Wij zetten geen kinderen buitenspel! Projectplan Vakantiefonds Twente. Het voetbal, sport en fun camp

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij zetten geen kinderen buitenspel! Projectplan Vakantiefonds Twente. Het voetbal, sport en fun camp"

Transcriptie

1 Wij zetten geen kinderen buitenspel! Projectplan Vakantiefonds Twente Het voetbal, sport en fun camp

2 Voorwoord Opgroeien in armoede In 2013 heeft de kinderombudsman een onderzoek gepubliceerd over kinderen in armoede in Nederland. Voor dit onderzoek hebben bijna 700 kinderen in armoede hun persoonlijke verhalen verteld, waardoor armoede echt een gezicht krijgt. Ariana Need Dat is niet zo n bijzonder vrolijk gezicht. Vandaag de dag groeit meer dan 1 op de 9 kinderen op in armoede. Het gros van deze kinderen ervaart dit als bijzonder vervelend; armoede is iets waar ze iedere dag mee worden geconfronteerd. Een dagelijkse warme maaltijd is geen vanzelfsprekendheid, nieuwe kleren of nieuwe schoenen ook niet. Veel gezinnen in armoede zijn voor kleding en voedsel afhankelijk van particuliere initiatieven als dwe voedselbank of de kledingbank. Ook uitjes, sport en schoolactiviteiten zijn voor deze kinderen vanwege een gebrek aan geld niet altijd mogelijk. Kinderen vinden het opgroeien in armoede vooral vervelend omdat ze daardoor anders zijn dan hun leeftijdsgenootjes. Ze horen er niet bij. Bowie (12) verwoordt dit als volgt: Het is niet leuk thuis te zitten als je weet dat anderen iets leuks aan het doen zijn dat jij niet kan betalen. Vakantiefonds Twente is een prachtig particulier initiatief, het maakt dat kinderen in armoede tijdens de vakantieperiode net als andere kinderen mee kunnen doen aan sportieve activiteiten. Kinderen bewegen, maken nieuwe vriendjes en hebben het gevoel echt vakantie te hebben. Het is belangrijk te zorgen dat zo veel mogelijk kinderen in armoede gebruik kunnen maken van de Sport & Fun Camps die het Vakantiefonds Twente organiseert. Ariana Need, hoogleraar sociologie Universiteit Twente Sport en educatie voor ieder kind!

3 1. Inleiding In Nederland komen steeds meer gezinnen onder de armoedegrens te vallen. Dit geldt in de regio Twente, meer dan in andere Nederlandse regio s, 12% van alle kinderen groeit op in armoede, ruim 80% van deze kinderen gaan nooit op vakantie, omdat deze gezinnen niet de financiële middelen hebben recreatieve activiteiten te ondernemen. Deze kinderen missen de positieve effecten die een vakantie kan opleveren, zoals het maken van nieuwe vrienden, het versterken van de fysieke en psychologische veerkracht, gezondheidstoename en een verhoogd zelfvertrouwen. Om kinderen uit deze gezinnen te laten profiteren van deze effecten en zij een kwalitatieve invulling krijgen tijdens hun zomervakantie, is het vakantiefonds Twente opgericht. Het Vakantiefonds Twente is een stichting met een onafhankelijk bestuur. Het Vakantiefonds probeert kinderen uit de regio Twente, die onder de armoedegrens leven te ondersteunen door hen deel te laten nemen aan een sportieve en educatieve zomer activiteit. Deze deelname kan alleen tot stand komen door donateurs, subsidies en fondsen. 1.1 Vakantiefonds Twente Het Vakantiefonds Twente is ontstaan als onderdeel van de Twentsche Voetbalschool. Onder het motto: We willen niemand buitenspel zetten, is het Vakantiefonds Twente opgericht. Het Vakantiefonds Twente laat kinderen van ouders die een vakantie niet kunnen betalen deelnemen aan 3-daagse vakantie camps, zodat elk kind een kwalitatieve invulling van zijn of haar vakantie kan hebben. Naast kinderen uit armoedegezinnen doen hier ook kinderen uit andere sociale lagen mee aan de vakantie camps. Deze kinderen worden tijdens activiteit bewust ingedeeld tussen de deelnemers die regulier inschrijfgeld betalen. Tijdens de vakantie camps krijgen de kinderen uit armoedegezinnen de mogelijkheid om net als alle kinderen uit Twente deel te nemen aan leuke en sportieve activiteiten. Dit zorgt er voor dat de sociale cohesie stijgt en kinderen elkaar beter leren begrijpen. In 2014 hebben 50 kinderen en in kinderen uit armoedegezinnen uit de gemeente Enschede aan de voetbal fun en sport camps kunnen deelnemen. Dit werd mogelijk gemaakt door verschillende donaties, sponsoren en fondsen. De samenwerkingspartners die ons hierin ondersteunen zijn, Gemeente Enschede, Universiteit Twente, Menzis en de Twentsche Voetbalschool. Het streven is om dit aantal deelnemende kinderen uit armoedegezinnen te verhogen naar 200 uit de hele regio Twente.

4 2. Projectomschrijving 2.1 Aanleiding In Nederland is het aantal mensen in armoede sinds 2007 toegenomen met De regio Twente is hier geen uitzondering op. Met name in de grote steden, Enschede, Hengelo en Almelo is er een grote stijging te constateren. Enschede steekt met 12,7% ver boven het landelijke gemiddelde van 7% uit. Concreet zijn dit alleen al in Enschede 3360 kinderen. Voor deze kinderen is een vakantie-activiteit vaak niet mogelijk omdat de meeste gezinnen hun budget vanuit het Jeugdsportfonds of stichting Leergeld reeds verbruiken door deel te nemen aan de contributie van de reguliere sportvereniging. Om de kinderen van deze gezinnen niet de dupe te laten worden van de financiële krapte van hun ouders, biedt het vakantiefonds Twente elk jaar kwalitatief hoogwaardige vakantie voetbal fun en sport camp aan voor deze kinderen. 2.2 Doel Het Vakantiefonds Twente dient het volgende doel: kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar, waarvan de ouders niet de financiële middelen hebben, de gelegenheid bieden om deel te nemen aan Vakantie voetbal fun en sport camps op de Universiteit Twente in de zomervakantie. Deze vakantiekampen staan bol van leuke en leerzame activiteiten, zowel lichamelijk als geestelijk. Het progamma bestaat uit: 3 dagen met je team activiteiten ondernemen Sportieve trainingen met voetbal, tennis, atletiek, boksen etc. Educatie - kids college met de Twente Academy Young van de Universiteit Twente Deskundige begeleiding van professionele trainers en sportdocenten van het sportcentrum UT Sporten op de unieke sport campus van de Universiteit Twente Iedere dag een heerlijke gezamenlijk lunch Een tenue voor iedere deelnemer Attentie voor iedereen en prachtige prijzen Certificaat van deelname Momenteel zijn er steeds meer gezinnen die op of onder de armoedegrens leven. Op vakantie gaan of meedoen met een vakantieactiviteit is daardoor niet voor iedereen weggelegd. Het Vakantiefonds Twente tracht juist kinderen in armoedegezinnen een kwalitatieve vakantiebesteding aan te bieden. Kinderen krijgen een afwisselend beweeg- en educatief programma aangeboden onder toeziend oog van deskundige begeleiding. Er wordt samengewerkt met de Universiteit Twente, ROC sport en bewegen, gemeente Enschede Stichting Leergeld en het Jeugdsportfonds.

