Servicehandleiding. Zakelijk ADSL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Servicehandleiding. Zakelijk ADSL"

Transcriptie

1 Servicehandleiding Zakelijk ADSL

2 Inhoudsopgave 1 Wat is Zakelijk ADSL Haal alles uit Zakelijk ADSL Levering en installatie Uw eerste factuur 7 2 Customer Self Service en instellingen Customer Self Service Zakelijk ADSL Customer Self Service Cloud De verbinding Draadloos werken Instellingen van de router 15 3 Aanvullende diensten op Zakelijk ADSL 19 4 Veilig en en internetten? Ken de gevaren 21 5 Verklarende Woordenlijst 23

3 1. Wat is Zakelijk ADSL Zakelijk ADSL is betrouwbaar en snel internet voor uw hele bedrijf. Naast het voordeel van onbezorgd internetten voor een vast bedrag per maand, biedt Zakelijk ADSL vele extra s. Denk hierbij aan de deskundige hulp van de Klantenservice en een professionele omgeving waarmee u uw eigen unieke domeinnaam en adressen kunt toekennen. Uniek aan Zakelijk ADSL Betrouwbaar en veilige internetverbinding Klantenservice gratis en 24/7 bereikbaar via Professionele uitstraling met een eigen domeinnaam en adressen Zorgeloze installatie Uitstekende uitbreidingmogelijkheden zoals Zakelijk Pinnen Gegarandeerde service: Een beschikbaarheid van 99,6% Melden van een storing kan 24 uur per dag, 7 dagen per week Oplossen van een storing gebeurt tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot uur) Een storing op uw internetverbinding wordt binnen 8 kantooruren opgelost Hardwareherstel binnen 24 kantooruren Zakelijk ADSL: meer dan een internetverbinding Uiteraard zorgt KPN ervoor dat uw verbinding werkend wordt opgeleverd op uw bedrijfslocatie. Toch kan het zo zijn dat u later nog vragen hebt. Antwoorden op veelgestelde vragen treft u aan in deze servicehandleiding. 1.1 Haal alles uit Zakelijk ADSL Zakelijk ADSL biedt vele extra s. Zo maakt u met Zakelijk ADSL gratis gebruik van Exchange Online Lite. Exchange Online Lite biedt u een profes sionele uitstraling dankzij een professionele omgeving met domein registratie.

4 Exchange Online Lite Eigen domeinnaam met bijbehorende adressen Uw s overal beschikbaar Inclusief toegang tot uw contactpersonen en agenda Geen zorgen om beheer Website met eigen domeinnaam Met Zakelijk ADSL krijgt u gratis de mogelijkheid om uw bedrijfs- of productnaam als domeinnaam te registreren. Uw internetadres (.nl,.com,.org,.eu) en adressen zijn daarmee herkenbaar voor uw klanten (bijvoorbeeld nl). Deze kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor vermelding op visitekaartjes, bedrijfsauto s en in advertenties. Daarnaast krijgt u met Exchange Online Lite de beschikking over een profes sionele oplossing met 5 mailboxen. Zo kunt u uw medewerkers ieder een eigen e- mailadres geven. Per mailbox kunt u meerdere aliassen (maximaal 5) aanmaken (bijvoorbeeld info@devries-transport.nl). Eenvoudig uit te breiden De mailboxen hebben een standaardgrootte van 100 MB per stuk. De grootte en aantal van uw mailboxen is eenvoudig uit te breiden via de Customer Self Service-omgeving van Cloud. Inloggen is mogelijk via kpn.com/mijnkpnzakelijk. Draadloos werken Eén op de 3 bedrijven kiest voor draadloos werken. Draadloos werken geeft u namelijk meer vrijheid en flexibiliteit en verhoogt uw efficiëntie. Met draadloos werken op basis van Zakelijk ADSL hebt u een Wi-Fi-verbinding op kantoor. Een Wi-Fi-oplossing vervangt de fysieke kabelverbinding tussen uw router en de computer(s)/laptop(s). Wilt u draadloos werken en hebt u nog geen draadloze router besteld, ga dan naar kpn.com/mijnkpnzakelijk om naar de Customer Self Service te gaan. Hier kunt u onder hardware wijzigen een andere router aanvragen.

5 HotSpots van KPN Op een HotSpot van KPN kunt u internetten met uw eigen laptop of PDA. Als u thuis al gebruikmaakt van draadloos internet kan dat op HotSpots van KPN ook. Als u nog niet eerder van draadloos internet gebruikgemaakt hebt, controleer dan eerst of het maken van een Wi-Fi-verbinding met uw laptop of PDA mogelijk is. Voordelen HotSpots: Met HotSpots van KPN kunt u: Razendsnel en, internetten en bestanden up- en downloaden Draadloos internet via Wi-Fi op meer dan locaties in Nederland Voordelen app: De app kunt u gebruiken als u Wilt weten waar zich in Nederland een HotSpot van KPN bevindt Wilt weten wat uw verbruik op een HotSpot van KPN is Automatisch wilt inloggen op HotSpot van KPN Ga naar kpn.com/hotspotsapp voor het downloaden van de app

6 1.2 Levering en installatie Nadat u Zakelijk ADSL hebt besteld, worden al uw gegevens in de systemen binnen KPN verwerkt. Onderstaand treft u een beknopte planning aan van de stappen die daarna volgen. Week 1 De bevestiging De bevestiging van uw order hebt u per ontvangen. Ook krijgt u een met daarin een link naar de webpagina waar u Exchange Online Lite kunt activeren. Bij uw bestelling hebt u een gebruikersnaam en wachtwoord aangemaakt voor de Customer Self Service van Zakelijk ADSL. Via de Customer Self Service kunt u online de status van uw bestelling volgen. Week 2* De oplevering U ontvangt een met de technische gegevens van uw verbinding. Bewaar dit bericht goed. De monteur heeft deze gegevens nodig. Na ontvangst van dit bericht komt een monteur Zakelijk ADSL bij u installeren (indien gewenst). Deze afspraak is al direct bij de bestelling met u gemaakt. Eventuele extra wensen (meerwerk) zoals het aansluiten van extra pc s of bekabelingwerkzaam heden worden ook tijdens deze installatie uitgevoerd. Indien meerwerk gewenst is, dient u dit aan te geven bij de medewerker van KPN die de bestelling met u doorneemt. De extra kosten voor dit meerwerk worden via de Zakelijk Internet-factuur verrekend. De monteur test uw internetverbinding. * Indien u overstapt van een andere aanbieder wordt de verbinding opgeleverd op wensdatum vanaf week 4.

7 Tip: U ontvangt een met de technische gegevens van uw verbinding. Wij adviseren u dit bericht uit te printen en te bewaren bij deze Servicehandleiding. In de staan namelijk uw CAP-ID en uw gebruikersnaam welke u nodig hebt om in te kunnen loggen op de Customer Self Service-omgeving van Zakelijk ADSL. 1.3 Uw eerste factuur Na de oplevering van Zakelijk ADSL ontvangt u binnen 2 maanden uw eerste Zakelijk Internet-factuur. Hierop staan de maandelijkse abonnementskosten, de een malige kosten en eventueel verleende actiekortingen. De maandelijkse abonnementskosten betaalt u vooraf. De afgesproken abonnementskosten herkent u veelal niet op deze eerste factuur. Dit komt omdat er een periodeberekening heeft plaatsgevonden vanaf de opleverdatum. Deze periode is altijd langer dan één maand. Hierdoor is het bedrag op de eerste factuur hoger dan het gebruikelijke maandbedrag. Vanaf de tweede factuur staat het afgesproken maandbedrag wel gewoon op de factuur. Startdatum contract Op uw eerste factuur staat de startdatum van uw contract. Dit is de datum waarop uw aansluiting werkend is opgeleverd. Deze datum is voor u van belang voor uw contractduur (2 of 3 jaar met stil zwijgende verlenging voor een jaar) en de voorwaarden voor het opzeggen van een contract (3 maanden voor het einde van uw contract). Uw contract treedt in werking wanneer Zakelijk ADSL werkend is opgeleverd. Nog vragen over uw factuur? Kijk op kpn.com/zakelijkefactuur voor meer informatie.

