SCA is een wereldwijd bedrijf in persoonlijke hygiëne en bosbouwproducten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCA is een wereldwijd bedrijf in persoonlijke hygiëne en bosbouwproducten"

Transcriptie

1 Dit is SCA

2 SCA is een wereldwijd bedrijf in persoonlijke hygiëne en bosbouwproducten De Groep ontwikkelt en vervaardigt duurzame producten voor persoonlijke verzorging, alsmede papier- en bosbouwproducten. Er vinden verkoopactiviteiten plaats in circa 100 landen met vele sterke merken, waaronder de wereldwijd toonaangevende merken TENA en Tork, en regionale merken zoals Libero, Edet, Libresse, Plenty, Tempo en Demak Up. Als grootste particuliere boseigenaar in Europa legt SCA sterk de nadruk op duurzaam bosbeheer. De Groep heeft rond de medewerkers. De omzet in 2014 bedroeg 104 miljard SEK (11,4 miljard EUR). SCA werd opgericht in 1929, heeft haar hoofdkantoor in het Zweedse Stockholm en staat genoteerd aan de NASDAQ OMX Stockholm. Kijk voor meer informatie op De strategische prioriteiten van SCA zijn groei, innovatie en efficiëntie Duurzaamheid maakt een integraal onderdeel uit van het bedrijfsmodel van de onderneming en het werk is gebaseerd op het genereren van toegevoegde waarde op economisch, milieutechnisch en sociaal gebied, waarbij alle onderdelen een even belangrijke rol spelen in het streven om een succesvolle onderneming te creëren.

3 Bedrijfssegmenten Personal Care 30% van de netto-omzet van SCA in 2014 Tissue 54% van de netto-omzet van SCA in 2014 Bosbouwproducten 16% van de netto-omzet van SCA in 2014

4 Personal Care SCA is een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van persoonlijke hygiëne en beschikt over een portfolio van incontinentieproducten, babyluiers en verzorgingsproducten voor vrouwen. Binnen deze productsegmenten biedt SCA tevens producten zoals natte doekjes, zeep, babyolie, lotion en wattenschijfjes. Deze producten worden verkocht onder de internationale, regionale en lokale merken van SCA, zoals Libero, Libresse, en TENA, maar ook onder winkelmerken. Als distributiekanalen voor de producten fungeren de detailhandel, drogisterijen en verzorgingsinstituten. Het wereldwijd toonaangevende merk voor incontinentieproducten, TENA, is het allergrootste merk in het bedrijfssegment persoonlijke verzorging. Incontinentieproducten SCA biedt een breed scala aan incontinentieproducten onder de merknaam TENA en is de onbetwiste wereldwijde marktleider op dit gebied. Het internationale merk TENA heeft een jaaromzet van meer dan 10 miljard SEK (1,08 miljard EUR). Het aanbod van SCA, dat zowel producten als diensten omvat, verbetert de levenskwaliteit van consumenten, terwijl zij tegelijkertijd de kosten voor institutionele klanten, zoals verzorgingstehuizen, verlagen. Babyluiers SCA biedt zowel babyluiers als broekluiers, evenals verzorgingsproducten voor baby's, en is wereldwijd de op drie na grootste speler binnen het segment en de op één na grootste in Europa. Verzorgingsproducten voor vrouwen Op het gebied van verzorgingsproducten voor vrouwen biedt SCA een uitgebreide portfolio met onder andere maandverband, inlegkruisjes, tampons en zeep voor intieme verzorging. SCA is wereldwijd de op vier na grootste speler binnen het segment en de op twee na grootste in Europa. SCA is de marktleider in Latijns-Amerika.

5 Libresse Roll.Press.Go Een hygiënische oplossing die uitkomst biedt bij het weggooien van gebruikt verband. Vrouwen kunnen nu simpelweg een gebruikt verband oprollen, het in de verpakking stoppen en de zelfsluitende randen indrukken om alles te sluiten. Dit biedt een hygiënische en discrete manier om gebruikte verzorgingsproducten voor vrouwen weg te gooien. Het product wordt ook verkocht onder de SCA-merken Bodyform, Nana, Nuvenia, Saba, Nosotras en Libra.

6 Tissue SCA is een wereldwijd toonaangevend bedrijf in tissueproducten en produceert en verkoopt tissues voor consumenten en Away-from-Home (AfH) tissues. Het productassortiment voor papierproducten voor consumenten omvat toiletpapier, keukenrollen, tissues, zakdoekjes en servetten. Binnen het segment van papierproducten voor consumenten worden producten aan winkels verkocht onder de eigen merken van SCA, zoals Tempo, Edet, Plenty en Demak Up, maar ook winkelmerken. Binnen het segment AfH-tissue ontwikkelt SCA volledige hygiënische oplossingen en brengt deze op de markt, zoals tissues, zeep, dispensers, diensten en onderhoud aan ziekenhuizen, grote werkplekken, industrieën, restaurants en hotels, onder het wereldwijd toonaangevende merk Tork. Papierproducten voor consumenten SCA is de op één na grootste leverancier ter wereld van papierproducten voor consumenten, waaronder toiletpapier, keukenrollen, tissues, zakdoekjes en servetten. AfH-tissue SCA is 's werelds grootste leverancier van AfH-tissue met het internationale merk Tork. Het AfH-segment bestaat uit organisaties en bedrijven, waaronder ziekenhuizen, verzorgingsinstellingen, grote werkplekken, industrieën, restaurants en hotels, waarvoor SCA volledige hygiënische oplossingen ontwikkelt en verkoopt, bestaande uit tissues, zeep, dispensers, diensten en onderhoud. De producten worden gedistribueerd door groothandels- en servicebedrijven.

7 De lijn Tork Xpressnap Image servetdispensers met Tork Xpressnap Extra Soft Leaf Design-servetten Deze nieuwe lijn servetdispensers legt de focus op design en is bedoeld voor imagobewuste klanten. Tegelijkertijd brengt het het gebruik van servetten terug met tenminste 25% in vergelijking met traditionele dispensers. De dispenser, die servetten van hoge kwaliteit bevat, is gemaakt van aluminium en walnoot en is beschikbaar in twee maten. Winnaar van de Red Dot Product Design Award in 2014.

