Koffie en thee staan voor u klaar. Jaargang 11, nummer 18 Donderdag Beste ouders, Een berichtje van Amber

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Koffie en thee staan voor u klaar. Jaargang 11, nummer 18 Donderdag 12-01-2012. Beste ouders, Een berichtje van Amber"

Transcriptie

1 Jaargang 11, nummer 18 Donderdag Beste ouders, Een berichtje van Amber KIKA Hoi! Ik ben Amber Juriëns en zit in groep 6. Ik ben al weken bezig met cakejes te verkopen voor Kika voor kinderen die kanker hebben. Het is een wedstrijd en ik wil nog graag geld ophalen. Ik sta woensdag op het schoolplein samen met wat klasgenootjes om half 1 cakejes te verkopen. Het zou super zijn als u een cakeje wilt kopen of wat geld geeft voor het goede doel. Wilt u mij en kika steunen? Dank u wel en tot woensdag! Voortgangsgesprekken vanavond Koffie en thee staan voor u klaar

2 De Nationale Voorleesdagen Van 18 t/m 28 januari zijn de jaarlijkse voorleesdagen en wordt er in het hele land extra aandacht besteed aan voorlezen. De campagne richt zich specifiek op ouders van kinderen van nul tot zes jaar. Voorlezen aan kinderen is belangrijk: het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Maar bovenal plezier: de meeste kinderen zijn er dol op om voorgelezen te worden. Op De Palster hebben wij hier vandaag extra aandacht aan besteed. De leerkrachten van de onderbouw hebben voorgelezen in de bovenbouw en de leerkrachten van de bovenbouw lazen in de onderbouw. Op de website kunt u extra informatie over De Nationale Voorleesdagen vinden. Hier vindt u ook een heleboel tips voor het voorlezen. Kijklessen Door de oudervereniging is voorgesteld om de kijkles niet steeds op dezelfde dag te houden, maar verdeeld over de week. Het team neemt dit voorstel graag over. Het voordeel daarvan is, dat ouders nu beter in de gelegenheid zijn om hun kinderen ook in andere groepen aan het werk te zien. Tot nu toe hadden enkele groepen op hetzelfde moment hun kijkles. Als in beide groepen dan broertjes/zusjes zaten, was het niet mogelijk beide klassen te bezoeken. Met deze nieuwe aanpak lukt dat nu wel. De kijkles van 14 maart zal volgens deze opzet ingepland worden.

3 Kijklessen Op dinsdag 24 januari is de tweede kijkles van dit jaar. Hieronder vindt u de tijden van de verschillende kijklessen. Voor groep 8 gaat de kijkles niet door i.v.m. een kennismakingsdag op het Udens College. Groep 1-2a Groep 1-2b Groep 3a Groep 3b Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Lieke Meneer Dennis Kim Loes Wendy Femke Maaike Meneer Joost Anette 8.45u t/m 9.20u kringactiviteit 8.45u t/m 9.20u kringactiviteit 9.30u t/m taalles 9.30u t/m taalles 10.00u t/m 10.30u spelling 14.15u t/m 15.15u Engels 11.15u t/m 12.00u dagtaak 13.30u t/m 14.00u werkstuk Geen kijkles i.v.m. bezoek Udens College U bent (zonder kleine kinderen) van harte welkom. Middels onderstaand strookje kunt u zich hiervoor opgeven, zodat wij weten hoeveel belangstellenden we per groep kunnen verwachten.

4 Excursie groepen 5 en 6 Op dit moment is er in het Valkhof in Nijmegen een interactieve tentoonstelling over High Tech Romeinen. Deze sluit erg goed aan bij het techniekproject van de groepen 5 en 6. Wij willen dan ook graag met de kinderen daar naar toe, maar beseffen dat vervoer met auto s moeilijk kan zijn. We willen daarom nu al aan u vragen of u in de gelegenheid bent om op 29 februari te rijden. Uiteraard mag u als ouder ook mee naar binnen. We vertrekken om uur en zijn om uur terug op school. Via het strookje op de laatste bladzijde van deze Houvast kunt u zich hiervoor opgeven. Graag z.s.m. inleveren bij één van de leerkrachten. Jarig Wij wensen de volgende jarigen een heel fijne dag toe: Datum Jarigen Groep 21 januari` Sanne vd Boogaard 4 21 januari Jeffrey v Lieshout 8 22 januari Yanou Görgeç 5 22 januari Milan Hout 2 22 januari Yvette Pennings 7 Batterijen kunnen in de klas worden ingeleverd. Lege cartridges graag in de grote witte doos in de hal. 19 januari Voortgangsgesprekken 19 januari Voorleesdag op De Palster 20 januari Hockeylessen groepen 4 t/m 8 in gymzaal 20 januari Bijeenkomst communicanten op school 13.15u 23 januari Voorlichtingsavond Udens College voor ouders groep 8 23 januari Ateliers groep 4 24 januari Kennismakingsdag groep 8 op Udens College 24 januari Groepen 3 naar bibliotheek 25 januari Kinderen krijgen vandaag hun rapport 26 januari Voorlichtingsavond ouders groep 8 op Udens College 26 januari Prins- en Prinsesverkiezing voor carnaval Deze informatie is ook terug te vinden op onze website

5 Invulstrookje kijklessen: Wilt u meerdere kijklessen bijwonen, dan graag alle groepen op dit strookje invullen. Ik wil graag de kijkles bijwonen van groep. en groep.. op dinsdag 24 januari. Naam: Dit strookje graag bij één van de leerkrachten van uw kind(eren). ANTWOORDFORMULIER excursie Valkhof groepen 5+6. Ja, ik kan op 29 februari rijden naar Nijmegen. Mijn naam is: Mijn (klein)zoon/dochter heet:. Ik kan. kinderen in mijn auto vervoeren.