Notitie. Molengracht, Breda IMT. Project Uitwisseling via PGD. Ulco Woudstra. uitwisseling via PGD V Inleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notitie. Molengracht, Breda IMT. Project Uitwisseling via PGD. Ulco Woudstra. uitwisseling via PGD V10. 1. Inleiding"

Transcriptie

1 IMT Notitie Van Ulco Woudstra Aan Project Uitwisseling via PGD Directe telefoon Ons kenmerk uitwisseling via PGD V10 Pagina 1/10 1. Inleiding In deze notitie wordt het globale technisch ontwerp betreffende de uitwisseling via PGD uitgewerkt, zoals beschreven in het betreffende beslisdocument (zie bijlage 1). Hieruit is overgenomen de volgende figuur 1, waarin op gegevens/informatie-niveau wordt weergegeven hoe de uitwisseling tussen de verschillende elementen plaatsvindt. Figuur 1: Beschrijving systeem op gegevens/informatie-niveau

2 Pagina 2/10 Toelichting op de nummers in Figuur 1 en de verdere uitwerking op gegevens/informatieniveau (zie de sub notering a,b, c etc.). 1) Beelden en verslagen uit het PACS worden aangemeld bij de UPZuid registry; a. Dit is een bestaande werkwijze die niet wordt aangepast. b. Tevens wordt door Amphia een BPPC document aangemeld bij de registry, d.w.z. de patiënt wil de gegevens delen met zorgverleners in de volgende fasen van het behandelingsproces. 2) Het medisch dossier (medicatie, labverslagen, etc.) wordt uit EPIC ontsloten en zichtbaar gemaakt voor de patiënt (en externe zorgverlener) via de patiëntinterface. Voor het creëren van inzage in het medisch dossier wordt gebruik gemaakt van MyChart (en Carelink), het patiëntportaal van Epic; a. Deze standaard componenten van Epic worden as-is gebruikt. De identificatie/autorisatie verloopt via de patiëntinterface van Meddex. 3) De patiënt kan beelden en verslagen via de patiëntinterface raadplegen; a. De patiënten die toegang krijgen om te kunnen raadplegen worden gekenmerkt door een Meddex-vinkje in Epic (Mychart active flag). Dat wil zeggen door een Amphia-medewerker wordt in Epic aangegeven dat de betreffende patiënt toegang krijgt tot de patiëntinterface van Meddex. b. Door Meddex wordt dit vinkje 8 maal per dag geraadpleegd en worden NAW patiëntgegevens uit Epic geladen in Meddex. Dit betreft de volgende gegevens: i. BSN ii. Amphia patiënt nummer iii. Achternaam iv. Voorvoegsel (van der, van, etc..) v. Meisjesnaam (indien aanwezig) vi. Voorvoegsel meisjesnaam vii. Voorletters viii. Voornaam ix. Geslacht x. Geboortedatum xi. Adres xii. Huisnummer xiii. Postcode xiv. Woonplaats xv. xvi. (Mobiel) Telefoon 4) De patiënt geeft toestemming of medische gegevens beschikbaar mogen worden gesteld aan Verbeeten. Dit consent wordt apart vastgelegd: voor beelden en verslagen wordt het consent via UPZuid vastgelegd; voor de medische gegevens wordt het consent in Epic vastgelegd.

3 Pagina 3/10 a. Het consent voor UPZuid wordt vastgelegd via het XDS BPPC document. Door Meddex kan alleen toestemming worden verleend op het niveau van zorgverlener. b. Het consent in Epic kan alleen worden vastgelegd op het niveau alles of niets d.w.z. de indicator toestemming (WGBO TOESTEMMING EXTERN (ID )) staat op ja of nee. Deze wordt standaard op ja gezet door Amphia (zie bovenstaand punt 1). c. De vertaling van niveau a naar niveau b wordt als volgt uitgevoerd: i. In Meddex wordt de betreffende radiotherapeut van Verbeeten opgenomen. Als de patiënt inlogt in Meddex, dan wordt deze radiotherapeut vermeld. ii. Als de patiënt zijn toestemming wil intrekken, dan wordt de naam van de radiotherapeut verwijderd door de patiënt. Het Meddex systeem geeft dan de volgende signalen: 1. Naar UPZuid registry: een BPPC document met een negatief consent. 2. Naar Epic: een mail naar een Amphia adres met de mededeling dat het toestemmingsvinkje op nee moet worden gezet. Dit wordt handmatig uitgevoerd door een Amphia medewerker. iii. Als de patiënt opnieuw toestemming wil geven, dan moet minimaal één naam van een radiotherapeut weer worden ingevuld. Meddex stuurt dan de volgende berichten: 1. Naar UPZuid registry een BPPC document met een generiek positief consent 2. Naar Epic: een mail naar een Amphia adres met de mededeling dat het toestemmingsvinkje op ja moet worden gezet. Dit wordt handmatig uitgevoerd door een Amphia medewerker. 5) De patiënt voert beheer over de toegang tot het medisch dossier, de beelden en verslagen door toestemmingen in te trekken via de patiëntinterface; a. Zie bovenstaand punt 4 6) Medewerkers uit het Verbeeten instituut raadplegen zowel het medisch overdrachtsdossier (uit Epic) als radiologische beelden en verslagen (uit UPZuid) - indien de patiënt toestemming heeft gegeven tot beide; a. UPZuid: als BPPC generiek consent positief, dan krijgen alle gebruikers toegang; als negatief, dan krijgt geen gebruiker toegang. b. Epic: de Verbeeten gebruiker kan het toestemming-vinkje raadplegen om te weten of de patiënt toestemming heeft gegeven. 7) Een patiënt kan gegevens toevoegen aan de patiëntinterface, optioneel kunnen deze ook worden gepubliceerd op de registry waarbij de patiëntinterface als source geldt. a. Deze functionaliteit is nog niet ingevuld.

4 Pagina 4/10 2. Ontwerp op applicatie-niveau De in Figuur 1 getekende patiënt interface wordt in onderstaande Figuur 2 weergegeven als Meddex, met connecties naar UPZuid en Epic/Amphia. Figuur 2: Connecties van Meddex met UPZuid en met Epic. Opmerkingen: In Figuur 2 is alleen Epic Mychart getekend (en hieraan wordt Carelink toegevoegd). De PDQ (NAW gegevens) komt niet uit UPZuid maar uit Epic. (zie 1.3.b) De verbinding naar de initiating gateway loopt fysiek via Intermax (stercommunicatieconcept).

