Energiewerk voor Professionals

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Energiewerk voor Professionals 2013-2014"

Transcriptie

1 Energiewerk voor Professionals Energiewerk voor Professionals is een intensief jaar Energiewerk met theorie, oefeningen en werkvormen voor mensen die met mensen werken. Het jaar is gericht op de praktijk van het werken met energie in training, coaching en therapie. We werken met Inka Energiewerk, het Chakra-model, diverse andere modellen, en inbreng van de professionals uit hun eigen werkpraktijk. Deze opleiding is internationaal georiënteerd en in principe Engelstalig, en omvat 21 hele dagen (7 modules van drie hele dagen) in de periode oktober 2013-juni Wat is Energiewerk? Bewustwording van je energieveld, en de verschillende soorten energie die samenwerken in je geïntegreerde energie inclusief het lichaam. Energiewerk is leren waarnemen van en onderscheid te maken tussen bewustzijnsenergie, voedende energie, en zware geblokkeerde energie. Zware energie kan omgezet worden in lichte stromende, bewuste en/of voedende energie. Door energiewerk leer je om blokkades en weerstand om te zetten in kracht en bewustzijn. Door die (spiritueel-energetische) groei ontwikkel je naar een hoger niveau van bewustzijn, waarbij je meer aankan, meer aanvoelt, helderder waarneemt en krachtiger actie onderneemt dan daarvoor. Wie zijn de Professionals? Dat zijn mensen die met andere mensen werken, op een professionele manier. Coaches, counselors, therapeuten, consultants, mediators, trainers, vul maar in. Deze opleiding richt zich op mensen die vragen hebben over werken met energie zowel persoonlijk als vanuit hun werkpraktijk, en antwoorden willen gebaseerd op duidelijke modellen. Een nuchtere aanpak, praktische oefeningen en bruikbare inzichten. Zij hebben vaak al eerder cursussen en soms (bijzondere) opleidingen gedaan, nieuwe dingen geleerd en zoeken nu naar verdieping en uitbreiding van kennis. Of het zijn mensen die een gevoeligheid hebben (van nature of later ontwikkeld) voor het waarnemen van energie, en daar zowel persoonlijk verder mee willen werken, als ook graag in hun werk een plek aan willen geven. Zij zoeken naar herkenning, een groep met deelnemers van gelijk niveau, met gelijksoortige vragen. Ontwikkeling een stap verder.

2 Wat kan Energiewerk voor Professionals bieden? In het programma is er aandacht voor je persoonlijke proces, dat van anderen, en leer je hoe je energiewerk in je professionele praktijk kunt toepassen. Naast ontwikkeling van je intuïtieve vaardigheden leer je zelfhelende oefeningen; je leert werken met de energie van anderen door healing te geven (hands on en op afstand), en je ontwikkelt je vermogen tot waarnemen van energie. Alle technieken leer je ook inzetten in je werk als professional. De nadruk ligt op ontwikkeling van je persoonlijke en professionele vaardigheden en kwaliteiten. Het werken met energie in diverse vormen is daartoe een middel. Hoe doen we dat? We bieden een jaarprogramma in zeven modules van elk drie dagen. De drie belangrijkste ingangen in het werken met energie komen aan bod: je plek en energiestroom als kanaal tussen hemel en aarde, je energie in omgang en contact met anderen, en je interne energetische kracht en bewustzijnsontwikkeling. Je leert het theoretische basismodel wat we gebruiken, en we bespreken overeenkomsten en verschillen met andere modellen. Er is ruimte voor inbreng van wat je eerder leerde we zoeken naar integratie van de modellen. De basis is het Inka-model van energie en spiritualiteit, afkomstig uit Zuid Amerika. Deze oorspronkelijk alleen mondeling overgeleverde traditie is sinds de jaren 80 van de vorige eeuw bekender geworden in de wereld en heeft al velen geraakt. We werken vanuit de veronderstelling dat je sterker wordt als je informatie en oefening deelt, dat angst blokkeert maar leven vanuit je hart juist verbindt, dat ieder gelijkwaardig is en dat uitwisseling van kennis en praktijk de beste manier is om verder te ontwikkelen. Het Inka-model is een bijzonder breed en open model, waar vele andere benaderingen van werken met jezelf en anderen een plek in kunnen vinden. Deelnemers zijn vaak blij verrast niet het zoveelste model voorgeschoteld te krijgen, maar juist een integratie te bereiken die een stevige basis heeft. Je doet energie-oefeningen, en leert healings geven aan anderen. Dat geeft je directe ervaring in en oefening met energiewerk. We werken onderling in de groep. De oefeningen en healings zijn het materiaal waarmee je weer aan het werk kunt met je eigen cliënten en groepen. Je scherpt er je eigen waarneming en gevoeligheid door, en leert subtieler en krachtiger te werken met energie. Wat in de groep gebeurt is onderwerp van de les, en er is uitgebreid ruimte voor het toepassen van energiewerk en je eigen werk en de vragen die daarbij ontstaan. Op die manier leer je zo direct mogelijk hoe je het werken met energie in je werk kunt integreren. Twee keer in het jaar heb je een persoonlijke sessie met de hoofdopleider, Margo Kistemaker. Je krijgt van alle lessen de geluidsopnames (alleen voor eigen gebruik) en ontvangt een werkboek met een compact overzicht van de behandelde stof.