8 2 Customer Self Service en instellingen De Customer Self Service op kpn.com is uw persoonlijke online omgeving. Deze is speciaal ontworpen om gemakkelijk uw dienstenpakket te wijzigen. Hier kunt u bijvoorbeeld extra boxen aanvragen, uw aansluiting uitbreiden met de mogelijkheid om te pinnen of u past de snelheid van uw verbinding aan. Zo sluit Zakelijk ADSL altijd perfect aan op de wensen van uw bedrijf. U krijgt met Zakelijk ADSL toegang tot 2 Customer Self Service-omgevingen: Customer Self Service Zakelijk ADSL Customer Self Care Cloud Inloggen is mogelijk via kpn.com/mijnkpnzakelijk.

9 2.1 Customer Self Service Zakelijk ADSL Bij het aanvragen van Zakelijk ADSL moet een gebruikersnaam en wachtwoord worden aangemaakt. Hiermee kunt u inloggen op de Customer Self Service via kpn.com/mijnkpnzakelijk. Via de Customer Self Service kunt u de volgende acties ondernemen: Aanvragen/wijzigen Zakelijk Pinnen Aanvragen/wijzigen Zakelijk Alarm Administratieve gegevens wijzigen Upgraden/downgraden in snelheid of overboeking (upgraden is gratis, maar downgraden niet) 2.2 Customer Self Service Cloud U krijgt een met inloggegevens en een link naar de Customer Self Care van Cloud. Voor de Customer Self Care van Cloud kunt u ook gaan naar kpn.com/mijnkpnzakelijk. Daar kunt u de volgende acties ondernemen: Registreren en/of verhuizen van uw domeinnaam (één nieuwe registratie is gratis, een domeinverhuizing is niet gratis) Aanvragen/wijzigen accounts (per 5 accounts, de eerste 5 accounts zijn gratis. U kunt pas accounts op eigen domein aanvragen wanneer het domein bij KPN is geregistreerd) Aanvragen Back-up Online Aanvragen andere Cloud-diensten Indien u de inloggegevens niet hebt, neem dan contact met ons op via het gratis nummer Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

10 2.3 De verbinding Met Zakelijk ADSL beschikken uw medewerkers 24 uur per dag over een betrouwbare en veilige internetoplossing. Helaas blijft het mogelijk dat er een storing optreedt. Dit hoofdstuk beschrijft hoe u in geval van een storing het beste kunt handelen. Wat kunt u zelf doen? Wanneer internet niet meer werkt, kan dit meerdere oorzaken hebben. Voordat u contact opneemt met KPN om een storing te melden, adviseren wij u onderstaande zaken te controleren en/of uit te voeren. Mogelijk is de storing hiermee verholpen en kunt u direct weer aan de slag. 1 Controleer of alle kabels correct zijn aangesloten. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw router 2 Indien alle kabels correct zijn aangesloten, dient u uw router te rebooten. U reboot de router door deze ongeveer 30 seconden spanningsvrij te maken door de stekker uit het stopcontact te halen. Nadat u de stekker weer in het stopcontact hebt gedaan, probeert de router opnieuw verbinding te maken. Dit kan enkele minuten duren 3 Controleer of het DSL- lampje en het internetlampje op uw router groen gaan branden of groen knipperen. Indien dit het geval is, betekent dit dat de router een verbinding heeft met het Zakelijk ADSL-netwerk van KPN. Is dit het geval, dan kunt u verder met stap 4. Indien het DSL-lampje en/of het internetlampje op uw router niet allebei gaan branden, betekent dit dat de router geen verbinding kan maken. Mogelijke oorzaken zijn een defecte router of een storing op het netwerk. Bel gratis Controleer nu of u met uw pc of laptop toegang tot het internet kunt krijgen. Indien dat niet lukt, dient u uw pc of laptop opnieuw op te starten. Ook eventuele apparatuur aangesloten tussen de router en uw computer (bijvoorbeeld een andere router, een Access Point of switch) dient opnieuw opgestart te worden

11 5 Mocht ook het herstarten van uw pc of laptop de storing niet hebben op gelost, dan kan de oorzaak nog in de firewall en/of virusscanner zitten. Schakel de firewall en/of virusscanner uit en controleer of u nu wel toegang hebt tot internet. Hebt u nu wel toegang tot internet? Raadpleeg dan de handleiding van uw firewall en/of virusscanner Hebt u ook nu geen toegang tot internet? Bel dan gratis Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar 2.4 Draadloos werken Met Zakelijk ADSL is het mogelijk om draadloos (Wi-Fi) te werken, mits u tijdens het bestellen van Zakelijk ADSL hebt gekozen voor een Wi-Fi-router. Als u zelf een router hebt of deze door een business partner van KPN geleverd is, kunt u in de handleiding van deze router opzoeken of deze Wi-Fi ondersteunt. Naast een router met Wi-Fi-functionaliteit hebt u tevens voor uw pc en/of laptop een Wi-Fi-adapter nodig. Controleer of uw pc en/of laptop hiervoor een interne adapter heeft. Zo niet, dient u hiervoor een externe adapter aan te schaffen. Deze adapters kunt u via de Customer Self Service-omgeving via kpn.com/mijnkpnzakelijk bestellen. Voorwaarden Wi-Fi KPN levert en onderhoudt de dienst tot en met de router. De garantievoorwaarden zijn exclusief de pc of laptop en de daarop werkende software. KPN kan geen garantie afgeven voor het bereik van de draadloze router en de Wi-Fi-adapter. Dit omdat het ontvangst- en zendbereik beïnvloed kan worden door externe factoren. Het bereik wordt in eerste instantie bepaald door de onderlinge afstand tussen de router en de Wi-Fi-adapter, de hoogte van de antennes en de kwaliteit van de omgeving (muren, bronnen van ruis, etc.). Over het algemeen is een afstand van ongeveer 30 meter haalbaar, maar uiteindelijk zal in de praktijk moeten blijken wat er in de betreffende omgeving mogelijk is. In zeldzame situaties is slechts een afstand van enkele meters tussen de draadloze router en de Wi-Fi-adapter haalbaar.

12 Waardoor wordt het bereik van Wi-Fi-signalen beperkt? Metalen oppervlakten reflecteren radiogolven Muren of vloeren van metaal of gewapend beton Invloed van andere draadloze producten en Access Points op een nabij gelegen kanaal (houd 3 kanalen tussenruimte) DECT-basisstations voor telefonie Draadloze beveiligingsapparatuur Magnetrons Hoogspanningsbronnen zoals elektriciteitsmasten, verdeelstations of spoorwegen met bovenleidingen Bluetooth-apparatuur Mijn draadloze verbinding werkt niet. Wat nu? Hieronder een paar tips om het bereik van uw draadloze netwerk te optimaliseren: Plaats de router zo centraal mogelijk in het pand Plaats de router bij de opening van een trap wanneer het draadloze netwerk op meerdere verdiepingen wordt gebruikt Plaats de router 30 cm of meer van plafond of muur Verplaats de Wireless adapter enigszins (+/- 50 cm) en kijk op welk punt de signaalsterkte het beste is Plaats de antennes van de router verticaal voor een zo goed mogelijk bereik op dezelfde etage en horizontaal voor bereik op boven of onderliggende etages Kies een ander kanaal met wellicht minder verstoring door andere draadloze netwerken in de omgeving. Raadpleeg hiervoor de gebruiksaanwijzing van uw router. Kijk op kpn.com/handleidingenrouters De heeft een prominente rol gekregen in de bedrijfsvoering van bedrijven. Het is dan ook erg vervelend wanneer u niet in staat bent om gebruik te maken van uw . In veel gevallen zit de oorzaak in de instellingen van uw programma.

