*Fotografie* Rode maan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "*Fotografie* Rode maan"

Transcriptie

1 *Fotografie* Rode maan [social_share] Vorige week kreeg ik een berichtje van mijn lieve vriend die op zijn werk was, dat ik naar buiten moest kijken en foto,s moest maken van de maan. Ik pakte mijn camera en statief, zette de juiste lens erop en ging op het balkon staan. Maakte een paar plaatjes van deze mooie rode maan. Deze 2 foto,s waren de beste gelukt en laat ik jullie dus even zien.

2 ~~Weekly Diary 30~~ [social_share] Heb weer een hoop foto,s voor jullie die ik deze week heb gemaakt. Heb geprobeerd veel rust te nemen naast alles wat ik moest doen alleen is dat niet gelukt. Ben dus nu echt even oververmoeid. Dan ben ik blij dat ik nu 3 weken vakantie heb, en ga proberen te genieten van de rust en misschien nog wat leuke dingen

3 Zondag Het is zo warm vandaag dat we echt helemaal niks hebben gedaan. Lekker hangen op de bank met de balkon deur open. Beetje internetten en tv kijken. Maandag Werken op de kinderboerderij zoals elke week, het is vakantie tijd dus minder hulp met schoonmaken. Maar geeft niet na deze week heb ik zelf lekker 3 weken vakantie. Thuis lekker relaxen met die warmte en Reportage terug kijken van de dag ervoor.

4 Ik ben zo gek op dit soort uitzichten, zulke mooie sunset. Dinsdag Voor de verandering maar eens een heerlijke frisse salade eten

5 En ja hoor alweer zo,n mooie rode gloed in de lucht Woensdag Helaas ik had mijn macro lens niet bij de hand, anders was dit een veel mooiere foto geweest.

6 In onze straat staan vele van deze planten, en wat een hoop bloemen zitten er weer aan zeg. Zo even wokken, lekker makkelijk en snel eten. Altijd fijn als je op tijd moet eten omdat je naar de sportschool gaat s,avonds.

7 In de bus zitten om naar de sportschool te gaan. Even me heerlijk in het zweet werken. En als beloning lekker kletsen met mijn vriend van de sportschool. Na het sporten wachten op de bus, ben echt super moe dus lekker naar huis en dan slapen. Donderdag

8 Ben naar de kapper geweest, had van de week al zelf geprobeerd me haar te verven maar die mousse pakte dus echt niet op mijn haar. Dus besloot ik toch maar bij de kapper me haar te laten verven en natuurlijk gelijk te laten knippen. Sorry voor die ene foto waar ik dus niet op lach, kreeg op facebook al commentaar erop. Maar ik zat er al even en ik had me toch een hoofdpijn. Maar met het eind resultaat en ik wel even lief gekeken voor jullie hihi. Toen ik thuis was heb ik even een lekker bakje yoghurt gegeten met een lepel kersen jam erdoor. Ondertussen was ik yoghurt ijs aan het maken

9 En dit is het resultaat, bananen/rood fruit yoghurt ijs. Jammie. Vrijdag Had al op tijd een afspraak staan. Na mijn afspraak had ik een afspraak staan in de sportschool. Mijn eerste gesprek met mijn healt coach. Omdat het afvallen op een erg laag pitje staat, heb ik wat meer hulp nodig. (hier komt nog een blog over) Na het gesprek heb ik zelf nog even in het zweet gewerkt. Wat was ik moe daarna, maar moest nog even langs de winkel wat dingetjes kopen. Toen de bus naar huis gepakt, en eindelijk thuis. Rust nemen. Hiermee gaan we weer goed aan de slag met voeding, moet zorgen dat ik minder koolhydraten binnen krijg.

10 Een lekkere healty snack banaan en aardbeien. Zaterdag Zo moe, omdat ik niet slaap heb hooguit een uurtje geslapen en nog wel op de bank, had al vroeg een afspraak staan dus om 6:30 ging mijn wekker blehhhh Ik ben begonnen met weer meer water drinken omdat ik te weinig binnen krijg, en nu moet ik echt om de 5 min naar de wc. Krijg echt geen rust. Helaas moesten we wel nog boodschappen doen. Mijn eerste wok maaltijd tussen de middag, groente en vis en een wok sausje. Na het eten nog even geprobeerd om te slapen, helaas te vaak eruit om te moeten plassen. En hoe is jullie week geweest, ook zo warm gehad?