3 En wat zijn de resultaten? Aan het eind van het jaar weet je hoe je je eigen energie kan laten stromen, lichter maken, en voeden, en maak je een krachtige verbinding met kosmische en aardse energie. Je staat stevig, bent gegrond en hebt helder wie je bent en wat je aankan. Je hebt een breed arsenaal aan technieken geleerd om zowel bij jezelf als bij je cliënten oude energie uit het verleden te (helpen) verwerken, projecties op de toekomst te verminderen, te werken vanuit het hart zonder dat je stevigheid verliest, en je kunt grenzen stellen van binnenuit op een natuurlijke organische manier. Je hebt technieken geleerd om zware energie in één op één situaties en in groepen te transformeren, en je kunt de omgang met moeilijke mensen beter hanteren. Je hebt je interne energetische krachten leren kennen en weet ze te gebruiken in vele situaties. Je hebt technieken tot je beschikking om het contact met cliënten of trainingsgroepen te versoepelen, beter bij jezelf te blijven en tegelijk het vertrouwen van de anderen in jou te vergroten. Je weet welke energie-oefeningen passen bij vragen en problemen van je klanten, en je kunt healings geven aan individuen, groepen en organisaties, live of op afstand. Praktisch: Deze opleiding is internationaal georiënteerd. Dat betekent dat de lessen in het Engels zijn, tenzij er alleen Nederlands sprekende deelnemers zijn. Verwacht wordt dat deelnemers de opleiding in het Engels kunnen volgen. Natuurlijk kan incidenteel vertaald worden. Deelname aan een deel van het programma is, afhankelijk van kennis en ervaring, soms mogelijk. Omdat de modules op elkaar voortbouwen is overleg hierover noodzakelijk. Deelnemers aan het gehele programma krijgen twee maal in een individuele sessie, eenmaal in de eerste maanden (oktober-december), eenmaal in de laatste maanden (meijuli). DATA: Module 1: 18, 19 en 20 oktober 2013 Module 2: 8, 9 en 10 november 2013 Module 3: 13, 14 en 15 december 2013 Module 4: 21, 22 en 23 februari 2014 Module 5: 21, 22 en 23 maart 2014 Module 6: 16, 17 en 18 mei 2014 Module 7: 13, 14 en 15 juni 2014

4 TIJDEN: Vrijdag 15.00u 21.00u Zaterdag 10.00u 17.30u Zondag 10.00u-17.30u LOCATIE:,, 1019 DA Amsterdam ligt aan het midden-plantsoen op het rustige Bedrijventerrein Oost op de Veemarkt, tussen de gezellige Indische Buurt en het dynamische Oostelijk Havengebied. Er is voldoende parkeergelegenheid, en bus 22 (vanaf Centraal Station) en 65 (vanaf station Amsterdam Amstel) stoppen op de Veelaan, aan de rand van de Veemarkt. Tram 10, 26 en 14 komen ook in de buurt. beschikt over twee trainingsruimtes begane grond en één hoog. Mensen die van ver komen moeten hun eigen overnachting regelen. Er zijn betaalbare mogelijkheden bij StayOkay Zeeburg (ook één en tweepersoons accommodatie; minder dan 10 minuten lopen) en Camping Zeeburg (eco-cabins en wagonettes; ongeveer 15 minuten lopen en er is een busverbinding). Er zijn wat luxere mogelijkheden bij de Bed&Breakfasts en hotels in de buurt en verderop in Amsterdam. In sommige gevallen is het mogelijk te verblijven in de ruimte van ( indoor-kamperen, hierover is overleg mogelijk. DOCENTEN: Margo Kistemaker en een co-docent in opleiding. Margo is psychologe (studeerde klinische psychologie en methodenleer), coachcounselor en healer-reader. Ze werkt in haar eigen coachings- en trainingsbedrijf sinds 1995 en werkt sinds 2008 in een eigen pand aan de Veemarkt. Vanaf 1997 geeft zij opleiding in het werken met energie. De co-docent is een ervaren coach-trainer in de zorgsector. Zij heeft de opleiding bij afgerond in KOSTEN: 3450 voor het gehele traject: zeven modules van drie dagen, twee persoonlijke sessies, opnames van de lessen, en ondersteunend materiaal in de vorm van een syllabus. De jaaropleiding kan in z n geheel of in tien termijnen betaald worden. Losse modules van drie dagen: 525 (alleen mogelijk bij voldoende voorkennis, in overleg). De opleidingskosten zijn BTW-vrij (vrijstelling door CRKBO). Wanneer de werkgever het traject betaalt is er een toeslag van 10% en wordt wel 21% BTW gerekend.

5 De lunch is niet inbegrepen. In de omgeving zijn diverse mogelijkheden zelf lunch te kopen. In overleg met de groep is het organiseren van een gezamenlijke lunch zeker mogelijk. Op de vrijdagavond wordt soep en brood aangeboden, in overleg met de deelnemers. Hoe verhoudt Energiewerk voor Professionals zich tot de andere opleidingsprogramma s van? De Zomerschool Energiewerk bestaat uit acht tweedaagse workshops in de zomermaanden waarin de basis van energiewerk wordt behandeld, gecombineerd met oefeningen die je ook thuis verder kunt doen. en oefeningen worden gedaan om je eigen energie meer. De Zomerschool is bedoeld voor mensen die graag hun eigen energie meer stromend, bewust en krachtig willen maken. In de Zomerschool kunnen workshops los gevolgd worden. Alle workshops van de Zomerschool achter elkaar volgen geeft je een complete opleiding in het werken met energie. Na een extra module (in overleg) is het mogelijk om in te stromen in het tweede jaar van de opleiding van, Waarneming en Communicatie. Energiewerk PLUS is een jaarprogramma waarin de basis hetzelfde is als in de Zomerschool. Er wordt meer verdieping geboden en de deelnemers leren healings te gebruiken als manier om met hun eigen energie en die van de ander helend te werken. Persoonlijke groei is de insteek, leren healings geven is een bonus. Na dit jaar kan je technisch werken met energie en healing, maar alleen het eerste jaar volgen geeft niet voldoende ondergrond om als healer een praktijk te beginnen. De technieken gebruiken in eigen werk is wel mogelijk, maar daar wordt in de opleiding niet speciaal aandacht aan geschonken. Energiewerk voor Professionals heeft alles wat Energiewerk PLUS ook heeft, maar is speciaal gericht op professionals. In dit programma is ook ruimte voor vragen uit de eigen werkpraktijk, voor het ontwikkelen van eigen werkvormen, en voor het oefenen met dit type energiewerk in de groep. Het werk is de insteek, de persoonlijke ontwikkeling stroomt vanzelf mee. Het één kan niet zonder het ander. Zowel Energiewerk PLUS als Energiewerk voor Professionals geven toegang tot het tweede en derde jaar van de opleidingen van : Waarneming en Communicatie. In deze twee jaren leer je energie waar te nemen met de energetische ogen : energetisch zien, communiceren, voelen, waarnemen van energetische verbindingen, en van impulsen en het onbewuste. Via deze waarneming is een energetische diagnostiek mogelijk van personen, situaties, plekken, groepen, bedrijven, organisaties. In het eerste jaar van W&C