13 Een overzicht van de meest belangrijke instellingen: Gegevens mailboxen van Zakelijk ADSL Om te kunnen en via uw eigen programma dient u te beschikken over de volgende gegevens welke door KPN aan u zijn verstrekt: Accountgegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) POP-server SMTP-server ontvangen Om een te kunnen ontvangen is het noodzakelijk dat u in uw software de juiste server van Zakelijk ADSL instelt. Deze server wordt meestal aan geduid als POP-server. verzenden Om te kunnen verzenden, is het noodzakelijk dat u in uw software de juiste server van Zakelijk ADSL instelt. Dit betreft een andere server dan de eerder genoemde POP-server. Voor het verzenden van dient de SMTP-server ingesteld te worden. servers voor Zakelijk ADSL Stel uw software in met de volgende gegevens: POP-server: pop.kpnxchange.com SMTP-server: mailhost.kpnxchange.com Software Om te kunnen en, hebt u een programma nodig. Hiervoor zijn verschillende softwareapplicaties beschikbaar, waaronder MS Outlook Express en MS Outlook (beide van Microsoft). Op kpn.com zijn handleidingen beschikbaar voor de meest gebruikte programma s. Ga naar kpn.com/handleidingenrouters. Webmail Naast een softwareapplicatie kunt u ook gebruikmaken van webmail met behulp van uw internetbrowser. Surf naar en log in met de door KPN verstrekte accountgegevens van uw mailbox (gebruikersnaam en wachtwoord).

14 storing Bij een storing kunt u zelf een aantal zaken controleren welke de storing mogelijk direct verhelpen. Hieronder het stappenplan om de oorzaak van de storing te achterhalen: 1 Controleer uw internetaansluiting. Indien u een webpagina kunt openen betekent dit dat de verbinding in orde is. Ga verder met stap 2. Indien u ook niet kunt internetten, betekent dit dat uw computer geen verbinding heeft. Hierdoor werkt ook uw niet. In hoofstuk 2.2. van deze handleiding staat wat u kunt doen om uw verbinding te herstellen 2 Controleer of de software van uw programma goed is geconfigureerd en of de volgende items goed zijn ingesteld: Gebruikersnaam Wachtwoord POP-server SMTP-server 3 Kloppen al deze gegevens? Schakel dan tijdelijk de firewall en/of virus scanner uit en controleer of u nu wel kunt en. Kunt u nu wel en? Raadpleeg dan de handleiding van uw firewall en/of virusscanner Kunt u ook nu niet en? Bel dan gratis Ik kan geen verzenden met een bepaalde mailbox en/of adres Indien u problemen hebt met het verzenden van vanuit een specifieke mailbox en/of adres maar uw overige mailboxen/ adressen werken wel, bel dan gratis

15 Ik kan geen ontvangen op een bepaalde mailbox en/of adres? Ook in dit geval betekent het dat andere mailboxen en/of adressen wel werken, maar dat u problemen hebt met een specifieke mailbox en/of adres. Bel dan gratis Ik ben mijn gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten? Indien u uw gebruikersnaam en/of wachtwoord bent vergeten, bel dan gratis Instellingen van de router Dit hoofdstuk is bedoeld voor systeembeheerders Met Zakelijk ADSL beschikt u niet alleen over een internetaansluiting, maar zijn er veel aanvullende mogelijkheden. Zo kunt u extra IP-adressen aanvragen, uw eigen router aansluiten en/of uw netwerk flexibel configureren. Veelal gaat het om zaken waarvoor specifieke kennis van netwerken en routers is vereist. Beschikt u niet over deze kennis, bel dan gratis Router van KPN Maakt u gebruik van een router welke is geleverd in combinatie met uw Zakelijk ADSL-verbinding? Dan bevat deze router de volgende standaard instellingen: Authenticatie is ingesteld De router ontvangt automatisch een uniek, vast, publiek IP-adres van KPN De router deelt via het DHCP-protocol automatisch de resterende publieke IP-adressen uit aan de computers die via de Ethernet-poorten zijn aangesloten Uitgaand verkeer vanaf het LAN naar het internet wordt toegelaten zonder filtering Inkomend verkeer van het internet naar het LAN wordt alleen toegelaten indien het een reactie betreft op een uitgaand verkeer (LAN-innitiated). Overig verkeer wordt gefilterd door de firewall (behalve bij gebruik van Cisco 800-series)

16 Uiteraard is het mogelijk om deze instellingen te wijzigen, bijvoorbeeld om de firewall-instellingen of de interne IP-reeks aan te passen. Raadpleeg de KPN handleiding van de bij u geleverde router voor meer informatie. Deze kunt u eventueel ook terugvinden op kpn.com/handleidingenrouters. Uw eigen router aansluiten? Het is uiteraard ook mogelijk om gebruik te maken van een eigen DSL-router op uw Zakelijk ADSL-aansluiting. De installatie van een eigen router zonder kennis van DSLnetwerken is in veel gevallen redelijk complex. De instellingen die hieronder staan beschreven, kunnen een andere benaming hebben, afhankelijk van het gebruikte type router. Protocol: PPPoA Gebruikersnaam: kpn Wachtwoord: kpn VPi: 2 VCi: 32 Encapsulation: VC Multiplexing (VC-Mux) Traffic Class: Unspecified Bit Rate (UBR) WAN IP-adres: Kan zowel statisch als dynamisch via DHCP worden ingesteld Bovenstaande gegevens zijn van toepassing op alle routers die bij Zakelijk ADSL gebruikt kunnen worden. KPN kan echter niet de garantie geven dat uw eigen router goed functioneert en bij eventuele problemen kan onze Klantenservice u ook geen ondersteuning bieden. Wij adviseren u daarom gebruik te maken van een door KPN geleverde DSL-router. IP-adressen Zakelijk ADSL wijkt op een aantal punten af van een reguliere ADSL-aansluiting bestemd voor consumenten. Dit heeft voornamelijk betrekking op de publieke IP-adressen en eventuele routeringen naar het interne netwerk. Zakelijk ADSL wordt standaard opgeleverd met een IP-reeks van 4 publieke IP-adressen. Hiervan zijn 3 adressen al in gebruik, het eerste en het laatste adres voor routering van het subnet, het tweede adres voor gebruik op de DSL-router. Het vierde adres is vrij door u te gebruiken, bijvoorbeeld voor het hosten van een eigen server of het op afstand bereikbaar maken van werkplekken, netwerkcamera s, VPN-routers of andere apparatuur.

17 KPN biedt u ook de mogelijkheid om een uitgebreid IP-adressenpakket af te nemen met 8 of 16 IP-adressen. Dit is bij alle Zakelijk Internet-varianten mogelijk. Voor het aanvragen van extra IP-adressen kunt u een sturen naar kpn-ip-office@kpn.com. U dient de noodzaak hiervan echter wel te kunnen motiveren in verband met de eisen die hier door RIPE (de instantie die de regelgeving voor de uitgifte van IP-adressen verzorgt) aan worden gesteld. U krijgt dan 8 of 16 publieke IP-adressen, waarvan er respectievelijk 5 of 13 effectief zijn te gebruiken. Alle IP-adressen blijven eigendom van KPN. De IP-adressen worden wel op de naam van uw bedrijf geregistreerd bij RIPE NCC. Als u 8 of 16 IP-adressen aanvraagt, ontvangt u van KPN een waarin wij vragen dit te motiveren. Hiermee wil RIPE NCC dat u verantwoording aflegt voor het gebruik van de adressen. Indien u meer computers en/of netwerkapparatuur hebt dan het aantal publieke IP-adressen dat u hebt besteld, kunt u uw router zo configureren dat deze in NAT staat. Dit houdt in dat de router een onderscheid maakt tussen het internet (WAN) en uw eigen netwerk (LAN). NAT staat voor Netwerk Address Translation. Indien u NAT gebruikt, kunt u meer computers en apparatuur aansluiten dan het aantal publieke IP-adressen dat u hebt gekregen bij uw abonnement. De IP-reeks die u voor uw privénetwerk kunt gebruiken zijn: /8 ( ) /12 ( ) /16 ( ) Hoe u dit kunt doen, kunt u nalezen in de handleiding van uw router. Deze hand leiding kunt u downloaden via kpn.com/handleidingenrouters.

