Theater. Nieuwsbrief theater. Juli Alle goede dingen bestaan in drieën. dag van het amateurtheater van Het Zuidelijk Toneel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Theater. Nieuwsbrief theater. Juli 2010. Alle goede dingen bestaan in drieën. dag van het amateurtheater van Het Zuidelijk Toneel"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief theater Theater Alle goede dingen bestaan in drieën dag van het amateurtheater van Het Zuidelijk Toneel Nederlander ook in de toekomst kunstzinnig Ook uw voorstelling op de kaart Vakantietijd, dus Winterslaap Regisseur gezocht theater zelf uw gegevens voor agenda of prikbord invullen Juli 2010 colofon kunstbalie Ringbaan Oost CA Tilburg T F Postbus AP Tilburg Contact Carmen van der Elst consulent theater T tijdens spreekuren Spreekuur: woensdag van carmen.van.der.elst@kunstbalie.nl Hein Ceelen consulent theater T tijdens spreekuren Spreekuur: dinsdag hein.ceelen@kunstbalie.nl Met de F5-toets kunt u ook via bladwijzers navigeren

2 Alle goede dingen bestaan in drieën De laatste nieuwsbrief alweer van dit seizoen. De hele maand augustus is Kunstbalie gesloten. Het klinkt misschien cliché maar het jaar is echt omgevlogen. Een jaar waarin ik veel heb geleerd en waar het beroep theaterconsulent me nu iets duidelijker is geworden. Informatie Carmen van der Elst consulent theater T tijdens spreekuren Spreekuur: woensdag van carmen.van.der.elst@kunstbalie.nl Zaken als het Link jongeren festival en de cursussen regie zijn me erg bijgebleven, evenals de hoeveelheid openluchtvoorstellingen en de bijzondere voorproefjes voor aankomend festival ongekend talent dat in november gehouden zal worden in Breda. En dan niet te vergeten de verhuizing binnen Kunstbalie. We blijven gehuisvest in hetzelfde pand maar gaan van de 3e naar de 1e verdieping, samen met onze collega s van de afdeling Kunsteducatie die tot nu toe in Helmond zaten; het voormalig Bisk. Het zijn prachtige ruimtes geworden, helder en kleurrijk. We gaan er zeker op vooruit. En dan is er nog ander belangrijk nieuws. Na de zomer zijn we voortaan weer met z n drieën. Hein en ik krijgen er binnenkort weer een theatercollega bij. We zien er erg naar uit! Taken worden herverdeeld en weer opnieuw opgepakt. De nieuwsbrief zal ook flink aangepakt en uitgebreid worden door mijn nieuwe collega. Kortom, het wordt er alleen maar beter op. Ik wens jullie een goede zomer toe!

3 dag van het amateurtheater van Het Zuidelijk Toneel In augustus verhuist Het Zuidelijk Toneel van Eindhoven naar Tilburg. Rond deze verhuizing organiseert het toneelgezelschap in de maanden september en oktober verschillende activiteiten in Tilburg, zoals een theatrale intocht, een festival in eigen huis, een feestelijke première in Theaters Tilburg en De dag van het amateurtheater. Waar Ringbaan Oost 8, Tilburg Wanneer zaterdag 16 oktober Tijdens de dag van het amateurtheater wordt er een aantal volledige voorstellingen in één dag gemaakt door spelers uit het amateurtheater samen met de professionele makers van Het Zuidelijk Toneel: van het allereerste idee, de regie, de repetitie, de decorbouw tot en met de uitvoering! Speel in de regie van onder meer Rob Ligthert (Amora), Lucas De Man (Bejaarden en Begeerte, Boom) of artistiek leider Matthijs Rümke. Neem een kijkje in het nieuwe onderkomen van Het Zuidelijk Toneel en maak kennis met de mensen achter de schermen van dit toneelgezelschap. Het Zuidelijk Toneel organiseert De dag van het amateurtheater in samenwerking met de Kunstbalie, het centrum voor amateurkunst en cultuureducatie in Brabant op zaterdag 16 oktober in het nieuwe gebouw van Het Zuidelijk Toneel aan de Ringbaan Oost 8 in Tilburg.

4 Nederlander ook in de toekomst kunstzinnig Toneelspelen, zingen, een instrument bespelen. Bijna de helft van de bevolking doet in de vrije tijd iets kunstzinnigs, hetzij alleen, door ergens les te nemen of door lid te zijn van een vereniging. Het Centraal en Cultureel Planbureau (CPB) heeft onderzocht of dat over twintig jaar nog zo is. Het rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau Naar verwachting heeft in 2030 nog steeds de helft van de bevolking een kunstzinnige hobby. Maar daar wordt wel op een andere manier invulling aan gegeven. Het CPB gaat daarbij uit van vijf actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Directeur Paul Schnabel noemt deze ontwikkelingen de vijf i s: individualisering, informalisering, intensivering, internationalisering en informatisering. Vooral door de individualisering en de informatisering zal de amateurkunstbeoefening veranderen, verwacht hij. Mensen willen zich steeds beter informeren en zoeken steeds meer hun eigen weg. Zo zullen verenigingen en instellingen voor een deel worden vervangen door internet. Digitale informatiebronnen en digitale community s groeien snel. Voor de individuele kunstbeoefenaar betekent dat een breder palet aan mogelijkheden om aan kunstbeoefening te doen. Instellingen en verenigingen staan voor de uitdaging om te formuleren wat binnen die nieuwe mogelijkheden hun rol is. Hobbyisten die kunst beoefenen willen nog steeds elkaar ontmoeten. Het is dus belangrijk dat daarvoor goede locaties beschikbaar zijn. Ten slotte zal ook, aldus het CPB, de manier van lesgeven en les krijgen veranderen. Er zal niet meer gesproken worden van docenten maar van coaches.

