OPLEIDINGEN Opleiding Naam Instituut Datum Diploma J / N BA (Hons) Geography University of Leeds Sep juni 1986

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPLEIDINGEN Opleiding Naam Instituut Datum Diploma J / N BA (Hons) Geography University of Leeds Sep. 1983 juni 1986"

Transcriptie

1 CV Daniel Crawley OPLEIDINGEN Opleiding Naam Instituut Datum Diploma J / N BA (Hons) Geography University of Leeds Sep juni 1986 J * MSc. Information Systems Brighton University Juli 1990 sep * Eerste Jaarsprijs gewonnen van Department for Political Studies voor beste einde jaar resultaten J WERK ERVARING Periode : Juni 2011 heden Organisatie : Crawley Management Services Functie : Directeur ICT Kempen & Co Als ICT Directeur van Kempen & Co ben ik verantwoordelijk voor de ICT dienstverlening aan deze in Amsterdam gevestigde Merchant Bank gespecialiseerd in vermogens beheer, brokerage en securities diensten en corporate finance. Kempen & Co ICT bestaat uit een business consultant / project leiders team, een applicatie ontwikkel team, een operations team, 2 applicatie beheer teams en een security manager (totaal 38 FTE). Periode : Mei 2011 heden Organisatie : Crawley Management Services Functie : Directeur In maart 2011 nam ik ontslag van de ABN AMRO en om Crawley Management Services op te zetten. Periode : Juli 2010 mei 2011 Organisatie : ABN AMRO Bank, Infrastructure (Services) Functie : Head of Technology Management In april 2010 werd ik benoemd als Head of Technology Management binnen de nieuwe infrastructuur afdeling, IT Services van de ABN AMRO Bank (AAB). Technology Management (75 FTE) bestaat uit de afdelingen Project Management, IT Architecture en Technology Managers. De AAB heeft hun infrastructuur dienstverlening geoutsourced bij vier externe verdoren; IBM, HP EDS, Verizon en KPN. In samenwerking met de vendoren is Technology Management verantwoordelijk voor IT infrastructuur architectuur en technologie, het creëren van infrastructuur oplossingen gebaseerd op de business en IT Solutions (applicatie ontwikkeling) requirements en daarnaast voor de uitvoering van alle infrastructuur programma s en projecten.

2 Het opzetten en inrichten van de Technology Management organisatie I.s.m. met de vendoren, zorgen voor het goede verloop van de alle infrastructuur projecten, inclusief de integratie tussen AAB en FBN Financieel management van de Services budget ( mil.) en behalen van kostenbesparingen Lid zijn van het IT Services MT. In team verband, het definieren van de nieuwe Services (infrastructuur) organisatie Opzetten en inrichten van Technology Management Verbeteren van de samenwerking tussen ABN AMRO en de primary infrastructuur vendoren (IBM, HP, Getronics en Verizon) Verbeteren van de infrastructuur project management en architectuur processen. Periode : Oktober 2008 november 2010 Organisatie : Fortis Bank, Infrastructure (I&O) Functie : Head Expertise In de Fortis Bank NL (FBN) I&O (Infrastructuur) organisatie, leidde ik de Domain Expertise. Expertise ( FTE) bestond uit de afdelingen IT Architecture, Project Leiders, Network & Voice, Storage & Physical Planning (Data Centres), Mainframe & Midrange, Wintel en Solution Services (Development Support, Database Management, Enterprise Content Management & Mail) en was verantwoordelijk voor alle I&O projecten binnen FBN en de infrastructuur contracten en investeringen voor FBN (totaal 102 miljoen). Het veilig stellen van de Fortis NL systemen en maken van afspraken met Fortis BELUX over support contracten (Transition Service Agreements) Definiëren van de I&O separatie project portefeuille Het opzetten en inrichten van de Expertise organisatie Zorgen voor het goede verloop van de alle I&O projecten, inclusief de separatie FBN van Fortis België, ASR en andere Fortis (International) dochter onderneming en de (technische) integratie met de AAB Demand Management proces voor de I&O en de (I&O deel van de) IS projecten inrichten en managen Financieel management van de I&O budget inclusief hard- en software contract voor FBN I&O FBN vertegenwoordigen tijdens het opzetten van nieuwe AAB organisatie en sourcing beleid Lid zijn van het FBN I&O MT. Opzetten en inrichten van nieuwe Expertise organisatie en separatie project portefeuille

3 Het niveau van samenwerking en collaboratie binnen Expertise Separatie project resultaten bijna vlekkeloos implementatie van de separatie van FBB en ASR Demand management proces Verloop van het outsourcen van Expertise naar IBM, Verizon en Getronics. Periode : Oktober 2007 Oktober 2008 Organisatie : Fortis, Infrastructure (IT) Functie : Division Manager Unix & I- Series, Division Manager Storage De afdeling Unix en I- Series bestond uit de teams, P- Series, Sun en Legacy en I- Series. De afdeling Storage bestond uit de teams Mainframe Storage en Distributed Storage. Elk team heeft medewerkers in alle drie landen in de BENELUX en in de Fortis OpCos (Fortis Bank BE, Fortis Bank NL, Fortis Bank LU, Fortis Bank FR, Fortis Insurance BE, Fortis ASR and Fortis Insurance LU). De teams waren verantwoordelijk voor het uitvoeren van projecten, technische inrichting, life cycle management, standaarden en richtlijnen en de rebilling van de verschillende platforms. Als Tower Lead voor Storage en Midrange binnen het Fortis AAB integratieproces, gaf ik leiding aan twee gecombineerde teams die de integratie van de infrastructuur binnen Fortis en ABN AMRO Bank verzorgen. De teams moesten de projecten definiëren en uitvoeren die nodig zijn voor de initiële standaardisatie en latere consolidatie van de Fortis en AAB IT infrastructuren. De teams bestonden uit mensen van de Fortis, AAB en diens uitbestedingpartners, IBM en EDS. Lijn en Programma management uitvoeren van een consolidatie projecten binnen Fortis en AAB Implementeren van het integratie proces Fortis AAB projecten Uitvoeren van de integratie met ABN- AMRO Definiëren en beheren van jaarlijks budget (± 72 mil.) Definiëren van strategie voor UNIX, I- Series en Storage Onderhouden van contacten met externe technologie bedrijven Verbeteren van de interne processen Lid van MT TS. Organisatie en resultaten van de het project portefeuille Samenwerking tussen verschillende onderdelen van de cross border Fortis organisatie Samenwerking en sfeer in het FBN- AAB integratie team.

4 Periode : December 2006 oktober 2008 Organisatie : Fortis, Infrastructure (IT) Functie : Program Manager Fortis IT Corporate Sustainability Naar aanleiding van een verzoek van het MT IT heb ik de Fortis IT Corporate Sustainability steering committee samengesteld. Deze groep heeft de Fortis IT CS program gedefinieerd en was verantwoordelijk voor de succesvolle implementatie daarvan. De Fortis IT CS program was gebaseerd op de tracks Awareness, HR initiatieven, infrastructuur projecten, operations (data centre) activiteiten en inkoop. Samenstellen van de Fortis IT CS Steering Committee Definiëren van de Fortis IT CS program Zorg dragen voor het implementeren van de CS program binnen Fortis IT Rapporteren aan MT IT over IT CS voortgang IT linking pin met Fortis- brede CSR initiatieven. Resultaten van de Green IT programma Bewustwording over Green onderwerpen binnen Fortis groep. Periode : April 2006 oktober 2007 Organisatie : Fortis, Infrastructure (IT) Functie : Division Manager Frameworks In april 2006 werd ik de Divisie Manager Frameworks binnen de globale Fortis IT organisatie. Frameworks was verantwoordelijk voor het maken en beheren van technische (applicatie) componenten die de complexiteit van de onderliggende infrastructuur verbergen van de applicatie ontwikkelaars. De afdeling Frameworks bestond uit drie teams WebSphere,.NET en Portal (WebSphere Portal Server en MS Office SharePoint Server). Definiëren en van Frameworks' organisatie Definiëren en implementeren of the Frameworks project portfolio Definiëren en implementeren van Frameworks diensten en processen Lid van MT Solution Delivery Support Definiëren en beheren van jaarlijks budget Definiëren van strategie voor Java en.net ontwikkel frameworks Onderhouden van contacten met externe technologie bedrijven. Winnen van vertrouwen van en samenwerking met IS (ontwikkel) teams Resultaten van Frameworks projecten (één van de twee projecten die gereed waren) Eerste eigen implementatie van Business Balanced Score Card.