6 (het tweede jaar van de totale opleiding) leer je de basis van deze waarneming. Het laatste jaar richt zich op het werken met energetische waarneming, energie-oefeningen en healing in de praktijk. In Waarneming en Communicatie wordt (net als in het eerste jaar) in de groep onderling geoefend. Het laatste jaar van de opleiding richt zich op werken met mensen van buiten de groep. De basis van Waarneming en Communicatie is de theorie, oefening en persoonlijke ontwikkeling die in het eerste jaar van de opleiding plaatsvindt. Daarom is instroom in dit tweede jaar vanuit een andere opleiding in de meeste gevallen niet makkelijk. Wie toch meent in te kunnen stromen is welkom voor een gesprek hierover.

7 Programma Energiewerk voor Professionals Module 1 Relax, Release, Recharge Heb je moeite met loslaten van je werk, van spanning, van zwaarte? Verlies je energie? Weet je niet hoe je je weer snel kunt opladen? Bots je met anderen en wil je graag meer harmonie in je relaties? Loopt het contact met je cliënt(en) soms stroef, In deze module werken we met lichte en zware energie, hoe je intentie je energie aanstuurt, en hoe jij je kunt verbinden met de inspiratie van de kosmos en de voeding en kracht van de aarde. Leer zware energie loslaten, en transformeren tot lichte voedende energie. Herken op welk niveau van bewustzijn jij en anderen functioneren, zodat je beter kunt aansluiten in communicatie en contact. We bespreken het Inka-energiemodel van drie basiskrachten en drie soorten relaties, en werken ermee om het contact met anderen te harmoniseren. Module 2 Relating to Others In contact met anderen leggen we energetische verbindingen, koorden van energie die je voeden of waarmee je juist geeft. Zo raak je vaak meer energie kwijt dan je terug krijgt. In veeleisende werksituaties wordt veel energie gevraagd. Leer je voeding te ontvangen van de natuurkrachten van water, aarde, zon en wind energieën die onuitputtelijk zijn en jou energie kunnen geven wanneer je maar wilt. Door je te voeden met de juiste energie voorkom je stress en burnout, en voorkom je energie claimen en geclaimd worden, machtsstrijd of projecties. Je leert de oorspronkelijke kracht van je energie te activeren en koorden schoon te maken. We werken met modellen voor energiewerk in relaties en groepen. Module 3 Building Your Energy and Perception In deze module werken we aan energetische bescherming van binnen uit. De banden van energie in je energiebel zijn tegelijk contactplek, voedingsbron en bescherming van je energie. Juist door je te verbinden met de buitenwereld wordt je energie steviger. Een pleidooi voor verbinden en delen van energie als bron van bescherming en kracht. Met de energetische ogen neem je de buitenwereld in verschillende aspecten waar. Je ontwikkelt een subtielere waarneming en daardoor een sterkere intuïtie en krachtige gevoeligheid. De communicatie met je cliënten kan hierdoor sterk verbeteren.

8 Module 4 Healing from the Heart De energie van het hart is de enige energie die niet zwaar kan worden, niet kan blokkeren. Natuurlijk kan zware energie het hart blokkeren, maar het hart zelf blijft altijd zuiver, open, vrij. Dat is de energie van respect, open staan voor wat is, aanwezig zijn in het nu. Dit is de energie waarmee je je cliënten, je contacten, je leerlingen mee tegemoet wil treden. De energie waarmee je jezelf wilt benaderen. In het Inka-model is liefde niet iets wat ons toevallig overkomt, maar een kracht, die we kunnen opwekken, versterken en sturen met onze intentie en wil. Je leert in deze module verschillende oefeningen om de kracht van het hart te versterken en te sturen, voor individueel, groeps- en organisatiewerk. Je leert hoe je ook in zwaardere omstandigheden vanuit je hart de ander tegemoet kunt blijven treden. Module 5 Transforming the Past, Projecting the Future Oude ervaringen kunnen nog lang doorwerken naar het heden. De oude energie van het verleden die nog lading heeft, waar nog emoties aan verbonden zijn, raakt ons op onverwachte momenten. Je cliënt weet feilloos je zwakke plek te vinden; je collega s drukken makkelijk op je gevoelige knoppen. Ook de cliënt heeft oude lading in het systeem en projecteert, schiet in de overdracht of in de weerstand. Vanuit overtuigingen, verwachtingen en angsten wordt ook veel lading naar de toekomst geprojecteerd. Het Inka-model geeft oefeningen om de emotionele lading van oude herinneringen te verwerken en verteren, zonder dat je opnieuw in die emoties terecht komt. Je staat meer in het nu, met minder ballast en vrijer om je eigen pad te gaan. En dat geldt natuurlijk precies zo voor de cliënten en cursisten die je deze oefeningen kunt leren. Module 6 Time, Space, and Fields of Energy In je energieveld draag je informatie mee die niet van jezelf is. Je cultuur, de omgeving waar je opgroeide en nu leeft, de informatie van (voor)ouders zijn een paar voorbeelden van energievelden die deel zijn van je eigen veld. Je leeft in feite op een kruispunt in tijd en ruimte van vele velden van informatie. Al die informatie werkt door in je denken, voelen en doen, vaak onbewust, met onverwachte gevolgen. In deze module onderzoeken we de integratie van het Inka-model met het chakra-model en de benadering van het systemisch werk (opstellingen).