5 Ook uw voorstelling op de kaart De vraag wat de waarde is van kunst en cultuur staat de laatste tijd regelmatig ter discussie. Wat zijn kunst en cultuur? Wat betekenen ze voor ons? En in hoeverre kunnen we ze missen? Op het nieuwe online platform Zet Cultuur op de Kaart wordt de waarde van kunst en cultuur letterlijk zichtbaar gemaakt. Op een virtuele kaart van Nederland kan een foto of een filmpje worden geplaatst van bijvoorbeeld een favoriete culturele plek, gebouw, voorstelling, schilderij, acteur, optreden, instrument, boek, muziekleraar, enz. De foto of het filmpje kan naar keuze op een plek in Nederland op de kaart worden gezet. Zo ontstaat in beeld de culturele kaart van Nederland. Deze publiekscampagne is een initiatief van Kunst & Cultuur 2010, een samenwerkingsverband van vrijwel alle culturele instellingen en belangenorganisaties. Het doel van de campagne is het benadrukken van het belang van kunst en cultuur in Nederland om de bewustwording van de noodzaak hiervan in de maatschappij te vergoten. De reikwijdte van de culturele sector wordt door de politiek structureel onderschat. Door overal in Nederland culturele uitingen letterlijk op de kaart te zetten, worden alle verschillende facetten zichtbaar. Ook u kunt meedoen, door bijvoorbeeld uw theatervoorstelling op de kaart te zetten. Laat zien wat kunst en cultuur voor u betekent.

6 Vakantietijd, dus Winterslaap Ook toneelspelen is vooruitzien. Wil je een kerstvoorstelling (Prettige Feestdagen van Alan Ayckbourn, bijvoorbeeld) dan moet je daar hoog zomer al aan beginnen. Terwijl de mussen van het dak vallen, repeteer jij dat je het koud hebt! Brrr. Omdat voor veel mensen de vakantietijd een soort van zomerslaap is, bekijken we een prachtige jeugdtheatertekst: Winterslaap. Het meisje Jaap woont al jaren met haar ouders in een hol onder de grond. Paps en mams slapen gedurende de hele winter en Jaap waakt over hen met slechts een wandelende tak als kameraad. De uren waarop ze wel wakker zijn, proberen de ouders Jaap klein te houden. Ze is alles wat ik heb zegt moeder tegen vader. We moeten zorgen dat ze nooit weggaat. Als ze maar niet te snel groot wordt, dan lukt het wel. Maar Jaap groeit als peen bij volle maan in mei en daarom leggen ze haar een rantsoen op: één kakkerlak per dag. Jaap komt in opstand en probeert zich op allerlei manieren een weg naar buiten te graven. Uiteindelijk zien de ouders in dat het zinloos is Jaap klein te houden en laten haar gaan, de wijde wereld in. Een sprookje over groot worden, steeds meer je eigen keuzes maken, geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. De tekst van Winterslaap is onder meer verschenen in de bundel Toneelteksten voor jeugdtheater 3 (ISBN ), maar deze is boekhandel nauwelijks nog verkrijgbaar. Veel bibliotheken beschikken echter over een exemplaar. Veel teksten van Verburg zijn in het Engels en in het Duits vertaald. Op de foto: promotiebeeld van Winterschlaf door het Münchener theatergezelschap SchauBurg Heleen Verburg (1964) studeerde in 1988 af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam en werkt sindsdien op freelance basis voor verschillende Nederlandse jeugdtheatergroepen, als schrijfster en actrice. Winterslaap schreef ze in 1989 voor het theatercollectief Mevrouw Smit. De stukken van Heleen Verburg worden gekenmerkt door humor en poëtische kracht. En zij ontloopt niet de donkere en macabere kanten van het leven. Verbitterde volwassen personages dwarsbomen kinderen vaak bewust en opzettelijk in hun zoektocht naar vrijheid en onafhankelijkheid. Maar, de vrijheid wint het altijd van de onderdrukking, en dus zijn haar stukken altijd heel troostrijk.

