Inhoudsopgave Rampenplan gemeente De Wolden 2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudsopgave Rampenplan gemeente De Wolden 2009"

Transcriptie

1 Inhoudsopgave Rampenplan gemeente De Wolden 2009 Juni 2009

2 Inhoudsopgave Map 1 (Rampenplan gemeente De Wolden 2009): 1. Algemeen 2. Risicoprofiel 3. Sjabloon Risicocommunicatie Drenthe; een 10 stappenplan 4. Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijding Procedure (GRIP) Drenthe 5a. Beschrijving incident- en crisismanagementorganen Drenthe 6a. Calamiteitenplannen waterschappen en overige organisaties 6b. De Rol van de waterschappen binnen het incident- en crisismanagement Drenthe 7a Intergemeentelijke samenwerking rampenbestrijding in Drenthe 7b. Uitvoeringsplan intergemeentelijke bijstand Drenthe 8 Deelproces Verslaglegging en archivering 9 Beschrijvingen operationele processen: brandweer 10 Procesbeschrijving Ontruimen en evacueren 11a. Procesbeschrijving geneeskundige hulpverlening 11b. Procedure preventieve openbare gezondheidzorg Drenthe 12. Plan gemeentelijk actiecentrum 13. Bereikbaarheidsgegevens 14. Verzendlijst 15. Begrippen- en afkortingenlijst Map 2 (Draaiboeken gemeentelijke rampbestrijdingsprocessen): 1. Voorlichten en informeren 2. Opvangen en verzorgen 3. Uitvaartverzorging 4. Registratie van slachtoffers 5. Voorzien in primaire levensbehoeften 6. Registratie van schade en afhandeling 7. Milieuzorg 8. Nazorg 9. Juridische ondersteuning 10. Facilitaire ondersteuning

3 Juni Algemeen

4 Inleiding Het voorliggende Rampenplan gemeente De Wolden 2009 beschrijft de organisatie en werkwijze van de gemeente De Wolden bij rampen en zware ongevallen. 1 Wettelijke plicht Rampenwet Op 1 maart 1985 is de zogeheten Rampenwet van kracht geworden. Deze wet had tot doel een planmatige en gecoördineerde voorbereiding van de rampenbestrijding op gemeentelijk niveau tot stand te brengen. Wet rampen en zware ongevallen (Wrzo) In 1997 is de Rampenwet gewijzigd in de Wet rampen en zware ongevallen (Wrzo). Op basis van deze wet (artikel 2 en 3) dient iedere gemeente zich voor te bereiden op rampen en zware ongevallen, die zich op haar grondgebied kunnen voordoen. Het college van burgemeester en wethouders is belast met de voorbereiding van de bestrijding van rampen en zware ongevallen in de gemeente (artikel 2). Op grond van artikel 3 stelt het college van burgemeester en wethouders ten minste één maal per vier jaar een rampenplan vast waarin risico s worden geïnventariseerd, de organisatie, de verantwoordelijkheden, de taken en de bevoegdheden in het kader van de rampenbestrijding worden beschreven en het beleid ten aanzien van het vaststellen van rampbestrijdingsplannen wordt vastgelegd. Het rampenplan wordt tussentijds geactualiseerd, indien gewijzigde omstandigheden daartoe aanleiding geven. 2 Algemeen beleid Definitie ramp/zwaar ongeval Een ramp of een zwaar ongeval (artikel 1, sub b Wrzo) is een gebeurtenis: - waardoor een ernstige verstoring van de openbare veiligheid is ontstaan; - waarbij het leven en de gezondheid van vele personen, het milieu of grote materiële belangen in ernstige mate worden bedreigd of zijn geschaad, en - waarbij een gecoördineerde inzet van diensten en organisaties van verschillende disciplines is vereist om de dreiging weg te nemen of de schadelijke gevolgen te beperken. Doelstelling rampenplan gemeente De Wolden Met het rampenplan wordt beoogd een inzichtelijke en voor de gemeente De Wolden op maat gesneden rampenbestrijdingsorganisatie tot stand te brengen. Met en op grond van het rampenplan moeten zodanige voorbereidingen worden getroffen dat de gevolgen van een ramp of zwaar ongeval adequaat kunnen worden bestreden en de gevolgen voor mensen, dieren en/of goederen zoveel mogelijk beperkt worden. Daarbij moet hulp aan slachtoffers zo effectief en snel mogelijk worden geboden en wordt snel herstel van het dagelijks leefpatroon ten doel gesteld.

5 Uitgangspunten De voorbereidingen op de rampenbestrijding moeten zodanig zijn, dat zij zoveel mogelijk aansluiten op de dagelijkse taken van de operationele en gemeentelijke diensten. Overige uitgangspunten voor de inrichting van het regionale crisismanagement in Drenthe zijn: één model voor opschaling; een eenduidige systematiek; een scheiding van beleidsteam en operationeel team; eenduidige informatie en advisering. De hierboven genoemde uitgangspunten zijn randvoorwaarden om het volgende te bewerkstelligen: intergemeentelijke (regionale) samenwerking; interregionale afstemming / samenwerking. Werkingssfeer Het rampenplan gemeente De Wolden geldt voor het gehele grondgebied van de gemeente De Wolden. Inwerkingstelling Indien de burgemeester oordeelt dat een ramp of een zwaar ongeval heeft plaatsgevonden, stelt hij het rampenplan geheel of gedeeltelijk in werking. Hij kan zich hierbij laten adviseren door de hoofden van de operationele diensten (commandant regionale brandweer, Regionaal Geneeskundig Functionaris, Korpschef regiopolitie) of hoofden van gemeentelijke diensten. Buitengewone omstandigheden In geval van oorlog, oorlogsgevaar of andere buitengewone omstandigheden kunnen op grond van de Wrzo (artikel 21) bij Koninklijk Besluit bijzondere bevoegdheden worden toegekend aan de CdK en aan de minister van BZK. In dat geval kan de CdK de burgemeesters de nodige aanwijzingen geven over de bestrijding van rampen en zware ongevallen; dus meer dan alleen strikte beleidsaanwijzingen. De minister kan, indien het algemeen belang dit dringend vereist, voorzien in de uitoefening van de bevoegdheden van de CdK en van de burgemeester, door die uitoefening geheel of gedeeltelijk aan zich te trekken of door daarmee een andere autoriteit te belasten. Buitenwerkingstelling De burgemeester bepaalt het tijdstip waarop de rampsituatie als geëindigd kan worden beschouwd en het rampenplan gemeente De Wolden buiten werking wordt gesteld. 3 Oefen- en opleidingsbeleid De verantwoordelijkheid op het gebied van oefenen ziet er als volgt uit: Het college van burgemeester en wethouders bevordert in het bijzonder het houden van oefeningen en de totstandkoming van afspraken, die nodig zijn voor een doelmatige bestrijding van rampen en zware ongevallen.

6 Oefenen vormt een belangrijke schakel in de voorbereiding op de rampenbestrijding. In regionaal verband worden daartoe jaarlijks multidisciplinaire opleidings- en oefenplannen opgesteld. 4 Uitwerking, vaststelling, actualisatie en beheer van het rampenplan Model rampenplan als basis Het Rampenplan Gemeente De Wolden 2009 is gebaseerd op het Regionaal Model Rampenplan Drenthe dat is ontworpen door de 12 gemeenten in Drenthe en de operationele diensten. Door het gemeentelijk rampenplan te baseren op het regionaal model wordt eenduidigheid gewaarborgd en zullen samenwerking en afstemming tussen de verschillende gemeenten en gemeentelijke diensten beter kunnen verlopen. Uitwerkingen Alle denkbare activiteiten in het kader van de rampenbestrijding zijn vervat in processen. Deze zijn toegedeeld aan operationele diensten en gemeenten, de procesverantwoordelijken. Zij dragen zorg voor een adequate voorbereiding van de activiteiten die het proces omvat. Iedere procesverantwoordelijke organisatie werkt de activiteiten, die binnen de processen vallen, uit. De processen van de brandweer, de politie en de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen Rampen (GHOR) worden onder verantwoordelijkheid van het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Drenthe (brandweer en GHOR) en het Regionaal College (Regiopolitie Drenthe) voorbereid. De gemeentelijke processen worden onder verantwoordelijkheid van burgemeester en wethouders voorbereid. Vaststelling Het rampenplan gemeente De Wolden is op door het college van B&W vastgesteld. Actualisatie en beheer Het rampenplan wordt tussentijds geactualiseerd, indien gewijzigde omstandigheden daartoe aanleiding geven. Actualisatie van het rampenplan gemeente De Wolden zal zoveel mogelijk geschieden op basis van het Regionaal Model Rampenplan Drenthe. Verspreiding Het college van burgemeester en wethouders draagt er zorg voor dat het rampenplan intern en extern wordt verspreid. In de verzendlijst worden de organisaties en diensten genoemd die het rampenplan dienen te ontvangen.

7 5 Overige plannen Provinciaal coördinatieplan De commissaris van de Koningin stelt op grond van artikel 6 lid 1 Wrzo ten minste één maal per vier jaar een provinciaal coördinatieplan vast, waarin in ieder geval is opgenomen een schema met betrekking tot de leiding over en de gecoördineerde inzet van diensten en organisaties bij de bestrijding van een ramp of een zwaar ongeval op provinciaal niveau, alsmede gegevens over het verzoek en verlenen van bijstand. Rampbestrijdingsplan De burgemeester stelt op grond van artikel 4 lid 1 ten minste één maal per vier jaar de rampbestrijdingsplannen vast voor de rampen en zware ongevallen waarvan de plaats, aard en gevolgen voorzienbaar zijn. In de gemeente De Wolden bevinden zich geen bedrijven waarvoor het opstellen van een rampbestrijdingsplan noodzakelijk is. Derhalve heeft de burgemeester geen rampbestrijdingsplannen vastgesteld.

8 Juni Risicoprofiel

9 Risicoprofiel Overzicht van de soorten rampen en zware ongevallen In het rapport Maatramp Drenthe (2001) is een overzicht weergegeven van de risico s die in Drenthe aanwezig zijn. In onderstaande tabel wordt een overzicht gegeven van de in de gemeente De Wolden van toepassing zijnde ramptypen. Nr. Ramptype Rampen met betrekking tot verkeer en vervoer 1 Luchtvaartongevallen 2 Ongevallen op het water 3 Verkeersongevallen op het land Rampen met gevaarlijke stoffen 4 Ongevallen met brandbare explosieve stof in open lucht 5 Ongevallen met giftige stof in open lucht 6 Kernongevallen Rampen met betrekking tot de volksgezondheid 7 Bedreiging volksgezondheid 8 Ziektegolf Rampen met betrekking tot de infrastructuur 9 Ongevallen in tunnels (komt in de regio Drenthe niet voor) 10 Branden in grote gebouwen 11 Instortingen van grote gebouwen 12 Uitval nutsvoorzieningen Rampen met betrekking tot de bevolking 13 Paniek in menigten 14 Grootschalige ordeverstoringen Natuurrampen 15 Overstromingen 16 Natuurbranden 17 Extreme weersomstandigheden 18 Rampen op afstand Voor nadere en actuele specificatie van mogelijke ramptypen in de gemeente De Wolden wordt verwezen naar de digitale risicokaart ( Voor het risicobeeld van omliggende gemeenten wordt verwezen naar de plannen van deze gemeenten en de Risicokaarten van Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel. Hierin staan de risicovolle objecten van de omliggende gemeenten beschreven. Hieronder staat per ramptype een korte beschrijving. Ook is voor elk ramptype aangegeven of het relevant is voor de gemeente De Wolden. Voor uitgebreide beschrijvingen van ramptypen en de mogelijke gevolgen / effecten wordt verwezen naar het Handboek Voorbereiding Rampenbestrijding (2003) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het rapport Maatramp Drenthe (2001). In Maatramp Drenthe (2001) wordt de hulpbehoefte per ramptype weergegeven.