8 Bosbouwproducten SCA is de grootste particuliere boseigenaar van Europa, met ongeveer 2,6 miljoen hectaren bosland, en vervaardigt bosbouwproducten met een sterk milieuprofiel. De activiteiten zijn gebaseerd op diepgaande inzichten in klanten, een hoog innovatief vermogen en een op duurzaamheid gericht perspectief op alle niveaus. SCA verkoopt papier voor verpakkingen en drukwerk, pulp, producten van massief hout en hernieuwbare energie. Publicatiepapier De verkoop van publicatiepapier door SCA vindt hoofdzakelijk plaats op de West-Europese markt. De grootste markten zijn de Scandinavische regio, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Kraftliner (verpakkingspapier) SCA is de op twee na grootste leverancier in Europa van verpakkingspapier op basis van verse houtvezels kraftliner. Pulp Op de pulpmarkt heeft SCA een positie verworven in het hoge kwaliteitssegment vanwege haar uitstekende toegang tot en kennis van de unieke Noord-Europese langvezelige grondstoffen in de bosbouw. Producten van massief hout SCA is een kwalitatief hoogwaardige leverancier van maatwerk houtproducten aan industrieën voor verdere verwerking in artikelen als panelen, vloeren, kozijnen, deuren en meubilair. De houtzagerij-activiteiten van SCA zijn de op één na grootste in Europa. Hernieuwbare energie SCA is een van de grootste leveranciers van op bosbouw gebaseerde biologische brandstoffen, zoals boomtakken, kruinen, boomstronken, bast, zaagsel, turf en verwerkte producten, inclusief pellets en briquetten. Verder werk in dit kader wordt uitgevoerd door SCA Energy, die alle zaken op het gebied van hernieuwbare energie van SCA beheert en ontwikkelt.

9 Planning over honderden jaren In 2014 werd een nieuwe berekening voor oogst op lange termijn uitgevoerd, aangevend dat SCA in staat zal zijn het huidige niveau van oogsten de komende 15 tot 20 jaar aan te houden. Daarna zijn grotere oogsten mogelijk. Tegelijkertijd groeit de hoeveelheid bebossing zonder bosbouwactiviteiten, om als habitat te fungeren voor dieren en planten die dit nodig hebben. Dit is onze relatie met het bos het is een bron die waarde en welvaart genereert en het biedt een leefomgeving waarin alle levensvormen kunnen gedijen: planten, dieren en mensen.

10 Duurzaamheid Toegevoegde waarde bieden voor mens en natuur Duurzaamheid is een integraal onderdeel van het bedrijfsmodel van SCA en is van cruciaal belang voor ons succes en onze winstgevendheid. Het genereert op verschillende manieren toegevoegde waarde in onze business. Ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen SCA heeft ambitieuze doelen gesteld met betrekking tot mens en natuur op de gebieden van gezondheid en veiligheid van personeel, innovaties op gebied van mens en natuur, hygiëne-oplossingen, gedragscode, klimaat en energie, aanvoer van vezels, biodiversiteit en water. Toegevoegde waarde creëren voor mensen Wij willen onze kennis over hygiëne delen en zorgen voor toegang tot betaalbare, duurzame hygiëne-oplossingen. Onze activiteiten omvatten het voorlichten van jonge vrouwen over menstruatie en puberteit, van kinderen over het belang van goede handhygiëne en van verpleegkundigen over incontinentie. Toegevoegde waarde creëren voor de natuur Onze bossen vormen een unieke natuurlijke bron. Zij voorzien onze industrieën van kwalitatief hoogwaardige houten grondstoffen en maken energieproductie via wind en biobrandstoffen mogelijk. Onze groeiende bossen absorberen jaarlijks 2,6 miljoen ton koolstofdioxide, hetgeen de emissies uit de eigen productie van SCA overtreft.

11 SCA werd door het Ethisphere Institute in de Verenigde Staten uitgeroepen tot een van de meest ethische bedrijven ter wereld. SCA staat sinds 2001 vermeld in de wereldwijde duurzaamheidsindex van FTSE4FGood. SCA is opgenomen in de Climate Disclosure Leadership Index. CDP is houder van de grootste wereldwijde database van primaire bedrijfsinformatie op het gebied van klimaatverandering. SCA is sinds 2008 ondertekenaar van het Global Compact van de VN. SCA wordt erkend als wereldwijde leider in duurzame ontwikkeling en heeft tal van industrieprijzen voor duurzaamheid ontvangen.

12 Innovatie Innovatie stimuleert groei en winstgevendheid, en vormt een van de drie strategische prioriteiten van het bedrijf. Innovatie is cruciaal bij het ontwikkelen van onze merken en het voorzien in behoeften van klanten en consumenten. Het proces van innovatie bij SCA is een kernelement in de strategie en het zakelijke model van de Groep. Activiteiten op gebied van innovatie zijn gebaseerd op trends in de markt, inzichten van klanten en consumenten, nieuwe technologie en nieuwe zakelijke modellen. SCA neemt gedurende dit hele proces ook de duurzaamheidsaspecten en de veiligheid van producten in acht. De aanwezigheid van SCA in zowel gevestigde als opkomende markten zorgt voor een goed begrip van trends en de wensen van klanten en consumenten. Werk op gebied van innovatie wordt ondersteund door de wereldwijde innovatieteams van SCA en de sterk ontwikkelde innovatiecultuur. De strategie van SCA is het verhogen van de snelheid van innovatie, het profiteren van wereldwijde schaalvoordelen en verzekeren dat alle segmenten een competitieve en gebalanceerde portfolio van innovaties hebben. De focus ligt in het bijzonder op het ontdekken van mogelijkheden voor het verbreden van de portfolio van producten, evenals het verbreden van het scala aan diensten. SCA moedigt open innovatie aan dit betekent samenwerking met externe partijen. Open innovatie is een belangrijk onderdeel van het proces van innovatie en biedt een aantal voordelen, zoals input van verwante industrietakken, het versnellen van ontwikkelingsprocessen en het snijden in kosten. SCA is afhankelijk van gemotiveerde, competente en goed presterende medewerkers die op persoonlijk niveau gedreven zijn en gemotiveerd worden om innovatief te zijn. Om verder te kunnen profiteren van de creativiteit en goede ideeën van haar medewerkers heeft SCA een intern platform voor innovatie opgezet dat in alle stadia van een project kan worden gebruikt om hulp te krijgen met oplossingen en mensen met de juiste expertise te vinden. In 2014 heeft SCA ongeveer 30 innovaties en productlanceringen doorgevoerd en 48 patenten aangevraagd. Nieuwe TENA Slip met ConfioAir TENA Slip is verbeterd door de toevoeging van ConfioAir, een ademend materiaal dat de huid gezond houdt. TENA Slip is geschikt voor middelmatig tot zwaar urineverlies.

13 Tork SmartFresh Een op IT gebaseerde dienst voor openbare toiletten die gemakkelijk toegang geeft tot real-time gegevens over bezoekersaantallen. Hierdoor kunnen schoonmaakroosters worden aangepast aan het feitelijke toiletgebruik. Tork SmartFresh geeft de sanitaire ruimte een kenmerkend design en biedt de eindgebruiker een nieuwe toiletbeleving. Een mediascherm kan bijvoorbeeld worden gebruikt om informatie of advertenties weer te geven. Tork Smart Fresh biedt ook extra frisheid dankzij de automatische parfumering en reiniging van het toilet.

