Zaaknummer : S21-50 Datum uitspraak : 12 februari 2016 Plaats uitspraak : Zeist

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaaknummer : S21-50 Datum uitspraak : 12 februari 2016 Plaats uitspraak : Zeist"

Transcriptie

1 Zaaknummer : S21-50 Datum uitspraak : 12 februari 2016 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: F. Sabovic te Breda verder te noemen: Sabovic, tegen: Bindend Advies de Gemeente Breda te Breda vertegenwoordigd door wethouder de heer B. Adank, gegeven door mr J.S. Reid, verder te noemen de rijdende rechter. De procedure. Partijen zijn schriftelijk overeengekomen dit geschil door middel van een bindend advies op basis van het bindend advies reglement "De Rijdende Rechter" te laten beslechten.

2 De rijdende rechter heeft kennis genomen van alle door partijen overgelegde stukken en de vordering van Sabovic. Het geschil is behandeld op de hoorzitting van 22 januari 2016, die is gehouden te Breda. Partijen zijn behoorlijk opgeroepen voor de hoorzitting. Voorafgaande daaraan heeft de rijdende rechter zich begeven naar de in deze procedure bedoelde bomen en heeft hij deze in het bijzijn van partijen bezichtigd. Daarbij was tevens aanwezig de deskundigen Cor van Gelderen, Jurrijn Tack en Emiel Ponte. Partijen zijn in de gelegenheid gesteld op- en aanmerkingen te maken. Partijen zijn op de hoorzitting verschenen en hebben hun standpunten toegelicht. De deskundigen hebben mondeling verslag uitgebracht. Als informant is telefonisch gehoord de heer S. Janovic. Hierna is de uitspraak bepaald op vandaag. Vaststaande feiten. In deze procedure mag van de volgende feiten worden uitgegaan, omdat deze voldoende zijn komen vast te staan. 1. Sabovic is eigenaar van het woonhuis met toebehoren, staande en gelegen aan de Hooilaan 101 te Breda. De gemeente Breda is eigenaar van de strook grond grenzend aan de zijgevel van het perceel van Sabovic. 2. In de strook grond van de gemeente Breda bevinden zich 4 ongeveer 50 jaar oude Acacia s. De bomen zijn beduidend hoger dan de woning van Sabovic. Drie bomen bevinden zich naast de zijgevel van de woning. Een boom is naast de achtertuin gelegen. De bomen bevinden zich op minder dan drie meter van de erfgrens. 3. Op het dak van Sabovic bevinden zich zonnepanelen, deze zijn in 2009 geïnstalleerd. 4. In 2009 heeft Sabovic voor het eerst de gemeente Breda verzocht om tot kappen van de bomen over te gaan. In totaal heeft Sabovic zijn verzoek nog drie keer herhaald, de laatste keer in In 2014 heeft de gemeente Breda de bomen aan de zijde van Sabovics woning flink gesnoeid waarbij de kruinen aan de zijde van Sabovic zijn verwijderd. 6. Binnen de gemeente Breda geldt een van artikel 5.42 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek afwijkende minimum afstand voor bomen t.o.v. de erfgrens van 50 cm.