10 Ramptypen in de gemeente De Wolden Ramptype Luchtvaartongevallen (1) Omschrijving Dit ramptype omvat grote luchtvaartongevallen, zowel door civiele als militaire toestellen, zowel passagiers- als cargo-toestellen, met name: o crashes op of nabij vliegveld tijdens opstijgen of (nood)landing; o neerstorten in buitengebied; o neerstorten op bebouwing. Effecten De effecten van dit ramptype die bestreden moeten worden zijn als volgt samen te vatten: o relatief veel dodelijke slachtoffers; o vooral brandwonden en mechanisch letsel; o relatief veel telefonische informatieverzoeken; o mogelijke aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. Situatie in de gemeente De Wolden In De Wolden zijn geen specifieke kenmerken aanwezig die de kans op luchtvaartongevallen vergroot. Wel bevindt zich in de nabijheid een vliegveld, in de gemeente Hoogeveen en ligt er een laagvliegroute van militaire vliegtuigen in het westelijk deel van de gemeente. Ramptype Ongevallen op water (2) Omschrijving Dit ramptype omvat grote verkeersongevallen op het water, met name: o passagiersschepen of veerponten op binnenwater (brand, aanvaring, zinken of kapseizen); o waterrecreatiegebied met grote aantallen zeilers, surfers en andere watersporters (windhozen, plotselinge stormen); o neerstortingen van vliegtuigen in groot open water. Effecten De effecten van een dergelijk ramptype laten zich samenvatten in de volgende termen: o vooral verdrinkingsslachtoffers; o onderkoeling slachtoffers; o moeilijke bereikbaarheid rampgebied ten gevolge van afstand en weersgesteldheid. Situatie in de gemeente De Wolden Vervoer over water vindt in De Wolden vrijwel uitsluitend plaats via de Hoogeveense Vaart.

11 Ramptype Verkeersongevallen op land (3) Omschrijving Dit ramptype omvat grote verkeersongevallen op land, met name: o grote ongevallen in het wegverkeer (kettingbotsingen, busongevallen en dergelijke); o ontsporingen van of botsingen met/van reizigerstreinen. Effecten Hoewel de omvang van treinrampen en grote ongevallen in het autoverkeer (kettingbotsingen) verschillen, blijkt de aard van de effecten behoorlijk vergelijkbaar te zijn. De effecten laten zich samenvatten in de volgende termen: o vooral mechanisch letsel; o moeilijke bereikbaarheid rampterrein; o verkeersstremmingen; o relatief veel telefonische informatieverzoeken. Situatie in de gemeente De Wolden De gemeente De Wolden wordt doorkruist door de A28 en de spoorlijn van Meppel naar Hoogeveen. Daarnaast bevinden zich in de gemeente twee drukke provinciale wegen, de N375 en de N48. Gelet op het gebruik van de wegen en de spoorlijk bestaat de kans dat dit rampscenario zich in De Wolden voordoet. Ramptype Ongevallen met brandbare / explosieve stof in open lucht (4) Omschrijving Dit ramptype omvat ongevallen met explosieve en brandbare stoffen voor zover daarbij buiten de directe ongevalsplaats slachtoffers kunnen vallen. Het betreft stoffen die in de volgende categorieën vallen: o brandbare gassen (propaan, LPG); o zeer brandbare vloeistoffen (benzine); o ontplofbare stoffen (kruit, organ. peroxiden). Effecten Situatie in de gemeente De Wolden Het gaat hier om ongevallen in de open lucht met zowel stationaire als nietstationaire bronnen met/bij/tijdens: o vervoer over de weg; o vervoer over water; o spoorvervoer, alsmede rangeeremplacementen; o transport via buisleidingen; o opslag, productie, verwerking en gebruik. Bij een dreigende explosie, bijvoorbeeld wanneer al brand is ontstaan, kan ontruiming aan de orde zijn in het bedreigde gebied. Mensen die zich bevinden in het effectgebied van een plotseling ongeval met brandbare of explosieve stof kunnen gewond raken door rondvliegende brokstukken (met name glas) of door hitte (straling) of door de drukgolf en instorting. Er kunnen secundaire branden ontstaan. Vanuit verschillende invalshoeken zijn inventarisaties uitgevoerd wat betreft risicovolle situaties. Hierbij gaat het onder meer om de Risicokaart Drenthe en het Register Risicovolle situaties Gevaarlijke stoffen.

12 Ramptype Ongevallen met giftige stof in openlucht (5) Omschrijving Dit ramptype omvat ongevallen met giftige stoffen die zich (snel) via de lucht kunnen verspreiden. Dit betreft giftige stoffen die in de volgende categorieën vallen: o toxisch gas (ammoniak); o zeer toxisch gas (chloor); o toxische vloeistof (acrylnitril (snel verdampend)); o zeer toxische vloeistof (waterstoffluoride (snel verdampend)) Effecten Situatie in de gemeente De Wolden Het gaat hier om ongevallen in de open lucht met zowel stationaire als nietstationaire bronnen met/bij/tijdens: o vervoer over de weg; o vervoer over water; o spoorvervoer, alsmede rangeeremplacementen; o transport via buisleidingen; o opslag, productie, verwerking en gebruik. Wanneer een dergelijke ramp feitelijk optreedt, zullen er onder de blootgestelden veel mensen zijn met ademhalingsproblemen. De mogelijkheden om tegelijkertijd en snel veel personen met ernstige ademhalingsproblemen te helpen zijn beperkt. Bij (dreigende) grote ongevallen met giftige stoffen in bewoond gebied moeten veel mensen snel gewaarschuwd worden. Op korte afstand van het ongeval zal een ontruiming mogelijk en zinvol zijn; op grotere afstand is in eerste instantie binnen blijven, ramen en deuren dicht een voor de hand liggende maatregel. Vanuit verschillende invalshoeken zijn inventarisaties uitgevoerd wat betreft risicovolle situaties. Hierbij gaat het onder meer om de Risicokaart Drenthe en het Register Risicovolle situaties Gevaarlijke stoffen. Ramptype Kernongevallen (6) Omschrijving Onder het ramptype Kernongeval (Kernenergiewet art. 38, lid b) wordt verstaan een gebeurtenis waarbij als gevolg: o straling vrijkomt of dreigt vrij te komen die tot een verhoogd risico leidt of kan leiden voor mens of milieu, of, o ter voorkoming of vermindering van een verhoogd stralingsrisico voor mens of milieu een gecoördineerde inzet van diensten en organisaties van verschillende disciplines wordt gevergd. Effecten Bij kernongevallen is typisch sprake van een acuut gezondheidsrisico, waarvan de gevolgen wellicht pas na vele jaren zichtbaar worden. De acute gezondheidseffecten van kernongevallen zijn beperkt. In extreme gevallen kunnen zich eigenlijk alleen snel gezondheidseffecten voordoen bij enkelingen, meest direct betrokken personeel. De aanpak van kernongevallen is gericht op het beperken van (verdere) blootstelling en het detecteren (meten!) plus verwijderen van besmettingsgevaar. In speciale gevallen kan men profylactisch ( preventief ) jodiumtabletten verstrekken. De inspanning op gebied van de volksgezondheid liggen dus vooral op preventief gebied en op onderzoek, niet op het gebied van gewondenzorg. Om de blootstelling aan radioactieve straling en besmetting te voorkomen kan het nodig zijn een klein of groter gebied te ontruimen. Ook is een periode van schuilen (binnen blijven) denkbaar. Het inzamelen en vernietigen van eventueel besmette waren kan aan de orde zijn, met name voor producten van de landbouw en veeteelt.

13 Situatie in de gemeente De Wolden Kernongevallen hebben voorts in figuurlijke zin een sterke uitstraling. In het Nationaal Plan Kernongevallenbestrijding (NPK) worden A- en B- objecten 1 onderscheiden. Voor de regio Drenthe zijn beide categorieën van belang. 1) A-object: Ongeval met een in werking zijnde kernreactor die in Nederland tot overschrijding van de interventiewaardes van het NPK leidt. 2) B-object: Transportongeval waarbij brand ontstaat en waarbij door de brand radioactief materiaal in de omgeving wordt verspreid. Scenario 1, een ongeval met de Kernkraftwerk Emsland te Lingen (Duitsland) heeft een grote impact voor de regio. Gemeente De Wolden ligt buiten het acute risicogebied van de betreffende kerncentrale. Scenario 2 kan zich in heel Drenthe voordoen, maar heeft wel een relatief geringe impact. Ramptype Bedreiging volksgezondheid (7) Omschrijving Dit ramptype omvat plotselinge gebeurtenissen, inzichten in of vermoedens over een directe bedreiging voor de gezondheid van een grote groep personen, echter (nog) zonder (veel) ziektegevallen. Het gaat hierbij namelijk om het dreigen van gezondheidseffecten, waaronder speciaal gezondheidseffecten op langere termijn. Problemen van deze aard kunnen ontstaan door een concreet ongeval, concrete gebeurtenis, waardoor feitelijk of vermeend, een blootsteling plaatsvindt die schadelijk voor de gezondheid is. Voorbeelden van dergelijke gebeurtenissen zijn: o voedingsmiddelen besmet met een gevaarlijke stof; o drinkwaterbesmetting; o (snelle ontdekking van) een verspreiding of uitstoot van stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid, al dan niet via voeding (landbouw, veeteelt). o ontdekking van besmettingsbronnen of enkele ziektegevallen van riskante besmettelijke ziekten zoals polio en tbc; o andere acute hygiënische crises met een hoog risicogehalte of grote beladenheid die kunnen leiden tot omvangrijke en acute maatregelen van collectief-preventieve aard. Effecten Belangrijk is dat dit ramptype een aanzienlijke omvang kan aannemen zonder dat er werkelijk (veel) ziektegevallen zijn. Feitelijk of vermeende maar min of meer concrete aanwijzingen van een acuut gevaar voor de volksgezondheid kunnen reeds grote onrust veroorzaken. Snel onderzoek naar oorzaken, verschijnselen en mogelijkheden om de klachten te duiden, te beperken, etc. is nodig. Dit vergt bijna altijd gerichte voorlichting/publiciteit. Bij uitstoot van schadelijke stoffen kan er nog op grote afstand reden zijn voor ongerustheid. Bij omvangrijke of beladen gebeurtenissen van dit type moet dus gerekend worden 1 Een categorie A-object is een in werking zijnde (binnenlandse en buitenlandse) kerncentrale, een onderzoeksreactor, een schip of ruimtevaartuig die gebruik maakt van kernenergie of nucleair defensiemateriaal, met name kernwapens. Een categorie B-object is een installatie voor uraniumverrijking, een locatie waar verwerking en/of opslag van radioactieve stoffen, zoals ziekenhuislaboratoria en onderzoeksinstellingen of het betreft het transport van radioactieve stoffen (voor medische en technische toepassingen).

14 op initiële onzekerheid over de precieze aard; veel gecoördineerd onderzoekswerk en een grote publiciteits- en voorlichtingsinspanning. Een specifieke aanleiding die feitelijk helemaal niet juist hoeft te zijn, kan verder op zichzelf een meldingsgolf van gezondheidsklachten veroorzaken. Soms moeten snel specifieke consultatie- of screeningsfaciliteiten worden geregeld. In bijzondere gevallen is een spoedvaccinatie nodig, hetgeen een grote inspanning kan vergen. In andere gevallen moet wellicht gezorgd worden voor het innemen/verzamelen van schadelijk geachte producten. Situatie in de gemeente De Wolden Tijdens emissies (via de lucht) van stoffen die een gezondheidsrisico opleveren, moeten omwonenden plus landbouw- en veeteeltbedrijven snel gewaarschuwd worden en voorzien van een gedragsadvies. In bijzondere gevallen in de nabije omgeving van het emissiepunt kan een ontruiming aan de orde zijn, zodat wellicht ook opvang georganiseerd moet worden. Dit laatste kan in bijzondere gevallen ook aan de orde zijn na een emissie. Een dergelijk ramptype kan in verschillende gedaanten optreden waardoor specifieke benoeming vooraf niet mogelijk is. Wel is de kans aanwezig dat dit ramptype zich in De Wolden voordoet. Ramptype Ziektegolf (8) Omschrijving Dit ramptype betreft een (feitelijke) golf van gezondheidsklachten met soms een onbekende oorzaak. Het typerende verschil met het ramptype Bedreiging volksgezondheid is dat in het geval van de ziektegolf vrij plotseling een behoorlijk aantal ernstige gezondheidsklachten optreedt. (Bij het ramptype Bedreiging volksgezondheid hoeft er nog niemand feitelijk ziek te zijn). Bij de ziektegolf is dus in elk geval sprake van een forse curatieve inspanning, respectievelijk zorg voor zieken. Effecten Ernstige en acute gezondheidseffecten zijn gebleken bij de legionella-affaire (West-Friese Flora, 1999). Door een besmetting van olijfolie in Spanje (1981) vielen 340 doden en werden circa mensen ziek (onbekend aantal ziekenhuisopnames). In beide gevallen ging het overigens om effecten die over grote delen van het land gespreid waren. Lokaal geconcentreerde ziektegolven zijn eveneens mogelijk, alsmede uiteraard een in grote delen van het land tegelijk voorkomende (griep)epidemie. In dergelijke gevallen is naast hulpverlening aan ernstige zieken een publieksvoorlichting nodig over aanbevolen gedrag en zelfstandig te nemen maatregelen. Voor zover een ziektegolf gepaard gaat met een nog voortdurend (onbekend?) gevaar voor de volksgezondheid, zijn mogelijk additioneel de effecten aan de orde van het ramptype 'Bedreiging volksgezondheid'. Situatie in de gemeente De Wolden Een dergelijk ramptype kan in verschillende gedaanten optreden waardoor specifieke benoeming vooraf niet mogelijk is. Wel is de kans aanwezig dat dit ramptype zich in De Wolden voordoet. Ramptype Ongevallen in tunnels (9) Omschrijving Dit ramptype komt in de regio Drenthe niet voor.