5 2.3 De Vakantie Camps op locatie Universiteit Twente Het Vakantiefonds Twente staat voor kwalitatief hoogwaardige vakantie camps waar niemand buitenspel staat. Dit wordt duidelijk zichtbaar door de activiteiten die worden ondernomen, de begeleiding en de normen en waarden die worden gehanteerd. Tijdens de kampen staat voetbal als sport centraal met daarnaast een variëteit aan sporten die worden aangeboden op de locatie van de Universiteit Twente. Vanuit de Universiteit Twente worden educatieve onderdelen aangeboden die met name de eigen kracht van kinderen stimuleren. Deze bijdrage van de Universiteit Twente komt van de Twente academy young. Deze organisatie organiseert iedere dag een Kids college en zal onder andere educatieve Nano proefjes met de kinderen uitvoeren. De vakantiekampen dragen bij aan een beter sociale samenhang tussen verschillende kinderen en zorgt ervoor dat kinderen uit verschillende sociale lagen van elkaar kunnen leren en elkaar beter leren begrijpen. Begeleiding Voetbal, sport en fun camps De vakantiekampen hebben naast het bezorgen van een leuke vakantie ook veel pedagogische normen en waarden. Deze normen en waarden worden door begeleiders meegegeven kinderen en dat uit zich in de volgende speerpunten: Goed kunnen luisteren Kunnen inleven in de (denk)wereld van de kinderen Medeleven/medewerking kunnen tonen als iemand problemen heeft Enthousiasme uistralen en kennis hebben van zaken Optimistisch ingesteld en positief begeleiden Betrouwbaarheid Geïnteresseerd in de persoon achter het kind Iedereen aandacht geven. Welke kinderen komen in aanmerking? Door nauwe contacten met gemeentes en jeugdsportfondsen wordt de keuze van de deelnemende kinderen niet bepaald door het bestuur van het Vakantiefonds Twente, maar door onafhankelijke instanties. In het verleden is in de gemeente Enschede de keuze bepaald door de stichting Leergeld. In praktische zin heeft het Vakantiefonds Twente bijvoorbeeld in 2015 aangeven aan stichting Leergeld een budget van 100 kinderen gerealiseerd te hebben. Stichting Leergeld benaderd dan gezinnen/kinderen uit hun database welke in aanmerking komen voor de gratis deelname.

6 2.4 Planning Het doel is om 100 extra kinderen, totaal dus 200, uit armoedegezinnen te laten deelnemen uit de regio Twente. Dit wordt bereikt door nieuwe samenwerkingsverbanden met gemeentes in de regio Twente, betere verbindingen met huidige samenwerkingspartners en nieuwe bronnen van inkomsten. Om dit doel te verwezenlijken wordt onderstaande planning gehanteerd. Datum Onderdeel Toelichting Projectplan opstellen en gesprekken voeren. Om toename in deelnemers mogelijk te maken en organisatie verder te professionaliseren. Week 49, 50 en Partners benaderen voor uitvoering 2016 Vaste partners en potentiële partners benaderen voor bijdrage. Week 2 Indienen plan bij fondsen Plan wordt ingediend bij meerdere fondsen. Week 4 Gesprekken potentiële partners Nieuwe partners om te binden aan het vakantiefonds. Week 6 Start werving Ook via jeugdsportfonds/stichting leergeld. Week 7 Week 10 Vanaf week 12 Reserveren locatie en materialen Tweede ronde werving Voorbereidingen voor de kampen Definitief de faciliteiten vastleggen voor dit jaar. Trainers en begeleiders benaderen en informeren over dit jaar. Week 14 Inventarisatie deelnemers + eventuele derde ronde werving Inventarisatie van het aantal deelnemers en waar nodig actie ondernemen. Week Week 27, 28, 29 en 30 Alle laatste voorbereidingen om te werken naar uitvoering Uitvoering Voetbal sport en Funcamps De laatste zaken worden afgerond om tot de uitvoering te komen. Hierbinnen is ruimte om bij te stellen en aan te passen. Bij de Universiteit Twente Week 31 Evaluatie en verbeterplan Ter verbetering van het programma

7 2.5 Resultaat Het resultaat van de kampen is dat kinderen op een positieve manier terug kunnen kijken op hun vakantie. Zij zijn net als alle kinderen ook op vakantie geweest en hebben plezier beleefd, vrienden gemaakt, en hun accu weer opgeladen. Zij hebben tijdens de vakantie gewerkt aan hun lichamelijke, sociale, geestelijke en sportieve ontwikkeling samen met andere kinderen. Tijdens de kampen leren de kinderen omgaan met andere kinderen, worden er normen en waarden bijgebracht, er wordt gewerkt aan hun lichamelijke ontwikkeling en zij leren van experts van de universiteit Twente op verschillende gebieden. Door een bijdrage te geven aan het vakantiefonds Twente steunt u kinderen in armoede en helpt u hen aan zichzelf te werken en een positieve ervaring tijdens de zomervakantie te beleven. 2.6 Begroting Het organiseren van zomerkampen kan niet zonder een gedegen organisatie. Om deze voetbal sport en fun camps te organiseren is de volgende begroting van toepassing. De cijfers zijn gebaseerd op een deelname van 200 kinderen gratis. Uitgaven Onderwerp Toelichting Kosten Huren Sportaccommodaties Accommodatie van universteit Twente 2.500,00 Trainers Bedenken en uitvoeren activiteiten 1.950,00 Sociale lasten trainers Lasten werkgever 1.495,00 Tenues kinderen Prijzen en certificaten Elk kind krijgt een tenue voor het creëren van eenheid en gelijkheid Elke deelnemer krijgt een certificaat en een prijs ,00 595,00 Bal - aandenken Voor elke deelnemer 1.499,00 Sportdocenten Voor de overige sportactiviteiten 2.495,00 Lunch kinderen Om de gezonde leefstijl bij de deelnemers te stimuleren 3.050,00 Drukwerk, promotie en ontwerp Promotiemateriaal 295,00 Vervoer deelnemers Voor kinderen die van buiten Enschede komen en onder de armoedegrens leven ,00 Kinderlab Educatieve programma voor de deelnemers 2.296,00 Totaal uitgaven ,00