5 Periode : November 2005 april 2006 Organisatie : Fortis, Infrastructure (IT) Functie : Leader WebSphere &.NET Frameworks and Infrastructure Task Force In september 2005 zijn er 12 Task Forces geformeerd om de reorganisatie van Fortis Bank en Fortis Verzekering IT te realiseren. Als leider van de WebSphere en.net Infrastructure & Frameworks Task Force (Web TF) was ik verantwoordelijk voor het definiëren en implementeren van een plan betreffende de (ontwikkel) web- frameworks en web- infrastructuren (inclusief web security) voor de Fortis OpCo s (Fortis Bank BE, Fortis Bank NL, Fortis Bank LU, Fortis Bank FR, Fortis Insurance BE, Fortis ASR and Fortis Insurance LU). Samenwerking en collaboratie over 5 OpCo s met medewerkers met een IBM en MS achtergrond. Periode : Februari 2004 november 2006 Organisatie : Fortis Bank, Infrastructure (IT) Functie : Global Technology Manager Web Infrastructure & Security, Global Technology Manager Development Support Als Global Technology Manager WebSphere Infrastructure & Security (WS I & S) binnen Fortis Bank leidde ik 4 cross border teams (40 FTE) die verantwoordelijk waren voor het definiëren, implementeren en onderhouden van de web infrastructuur en beveiliging waarop alle Fortis web toepassingen werden gehost. In augustus 2004 ben ik wederom gevraagd om de sturing van de afdeling WebSphere Development Support (WS DS) over te nemen, naast mijn functie als GTM WS I & S. Als GTM WS DS leid ik 4 teams (25 FTE) die verantwoordelijk waren voor het definiëren, implementeren en beheren van de ontwikkeltooling, het (op RUP gebaseerde) ontwikkelproces en de trainingen voor de ontwikkelaars. De WS DS teams verleenden architectuur- consultancy en technische ondersteuning aan de IS teams tijdens projecten. Er is veel tijd geïnvesteerd in de standaardisatie van de applicatie-, infrastructuur- én security- architectuur door het definiëren en implementeren van de (web) Reference Software Architecture (RSA) en de (web) Reference Infrastructure & Security Architecture (RISA) binnen Fortis. Ik was ook verantwoordelijk voor het contact met de in 2005 door Fortis gekochte Disbank Turkije (sinds kort Fortis Bank Turkey) voor beide aandachtsgebieden. Management van de WebSphere infrastructuur en security teams in BE, NL and LU Management van de WebSphere Development Support teams in BE, NL and LU

6 Definiëren, implementeren en onderhouden van de WebSphere infrastructuur- en beveiligingscomponenten van Fortis Definiëren, implementeren en onderhouden van de WebSphere Development Support activiteiten Definiëren van de Reference Software Architecture (RSA) en Reference Infrastructure & Security Architecture (RISA) Budgetteren (capaciteit, investeringen etc.) globaal infrastructuur, security en development support teams Afstemmen van IT budget, projecten en prioriteiten met de IS General Managers Opzetten en onderhouden van samenwerking en co- operatie met andere technische domeins Bepalen van out- sourcing strategie van web infrastructuur voor WebSphere activiteiten Lid van Cross Border MT Infrastructure Onderhouden van contacten met externe leveranciers en technologiepartners. Succesvolle overstap van IS naar IT in zeer politiek beladen posities Transformeren van teams in crisis naar zeer goed presterend teams Winnen van vertrouwen van Belgische en Luxemburgse infrastructuur collega s Herwinnen van vertrouwen van management in WebSphere teams. Periode : December 2001 februari 2004 Organisatie : Fortis Bank NL, Application Manager (APM) Functie : Manager WebSphere Development Competence Centre In december 2001 ben ik gevraagd om de strategie rondom Web ontwikkeling binnen Fortis Bank NL te definiëren en realiseren. In deze periode is de WebSphere ontwikkelcapaciteit gegroeid van één klein team tot drie WebSphere Competence Centres (WSCC s) in Amsterdam, Rotterdam en Woerden, met ±65 leden. Verder professionalisering van de WSCC s was geimplementeerd door de uitrol van een gestandaardiseerde ontwikkel- suite (gebaseerd op de IBM WebSphere en Rational suite) en methodologie (gebaseerd op Rational Unified Process) plus processen en procedures b.v. SCCM, Release Management etc.. In deze periode zijn de WSCC s in staat gesteld om bedrijfskritisch web applicaties te bouwen, inclusief applicaties die cross border worden ingezet. Definiëren en implementeren van beleid voor web- based applicatie ontwikkeling binnen Fortis Bank NL Definiëren en implementeren van de strategie voor de standaardisatie van het ontwikkelproces binnen Fortis Bank BENELUX Definiëren, implementeren en managen van de 3 WSCC s in Amsterdam, Rotterdam and Woerden

7 Opzetten van HR verantwoordelijkheden, meetinstrumenten, training en beoordelingsmethodiek binnen de WSCC s Lid van MT APM NL Acquisitie voor NL van cross border projecten in BE en LU Bepalen van budget (capaciteit, investeringen etc.) voor de WSCC s in NL Onderhouden van nauwe contacten met externe leveranciers Onderhouden van nauwe contacten met externe technologiepartners. Opzetten van de competence centres en bijdrage aan succes van de business Het aantal cross border projecten die in NL zijn uitgevoerd Beleggen van de competence centres in de organisatie. Periode : Januari 2001 november 2001 Organisatie : Fortis Bank NL Functie : Change Manager Het Change Team team was verantwoordelijk voor de definitie en implementatie van een nieuwe management organisatie, processen en procedures voor ISE NL. Ik gaf leiding aan het team dat, samen met de ISE directeuren (van de afdelingen Account Management, Development en Infrastructure), verantwoordelijk was voor de definitie en implementatie van de managementstructuur de Klant Teams - binnen de drie ISE divisies. Verder was ik ook verantwoordelijk voor de definitie en implementatie van het ISE Project Proces een Fortis Bank specifiek projectproces dat op Prince2 is gebaseerd. Samen met professionele trainer, definieerde het Change Team een serie Management trainingen die de hele ICT management volgde, inclusief de ISE Directeuren. Tijdens de training, ondersteunde ik de trainer in de rol als co- trainer. Verantwoordelijkheden Klant Teams : In nauwe samenwerking met de ISE Directeuren, het definiëren van de ISE management structuur, processen en procedures De implementatie van de nieuwe structuren In nauwe samenwerking met Sodalis Training, het definiëren en uitvoeren van de managementtraining. Verantwoordelijkheden ISE Project Proces: In nauwe samenwerking met proces specialisten, het definiëren van het Fortis Bank ISE Project Proces Het implementeren van het ISE Project Proces, inclusief het opzetten en geven van de trainingen Het monitoren van de roll out Het rapporteren van de voortgang aan ISE Directeuren.

8 Duidelijke toegevoegde waarde voor de hele organisatie Samenwerking met trainer en collega in het maken en uitvoeren van de management training Eigen ontwikkeling en groei. Periode : Januari 2000 december 2000 Organisatie : MeesPierson - Fortis Bank NL, Development Functie : Development Manager Van januari 2000 tot december 2000 was ik verantwoordelijk voor een team van COBOL/CICS/DB2 ontwikkelaars (65 FTE) binnen de afdeling Development van MeesPierson, een subsidiaire van Fortis Bank NL, voor de business line Information Banking die dienstverlening aan institutionele beleggers verzorgde. Het team was inefficiënt, gedemotiveerd en met een staf die 70% externen bevatte. De business line en ISE management waren ontevreden met de prestaties van het team. Aan het einde van 2000 was het team op orde. Herstructureren van het team om samenwerking met de business line te verbeteren Definiëren en verbeteren van de skills, kennis management en training Verminderen afhankelijkheid met externe leveranciers Implementatie van preferred suppliers beleid binnen Development Verhogen van efficiëntie en effectiviteit van het team: In juni 2000 initieerde ik een intern project voor de verbetering van de interne procedures en processen (dat later opgenomen waren in het Change Team) Lid van het MT- Development. Verhoogde motivatie en resultaten van de individuele teamleden Het structureren van het team en het vergroten van het aantal interne medewerkers Herwinnen van business vertrouwen in het team Door verbeteringen te initiëren, kreeg ik een uitnodiging om deel uit te maken van het Change team.