18 DNS-servers Een DNS-server vertaalt url s naar IP-adressen. Bijvoorbeeld: naar Iedere aanbieder heeft DNS-servers in gebruik. De DNS-server van uw Zakelijk ADSL-verbinding zijn: Primary DNS: (ns15.kpn.net) Secondary DNS: (ns16.kpn.net) Indien u de DNS-server handmatig wilt instellen op uw router of netwerkkaart kunt u bovenstaande adressen gebruiken.

19 3. Aanvullende diensten op Zakelijk ADSL Zakelijk Pinnen Onbeperkt pinnen voor een vast bedrag per maand Toekomstvast en voordelig pinnen doet u met Zakelijk Pinnen. U beschikt over een betrouwbare gecertificeerde pinverbinding waarmee betalingen razendsnel worden afgewikkeld. Snelle afhandeling van pintransacties, kortere wachttijd aan de kassa Veilig en gecertificeerd door Currence Onbeperkt pinnen voor een vast bedrag per maand Zakelijk Alarm Efficiënter, voordeliger en voorbereid op de toekomst Zakelijk Alarm zorgt voor doormelding vanaf uw alarmsysteem naar een Particuliere AlarmCentrale (PAC) via een IP-verbinding. Dit betekent dat u geen aparte telefoonlijn meer nodig hebt voor alarmering. Zakelijk Alarm biedt ook voordelen in vergelijking met de doormelding van uw alarm via de traditionele (vaste) telefoonlijnen: U betaalt niet meer voor aparte telefoontikken. U weet dus precies waar u aan toe bent U kunt de betrouwbaarheid en de beschikbaarheid vergroten door een GPRS backup Camerabeveiliging is gemakkelijk toe te voegen Webhosting Online Uw eigen website bouwen en beheren Met Webhosting Online kunt u onder uw eigen bedrijfsnaam een profes sionele website bouwen en beheren. Een eigen domeinnaam ( met website vergroot de professionele uitstraling van uw bedrijf. Bij Webhosting Online registreert u uw eigen bedrijfsnaam als url, zonder extra kosten. Registreer uw domeinnaam vandaag nog om er zeker van te zijn dat uw bedrijf op een eigen url te bereiken is.

20 Internet Veiligheidspakket Eén pakket dat beschermt tegen bedreigingen van internet Het Internet Veiligheidspakket is een compleet beveiligingspakket voor uw pc, server en smartphone. Het biedt een optimale bescherming tegen virussen, spam, indringers en andere gevaren op internet. Back-up Online Nooit meer uw bestanden kwijt Met Back-up Online maakt u via internet automatisch back-ups van uw bestanden. Uw gegevens en documenten worden veilig opgeslagen in een CyberCenter (datacenter) van KPN en zijn eenvoudig weer terug te halen. ICT Service Uw hulp aan kantoor voor al uw ICT-vragen ICT Service is de dienst voor uw ICT-problemen, zoals - en computerstoringen, trage internetverbinding, verwijderen van virussen of het installeren van netwerken en printers. Exchange Online Standard Een complete online oplossing U beschikt over online toegang tot uw mailboxen, contactpersonen en agenda die u bovendien kunt delen met uw collega s. Koppel uw smartphone met uw Exchange Online Standard-abonnement, zodat u overal waar u bent uw s kunt inlezen. U krijgt één mailbox met een grootte van 250 MB. HotSpots van KPN Op een HotSpot van KPN kunt u internetten met uw eigen laptop of PDA. Als u thuis al gebruikmaakt van draadloos internet kan dat op HotSpots van KPN ook. Als u nog niet eerder van draadloos internet gebruikgemaakt hebt, controleer dan eerst of het maken van een Wi-Fi-verbinding met uw laptop of PDA mogelijk is.

21 4. Veilig en en internetten? Ken de gevaren Hackers Hackers zijn personen die inbreken op uw computer om persoonlijke infor matie te achterhalen of uw pc te misbruiken voor illegale activiteiten. Spam Spam is ongewenste die erop gericht is om u een product of dienst te verkopen, zonder dat u erom gevraagd hebt. Virussen Virussen zijn kleine programma s die zich verstoppen in andere bestanden. Bijvoorbeeld foto s of bestanden die u per ontvangt. Eenmaal op uw computer kunnen ze flinke schade aanrichten door uw bestanden te bescha digen of verwijderen. Phishing Phishing is een verzamelnaam voor of internetpagina s die zich voordoen als vertrouwde instellingen en bedrijven - vaak bank - of veilingsites - maar dat in werkelijkheid niet zijn. Ze stellen u vragen over wachtwoorden of een creditcardnummer om die te misbruiken en geld of gegevens van u te stelen. KPN vraagt u nooit om uw wachtwoorden. Wordt er wel om uw wachtwoord of pincode gevraagd, ga hier dan niet op in en meldt dit bij de abuse-afdeling. Indien u misbruik hebt geconstateerd, kunt u dit melden bij de abuse-afdeling. Dit kan uitsluitend via een bericht aan abuse@kpn.net. U krijgt een automatisch antwoord als bevestiging dat uw bericht is ontvangen. Alle meldingen worden zorgvuldig onderzocht en behandeld, mits ze goed gedocumenteerd zijn. De abusedesk kan uitsluitend meldingen van misbruik verwerken van gebruikers die op het netwerk van KPN zijn aangesloten.

22 Spyware Spyware is software die zich ongezien op uw computer nestelt om internet gedrag in de gaten te houden. Deze informatie wordt gebruikt om gerichte spam te versturen of uw persoonlijke gegevens te verkopen of te misbruiken. Vaak krijgt u ook veel ongewenste reclame via pop-ups. Trojaans paard Een Trojaans paard is een slim computerprogramma dat uw pc overneemt. Zo kan door middel van een Trojaans paard uw computer gebruikt worden om spam te versturen, zelfs zonder dat u het door hebt. Uw computer is in zo n geval onderdeel geworden van een botnet. Een botnet is een groep van pc s die gezamenlijk misbruikt worden. Wormen Een worm is een virus met een extra eigenschap. Wormen richten niet alleen schade aan op uw computer, maar gebruiken uw computer ook nog eens om zich te verspreiden. Ook hebben zij geen bestanden nodig om zich aan te hechten. Terwijl u op internet surft, kan uw pc ongemerkt geïnfecteerd worden. Veilig Internetten Kijk voor de meest recente informatie over veilig internetten op kpn.com/zakelijkveiliginternetten.