11 {13}Friday-linkparty-day [social_share] Het is weer vrijdag en dat betekend weer een linkparty Heb alleen een nieuw systeem die ik ga gebruiken, kijken of dit het er een stuk makkelijker en beter van word. Wat is nou een link party, vragen jullie je misschien af?! Een link party is een manier om vrij reclame te maken op mijn blog voor de leukste blogpost die jij afgelopen week geschreven hebt en om nieuwe blogs te leren kennen. Elke vrijdag organiseer ik een link party voor jullie. In deze blogpost kan jij je 3 leukste blogposten van afgelopen week uploaden. Zo maak je dus reclame voor je eigen blog, krijg je meer bezoekers en meer bekendheid! Hoe leuk is dat?! Let wel op het gaat hier om de link naar de blogpost die je wilt laten zien, niet om de originele link van jouw blog!!! Er zitten ook wel wat voorwaarden aan verbonden. Wat moet? 1) Upload niet meer dan 3 artikelen. Kies je leukste uit van afgelopen week! 3) Link naar het specifieke artikel niet naar je home blog. Wat zou ik lief vinden?! 1) Dat je me volgt op Bloglovin 2) Een kleine vermelding in je blogpost die je hier upload met link naar mijn blog 3) Ik zou het leuk vinden, en de anderen ook dat je nog even rond kijkt op de blogs hier en wat reacties achter laat. Iedereen vind het toch leuk een reactie te krijgen op hun

12 blog. Vul bij je naam de naam van je artikel in en daaronder het adres van het artikel. Wil je na de eerste nog een artikel link bij plaatsen vernieuw dan even de blog en je kan een 2e link plaatsen. Vakantie foto #1 [social_share] Eerder plaatste ik al een oproep voor jouw leukste vakantie foto te delen, en ik mocht de eerste foto ontvangen van: Susan Wijdemans Blog url: Al vanaf dat ik klein ben gaan we naar Oostenrijk, zelfde dorp, zelfde hotel. Dit jaar ging ik samen met mijn broer en mijn oma weer naar Oostenrijk toe, naar hetzelfde plaatsje Lermoos. We komen er allemaal heel erg graag. Prachtig gebied, genoeg te doen (ja dames en heren, het is niet alleen een wintersport-vakantie-land!). Als we er zijn gaan we veel wandelen in de bergen, door de dorpen, met de kabelbaan, rodelen en ook relaxen. Mijn opa en oma gingen er als eerst naartoe met hun kinderen, dus ook mijn moeder. Het jaar daarna gingen ze weer, en weer. Inmiddels zijn we goed bevriend met de eigenaren. En mijn moeder heeft er zelfs gewerkt, toen ontmoette ze daar mijn vader. Het is een hotel en omgeving met veel mooie en fijne herinneringen. Mijn broer en ik kennen overal de weg daar, het voelt als thuis.

13 Wil jij ook je leukste vakantie foto delen mail naar met een klein verhaaltje erbij. ~~Weekly Diary 29~~ [social_share] hem

14 Het is al de hele week prachtig weer en dat merk je in blogland, iedereen is aan het genieten van het weer wat niet zo gek is. Dus maar weinig mensen zijn online om blogs te lezen. Toch weer een mooi nieuw week overzicht van mijn week en instagram foto,s. Zondag Na die vreselijke luie zaterdag, hebben we deze dag ook niet veel gedaan. Mijn vriend was weer beetje aan het aansterken na zijn buikgriep en ik had gelukkig niet veel last meer van de rugpijn en buikpijn. Ik maakte lekker warme appel met kaneel en walnoten voor mezelf, voor Bert maakte ik hem even net wat anders Hij wilde kaneel en suiker eroverheen. Maandag Het was weer heerlijk weer, dus ook erg warm met het werken op de kinderboerderij. Best lekker, maar dan moet je wel rustig aan doen anders is het niet uit te houden hihi. De dieren ook goed vers water geven, want dat is wel nodig met die warmte. Dinsdag Ik had een afspraak vandaag, dus werk had ik afgezegd. Na mijn afspraak nog even snel de stad in gegaan, maar was al weer snel klaar daar. Het was te warm om rond te hangen daar dus snel weer naar de bus en naar huis.

15 Ik kocht deze leuke ijsvormpjes bij de Blokker, ik wilde proberen om yoghurt ijsjes te maken. Thuis gelijk gaan maken. Ondertussen dat de ijsjes in de vriezer stonden ben ik even gaan lunchen. Ik maakte heerlijke bagels met kruiden roomkaas, komkommer en rucola. Het ziet er net uit alsof ik ergens ben wezen lunchen maar ik was gewoon thuis. Toen mijn vriend thuiskwam, hebben we de ijsjes uitgeprobeerd.