15 Ramptype Branden in grote gebouwen (10) Omschrijving Dit ramptype omvat branden, alsmede incidenten met veel rookontwikkeling of giftige dampen, in gebouwen waarin zich veel mensen kunnen bevinden. De volgende soorten incidenten staan bij dit ramptype centraal: o grote branden in gebouwen voor niet- of verminderd zelfredzame personen; o grote branden in gebouwen met een grootschalige publieksfunctie; o grote branden in bijzonder hoge gebouwen; o branden in dichte binnensteden (stadsbrand). Effecten De effecten van een dergelijk ramptype laten zich samenvatten in de volgende termen: o veel slachtoffers met brandwonden en/of ademhalingsklachten; o zeer veel overige aanwezigen. Situatie in de gemeente De Wolden Het gaat hierbij voornamelijk om grote gebouwen als verzorgingshuizen (de Priensenije, Tonckenshuis en woonzorgcentrum Dunninghe), waar veel mensen verblijven die niet zelfredzaam zijn. Ramptype Instortingen van grote gebouwen (11) Omschrijving Dit ramptype omvat instortingen van grote gebouwen door velerlei oorzaken. Te denken valt aan: o gebrekkige bouwconstructie of overbelasting; o aardgasexplosie (interne oorzaak); o munitie-explosies en bomaanslagen; o grondverzakkingen; o windhozen of stormen; o aardschokken. Effecten Situatie in de gemeente De Wolden Hoewel het in dit ramptype primair gaat om de instorting van één groter gebouw, kan met name gelet op de laatste twee oorzaken - ook gedacht worden de (gedeeltelijke) instortingen van meerdere (kleinere) gebouwen. De effecten van een dergelijk ramptype laten zich samenvatten in de volgende termen: o veel slachtoffers met mechanisch letsel; o lastige bereikbaarheid incidentlocatie. Dit ramptype kan ontstaan als gevolg van langdurige brand of explosies in een gebouw of door externe factoren als een aardbeving of ander natuurgeweld. Drenthe valt in de Mercalli-schaal in V; hetgeen inhoudt dat een beving vrij sterk voelbaar is. Wat betreft de situatie in De Wolden geldt de inventarisatie voor branden in grote gebouwen.

16 Ramptype Paniek in menigten (12) Omschrijving Dit ramptype omvat de gevolgen van verdrukkingen door massale paniek en vluchtgedrag in menigten in met name de volgende situaties: o grote festiviteiten, concerten e.d.; o grote demonstraties; o grote voetbalstadions en dergelijke objecten. Effecten Situatie in de gemeente De Wolden Het gaat bij al deze situaties om in feite drie zaken; een hoge dichtheid van aanwezigen op een bepaald grondoppervlak, een grote mate van ingeslotenheid van de aanwezigen (beperkte bewegingsruimte en vluchtwegen) en een 'trigger-incident' waardoor de paniek wordt aangewakkerd. De effecten van een dergelijk ramptype laten zich samenvatten in de volgende termen: o mechanisch letsel; o zeer veel overige aanwezigen. Er zijn in De Wolden situaties te benoemen waarbij paniek in menigten tot de mogelijkheden behoort, zoals grote publieksevenementen als de Oldtimerdag in Ruinerwold of tijdens de verschillende dorpsfeesten in de gemeente. Ramptype Verstoringen openbare orde (13) Omschrijving Dit ramptype omvat grootschalige verstoringen van de openbare orde, met name: o rellen rondom demonstraties en andere publieke manifestaties met een politiek karakter (bijvoorbeeld politieke demonstraties, stakingen of bij kerntransporten); o gewelddadigheden rondom voetbalwedstrijden; o massale vechtpartijen en 'buurtrellen'. Effecten De effecten van een dergelijk ramptype laten zich samenvatten in de volgende termen: o agressie jegens gezag in algemeen en politie in het bijzonder; o beperkt mechanisch letsel; o grote materiële schade aan straatmeubilair en particuliere eigendommen (winkeliers); o zeer veel overige aanwezigen. Situatie in de gemeente De Wolden In De Wolden zijn geen evenementen of demonstratiegevoelige objecten die een verhoogd risico met zich mee brengen op grootschalige ordeverstoring. Desondanks kan niet worden uitgesloten dat dit ramptype zich zal voordoen. Ramptype Overstromingen (14) Omschrijving Onder dit ramptype vallen: o overstromingen vanuit zee; o overstromingen door hoge rivierwaterstanden; o vollopen van een polder of droogmaking bijvoorbeeld door langdurige zware regenval en/of dijkdoorbraak. Effecten o Dijkdoorbraken. o (Preventieve) evacuaties. Situatie in de gemeente De Indien er door hevige regenval wateroverlast ontstaat, heeft dit direct gevolgen voor de gemeente De Wolden.

17 Wolden Ramptype Natuurbranden (15) Omschrijving Dit ramptype omvat grote tot zeer grote natuurbranden, met name: o bosbrand (voornamelijk in gemengd bos en naaldbos); o heide-, (hoog)veen- en duinbranden voor zover deze bedreigend kunnen zijn vooreen substantieel bosareaal of bebouwing, bijvoorbeeld dorpen of vakantieparken. Effecten Hoewel er bij/door natuurbranden wel degelijk slachtoffers kunnen vallen, ligt het niet voor de hand dat het om grote aantallen gaat. In de meeste gevallen waar bebouwing wordt bedreigd, kan men tijdig gewaarschuwd worden. Ontruiming of evacuatie van gebouwen, wijken, vakantieparken, en dergelijke is een maatregel die snel in beeld komt, mede om een eventuele insluiting voor te zijn. Met andere woorden: dergelijke bebouwing langs de grens van met name gemengd bos of naaldbos, is een indicator voor een eventuele ontruiming. Situatie in de gemeente De Wolden In De Wolden is een aantal campings en bungalowparken gelegen in of in de nabijheid van natuur- of bosgebied. Ramptype Extreme weersomstandigheden (16) Omschrijving Dit ramptype richt zich met name op acute gevolgen voor de mens en betreft: o extreme koude, sneeuw of ijzel; o extreme hitte en eventueel smog; o windhozen en vele verspreide ongevallen en dreigende situaties die bij zware storm kunnen optreden. Effecten Dit ramptype omvat verschillende weertypen die uiteraard verschillende effecten hebben. In dit kader zijn de belangrijkste effecten: o een verstoring van de normale gang van zaken die een omvangrijk en gevarieerde scala aan problemen oproept. Ook zonder dat er directe gewonden vallen of gezondheidsproblemen zijn, is dit een reden voor overheidsoptreden, waarbij vele activiteiten, diensten en bedrijven gecoördineerd moeten worden; o bij strenge kou, ijzel en sneeuw: en eventueel ook na een storm: de problematiek van (on)bereikbaarheid en daarvoor gecoördineerde acties variërend van begaanbaar maken, het 'ontzetten' van gestrande reizigers (onderkoelingsproblemen) tot en met noodhulp door de lucht, bijvoorbeeld voor dialysepatiënten. Verder hulp aan kwetsbare bevolkingsgroepen; o bij een hittegolf: verspreide personen, vooral ouderen en zieken thuis die dringend hulp behoeven (eventuele warmtesmog kan de problemen vergroten, maar de hitteproblematiek is naar verwachting bepalend); o na een storm of windhoos: opvang van groepen mensen (gestrande reizigers, verwaaide campinggasten, etc.) en behandelen van gewonden. Situatie in de gemeente De Wolden De weersomstandigheden zijn de enige onduidelijke factor met betrekking tot dit ramptype, overige aspecten zijn in De Wolden aanwezig.

18 Ramptype Uitval nutsvoorzieningen (17) Omschrijving Dit ramptype omvat uitval of storing van publieke nutsvoorzieningen, met name: o uitval van electriciteitsvoorziening; o uitval van drinkwatervoorziening; o uitval van voorzieningen voor spraak- en datacommunicatie; o uitval van gasvoorziening. Effecten De effecten van een dergelijk ramptype laten zich moeilijk samenvatten. Niet alleen de omvang maar met name het soort effecten is sterk afhankelijk van de aard van de gemeente. De gevolgen van uitval van nutsvoorzieningen zijn niet te onderschatten voor landelijke gemeenten. Toch zullen, bij een uitval van gelijke duur, de gevolgen in grootstedelijke gebieden doorgaans tot een grotere hulpbehoefte leiden dan in een meer landelijk gebied. De belangrijkste effecten die om spoedeisend optreden vragen, doen zich voor in de sfeer van openbare orde, verkeer en gezondheidszorg. Te denken valt aan uitval van verkeersregelinstallaties, valse automatische meldingen door uitval van brand- & inbraakalarminstallaties en mogelijk hiermee samenhangende vernielingen en plunderingen. Door langdurige uitval van voorzieningen (koeling, liften, medische installaties etc.) voor hulpbehoevenden in verzorgings-, verpleeg- en ziekenhuizen kunnen levensbedreigende situaties ontstaan. Situatie in de gemeente De Wolden Een dergelijk ramptype is niet specifiek vooraf te benoemen. De realiteit is dat dit kan plaatsvinden in de gemeente De Wolden. Ramptype Ramp op afstand (18) Omschrijving Dit ramptype betreft het repatriëren of opvangen van slachtoffers van een ramp elders. Daarbij kan men in eerste instantie denken aan het repatriëren van eigen burgers die in het buitenland in problemen zijn geraakt (ongeval, burgeroorlog). Ook zou het opvangen van burgers uit een andere regio of (zelfs) uit het buitenland onder dit ramptype kunnen worden gebracht. Het gaat bij dit ramptype om coördinatie van de informatievoorziening en hulpverleningsactiviteiten vanuit Nederland en om de opvang en verdere verzorging van slachtoffers die weer in Nederland zijn aangekomen. Het kan daarbij gaan om doden (hulp bij identificatie), gewonden en anderszins getroffenen. Effecten Zie omschrijving Situatie in de Het voorkomen van een dergelijke ramp is niet te voorspellen. gemeente De Wolden

19 Actueel overzicht van risicovolle situaties Onderstaande tabellen geven een overzicht van de stationaire en dynamische risicovolle objecten en situaties in de gemeente De Wolden en in de aangrenzende gemeenten Hoogeveen, Westerveld en Meppel, die van invloed kunnen zijn op De Wolden. Tabel 1: Risicovolle objecten en situaties in de gemeente De Wolden Wat: Ramptype: LPG-tankstations - BP Panjerd, langs A Texaco Lageveen, langs A28 - Kelly, Ruinen - Brand Oil, Zuidwolde - Q8 Timmerman, de Wijk Opslag verpakte Waelbers, Ruinerwold 2,3 chemicaliën (> 10 ton) Andere risicovolle Grasdrogerij, Ruinerwold inrichtingen Rijkswegen, vervoer A28 1,2 gevaarlijke stoffen toegestaan Provinciale wegen, vervoer N375 1,2 gevaarlijke stoffen N48 toegestaan Gemeentelijke wegen, 1,2 vervoer gevaarlijke stoffen toegestaan Spoorlijn, vervoer Traject Meppel-Hoogeveen 1,2 gevaarlijke stoffen toegestaan Tracés voor aardgas Grote Publieksevenementen Oldtimerdag Ruinerwold 5 Tabel 2: risicovolle objecten en situaties in aangrenzende gemeenten/provincies/buurlanden die invloed hebben op de eigen gemeente. Nr. Categorie: Wat: Ramptype: 2 vliegvelden Vliegveld Hoogeveen 1 7 Grote Donderdag Meppeldagen 5 publieksevenementen Pulledagen Hoogeveen 5 1 bedrijven Munitieopslag gemeente Hoogeveen 2 Beheer Dit hoofdstuk wordt minimaal jaarlijks, uiterlijk vóór 1 maart van elk jaar, bijgewerkt door de ambtenaar openbare orde en veiligheid.

