KAMEROEN IKILIWINDI. Periode: 15 december januari 2013 Leeftijd: 18+ Soort project: sociaal en bouwen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KAMEROEN IKILIWINDI. Periode: 15 december 2012 5 januari 2013 Leeftijd: 18+ Soort project: sociaal en bouwen"

Transcriptie

1 KAMEROEN IKILIWINDI Periode: 15 december januari 2013 Leeftijd: 18+ Soort project: sociaal en bouwen

2 Kameroen - Ikiliwindi Bouw mee aan zorg voor gehandicapte kinderen in Kameroen Aantal vrijwilligers We zoeken 6 vrijwilligers; 3 technische/bouwvrijwilligers en 3 sociale vrijwilligers met een achtergrond in de verpleegkunde, fystiotherapie, (ortho)pedagogiek of social work. Het project gaat door bij een groep van 4 of meer vrijwilligers. Project Sally Ebot vluchtte acht jaar geleden uit Kameroen en kwam in Nederland terecht. Zij was toen zwanger van een tweeling, en in Nederland kreeg zij twee zoons; Shawn (gezond) en Casey, die geboren is met een ernstige vorm van spina bifida. Ondanks zijn slechte prognose is Casey vrolijk, en gaat hij naar de basisschool. Als Casey in Kameroen was geboren, was hij al lang overleden doordat er voor gehandicapte kinderen in Kameroen vrijwel geen zorg is. Ouders weten zich geen raad met een gehandicapt kind en er ligt een taboe op. Er zijn geen medische voorzieningen, en als die er wel zijn hebben de ouders geen geld om een behandeling te betalen. In de regio Kumba waar Sally vandaan komt is een groot aantal gehandicapte kinderen. Om iets te kunnen betekenen voor de kinderen in haar moederland heeft Sally in samenwerking met Caroline Visser de Casey Troy Foundation opgericht. Met deze stichting probeert zij de omstandigheden waarin deze kinderen in Kameroen leven te verbeteren, ze de kans te geven om zich te ontwikkelen en hen de meest basale zorg te bieden. Sinds 2011 is er een tijdelijk verblijf opgericht waarin 6 kinderen en twee vrijwillige verzorgers hun intrek hebben genomen. Deze vrouwen ontfermen zich met hart en ziel over de kinderen, maar hebben weinig tot geen kennis van de beperkingen van de kinderen en kunnen daardoor maar weinig doen aan hun ontwikkeling. Daarnaast is er veel te doen aan het opknappen en uitbreiden van het verblijf. IBO-Nederland wil de Casey Troy Foundation graag ondersteunen. Dit is het eerste jaar dat IBOvrijwilligers zich op dit project gaan inzetten.

3 Werkzaamheden Er is zowel technisch/bouwwerk als sociaal werk te doen. Technische werkzaamheden: Maken van vlonders/plankiers zodat rolstoelen naar binnen /buiten kunnen Maken van werkbladen waarop de kinderen vanuit hun eigen (rol)stoel kunnen werken. Rolstoeltoegankelijk maken van terrein rondom Casey s Home Maken van kasten voor speelgoed/kinderen Eventuele opslagruimte voor rolstoelen maken zodat ze in de regentijd droog kunnen staan Aanleg van tuin inclusief kippenhok Opzet van afvalsplaats (niet alles zo maar rondom het terrein naar buiten gooien!) Zorgen voor verplaatsbaren bakken die naar de afvalplaats gebracht kunnen worden Afwerking binnen en buitenkant Casey s Home, kijken wat er nog noodzakelijk/ gewenst is, o.a. horren voor de ramen, kasten. Plaatsen van 2 vlaggenmasten voor Kameroense en Nederlandse vlaggen Sociale werkzaamheden/zorg: Sociale werkzaamheden vanuit het perspectief teach the teacher, dus het opleiden van de lokale verzorgers, waarbij we het erg belangrijk vinden dat je niet zozeer oplossingen komt brengen, maar gezamenlijk de mogelijkheden voor de lokale verzorgers vergroot. Samen met de lokale vrijwilligers/verzorgers van de Casey Assiociation de in juni 2012 gemaakte zorgplannen verder uitwerken en met hen de mogelijkheden bespreken, waarbij je rekening houdt met cultuurverschillen bij het ontwikkelen van activiteiten. Aangeven wat er noodzakelijk is aan medische zorg/materialen etc en kijken naar mogelijkheden voor aanschaf hiervan In kaart brengen voedingssituatie Samen met de lokale vrijwilligers In kaart brengen van de zorgvraag van de kinderen die nog thuis wonen Opzet van dagactiviteiten per kind. Kijken naar mogelijkheden ieder kind persoonlijk. Aangeven wat er voor materiaal nodig is Samen met de kinderen activiteiten ondernemen in overleg en samen met de vrijwilligers Belangrijk: ter plaatse alles op papier zetten en vastleggen wat er is afgesproken, tips, hoe het anders kan, e.d. zodat de verzorgers er mee aan de slag kunnen als de IBO-vrijwilligers er niet meer zijn.