9 Periode : Mei 1999 december 1999 Organisatie : MeesPierson, Development Functie : Manager Competence Centre New Developments (IT- Development) In mei 1999 begon ik bij MeesPierson als Manager of the Competence Centre New Developments (CCND) waar ik de verantwoordelijkheid droeg voor 25 R&D personeel. De afdeling was verantwoordelijk voor de succesvolle introductie van nieuwe technologieën binnen MeesPierson, voornamelijk Java/WebSphere, Lotus Notes en C/C++. Onderzoeken van nieuwe technologieën voor MeesPierson. Ontwikkelen van standaarden voor ontwikkeling in C/C++, Java en Lotus Notes Uitvoeren van projecten voor business lines in C/C++, Java en Lotus Notes. Bestaansrecht van het team en activiteiten bewijzen binnen de organisatie Professionaliseren van het team Brede toepasbaarheid van web technologie binnen MeesPierson. Periode : September 1998 mei 1999 Organisatie : KLM, Delivery Functie : Group Manager In september 1998 werd ik lid van de afdeling Delivery (applicatieontwikkeling) binnen de IS afdeling van de KLM die een grondige reorganisatie aan het uitvoeren was. Ik nam ontslag binnen 6 maanden vanwege de oninspirerende werkomgeving. Managen van 5 teams (65 mensen) verantwoordelijk voor verschillende technologische toepassingen b.v. TPF (mainframe en Assembler gebaseerde boeking systeem) en internet (MS omgeving) Implementeren van Performance Management binnen het team, inclusief The Balanced Score Card In samenwerking met de andere (9) Group Managers, het definiëren van de Delivery Menu Card de lijst van diensten die de afdeling aan de business offreerde Process expert voor de implementatie van de 12 nieuwe Delivery processen b.v. requirements management, test management, peer review, project planning etc. Reorganisatie van de internet teams binnen Delivery Financiële controle van de afdeling HR taken carrière ontwikkeling, grootte en samenstelling van de teams Lid van MT Delivery, rapporterend aan Manager Delivery.

10 Opzetten van web development team Besluit om snel te vertrekken. Periode : Juli 1995 juli 1998 Organisatie : The Relational Consultancy, Nederland Functie : Personeel Directeur The Relational Consultancy (TRC) was een klein consultancy bedrijf, dat zich gespecialiseerd in relationele databases en applicatie ontwikkelingen. De RABO Bank, ING, ABN Amro, European Patent Office, European Container Terminals (ECT) en Rotterdam Airport behoorden tot hun klantenkring. Als één van de drie directeuren was ik medeverantwoordelijk voor het algemene beleid van het bedrijf. Als Personeel Directeur was ik verantwoordelijk voor de consultants, hun ontwikkeling, werving en training. In nauwe samenwerking met de andere directeurs, het definiëren van het algemene beleid van TRC (de marktsegmenten, financieel beleid, technologische keuzes, marketing strategie etc.) Definitie en implementatie van het Personeel Plan: Functionering systematiek (doelstelling- en beoordelingscriteria) De samenstelling van de consultants groep (b.v. het aantal 'seniors' en bijbehorende kennis) Definitie van rollen en functies Definitie van beloningsysteem Implementatie van mentorensysteem Compositie van projectteams voor projecten Definitie en implementatie van het Werving Plan: Werven van nieuwe medewerkers Contacten onderhouden met (Technische) Universiteiten, HTS in NL, VK and Australië Bepalen van de gebruikte media en plaatsen van advertenties. Definitie en implementatie van het Opleiding Plan: Definitie van opleidingsbehoeftes Selecteren van opleidingsinstituten. Opzetten van personeelsbeleid, instrumenten etc vanuit niets Bedrijf helpen groeien van 10 naar 35 medewerkers, binding met consultants Manier waarop ik het bedrijf verliet.

11 Periode : Mei 1992 juli 1998 Organisatie : The Relational Consultancy, Nederland Functie : Senior Database Consultant / Project Manager Voor en tijdens mijn betrokkenheid bij de directie van TRC maakte ik deel uit van de projectteams die uitvoerend bezig waren bij de klanten. TRC wilde graag de verantwoordelijkheid dragen van kleine (tussen de 1 en 8 man jaar) projecten - on- site bij de klant of out- sourced aan TRC. Ik begon als trainee consultant en eindigde mijn carrière als Project Manager. Voor de laatste 2,5 jaar bij TRC werkte ik als Senior Consultant en Project Manager en mijn verantwoordelijkheden waren: Definiëren van de projectscope en budget Implementeren van project Evalueren van applicatie en infrastructuur architecturen, ontwerpen en specificaties van verschillende systemen Managen en motiveren van project teams Communiceren met klanten (vaak eigenaren / directeuren van de organisaties) Evalueren en introduceren van nieuwe technologieën Implementeren van feasibility studies, audits etc. Bij The Relational Consultant werkte ik op de volgende projecten: Klant Omgeving Functie European Container Terminal (ECT), Rotterdam 4GL ABF, Ingres Programmeur, trainee DBA Unique Temp Agency, Almere 4GL ABF, Ingres Programmeur, trainee DBA Apple, Apeldoorn Digital RDB DBA Corsmit Logistics, Zoetemeer SQLWindows, Programmeur, DBA European Container Terminal Pascal, RDB Programmeur, DBA (ECT), Rotterdam PGGM Insurance, Zeist Ingres, Gupta DBA European Patent Office, Den Haag C, DB2 Project leader ABN Amro Bank, Amsterdam Delphi, Sybase Project leader Melvo Marketing Research, Delphi, Sybase Project Manager Hilversum Rotterdam Airport, Rotterdam Delphi, Sybase Project Manager Implementatie vliegveld systeem bij Rotterdam Airport Implementatie van back- end systeem voor eye recognition marketing systeem bij Melvo

12 Periode : September 1991 april 1992 Organisatie : Chesswood Floors Ltd, Engeland Functie : Informatie Analist / Quality Assurance Consultant Als Informatie Analist was ik verantwoordelijk voor het definiëren van procedures voor de administratieve processen ter voorbereiding van een ISO 9000 project. Succesvolle afronden van eerste opdracht.

13 Contact Address : Stadhouderslaan 134, 3761 EP, Soest, The Netherlands Telephone (mobile) : (0) : (0) Mail :

DYNAMIC INFRASTRUCTURE Helping build a smarter planet

DYNAMIC INFRASTRUCTURE Helping build a smarter planet Ronald.geuze@nl.ibm.com, Ronald.vanteeffelen@nl.ibm.com Consolidatie en Virtualisatie van Intel en UNIX platformen de praktijk 18/03/2009 DYNAMIC INFRASTRUCTURE Helping build a smarter planet 2009 IBM

Nadere informatie

Offshore Outsourcing van Infrastructure Management

Offshore Outsourcing van Infrastructure Management Offshore Outsourcing van Infrastructure Management an emerging opportunity dr. Erik Beulen Atos Origin/Tilburg University 1 Agenda Introductie Ontwikkelingen Risicovergelijking Best practices Conclusies

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE PERSOONLIJKE GEGEVENS

CURRICULUM VITAE PERSOONLIJKE GEGEVENS CURRICULUM VITAE PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam: Marvin B. Dens Adres: Marianellastraat 15 1069 NL AMSTERDAM Telefoonnummer: 06-53137192 E-mailadres: info@mbdsolutions.nl Geboortedatum: 31-12-1971 Geboorteplaats:

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE HANS HEIJNEN. Personalia. Relevante werkervaring. Competenties. Expertise