20 De 12 Drentse gemeenten 3. Sjabloon Risicocommunicatie Drenthe en Communicatieplan Risicocommunicatie Juni 2009

21 Inleiding Op basis van de WRZO (Wet Rampen en Zware Ongevallen) is de overheid verplicht burgers te informeren over veiligheidsrisico s. De risicokaart in Drenthe is via inmiddels voor iedereen opvraagbaar. Alleen. communiceren over risico s is meer dan alleen een risicokaart publiceren. Om u te helpen bij uw risicocommunicatiebeleid zijn inmiddels drie uitgebreide publicaties beschikbaar: Handreiking risicocommunicatie, een uitgave van B&A Groep Beleidscommunicatie BV in Den Haag, december 2003 (zie bijlage, tevens op te vragen via internet, Handleiding Risicocommunicatie Drenthe, een uitgave van COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement in Den Haag, januari 2004 (zie bijlage). Wegwijzer risicocommunicatie sleutelbos binnen handbereik deel I en II, (zie digitaal kantoor RBD). Het Sjabloon Risicocommunicatie Drenthe is bedoeld als praktische invuloefening voor bestuurders, communicatieadviseurs en functionarissen die zich op het brede terrein van veiligheid bewegen. Het geeft in een 10-tal stappen aan hoe u kunt starten met uw risicocommunicatie. In het bijgaande Communicatieplan Risicocommunicatie worden maatregelen concreet gemaakt in de vorm van korte analyses en praktische matrices. De hieruit gefilterde gegevens in combinatie met de onderzoeksdata bieden de gemeente de mogelijkheid om doelgericht inwoners te informeren over de risico s van een LPG-station, zodat zij beter reageren als er zich calamiteiten voordoen.

22 Sjabloon Risicocommunicatie Drenthe; een 10 stappenplan Stap 0: Conform bestuurlijke afspraak 4 uit het Regionaal Beheersplan Rampenbestrijding en Crisisbeheersing (RBRC) vanaf 2007 wordt er in alle gemeenten gecommuniceerd over risico s in de leefomgeving van burgers. Stap 1: Formeer een multidisciplinaire werkgroep. Stap 2: Maak een risicomatrix en vorm daarmee een gemeenschappelijk referentiekader. Risicoobject etc Rol gemeente Objectief = feitelijk risico Subjectief risico = beleving Stand van zaken beleid Stand van zaken communicatie Boodschap: Wat doet gemeente? Wat doet bedrijf? Wat kunt u zelf doen? Stap 3: Stel prioriteiten aan de hand van de risicomatrix en kies op basis daarvan een risico-object. Stap 4: Stel een scenario op maat samen. Scenario Risico Ramptype waartoe risico behoort Aard van het risico Brongebied (locatie risico) Effectgebied (risicogebied) Mogelijke gevolgen Preventieve maatregelen genomen door overheid Stand van zaken communicatie Maatregelen genomen door evt. bedrijf Wat kan de burger preventief doen Wat moet de burger doen bij verwezenlijken risico Stap 5: Zorg voor een toegespitste bestuurlijke opdracht op basis van bovenstaand scenario. Stap 6: Omschrijf de doelgroepen netwerkanalyse: Betrokkenen binnen gemeentegrens (direct betrokkenen / intermediairs). Betrokkenen binnen gemeentelijke organisatie. Betrokken instanties binnen veiligheidsregio Drenthe.

23 Stap 7: Maak het communicatieplan: Bepaal per doelgroep/betrokkene: De communicatiestrategie, (zie onderstaande risicocommunicatiekruispunt). De boodschap. De rol: o Meeweter. o Meedenker. o Meewerker. o Meebeslisser. De communicatiemiddelen passend bij de communicatiestrategie, zie onderstaand risicocommunicatie-kruispunt. Risicocommunicatiekruispunt Objectief risico= feitelijk risico HOOG Overtuigen Discussieavonden Feitenbladen Steekhoudende argumenten op een rij Deskundigen inzetten Beeldmateriaal, animaties Soortgelijke voorbeelden uitvergroten Subjectief risico = beleving LAAG Informeren Risicokaart Bewonersbrieven Nieuwsbrieven Huis-aan-huisbladen Folders / brochures Buitenreclame Campagne Instrueren Duidelijk handelingsperspectief Korte formuleringen SMS-alertering Denk Vooruit-campagne TV-streamers Korte statements op TV/radio Subjectief risico = beleving HOOG Dialogiseren Plenaire bijeenkomsten Informele burgemeestersborrels Workshops 1 op 1 gesprekken Excursies en werkbezoeken Informatietelefoons Burgerraadplegingen Hoorzittingen Digitale forums Objectief risico = feitelijk risico LAAG Stap 8: Stel een uitvoeringsplan voor risicocommunicatie op stem af met anderen: Wat is de boodschap vanuit de gemeente. Welke boodschap wordt door andere partijen gecommuniceerd. Stap 9: Evaluatie.

24 Stap 10: Implementeer risicocommunicatie in de gemeentelijke organisatie als een voortdurend proces. Opnieuw een volgende cyclus van 9 stappen.

25 Bijlage 18 Ramptypen Rampen met betrekking tot verkeer en vervoer Luchtvaartongeval Ongeval op het water Verkeersongeval op het land Rampen met betrekking tot de volksgezondheid Bedreiging volksgezondheid Ziektegolf Rampen met betrekking tot de bevolking Paniek in menigten Grootschalige ordeverstoringen Rampen met gevaarlijke stoffen Ongeval met brandbare explosieve stof Ongeval met giftige stof Kernongeval Rampen met betrekking tot de infrastructuur Branden in grote gebouwen Instortingen van gebouwen Uitval nutsvoorzieningen Natuurrampen Overstromingen Natuurbranden Extreme weersomstandigheden Ramp op afstand

26 Bijlage Netwerkanalyse Betrokkenen binnen gemeentegrens Inwoners 18+ (huishoudens) Bewoners woon- en zorgcentra Omwonenden risicolocaties op risicokaart Gebruikers risicolocaties op risicokaart Studenten en scholieren Leden klankbordgroepen/belangengroepen Bewoners te onderscheiden buurten/wijken Directies bedrijven en organisaties Directies religieuze organisaties Directies organisaties sport, ontspanning, cultuur en kunst Directies organisaties wonen, zorg, welzijn en onderwijs Directies bedrijven en organisaties die staan vermeld op risicokaart Etc. Betrokkenen binnen gemeentelijke organisatie Gemeentesecretarissen Leden College B&W Gemeenteraadsleden Ambtenaren openbare orde en veiligheid Communicatieambtenaren Bedrijvencontactfunctionarissen Ambtenaren milieu, ruimtelijke ordening, economische zaken en juridische zaken Etc. Betrokken instanties binnen VRR ERC accountmanager Regio Drenthe Directie VR Rijkswaterstaat Waterschappen Regiopolitie GHOR Directies nutsbedrijven (electra, water, gas) Directies organisaties openbaar vervoer Provincie Redacties regionale en lokale media Etc.

27 Bijlage Website-kennislinks Landelijk Regionaal Gemeentelijk (prof-info) (gezondheid) (Denk Vooruitcampagne) Regionale / landelijke ondersteuning / advies Organisatie Naam Bereikbaarheidsgegevens Brandweer / RBD Conny Schumacher Tel , conny.schumacher@rbddrenthe.nl GGD/GHOR Frans Greven f.greven@hvd.groningen.nl Waterschappen Tel. Wordt nog ingevuld Provincie Bart Raaijmakers Tel , b.raaijmakers@drenthe.nl Rijk NCC-cRC: Maaike Delfgaauw Buiten kantoortijd en in geval van crisis tel.: Tijdens kantoortijd tel: maaike.delfgaauw@minbzk.nl

28 4. Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijding Procedure (GRIP) Drenthe Juni 2009

29 Inhoudsopgave Inleiding Niveaus in de incident- en crisismanagementorganisatie Operationeel niveau Tactisch niveau Strategisch niveau Opschaling en afschaling Opschaling Vijf coördinatiealarmen Afschaling Afkortingenlijst... 7

30 Inleiding Bij een incident, ramp en crisis zijn vaak meerdere organisaties (brandweer, GHOR, politie, gemeente, provincie, waterschap, defensie, et cetera) betrokken. Coördinatie (zorgdragen voor het goed op elkaar aansluiten van de verschillende handelingen en fasen) en samenwerking is veelal noodzakelijk om werkprocessen op elkaar af te stemmen waardoor op een effectieve wijze hulp verleend kan worden. Dit alles om het redden van mens en dier te bespoedigen en om op een adequate wijze de in het geding zijnde materiële belangen te beschermen. Tegelijk moet voorkomen worden dat er bij de hulpverleners slachtoffers vallen. Dit betekent dat de verschillende operationele diensten met en voor elkaar voorwaarden dienen te scheppen om veilig te kunnen werken. 1 Niveaus in de incident- en crisismanagementorganisatie De incident- en crisismanagementstructuur is gebaseerd op een indeling op drie niveaus waarop het incident- en crisismanagement zich feitelijk afspeelt. Het betreft respectievelijk het operationeel, het tactisch en het strategisch niveau. Strategisch niveau Tactisch niveau Operationeel niveau Op het operationeel niveau gaat het om de leiding van de uitvoering ter plaatse. Op het tactisch niveau speelt zich de operationele leiding af. Op het strategisch niveau zijn het opperbevel door de burgemeester en de bestuurlijke coördinatie door de coördinerend bestuurder (Commissaris van de Koningin) bij gemeentegrensoverschrijdende rampen en crises aan de orde. 1.1 Operationeel niveau De operationele activiteiten worden op de plaats van het incident afgestemd en uitgevoerd. Hiertoe wordt een Commando Plaats Incident (CoPI) ingesteld.

31 1.2 Tactisch niveau De activiteiten ten behoeve van de totale operatie worden op tactisch niveau gerealiseerd. Hiertoe wordt een Regionaal Operationeel Team (ROT) ingesteld. De taak van het operationeel team is de operationele leiding over het totaal van de ingezette eenheden. Daarnaast is het ROT faciliterend, zowel richting het operationeel als het strategisch niveau. De Operationeel Leider (OL) zorgt voor advisering inzake de aanpak van een ramp aan de burgemeester of de coördinerend bestuurder. Het ROT vertaalt beleidsbeslissingen naar uitvoering. 1.3 Strategisch niveau Op grond van artikel 172 van de Gemeentewet is de burgemeester belast met de handhaving van de openbare orde en op grond van artikel 173 heeft de burgemeester het opperbevel bij brand. Op grond van artikel 11 van de Wet rampen en zware ongevallen heeft de burgemeester het opperbevel in geval van een ramp of zwaar ongeval of van ernstige vrees voor het ontstaan daarvan. De burgemeester wordt ondersteund door het Gemeentelijk Beleidsteam (GBT) om inhoud te geven aan het proces van beleidsvorming en -coördinatie ten aanzien van de verschillende processen. De Commissaris van de Koningin (CdK) kan op grond van artikel 12 van de Wet rampen en zware ongevallen in geval van een ramp of een zwaar ongeval van meer dan plaatselijke betekenis in één of meer gemeenten of van ernstige vrees voor het ontstaan daarvan de burgemeesters in de provincie, zoveel mogelijk na overleg met hen, de nodige aanwijzingen geven over het door hen inzake de bestrijding van een ramp of een zwaar ongeval te voeren beleid. Hij kan alsdan in de operationele leiding van de bestrijding van een ramp of zwaar ongeval voorzien. Op grond van artikel 13 van de Wet rampen en zware ongevallen kan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in geval van een ramp of een zwaar ongeval of van ernstige vrees voor het ontstaan daarvan, indien het algemeen belang zulks dringend vereist, de Commissaris van de Koningin, zoveel mogelijk na overleg met hem, de nodige aanwijzingen geven over het door hem inzake de bestrijding van een ramp of een zwaar ongeval te voeren beleid.