4 Technische begeleiding: Richard Ebako (oom van Sally) Sociale begeleiding kinderen: Miss Florence Happy Algemeen projectleider: Clifford Antiro samen met Charles Tayo Verblijf Je verblijft in een simpel hotel in Kumba (Western Inn ongeveer 30 minuten met de auto van het project. Je slaapt hier in een tweepersoons kamer. Je krijgt dus een kamergenoot.) Telefoon: Ter plekke kan je een SIM kaart van MTN (of Orange) kopen en deze steeds opladen indien nodig. Met het bellen van *155# kan je je saldo opvragen. In Kameroen bellen mensen je vaak voor vrijwel niets. Of ze beepen je: over laten gaan in de hoop dat jij terug belt. Onbekenden vragen vaak direct je nummer. Geef die niet te snel af, vraag liever hun nummer (en trap er niet in ze ter plekke meteen te bellen om te controleren, want dan hebben ze jouw nr ook..) Internet: Cafe s zijn vaak traag, maar niet duur: 200 CFA/half uur. Meenemen (kijk ook even op de algemene informatie die apart wordt meegestuurd) - Lakenzak, - Creditcard (VISA bij ANWB) - Rugzak (een goede met een hoes tegen de regen en vakken aan de zijkant waar een fles water in past) - Buiktasje voor geld en paspoort - DEET - Muskietennet (een goede die geïmpregneerd is, het liefst met een ring) - Vitaminepillen - Malariapillen (evt. met een klein zakje/toilettasje dat je altijd meedraagt) - EHBO: O.R.S. tegen uitdroging, middel tegen diarree, paracetamol, pleisters, alcoholdoekjes, gaasjes, leukoplast tape, handschoenen, injectiespuiten (voor als je naar een ziekenhuis moet) (koorts)thermometer, evt. een breed spectrum antibioticum via de huisarts, iets tegen zonnebrand/brandwonden bijv. Calendulan emulsie. - Zonnebrand met hoge factor (30-50) - Handdesinfectiemiddel - Poncho - Hoofdlampje en extra batterijen en/of knijplamp - Luchtige kleding. Door de week heb je een T-shirt vd stichting aan dus moet je er alleen een broek bij hebben (alle lengtes kunnen gewoon). Neem in ieder geval 1 set kleding met lange mouwen, broekspijpen en sokken voor wanneer de zon onder gaat en muggen actief worden. Sandalen, slippers (ook voor onder de douche), 1 paar dichte schoenen (best een donkere kleur want het wordt snel vies) - Zonnebril en/of petje of hoedje - Oordopjes - Liga s of repen voor nood - Spelletjes (kaarten of mens erger je niet is erg leuk om met Afrikanen te kunnen doen) - Leesboek(en) - Gegevens van je verzekering en banknoodnummer enz.

5 Vrije tijd Natuur: - Korup National Park (ingang is bij Mundemba, ongeveer 4 uur van Kumba). Regenwoud met hele oude bomen en veel groen. Ook veel vogels die je vooral hoort. Bosolifanten en kleine aapjes zijn er wel, maar moeilijk te zien. - Mount Cameroon (in Buea: spreek uit Boja, ongeveer 1,5 uur van Kumba). Er is een zwembad bij het Chariott hotel. Het Capitol Residence hotel is redelijk duur, maar het is schoon en heeft warm water en goed eten. - Kratermeer bij Kumba in de buurt. Zee: - Limbe ( ong 2.30 uur reizen) Zwart strand vanwege vulkaangrond. Down beach en Seme beach zijn beiden mooi. Hotel Dallas Inn (beetje buiten het centrum, prima hotel). Nightclub aan zee en de Bamboo bar met live muziek zijn leuk. - Kribi (nog onder Douala dus ongeveer 5 a 6 uur reizen met overstap in Edea) : Lobe Falls/ boottochtje naar de Pygmeeën. Hotel La vie est belle ligt aan zee en kan je met onderhandelen voor / nacht krijgen. Daarnaast is Pal Beach, wat luxer nog en /nacht. Hotel Ilomba, bungalows aan zee ong CFA??? Geld pinnen lukte ons alleen in de Total (daar binnen was een CSB automaat). Taal Het project vindt plaats in het Engelstalig gedeelte van Kameroen. Bijzonderheden - Laat je bij aankomst door de coördinator/contactpersoon goed informeren over de "do's and don'ts" in het gebied. - Geldzaken: Let op dat pinnen in Kameroen lastig kan zijn. Informeer bij je eigen bank naar de mogelijkheden, maar neem sowieso contant geld mee (dollars of euro s). Western Union biedt wel mogelijkheden tot het ophalen van geld. Hiervoor dient iemand in Nederland geld naar Western Union over te maken. Reis Organiseer samen met de andere vrijwilligers de reis ruimschoots van tevoren zodat je samen aankomt. Je wordt van het vliegveld te Douala opgehaald. Voor dit project moet je: - De reis naar het project zelf regelen - een reisverzekering afsluiten die vrijwilligerswerk in het buitenland dekt, bijvoorbeeld via Joho Special Isis - bij de GGD naar je inentingen informeren - controleren of je paspoort nog lang genoeg geldig is - een visum hebben (80 euro voor maximaal een maand)

6 - lunch is niet inbegrepen bij de projectbijdrage. Je moet dus zelf elke dag in Kumba een broodje of fruit kopen en dat meenemen naar het project. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening en zijn dus niet bij de projectbijdrage inbegrepen. Voorbereiding Voor vertrek zal een voorbereidingsbijeenkomst worden georganiseerd. Je bent verplicht om hierbij aanwezig te zijn. Contactgegevens project Adres: Volgt na inschrijving. Organiserend IBO-kantoor: IBO-Nederland Wie te bellen bij ziekte/problemen op het project? Neem bij problemen op het project eerst contact op met de projectcoördinator ter plaatse en leg hem/haar de problemen voor. Komen jullie er niet uit? Bel dan het organiserend IBO-kantoor of IBO- Nederland. Bij ziekte of diefstal: neem eerst contact op met je verzekering. Mocht je terug naar Nederland vervoerd moeten worden, stel IBO-Nederland dan op de hoogte. Contact opnemen met het IBO-kantoor? Mocht er iets aan de hand zijn tijdens de reis, of op het project dat niet ter plekke kan worden opgelost, bel dan altijd eerst naar het vaste telefoonnummer van IBO-Nederland. Kantoor IBO-Nederland: woensdag) SOS-telefoon: +31-(0) (bereikbaar op kantooruren, behalve op +31- (0) (alleen gebruiken in nood/ spoedgevallen!)

7 Kaart

KAMEROEN IKILIWINDI. Leeftijd: 18+ Soort project: sociaal en bouwen

KAMEROEN IKILIWINDI. Leeftijd: 18+ Soort project: sociaal en bouwen KAMEROEN IKILIWINDI Leeftijd: 18+ Soort project: sociaal en bouwen 1 Kameroen - Ikiliwindi Bouw mee aan zorg voor gehandicapte kinderen in Kameroen Periode: In overleg. Mogelijke periodes zijn van januari

Nadere informatie

KAMEROEN IKILIWINDI. Leeftijd: 18+ Soort project: sociaal en bouwen

KAMEROEN IKILIWINDI. Leeftijd: 18+ Soort project: sociaal en bouwen KAMEROEN IKILIWINDI Leeftijd: 18+ Soort project: sociaal en bouwen 1 Kameroen - Ikiliwindi Bouw mee aan zorg voor gehandicapte kinderen in Kameroen Periode: In overleg. Mogelijke periodes zijn van januari