14 Een sterk merk creëert toegevoegde waarde op de lange termijn SCA is wereldwijd het voornaamste bedrijf op het gebied van hygiëne en bosbouwproducten en heeft de ambitie een sterk bedrijfsmerk neer te zetten en de binding met onze merken voor klanten en consumenten te versterken. SCA heeft in de afgelopen jaren een grote transformatie ondergaan door het voltooien van een aantal overnames en desinvesteringen wereldwijd. Om SCA meer bekendheid te geven en de binding met de klanten- en consumentenmerken te versterken, en om vrouwen de kans te geven zich te laten zien in een arena die normaliter door mannen wordt gedomineerd, heeft SCA een team met alleen maar vrouwen, Team SCA, ingeschreven voor de Volvo Ocean Race Onze deelname met Team SCA en de kans om de reis van de bemanning te volgen tijdens de Volvo Ocean Race hebben een belangrijke rol gespeeld in het veranderingstraject binnen SCA om mensen bewust te maken van SCA, onze producten en de ongeveer 80 merken in de portfolio van SCA, inclusief wereldwijd leidende merken als TENA en Tork en sterke regionale merken als Edet, Libresse, Tempo, Libero, Demak Up en Plenty. De Volvo Ocean Race dient als een uniek platform voor wereldwijde marketing en verbindt doelgroepen zoals klanten, consumenten, externe doelgroepen en medewerkers met de wereldwijde activiteiten en merken van SCA. Dit vergroot de bekendheid van SCA en versterkt de perceptie van de Groep als een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van hygiëne en bosbouwproducten. SCA en WSSCC hebben meisjes en vrijwilligers onderwezen over menstruatie en hygiëne in combinatie met de tussenstop in Kaapstad. SCA en de vrouwen van Team SCA hebben inmiddels tienduizenden mensen wereldwijd geïnspireerd om in zichzelf te geloven en hun doelen en dromen achterna te gaan.

15 SCA is toegewijd aan het creëren van waarde voor mens en natuur. Tijdens de stopovers in Alicante (Spanje) en Kaapstad (Zuid-Afrika) zijn kiemplantjes voor het planten van bomen gedoneerd. Tijdens alle tussenstops hebben we kinderen van plaatselijke kleuterscholen, scholen en weeshuizen uitgenodigd om hen te laten zien wat de impact van goede handhygiëne is op de gezondheid van mensen. Dit werk is verbonden met ons achterliggende streven om mensen wereldwijd attent te maken op dit soort zaken. We doen ons best om bewustwording te creëren over het belang van goede hygiëne, taboes te doorbreken op het gebied van incontinentie en jonge vrouwen te ondersteunen in hun ontwikkeling, bijvoorbeeld door hen te tonen wat er met hun lichaam gebeurt tijdens de puberteit en wanneer ze ongesteld worden. Eind 2014 kondigde SCA haar partnerschap aan met de Water Supply and Sanitation Collaborative Council (WSSCC), het enige VN-orgaan dat zich geheel richt op de sanitatie en hygiënische behoeften van kwetsbare en gemarginaliseerde groepen. Als onderdeel van dit partnerschap hebben SCA en WSSCC samen jonge meisjes onderwezen over menstruatie en hygiëne in combinatie met de tussenstop van Team SCA in Kaapstad.

16 Svenska Cellulosa Aktiebolaget SCA (publ) Postbus 200, SE Stockholm, Zweden Bezoekadres: Klarabergsviadukten 63 Tel , fax Bedr. reg. nummer:

SCA een leidend, wereldwijd hygiëne- en bosproducten bedrijf

SCA een leidend, wereldwijd hygiëne- en bosproducten bedrijf Dit is SCA SCA een leidend, wereldwijd hygiëne- en bosproducten bedrijf SCA ontwikkelt en produceert duurzame personal care-, tissueen bosproducten. Verkoop vindt plaats in ongeveer 100 landen via een

Nadere informatie

Essity in Nederland Factsheet

Essity in Nederland Factsheet Essity in Nederland Factsheet 2018 ESSITY NETHERLANDS B.V. Zeist Verkoop, marketing, customer service, logistiek, HR, klantenservice en ondersteuning PRODUCTIELOCATIES Suameer 60 medewerkers Hoogezand

Nadere informatie

Geeft uw tafel persoonlijkheid Voorjaarscollectie 2014

Geeft uw tafel persoonlijkheid Voorjaarscollectie 2014 www.scatork.com * Geeft uw tafel persoonlijkheid Voorjaarscollectie 2014 Tork Voorjaarscollectie Decoreer uw tafels met de voorjaarscollectie van Tork en combineer met de unigekleurde artikelen uit onze

Nadere informatie

SCA Persbericht achtergrondinformatie. Innovatie bij SCA. Laatste update september 2014

SCA Persbericht achtergrondinformatie. Innovatie bij SCA. Laatste update september 2014 SCA Persbericht achtergrondinformatie Innovatie bij SCA Laatste update september 2014 SCA is marktleider op het gebied van wereldwijde hygiëne- en bosproducten. De groep ontwikkelt en produceert duurzame

Nadere informatie

KEY ACCOUNT MANAGER AHOLD

KEY ACCOUNT MANAGER AHOLD #VACATURE KEY ACCOUNT MANAGER AHOLD Met merken als TENA, Libresse en Tempo is Essity wereldwijd leidend in hygiëne en gezondheid. Door demografische ontwikkelingen zoals de vergrijzing en door een verhoogd

Nadere informatie

Het duurzaamheidseffect van SCA Toegevoegde waarde bieden voor mens en natuur

Het duurzaamheidseffect van SCA Toegevoegde waarde bieden voor mens en natuur Het duurzaamheidseffect van SCA Toegevoegde waarde bieden voor mens en natuur Toegevoegde waarde bieden voor mens en natuur SCA is een wereldwijde marktleider in hygiëne en bosbouwproducten met een lange

Nadere informatie

* Geeft. uw tafel persoonlijkheid

* Geeft. uw tafel persoonlijkheid * Geeft uw tafel persoonlijkheid Najaar- en Kerstcollectie Lotus Professional 2013 404528 404531 404277 404273 404309 404275 404271 404307 404293 404291 404297 404295 404526 404527 404529 404530 404285

Nadere informatie

Duurzaamheid De kern van alles wat we doen

Duurzaamheid De kern van alles wat we doen SCA Persbericht achtergrondinformatie Duurzaamheid De kern van alles wat we doen Laatst gewijzigd: september 2014 SCA is marktleider op het gebied van wereldwijde hygiëne- en bosproducten. De groep ontwikkelt

Nadere informatie

Verschillende sanitaire ruimten, verschillende behoeften

Verschillende sanitaire ruimten, verschillende behoeften Verschillende sanitaire ruimten, verschillende behoeften Sanitaire ruimten heel verschillend gebruikt worden. Het is daarom logisch dat zaken als handen drogen op meer dan één manier aangepakt kan worden.

