Jongleren met muziek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jongleren met muziek 2013-2014"

Transcriptie

1 Jongleren met muziek

2

3 Betreft: Jongleren met muziek Beste directie/ leerkracht, In seizoen biedt Kunstgebouw Leusden muzikale projecten binnen het programma Jongleren met muziek. Alle basisscholen uit Leusden kunnen hier aan deelnemen. Dankzij subsidie van de gemeente zijn er voor u geen kosten verbonden aan deelname. Nieuw dit jaar is Cultuureducatie met Kwaliteit, een verdiepingsprogamma met aanvullende activiteiten op het bestaande programma. Medio mei 2013 informeren wij u verder over dit verdiepingsprogramma. In dit boekje vindt u het hele programma van Jongleren met muziek voor het schooljaar Wij bieden dit jaar vijf nieuwe projecten aan. Achterin dit boekje vindt u het inschrijfformulier. U kunt per bouw een 1 e en een 2 e voorkeur voor de projecten aangeven. Graag ontvangen wij deze informatie vóór vrijdag 27 april Voor de zomervakantie krijgt u van ons bericht over de honorering van de projecten. Wij proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan uw wensen. Op een jaar vol muziek! Mede namens Hendrik Jan Houtsma (manager) en Tanja Kerkvliet (coördinator Kunst voor Kinderen), Nynke Hoogland (projectmedewerker Kunstgebouw Leusden)

4

5 Onderbouw groep 1-3 Koning Babar vertelconcert Het verhaal van olifantje Babar begint heftig: zijn moeder wordt doodgeschoten door jagers. Babar vlucht naar de stad en mag bij een oud dametje komen wonen. Daar heeft hij het erg naar zijn zin, maar na een tijdje krijgt hij toch heimwee en gaat hij terug naar het bos. Aan het einde trouwt Babar en wordt hij koning van de dieren. Tijdens dit vertelconcert speelt Machteld Nijeholt de prachtige pianomuziek van Francis Poulenc. Emmelie van Dongen vertelt het verhaal tijdens de projectie van beelden, die het verhaal illustreren. Muziek, theater en illustratie ontmoeten elkaar tijdens dit vertelconcert. vertelconcert 30 minuten Kunstgebouw Leusden n.v.t. Bijzonderheden begeleiding gewenst: 1 volwassene per 10 leerlingen

6 Onderbouw groep 1-3 Musical Annie M.G. Schmidt musical In dit musicalproject staan de versjes, liedjes, personages en verhalen van Annie M.G. Schmidt centraal. De kinderen zingen, dansen en acteren er op los. We sluiten af met een spetterende presentatie. * Het project Annie M.G. Schmidt kan ook worden aangevraagd door klassen die dit project al eerder gedaan hebben. Er wordt dan nieuw repertoire gebruikt. 4 x 60 minuten op school n.v.t.

7 Onderbouw groep 1-3 Het grote oerwoudfeest hoorspel Het is feest in het oerwoud! Met onze percussiedocent als dirigent voeren de kinderen een hoorspel op, waarbij zij met diverse geluiden het verhaal dat de groepsleerkracht voorleest ondesteunen: sterren aan de hemel en regenrinkelboompjes passeren de revue. Eerst worden de geluiden zonder het verhaal geoefend, daarna geven de kinderen een uitvoering waarbij de andere groepen natuurlijk ook een kijkje kunnen nemen. 1 x 60 minuten op school U krijgt voorafgaand aan het project het verhaal toegestuurd

8 Onderbouw groep 1-3 Beestenboel muziek en bewegen Waan je in een dierentuin van muziek. In het project beestenboel zingen de leerlingen verschillende liedjes over dieren en ontdekken de leerlingen dat dieren ook ritmische geluiden maken. Een slissende slang, een grommende leeuw en een knorrend varken. Je komt ze tegen in de dierentuin, de boerderij en bij je thuis! 4 x 45 minuten op school n.v.t.

9 Onderbouw groep 1-3 Muziekdocent in de klas vakdocent De expertise van een vakdocent in de klas halen? Dat kan! Tijdens deze lessen wordt ingegaan op de tegenstellingen in muziek, zoals hoog/laag, hard/zacht, snel/ langzaam door middel van het aanleren van bijpassende liedjes, luistervoorbeelden, bewegen op muziek en gebruik van Orffinstrumentarium. Wanneer u een ander thema wenst, kunt u dit aangeven op het inschrijfformulier. 4 x 45 minuten op school n.v.t.

10 Middenbouw groep 4-6 Muzikale puzzeltocht kennismaking met muziekinstrumenten Tijdens een muzikale puzzeltocht in Kunstgebouw Leusden maken de leerlingen kennis met het symfonieorkest. Tijdens deze puzzeltocht leggen de kinderen in groepjes een circuit af langs vier verschillende instrumentengroepen: strijkers, houtblazers, koperblazers en slagwerk. Strijk zelf op een viool of een cello, laat het geluid uit een pauk knallen en voel je lippen trillen op een trompet. Bijzonderheden 1 x 90 minuten Kunstgebouw Leusden U ontvangt een lesbrief over het symfonieorkest die u als voorbereiding van het project kunt gebruiken. Beperkte inschrijving mogelijk

11 Middenbouw groep 4-6 Djembé slagwerk In drie lessen op avontuur met deze Afrikaanse trommels. Met de djembé spelen de leerlingen allerlei ritmes. Met je handen kun je verschillende klankkleuren en tonen maken. Samen en gelijk spelen, breaks maken, hard en zacht spelen: djembé spelen is leerzaam en geeft veel plezier en voldoening! 3 x 60 minuten op school of in Kunstgebouw Leusden n.v.t.