Nadere informatie

KAMEROEN IKILIWINDI. Leeftijd: 18+ Soort project: sociaal en bouwen

KAMEROEN IKILIWINDI. Leeftijd: 18+ Soort project: sociaal en bouwen KAMEROEN IKILIWINDI Leeftijd: 18+ Soort project: sociaal en bouwen 1 Kameroen - Ikiliwindi Bouw mee aan zorg voor gehandicapte kinderen in Kameroen Periode: In overleg. Projectmogelijkheden hele jaar behalve

Nadere informatie

KAMEROEN IKILIWINDI. Leeftijd: 18+ Soort project: sociaal en bouwen

KAMEROEN IKILIWINDI. Leeftijd: 18+ Soort project: sociaal en bouwen KAMEROEN IKILIWINDI Leeftijd: 18+ Soort project: sociaal en bouwen 1 Kameroen - Ikiliwindi Bouw mee aan zorg voor gehandicapte kinderen in Kameroen Periode: In overleg. Mogelijke periodes zijn van januari

Nadere informatie

NEPAL KATHMANDU VALLEI. Periode: 2012 en 2013 Leeftijd: 18+

NEPAL KATHMANDU VALLEI. Periode: 2012 en 2013 Leeftijd: 18+ NEPAL KATHMANDU VALLEI Periode: 2012 en 2013 Leeftijd: 18+ Children of the Universe Nepal Doel van het project In de heuvels rondom Kathmandu staat een weeshuis. In dit weeshuis wonen op dit moment 20

Nadere informatie

THAILAND BURIRAM. Periode: 2 juli- 29 juli augustus 28 augustus 2013 Soort project: bouwen en sociaal Leeftijd: jaar

THAILAND BURIRAM. Periode: 2 juli- 29 juli augustus 28 augustus 2013 Soort project: bouwen en sociaal Leeftijd: jaar THAILAND BURIRAM Periode: 2 juli- 29 juli 2013 2 augustus 28 augustus 2013 Soort project: bouwen en sociaal Leeftijd: 18-30 jaar Thailand Buriram Tree of life De Amerikaan Roger Walker en zijn Thaise vrouw

Nadere informatie

KAMEROEN IKILIWINDI. Periode: in overleg Leeftijd: 18+

KAMEROEN IKILIWINDI. Periode: in overleg Leeftijd: 18+ KAMEROEN IKILIWINDI Periode: in overleg Leeftijd: 18+ 1 Kameroen - Ikiliwindi Bouw mee aan zorg voor gehandicapte kinderen in Kameroen Periode: In overleg. Projectmogelijkheden hele jaar behalve de periode

Nadere informatie

ITALIË SAN LEONARDO DI CUTRO. Leeftijd: 18+

ITALIË SAN LEONARDO DI CUTRO. Leeftijd: 18+ ITALIË SAN LEONARDO DI CUTRO Leeftijd: 18+ 1 Italië San Leonardo di Cutro Klus mee tegen de maffia Periodes: 3 13 juli 2016 en 4 14 september 2016. Deelnemers: max. 6 internationale en 2 Italiaanse vrijwilligers

Nadere informatie

KAMEROEN BUEA. Leeftijd: 18+ Periode: 3-23 juli 2016

KAMEROEN BUEA. Leeftijd: 18+ Periode: 3-23 juli 2016 KAMEROEN BUEA Leeftijd: 18+ Periode: 3-23 juli 2016 Kameroen Buea Periode: 3-23 juli 2016 Leeftijd: 18+ Naast deze vaste periode, verwelkomt het project in Buea ook vrijwilligers in de volgende periode:

Nadere informatie

FILIPIJNEN CABIOKID (LANG PROJECT) Periode: 27/9/2014 23/1/2014 Leeftijd: 21-30

FILIPIJNEN CABIOKID (LANG PROJECT) Periode: 27/9/2014 23/1/2014 Leeftijd: 21-30 FILIPIJNEN CABIOKID (LANG PROJECT) Periode: 27/9/2014 23/1/2014 Leeftijd: 21-30 Filipijnen Cabiokid (Lang Project) Ecologisch bouwen met en voor lokale bevolking, lesgeven aan kinderen Periode: 27/09/2014

Nadere informatie

INDONESIE SUKARAJA. Periode: 6/11 /2016 7/1/2017. Leeftijd: 21-30 jaar. www.ibo-nederland.org. St. Annastraat 174, 6524 GT Nijmegen, tel.

INDONESIE SUKARAJA. Periode: 6/11 /2016 7/1/2017. Leeftijd: 21-30 jaar. www.ibo-nederland.org. St. Annastraat 174, 6524 GT Nijmegen, tel. INDONESIE SUKARAJA Periode: 6/11 /2016 7/1/2017 Leeftijd: 21-30 jaar 1 Indonesië Sukaraja Geef Engelse les en bouw mee aan een slaapzaal Periode: 6/11/2016 7/1/2017 Deelnemers: max. 7 vrijwilligers Leeftijd:

Nadere informatie

GRIEKENLAND ANATOLI. Periode: juli 2017 Leeftijd: 18+

GRIEKENLAND ANATOLI. Periode: juli 2017 Leeftijd: 18+ GRIEKENLAND ANATOLI Periode: 10 22 juli 2017 Leeftijd: 18+ 1 Griekenland Anatoli Help mee in een Grieks nonnenklooster Periode: 10 juli 22 juli 2017 Deelnemers: max. 8 vrijwilligers Leeftijd: 18+ Project

Nadere informatie

MAROKKO OULAD ABOU. Periode: 1 15 juli 2017 Leeftijd: jaar

MAROKKO OULAD ABOU. Periode: 1 15 juli 2017 Leeftijd: jaar MAROKKO OULAD ABOU Periode: 1 15 juli 2017 Leeftijd: 18 30 jaar Marokko Oulad Abou Bouw mee aan een vrouwencentrum Periode: 1 15 juli 2017 Deelnemers: Max. 14 internationale deelnemers Leeftijd: 18 30

Nadere informatie

ProCamp Voetbaldagen (Alkmaar)

ProCamp Voetbaldagen (Alkmaar) ProCamp Voetbaldagen (Alkmaar) Binnenkort gaan de voetbaldagen van start. En gelukkig maar, want je staat vast al te popelen om mee te doen. Vandaar dat we je met deze kampinformatie goed willen informeren

Nadere informatie

ProCamp Voetbaldagen (Utrecht)