7 Regisseur gezocht Omdat de huidige regisseuse na september de toneelvereniging verlaat, is Excelsior in Zeeland op zoek naar een nieuwe regisseur. Direct na de huidige voorstelling (1, 8 en 9 oktober) hoopt de groep met de nieuwe regisseur verder te gaan. Excelsior sannevdcoer@hotmail.com Wij van de Boschwegse toneelgroep uit Schijndel zijn dringend op zoek naar een regisseur. Boschwegse toneelgroep Contact Felix Kooijmans felixkooijmans@home.nl

8 Theater De afgelopen maanden heeft Kunstbalie hard gewerkt aan het samenstellen van het cursusprogramma voor volgend cursusjaar. Hieronder een korte weergave. Geïnteresseerden kunnen altijd contact opnemen met Hein Ceelen of Carmen van der Elst. Het nieuwe programma staat ook op onze website. Neem voor informatie of inschrijving contact op met de consulenten en houd de website van Kunstbalie in de gaten. Het nieuwe programma (inclusief inschrijfformulieren) Coaching en begeleiding Coaching is een goede manier om u als regisseur verder te ontwikkelen. U gaat aan de slag met een door uzelf gekozen collega-maker die het best aansluit bij uw leerpunt. Of het nu gaat om tekstanalyse, visieontwikkeling, vormgeving of spelregie: de persoonlijke vraag staat centraal. Regisseursbegeleiding is specifiek bedoeld ter ondersteuning bij het maken van een voorstelling. Voucherregeling Theatergroepen kunnen zich op allerlei gebieden ontwikkelen dankzij de voucherregeling van Kunstbalie. Daarmee kunnen theaterlessen worden gevolgd bij een instelling voor kunsteducatie naar keuze. Link-jongerentheaterfestival Het LINK-festival is dé plaats om het Noord-Brabantse jongerentheater te ontdekken. In juni 2010 waren er maar liefst zestien voorstellingen geprogrammeerd. Dit jaar is het jubileumjaar en dat wil Kunstbalie groots vieren. Meer groepen, een nieuwe huisstijl en heel veel extra activiteiten! Coaching en begeleiding Voucherregeling Voor meer informatie zie > subsidieloket > scholing theatergroepen. Link jongerentheaterfestival volgende

9 vervolg Theater Regisseursontmoetingsdag Jaarlijks organiseert Kunstbalie een regisseursontmoetingsdag. Op die dag doet u, aan de hand van een interessant programma, inspiratie op voor de eigen regiepraktijk. In 2010 valt de regisseursontmoetingsdag op zaterdag 11 december. In de persoon van Joost van Wijmen is een bevlogen kostuumontwerper gevonden, die aan de ontmoetingsdag gaat geven. Superanalemma In 2011 zal Kunstbalie samen met Matthijs Rümke, artistiek leider en regisseur bij Het Zuidelijk Toneel, het concept verborgen straattheater naar een nieuw niveau tillen. Superanalemma vertelt een veertigtal verhalen; het podium is het dagelijks leven in de binnenstad van Tilburg en een aangrenzende woonwijk. De feitelijke uitvoering van het project start in het voorjaar van 2011; het voorstellingsweekend is in de tweede helft van september Begeleiding aan huis, cursus aan huis en nabespreking aan huis Voor specifieke scholingsvragen kunt u altijd bij Kunstbalie terecht. Samen met u analyseren we de vraag en maken we een programma. Neem voor informatie of inschrijving contact op met de consulenten en houd de website van Kunstbalie in de gaten. Studiedag openluchttheater Ook dit jaar zal er weer studiedag openluchttheater door Kunstbalie georganiseerd worden. Deze zal plaatsvinden op zondag 26 september of zondag 3 oktober en heeft als titel: Op zoek naar de kracht van het kostuum. Kostuums vertellen een eigen visueel verhaal binnen een voorstelling. Regisseurs en eventueel makers van kleding, worden die dag uitgedaagd te zoeken naar functies en mogelijkheden die kostuums bieden voor openlucht/locatie theater. Joost van Wijmen, kostuumontwerper en docent, zal die studiedag op een theoretische maar vooral praktische manier invullen en begeleiden. Regisseursontmoetingsdag Wanneer zaterdag 11 december Superanalemma Begeleiding aan huis, Cursus aan huis en Nabespreking aan huis Studiedag openluchttheater Wanneer zondag 26 september of zondag 3 oktober terug

10 Zelf uw gegevens voor agenda en prikbord invullen Het is weer mogelijk om zelf uw agendagegevens in te voeren. Dat kan vanaf elke computer met een internetaansluiting. Zo bent u ervan verzekerd dat alle 650 lezers van deze nieuwsbrief uw voorstelling onder ogen krijgen. U gaat naar de volgende link: Daar vult u de relevante gegevens in. Binnen een uur staan de gegevens dan voor dertig dagen online. Daarna worden ze automatisch uit de agenda verwijderd. Zorg er dus voor dat u de gegevens niet te vroeg invoert. Denk er ook aan om per speeldatum de gegevens in te voeren. U bereikt de agenda op de site van Kunstbalie via de knoppen amateurkunst en theater. Omdat het systeem nog nieuw is, zullen we tot augustus ook in de nieuwsbrief een agenda publiceren op basis van de gegevens die ons bekend zijn. Ook voor de rubriek Prikbord kunt u zelf de gegevens invullen. Dat doet u via de link Prikbord. Rechts van de pagina vindt u dan de knoppen van de diverse subrubrieken.