16 Helaas het was geen succes, het was meer ijskristal dan een lekker yoghurt ijsje. Ik ga ze maar gebruiken voor waterijsjes, en yoghurt ijs maak ik wel in een bak Dat werkt beter heb ik begrepen, als je het regelmatig omschept. Woensdag Ik begon de dag met een goed ontbijt. De dag ervoor ontving ik in de brievenbus een zakje muesli noten&zaden, en dat wilde ik wel proberen. Dus ik nam een bakje yoghurt met perzik en de helft van het zakje. Dat was best lekker.

17 Nog even gewerkt vandaag En zoals je ziet weer even 2 leuke plaatjes geschoten. Shena onze pony, ze staat momenteel helemaal alleen haar vriendje is op vakantie.

18 En natuurlijk zoals elke woensdag weer naar de sportschool geweest, vriendlief ging dit keer ook weer even mee. Donderdag Vandaag heerlijk genoten in huis van het mooie weer, lekker

19 het balkon deur open. Op het balkon vind ik het te heet om daar heerlijk te zitten. Dus gewoon lekker op de bank is prima als de deur open staat. Vrijdag Een heerlijk ontbijtje, wel een laat ontbijt want heb heerlijk uitgeslapen. Dit beestje kwam ik tegen op de tafel op het balkon, ja en lekker makkelijk hij was al dood hihi. Daar moest ik gewoon even een macro fotootje van maken. S,avonds hebben we even de grote boodschappen gedaan, nu hoef ik volgende week nog maar 1 keer even naar de winkel voor een paar kleine dingetjes. Altijd fijn als je niet zo vaak naar de winkel hoeft, dan neem je ook minder lekkere dingen mee.

20 Zaterdag Even naar het centrum Paddepoel geweest, ik wilde me abonnement voor mijn mobiel veranderen. Dus we zijn naar kpn gegaan, maar helaas kan dat pas een maand voor je oude abonnement verloopt. Dus ik moet nog even wachten. Wel heb ik wat meer informatie gekregen en nu kan ik er goed over nadenken wat ik precies wil. Toen zijn we nog even naar Saturn geweest omdat ik graag een epileer apparaat wilde kopen. Die heb ik dan ook gekocht. Niet wetend dat we ook met een nieuwe tv thuis zouden komen die vriendlief kocht voor de slaapkamer. S,avonds heb ik mijn epileer apparaat geprobeerd, auww wat is dat gevoelig. (hier komt vast nog wel meer over op me blog) Vinden jullie het nog steeds leuk elke week zo,n overzicht of zou je het minder vaak willen zien? Fan zijn van... [social_share] Ik was in mijn tienerjaren, en daarna ook nog erg grote fan van de band Backstreet boys. En jullie mogen best weten ik ben nog steeds weg van hun muziek. Toen ik een echte fan was hing mijn hele kamer vol met posters van deze boys, geen plekje behang was meer te zien. Zelfs het planvont moest eraan geloven waar mijn mooie vlaggen die ik kocht hingen. Ik kocht al hun cd,s en draaide ze grijs op mijn kamertje. Ben vele malen naar concerten geweest om de longen uit me lijf te zingen, nee niet schreeuwen daar deed ik niet

21 aan zo,n fan was ik ook weer niet. En nee ik volgde ze ook niet op de voet om ze achterna te gaan om maar die handtekening of foto te krijgen. Maar alles moest er wel voor wijken om naar een concert te gaan. Eigenlijk kon ik nauwelijks zo,n concert blijven staan, maar ik was toch zo gek om elke keer weer staanplaatsen te nemen. Hoe dichterbij hoe beter. Genietend van de show en vervolgens daarna dagenlang plat op bed te liggen, ik had het er gewoon echt voor over. Nu nog zou ik naar een concert van ze gaan, sterker nog het laatste concert waar ik was NKOTBSB was echt geweldig. Dit was een concert met NEW KIDS ON THE BLOCK en BACKSTREET BOYS.

22 Nu is hun niet veel verslaafd De nieuwe nieuwe singel uit, ja ze leven nog steeds al hoor je in Nederland meer van ze. En ik ben al weer helemaal aan hun nieuwste nummer. cd komt uit op 05 augustus 2013 In A World Like This Ben jij in je jongere band/zanger/zangeres? jaren of nu fan van een {12}Friday-linkparty-day [social_share] Het is weer vrijdag en dat betekend weer een linkparty Heb alleen een nieuw systeem die ik ga gebruiken, kijken of dit het er een stuk makkelijker en beter van word. Wat is nou een link party, vragen jullie je misschien af?! Een link party is een manier om vrij reclame te maken op mijn blog voor de leukste blogpost die jij afgelopen week geschreven hebt en om nieuwe blogs te leren kennen. Elke vrijdag organiseer ik een link party voor jullie. In deze blogpost kan jij je 3 leukste blogposten van afgelopen week uploaden. Zo maak je dus reclame voor je eigen blog, krijg je meer bezoekers en meer bekendheid! Hoe leuk is dat?! Let wel op het gaat hier om de link naar de blogpost die je wilt laten zien, niet om de originele link van jouw blog!!! Er zitten ook wel wat voorwaarden aan verbonden. Wat moet?