ProCamp Voetbaldagen (Utrecht) ProCamp Voetbaldagen (Utrecht) Binnenkort gaan de voetbaldagen van start. En gelukkig maar, want je staat vast al te popelen om mee te doen. Vandaar dat we je met deze kampinformatie goed willen informeren

Nadere informatie

Periode: april 2017 Deelnemers: maximaal 14 vrijwilligers uit Bulgarije, Oostenrijk en Nederland Leeftijd: 18+

Periode: april 2017 Deelnemers: maximaal 14 vrijwilligers uit Bulgarije, Oostenrijk en Nederland Leeftijd: 18+ BULGARIJE PLOVDIV Bulgarije Plovdiv Creëer samen kunstwerken in een jongerencentrum Periode: 10 20 april 2017 Deelnemers: maximaal 14 vrijwilligers uit Bulgarije, Oostenrijk en Nederland Leeftijd: 18+

Nadere informatie

Periodes: 24 juli 16 augustus 2017 en 5 november januari 2018 Leeftijd deelnemers: jaar

Periodes: 24 juli 16 augustus 2017 en 5 november januari 2018 Leeftijd deelnemers: jaar INDONESIE SUKARAJA Periodes: 24 juli 16 augustus 2017 en 5 november 2017 5 januari 2018 Leeftijd deelnemers: 21 30 jaar Indonesië Sukaraja Bouw mee aan een school en help kinderen Engels leren Periode:

Nadere informatie

Nepal Pharpu Help de wederopbouw van het dorp en bouw mee aan een school

Nepal Pharpu Help de wederopbouw van het dorp en bouw mee aan een school NEPAL PHARPU Nepal Pharpu Help de wederopbouw van het dorp en bouw mee aan een school Periode: 10 31 augustus 2017 Deelnemers: max. 8 internationale deelnemers Leeftijd: 21 30 jaar De eerste dag van de

Nadere informatie

Periode: augustus 2017 Leeftijd: jaar

Periode: augustus 2017 Leeftijd: jaar MAROKKO ASSAKA Periode: 12 26 augustus 2017 Leeftijd: 18 30 jaar Marokko Assaka Klus mee aan een waterbassin Periode: 12 26 augustus 2017 Deelnemers: Max. 14 internationale deelnemers Leeftijd: 18 30 jaar

Nadere informatie

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau:

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 a) Wesley gaat lekker op vakantie. Welk onderdeel heeft hij niet zo goed voorbereid? b) Waarom is dat wel belangrijk? c) Hoe heeft hij dat eerder opgelost? d) Welk advies geef je

Nadere informatie

Periode: 1 22 juli 2017 In overleg ook andere periodes mogelijk Leeftijd deelnemers: 18+

Periode: 1 22 juli 2017 In overleg ook andere periodes mogelijk Leeftijd deelnemers: 18+ KAMEROEN BUEA Periode: 1 22 juli 2017 In overleg ook andere periodes mogelijk Leeftijd deelnemers: 18+ Kameroen - Buea Help op een basisschool in Kameroen Groepsproject Periode: 1 22 juli 2017 Deelnemers:

Nadere informatie

Oeganda Butakoola Village. Leeftijd: 18+ Periode: 2 26 oktober 2016

Oeganda Butakoola Village. Leeftijd: 18+ Periode: 2 26 oktober 2016 Oeganda Butakoola Village Leeftijd: 18+ Periode: 2 26 oktober 2016 Oeganda Butakoola Village Periode: 2 26 oktober 2016 Leeftijd: 18 + Aantal vrijwilligers: minimaal 2, maximaal 6 Project Een Community

Nadere informatie

OEKRAÏNE DROHOBYCH. Periode: 6 juli-19 juli 2014 20 juli-2 augustus 2014 Leeftijd: 18+

OEKRAÏNE DROHOBYCH. Periode: 6 juli-19 juli 2014 20 juli-2 augustus 2014 Leeftijd: 18+ OEKRAÏNE DROHOBYCH Periode: 6 juli-19 juli 2014 20 juli-2 augustus 2014 Leeftijd: 18+ Oekraïne Drohobych Klus mee aan een opvangtehuis voor verslaafden en daklozen Periode: 6 juli-19 juli 2014 en 20 juli-2

Nadere informatie

Medicijnen kunt u op de dag van vertrek afgeven bij juf Renate.

Medicijnen kunt u op de dag van vertrek afgeven bij juf Renate. vossestaart@archipelprimair.nl Aan de ouders en leerlingen van groep 7/8, Bijna is het dan zover, het schoolkamp komt er aan! De kinderen worden dinsdag 2 april tussen 8.30 uur en 8.45 uur op school verwacht

Nadere informatie

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Zondag 20 mei 2012 Maandag 21 mei 2012 Dinsdag 22 mei 2012 7.30u Verzamelen voor Vertrekhal 2 Schiphol. Wees op tijd!

Nadere informatie

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau:

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 Wat vind je van het verhaal? Welk risico loopt Wesley? Wat zou jij deze vakantie anders doen om niet halverwege met te weinig geld te zitten? Ken jij iemand met een vergelijkbaar

Nadere informatie

Marokko Tinghir. Bouw mee aan een project van duizend en een nacht. - Optioneel: culturele reis van 22 27 juli max. 10 Nederlandse vrijwilligers

Marokko Tinghir. Bouw mee aan een project van duizend en een nacht. - Optioneel: culturele reis van 22 27 juli max. 10 Nederlandse vrijwilligers Marokko Tinghir Bouw mee aan een project van duizend en een nacht Periode en aantal dagen - 28 april - 6 mei max.10 Nederlandse vrijwilligers - 24 maart 7 april max. 10 Nederlandse + 8 Duitse + 2 Oost.