8 Inkomsten Onderwerp Toelichting Eigen bijdrage deelnemers 115,- per deelnemer. Dit bedrag zal uit fondswerving moet komen voor deelname 200 kinderen regio Twente armoede. Sponsoren en donateurs Bedrijven en particulieren die een (extra) bijdrage leveren. Eigen bijdrage Vakantiefonds Twente Totaal inkomsten Kosten , , ,00 In bovenstaande begroting is uitgegaan van 200 deelnemers uit armoedegezinnen. In 2016 is het streven om minimaal 200 extra kinderen uit armoede gezinnen te laten deelnemen. Hiervoor is een extra bijdrage van ,00 nodig. Deze bijdrage wil het vakantiefonds Twente realiseren door bijdragen vanuit fondsen, nieuwe samenwerkingspartners en extra sponsoren. 2.7 Ambassadeurs Het vakantiefonds Twente wordt ondersteund door diverse ambassadeurs uit de sportwereld, politiek Enschede en kaderleden/bestuursleden Universiteit Twente, onder andere Ola John, Arnold Bruggink, Kees van Ast en Nico-Jan Hooga. Klik op de volgende link voor alle ambassadeurs: Contact Reelaan LS Enschede Telelefoon Vakantiefonds Twente zet geen kinderen buitenspel! En u?

VOETBAL, SPORT & FUN CAMPS 2019

VOETBAL, SPORT & FUN CAMPS 2019 TWENTSCHE 20 05 V O E T B A L S C H O O L VOETBAL, SPORT & FUN CAMPS 2019 Het voetbal- en sportspektakel dat je niet mag missen! PARTNERS VOETBAL EN FUN CAMP In 2019 presenteren wij de 12e editie van de

Nadere informatie

Alle kinderen moeten kunnen sporten

Alle kinderen moeten kunnen sporten Alle kinderen moeten kunnen sporten ONS DOEL Het Jeugdsportfonds wil financiële drempels weghalen om zo ook kinderen in achterstandsposities de kans te geven mee te doen aan sport en bewegen. Het Jeugdsportfonds

Nadere informatie

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Steun elkaar! Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Wat goed dat je een spreekbeurt, werkstuk of presentatie wilt houden over armoede in Nederland. Dat vinden wij ontzettend fijn. We helpen je graag door meer

Nadere informatie

SPREEKBEURTPAKKET EEN ANDER EEN KANS GEVEN... DAT IS PAS EEN TOPPRESTATIE!

SPREEKBEURTPAKKET EEN ANDER EEN KANS GEVEN... DAT IS PAS EEN TOPPRESTATIE! SPREEKBEURTPAKKET EEN ANDER EEN KANS GEVEN... DAT IS PAS EEN TOPPRESTATIE! INTRODUCTIE Wat een goed idee dat je een spreekbeurt wilt houden over Jeugdsportfonds. We hebben al veel belangrijke informatie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Speelgoedbank Veenendaal 2015-2016

Beleidsplan Stichting Speelgoedbank Veenendaal 2015-2016 Inhoud: Inhoudsopgave 1 Voorwoord.2 Over stichting Speelgoedbank Veenendaal.3 Doelgroep 4 Doelstelling.5 Werkwijze en resultatenmeting..6 Benodigdheden..8 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2015-2016

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. E-mail vriendenvanwitrusland@live.nl ABN AMRO 43.82.29.916 Postadres Sonsbeek 4, 3334 GM Zwijndrecht KvK 51808889

BELEIDSPLAN. E-mail vriendenvanwitrusland@live.nl ABN AMRO 43.82.29.916 Postadres Sonsbeek 4, 3334 GM Zwijndrecht KvK 51808889 BELEIDSPLAN Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Vrienden van Wit-Rusland. De Stichting is ingeschreven bij Kamer van koophandel onder nummer 51808889. In dit beleidsplan worden de doelstellingen

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beldhuismolenweg 8a 7562 PC Deurningen Telefoon: 088 45 46 700 E-mail: info@welkomhuis-twente.nl Website: www.welkomhuis-twente.nl Beleidsplan 2014 Pagina 1

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting Voetbal Helpt Naam: Stichting Voetbal Helpt KvK:

BELEIDSPLAN Stichting Voetbal Helpt Naam: Stichting Voetbal Helpt KvK: BELEIDSPLAN 2018-2022 Naam: KvK: 71247947 Referentie Beleidsplan-2018-2022 Voetbal Helpt Datum 06-04-2018 Status Definitief Auteur(s) A.R. Nonnekes A.D. van Beijsterveldt 1. Inleiding In 2018 werd de opgericht.

Nadere informatie

Aanvraag subsidie Zwaluwen Jeugd Actie

Aanvraag subsidie Zwaluwen Jeugd Actie Aanvraag subsidie Zwaluwen Jeugd Actie R.K.S.V. CLUZONA Voetbalvereniging Cluzona streeft er naar een vereniging te zijn waar zowel de jeugd als volwassenen met veel plezier sporten op een mooie, gezellige

Nadere informatie

Voorstellen voor bespreking Leerlingenraadsvergadering op 14 juni 2018

Voorstellen voor bespreking Leerlingenraadsvergadering op 14 juni 2018 Voorstellen voor bespreking Leerlingenraadsvergadering op 14 juni 2018 Inleiding De leerlingen van de basisscholen in de gemeente Leek hebben voorstellen gedaan die er voor zorgen dat alle kinderen mee

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur van Stichting Aangepast Actief Nederland. Marijke Smedema, Penningmeester Februari 2014

Voorwoord. Namens het bestuur van Stichting Aangepast Actief Nederland. Marijke Smedema, Penningmeester Februari 2014 Stichting Aangepast Actief Nederland Buitenzagerij 57 1021NP Amsterdam info@aangepastactief.nl www.aangepastactief.nl KvK 57302669 RSIN 852523166 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan voor 2014 van Stichting

Nadere informatie

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren.