12 Middenbouw groep 4-6 Zing en Swing swing in de muziek Een serie van 4 lessen, waarin swing centraal staat en waarbij het (lijfelijk) ervaren van swing aan de orde komt. Het blijft niet bij zingen en swingen: de leerlingen begeleiden de nummers met instrumenten uit het Orff-instrumentarium en bekijken via You tube swingende muziek en dans. Daarnaast leren ze wat scatten (improviseren met onzinwoorden) is en gaan dit zelf ook proberen. Het is mogelijk om in de laatste les een presentatie te geven voor de andere groepen. Bijzonderheden 4 x 50 minuten op school n.v.t. Bij de lessen heeft de muziekdocent een digibord met goed geluid nodig

13 Middenbouw groep 4-6 Ritme Rakkers rap Het maken van een stoere en swingende rap kan iedereen! Maar hoe doe je dat? Waar begin je mee en waar moet je allemaal op letten? Bij de workshop Ritme Rakkers wordt het allemaal duidelijk. R.a.p. staat voor Ritme en Poëzie en die twee ingrediënten heb je dus nodig. In twee lessen schrijven de leerlingen met de hele klas een vette rap en nemen deze op. Ritme Rakkers zijn jullie er klaar voor? Mic check 1, 2! Here we gooooo! 2 x 60 minuten op school of Kunstgebouw Leusden n.v.t.

14 Middenbouw groep 4-6 Muziekdocent in de klas vakdocent De expertise van een vakdocent in de klas halen? Dat kan! Tijdens deze lessen maken we gebruik van het thema Andere landen. Aan de hand van liedjes, muziekvoorbeelden, bewegen op muziek en Orff-instrumenten reizen we met de kinderen door verschillende landen zoals Rusland, Spanje en China. Wanneer u een ander thema wenst, kunt u dit aangeven op het inschrijfformulier. 4 x 45 minuten op school n.v.t.

15

16 Bovenbouw groep 7-8 Didgeridoo exotisch muziekinstrument De meeste mensen kennen de didgeridoo als het muziekinstrument van de Aboriginals. De leerlingen leren over de oorspronkelijke clans die de didgeridoo (of Yidaki) al vele generaties binnen hun cultuur gebruiken als begeleidingsinstrument van hun dansen en gezangen. In vier lessen krijgen de leerlingen een bouwpakket waarin ze in vijf stappen de basisbeginselen van het didgeridoo-spelen onder de knie krijgen;; het maken van een toon, verschillende geluiden en ritmes en circulaire ademhaling. Tijdens de lessen spelen de leerlingen op pvc-buizen waarop ze thuis ook kunnen oefenen. 4 x 45 minuten op school of Kunstgebouw Leusden n.v.t.

17 Bovenbouw groep 7-8 Soundscapes luisteren en componeren Een vroemende auto, een stuiterende bal een blaffende hond of naaldhakken op de stoep. Jouw omgeving zit vol met geluiden. In het project Soundscapes zoeken de leerlingen geluiden uit de omgeving van de school: harde geluiden maar ook hele zachte geluiden. De verzamelde geluiden gaan de leerlingen vervolgens componeren tot een soundbitesymfonie: een muziekstuk van de omgeving van jouw school. 4 uur, verdeeld over 1 of 2 dagen. Kunstgebouw Leusden n.v.t. Bijzonderheden Beperkte inschrijving mogelijk.

18 Bovenbouw groep 7-8 Braziliaanse percussie slagwerk Percussie is de hartslag van het carnaval in Rio de Janeiro. Honderden drummers die op straat lopen en een stevig groovend ritme neerzetten, de Samba Batucada. Krachtig en opzwepend. De leerlingen spelen op verschillende percussie-instrumenten waaronder de surdo, de tamborim, de agogobell, de repinique, de caixa en de shakers. De verschillende ritmes zijn eenvoudig te spelen en vormen samen een swingend geheel. Het eindresultaat is een compleet muziekstuk. Bijzonderheden 4 x 60 minuten op school of Kunstgebouw Leusden n.v.t. Beperkte inschrijving mogelijk

19 Bovenbouw groep 7-8 De Muzikale dinershow muziek De ingrediënten: lepels, vorken, servies, glazen en een ober. Onder leiding van een vakdocent koken de leerlingen hun eigen muzikale ritmes op alledaagse voorwerpen. Tijdens een diner krijg je muzikale opdrachten die, samen met de andere deelnemers, als een prachtig, opzwepend ritme klinken. Ooit gedacht dat je in de keuken zoveel muziek kon vinden? Tijdens de workshop maken de leerlingen een eigen menukaart met muzikale ingrediënten. 2 x 60 minuten op school n.v.t.

20 Bovenbouw groep 7-8 Muziekdocent in de klas vakdocent De expertise van een vakdocent in de klas halen? Tijdens deze lessen gaan we in beknopte vorm en aan de hand van luistervoorbeelden in op de geschiedenis van de jazz en popmuziek. We zingen Engelstalige liedjes en leren een eigen rap maken. Wanneer u een ander thema wenst, kunt u dit aangeven op het inschrijfformulier. 4 x 45 minuten op school n.v.t.

21 .

22 Bovenbouw 2e keus:

23

24 Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over de projecten uit ons aanbod, neem dan contact op met Kunstgebouw Leusden. Nynke Hoogland Projectmedewerker Kunstgebouw Leusden nynkehoogland@scholenindekunst.nl Tanja Kerkvliet Coördinator Kunst voor Kinderen tanjakerkvliet@scholenindekunst.nl

2014-2015. Programma. Jongleren met Muziek

2014-2015. Programma. Jongleren met Muziek 2014-2015 Programma Jongleren met Muziek Contact Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de projecten uit ons aanbod, dan kunt u contact met ons opnemen. Juliëtte Lolkema Projectmedewerker Primair

Nadere informatie

Product beschrijvingen. september 2014

Product beschrijvingen. september 2014 Product beschrijvingen september 2014 Groep 1 en 2 Muziek en Beweging Cursus muziek en beweging voor kinderen van groep 1 en 2 van het basisonderwijs Korte beschrijving van de lessen Binnenschools traject:

Nadere informatie

les 18 Samba De leerlingen ervaren dat muziek iets kan vertellen over een land of cultuur. Ze kunnen ritmisch improviseren. doel

les 18 Samba De leerlingen ervaren dat muziek iets kan vertellen over een land of cultuur. Ze kunnen ritmisch improviseren. doel 107 les 18 zingen luisteren spelen vastleggen bewegen doel benodigd materiaal ruimte voorbereiding kunst en cultuur Samba In deze les staat de samba uit Brazilië centraal. De leerlingen leren het lied

Nadere informatie

Naam project Omschrijving Duur Locatie Prijs. Blazen, strijken, trommelen en zingen!