9 Module 7 Inner Personal Power Waarneming en Communicatie zijn bijzonder belangrijk in training, coaching en begeleiding van mensen. Hoe helder neem je waar? Wat vertroebelt je blik? Welke vooroordelen bepalen je waarneming? En hoe communiceer je dat wat je waarneemt? In deze module komt het interne energiesysteem aan de orde, met de mogelijkheden voor waarneming van niet alleen dat wat letterlijk zichtbaar is maar ook waarneming van informatie, van gevoelens, van emoties, van gedrag en van wat op het punt staat te gebeuren. Een compleet systeem voor intuïtief waarnemen op meerdere niveaus, met oefeningen voor het verhelderen van de waarneming èn de interpretatie ervan. Moeite met grenzen stellen, afstemmen op anderen, de mate van vertrouwelijkheid die passend is voor situaties in training en coaching? In het tweede deel van deze module werken we aan verfijning van het energieveld in lagen van verschillende openheid naar anderen, en de integratie van alle aparte krachten en mogelijkheden tot een krachtige identiteit. Deze laatste module is een integratie van alle onderdelen van de hele jaaropleiding, en tevens de basis van het tweede deel van de opleiding, Waarneming en Communicatie. EXTRA: De jaaropleiding is inclusief kennismakingsgesprek, twee persoonlijke sessies, syllabus, en geluidsopnames van de lessen (alleen voor eigen gebruik). Er is veel ruimte voor inbreng van eigen thema s, mits ze binnen de opleiding passen.

Programma jaaropleiding Energiewerk en Healing 2014-2015

Programma jaaropleiding Energiewerk en Healing 2014-2015 Programma jaaropleiding Energiewerk en Healing 2014-2015 Module I: Kennis. Basisbegrippen en de mystieke kant van de Inka-traditie - Kennis van energie en energiewerk - Principes van healing - Achtergronden

Nadere informatie

Transpersoonlijke Trainingen

Transpersoonlijke Trainingen Transpersoonlijke Trainingen Atma Instituut voor psychodynamiek en lifecoaching Langestraat 121 3811 AE Amersfoort Tel: 033-4653277 Fax: 033-4652873 E-mail: info@atma.nl Site: www.atma.nl Afdrukdatum :

Nadere informatie

Hooggevoeligheid & Energie. Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter

Hooggevoeligheid & Energie. Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter Hooggevoeligheid & Energie Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter Thema s: Herkennen van & omgaan met (Hoog)gevoeligheid en spiritualiteit. Energetisch reinigen en

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Beroepsopleiding 2015

Beroepsopleiding 2015 Beroepsopleiding 2015 School of Life is een gecertificeerd opleidingsinstituut voor toegepaste spiritualiteit en energetische Levenstherapie. De part-time beroepsopleiding van vier jaar, plus een stage

Nadere informatie

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Amsterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Cursus in Gestalt-psychologie.

Cursus in Gestalt-psychologie. Cursus in Gestalt-psychologie. De grondbeginselen uit de gestalt-psychologie en -therapie bevatten een schat aan kennis en wijsheid. Ze zijn zeer praktisch toepasbaar op persoonlijk vlak en in werksituaties

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn studiejaar: 2016-2017 Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Opleiding. systemische pedagogiek. Bert Hellinger Instituut Nederland

Opleiding. systemische pedagogiek. Bert Hellinger Instituut Nederland Opleiding systemische pedagogiek Bert Hellinger Instituut Nederland Inleiding Het systemisch fenomenologisch werk met opstellingen heeft in Nederland zo langzamerhand zijn plek gekregen. De opstellingen

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Rotterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

HELEMAAL JEZELF ZIJN; STA IN JOUW KRACHT, LEEF VANUIT JOUW HART.

HELEMAAL JEZELF ZIJN; STA IN JOUW KRACHT, LEEF VANUIT JOUW HART. Centrum Bergkristal A.A. Visser J. Nagelhoutlaan 39 8574 SR Bakhuizen 06-25312186 Overzicht November 7-11; Jouw manifestatiekracht; jezelf sterker neerzetten en manifesteren met behulp van positieve psychologie

Nadere informatie

OP PAD MET MARIA MAGDALENA naar ZELFLIEFDE ZIELSVERBINDING MANIFESTATIE

OP PAD MET MARIA MAGDALENA naar ZELFLIEFDE ZIELSVERBINDING MANIFESTATIE OP PAD MET MARIA MAGDALENA naar ZELFLIEFDE ZIELSVERBINDING MANIFESTATIE Het Pad van Maria Magdalena bestaat uit twee 2-daagse Workshops in Nederland. In Spanje kun je onze verdiepende Retreats beleven.

Nadere informatie

Kijken achter het masker

Kijken achter het masker Kijken achter het masker Driedaagse bijscholing Karakterstructuren voor therapeuten en coaches Zoek je een bijscholing die jouw manier van werken als therapeut of coach verdiept? Zou je meer (praktisch)

Nadere informatie

Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u

Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u NIEUWSBRIEF nr.1 21 januari 2019 AGENDA JANUARI 2019 Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) FEBRUARI Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u Vervolg 8-2, 15-2, 01-03,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding en leeswijzer 2. Energie Psychologie 3. Gedachten jouw jouw 4. Verantwoordelijkheid

Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding en leeswijzer 2. Energie Psychologie 3. Gedachten jouw jouw 4. Verantwoordelijkheid Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Inleiding en leeswijzer 3 2. Energie Psychologie 7 3. Gedachten 10 Het zijn jouw gedachten die jouw wereld creëren 11 4. Verantwoordelijkheid 13 5. Persoonlijk Plan, jouw blauwdruk

Nadere informatie

Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans

Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans Voor meer rust en vertrouwen bij hooggevoelige mensen Dank je wel voor het downloaden van mijn E-book voor hooggevoelige mensen. Als je eenmaal ontdekt