23 5. Verklarende Woordenlijst Exchange Online Lite: Deze Lite-variant van de dienst Exchange Online (zie ook 3. Extra diensten over Zakelijk ADSL) biedt alle benodigde basisfuncties. U kunt online uw , agenda en een persoonlijk adresboek met contactpersonen raadplegen. Daarbij beschikt u over 5 mailboxen die elk 100 MB groot zijn en haalt u uw handmatig op via Microsoft Outlook. CAP-ID: Unieke benaming van uw Zakelijk ADSL-verbinding. Domeinnaam: Op het internet hebben alle computers een eigen uniek adres, het IP-adres. Een willekeurig voorbeeld: Dit adres lijkt sterk op een telefoonnummer maar omdat het adres lastig te onthouden is, is er ook een alternatieve weergave bedacht in de vorm van een internetdomeinnaam. Ook wel aangeduid als domeinnaam, Internet domein of kortweg domein. Een voorbeeld van een domeinnaam is: Router: Een router is een apparaat dat 2 of meer verschillende computernetwerken aan elkaar verbindt, bijvoorbeeld internet en een bedrijfsnetwerk. Access Point: Reboot: Een Access Point is een basisstation voor een Wi-Fi-verbinding. Uw computer maakt draadloos verbinding met het Access Point en vanaf het Access Point wordt u verbonden met het internet. Met een reboot van de router wordt bedoeld dat deze kortstondig (10 sec.) spanningsloos gemaakt wordt. Hiervoor kan het beste de stekker uit het stopcontact worden gehaald. De instellingen van de router blijven hierbij behouden. Reset: Met een reset van de router gaan alle instellingen verloren. De methode van reset is afhankelijk van het type router, meestal moet hiervoor een klein knopje op de onderkant van router voor enkele seconden ingedrukt worden. DHCP: DHCP is het protocol dat verantwoordelijk is voor het uitdelen van IPadressen op ene lokaal netwerk. DHCP staat standaard actief op de router.

24 Ethernet-poort: Een Ethernet-poort is een aansluiting waar een netwerkkabel op kan worden aangesloten. Deze wordt bijvoorbeeld gebruikt om de computer met een kabel aan de router te verbinden. LAN: De afkorting LAN staat voor Local Area Network. Men spreekt van een LAN als een groep computers met elkaar verbonden worden. Een LAN wordt beperkt tot een lokaal gebied, gewoonlijk binnen één gebouw of bedrijventerrein. Over het algemeen wordt het bereik van een LAN beperkt door de gebruikte technieken. WAN: Is hetzelfde als een LAN, maar in dit geval worden grotere afstanden (tussen steden en landen) overbrugd. DNS-server: Een DNS-server is verantwoordelijk voor het vertalen van een domeinnaam naar een IP-adres. IP-adres: Een IP-adres is een unieke cijfercombinatie, bestaande uit 4 sets van maximaal 3 cijfers. Elke computer of server op internet heeft een eigen IP-adres. Zonder IP-adres is een website, mailserver of hostname niet traceerbaar en dus niet bereikbaar. Wi-Fi: Met Wi-Fi hebt u een draadloos computernetwerk dat zonder fysieke verbindingen alle mogelijkheden biedt van een gewoon computernetwerk. Wi-Fi is de afkorting van Wireless Fidelity. Bluetooth: Bluetooth is een draadloze verbinding tussen een computer en een ander apparaat. Deze is vergelijkbaar met Wi-Fi maar dan voornamelijk bedoeld voor de verbinding tussen een computer en mobiele telefoon. Authenticatie: Authenticatie is een autorisatie voor toegang tot het KPN-netwerk, en het achterliggende internet. PPPoA: Een PPPoA-sessie is een connectie tussen de router en het KPN-netwerk. Hiermee wordt als het ware ingelogd op het centrale KPN-netwerk. Subnet: Het subnet is een onderdeel van de IP-reeks. Het subnet bepaalt de grote van de IP-reeks.

25 VPN: VPN (Virtual Private Network) is een verbinding tussen 2 lokale netwerken over internet. Hierbij wordt de data versleuteld zodat het veilig over internet heen kan gaan. VPN wordt o.a. andere gebruikt voor thuiswerkoplossingen. Url: Een url of Uniform Resource Locator is eigenlijk niets meer dan een internetadres. De url van het internetadres van KPN is Firewall: Een firewall is een filter tussen het internet en het lokale netwerk. De firewall bepaalt welk type verkeer wordt toegestaan. Virusscanner: Een virusscanner is een softwareapplicatie die kwaadaardige software tegengaat. Webmail: Webmail is een website die u in staat stelt vanaf elke computer met internetverbinding in te loggen op uw mailbox. POP-server: De POP-server is een centrale computer waar alle inkomende s worden opgeslagen. Uw computer (of webmail) maakt contact met deze server om nieuwe berichten op te halen. SMTP-server: De SMTP-server is een centrale computer die gebruikt wordt om mail te versturen. berichten vanaf uw computer (of webmail) worden hier gerouteerd naar de inkomende mailserver van de ontvangende partij. Mailbox: Een mailbox is gelijk aan een postbus voor . Een mailbox wordt meestal gekoppeld aan één gebruiker en kan meerdere adressen bevatten. Software: Alle programmatuur die op een computer draait, varieert van een besturingssysteem zoals Windows tot een programma zoals Outlook. Hardware: Alle onderdelen van een computer die tastbaar zijn, noemt men de hardware. Voorbeelden van hardware zijn het moederbord, de CPU en de harde schijf. Maar naast deze interne componenten van een pc slaat hardware ook op de apparatuur zoals beeldscherm, webcam of printer.

26

Extra Harde Schijf Online. Dienstbeschrijving (Versie 10.0-22-04-2013)

Extra Harde Schijf Online. Dienstbeschrijving (Versie 10.0-22-04-2013) Extra Harde Schijf Online Dienstbeschrijving (Versie 10.0-22-04-2013) 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De dienst Extra Harde Schijf Online... 4 2.1 Opslagruimte... 4 2.2 Documentenbeheer... 4 2.3 Documenten

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Zakelijk ADSL en Zakelijk SDSL

Dienstbeschrijving Zakelijk ADSL en Zakelijk SDSL Dienstbeschrijving Zakelijk ADSL en Zakelijk SDSL Versie 3.0 Juni 2009 Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Wat zijn Zakelijk ADSL en Zakelijk SDSL?...4 2.1 Voor wie zijn Zakelijk ADSL en Zakelijk SDSL ontwikkeld?...4

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Zakelijk Internet (ADSL/VDSL en SDSL)

Dienstbeschrijving Zakelijk Internet (ADSL/VDSL en SDSL) Dienstbeschrijving Zakelijk Internet (ADSL/VDSL en SDSL) Versie 4.0 Februari 2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Wat is Zakelijk Internet?... 4 2.1 Voor wie is Zakelijk Internet ontwikkeld?... 4 3 Bestelling,

Nadere informatie

Alcatel Speedtouch 780WL Wi-Fi

Alcatel Speedtouch 780WL Wi-Fi Alcatel Speedtouch 780WL Wi-Fi Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Zakelijk ADSL van KPN Versie 1.1 Inhoudsopgave 1. Standaard inloggegevens van het draadloze netwerk... 4 2. Installatie Alcatel 110g PC

Nadere informatie

Handleiding DSL Access Versatel

Handleiding DSL Access Versatel Handleiding DSL Access Versatel INHOUDSOPGAVE 1. 1.1. INSTALLATIE...3 Installatie door monteur...3 1.2. Doe-het-zelf installatie...3 1.2.1 Het doe-het-zelf pakket... 3 1.2.2 Installatie splitter... 4 1.2.3

Nadere informatie

Hosted Exchange. Uw kantoor en gegevens altijd binnen handbereik.

Hosted Exchange. Uw kantoor en gegevens altijd binnen handbereik. Hosted Exchange Uw kantoor en gegevens altijd binnen handbereik. HOSTED EXCHANGE Hosted Exchange is een zakelijke oplossing waarmee u altijd beschikking heeft over uw e-mail, agenda en contactpersonen.