Naam project Omschrijving Duur Locatie Prijs. Blazen, strijken, trommelen en zingen! Blazen, strijken, trommelen en zingen! We horen van veel scholen dat ze muziek erg belangrijk vinden en hun leerlingen graag met echte instrumenten in aanraking willen brengen. In dit project kan dat!

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

KunstAanBod KunstAanBod wil actieve kunst- en cultuureducatie stimuleren voor alle inwoners in Houten. De nadruk ligt op het woord actief: het

KunstAanBod KunstAanBod wil actieve kunst- en cultuureducatie stimuleren voor alle inwoners in Houten. De nadruk ligt op het woord actief: het De activiteitenfolder voor Zuid-Oost is er weer! Het nieuwe jaar is weer begonnen en we bieden ook nu weer te gekke activiteiten na schooltijd aan voor kinderen uit de wijk Zuid-Oost. Het aanbod is voor

Nadere informatie

Handleiding bij de website van het lesmateriaal van de SamenDOOR!-dag met philharmonie zuidnederland

Handleiding bij de website van het lesmateriaal van de SamenDOOR!-dag met philharmonie zuidnederland Handleiding bij de website van het lesmateriaal van de SamenDOOR!-dag met philharmonie zuidnederland Op 27 juni vindt de SamenDOOR!-dag plaats. Jullie leerlingen treden samen met philharmonie zuidnederland

Nadere informatie

Workshops. Hier een korte presentatie van de workshops: Bamboestieken

Workshops. Hier een korte presentatie van de workshops: Bamboestieken Workshops De kinderen van groep 1 en 2 kunnen op zaterdag 17 mei één workshop doen. Binnenkort vragen wij de kinderen om een top 3 te maken. Zij kunnen kiezen uit: - Bamboestieken - Cupcakes maken - 3D

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

HALLO WERELD! Beste directie en leerkrachten,

HALLO WERELD! Beste directie en leerkrachten, Beste directie en leerkrachten, Voor u ligt een flyer met een aanbod van MiK kunsteducatie van workshops voor het PO rondom het thema van de kinderboekenweek 2012: Hallo wereld! Er zijn lessen in de verschillende

Nadere informatie

Naam activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. 1,5 uur op school 60 per docentuur exclusief huur instrumenten

Naam activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. 1,5 uur op school 60 per docentuur exclusief huur instrumenten Djembé We gaan trommelen op de Afrikaanse Djembé! Dat doen de kinderen met hun handen. Al hebben de kinderen nog nooit een percussie-instrument in hun handen gehad, iedereen kan meedoen! De kinderen maken

Nadere informatie

Apenootje Rotterdams Philharmonisch Orkest

Apenootje Rotterdams Philharmonisch Orkest Apenootje U bezoekt met een groep een concert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Doelen. Voor veel kinderen kan het de eerste keer zijn dat ze een concert meemaken in de Doelen. Wij geven u

Nadere informatie

Brochure 2014-2015. Muziek-, theater- en danslessen voor basisscholen

Brochure 2014-2015. Muziek-, theater- en danslessen voor basisscholen Brochure 2014-2015 1 Muziek-, theater- en danslessen voor basisscholen Muziekprojecten Theater & dans Docententraining Doorlopende leerlijn Project op maat Vakdocent Muziek 2 Workshop dag Maak kennis met

Nadere informatie

Lesbrief bij workshop PBones

Lesbrief bij workshop PBones Lesbrief bij workshop PBones Introductie Deze lesbrief is gemaakt ter ondersteuning van het project PBones. De methode PBones bestaat uit drie workshops gegeven door een musicus van de philharmonie zuidnederland

Nadere informatie

METROPOLE ORKEST IN DE KLAS

METROPOLE ORKEST IN DE KLAS V1.1-2/5/2014 DOCENTENHANDLEIDING METROPOLE ORKEST IN DE KLAS Op maandag 12 mei gaat het Metropole Orkest een deel van hun repetitie voor het concert Games in Concert live uitzenden (streamen) voor scholieren.

Nadere informatie

WORKSHOPS. Muziekworkshops en voorstellingen voor PO en VO

WORKSHOPS. Muziekworkshops en voorstellingen voor PO en VO Muziekworkshops en voorstellingen voor PO en VO Naast gewone muzieklessen verzorgt Music scool verschillende workshops en voorstellingen voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. De verschillende

Nadere informatie

HUIS-, TUIN- EN KEUKENPERCUSSIE

HUIS-, TUIN- EN KEUKENPERCUSSIE HUIS-, TUIN- EN KEUKENPERCUSSIE Alles kan in de BZTband XXL, ook muziek maken op dingen die officieel geen instrument zijn. We zijn op zoek naar een groep van maximaal 10 kinderen die muziek maken op gebruiksvoorwerpen.

Nadere informatie

kunstencentrum Muziekmenu in een leerlijn Aanbod muziek voor basisonderwijs

kunstencentrum Muziekmenu in een leerlijn Aanbod muziek voor basisonderwijs kunstencentrum Muziekmenu in een leerlijn Aanbod muziek voor basisonderwijs Bezoekadres Mr. D.U. Stikkerlaan 251 9675 DG Winschoten Nederland Kantoor 0597 700 270 kunstencentrum@indeklinker.nl Openingstijden

Nadere informatie

Een computer met internet, geluidsapparatuur en een beamer, groot scherm of digibord.