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren. JAARVERSLAG 2014 VOORWOORD In tijden van bezuinigingen in de hulpverlening is het toch weer hartverwarmend om te merken dat er nog steeds in de Leidse regio veel betrokkenheid is voor het werk van vrouwenopvang

Nadere informatie

Het erasmus VmBO Het Er asm Ortstr

Het erasmus VmBO Het Er asm Ortstr Het Erasmus VMBO Spo rts troo m Het Era sm us Spo Want r tie ed! ve t ype s Sportstroom Ben je vaak op het hockeyveld, in het zwembad of op de atletiekbaan te vinden? Ben je sportief en zie je het wel

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Als jij voetbal ook geweldig vindt, dan kun je al vanaf 4 jaar bij onze mini-f spelen en dat is gratis. De contributie voor de hele jeugd is door sponsoring zo

Nadere informatie

BELEIDSPLAN [ ]

BELEIDSPLAN [ ] BELEIDSPLAN [2019-2022] Naam Stichting Hockey-Hockey/Sport for Development RSIN Nummer 859449257 KvK 73303151 Referentie Beleidsplan st HH SfD Datum 13-2-19 Status Auteur(s) Paul Veldhuijzen 1. Inleiding

Nadere informatie

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Provinciale Staten van Noord Holland Voordracht Haarlem, Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Bijlage: ontwerpbesluit 1. Inleiding Op 29 mei 2006 hebben PS

Nadere informatie

SAMEN BEREIK JE MEER DAN ALLEEN. Monique Maks, directeur Jeugdsportfonds & Jeugdcultuurfonds

SAMEN BEREIK JE MEER DAN ALLEEN. Monique Maks, directeur Jeugdsportfonds & Jeugdcultuurfonds SAMEN BEREIK JE MEER DAN ALLEEN Monique Maks, directeur Jeugdsportfonds & Jeugdcultuurfonds KINDEREN & JONGEREN IN ARMOEDE 378.000 kinderen & jongeren Opgroeien in armoede is een belangrijke oorzaak van

Nadere informatie

Beleidsplan2014. Ieder kind heeft recht op een feestje

Beleidsplan2014. Ieder kind heeft recht op een feestje Beleidsplan2014 Ieder kind heeft recht op een feestje Inhoud 1. Inleiding Wie is Stichting Speel je mee? 2. Het doel van de instelling Doelstelling / Missie Doelgroep Uitgangspunten 3. Werkzaamheden van

Nadere informatie

Financieel Verslag 2012

Financieel Verslag 2012 Financieel Verslag 2012 Frans Coenen Penningmeester Beuningen, 23 april 2013 1 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Balans per 31 december 2012... 4 Resultatenrekening 2012... 5 Toelichting resultatenrekening (uitgaven)

Nadere informatie

Stichting Leergeld Zutphen Jaarverslag 2015

Stichting Leergeld Zutphen Jaarverslag 2015 Stichting Leergeld Zutphen Jaarverslag 2015 2 Voorwoord Ook in 2015 is weer aangetoond dat Stichting Leergeld een wezenlijke partner is in de bestrijding van armoede in Zutphen. Het aantal gehonoreerde

Nadere informatie

Als één team achter de sporters met een handicap

Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning

Nadere informatie

BELEIDSPLAN De Stichting Urban Talent

BELEIDSPLAN De Stichting Urban Talent BELEIDSPLAN 2019-2023 Naam: KvK: 859869143 Referentie Beleidsplan-2019-2023 Datum 06-06-2019 Status Auteur(s) Definitief A.R. Nonnekes M. Mellema 1. Inleiding In 2019 werd opgericht. Dit beleidsplan heeft

Nadere informatie

Stichting Leergeld Zutphen Jaarverslag 2017

Stichting Leergeld Zutphen Jaarverslag 2017 Stichting Leergeld Zutphen Jaarverslag 2017 2 Voorwoord Met het jaarverslag 2017 leggen wij, Stichting Leergeld Zutphen, verantwoording af over de in het betreffende jaar ondernomen activiteiten, geven

Nadere informatie

Aanvraag activiteitensubsidie 2015, gemeente Roosendaal

Aanvraag activiteitensubsidie 2015, gemeente Roosendaal Aanvraag activiteitensubsidie 2015, gemeente Roosendaal R.K.S.V. CLUZONA Voetbalvereniging Cluzona streeft er naar een vereniging te zijn waar zowel de jeugd als volwassenen met veel plezier sporten op

Nadere informatie

Meerjarig beleidsplan

Meerjarig beleidsplan Meerjarig beleidsplan (2014-2019) 1 Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Missie en doelen... 4 2.1 Missie en visie... 4 2.2 Uitgangspunten voor projecten... 4 2.3 Overige waarden en overtuigingen...

Nadere informatie

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Het is belangrijk dat kinderen al jong kennis maken met bedrijven en beroepen. Roefelen maakt dat mogelijk. De in 2011 opgerichte

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Nienoo

Beleidsplan Stichting Nienoo Beleidsplan Stichting Nienoo 2017-2019 Februari 2017 Stichting Nienoo Eduard Wintgensstraat 35 6446 SM Brunssum Telefoon: 045 20 55 647 Email: info@nienoo.nl IBAN: NL07RABO0191815683 KvK: 60651504 Versie

Nadere informatie

Financiëel verslag 2013

Financiëel verslag 2013 Financiëel verslag 2013 Beuningen, 14 Jan 2014 J.H. Hoftijzer Voorzitter F.M.T. Coenen Penningmeester Stichting Leergeld 2stromenland 1 Jaarverslag 2013 Stichting Leergeld 2stromenland 2 Jaarverslag 2013

Nadere informatie

! In deze brochure vindt u nog enkele praktische richtlijnen.!