Productiegroep Jeugdtheaterschool Informatie over de Jeugdtheaterschool Over de docent Een prachtig vormgegeven, waarachtig

Productiegroep Jeugdtheaterschool Informatie over de Jeugdtheaterschool Over de docent Een prachtig vormgegeven, waarachtig Jeugdtheaterschool 2018 / 2019 Jeugdtheaterschool Annatheater Onze Jeugdtheaterschool is een plek waar kinderen en jongeren van alle leeftijden op verschillende niveaus acteerlessen kunnen volgen. Altijd

Nadere informatie

LESBRIEF HARTENJAGERS 3.0

LESBRIEF HARTENJAGERS 3.0 INHOUDSOPGAVE Voorwoord Inhoudsopgave Docentenhandleiding Leerlingenbladen: Jonge Harten Theaterfestival FILMmmmmmmmm Wie werkt er mee aan een voorstelling? Opdracht Papagaaienjas Kijkwijzer LESBRIEF HARTENJAGERS

Nadere informatie

ZES VOUCHERS VOOR JOUW ARTISTIEKE ONTWIKKELING! CURSUS EN COACHING VOUCHERS. VOOR WIE? De vouchers zijn bedoeld voor: &

ZES VOUCHERS VOOR JOUW ARTISTIEKE ONTWIKKELING! CURSUS EN COACHING VOUCHERS. VOOR WIE? De vouchers zijn bedoeld voor: & ZES VOUCHERS VOOR JOUW ARTISTIEKE ONTWIKKELING! DIT BOEKJE IS 2850,- WAARD. DE VOUCHERS KUN JE INWISSELEN VOOR EEN CURSUS OF COACHINGSESSIE(S) BIJ EEN CENTRUM VOOR DE KUNSTEN IN BRABANT. CURSUS EN COACHING

Nadere informatie

ZES vouchers voor jouw

ZES vouchers voor jouw ZES vouchers voor jouw artistieke ontwikkeling! Dit boekje is 2850,- waard. De vouchers kun je inwisselen voor een cursus of coachingsessie(s) bij een Centrum voor de Kunsten in Brabant. Cursus en Coaching

Nadere informatie

"Alle kinderen moeten kunnen genieten van kunst en cultuur"

Alle kinderen moeten kunnen genieten van kunst en cultuur "Alle kinderen moeten kunnen genieten van kunst en cultuur" ONS DOEL Kunst is goed en leuk om te doen, voor alle mensen en voor kinderen in het bijzonder. Het Jeugdcultuurfonds Brabant wil financiële drempels

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

SHAKESPEARE VOOR BEGINNERS LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE

SHAKESPEARE VOOR BEGINNERS LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE SHAKESPEARE VOOR BEGINNERS LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE 'DE VOORSTELLINGEN VAN HOFPLEIN ROTTERDAM WORDEN GESPEELD MÉT JONGEREN, VÓÓR JONGEREN.' HOFPLEIN ROTTERDAM Hofplein Rotterdam richt zich op theater

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau B, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Jeugdtheaterschool 2016 / Floreffestraat 21 A 5705 AR Helmond

Jeugdtheaterschool 2016 / Floreffestraat 21 A 5705 AR Helmond Jeugdtheaterschool 2016 / 2017 Floreffestraat 21 A 5705 AR Helmond 0492 47 52 55 info@annatheater.nl www.annatheater.nl Jeugdtheaterschool Annatheater Onze Jeugdtheaterschool is een plek waar kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 April 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

DE VELDHOVENSE REVUE 2016

DE VELDHOVENSE REVUE 2016 DE VELDHOVENSE REVUE 2016 auditie informatiepakket in het theater willen mensen verrast worden, met iets dat ze verwachten Tristan Bernard WELKOM Voor je ligt het auditie informatiepakket van De Veldhovense

Nadere informatie

TROEP LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE

TROEP LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE TROEP LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE 'DE VOORSTELLINGEN VAN HOFPLEIN ROTTERDAM WORDEN GESPEELD MÉT JONGEREN, VÓÓR JONGEREN.' HOFPLEIN ROTTERDAM Hofplein Rotterdam is de grootste jeugdtheaterschool van Nederland.

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Wonen & Samenleven

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Wonen & Samenleven MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Wonen & Samenleven Als mijn zoon begeleid zelfstandig gaat wonen, staat er dan altijd iemand voor hem klaar? Ik wil graag een traplift. Bij wie vraag ik die

Nadere informatie

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari Nieuwsbrief Podium van de Stad Januari & Februari Januari 2015 Een nieuw jaar dat rustig van start ging voor het Podium van de Stad. Deze maand stond voornamelijk in het teken van Lunchconcerten. Studenten

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

HOFPLEIN EDUCATIE Lesbrief voorstelling Alice in Wonderland

HOFPLEIN EDUCATIE Lesbrief voorstelling Alice in Wonderland HOFPLEIN EDUCATIE d n a rl e d n o W in e c li A g in Lesbrief voorstell 'DE VOORSTELLINGEN VAN HOFPLEIN ROTTERDAM WORDEN GESPEELD MÉT JONGEREN, VÓÓR JONGEREN.' hofplein rotterdam Hofplein Rotterdam richt

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 Mei 2014 Van de redactie Kort nieuws Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht

Nadere informatie

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze?

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Korte omschrijving workshop In deze workshop ontdekken de deelnemers

Nadere informatie

Scholing en evenementen

Scholing en evenementen ACADEMIE Scholing en evenementen 2018-2019 Beste collega, Met gepaste trots presenteren wij het scholingsaanbod van de Collage Academie 2018-2019. Professionalisering is belangrijk als je op school stappen

Nadere informatie

expositie boek theater - documentaire

expositie boek theater - documentaire expositie boek theater - documentaire De tijd daarna laat het verloop van hiv en aids zien door de afgelopen jaren heen. Voor het project zijn 30 hiv dragers geïnterviewd en beschreven door Erwin Kokkelkoren.