3 7. In 2013 zijn op de Hooilaan 41 een aantal Acacia s die op zo n 10 meter afstand stonden van het woonhuis door de gemeente Breda verwijderd. De vordering van Sabovic. Sabovic vordert dat de gemeente Breda de vier bomen naast zijn woning verwijdert, hem een excuusbrief schrijft en zijn schade vergoed à 3.811,80. Standpunten van partijen. Het standpunt van Sabovic komt kort samengevat en voor zover thans van belang op het volgende neer. Sabovic stelt onevenredige overlast te ondervinden van de vier bomen naast zijn woning aangezien hij minder zonlicht in de woning krijgt, gevaar loopt door eventueel afwaaiende takken en enorme hoeveelheden bladafval in het najaar heeft. Bovendien heeft Sabovic minder rendement van zijn zonnepanelen, die hij in 2009 heeft geplaatst, waardoor hij ook minder subsidie ontvangt. Ook na de snoei van de bomen door de gemeente Breda in 2014 is het rendement nog onvoldoende. Volgens Sabovic heeft de gemeente in de buurt, met name bij Hooilaan 41, in 2013 wel bomen verwijderd om onduidelijke redenen, terwijl zij bij hem voet bij stuk houden. Terwijl hij ook schade heeft ondervonden van de bomen, een rioolbeschadiging in 1997 en tegels die omhoog gedrukt worden. Ook heeft Sabovic een toezegging van een vrouwelijke ambtenaar aan het loket 22/23 van de Gemeente Breda (eind oktober 2008) afdeling Bouw en Wonentoezicht, die hem vertelde medewerking te verschaffen bij het snoeien/afkorten van de bomen omdat de Gemeente Breda het hebben van zonnepanelen stimuleert. Sabovic heeft hier een getuige van. In 2013 heeft de gemeente Breda bij Hooilaan 41 vier bomen weggehaald. Twee maanden later belde Sabovic naar de gemeente Breda om te vragen waarom daar wel en bij hem niet. De ambtenaar verklaarde toen dat als er mensen achter hem zouden staan dat het makkelijker werd om het weghalen van de bomen toegewezen te krijgen. Sabovic heeft handtekeningen verzameld maar ontving toch weer een afwijzing. Hij heeft een advocaat en boomdeskundige in de arm genomen maar het gewenste resultaat bleef uit. Het standpunt van Gemeente Breda komt kort samengevat en voor zover thans van belang op het volgende neer. Als er geklaagd wordt over overlast van bomen wordt altijd ter plekke door ambtenaren

4 gekeken wat er aan de hand is. Iedere situatie is namelijk anders. Er wordt een dossier opgebouwd. Bij Hooilaan nummer 41 was er sprake van de schade door bomen. Het klopt dat er een spanningsveld is tussen het stimuleren van zonnepanelen door de gemeente Breda en het behouden van een groene infrastructuur. Beleid is echter dat gezonde (vitale) bomen in principe niet gekapt worden. Dit is slechts bij zwaarwegende redenen anders. De bomen bij Sabovic komen dus niet in aanmerking voor kap. Ze zijn namelijk gezond en leveren geen gevaar op. Er vindt elke drie jaar een boomveiligheidscontrole plaats. Het rooien van andere gezonde bomen in de wijk van Sabovic heeft weliswaar plaatsgevonden maar dat is het oude hakhoutbeheer en past in de ecologische structuur, wortels blijven zitten en die schieten weer uit. Overigens zijn ambtenaren achter de balie van het gemeentehuis niet bevoegd om over snoei of kappen te beslissen. Mogelijke hinder wegens te weinig zonlicht aan de achterzijde van de woning van Sabovic zal onderzocht worden. De informant De informant S. Janovic voor zover thans van belang, verklaart kort samengevat het volgende: Een ambtenaar verklaarde dat zij het wel voor hem zouden opknappen. Verslag van de deskundigen. Bezonningsdeskundige Jurrien Tack heeft, voor zover thans van belang, kort samengevat het volgende opgemerkt. Het verschil in rendement voor de zonnepanelen van Sabovic in een situatie tussen de bomen zoals nu zijn, gesnoeid en al en in de situatie dat er helemaal geen bomen zouden zijn is 21% in de zomermaanden/bladperiode en nihil in de wintermaanden. Gemiddeld genomen is er een rendementsverschil van 16%. Rekening houdende met de meetpuntmethode getoetst aan de TNO bezonningsnorm moet er twee uur per dag zonlicht in de woonkamer mogelijk zijn gedurende een periode van 8 maanden (van 19 februari tot 21 oktober) anders kan er hinder ontstaan. De ramen aan de achterkant van de woning van Sabovic krijgen die twee uur zon niet op toetsingsdatum 21 oktober. Zonnepanelendeskundige Emiel Ponte heeft, voor zover thans van belang, kort samengevat het volgende opgemerkt. De zonnepanelen zijn wat kabeltjes betreft niet netjes afgewerkt. De positie van de panelen op het dak zijn gezien de situatie ter plekke en het behalen van een maximaal rendement, correct geplaatst.