Nadere informatie

NEDERLAND SCA Hygiene Products BV Arnhemse Bovenweg AH Zeist Tel +31 (0) Fax **

NEDERLAND SCA Hygiene Products BV Arnhemse Bovenweg AH Zeist Tel +31 (0) Fax ** Over Tork Het merk Tork omvat een volledig assortiment producten en diensten op het gebied van hygiëne en reiniging voor de horecasector, de gezondheidssector alsook voor voedingsindustrie, kantoren, scholen

Nadere informatie

Wereldleider op het vlak van duurzaamheid

Wereldleider op het vlak van duurzaamheid Wereldleider op het vlak van duurzaamheid Zorgdragen voor onze planeet maakt deel uit van de visie van Kimberly-Clark Professional TM om toonaangevend te zijn in essentiële aspecten voor een beter leven.

Nadere informatie

Kwaliteit betekent zonder zorgen

Kwaliteit betekent zonder zorgen Kwaliteit betekent zonder zorgen www.publicationpapers.sca.com Onze goede reputatie danken wij aan onze klanten Producten van de juiste kwaliteit, een eersteklas milieuprogramma dat in de gehele productie-keten

Nadere informatie

VERPAKKINGEN, DE LINK TUSSEN BOS EN CONSUMENT. Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer

VERPAKKINGEN, DE LINK TUSSEN BOS EN CONSUMENT. Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer VERPAKKINGEN, DE LINK TUSSEN BOS EN CONSUMENT Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer Natuurlijk en duurzaam verpakken Consumenten vinden dat bedrijven een belangrijke rol spelen als het gaat om maatschappelijke

Nadere informatie

Wij helpen u een verschil te maken. the leaf shows that you care

Wij helpen u een verschil te maken. the leaf shows that you care Wij helpen u een verschil te maken. the leaf shows that you care waarom de wasruimte belangrijk is Heeft uw wasruimte die geslaagde uitstraling? Onderzoek benadrukt dat bezoekers een direct verband leggen

Nadere informatie

Reference case Atlas Copco. Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren. Vodafone Power to you

Reference case Atlas Copco. Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren. Vodafone Power to you Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren Vodafone Power to you Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren Atlas Copco

Nadere informatie

Duurzaam koelsysteem in praktijktest bij innovatiepartner

Duurzaam koelsysteem in praktijktest bij innovatiepartner Duurzaam koelsysteem in praktijktest bij innovatiepartner Edwin Visser, Account Manager Industrie (Rittal B.V.), Henk Noot, Electrical Supervisor (SCA) en Edgar Hoogakker, Product Manager Klimatisering

Nadere informatie

Tork Hygiene. Uw gezondheid voorop

Tork Hygiene. Uw gezondheid voorop Tork Hygiene Uw gezondheid voorop Wat je moeder niet wist Handen wassen is slechts het begin Goede handhygiëne bevordert een goede gezondheid. Thuis in uw vrije tijd en op het werk. Wat onze moeders niet

Nadere informatie

Gun onze kinderen. een schoon milieu

Gun onze kinderen. een schoon milieu Gun onze kinderen een schoon milieu VOORKOM VERSPILLING DOELMATIG GEBRUIK VAN GRONDSTOFFEN DUURZAAM BOSBEHEER VERANTWOORDE, LAGE KOOLSTOFUITSTOOT WELZIJN VAN MENS EN GEMEENSCHAP Doelmatig gebruik van grondstoffen

Nadere informatie

Wij helpen u een verschil te maken. wasruimten

Wij helpen u een verschil te maken. wasruimten Wij helpen u een verschil te maken. wasruimten hygiënische wasruimten zijn uw visitekaartje De wasruimte is een afspiegeling van uw bedrijf Uit onderzoek blijkt dat 70% van de bezoekers oog heeft voor

Nadere informatie

NEEM DE TIJD LEER ONS BETER KENNEN

NEEM DE TIJD LEER ONS BETER KENNEN LOOK CLOSER UNDERSTAND MORE NEEM DE TIJD Ontdek Robeco 1 Wij willen alles weten over de wereld en hoe die werkt, over de risico s en kansen. Op deze manier herkennen we langetermijnkansen, innoveren we

Nadere informatie

Met Tork schuimende zeep is het iedere dag genieten. handhygiëne is leuk! nieuwe schuimende zeep

Met Tork schuimende zeep is het iedere dag genieten. handhygiëne is leuk! nieuwe schuimende zeep * Met Tork schuimende zeep is het iedere dag genieten. handhygiëne is leuk! nieuwe schuimende zeep Tork biedt een complete oplossing voor handhygiëne Effectief handen wassen is erg belangrijk als het gaat

Nadere informatie

FSC-gecertificeerde producten van SCA

FSC-gecertificeerde producten van SCA FSC-gecertificeerde producten van SCA Wat is FSC? Forest Stewardship Council (FSC) is een onafhankelijke internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC weegt de verschillende belangen

Nadere informatie

We brengen duurzaamheid voor u in de praktijk, elke dag weer Mei 2015

We brengen duurzaamheid voor u in de praktijk, elke dag weer Mei 2015 We brengen duurzaamheid voor u in de praktijk, elke dag weer Mei 2015 Duurzaamheid is meer dan milieu alleen voor Tork. Het gaat daarbij ook om het leveren van praktische voordelen voor mensen en het creëren

Nadere informatie

Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw

Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw de rol van onderzoek 19 oktober 2017, prof.dr.ir. Jack van der Vorst, lid concernraad Wageningen University & Research Wereldwijde uitdagingen land-

Nadere informatie

Sleutelvragen & antwoorden voor een beter begrip van de jaarresultaten over 2013

Sleutelvragen & antwoorden voor een beter begrip van de jaarresultaten over 2013 Sleutelvragen & antwoorden voor een beter begrip van de jaarresultaten over 2013 Hoe kan het jaar 2013 worden geanalyseerd? In 2013 heeft de Groep, ondanks de situatie van de Europese energiemarkten, goede

Nadere informatie

Verzekerd als geen ander...