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL CHATTEN verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL Stotteren Kom op, Roy. Het is allang tijd. De leraar informatica legt een hand op Roys schouder. Maar Roy kijkt niet op of om. Hij zit achter de fijnste computer

Nadere informatie

Voor de groepen 1-2 is het schoolreisgeld 15,- per kind, voor de overige groepen is het schoolreisgeld 22,- per kind.

Voor de groepen 1-2 is het schoolreisgeld 15,- per kind, voor de overige groepen is het schoolreisgeld 22,- per kind. SCHOOLFOTOGRAAF Vorige week zijn de inlogkaarten van de schoolfotograaf uitgedeeld. Vergeet niet de foto van uw kind te bekijken. U heeft 10 dagen om te profiteren van de gratis groepsfotoactie. SCHOOLREIS

Nadere informatie

A P R I L 2 0 1 4. Beste nieuwsbrieflezers,

A P R I L 2 0 1 4. Beste nieuwsbrieflezers, A P R I L 2 0 1 4 Beste nieuwsbrieflezers, Het is alweer volop voorjaar en het Cucu bestuur zit vol goede energie! We hebben begin dit jaar uitgebreide rapportages ontvangen, met positieve informatie over

Nadere informatie

Lazy Sunday Afternoon, 21 juli

Lazy Sunday Afternoon, 21 juli Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. Lazy Sunday Afternoon, 21 juli Twitteractie WOU en Jeugdcultuurfonds Utrecht ZIMIHC theater Stefanus: ZOMERVERHUUR ZIMIHC theater Stefanus: Appeltaart

Nadere informatie

Professioneel in ondersteuning. Woon- en werkvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Frion komt naar Zwartsluis

Professioneel in ondersteuning. Woon- en werkvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Frion komt naar Zwartsluis Professioneel in ondersteuning Woon- en werkvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking Frion komt naar Zwartsluis In de loop van dit jaar gaat er iets veranderen in Zwartsluis. Frion, een

Nadere informatie

Nypels Speelt. 8 ingrediënten voor verbindend samenwerken

Nypels Speelt. 8 ingrediënten voor verbindend samenwerken Nypels Speelt 8 ingrediënten voor verbindend samenwerken Inleiding Het Nypels wordt steeds leuker, doe jij ook mee? Nypels Speelt, onder die titel wordt op een nieuwe manier gewerkt aan de betrokkenheid

Nadere informatie

Bekijk de actuele vragen en reageer!

Bekijk de actuele vragen en reageer! Subscribe Share Past Issues Translate Haarlemmermeervoorelkaar doet je goed! Bekijk deze e-mail in je browser Beste Carline, Iets goeds doen voor iemand kan al met iets kleins. Van het aansluiten van een

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP DE AARDE IS OOK TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS Mueller/GP Wilkins/GP Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen

Nadere informatie

AGENDA. Ma 24 augustus informatieavond 1 / 2 : 19.00 uur 3 / 4 : 20.00 uur. Di 25 augustus informatieavond 5/6 : 19.00 uur 7/8 : 20.

AGENDA. Ma 24 augustus informatieavond 1 / 2 : 19.00 uur 3 / 4 : 20.00 uur. Di 25 augustus informatieavond 5/6 : 19.00 uur 7/8 : 20. Vrijdag 21 augustus 2015 week 34 AGENDA Ma 24 augustus informatieavond 1 / 2 : 19.00 uur 3 / 4 : 20.00 uur Di 25 augustus informatieavond 5/6 : 19.00 uur 7/8 : 20.00 uur Wo 26 augustus verkoop polo s 8.30

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF augustus 2014

NIEUWSBRIEF augustus 2014 NIEUWSBRIEF augustus 2014 Beste ouders/ verzorgers en kinderen, De zon laat zich helaas niet meer zoveel zien, de dagen totdat de scholen beginnen zijn alweer op twee handen te tellen..kortom, het einde

Nadere informatie

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Seizoen 2012-2013 Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Liefde voor muziek De Zeister Muziekschool is hèt trefpunt voor muziek in Zeist. Iedereen die iets met muziek wil doen - van spelen tot luisteren,

Nadere informatie

Brabantse aanpak Cultuureducatie met Kwaliteit

Brabantse aanpak Cultuureducatie met Kwaliteit Brabantse aanpak Cultuureducatie met Kwaliteit Hoe breng je meer lijn en structuur in je cultuureducatie en hoe werk je gericht aan de persoonlijke (creativiteits)- ontwikkeling van leerlingen? Basisscholen

Nadere informatie

Adios. Beste Docent(e), D O C E N T E N H A N D L E I D I N G

Adios. Beste Docent(e), D O C E N T E N H A N D L E I D I N G Adios Beste Docent(e), U bezoekt binnenkort met uw klas(sen) de theatervoorstelling Adios van Het Houten Huis. Wat fijn dat u voor onze voorstelling hebt gekozen en wij u en uw leerlingen mogen verwelkomen

Nadere informatie

Toneel! voor kinderen

Toneel! voor kinderen kom op Toneel! voor kinderen Is hofplein iets voor jou? Schrijf je in voor 1 mei www.jeugdtheaterschoolhofplein.nl DE JeugdTHEATERSCHOOL Thuis spelen zingen en dansen is natuurlijk leuk maar nog leuker