CURRICULUM VITAE HANS HEIJNEN. Personalia. Relevante werkervaring. Competenties. Expertise CURRICULUM VITAE HANS HEIJNEN Personalia Naam: Hans Heijnen Geboortedatum: 28 november 1967 Nationaliteit: Nederlands Adres: Witmolen 10, 2645GK, Delfgauw E-mail: hans.heijnen@enhansment.nl Telefoon: 06-467

Nadere informatie

ISO/IEC in een veranderende IT wereld

ISO/IEC in een veranderende IT wereld ISO/IEC 20000 in een veranderende IT wereld Dolf van der Haven, Verizon Enterprise Solutions 16 juni 2016 ISO/IEC 20000 in een veranderende IT wereld 1 Achtergrond Dolf van der Haven ITSM Guru with a Human

Nadere informatie

THIS is IT! Kadaster en Sourcing Stella Kuin & Robert Schotman 3 februari 2011

THIS is IT! Kadaster en Sourcing Stella Kuin & Robert Schotman 3 februari 2011 THIS is IT! Kadaster en Sourcing Stella Kuin & Robert Schotman 3 februari 2011 Agenda : Kadaster en Sourcing Proces Sourcing strategie Meerjaren Beleidsplan Kadaster Verkaveling HR aspecten Marktconsultatie

Nadere informatie

Regie uit een andere Branche. Hoe om te gaan met de vraag en de levering. Facto Magazine Congres 12 mei 2009. www.quintgroup.com

Regie uit een andere Branche. Hoe om te gaan met de vraag en de levering. Facto Magazine Congres 12 mei 2009. www.quintgroup.com Regie uit een andere Branche Facto Magazine Congres 12 mei 2009 Hoe om te gaan met de vraag en de levering THIS DOCUMENT CONTAINS PROPRIETARY INFORMATION, WHICH IS PROTECTED BY COPYRIGHT. ALL RIGHTS RESERVED.

Nadere informatie

BiZZdesign. Bouwen van sterke en wendbare organisaties met behulp van standaarden, methode, technieken en tools. Research & Development

BiZZdesign. Bouwen van sterke en wendbare organisaties met behulp van standaarden, methode, technieken en tools. Research & Development BiZZdesign Bouwen van sterke en wendbare organisaties met behulp van standaarden, methode, technieken en tools Research & Development 1 Profile CV Joost Niehof Name Grade Nationality Residence Role Joost

Nadere informatie

Customer Experience Management

Customer Experience Management Customer Experience Tele Train Grensverleggend klantcontact Tele Train. Grensverleggend klantcontact. Rendementsverbetering door optimale klantinteractie Een greep uit vragen die bij onze klanten leven

Nadere informatie

Onderzoeksresultaten Cloud Computing in Nederland. Alfred de Jong Principal Consultant Practice Leader Architectuur & Innovatie

Onderzoeksresultaten Cloud Computing in Nederland. Alfred de Jong Principal Consultant Practice Leader Architectuur & Innovatie Onderzoeksresultaten Cloud Computing in Nederland Alfred de Jong Principal Consultant Practice Leader Architectuur & Innovatie Introductie Quint Wellington Redwood Onafhankelijk Management Adviesbureau

Nadere informatie

Kennismanagement. Wereldwijde kennis tot waarde maken voor de organisatie, over geografische en functionele grenzen heen.

Kennismanagement. Wereldwijde kennis tot waarde maken voor de organisatie, over geografische en functionele grenzen heen. Kennismanagement Wereldwijde kennis tot waarde maken voor de organisatie, over geografische en functionele grenzen heen. Tony Wegewijs, Business Learning Consultant (voorheen Heineken) AGENDA DE HEINEKEN

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE HANS HEIJNEN. Personalia. Relevante werkervaring. Competenties. Expertise

CURRICULUM VITAE HANS HEIJNEN. Personalia. Relevante werkervaring. Competenties. Expertise CURRICULUM VITAE HANS HEIJNEN Personalia Naam: Hans Heijnen Geboortedatum: 28 november 1967 Nationaliteit: Nederlands Adres: Witmolen 10, 2645GK, Delfgauw E-mail: hans.heijnen@enhansment.nl Telefoon: 06-467

Nadere informatie

Marktonderzoek Uurtarieven Externe inhuur binnen het IT domein

Marktonderzoek Uurtarieven Externe inhuur binnen het IT domein Marktonderzoek Uurtarieven Externe inhuur binnen het IT domein 31 oktober 2013 2 Inhoud 1. Introductie & Onderzoeksopzet 3 2. Conclusies 6 3. Resultaten Uurtarieven 10 4. Resultaten Algemene Vragen 16

Nadere informatie

Goed functioneel beheer noodzaak voor effectievere SPI

Goed functioneel beheer noodzaak voor effectievere SPI getronicspinkroccade.nl Goed functioneel beheer noodzaak voor effectievere SPI Machteld Meijer Zeist, 3 oktober 2006 Inhoud Domeinen en modellen Functioneel beheer en BiSL Rol van BiSL in SPI 1 Goed functioneel

Nadere informatie

Curriculum Vitae Ishak Atak. www.ishakatak.nl. Naam : Ishak Atak Roepnaam : Ishak. Woonplaats : Utrecht Geboorte datum : 13-05-1983

Curriculum Vitae Ishak Atak. www.ishakatak.nl. Naam : Ishak Atak Roepnaam : Ishak. Woonplaats : Utrecht Geboorte datum : 13-05-1983 Naam : Ishak Atak Roepnaam : Ishak Woonplaats : Utrecht Geboorte datum : 13-05-1983 Tel. : +316-46 17 76 00 Beschikbaar : Full time December 2015 Email: : contact@ishakatak.nl Datum CV : November 2015

Nadere informatie

Business Process Management

Business Process Management Business Process Management Prof. dr. Manu De Backer Universiteit Antwerpen Katholieke Universiteit Leuven Hogeschool Gent Wat is een bedrijfsproces? Een verzameling van (logisch) gerelateerde taken die

Nadere informatie

PERSOONLIJKE GEGEVENS

PERSOONLIJKE GEGEVENS PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Edgar Zeijlemaker Geboortedatum 06-05-1969 Adres Kennemersingel 1 1815gb ALKMAAR Telefoon +31 (0) 6-21 538 850 E-mail Website Rijbewijs info@ezconsulting.nl http://www.ezconsulting.nl

Nadere informatie

Curriculum Vitae Arno van Klaveren. Persoonlijke gegevens. Profiel. Karakter

Curriculum Vitae Arno van Klaveren. Persoonlijke gegevens. Profiel. Karakter Curriculum Vitae Arno van Klaveren Persoonlijke gegevens naam: Arno van Klaveren adres: De Vriesstraat 3 woonplaats: 2613CA Delft geboortedatum: 27-09-1963 nationaliteit: Nederlands email: info@arnovanklaveren.nl

Nadere informatie

Gelukkig Nieuwjaar. TweeduizendTwaalf. Transition Experts wenst iedereen een gelukkig, gezond en succesvol. Dat het een goed T&T jaar mag worden!

Gelukkig Nieuwjaar. TweeduizendTwaalf. Transition Experts wenst iedereen een gelukkig, gezond en succesvol. Dat het een goed T&T jaar mag worden! Gelukkig Nieuwjaar Transition Experts wenst iedereen een gelukkig, gezond en succesvol TweeduizendTwaalf Dat het een goed T&T jaar mag worden! Platform Outsourcing Nederland 19 januari 2012 Transitie &

Nadere informatie

Kwaliteitsmanagement: de verandering communiceren!