Verzekerd als geen ander... Verzekerd als geen ander... Over Hiscox Inleiding Waarom Hiscox het verschil kan maken Op Hiscox kunt u vertrouwen Geschiedenis Vestigingen Gelderlandplein 75A, Postbus 87033, 1080 JA Amsterdam T +31 (0)20

Nadere informatie

SANITAIR PAPIER > SATINO > VAN HOUTUM

SANITAIR PAPIER > SATINO > VAN HOUTUM SANITAIR PAPIER > SATINO > VAN HOUTUM PAPIER > PAPIER > PAPIER > PAPIER > PAPIER > PAPIER Wie aan duurzaamheid denkt, denkt misschien niet direct aan papieren handdoekjes en toiletpapier. In breder perspecfief

Nadere informatie

De belangrijkste trends voor het genereren van bedrijfskansen in 2019

De belangrijkste trends voor het genereren van bedrijfskansen in 2019 De belangrijkste trends voor het genereren van bedrijfskansen in 20 MONDIALE TRENDS IN DE GROOTFORMAAT GRAFISCHE INDUSTRIE IN 20 Waarom volgen als u kunt leiden? Succesvolle ondernemers bepalen het tempo.

Nadere informatie

Zo sterk als een handdoek, zo oplosbaar als toiletpapier

Zo sterk als een handdoek, zo oplosbaar als toiletpapier Zo sterk als een handdoek, zo oplosbaar als toiletpapier Omschrijving Vouw Hoeveelheid per verpakking Lengte rol Vellen Hoogte rol Breedte vel Diam. rol Kerndiameter Verpak- king- Verpakkingen per pallet

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT SEM CHONG M2D

ONDERZOEKSRAPPORT SEM CHONG M2D ONDERZOEKSRAPPORT SEM CHONG M2D 75897 WEEK 1 WELKE BANEN ZIJN ER IN DE CREATIVE SECTOR Drukzo is in minder dan twee jaar uitgegroeid tot een top- 3 speler in de hypercompetitieve Nederlandse online drukwerk

Nadere informatie

HEAD OF STAFF OPERATIONS

HEAD OF STAFF OPERATIONS #VACATURE HEAD OF STAFF OPERATIONS De wereld van maaltijdbezorging heeft zich snel ontwikkeld tot een spannende markt, waar inmiddels zo goed als elke restauranthouder en consument mee te maken krijgt.

Nadere informatie

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT #VACATURE BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT Stella is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit

Nadere informatie

LOGISTIEK MANAGER #VACATURE

LOGISTIEK MANAGER #VACATURE #VACATURE LOGISTIEK MANAGER Stella is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit de fietsmarkt. Maar fietsen

Nadere informatie

ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

ONZE VERANTWOORDELIJKHEID ONZE VERANTWOORDELIJKHEID CORPORATE RESPONSIBILITY POLICY I Inhoud Voorwoord 1 Waardering medewerkers 2 Ketenverantwoordelijkheid 3 Behoud van natuurlijke hulpbronnen 4 Maatschappelijke betrokkenheid

Nadere informatie

We brengen duurzaamheid voor u in de praktijk, elke dag weer

We brengen duurzaamheid voor u in de praktijk, elke dag weer Onze duurzaamheidsaanpak Voordelen voor uw bedrijf en het milieu Bespaar tijd We brengen duurzaamheid voor u in de praktijk, elke dag weer Bespaar kosten Verbeter hygiëne Voor Tork draait duurzaamheid

Nadere informatie

E-COMMERCE MANAGER. E-Commerce #VACATURE

E-COMMERCE MANAGER. E-Commerce #VACATURE #VACATURE E-Commerce E-COMMERCE MANAGER Het Nederlandse Petrol Industries is het bedrijf achter het bekende modemerk Petrol. Voorheen verkocht het bedrijf uitsluitend via (online) wholesalers. Sinds kort

Nadere informatie

Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal Fagron realiseert organische omzetgroei van 10,1%

Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal Fagron realiseert organische omzetgroei van 10,1% Gereglementeerde informatie Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland) 1, 11 oktober 2018 Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal 2018 Fagron realiseert organische omzetgroei

Nadere informatie

Onze bedrijfsprincipes

Onze bedrijfsprincipes Onze bedrijfsprincipes 1 Onze bedrijfsprincipes Het is onze visie om wereldwijd ongeëvenaarde oplossingen te creëren op het gebied van duurzame energie, maar tegelijkertijd willen we sterke, duurzame groei

Nadere informatie

LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter

LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter 1 Huidig gebruik van social media LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter Huidig gebruik van social media % van respondenten, meerdere antwoorden

Nadere informatie

Meet the global leader with the personal touch

Meet the global leader with the personal touch Meet the global leader with the personal touch Wereldwijd toonaangevend op het gebied van werving & selectie Sinds Michael Page in 1976 in Londen werd opgericht, heeft zij zich ontwikkeld tot een toonaangevende

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management Exact Synergy Enterprise Krachtiger Financieel Management 1 Inleiding Waar gaat het om? Makkelijke vragen zijn vaak het moeilijkst te beantwoorden. Als het hectische tijden zijn, moet u soms veel beslissingen

Nadere informatie

Strategische review 2013-2017. 14 mei 2013

Strategische review 2013-2017. 14 mei 2013 Strategische review 2013-2017 14 mei 2013 Samenvatting Duidelijke keuze voor positionering als gespecialiseerde, onafhankelijke wealth manager Ons doel is behoud en opbouw van vermogen voor klanten Wij

Nadere informatie

René J. Takens (CEO) Heerenveen, 19 mei Producten van Accell Group N.V. 19 mei 2008 NYSE Euronext Financial Cocktail

René J. Takens (CEO) Heerenveen, 19 mei Producten van Accell Group N.V. 19 mei 2008 NYSE Euronext Financial Cocktail Accell Group N.V. René J. Takens (CEO) Heerenveen, Agenda 1. Profiel Accell Group N.V. 2. Producten van Accell Group N.V. 1 1 Accell Group: drie productgroepen Productgroepen (omzet in 2007) Fietsen: 345,9

Nadere informatie

Samen bomen planten!

Samen bomen planten! Samen bomen planten! vergroenen Elk jaar worden er 10 miljard bomen meer gekapt dan er worden aangeplant. Dit proces willen we omkeren. Via onze projecten in Nederland en in het buitenland hebben we al

Nadere informatie

COMMERCIËLE PRODUCTMANAGER E-BIKES

COMMERCIËLE PRODUCTMANAGER E-BIKES #VACATURE COMMERCIËLE PRODUCTMANAGER E-BIKES Stella is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit de fietsmarkt.

Nadere informatie

Vermindert het risico op verstoppingen en helpt buizen en afvoersystemen schoon te houden

Vermindert het risico op verstoppingen en helpt buizen en afvoersystemen schoon te houden Vermindert het risico op verstoppingen en helpt buizen en afvoersystemen schoon te houden Omschrijving Hoeveelheid per Lengte Vellen Hoogte Breedte vel Diam. Kerndiameter Verpakking 412781 n n mt n cm

Nadere informatie

FSC-gecertificeerde producten van SCA

FSC-gecertificeerde producten van SCA FSC-gecertificeerde producten van SCA PE FC /05-33-132 Promoting Sustainable Forest Management www.pefc.org WAT BETEKENT HET VOOR MIJ? Certificering biedt een geloofwaardig verband tussen verantwoord bosbeheer

Nadere informatie

intelligent software for monitoring centres

intelligent software for monitoring centres intelligent software for monitoring centres Waarom UMO? Binnen Europa en daarbuiten hebben landen te maken met de vergrijzing. Daardoor stijgt de zorgvraag in het komende decennium sterk. Hoe wordt die

Nadere informatie

Hero Benelux. Natuurlijk maatschappelijk verantwoord!