Nadere informatie

Gecertificeerde Opleidingen

Gecertificeerde Opleidingen Gecertificeerde Opleidingen TOP Class Communicatie Vaardigheden Gordon Communicatie Trainer www.gordoncommunicatie.nl Top Class Communicatie Vaardigheden Persoonlijk en professioneel communiceren In deze

Nadere informatie

Avondcursus kennismaken met NLP

Avondcursus kennismaken met NLP Avondcursus kennismaken met NLP Voor mensen die meer inzicht in zichzelf en anderen willen krijgen en zich verder willen ontwikkelen, is dit een prima inleiding in NLP! Waarnemingsstructuur: zintuiglijke

Nadere informatie

Praktijk Avana. Nieuwsbrief September 2015

Praktijk Avana. Nieuwsbrief September 2015 Praktijk Avana Nieuwsbrief September 2015 Beste nieuwsbrieflezer, IK wil graag een behandelmethode, die ik zelf heel graag gebruik, onder de aandacht brengen Waarom? Omdat deze behandeling zo ontzettend

Nadere informatie

Cursus en Thema 2015. voor mantelzorgers en vrijwilligers

Cursus en Thema 2015. voor mantelzorgers en vrijwilligers Cursus en Thema 2015 voor mantelzorgers en vrijwilligers VRIJWILLIGERS Basiscursus (voor nieuwe vrijwilligers) Aantal bijeenkomsten: 4 In vier bijeenkomsten maken nieuwe vrijwilligers kennis met diverse

Nadere informatie

Retraite in Frankrijk

Retraite in Frankrijk Retraite in Frankrijk Naar een Liefdevolle Volwassen Relatie! Van strijd naar helen Waarom systemische Relatie Retraite? Van 03 t/m 10 juli 2015 Relaties lijken onze levens te beheersen. Als we "alleen"

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober. aandachtig-zijn, liefdevol-zijn, samen-zijn, gezond-zijn, puur-zijn, gevoelig-zijn. Klankschaalhealingconcerten

Nieuwsbrief oktober. aandachtig-zijn, liefdevol-zijn, samen-zijn, gezond-zijn, puur-zijn, gevoelig-zijn. Klankschaalhealingconcerten Nieuwsbrief oktober Wat zou het fijn zijn als ieder mens zichzelf zou mogen zijn. Het is zo natuurlijk. Even natuurlijk als ademhalen en nog natuurlijker dan spreken. Je hoeft niet je best te doen om te

Nadere informatie

Verlies en Verlangen Praktijk voor psychodynamische therapie en persoonlijke ontwikkeling. Nieuwsbrief 1 jaargang 2013

Verlies en Verlangen Praktijk voor psychodynamische therapie en persoonlijke ontwikkeling. Nieuwsbrief 1 jaargang 2013 Verlies en Verlangen Praktijk voor psychodynamische therapie en persoonlijke ontwikkeling Nieuwsbrief 1 jaargang 2013 Afwezigheid van oordeel, een mooi onderwerp om eens bij stil te staan of over te praten

Nadere informatie

SCHATTEN VAN ADVOCATEN

SCHATTEN VAN ADVOCATEN SCHATTEN VAN ADVOCATEN PRAKTIJKOPLEIDINGEN VOOR DE ADVOCATUUR Vaardigheden in de praktijk Coachen in de praktijk Leidinggeven in de praktijk Teamwork in de praktijk SCHATTEN VAN ADVOCATEN Wij zijn er van

Nadere informatie

Cursus Spirituele en Mediamieke Ontwikkeling 2

Cursus Spirituele en Mediamieke Ontwikkeling 2 NIEUWSBRIEF 14 februari 2015 1 Lieve mensen, Iedere dag is een dag van de liefde, om degenen om je heen te vertellen hoeveel je van ze houdt, het leven in je hart te koesteren en te genieten van de grote

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Centrum voor BewustZijn

Nieuwsbrief. Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief Follow your it knows the way Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 1 28 januari 2016 Lieve mensen, In het Centrum voor BewustZijn hebben wij (Angela en Marjolein) onze krachten gebundeld.

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

DE HOGE LAT. over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie Klooster Nieuwkerk Goirle

DE HOGE LAT. over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie Klooster Nieuwkerk Goirle DE HOGE LAT over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie 2018-2019 Klooster Nieuwkerk Goirle Wie legt die lat? Hoge lat? Overbelasting: het lijkt iets van deze tijd

Nadere informatie

Wees wijs met licht. Leo Cheizoo. We begrijpen waarom kinderen bang zijn voor het donker, maar waarom zijn mensen bang voor het Licht?

Wees wijs met licht. Leo Cheizoo. We begrijpen waarom kinderen bang zijn voor het donker, maar waarom zijn mensen bang voor het Licht? Wees wijs met licht Leo Cheizoo We begrijpen waarom kinderen bang zijn voor het donker, maar waarom zijn mensen bang voor het Licht? Plato ISBN: 90-76564-63-9 NUR-code: 720 NUR-omschrijving: Esoterie algemeen

Nadere informatie

NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP

NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige

Nadere informatie

Golf van de Rode Maan

Golf van de Rode Maan Golf van de Rode Maan Data waarin de golf van de Rode Maan valt: 11-2 t/m 23-2-2015 *29-10 t/m 10-11-2015 *16-7 t/m 28-7-2016 *2-4 t/m 14-4- 17 18-12 t/m 30-12 -2017 * 4-9- t/m 16-9-2018 * 22-5 t/m 3-6-2019

Nadere informatie

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding Mindful Coachen Den Bosch Academie voor Open Bewustzijn studiejaar: 2016-2017 Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt

Nadere informatie

The Next Level. Verbindend Ondernemend Leiderschap

The Next Level. Verbindend Ondernemend Leiderschap The Next Level Jaarprogramma 2014 BASIS DO-L = DIENEND ONDERNEMEND LEIDERSCHAP De centrale metafoor voor deze leiderschap opleiding is terug te vinden een DOL Een DOL is een volksharp uit de Ivoorkust.