Kwaliteitsmanagement: de verandering communiceren! Kwaliteitsmanagement: de verandering communiceren! (de mens in het proces) Ronald Vendel Business Development manager Ruim 20 jaar ervaring Gestart in 1990 Software specialisme: Procesmanagement (BPM)

Nadere informatie

PERSOONLIJKE GEGEVENS

PERSOONLIJKE GEGEVENS PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Anaïs Huysmans Geboortejaar 1983 Woonregio Den Haag Telefoonnummer 06 19 528 708 Email a.huysmans@soulfood.nl Nationaliteit Nederlands Rijbewijs Ja SharePoint Consultant Werkervaring

Nadere informatie

2. Kunt u aangeven binnen welke sector(en) uw organisatie valt?

2. Kunt u aangeven binnen welke sector(en) uw organisatie valt? Dank voor het openen van de vragenlijst. U kunt hieronder starten met beantwoorden van de vragen. * 1. De organisatie waar ik werkzaam ben is een: ICT aanbieder: een organisatie die als primaire activiteit

Nadere informatie

TELECOM UTILITIES & MEDIA SOFTWARE SOLUTIONS. Geïntegreerde Operations Support oplossingen

TELECOM UTILITIES & MEDIA SOFTWARE SOLUTIONS. Geïntegreerde Operations Support oplossingen TELECOM UTILITIES & MEDIA SOFTWARE SOLUTIONS Geïntegreerde Operations Support oplossingen Geïntegreerde Operations Support voor Telecom, Utilities & Media Als branchespecialist ondersteunt Atos Origin

Nadere informatie

BRAIN FORCE THE JOURNEY TO THE CLOUD. Ron Vermeulen Enterprise Consultant

BRAIN FORCE THE JOURNEY TO THE CLOUD. Ron Vermeulen Enterprise Consultant BRAIN FORCE THE JOURNEY TO THE CLOUD Ron Vermeulen Enterprise Consultant BRAIN FORCE Europe Europese Professional Services Provider Consultancy, Projects & Solutions, Staffing Belangrijkste Partnerships

Nadere informatie

Optimale ICT-beveiliging. Van advies en ontwikkeling tot implementatie en beheer

Optimale ICT-beveiliging. Van advies en ontwikkeling tot implementatie en beheer Optimale ICT-beveiliging Van advies en ontwikkeling tot implementatie en beheer 1 Inhoud Deze brochure geeft u meer uitleg over de manier waarop Telenet de ICT van uw bedrijf kan beveiligen. Ervaring,

Nadere informatie

Inrichten Architecture Governance Equens

Inrichten Architecture Governance Equens Inrichten Architecture Governance Equens Peter Droppert Equens SE Enterprise Architect 2011 Equens SE Peter.Droppert@nl.equens.com +31625199782 V4 20111110 Governance @ Equens 2 Agenda Architecture Governance

Nadere informatie

Zaandam, November 2006. Albert Heijn

Zaandam, November 2006. Albert Heijn Zaandam, November 2006 Albert Heijn Albert Heijn let op de kleintjes In een wereld waarin IT meer en meer als commodity wordt gezien is Outsourcing en Global Sourcing een richting die door veel bedrijven

Nadere informatie

Dé cloud bestaat niet. maakt cloud concreet

Dé cloud bestaat niet. maakt cloud concreet Dé cloud bestaat niet. maakt cloud concreet 1 Wilbert Teunissen wilbert.teunissen@sogeti.nl Cloud Cases Strategie De rol van Functioneel Beheer 2 Onderwerpen 1. Context? Hug 3. the Impact cloud! FB 2.

Nadere informatie

Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa

Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa consulting - sourcing - solutions Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa Marcel van Rijn Marco van Veen 9 januari 2014 Marcel van Rijn Mede oprichter Connect2Crowd Meer dan 15 jaar corporate

Nadere informatie

Henri de Joode Directeur Infra Services PinkRoccade Local Government

Henri de Joode Directeur Infra Services PinkRoccade Local Government Henri de Joode Directeur Infra Services PinkRoccade Local Government Total Specific Solutions (TSS) Visie & Strategie TSS: Specialisten; geen generalisten 'best-in-class' bedrijfsoplossingen Gedelegeerd

Nadere informatie

"Baselines: eigenwijsheid of wijsheid?"

Baselines: eigenwijsheid of wijsheid? "Baselines: eigenwijsheid of wijsheid?" Een afrondende 'beschouwende' presentatie Ing. Ernst J. Oud CISA CISSP Philips Toshiba Crypsys Data Security Getronics Business Continuity (a.k.a. CUC) Urenco Deloitte

Nadere informatie

Projectmanagement opdrachten geselecteerd door ikdoeprojecten.nl

Projectmanagement opdrachten geselecteerd door ikdoeprojecten.nl Projectmanagement opdrachten geselecteerd door ikdoeprojecten.nl Bijgewerkt tot en met 18 januari 18 1 interim Projectmanager Datawarehouse Vastgoed gezocht! enkele maanden, gemiddeld 3, 4 of 5 dagen per

Nadere informatie

Amsterdam, 18 september 2014. Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders

Amsterdam, 18 september 2014. Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders Amsterdam, 18 september 2014 Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders 1 Dhr. Scholtes Opening BAVA 2 Agenda 1 Opening BAVA door de heer Scholtes 2 Behandeling agendapunten door de heer Scholtes 3 Dhr.

Nadere informatie

Geboortedatum : 21 Maart 1963. Nationaliteit : Nederlandse. Woonplaats : Amsterdam. Email : info@sarphora.nl. Website : www.sarphora.

Geboortedatum : 21 Maart 1963. Nationaliteit : Nederlandse. Woonplaats : Amsterdam. Email : info@sarphora.nl. Website : www.sarphora. Curriculum Vitae Marc Bruinsma Geboortedatum : 21 Maart 1963 Nationaliteit : Nederlandse Woonplaats : Amsterdam Email : info@sarphora.nl Website : www.sarphora.nl 2009 Sarphora Laatste update: September

Nadere informatie

Rik Jan van Hulst Wittenburgergracht 269 1018 ZL Amsterdam rikjan@ppqa.nl 0653814034

Rik Jan van Hulst Wittenburgergracht 269 1018 ZL Amsterdam rikjan@ppqa.nl 0653814034 Personalia Naam van Hulst Voornaam Rik Jan Geb.datum 20-06-1964 Geslacht Man Burg. staat Gehuwd Nationaliteit Nederlandse Talen Nederlands, Engels, Frans, Italiaans Website www.ilexit.nl www.ppqa.nl www.risicoproces.nl

Nadere informatie

Hermann-Otto F. Israël HBO werk- en denkniveau 31 mei 1967 Oosterhout (NB) In bezit van rijbewijs B

Hermann-Otto F. Israël HBO werk- en denkniveau 31 mei 1967 Oosterhout (NB) In bezit van rijbewijs B Persoonlijke informatie Hermann-Otto F. Israël HBO werk- en denkniveau 31 mei 1967 Oosterhout (NB) In bezit van rijbewijs B Talenkennis Nederlands (moedertaal), vloeiend in woord en geschrift Engels, vloeiend

Nadere informatie

Cloud werkplek anno 2014. Cloud werkplek anno 2014

Cloud werkplek anno 2014. Cloud werkplek anno 2014 Introductie Peter Klix Infrastructuurarchitect Specialisatie networking en desktop concepts Peter.klix@eic.nl Cloud desktop Introductie Desktop concepten door de jaren Infrastructuur Cloud concepten Focus

Nadere informatie

Info- event bestuur 2015-2016

Info- event bestuur 2015-2016 Info- event bestuur 2015-2016 Content Waar het allemaal begint De AFC-organisatiestructuur Alle bestuursfuncties En praktisch dan? Onze voorzitster hebben we al! Waar het allemaal begint Waar het allemaal

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Interim Business Controller RC

Curriculum Vitae. Interim Business Controller RC Curriculum Vitae Interim Business Controller RC Delfin Finance Contactpersoon: Mark Simons Telefoonnummer: +31 (0)6 523 76 775 E-mail: m.simons@delfin.eu Algemeen Kandidaat Ervaring Samenvatting CVK83

Nadere informatie

TAM. Control Model for Effective Testing

TAM. Control Model for Effective Testing TAM Control Model for Effective Testing Test management group Missie Adapteren specifieke context klant Klanten helpen met testuitdaging Resultaatgericht testmanagement Standaardisatie en industrialisatie

Nadere informatie

DE WENDBARE ORGANISATIE

DE WENDBARE ORGANISATIE DE WENDBARE ORGANISATIE 16E BPUG SEMINAR 4 JUNI 2013 Jef Aarts & Aart Schouten FrieslandCampina Project control & agility in a global change programme Ervaringen vanuit het project management office van

