NIEUWSBRIEF LINDENBORG HERFST 2014 NIEUWSBRIEF

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF LINDENBORG HERFST 2014 NIEUWSBRIEF"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF LINDENBORG

2 Eerste klassen VOORAF Het schooljaar is begonnen. Aan de vooravond van de herfstvakantie krijgt u een kleine blik in de zaken die zich dagelijks en wekelijks afspelen in een school als de onze. Over sommige daarvan hoort u aan de eettafel, andere spelen zich buiten het blikveld af van uw kind(eren). In de loop van dit schooljaar ontvangt u nog drie keer een Nieuwsbrief: in de week voorafgaand aan de kerst-, de mei- en de zomervakantie. Uiteraard blijven we de nieuwspagina van de portal van de Lindenborg ook benutten voor tussentijdse weergave van nieuws en nuttigs. We hopen dat u ook die met regelmaat blijft bezoeken. Namens alle medewerkers van de Lindenborg wens ik u en uw gezin een plezierige herfstvakantie drs. I. Top Een hartelijk welkom aan alle ouders van onze nieuwe leerlingen De overstap van groep 8 naar het voortgezet onderwijs is altijd een spannende; voor de leerlingen, maar ook voor de ouders. Een nieuwe (grote) school, lesroosters en huiswerk, weer even de jongste kinderen zijn in een school; het is wel even wennen samen We merken gelukkig dat de meeste eersteklassers hun draai al heel aardig beginnen te vinden. Hopelijk hebt ook u inmiddels een beeld gekregen van hoe we in de Lindenborg samen te werk gaan en wat u van ons kunt verwachten. De ouderinformatieavonden in september hebben daar, als het goed is, aan bijgedragen. Een andere start in leerjaar 1 De startweek van de eersteklassers was dit jaar anders van opzet dan voorheen. Na de eerste dag, waarin de roosters en de boeken werden opgehaald, volgden er vier dagen met een nieuw opgezet introductieprogramma. In de ochtend werd gewoon lesgegeven. De middagen echter waren gewijd aan de specifieke thema s. Het betrof rector Lindenborg

3 de volgende onderwerpen: Op dinsdag leerden de leerlingen werken met de (nieuwe)1blikagenda. Woensdagmiddag gingen de meeste klassen samen met hun mentor lunchen en daarna was er een project over social media. Het doel hiervan was het vergroten van het bewustzijn van de impact en het nut van sociale media. In alle klassen is er een groeps-what sapp gemaakt voor schoolzaken, waarin alle leerlingen met een smartphone zijn opgenomen. Ook is er besproken op welke wijze je kunt deelnemen aan deze groep. Op donderdag of vrijdag was er een toneelvoorstelling over pesten Onderhuids van de toneelgroep De Steeg. Na afloop voerden de leerlingen samen met een acteur en hun mentor een gesprek over pesten. De insteek is dat we een veilige omgeving voor alle leerlingen willen zijn. Iedere klas stelde in de weken daarna samen met de mentor leefregels op. Zie de foto voor een fraai uitgewerkt voorbeeld. Deze regels komen op een poster en iedere leerling ondertekent de gemaakte afspraken. Die afspraken zullen goed bewaard worden door de leerjaarcoördinator.