5 Pagina 5/10 De communicatie tussen de XDS consumer en de UPZuid registry en de Amphia repository (initiating gateway) is volgens standaard XDS regels. De intelligentie van de vertaling van het BPPC op niveau zorgverlener naar BPPC conform Amphia (Zie paragraaf 1 punt 4) wordt uitgevoerd binnen Meddex. Dus UPZuid hoeft hiervoor niets aan te passen. De communicatie van Meddex naar Mychart/Carelink is slechts op basis van een URL die wordt aangeroepen (identificatie/authenticatie wordt in paragraaf 3 uitgewerkt). De gebruiker komt dan in een apart tabblad in Meddex terecht en komt weer terug in Meddex als de applicatie Mychart/Carelink wordt gestopt. Door Meddex wordt het patiënt BSN meegegeven zodat Epic Mychart/Carelink meteen de betreffende patiëntgegevens kan tonen (na vertaling van BSN in Amphia patiëntennummer). De URL voor Mychart bevat Amphia patiëntennummer; de URL voor Carelink bevat AGB code zorgverlener plus Amphia patiëntennummer. De communicatie tussen Meddex Connector en de Epic database betreft de volgende gegevens: Het raadplegen van het toegangsvinkje (paragraaf 1.3) en het ophalen van de NAW gegevens. De communicatie tussen Meddex Backend en Epic gaat via het versturen van een mail in Outlook. 3. Ontwerp op infrastructuur-niveau In de bijlage 2 wordt een overzicht gegeven van de infrastructurele componenten in hun onderlinge samenhang. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de gebieden Untrusted (rood, Meddex), Trusted (groen, Amphia LAN), Security (geel, Amphia DMZ) en Federated (blauw, UPZuid en trusted XDS relaties). In de bijlage 3 wordt uitgelegd wat het principe is van ADFS en claimbased authentication, dat wordt gebruikt om Meddex op een vertrouwde manier de identificatie en authenticatie te laten doen voor Amphia. In bijlage 4 wordt dit verder uitgewerkt op functioneel niveau. Bijlagen 2 en 3 zijn niet noodzakelijk voor niet-technische mensen om paragrafen 1, 2 en 4 te begrijpen. De in figuur 2 genoemde relaties worden in bijlage 2 weergegeven. De basis hiervoor zijn VPN site2site verbindingen tussen Intermax, Amphia en Rekencentrum Meddex. De verbindingen Intermax Meddex en Amphia Meddex zijn inmiddels aangelegd. De XDS communicaties (blauwe pijlen) betreft XDS standaarden.

6 Pagina 6/10 De gestippelde lijn tussen de PDQ consumer en Epic betreft punt 3 van paragraaf 1. Dit kan worden opgeleverd door Epic (elke 2 uur worden overdag gegevens ververst). 4. Uitgangspunten t.a.v. beveiliging De toegang tot gegevens is tweeledig, een gedeelte wordt door Meddex afgedicht en een gedeelte ligt bij Amphia. Hackers slaan toe op functioneel en technisch gebied en proberen combinaties te vinden om er tussen te kunnen breken. Daar hebben we in het ontwerp al veel rekening mee gehouden. De ingang: Meddex heeft een methodiek om inloggen te beveiligen. Dit is gebaseerd op gegevens, welke Amphia aanleverd (naam, , telefoon) waarmee een veilige verbinding wordt gerealiseerd. Dit wordt gedan op basis van meervoudige herkenning. De gegevens staan vast (naam, ) en via (telefoon, SMS) wordt extra gecontroleerd of de gebruiker is voor wie hij zich uitgeeft. (Weten van gegevens en hebben van middelen). Op dat moment kan Meddex een veilige connectie opzetten. Een veilige connectie kan een veilige sessie opzetten, als de twee eindpunten voldoen aan de goed beheerde standaard (gepatched, antivirus up-to-date, firewall, geen mallware). Daarnaast dienen de eindpunten alleen toegankelijk te zijn voor de betreffende gebruikers. XDS sessie: De sessie die met Meddex is opgezet, kan verlengt worden met SAML tokens naar het XDS affinity domein. Binnen het XDS domein gelden dezelfde regels rondom endpoint beveiliging, veilige connectie, etc. Dit is vastgelegd in het XDS convenant en aansluitdocument. De MyChart optie is vergelijkbaar, echter niet geborgd door IHE profielen maar door een Veilige Infrastructuur Architectuur. Het SAML token kan hier aangenomen worden door Amphia om de veilige sessie naar Amphia door te trekken. Deze gegevens kunne ook gebruikt worden voor Single Sign On. Doordat Amphia de gegevens in eerste instantie verstrekt, kan er ook eenvoudig intern autorisaties uitgegeven worden op de beschikbare gegevens. Dit zal via een tussenstop gaan. De patiënt raadpleegt een server (MyChart) en deze server haalt op EPIC alleen de gegevens waar de gebruiker bevoegd voor is en koppelt deze terug naar de MyChart server, waar de presentatie plaats vindt. Wanneer het geen patiënt is (geïdentificeerd via BSN) maar een zorg verlener (BSN + GBA) zal de identificatie en autorisatie stringenter worden ingeregeld. Een zorg verlener kan meerdere patiënten in zien. De gehele opbouw is encrypt op hige standaarden, toegang verkrijgen tot identiteit is minimaal en om autorisaties van buitenaf te regelen is onmogelijk. Daarmee blijven twee punten openstaan: technisch en social enginering. Technisch houd in dat er