23 1) Upload niet meer dan 3 artikelen. Kies je leukste uit van afgelopen week! 3) Link naar het specifieke artikel niet naar je home blog. Wat zou ik lief vinden?! 1) Dat je me volgt op Bloglovin 2) Een kleine vermelding in je blogpost die je hier upload met link naar mijn blog 3) Ik zou het leuk vinden, en de anderen ook dat je nog even rond kijkt op de blogs hier en wat reacties achter laat. Iedereen vind het toch leuk een reactie te krijgen op hun blog. Vul bij je naam de naam van je artikel in en daaronder het adres van het artikel. Wil je na de eerste nog een artikel link bij plaatsen vernieuw dan even de blog en je kan een 2e link plaatsen. Boek review "pak me dan" [social_share] Vorige week was ik niet zo lekker en lag samen met mijn vriend de gehele dag op bed. Wat is er dan lekkerder om een boek te gaan lezen. Ik pakte mijn tablet erbij en besloot het boek wat ik had gewonnen via de blog van Marieke te gaan lezen. Het was al een tijd geleden dat ik dit boek kreeg van haar en het werd nu weleens tijd om hem te gaan lezen. Pak me dan is alleen verkrijgbaar als e-book en kost 3,99. Dit boek heb ik in 1 dag uitgelezen, steeds als ik me tablet even weg legde om iets te drinken te halen of zo Dan kon ik

24 niet wachten om verder te lezen, ik wilde weten hoe het afliep ondanks ik vaak dingen wel van te voren voorspelde wat er ging gebeuren. Vind het boek pakkend geschreven, anders had ik hem nooit in 1 dag kunnen uitlezen. Gewoon een heerlijk makkelijk weg lees boek en ben dan nu ook benieuwd naar haar eerste boek die ze heeft geschreven. Samenvatting boek Roos woont samen met de saaie maar lieve Mark en werkt al jaren als winkelmeisje in een bakkerij. Niet erg avontuurlijk misschien, maar wel veilig. Alles verandert als een van Roos vaste klanten, de oude meneer Hoogendoorn, spoorloos verdwijnt. Wanneer ze op onderzoek uitgaat, vindt ze niet meneer Hoogendoorn, maar wel zijn knappe kleinzoon Bastiaan. Terwijl ze samen proberen Bastiaans opa terug te vinden, groeit er iets tussen hen. Maar Roos was toch al gelukkig met Mark? Juist wanneer Roos twijfels op een hoogtepunt zijn, vraagt Mark haar ten huwelijk. Wie moet ze kiezen? Ik schreef al dat ik het een fijn boek vond om te lezen, in het begin van het boek heb ik enorm moeten lachen om een paar dingen die Roos meemaakte, maar omdat dus te weten te komen wat ze heeft meegemaakt moet je toch echt zelf het boek gaan lezen. Een echte aanrader, voor een heerlijk lees momentje. Mijn complimenten aan de schrijfster Marieke van Woesik, bedankt dat ik jouw boek heb mogen lezen. Oproepje: deel jouw leukste

25 vakantie foto [social_share] Ik bedenk net een leuk idee, aangezien ik gek op fotograferen ben vind ik het ook leuk om naar andermans foto,s te kijken. En misschien jij ook wel! Dus ik dacht misschien is het een leuk idee om iedereen die mee wilt doen de leukste vakantie foto in te zenden en daar iets over te vertellen. Ik wil dan elke week een foto in de spotlight zetten met jullie zelf geschreven tekstje erbij. Denk jij nu, hee wat een leuk idee ik heb net een mooie vakantie foto die ik wel wil delen, stuur hem dan naar: en hou daarna mijn blog in de gaten, want misschien kom je wel heel snel in de spotlight te staan met jouw vakantie foto. Ps: Heb je een eigen blog zet de link dan ook even in de mail Het hoeft niet speciaal een foto te zijn dat je op vakantie bent, want als jij iets leuks met vakantie heb gedaan terwijl je gewoon thuis was mag dat ook als foto. Als je er maar het vakantie gevoel van krijgt. Dit is mijn foto Ik ben ook niet op vakantie geweest, we hebben straks wel 3 weken vrij samen maar gaan niet weg. Ik ben pas even een weekendje naar mijn vriendin geweest in Den-Haag en zijn we samen lekker gaan uitwaaien op Scheveningen. Daar moesten natuurlijk foto,s van gemaakt worden en zo is deze foto dus geboren.