! In deze brochure vindt u nog enkele praktische richtlijnen.! Beste ouder, We ontvingen van u een inschrijving voor één van onze voetbalstages. Dit betekent dat uw toekomstige topvoetballer op het punt staat om de week van zijn leven te beleven. In deze brochure

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting

Beleidsplan Stichting Beleidsplan 2016 Stichting Linnenstraat 4 7621 SZ Borne Telefoon 074 8200343 E-mail: info@skiktwente.nl Website: www.skiktwente.nl Beleidsplan 2016 Pagina 1 Inhoud 1.Inleiding... 3 2. Visie, missie en

Nadere informatie

Subsidie Kinderfonds 2015

Subsidie Kinderfonds 2015 Openbaar Onderwerp Subsidie Kinderfonds 2015 Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Stichting Leergeld en Stichting Jeugdsportfonds hebben in 2014 een subsidieaanvraag

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 Oktober 2014 Stichting Vrienden van Buro Lima, Fokkershoek 8b, 5473VD Heeswijk-Dinther. tel.: 0610001854 www.burolima.nl vrienden@burolima.nl KvK

Nadere informatie

Ervaringen om nooit te vergeten

Ervaringen om nooit te vergeten Ervaringen om nooit te vergeten Handleiding Stichting Kinderwerk Op Kamp! - Ervaringen om nooit te vergeten - SAMENVATTING Colofon Tekst Froukje Hajer Redactie Mirjam van Klink, Anna Lakmaker, Zwaan Lakmaker,

Nadere informatie

Kinderen en armoede. Waarom inzet van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds?

Kinderen en armoede. Waarom inzet van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds? Kinderen en armoede Waarom inzet van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds? Cijfers over kinderen die in armoede opgroeien In 2011 groeiden 359.000 kinderen op in armoede (10,6%) In 2012 groeiden 377.000

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum

Moeder- en kindcentrum Moeder- en kindcentrum Jaarverslag 2012 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Februari 2013 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 info@bij-1.nl Stichting

Nadere informatie

MENUKAART VERENIGINGEN

MENUKAART VERENIGINGEN MENUKAART VERENIGINGEN Do it Yourself Together Menukaart Leef! voor verenigingsondersteuning Aanbod project Leef! A. Organiseren van diverse activiteiten B. Bemiddelen als stagemakelaar C. Promotie D.

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden

Jaarverslag. Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden Jaarverslag Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden 2013 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2013 van stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden. In het afgelopen jaar heeft Leergeld

Nadere informatie

Sponsorbrochure SportClub Den Dungen, Maart 2016 Pagina 1

Sponsorbrochure SportClub Den Dungen, Maart 2016 Pagina 1 Sponsorbrochure SportClub Den Dungen, Maart 2016 Pagina 1 Voorwoord Sponsoring is een onmisbaar fenomeen en kostbaar bezit in de sportwereld. Dus ook voor onze vereniging SportClub Den Dungen. Met een

Nadere informatie

Stichting The Next Stage

Stichting The Next Stage 14 november 2015 Stichting The Next Stage Beleidsplan Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doel van de stichting... 3 2.1. Doel... 3 2.2 Visie... 3 2.3 Missie... 3 2.4 Doelstelling... 3 2.3 Resultaten... 4 3. Activiteiten...

Nadere informatie

Jaarplan 2016. Leidschendam-Voorburg

Jaarplan 2016. Leidschendam-Voorburg Leidschendam-Voorburg Jaarplan 2016 Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg, Postbus 566, 2270 AD Voorburg. Tel: 070-7803376. E-mail: info@leergeldleidschendam-voorburg.nl Doelstelling Stichting Leergeld

Nadere informatie

Alle kinderen moeten kunnen sporten

Alle kinderen moeten kunnen sporten Alle kinderen moeten kunnen sporten 2 van KansarM naar KansrijK Sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zo n 400.000 Nederlandse kinderen en jongeren onder de 18 jaar leven in gezinnen waar te weinig

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 en begroting 2016

Jaarrekening 2015 en begroting 2016 Jaarrekening 2015 en begroting 2016 1 Inhoud Samenvatting... 3 Jaarrekening 2015... 5 Staat van baten en lasten... 5 Toelichting op jaarrekening 2015... 6 Begroting 2016... 7 Staat van baten en lasten...

Nadere informatie

Versie mei Beleidsplan

Versie mei Beleidsplan Versie mei 2014 Beleidsplan Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Care4Foundation voor de periode mei 2014 t/m 31 december 2017. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Tijdens ons overleg (Guido, Paul, Raymond, Mark) hebben we gesproken over intensieve samenwerking tussen ROC van Twente en Hengelo Sport

Tijdens ons overleg (Guido, Paul, Raymond, Mark) hebben we gesproken over intensieve samenwerking tussen ROC van Twente en Hengelo Sport Samenwerking ROC van Twente en Hengelo Sport schooljaar 2015 2016. Tijdens ons overleg (Guido, Paul, Raymond, Mark) hebben we gesproken over intensieve samenwerking tussen ROC van Twente en Hengelo Sport

Nadere informatie

Draaiboek Clinics. Regionale Voetbal Academie. Regionale Voetbal Academie. Talentontwikkeling voor elk niveau. Persoonlijk Betrokken Innovatief

Draaiboek Clinics. Regionale Voetbal Academie. Regionale Voetbal Academie. Talentontwikkeling voor elk niveau. Persoonlijk Betrokken Innovatief Draaiboek Clinics Talentontwikkeling voor elk niveau Persoonlijk Betrokken Innovatief 1. Filosofie / Visie In het logo van de (vanaf hier genoemd als RVA) komt kernachtig naar voren wat binnen de academie

Nadere informatie

Projectplan. Medisch Centrum ZZH. www.mczzh.nl

Projectplan. Medisch Centrum ZZH. www.mczzh.nl Projectplan Medisch Centrum ZZH Zomer 2015 INLEIDING De Stichting KinderOncologische Vakantiekampen In 1985 las de 23-jarige Kees Donkervoort over Camp Good Days in Amerika. Dit is een organisatie die

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013 JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord van het bestuur 3 Stichting Vrienden van Reade 4 De organisatie 5 De projecten 6 Jaarrekening 8 2 VOORWOORD VAN DE VOORZITTER Reade

