Instructie voor het gebruik van het Document Center voor het proces van maken en reviewen van de Masterthesis Ontwikkelingspsychologie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Instructie voor het gebruik van het Document Center voor het proces van maken en reviewen van de Masterthesis Ontwikkelingspsychologie"

Transcriptie

1 Instructie voor het gebruik van het Document Center voor het proces van maken en reviewen van de Masterthesis Ontwikkelingspsychologie 1. Bij de start van het proces krijg je een mailtje dat aangeeft dat je een schrijftaak (Write) is toegewezen aan een document met een bepaalde titel. In het voorbeeld hieronder heet dit document: final test maar in jouw geval heeft het de (voorlopige) titel van je scriptie die je bij de intake met je docent hebt opgegeven. Je ziet onderaan het mailtje dat je rol die van auteur is. 2. Wanneer je klikt op de naam van het document (bij Description) word je naar het Document Center (DC) geleid. Dat is de virtuele ruimte waar het document, waaraan je gaat werken, is opgeslagen. Om in het DC te mogen werken, moet je de rechten daartoe bezitten. Deze rechten zijn je van te voren door de Editor (in dit geval je docent) van het DC toegekend. Het hebben van rechten betekent dat je moet inloggen. Je krijgt dus eerst een inlogscherm. Inloggen doe je met je eigen solis-id en je eigen wachtwoord. Je moet echter wel voor je solis-id het woord: Soliscom\ (compleet met de backslash) zetten. Zie onder:

2 3. Indien het de eerste keer is dat je een website met een vkc url bezoekt, is het mogelijk dat je de volgende melding te zien krijgt (aan de bovenkant van je scherm): In dat geval dien je eerst op deze balk en daarna op Run ActiveX Control te klikken: Vervolgens moet je voor de optie run kiezen in de daaropvolgende dialoogbox: Hierna krijgt je nogmaals een soortgelijke melding: Ook hier moet je achtereenvolgens op Run ActiveX Control en Run klikken. Dit hele proces hoeft je doorgaans maar één keer te doorlopen.

3 4. Eenmaal ingelogd ben je gearriveerd in het Document Center waarin je een zestal rubrieken aantreft: 1) shared documents; 2) tasks; 3) recent discussions; 4) reviews; 5) links; 6) members of the workspace. Zie onder. Bekijk de pagina en constateer dat er een gezamenlijk document is (onder shared documents) met de titel van je scriptie. De overige rubrieken zijn (nog) leeg. Er staat bijvoorbeeld geen resultaat van een review (beoordeling) op je te wachten. Dat is later wel het geval als degenen die jouw document moeten reviewen hun oordeel naar je hebben verstuurd. 5. De volgende stap is dat je het document gaat bewerken. In principe hoef je nu niets anders te doen dan de teksten die je mogelijk al eerder hebt gemaakt op de goede plaats in het document plakken. Tenzij je er nog aan moet werken. Het document wat je in het DC aantreft, is dus een leeg document. We noemen een dergelijke leeg document met een bepaalde structuur een template. Het template is in feite een gewone Wordfile. Je kunt er dus alles mee doen wat met Word mogelijk is. Het template begint met een zogeheten oplegvel. Dit is bedoeld om het document later goed vindbaar te maken. Het bevat de kern aan informatie uit het profiel.

4 Een voorbeeld van het template staat hieronder. Je ziet het begin van het oplegvel, in dit geval dat van een geneesmiddelenprofiel.. 6. Je kunt het document (template) op twee verschillende manieren openen. Allereerst door op het Word-icoon te klikken dat rechts onder Shared Documents staat. Je krijgt dan het document te zien maar je blijft buiten de gemeenschappelijke schrijfruimte. Je kunt het dus wel lezen maar er niets aan wijzigen. Dat is dus niet handig. Om bij het document te komen en er ook aan te kunnen werken, moet je het op een andere manier openen. Je opent het document (op de tweede manier) door met de cursor rechts van het Word-icoon te gaan staan en dan weer net links van het rondje. Er verschijnt dan een balk en als je op de pijl van de balk drukt, komt er een uitrolscherm met een keuzemenu te voorschijn. Dit menu kent meerdere opties. Waarvan je er een aantal nodig hebt. NB. De navigatie zoals hier beschreven, is typisch voor de software van het programma Sharepoint 2007 waarmee het DC is gebouwd. Als je het eenmaal weet, levert het geen problemen op. Zie het uitrolscherm hieronder:

5 Toelichting uitrolscherm: 6.1. Je kunt het document (het ingevulde template) via Submit for Review naar de editor versturen. Het systeem vraagt nogmaals of je dat echt wil en controleert of het beschikbaar is. Deze optie gebruik je later hebt besloten dat het invullen van het template van de scriptie klaar is. Je kunt nu het document versturen, maar eenmaal verstuurd, is het niet terug te halen Je kunt via View Properties de eigenschappen van het document opvragen (versies, data, eventuele bewerkingen door andere auteurs) 6.3. Je kunt via Edit in MicroSoft Office Word het document openen in de gemeenschappelijke schrijfruimte. Dit is dus de manier die je moet kiezen om er aan te werken. Deze manier van openen vraagt dat je opnieuw inlogt om zeker te zijn dat jij degene bent die de schrijfruimte betreedt. Denk aan het voorvoegsel: soliscom\

6 6.4. Je kunt via Check out het document uitchecken. Je krijgt de volgende melding: In de praktijk check je het document altijd uit als je er aan gaat werken en je checkt het weer in als je klaar bent en je het hebt opgeslagen. Als je vergeet het document weer in te checken (het systeem vraagt altijd om het te doen) kan (eventueel) een ander er niet aan werken. Voorkom dat dit een probleem wordt!! Overigens houdt het systeem bij wie het document uithangt/wie heeft uitgechecked. Je kunt die auteur dus ook benaderen met het verzoek het document vrij te geven. Je slaat je werk natuurlijk altijd eerst op. Dit doe je door simpelweg op het diskette icoon (save) op de werkbalk van Word te klikken, waarna het document direct op de server van de werkomgeving wordt opgeslagen. Gebruik dus geen save as / opslaan als, tenzij je het document ook op je eigen computer wilt opslaan. Dat laatste kan natuurlijk geen kwaad. Bij het afsluiten van het document wordt gevraagd:

7 NB: Bij het inchecken verschijnt er een scherm waarop je een notitie kan achterlaten. Hierop kun je bijvoorbeeld aangeven dat je klaar bent met het deel dat jij moet verzorgen Je kunt via Version history de historie van het document opvragen. 6.6 Je kunt verschillende soorten alert op het document aanzetten. Doe dat ook. Je krijgt dan een mailtje. Het helpt om het proces te bespoedigen. 7.

8 Heb je het document eenmaal op de tweede (bij 6.3 beschreven) manier geopend dan kom je in de gemeenschappelijke schrijfruimte. Je krijgt daar via een aantal iconen extra informatie over de stand van zaken. Ook kun je daar taken instellen voor jezelf. Probeer dat uit door op de iconen te klikken. Toelichting op de tabbladen: Status informatie: bijvoorbeeld of het document is afgekeurd of niet. Leden: alle leden van de gedeelde werkruimte zijn hier zichtbaar. Taken: hier zijn alle taken (bijvoorbeeld schrijf of peer review) zichtbaar. Documenten: alle documenten van de gedeelde werkruimte zijn hier direct toegankelijk. Je kunt hier dus allerhande andere documenten achterlaten die mogelijk belangrijk zijn voor de anderen. Links: hier kan men relevante links delen. Document informatie: hier kan men metadata bekijken 8. Als het document klaar is en het oplegvel door de auteur is ingevuld, stuurt deze (jij dus) het in voor review. Zie 6.1. Het document gaat dan naar de editor, in dit geval de docent. Deze stuurt het document ter review door naar een tweede beoordelaar. 9. Wat de docent/reviewer via het invullen van het reviewformulier beoordeelt, betreft zowel het gehele document (via aanklikken van een aantal algemene opties).dit werkt met tekstboxen. Als het formulier geheel is ingevuld, verstuurt de docent/reviewer het door de optie YES aan te klikken en op SAVE te drukken. Het wordt dan verstuurd. Er is dus GEEN SUBMIT KNOP. De docent/reviewer moet daarna het formulier sluiten. Men kan het formulier natuurlijk ook nog op de eigen computer opslaan voordat men het sluit. 10. Als jouw document is gereviewed door de docent/reviewer, krijg je het terug in het DC samen met het reviewformulier. Let op: in het commentaar (en op het mailtje) wat je daarover krijgt, staat dat het document REJECTED is. Het is nog niet rijp voor publicatie. Bekijk vervolgens het reviewformulier en verwerk het commentaar in het document. Je moet, om dat te doen, weer terug naar de schrijfomgeving (via Check out en Edit in Microsoft Word). Geef het document nu zijn definitieve vorm.