Een computer met internet, geluidsapparatuur en een beamer, groot scherm of digibord. VOORBEREIDEND LESMATERIAAL BIJ PIETER ROELF JEUGDCONCERT NOOTTOCHT Les 1 Het symfonieorkest Groep 6/7/8 Doelstelling Benodigd materiaal Ruimte en opstelling Organisatorische voorbereiding Aan het einde

Nadere informatie

Teambuilding workshops

Teambuilding workshops Teambuilding workshops Speciaal voor het bedrijfsleven heeft Quality Bookings een aantal educatieve en interactieve workshops ontwikkeld. Teambuilding en plezier staan voorop bij onze workshops. Graffiti

Nadere informatie

Uitnodiging Schoolprogramma Klassiek op het Water 2014

Uitnodiging Schoolprogramma Klassiek op het Water 2014 Uitnodiging Schoolprogramma Klassiek op het Water 2014 Concerten, muzikale workshops en voorstellingen voor basisschoolleerlingen Donderdag 3 en vrijdag 4 juli 2014 in het CKC! Graag nodigen wij uw school

Nadere informatie

KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN

KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN AANBOD VVE 2018-2019 INHOUDSOPGAVE Inleiding 1 Beeldende kunst 2 Dans 3 Muziek 4 Bestellen 5 Inschrijfformulier 6 KUNSTCENTRALE GROTE VERWONDERINGEN Welkom in onze

Nadere informatie

PROGRAMMA VOOR HET PRIMAIR ONDERWIJS

PROGRAMMA VOOR HET PRIMAIR ONDERWIJS 2019 2020 PROGRAMMA VOOR HET PRIMAIR ONDERWIJS ZINGZO! ZingZo! is een muziekmethode voor de hele school die zingen combineert met luisteren, spelen, componeren en improviseren. groep 1 & 2 Muziek en kleuterthema

Nadere informatie

Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op]

Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op] Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op] +31613021720 Info@muziekschoolmontauban.nl www.muziekschoolmontauban.nl Over Muziekschool Montauban Muziekschool Montauban staat voor de bereikbaarheid van muziekles voor

Nadere informatie

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw:

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw: Lessuggestie bovenbouw: Het Symfonie orkest Lesdoelen: Kinderen maken kennis met klassieke muziek. Ze weten welke instrumenten er in een symfonieorkest te vinden zijn. De kinderen kunnen de verschillende

Nadere informatie

Lesbrief bij workshop Componeren in de klas

Lesbrief bij workshop Componeren in de klas Lesbrief bij workshop Componeren in de klas Introductie Deze lesbrief is gemaakt ter ondersteuning van het project Componeren in de klas. De methode Componeren in de klas bestaat uit drie workshops gegeven

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE GORTER ACADEMIE ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015 Blok 3 Voorwoord Voor jullie ligt het activiteiten programmaboekje voor schooljaar 2015 De cursussen voor dit derde blok beginnen

Nadere informatie

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Seizoen 2012-2013 Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Liefde voor muziek De Zeister Muziekschool is hèt trefpunt voor muziek in Zeist. Iedereen die iets met muziek wil doen - van spelen tot luisteren,

Nadere informatie

Werkboek. Wij werken samen. Nederlands Mentorles Duits Geschiedenis Kunst Muziek Percussie. oktober - december 2015 Meridiaan College JAAR VAK

Werkboek. Wij werken samen. Nederlands Mentorles Duits Geschiedenis Kunst Muziek Percussie. oktober - december 2015 Meridiaan College JAAR VAK oktober - december 2015 Meridiaan College NAAM JAAR VAK PROJECT TITEL KLAS Nederlands Mentorles Duits Geschiedenis Kunst Muziek Percussie Werkboek Wij werken samen Wat gaan we doen? Het Meridiaan College

Nadere informatie

6 tot 12x 1 uur. 10 tot 12x 1 uur

6 tot 12x 1 uur. 10 tot 12x 1 uur Muziekatelier Muziekatelier is een grote hit! Wil jij iets doen met muziek maar weet je nog niet precies wat je het leukste vindt? Doe dan mee met het Muziekatelier. Spelenderwijs leer je noten lezen en

Nadere informatie

kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod voor de basisscholen

kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod voor de basisscholen kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod voor de basisscholen cursusjaar 2011 2012 Cursussen voor leerlingen AMV (algemene muzikale vorming) Verschillende muzikale aspecten komen aan

Nadere informatie

ALGEMEEN: Met vriendelijke groet, Berry Hakkeling directeur

ALGEMEEN: Met vriendelijke groet, Berry Hakkeling directeur ARTikel is de nieuwsbrief van IKC De Ark. Mei 2017, nr. 38 Kalender belangrijke data: ALGEMEEN: Basisschool: Donderdag 25 en vrijdag 26 mei - Hemelvaart (alle kinderen zijn vrij). Donderdag 1 juni - Groepen

Nadere informatie

WORKSHOP- AANBOD. Muziekworkshops en voorstellingen voor PO en VO

WORKSHOP- AANBOD. Muziekworkshops en voorstellingen voor PO en VO Muziekworkshops en voorstellingen voor PO en VO Naast gewone muzieklessen geeft Music scool een aantal verschillende workshops en voorstellingen voor zowel het basis- als voortgezet onderwijs. Er zijn

Nadere informatie

Kennis maken met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Doelen

Kennis maken met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Doelen Kennis maken met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Doelen U bezoekt met een groep het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Doelen. Voor veel kinderen kan het de eerste keer zijn dat ze een concert

Nadere informatie

Samenvatting leerlijn Cultureel Erfgoed Thema Utopie Kijk voor meer informatie op of neem contact op met uw cultuurcoach.

Samenvatting leerlijn Cultureel Erfgoed Thema Utopie Kijk voor meer informatie op   of neem contact op met uw cultuurcoach. Groep 1-2 Project: Dromen s nachts gaat dromen vanzelf, maar met een klein beetje moeite lukt het ook overdag! Je kunt naar het verleden reizen of naar de toekomst flitsen. Alles is mogelijk. In de eerste

Nadere informatie

Aan de slag bij het orkest

Aan de slag bij het orkest Aan de slag bij het orkest Een introductie van het symfonieorkest Groep 7-8 en VO onderbouw Docentenhandleiding Vooraf Voor u ligt de docentenhandleiding bij de educatieve website Introductie van het symfonieorkest

Nadere informatie

LEVE(N)DE MUZIEK Lesbrief voor groep 1 t/m 3

LEVE(N)DE MUZIEK Lesbrief voor groep 1 t/m 3 LEVE(N)DE MUZIEK Lesbrief voor groep 1 t/m 3 Platvoetje ter voorbereiding op de gastles Musicus in de Klas 1 Inhoudsopgave Inleiding blz 3 1. Kennismaking met Platvoetje blz 4 2. Liedje over slagwerk blz