7 Pagina 7/10 middelen moeten zijn op updates in te kunnen regelen, security software inregelen en de controle dat alles is ingeregeld (bv NAC, perimeter firewalls, audits, etc). Dit is te realiseren. Dan blijft onjuist gebruik van de personen het grootste risico. De patiënten laptop is toegankelijk, intern worden de juiste procedures niet gevolgd, mensen zijn te manipuleren om (onbewust) gegevens te verstrekken etc. Dit dient door awareness en herhaalde herinnering duidelijk gemaakt te worden. In de lijn die we nu opzetten is de veiligheid ingeregeld. Het is gebaseerd op een vertrouwen tussen een aantal partijen, waaronder Meddex, Amphia en de UPZuid Community. Ook de patiënt en hulpverlener mogen we hier niet vergeten. 5. Flow voor de patiënt en de zorgverlener Voor de patiënt: 1) Patiënt logt in op Meddex (via username, password en sms) 2) Op het Meddex scherm krijgt de patiënt het aanbod van de volgende gegevens: a. NAW gegevens b. Optie om Beelden en verslagen (vanuit XDS registry) in te zien. Dit is standaard XDS consumer functionaliteit. c. Optie om BPPC te wijzigen. Op de achtergrond wordt door Meddex uitgevoerd wat beschreven staat in paragraaf ) Optie om naar overige gegevens te gaan (Mychart via site2site verbinding tussen Meddex rekencentrum en Amphia) en geef BSN nummer mee. Als patiënt stopt, dan komt deze terug in scherm 2. Voor de zorgverlener: hetzelfde als voor de patiënt met de volgende verschillen: Zorgverlener gaat naar Carelink i.p.v. Mychart (en krijgt de AGB code mee (naast Amphia patient nummer)).

8 Pagina 8/10 Bijlage 1: POC beslisdocument (Jelmer Kranenburg) Bijlage 2: Infrastructuur ontwerp (Edwin Groenewegen) Bijlage 3: Publiceren van gegevens aan externen (Edwin Groenewegen) Bijlage 4: Beschrijving van de claimbased authenticatie In onderstaande figuur 3 wordt het proces van claimbased authenticatie (uit bijlage 3) beschreven. Vanuit Epic wordt een tijdelijke AD (SQL database) opgebouwd met 16 data elementen per patiënt (Zie 1.3). Deze patiënten zijn niet bekend in de Amphia AD. De externe zorgverleners hoeven niet bekend te zijn in de Amphia AD. Meddex doet de identificatie/autorisatie van de patiënten, die aanmelden bij het patiënt portal. Ook doet Meddex de identificatie/autorisatie van de zorgverleners die aanmelden bij het patiënt portaal. Als de patiënt verder wil naar Mychart, dan wordt door Meddex een SAML token (met BSN nummer) gestuurd naar Amphia. Deze wordt gecontroleerd door de Firewall en gaat daarna door naar de UAG. De UAG (uitgebreid met ADFS server) checkt het SAML token (BSN patient): Als BSN patiënt in tijdelijke AD (patient) dan toegang Mychart OK. Als een externe zorgverlener verder wil naar Carelink, dan wordt door Meddex een SAML token (met BSN patiënt en AGB code zorgverlener) gestuurd naar Amphia. Deze wordt gecontroleerd door de Firewall en gaat daarna door naar de UAG. De UAG (uitgebreid met ADFS server) checkt het SAML token (BSN patient): Als BSN patiënt in tijdelijke AD (patient) dan toegang tot Carelink OK. Er wordt dus geen verificatie gedaan van de AGB code van de zorgverlener. Door de UAG/Federation server/radius server vindt een verrijking plaats van het SAML token (d.w.z. het Amphia patientnummer wordt meegenomen uit de tijdelijke AD ) op basis waarvan URL s kunnen worden opgesteld. Als toegang Mychart OK dan wordt een URL geopend naar Mychart (met Amphia patientnummer). Als toegang Carelink OK dan wordt een URL geopend naar Carelink (met Amphia patientnummer en AGB code zorgverlener).

9 Pagina 9/10 In figuur 3 wordt onderscheid gemaakt tussen productie (P) en testomgeving (T) voor - Mychart/Carelink en de onderliggende Epic database - Meddex - XDS De UAG, de ADFS server, de SQL database ( tijdelijke AD ) en de Meddex extractie programmatuur zijn enkelvoudig uitgevoerd. Dat betekent dat dit eerst wordt gebruikt in de T-omgeving en daarna wordt overgezet naar de P-omgeving. Amphia Applicatie Authenticatie Meddex Applicatie XDS registry Software lokaal Software Software Mychart / Carelin Mychart / Carelin Meddex P Meddex T XDS P XDS T UAG Epic DB P Epic DB T ADFS Server SQL databas e Meddex extract ie Figuur 3: Functionele weergave van claim based authenticatie

10 Pagina 10/10 In de uitwerking door Patrick Koevoets Brainforce van de UAG functie wordt een Microsoft Federation server toegevoegd die de communicatie verzorgt van de UAG naar de tijdelijke AD (SQL database). Hieronder is een beschrijving van het complete federation proces voor MyChart/ Carelink ( punt 1 t/m 4 kan afwijken dit is volgens het officiële federation proces) 1) De gebruiker gaat naar MyChart/CareLink 2) De gebruiker komt uit op de UAG server. 3) De UAG server ziet dat de gebruiker nog niet gevalideerd doormiddel van SAML en stuurt de gebruiker naar de federation Server van Amphia. 4) De federation server stuurt de gebruiker naar de Meddex federation server. 5) De gebruiker authentiseert en krijgt een SAML token van de Meddex federation server. 6) De Meddex federation server stuurt de gebruiker met het SAML token terug naar de federation server van Amphia. 7) De federation server van Amphia valideert de token. 8) De federation server verrijkt de SAML token met informatie uit de bron systemen (SQL server) van Amphia 9) De federation server van Amphia stuurt de gebruiker met de aangepast SAML token terug naar de UAG server. 10) De UAG server ziet dat de gebruiker een token heeft en accepteert de aangepast SAML token. 11) De SAML token wordt gelezen door transformatie service en vertaalt deze naar een formaat voor de applicatie 12) De gebruiker wordt automatisch door gestuurd naar de applicatie en krijgt toegang. Bovenstaande stappenplan gaat uit van onderstaande componenten aan Amphia zijde: Verrijking gegevens (SQL/AD) Federation Server (ADFS) Custom ruleset voor verrijking van gegevens binnen federation server. UAG Server met meerdere portals (federation en applicatie(s)) Script voor post validatie of een SAML token vertaal service.

UPZuid presentatie IHE Nederland 14 november 2014. Ulco Woudstra Manager stichting UPZuid

UPZuid presentatie IHE Nederland 14 november 2014. Ulco Woudstra Manager stichting UPZuid UPZuid presentatie IHE Nederland 14 november 2014 Ulco Woudstra Manager stichting UPZuid Overzicht presentatie Historie Huidige situatie Resultaten en leerpunten Huidige ontwikkelingen bij UPZuid deelnemers

Nadere informatie

Eventjes iets uitwisselen. Maar dan begint het pas,.