Nadere informatie

KAMP NOORDWIJK. klas 3 VMBO

KAMP NOORDWIJK. klas 3 VMBO KAMP NOORDWIJK klas 3 VMBO 1 ACTIVITEITEN CAMPING 135 km : 1 uur en 30 min met de bus 2 Bij nood bellen : school : 0416 374448 of Hr Kop : 06-20383668 Begeleiding Docenten d Oultremontcollege Hr Moolenaar

Nadere informatie

Algemene kampinformatie. Scouts en Explorers. Scouting Weurt

Algemene kampinformatie. Scouts en Explorers. Scouting Weurt Algemene kampinformatie Scouts en Explorers Scouting Weurt Dit boekje bevat algemene informatie over de kampen van de Scouts en Explorers. Het is echter niet bindend. De speltakleiding zal uiterlijk een

Nadere informatie

Z O M E R V A K A N T I E

Z O M E R V A K A N T I E GEWELDIG DAT JE VAN DE PARTIJ BENT! Z O M E R V A K A N T I E KAMPINFORMATIE Adres Begin & Eindtijd Bijzonderheden Paklijst Infoblad Adres Locatie StayOkay Soest Bosstraat 16 3766 AG Soest Plattegrond

Nadere informatie

OEKRAÏNE DROHOBYCH. Periode: 26/7/2015 8/8/2015 Leeftijd: 18+

OEKRAÏNE DROHOBYCH. Periode: 26/7/2015 8/8/2015 Leeftijd: 18+ OEKRAÏNE DROHOBYCH Periode: 26/7/2015 8/8/2015 Leeftijd: 18+ 1 Oekraïne Drohobych Klus mee aan een opvangtehuis voor verslaafden en daklozen Periode: 26/7/2015 8/8/2015 Deelnemers: max. 2 AT, 3 DE, 2 IT,

Nadere informatie

ITALIË NOMADELFIA. Periode: 20 juli-2 augustus 2014 Leeftijd: jaar

ITALIË NOMADELFIA. Periode: 20 juli-2 augustus 2014 Leeftijd: jaar ITALIË NOMADELFIA Periode: 20 juli-2 augustus 2014 Leeftijd: 18-35 jaar Italië Nomadelfia (Grosseto) Een dorpsgemeenschap gebouwd op naastenliefde Periode: 20 juli 2 augustus 2014 Deelnemers: Max. 4 Nederlandse,

Nadere informatie

ROEMENIË TIRGU MURES. Periode: 13 april - 26 april juni 12 juli2014 Leeftijd: 18+

ROEMENIË TIRGU MURES. Periode: 13 april - 26 april juni 12 juli2014 Leeftijd: 18+ ROEMENIË TIRGU MURES Periode: 13 april - 26 april 2014 29 juni 12 juli2014 Leeftijd: 18+ Duitsland Tirgu Mures Klus mee aan het studentenverblijf en kas van de University of Natural Resources Periode:

Nadere informatie

Reisinformatie werkweek klas 3

Reisinformatie werkweek klas 3 Reisinformatie werkweek klas 3 Schooljaar 2014-2015 Beste 3 e klassers, Aan het einde van het derde schooljaar is het gebruikelijk om op werkweek te gaan. Dit jaar gaan we naar de Ardennen. We vertrekken

Nadere informatie

ROEMENIË TIRGU MURES. Periode: 05/07/2015 18/7/2015 Leeftijd: 18+

ROEMENIË TIRGU MURES. Periode: 05/07/2015 18/7/2015 Leeftijd: 18+ ROEMENIË TIRGU MURES Periode: 05/07/2015 18/7/2015 Leeftijd: 18+ Roemenië Tirgu Mures Klus mee aan het studentenverblijf en kas van de University of Natural Resources Vrijwilligers: Maximaal 4AT, 2DE,

Nadere informatie

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis (Spanje). Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

Z O M E R V A K A N T I E

Z O M E R V A K A N T I E GEWELDIG DAT JE VAN DE PARTIJ BENT! Z O M E R V A K A N T I E KAMPINFORMATIE Adres Begin & Eindtijd Bijzonderheden Paklijst Infoblad Adres Locatie StayOkay Heemskerk Tolweg 9 1967 NG Heemskerk Plattegrond

Nadere informatie

MAROKKO TAMRI. Periode: 05/07/2015 26/07/2015 Leeftijd: 18-30

MAROKKO TAMRI. Periode: 05/07/2015 26/07/2015 Leeftijd: 18-30 MAROKKO TAMRI Periode: 05/07/2015 26/07/2015 Leeftijd: 18-30 1 Marokko Tamri Periode 5 juli- 26 juli 2015 Deelnemers Maximaal 8 Belgische, 4 Duitse en 2 Nederlandse vrijwilligers Project Tamri is een authentiek

Nadere informatie

ProCamp Voetbalkamp (Trainingscentrum Hoenderloo)

ProCamp Voetbalkamp (Trainingscentrum Hoenderloo) ProCamp Voetbalkamp (Trainingscentrum Hoenderloo) Binnenkort gaan de voetbalkampen van start. En gelukkig maar, want je staat vast al te popelen om mee te doen. Vandaar dat we je met deze kampinformatie

Nadere informatie

ROEMENIË TIMULAZU. Periode: Nederlandse vrijwilligers kunnen flexibel terecht tussen: 15/04/2016 3/7/2016 en 15/9-31/10/2016

ROEMENIË TIMULAZU. Periode: Nederlandse vrijwilligers kunnen flexibel terecht tussen: 15/04/2016 3/7/2016 en 15/9-31/10/2016 ROEMENIË TIMULAZU Periode: Nederlandse vrijwilligers kunnen flexibel terecht tussen: 15/04/2016 3/7/2016 en 15/9-31/10/2016 Vaststaande periodes (open voor groepen internationale vrijwilligers) 17/07/2016

Nadere informatie

Periode 2 15 juli 2017 Deelnemers max. 9 internationale vrijwilligers en enkele in België verblijvende vluchtelingen Leeftijd jaar

Periode 2 15 juli 2017 Deelnemers max. 9 internationale vrijwilligers en enkele in België verblijvende vluchtelingen Leeftijd jaar BELGIË BRUGGE België Brugge Schilder de school van kinderen met een beperking Periode 2 15 juli 2017 Deelnemers max. 9 internationale vrijwilligers en enkele in België verblijvende vluchtelingen Leeftijd

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Wijchen, januari 2014

Jaarverslag 2013 Wijchen, januari 2014 Jaarverslag 2013 Wijchen, januari 2014 Inleiding In dit jaarverslag wordt verantwoording gegeven over alle activiteiten van de Stichting Gehandicapte Kinderen Kameroen. De stichting ook wel de Casey Troy

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

De eerste dag van de projectperiode is de aankomstdag. De laatste is de vertrekdag.

De eerste dag van de projectperiode is de aankomstdag. De laatste is de vertrekdag. IJSLAND KLEIVARVATN IJsland Kleivarvatn Help erosie tegengaan in IJsland Periode: 6 juli 21 juli 2017 Deelnemers: max. 10 vrijwilligers uit België en Nederland Leeftijd: 18 30 jaar De eerste dag van de

Nadere informatie

De eerste dag van de projectperiode is de aankomstdag. De laatste is de vertrekdag.

