoofdstuk 1: Situering van het OCMW naar vernieuwende aspecten 3 Inhoud Voorwoord V Deel I: Krachtlijnen van de vernieuwing 1 Hoofdstuk 1: Situering van het OCMW naar vernieuwende aspecten 3 1. Inleiding 3 2. Structuur van het Organieke Decreet 3 3. Krachtlijnen van

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE WELZIJN PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE BRECHT OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE WELZIJN VERSLAG RAAD : 16/02/2016 Aanwezig : A. Van Dyck, voorzitter. L. Bennenbroek, C. Dierckx, J. Dignef, M. Van Dyck, F. Vangilbergen,

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-03-14 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 Aanwezig: Surkyn Sonja - voorzitter Schepens Michel, Pernet Godelieve, Seys Roger, Maes Benny, Deckers Hilde, Debruyne Katrien, Jeunen Maria,

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 2 mei 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Annemie Vervoort, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 december 2016 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; mevrouw Gwendolijn Meskens; mevrouw Els Van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00009 Onderwerp: Rechtspositieregeling Personeel Stad Gent - Invoering van het gemeenschappelijk arbeidsreglement

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 116, 1;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 116, 1; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 7 december 2007 houdende de minimale voorwaarden voor de personeelsformatie, de rechtspositieregeling en het mandaatstelsel

Nadere informatie

DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC)

DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC) DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om 20.00 uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC) (conform artikel 29 tot en met 33 van het decreet van 19 december 2008) Aanwezig Voorzitter:

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd.

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd. RAAD VAN 2 JULI 2013 Aanwezig: Mevr. S. Jacobs, Voorzitter; dhr. E.Vangindertael, dhr. J.-M. Hubert (vanaf punt 3), dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, Mevr. M. Robberechts, en Mevr.

Nadere informatie

Raad 18 november

Raad 18 november Raad 18 november 2009 112 RAAD 18 november 2009 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen,

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat 2 2019_GR 00088 jaarrekening 2018 Gemeente Zutendaal - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Robben

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-01-18 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

Gelet op het decreet houdende openbaarheid van bestuur d.d. 26 maart 2004;

Gelet op het decreet houdende openbaarheid van bestuur d.d. 26 maart 2004; u.ltendaal Raad voor Maatschappelijk Welzijn Besluit GOEDGEKEURD Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat 3 2019_OR 00023 Jaarrekening 2018 OCMW Zutendaal - Goedkeuring Samenstelling:

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Rechtspositieregeling Personeel Stad Gent - Mobiel werken - Technische wijzigingen - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Rechtspositieregeling Personeel Stad Gent - Mobiel werken - Technische wijzigingen - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00518 Onderwerp: Rechtspositieregeling Personeel Stad Gent - Mobiel werken - Technische wijzigingen - Goedkeuring Beknopte

Nadere informatie

OCMW Kortemark. Raadszitting van 7 oktober 2014 om 19u30 in de zetel van het OCMW, Hospitaalstraat 31, 8610 Kortemark.

OCMW Kortemark. Raadszitting van 7 oktober 2014 om 19u30 in de zetel van het OCMW, Hospitaalstraat 31, 8610 Kortemark. OCMW Kortemark Raadszitting van 7 oktober 2014 om 19u30 in de zetel van het OCMW, Hospitaalstraat 31, 8610 Kortemark. VERSLAG OPENBARE VERGADERING 1. Voorstelling project Time Out Wouter Verschaeve van

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 11 december 2013

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 11 december 2013 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 11 december 2013 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit,

Nadere informatie

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 Aanwezig: Mevr. M. Robberechts, Voorzitter; dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. N.

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/214/(...)

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/214/(...) 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2017/214/(...) Inzake : (...), wonende te ( ), Verzoekende partij Tegen: (...), vertegenwoordigd door het College van Burgemeester

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen P. Bolle Dienst personeelsdienst Volgnummer dossier Onderwerp Personeel. Wijziging van de personeelsformatie. Zitting

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober 2009 Beknopt verslag dagorde pnt 1: Mededeling notulen vorige vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn De agenda van deze vergadering van

Nadere informatie

Ontwerpverslag van de raad voor maatschappelijk welzijn d.d. 16.12.2013

Ontwerpverslag van de raad voor maatschappelijk welzijn d.d. 16.12.2013 Ontwerpverslag van de raad voor maatschappelijk welzijn d.d. 16.12.2013 ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Samenstelling: Mevrn. Liesbeth

Nadere informatie

ZITTING VAN 26 APRIL 2016.