Eventjes iets uitwisselen. Maar dan begint het pas,. Eventjes iets uitwisselen Maar dan begint het pas,. Regionale Uitwisseling Patiëntgegevens Zuid (RUPZ) Tijdens deze presentatie worden de resultaten gepresenteerd van het opzetten van een XDS register

Nadere informatie

Presentatie UPZUID. T.b.v. Stichting Gerrit. 11 februari 2016 ULCO WOUDSTRA

Presentatie UPZUID. T.b.v. Stichting Gerrit. 11 februari 2016 ULCO WOUDSTRA Presentatie UPZUID T.b.v. Stichting Gerrit 11 februari 2016 ULCO WOUDSTRA Overzicht presentatie UPzuid Doelstelling UPZuid Wat is IHE/XDS Organisatie UPZuid Huidige status en use-cases Techniek Informatiebeveiliging

Nadere informatie

Functioneel ontwerp. Omgevingsloket online. Koppeling met GBA

Functioneel ontwerp. Omgevingsloket online. Koppeling met GBA Functioneel ontwerp Omgevingsloket online Koppeling met GBA Juli 2014 Release 2.10 Pagina 1 van 18 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Identificatie 3 1.2 Randvoorwaarden, uitgangspunten en referenties 3 2

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

PROCEDURE : GEBRUIKER. Auteur André Staquet Andere auteurs Versie 0.1.b Update 7/09/2005 Naam Functie Datum Herzien door Goedgekeurd door

PROCEDURE : GEBRUIKER. Auteur André Staquet Andere auteurs Versie 0.1.b Update 7/09/2005 Naam Functie Datum Herzien door Goedgekeurd door PROCEDURE : GEBRUIKER Auteur André Staquet Andere auteurs Update 7/09/2005 Naam Functie Datum Herzien door Goedgekeurd door Directoraat-Generaal Dienstenbeheer 23/06/2005 1 MEDEWERKERS Naam Delphine Duprez

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Bart Hoenderboom (Hoenderboom@nictiz.nl) IT Architect Servicecentrum Zorgcommunicatie 22-11-2012. AORTA 2012 Zorg voor Continuïteit

Bart Hoenderboom (Hoenderboom@nictiz.nl) IT Architect Servicecentrum Zorgcommunicatie 22-11-2012. AORTA 2012 Zorg voor Continuïteit Bart Hoenderboom (Hoenderboom@nictiz.nl) IT Architect Servicecentrum Zorgcommunicatie 22-11-2012 AORTA 2012 Zorg voor Continuïteit Inhoud AORTA 2012 Centrale Opt-In Generieke Berichtenstructuur IHE XDS

Nadere informatie

Technische implementatie De infrastructuur rondom Transit kent de volgende rollen:

Technische implementatie De infrastructuur rondom Transit kent de volgende rollen: Transit Herkent u het? Steeds dezelfde uitdagingen in migratieprojecten; meerdere variabelen, in verschillende stadia en in een blijvend veranderende omgeving, managen. Grote hoeveelheden gegevens over

Nadere informatie

Snelle installatiegids voor Symbian

Snelle installatiegids voor Symbian Snelle installatiegids voor Symbian Versie 1.0 Inhoudsopgave 1. WELKOM BIJ MOBIDM... 2 2. INSTALLATIE VAN DE AFARIA VOOR SYMBIAN... 3 2.1. SOFTWARE INSTALLEREN... 3 3. BEVEILIGING... 6 4. NIEUWE APPLICATIES...

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Vooraf 5 1.2 Wat is Mijn.PvdA.nl? 5 1.3 Inloggen op Mijn.PvdA.nl 5

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN AANVRAAG EN INSTALLATIE CPA Datum laatste wijziging 11 september 2018 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inhoudsopgave 1. Wat is een CPA?... 3 2. Standaard CPA

Nadere informatie

Patiënten handleiding

Patiënten handleiding Patiënten handleiding Met deze handleiding helpen wij u op weg bij het gebruik van het gezondheidsportaal Ondiep. Diensten die wij met dit portaal aanbieden zijn: 1. rechtstreeks een afspraak maken in

Nadere informatie

Handleiding Zorgaanbieder module

Handleiding Zorgaanbieder module Handleiding Zorgaanbieder module De oplossing voor het berichtenverkeer in de Jeugd wet. Eenvoudig en simpel voor iedere zorgaanbieder Versie: 1.3 Auteur: Zorgverkeer B.V. Datum: Februari 2017 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Proware Cloud Webbuilder Versie 2.30

Proware Cloud Webbuilder Versie 2.30 Proware Cloud Webbuilder Versie 2.30 Laatste update: 02-12-2013 Inhoudsopgave Het principe van open login... 3 Functie- en procedurebeschrijving... 5 Loginfunctie... 5 Bevestigingsfunctie... 5 Demobestanden...

Nadere informatie

Handleiding. Maart Versie 1.2. Handleiding NCDR Pacemaker & ICD Registratie Maart 2016, versie 1.2.

Handleiding. Maart Versie 1.2. Handleiding NCDR Pacemaker & ICD Registratie Maart 2016, versie 1.2. Handleiding Maart 2016 Versie 1.2. 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Internet Browsers... 4 2. Inloggen... 4 2.1. Inlog in applicatie en Zorg TTP... 4 2.2. Token... 5 3. Home... 6 4. Patiënt... 7 4.1.