Nadere informatie

DYA DAG 2013. van samenhang naar verbinding

DYA DAG 2013. van samenhang naar verbinding DYA DAG 2013 van samenhang naar verbinding 1 Programma 09.45 Principle-based architectuur: van gelijk hebben naar gelijk krijgen Theo-Jan Renkema, Rabobank Nederland 10.20 Van Samenhang naar verbinding:

Nadere informatie

Waarde creatie door Contract Management

Waarde creatie door Contract Management Waarde creatie door Contract Management Value Next voor opdrachtgever en opdrachtnemer Herman van den Hoogen M: 06-53.96.36.14 www.hoogen- Procurement.com Nick Piscaer M: 06-37.60.03.12 nick.piscaer@ziggo.nl

Nadere informatie

Masterclass. Uitbesteden / Outsourcing

Masterclass. Uitbesteden / Outsourcing Masterclass Uitbesteden / Outsourcing Agenda Hoe is het begonnen en waar staat outsourcing nu Praktische oefeningen om outsourcing te ervaren Uiteenzetting van de verschillende typen uitbesteding Hulp

Nadere informatie

Agenda 26-4-2009. Wat zijn de gevolgen van Cloud en Gridcomputing voor de gebruikersorganisatie en de beheersfunctie.

Agenda 26-4-2009. Wat zijn de gevolgen van Cloud en Gridcomputing voor de gebruikersorganisatie en de beheersfunctie. Wat zijn de gevolgen van Cloud en Gridcomputing voor de gebruikersorganisatie en de beheersfunctie. John Lieberwerth Agenda Even voorstellen Cloud Computing De tien Plagen Gebruikersorganisatie en ICT

Nadere informatie

Hoge beschikbaarheid bij Lips Textielservices Johan Westerduin, Transfer Solutions

Hoge beschikbaarheid bij Lips Textielservices Johan Westerduin, Transfer Solutions Hoge beschikbaarheid bij Lips Textielservices Johan Westerduin, Transfer Solutions 22 April, 2010 Woerden, Nederland Introductie Transfer Solutions Transfer Solutions is een gespecialiseerde

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Personalia. Naam: Roland G. Koster Tel: 071 513 7136 Mobiel: 06 1269 6855 Email: rg.koster@redvalley.nl

Curriculum Vitae. Personalia. Naam: Roland G. Koster Tel: 071 513 7136 Mobiel: 06 1269 6855 Email: rg.koster@redvalley.nl Curriculum Vitae Personalia Naam: Roland G. Koster Tel: 071 513 7136 Mobiel: 06 1269 6855 Email: rg.koster@redvalley.nl Werkterrein Allround business en IT manager met als werkterrein: Organisatieadvies

Nadere informatie

Sourcing realiseert u onder andere met behulp van een van de volgende oplossingsrichtingen:

Sourcing realiseert u onder andere met behulp van een van de volgende oplossingsrichtingen: Sourcing ADVISORY Sourcing wordt door veel organisaties omarmd als een belangrijk middel om de financiële en operationele prestatie te verbeteren. Welke functies binnen de organisatie behoren echt tot

Nadere informatie

HET GAAT OM INFORMATIE

HET GAAT OM INFORMATIE Aan leiding C OB IT HET GAAT OM INFORMATIE Informatie is belangrijk voor het functioneren van een organisatie Informatie wordt gegenereerd, gebruikt, bewaard, ontsloten, verwijderd Informatietechnologie

Nadere informatie

Kunst & culturele sector Ontwikkelingswerk, non-profit Fotografie Zakelijke en Financiële dienstverlening Detailhandel

Kunst & culturele sector Ontwikkelingswerk, non-profit Fotografie Zakelijke en Financiële dienstverlening Detailhandel Profiel Sinds begin jaren tachtig heb ik een schat aan kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van automatisering, veelal bij de grootste financiële instellingen van deze wereld. Van hardcore programmering,

Nadere informatie

Curriculum Vitae. R.P.D. (Rob) Buijtendijk. InnerVisie BV Contactpersoon: Rob Buijtendijk

Curriculum Vitae. R.P.D. (Rob) Buijtendijk. InnerVisie BV Contactpersoon: Rob Buijtendijk Curriculum Vitae R.P.D. (Rob) Buijtendijk InnerVisie BV Contactpersoon: Rob Buijtendijk Postbus 414 1270 AK Huizen M: 06-54 23 84 80 T: 035-646 93 96 F: 035-646 93 97 E: rob.buijtendijk@innervisie.nl I:

Nadere informatie

Portal als infrastructuur voor gepersonaliseerde dienstverlening

Portal als infrastructuur voor gepersonaliseerde dienstverlening Portal als infrastructuur voor gepersonaliseerde dienstverlening Onafhankelijke diensten......veilig, gebundeld en gepersonaliseerd voor.....alle doelgroepen... Klanten Informatie Communicatie Back-office

Nadere informatie

DE VOORHOEDE VAN DIGITAL

DE VOORHOEDE VAN DIGITAL DE VOORHOEDE VAN DIGITAL Betalingen vormen het hart van e-commerce. Maar de digitalisering heeft voor banken veel meer potentie dan alleen betalingen. Daarom investeert ABN AMRO in de ontwikkeling van

Nadere informatie

Portfolio Manager Hosted Desktop

Portfolio Manager Hosted Desktop Portfolio Manager Hosted Desktop Over IS Group IS (internedservices) Group is de grootste onafhankelijke Nederlandse aanbieder van IT en Cloud solutions. Opgericht in 1996 en door fusies en overnames gegroeid

Nadere informatie

Risk Based Standaard Testproces CEDS

Risk Based Standaard Testproces CEDS Risk Based Standaard Testproces CEDS Cor Laan, Han Toan Lim V1.0 2 november 2005, Nieuwegein Agenda Introductie bedrijf en sprekers Standaard werkplekken Aanleiding project Risk Based Standaard Testproces

Nadere informatie

Architecten-debat 21 juni 2006 PI GvIB Themamiddag. Renato Kuiper. Principal Consultant Information Security

Architecten-debat 21 juni 2006 PI GvIB Themamiddag. Renato Kuiper. Principal Consultant Information Security Architecten-debat 21 juni 2006 PI GvIB Themamiddag Renato Kuiper Principal Consultant Information Security 1 De spreker Principal Consultant Information Security Hoofdredacteur Informatiebeveiliging 15

Nadere informatie

Interim Manager. : Peter Bartels. ervaring sinds 1989. Personalia. In het kort

Interim Manager. : Peter Bartels. ervaring sinds 1989. Personalia. In het kort Interim Manager ervaring sinds 1989 In het kort In de afgelopen tweeëntwintig jaar heeft Peter een uniek ervaringsprofiel als ICT manager opgebouwd. Hij heeft fundamentele kennis van ICT en de organisatievormen

Nadere informatie

Wees in control over uw digitale landschap

Wees in control over uw digitale landschap Managed Services Managed Services We zorgen ervoor dat uw complete beheerketen soepel functioneert, zodat uw eindgebruikers optimaal worden bediend. Zorgenvrij beheer is cruciaal voor de continuïteit van

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Nico Verbaan

Curriculum Vitae. Nico Verbaan Curriculum Vitae Nico Verbaan oog voor resultaat/hart voor mensen hr = mindset het nwe ontwikkelen talent management people & performance can do/will do Geboortedatum 18 januari 1964 Adres Groen-blauwlaan

Nadere informatie

Cloud Computing. -- bespiegelingen op de cloud -- MKB Rotterdam, 10 november 2015. Opvallend betrokken, ongewoon goed

Cloud Computing. -- bespiegelingen op de cloud -- MKB Rotterdam, 10 november 2015. Opvallend betrokken, ongewoon goed Cloud Computing -- bespiegelingen op de cloud -- MKB Rotterdam, 10 november 2015 Opvallend betrokken, ongewoon goed Agenda Inleiding Mijn achtergrond Over Innvolve Cloud Computing Overwegingen Afsluiting

Nadere informatie

Training Amstelveen 1999 Opleiding in AHD (Advanced Helpdesk) en Gecertificeerd

Training Amstelveen 1999 Opleiding in AHD (Advanced Helpdesk) en Gecertificeerd Personalia Naam : Sandries Voornaam : Dario Geboortedatum : 23-07-1972 Woonplaats : Leiden Geslacht : Man Nationaliteit : Nederlandse Introductie Kennis en ervaring opdoen en deze vervolgens weer toepassen

Nadere informatie

Inspirerende lijn- en veranderingsmanager. Echte teamworker met respect voor de kennis- en vaardigheden van collegae, bruggenbouwer.