26 Zo en nu ben JIJ aan de beurt. Ben benieuwd naar jullie vakantie kiekjes. ~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag

27 We zouden vandaag naar de De luie tuinman gaan, daar aangekomen ziet het er al vanuit de auto als een rommeltje. En we dachten alle 2 hetzelfde, gas geven en wegwezen. Maar niet voordat hij weer de TOMTOM had ingesteld. Er is een bos in de buurt, waar we al eerder zijn geweest. Daar zijn we maar lekker wezen wandelen en foto,s maken. Eigenlijk had ik weinig zin in veel te wandelen omdat ik echt heel moe was, maar we hebben toch een stuk gelopen. De foto,s zijn niet veel bijzonders geworden helaas. Na afloop toen we bijna thuis waren, hebben we nog even een ijsje gegeten. Hoe slecht ook steeds de laatste tijd, maar het mooie weer vraagt om ijsjes eten. Maandag

28 De dag beginnen met een ontbijtje: vanille yoghurt banaan en walnoten, en een beetje honing. Het is heerlijk weer dus lekker op de fiets zonder jas of trui naar me werk toe. Zonnebril op tegen de felle zon En lekker rustig aan doen op het werk, omdat het echt warm was. De kippen, eenden, varkens, konijn gevoerd. Toen nog even de pony,s, maar die moeten sinds dat Spoty (1 van de pony,s hoest) nat hooi eten. Dus een kruiwagen gevuld met hooi en daar water overheen gedaan. Dat is best zwaar om dat naar achteren te brengen. Maar dat was voorlopig de laatste keer omdat Spoty die dag op vakantie gaat Dus nog 1 pony te voeren, tenzij ze naar het weiland vooraan gezet is dan eet ze gewoon lekker gras. We hebben nu ook allemaal kleine kuikens van de pauwen, er waren er 10 inmiddels zijn er 2 verdwenen. Er zit ook een 2e Thijs bij, een witte pauw. Hopelijk overleeft die kleine het.

29 Dit is dus Thijs, die jullie al wel vaker voorbij hebben zien komen. S,avonds lekker makkelijk voor mezelf gekookt en ook nog eens gezond. Opgebakken aardappelen, sla en een stukje vlees. Dinsdag Weer een nieuwe dag, en weer naar het werk toe. Voor nu (deze week) heb ik nog hulp van een leerling die nog wat stagedagen in te halen had. Maar na deze week is dat echt voorbij, en krijgen we pas na de zomer weer nieuwe leerlingen.

30 Heb weer wat lekkers verzonnen voor mezelf als avond eten, broodjes met gebakken ham en ui, wat komkommer en een beetje mosterdsaus. Dat was weer erg lekker. Als toetje had ik een bananen milkshake gemaakt lekker, makkelijk en gezond. Woensdag Het mooie weer is al weer verdwenen, erg jammer dat het steeds van korte duur is. Dit keer dus wel een jas aan naar het werk. Eigenlijk kom ik al weken niet echt vooruit, ben echt al weken heel erg moe. En als ik dan van me werk kom duik ik vrij snel me bed weer in. Zo ook vandaag en heb echt een paar uur liggen slapen. Niet goed eigenlijk, maar moet er toch aan toe geven als ik echt moe ben.

31 Ondanks ik zo moe ben, toch naar de sportschool geweest. Daar ben ik dan weer heel erg koppig, en doe ik teveel wat me lichaam eigenlijk nu niet aankan. Toch voelt die moeheid lekkerder dan daarvoor. Nog even zitten kletsen met Fonseng, en daarna nog even met Anna de trainster daar. Ik ga namelijk met haar 3 keer trainen, en ze gaat even mijn voeding schema even onder de loep zetten. Even kijken of ik echt wel goed bezig ben, en even wat nieuwe motivatie krijgen. Aangezien ik al weken op hetzelfde gewicht schommel en ik daar heel graag vanaf wil. Ik heb er zin in om met haar te werken, helaas maar voor 3 keer omdat ik het niet kan betalen een langdurige training. En ze denkt ook dat ik dat helemaal niet nodig heb omdat ik al zo goed bezig ben. Donderdag Lekker een rustig dagje gehouden, wel veel gewassen en alles moeten ophangen. En maakte ik voor het eerst zelf kipkerry salade voor op brood. Dat was echt wel lekker maar de volgende keer even wat eerder maken zodat het goed afgekoeld is voor het op brood gaat. Vrijdag Nog veel luiere dag, mijn vriend is eigenlijk al de hele week ziek en ik doe lekker lui mee. Ben al weken onwijs moe, en nu heb ik ook nog eens last van menstruatie pijnen. Dus lekker veel rust nemen, veel tv kijken en internetten.