Nadere informatie

Een goede muziekles bestaat meestal uit drie onderdelen uit de domeinen:

Een goede muziekles bestaat meestal uit drie onderdelen uit de domeinen: Een goede muziekles bestaat meestal uit drie onderdelen uit de domeinen: Zingen Muziek maken Luisteren naar muziek Bewegen op muziek Muziek vastleggen Spreken over muziek Voorbeeld: Domein stap 1. Zingen

Nadere informatie

Dieren deel 1 luisteren en noteren X Muziek noteren X Luisteren O Individueel X Duo 1. Inleiding: Oriëntatie: 3. Delen oefenen:

Dieren deel 1 luisteren en noteren X Muziek noteren X Luisteren O Individueel X Duo 1. Inleiding: Oriëntatie: 3. Delen oefenen: Dieren deel 1 luisteren en noteren Groep 3-6 Eindproduct Kinderen maken grafische notaties van muziek die over dieren gaat. Onderdeel O Zingen O Muziek maken X Muziek noteren X Luisteren O Bewegen Leerdoelen

Nadere informatie

www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR!

www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR! www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR! Shine Wij zijn SHINE, een centrum voor podiumkunsten. Graag willen wij u hierbij kennis laten

Nadere informatie

DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015

DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015 DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015 LESBRIEF BIJ SCHOOLCONCERTEN VOOR GROEP 7 / 8 onderdeel van Cultuurtraject Rotterdam Een samenwerking van Concertgebouw de Doelen, de Marinierskapel

Nadere informatie

Nieuw!! Projecten Dans

Nieuw!! Projecten Dans Nieuw!! Projecten Dans Dansspetters Dansworkshops met verschillende thema s in aansluiting op alle leeftijden. De workshop begint met een speelse warmingup, waarna met een thema wordt gewerkt wat aansluit

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

Kenniscentrum voor Muziek in het Onderwijs (KMVO)

Kenniscentrum voor Muziek in het Onderwijs (KMVO) Kenniscentrum voor Muziek in het Onderwijs (KMVO) Voor u ligt de brochure met het aanbod van De Gooische Muziekschool voor muzieklessen in het primair onderwijs voor het seizoen 2015-2016. Voorlichting

Nadere informatie

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Werelds leren in landelijk Amsterdam Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Welkom op De Weidevogel! De Weidevogel is niet zomaar een openbare basisschool. Onze school ligt

Nadere informatie

kunstwerken kritisch te beschouwen, te reflecteren op het thema kunst én is een creatief speelveld voor vele muzikale werkvormen.

kunstwerken kritisch te beschouwen, te reflecteren op het thema kunst én is een creatief speelveld voor vele muzikale werkvormen. KUNST?! door TOONZETTERS GROEP 6-7 8 Vaardigheden Luisteren naar en analyseren van vorm, spelen van een meerstemmige ritmische begeleiding en kennismaken met compositie. Context Het bovenbouwlied KUNST?!'

Nadere informatie

Muziek hoort erbij! Handleiding:

Muziek hoort erbij! Handleiding: Muziek hoort erbij! Handleiding: Het educatieve product dat voor u klaar ligt, is een wervingsprogramma speciaal ontworpen voor de drumfanfare en is speciaal bedoeld om kinderen uit de onderbouw van het

Nadere informatie

cursusjaar kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier voor de basisschool

cursusjaar kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier voor de basisschool cursusjaar 2018 2019 Kunst aan de basis Cursusaanbod Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier voor de basisschool aanbod voor de groep Bewegen met muziek CULTUUREDUCATIE MET KWALITEIT Cultuureducatie

Nadere informatie

Bundel de krachten met Muziek- en Dansschool Amstelveen

Bundel de krachten met Muziek- en Dansschool Amstelveen Bundel de krachten met Muziek- en Dansschool Amstelveen EDUCATIEVE PROGRAMMA S BASISONDERWIJS 2015-2016 Cultuureducatie is onmisbaar, zeker voor de opgroeiende mens. Bezig zijn met muziek, stappen zetten

Nadere informatie

Aanbod Basisonderwijs

Aanbod Basisonderwijs Aanbod Basisonderwijs EDUCATIEVE PROGRAMMA S 2016-2017 MUZIEK DANS THEATER Bundel de krachten met Muziek- en Dansschool Amstelveen EDUCATIEVE PROGRAMMA S BASISONDERWIJS 2016-2017 Cultuureducatie is onmisbaar,

Nadere informatie

Workshop Pbones Een project van philharmonie zuidnederland voor de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs

Workshop Pbones Een project van philharmonie zuidnederland voor de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs Workshop Pbones Een project van philharmonie zuidnederland voor de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs Inhoud Voorwoord 1 Lesactiviteit 1: Introductie op het project en de trombone 3 Lesactiviteit 2:

Nadere informatie

Aanbod Kunst- en Cultuureducatie voor de basisscholen in De Lier

Aanbod Kunst- en Cultuureducatie voor de basisscholen in De Lier Aanbod Kunst- en Cultuureducatie voor de basisscholen in De Lier Dario Fo, ondernemers in de kunst Poeldijk, 13 december 2012 Inleiding Op de vraag van de gezamenlijke basisscholen uit De Lier voor een

Nadere informatie

DE INSTRUMENTENTOCHT. Muiekale voorseling van het Noord Nederlands Orket voor kinderen in groep 3 en 4 LESMATERIAAL

DE INSTRUMENTENTOCHT. Muiekale voorseling van het Noord Nederlands Orket voor kinderen in groep 3 en 4 LESMATERIAAL DE INSTRUMENTENTOCHT Muiekale voorseling van het Noord Nederlands Orket voor kinderen in groep 3 en 4 LESMATERIAAL Beste docent, Binnenkort geven een acteur en vier musici van het Noord Nederlands Orkest

Nadere informatie

DieDrie. Lesbrief bij de voorstelling Zeg het met muziek

DieDrie. Lesbrief bij de voorstelling Zeg het met muziek DieDrie Lesbrief bij de voorstelling Muziekles (deel1) ±35 minuten (incl. filmpjes) (uitleg en filmpjes) Groep 3 t/m 8 Hoe? In groepjes op 1 of meer computers (met internet), of klassikaal met beamer of

Nadere informatie

Culturele activiteiten.