32 In onderstaand schema worden per niveau het team en de leidinggevende vermeld. Organisatiestructuur Leidingstructuur Strategisch niveau Regionaal óf Gemeentelijk Beleidsteam (RBT óf GBT) Coördinerend bestuurder óf Burgemeester Tactisch niveau Regionaal Operationeel Team (ROT) Operationeel Leider (OL) Operationeel niveau Commando Plaats Incident (CoPI) Leider CoPI 2 Opschaling en afschaling 2.1 Opschaling Het is niet bij ieder incident nodig de gehele incident- en crisismanagementorganisatie in te richten. Het beginsel van opschaling is om de incident- en crisismanagementorganisatie af te stemmen op de aard en ernst van het incident. Daartoe zijn vijf opschalingsniveaus te onderscheiden, Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijding Procedure (GRIP) genoemd. Hierbij wordt aangesloten bij de landelijke systematiek (Referentiekader GRIP, juli 2006). Het uitgangspunt is dat als één van de disciplines besluit om op te schalen de anderen volgen. 2.2 Vijf coördinatiealarmen In de GRIP wordt onderscheid gemaakt in verschillende opschalingsstadia, ook wel coördinatiealarmen (GRIP 0 t/m 4) genoemd. Bij elk coördinatiealarm wordt de organisatie verder opgebouwd en krijgen organisatieonderdelen en functionarissen specifieke taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden toegewezen. Benadrukt wordt dat de GRIP-niveaus niet altijd opvolgend hoeven te zijn. Wanneer bij een zich langzaam ontwikkelende ramp niet tijdig het juiste niveau wordt gekozen, loopt de rampenbestrijding het risico achter de feiten aan te blijven lopen. Als de omvang van de ramp niet met zekerheid is vast te stellen of niet zeker is dat deze zich uit zal breiden, is het wenselijk hoog op te schalen. Aanbevolen wordt in dat geval op te schalen naar GRIP 3 en indien dit achteraf niet noodzakelijk blijkt af te schalen naar GRIP 2 of GRIP 1.

33 Indien er een GRIP afgekondigd wordt, dan worden in eerste instantie alle daarbij behorende organen geactiveerd. Mocht het zo zijn dat een bepaald crisismanagementorgaan geen toegevoegde waarde heeft, dan wordt dit betreffende orgaan ontbonden, maar de leden van dit team blijven wel bereikbaar en beschikbaar, zodat het orgaan eventueel weer snel geactiveerd kan worden. De volgende situaties zijn mogelijk: GRIP 2: GRIP 3: ROT zonder CoPI GBT zonder ROT en CoPI óf GBT met ROT, maar zonder CoPI GRIP 0 Wanneer sprake is van een incident waarbij de activiteiten van de verschillende diensten coördinatie behoeven, vindt de afstemming plaats via het zogeheten Motorkapoverleg (MKO), het multidisciplinaire overleg tussen de hoogste in rang aanwezige functionarissen van de diverse diensten. GRIP 1 Bij GRIP 1 wordt alleen op de plaats van het incident een operationele staf ingericht: het Commando Plaats Incident (CoPI). In dit team vindt multidisciplinaire afstemming plaats. Dit team wordt geleid door een Leider CoPI. Op tactisch en strategisch niveau wordt géén staf ingericht. De burgemeester en het tactisch niveau worden geïnformeerd over een GRIP 1. GRIP 2 Bij GRIP 2 is er zowel sprake van een bron- als een effectgebied. Er wordt een CoPI en een Regionaal Operationeel Team (ROT) ingesteld. Het ROT wordt geleid door een Operationeel Leider. Het CoPI is verantwoordelijk voor het brongebied en het ROT voor het effectgebied. Op strategisch niveau wordt geen staf ingericht. De burgemeester wordt geïnformeerd over een GRIP 2. GRIP 3 Bij GRIP 3 wordt naast een CoPI en een ROT, op strategisch niveau een Gemeentelijk Beleidsteam (GBT) ingesteld. Tevens wordt op gemeentelijk niveau het Crisismanagementteam geactiveerd. Bij GRIP 3 moet er sprake zijn van bedreiging van het welzijn van (grote groepen van) de bevolking. GRIP 4 In geval van een ramp of crisis van meer dan plaatselijke betekenis (gemeentegrensoverschrijdend), of van ernstige vrees voor het ontstaan daarvan wordt GRIP 4 ingesteld. Naast een CoPI, ROT en CMT s wordt een Regionaal Beleidsteam (RBT) ingesteld. Het RBT wordt geleid door de Coördinerend bestuurder. Dit is de Commissaris van de Koningin.

34 Regio/provinciegrensoverschrijdend Voor de situatie dat een incident, ramp of crisis regio/provinciegrensoverschrijdend is, is (vooralsnog) geen GRIP-fase beschreven. De betreffende regio / provincie waar zich de effecten voordoen zal haar eigen GRIP-fase moeten bepalen. Dit betekent dat de aansturing van de eenheden voor de bestrijding van de effecten plaats vindt door het crisismanagementorgaan in de regio / provincie waar zich de effecten voordoen. GRIP 1 t/m 4 ziet er als volgt uit (inclusief bevoegdheid tot op- en afschaling): Coördinatiealarm GRIP 0 Reikwijdte incident Normale dagelijkse werkwijzen van de operationele diensten In te stellen door (opschaling): - MKO Hoogste in rang aanwezige functionaris brandweer, ambulance of politie GRIP 1 Bronbestrijding - CoPI - Wachtcdt. MKD 2 GRIP 2 GRIP 3 GRIP 4 Bron- en effectbestrijding Bedreiging van het welzijn van (grote groepen van) de bevolking Incident- en crisismanagementorgaan Gemeentegrensoverschrijdend, eventueel schaarste - CoPI - ROT - CoPI - ROT - GBT - CMT - CoPI - ROT - RBT - CMT s - OvDB - OvDG - OvDP - Wachtcdt. MKD 3 - OvDB - OvDG - OvDP - CvDB - HS-GHOR - AC SGBO - CvDB - HS-GHOR - AC SGBO - Burgemeester - Burgemeester - Coörd. best. Afschaling door: Hoogste in rang aanwezige functionaris brandweer, ambulance of politie - Leider CoPI - OL - Burgemeester - Coörd. best. 2 Indien op basis van de melding al duidelijk is dat het om een incident gaat dat GRIP 1-waardig is kan de wachtcommandant politie op de Meldkamer Drenthe ook GRIP 1 afkondigen. 3 Indien op basis van de melding al duidelijk is dat het om een incident gaat dat GRIP 2-waardig is kan de wachtcommandant politie op de Meldkamer Drenthe ook GRIP 2 afkondigen.

Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijding Procedure (GRIP) Drenthe/Assen

Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijding Procedure (GRIP) Drenthe/Assen Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijding Procedure (GRIP) Drenthe/Assen 25 juni 2007 Inhoudsopgave Inleiding... 1 1 Niveaus in de incident- en crisismanagementorganisatie... 1 1.1 Operationeel niveau...

Nadere informatie

Rampenplan Gemeente Assen 2007 Deel I: Algemeen

Rampenplan Gemeente Assen 2007 Deel I: Algemeen Rampenplan Gemeente Assen 2007 Deel I: Algemeen Rampenplan Gemeente Assen 2007 versie 9 mei 2007 Inleiding Het voorliggende Rampenplan Gemeente Assen 2007 beschrijft de organisatie en werkwijze van de

Nadere informatie

1 De coördinatie van de inzet

1 De coördinatie van de inzet 1 De coördinatie van de inzet Zodra zich een incident voordoet of dreigt voor te doen, wordt de rampenbestrijdingsorganisatie via het proces van opschaling opgebouwd. Opschalen kan worden gedefinieerd

Nadere informatie

Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure (GRIP)

Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure (GRIP) Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure (GRIP) Inleiding Een goede coördinatie tussen betrokken hulpdiensten is bij de bestrijding van complexe incidenten van groot belang. Het model voor

Nadere informatie

1. In te stemmen met de vaststelling van het Regionaal Risicoprofiel 2015 door het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio.

1. In te stemmen met de vaststelling van het Regionaal Risicoprofiel 2015 door het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio. Agendapunt commissie: 5.2 steller telefoonnummer email Ad van den Heuvel 040-2083456 ahe@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 3196/7976 Regionaal Risicoprofiel 2015, Veiligheidsregio

Nadere informatie

Deel A - Rampenplan: algemeen Inleiding en leeswijzer

Deel A - Rampenplan: algemeen Inleiding en leeswijzer Deel A - Rampenplan: algemeen A 0 Inleiding en leeswijzer Inleiding Het biedt een kader voor de bestrijding van rampen en zware ongevallen Leeswijzer Dit hoofdstuk behandelt de volgende onderwerpen Onderwerp

Nadere informatie

B2 - Hoofdproces Coördinatie en Commandovoering: GRIP Noord-Holland Noord

B2 - Hoofdproces Coördinatie en Commandovoering: GRIP Noord-Holland Noord B2 - Hoofdproces Coördinatie en Commandovoering: GRIP Noord-Holland Noord B2-0 Overzicht Samenvatting In dit deel is de Gecoördineerde Regionale Incidentenbestrijdings- Procedure (GRIP) Noord-Holland Noord

Nadere informatie

Nr.: Renswoude, 31 maart 2015 Behandeld door: J. van Dijk Onderwerp: (concept) Regionaal Risicoprofiel Veiligheidsregio Utrecht 2014

Nr.: Renswoude, 31 maart 2015 Behandeld door: J. van Dijk Onderwerp: (concept) Regionaal Risicoprofiel Veiligheidsregio Utrecht 2014 Agendapuntnr.: 14 Nr.: 142585 Renswoude, 31 maart 2015 Behandeld door: J. van Dijk Onderwerp: (concept) Regionaal Risicoprofiel Veiligheidsregio Utrecht 2014 Geachte raad, Aan de gemeenteraad Samenvatting:

Nadere informatie

Inhoudsopgave Gemeentelijk Rampenplan

Inhoudsopgave Gemeentelijk Rampenplan Inhoudsopgave Gemeentelijk Rampenplan Inleiding, blz. Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 4 Hoofdstuk 5 Rampenplan, blz. Risico-inventarisatie en analyse, blz. Bestuurlijke en operationele coördinatie;

Nadere informatie

Regionaal Risicoprofiel. Wat is een risicoprofiel en waartoe dient het? Programma. Van risico s naar beleid. Vernieuwingen door het risicoprofiel

Regionaal Risicoprofiel. Wat is een risicoprofiel en waartoe dient het? Programma. Van risico s naar beleid. Vernieuwingen door het risicoprofiel Regionaal Ruud Houdijk Walter de Koning Programma 1. Wat is het risicoprofiel en waartoe dient het? 2. Handreiking Regionaal 3. Relatie met EV-beleid Wat is een risicoprofiel en waartoe dient het? Van

Nadere informatie

GRIP-teams en kernbezetting

GRIP-teams en kernbezetting GR P Wat is GRIP? GRIP is de afkorting van Gecoördineerde Regionale Incidentenbestrijdings Procedure en staat voor: het snel en multidisciplinair organiseren van de juiste mensen en middelen die nodig

Nadere informatie

Referentiekader GRIP en eisen Wet veiligheidsregio s

Referentiekader GRIP en eisen Wet veiligheidsregio s Kennispublicatie Referentiekader GRIP en eisen Wet veiligheidsregio s 1 Infopunt Veiligheid In 2006 heeft de toenmalige Veiligheidskoepel een landelijk Referentiekader GRIP opgesteld. De op 1 oktober 2010

Nadere informatie

Beschrijving operationeel proces politie Ontruimen en evacueren

Beschrijving operationeel proces politie Ontruimen en evacueren Beschrijving operationeel proces politie Ontruimen en evacueren December 2006 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Doel... 2 3. Doelgroep... 2 4. Kritische proceselementen... 2 5. Uitvoering: activiteiten

Nadere informatie

De Veiligheidsregio NHN in vogelvlucht. 28-03-2011 Commissie Bestuur en middelen

De Veiligheidsregio NHN in vogelvlucht. 28-03-2011 Commissie Bestuur en middelen De Veiligheidsregio NHN in vogelvlucht 28-03-2011 Commissie Bestuur en middelen Welkom Veiligheidsregio NHN Wet veiligheidsregios Bezuinigingen Regionalisering brandweer Praktijk Veiligheidsregio Noord-Holland

Nadere informatie

Verordening brandveilidheid en brandweerzorg en rampenbestrijding

Verordening brandveilidheid en brandweerzorg en rampenbestrijding CVDR Officiële uitgave van Leek. Nr. CVDR54284_1 1 juni 2016 Verordening brandveilidheid en brandweerzorg en rampenbestrijding De raad van de gemeente Leek; gelet op: - artikel 1, tweede lid, artikel 12

Nadere informatie

B1 - Basisplan en hoofdprocessen Inleiding en leeswijzer

B1 - Basisplan en hoofdprocessen Inleiding en leeswijzer B1 - Basisplan en hoofdprocessen B1 0 Inleiding en leeswijzer Inleiding In het basisplan ligt het accent op de bestuurlijke, organisatorische en coördinerende elementen bij het bestrijden van een ramp

Nadere informatie

Introductie GRIP GRIP1 GRIP2 GRIP3 GRIP4 GRIP5 + GRIP RIJK

Introductie GRIP GRIP1 GRIP2 GRIP3 GRIP4 GRIP5 + GRIP RIJK Risico- en crisisbeheersing Brandweer Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) Gemeenschappelijke Meldkamer Zeeland (GMK) Introductie GRIP GRIP1 GRIP2 GRIP3 GRIP4 GRIP5 + GRIP RIJK Wie

Nadere informatie

PLAN CRISISMANAGEMENT

PLAN CRISISMANAGEMENT PLAN CRISISMANAGEMENT Rampenplan van de gemeente Tilburg Vastgesteld door het college op 19 juli 2005 Productie: Informatie: Gemeente Tilburg, Concernstaf, afdeling Bestuursadvisering Johan Geijsels, bestuursadviseur

Nadere informatie

project Risicocommunicatie Bijeenkomst gemeenten Atze Schuiringa

project Risicocommunicatie Bijeenkomst gemeenten Atze Schuiringa project Risicocommunicatie Bijeenkomst gemeenten 24-09-2007 Atze Schuiringa Aanleiding en opdracht Onderdeel MEVO (externe veiligheid) Project 3: Risicocommunicatie en informatie Toetsing rampenplannen

Nadere informatie

Regionaal Risicoprofiel Veiligheidsregio Fryslân. Uitwerking risicobeelden Gemeenten en gebieden. Ontwerpversie

Regionaal Risicoprofiel Veiligheidsregio Fryslân. Uitwerking risicobeelden Gemeenten en gebieden. Ontwerpversie Regionaal Risicoprofiel Veiligheidsregio Fryslân 2018 Uitwerking risicobeelden Gemeenten en gebieden Ontwerpversie 2018-1.8 2 Inhoudsopgave Inleiding... 4 Veiligheidsregio Fryslân... 5 Waddenzee... 8 IJsselmeer...