Hero Benelux. Natuurlijk maatschappelijk verantwoord! Hero Benelux. Natuurlijk maatschappelijk verantwoord! Milieubewuste inkoop Hero Benelux breidt haar inspanningen voor een duurzame inkoop van grondstoffen verder uit. We letten daarbij niet alleen op kwaliteit.

Nadere informatie

Gedragscode. SCA Gedragscode

Gedragscode. SCA Gedragscode SCA Gedragscode 1 Gedragscode SCA Gedragscode SCA wil op sociaal- en milieutechnisch verantwoorde wijze omgaan met haar belanghebbenden en op basis van respect, verantwoordelijkheid en uitmuntendheid een

Nadere informatie

De dispensers die in stijl onze gezondheid beschermen

De dispensers die in stijl onze gezondheid beschermen De dispensers die in stijl onze gezondheid beschermen en pallet 411188 Toiletpapier 1x1 33.0 15.30 15.50 max Ø 13.30 cm 0.009 168/230 411484 Handdoeken Autocut Electronic 1x1 41.0 35.10 23.90 max Ø cm

Nadere informatie

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together Gids voor werknemers Rexel, Building the future together Editorial Beste collega s, De wereld om ons heen verandert snel en biedt ons nieuwe uitdagingen en kansen. Aan ons de taak om effectievere oplossingen

Nadere informatie

Optimaliseren van recyclingprocessen via innovatie in productontwikkeling Duurzaamheidsdialoog TNS NIPO

Optimaliseren van recyclingprocessen via innovatie in productontwikkeling Duurzaamheidsdialoog TNS NIPO Optimaliseren van recyclingprocessen via innovatie in productontwikkeling Duurzaamheidsdialoog TNS NIPO Eelco Smit Philips Consumer Lifestyle 29 maart 2012 Een sterke diverse industriële groep leading

Nadere informatie

HOUT, DE LINK TUSSEN BOS EN BOUWEN. Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer

HOUT, DE LINK TUSSEN BOS EN BOUWEN. Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer HOUT, DE LINK TUSSEN BOS EN BOUWEN Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer Natuurlijk en duurzaam ontwerpen Gebouwen kunnen profiteren van de bijzondere eigenschappen, structuur en het ecologische voordeel

Nadere informatie

Industrie & innovatie

Industrie & innovatie Industrie & innovatie Boardroomdiscussie Corné Kranenburg sectorspecialist Industrie Marlise van der Plas themamanager Innovatie Welkom! 2 Programma Introductie 12:00 12:15 Ontwikkelingen in de wereld

Nadere informatie

KIES VOOR PEFC! REDENEN DIE HOUT SNIJDEN.

KIES VOOR PEFC! REDENEN DIE HOUT SNIJDEN. KIES VOOR PEFC! REDENEN DIE HOUT SNIJDEN. HOUT KOM JE OVERAL TEGEN... NOG WEL JA. De vloer. Een pak kopieerpapier. Een verhuisdoos. Een deur. Een tuinstoel. Openhaardhout. Overal komen we hout tegen. Hout

Nadere informatie

2 Voorwoord. Wij hebben voor ons bedrijf duidelijke strategische prioriteiten en ambitieuze doelen bepaald.

2 Voorwoord. Wij hebben voor ons bedrijf duidelijke strategische prioriteiten en ambitieuze doelen bepaald. Visie en Waarden 2 Voorwoord Wij hebben voor ons bedrijf duidelijke strategische prioriteiten en ambitieuze doelen bepaald. Momenteel werken wij aan een Winning Culture bij Henkel, die ons zal helpen onze

Nadere informatie

BOPLA enclosures. content matters

BOPLA enclosures. content matters BEHUIZINGEN DIE ELEKTRONICA EEN THUIS BIEDEN. Behuizingen van onderscheiden zich door een hoogwaardige kwaliteit in uitvoering en design. In combinatie met de elektronica van onze klanten ontstaat daaruit

Nadere informatie

The digital transformation executive study

The digital transformation executive study The digital transformation executive study De noodzaak van transformatie voor kleine en middelgrote producerende bedrijven Technologie verandert de manier waarop kleine en middelgrote bedrijven zakendoen.

Nadere informatie

WAAROM DUURZAAM BOSBEHEER?

WAAROM DUURZAAM BOSBEHEER? WAAROM DUURZAAM BOSBEHEER? PEFC. HET KEURMERK VOOR DUURZAAM BOSBEHEER PRODUCTEN UIT HET BOS KOM JE OVERAL TEGEN PEFC, het keurmerk voor duurzaam bosbeheer, heeft als doel om duurzaam bosbeheer wereldwijd

Nadere informatie

NATUURLIJK VERANTWOORD

NATUURLIJK VERANTWOORD NATUURLIJK VERANTWOORD CORPORATE RESPONSIBILITY POLICY CORPORATE RESPONSIBILITY POLICY I V Inhoud Voorwoord Voorwoord 1 Waardering medewerkers 2 Ketenverantwoordelijkheid 3 Behoud van natuurlijke hulpbronnen

Nadere informatie

Factsheet STRATEGIE & DIGITALE TRANSFORMATIE Mirabeau

Factsheet STRATEGIE & DIGITALE TRANSFORMATIE Mirabeau Factsheet STRATEGIE & DIGITALE TRANSFORMATIE Mirabeau STRATEGIE & DIGITALE TRANSFORMATIE We helpen u met resultaatgerichte strategieën en digitale transformaties De vraag hoe digitaal verder ontwikkelt

Nadere informatie

STRATEGY MANAGER. Consulting Exit #VACATURE

STRATEGY MANAGER. Consulting Exit #VACATURE Consulting Exit #VACATURE STRATEGY MANAGER De meeste mensen kennen Exact als één van de partners van Formule 1-coureur Max Verstappen. Maar Exact is ook en vooral de nummer 1 aanbieder van business software

Nadere informatie

SUCCESVOL INNOVEREN GAAT SNELLER MET DE JUISTE PARTNERS!