4 Combinatie-functionarissen Sport- en Cultuurstimulering In de Lindenborg zijn, met financiële ondersteuning van de gemeente Leek, zogeheten combinatie-functionarissen aan het werk. Dit zijn medewerkers van de school, die met gebruikmaking van subsidiegelden op de beide terreinen (sport en cultuur) voor leerlingen extra uitdagingen en (buitenschoolse) ervaringen op het terrein van sport en cultuur organiseren. Zo hebben in de weken van 22 september tot 3 oktober alle brugklassen tweemaal een clinic voor korfbal gehad op het kunstgrasveld van KC Rodenburg. Deze clinics werden verzorgd door mensen van korfbalverenigingen uit onze omgeving. Dit jaar gebeurde dat door Anja Top van KC Sparta en door Anne Wiersma en Marco Popma van KC Rodenburg. Na het succes dat de nieuw opgerichte toneelvereniging van de Lindenborg vorig jaar beleefde, wordt dit jaar het cultuuraanbod in onze school verder uitgebreid. Op 19 september is, onder leiding van Ieke Mooij (onze combinatie-functionaris Cultuur) een groep leerlingen aan de slag gegaan met theatersport. Ze werken toe naar een theatersportvoorstelling, zeg maar: een wedstrijdje improviseren. Twee teams dagen elkaar uit tot het spelen van een scène. De voorstelling vindt plaats op vrijdagavond 12 december in de aula van school. U bent allen van harte welkom Na de kerstvakantie starten vervolgens de repetities voor het eindtoneel. Er wordt een stuk ingestudeerd dat aan het einde van het schooljaar twee of drie keer wordt opgevoerd in de aula van school. Welk stuk de leerlingen gaan spelen, is nog niet bekend. Engels volgens de Cambridge methode Engels wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Daarom worden met ingang van dit schooljaar de lessen Engels in leerjaar 1 van het vwo (atheneum en gymnasium) gegeven volgens de Cambridge methode. Dat houdt in dat in de lessen Engels alleen de doeltaal wordt gebruikt, door de docent én door de leerlingen. Ook de lesboeken zijn volledig in het Engels. Er wordt zo maximaal ingezet op "contact maken" met de taal. De nadruk ligt daarbij op het communicatieve aspect van de taal. Op termijn kunnen deze leerlingen het Cambridge examen in Advanced English (CAE) doen, waarmee ze dan beschikken over een internationaal erkend certificaat.

5 Het is misschien even wennen, maar na een soms wat moeizaam begin is het leereffect op de korte en zeker de lange termijn veel groter, zo leert de ervaring op een aantal andere scholen. Met de invoering van de Cambridge methode willen we opnieuw een kwaliteitsimpuls geven aan het onderwijs op de Lindenborg. Een belangrijke overweging daarbij is uiteraard het feit dat leerlingen in (met name) het vwo bij het vervolg van hun schoolcarrière een uitstekende beheersing van het Engels hard nodig hebben. Opknapbeurt schoolgebouw Vorig schooljaar is de Lindenborg voorzien van een prachtige nieuwe entree en hal. We zijn daar nog steeds erg blij mee. Volgens plan wordt in deze herfstvakantie begonnen met schilderwerk in de ruimte rond de aula. Aansluitend zullen ook alle leslokalen en gangen onder handen genomen worden. Daarbij wordt doorgewerkt in het kleurenschema dat gebruikt is in de hal. Het zal zeker tot de zomervakantie duren voor alles klaar is, maar dan zal de hele school er weer tip top uitzien. Lindenborg College Tour met Gerard Kemkers Woensdag 17 september hebben leerlingen van 4 havo en 4 vwo drie verschillende workshoprondes gevolgd, waarin de thema s effectief leren, studievaardigheden en plannen het onderwerp waren. Bij effectief leren kwam aan bod hoe je ervoor kunt zorgen dat je inzicht hebt in je eigen leerproces; een juiste planning is hiervan een noodzakelijk onderdeel. Daarom hebben de leerlingen een planschema ingevuld als voorbereiding op een toets. Verder hebben zij handvatten aangereikt gekregen ten aanzien van het samenvatten, het maken van een mindmap en het leren van woordjes/ begrippen. Doel van de workshops was om leerlingen beter voorbereid te laten beginnen aan hun eerste toetsweek.