Nadere informatie

Nieuwsbrief ADF Brabant 2011

Nieuwsbrief ADF Brabant 2011 Nieuwsbrief ADF Brabant 2011 E d i t i e A D F B r a b a n t 2 0 1 1 N r. 4 2 5 m a a r t 2 0 1 1 Last but not least! INHOUD Deelnemers 2 Programma 3 Kaartverkoop 3 Danspuntjes 4 Festivalbegeleiding 4

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

LEIDERSCHAPSTRAINING 2010

LEIDERSCHAPSTRAINING 2010 LEIDERSCHAPSTRAINING 2010 Voorwoord Politiek heeft veel te maken met goed leiderschap: mensen volgen dan het voorbeeld van hun leider. Martin Luther King, Majoor Bosshardt en Koning David zijn voor mij

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 1 donderdag 03-09-2015

jaargang 18 nummer 1 donderdag 03-09-2015 KBS De Zandberg Zandberglaan 60-62 4818 GL Breda Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder alle ouders, personeelsleden en diverse betrokkenen. Wilt u informatie over een bericht opvragen, of reageren op

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

academie Leren en doen! Trainingen en bijeenkomsten Najaar 2012 www.zorgbelang-brabant.nl

academie Leren en doen! Trainingen en bijeenkomsten Najaar 2012 www.zorgbelang-brabant.nl academie Leren en doen! Trainingen en bijeenkomsten Najaar 2012 www.zorgbelang-brabant.nl Academie Zorgbelang Trainingen Welkom! Graag presenteren we u het aanbod van de Academie Zorgbelang Brabant voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 6 23 augustus 2015 De lessen gaan weer beginnen! De zomervakantie is voorbij, wat gaat de tijd toch snel.

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 17 Inhoud: Bezoek aan de markt groep 3 MB Even voorstellen: Floor Open Dagen VO Agenda en bijlagen 14 JANUARI 2016 Informatieblaadje Basisschool de Beerze Bezoek aan de markt

Nadere informatie

CP9. In gesprek over de toekomst

CP9. In gesprek over de toekomst CP9 In gesprek over de toekomst Na het voortgezet onderwijs kiest uw kind welk vak hij wil gaan leren en welke opleiding hij wil gaan volgen. Hij maakt een beroepskeuze. Een decaan of studiebegeleider

Nadere informatie

Per Omgaande schooljaar 2015 2016 04 december 2015 nummer 7

Per Omgaande schooljaar 2015 2016 04 december 2015 nummer 7 Bossestraat 8b 5374 HT Schaijk Postbus 111 5374 ZJ Schaijk e-mail: dir.denomgang@optimusonderwijs.nl tel: 0486-461283 Per Omgaande schooljaar 2015 2016 04 december 2015 nummer 7 Inhoud Van de directie

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

#1 3e jaargang. Atelier Lia de Craen. Nieuwe borden. Open middag. Uit de kunstdag

#1 3e jaargang. Atelier Lia de Craen. Nieuwe borden. Open middag. Uit de kunstdag #1 3e jaargang Atelier Lia de Craen Met de natuur als inspiratiebron. Met foto s en schetsen als vertrekpunt. Met de levenscycli van beweging, verandering en vergankelijkheid als thema. Met vormen, kleuren

Nadere informatie

Tijdrovers. Inleiding. Opzet van deze lesbrief. Door Caroline Wisse-Weldam

Tijdrovers. Inleiding. Opzet van deze lesbrief. Door Caroline Wisse-Weldam Door Caroline Wisse-Weldam Inleiding Tijdrovers Na een mooie lange zomer is de school weer begonnen. Misschien ben je met een beetje tegenzin gestart, maar hopelijk heb je er zin in. Je ziet van welke

Nadere informatie

Theaterbeoefenaars in Nederland gemeten

Theaterbeoefenaars in Nederland gemeten Theaterbeoefenaars in Nederland gemeten Jongerentheater leeft: er is ondanks de crisis vanaf 2008 nog steeds nieuw aanbod ontwikkeld voor jeugd- en jongerentheater. Theateraanbieders werken voor het overgrote

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Koningsspelen 2015. Interessante informatie: April 2015. Jaargang 5, nr. 8. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Koningsspelen 2015. Interessante informatie: April 2015. Jaargang 5, nr. 8. In dit nummer: April 2015 Jaargang 5, nr. 8 Nieuwsbrief In dit nummer: Koningsspelen 2015 Konings spelen 1 Ik in de MR? 2 Onze nieuwe conciërge 4 Op de ochtend van 24 april, de laatste vrijdag voor Koningsdag, vinden

Nadere informatie

De Stilte danst Alice

De Stilte danst Alice Lesbrief Alice Als in het boek begint de voorstelling met het boottochtje op de Theems van Lewis Carroll met de drie zusjes Liddell. Wat er daarna gebeurt? De schrijver verandert in een konijn en de achtervolging

Nadere informatie

Cultuur is een eerste levensbehoefte

Cultuur is een eerste levensbehoefte 10 Cultuur is een eerste levensbehoefte Interview Tekst Kelly Bakker Foto s Tessa Wiegerinck Journalist, cultuurkenner en ondernemer in één Je stapt in die achtbaan en kan dan eigenlijk niet meer anders