9 11. Als het document zijn definitieve vorm heeft gekregen, kun je het niet nogmaals ter review inzenden. De procedure is dan dat je het opslaat via opslaan als/save as in het DC onder de optie: NEW DOCUMENT. Je houdt daarbij de dezelfde titel aan maar je geeft deze de toevoeging DEF om het te onderscheiden van het oorspronkelijke document. Als je dit hebt gedaan zie je het onder deze uitgebreide titel verschijnen in het DC. Tot slot stuurt de auteur deze definitieve versie van het document via Send to (in het uitrolmenu) naar de docent. NB. Eventueel wordt stap 11: het insturen van het definitieve document ook nog op een andere wijze uitgevoerd. Bijvoorbeeld geprint. Indien dat nodig is, gebeurt dit op aanwijzing van de docent. Toelichting: Door de review in het Document Center te laten plaatsvinden wordt een tweetal doelen gediend. Allereerst willen docenten dat er veel meer nadruk komt te liggen op het kunnen en dus leren reviewen van wetenschappelijk werk. Ten tweede wil men graag dat het Document Center dat Ontwikkelingspsychologie samen met de Universiteitsbibliotheek heeft ontwikkeld verder ontwikkeld wordt. Het Document Center is een omgeving waarin de rollen van auteur, reviewer en editor procesmatig zijn samengebracht in een virtuele omgeving. Het onderdeel MA-scriptie is aangewezen om het gebruik van het Document Center mede uit te testen.

Handleidingen 1.0 Alfresco

Handleidingen 1.0 Alfresco Handleidingen 1.0 Alfresco Alfresco Handleidingen 1.0 Alfresco In dit document vind je de handleidingen voor Alfresco zoals aangeboden door ECM2. I. Alfresco Document Management 1 1. Inleiding 3 1.1. Adresgegevens...

Nadere informatie

1 De onderdelen van TYPO3

1 De onderdelen van TYPO3 Nederlandse versie 1.03 Webredactie-MC@tudelft.nl 13 mei 2014 Inhoudsopgave 1 De onderdelen van TYPO3... 3 1.1 De basis... 3 1.1.1 Inloggen... 3 1.1.2 Het hoofdmenu... 3 1.1.3 Pagina-/ Bestandsboom...

Nadere informatie

Workspaces in TYPO3 V4

Workspaces in TYPO3 V4 Workspaces in TYPO3 V4 Extension Key: doc_v4_workspace Copyright 2000-2005, matthias_yyyy@contratec.de, This document is published under the Open Content License available

Nadere informatie

Gebruikershandleiding EDUgroepen. Integrale handleiding voor eindgebruikers en eigenaren van sites op EDUgroepen

Gebruikershandleiding EDUgroepen. Integrale handleiding voor eindgebruikers en eigenaren van sites op EDUgroepen Gebruikershandleiding EDUgroepen Integrale handleiding voor eindgebruikers en eigenaren van sites op EDUgroepen Inleiding... 3 1. Over EDUgroepen *... 4 Aanmelden en registreren... 4 Aanmaken van teamsite...

Nadere informatie

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING Handleiding nieuwe ICT-omgeving 1 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Inloggen en uitloggen... 2 3 Openingsscherm en start menu... 3 4 Bestandsbeheer... 6 5 Outlook... 7 6 Windows

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Januari 2008 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD....3 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN....3 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...4 3.1. INSTALLATIE WIZARD OPENEN....4 3.2. ACCEPTATIE VAN DE LICENTIEOVEREENKOMST....5

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365

Korte handleiding O365=Office 365 Korte handleiding O365=Office 365 Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook... 4 4. Onedrive... 5 Document uploaden (4c)... 6 Nieuw document (4d)... 6 Document bewerken i. Word Online (4f)...

Nadere informatie

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Aan de slag met Outlook Web App... 3 Overzicht instellingen... 3 Vereisten...

Nadere informatie

Inleiding. De handleiding bestaat uit vier delen:

Inleiding. De handleiding bestaat uit vier delen: Versie 3.2 01/2013 Inleiding Prezi is net als het alom bekende PowerPoint een tool om presentaties mee te maken. Je start met een groot, leeg vel papier (= canvas) waarop je je informatie gaat ordenen.

Nadere informatie

Handleiding website menu s en pagina s

Handleiding website menu s en pagina s Handleiding website menu s en pagina s Versie 0.1 januari 2012 INHOUD INHOUD... 2 1 Inleiding... 3 2 Het opzetten van de menubalken van de website... 3 3 Het opzetten van de pagina s achter het menu...