ZITTING VAN 26 APRIL 2016. ZITTING VAN 26 APRIL 2016. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk, raadsleden

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2017-12-11 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 28 april 2015

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 28 april 2015 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: S. Smeulders, H. Hoeymans, M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, leden

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Gryson Dienst secretariaat Volgnummer dossier 9 Onderwerp Overheidsopdrachten. Samenaankoop van elektriciteit en

Nadere informatie

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend.

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend. VERSLAG Verslag: raad Datum: donderdag 22 februari 2018 om 20 uur Plaats: t Paviljoen, Blokstraat 2 te 9170 Sint-Gillis-Waas Aanwezig: De heer P. Buytaert, voorzitter De Keyzer E, Van Dorsselaere R, Van

Nadere informatie

ZITTING VAN 3 JULI 2014

ZITTING VAN 3 JULI 2014 572 ZITTING VAN 3 JULI 2014 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin,de heer Roland Mortier, mevrouw Els Van Gucht, mevrouw Martine Moijson

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Raad De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 02.

Raad De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 02. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 augustus 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter, Dirk De

Nadere informatie

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015.

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015. RAAD VAN 4 APRIL 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. I. De Maegd, Mevr.

Nadere informatie

Raad van Beheer SVK. Besluit. Zitting van 26 november uur Locatie: Raadzaal Sint-Martensstraat 11. Aanwezig

Raad van Beheer SVK. Besluit. Zitting van 26 november uur Locatie: Raadzaal Sint-Martensstraat 11. Aanwezig Besluit Raad van Beheer SVK Zitting van 26 november 2018-18.30 uur Locatie: Raadzaal Sint-Martensstraat 11 Aanwezig mevrouw Annick Michem, beheerder met stemrecht; de heer Steven Rommel, beheerder met

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, TOERISME EN VLAAMSE RAND,

DE VLAAMSE MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, TOERISME EN VLAAMSE RAND, Ministerieel besluit tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten en de toelichting ervan, en van de rekeningstelsels van de gemeenten, de provincies en de openbare

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 december 2015 om uur.

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 december 2015 om uur. Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 december 2015 om 20.00 uur. Aanwezig: Ver Berne Erik, voorzitter Dexters Nancy, ondervoorzitter Ciarlo Diego, Deckers Daan, Er

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Toelichting Zitting van 14 december 216 OPENBARE ZITTING Verslag vorige zitting 1 216_RMW_8 8 Verslag open zitting van 16 november 216 - Goedkeuring Het verslag van de

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

Besluit: Unaniem Enig art. - Het verslag van de openbare zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 december 2015 wordt goedgekeurd.

Besluit: Unaniem Enig art. - Het verslag van de openbare zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 december 2015 wordt goedgekeurd. OCMW-raad maandag 18 januari 2016 Aanwezig: Herman Himpens, OCMW-voorzitter Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Carl Desaever, Els Sarazyn, Marie-Paule Somers, Lieven Vandenbroucke, Ester Vanparys, Filip

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2013/016/,

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2013/016/, 1 KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2013/016/, Inzake: Mevrouw,, opsteller, wonende te,..,, bijgestaan door mevrouw, juriste COC,, te, Verzoekende

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 31 mei 2017

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 31 mei 2017 Raad voor maatschappelijk welzijn 28 juni 2017 1/8 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 28 juni 2017 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Alois Van Grieken, Raadslid;

Nadere informatie

Gelet op de organieke wet d.d. 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, hierna de organieke OCMW-wet genoemd;

Gelet op de organieke wet d.d. 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, hierna de organieke OCMW-wet genoemd; VLAAMSE OVERHEID DE GOUVERNEUR VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN Gelet op de organieke wet d.d. 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, hierna de organieke OCMW-wet genoemd; Gelet

Nadere informatie

Inhoud. Titel 1. Definities 11

Inhoud. Titel 1. Definities 11 Inhoud 1. Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de beleids- en beheerscyclus van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn 9 Titel 1. Definities 11 Titel 2. De

Nadere informatie

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis)

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) OCMW-raad Wachtebeke Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) Aanwezig: An Delen, Jacqueline Van Pamel, Marleen Claeys, Raf De Weggheleire, Anita Van Cronenburg, Willy Celie, Jan

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

VOORBEELD AANSTELLINGSBESLUIT ALGEMEEN DIRECTEUR GEMEENTERAAD

VOORBEELD AANSTELLINGSBESLUIT ALGEMEEN DIRECTEUR GEMEENTERAAD VVSG-voorbeeld bij de aanstelling door de gemeenteraad van een algemeen directeur (resp. financieel directeur) ten gevolge van de inwerkingtreding van het decreet lokaal bestuur Marijke De Lange 01.02.2018

Nadere informatie

Mevr. M. Robberechts, dhr. E. Vangindertael en P. Van Cauwenberghe.