SUCCESVOL INNOVEREN GAAT SNELLER MET DE JUISTE PARTNERS! Innovatieplatform voor industrieel oppervlaktebehandelend Nederland SUCCESVOL INNOVEREN GAAT SNELLER MET DE JUISTE PARTNERS! VOORSPRONG DOOR INNOVATIEGERICHTE SAMENWERKING Dat Nederland er economisch goed

Nadere informatie

Fagron zet sterke omzetgroei door in eerste kwartaal Fagron realiseerde omzetgroei van 13,1%

Fagron zet sterke omzetgroei door in eerste kwartaal Fagron realiseerde omzetgroei van 13,1% Persbericht Gereglementeerde informatie Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 12 april 2019 07u00 CET Fagron zet sterke omzet door in eerste kwartaal 2019 Fagron realiseerde omzet van 13,1% Kernpunten

Nadere informatie

Duurzaam Bankieren in 2015: hoogtepunten en vooruitblik. Waarde creëren voor onze stakeholders

Duurzaam Bankieren in 2015: hoogtepunten en vooruitblik. Waarde creëren voor onze stakeholders Duurzaam Bankieren in 2015: hoogtepunten en vooruitblik Waarde creëren voor onze stakeholders Duurzaam bankieren bij ABN AMRO ABN AMRO levert een scala aan producten en diensten aan particuliere, private

Nadere informatie

MANAGER INKOOP #VACATURE

MANAGER INKOOP #VACATURE #VACATURE MANAGER INKOOP Stella is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit de fietsenmarkt. Maar fietsen

Nadere informatie

Onderhoud. Houten Vloeren Opfrissen. Bona Deep Clean System

Onderhoud. Houten Vloeren Opfrissen. Bona Deep Clean System Onderhoud Houten Vloeren Bona Deep Clean System Nieuwe service met uitstekende resultaten Bona introduceert haar allernieuwste innovatie, waarmee doffe vloeren onmiddellijk worden gerevitaliseerd. Met

Nadere informatie

Innovatie in global account management

Innovatie in global account management Desso, a Tarkett company All rights reserved Innovatie in global account management Michiel Keij 27 september 2017 DESSO AirMaster 9522, 2914 Waarom zijn we hier? 2 Mijn passie Michiel Keij global accounts

Nadere informatie

SIKA S NORMEN EN WAARDEN

SIKA S NORMEN EN WAARDEN SIKA S NORMEN EN WAARDEN SIKA EEN WERElDlEIDER MEt NORMEN EN tradities Sinds de oprichting ruim 100 jaar geleden in zwitserland door de vooruitstrevende uitvinder Kaspar Winkler heeft Sika zich ontwikkeld

Nadere informatie

OpenTable voorziet in on-the-go en last-minute reserveringen met nieuw en dynamisch design van de app.

OpenTable voorziet in on-the-go en last-minute reserveringen met nieuw en dynamisch design van de app. OpenTable voorziet in on-the-go en last-minute reserveringen met nieuw en dynamisch design van de app. De nieuwe beleving van het startscherm maakt het makkelijker voor gasten om de dichtstbijzijnde en

Nadere informatie

De financiële impact van BYOD

De financiële impact van BYOD De financiële impact van BYOD Top 10 inzichten uit het wereldwijde -onderzoek Jeff Loucks / Richard Medcalf Lauren Buckalew / Fabio Faria Het aantal BYOD-apparaten in de zes landen van ons onderzoek zal

Nadere informatie

Afgelopen vrijdag werd het officieel houthandel Brems uit Halen zal voortaan opereren onder de vleugels van houtgroep Cras uit Waregem.

Afgelopen vrijdag werd het officieel houthandel Brems uit Halen zal voortaan opereren onder de vleugels van houtgroep Cras uit Waregem. Persbericht dinsdag 23 november 2010 NIEUWE OVERNAME HOUTGROEP CRAS Met de overname van houthandel Brems uit Halen vergroot Cras verder zijn marktaandeel op de Belgische houtmarkt en verstevigt het zijn

Nadere informatie

hospitality kitchen dining cleaning washroom

hospitality kitchen dining cleaning washroom Productoverzicht servetten Interfold Premium Universal voordelen kosten besparend milieuvriendelijk 272200 High Capacity N4 272600 Table Top N4 272500 Counter N4 272208 High Capacity N4 Nova Compact 271600

Nadere informatie

De onstuimige groei van as-a-service

De onstuimige groei van as-a-service 6 december 2018 Sector Advisory De onstuimige groei van as-a-service Steven Peters Sector Banker Technologie, Media en Telecom Strategische dialoog, publicaties, presentaties 2 In 30 minuten 1 Rugwind

Nadere informatie

Nat, droog en digitaal. Degelijke én innovatieve samenwerking

Nat, droog en digitaal. Degelijke én innovatieve samenwerking Hans Deijkers Directeur Overheid IBM Global Business Services 20-01-2016 Nat, droog en digitaal. Degelijke én innovatieve samenwerking Smart Partners Bouwen aan de ioverheid in publiekprivate setting Strategische

Nadere informatie

Om deze hoofdvraag te kunnen beantwoorden ga ik eerst een aantal deelvragen onderzoeken en beantwoorden.

Om deze hoofdvraag te kunnen beantwoorden ga ik eerst een aantal deelvragen onderzoeken en beantwoorden. Praktische-opdracht door een scholier 1695 woorden 25 januari 2006 6,6 92 keer beoordeeld Vak M&O Inleiding IKEA, wie kent het bedrijf niet. Bijna iedereen is er ooit wel eens geweest en heeft er wel iets

Nadere informatie

Energie voor de toekomst

Energie voor de toekomst Energie voor de toekomst Uw bedrijfsvisie realiseren Propositiereeks januari 2018 Uw bedrijfsvisie realiseren Het tempo van veranderingen in de markt en de technologie wordt steeds hoger en de gevolgen

Nadere informatie

Actieplan digitale connectiviteit goede stap voorwaarts maar mist balans

Actieplan digitale connectiviteit goede stap voorwaarts maar mist balans Actieplan digitale connectiviteit goede stap voorwaarts maar mist balans Vorige week publiceerde het ministerie van Economische Zaken en Klimaat het actieplan digitale connectiviteit. Het plan geeft blijk

Nadere informatie

SERVICE MANAGER #VACATURE

SERVICE MANAGER #VACATURE #VACATURE Stella is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit de fietsmarkt. Maar fietsen zijn niet alleen

Nadere informatie

NL.IN.BUSINESS Mondiale uitdagingen, Nederlandse oplossingen

NL.IN.BUSINESS Mondiale uitdagingen, Nederlandse oplossingen NL.IN.BUSINESS 2020 Mondiale uitdagingen, Nederlandse oplossingen MONDIALE UITDAGINGEN Verstedelijking, economische groei en verduurzaming brengen uitdagingen met zich mee op bijvoorbeeld het gebied van

Nadere informatie

E-BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER

E-BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER #VACATURE Business Development E-Commerce E-BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER Het van oorsprong Finse bedrijf Fiskars Group is eigenaar van verschillende premium lifestyle merken waaronder Iittala, Royal Copenhagen,