De eerste dag van de projectperiode is de aankomstdag. De laatste is de vertrekdag. POLEN PISKORZYNA Polen Piskorzyna Geef paarden een waardige oude dag Periode: 10 24 juli 2017 Deelnemers: max. 10 internationale vrijwilligers Leeftijd: 18-30 jaar De eerste dag van de projectperiode is

Nadere informatie

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Thema Sportief Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok Dag 4 Bangkok - Ratchaburi Dag 5 Ratchaburi - Bangkok Dag 6 Bangkok Dag 7 eigen

Nadere informatie

Verenigde Staten Indianen gemeenschap Nanish Shontie

Verenigde Staten Indianen gemeenschap Nanish Shontie Verenigde Staten Indianen gemeenschap Nanish Shontie Periode 10-31 augustus Leeftijd: 21-30 jaar Aantal vrijwilligers: 2 NL en 8 Vlaamse vrijwilligers Project Nanish Shontie is een Inter-tribal en Inter-raciale

Nadere informatie

Ben je bang dat je tijdens je vakantie wordt achtergelaten en/of uitgehuwelijkt?

Ben je bang dat je tijdens je vakantie wordt achtergelaten en/of uitgehuwelijkt? Ben je bang dat je tijdens je vakantie wordt achtergelaten en/of uitgehuwelijkt? Je staat er niet alleen voor: vraag hulp van een professional! Bel (veilig en anoniem) de LoverALERT-lijn: 010-44 38 444

Nadere informatie

Moldavië Straseni Een zonnige dag voor de ouderen

Moldavië Straseni Een zonnige dag voor de ouderen Moldavië Straseni Een zonnige dag voor de ouderen Periode - 8-20 Juli 2012 max. 4 Nederlandse en 2 Oostenrijkse vrijwilligers - 12-24 Augustus 2012 max. 2 Nederlandse, 2 Duitse en 2 Oostenrijkse vrijwilligers

Nadere informatie

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben.

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. ZOMERSPELEN 2015 Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. De zomerspelenweek is dit jaar van 17

Nadere informatie

Medicijnen kunt u op de dag van vertrek afgeven bij meester Stefan.

Medicijnen kunt u op de dag van vertrek afgeven bij meester Stefan. vossestaart@archipelprimair.nl Aan de ouders en leerlingen van groep 7/8, Bijna is het dan zover, het schoolkamp komt er aan! De kinderen worden dinsdag 26 mei tussen 8.30 uur en 8.45 uur op school verwacht

Nadere informatie

Alles over de ambulance Lesboekje voor groep 5 & 6

Alles over de ambulance Lesboekje voor groep 5 & 6 Alles over de ambulance Lesboekje voor groep 5 & 6 1 1 Colofon Dit lesboekje is uitgegeven door: Ambulancezorg Nederland Veerallee 68 Postbus 489 8000 AL Zwolle T 038 422 57 72 F 038 422 26 47 info@ambulancezorg.nl

Nadere informatie

Je staat er niet alleen voor: vraag hulp van een professional!

Je staat er niet alleen voor: vraag hulp van een professional! Ben je bang dat je tijdens je vakantie wordt achtergelaten en/of gedwongen uitgehuwelijkt? Je staat er niet alleen voor: vraag hulp van een professional! Bel (veilig en anoniem) het Steunpunt Huiselijk

Nadere informatie

Maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli 2015. Het Programma

Maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli 2015. Het Programma Stichting Buurtbeheer Beersdal Rennemig organiseert ook dit jaar weer het kindervakantiewerk voor kinderen van de groepen 1 t/m 8 van de basisschool. Dit jaar is het thema Globetrotter. De hele week staat

Nadere informatie

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND. Leeftijd vanaf 4 jaar

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND. Leeftijd vanaf 4 jaar ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND Leeftijd vanaf 4 jaar Het leren praten van uw kind gaat vaak bijna vanzelf. Toch is er heel wat voor nodig voordat uw kind goed praat. Soms gaat het niet zo vlot met

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

GeWeLDiG Dat Je van De PartiJ Bent! z o m e r v a k a n t i e

GeWeLDiG Dat Je van De PartiJ Bent! z o m e r v a k a n t i e GeWeLDiG Dat Je van De PartiJ Bent! z o m e r v a k a n t i e kampinformatie Adres Begin & Eindtijd Bijzonderheden Paklijst Infoblad Adres Locatie StayOkay Soest Bosstraat 16 3766 AG Soest Plattegrond

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding wat

Nadere informatie

Italië Cortemilia Cuneo

Italië Cortemilia Cuneo ITALIË CORTEMILIA Italië Cortemilia Cuneo Behoud landschappelijke tradities in het Ecomuseum van Terrazzamenti Periode: 2 oktober 14 oktober 2017 Leeftijd: 18+ Project Het Ecomuseo dei terrazzamenti e

Nadere informatie

Kindervakantieweek THE STARS

Kindervakantieweek THE STARS Kindervakantieweek 20-22 juli 2015 THE STARS Hutten bouwen Dit jaar zijn onze hutten ook ons «decor» want wij zijn echte «Sterren» Pagina 2 Theater en Musical We leren acteren en muziek maken als echte

Nadere informatie

Op bezoek. bij Sam op de Intensive Care

Op bezoek. bij Sam op de Intensive Care Op bezoek S bij Sam op de Intensive Care Hoi, ik ben Sam en ik lig op de Intensive Care S Ik heb een fotoboekje gemaakt. Zo kun je alvast zien waar ik ben en wat iedereen op de afdeling doet. Natuurlijk

Nadere informatie

Programma Meivakantie

Programma Meivakantie Programma Meivakantie Locatie Voor alle ouders en kinderen die gebruik maken van BSO Tuinstad Schiebroek Het programma voor de meivakantie is klaar! Bijgaand treft u het programma aan. Om de dagen waarop

Nadere informatie

ONTDEK AFRIKA OP DE MOTOR. Beleef een comfortabele vakantie met onvergetelijke ontdekkingstochten

ONTDEK AFRIKA OP DE MOTOR. Beleef een comfortabele vakantie met onvergetelijke ontdekkingstochten ONTDEK AFRIKA OP DE MOTOR Beleef een comfortabele vakantie met onvergetelijke ontdekkingstochten Beleef een comfortabele vakantie met onvergetelijke ontdekkingstochten Kies uit diverse arrangementen waaronder