Nadere informatie

Bestuurlijk resumé Regionaal Risicoprofiel Veiligheidsregio MWB

Bestuurlijk resumé Regionaal Risicoprofiel Veiligheidsregio MWB Bestuurlijk resumé Regionaal Risicoprofiel Veiligheidsregio MWB Aanleiding Op 1 oktober 2010 is de Wet veiligheidsregio s in werking getreden. Deze wet bepaalt dat elke veiligheidsregio per april 2011

Nadere informatie

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland Inhoudsopgave Grip op hulpverlening 4 Routinefase 6 GRIP 1 8 GRIP 2 12 GRIP 3 18 GRIP 4 24 Gebruikte afkortingen 30 4 Grip op hulpverlening Dit boekje bevat de samenvatting

Nadere informatie

Beschrijving Incident- en crisismanagementorganen Drenthe/Assen

Beschrijving Incident- en crisismanagementorganen Drenthe/Assen Beschrijving Incident- en crisismanagementorganen Drenthe/Assen 25 juni 2007 Inhoudsopgave: Inleiding... 2 1 Motorkapoverleg (MKO)... 2 2 Commando Plaats Incident (CoPI)... 2 2.1 Taken... 3 2.2 Bemensing...

Nadere informatie

Functies en teams in de rampenbestrijding

Functies en teams in de rampenbestrijding B Functies en teams in de rampenbestrijding De burgemeester - De burgemeester heeft de eindverantwoordelijkheid voor en de algehele leiding bij het bestrijden van incidenten in de eigen gemeente; - De

Nadere informatie

REFERENTIEKADER REGIONAAL CRISISPLAN 2009. Procesmodellen

REFERENTIEKADER REGIONAAL CRISISPLAN 2009. Procesmodellen REFERENTIEKADER REGIONAAL CRISISPLAN 2009 Het Referentiekader Regionaal Crisisplan 2009 Leeswijzer Begin vorig jaar is het projectteam Regionaal Crisisplan, in opdracht van de Veiligheidskoepels, gestart

Nadere informatie

Beschrijving toets Basisscholing crisisbeheersing. Inhoud 1. Inleiding 2. Eindtermen 3. Leerboom 4. Leerstof 5. Toetsmatrijs

Beschrijving toets Basisscholing crisisbeheersing. Inhoud 1. Inleiding 2. Eindtermen 3. Leerboom 4. Leerstof 5. Toetsmatrijs Beschrijving toets Basisscholing crisisbeheersing Inhoud 1. Inleiding 2. Eindtermen 3. Leerboom 4. Leerstof 5. Toetsmatrijs Bijlage: Organogram crisisorganisatie 04-06-2010 1 Inleiding De toets Basisscholing

Nadere informatie

Uw kenmerk Uw brief Zaaknummer Documentnummer 17 november 2017

Uw kenmerk Uw brief Zaaknummer Documentnummer 17 november 2017 Fractie CDA Tubbergen t.a.v. mevrouw H. Berninig-Everlo Postbus 30 7650 AA Tubbergen Uw kenmerk Uw brief Zaaknummer Documentnummer 17 november 2017 Inlichtingen bij De raadsgriffier Mevrouw H.J.M.J van

Nadere informatie

Rol van de veiligheidsregio bij terrorismegevolgbestrijding. Paul Verlaan, Directeur Veiligheidsregio Brabant-Noord/ Brandweer Brabant-Noord

Rol van de veiligheidsregio bij terrorismegevolgbestrijding. Paul Verlaan, Directeur Veiligheidsregio Brabant-Noord/ Brandweer Brabant-Noord Rol van de veiligheidsregio bij terrorismegevolgbestrijding Paul Verlaan, Directeur Veiligheidsregio Brabant-Noord/ Brandweer Brabant-Noord Inhoud Veiligheidsregio algemeen Rol van de veiligheidsregio

Nadere informatie

RAPPORTAGE REGIONAAL RISICOPROFIEL VOOR VEILIGHEIDSREGIO FRYSLAN. Bijlage uitwerking risicobeelden per gemeente en gebieden 2014

RAPPORTAGE REGIONAAL RISICOPROFIEL VOOR VEILIGHEIDSREGIO FRYSLAN. Bijlage uitwerking risicobeelden per gemeente en gebieden 2014 RAPPORTAGE REGIONAAL RISICOPROFIEL VOOR VEILIGHEIDSREGIO FRYSLAN Bijlage uitwerking risicobeelden per gemeente en gebieden 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Veiligheidsregio Fryslân... 4 Waddenzee... 7

Nadere informatie

Crisisorganisatie uitgelegd

Crisisorganisatie uitgelegd GRIP Snelle opschaling, vaste teams, eenhoofdige leiding Wat kan er gebeuren? KNOPPENMODEL Meer tijd voor opschaling, maatwerk in teams en functionarissen GRIP 4 / 5 STRATEGISCH OPERATIONEEL / TACTISCH

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1985 88 Wet van 30 januari 1985, houdende regels inzake de rampenbestrijding en de voorbereiding daarop (Rampenwet) Wij Beatrix, bij de gratie Gods,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0039 Rv. nr.: 11.0039 B en W-besluit d.d.: 10-5-2011 B en W-besluit nr.: 11.0487 Naam programma: Veiligheid Onderwerp: Concept regionaal risicoprofiel Veiligheidsregio Hollands Midden

Nadere informatie

CONVENANT. SLOTERVAART ZIEKENHUIS VEILIGHEIDSREGIO Amsterdam-Amstelland SAMENWERKINGSAFSPRAKEN VOOR RAMPEN EN CRISES

CONVENANT. SLOTERVAART ZIEKENHUIS VEILIGHEIDSREGIO Amsterdam-Amstelland SAMENWERKINGSAFSPRAKEN VOOR RAMPEN EN CRISES CONVENANT SLOTERVAART ZIEKENHUIS VEILIGHEIDSREGIO Amsterdam-Amstelland SAMENWERKINGSAFSPRAKEN VOOR RAMPEN EN CRISES 2012 Ondergetekenden: 1. Het Slotervaart, gevestigd te Amsterdam, in deze rechtsgeldig

Nadere informatie

Gemeentelijk Draaiboek, gemeente Helmond. Organisatorisch deel. Alarmering Deelproces 1

Gemeentelijk Draaiboek, gemeente Helmond. Organisatorisch deel. Alarmering Deelproces 1 Gemeentelijk Draaiboek, gemeente Helmond Organisatorisch deel Alarmering Deelproces 1 Gemeente Helmond Vastgesteld door burgemeester en wethouders d.d. 23 december 2008 Inhoudsopgave organisatorisch deel

Nadere informatie

Regionaal Risicoprofiel Veiligheidsregio Zeeland Samenvatting

Regionaal Risicoprofiel Veiligheidsregio Zeeland Samenvatting Regionaal Risicoprofiel Veiligheidsregio Zeeland Samenvatting Veiligheidsregio Zeeland Stafcluster Coördinatie Crisisbeheersing & Rampenbestrijding Versie 2.2 Maart 2011 Regionaal Risicoprofiel Veiligheidsregio

Nadere informatie

Algemeen bestuur Veiligheidsregio Groningen

Algemeen bestuur Veiligheidsregio Groningen AGENDAPUNT 2 Algemeen bestuur Veiligheidsregio Groningen Vergadering 12 december 2014 Strategische Agenda Crisisbeheersing In Veiligheidsregio Groningen werken wij met acht crisispartners (Brandweer, Politie,

Nadere informatie

Onderzoek Digipanel: Rampen en crises

Onderzoek Digipanel: Rampen en crises Versie definitief Datum 26 november 2009 1 (7) Onderzoek Digipanel: Rampen en crises Auteur Tineke Brouwers Respons onderzoek Op 28 oktober 2009 kregen alle panelleden van dat moment (856 personen) een

Nadere informatie

Rampenplan Vastgesteld door het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe d.d. 11 augustus 2009

Rampenplan Vastgesteld door het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe d.d. 11 augustus 2009 Rampenplan Vastgesteld door het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe d.d. 11 augustus 2009 Inhoudsopgave DEEL 1: Organisatie rampenbestrijding Inleiding... 5 Karakter en doel

Nadere informatie

Het Rotterdam-scenario

Het Rotterdam-scenario Het Rotterdam-scenario De directe humanitaire gevolgen van een 12 kiloton nucleaire explosie in de haven van Rotterdam Zoet is de oorlog, voor wie hem niet kent Erasmus van Rotterdam Wilbert van der Zeijden

Nadere informatie

AGP 13 REGIONAAL CRISISPLAN VEILIGHEIDSREGIO BRABANT-NOORD

AGP 13 REGIONAAL CRISISPLAN VEILIGHEIDSREGIO BRABANT-NOORD AGP 13 REGIONAAL CRISISPLAN VEILIGHEIDSREGIO BRABANT-NOORD 2012 Inhoudsopgave Inleiding...2 Bedrijfsprocessen...2 Regionaal Beleidsteam...6 Gemeentelijk Beleidsteam...10 Regionaal Operationeel Team...12

Nadere informatie

ALGEMEEN KADER A.1 WETTELIJK EN ORGANISATORISCH KADER

ALGEMEEN KADER A.1 WETTELIJK EN ORGANISATORISCH KADER A ALGEMEEN KADER In deel A wordt allereerst op hoofdlijnen het wettelijk en organisatorisch kader van de rampenbestrijding beschreven. Vervolgens wordt ingegaan op het (algemene) scenario en het risicomodel.