6 Deze onderhoudsbeurt van de studievaardigheden werd s middags afgesloten met een inspirerende Lindenborg College Tour met als gast Gerard Kemkers. De Twan Huys van de Lindenborg, Machiel Smit, wist op enthousiaste wijze de vragen van de leerlingen in goede banen te leiden. Gerard Kemkers kreeg de meest uiteenlopende vragen van de leerlingen. Op vragen als Hoe steunden je ouders je tijdens je topsportcarrière? en Waar vond jij als student je motivatie? wist Gerard uitgebreid antwoord te geven: als sporter wil je het beste uit jezelf halen en dat wilde ik op school ook. Ik moest er wel voor werken, aldus Kemkers. Daarnaast stelden leerlingen vragen over de carrière van Gerard Kemkers: Wat is uw mooiste schaatsmoment? en Wat zijn uw plannen voor de toekomst?. Ook op deze vragen gaf Gerard uitgebreid antwoord. Heel bijzonder was de reactie van Jeremy Wotherspoon. Speciaal voor deze middag had hij een vraag gestuurd voor Gerard Kemkers. Al met al een inspirerende middag voor de leerlingen van klas 4. Model European Parliament Namens de Lindenborg nam Annemarie Herbschleb leerlinge uit 4vv, deel aan de nationale conferentie van het Model European Parliament; het MEP. Het Model European Parliament laat leerlingen in vwo 4 kennis maken met onderwerpen en werkwijze van het Europees parlement. Zo buigen leerlingen zich over jeugdwerkloosheid in Europa, de bankencrisis, cybercriminaliteit en andere actuele vraagstukken op Europees niveau.

7 Tijdens de provinciale ronde in het Provinciehuis van Groningen werd Annemarie geselecteerd als beste van de delegatie van de Lindenborg. Van 28 september tot en met 2 oktober schreef ze mee aan een resolutie en discussieerde ze mee over meerdere onderwerpen tijdens de algemene vergadering. Bijzonder is dat die algemene vergadering plaats vindt in het hart van onze democratie. Na de opening van de conferentie in de Eerste Kamer, vergaderde ze op donderdag in Oude Vergaderzaal van de Tweede Kamer en mocht ze op de vrijdag in een heuse blauwe zetel in de Tweede Kamer plaats nemen. Voor haar en andere deelnemers aan het MEP vergrootte dat de ernst van waar ze mee bezig zijn nog verder, want waar ze op donderdagavond (een unieke gebeurtenis) vanaf de publieke tribune ALLE politici verzameld zagen in de Tweede Kamer in verband met het IS-debat, namen ze de volgende dag de zetels van diezelfde politici in. Een memorabele afsluiting van een geslaagde week waarin veel nieuwe kennis en veel nieuwe contacten zijn opgedaan.

8 Scholierencolleges Vorig jaar heeft de Rijksuniversiteit voorzichtige stappen gezet in het aanbieden van colleges voor scholieren. Een aantal van onze vijfde- en zesdeklassers is toen al een vrijdagmiddag naar een college geweest. Dit jaar is het programma wat uitgebreider. De colleges zijn steeds op vrijdagmiddag van uur aan de Broerstraat in Groningen in het Academiegebouw. We zijn als school natuurlijk erg blij met dit soort buitenkansjes voor onze leerlingen om alvast een voorproefje van het universitaire perspectief te nemen. We laten u graag even meekijken naar wat er zoal geboden is en nog geboden wordt: Wanneer Onderwerp Wie? 26 september oktober november november november 2014 Strafrecht/privaatrecht/ Europees recht Forensische Toxicologie en Bloedvaten, geneesmiddelen-ontwikkeling en onderzoek doen. Wiskunde Human Resource Management & Organizational Behaviour Sportmiddag Hoogleraar rechtsgeleerdheid Prof. dr. Ingrid Molema en prof. dr. Donald Uges Ionica Smeets Jennifer Jordan Hoogleraar faculteit medische wetenschappen en Prof. dr. Koning 16 januari 2015 Geschiedenismiddag Faculteit der Letteren 23 januari 2015 Gezondheidscommunicatie en religie Prof. Dr. Carel Jansen Peer mediation Leerlingen, ouders en medewerkers vinden de Lindenborg een veilige school, zo blijkt uit onderzoeken van de afgelopen jaren. We willen dat graag zo houden en tegelijkertijd vinden we dat het nog beter kan. Daarom willen we proberen onze leerlingen actief te laten meewerken aan een nog socialere school. Op elke school, dus ook op de Lindenborg, komen conflicten voor tussen leerlingen die heel goed opgelost kunnen worden door een leerlingbemiddelaar; een zogeheten peer mediator. Een peer mediator bemiddelt bij conflicten tussen leerlingen van dezelfde leeftijd of leerlingen van jongere leeftijd.op initiatief van onze leerlingenraad gaan we samen inzetten op het opleiden van enkele van deze peer mediators. We zijn op zoek gegaan naar 15 leerlingen die het leuk vinden om opgeleid te worden als peer mediator. Deze leerlingen worden in een cursus van 3 dagen opgeleid; die start op 23 oktober. De ouderraad heeft inmiddels het besluit genomen om een subsidie toe te kennen voor de kosten van deze opleiding. Het spreekt voor zich dat we daar erg blij mee zijn.