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Vijfdaagse, geaccrediteerde masterclass voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. WAAROM EEN MASTERCLASS LICHAAMSWIJSHEID

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Zesdaagse, geaccrediteerde Masterclass voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. Start 30 maart 2012 Open Avond: 6 maart a.s. WAAROM EEN MASTERCLASS

Nadere informatie

Mindful Coachen Zuid-Nederland tweejarige opleiding

Mindful Coachen Zuid-Nederland tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Zesdaagse, geaccrediteerde Masterclass o.l.v. Annet van Laar, voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. Start: 14 februari 2014 Introductieworkshop:

Nadere informatie

Krachtig samenwerken: meer bereiken

Krachtig samenwerken: meer bereiken Of ligt het misschien ook aan mij? Krachtig samenwerken: meer bereiken Voor verantwoordelijke, resultaatgerichte managers en professionals die willen leren hoe ze meer voor elkaar krijgen. Belangrijke

Nadere informatie

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN INHOUD De training is gebaseerd op 7 hoofdonderwerpen. De 7 sleutels tot positieve verandering: 1. Bevorder je positieve emoties 2. Denk positiever 3. Waardeer

Nadere informatie

Soul revival s aanbod: Self-healing trainingen Individuele therapie Helende verhalen Workshops Coaching Lezingen

Soul revival s aanbod: Self-healing trainingen Individuele therapie Helende verhalen Workshops Coaching Lezingen Soul revival s aanbod: Self-healing trainingen Helende verhalen Workshops Coaching Lezingen Elk lichaam wil gezond zijn. Buiten antibiotica is er vrijwel geen medicijn op de markt dat geneest, hooguit

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Jaartraining System dynamics

Jaartraining System dynamics Deze jaartraining richt zich op ieder die zich wil bijscholen in de systemische manier van kijken en handelen met toepassingen in de verschillende levensdomeinen: familie, relatie, opvoeden, werk, helpen,...

Nadere informatie

Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage

Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage De opleiding integrale massage van Positive Touch is een opleiding voor mensen die van massage hun beroep willen maken en zich op een inspirerende manier

Nadere informatie

Evaluatie PMA Training Gesprekken met leerlingen - Da Vinci College

Evaluatie PMA Training Gesprekken met leerlingen - Da Vinci College Evaluatie PMA Training Gesprekken met leerlingen - Da Vinci College mei 2018 Wat zal je het meeste bijblijven van de training: - De PMA methodiek. - De 5 stappen van de PMA methodiek. - De groepsgesprekken.

Nadere informatie

Instrument voor hulp Programma 1 e jaar Blok 1 do 1 nov - vr 2 nov uur uur de Poort, Groesbeek (met overnachting)

Instrument voor hulp Programma 1 e jaar Blok 1 do 1 nov - vr 2 nov uur uur de Poort, Groesbeek (met overnachting) Instrument voor hulp Programma 1 e jaar 2018-2019 Blok 1 do 1 nov - vr 2 nov 10.00 uur - 17.30 uur (met overnachting) Instrumentschap, de basis van het werk als coach De basisprincipes en basishouding

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 6 23 augustus 2015 De lessen gaan weer beginnen! De zomervakantie is voorbij, wat gaat de tijd toch snel.

Nadere informatie

Coachingsopleiding. Process Communication Model

Coachingsopleiding. Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Zou je misschien, als je tijd hebt, hoor Je bent altijd op zoek naar die ene manier om je cliënt écht te helpen.

Nadere informatie

Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie

Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie Het Sandelhout Meditatietechnieken, Coaching en Training Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie Individuele consulten voor particulieren Locatie: Het Beekse Boshuis Goirlesedijk ongenummerd

Nadere informatie

Opleiding Docent Weerbaarheid

Opleiding Docent Weerbaarheid Over MOVISIE MOVISIE is hét landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale

Nadere informatie

LUISTER DIEPER NAAR JE-ZELF

LUISTER DIEPER NAAR JE-ZELF LUISTER DIEPER NAAR JE-ZELF JAARTRAINING EFT* EFT-practitioner: Karin Van Baelen *Emotional Freedom Techniques In ons onderbewuste zitten allerlei angsten, onverwerkte conflicten en tegenstrijdige, beperkende

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

MINDFULNESS IN MEDIATION

MINDFULNESS IN MEDIATION MINDFULNESS IN MEDIATION aandacht. ontspanning. zelfvertrouwen verdiepingstraining ver Mindfulness in Mediation aandacht. ontspanning. zelfvertrouwen Introductie Conflicten leveren spanning en stress op.

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie

Info en secretariaat:

Info en secretariaat: Info en secretariaat: Timotheus-Intuïtie vzw Jaak De Boeckstraat 73 bus 2 (DE KRING) 2170 Merksem Tel: 03 644.53.01 Fax: 03 644.05.51 E-mail: info@timotheus.org www.timotheus.org Wat is Timotheus? Als

Nadere informatie

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) Er zijn veel redenen om een coachopleiding te volgen. Als u wilt werken als coach is een coachopleiding natuurlijk een voorwaarde. Maar ook voor optimale carrièregroei

Nadere informatie

Programma Instrument voor hulp 1 e jaar

Programma Instrument voor hulp 1 e jaar Programma Instrument voor hulp 1 e jaar 2017-2018 Blok 1 Instrumentschap, de basis van het werk als coach do 2 nov - vr 3 nov De basisprincipes en basishouding als coach leren kennen; aanwezig zijn in

Nadere informatie

Bewust, aandachtig & positief leven

Bewust, aandachtig & positief leven Bewust, aandachtig & positief leven Bewust, aandachtig & positief leven Bewust, aandachtig & positief leven Mindful en vitaal leven Een praktische inleiding Adriana Anna Visser Adriana Anna Visser Coverontwerp

Nadere informatie

Start 9 april Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties

Start 9 april Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties leergang hbo+ Start 9 april 2013 + Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties & Mensen die krachtig zijn, creëren krachtige organisaties. Deze leergang gaat hierover. Over de persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Module 3. Aanleren. Tekstboek een nieuwe geest in 28 dagen Doe het zelf mindset transformatie voor de moedige mens _ en wereldverbeteraar.