5 Boomdeskundige Cor van Gelderen heeft, voor zover thans van belang, kort samengevat het volgende opgemerkt: Acacia s leveren ten opzichte van andere bomen geen bijzondere overlast op van afvallend blad. Acacia s kunnen op 10 meter schade geen schade toebrengen aan een goed gefundeerd huis. Bij een slecht gefundeerde aanbouw zou het kunnen. Beoordeling van het geschil Ingevolge artikel 5:37 BW mag de eigenaar van een erf niet in een mate of op een wijze die onrechtmatig is, aan de eigenaar van een ander erf hinder toebrengen. Of het toebrengen van hinder onrechtmatig is, is afhankelijk van de aard, de ernst en de duur van de hinder en de daardoor veroorzaakte schade in verband met de verdere omstandigheden van het geval, waaronder de plaatselijke omstandigheden. Daarbij is mede van betekenis of degene die zich beklaagt over hinder zich ter plaatse heeft gevestigd vóór of na het moment waarop de hinder veroorzakende activiteiten een aanvang hebben genomen. In dat laatste geval zal hij een zekere mate van hinder hebben te dulden. Afwaaiende takken Wat betreft het gevaar van eventueel afwaaiende takken is niet gebleken dat de bewuste bomen ziek zijn. Voorts zijn de bomen op verzoek van Sabovic stevig gesnoeid. Onder deze omstandigheden lag het op de weg van Sabovic om zijn stelling dat de bomen een bijzonder gevaar voor afwaaiende takken opleveren steviger te onderbouwen dan met de enkele constatering dat de bomen takken hebben. Nu hij dit heeft nagelaten kan zijn vordering op deze grondslag niet slagen. Enorme hoeveelheden bladafval Loofbomen, behoudens enkele soorten, waaronder de laurier en de olijf, verliezen hun blad in de herfst. Door de deskundige Van Gelderen is voorts verklaard dat Acacia s daarin niet afwijken van wat voor loofbomen gebruikelijk is. Van enige onevenredige hinder voor Sabovic is ook wat dat betreft niet gebleken, zodat ook op deze grondslag de vordering niet kan slagen. Sabovic is daarenboven in deze woning komen wonen toen de Acacia s er al decennia stonden. Hij zal daarom een zekere mate van hinder ervan hebben te dulden. Dat geldt in ieder geval voor de bladeren die er in het najaar afvallen. Minder zonlicht op de woning In ons land zijn geen wettelijke normen voor de bezonning van woningen. Wel hanteren sommige gemeenten door TNO gestelde normen. Gesteld noch gebleken is overigens dat de gemeente Breda deze norm hanteert. In de TNO bezonningsnorm is bovenvermelde minimumnorm opgenomen. De door TNO opgestelde streefnorm is drie uur bezonning in genoemde periode. Eerst op de hoorzitting is gebleken dat Sabovic in