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn:

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn: Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2019-2020 Den Haag, juli 2019 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta Welkom op De Berg! De Amersfoortse Berg is een school met een prettige sfeer. Veel van jullie voorgangers voelden zich er snel thuis, ook al is de overgang van de

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Beste ouder of verzorger,

Beste ouder of verzorger, schooljaar 2017-2018 nieuwsbrief 1 Beste ouder of verzorger, Twee weken geleden zijn we met hernieuwde energie gestart, vol ideeën en plannen om ons onderwijs nog beter en uitdagender te maken voor onze

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + ondernemend leren technasium Volgend schooljaar

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + entreprenasium technasium Volgend schooljaar naar

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 5-16 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

Kies voor meer! kies voor meer

Kies voor meer! kies voor meer kies voor meer Kies voor meer! Je staat op het punt om een heel belangrijke beslissing te nemen: je kiest de school waar je de komende jaren naartoe gaat. Spannend! Want je wilt natuurlijk naar een plek

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + entreprenasium technasium Volgend schooljaar naar

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Tweetalig Vwo. Elke Leerling Doet Ertoe

Tweetalig Vwo. Elke Leerling Doet Ertoe Tweetalig Vwo Elke Leerling Doet Ertoe Kies jij voor tweetalig vwo op het Elde College? Dan kies je voor Engelse taal op het hoogste niveau, aandacht voor mondiale thema's, een internationale oriëntatie

Nadere informatie

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud ! Week 17 Datum: 22 april 2015 Nieuwsbrief Inhoud 1. Rekentoets en overgangsregeling 1 2. Huiswerkbegeleiding Over t IJ 1. Examentraining wiskunde 2 4. Controle schoolexamencijfers 2 5. Openingstijden

Nadere informatie

2019 brugklasinformatie 2020

2019 brugklasinformatie 2020 brugklasinformatie 2019 2020 Inhoud Leren voor je leven... blz 1 Zelf je leerproces sturen... blz 2 Ruimte voor maatwerk... blz 3 Talent ontdekken... blz 4 Samenwerken is onmisbaar... blz 5 Wat voor klassen

Nadere informatie

havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel

havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel Da Vinci College havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel DE SCHOOL WAAR JE WORDT GEZIEN davinci.psg.nl Da Vinci College Joh. Naberstraat 218 1442 BG Purmerend Postbus 270 1440 AG Purmerend

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers

Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Schooljaar 2015-2016 1 Trinitas College locatie Han Fortmann R.K. scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum en havo

Nadere informatie

FAST LANE ENGLISH (FLE) Versterkt Engels in de bovenbouw VWO

FAST LANE ENGLISH (FLE) Versterkt Engels in de bovenbouw VWO FAST LANE ENGLISH (FLE) Versterkt Engels in de bovenbouw VWO Belangrijke data Donderdag 7 april: Anglia examen Maandag 30 mei: FCE examen Dinsdag 21 juni: Feestelijke uitreiking TTO Junior Certificaten

Nadere informatie

Talentklassen. havo en vwo. Kunst Sport Science Cambridge Engels. Brochure Talentklassen OVC 2009.1 1 25-11-2010 16:16:40

Talentklassen. havo en vwo. Kunst Sport Science Cambridge Engels. Brochure Talentklassen OVC 2009.1 1 25-11-2010 16:16:40 Talentklassen havo en vwo Kunst Sport Science Cambridge Engels Brochure Talentklassen OVC 2009.1 1 25-11-2010 16:16:40 Op het Oostvaarders College groeien talenten! Brochure Talentklassen OVC 2009.2 2

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers

Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Schooljaar 2014-2015 Trinitas College Locatie Han Fortmann R.K. scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum en havo INHOUD

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Op de open avond vond ik de school meteen leuk

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Nummer 2 12 september 2013

Nummer 2 12 september 2013 Nummer 2 12 september 2013 16/9 Ma 20.00-21.30 uur Voorlichtingsavond klas 1A t/m 1E 17/9 Di 20.00-21.30 uur Voorlichtingsavond klas 1F t/m 1J 18/9 Wo 20.00-21.30 uur Voorlichtingsavond klas 3 19/9 Do

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw.