Nadere informatie

PROGRAMMA NATUURBRANDEN VGGM PROJECT GEZONDHEIDSZORG. Jan Kuyvenhoven

PROGRAMMA NATUURBRANDEN VGGM PROJECT GEZONDHEIDSZORG. Jan Kuyvenhoven PROGRAMMA NATUURBRANDEN VGGM PROJECT GEZONDHEIDSZORG Jan Kuyvenhoven 2 Natuurbrand Prioritair risico in risicoprofiel Gelderland-Midden Worst-case scenario's Waarschijnlijkheid Zeer onwaarschijnlijk Onwaarschijnlijk

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders de raad der gemeente EDE Behandelend ambtenaar Ginkel, van H.J. Tel.nr. (0318) 68 08 27 Verzameling Raadsstukken registratienummer sector datum: 2010/55 631916 COA 17 augustus

Nadere informatie

Toelichting Rampenplan

Toelichting Rampenplan Toelichting Rampenplan De gemeente Stein heeft tot taak rampen te voorkomen en te bestrijden. Hoe de gemeente Stein dit denkt te doen staat beschreven in het Rampenplan gemeente Stein 2007. Het rampenplan

Nadere informatie

Vragen van drs. C. Bozelie, mw. C.H.E. Trautwein-de Wit en mw. drs. N.A.M. Schouten (GroenLinks)

Vragen van drs. C. Bozelie, mw. C.H.E. Trautwein-de Wit en mw. drs. N.A.M. Schouten (GroenLinks) VRAGEN NR. 48 Haarlem, 17 september 2002 Onderwerp: Vragen van drs. C. Bozelie, mw. C.H.E. Trautwein-de Wit en mw. drs. N.A.M. Schouten (GroenLinks) De voorzitter van Provinciale Staten van Noord-Holland

Nadere informatie

Bijlage 1 Advies brandweer Veiligheidsregio Haaglanden

Bijlage 1 Advies brandweer Veiligheidsregio Haaglanden 33 Bijlage 1 Advies brandweer Veiligheidsregio Haaglanden Wijzigingsplan "Emmastraat Pijnacker" (vastgesteld) Wijzigingsplan "Emmastraat Pijnacker" (vastgesteld) 34 Veiligheidsregio Haaglanden HlMlIIlil

Nadere informatie

Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure GRIP) bijlage van het Regionaal Crisisplan Veiligheidsregio Twente

Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure GRIP) bijlage van het Regionaal Crisisplan Veiligheidsregio Twente Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure GRIP) bijlage van het Regionaal Crisisplan Veiligheidsregio Twente Autorisatie OPSTELLERS: Barrett,Annelies Voorde ten, Jaqueline BIJDRAGE IN DE

Nadere informatie

December Deelproces Verslaglegging en archivering

December Deelproces Verslaglegging en archivering December 2006 Deelproces Verslaglegging en archivering Deelproces verslaglegging en archivering December 2006 Inhoudsopgave 1 Algemeen...2 2 Verslaglegging en dossiervorming...2 2.1 Doel...2 2.2 Doelgroep...2

Nadere informatie

Crisismanagement Groningen. Basismodule

Crisismanagement Groningen. Basismodule Crisismanagement Groningen Basismodule Doel van de module Kennismaken met crisismanagement Groningen Inzicht krijgen in rollen en taken Beeld krijgen bij samenwerken in de crisis-organisatie Programma

Nadere informatie

Crisiscommunicatie: wie neemt de lead? Door: Roy Johannink & Eveline Heijna

Crisiscommunicatie: wie neemt de lead? Door: Roy Johannink & Eveline Heijna Crisiscommunicatie: wie neemt de lead? Door: Roy Johannink & Eveline Heijna Als het misgaat bij de communicatie in een crisis, dan is dit vaak een gebrek aan duidelijkheid op de vragen: wie doet wat, wie

Nadere informatie

Bijlage 6: Onderbouwing voor de selectie van crisistypen en incidenttypen.

Bijlage 6: Onderbouwing voor de selectie van crisistypen en incidenttypen. Bijlage 6: Onderbouwing voor de selectie van crisistypen en incidenttypen. Behorend bij Regionaal Risicoprofiel Veiligheidsregio Limburg-Noord, 30 september 2011 1 / 6 Legenda Incidenttypen die niet of

Nadere informatie

GRIP-regeling 1 t/m 5 en GRIP Rijk

GRIP-regeling 1 t/m 5 en GRIP Rijk GRIP-regeling 1 t/m 5 en GRIP Rijk Al jaren is het de dagelijkse praktijk om bij grote, complexe incidenten op te schalen binnen de GRIP-structuur. Deze structuur beschrijft in vier fasen de organisatie

Nadere informatie

Begeleidende samenvatting en advies behorende bij de. Concept Rapportage Regionaal Risicoprofiel

Begeleidende samenvatting en advies behorende bij de. Concept Rapportage Regionaal Risicoprofiel Begeleidende samenvatting en advies behorende bij de Concept Rapportage Regionaal Risicoprofiel 1. Inleiding 1.1 Veiligheidsregio Drenthe en het Regionaal risicoprofiel De Veiligheidsregio Drenthe heeft

Nadere informatie

Operationele Regeling VRU

Operationele Regeling VRU Operationele Regeling VRU Uitwerking van de Wet veiligheidsregio s over de organisatie en werking van de hoofdstructuur van de rampenbestrijding en crisisbeheersing van de Veiligheidsregio Utrecht. Vastgesteld

Nadere informatie

Brandweer Bedum. Commissie Algemene Bestuurlijke Zaken. Rapportage en voortgang van de lokale Brandweer Bedum

Brandweer Bedum. Commissie Algemene Bestuurlijke Zaken. Rapportage en voortgang van de lokale Brandweer Bedum Brandweer Bedum Commissie Algemene Bestuurlijke Zaken Rapportage en voortgang van de lokale Brandweer Bedum Koos Poelma Commandant Brandweer 10 mei 2012 Programma Prestaties brandweerzorg Bedum 2011 Risico

Nadere informatie

Protocol Schuilen of ontruimen/evacueren

Protocol Schuilen of ontruimen/evacueren Protocol Schuilen of ontruimen/evacueren Bij incidenten met gevaarlijke stoffen Johan de Cock Kenniscongressen Protocol Leren 2007 Dinsdag 20 februari, Ede Dinsdag 27 februari, Den Haag Dinsdag 6 maart,

Nadere informatie

Factsheet Brand ANF Lingen (Duitsland) 6 december 2018

Factsheet Brand ANF Lingen (Duitsland) 6 december 2018 Factsheet Brand ANF Lingen (Duitsland) 6 december 2018 BASISINFORMATIE INCIDENT Incident omschrijving Brand in laboratorium nabij kerncentrale Lingen Plaats Lingen, Duitsland Datum 6-12-2018 Incidentnr.

Nadere informatie

Multidisciplinair Opleiden en Oefenen

Multidisciplinair Opleiden en Oefenen Toetsingskader en positiebepalingssystematiek (definitieve versie) Inhoudsopgave Inleiding. Verdeling in oordeel, hoofdonderwerpen, onderwerpen, hoofd- en subaspecten. Banden voor positiebepaling. Prestatieniveaus.

Nadere informatie

VEILIGHEIDSBELEID RAMPENBESTRIJDING GEMEENTE SMALLINGERLAND. Het is niet te hopen dát er een ramp gebeurt in onze gemeente of ergens anders.

VEILIGHEIDSBELEID RAMPENBESTRIJDING GEMEENTE SMALLINGERLAND. Het is niet te hopen dát er een ramp gebeurt in onze gemeente of ergens anders. VEILIGHEIDSBELEID EN RAMPENBESTRIJDING GEMEENTE SMALLINGERLAND Het is niet te hopen dát er een ramp gebeurt in onze gemeente of ergens anders. We kunnen met z'n allen wel proberen onveilige situaties te

Nadere informatie

Deel A - Rampenplan: algemeen

Deel A - Rampenplan: algemeen A - O Inleiding en inhoudsopgave Deel A - Rampenplan: algemeen Inleiding Het rampenplan biedt een kader voor de bestrijding van rampen en zware ongevallen Inhoudsopgave Dit hoofdstuk behandelt de volgende

Nadere informatie

B & W-nota. Onderwerp Vaststelling Notitie Een kwaliteitsslag in de Rampenbestrijdingsorganisatie van Haarlem

B & W-nota. Onderwerp Vaststelling Notitie Een kwaliteitsslag in de Rampenbestrijdingsorganisatie van Haarlem Onderwerp Vaststelling Notitie Een kwaliteitsslag in de Rampenbestrijdingsorganisatie van Haarlem B & W-nota Portefeuille mr. J.J.H. Pop Auteur P. Abma Telefoon 023 5114489 E-mail: pabma@haarlem.nl PD/Veiligheid/2005/547

Nadere informatie

Calamiteitenprotocol instellingen Wmo, gemeenten in de regio Eemland

Calamiteitenprotocol instellingen Wmo, gemeenten in de regio Eemland Calamiteitenprotocol instellingen Wmo, gemeenten in de regio Eemland Inleiding Calamiteiten bij zorg en ondersteuning kunnen helaas niet altijd voorkomen worden. Ze hebben een grote impact op betrokkenen

Nadere informatie

GEMEENTE VALKEN SWAARD

GEMEENTE VALKEN SWAARD GEMEENTE VALKEN SWAARD Postbus 10100 aan de leden van de raad van de gemeente Valkenswaard (040) 208 34 44 (040) 204 58 90 Kenmerk: Onderwerp: Behandeld door. Bijlage: Datum: 10uit07530 brand 21 juli 2010

Nadere informatie

DOEN WAAR JE GOED IN BENT. De crisisorganisatie in Drenthe op hoofdlijnen

DOEN WAAR JE GOED IN BENT. De crisisorganisatie in Drenthe op hoofdlijnen DOEN WAAR JE GOED IN BENT De crisisorganisatie in Drenthe op hoofdlijnen DIT MOET ANDERS In 2009 besloot het bestuur van de Veiligheidsregio Drenthe om crisisbeheersing op een andere manier vorm te geven

Nadere informatie

Rampenprotocol Euregio Scheldemond

Rampenprotocol Euregio Scheldemond 1 Rampenprotocol Euregio Scheldemond H I E R N A G E N O E M D E P A R T I J E N, De Gouverneur van Oost-Vlaanderen, de heer H. Balthazer, De Gouverneur van West-Vlaanderen, de heer P. Breyne, Gedeputeerde

Nadere informatie

De veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is gebaseerd op verlengd lokaal bestuur en is een samenwerkingsverband tussen 26 gemeenten.

De veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is gebaseerd op verlengd lokaal bestuur en is een samenwerkingsverband tussen 26 gemeenten. BELEIDSPLAN 2011-2015 VEILIGHEIDSREGIO MIDDEN- EN WEST-BRABANT Bijlage 3. Sturing en organisatie De veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is gebaseerd op verlengd lokaal bestuur en is een samenwerkingsverband

Nadere informatie

Beoogd effect Een actueel regionaal risicoprofiel dat bijdraagt aan de doelstelling om risicogericht te kunnen werken.

Beoogd effect Een actueel regionaal risicoprofiel dat bijdraagt aan de doelstelling om risicogericht te kunnen werken. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering mr. S.C.C.M. Potters 31 januari 2019 Datum voorstel 18 december 2018 Agendapunt Onderwerp Regionaal Risicoprofiel Veiligheidsregio Utrecht De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Lokaal bestuur en de Wet veiligheidsregio s

Lokaal bestuur en de Wet veiligheidsregio s Kennispublicatie Lokaal bestuur en de Wet veiligheidsregio s De 8 meest gestelde vragen Infopunt Veiligheid Al langer wordt algemeen erkend dat de bestrijding van rampen en crisis niet binnen de eigen

Nadere informatie

Portefeuillehouder : W.C. Luijendijk Datum collegebesluit : 24 mei 2011 Corr. nr.: 2011.06428

Portefeuillehouder : W.C. Luijendijk Datum collegebesluit : 24 mei 2011 Corr. nr.: 2011.06428 Preadvies Portefeuillehouder : W.C. Luijendijk Datum collegebesluit : 24 mei 2011 Corr. nr.: 2011.06428 Onderwerp : Voorstel om met instemming kennis te nemen van het regionaal risicoprofiel Veiligheidsregio

Nadere informatie

Rampenplan van de gemeente Deel I Organisatie voor de bestrijding van rampen en zware ongevallen

Rampenplan van de gemeente Deel I Organisatie voor de bestrijding van rampen en zware ongevallen Rampenplan van de gemeente Deel I Organisatie voor de bestrijding van rampen en zware ongevallen 10 maart 2005 1 Versie 3.5 Inhoudsopgave Deel I: Organisatie voor de bestrijding van rampen en zware ongevallen...4

Nadere informatie

GRIP Zeeland. Veiligheidsregio Zeeland. Gecoördineerde Regionale Incidentenbestrijdings Procedure. (afgeleid van het landelijke referentiekader GRIP)

GRIP Zeeland. Veiligheidsregio Zeeland. Gecoördineerde Regionale Incidentenbestrijdings Procedure. (afgeleid van het landelijke referentiekader GRIP) Veiligheidsregio Zeeland Vijf V s van Veiligheid Gecoördineerde Regionale Incidentenbestrijdings Procedure GRIP Zeeland (afgeleid van het landelijke referentiekader GRIP) Voorkomen Wij signaleren risico

Nadere informatie

REGIONAAL BELEIDSPLAN VRGZ

REGIONAAL BELEIDSPLAN VRGZ MET 4 BELANGRIJKE VRAGEN AAN U Gespreksnotitie bij REGIONAAL BELEIDSPLAN VRGZ 2016-2019 VRGZ 2.0 - Integraal werken aan veiligheid in Gelderland-Zuid VEILIGHEID, DAAR ZIJN WE SÁMEN VERANTWOORDELIJK VOOR

Nadere informatie

Beschrijving van de organisatie, verantwoordelijkheden, taken en bevoegdheden in het kader van de rampenbestrijding en crisisbeheersing.

Beschrijving van de organisatie, verantwoordelijkheden, taken en bevoegdheden in het kader van de rampenbestrijding en crisisbeheersing. Beschrijving van de organisatie, verantwoordelijkheden, taken en bevoegdheden in het kader van de rampenbestrijding en crisisbeheersing. 1 Inhoud Processen per kolom / hulpdienst Netcentrisch werken GRIP-opschaling

Nadere informatie

In the hot seat. NIBHV Ede 24 november 2015. de crisis samen de baas

In the hot seat. NIBHV Ede 24 november 2015. de crisis samen de baas In the hot seat NIBHV Ede 24 november 2015 de crisis samen de baas Programma: Inleiding workshop Film: Samenwerking tijdens een GRIP incident Sitting in the hot seat: CoPI Even voorstellen Ymko Attema

Nadere informatie

Collegebesluit Collegevergadering: 20 november 2018

Collegebesluit Collegevergadering: 20 november 2018 ONDERWERP Concept Beleidsplan Risico- en Crisisbeheersing 2019-2022 en Concept Regionaal Risicoprofiel SAMENVATTING De Wet veiligheidsregio s bepaalt op grond van artikel 14 en 15 dat het bestuur van de

Nadere informatie

Rampenplan gemeente Heerhugowaard. Inhoudsopgave

Rampenplan gemeente Heerhugowaard. Inhoudsopgave Rampenplan gemeente Heerhugowaard Inhoudsopgave Vastgesteld door het college van Burgemeester en Wethouders op 08-07-2008 0. Inhoudsopgave Inhoud Dit document bevat de volgende onderwerpen. DEEL A RAMPENPLAN:

Nadere informatie

Expertmeeting uitval telecommunicatie / ICT

Expertmeeting uitval telecommunicatie / ICT Expertmeeting uitval telecommunicatie / ICT Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost is een organisatie waarin brandweer, GHOR en RAV (Regionale Ambulancevoorziening) samenwerken om incidenten en rampen te voorkomen,

Nadere informatie

Voor de inhoud van het Regionaal Crisisplan en de aanpassingen, wordt u verwezen naar de bijlage.

Voor de inhoud van het Regionaal Crisisplan en de aanpassingen, wordt u verwezen naar de bijlage. Voorstel AGP 10 Aan : Algemeen Bestuur Datum : 3 november 2014 Bijlagen : 1 Steller : Christel Verschuren Onderwerp : Regionaal Crisisplan 2014 Algemene toelichting Aanleiding Voor u ligt het. Veiligheidsregio

Nadere informatie

Beslispunten: 1. In te stemmen met het (concept) Regionaal Risicoprofiel 2010 van de Veiligheidsregio

Beslispunten: 1. In te stemmen met het (concept) Regionaal Risicoprofiel 2010 van de Veiligheidsregio Raadsvoorstel Nr. 2010-048 (gewijzigd) Houten, 26 oktober 2010 Onderwerp: (concept) Regionaal Risicoprofiel Veiligheidsregio Utrecht Beslispunten: 1. In te stemmen met het (concept) Regionaal Risicoprofiel

Nadere informatie

Fase 1: Alarmeren. Stap 1. Stap 2. Stap 3. Actie. Toelichting. Betrokken partijen. Betrokken partijen. Actie. Toelichting. Betrokken partijen

Fase 1: Alarmeren. Stap 1. Stap 2. Stap 3. Actie. Toelichting. Betrokken partijen. Betrokken partijen. Actie. Toelichting. Betrokken partijen Draaiboek Brand 2016 Het Draaiboek Brand is onderdeel van het Protocol Grootschalige calamiteiten van het Verbond van Verzekeraars. In het draaiboek is beschreven hoe de coördinatie vanuit de branche Brand

Nadere informatie

(on) mogelijkheden van de brandweer

(on) mogelijkheden van de brandweer (on) mogelijkheden van de brandweer Ing. H. Killaars, Adviseur Risicobeheersing 1 Taken conform de Wet op de veiligheidsregio s Artikel 25 1. De door het bestuur van de veiligheidsregio ingestelde brandweer

Nadere informatie

Commissie Bestuur en Veiligheid, 5 februari 2007, agendapunt 12. onderwerp: Calamiteitenplannen storing gas en elektra

Commissie Bestuur en Veiligheid, 5 februari 2007, agendapunt 12. onderwerp: Calamiteitenplannen storing gas en elektra Commissie Bestuur en Veiligheid, 5 februari 2007, agendapunt 12 onderwerp: Calamiteitenplannen storing gas en elektra Inleiding Middels een rondje langs de veiligheidsregio s (in oprichting) is Essent

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 31 oktober 2011 Agenda nr: Onderwerp: Risicoprofiel en beleidsplan Veiligheidsregio Zuid-Limburg

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 31 oktober 2011 Agenda nr: Onderwerp: Risicoprofiel en beleidsplan Veiligheidsregio Zuid-Limburg Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 31 oktober 2011 Agenda nr: Onderwerp: Risicoprofiel en beleidsplan Veiligheidsregio ZuidLimburg Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel

Nadere informatie

Raads informatiebrief (Bestuurlijke pijler)

Raads informatiebrief (Bestuurlijke pijler) gemeente Eindhoven Raadsnummer og.rzoso.ooz Inboeknummer osbstoooo3 Classificatienummer Do ssiernummer 439.102 2I december 2004 Raads informatiebrief (Bestuurlijke pijler) Betreft vaststelling van het

Nadere informatie

Afsprakenlijst behorende bij het Convenant voor samenwerkingsafspraken tussen Veiligheidsregio s, Politie en ProRail

Afsprakenlijst behorende bij het Convenant voor samenwerkingsafspraken tussen Veiligheidsregio s, Politie en ProRail Afsprakenlijst behorende bij het Convenant voor samenwerkingsafspraken tussen s, Politie en Art. 1 Doelen Partijen maken afspraken over: 1. organiseert bijeenkomsten voor de Doorlopend naar - Het vergroten

Nadere informatie

Hoofdstuk VI. Bepalingen met betrekking tot interventie bij ongevallen of langdurige blootstellingen alsmede de voorbereiding daarop

Hoofdstuk VI. Bepalingen met betrekking tot interventie bij ongevallen of langdurige blootstellingen alsmede de voorbereiding daarop Wet van 21 februari 1963, houdende regelen met betrekking tot de vrijmaking van kernenergie en de aanwending van radioactieve stoffen en ioniserende stralen uitzendende toestellen Hoofdstuk VI. Bepalingen

Nadere informatie

Operationele Regeling VRU

Operationele Regeling VRU Operationele Regeling VRU Uitwerking van de Wet veiligheidsregio s over de organisatie en werking van de hoofdstructuur van de rampenbestrijding en crisisbeheersing van de Veiligheidsregio Utrecht. Vastgesteld

Nadere informatie

Convenant voor samenwerkingsafspraken tussen Veiligheidsregio s, Politie en Openbaar Ministerie in Oost-Nederland

Convenant voor samenwerkingsafspraken tussen Veiligheidsregio s, Politie en Openbaar Ministerie in Oost-Nederland Convenant voor samenwerkingsafspraken tussen Veiligheidsregio s, Politie en Openbaar Ministerie in Oost-Nederland Partijen A. De Veiligheidsregio s Twente, IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland

Nadere informatie

Deel 3. Gecoördineerde rampenbestrijding. Versie 2.0

Deel 3. Gecoördineerde rampenbestrijding. Versie 2.0 Deel 3 Gecoördineerde rampenbestrijding en samenwerking met de GHOR Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. Gecoördineerde Regionale Incidenten bestrijdingsprocedure (GRIP)... 3 2. Multidisciplinaire samenwerking

Nadere informatie

A 2015 N 51 PUBLICATIEBLAD

A 2015 N 51 PUBLICATIEBLAD A 2015 N 51 PUBLICATIEBLAD LANDSBESLUIT van de 4 de augustus 2015, no. 15/2524, houdende vaststelling van de geconsolideerde tekst van de Landsverordening rampenbestrijding D e G o u v e r n e u r v a

Nadere informatie

Aan Regiegroep 17.02.2014. Aan Veiligheidsdirectie 27.02.2014. Goedkeuring Dagelijks bestuur 26.03.2014. Vaststelling Algemeen Bestuur 09.04.

Aan Regiegroep 17.02.2014. Aan Veiligheidsdirectie 27.02.2014. Goedkeuring Dagelijks bestuur 26.03.2014. Vaststelling Algemeen Bestuur 09.04. Voorstel CONCEPT AGP 12 Aan : Algemeen Bestuur Datum : 9 april 2014 Bijlage : 1 Steller : Ruud Huveneers Onderwerp : Continuïteitsplan sleutelfunctionarissen hoofdstructuur Algemene toelichting De Veiligheidsregio

Nadere informatie

Risico- & crisiscommunicatie in de Wet Veiligheidsregio s. Niek Mestrum Manon Ostendorf

Risico- & crisiscommunicatie in de Wet Veiligheidsregio s. Niek Mestrum Manon Ostendorf Risico- & crisiscommunicatie in de Wet Veiligheidsregio s Niek Mestrum Manon Ostendorf Doel van deze presentatie Deel 1 (Niek): Wat staat er nu exact in de Wet veiligheidsregio s Waarom staat dit er zo

Nadere informatie

Handreiking en Bestuurlijke oplegger aanpak asbestincidenten

Handreiking en Bestuurlijke oplegger aanpak asbestincidenten Handreiking en Bestuurlijke oplegger aanpak asbestincidenten De Handreiking aanpak asbestincidenten is de opvolger van het Plan van aanpak asbestbrand 2006. Naast praktijkervaringen met asbestincidenten

Nadere informatie

No Comment! Crisiscommunicatie in een dynamisch communicatielandschap

No Comment! Crisiscommunicatie in een dynamisch communicatielandschap No Comment! Crisiscommunicatie in een dynamisch communicatielandschap Presentatie BZW Masterclass Veiligheid zw 15 februari 2011 Marlies Lampert & Daniël Rouw 09/12/2009 Crisiscommunicatie Een voorbeeld

Nadere informatie

Introductie rampenplan Overzicht

Introductie rampenplan Overzicht Introductie rampenplan Overzicht Inleiding Dit deel vormt een introductie op het rampenplan. Inhoud Dit deel behandelt de volgende onderwerpen: Onderwerp Voorwoord en leeswijzer Onderdelen rampenplan:

Nadere informatie

GRIP 1, zeer grote brand Venhuizen 30 mei 2017, gemeente Drechterland

GRIP 1, zeer grote brand Venhuizen 30 mei 2017, gemeente Drechterland GRIP 1, zeer grote brand Venhuizen 30 mei 2017, gemeente Drechterland 1. Overzicht Incident 30 mei 2017 Zeer grote brand, agrarisch bedrijf, Venhuizen Gemeente Drechterland GRIP 1 Omschrijving Op dinsdag

Nadere informatie

Verantwoording groepsrisico plan Businesspark Midden-Limburg te Echt-Susteren

Verantwoording groepsrisico plan Businesspark Midden-Limburg te Echt-Susteren Verantwoording groepsrisico plan Businesspark Midden-Limburg te Echt-Susteren Op grond van de circulaire Risiconormering vervoer gevaarlijke stoffen (crnvgs), moet het groepsrisico worden betrokken in

Nadere informatie

Zie Gemeentelijk Beleidsteam (GBT) en Regionaal Beleidsteam (RBT).

Zie Gemeentelijk Beleidsteam (GBT) en Regionaal Beleidsteam (RBT). Bijlage A: Aanvalsplan Begripsomschrijvingen Plan dat door en voor een discipline (politie, brandweer of ) voor een bepaald object of een mogelijke gebeurtenis is gemaakt en tot in details alle gegevens

Nadere informatie

Handboek Bevolkingszorg

Handboek Bevolkingszorg Handboek Bevolkingszorg Opzet Handboek Bevolkingszorg Dit hoofdstuk is opgedeeld in vijf delen. Deel A bevat de samenvattingen van de vijf taakorganisaties bevolkingszorg. De delen B tot en met F bevatten

Nadere informatie

Veiligheidsregio Fryslân. Netwerkbijeenkomst crisispartners i.h.k.v. de risico s 2012

Veiligheidsregio Fryslân. Netwerkbijeenkomst crisispartners i.h.k.v. de risico s 2012 Veiligheidsregio Fryslân Netwerkbijeenkomst crisispartners i.h.k.v. de risico s 2012 Programma bijeenkomst 1. Risicoprofiel en uitval elektriciteitsvoorziening (VRF) 2. Impact stroomstoring (Liander) 3.

Nadere informatie