Nadere informatie

Lesbrief HyperISH. ISH_lesplan.indd 1 18-02-13 11:23

Lesbrief HyperISH. ISH_lesplan.indd 1 18-02-13 11:23 Lesbrief HyperISH I don t even know what I was running for - I guess I just felt like it. Holden Caulfield in The Catcher in the Rye door J.D. Salinger De maatschappij zit vol verwachtingen, de eisen zijn

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

JURKEN VOOR JONGENS LESBRIEF THEATER HOFPLEIN EDUCATIE

JURKEN VOOR JONGENS LESBRIEF THEATER HOFPLEIN EDUCATIE JURKEN VOOR JONGENS LESBRIEF THEATER HOFPLEIN EDUCATIE 'DE VOORSTELLINGEN VAN HOFPLEIN ROTTERDAM WORDEN GESPEELD MÉT JONGEREN, VÓÓR JONGEREN.' HOFPLEIN ROTTERDAM Hofplein Rotterdam richt zich op theater

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

Vriendelijke groeten, Claire van Lieshout en Angelique van Dooren, coördinatoren hoofdluiscontroleurs

Vriendelijke groeten, Claire van Lieshout en Angelique van Dooren, coördinatoren hoofdluiscontroleurs 1 Nieuwsbrief Maart 2015 Maart 2015 In dit nummer: Nieuws Stagiaire Dennis Hoofdluisvrije school Vrije dagen De Makersbuzz Moskee bezoek Carnaval 1 2 3 NIEUWS NIEUWE STAGIAIRE Hallo allemaal, Mijn naam

Nadere informatie

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz.

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz. Almelo, 8 juli 2015 Onderwerp: Moeilijk verhuizen! Beste heer/mevrouw Ik ben (...) Ik ben 14 jaar oud. Ik woon met mijn ouders en mijn 2 kleine broertjes in azc Almelo. In deze vakantie moeten er ongeveer

Nadere informatie

PeerEducatie Handboek voor Peers

PeerEducatie Handboek voor Peers PeerEducatie Handboek voor Peers Handboek voor Peers 1 Colofon PeerEducatie Handboek voor Peers december 2007 Work-Wise Dit is een uitgave van: Work-Wise info@work-wise.nl www.work-wise.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

hofplein educatie Lesbrief voorstelling De dochter van de boevenkoning

hofplein educatie Lesbrief voorstelling De dochter van de boevenkoning hofplein educatie Lesbrief voorstelling De dochter van de boevenkoning 'DE VOORSTELLINGEN VAN HOFPLEIN ROTTERDAM WORDEN GESPEELD MÉT JONGEREN, VÓÓR JONGEREN.' hofplein rotterdam Hofplein Rotterdam richt

Nadere informatie

WELKOM. Walter Groenen. Anneke van der Vaart. Directeur CJP. Account manager CJP

WELKOM. Walter Groenen. Anneke van der Vaart. Directeur CJP. Account manager CJP WELKOM Walter Groenen Anneke van der Vaart Directeur CJP Account manager CJP Wat is de CJP Cultuurkaart? CJP Cultuurkaart HET CONCEPT: Leerlingen in het VO krijgen een Cultuurkaart met CJP-korting CJP

Nadere informatie

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie.

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. De cliënt krijgt een groot vel papier en kleurkrijt. De opdracht is: Teken je gezin van herkomst rond de etenstafel. Een werkvorm

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

Wij gaan (voor)lezen

Wij gaan (voor)lezen Wij gaan (voor)lezen Aanbod Primair Onderwijs Bibliotheek Helmond-Peel 2015-2016 De bibliotheek die ertoe doet Asten Deurne Helmond Someren 1 Voorwoord Rode Draad: Lezen is leuk! Met de hele school de

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection 1 Beste docent, Binnenkort gaat u samen met uw klas naar de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection. Deze lesbrief

Nadere informatie

Interview verslag! Anouk van Houten 538565. Interview verslag. Naam: Anouk van Houten, 538565 Klas: INF1c Vak: Interviewen Docent: Ellen Leen

Interview verslag! Anouk van Houten 538565. Interview verslag. Naam: Anouk van Houten, 538565 Klas: INF1c Vak: Interviewen Docent: Ellen Leen Interview verslag Naam: Anouk van Houten, 538565 Klas: INF1c Vak: Interviewen Docent: Ellen Leen Inhoudsopgave: Voorwoord -!!!!! blz. 3 Wempe Webdesign -!!!! blz. 4 Opleiding -!!!!!! blz. 4 Beroepskeuze

Nadere informatie

Als u naar aanleiding van deze berichten vragen of opmerkingen hebt, bel of mail ons dan. We zullen u graag te woord staan.