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw. voor groep 8 leerlingen september-november 2017 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer leest

Nadere informatie

Cambridge. Engels VWO. www.staring.nl. 1039042 Staring A5 brochure Cambridge Engels.indd 1

Cambridge. Engels VWO. www.staring.nl. 1039042 Staring A5 brochure Cambridge Engels.indd 1 Cambridge Engels VWO www.staring.nl 1039042 Staring A5 brochure Cambridge Engels.indd 1 19-01-16 13:33 Wat is Cambridge Engels? De Universiteit van Cambridge heeft een serie cursussen en examens Engelse

Nadere informatie

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme Hartelijk welkom Melanchthon-DNA / kernwaarden tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap Naastenliefde Optimisme Hier leer je voor het leven kennis competenties waarden Competenties Samenwerken Plannen

Nadere informatie

Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers

Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers INHOUD Inleiding 3 Doel en werkwijze van de huiswerkklas 4 Doelgroep 5 Inschrijving en plaatsing 6 Afspraken in de huiswerkklas

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Verleg je grenzen! i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het een mooie, gezellige

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar Nieuwsbrief 7 september 2018 Aflevering 1 schooljaar 2018-2019. Welkom (terug) op Trajectum Namens alle medewerkers van Trajectum College heet ik alle ouders van harte welkom. In het bijzonder de ouders

Nadere informatie

TTO-voorlichting WELKOM. 13 november 19:00 21:00

TTO-voorlichting WELKOM. 13 november 19:00 21:00 TTO-voorlichting WELKOM 13 november 19:00 21:00 Programma van de avond Ouders (Aula) 19:10 Presentatie TTO Pier Visser 19:40 Mentoraat klas 1 Erwin Haverink 19:50 Ervaringen van een TTO-ouder Mw. A. Bender

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

Talent in ontwikkeling. voor Toekomstige brugklassers. Informatiebrochure brugperiode Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium

Talent in ontwikkeling. voor Toekomstige brugklassers. Informatiebrochure brugperiode Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium Talent in ontwikkeling voor Toekomstige brugklassers Informatiebrochure brugperiode 2017 Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium 2 Beste brugklasser, Je bent het nog niet, maar het duurt niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G1

Nieuwsbrief voor ouders G1 Nieuws voor leerjaar 1 1. 1-Blik agenda Inhoud nieuwsbrief oktober 2017: 1. 1-blik agenda 2. Cito toetsen G1 3. Geslaagd kamp 4. Brugklasfeest 5. Constante evaluatie leerlingen 6. Periode 1 en 2 geen papieren

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 6-17 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo.

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. TOPmavo Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. Met TOPmavo kun je alle kanten op Mavo betekent middelbaar

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

LIBANON LYCEUM. vraagt veel, geeft veel. mavo havo atheneum gymnasium WWW.LIBANONLYCEUM.NL

LIBANON LYCEUM. vraagt veel, geeft veel. mavo havo atheneum gymnasium WWW.LIBANONLYCEUM.NL LIBANON LYCEUM mavo havo atheneum gymnasium vraagt veel, WWW.LIBANONLYCEUM.NL geeft veel UW KIND IS HET MOOISTE DAT U HEEFT! Daarom kiest u met zorg de school waar uw kind na de basisschool naar toe gaat.

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT BETROKKEN VERANTWOORDELIJK VEILIG

ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT BETROKKEN VERANTWOORDELIJK VEILIG Q VERANTWOORDELIJK ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT Q BETROKKEN Q VEILIG KIES VOOR CORDERIUS BESTE TOEKOMSTIGE BRUGKLASSERS EN OUDERS Wat is dat toch moeilijk: kiezen voor een middelbare school!