Culturele activiteiten. . 2015-2016 De school bestaat dit jaar 66 jaar! En dat gaan we vieren met een jubileum event voor groep 8 leerlingen, een reünie voor oud leerlingen, en een groot feest voor de leerlingen. En we mogen

Nadere informatie

Kidswereld maakt muziek April-Juni 2016 Naschoolse Activiteiten

Kidswereld maakt muziek April-Juni 2016 Naschoolse Activiteiten Kidswereld maakt muziek April-Juni 2016 Naschoolse Activiteiten Voor alle basisschoolkinderen Wat zijn naschoolse activiteiten? Kinderen van vier tot en met twaalf jaar kunnen na schooltijd meedoen aan

Nadere informatie

Lesmateriaal. Waar slaat dat op! Basisonderwijs groep 5 groep 8

Lesmateriaal. Waar slaat dat op! Basisonderwijs groep 5 groep 8 Lesmateriaal Waar slaat dat op! Basisonderwijs groep 5 groep 8 Inleiding Binnenkort gaat u met de klas naar de voor Waar slaat dat op!? van Het Gelders Orkest. In deze voorstelling wordt er muziek gemaakt

Nadere informatie

Slaven in Florida Verhalenwedstrijd voor GROEP 5-8 BASISONDERWIJS DOCENTENHANDLEIDING

Slaven in Florida Verhalenwedstrijd voor GROEP 5-8 BASISONDERWIJS DOCENTENHANDLEIDING Lesdoel Leerlingen verdiepen zich in het thema slavernij en in een compositie van Frederick Delius: Florida Suite. Dit muziekstuk is geïnspireerd op muziek van de slaven. Met deze achtergrondkennis en

Nadere informatie

Co-creatie met basisschool De Ontdekking Groep 7-8

Co-creatie met basisschool De Ontdekking Groep 7-8 PAS OP JE TELLEN Werken met breuken, inhoud en oppervlakte m.b.v. muziek(les) GROEP 7-8 maatsoort, akkoordschema, vormschema Co-creatie met basisschool De Ontdekking Groep 7-8 Oktober/november 2015 1 Overzicht

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE BREDE SCHOOLACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2014/2015 Blok 1 Voorwoord Voor jullie ligt het programma van de Brede schoolactiviteiten, voor schooljaar 2014/2015 De

Nadere informatie

VOOR DOCENTEN: voorbereiding in de les THEATER LEJO. en Het Gelders Orkest.

VOOR DOCENTEN: voorbereiding in de les THEATER LEJO. en Het Gelders Orkest. VOOR DOCENTEN: voorbereiding in de les THEATER LEJO en Het Gelders Orkest www.hetgeldersorkest.nl Het Gelders Orkest Theater Lejo en Het Gelders Orkest Beste leerkracht, U gaat binnenkort met uw klas kijken

Nadere informatie

ZINGEN BRAINSTORM MET DE KLAS BELANGRIJK BIJ DE KEUZE VAN EEN LIED

ZINGEN BRAINSTORM MET DE KLAS BELANGRIJK BIJ DE KEUZE VAN EEN LIED ZINGEN Zang mag niet ontbreken in de BZTband XXL! Daarom zijn we op zoek naar een klas die graag samen zingt. Zing je al vaak met je klas, dan kun je meteen aan de slag. Zo niet, dan heb je hopelijk iets

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 8 september t/m 17 oktober 2014 Vervelen is geen optie! Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei

Nadere informatie

Lesbrief Méér Muziek in de Klas

Lesbrief Méér Muziek in de Klas Lesbrief Méér Muziek in de Klas Doelen: De leerlingen: - Leren wat Latin-muziek is. - Leren een paar Latin artiesten en soorten Latin-muziek kennen. - Leren het lied Anytime you need a calypso zingen.

Nadere informatie

kinderateliers 17 september 2014

kinderateliers 17 september 2014 kinderateliers De ateliers bestaan uit een serie lessen (minimaal 5 maximaal 10) van een uur met uitzondering van ateliers beeldend 1,5 uur Kosten zijn 3,- per les Tijdstip: direct na schooltijd Locatie:

Nadere informatie

Lesbrief bij het theaterconcert met de liedjes van Jeroen Schipper

Lesbrief bij het theaterconcert met de liedjes van Jeroen Schipper Lesbrief bij het theaterconcert met de liedjes van Jeroen Schipper Hallo, en te dansen. Mijn naam is Jeroen Schipper. Wat leuk dat jullie naar mijn theaterconcert Swingen als een kangoeroe komen dat ik

Nadere informatie

Shake Song Fort van de Verbeelding. Bovenbouw Groep 7 en 8

Shake Song Fort van de Verbeelding. Bovenbouw Groep 7 en 8 Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 1. Shake Song overzicht Alle kinderen hebben een zelfgemaakte shaker. Die is in het begin nog niet nodig want we leren eerst het liedje en daarna

Nadere informatie

REIMSREISJE. Lesmateriaal

REIMSREISJE. Lesmateriaal REIMSREISJE Lesmateriaal LES 1 OPDRACHT 1: WAT IS...? Bekijk het filmpje Opera, wat is dat? Hierin zie je wie en wat er allemaal nodig is om een opera te maken. Wat is een opera eigenlijk? A Een voorstelling

Nadere informatie

KUNSTKALENDER Obs de Triangel Schooljaar

KUNSTKALENDER Obs de Triangel Schooljaar KUNSTKALENDER Obs de Triangel Schooljaar 2013-2014 Vrolijke opening van het jaar van de podiumkunsten door Alexander Bauwens de poppenspeler van Weesp. Prachtige voorstelling door tejater2! Niet gisteren,

Nadere informatie

Naschoolse activiteiten

Naschoolse activiteiten NSA Onder De Bogen Beste ouder(s)/verzorger(s), In januari 2019 hebben we weer een boeiend aanbod aan Naschoolse Activiteiten (NSA) dat vanuit KMN Kind & Co wordt georganiseerd. Hoe gaat dat in zijn werk?