Nadere informatie

Marokko SEBTE. 2-23 augustus 2015

Marokko SEBTE. 2-23 augustus 2015 Marokko SEBTE 2-23 augustus 2015 1 Marokko Sebte Periode 2 augstus -23 augustus 2015 Deelnemers Maximaal 8 Belgische, 4 Duitse en 2 Nederlandse vrijwilligers Project Sebte is een authentiek en arm Marokkaans

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Verzekeringswijzer voor vrijwilligerswerk in het buitenland

Verzekeringswijzer voor vrijwilligerswerk in het buitenland Lees meer over de meest gekozen verzekeringen: EUROPEESCHE DOORLOPENDE REISVERZEKERING JOHO SPECIAL ISIS Verzekeringswijzer voor vrijwilligerswerk in het buitenland Kennis & Keuzehulp - Waarom verzekeren

Nadere informatie

DE ONTWIKKELINGSREIS NAAR ZUID-AFRIKA

DE ONTWIKKELINGSREIS NAAR ZUID-AFRIKA NATURE AT WORK Nature At Work stelt zich ten doel om het talent en potentieel van mensen te versterken. Dit doet zij onder andere via de relatie met de natuur. In de reis naar Zuid-Afrika speelt de kracht

Nadere informatie

Marokko Imoulasse 30/08 20/09 2015

Marokko Imoulasse 30/08 20/09 2015 Marokko Imoulasse 30/08 20/09 2015 Marokko- Imoulasse Periode 30 augustus 20 september Deelnemers Maximaal 2 Oostenrijkse, 8 Belgische, 4 Duitse en 2 Nederlandse vrijwilligers Project In November 2014

Nadere informatie

Op vakantie met jonge kinderen. Tips voor een goede voorbereiding

Op vakantie met jonge kinderen. Tips voor een goede voorbereiding Op vakantie met jonge kinderen Tips voor een goede voorbereiding Wanneer je met jonge kinderen op reis gaat, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Hoe kun je voorkomen dat je kind uitdroogt bij

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Texel 24 september t/m 28 september

Texel 24 september t/m 28 september Texel 24 september t/m 28 september Groepsaccommodatie De Stolp Stolpweg 35 1797 AW Den Hoorn, Texel www.destolp-texel.nl Telefoon: Wij zijn altijd bereikbaar onder het nummer: 06-29006504 (Niké) en 06-24566674

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Yomads - Nieuw Zeeland, 12 dagen

Yomads - Nieuw Zeeland, 12 dagen Rondreizen / Oceanië / Nieuw-Zeeland Yomads - Nieuw Zeeland, 12 dagen Code 950060 R Internationale groep unique travel experiences for the 20s and 30s, rondreis langs cabins en lodges Zie www.yomads.com

Nadere informatie

Zittend ziekenvervoer

Zittend ziekenvervoer Zittend ziekenvervoer 2016 1 Inhoudsopgave Wat is zittend ziekenvervoer? 3 Wanneer en hoe krijgt u een vergoeding? 4 Wat mag u verwachten? 6 Eigen bijdrage en eigen risico 7 Wat kunt u doen bij klachten?

Nadere informatie

Informatie India Reis 2017

Informatie India Reis 2017 Informatie India Reis 2017 Vertrek zondag 5 februari 2017, thuiskomst zaterdag 25 februari 2017. (datum onder voorbehoud) Programma: 5-2-2017 Vertrek Amsterdam- New Delhi 5-2-2017 Aankomst in New Delhi

Nadere informatie

Kroatië - Brezovica Tover een lach op het gezicht van meervoudig beperkte kinderen in Kroatië.

Kroatië - Brezovica Tover een lach op het gezicht van meervoudig beperkte kinderen in Kroatië. KROATIË BREZOVICA 1 Kroatië - Brezovica Tover een lach op het gezicht van meervoudig beperkte kinderen in Kroatië. Projectperiodes: Project 1: 10-23 juli 2017 Project 2: 24 juli - 6 augustus 2017 Project

Nadere informatie

ECUADOR PARQUE BAMBU

ECUADOR PARQUE BAMBU ECUADOR PARQUE BAMBU Periode: 1-28 oktober 2016 Leeftijd: 18-30 IBO-Nederland, St. Annastraat 174, 6524 GT Nijmegen. Tel. 024-3226074. www.ibo-nederland.org 1 Ecuador Parque Bambu Periode 1-28 oktober

Nadere informatie

Aan de leerlingen uit klas 3B, 3C en 3E die meegaan op Maatschappelijke Stage en hun ouder(s)/verzorger(s)

Aan de leerlingen uit klas 3B, 3C en 3E die meegaan op Maatschappelijke Stage en hun ouder(s)/verzorger(s) Aan de leerlingen uit klas 3B, 3C en 3E die meegaan op Maatschappelijke Stage en hun ouder(s)/verzorger(s) Leiden, 30 augustus 2012 Beste leerlingen, geachte ouders en verzorgers, Eind vorig schooljaar

Nadere informatie

Lumbaalpunctie Dagopname volwassenen

Lumbaalpunctie Dagopname volwassenen Lumbaalpunctie Dagopname volwassenen Afdeling dagbehandeling .....dag...-...-... wordt u op verpleegafdeling 165 (dagbehandeling) verwacht. U wordt nog gebeld op..... tussen 14.30 en 16.30 uur om door

Nadere informatie

LEUK, GEZELLIG, SAMEN

LEUK, GEZELLIG, SAMEN INFO-AVOND VMBO-3 KAMP programma deze avond LEUK, GEZELLIG, SAMEN Voorstellen Verzekering Wat neem je mee? Regels Programma s activiteiten WAAR? Overnachten WAAR? 5 km LOPEN vanaf activiteitenplek begeleiding

Nadere informatie

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is:

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Mijn gezinsvoogd werkt bij de William Schrikker Jeugdbescherming. Wat een toestand, zeg! Wat gebeurt

Nadere informatie

Dagopname. Dagcentrum

Dagopname. Dagcentrum Dagopname Dagcentrum Welkom in het dagcentrum Deze folder geeft u informatie over uw dagopname. U wordt binnenkort opgenomen op het dagcentrum. Een team van artsen, verpleegkundigen en andere professionals