Nadere informatie

U-talent programma USG

U-talent programma USG U-talent programma USG U-talent is een programma voor getalenteerde en gemotiveerde bèta-leerlingen. Het zwaartepunt van dit programma ligt in klas 5 en 6, maar ook in klas 1 t/m 4 vinden er U-talent activiteiten

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018 VOORWOORD NIEUWSBRIEF PRO Herfst 2018 We zijn het schooljaar 2018-2019 met allerlei activiteiten begonnen. De eerste schoolweek stond in het teken van kennismaken, samen sporten en opstarten. De tweede

Nadere informatie

1. JAARPLANNER BEGIN SCHOOLJAAR

1. JAARPLANNER BEGIN SCHOOLJAAR Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2014-2015 Den Haag, juli 2014 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

nieuwsbrief

nieuwsbrief nieuwsbrief 1 2016-2017 Hallo ouders en verzorgers van de leerlingen van de Foorakker, Hier is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. Het jaar waarin de leerlingen van klas 3 en 4 met hun

Nadere informatie

Engels is 'a piece of cake' met een Cambridge Certificate

Engels is 'a piece of cake' met een Cambridge Certificate Engels is 'a piece of cake' met een Cambridge Certificate DevelsteinCollege - Develsingel (gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t) Develsingel 5, 3333 LD Zwijndrecht Postbus 377, 3330 AJ Zwijndrecht T: 078-619

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom.

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. 1 No. 2 November 2011 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hier is alweer het tweede nummer van het. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. Op dat gebied is er een aantal

Nadere informatie

VOOR HAVO VWO/ATHENEUM HAAL HET BESTE UIT JEZELF EN KOM NAAR HET REVIUSLYCEUM

VOOR HAVO VWO/ATHENEUM HAAL HET BESTE UIT JEZELF EN KOM NAAR HET REVIUSLYCEUM VOOR HAVO VWO/ATHENEUM HAAL HET BESTE UIT JEZELF EN KOM NAAR HET REVIUSLYCEUM Dit boekje is voor jou, omdat je binnenkort naar het voortgezet onderwijs gaat. Je leest over het Reviuslyceum. Over welke

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf en kom naar het Reviuslyceum

Haal het beste uit jezelf en kom naar het Reviuslyceum voor HAVO VWO/Atheneum Haal het beste uit jezelf en kom naar het Reviuslyceum WELKOM Dit boekje is voor jou, omdat je binnenkort naar het voortgezet onderwijs gaat. In deze folder lees je over het Reviuslyceum,

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november 2015

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november 2015 Workshops voor groep 8 leerlingen september-november 2015 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer

Nadere informatie

Begin schooljaar 2015-2016: rooster ophalen en introductieprogramma

Begin schooljaar 2015-2016: rooster ophalen en introductieprogramma Begin schooljaar 2015-2016: rooster ophalen en introductieprogramma Leerjaar 1 afdeling vmbo bl/kl Op maandag 31 augustus verwachten we de leerlingen om 13.00 uur op school om het rooster op te Op dinsdag

Nadere informatie

welkom schooljaar

welkom schooljaar 1 Ontvangt u de Nieuwsbrief nog niet per mail? U kunt u aanmelden via info@bnc.nu welkom schooljaar 2014-2015 Beste ouder/ verzorger, We zijn begonnen! Wat was het de 18e heerlijk om alle leerlingen weer

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2018-2019 Den Haag, juli 2018 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Beste ouders, verzorgers,

Beste ouders, verzorgers, Nieuwsbrief VSO ZMLK en MG van Oostzanenstraat 11 1624 GJ Hoorn 0229 548560 www.vsodestormvogel.nl jaargang 13 nummer 4 november 2014 Nieuws vanuit de directie Beste ouders, verzorgers, Sinterklaas komt

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf en kom naar het Reviuslyceum

Haal het beste uit jezelf en kom naar het Reviuslyceum voor HAVO VWO/Atheneum Haal het beste uit jezelf en kom naar het Reviuslyceum WELKOM Dit boekje is voor jou. Want binnenkort kies je voor een school voor voortgezet onderwijs. Vind je het spannend? In