Als u naar aanleiding van deze berichten vragen of opmerkingen hebt, bel of mail ons dan. We zullen u graag te woord staan. Geachte belangstellende, Allereerst bieden wij u bij het begin van dit nieuwe jaar onze beste wensen voor 2015 aan. Graag brengen wij u ook nu weer op de hoogte van het laatste nieuws over de activiteiten

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 Inleiding De afdeling Oost-Brabant van het Humanistisch Verbond bestaat nu twee jaar en we mogen rustig zeggen dat het HV ondertussen stevig geworteld is in onze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 augustus 2013

NIEUWSBRIEF 3 augustus 2013 1 De meeste zaken kun je al in deze Nieuwsbrief vinden, maar de website (www.odigym.nl) proberen we helemaal up to date te houden met de actuele status van lessen en ander nieuws. Dus kijk maar snel daar

Nadere informatie

VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE. Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan :

VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE. Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan : VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan : - het lezen van het boek Soldaat van Oranje en het maken van de

Nadere informatie

winnaar KIP-prijs 2012 kwaliteit, innovatie en participatie

winnaar KIP-prijs 2012 kwaliteit, innovatie en participatie winnaar KIP-prijs 2012 kwaliteit, innovatie en participatie Maastricht, oktober 2012 Beste theatermakers en -spelers, Voor jullie ligt een introductie van het vernieuwde festival Theater van het Vat editie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52 Dit is een uitgave van STIP VSO Utrecht. Een samenwerking tussen de VSO afdelingen van de Herderschêeschool en de Wilhelminaschool. Reacties op deze nieuwsbrief mailt u naar: nieuwsbrief@stipvso.nl. Nieuwsbrief

Nadere informatie

Opdrachtgever Florus Groenewegen Thorbeckeplein 30 > 4812 LS Breda > info@florus.nu 06 38 308 945

Opdrachtgever Florus Groenewegen Thorbeckeplein 30 > 4812 LS Breda > info@florus.nu 06 38 308 945 FLORUS.NU > Grafischontwerper Florus Groenewegen Thorbeckeplein 30 > 4812 LS Breda > info@florus.nu 06 38 308 945 2015 In de gemeente Breda is het aanbod van de cultuureducatie voor het basisonderwijs

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Van glasfusion tot streetdance in Deventer. Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad.

Van glasfusion tot streetdance in Deventer. Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad. Van glasfusion tot streetdance in Deventer Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad. Wie in Deventer iets wil leren op het gebied van kunst, kan niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen regel van de week Ik houd me aan de regels van de school. belangrijke data 15 september informatieavond voorgezet onderwijs voor de ouders uit groep 7 en 8 24 september informatieavond social media 7 oktober

Nadere informatie

THEATER DEGASTEN WIE ZIJN WIJ?

THEATER DEGASTEN WIE ZIJN WIJ? THEATER DEGASTEN WIE ZIJN WIJ? Hoewel we sinds februari 2013 stichting DEGASTEN zijn, bestaan we al sinds 2003 onder de naam Jong RAST, in Amsterdam. Jong RAST bestaat sinds 2003 als talentontwikkelingsorganisatie

Nadere informatie

Kopieer dit e-boek en stuur het door naar anderen.

Kopieer dit e-boek en stuur het door naar anderen. Lente groep 3/4 inhoud blz Lente 3 1 Langer licht 4 2 Bollen 5 3 Wakker worden 6 4 Frisse blaadjes 7 5 Kikkerdril 8 6 Op reis 9 7 In de wei 10 8 Er op uit! 11 9 Filmpjes 12 Werkblad winter 13 Schrijf je

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Vrije tijd & Sport Ik wil graag dat mijn kind leert zwemmen, maar hij past niet in zo n grote groep. Kan het ook anders? Er is vast wel een (gezelligheids)

Nadere informatie

JE CULTURELE ZELFPORTRET

JE CULTURELE ZELFPORTRET JE CULTURELE ZELFPORTRET Dit is het culturele zelfportret van Vul alles in hele antwoordzinnen in. Gebruik een ander lettertype of een andere kleur voor de antwoorden. Plak hier je pasfoto Film/tv 1 Ga

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

Inspireren, Leren & Werken. Werken aan een nieuwe werkwijze

Inspireren, Leren & Werken. Werken aan een nieuwe werkwijze Inspireren, Leren & Werken Werken aan een nieuwe werkwijze WIE, WAT, WAAR? BOOTCAMP JEUGDWERK 2014 BLZ 4 DAG 4 DONDERDAG 4 SEPTEMBER BLZ 8 DAG 1 MAANDAG 1 SEPTEMBER BLZ 5 DAG 5 VRIJDAG 5 SEPTEMBER BLZ

Nadere informatie

Onderweg. Voorbereiding op het inburgeringsexamen in Nederland. Jenny van der Toorn-Schutte. Boom, Amsterdam. onder redactie van Mariëlle van Rooij

Onderweg. Voorbereiding op het inburgeringsexamen in Nederland. Jenny van der Toorn-Schutte. Boom, Amsterdam. onder redactie van Mariëlle van Rooij Onderweg Voorbereiding op het inburgeringsexamen in Nederland Jenny van der Toorn-Schutte onder redactie van Mariëlle van Rooij Boom, Amsterdam Inhoud Voorwoord 6 Aanwijzingen voor de docent 8 De klanken

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wonderboom januari 2008

Nieuwsbrief Wonderboom januari 2008 Nieuwsbrief Wonderboom januari 2008 Om alle vrienden, ouders, deelnemers en vrijwilligers van Wonderboom op de hoogte te brengen van de activiteiten en andere belangrijke zaken is deze nieuwsbrief opgesteld.

Nadere informatie

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd.

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Beste stijlleden, beste ouders Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Waarom een nieuwsbrief? Als stijlmeesters vinden we het belangrijk dat alles duidelijk

Nadere informatie