Inspirerende lijn- en veranderingsmanager. Echte teamworker met respect voor de kennis- en vaardigheden van collegae, bruggenbouwer. CURRICULUM VITAE Naam manager Contactpersoon A.D. Verloop (Ad) R.P.D. Buijtendijk Mobiel 06 54 23 84 80 Email Rob.Buijtendijk@InnerVisie.nl ACHTERGROND en ERVARING Diverse lijn-, staf- en managementfuncties

Nadere informatie

Posthogeschoolvorming rond Enterprise Content Management Business Process Management Service Oriented Architectures

Posthogeschoolvorming rond Enterprise Content Management Business Process Management Service Oriented Architectures Informatiebeheer: een nieuw tijdperk Posthogeschoolvorming rond Enterprise Content Management Business Process Management Service Oriented Architectures Programma najaar 2008 Zoals eerder vermeld, bestaat

Nadere informatie

integrating your business

integrating your business integrating your business Codit is een IT expert in business integratie en levert wereldwijd diensten in consultancy, technologie en managed services. Door de integratie van een centraal technologisch

Nadere informatie

Professionele softwareontwikkeling PRODUCTIVITEIT EN KWALITEIT MET FOCUS OP DE GEHELE LEVENSDUUR VAN APPLICATIES

Professionele softwareontwikkeling PRODUCTIVITEIT EN KWALITEIT MET FOCUS OP DE GEHELE LEVENSDUUR VAN APPLICATIES Professionele softwareontwikkeling PRODUCTIVITEIT EN KWALITEIT MET FOCUS OP DE GEHELE LEVENSDUUR VAN APPLICATIES ONZE VISIE OP PROFESSIONEEL SOFTWARE ONTWIKKELEN Bij succesvolle softwareontwikkeling draait

Nadere informatie

Paul Visser PERSONALIA

Paul Visser PERSONALIA PERSONALIA P. Visser (Paul) Van der Boechorststraat 48 1081 BV Amsterdam Telefoon: 020-6464968 Mobiel: 06-47102490 Email: paul.visser@southpaw.nl Geboren: Amsterdam, 28 december 1956 PROFIEL De laatste

Nadere informatie

Optimalisatie. BMC klantendag 4 maart 2010

Optimalisatie. BMC klantendag 4 maart 2010 Applicatie Portfolio Optimalisatie BMC klantendag 4 maart 2010 Introductie Pim van der Kleij consultant applicatieen servicemanagement Benno Faase consultant servicemanagement 2 Sogeti Professioneel ICT-vakbedrijf

Nadere informatie

VAN DUIZEND BLOEMEN NAAR EEN HORTUS BOTANICUS Het Portaal 21 januari 2010 sambo~ict Coen Free Faraday van der Linden Maarten van den Dungen

VAN DUIZEND BLOEMEN NAAR EEN HORTUS BOTANICUS Het Portaal 21 januari 2010 sambo~ict Coen Free Faraday van der Linden Maarten van den Dungen VAN DUIZEND BLOEMEN NAAR EEN HORTUS BOTANICUS Het Portaal 21 januari 2010 sambo~ict Coen Free Faraday van der Linden Maarten van den Dungen Missie-Visie Het succes van de leerling is de reden van ons bestaan.

Nadere informatie

Een framework voor applicatiebeheer

Een framework voor applicatiebeheer Een framework voor applicatie Mark Smalley ASL-Foundation www.aslfoundation.org SPIder, Utrecht, 10 juni 2003 Agenda Positionering applicatie Wat is ASL Waarom ASL Hoe ziet ASL eruit Samenwerking domeinen

Nadere informatie

Dutch Offshore ICT Management BV. Curriculum Vitae. K.M. de Koning. Laatste wijziging 11/07/10 Pag.1 van 7

Dutch Offshore ICT Management BV. Curriculum Vitae. K.M. de Koning. Laatste wijziging 11/07/10 Pag.1 van 7 Curriculum Vitae K.M. de Koning Laatste wijziging 11/07/10 Pag.1 van 7 Personalia Naam Kurt de Koning Geboortedatum 30-11-1962 Nationaliteit Nederlands Woonplaats Alphen aan den Rijn Burgerlijke staat

Nadere informatie

BE-IT Consultancy B.V.

BE-IT Consultancy B.V. BE-IT Consultancy Curriculum Vitae BE-IT Consultancy BE-IT Consultancy B.V. Smetanastraat 2 2901ES Capelle aan den IJssel Tel +31 (0)10 8224182 GSM +31 (0)6 54252517. Personalia Naam: Adres: Smetanastraat

Nadere informatie

A. Personalia: Naam : Anko Wolf Adres: : Maarschalklaan 26 Woonplaats : 3417 SE Montfoort

A. Personalia: Naam : Anko Wolf Adres: : Maarschalklaan 26 Woonplaats : 3417 SE Montfoort A. Personalia: Naam : Anko Wolf Adres: : Maarschalklaan 26 Woonplaats : 3417 SE Montfoort Geslacht : Man Geboortedatum : 28 augustus 1966 Burgelijke staat : Gehuwd Nationaliteit : Nederlandse B. Opleiding:.

Nadere informatie

Practitioner s Certificate in IT Service Management: Release & Control (based on ITIL )

Practitioner s Certificate in IT Service Management: Release & Control (based on ITIL ) Exameneisen Practitioner s Certificate in IT Service Management: Release & Control (based on ITIL ) Publicatiedatum 1-1-2008 Startdatum 1-3-2007 Doelgroep IT Service Management Practitioner: Release &

Nadere informatie

Fresco Consult BVBA Organisatie & functie-analyse. Vacature:.NET Developer (junior)

Fresco Consult BVBA Organisatie & functie-analyse. Vacature:.NET Developer (junior) Fresco Consult BVBA Organisatie & functie-analyse Romaric Croes 27 Mei 2013 Contents Fresco Consult BVBA... 1 Missie... 1 Informatie over de openstaande betrekking... 1 Titel... 1 Plaats in de organisatie...

Nadere informatie

Pagina 1. Presentatie CIC. Bedrijfsprofiel. By: Team CIC

Pagina 1. Presentatie CIC. Bedrijfsprofiel. By: Team CIC Pagina 1 Presentatie CIC Bedrijfsprofiel By: Team CIC 2017 Introductie CIC Historie bedrijf Pagina 2 Gestart in 1989 Focus op ICT markten met een internationale scope 1997, fundament CIC wordt gebouwd

Nadere informatie

Presentatie Rapportage Met SAP Business Objects

Presentatie Rapportage Met SAP Business Objects Presentatie Rapportage Met SAP Business Objects Verzorgd door: Camille van Dongen, itelligence Fouad Allabari, i3 Woerden 4 februari 2011 Agenda Voorstellen itelligence & i3 Business Intelligence SAP Business

Nadere informatie

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE FIT TEST VOOR UNIFACE

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE FIT TEST VOOR UNIFACE GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE FIT TEST VOOR UNIFACE 2 DIGITALISATIE VEREIST: Toegevoegde waarde Agility en snelheid Security en betrouwbaarheid 3 COMBINATIE BUSINESS & IT BUSINESS TECHNOLOGY

Nadere informatie

Typo3 Usergroep bijeenkomst Skillsontwikkeling in Typo3 community. - Luuk Roovers - www.vicus.nl info@vicus.nl

Typo3 Usergroep bijeenkomst Skillsontwikkeling in Typo3 community. - Luuk Roovers - www.vicus.nl info@vicus.nl Typo3 Usergroep bijeenkomst Skillsontwikkeling in Typo3 community - Luuk Roovers - www.vicus.nl info@vicus.nl Agenda Even voorstellen Vicus ebusiness Solutions Geluiden uit de markt Belangrijke verschillen

Nadere informatie

doel bereikt zelfsturing inrichten veiligheid fundament Behoeftepiramide van een "Social Business"

doel bereikt zelfsturing inrichten veiligheid fundament Behoeftepiramide van een Social Business Behoeftepiramide van een "" (Naar analogie piramide van Maslow) Maslow rangschikte de volgens hem universele behoeften van de mens in een hiërarchie. Volgens zijn theorie zou de mens pas streven naar bevrediging

Nadere informatie

Integrating the Healthcare Enterprise

Integrating the Healthcare Enterprise Integrating the Healthcare Enterprise Evert Sanderse User Chair Radioloog Amphia Ziekenhuis Tie Tjee Vendor Chair Business Consultant E-Storage Integrating the Healthcare Enterprise 1 Wat is IHE Integrating

Nadere informatie

Van Virtualisatie naar Cloud Computing De roadmap voor de toekomst?