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Leergeld Westbetuwe

Jaarverslag 2014. Stichting Leergeld Westbetuwe Jaarverslag 2014 Stichting Leergeld Westbetuwe Van de voorzitter Na onze Stichting Leergeld te hebben opgericht en koers te hebben gegeven, hebben de bestuursleden van het eerste uur, Willem-Jan Meulemans,

Nadere informatie

ZET DE ZOMER OP DE KOP

ZET DE ZOMER OP DE KOP SPORT EXPERIENCE SUMMER ZET DE ZOMER OP DE KOP Geniet van een sportieve zomer met Maastricht Sport DANSKAMP MULTISPORTKAMP KIDSACTIVITEIT RIDDERRONDE KIDS ZWEMBADACTIVITEITEN SPORTDAGEN www.maastrichtsport.nl

Nadere informatie

Stichting Kinderhulp Benelux

Stichting Kinderhulp Benelux Stichting Kinderhulp Benelux Contents Organisatie... 1 Doelstelling:... 2 Visie:... 2 Missie:... 2 Samenstelling bestuur:... 2 Activiteiten... 3 Doneren... 3 Vrijwilliger worden... 3 Projecten steunen...

Nadere informatie

Beleidsplan. Februari 2010

Beleidsplan. Februari 2010 Beleidsplan 2010 Februari 2010 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie en doelen... 4 2.1 Missie en visie... 4 2.2 Uitgangspunten voor de projecten... 4 2.3 Overige waarden en overtuigingen... 5 3. Doelen

Nadere informatie

Wij zijn Sport Helden! Zullen wij samen sport aanbieden?

Wij zijn Sport Helden! Zullen wij samen sport aanbieden? Wij zijn Sport Helden! Zullen wij samen sport aanbieden? Na ons gesprek zojuist kunt u in deze bijlage een stukje achtergrond informatie vinden. Mocht u vragen hebben, dan hoor ik dit graag. Veel plezier

Nadere informatie

SPONSORGIDS 2013 / 2014

SPONSORGIDS 2013 / 2014 SPONSORGIDS 2013 / 2014 Gymnastiek/Turnen, Bewegen op muziek, Volleybal, Zaalvoetbal, Jazzdance, Streetdance, grote Trampolinespringen, Free-running en Ouder & Kindgym Voor jong en oud. 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Exploitatie en beheer door bewoners van wijkaccommodaties. Quickscan onder Nederlandse gemeenten met meer dan 70.000 inwoners april 2013

Exploitatie en beheer door bewoners van wijkaccommodaties. Quickscan onder Nederlandse gemeenten met meer dan 70.000 inwoners april 2013 Exploitatie en beheer door bewoners van wijkaccommodaties Quickscan onder Nederlandse gemeenten met meer dan 70.000 inwoners april 2013 Samenvatting van de resultaten Opdrachtgever Contactgegevens Contactpersoon

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Visie en Missie

1. Inleiding. 2. Visie en Missie 1. Inleiding De werkzaamheden van de vrijwilligers inzake de kerstactie starten in 1932. Op 23 september 1993 werd een stichting opgericht die de naam Stichting Stille Armen Maastricht krijgt. Dit beleidsplan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal,

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal, NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015 Agenda Column van Puck 4 December Auti Soos 11 december Soep- en spellenavond 12 december Auti Actie Dag 29 december AutiJongerenCafé Vanaf Januari 2016 Auti

Nadere informatie

Tegen de stroom in. Mathieu Hermans Klassieker

Tegen de stroom in. Mathieu Hermans Klassieker STICHTING TEGEN DE STROOM IN 23 april 2017 Tegen de stroom in Mathieu Hermans Klassieker Daginschrijving van 8u tot 11u Om 9u30 groepsstart met vele prominenten Afstanden: Toertocht 40km en 90km Inschrijfgeld

Nadere informatie

Handboek voor de jeugdtrainingen Cycling Lemelerveld

Handboek voor de jeugdtrainingen Cycling Lemelerveld Handboek voor de jeugdtrainingen Cycling Lemelerveld INLEIDING Cycling Lemelerveld is van oudsher een vriendenclub, opgericht door oud voorzitter Gerrit Stappenbelt. Momenteel heeft de club zo'n 125 leden.

Nadere informatie

Cursus Fondsenwerven. Ben Hekkema & Martijn Pool 7 november 2014

Cursus Fondsenwerven. Ben Hekkema & Martijn Pool 7 november 2014 Cursus Fondsenwerven Ben Hekkema & Martijn Pool 7 november 2014 Ochtend Programma 09.30 inloop 10.00 introductie 11.00 pauze 11.15 wat is fondsenwerving 12.05 aan het werk 12.30 lunch Ben Hekkema Emmen

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Inleiding. Het bestuur van de Stichting Vrienden voor Roemenië,

Inleiding. Het bestuur van de Stichting Vrienden voor Roemenië, Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Vrienden voor Roemenië. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving en het beheer van de fondsen.

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Kind & Hoop 2014/2015. Naam Stichting Stichting Kind & Hoop RSIN Nummer Adres Nieuwe Rij 6, 7413 ZX KvK nummer

Beleidsplan. Stichting Kind & Hoop 2014/2015. Naam Stichting Stichting Kind & Hoop RSIN Nummer Adres Nieuwe Rij 6, 7413 ZX KvK nummer Beleidsplan Stichting Kind & Hoop 2014/2015 Naam Stichting Stichting Kind & Hoop RSIN Nummer Adres Nieuwe Rij 6, 7413 ZX KvK nummer Oprichter J. Willems Het bestuur Voorzitter J. Willems Secretaris C.