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op uw iphone of ipad. Voor deze handleiding is gebruik gemaakt

Nadere informatie

Welkom bij Zakelijk Vast Internet

Welkom bij Zakelijk Vast Internet Welkom bij Zakelijk Vast Internet Make the most of now Inhoud Probleemloos zakendoen 4 Meer over ADSL en SDSL 5 E-mail en kantoorsoftware 7 Aanvullende diensten 13 Veelgestelde vragen en antwoorden 16

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP)

E-mail instellen (POP3/IMAP) E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Microsoft Outlook Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt toevoegen aan Microsoft Outlook. Voor deze handleiding is gebruik

Nadere informatie

Personal Edition. Vodafone Pocket Connect. Verkorte handleiding

Personal Edition. Vodafone Pocket Connect. Verkorte handleiding Personal Edition Verkorte handleiding Vodafone Pocket Connect MB.PC.BR.0609.01 Auteursrechten Oktober 2006 Vodafone Libertel N.V. Uit deze uitgave mag niets worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam 29-3-2016. Versie 1.5 Auteur : E.Mouws

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam 29-3-2016. Versie 1.5 Auteur : E.Mouws Mail op domeinnaam Instellen in software en apparaten Mail op domeinnaam 29-3-2016 Versie 1.5 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is?... 3 Algemene instellingen... 3 Verschillen tussen IMAP en

Nadere informatie

Handleiding E-mail clients

Handleiding E-mail clients Handleiding E-mail clients Inhoudsopgave Handleiding E-mail clients... 1 1 POP of IMAP... 2 2 Outlook... 2 2.1 Instellen Mailaccount... 2 Stap 1... 2 Stap 2... 2 Stap 3... 3 Stap 4... 3 Stap 5... 3 Stap

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de router op uw Local Area Network (LAN) installeert en verbinding maakt met het internet. Er wordt uitgelegd hoe

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de router op uw Local Area Network (LAN) installeert en verbinding maakt met het internet. Er wordt uitgelegd hoe

Nadere informatie

Zakelijk Exchange Online

Zakelijk Exchange Online Zakelijk Exchange Online Installatie handleiding Versie 1.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT-diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

De abonnementen van Planet Internet

De abonnementen van Planet Internet De pluspunten van Planet Internet Meest bekroonde provider van Nederland Deskundige servicelijn Geavanceerd netwerk Ruime keuze aan abonnementen Uw eigen homepage van 25 MB Uitgebreide e-mailfaciliteiten

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Software Online BlackBerry Mobiel E-mailpakket Gefeliciteerd met uw keuze voor het Mobiele E-mail pakket van KPN. Met het BlackBerry Mobiele E-maillpakket kunt u onbeperkt mobiel

Nadere informatie

Revisie geschiedenis. [XXTER & KNX via IP]

Revisie geschiedenis. [XXTER & KNX via IP] Revisie geschiedenis [XXTER & KNX via IP] Auteur: Freddy Van Geel Verbinding maken met xxter via internet met de KNX bus, voor programmeren of visualiseren en sturen. Gemakkelijk, maar niet zo eenvoudig!

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding. Zyxel P-2612HW (Flits Thuis/Professioneel ADSL connected by KPN)

Installatie- en gebruikershandleiding. Zyxel P-2612HW (Flits Thuis/Professioneel ADSL connected by KPN) Installatie- en gebruikershandleiding Zyxel P-2612HW (Flits Thuis/Professioneel ADSL connected by KPN) Handleiding Zyxel P-2612HW (Flits Thuis/Professioneel ADSL connected by KPN) Inhoudsopgave 1 Het aansluiten

Nadere informatie

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren Inhoud Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren LET OP! Vul alleen uw gegevens in wanneer de adresregel begint met dit https://www.mijnnvd.nl. Alleen dan weet u zeker dat u inlogt

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014 Handleiding Zakelijk Exchange Online Versie maart 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Inloggen in Zelfservice Cloud 4 2.2 Abonnement selecteren 4 2.3 Eerste gebruiker

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit Microsoft Office 365 voor bedrijven Remcoh legt uit Beter samenwerken, ook onderweg Starten met Office 365 is starten met het nieuwe werken. Met Office 365 heeft u namelijk de mogelijkheid om altijd en

Nadere informatie

DTRONIC WR01 Wireless-N Wifi repeater

DTRONIC WR01 Wireless-N Wifi repeater DTRONIC WR01 Wireless-N Wifi repeater Versie 10-2018 1 1 Het product 3 1.2 Pak het apparaat uit 3 1.3 Introductie van het apparaat 4 1.4 Opzetten van een draadloos netwerk 4 1.4.1 Wireless AP mode 4 1.4.2

Nadere informatie

E-mail accounts. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl

E-mail accounts. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl 1 / 6 E-mail accounts Als uw vereniging een eigen domeinnaam heeft gekoppeld aan e-captain dan bestaat er de mogelijkheid om e-mailadressen te koppelen aan uw domeinnaam vanuit e-captain. U heeft hier

Nadere informatie

Internetbeveiliging. Dienstbeschrijving

Internetbeveiliging. Dienstbeschrijving Internetbeveiliging Dienstbeschrijving Per april 2014 Inhoudsopgave 1. Wat is Internetbeveiliging? 4 1.1 Waarom Internetbeveiliging? 4 1.2 Pakketten Internetbeveiliging 4 1.2.1 Anti-virus 5 1.2.2 Anti-spyware

Nadere informatie

Handleiding Cable Access

Handleiding Cable Access Handleiding Cable Access INHOUDSOPGAVE 1. INSTALLATIE... 3 1.1. Minimale systeemeisen... 3 1.2. Installatie kabelmodem... 3 2. CONFIGURATIE CABLE ACCESS... 4 2.1. Windows 98 & Me... 4 2.2. Windows 2000...

Nadere informatie

MSHosted. Versie: 1.2

MSHosted. Versie: 1.2 MSHosted Handleiding: Versie: 1.2 MSHosted Lucrasoft B.V. Noordeinde 88 3341 LW Hendrik Ido Ambacht t +31 (0)78 68 11 500 f +31 (0)78 620 94 04 w www.lucrasoft.nl e info@lucrasoft.nl Rabobank 3976.06.192

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Cloud Een dienst van KPN ÉÉN Versie : 1.0 Datum : 12 april 2016 Inhoud 1 Dit is Cloud 3 2 Dit is Office 365 4 3 Specificatie Domeinnamen 7 4 Technische voorwaarden en service 8 Blad

Nadere informatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Naast de mogelijkheden om uw programmatuur en gegevens bij Drie-O via Evy 2.0 in de cloud te hosten hebt u ook de mogelijkheid om uw ICT omgeving bij u

Nadere informatie

Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014

Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014 Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014 2 Inhoud Inleiding... 5 Inrichting SequreBox Cloud... 5 1. Inloggen... 6 2. Abonnementen voeg camera toe... 8 3. Controleer beelden... 9 4. Camera Stel Alarm

Nadere informatie

KNZB e-mailaccount @zwembond.nl

KNZB e-mailaccount @zwembond.nl KNZB e-mailaccount @zwembond.nl Het KNZB e-mailaccount is het mailaccount voor verenigingen/startgemeenschappen en regio functionarissen aangesloten bij de KNZB. Voor verenigingen en startgemeenschappen

Nadere informatie

Werkplek Online Iedereen de zekerheid van een flexibele, veilige en toekomstvaste werkplek

Werkplek Online Iedereen de zekerheid van een flexibele, veilige en toekomstvaste werkplek Werkplek Online Iedereen de zekerheid van een flexibele, veilige en toekomstvaste werkplek U wilt maximale vrijheid in het inrichten van uw werkplek, zonder kopzorgen, maar wel betrouwbaar en veilig. Met

Nadere informatie

Handleiding. Domeinnamen: registreren, verhuizen en gebruiken. Versie september 2014

Handleiding. Domeinnamen: registreren, verhuizen en gebruiken. Versie september 2014 Handleiding Domeinnamen: registreren, verhuizen en gebruiken Versie september 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding... 1 Hoofdstuk 2. Nieuw domein... 2 2.1 Vergeet niet uw nieuwe domein te verifieren...