Module 3. Aanleren. Tekstboek een nieuwe geest in 28 dagen Doe het zelf mindset transformatie voor de moedige mens _ en wereldverbeteraar. Module 3. Aanleren. Dag 20. Intentionaliteit. Vandaag leer je werken met een belangrijke bouwsteen van bewuste manifestatie: intentie. Intentie is de basis van alle creatie. Zonder intentie is er geen

Nadere informatie

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding Mindful Coachen Den Bosch Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals!

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! - Consulting Skills Training Pagina 1 van 6 De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! Los van de inhoud van je advies is het belangrijk om je advies zo goed mogelijk

Nadere informatie

Training Innerlijke Balans. Hoera het is vandaag! Sepp Lifka

Training Innerlijke Balans. Hoera het is vandaag! Sepp Lifka Hoera het is vandaag! Een training voor ieder die wil leren hoe je in de waan van de dag de innerlijke rust en balans kunt bewaren. Warm welkom Hoera het is vandaag! Mijn naam is en in mijn dagelijks leven

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Training Leer Balans Leven

Training Leer Balans Leven Training Leer Balans Leven In 5 maanden meer balans in je leven Wil je minder stress? Wil je meer werkplezier? Wil je jouw doelen effectiever bereiken? Wil je handiger communiceren? Wil je efficiënter

Nadere informatie

purpose the [deeper] reason for doing something; the aim to which an action is directed

purpose the [deeper] reason for doing something; the aim to which an action is directed For you, On Purpose purpose the [deeper] reason for doing something; the aim to which an action is directed on purpose wetens; met voorbedachte rade [De letterlijke betekenis van purpose.] Voor wie? Persoonlijk

Nadere informatie

Opleiding Verlieskunde Verborgen Verlies

Opleiding Verlieskunde Verborgen Verlies Opleiding Verlieskunde Verborgen Verlies Perspectief bij verandering Wie geleerd heeft verborgen verlies te signaleren en hanteren, zal zich zekerder voelen en het contact vol vertrouwen aangaan om zo

Nadere informatie

Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door:

Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door: Cursussen bij Dressuurstal (Website: www.cursustotaal.nl) Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door: Nel Koekkoek, sportpsycholoog, GZ- psycholoog BIG Marie-José Hulsman

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Voor medewerkers van woningcorporaties In samenwerking met de corporatie-academie Informatie colofon en aanmeldprocedure: zie einde brochure Simpel en snel leren op je

Nadere informatie

Boek met korting voor 30 januari 2015!

Boek met korting voor 30 januari 2015! Nieuwsbrief Speciale editie Margrit Coates in Nederland Op 18, 19 en 20 april Wat zes jaar geleden begon als een spontane actie om een training van Margrit te kunnen volgen, is uitgegroeid tot een jaarlijks

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

Naam van de opleiding : Freedom from Addiction Naam van de docent (en) : Dr Robert Dee McDonald Henk de Vos

Naam van de opleiding : Freedom from Addiction Naam van de docent (en) : Dr Robert Dee McDonald Henk de Vos Studie plan Naam van de opleiding : Freedom from Addiction Naam van de docent (en) : Dr Robert Dee McDonald Henk de Vos Totale duur van de opleiding 3 dagen Totaal aantal dagen 3 Totaal aantal uren 24

Nadere informatie

Coaching 4 Engagement

Coaching 4 Engagement Coaching 4 Engagement Vergroot je veerkracht en neem de regie voor professionele groei Herken de schaduwkanten van je drijfveren Erken je kracht en kwaliteiten Benut de constructieve kant van je drijfveren

Nadere informatie

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige schuurkerk

Nadere informatie

ENERGIEVOLLE OPLEIDINGEN

ENERGIEVOLLE OPLEIDINGEN Feng Shui Vijf Elementen Voeding Nine Star Ki Vijf Elementen Ontspanning Korte beroepsopleidingen CRKBO geaccrediteerd ENERGIEVOLLE OPLEIDINGEN TAKE TIME TO FIND YOURSELF BARADA OPLEIDINGSCENTRUM Bij Barada

Nadere informatie

Persoonlijke groei en ontwikkeling. Jaargroep Persoonlijk Leiderschap. veranderen is mensenwerk

Persoonlijke groei en ontwikkeling. Jaargroep Persoonlijk Leiderschap. veranderen is mensenwerk Jaargroep Persoonlijk Leiderschap Leer werken vanuit je authenticiteit. Ontwikkel jezelf door inzicht in jouw persoonlijkheid, talenten en mogelijkheden. Human Connection en Elenchis bieden met de Jaargroep

Nadere informatie

JEUGDTRAUMA PROFESSIONAL

JEUGDTRAUMA PROFESSIONAL Module JEUGDTRAUMA PROFESSIONAL Erkende vervolgopleiding tot Jeugdtrauma Therapeut De opleiding JEUGDTRAUMA PROFESSIONAL is er voor Therapeuten die al een opleiding hebben afgerond en hun kennis en vaardigheden

Nadere informatie

Training Zelfrealisatie. Brochure

Training Zelfrealisatie. Brochure Training Zelfrealisatie Brochure Training Zelfrealisatie Voorbij persoonlijke ontwikkeling vind je wie je ten diepste bent. Met de Training Zelfrealisatie ontdek je wie je wezenlijk bent. Zodat je geluk,

Nadere informatie

BewustZijn & Intuïtie

BewustZijn & Intuïtie BewustZijn & Intuïtie Intuïtief coachen en adviseren in een zakelijke omgeving Intuïtie, de sleutel tot succes De succesfactor voor een topcoach, excellente adviseur of succesvolle interimmanager ligt

Nadere informatie

Liever assertiever op het werk

Liever assertiever op het werk Waarom een assertiviteitstraining? Voor veel mensen is het niet gemakkelijk om in een werkomgeving bijvoorbeeld voor de eigen mening uit te komen, neen te zeggen, om te gaan met de boosheid van een collega