Nadere informatie

Stichting Leergeld Zutphen Jaarverslag 2016

Stichting Leergeld Zutphen Jaarverslag 2016 Stichting Leergeld Zutphen Jaarverslag 2016 2 Voorwoord Stichting Leergeld Zutphen heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen in de

Nadere informatie

Leusden. Auteur: Stichting Sportkanjers Wim van t Westeinde Datum: 24-12-2012 Versie: Sportkanjerclub Leusden versie 1

Leusden. Auteur: Stichting Sportkanjers Wim van t Westeinde Datum: 24-12-2012 Versie: Sportkanjerclub Leusden versie 1 Leusden Auteur: Stichting Sportkanjers Wim van t Westeinde Datum: 24-12-2012 Versie: Sportkanjerclub Leusden versie 1 Algemene beschrijving Sportkanjerclub De Sportkanjerclub is een fantastische plek voor

Nadere informatie

Stichting Lochem Beleidsplan 2015-2019

Stichting Lochem Beleidsplan 2015-2019 Stichting Lochem Beleidsplan 2015-2019 Kinderen doe mee, meedoen is meetellen Stichting Leergeld Lochem Beleidsplan 2015-2019 Inleiding. Op dit moment leven in Nederland in gezinnen met lage inkomens bijna

Nadere informatie

BELEIDSPLAN [ ]

BELEIDSPLAN [ ] Stichting G-support BELEIDSPLAN [2017 2020] www.g-support.nl Adresgegevens Stichting G-support Franssenstraat 44 5434 SH te Vianen (NB) info@g-support.nl 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4 1.2

Nadere informatie

MENUKAART VERENIGINGEN

MENUKAART VERENIGINGEN MENUKAART VERENIGINGEN MENUKAART VERENIGINGEN Do it yourself together 2 INHOUDSOPGAVE TEAM 4 AANBOD STICHTING SPORTSTUIF PROJECT LEEF! 5 ORGANISEREN VAN DIVERSE ACTIVITEITEN 6 BEMIDDELEN ALS STAGEMAKELAAR

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Move For Health - Hooglanderveen

Beleidsplan Stichting Move For Health - Hooglanderveen Beleidsplan Stichting Move For Health - Hooglanderveen Inleiding Stichting Move For Health is een initiatief voortgekomen uit een aantal actieve leden van de hardloop groep verbonden aan healthclub Fit2Move

Nadere informatie

Verbreden en verbinden Meerjarenbeleidsplan Leergeld Amersfoort

Verbreden en verbinden Meerjarenbeleidsplan Leergeld Amersfoort Verbreden en verbinden Meerjarenbeleidsplan Leergeld Amersfoort 2017-2020 Verbreden en verbinden Bouwstenen Meerjarenbeleidsplan 2017-2020 Stichting Leergeld Amersfoort november 2016 SAMENVATTING EN BEGROTING

Nadere informatie

Subsidieverlening armoedebestrijding Met dit collegevoorstel handelen we deze aanvragen af. Alleen ter besluitvorming door het College

Subsidieverlening armoedebestrijding Met dit collegevoorstel handelen we deze aanvragen af. Alleen ter besluitvorming door het College Openbaar Onderwerp Subsidieverlening armoedebestrijding 2016 Programma Inkomen en armoedebestrijding Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting In 2015 hebben we rond het product armoedebestrijding een

Nadere informatie

Beleidsplan Randolph Fellowship

Beleidsplan Randolph Fellowship Beleidsplan Randolph Fellowship Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de stichting Randolph Fellowship, hierin kunt u alles lezen met betrekking tot de stichting en de plannen voor de komende jaren.

Nadere informatie

Armoede & Veerkracht: Hoe vinden mensen met weinig geld hun weg?

Armoede & Veerkracht: Hoe vinden mensen met weinig geld hun weg? Armoede & Veerkracht: Hoe vinden mensen met weinig geld hun weg? Ruim 10% van de Nederlandse bevolking leeft in armoede. Ongeveer 7% van de kinderen in de provincie Groningen groeit op in een gezin dat

Nadere informatie

ANBI en communicatie. Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt

ANBI en communicatie. Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt ANBI en communicatie Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt Inhoud presentatie 1 Wat is ANBI waard? 2 Fondswerving in Nederland 3 Plan van aanpak 4 Ondersteuning SupportPunt Wat is ANBI waard?

Nadere informatie

Het beleidsplan van Actie voor Nicaragua

Het beleidsplan van Actie voor Nicaragua Het beleidsplan van Actie voor Nicaragua Datum: 31-december-2013 Versie: 1.1. Inhoudsopgave Missie... 3 De doelstelling en het actuele beleid... 3 De werkzaamheden... 3 Fondsen werving... 4 Vermogen beheer...

Nadere informatie

Voorwoord... 3. 1. Resultaten 2013... 4. 1.1 Fondsenwerving... 4. 1.2 Cliënten... 4. 1.3 Doorverwijzers... 5

Voorwoord... 3. 1. Resultaten 2013... 4. 1.1 Fondsenwerving... 4. 1.2 Cliënten... 4. 1.3 Doorverwijzers... 5 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 1. Resultaten 2013... 4 1.1 Fondsenwerving... 4 1.2 Cliënten... 4 1.3 Doorverwijzers... 5 1.4 Public Relations en communicatie... 6 2. Organisatie... 7 2.1

Nadere informatie

Stichting Adelante Challenge - Beleidsplan 2014-2017

Stichting Adelante Challenge - Beleidsplan 2014-2017 Stichting Adelante Challenge - Beleidsplan 2014-2017 Vastgesteld 1 mei 2014 "Belangrijk bij het beoefenen van sport is niet alleen dat bewegen goed voor ons is, maar ook dat het samen sporten een belangrijke

Nadere informatie

ANBI STATUS 2015. Datum: 1 juni 2015 Auteurs: Manon van Driel, Gert- Jan Verboom, Arwin de Beer

ANBI STATUS 2015. Datum: 1 juni 2015 Auteurs: Manon van Driel, Gert- Jan Verboom, Arwin de Beer ANBI STATUS 2015 Datum: 1 juni 2015 Auteurs: Manon van Driel, Gert- Jan Verboom, Arwin de Beer Inleiding Stichting The Hang- Out 010 is een nieuwe organisatie. De stichting is begin 2015 opgericht bij

Nadere informatie

Jeugdplan. Versie 1.0. Maart 2012

Jeugdplan. Versie 1.0. Maart 2012 Jeugdplan 2012 Versie 1.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Blz. Hoofdstuk 1 - Inleiding... 3 Hoofdstuk 2 - De verantwoordelijkheid met betrekking tot de jeugd... 4 Hoofdstuk 3 - Werving nieuwe leden... 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Stichting Akyazili Nederland Dit document maakt inzichtelijk welke plannen het bestuur heeft gemaakt naar aanleiding van haar toekomst. Het bestuur 3 februari 2016 Diergaardesingel

Nadere informatie

Raadsvergadering : 17 mei 2010 Agendanr. 15

Raadsvergadering : 17 mei 2010 Agendanr. 15 Raadsvergadering : 17 mei 2010 Agendanr. 15 Voorstelnr. : R 6769 Onderwerp : subsidie Stichting Leergeld Stadskanaal, Veendam, Winschoten (SLS) Stadskanaal, 29 april 2010 Beslispunten De SLS vanaf het

Nadere informatie

Sponsordossier Vakantiekampen

Sponsordossier Vakantiekampen Sponsordossier contact Rodekruisvakanties vzw Sofie Vehent Motstraat 40 2800 Mechelen 015/44 35 11 rodekruisvakanties@rodekruis.be Armoede Wie arm is, heeft het financieel moeilijker dan anderen en leeft

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen. Nu al meer dan 400 kinderen en 30 studenten!!

NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen. Nu al meer dan 400 kinderen en 30 studenten!! NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen Stichting Kans op Toekomst bestaat dit jaar 5 jaar. In die jaren heeft uw voetbal vereniging een welkome bijdrage geleverd aan

Nadere informatie

Alle kinderen genieten van kunst en cultuur

Alle kinderen genieten van kunst en cultuur Alle kinderen genieten van kunst en cultuur 2 ONS DOEL Kunst is goed om te doen, voor alle mensen en voor kinderen in het bijzonder. Het Jeugdcultuurfonds wil financiële drempels weghalen om zo ook kinderen

Nadere informatie

Stichting Kinderfondsen Nederland

Stichting Kinderfondsen Nederland Stichting Kinderfondsen Nederland Beleidsplan 2016-2020 Inhoud Pagina 1. Inleiding beleidsplan 2 2. Stichting Kinderfondsen Nederland 2 3. Doelstelling Stichting Kinderfondsen Nederland 3 4. Strategie

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ

BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ Vakantieweek voor meervoudig gehandicapten Regio West Brabant BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ 2016-2021 Datum 28-02-2016 Stichting Happynezz Parallelweg 101 4621 JV Bergen op Zoom e-mail: secretaris@happynezz-wb.nl

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zoetermeer 2013-2015

Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zoetermeer 2013-2015 Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zoetermeer 2013-2015 Voorwoord Een belangrijke kerkelijke/diaconale missie luidt: helpen wie geen helper heeft. Naast de reeds eeuwenoude diaconale hulpverlening aan gezinnen

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Volg de Wens

Beleidsplan. Stichting Volg de Wens Beleidsplan Stichting Volg de Wens 16-02-2014 Rotterdam Versie : 0.9 Auteur : Bob Arkema Datum : 16 februari 2014 Inhoud Voorwoord 3 1. De organisatie 4 1.1 Wie zijn we 4 1.2 Visie, Missie, Kernwaarden

Nadere informatie

club vrijdag 16.00-17.30 VANAF 9 april 10 WEKEN SAMEN SPORTEN op VRIJDAG VAN 16.00-17.30 UUR SPORTPLAZA AsC NIEUWLAND

club vrijdag 16.00-17.30 VANAF 9 april 10 WEKEN SAMEN SPORTEN op VRIJDAG VAN 16.00-17.30 UUR SPORTPLAZA AsC NIEUWLAND vrijdag 16.00-17.30 club club VANAF 9 april 10 WEKEN SAMEN SPORTEN op VRIJDAG VAN 16.00-17.30 UUR SPORTPLAZA AsC NIEUWLAND kijk voor meer informatie op www.sportkanjerclub.nl Sportkanjerclub De sportkanjerclub

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting FARE Almere

Beleidsplan Stichting FARE Almere Beleidsplan Stichting FARE Almere 1. Algemeen 2014 wordt het eerste volledige jaar voor de Stichting FARE Almere. Ook in 2014 ontvangt de Stichting geen enkele subsidie en zijn wij afhankelijk van particuliere

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 www.kinderfondsennederland.nl Stichting Kinderfondsen Nederland Beleidsplan 2016-2020 Inhoud Pagina 1. Inleiding beleidsplan 1 2. Stichting Kinderfondsen Nederland 1 3. Doelstelling

Nadere informatie

OKEE vakantiekampen. Jaarverslag

OKEE vakantiekampen. Jaarverslag OKEE vakantiekampen Jaarverslag 2017 OKEE vakantiekampen organiseert vakantieweken voor jeugd en jongeren van 8 tot en met 17 jaar en werkt alleen met vrijwilligers. OKEE vakantiekampen is een onderdeel

Nadere informatie

stichting BELEIDSPLAN 2013 2017

stichting BELEIDSPLAN 2013 2017 stichting BELEIDSPLAN 2013 2017 1. Inleiding De Stichting KombijMij is op 20 februari 2012 opgericht en geïnitieerd door Kees en Liesbeth van Bolhuis. De directie, Kees en Liesbeth van Bolhuis en het bestuur

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden

Jaarverslag. Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden Jaarverslag Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden 2014 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2014 van stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden. In het afgelopen jaar heeft Leergeld

Nadere informatie

Vakantie-activiteiten JJC 2013. Evaluatieverslag

Vakantie-activiteiten JJC 2013. Evaluatieverslag Vakantie-activiteiten JJC 2013 Evaluatieverslag oktober 2013 Inleiding In maart 2013 heeft JJC bij diverse fondsen een aanvraag ingediend t.b.v. projecten voor Vakantieactiviteiten. Wederom heeft JJC veel

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting dak Beleidsplan 2019-2022 Inhoudsopgave Introductie...2 Beleidsplan..3 Missie en Visie 6 Strategische doelstellingen...7 Fondswerving..8 Financieel beleid.9 Introductie Albanië is een land met

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Abhilasa Global Serve. 2016-2018 ( 3 jaren)

Beleidsplan Stichting Abhilasa Global Serve. 2016-2018 ( 3 jaren) Beleidsplan Stichting Abhilasa Global Serve 2016-2018 ( 3 jaren) Adres: Secretariaat AGS Merwekade 69 311 TH Dordrecht E-mail: info@abhilasa-global-serve.nl Website: Abhilasa-global-serve.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 STICHTING LEERGELD LEEUWARDEN. Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen!

JAARVERSLAG 2012 STICHTING LEERGELD LEEUWARDEN. Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen! JAARVERSLAG 2012 STICHTING LEERGELD LEEUWARDEN Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen! 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 1. Ontstaan en doelstelling Leergeld Leeuwarden 4 2. Werkwijze

Nadere informatie