Nadere informatie

Single Sign-On in ZIVVER met Microsoft ADFS

Single Sign-On in ZIVVER met Microsoft ADFS Single Sign-On in ZIVVER met Microsoft ADFS Versie: 2.3 Datum: 11 oktober 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Wat heb je nodig?... 3 3. SSO instellen

Nadere informatie

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Contents Inleiding...1 Wanneer is het gebruik van de webservice nodig?...2 Welke stappen dienen uitgevoerd te worden om de webservice

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 8 april 2015 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Perinataal SchakelPunt

Perinataal SchakelPunt Perinataal SchakelPunt Versie: 0.3 Perinataal SchakelPunt Huidige situatie en achtergrond Bij de zorgverlening rond de zwangerschap zijn veel verschillende professionals betrokken en vindt er regelmatig

Nadere informatie

ZN Handleiding GERRIT token gebruik

ZN Handleiding GERRIT token gebruik ZN Handleiding GERRIT token gebruik Informatiedomein: ZN Handleiding GERRIT token gebruik Status: Productie Versie: V03.00 Publicatie datum: 1-2-2017 Auteur: Daniël Nederpel Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Functioneel ontwerp. Omgevingsloket online. Koppeling met GBA

Functioneel ontwerp. Omgevingsloket online. Koppeling met GBA Functioneel ontwerp Omgevingsloket online Koppeling met GBA Februari 2018 Release 2.13.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Identificatie 3 1.2 Randvoorwaarden, uitgangspunten en referenties 3 1.3 Revisiehistorie

Nadere informatie

Incura Handleiding 2-factor authenticatie (2FA)

Incura Handleiding 2-factor authenticatie (2FA) Incura Handleiding 2-factor authenticatie (2FA) Incura Spaarndamseweg 90 2021 CB Haarlem 088-946 22 73 info@incura.nl www.incura.nl KvK 34183168 Incura is een product van WinBase Software en Adviezen BV

Nadere informatie

Ontsluiten iprova via Internet Voorbeeld methoden

Ontsluiten iprova via Internet Voorbeeld methoden Ontsluiten iprova via Internet Voorbeeld methoden 12-12-2016 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Algemene aandachtspunten... 4 3 Voorbeeld methoden... 6 3.1 Ontsluiten via een (bestaande) telewerken oplossing

Nadere informatie

Handleiding QRNS Quality Registry Neuro Surgery

Handleiding QRNS Quality Registry Neuro Surgery Handleiding QRNS Quality Registry Neuro Surgery Servicedesk QRNS: servicedesk-qrns@sivz.nl Telefoon: 030 63 58 246 (tussen 09.00 en 16.30 uur) Aanmelden en inloggen Op de website www.qrns.nl onder documenten

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1

Nadere informatie

Single Sign-On in ZIVVER met Microsoft ADFS

Single Sign-On in ZIVVER met Microsoft ADFS Single Sign-On in ZIVVER met Microsoft ADFS Versie: 2.4 Datum: 16 april 2018 support@zivver.com www.zivver.com Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Wat heb je nodig?... 3 3. SSO instellen

Nadere informatie

Handleiding. Mei 2015. Versie 1.1. Handleiding NCDR Pacemaker & ICD Registratie - Mei 2015, versie 1.1.

Handleiding. Mei 2015. Versie 1.1. Handleiding NCDR Pacemaker & ICD Registratie - Mei 2015, versie 1.1. Handleiding Mei 2015 Versie 1.1. 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Internet Browsers... 4 2. Inloggen... 4 2.1. Inlog in applicatie en Zorg TTP... 4 2.2. Token... 5 3. Home... 6 4. Patiënt... 7 4.1. Patient

Nadere informatie

Advies invoering patiënttoestemming en BPPC voor de Beelden Documentenservice Regio Rijnmond

Advies invoering patiënttoestemming en BPPC voor de Beelden Documentenservice Regio Rijnmond Advies invoering patiënttoestemming en BPPC voor de Beelden Documentenservice Regio Rijnmond Aanleiding Zorginstellingen in de regio Rijnmond willen medische patiëntgegevens uitwisselen via de Beeld- en

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor toegang tot Gasport

Gebruikershandleiding voor toegang tot Gasport Gebruikershandleiding voor toegang tot Gasport 1. Inleiding In deze handleiding staat beschreven hoe u kunt inloggen op de GTS webapplicatie Gasport via Multi-Factor Authentication (MFA). Voordat u kunt

Nadere informatie

Single Sign On. voor. Residentie.net en Denhaag.nl

Single Sign On. voor. Residentie.net en Denhaag.nl Single Sign On voor Residentie.net en Denhaag.nl Omschrijving : -- Opgesteld door : Leon Kuunders Referentie : -- Datum : 30 augustus 2003 Versie : 0.31 (draft) Versiebeheer Versie Datum Auteur Wijziging

Nadere informatie

Single Sign-On in ZIVVER met Microsoft Azure AD

Single Sign-On in ZIVVER met Microsoft Azure AD Single Sign-On in ZIVVER met Microsoft Azure AD Versie: 1.2 Datum: 21 maart 2018 support@zivver.com www.zivver.com Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Wat heb je nodig?... 3 3. SSO instellen

Nadere informatie

Handleiding applicatiebeheer BNG Bank

Handleiding applicatiebeheer BNG Bank Handleiding applicatiebeheer BNG Bank www.bngbank.nl BNG Bank: (keuze Bankieren-Betalingsverkeer) Downloaden formulieren FAQ s Technische beschrijvingen Contactgegevens BNG Bank Afdeling Klantenservice

Nadere informatie

Topigs Norsvin Self Service

Topigs Norsvin Self Service Topigs Norsvin Self Service Inhoudsopgave Topigs Norsvin Self Service... 1 Wat kan ik doen met de Topigs Norsvin Self Service portal?... 2 Verificatiecode... 3 Verificatiecode via een mobiele authenticator

Nadere informatie

Handleiding QRNS Quality Registry Neuro Surgery

Handleiding QRNS Quality Registry Neuro Surgery Handleiding QRNS Quality Registry Neuro Surgery Servicedesk QRNS: servicedesk-qrns@sivz.nl Telefoon: 030 63 58 246 (tussen 09.00 en 16.30 uur) Aanmelden en inloggen Op de website www.qrns.nl onder documenten

Nadere informatie

In dit Privacy Statement komen de volgende onderwerpen aan de orde:

In dit Privacy Statement komen de volgende onderwerpen aan de orde: PRIVACY STATEMENT TEGEMA Tegema verzamelt in het kader van haar dienstverlening gegevens over geïdentificeerde of identificeerbare personen (hierna: Persoonsgegevens ). We vinden het belangrijk dat u weet

Nadere informatie

DM WEB PORTAAL Functionele handleiding 2-factor authenticatie Gebruikers. MediSoft. Versie

DM WEB PORTAAL Functionele handleiding 2-factor authenticatie Gebruikers. MediSoft. Versie DM WEB PORTAAL 2-factor authenticatie Gebruikers Versie 01.06 22-09-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1. 2-factor authenticatie via SMS... 2 1.2. Versiehistorie... 2 2. Werking... 3 2.1. Inloggen