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

Back-up deel 1: introductie

Back-up deel 1: introductie Back-up deel 1: introductie In dit cursusdeel leer je wat een back-up is, waarom je deze moet maken en van welke bestanden. Je leert ook waar je de back-up het beste op kunt slaan. Zo leer je hoe je een

Nadere informatie

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE Stap-voor-stap instructies over het gebruik van WordPress en hoe je hier gemakkelijk je website mee kunt beheren. Een publicatie van

Nadere informatie

Starten met TYPO3. This document is published under the Open Content License available from http://www.opencontent.org/opl.shtml

Starten met TYPO3. This document is published under the Open Content License available from http://www.opencontent.org/opl.shtml Starten met TYPO3 Extension Key: doc_tut_quickstart_nl Language: nl Version: 1.0.0 Keywords: forbeginners, foreditors, foradmins Copyright 2000-2010, Documentation Team, This

Nadere informatie

Documentatie ELLO:2. Voorwoord

Documentatie ELLO:2. Voorwoord Documentatie ELLO:2 Voorwoord Deze handleiding is geschreven voor ELLO:2, ofwel Eduliga Leeromgeving 2. De Ello versie op het moment van schrijven is 2.21 Geschreven door: Patrick Knoben en Luc Gommans

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. online (samen)werken

Cursus Onderwijs en ICT. online (samen)werken Cursus Onderwijs en ICT Jaargang 1, deel 4 (versie 1.0 po/vo/bve NL 11-11-2009) online (samen)werken door Serge de Beer Inleiding Op de tijdslijn van de geschiedenis is het nog niet zo heel lang geleden,

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2016 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 31 mei

Nadere informatie

Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website

Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website Inhoud Introductie... 3 Belangrijke Termen... 3 Inloggen op jouw Wordpress website... 4 Een Backup maken... 4 Het Wordpress dashboard... Thema

Nadere informatie

Handleiding Inkijk/Uitruil-website

Handleiding Inkijk/Uitruil-website Handleiding Inkijk/Uitruil-website Inleiding Op de Inkijk/Uitruil-website kun je als ingelogde gebruiker de volgende dingen doen: - een advertentie plaatsen in de garagesale - een foto of webcam plaatsen

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

Document Management Server Gebruikers handleiding

Document Management Server Gebruikers handleiding OpenIMS CE Versie 4.2 Document Management Server Gebruikers handleiding OpenSesame ICT BV Inhoudsopgave 1 INLEIDING...4 1.1 Cliënt specificaties...4 2 INTRODUCTIE OPENIMS CE...5 2.1 Inloggen...5 2.2 Taal

Nadere informatie

Introductie Sharepoint Portal Server 2003

Introductie Sharepoint Portal Server 2003 Introductie Sharepoint Portal Server 2003 1. INLEIDING... 4 2. SYSTEEMVEREISTEN... 4 2.1 Server... 4 2.2 Clients... 5 3. SHAREPOINT PORTAL SERVER VS WINDOWS SHAREPOINT SERVICES... 5 4. INSTALLATIE WINDOWS

Nadere informatie

Handleiding SpinOffice CRM April 2013

Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van onze slimme applicatie. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand

Nadere informatie

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1 Pagina 1 Online Back up Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 2 Voorwoord.. Blz. 3 Minimale systeemeisen...blz. 4 Installatie van Webcreating Easy Back-Up..Blz. 5 Inloggen..Blz.

Nadere informatie

SCMS - Smart Content Management System

SCMS - Smart Content Management System Online websites bouwen & beheren met SCMS Smart Content Management System & website builder Inhoud: Hoofdstuk 1: Inleiding, wat is SCMS?... 4 Hoofdstuk 2: Inloggen SCMS... 5 Hoofdstuk 3: Control Panel...

Nadere informatie

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten)

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Algemene inleiding en informatie De Tropaz-app van de trombosedienst Friesland Noord is alleen beschikbaar voor cliënten die onder

Nadere informatie

NSS volumes in een bestaande tree aanspreken vanuit Domain Services for Windows

NSS volumes in een bestaande tree aanspreken vanuit Domain Services for Windows NSS volumes in een bestaande tree aanspreken vanuit Domain Services for Windows Elders in dit werk hebt u kunnen lezen hoe DSfW ingezet kan worden als alternatief voor Active Directory. Dit heeft echter

Nadere informatie

Handleiding. Outlook 2003. Opgesteld door: Mirian van der Velden, Monica Sontrop Datum: 1 augustus 2005 Versie: 1.0

Handleiding. Outlook 2003. Opgesteld door: Mirian van der Velden, Monica Sontrop Datum: 1 augustus 2005 Versie: 1.0 Handleiding Outlook 2003 Opgesteld door: Mirian van der Velden, Monica Sontrop Datum: 1 augustus 2005 Versie: 1.0 INLEIDING... 4 1 WIJZIGEN VAN JE WACHTWOORD EN VAN JE MAILADRES... 4 2 OUTLOOK... 4 3 OUTLOOK

Nadere informatie