Van Virtualisatie naar Cloud Computing De roadmap voor de toekomst? Van Virtualisatie naar Cloud Computing De roadmap voor de toekomst? Louis Joosse Principal Consultant Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud van of voortvloeiende uit dit document

Nadere informatie

Enthusiast, putting people first, result driven and willing to go the extra mile!

Enthusiast, putting people first, result driven and willing to go the extra mile! Dave Bogaerts Enthusiast, putting people first, result driven and willing to go the extra mile! Over mezelf Geboortedatum 23 februari 1977 (38 jaar) Adres Terlindenstraat 27 1740 Ternat België Professionele

Nadere informatie

Curriculum vitae. Persoonlijke gegevens. Relevante werkervaring

Curriculum vitae. Persoonlijke gegevens. Relevante werkervaring Persoonlijke gegevens Naam : Dennis de Zwart Geslacht : Mannelijk Geboortedatum : 13 juni 1974 Woonplaats : Haarlem Nationaliteit : Nederlandse Relevante werkervaring Nero IT & Business Consultancy mei

Nadere informatie

Systemat Expert, uw partner in de realisatie van IT delegatiediensten.

Systemat Expert, uw partner in de realisatie van IT delegatiediensten. Systemat Expert, uw partner in de realisatie van IT delegatiediensten. MISSION STATEMENT Systemat Expert wenst haar klanten bij te staan in de realisatie van hun diverse IT projecten door hun te voorzien

Nadere informatie

Enterprise Architectuur. een duur begrip, maar wat kan het betekenen voor mijn gemeente?

Enterprise Architectuur. een duur begrip, maar wat kan het betekenen voor mijn gemeente? Enterprise Architectuur een duur begrip, maar wat kan het betekenen voor mijn gemeente? Wie zijn we? > Frederik Baert Director Professional Services ICT @frederikbaert feb@ferranti.be Werkt aan een Master

Nadere informatie

Betekent SOA het einde van BI?

Betekent SOA het einde van BI? Betekent SOA het einde van BI? Martin.vanden.Berg@sogeti.nl 18 september 2007 Agenda Wat is SOA? Wat is BI? Wat is de impact van SOA op BI? Sogeti Nederland B.V. 1 Agenda Wat is SOA? Wat is BI? Wat is

Nadere informatie

Posthogeschoolvorming rond Enterprise Content Management Business Process Management Service Oriented Architectures

Posthogeschoolvorming rond Enterprise Content Management Business Process Management Service Oriented Architectures Informatiebeheer: een nieuw tijdperk Posthogeschoolvorming rond Enterprise Content Management Business Process Management Service Oriented Architectures Programma voorjaar 2010 Zoals eerder vermeld, bestaat

Nadere informatie

Parasoft toepassingen

Parasoft toepassingen Testen op basis van OSB en Digikoppeling Voor de bestaande Overheid Service Bus en de nieuwe standaard Digikoppeling zijn verschillende test- omgevingen opgezet. Hiermee kan het asynchrone berichtenverkeer

Nadere informatie

InforValue. Laat de waarde van Informatie uw bedrijfsdoelstellingen versterken. Informatie Management

InforValue. Laat de waarde van Informatie uw bedrijfsdoelstellingen versterken. Informatie Management Laat de waarde van Informatie uw bedrijfsdoelstellingen versterken Informatie Informatie on Demand Referentie Architectuur Informatie Technologie is belangrijk voor Informatie. Uw organisatie heeft stabiele

Nadere informatie

Regie en Demand Management bij ICT uitbesteding

Regie en Demand Management bij ICT uitbesteding Regie en Demand Management bij ICT uitbesteding www.slagkracht-outsourcing.nl Organisatie XYZ Business Units Staf ICT / ondersteuning Demand Ondersteuningsfuncties zijn nog in huis aanwezig Organisatie

Nadere informatie

Een centrale Operations bridge met Service Level Management

Een centrale Operations bridge met Service Level Management HP Software: Apps meet Ops 2015 Een centrale Operations bridge met Service Level Management Marcel de Wit/ March 31 st, 2015 HP Software: Apps meet Ops 2015 Operations Bridge "A physical location where

Nadere informatie

Curriculum Vitae James Cotton

Curriculum Vitae James Cotton Persoonsgegevens Naam James Martijn Cotton Geboortedatum 2 mei 1978 Geboorteplaats Kingston upon Thames, Engeland Geslacht Man Burgerlijke staat Geregistreerd partnerschap Nationaliteit Engels Adres Burgemeester

Nadere informatie

Master Of Code voor haar opdrachtgevers

Master Of Code voor haar opdrachtgevers Master Of Code voor haar opdrachtgevers nov12 Een trend: mobiel in zakelijk verkeer Een trend: mobiel in zakelijk verkeer(2) 1,6 miljoen x online boekjes bekeken waarvan 600.000 keer via mobiele apparaten

Nadere informatie

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Sense Template. Toegevoegde waarde vanuit inhoud

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Sense Template. Toegevoegde waarde vanuit inhoud Sense Template BluefieldFinance Toegevoegde waarde vanuit inhoud De Organisatie Opgericht 2007 Bluefield Finance is als onderdeel van Bluefield Partners in 2007 opgericht door 2 ervaren financials met

Nadere informatie

Succes- en faalfactoren in ICT outsourcing: Interne versus externe resources. Case Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

Succes- en faalfactoren in ICT outsourcing: Interne versus externe resources. Case Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. VVBB Studiedag 30 juni 2005 Succes- en faalfactoren in ICT outsourcing: Interne versus externe resources. Case. Luc Chauvin ICT Manager Sturing en Controle Informatie en Communicatietechnologie (SCICT)

Nadere informatie

Projectmanagement bij Fortis ASR

Projectmanagement bij Fortis ASR Jaap van den Hoek 01 November 2010 1 Projectmanagement bij Fortis ASR Een groeiproces 01 November 2010 Jaap van den Hoek 1 Jaap van den Hoek 01 November 2010 2 Agenda Even voorstellen : Jaap van den Hoek

Nadere informatie

SOA en de echte waarheid over transformatie

SOA en de echte waarheid over transformatie SOA en de echte waarheid over transformatie Art Ligthart Partner, Ordina Apeldoorn IT Congres 2008 21 januari 2008 1 Wat gaan we doen? De consequenties van de invoering van Service Oriented Architectures

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Telefoon (+31) 6-29129390 contact@evsconsulting.nl www.evsconsulting.nl

Curriculum Vitae. Telefoon (+31) 6-29129390 contact@evsconsulting.nl www.evsconsulting.nl Curriculum Vitae Personalia Naam Van Stam Initialen (voornaam) E.R. (Edwin) Titel Ing. Geboortejaar 1972 Woonplaats AMSTERDAM Nationaliteit Nederlandse Telefoon (+31) 6-29129390 E-mail contact@evsconsulting.nl

Nadere informatie

Business Architectuur vanuit de Business

Business Architectuur vanuit de Business Business Architectuur vanuit de Business CGI GROUP INC. All rights reserved Jaap Schekkerman _experience the commitment TM Organization Facilities Processes Business & Informatie Architectuur, kun je vanuit

Nadere informatie