32 Zaterdag Dit is wel de meest luie dag van de week nu. Helaas moest ik in me uppie de vele boodschappen gaan doen ondanks ik me niet lekker voel. Maar ja mijn vriend ligt dan ook nog steeds ziek op bed. Na het boodschappen heb ik zowat de gehele dag samen met me vriend op bed gelegen. Heb veel gelezen op me tablet, beetje geslapen en beetje tv gekeken. Natuurlijk moest er af en toe iets gegeten worden. Lekker stukje naanbrood ging er wel in. En s,avonds zijn we dan ook echt samen even uit bed geweest om beschuit met aardbeien te eten.

33 Hopelijk zijn we volgende week beide weer genoeg opgeknapt om naar het werk te gaan Want ik ben het dan wel gewend veel op bed te liggen, maar mijn vriend zeker niet. Wat doen jullie als je ziek bent?

~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag

~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag ~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag 07-07-2013 We zouden vandaag naar de De luie tuinman gaan, daar aangekomen ziet het er al vanuit de auto als een rommeltje. En we dachten alle 2 hetzelfde, gas

Nadere informatie

~~Weekly Diary 21~~ [social_share]

~~Weekly Diary 21~~ [social_share] ~~Weekly Diary 21~~ [social_share] Eind mei alweer, nog een week en dan zitten we in Juni de maand waarin mijn mannetje jarig is en mijn beste vriendin ook. Maar zover is het nog niet. Helaas nog steeds

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

~~Weekly Diary 21~~ [social_share]

~~Weekly Diary 21~~ [social_share] ~~Weekly Diary 21~~ [social_share] Eind mei alweer, nog een week en dan zitten we in Juni de maand waarin mijn mannetje jarig is en mijn beste vriendin ook. Maar zover is het nog niet. Helaas nog steeds

Nadere informatie

Take a look at my life 9

Take a look at my life 9 Take a look at my life 9 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag

~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag ~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag 07-07-2013 We zouden vandaag naar de De luie tuinman gaan, daar aangekomen ziet het er al vanuit de auto als een rommeltje. En we dachten alle 2 hetzelfde, gas

Nadere informatie

~~Weekly Diary 23~~ [social_share]

~~Weekly Diary 23~~ [social_share] ~~Weekly Diary 23~~ [social_share] Er is alweer een week voorbij, normaal zet ik deze blogitem op zondag online dus deze ene keer een dagje later. Het was een fijne week, met veel zon, een verjaardag bezoekje,

Nadere informatie

*Fotografie* Rode maan

*Fotografie* Rode maan *Fotografie* Rode maan [social_share] Vorige week kreeg ik een berichtje van mijn lieve vriend die op zijn werk was, dat ik naar buiten moest kijken en foto,s moest maken van de maan. Ik pakte mijn camera

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Zondag Heerlijk rustdagje, daar zijn de zondagen toch echt voor. En natuurlijk lekker eten dus maakte ik Kip Jambalaya, zo lekker is dit.

Zondag Heerlijk rustdagje, daar zijn de zondagen toch echt voor. En natuurlijk lekker eten dus maakte ik Kip Jambalaya, zo lekker is dit. ~~Weekly Diary 37~~ [social_share] Zondag 08-09-2013 Heerlijk rustdagje, daar zijn de zondagen toch echt voor. En natuurlijk lekker eten dus maakte ik Kip Jambalaya, zo lekker is dit. Maandag 09-09-2013

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

21 mei ben je welkom in Houten.

21 mei ben je welkom in Houten. Rode neuzen run Kimberly de mama van vlinderkindje Elara. Elara speelt net als Daan (misschien wel samen) daar hoog boven in de wolken. Deze mama wilt net als mij dat de naam gezegd blijft worden, het

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Take a look at my life week 3&4 Maandag 13 januari 2014

Take a look at my life week 3&4 Maandag 13 januari 2014 Take a look at my life week 3&4 Maandag 13 januari 2014 Eerst maar eens een heerlijk warm ontbijtje gemaakt, het ziet er misschien wat vies uit maar het is zo lekker. Daarna met tegenzin op de fiets gestapt

Nadere informatie

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 ~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 Eerste paasdag, en we gingen s,avonds heerlijk gourmetten. Helaas heb ik er aardig last van gehad, ondanks ik niet super veel gegeten heb Kan er gewoon