Nadere informatie

NIEUWSGIERIG NAAR. De ontwikkeling van uw kind op het

NIEUWSGIERIG NAAR. De ontwikkeling van uw kind op het NIEUWSGIERIG NAAR. De ontwikkeling van uw kind op het NIEUWSGIERIG NAAR BELANGRIJKE DATA IN 2019? HEEFT UW KIND DE SPECIALE GROEP 7/8- PAGINA OP ONZE WEBSITE (ADELBERT. NL) AL GEZIEN? Voel je al even een

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang 2013 2014, nummer 2.

Nieuwsbrief jaargang 2013 2014, nummer 2. Nieuwsbrief jaargang 2013 2014, nummer 2. Geachte ouders, Dit is de tweede nieuwsbrief van het schooljaar 2013 2014. Daarin onder andere aandacht voor ontwikkelingen rond Magister. Wij wensen u alvast

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

Montessoriboekje Klas 6 VWO

Montessoriboekje Klas 6 VWO Montessoriboekje Klas 6 VWO Welkomstwoord Beste HML er, Nu je dit boekje voor je hebt liggen, ben je weer terug van weggeweest. Welkom allemaal! Geen bloedhete dagen in Spanje meer, gebroken tentstokken

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

Welkom ouders van t Zonnewiel

Welkom ouders van t Zonnewiel Welkom ouders van t Zonnewiel Presentatie over: De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en de scholen van Het Baken in Almere Onderwijsdoorstroomschema LWOO, wat is dat? LWOO op Stad

Nadere informatie

Welkom in de derde klas!

Welkom in de derde klas! Welkom in de derde klas! De meeste van jullie zijn twee jaar leerling van onze school geweest. Jullie weten wel hoe het hier werkt. Wat er van je verwacht wordt. Wat wel en niet geaccepteerd wordt. Dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Vanuit de directie Gevonden voorwerpen In de ruimte naast de voordeur staat een bak met gevonden voorwerpen. In deze bak liggen jassen, shirtjes, broodtrommels, bekers etc.

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie, dit zijn waardevolle woorden voor het Laurens. De basisgedachte

Nadere informatie

Naar de brugklas. Naar de brugklas...

Naar de brugklas. Naar de brugklas... Naar de brugklas Naar de brugklas... spannend! Naar de brugklas gaan vinden veel leerlingen spannend. We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt op onze school! Daar gaan we je ook bij helpen.

Nadere informatie

VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING

VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING NIEUWSBRIEF VOOR OUDER(S)/VERZORGER(S) EN LEERLINGEN VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING Schooljaar 2018-2019 zit erop. Iedereen zal ongetwijfeld toe zijn aan een periode van rust, ontspanning en inspiratie.

Nadere informatie

Jan Harmenshof Nieuws 2015

Jan Harmenshof Nieuws 2015 Jan Harmenshof Nieuws 2015 Afscheid Na 42 jaar juf te zijn geweest, waarvan 41 jaar op obs Jan Harmenshof, heb ik besloten om als leerkracht te stoppen. Op 21-jarige leeftijd ben ik in 1973 begonnen in

Nadere informatie

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school boxmeer reach for quality gennep werken met je kwaliteit mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er!

Nadere informatie

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is de laatste nieuwsbrief die u ontvangt dit schooljaar. We informeren u over bijzondere dingen die gebeurd zijn en over activiteiten die

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Beste ouder /verzorger

Beste ouder /verzorger 17 Nieuwsbrief 29 mei 2015 Beste ouder /verzorger Juni staat voor de deur en dat betekent dat het einde van het schooljaar in zicht komt. Voor een aantal leerlingen zal het nog spannend worden: lukt het

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 7 Datum: 11-12-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, In deze nieuwsbrief een update over de overgang van groep 8 kinderen naar het voortgezet onderwijs (VO), een terugblik op