Nadere informatie

Koppeling Profit <> CRM Connectors

Koppeling Profit <> CRM Connectors Koppeling Profit CRM Connectors Documizers B.V. Amsterdam Documenttoelichting Dit is de technische beschrijving van deze geregistreerde partnerkoppeling. Dit document beschrijft de standaard van de

Nadere informatie

Topigs Norsvin Self Service

Topigs Norsvin Self Service Topigs Norsvin Self Service Inhoudsopgave Topigs Norsvin Self Service... 1 Wat kan ik doen met de Topigs Norsvin Self Service portal?... 2 Verificatiecode... 3 Verificatiecode via een mobiele authenticator

Nadere informatie

1. Vanuit welke locatie moet er gewerkt kunnen worden: - vaste werkplek ja / nee - mobiele werkplek ja / nee - vanuit huis ja / nee

1. Vanuit welke locatie moet er gewerkt kunnen worden: - vaste werkplek ja / nee - mobiele werkplek ja / nee - vanuit huis ja / nee Vragenlijst 1: INVENTARISATIE GEBRUIKERSEISEN Algemene gegevens - Ik ben werkzaam bij: - GGD Fryslân ja / nee - GGD Groningen ja / nee - GGD Drenthe ja / nee - Ik ben in functie bij de GGD als: - Administratieve

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 17 juli 2013 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal

Gebruikershandleiding Cliëntportaal Gebruikershandleiding Cliëntportaal Augustus 2017, versie 1.0 Inhoudsopgave 1. Inloggen in het Cliëntportaal... 2 1.1 Inloggen... 3 1.2 Accepteren van een uitnodiging... 4 1.3 Wachtwoord vergeten?... 4

Nadere informatie

Gebruik Self-service applicatie

Gebruik Self-service applicatie Gebruik Self-service applicatie Algemene informatie Met de applicatie Self-service heeft u de mogelijkheid om zelf diverse beheertaken uit te voeren voor uw relatie. Aan de hand van o.a. de hoeveelheid

Nadere informatie

Handleiding - Nieuwe werkomgeving (medewerkers)

Handleiding - Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Handleiding - Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Onderwerp : Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Datum : Januari 2014 Versie : 1.0 Auteur(s) Organisatie : Team Functioneel Applicatiebeheer : IT-Workz Dit

Nadere informatie

Whitepaper. Privacybescherming en uitwisseling van medische informatie

Whitepaper. Privacybescherming en uitwisseling van medische informatie Whitepaper Privacybescherming en uitwisseling van medische informatie Inhoud 3 5 6 7 8 9 Privacybescherming en uitwisseling van medische informatie, een spanningsveld? Wie wil er bij mijn informatie? Wie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal

Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal Versie 2.4 oktober 2017 Inloggen op het cliëntportaal Ga naar de website www.brabantzorg.eu en klik op de knop Direct inloggen cliëntportaal. U krijgt het

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING UPLOADEN RESPONDENTEN FARMACIE

GEBRUIKERSHANDLEIDING UPLOADEN RESPONDENTEN FARMACIE GEBRUIKERSHANDLEIDING UPLOADEN RESPONDENTEN FARMACIE V31-03-14 Uploaden respondentenbestand in Excel via de portal In dit document wordt het gebruik van de portal uitgelegd waarmee u beveiligd uw respondent

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Verwijsportaal Protonencentrum zonder SMS authenticatie. Versie december 2017 AR

Gebruikershandleiding Verwijsportaal Protonencentrum zonder SMS authenticatie. Versie december 2017 AR Gebruikershandleiding Verwijsportaal Protonencentrum zonder SMS authenticatie Versie 01.01 december 2017 AR Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Verwijzende Radiotherapie instelling... 4 2.1 Login procedure verwijsportaal

Nadere informatie

ZN Handleiding GERRIT token gebruik

ZN Handleiding GERRIT token gebruik ZN Handleiding GERRIT token gebruik Informatiedomein: ZN Handleiding GERRIT token gebruik Status: Productie Versie: V01.00 Publicatie datum: 1-4-2016 Auteur: Daniël Nederpel Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding Inloggen met SSL VPN

Handleiding Inloggen met SSL VPN Handleiding Inloggen met SSL VPN Beveiligd verbinding maken met het bedrijfsnetwerk via de Desktop Portal Versie: 24 april 2012 Handleiding SSL-VPN Pagina 1 van 10 Inleiding SSL VPN is een technologie

Nadere informatie

LinkedIn handleiding

LinkedIn handleiding LinkedIn handleiding Inhoud 3 Aanmelden en inloggen 4 Instellingen 6 Profielfoto 7 Algemene gegevens 8 Uw Public Profile 10 Summary (Samenvatting) 11 Experience 13 Skills & Endorsements 15 Additional info

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Versie 1 september 2016 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Cliëntportaal TMZ... 4 3. Voorbeeld Cliëntportaal TMZ... 7 4. Mijn afspraken... 8 5. Mijn Dossier...

Nadere informatie

Enterprise SSO Manager (E-SSOM) Security Model

Enterprise SSO Manager (E-SSOM) Security Model Enterprise SSO Manager (E-SSOM) Security Model INHOUD Over Tools4ever...3 Enterprise Single Sign On Manager (E-SSOM)...3 Security Architectuur E-SSOM...4 OVER TOOLS4EVER Tools4ever biedt sinds 2004 een

Nadere informatie

DOCUMENTATIE donatiemodule koppeling

DOCUMENTATIE donatiemodule koppeling DOCUMENTATIE donatiemodule koppeling Stichting GeefGratis Documentatie koppeling GeefGratis donatiemodule v1.02 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 Inleiding... 3 Versiebeheer... 3 1. POST service

Nadere informatie

Toegang Educatieve ICT Systemen

Toegang Educatieve ICT Systemen Kenmerk: ICT20070612-03444 Datum: 12 juni 2007 Toegang Educatieve ICT Systemen Beste deelnemer, In de bijgaande brief ontvang je je gebruikersnaam en wachtwoord. Deze heb je nodig om gebruik te kunnen

Nadere informatie

Perinatal Web Based dossier & ICT Geboortezorg. Informatie- en Q&A bijeenkomst Gouda, vrijdag 16 september 2016

Perinatal Web Based dossier & ICT Geboortezorg. Informatie- en Q&A bijeenkomst Gouda, vrijdag 16 september 2016 Perinatal Web Based dossier & ICT Geboortezorg Informatie- en Q&A bijeenkomst Gouda, vrijdag 16 september 2016 Van EPD Symposium 17 september 2015 naar Status PWD Geboortezorg 16 september 2016 Onderwerpen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden van gegevens voor Qualiview

GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden van gegevens voor Qualiview GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden van gegevens voor Qualiview Inhoudsopgave 1. Gebruik Excel upload... 3 1.1 Stap 1: Excel bestand vullen... 3 1.2 Stap 2: Benodigde gebruikersgegevens... 4 1.2.1 Eenmalig

Nadere informatie

Handleiding Pacemaker/ ICD

Handleiding Pacemaker/ ICD Handleiding Pacemaker/ ICD Versie Datum aanpassing Naam 1.3 April 2017 S. Mobaser 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Internet Browsers... 4 2. Inloggen... 4 2.1. Username en wachtwoord NCDR en ZorgTTP...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden Excel bestand

GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden Excel bestand GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden Excel bestand Uitleg Excelbestand uploaden - Handmatig aanmelden patiënten In dit document wordt het gebruik van Qualiview uitgelegd. Omdat u gebruik maakt van software waarmee

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

ZN Handleiding GERRIT token gebruik

ZN Handleiding GERRIT token gebruik ZN Handleiding GERRIT token gebruik Informatiedomein: ZN Handleiding GERRIT token gebruik Status: Acceptatie Versie: V02.00 Publicatie datum: 18-1-2017 Auteur: Daniël Nederpel Wijziging historie Datum

Nadere informatie

1. Wat heb je nodig? Hoe werkt het? Multifactor authenticatie Verbinding maken... 2

1. Wat heb je nodig? Hoe werkt het? Multifactor authenticatie Verbinding maken... 2 Handleiding thuiswerken bij de Gemeente Meppel. Inhoudsopgave 1. Wat heb je nodig?... 2 2. Hoe werkt het?... 2 2.1 Multifactor authenticatie... 2 2.2 Verbinding maken... 2 3. Starten: installatie van ConnectMeppelSetup.exe...

Nadere informatie

Handleiding THI. Versie Datum aanpassing Naam 1.0 Maart 2017 S. Klijzing

Handleiding THI. Versie Datum aanpassing Naam 1.0 Maart 2017 S. Klijzing Handleiding THI Versie Datum aanpassing Naam 1.0 Maart 2017 S. Klijzing Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Internet browsers... 4 2. Inloggen... 4 2.1 Username en wachtwoord NCDR en ZorgTTP... 4 2.2 Token...

Nadere informatie

Patiëntenhandleiding Gezondheidscentrum De Bilt

Patiëntenhandleiding Gezondheidscentrum De Bilt Patiëntenhandleiding Gezondheidscentrum De Bilt Met deze handleiding helpen wij u op weg bij het gebruik van het gezondheidsportaal GHC De Bilt. Diensten die wij met GHC De Bilt aanbieden zijn: 1. rechtstreeks

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Cliëntportaal

Gebruikershandleiding. Cliëntportaal Cliëntportaal Versie 2.0 februari 2017 Inloggen op het cliëntportaal Ga naar de website www.mijnsevagram.nl Klik op de knop Cliënten Login. U krijgt nu het volgende scherm te zien. Vul bij het eerste veld

Nadere informatie

Handleiding voor beheerders

Handleiding voor beheerders December 2015 Postbus 19196 3001 BD Rotterdam Bezoekadres Kruisplein 25 3014 DB Rotterdam T 010-2066556 F 010 2130384 info@kennisid.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 1.1 Wat is... 1 1.2 Wat is een profiel...

Nadere informatie

myevent EVENTSOFT EVENT & FESTIVAL SOFTWARE VOOR CREW EN GASTEN REGISTRATIE EVENTSOFT T: +31 (0)6 23 1110 67 E: info@eventsoft.nl W: www.eventsoft.

myevent EVENTSOFT EVENT & FESTIVAL SOFTWARE VOOR CREW EN GASTEN REGISTRATIE EVENTSOFT T: +31 (0)6 23 1110 67 E: info@eventsoft.nl W: www.eventsoft. myevent EVENT & FESTIVAL SOFTWARE VOOR CREW EN GASTEN REGISTRATIE EVENTSOFT EVENT MANAGEMENT SOFTWARE Registratie van vrijwilligers, gasten, pers, artiesten inclusief uitgifte module. POLSBAND-DB Zelf

Nadere informatie

Keurmerk Fysiotherapie

Keurmerk Fysiotherapie Keurmerk Fysiotherapie KEURMERK FYSIOTHERAPIE Vanaf versie 7.0.0.0 van G2 is het mogelijk om de aanlevering te doen aan de (onderdeel van Keurmerk Fysiotherapie). Deze aanlevering bestaat uit gegevens

Nadere informatie

Handleiding Mijn Websign

Handleiding Mijn Websign Handleiding Mijn Websign Gemnet BV Postbus 19535 2500 CM Den Haag Tel: 070-3436900 www.gemnet.nl info@gemnet.nl Versie 1.1, augustus 2011 Handleiding Mijn WebSign Document nummer 1.1 Augustus 2011 Handleiding

Nadere informatie

Zonder deze kopieën kunnen wij uw inschrijving niet in behandeling nemen.

Zonder deze kopieën kunnen wij uw inschrijving niet in behandeling nemen. Geachte heer, mevrouw, U wilt zich inschrijven als patiënt bij Huisartsenpraktijk Blaak. Wilt u bijgaande formulieren invullen en persoonlijk bij ons inleveren, tezamen met een kopie van uw identiteitsbewijs

Nadere informatie

Handleiding Telewerken Zorggroep Noorderbreedte

Handleiding Telewerken Zorggroep Noorderbreedte Handleiding Telewerken Zorggroep Noorderbreedte V2.2 Deze handleiding is ook te downloaden van http://portaldownload.znb.nl Versiebeheer Nov. 2006 versie 1.0 April 2007 versie 1.1 Toegevoegd: SMS token

Nadere informatie

Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur

Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur B e w e e g k u u r L S A Handleiding 5 mei 2011 B e w e e g k u u r L S A 2 1 Inleiding: Deze handleiding geeft informatie over het verkrijgen