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter Een lekkere en gezonde lunch! Ik eet het beter Hallo, allemaal ik ben Gaby en zit in groep8. En ik ga jullie iets vertellen over wat we twee weken geleden hebben gedaan. Het was 20 maart toen we van de

Nadere informatie

Take a look at my life week 11

Take a look at my life week 11 Take a look at my life week 11 Ik weet steeds niet zo goed wat ik nou wil, elke week een diary online of elke 2 weken. Heb het zelfs al een keer elke maand gedaan, maar dat was niet te doen. Toch weer

Nadere informatie

China Light Sprookjeshof

China Light Sprookjeshof China Light Sprookjeshof Afgelopen week zijn jullie al wel iets voorbij zien komen over het China Light waar we naar toe zijn geweest in het Sprookjeshof Zuidlaren. Ik heb alle foto,s nu online gezet en

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Gezond en fit weer oppakken

Gezond en fit weer oppakken Gezond en fit weer oppakken Ik heb mijn facebook pagina Gezond en fit uit het stof gehaald. Voorheen was het nog Gezond en fit 2015, maar dat heb ik dus veranderd. Ik heb het moeilijk met gezond eten.

Nadere informatie

Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen

Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen september 2003 Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen 630101 Hoe vul je de vragenlijst in? Beste leerling, Deze vragenlijst gaat over voeding. We willen graag weten hoe je daarover denkt.

Nadere informatie

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl R O S A D E D I E F Arco Struik Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl In de winkel 3 Bart 5 Een lieve dief 7 De telefoon 9 Bij de dokter 11 De blinde vrouw 13 Een baantje 15 Bijna betrapt

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Take a look at my life 50

Take a look at my life 50 Take a look at my life 50 Vorige week kwam er geen weekverslag online omdat het me niet lukte om hem te maken. Nu kan je dus van twee weken mee lezen. Al zal er vrij weinig extra foto,s zijn omdat ik een

Nadere informatie

Logeren bij mijn vriendin

Logeren bij mijn vriendin Logeren bij mijn vriendin [social_share] Zaterdag ochtend ging ik al heel vroeg uit bed om 07:00 om precies te zijn. Ik had afgesproken met mijn beste vriendin in Rotterdam, voor de eerste keer zijn we

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Take a look at my life week 26

Take a look at my life week 26 Take a look at my life week 26 Zo weer een week voorbij, wat vliegen ze ineens om. Voorheen gingen mijn dagen nooit zo snel maar nu met een kleine in huis kom ik gewoon tijd te kort. Daan is inmiddels

Nadere informatie

Diary December. Ik maakte voor het eerst warme oatmeal met melk appel kaneel en wat honing om het zoeter te maken.

Diary December. Ik maakte voor het eerst warme oatmeal met melk appel kaneel en wat honing om het zoeter te maken. Diary December December, de laatste maand van het jaar met de kerstdagen en oudejaarsavond. Het is officieel winter nu, maar eigenlijk is er niks van te merken. De kou is nog vrij mild, en het regent in

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Take a look at my life week 23

Take a look at my life week 23 Take a look at my life week 23 De dagen blijven voorlopig nog even in het teken staan van Daan, het is nog allemaal zo nieuw. Inmiddels heeft hij 3 weken in het ziekenhuis gelegen. En nu eindelijk lekker

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

40 DAys 40 nights. Werkboekje 40 dagentijd 2014. ProJOP

40 DAys 40 nights. Werkboekje 40 dagentijd 2014. ProJOP 40 DAys 40 nights Werkboekje 40 dagentijd 2014 De 40 dagen tijd is de periode voor Pasen. Het is een periode van stilte: van stilstaan bij waar je mee bezig bent, hoe je jezelf gedraagt, wat voor keuzes

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Take a look at my life 51

Take a look at my life 51 Take a look at my life 51 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven

Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven Instructies: Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven Maandag Wat zie je op de voorkant? (een konijn en wortels) Heel

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Laatste personal training en meting

Laatste personal training en meting Laatste personal training en meting Vorige week had ik mijn laatste personal training op de sportschool, aan de ene kant heel blij omdat ik de laatste tijd echt heel erg moe ben. Maar aan de andere kant

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING 1. DE HERSENEN 1.1 HOE ZIEN HERSENEN ERUIT? VRAAG WIE KAN VERTELLEN WAT HERSENEN ZIJN? VRAAG HEBBEN KINDEREN KLEINERE HERSENEN DAN GROTE MENSEN? 1.2 WANNEER GEBRUIK JE ZE?