Nadere informatie

juni 2015 nr. 13 2014-2015

juni 2015 nr. 13 2014-2015 samenwijs juni 2015 nr. 13 2014-2015 Pittige Plus Torens Op school werken we op dinsdagmiddag met de Pittige Plus Torens. We hebben een project uitgekozen, namelijk EEN INTERVIEW. Eerst stelden we vragen

Nadere informatie

Informatie over de brugklas voor ouders

Informatie over de brugklas voor ouders Open Huis vrijdag 29 januari 2016 16.00-21.00 uur scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) Informatie over de brugklas voor ouders Open lessen 11, 12, 14 en 15 januari 2015 Deelname

Nadere informatie

Data Klas Omschrijving Welkom! Volleybalsportdagen en Topscore Ouder info 2 maart 2019

Data Klas Omschrijving Welkom! Volleybalsportdagen en Topscore Ouder info 2 maart 2019 Data Klas Omschrijving 25 2 t/m 8 3 3 Leefwereld Bindelmeer Revue 3 Volleybalsportdag 7 3 3 Scholenmarkt 3 t/m 5 3 t/m 3 Toetsweek 3 t/m 5 3 3 SE 2 Maatschappijleer 3 t/m 5 3 4 Rekentoets 2 3 4 Ouderen

Nadere informatie

Kies je eigen weg naar jouw diploma En verder!

Kies je eigen weg naar jouw diploma En verder! 1 Kies je eigen weg naar jouw diploma En verder! Op Het Stedelijk leer je leren Je zult wel denken leer ik leren...dat kan ik toch al! Dat leerde ik op de basisschool. Dat klopt helemaal! Natuurlijk leerde

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor leerlingen Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst Iedereen staat voor elkaar klaar,

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Beste bijna Brugklasser... Informatieavond dinsdag 5 februari 2019 Start om 19.30 uur (voor ouders van leerlingen uit groep 8) Open Huis zaterdag 9 februari 2019 Tussen 10.00 en 13.00 uur Beste bijna brugklasser,

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes,

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Van de schoolleiding Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Inmiddels is de aanmelding voor de nieuwe brugklassen afgerond. We starten met een mavo klas en een mavo/havo klas. Hartelijk

Nadere informatie

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips Frits! facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips over meneer Frits! Meneer Frits, ofwel Frits Philips, werd geboren in 1905 en studeerde af aan de TU van Delft als werktuigbouwkundig

Nadere informatie

Kennismakingsavond brugklas

Kennismakingsavond brugklas Kennismakingsavond brugklas 2019-2020 Agenda BRAVO! College Cranendonck Onderwijsinhoud en ontwikkeling Informatie introductieweken Ouderraad Ruben Barten Lonneke Janssen Lonneke Janssen Patricia v. Cranenbroek

Nadere informatie

Westplantsoen. 70 jaar. S t a n i s l a s. vol vol mogelijkheden. mogelijkheden. havo vwo atheneumpro gymnasium gymnasium plus

Westplantsoen. 70 jaar. S t a n i s l a s. vol vol mogelijkheden. mogelijkheden. havo vwo atheneumpro gymnasium gymnasium plus Westplantsoen 70 jaar S t a n i s l a s 1948-2018 Een Een wereld wereld vol vol mogelijkheden mogelijkheden havo vwo atheneumpro gymnasium gymnasium plus #Westplantsoen volg ons op social media StanislascollegeWestplantsoen...

Nadere informatie

Informatiegids. Samen maken wij jouw ambities waar

Informatiegids. Samen maken wij jouw ambities waar Informatiegids Samen maken wij jouw ambities waar Welke brugklassen zijn er? Samen maken wij jouw ambities waar - havo/vwo - atheneum/gymnasium - tweetalig atheneum/gymnasium De vmbo-t/havo brugklas zit

Nadere informatie

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium Beste achtstegroeper, Welkom bij het Utrechts Stedelijk Gymnasium! Het USG is een overzichtelijke, goede, fijne school voor slimme leerlingen, die veel

Nadere informatie

Melanchthon Business nieuws (december 2013)

Melanchthon Business nieuws (december 2013) Melanchthon Business nieuws (december 2013) Nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van Melanchthon Business School ----------------------------------------------- Algemeen Inleiding Via deze nieuwsbrief

Nadere informatie