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u de router dient aan te sluiten en hoe u hiermee verbinding met het internet kunt maken. Wat zit er in de doos? De

Nadere informatie

Workshop - Dynamic DNS De beelden van je IP-camera bekijken via internet

Workshop - Dynamic DNS De beelden van je IP-camera bekijken via internet Workshop - Dynamic DNS De beelden van je IP-camera bekijken via internet In deze workshop Introductie...2 Eminent EM4483 Draadloze Internet Camera...2 Uitleg van de term Dynamic DNS...3 Voordelen van DynDNS...3

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Handleiding SPAMFILTER

Handleiding SPAMFILTER Handleiding SPAMFILTER Auteur: Johan Mos, Toon Hopkoper Datum: 27 mei 2008 Versie: 1.2 Pagina 1 INLEIDING De e-mail filter van PROXSYS houdt ongewenste mails vast op haar server zodat uw e- mailbox vrij

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Quick Start Guide for Mxstream. In de Nederlandse taal

Quick Start Guide for Mxstream. In de Nederlandse taal Quick Start Guide for Mxstream In de Nederlandse taal 1 Inleiding Deze quick start guide bevat de beschrijving van de stappen die moeten worden gezet om de C100BRS4 router in te zetten in de Nederlandse

Nadere informatie

Aan de slag met het adres van je website. Handleiding

Aan de slag met het  adres van je website. Handleiding Aan de slag met het e-mailadres van je website Handleiding Inhoud 03 Webmail instellen 05 Voordat je begint: benodigde gegevens 06 Waarom IMAP? 07 E-mailprogramma s 2 Webmail instellen Je hebt van ons

Nadere informatie

Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren

Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die

Nadere informatie

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router Installatie & Ondersteuning Zyxel router Inhoudsopgave: 1. Welkom 2. Aansluiten 2.1 De router 2.2 In de doos 2.3 Aansluiten 2.4 Installeren 3. Vagen & Garantie 3.1 Veelgestelde vragen 3.2 Reset van de

Nadere informatie

MKB Werkplek Online Doe-het-zelf data- en mailmigratie

MKB Werkplek Online Doe-het-zelf data- en mailmigratie MKB Werkplek Online Doe-het-zelf data- en mailmigratie Inhoudsopga ve 1 Inleiding... 3 2 Wat u moet weten vooraf... 4 2.1 Uw domein voorbereiden op het gebruik van e-mail op MKB Werkplek Online... 4 2.2

Nadere informatie

Installatiehandleiding Wi-Fi modem (EPC3925)

Installatiehandleiding Wi-Fi modem (EPC3925) Installatiehandleiding Wi-Fi modem (EPC3925) 2 Inhoudsopgave Stap 1 Het oude kabelmodem afkoppelen 6 Stap 2 Het nieuwe Wi-Fi modem aansluiten 7 Stap 3 Het nieuwe Wi-Fi modem aanmelden 8 Stap 4 Het nieuwe

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Installatie procedure vanuit de installatie-email 4 2.2 Installatie procedure

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding. Zyxel P-2612HW (SurfSnel ADSL connected by BBned)

Installatie- en gebruikershandleiding. Zyxel P-2612HW (SurfSnel ADSL connected by BBned) Installatie- en gebruikershandleiding Zyxel P-2612HW (SurfSnel ADSL connected by BBned) Handleiding Zyxel P-2612HW (SurfSnel ADSL connected by BBned) Inhoudsopgave 1 Het aansluiten van uw Zyxel ADSL modem

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

1. Controleren van de aansluiting op de splitter

1. Controleren van de aansluiting op de splitter Configuratie Copperjet 1616-2p (SurfSnel ADSL connected by BBned) 1. Controleren van de aansluiting op de splitter 2. Toegang tot de modem 3. Router installatie bij afname meerdere IP adressen (8, 16 of

Nadere informatie

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V.

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. Uitgave : 1.0 KORTE OMSCHRIJVING In dit document wordt beschreven hoe u gebruik kunt maken van de SMTP dienst van Bedrijvenweb Nederland B.V. om e-mail

Nadere informatie

EnGenius EMR3000 Gebruikershandleiding

EnGenius EMR3000 Gebruikershandleiding EnGenius EMR3000 Gebruikershandleiding Stap 1 : In deze handleiding wordt gebruik gemaakt van android, maar is tevens toe te passen voor Apple ios apparaten. Open de App store. (Voor android apparaten

Nadere informatie

1. In de menubalk gaat u naar het menu 'Extra' en dan 'Accounts'.

1. In de menubalk gaat u naar het menu 'Extra' en dan 'Accounts'. Windows Mail is het mail programma in Windows Vista & windows 7. In Windows XP noemt men het outlook Express. Hoe stelt u Windows mail in? In deze handleiding word u stap voor stap uitgelegd hoe u Windows

Nadere informatie

Optibel Breedband Telefonie Installatie- en Gebruikershandleiding

Optibel Breedband Telefonie Installatie- en Gebruikershandleiding Optibel Breedband Telefonie Installatie- en Gebruikershandleiding SPA-2000 Gefeliciteerd met uw keuze voor Optibel telefonie. We hopen dat u tevreden zult zijn met onze service en zien er naar uit de komende

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice

Nadere informatie

Bedrijfszekerheid. Altijd in bedrijf ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN

Bedrijfszekerheid. Altijd in bedrijf ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN Bedrijfszekerheid Altijd in bedrijf ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN Altijd in bedrijf Onderwerpen Liveplan remote beheer Firmtel Telefonie Liveplan server backup LivePlan Remote Beheer

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Corporate en Zakelijk Internet

Veelgestelde vragen Corporate en Zakelijk Internet Laatste wijziging op 28 februari 2017 Veelgestelde vragen Corporate en Zakelijk Internet In dit document geven wij antwoord op veelgestelde vragen over onze diensten Corporate Internet en Zakelijk Internet.

Nadere informatie

Instellingen Apple Mail op MAC OSX 10.5.8 migratie december 2012

Instellingen Apple Mail op MAC OSX 10.5.8 migratie december 2012 Instellingen Apple Mail op MAC OSX 10.5.8 migratie december 2012 Uw mailbox verhuist naar de vernieuwde mail-omgeving van De Persgroep. Daarvoor zijn er op uw computer manuele aanpassingen nodig. We vragen

Nadere informatie

Handleiding Domeinnaam Online Versie maart 2014

Handleiding Domeinnaam Online Versie maart 2014 Handleiding Domeinnaam Online Versie maart 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie van de dienst 4 2.1 Stap 1 Inloggen in de Zelfservice Cloud 4 2.2 Stap 2 Abonnement selecteren

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de router op uw Local Area Network (LAN) installeert en verbinding maakt met het internet. Er wordt uitgelegd hoe

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u de router dient aan te sluiten en hoe u hiermee verbinding met het internet kunt maken. Wat zit er in de doos? De

Nadere informatie

EEN NIEUWE INTERNET VERBINDING? IN DE CLOUD WERKEN? OVER OP VOIP? BENK GROEP HELPT U GRAAG VERDER

EEN NIEUWE INTERNET VERBINDING? IN DE CLOUD WERKEN? OVER OP VOIP? BENK GROEP HELPT U GRAAG VERDER KLAAR VOOR MORGEN EEN NIEUWE INTERNET VERBINDING? IN DE CLOUD WERKEN? OVER OP VOIP? BENK GROEP HELPT U GRAAG VERDER OVER BENK GROEP Wilt u over op glasvezel, bellen via VoIP, het netwerkbeheer uitbesteden

Nadere informatie

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Handleiding Inhoud 03 Basisinformatie e-mail 04 E-mailprogramma's 07 SMTP controleren als u geen e-mails kunt versturen 10 Veranderen van SMTP-poort

Nadere informatie

Zakelijk Office 365. Installatie handleiding. Versie 2.0

Zakelijk Office 365. Installatie handleiding. Versie 2.0 Zakelijk Office 365 Installatie handleiding Versie 2.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Benodigdheden: - Mobiele telefoon. o Sta push berichten of meldingen, gebruik van de camera en dergelijke toe. Dit kun je onder instellingen

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice ICT-diensten... 4 2.2

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online

Handleiding Back-up Online Handleiding Back-up Online April 2015 2015 Copyright KPN Zakelijke Markt Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Zakelijke Markt mag niets uit dit document worden

Nadere informatie

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex Versie 1.4.12.21 Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex in opdracht van Stichting Platform Huurdersbelangen Inhoudsopgave Terminologie... 2 Advies. 2 Instellen van

Nadere informatie

Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Industrieterrein Waaier. Vraagbundeling glasvezel, sluitingsdatum 1 april 2014

Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Industrieterrein Waaier. Vraagbundeling glasvezel, sluitingsdatum 1 april 2014 Vraagbundeling glasvezel, sluitingsdatum 1 april 2014 Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Industrieterrein Waaier De Glasvezelkoning is een onderdeel van IP-ONE B.V. Bellen, internetten en online diensten.