Mevr. M. Robberechts, dhr. E. Vangindertael en P. Van Cauwenberghe. RAAD VAN 26 FEBRUARI 2014 Aanwezig: Dhr. G. Van Damme, Waarnemend Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. R. Artois, dhr. J.M. Hubert, Mevr. N. Miseur, Mevr. M. Heirman en Mevr. I. De Maegd,

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 FEBRUARI 2013

ZITTING VAN 28 FEBRUARI 2013 1 ZITTING VAN 28 FEBRUARI 2013 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, mevrouw Gwendolijn Meskens de heer Roland Mortier, mevrouw Els Van

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van Sint-Katelijne-Waver 20 november 2013 om 20:00 ===========================

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van Sint-Katelijne-Waver 20 november 2013 om 20:00 =========================== Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van Sint-Katelijne-Waver 20 november 2013 om 20:00 =========================== Aanwezig: Van Oosterwyck Dave - voorzitter Knegtel Dirk, Op de Beeck Guido,

Nadere informatie

1 Goedkeuren van het verslag van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting

1 Goedkeuren van het verslag van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting Lijst met de ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van maandag 21 maart 2016 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1 Goedkeuren van het verslag van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting Enig

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/05/2014

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/05/2014 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/05/2014 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Beets Jozef, Noppen Hilde, Nys Hendrik, Poels Marleen, Trappeniers Hendrik, Vandeven Adelia, Wynants Christine,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

Raad van 23 februari 2011

Raad van 23 februari 2011 Raad van 23 februari 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Töpke H., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I, Cromphout N. en L. Vanderlinden, leden;

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 24 augustus 2015 Notule OPENBARE ZITTING BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG ALGEMEEN

Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 24 augustus 2015 Notule OPENBARE ZITTING BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG ALGEMEEN Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 24 augustus 2015 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Katrien Vandecasteele: voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede, Dries

Nadere informatie

3. a) Intrekking van de raadsbeslissing van 26 februari 2014 inhoudende goedkeuring van het Meerjarenplan 2014-2019

3. a) Intrekking van de raadsbeslissing van 26 februari 2014 inhoudende goedkeuring van het Meerjarenplan 2014-2019 RAAD VAN 1 JULI 2014 Aanwezig: Mevr. M. Robberechts, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. R. Artois, dhr. P. Van Cauwenberghe, Mevr. N. Miseur, Mevr. M. Heirman en

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Bullen Michel, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik,

Nadere informatie

5 schepen J. Vanhooren

5 schepen J. Vanhooren DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen J. Vanhooren Dienst personeelsdienst Volgnummer dossier 9 Onderwerp Personeelsdienst. Openverklaring van de betrekking

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 23 januari 2009 tot wijziging van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 151;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 23 januari 2009 tot wijziging van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 151; 1 Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de inwerkingtreding van diverse bepalingen van het decreet van 23 januari 2009 tot wijziging van het Gemeentedecreet, de uitvoering en inwerkingtreding van

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 9 SEPTEMBER 2009.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 9 SEPTEMBER 2009. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 9 SEPTEMBER 2009. Aanwezig: della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. GHEYSENS Rudy, NEIRINCK Rita, DE BRUYNE Patrick, BRAECKMAN

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2017-02-13 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 14 oktober 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00791 Onderwerp: Sluiten van een verkoopovereenkomst m.b.t. het onroerend goed gelegen te Gent (Ledeberg),

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven

Nadere informatie

UITTREKSEL NOTULEN GEMEENTERAAD

UITTREKSEL NOTULEN GEMEENTERAAD UITTREKSEL NOTULEN GEMEENTERAAD Provincie Vlaams-Brabant Stad Scherpenheuvel-Zichem Zitting van 29 oktober 2015 Wijziging van de rechtspositieregeling voor het gemeentepersoneel. Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd:

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO/2012/06/ / 3 JULI Inzake :..., wonende te, bijgestaan door, advocaat te,

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO/2012/06/ / 3 JULI Inzake :..., wonende te, bijgestaan door, advocaat te, 1 KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO/2012/06/ / 3 JULI 2012 Inzake :..., wonende te, bijgestaan door, advocaat te, Verzoekende partij Tegen:,, te..., vertegenwoordigd door, algemeen directeur

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van dinsdag 3 juli 2018 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 - OCMW-decreet

Nadere informatie