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie

taalkaart 1 Ik ga op reis en Ik ga op reis en Wat ga je doen? Je leert wat een reisverhaal is. Je schrijft er zelf een.

taalkaart 1 Ik ga op reis en Ik ga op reis en Wat ga je doen? Je leert wat een reisverhaal is. Je schrijft er zelf een. Ik ga op reis en Wat ga je doen? Je leert wat een reisverhaal is. Je schrijft er zelf een. Op verkenning tk taalkaart Ik ga op reis en Lees het verhaal van Aymen. 8 augustus 007 - In het vliegtuig Wat

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Zondag favorieten, Let,s Gro, Sinterklaas, Film

Zondag favorieten, Let,s Gro, Sinterklaas, Film Zondag favorieten, Let,s Gro, Sinterklaas, Film Dankbaar voor kleine of misschien wel grote momentjes in het leven en wat is het toch mooi om ze af en toe te delen met jullie. Maar het is mezelf ook bewust

Nadere informatie

~~Weekly Diary 31~~ [social_share]

~~Weekly Diary 31~~ [social_share] ~~Weekly Diary 31~~ [social_share] Heerlijk wij hebben hier in Groningen in huize Mulder lekker 3 weken vakantie. We hebben niet echt plannen, ligt aan het weer. Maar als het zo heet is zullen we niet

Nadere informatie

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer.

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Beertje Anders en Beertje Bruin gingen bij oma spelen. Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Oma hoorde: Ik wil de bal, Ik wil de blokken, Ik ga kleuren, Ik wil de kleurpotloden

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013 Gonnie Maickle Bert 1 Vrijdag 30-08 Eindelijk komt dan de bus van Tendens, Maickle stond al aan de poort te wachten hoi Bert. Even kennis maken en dan snel de koffers

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

5 Daags Afvalprogramma

5 Daags Afvalprogramma 5 Daags Afvalprogramma Dag 1 Dieetsnel.nl De eerste dag van mijn dieet is aangebroken, het zal je vast meevallen wat er vandaag op het menu staat! s Morgens 2 crackers met melk, s middags 2 boterhammen

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN AMIGA4LIFE Hooggevoelig, wat is dat? 7-10 jaar WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN 1 voorlichtingsbrochure hooggevoeligheid - www.amiga4life.nl Ik heb een talent! Ik kan goed

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua Spreekbeurt Dag Oglaya Doua Ik werd wakker voordat m n wekker afging. Het was de dag van mijn spreekbeurt. Met m n ogen wijd open lag ik in bed, mezelf afvragend waarom ik in hemelsnaam bananen als onderwerp

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco.

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco. 1 Het portiek Jacco ruikt het al. Zonder dat hij de voordeur opendoet, ruikt hij al dat er tegen de deur is gepist. Dat gebeurt nou altijd. Zijn buurjongen Junior staat elke avond in het portiek te plassen.

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN Groep 6a De spreekbeurt: De spreekbeurt op school vond ik al erg leuk. Toen wist ik al dat dit de leukste spreekbeurt van het jaar werd. Yanoux Ik vond de spreekbeurt van Ellis

Nadere informatie

Woordeloze Woensdag 18. Glimlachmomentjes #22

Woordeloze Woensdag 18. Glimlachmomentjes #22 Woordeloze Woensdag 18 Ik heb weer een blok Stralend de wereld in gehad en zo bijzonder is het soms hoe alles bij elkaar gaat passen. Ook dit keer weer werd er geëindigd met een heel mooie passend nummer

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Gezond en fit weer oppakken

Gezond en fit weer oppakken Gezond en fit weer oppakken Ik heb mijn facebook pagina Gezond en fit uit het stof gehaald. Voorheen was het nog Gezond en fit 2015, maar dat heb ik dus veranderd. Ik heb het moeilijk met gezond eten.

Nadere informatie

Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het voorspellen?

Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het voorspellen? Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vorige week zijn we begonnen met voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Take a look at my life 30

Take a look at my life 30 Take a look at my life 30 Er is weer een week om gevlogen, en jullie moeten er echt aan gaan geloven maar het is voornamelijk Daan spam op me blog hihi. Ik kan het niet laten om dat heerlijke snoetje op

Nadere informatie

Schrijfpalet. Denk goed na! 12. Olifant met gsm?

Schrijfpalet. Denk goed na! 12. Olifant met gsm? 12. Olifant met gsm? Ontspannende tekst: kort verhaal Gisteren was het markt in de stad. Ik pakte m n fiets en reed naar de markt. Het was er erg druk. Opeens zag ik mijn neefje staan. Ik riep hem en zwaaide.

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

2c nr. 1 zinnen met want en omdat

2c nr. 1 zinnen met want en omdat OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie