Het woonzorg- en revalidatiecentrum beschikt over een ziekenhuisafdeling, een rust- en verzorgingstehuis, een rusthuis en serviceflats.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het woonzorg- en revalidatiecentrum beschikt over een ziekenhuisafdeling, een rust- en verzorgingstehuis, een rusthuis en serviceflats."

Transcriptie

1 Geachte Mevrouw, geachte Heer, Van harte welkom in onze instelling. Deze brochure werd voor u gemaakt opdat u zich bij ons zo goed mogelijk thuis zou voelen. Zij wil een antwoord geven op allerlei vragen omtrent de interne organisatie van ons woonzorg- en revalidatiecentrum. Het woonzorg- en revalidatiecentrum beschikt over een ziekenhuisafdeling, een rust- en verzorgingstehuis, een rusthuis en serviceflats. De ziekenhuisafdeling (Sp-dienst) stelt zich tot doel de verpleging, revalidatie en desgevallend de palliatieve zorgen te waarborgen van langdurig zieken, die naar de instelling verwezen worden door de behandelend geneesheer van een algemeen ziekenhuis of door de huisarts. Het verblijf in de Sp-dienst betekent voor u een hospitalisatie en is dus een tijdelijk verblijf, waarvan de kosten grotendeels door uw mutualiteit gedragen worden. Indien u voldoende hersteld bent, kunt u naar huis of naar uw familieleden terugkeren, of wordt er samen met u uitgekeken naar een gepaste serviceflat. In het geval er verdere verpleging nodig blijft, kan u opgenomen worden in ons rust- en verzorgingstehuis of rusthuis. Het rust- en verzorgingstehuis (R.V.T.) is een definitieve verblijfsafdeling voor intens verzorgingsbehoeftige personen. Het rusthuis is vooral voorzien voor personen die een geringe lichamelijke verzorging vragen en die nog valide of semi-valide zijn. De serviceflats zijn bestemd voor personen die relatief zelfstandig kunnen leven. Er kan beroep gedaan worden op de service die de instelling biedt, zoals maaltijden, deelname aan activiteiten, noodoproep, Indien er nog vragen zijn waarop deze brochure geen antwoord geeft, dan zal het personeel u daaromtrent graag inlichten. In naam van het personeel wensen wij u van harte een aangenaam verblijf en een spoedig herstel toe. Mevr. N. Kerkhof Algemeen directeur Mevr. S. Castelein Administratief en financieel directeur Mevr. C. Adriaenssen Hoofd sociale dienst Mevr. L. Van Elsacker Hoofd assistentiewoningen

2

3 Woonzorg- en revalidatiecentrum De Dennen wil: een huis zijn waar iedereen zich GEBORGEN voelt een thuis zijn waar men op een VRIENDELIJKE manier met elkaar omgaat zorg op maat aanbieden van de hoogst mogelijke KWALITEIT de WAARDIGHEID van de mens centraal stellen RESPECT tonen voor ieders eigenheid, overtuiging, een COLLEGIALE werksfeer creëren waarin EERLIJKHEID centraal staat een enthousiaste EENHEID van unieke medewerkers vormen de samenwerking met anderen zien als een VERANTWOORDELIJKHEID

4

5 De ombudsvrouw in de instelling Wie is ze? Chris Adriaenssen Hoofd sociale dienst Wat doet ze? - Klachten ontvangen - Verstrekken van informatie - Opzetten van een bemiddeling - Systematisch verzamelen van gegevens Waarom? Een klacht is een uiting van ongenoegen of ontevredenheid omtrent het zorgproces van de patiënten/bewoners in het woonzorg- en revalidatiecentrum. Wanneer is ze te bereiken? Maandag: Dinsdag: Woensdag: Vrijdag: 8.30 uur tot uur 8.30 uur tot uur 8.30 uur tot uur 8.30 uur tot uur Waar zit ze? In de gang van het onthaal. Hoe kan je de klacht uiten? Telefoonnummer: intern: 536 van buitenaf: 03/ sociale.dienst@dedennenvzw.be Indien niet aanwezig: klachtenformulier (te bekomen bij het onthaal) invullen en bezorgen aan de medewerkers van het onthaal.

6

7 Ziekenhuisafdeling (Sp-dienst) De opname De opname wordt meestal voorbereid via een persoonlijk of telefonisch contact met uw familieleden en/of uw huisarts en/of met de sociale dienst van het ziekenhuis waar u verbleef. Ze gebeurt uitsluitend nadat het standaardformulier tot opname, ingevuld door een geneesheer, terug in ons bezit is. Indien er een wachttijd bestaat, wordt u zo snel mogelijk opgeroepen. Bij uw aankomst in de instelling zal de sociale dienst u opvangen en de administratie in orde brengen. U dient mee te brengen: - administratieve gegevens: - identiteitskaart - medische gegevens: - verwijsbrief van uw behandelende geneesheer - eventueel recente RX-opname en medicatie - persoonlijke bezittingen: - boven- en onderkledij, nachtkledij - toiletgerief (geen handdoeken en washandjes) - eventueel bril, hoorapparaat, loophulp, rolwagen Geldsommen of waardevolle voorwerpen kunnen in beperkte mate tegen ontvangstbewijs in bewaring gegeven worden op het bureel. De instelling acht zich enkel aansprakelijk voor de in bewaring gegeven waarden. De kamer In totaal beschikken we over 38 ziekenhuisbedden, verdeeld over 1 verpleegeenheid. De dienst beschikt hoofdzakelijk over éénpersoonskamers, waarvoor een opleg aangerekend wordt die niet door het ziekenfonds wordt terugbetaald. Op de kamer is er een absoluut rookverbod.

8 Maaltijden en dieet De maaltijden worden op de kamers gebruikt. Ontbijt: 8.00 u. Middagmaal: u. Avondmaal: u. Dieetmaaltijden zijn verkrijgbaar op voorschrift. Bezoek Het bezoek wordt dagelijks toegelaten van 14 u tot 20 u. Om medische redenen kan van deze regeling zowel in beperkende als in uitgebreide zin afgeweken worden. De medisch-verpleegkundige begeleiding Het verblijf is gekenmerkt door een intensieve verpleegkundige begeleiding. De geneesheren volgen continu uw medische toestand. Ze worden bijgestaan door een team van verpleegkundigen en zorgkundigen die u steeds zullen helpen, wanneer ook nodig. Er bestaat een mogelijkheid om technische onderzoeken of consultaties bij verschillende geneesheren-specialisten te laten uitvoeren in nauwe samenwerking met het St.-Jozefziekenhuis te Malle. Godsdienstige begeleiding Iedere patiënt kan beroep doen op een vertegenwoordiger van een godsdienstige of filosofische overtuiging naar keuze. Sociaal dienstbetoon Problemen van sociale aard zoals plaatsing, ontslagregeling, financiële moeilijkheden, administratieve regelingen en persoonlijke of relationele zorgen kunnen worden voorgelegd aan de sociale dienst. Kinesitherapie In onze instelling vindt tijdens de week kinesitherapie (waaronder massage, mobilisatie en gangrevalidatie) plaats door middel van intensieve, individuele therapie, waarbij de inspanningen van de patiënt van dag tot dag opgevoerd en begeleid worden. De bewegingstherapie in groep vormt zowel voor de fysische als psychische mogelijkheden van de patiënt een belangrijke aanvulling op elke behandeling.

9 Dienst animatie Allerlei activiteiten worden georganiseerd door het animatieteam dat hierbij kan rekenen op de hulp van vele vrijwilligers. Ergotherapie Door middel van ergotherapeutische methodes en het gebruik van hulpmiddelen wordt er getracht de patiënt zowel individueel als in groep zelfstandig en gelukkig te laten functioneren. Spel en motorische activiteiten worden gebruikt om de beweeglijkheid te onderhouden en/of te verbeteren. We trainen en oriënteren de patiënt op de realiteit door huishoudelijke activiteiten, tuinieren, wandelen, zowel therapeutisch alsook ontspannend. Veel aandacht wordt er besteed aan de actuele gebeurtenissen. Hiervoor gebruiken we een krant, geheugenoefeningen, TV en video. Bureel/onthaal Elke werkdag doorlopend geopend van 8.00 u tot u. Alle wijzigingen betreffende de burgerlijke staat, adres, ziekenfonds, enz. dienen op het bureel doorgegeven te worden. Vrijetijdsbesteding en dienstverlening Briefwisseling De inkomende post wordt u bezorgd door de verpleegkundige. Uitgaande post kan men afgeven op het bureel/onthaal. Indien u reeds geabonneerd bent of zich wenst te abonneren op een dagblad en/of weekblad, kan u zich wenden tot de sociale dienst. TV en radio Alle kamers zijn voorzien van een TV. U mag altijd een radio meebrengen. Mogen we u echter vragen deze zachtjes te laten spelen. Kapper en voetverzorging Er is een kapsalon aanwezig. De pedicure komt naar de instelling op aanvraag. Winkel Wenskaarten en postzegels worden u op vraag te koop aangeboden door het onthaal.

10 Ontmoetingsruimte Hier wordt aan patiënten en bezoekers de mogelijkheid geboden om te kaarten, TV te kijken, een babbeltje te slaan, Er zijn automaten voorzien met frisdrank, warme dranken en snoep. Cafetaria Op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag is de cafetaria geopend van 14 u tot 17 u. Er zijn verschillende dranken en versnaperingen te verkrijgen. Weekendverlof Na veertien dagen verblijf in de instelling kan men, mits toelating van de geneesheer, in weekendverlof gaan. Dit vanaf 10 u in de voormiddag tot 20 u s avonds, zaterdag en/of zondag. De aanvragen voor verlof moeten vóór vrijdagmiddag ingediend zijn op de verpleegafdeling, waar deze formulieren ook te bekomen zijn. Ontslag Bij het verlaten van de instelling kunnen eventueel de nodige schikkingen getroffen worden voor vervoer. Een medisch en verpleegkundig verslag, een geneesmiddelenvoorschrift en medicatie voor 3 dagen worden steeds meegegeven. Regelingen verblijfskosten Het systeem derde betalende is de algemene regel. Dit betekent dat de prestaties waarvoor een tussenkomst van de mutualiteit voorzien is, rechtstreeks met deze wordt afgerekend en dat de aanbetaling bij het ziekenfonds van betrokkene regelmatig gebeurt. Maandelijks wordt een rekening opgemaakt. De eindafrekening wordt u in de loop van de maand, volgend op uw vertrek toegezonden.

11 Rusthuis De opname De opname wordt meestal voorbereid via een persoonlijk of telefonisch contact met uw familieleden en/of uw huisarts en/of met de sociale dienst van het ziekenhuis waar u verbleef. Ze gebeurt uitsluitend nadat het standaardformulier tot opname, ingevuld door een geneesheer, terug in ons bezit is. Indien er een wachttijd bestaat, wordt u zo snel mogelijk opgeroepen. Bij uw aankomst in de instelling zal de sociale dienst u opvangen en de administratie in orde brengen. U dient mee te brengen: - administratieve gegevens: - identiteitskaart - medische gegevens: - verwijsbrief van uw behandelende geneesheer - eventueel recente RX-opname en medicatie - persoonlijke bezittingen: - boven- en onderkledij, nachtkledij - toiletgerief - handdoeken en washandjes - eventueel bril, hoorapparaat, loophulp, rolwagen Geldsommen of waardevolle voorwerpen kunnen in beperkte mate tegen ontvangstbewijs in bewaring gegeven worden op het bureel. De instelling acht zich enkel aansprakelijk voor de in bewaring gegeven waarden. De kamer In totaal beschikken we over 37 bedden. De dienst beschikt hoofdzakelijk over éénpersoonskamers. Op de kamer is er een absoluut rookverbod.

12 Maaltijden en dieet De maaltijden worden op de kamers gebruikt. Ontbijt: 8.00 u. Middagmaal: u. Avondmaal: u. Dieetmaaltijden zijn verkrijgbaar op voorschrift. Bezoek Het ontvangen van bezoek gebeurt om organisatorische redenen bij voorkeur tussen u en u. De medisch-verpleegkundige begeleiding Het verblijf is gekenmerkt door een intensieve verpleegkundige begeleiding. De geneesheren volgen continu uw medische toestand. Ze worden bijgestaan door een team van verpleegkundigen en zorgkundigen die u steeds zullen helpen, wanneer ook nodig. Er bestaat een mogelijkheid om technische onderzoeken of consultaties bij verschillende geneesheren-specialisten te laten uitvoeren in nauwe samenwerking met het St.-Jozefziekenhuis te Malle. Godsdienstige begeleiding Iedere bewoner kan beroep doen op een vertegenwoordiger van een godsdienstige of filosofische overtuiging naar keuze. Sociaal dienstbetoon Problemen van sociale aard zoals plaatsing, ontslagregeling, financiële moeilijkheden, administratieve regelingen en persoonlijke of relationele zorgen kunnen worden voorgelegd aan de sociale dienst. Kinesitherapie In onze instelling vindt elke werkdag kinesitherapie (waaronder massage, mobilisatie en gangrevalidatie) plaats door middel van intensieve, individuele therapie, waarbij de inspanningen van de patiënt van dag tot dag begeleid worden. De bewegingstherapie in groep vormt zowel voor de fysische als psychische mogelijkheden van de bewoner een belangrijke aanvulling op elke behandeling.

13 Dienst animatie Allerlei activiteiten worden georganiseerd door het animatieteam dat hierbij kan rekenen op de hulp van vele vrijwilligers. Volgende mogelijkheden bieden wij u aan: - uitstappen (met onze minibus) - bijwonen van optredens zoals zangkoor, dansgroepen, muziekverenigingen, - gelegenheidsfeestjes - zangstonden - film- en dianamiddagen - quiz- en spelnamiddagen - bibliotheek - handwerknamiddagen - pastorale animatie - vakantie Ergotherapie Door middel van arbeidstherapeutische methodes en het gebruik van hulpmiddelen wordt er getracht de bewoner zowel individueel als in groep zelfstandig en gelukkig te laten functioneren. Spel- en motorische activiteiten worden gebruikt om de beweeglijkheid te onderhouden en/of te verbeteren. We trainen en oriënteren de bewoner op de realiteit door huishoudelijke activiteiten, tuinieren, wandelen, zowel therapeutisch alsook ontspannend. Veel aandacht wordt er besteed aan de actuele gebeurtenissen. Hiervoor gebruiken we een krant, geheugenspelen, TV en video. Bureel/onthaal Elke werkdag doorlopend geopend van 8.00 u tot u. Alle wijzigingen betreffende de burgerlijke staat, adres, ziekenfonds, enz, dienen op het bureel doorgegeven te worden. Vrijetijdsbesteding en dienstverlening Briefwisseling De inkomende post wordt u bezorgd door de verpleegkundige. Uitgaande post kan men afgeven op het bureel/onthaal. Indien u reeds geabonneerd bent of zich wenst te abonneren op een dagblad en/of weekblad, kan u zich wenden tot de sociale dienst. TV en radio U mag een eigen TV en/of radio meebrengen. Er is een aansluiting voorzien op de kamer voor TV en telefoon. Mogen we u echter vragen deze zachtjes te laten spelen.

14 Kapper en voetverzorging Er is een kapsalon aanwezig. De pedicure komt naar de instelling op aanvraag. Was Men dient zelf voor zijn persoonlijke was te zorgen. Winkel Wenskaarten en postzegels worden u op vraag te koop aangeboden door het onthaal. Ontmoetingsruimte Hier wordt aan bewoners en bezoekers de mogelijkheid geboden om te kaarten, TV te kijken, een babbeltje te slaan, Er zijn automaten voorzien met frisdrank, warme dranken en snoep. Cafetaria Op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag is de cafetaria geopend van 14 u tot 17 u. Er zijn verschillende dranken en versnaperingen te verkrijgen. Weekendverlof Men is vrij wat betreft verlof, mogen wij u echter vragen om de verpleegafdeling vooraf te verwittigen. Regelingen verblijfskosten Maandelijks wordt een verblijfsnota opgemaakt. Voor die prestaties waarvan een tussenkomst is van de mutualiteit wordt er, indien mogelijk, afgerekend via het systeem van derde betalende. Dit betekent dat slechts de opleg rechtstreeks aan de bewoner wordt aangerekend, de rest wordt door ons aan de mutualiteit gefactureerd. In die gevallen waar dit niet mogelijk is wordt het volledige bedrag aan de bewoner aangerekend die dan via het bijgevoegde getuigschrift het deel van de mutualiteit zelf kan terugvorderen.

15 Rust- en verzorgingstehuis De opname De opname wordt meestal voorbereid via een persoonlijk of telefonisch contact met uw familieleden en/of uw huisarts en/of met de sociale dienst van het ziekenhuis waar u verbleef. Ze gebeurt uitsluitend nadat het standaardformulier tot opname, ingevuld door een geneesheer, terug in ons bezit is. Indien er een wachttijd bestaat, wordt u zo snel mogelijk opgeroepen. Bij uw aankomst in de instelling zal de sociale dienst u opvangen en de administratie in orde brengen. U dient mee te brengen: - administratieve gegevens: - identiteitskaart - medische gegevens: - verwijsbrief van uw behandelende geneesheer - eventueel recente RX-opname en medicatie - persoonlijke bezittingen: - boven- en onderkledij, nachtkledij - toiletgerief - eventueel bril, hoorapparaat, loophulp, rolwagen Geldsommen of waardevolle voorwerpen kunnen in beperkte mate tegen ontvangstbewijs in bewaring gegeven worden op het bureel. De instelling acht zich enkel aansprakelijk voor de in bewaring gegeven waarden. De kamer In totaal beschikken we over 88 bedden, verdeeld over 4 verpleegeenheden. De keuze bestaat hoofdzakelijk uit éénpersoonskamers. Op de kamer is er een absoluut rookverbod.

16 Maaltijden en dieet De maaltijden worden op de kamers gebruikt. Ontbijt: 8.00 u. Middagmaal: u. Avondmaal: u. Dieetmaaltijden zijn verkrijgbaar op voorschrift. Bezoek Het ontvangen bezoek gebeurt om organisatorische redenen bij voorkeur tussen u en u. De medisch-verpleegkundige begeleiding Het verblijf is gekenmerkt door een intensieve verpleegkundige begeleiding. De geneesheren volgen continu uw medische toestand. Ze worden bijgestaan door een team van verpleegkundigen en zorgkundigen die u steeds zullen helpen, wanneer ook nodig. Er bestaat een mogelijkheid om technische onderzoeken of consultaties bij verschillende geneesheren-specialisten te laten uitvoeren in nauwe samenwerking met het St.-Jozefziekenhuis te Malle. Godsdienstige begeleiding Iedere bewoner kan beroep doen op een vertegenwoordiger van een godsdienstige of filosofische overtuiging naar keuze. Sociaal dienstbetoon Problemen van sociale aard zoals plaatsing, ontslagregeling, financiële moeilijkheden, administratieve regelingen en persoonlijke of relationele zorgen kunnen worden voorgelegd aan de sociale dienst. Kinesitherapie In onze instelling vindt elke werkdag kinesitherapie (waaronder massage, mobilisatie en gangrevalidatie) plaats door middel van intensieve, individuele therapie, waarbij de inspanningen van de bewoner van dag tot dag begeleid worden. De bewegingstherapie in groep vormt zowel voor de fysische als psychische mogelijkheden van de bewoner een belangrijke aanvulling op elke behandeling.

17 Dienst animatie Allerlei activiteiten worden georganiseerd door het animatieteam dat hierbij kan rekenen op de hulp van vele vrijwilligers. Volgende mogelijkheden bieden wij u aan: - uitstappen (met onze minibus) - bijwonen van optredens zoals zangkoor, dansgroepen, muziekverenigingen, - gelegenheidsfeestjes - zangstonden - film- en dianamiddagen - quiz- en spelnamiddagen - bibliotheek - handwerknamiddagen - pastorale animatie Tevens trachten wij zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de individuele wensen van onze bewoners. Ergotherapie Door middel van arbeidstherapeutische methodes en het gebruik van hulpmiddelen wordt er getracht de bewoner zowel individueel als in groep zelfstandig en gelukkig te laten functioneren. Spel en motorische activiteiten worden gebruikt om de beweeglijkheid te onderhouden en/of te verbeteren. We trainen en oriënteren de bewoner op de realiteit door huishoudelijke activiteiten, tuinieren, wandelen, zowel therapeutisch alsook ontspannend. Veel aandacht wordt er besteed aan de actuele gebeurtenissen. Hiervoor gebruiken we een krant, geheugenspelen, TV en video. Bureel/onthaal Elke werkdag doorlopend geopend van 8.00 u tot u. Alle wijzigingen betreffende de burgerlijke staat, adres, ziekenfonds, enz., dienen op het bureel doorgegeven te worden. Vrijetijdsbesteding en dienstverlening Briefwisseling De inkomende post wordt u bezorgd door de verpleegkundige. Uitgaande post kan men afgeven op het bureel/onthaal. Indien u reeds geabonneerd bent of zich wenst te abonneren op een dagblad en/of weekblad, kan u zich wenden tot de sociale dienst.

18 TV en radio Elke kamer is voorzien van een TV. U mag altijd een radio meebrengen. Mogen we u echter vragen deze zachtjes te laten spelen. Kapper en voetverzorging Er is een kapsalon aanwezig. De pedicure komt naar de instelling op aanvraag. Was De mogelijkheid bestaat dat uw persoonlijk linnen in onze wasserij gewassen wordt. De persoonlijke was is in de prijs inbegrepen. We vragen u echter wel dat elk stuk wasgoed, bestemd voor de wasserij, getekend is. Naamlintjes kunnen besteld worden via sociale dienst. Winkel Wenskaarten en postzegels worden u op vraag te koop aangeboden door het onthaal. Ontmoetingsruimte Hier wordt aan bewoners en bezoekers de mogelijkheid geboden om te kaarten, TV te kijken, een babbeltje te slaan, Er zijn automaten voorzien met frisdrank, warme dranken en snoep. Cafetaria Op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag is de cafetaria geopend van 14 u. tot 17 u. Er zijn verschillende dranken en versnaperingen te verkrijgen. Weekendverlof Men is vrij wat betreft verlof, mogen wij u echter vragen om de verpleegafdeling vooraf te verwittigen. Regelingen verblijfskosten Maandelijks wordt een verblijfsnota opgemaakt. Voor die prestaties waarvan een tussenkomst is van de mutualiteit, wordt er, indien mogelijk, afgerekend via het systeem van derde betalende. Dit betekent dat slechts de opleg aan de bewoner wordt aangerekend, de rest wordt door ons aan de mutualiteit gefactureerd. In die gevallen waar dit niet mogelijk is wordt het volledige bedrag aan de bewoner aangerekend die dan via het bijgevoegde getuigschrift het deel van de mutualiteit zelf kan terugvorderen.

19 Serviceflats De opname De opname wordt meestal voorbereid via een persoonlijk of telefonisch contact met u of uw familieleden. Indien er een wachttijd bestaat, wordt u zo snel mogelijk opgeroepen. Bij aankomst in de flat zal de verantwoordelijke u opvangen en de administratie in orde brengen. U dient mee te brengen: - identiteitskaart De flat In totaal beschikken we over 45 serviceflats. Deze zijn voorzien voor 1 of 2 personen. Omwille van het brandgevaar is er in bed een absoluut rookverbod. Maaltijden en dieet Men heeft de mogelijkheid om zelf te koken. Men kan echter ook maaltijden bestellen. De maaltijden worden op de flat gebruikt. Middagmaal: u Avondmaal (inclusief brood voor ontbijt) : u Dieetmaaltijden zijn verkrijgbaar op voorschrift. Sociaal dienstbetoon Problemen van sociale aard zoals plaatsing, financiële moeilijkheden, administratieve regelingen en persoonlijke of relationele zorgen kunnen worden voorgelegd aan de sociale dienst. Kinesitherapie Men kan beroep doen op een kinesist van de instelling, indien gewenst.

20 Dienst animatie Allerlei activiteiten worden georganiseerd in het aanpalend gebouw waar het rusthuis, het rust- en verzorgingsthuis en de ziekenhuisdienst zich bevinden. De activiteiten zullen aangekondigd worden en indien gewenst, kan men eraan deelnemen. Bureel/onthaal Elke werkdag doorlopend geopend van 8.00 u tot u. Alle wijzigingen betreffende de burgerlijke staat, adres, ziekenfonds, enz., dienen op het bureel doorgegeven te worden. Vrijetijdsbesteding en dienstverlening Briefwisseling De inkomende post wordt in uw brievenbus bezorgd. Uitgaande post kan men afgeven op het bureel/onthaal. TV en radio en telefoon U mag een eigen TV en/of radio meebrengen. Er is een aansluiting voorzien in de flats voor TV en telefoon. Mogen we u echter vragen deze zachtjes te laten spelen. Was Men dient zelf voor zijn persoonlijke was te zorgen. Er zijn wasmachines en een droogkast voorzien in de wasplaats. Winkel Wenskaarten en postzegels worden u op vraag te koop aangeboden door het onthaal. Ontmoetingsruimte In het aanpalend gebouw waar het rusthuis, RVT en Sp-dienst zich bevinden, wordt aan bewoners en bezoekers de mogelijkheid geboden om te kaarten, TV te kijken, een babbeltje te slaan, Er zijn automaten voorzien met frisdrank, warme dranken en snoep. In het gebouw van de serviceflats zelf is ook een polyvalente ruimte voorzien waar men terecht kan voor een gezellige babbel, een kaartspel, Cafetaria Op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag is de cafetaria geopend van 14 u. tot 17 u. Er zijn verschillende dranken en versnaperingen te verkrijgen.

21 Verlof Mogen wij u vragen ons te verwittigen indien u met vakantie gaat. Regelingen verblijfskosten De prijs voor de huur van de flats dient bij het begin van de volgende maand betaald te worden, samen met de eventuele overige kosten van die maand.

22

23 DE DENNEN VZW Woonzorg- en revalidatiecentrum Nooitrust Malle Tel. 03/ INLICHTINGEN INZAKE DAGPRIJS Vanaf 1 januari 2014 gelden volgende prijzen : ZIEKENHUISDIENST (SP-DIENST): - toeslag éénpersoonskamer: 20 /dag - toeslag was: 1,85/dag RUST- EN VERZORGINGSTEHUIS: - tweepersoonskamer: 52,17 - éénpersoonskamer: 57,22 RUSTHUIS: - tweepersoonskamer: 52,48 - éénpersoonskamer: 55,99 SERVICEFLATS: varieert van 28,48/dag/flat tot 47,43/dag/flat

Ons woonzorg- en revalidatiecentrum beschikt over een ziekenhuisafdeling, een rust- en verzorgingstehuis, een rusthuis en assistentiewoningen.

Ons woonzorg- en revalidatiecentrum beschikt over een ziekenhuisafdeling, een rust- en verzorgingstehuis, een rusthuis en assistentiewoningen. Geachte mevrouw, geachte heer, Van harte welkom in onze instelling! Deze brochure werd voor u gemaakt opdat u zich bij ons zo goed mogelijk thuis zou voelen. Zij wil een antwoord geven op allerlei vragen

Nadere informatie

Ons woonzorg- en revalidatiecentrum beschikt over een ziekenhuisafdeling, een rust- en verzorgingstehuis, een rusthuis en assistentiewoningen.

Ons woonzorg- en revalidatiecentrum beschikt over een ziekenhuisafdeling, een rust- en verzorgingstehuis, een rusthuis en assistentiewoningen. Geachte mevrouw, geachte heer, Van harte welkom in onze instelling! Deze brochure werd voor u gemaakt opdat u zich bij ons zo goed mogelijk thuis zou voelen. Zij wil een antwoord geven op allerlei vragen

Nadere informatie

Centrum voor kortverblijf

Centrum voor kortverblijf Home Vogelzang TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97.55 VOOR MEER INFORMATIE KAN U ZICH WENDEN TOT: Dhr Rom J., Algmeen Directeur Mevr. Swings Anja, Sociale Dienst

Nadere informatie

Home Vogelzang. Home Vogelzang INFORMATIEBROCHURE TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97.

Home Vogelzang. Home Vogelzang INFORMATIEBROCHURE TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97. Home Vogelzang TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97.55 HOME VOGELZANG Tervuursesteenweg 290 3001 HEVERLEE Telefoon: (016) 27 97 11 Fax: (016) 27 97 55 E-mail: sociale.dienst@homevogelzang.be

Nadere informatie

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G C E N T R U M H E I L I G H A R T T E R E K E N

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G C E N T R U M H E I L I G H A R T T E R E K E N WOONZORGCENTRUM HEILIG-HART-TEREKEN Tereken 14 9100 SINT-NIKLAAS Tel.: 03 780 53 40 fax : 03 780 53 59 E-mail : hhtereken@hhart.be www.hhart.be K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G

Nadere informatie

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Tel. nr. afdeling : 014/57 74 99 Kamer: / Tel. kamer: 014/57 74.. 1 Visie van de afdeling: Kwaliteitszorg aanbieden op een respectvolle en vriendelijke

Nadere informatie

SERVICE-FLATS t POORTHUYS Vlaanderenstraat 6 1800 Vilvoorde

SERVICE-FLATS t POORTHUYS Vlaanderenstraat 6 1800 Vilvoorde Wonen in volle vrijheid maar toch geborgen, knus en veilig voelen 24 uur op 24 uur Wonen in een praktische flat met alle modern comfort Beroep kunnen doen op allerlei diensten die je het leven gemakkelijker

Nadere informatie

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Tel. nr. afdeling : 014/57 74 99 Kamer: / Tel. kamer: 014/57 74.. 1 Visie van de afdeling: Kwaliteitszorg aanbieden op een respectvolle en vriendelijke

Nadere informatie

Home Vogelzang. Home Vogelzang INFORMATIEBROCHURE TERVUURSESTEENWEG HEVERLEE TELEFOON (016) FAX (016)27.97.

Home Vogelzang. Home Vogelzang INFORMATIEBROCHURE TERVUURSESTEENWEG HEVERLEE TELEFOON (016) FAX (016)27.97. Home Vogelzang TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97.55 HOME VOGELZANG Tervuursesteenweg 290 3001 HEVERLEE Telefoon: (016) 27 97 11 Fax: (016) 27 97 55 E-mail: sociale.dienst@homevogelzang.be

Nadere informatie

WELKOM. Om u meer vertrouwd te maken met uw nieuwe omgeving, hebben wij deze brochure gemaakt. U vindt hierin informatie over onze werking.

WELKOM. Om u meer vertrouwd te maken met uw nieuwe omgeving, hebben wij deze brochure gemaakt. U vindt hierin informatie over onze werking. Welkom op Psychiatrische spoedopname Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c - 2800 MECHELEN vzw Emmaüs Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum. De Maretak

Dagverzorgingscentrum. De Maretak Dagverzorgingscentrum De Maretak De wetgeving omschrijft een dagverzorgingscentrum (DVC) als een thuiszorgondersteunend initiatief met als opdracht, de bezoeker van 65 jaar of ouder in daartoe bestemde

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de palliatieve eenheid

Patiënteninformatie. Welkom op de palliatieve eenheid Patiënteninformatie Welkom op de palliatieve eenheid Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Een professioneel team staat voor u klaar... 5 Uw verblijf op de palliatieve eenheid...

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE ONTHAALBROCHURE GERIATRIE AFDELING A2 C2 - Patiëntinformatie - INHOUDSOPGAVE Inleiding. 1 1. Voorstelling afdeling geriatrie. 2 1.1 Doelstelling van uw verblijf. 2 1.2 Multidisciplinair team. 2 2. Werking

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Zeecentrum Duneroze

Huishoudelijk reglement Zeecentrum Duneroze Huishoudelijk reglement Zeecentrum Duneroze De directie en de medewerkers van het Zeecentrum Duneroze heten je van harte welkom. We hopen dat jouw verblijf op de herstelafdeling deugddoend is en je ten

Nadere informatie

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen Welkom op de afdeling Inwendige Geneeskunde (D1) Wij heten u en uw familie van harte welkom op onze afdeling. Om uw verblijf zo vlot

Nadere informatie

Geriatrie. informatiebrochure

Geriatrie. informatiebrochure Geriatrie informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Meebrengen 5. Bijkomende richtlijnen 6. Ontslag 7. Contact 8. Persoonlijke

Nadere informatie

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N T I E W O N I N G E N

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N T I E W O N I N G E N WOONZORGCENTRUM HEILIG-HART-TEREKEN Tereken 14 9100 SINT-NIKLAAS Tel.: 03 780 53 40 fax : 03 780 53 59 E-mail : hhtereken@hhart.be www.hhart.be K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N

Nadere informatie

Welkom op SP Locomotorisch. Informatiebrochure

Welkom op SP Locomotorisch. Informatiebrochure Welkom op SP Locomotorisch Informatiebrochure Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 3 1 INLEIDING... 4 2 AANVRAAG... 4 3 KAMERKEUZE... 4 4 UW VERBLIJF OP ONZE ZORGEENHEID... 5 5 INFORMATIE BIJ DE REVALIDATIE...

Nadere informatie

IN EEN SERVICE-FLAT KAN JE LANGER ZELFSTANDIG WONEN! SERVICE-FLATS STEENKAAI Vlaanderenstraat Vilvoorde

IN EEN SERVICE-FLAT KAN JE LANGER ZELFSTANDIG WONEN! SERVICE-FLATS STEENKAAI Vlaanderenstraat Vilvoorde Wonen in volle vrijheid maar toch geborgen, knus en veilig voelen 24 uur op 24 uur Wonen in een praktische flat met alle modern comfort Beroep kunnen doen op allerlei diensten die je het leven gemakkelijker

Nadere informatie

Opname. Wat meebrengen? Voor uw verblijf. Voor de administratie. Medische gegevens. (bijvoorbeeld elektrocardiogram)

Opname. Wat meebrengen? Voor uw verblijf. Voor de administratie. Medische gegevens. (bijvoorbeeld elektrocardiogram) 8 Opname Bij opname begeeft u zich op het afgesproken uur naar de centrale inkomhal, waar u een volgnummer kunt nemen voor de dienst inschrijvingen. Na inschrijving begeeft u zich naar de afdeling waar

Nadere informatie

Noord-Limburgs. Revalidatiecentrum. ziekenhuis maas en kempen

Noord-Limburgs. Revalidatiecentrum. ziekenhuis maas en kempen Noord-Limburgs Revalidatiecentrum ziekenhuis maas en kempen Welkom Wij heten u van harte welkom in ons Noord-Limburgs Revalidatiecentrum. Dit centrum, opgestart in 2002, maakt deel uit van het Ziekenhuis

Nadere informatie

IN EEN SERVICE-FLAT KAN JE LANGER ZELFSTANDIG WONEN! SERVICE-FLATS t POORTHUYS Vlaanderenstraat Vilvoorde

IN EEN SERVICE-FLAT KAN JE LANGER ZELFSTANDIG WONEN! SERVICE-FLATS t POORTHUYS Vlaanderenstraat Vilvoorde Wonen in volle vrijheid maar toch geborgen, knus en veilig voelen 24 uur op 24 uur Wonen in een praktische flat met alle modern comfort Beroep kunnen doen op allerlei diensten die je het leven gemakkelijker

Nadere informatie

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Sint Antonius een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken

Nadere informatie

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Afdeling LC1 T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie

Welkom op materniteit. Infobrochure SAP 4276

Welkom op materniteit. Infobrochure SAP 4276 Welkom op materniteit Infobrochure SAP 4276 2 Geachte Binnenkort verblijft u op de dienst materniteit in het Az Damiaan Oostende. Dit is voor u een belangrijke gebeurtenis. De materniteit bevindt zich

Nadere informatie

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg 1 WELKOM Welkom op afdeling LCO van campus Sint- Barbara. Een opname

Nadere informatie

ALGEMENE INFO Woonzorgcentrum ZONNESTRAAL

ALGEMENE INFO Woonzorgcentrum ZONNESTRAAL ALGEMENE INFO Woonzorgcentrum ZONNESTRAAL Op 26.10.1977 openden Zonnestraal en Parkresidentie hun deuren. Het rusthuis kon voor 200 Hasseltse senioren een woongelegenheid bieden. In de jaren tachtig werd

Nadere informatie

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure Algemeen Inwendige Ziekten informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verpleegkundige verzorging 5. Medische opvolging 6. Meebrengen

Nadere informatie

Verpleegafdeling geriatrie Torhout

Verpleegafdeling geriatrie Torhout Verpleegafdeling geriatrie Torhout Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Op de dienst geriatrie kunnen ouder wordende patiënten met een complexe problematiek terecht. Een multidisciplinair

Nadere informatie

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Kloosterhof een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie Patiënteninformatie Welkom op de afdeling pneumologie 2 Inhoud Inhoud... 3 Welkom op onze dienst... 5 Wie zijn we en wat doen we... 5 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team... 5

Nadere informatie

HHZH/INF/005.01(0703) h.-hartziekenhuis vzw. Mechelsestraat Lier tel fax INFORMATIEBROCHURE

HHZH/INF/005.01(0703) h.-hartziekenhuis vzw. Mechelsestraat Lier tel fax INFORMATIEBROCHURE HHZH/INF/005.01(0703) h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat 24 2500 Lier tel. 03-491 23 45 fax 03-491 23 46 INFORMATIEBROCHURE DAGZIEKENHUIS Geachte, U komt weldra naar het dagziekenhuis voor een onderzoek,

Nadere informatie

Verpleegafdeling geriatrie Roeselare en Menen

Verpleegafdeling geriatrie Roeselare en Menen Verpleegafdeling geriatrie Roeselare en Menen Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling geriatrie. In deze brochure geven we u wat uitleg over onze afdeling. Als u nog vragen hebt, aarzel

Nadere informatie

hospitalisatieafdeling Geriatrie

hospitalisatieafdeling Geriatrie hospitalisatieafdeling Geriatrie Van harte welkom op de Geriatrie! Van harte welkom op de afdeling geriatrie. Met deze informatiefolder wensen wij u praktische informatie te geven over uw hospitalisatie

Nadere informatie

Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure verpleegeenheid Inwendige geneeskunde 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling inwendige geneeskunde

Nadere informatie

KRAAMAFDELING. Kraamafdeling 051/425 260 Sint-Andriesziekenhuis vzw Krommewalstraat 11 8700 Tielt 051/425 111

KRAAMAFDELING. Kraamafdeling 051/425 260 Sint-Andriesziekenhuis vzw Krommewalstraat 11 8700 Tielt 051/425 111 KRAAMAFDELING Kraamafdeling 051/425 260 Sint-Andriesziekenhuis vzw Krommewalstraat 11 8700 Tielt 051/425 111 www.sintandriestielt.be materniteit@sintandriestielt.be Foto : Norbert Maes Mei 2012 12 1 2

Nadere informatie

Welkom op de dienst Geriatrie

Welkom op de dienst Geriatrie Welkom op de dienst Geriatrie 2 Welkom op de dienst Geriatrie In deze brochure vindt u allerlei informatie over het verloop van uw opname en over de werking van onze dienst. Het team zorgt er graag voor

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis

Patiënteninformatie. Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Patiënteninformatie Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Inhoud Welkom op onze dienst... 3 Wie zijn we en wat doen we?... 3 Voorstelling van het multidisciplinair team... 3 Afspraak en openingsuren...

Nadere informatie

Residentie Arcadia. Rust en welzijn in het groen. Rust- en Verzorgingstehuis. www.residentie-arcadia.be

Residentie Arcadia. Rust en welzijn in het groen. Rust- en Verzorgingstehuis. www.residentie-arcadia.be Residentie Arcadia Rust- en Verzorgingstehuis Tel. : 02/481.99.00 Fax : 02/468.12.30 E-mail : info@residentie-arcadia.be Ferdinand Elbersstraat 20 1080 Brussel www.residentie-arcadia.be Rust en welzijn

Nadere informatie

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Sint Antonius een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken

Nadere informatie

Pediatrie. Algemene informatie

Pediatrie. Algemene informatie Algemene informatie Welkom Beste ouder Wij wensen u en uw kind van harte welkom op de kinderafdeling van het AZ Sint-Jan Brugge Oostende AV Campus Henri Serruys. U kunt rekenen op ons paramedisch team

Nadere informatie

Service Residentie Vogelzang

Service Residentie Vogelzang SERVICE RESIDENTIE VOGELZANG TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97.55 WWW.HOMEVOGELZANG.BE Voor info kan u zich wenden tot de Sociale Dienst 016/27.97.13 016/27.97.55

Nadere informatie

De Vierboete wordt beheerd door de Raad voor Maatschappeljk Welzijn van O.C.M. W. Blankenberge.

De Vierboete wordt beheerd door de Raad voor Maatschappeljk Welzijn van O.C.M. W. Blankenberge. Wat bieden we Het dagverzorgingscentrum is open van 8u00 tot 17u00 op gewone werkdagen. De dag verloopt volgens een vast dagschema: bij aankomst verwelkoming met een kopje koffie na de koffie mogelijkheid

Nadere informatie

Onthaal - en opnamebrochure

Onthaal - en opnamebrochure Onthaal - en opnamebrochure Campus Wervik Jan Yperman Ziekenhuis Steenakker 30 8940 Wervik T: 057 35 62 40 F: 057 35 62 49 info@yperman.net www.yperman.net Beste patiënt, We heten je welkom in campus Wervik

Nadere informatie

Informatiebrochure D1

Informatiebrochure D1 Informatiebrochure D1 Wij - directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis. We zullen u begeleiden tijdens uw verblijf

Nadere informatie

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE PATIËNTENBROCHURE Dienst 7 Subtitle De internist sprak, het is niet goed je hebt weer rommel in je bloed ik leg je echt niet in de luren maar je moet echt weer aan de kuren het spijt mij echt, mevrouw,

Nadere informatie

Welkom op Amarant 3. Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c MECHELEN

Welkom op Amarant 3. Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c MECHELEN Welkom op Amarant 3 Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c - 2800 MECHELEN vzw Emmaüs Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis Andreas Vesaliuslaan

Nadere informatie

Dagziekenhuis geriatrie. Informatiebrochure

Dagziekenhuis geriatrie. Informatiebrochure Dagziekenhuis geriatrie Informatiebrochure 2 Inhoud Opname in het dagziekenhuis geriatrie Doelstelling Praktische informatie Wat meebrengen voor uw verblijf? Vervoer Ontslag Samenstelling van het multidisciplinair

Nadere informatie

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Neurologie en stroke

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Neurologie en stroke O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem Onthaalbrochure Neurologie en stroke Welkom Wij - directie, artsen en alle medewerkers van de afdeling CD 2 - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor

Nadere informatie

APB Provinciaal Zorgcentrum Lemberge. bçà{ttäuüév{âüx

APB Provinciaal Zorgcentrum Lemberge. bçà{ttäuüév{âüx APB Provinciaal Zorgcentrum Lemberge bçà{ttäuüév{âüx Pagina 2 Provinciaal Zorgcentrum Lemberge U bent thans bij ons te gast Uw komst naar onze instelling is nu noodzakelijk geworden. Uw opname brengt u

Nadere informatie

Woonzorgcentrum 't Heuverveld. Woonzorgcentrum 't Heuverveld

Woonzorgcentrum 't Heuverveld. Woonzorgcentrum 't Heuverveld Woonzorgcentrum 't Heuverveld Woonzorgcentrum 't Heuverveld Voor wie omwille van gezondheidsredenen en/of door zijn sociale situatie minder zelfredzaam wordt en zich hierdoor niet langer zelfstandig kan

Nadere informatie

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit Informatiebrochure CD2 neurologie & stroke unit Wij - directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis. We zullen u begeleiden

Nadere informatie

BEGELEIDING Seniorie 't Wallant biedt heel wat servicemogelijkheden:

BEGELEIDING Seniorie 't Wallant biedt heel wat servicemogelijkheden: CONCEPT Seniorie 't Wallant staat open voor zelfredzame personen, die de leeftijd van 65 jaar bereikt hebben en biedt een stijlvolle en comfortabele woongelegenheid aan, met behoud van alle zelfstandigheid

Nadere informatie

Woonzorgcentrum DEN BOOGERD

Woonzorgcentrum DEN BOOGERD Woonzorgcentrum DEN BOOGERD Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Den Boogerd een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met

Nadere informatie

Een opname op de afdeling intensieve zorgen

Een opname op de afdeling intensieve zorgen Heeft u opmerkingen of suggesties i.v.m. deze brochure? Geef ons gerust een seintje! Dienst kwaliteit E-mail: info@jessazh.be Tel: 011 30 90 22 Een opname op de afdeling intensieve zorgen Jessa Ziekenhuis

Nadere informatie

WELKOM OP DE DIENST GERIATRIE. INFORMATIE voor de patiënt

WELKOM OP DE DIENST GERIATRIE. INFORMATIE voor de patiënt INFORMATIE voor de patiënt WELKOM OP DE DIENST GERIATRIE In deze brochure vindt u allerlei informatie over het verloop van uw opname en over de werking van onze dienst. Onze equipe zorgt er graag voor

Nadere informatie

WOONZORGCENTRUM CHRISTINE

WOONZORGCENTRUM CHRISTINE WOONZORGCENTRUM CHRISTINE Gerardus Stijnenlaan 76 2180 Ekeren Tel: 03 641 41 41 INHOUD Brochure Algemeen 2 Doelgroep 3 Voorwaarden 4 Inrichting kamers 5 Gemeenschappelijke ruimtes 6 Dienstverlening 7 Kostprijs

Nadere informatie

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM Woonzorgcentrum Het Gulle Heem maakt deel uit van het Centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem. Dit centrum

Nadere informatie

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Inwendige 1

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Inwendige 1 O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem Onthaalbrochure Inwendige 1 Welkom Wij - directie, artsen en alle medewerkers van de afdeling D 1 - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis.

Nadere informatie

Opname in de kliniek Revalidatiecentrum Breda

Opname in de kliniek Revalidatiecentrum Breda 1. Opname in de kliniek Revalidatiecentrum Breda De doelgroep Als u binnenkort wordt u opgenomen op de klinische afdeling van Revant Revalidatiecentrum Breda dan is deze folder voor u en uw familieleden

Nadere informatie

ABC- folder Zelfstandig Wonen De Gelderhorst

ABC- folder Zelfstandig Wonen De Gelderhorst ABC- folder Zelfstandig Wonen De Gelderhorst Versie januari 2013 Bewonerscommissie De Gelderhorst beschikt op basis van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ) over een eigen bewonerscommissie.

Nadere informatie

KRAAMAFDELING. Foto : Norbert Maes

KRAAMAFDELING. Foto : Norbert Maes KRAAMAFDELING Foto : Norbert Maes 1 2 Mevrouw, U komt weldra naar de kraamafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis. Wij heten u, uw partner en de baby van harte welkom op onze afdeling. Om uw verblijf zo

Nadere informatie

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure. Chronische revalidatie dienst Sp

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure. Chronische revalidatie dienst Sp I Autonome verzorgingsinstelling Informatiebrochure Chronische revalidatie dienst Sp IIInhoudsopgave Inleiding 4 Wat is chronische revalidatie 5 De opname 6 Multidisiplinair team 7 Dagindeling 9 Ontslag

Nadere informatie

Palliatieve Eenheid. Infobrochure. 90.001N-130701 Diensthoofd Palliatieve Zorgen. Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat 12 8900 Ieper

Palliatieve Eenheid. Infobrochure. 90.001N-130701 Diensthoofd Palliatieve Zorgen. Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat 12 8900 Ieper Infobrochure Palliatieve Eenheid 90.001N-130701 Diensthoofd Palliatieve Zorgen Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat 12 8900 Ieper T +32 57 35 64 91 ms4@yperman.net www.yperman.net Palliatieve Eenheid Jan

Nadere informatie

Opnamevoorwaarden serviceflats

Opnamevoorwaarden serviceflats Opnamevoorwaarden serviceflats De kandidaat bewoners dienen aan de hierna omschreven toelatingsvoorwaarden te voldoen: 1. Verblijfplaats van de kandidaat vóór de datum van toewijzing. Voorrang wordt verleend

Nadere informatie

Gastenverblijf UZ Leuven campus Pellenberg

Gastenverblijf UZ Leuven campus Pellenberg Gastenverblijf UZ Leuven campus Pellenberg informatie voor patiënten 2 Om familieleden of vrienden de kans te geven om in de omgeving van de patiënt te overnachten, beschikt UZ Leuven campus Pellenberg

Nadere informatie

ACCOMMODATIE Het wooncentrum beschikt hiervoor over zowel éénpersoonskamers als over kamers voor echtparen.

ACCOMMODATIE Het wooncentrum beschikt hiervoor over zowel éénpersoonskamers als over kamers voor echtparen. DOELSTELLING Woon- en zorgcentrum Sint-Jozef beoogt een thuisbenaderend milieu te scheppen voor de bejaarde bewoner, met aandacht voor de specifieke noden en verlangens. We bieden u een warme zorg aan

Nadere informatie

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1 Informatiebrochure Kinderafdeling Aalst Pagina 1 Hier komt titel van persbericht Inhoud Welkom op de kinderafdeling...3 Wat brengt u mee van thuis...4 Verzorging van de kinderen...4 Veiligheid...5 Doktersronde...5

Nadere informatie

Revalidatie. Klinisch. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Revalidatie. Klinisch. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Revalidatie Klinisch T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie

inhoud Kinder- Afdeling AZ Sint-Jan AV

inhoud Kinder- Afdeling AZ Sint-Jan AV inhoud Welkom... 2 Opname... 3 Wat brengt u mee naar het ziekenhuis?... 3 Medische informatie... 4 Veiligheid... 6 Bezoek... 7 Met de wagen:... 8 Met het openbaar vervoer:... 8 Onderwijs- en spelbegeleiding...

Nadere informatie

Onthaalbrochure De Vrije Vlinder

Onthaalbrochure De Vrije Vlinder Onthaalbrochure De Vrije Vlinder Algemene informatie voor de bewoners Kamer In onze kamers zijn een elektrisch hoog laag bed, een tafel, een stoel en een klapstoel aanwezig. Verder kan u de kamer aankleden

Nadere informatie

INTERNE AFSPRAKENNOTA WOONZORGCENTRUM Ter Biest

INTERNE AFSPRAKENNOTA WOONZORGCENTRUM Ter Biest 1 INTERNE AFSPRAKENNOTA WOONZORGCENTRUM Ter Biest Statuut van de instelling Het woonzorgcentrum Ter Biest is eigendom van en wordt beheerd door het OCMW van Grimbergen. De dagelijkse leiding is in handen

Nadere informatie

Informatie over uw factuur bij opname in ons psychiatrisch ziekenhuis

Informatie over uw factuur bij opname in ons psychiatrisch ziekenhuis Informatie over uw factuur bij opname in ons psychiatrisch ziekenhuis Dalstraat 84 9100 Sint-Niklaas Tel. 03 776 00 41 Info: www.hieronymus.be Inhoudstafel Inleiding 4 Onderdelen van uw factuur bij opname

Nadere informatie

1. WELKOM. Contactpersonen:

1. WELKOM. Contactpersonen: 1. WELKOM Via deze brochure willen wij graag onze assistentiewoningen aan u voorstellen. Zo kan u kennis maken met de inrichting en infrastructuur van onze woningen en het wonen op het domein van Forum

Nadere informatie

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Kloosterhof een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met

Nadere informatie

Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt

Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt Een vraag over thuiszorg? Info en advies Thuiszorgdiensten bieden ondersteuning zodat u langer thuis kan blijven wonen. Ze staan u ook bij als u pas het ziekenhuis verlaten

Nadere informatie

Ontslagboekje Wat na uw verblijf in het UZA? Informatiebrochure patiënten

Ontslagboekje Wat na uw verblijf in het UZA? Informatiebrochure patiënten Ontslagboekje Wat na uw verblijf in het UZA? Informatiebrochure patiënten 3 1. Thuiszorg... 4 1.1 Thuisverpleegkundige...4 1.2 Poetshulp...4 1.3 Gezinszorg...4 1.4 Hulpmiddelen...4 1.5 Maaltijden...5 1.6

Nadere informatie

Welkom in ZNA Hoge Beuken Informatie over een opname in ons ziekenhuis

Welkom in ZNA Hoge Beuken Informatie over een opname in ons ziekenhuis Welkom in ZNA Hoge Beuken Informatie over een opname in ons ziekenhuis 2 Welkom in ZNA Hoge Beuken Welkom in ZNA Hoge Beuken 3 Beste, Je bent op zoek naar een ziekenhuis waar je kan worden opgenomen om

Nadere informatie

Chirurgische Dagkliniek. Campus Henri Serruys

Chirurgische Dagkliniek. Campus Henri Serruys Voorstelling van de chirurgische dagkliniek De dagkliniek bevindt zich op de 3e verdieping van het AZ. St. Jan Brugge- Oostende, campus Henri Serruys. De dienst is open van maandag tot en met vrijdag van

Nadere informatie

Verpleegafdeling interne geneeskunde

Verpleegafdeling interne geneeskunde Verpleegafdeling interne geneeskunde Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling voor interne geneeskunde. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten,

Nadere informatie

info voor patiënten Afdeling Geriatrie

info voor patiënten Afdeling Geriatrie info voor patiënten Afdeling Geriatrie 01. Inleiding Welkom op de afdeling Geriatrie van het UZ Gent. U bereikt de afdeling via ingang 50, route 575. Deze brochure bevat praktische informatie voor uw opname

Nadere informatie

Daghospitalisatie PAAZ

Daghospitalisatie PAAZ Daghospitalisatie PAAZ Welkom Wat is dagtherapie? In de dagtherapie bieden we een groepstherapeutisch programma aan, van één of twee vaste dagen per week, waarbij we je ondersteunen om problemen in het

Nadere informatie