Nadere informatie

GeWeLDiG Dat Je van De PartiJ Bent! z o m e r v a k a n t i e

GeWeLDiG Dat Je van De PartiJ Bent! z o m e r v a k a n t i e GeWeLDiG Dat Je van De PartiJ Bent! z o m e r v kampinformatie a k a n t i e Adres Begin & Eindtijd Bijzonderheden Paklijst Infoblad Adres Locatie Paasheuvelgroep Woudenbergseweg 47 3711 AA Austerlitz

Nadere informatie

Weer thuis na een operatie Nazorg na een dagopname

Weer thuis na een operatie Nazorg na een dagopname Weer thuis na een operatie Nazorg na een dagopname Onder ouders verstaan wij ook verzorger(s), pleeg- of adoptieouder(s) U kunt wijzigingen of aanvullingen op deze informatie door geven per e-mail: patienteninformatiewkz@umcutrecht.nl

Nadere informatie

GeWeLDiG Dat Je van De PartiJ Bent! z o m e r v a k a n t i e

GeWeLDiG Dat Je van De PartiJ Bent! z o m e r v a k a n t i e GeWeLDiG Dat Je van De PartiJ Bent! z o m e r v a k a n t i e kampinformatie Adres Begin & Eindtijd Bijzonderheden Paklijst Infoblad Adres Locatie ProCamp House of Sports Accommodatie: De Stulp Hilversumsestraatweg

Nadere informatie

EEN GOEDE VOORBEREIDING VOOR EEN ZORGELOZE VAKANTIE

EEN GOEDE VOORBEREIDING VOOR EEN ZORGELOZE VAKANTIE EEN ENNIA UITGAVE BOORDEVOL VAKANTIE PREVENTIETIPS EEN GOEDE VOORBEREIDING VOOR EEN ZORGELOZE VAKANTIE JULI 2017 1 ennia.com facebook: ENNIAfeelsecure mail@ennia.com Inhoud VOORWOORD 3 TIPS VOOR EEN GOEDE

Nadere informatie

Praktische informatie fotoreis Marokko

Praktische informatie fotoreis Marokko Fotoreis Marokko van 27 oktober 2012 t/m 4 november 2012 Leuk dat je de tijd neemt om naar de vrijblijvende informatiemiddag vandaag te komen. Ik hoop je enthousiast te kunnen maken voor de fotoreis naar

Nadere informatie

GeWeLDiG Dat Je van De PartiJ Bent! z o m e r v a k a n t i e

GeWeLDiG Dat Je van De PartiJ Bent! z o m e r v a k a n t i e GeWeLDiG Dat Je van De PartiJ Bent! z o m e r v a k a n t i e kampinformatie Adres Begin & Eindtijd Bijzonderheden Paklijst Infoblad Adres Locatie Fletcher Hotel Victoria Woeste Hoefweg 80 7351 TP Hoenderloo

Nadere informatie

Programmaboekje Talenreis Engeland 2015 12 t/m 16 oktober

Programmaboekje Talenreis Engeland 2015 12 t/m 16 oktober Programmaboekje Talenreis Engeland 2015 12 t/m 16 oktober Dit boekje is van: 1 Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis (Engeland). Dit boekje met het gehele programma van

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2015 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

Informatieboekje Zomerschool

Informatieboekje Zomerschool 2015 Informatieboekje Zomerschool Naam: Doel van de Zomerschool Het belangrijkste doel van De Zomerschool is dat je door samenwerken andere vaardigheden leert zoals: plannen, initiatief nemen en presenteren.

Nadere informatie

BRUGKLASKAMP 2019 VIERHOUTEN

BRUGKLASKAMP 2019 VIERHOUTEN BRUGKLASKAMP 2019 VIERHOUTEN 9 SEPTEMBER T/M 11 SEPTEMBER 2019 Informatie brugklaskamp Vierhouten Ben jij al helemaal klaar om je te verkleden voor de discoavond, om de hoogste bomen te beklimmen en om

Nadere informatie

Zweden - Klarälven, 4 dagen BED&2DO, vlotvaren en kanovaren vanuit cottage

Zweden - Klarälven, 4 dagen BED&2DO, vlotvaren en kanovaren vanuit cottage Europa / Zweden Code 430010 P BED&2DO Niveau Accommodatie Zweden - Klarälven, 4 dagen BED&2DO, vlotvaren en kanovaren vanuit cottage Met een zelfgebouwd vlot van boomstammen, de kalme, breed stromende

Nadere informatie

Yomads - Turkije, 11 dagen

Yomads - Turkije, 11 dagen Rondreizen / Europa / Turkije Yomads - Turkije, 11 dagen Code 950053 R Internationale groep unique travel experiences for the 20s and 30s, reis langs hotels Zie www.yomads.com Er is nog geen review voor

Nadere informatie

België - Weekendcursus Kaart en Kompas, 3 dagen De ideale voorbereiding om zelfstandig en vrij door de natuur te kunnen wandelen, Outdoor School

België - Weekendcursus Kaart en Kompas, 3 dagen De ideale voorbereiding om zelfstandig en vrij door de natuur te kunnen wandelen, Outdoor School Europa / België Code OS125 outdoor school Niveau België - Weekendcursus Kaart en Kompas, 3 dagen De ideale voorbereiding om zelfstandig en vrij door de natuur te kunnen wandelen, Outdoor School Wil je

Nadere informatie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie Wandelreizen / Europa / IJsland Code 315030 LA individuele reis Niveau Accommodatie IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met

Nadere informatie

Weer thuis na een operatie Nazorg na een dagopname

Weer thuis na een operatie Nazorg na een dagopname Weer thuis na een operatie Nazorg na een dagopname Wilhelmina Kinderziekenhuis Wat staat er in deze folder Weer thuis na een operatie 2 Wat mag je wel, wat mag je niet 3 Contact 6 Weer terug naar het ziekenhuis

Nadere informatie

KNF Zwolle. Afdeling KNF Zwolle. Alles over het EEG-Onderzoek

KNF Zwolle. Afdeling KNF Zwolle. Alles over het EEG-Onderzoek KNF Zwolle Afdeling KNF Zwolle Alles over het EEG-Onderzoek 1. Welkom op de afdeling KNF afdeling knf Binnenkort kom je samen met je vader of je moeder een nachtje slapen bij het epilepsiecentrum in Zwolle.

Nadere informatie