Nadere informatie

Ontdek je talent! Geef je op en doe mee!

Ontdek je talent! Geef je op en doe mee! Ontdek je talent! Elk kind heeft talent! Of dat nu dansen, schilderen, muziek maken, proefjes doen of acrobatiek is, iedereen is wel ergens goed in! Ontdekken waar je goed in bent of wat je leuk vindt,

Nadere informatie

Zomer-Workshopproject dinsdag 25 juni t/m maa dag/tijd/plaats Naam workshop Instrumenten/ toegankelijk voor

Zomer-Workshopproject dinsdag 25 juni t/m maa dag/tijd/plaats Naam workshop Instrumenten/ toegankelijk voor Zomer-Workshopproject dinsdag 25 juni t/m maa dag/tijd/plaats Naam workshop Instrumenten/ toegankelijk voor di 25 juni en 2 juli 16.00-17.00 lokaal S di 25 juni en 2 juli 17.15-18.15 lokaal S di 25 juni

Nadere informatie

In dit nummer: Jaargang 25 Nummer 502 18-09-2015. Zorg op school! Beste ouders en geïnteresseerden, 18 september, lichtjesroute 2015

In dit nummer: Jaargang 25 Nummer 502 18-09-2015. Zorg op school! Beste ouders en geïnteresseerden, 18 september, lichtjesroute 2015 Jaargang 25 Nummer 502 18-09-2015 Zorg op school! Beste ouders en geïnteresseerden, Op onze school wordt de zorg gewaarborgd door intern begeleiders. Wij; Daphne Goosen (groep 1-2). Marie-Christine Burgmans

Nadere informatie

LESBRIEF DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 27 en dinsdag 28 maart SCHOOLCONCERTEN VOOR GROEP 7 / 8 onderdeel van Cultuurtraject Rotterdam

LESBRIEF DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 27 en dinsdag 28 maart SCHOOLCONCERTEN VOOR GROEP 7 / 8 onderdeel van Cultuurtraject Rotterdam LESBRIEF DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 27 en dinsdag 28 maart 2017 SCHOOLCONCERTEN VOOR GROEP 7 / 8 onderdeel van Cultuurtraject Rotterdam Een samenwerking van Concertgebouw de Doelen en de Marinierskapel

Nadere informatie

Activiteitenweek Pleinschool Helder. Woensdag 26 februari Donderdag 27 februari Vrijdag 28 februari

Activiteitenweek Pleinschool Helder. Woensdag 26 februari Donderdag 27 februari Vrijdag 28 februari Activiteitenweek Pleinschool Helder Woensdag 26 februari Donderdag 27 februari Vrijdag 28 februari Beste allemaal, Van woensdag 26 februari tot en met vrijdag 28 februari vinden de activiteitendagen plaats

Nadere informatie

Naschools activiteitenaanbod

Naschools activiteitenaanbod Naschools activiteitenaanbod deel 3 schooljaar 2012-2013 obs de Kiezel en de Kei obs de Overstap Voorwoord Graafstroom, oktober 2012 Beste kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van beide scholen, Voor het

Nadere informatie

Het Instrumentencircuit

Het Instrumentencircuit groep 5-6 Het Instrumentencircuit Soest kunst- en cultuurmenu: Cultuurprogramma domein professionele omgeving discipline: Muziek 2012-2013 Colofon Dit is een uitgave van: Kunst Centraal Postbus 160 3980

Nadere informatie

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Welkom op de open dag Muziek! Muziek is jouw passie,

Nadere informatie

DE GOOISCHE MUZIEKSCHOOL NIEUWJAARSBRIEF 2016

DE GOOISCHE MUZIEKSCHOOL NIEUWJAARSBRIEF 2016 IN DEZE NIEUWSBRIEF Korte terugblik & Activiteiten 2016 Januari: gitaarmaand Nico Muziek en Coen met Schimmel Peuters in Bussum en Laren Promotie groepslessen Start nieuwe korte cursussen DJ-school Gehoorbescherming

Nadere informatie

QUINTUS KNALT! MUZIEKWEKEN OPEN WORKSHOPS 24 JUNI t/m 6 JULI 2019

QUINTUS KNALT! MUZIEKWEKEN OPEN WORKSHOPS 24 JUNI t/m 6 JULI 2019 QUINTUS KNALT! MUZIEKWEKEN OPEN WORKSHOPS 24 JUNI t/m 6 JULI 2019 tijd eindtijd titel lokaal voor wie? wat ga je doen/leren? iedere dinsdag -woensdag-donderdag muziekinstrumenten uitproberen voor jong

Nadere informatie

Ernstig meervoudig gehandicapten. muziek

Ernstig meervoudig gehandicapten. muziek Ernstig meervoudig gehandicapten & muziek Ellen Bom Muziektherapeute De Compaan Den Haag Activiteitencentrum Kijkduin 2007 Inleiding In deze brochure wordt ingegaan op hoe muziek kan worden ingezet om

Nadere informatie

kun stbe drij ven wes terk war tier cursusj Kunst

kun stbe drij ven wes terk war tier cursusj Kunst kun stbe drij ven wes terk war tier cursusj aar 2013 2 014 Kunst aan d e basi Cursus aanbod voor de basissc holen s Cultuureducatie met kwaliteit Een heel seizoen lang binnenschoolse lessen muziek en drama,

Nadere informatie

Muzieklessen groep 5:

Muzieklessen groep 5: Muzieklessen groep 5: We kwamen de gymzaal van de kleuters binnen. Er stond een man met een gitaar, en er lagen matten. Daar moesten we gaan zitten. Hij had meer gitaren mee, hij liet de namen van de gitaren

Nadere informatie

Ook voor naschoolse activiteiten /\ Ook voor naschoolse activiteiten

Ook voor naschoolse activiteiten /\ Ook voor naschoolse activiteiten Bijlage Cist brochure 2019-2020 verzorgt door Esde / Stijn Derwig voor primaire en voortgezet onderwijs. Ook voor naschoolse activiteiten. /\ Ook voor naschoolse activiteiten. Copyright Joke Wiersma Ook