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Tornado 840 / 841 handleiding

Tornado 840 / 841 handleiding 1.1 Opstarten en inloggen Tornado 840 / 841 handleiding Activeer uw browser en de-activeer de proxy of voer het IP-adres van dit product in bij de uitzonderingen. Voer vervolgens het IP-adres van dit product

Nadere informatie

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Uw omvormer van Samil Power is uitgerust met een Wi-Fi module, waarmee u uw omvormer op afstand uit kunt lezen. Samil power biedt het programma V-IPlant

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de router op uw Local Area Network (LAN) installeert en verbinding maakt met het internet. Er wordt uitgelegd hoe

Nadere informatie

Instructies Microsoft Outlook 2007 Pagina 1

Instructies Microsoft Outlook 2007 Pagina 1 Instructies Microsoft Outlook 2007 Pagina 1 Instructies Microsoft Outlook 2007 Deze handleiding gaat er vanuit dat u al een e-mail account geconfigureerd heeft in Outlook 2007 en we laten zien hoe u de

Nadere informatie

Handleiding installatie router bij FiberAccess

Handleiding installatie router bij FiberAccess Handleiding installatie router bij FiberAccess (c) 2008 Signet B.V. 1 van 11 Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inhoud verpakking...4 3 Aansluitschema...5 4 Aansluiten router...6 5 Aansluiten interne netwerk...7

Nadere informatie

Mobiele technologie zorgt ervoor dat je met een smartphone en tablet en draadloos op een laptop of computer kunt werken.

Mobiele technologie zorgt ervoor dat je met een smartphone en tablet en draadloos op een laptop of computer kunt werken. Informatie- en communicatietechnologie Informatie- en communicatietechnologie (ICT) is de techniek om informatie te verzamelen, op te slaan, weer te geven en uit te wisselen. Dit kan door geluid, tekst,

Nadere informatie

8.13 Windows Hulp op afstand

8.13 Windows Hulp op afstand 1 8.13 Windows Hulp op afstand Misschien heeft u een probleem dat u zelf niet kunt oplossen, maar is één van uw (klein)kinderen of kennissen erg handig met computers. Dan kunt u natuurlijk telefonisch

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 Hoofdstuk 3. Installatie 9 3.1

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Vervangend modem (Connectbox zonder wifi) aansluiten

Vervangend modem (Connectbox zonder wifi) aansluiten Vervangend modem (Connectbox zonder wifi) aansluiten Inhoudsopgave Vervangend modem (Connectbox zonder wifi) 4 Stap 1 Je huidige modem verwijderen 5 Stap 2 Het modem plaatsen 6 Stap 3 Het modem aansluiten

Nadere informatie

Managed CPE (Customer Premise Equipment)

Managed CPE (Customer Premise Equipment) Dienstbeschrijving CLOUD CONNECTED DIENSTVERLENING Managed CPE (Customer Premise Equipment) Classificatie: Extern Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Voordelen Managed CPE... 4 3 Managed CPE oplossing...

Nadere informatie

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl Inhoudsopgave 1. Veranderingen JBC Webmail... 2 3. Oude JBC Exchange-mail account

Nadere informatie

. Deze handleiding wordt aangeboden door: WEB-Direct Internetdiensten Domein-Direct.nl

. Deze handleiding wordt aangeboden door: WEB-Direct Internetdiensten Domein-Direct.nl E-MAIL Aanmaken/wijzigen E-mailaccount en E-mail installeren voor Windows en Mac Deze handleiding wordt aangeboden door: WEB-Direct Internetdiensten Domein-Direct.nl INHOUDSOPGAVE Accountgegevens E-mail...

Nadere informatie

Je email-programma configureren

Je email-programma configureren Email configureren 1 Je email-programma configureren Om de tweede belangrijke functie van het Internet te kunnen gebruiken moeten we onze email configureren. Er zijn ook hier verschillende programma s

Nadere informatie

Handleiding SpeedTouch VPN wizad.

Handleiding SpeedTouch VPN wizad. Handleiding SpeedTouch VPN wizad. Dit document is een stap voor stap handleiding om een VPN verbinding te maken tussen 2 vestigingen door middel van een Speed- Touch VPN modem. Het is geschikt voor de

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging

SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging 1 Beveiligen 1.1 Draadloos netwerk beveiligen Over het algemeen zijn netwerken gevoeliger voor misbruik door derden dan computers die niet onderling zijn verbonden.

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Optibel telefonie

Installatiehandleiding. Optibel telefonie Installatiehandleiding Optibel telefonie Optibel adapter Sipura 2000 Inhoudsopgave 1 Het Optibel pakket 2 2 De Optibel adapter aansluiten 2 3 Vragen over uw aansluiting 5 4 Probleemwijzer 6 5 Mijn Optibel

Nadere informatie

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 1.9 Auteur : E.Mouws

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 1.9 Auteur : E.Mouws Mail op domeinnaam Instellen in software en apparaten Mail op domeinnaam 3-11-2016 Versie 1.9 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is?... 3 Algemene instellingen... 3 Verschillen tussen IMAP en

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Vigor 2860 serie Multi PVC/EVC - RoutIT

Vigor 2860 serie Multi PVC/EVC - RoutIT Vigor 2860 serie Multi PVC/EVC - RoutIT PPPoA en NAT + PPPoA en routing RoutIT maakt gebruik van 2 keer PPPoA, waarbij de eerste PPPoA wordt gebruikt voor NAT en de tweede PPPoA wordt toegepast voor routing.

Nadere informatie

Instructies Microsoft Outlook Express Pagina 1

Instructies Microsoft Outlook Express Pagina 1 Instructies Microsoft Outlook Express Pagina 1 Instructies Microsoft Outlook Express Deze handleiding gaat er vanuit dat u al een e-mail account geconfigureerd heeft in Outlook Express en we laten zien

Nadere informatie

mydesktop Anywhere Deze mydesktop Anyhwere oplossing biedt een aantal voordelen:

mydesktop Anywhere Deze mydesktop Anyhwere oplossing biedt een aantal voordelen: mydesktop Anywhere Binnen A-Hak bestaat er de mogelijkheid om te werken op een online virtuele werkplek, dit noemen wij de mydesktop Anyhwere. Deze werkplek bieden wij aan vanuit de A-Hak Private Cloud.

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Zakelijk Exchange Online Versie april 2014

Dienstbeschrijving Zakelijk Exchange Online Versie april 2014 Dienstbeschrijving Zakelijk Exchange Online Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Gebruik 4 2.1 Productvarianten en opties 4 2.2 De mogelijkheden van Zakelijk Exchange Online

Nadere informatie

Thomson TG789(i)vn Router. Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Zakelijk ADSL van KPN

Thomson TG789(i)vn Router. Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Zakelijk ADSL van KPN Thomson TG789(i)vn Router Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Zakelijk ADSL van KPN Versie 1.3 februari 2010 Inhoudsopgave 1. Aansluiten van de router...4 2. Instellingen van Windows voor een Zakelijk ADSL-verbinding...5

Nadere informatie