Nadere informatie

MINDFULNESS VOOR DE PROFESSIONAL. aandacht ontspanning zelfvertrouwen

MINDFULNESS VOOR DE PROFESSIONAL. aandacht ontspanning zelfvertrouwen MINDFULNESS VOOR DE PROFESSIONAL aandacht ontspanning zelfvertrouwen Mindfulness voor de professional aandacht. ontspanning. zelfvertrouwen Introductie Leidinggevenden en medewerkers op verantwoordelijke

Nadere informatie

Onbewuste Verbindingen

Onbewuste Verbindingen Onbewuste Verbindingen Driedaagse bijscholing Systemisch Werken voor coaches, mediators en therapeuten De bijscholing wordt twee keer per jaar gegeven. Data vind je op www.andrefun.nl/agenda Zoek je iets

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie Het jaarprogramma Verlieskunde Verborgen Verlies omvat de volgende onderdelen: 1. Intensief trainingsprogramma Er zijn 12 trainingsdagen, in de vorm van intensieve bijeenkomsten waarbij

Nadere informatie

NLP PRACTITIONER 2015

NLP PRACTITIONER 2015 2015 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERBREDEND De erkende NLP Practitioner opleiding van the Sphere is praktijkgericht en verbredend. Het biedt een uitstekende structuur voor effectieve communicatie, persoonlijke

Nadere informatie

Inner Game. Tennis Workshop

Inner Game. Tennis Workshop Inner Game Tennis Workshop Inner Game Tennis Workshop De Inner Game Tennis Workshop zal zowel sporters als niet sporters, leden en niet leden van My HealthClub een waarvolle ervaring meegeven. Een positieve

Nadere informatie

Praktisch werken met Belbin. Teamrollen voor Trainers TEAMROLLEN GEBRUIKEN IN JE EIGEN TRAININGEN

Praktisch werken met Belbin. Teamrollen voor Trainers TEAMROLLEN GEBRUIKEN IN JE EIGEN TRAININGEN Praktisch werken met Belbin Teamrollen voor Trainers TEAMROLLEN GEBRUIKEN IN JE EIGEN TRAININGEN Haal meer uit je (team)training met teamrollen TEAMROLLEN VOOR TRAINERS Teams waarin onderlinge verschillen

Nadere informatie

Onderwerp Teleseminar

Onderwerp Teleseminar Gratis Teleseminar Human Engineering 24 oktober 2012 Onderwerp Teleseminar 3 'Human Engineering'-valkuilen voor ontwerpers en ingenieurs: Hoe je ze vermijdt en ombuigt in kansen om meer te bereiken! Saskia

Nadere informatie

LUISTER DIEPER NAAR JE-ZELF

LUISTER DIEPER NAAR JE-ZELF LUISTER DIEPER NAAR JE-ZELF EFT* JAARTRAINING EFT-practitioner: Karin Van Baelen *Emotional Freedom Techniques In ons onderbewuste zitten allerlei angsten, onverwerkte conflicten en tegenstrijdige, beperkende

Nadere informatie

Werkboek 12 Heilige Nachten Challenge: Van Wens naar Werkelijkheid in 2016

Werkboek 12 Heilige Nachten Challenge: Van Wens naar Werkelijkheid in 2016 Werkboek 12 Heilige Nachten Challenge: Van Wens naar Werkelijkheid in 2016 Margo Kistemaker Ineen Inspiratie & Energiewerk voor Individu en Organisatie margo@ineen.org Inleiding Dit werkboek hoort bij

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

Systemisch werken voor onderwijsprofessionals

Systemisch werken voor onderwijsprofessionals Systemisch werken voor onderwijsprofessionals Ze tje n o d ig? Nie u we in zich ten in je zelf? Waard e to evo e ge n aan gro ep sp ro ce ssen? Sy ste m isch werke n vo or o n d e rwijsp ro fe ssio n als

Nadere informatie

DRIEDAAGSE TRAINING VERLIESKUNDE IN COACHING

DRIEDAAGSE TRAINING VERLIESKUNDE IN COACHING DRIEDAAGSE TRAINING VERLIESKUNDE IN COACHING Driedaagse training Verlieskunde in Coaching - Juni 2019 1 Met jou kwam een nog vreemd verdriet waarop ik een leven lang gewacht heb Het kwam uit je ogen in

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE. ONTWIKKELINGSPSYCHOLOGIE EN SPIRAL DYNAMICS Groep 1

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE. ONTWIKKELINGSPSYCHOLOGIE EN SPIRAL DYNAMICS Groep 1 STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE ONTWIKKELINGSPSYCHOLOGIE EN SPIRAL DYNAMICS Groep 1 Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze intensieve tweedaagse over toegepaste ontwikkelingspsychologie en Spiral

Nadere informatie

Meditatie en Inspiratietraject 2019 Dagelijkse meditatie, afstemming en toepassing Maandag 11 maart - 13 mei

Meditatie en Inspiratietraject 2019 Dagelijkse meditatie, afstemming en toepassing Maandag 11 maart - 13 mei Academie voor Spiritualiteit Meditatie en Inspiratietraject 2019 Dagelijkse meditatie, afstemming en toepassing Maandag 11 maart - 13 mei olv. Drs. Loucas van den Berg Dit meditatietraject maakt het contact

Nadere informatie

Een Positief. leer en leefklimaat. op uw school

Een Positief. leer en leefklimaat. op uw school Een Positief leer en leefklimaat op uw school met TOPs! positief positief denken en doen Leerlingen op uw school ontwikkelen zich het beste in een positief leer- en leefklimaat; een klimaat waarin ze zich

Nadere informatie

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren!

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren! Gelukkig zijn kun je leren! Gelukskoffercoaching Missie GELUKKIG ZIJN KUN JE LEREN Gelukskoffercoaching wil kinderen op jonge leeftijd positief ondersteunen in hun individuele emotionele ontwikkeling.

Nadere informatie