Nadere informatie

Vasco tokens Handleiding portaal en VPN toegang Windows

Vasco tokens Handleiding portaal en VPN toegang Windows Vasco tokens Handleiding GERRIT@ccess portaal en VPN toegang Windows Auteur: D.L. Nederpel Datum: 03-01-2014 Versie: 1.6 Document: Handleiding toegang tot GERRIT@ccess portaal en VPN via Cisco AnyConnect

Nadere informatie

Handleiding Selfservice Password Reset Portal

Handleiding Selfservice Password Reset Portal Handleiding Selfservice Password Reset Portal Eigenaar OGD Datum* 08-05-2019 Datum 02-07-2019 Versie 1.1 Met behulp van de Selfservice Password Reset Portal kun je zelf je Citrix wachtwoord resetten als

Nadere informatie

INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR

INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR HANDLEIDING INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR 0 0 HANDLEIDING INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR HANDLEIDING datum: 10-08-2018 1 Inleiding... 1 2

Nadere informatie

Outlookkoppeling installeren

Outlookkoppeling installeren Outlookkoppeling installeren Voordat u de koppeling kunt installeren, moet outlook afgesloten zijn. Stappenplan Controleer of het bestand VbaProject.OTM aanwezig is. (zie 3.2) Controleer of de map X:\RADAR\PARAMETERS\

Nadere informatie

Deze handleiding beschrijft hoe u kunt inloggen middels http://remote.ggnet.nl vanaf een locatie buiten GGNet.

Deze handleiding beschrijft hoe u kunt inloggen middels http://remote.ggnet.nl vanaf een locatie buiten GGNet. Handleiding inloggen http://remote.ggnet.nl Deze handleiding beschrijft hoe u kunt inloggen middels http://remote.ggnet.nl vanaf een locatie buiten GGNet. Inhoudsopgave: 2 Inlogprocedure 7 Bijlagen 7 Bijlage

Nadere informatie

Portal Handleiding voor de gebruiker 4.8

Portal Handleiding voor de gebruiker 4.8 Portal Handleiding voor de gebruiker 4.8 Deze handleiding beschrijft op gebruikersniveau de basisfuncties van de portal. Version: x.x MOBIDM Gebruikershandleiding Pagina 1 Index Introductie 2 Help-bestanden

Nadere informatie

Twee-factor-authenticatie (2FA)

Twee-factor-authenticatie (2FA) Twee-factor-authenticatie (2FA) Inleiding Als u via een wachtwoord inlogt op het portal, dan is het mogelijk uw account extra te beveiligen door twee-factor-authenticatie te koppelen. Twee-factor-authenticatie,

Nadere informatie

Handleiding VIPLive - Ketenzorg. Ketenpartner: Diëtist. Datum juni 2018 Calculus Software. Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Pagina 1 van 22

Handleiding VIPLive - Ketenzorg. Ketenpartner: Diëtist. Datum juni 2018 Calculus Software. Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Pagina 1 van 22 Handleiding VIPLive - Ketenzorg Ketenpartner: Diëtist Datum juni 2018 Auteur Calculus Software Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Pagina 1 van 22 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Contact met Calculus...

Nadere informatie

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Veel bedrijven maken of overwegen een transitie naar de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP)

Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) Gebruikershandleiding depothouder 2.0.docx 29-12-14 1 van 16 Inleiding Het ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) is een internetapplicatie waarmee

Nadere informatie

UWV Security SSD Instructies

UWV Security SSD Instructies UWV Security SSD Instructies BESTEMD VOOR : Patrick van Grevenbroek AUTEUR(S) : Gabriele Biondo / T. Uding (vertaling) VERSIE : 1.0 DATUM : 20-03-2014 HISTORIE Datum Auteur(s) Omschrijving 20/03/2014 Gabriele

Nadere informatie

Online. Handleiding gebruiker. Online by Bizon Software Pagina 1 van 8

Online. Handleiding gebruiker. Online by Bizon Software Pagina 1 van 8 Online Handleiding gebruiker Online by Bizon Software Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Online... 4 2.1 Browsers... 4 2.2 Aanmelden - Afmelden... 4 2.3 Basisscherm... 4 2.4 Functie omschrijving...

Nadere informatie

gravita PSUR-C conversie en import van relaties in PSU Relatiebeheer Algemeen

gravita PSUR-C conversie en import van relaties in PSU Relatiebeheer Algemeen gravita PSUR-C conversie en import van relaties in PSU Relatiebeheer Algemeen Het converteren van adres- en andere relatiegegevens in PSU Relatiebeheer, en wat dat betreft elke koppeling tussen verschillende

Nadere informatie

Algemene handleiding voor de het signaleren in de verwijsindex Fryslân

Algemene handleiding voor de het signaleren in de verwijsindex Fryslân Algemene handleiding voor de het signaleren in de verwijsindex Fryslân Inhoudsopgave 1. Waar kunt u ViF ZiZeO vinden 2. Aanmelden / inloggen / verificatie 3 Menu 4 Zoeken 5 Resultaat zoeken en Signaleren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding versie: 18 maart 2013 Multrix Desktop Portal Toegang tot uw applicaties via het internet Handleiding Multrix Desktop Portal - NED Pagina 1 van 12 Inleiding Dit document biedt u een

Nadere informatie

Handleiding online publiceren agenda Visual Rental Dynamics

Handleiding online publiceren agenda Visual Rental Dynamics Handleiding online publiceren agenda Visual Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 28 juni 2018 1. Inleiding In versie 3.2.12 van Visual Rental Dynamics is de mogelijkheid toegevoegd om de inhoud van het planbord

Nadere informatie

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V.

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. Uitgave : 1.0 KORTE OMSCHRIJVING In dit document wordt beschreven hoe u gebruik kunt maken van de SMTP dienst van Bedrijvenweb Nederland B.V. om e-mail

Nadere informatie

Verwijsoplossingen op juridische hoofdlijnen

Verwijsoplossingen op juridische hoofdlijnen Verwijsoplossingen op juridische hoofdlijnen Om tot een selectie relevante implicaties van wet- en regelgeving op de ICT architecturen te komen, is eerst een inventarisatie en overzicht gemaakt 1. Inventarisatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave 2012S.1.0

Inhoudsopgave 2012S.1.0 Inhoudsopgave Activeren Efficy toolbar in Office 2007/2010... 2 Outlook 2007/2010... 2 Word/Excel 2007/2010... 4 Aangepast niveau - vertrouwde websites... 6 Compatibiliteitsweergave voor IE10... 8 Outlook

Nadere informatie