Nadere informatie

Verslag leerorkest studieochtend. Zingen tijdens de instrumentale groepsles

Verslag leerorkest studieochtend. Zingen tijdens de instrumentale groepsles Verslag leerorkest studieochtend Zingen tijdens de instrumentale groepsles 6 maart 2012 Muziekcentrum Zuidoost 7 maart 2012 Muziekschool Amsterdam Noord 9 maart 2012 Muziekschool Amsterdam Docent: Otto

Nadere informatie

Op zoek naar mooie geluiden. Lerarenhandleiding Basisonderwijs groep 1, 2, 3 en 4

Op zoek naar mooie geluiden. Lerarenhandleiding Basisonderwijs groep 1, 2, 3 en 4 Op zoek naar mooie geluiden Lerarenhandleiding Basisonderwijs groep 1, 2, 3 en 4 Geachte leerkracht, Binnenkort gaan uw leerlingen met onze slagwerker Joep Everts Op zoek naar mooie geluiden tijdens een

Nadere informatie

Voorjaar 2016 Plug In Music

Voorjaar 2016 Plug In Music Voorjaar 2016 Plug In Music Plug In Plug In Music : Dit is het aanbod van alle muziekcursussen van JC De Klinker. Plug In richt zich tot jongeren van 12 tot 30 jaar. De cursussen gaan door in Jc De Klinker.

Nadere informatie

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt.

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt. l o o h c s h g i H O V M@ Wat is Highschool? Op school vergroot je je kennis en leer je vaardigheden binnen verschillende vakken als Nederlands, biologie, wiskunde en geschiedenis. Dat programma is voor

Nadere informatie

Verdeling vakinhoud leerlijn muziek groep 1-8

Verdeling vakinhoud leerlijn muziek groep 1-8 Verdeling vakinhoud leerlijn muziek groep 1-8 Definities Puls: in de maat (in een vierkwartsmaat 1,2,3,4 en in een driekwartsmaat 1,2,3) Afterbeat: Op de beat speel je op de tellen 1 en 3 van de maat,

Nadere informatie

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TAL&NT EXTRA AANBO D MUZIEK SPORTKLAS ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TOPPER! EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TOPCHEF TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN AANDACHT VOOR JE TALENT Als leerling

Nadere informatie

Utrecht, 23 januari 2015. Betreft: excellent-uren Boni. Geachte mevrouw/meneer,

Utrecht, 23 januari 2015. Betreft: excellent-uren Boni. Geachte mevrouw/meneer, Utrecht, 23 januari 2015 Betreft: excellent-uren Boni Geachte mevrouw/meneer, Zoals wij u al hebben laten weten, bieden wij vanaf 2 februari een nieuw verdiepingsprogramma aan in de brugklas. Voor de leerlingen

Nadere informatie

Ga je mee om de wonderlijke wereld van de zintuigen te ontdekken? Linda van de Weerd

Ga je mee om de wonderlijke wereld van de zintuigen te ontdekken? Linda van de Weerd Ga je mee om de wonderlijke wereld van de zintuigen te ontdekken? 1 Linda van de Weerd Inhoud Moet je horen! 3 Trillingen 4 Luister! 5 Hard en zacht 6 Dichtbij en ver weg 7 Hoog en laag 8 Doof zijn 9 Moeilijke

Nadere informatie

MUZIKALE AFSLUITING VAN ZEER GESLAAGD SCHOOLFEEST.

MUZIKALE AFSLUITING VAN ZEER GESLAAGD SCHOOLFEEST. Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers Jaargang 4 no. 9 juni 2017 Samen maken wij ons voor het kind! MUZIKALE AFSLUITING VAN ZEER GESLAAGD SCHOOLFEEST. Afgelopen dinsdag genoten alle kinderen van

Nadere informatie

De zomer is in aantocht...

De zomer is in aantocht... Muzieknieuws van Muziekcollectief Ouder-Amstel. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u of een gezinslid lessen volgt/volgde of interesse had in activiteiten bij Muziekcollectief Ouder-Amstel. Als u zich wilt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014 Nieuwsbrief 20 11 februari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor de leerlingen van groep 8. De Citotoets wordt

Nadere informatie

September 2015. Nieuws uit het team:

September 2015. Nieuws uit het team: September 2015 Aan alle kinderen en ouders/verzorgers van de Jasker: In deze nieuwsbrief kunt u informatie lezen over: Nieuws uit het team Start lesplein Extra vrije woensdagen Informatieavonden Algemene

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JANUARI 2018

NIEUWSBRIEF JANUARI 2018 NIEUWSBRIEF JANUARI 2018 OVERZICHT Algemeen Bovenbouw (5-8) 21 ste eeuw leren Overig Algemeen / Persoonlijke noot De beste wensen voor 2018 namens alle mensen van de Kees! Inmiddels is het jaar alweer

Nadere informatie

Informatie voor docent: Les 1

Informatie voor docent: Les 1 Informatie voor docent: Les 1 a. Eigen antwoord. b. De Eerste Wereldoorlog: Stravinsky verbleef in de jaren voor de oorlog al een aantal maanden per jaar in Zwitserland met zijn familie. Door de Eerste

Nadere informatie

China. Stadsgeluiden in China. 3 lessen rond geluiden in een Chinese stad. Vakgebied: Muziek. Lesduur: 60 minuten per les

China. Stadsgeluiden in China. 3 lessen rond geluiden in een Chinese stad. Vakgebied: Muziek. Lesduur: 60 minuten per les China Stadsgeluiden in China 3 lessen rond geluiden in een Chinese stad Vakgebied: Muziek Lesduur: 60 minuten per les China Pagina 1 - Stadsgeluiden in China - Colofon Stadsgeluiden in China Les voor groep

Nadere informatie

Allemaal instrumenten

Allemaal instrumenten Lesbrief 1. UIT DE VIDEO Allemaal instrumenten Muzikale activiteit: Zingen Moeilijkheidsgraad: Tijdsduur: 5-10 minuten Voorbereidingstijd: 5-10 minuten Benodigdheden: karaokeband (hier openen) OF eigen

Nadere informatie