Nadere informatie

BERICHT VAN DE BESTUURSVOORZITTER

BERICHT VAN DE BESTUURSVOORZITTER BERICHT VAN DE BESTUURSVOORZITTER Beste lezer, 2018 was een jaar met twee gezichten voor Accell Group. Aan de ene kant liet het kernbedrijf (exclusief Noord-Amerika) een gezonde omzetgroei van 6,1% zien

Nadere informatie

Country factsheet - April 2016. België

Country factsheet - April 2016. België Country factsheet - April 2016 België Inhoud Inleiding 3 Wat kopen de Belgische klanten online? 4 Populaire betaalmethodes 4 Populaire leveringsmethodes 5 Populaire online platformen 5 Over de grenzen

Nadere informatie

Symposium Groene chemie in de delta

Symposium Groene chemie in de delta DPI Value Centre als onderdeel van TKI SPM en het valorisatienetwerk 2.0 Symposium Groene chemie in de delta A. Brouwer, 12 November 2012 TKI Smart Polymeric Materials Topresearch in polymeren 5-10 jaar

Nadere informatie

ENTANGLE - Nieuwsbrief

ENTANGLE - Nieuwsbrief INHOUD Projectachtergrond 1 Projectomschrijving 2 Partners 3 Kick ck-off meeting in Brussel 4 Rethinking Education 4 Contactgegevens en LLP 5 ENTANGLE vindt zijn oorsprong in de dagelijkse praktijk binnen

Nadere informatie

TRIBE LEAD MARKETING #VACATURE

TRIBE LEAD MARKETING #VACATURE #VACATURE MARKETING TRIBE LEAD Door technologische, economische en sociologische ontwikkelingen verandert de wereld van werk in rap tempo. Als grootste HR-dienstverlener wereldwijd wil Randstad toonaangevend

Nadere informatie

SETIS VOOR EEN KOOLSTOFARME TOEKOMST

SETIS VOOR EEN KOOLSTOFARME TOEKOMST E u r o p e s e Commissie INFORMATIESYSTEEM VOOR STRATEGISCHE ENERGIETECHNOLOGIEËN SETIS VOOR EEN KOOLSTOFARME TOEKOMST http://setis.ec.europa.eu Europese Commissie Informatiesysteem voor strategische

Nadere informatie

Resultaten 2014. Goede voortgang in transformatiejaar. Eelco Blok, CEO Jan Kees de Jager, CFO. Den Haag, 4 februari 2015

Resultaten 2014. Goede voortgang in transformatiejaar. Eelco Blok, CEO Jan Kees de Jager, CFO. Den Haag, 4 februari 2015 Resultaten 2014 Goede voortgang in transformatiejaar Eelco Blok, CEO Jan Kees de Jager, CFO Den Haag, 4 februari 2015 Hoofdpunten 2014 Goede voortgang in transformatiejaar Operationele en financiële positie

Nadere informatie

Thema 5. Strategisch management

Thema 5. Strategisch management Thema 5 Strategisch management 1. Strategie van een onderneming: definitie en typologie De strategie van een onderneming verwijst naar het GEDRAG van de onderneming. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen

Nadere informatie

Canon Essential Business Builder Program. Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes

Canon Essential Business Builder Program. Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes Canon Essential Business Builder Program Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes Essential Business Builder Program Introductie Het runnen van een drukkerij is een uitdaging. De activiteiten

Nadere informatie

T-Mobile Nederland Finance Operations

T-Mobile Nederland Finance Operations T-Mobile Nederland Finance Operations Presentatie BI Award 2005 23 Februari 2006 Peter Meefout Directeur Finance Operations Author/Date T-Mobile Nederland: de organisatie Wie we zijn Een van de drie strategische

Nadere informatie

Persbericht. Resultaten derde kwartaal 2018 Ordina N.V. Omzet stijgt; aantal eigen medewerkers neemt toe. Hoofdpunten Q Hoofdpunten YTD 2018

Persbericht. Resultaten derde kwartaal 2018 Ordina N.V. Omzet stijgt; aantal eigen medewerkers neemt toe. Hoofdpunten Q Hoofdpunten YTD 2018 Persbericht Resultaten derde kwartaal 2018 Ordina N.V. Omzet stijgt; aantal eigen medewerkers neemt toe Nieuwegein, 1 november 2018 Hoofdpunten Q3 2018 Nettoresultaat stijgt naar EUR 0,8 miljoen (Q3 2017:

Nadere informatie

Linked Data & Innovatie. Linked Data 21 april 2016 Marcel Kuil

Linked Data & Innovatie. Linked Data 21 april 2016 Marcel Kuil Linked Data & Innovatie Linked Data 21 april 2016 Marcel Kuil 1. Innovatie 2. Big Data 3. API s & Open Banking 4. Linked Data 2 Kernactiviteiten trendrapport visie & strategie 3 thought leadership participatie

Nadere informatie

Alphega apotheek. Voor meer zorg, meer gemak en meer rendement. In partnership with

Alphega apotheek. Voor meer zorg, meer gemak en meer rendement. In partnership with Alphega apotheek Voor meer zorg, meer gemak en meer rendement In partnership with De kracht van een internationaal netwerk voor vernieuwende zorg Alphega apotheek is het internationale leidende netwerk

Nadere informatie

Opnieuw nadenken over eco-vriendelijke verpakkingen

Opnieuw nadenken over eco-vriendelijke verpakkingen Gedeelde inhoud Opnieuw nadenken over eco-vriendelijke verpakkingen Bron: Beauty Packaging 2015-04-29 http://www.beautypackaging.com/issues/2015-04-01/view_features/rethinking-eco-responsible-packaging/

Nadere informatie

ENERGIEPRIORITEITEN VOOR EUROPA

ENERGIEPRIORITEITEN VOOR EUROPA ENERGIEPRIORITEITEN VOOR EUROPA Presentatie door de heer J.M. Barroso, Voorzitter van de Europese Commissie, voor de Europese Raad van 4 februari 2011 Inhoud 1 I. Waarom energiebeleid ertoe doet II. Waarom

Nadere informatie

When it comes to technology, horticulture is. JanPaul Landman, CIO FloraHolland

When it comes to technology, horticulture is. JanPaul Landman, CIO FloraHolland When it comes to technology, horticulture is JanPaul Landman, CIO FloraHolland 1 more and more becoming an ICT platform. 2 Mijn boodschap voor vandaag, in een paar woorden Samen innoveren en continu verbeteren

Nadere informatie

Voor directe publicatie 27 juli 2010

Voor directe publicatie 27 juli 2010 Persbericht Voor directe publicatie 27 juli 2010 Contactpersoon voor de media: Mulberry Marketing Communications Arno van der Drift +44 (0)20 7928 7676 avanderdrift@mulberrymc.com Avery Dennison, Printer

Nadere informatie