6 de genoemde maanden door de vierde boom in de rij (die naast zijn achtertuin) minder dan twee uren bezonning op zijn achtergevel ontvangt. Dit zou hinder kunnen opleveren als bedoeld in artikel 5:37 BW. Daarbij merkt de Rijdende Rechter wel op dat ook in dit geval bij dat oordeel een rol zal spelen het feit dat Sabovic de woning heeft betrokken toen de bomen er al stonden. De gemeente Breda heeft echter toegezegd dat ze deze klacht van Sabovic in onderzoek zal nemen. Hieraan zal de Rijdende Rechter haar houden. Gelijkheidsbeginsel Een overheidslichaam behoort bij het uitoefenen van zijn privaatrechtelijke bevoegdheden de algemene beginselen van behoorlijk bestuur en derhalve ook het gelijkheidsbeginsel en het vertrouwensbeginsel in acht te nemen. De overheid dient gelijke gevallen dus gelijk te behandelen. Sabovic begrijpt in dit licht niet waarom de bomen op nummer 41 wel gekapt zijn en de vier bomen bij hem niet. En dat terwijl de bomen op nummer 41 veel verder van de erfgrens stonden dan de Acacia s bij Savovic. De gemeente Breda heeft hierop geantwoord dat uit onderzoek van de Acacia s bij nummer 41 is gebleken dat deze door wortelopdruk schade dreigden te veroorzaken. Na toetsing aan de Bomenverordening Breda 2010 hebben Burgermeester en Wethouders vervolgens een vergunning tot kap afgegeven. De gemeente Breda heeft dit standpunt met stukken onderbouwd. De Rijdende Rechter heeft geen reden om te twijfelen aan de juistheid hiervan. Sabovic heeft niet aannemelijk gemaakt dat er bij nummer 41 geen schade was. Het enkele feit dat de bomen daar verder weg stonden van de erfgrens is daarvoor in ieder geval onvoldoende. Nu niet is komen vast te staan dat bij Sabovic schade dreigt gaat een beroep op het gelijkheidsbeginsel niet op. Op grond van de voorgaande overwegingen heeft de gemeente Breda in redelijkheid kunnen besluiten dat er geen zwaarwegende redenen zijn de bomen te kappen. Schadevergoeding Sabovic vordert schadevergoeding. Waaronder misgelopen subsidie en advocatenkosten. Sabovic stelt daartoe dat hij zijn zonnepanelen heeft geplaatst in de overtuiging dat de gemeente Breda de bomen minstens zou snoeien tot de dakgoot van zijn woning, zodat de zonnepanelen voldoende zonlicht zouden krijgen. Deze overtuiging stelt Sabovic te hebben bekomen door een toezegging van een baliemedewerkster van de gemeente. Als kap of snoei volgens het beleid niet mogelijk blijkt, heeft de gemeente Breda door deze toezegging onrechtmatig gehandeld, zo begrijpt de Rijdende Rechter de stellingen van Sabovic. Nu vast is komen te staan dat de zonnepanelen minder rendement leveren dan ze zouden doen als de schaduw van de bomen er niet op viel, komt de hierdoor misgelopen subsidie als schade voor toewijzing in aanmerking. Echter, ook als de Rijdende Rechter uitgaat van de juistheid van de feitelijke stellingen

7 van Sabovic kunnen deze niet tot schadevergoeding leiden. Hij doet namelijk een beroep op het zogenaamde vertrouwensbeginsel. Voor een geslaagd beroep hierop is onder meer nodig dat er aan de gemeente Breda toe te rekenen concrete, ondubbelzinnige toezeggingen zijn gedaan door een daartoe bevoegd persoon. Dit laatste is door de gemeente Breda gemotiveerd betwist. Desgevraagd heeft gemeente Breda immers verklaard dat de baliemedewerkster niet bevoegd is hierover te beslissen. De Rijdende Rechter gaat uit van juistheid van deze stelling, zodat Sabovic er reeds daarom niet gerechtvaardigd op mocht vertrouwen dat de gestelde snoei zou plaatsvinden. Zelfs al zou Sabovic zijn besluit om de zonnepanelen te plaatsen geheel en al hebben gebaseerd op de toezegging van de baliemedewerkster, dan komt hij op grond van voorgaande overwegingen niet in aanmerking voor schadevergoeding. De vordering moet daarom worden afgewezen. Voor excuses door de gemeente Breda is dan ook geen plaats. Op grond van het voorgaande ben ik van oordeel, dat als volgt moet worden beslist. B E S L I S S I N G De vordering wordt afgewezen. Verstaat dat de Gemeente haar toezegging gestand doet om te onderzoeken in hoeverre de vierde boom in de rij hinderlijk is voor Sabovic. Dit bindend advies is gegeven door mr J.S. Reid als rijdende rechter en uitgesproken te Zeist op 12 februari Bindend Adviseur Secretaris Mr J.S. Reid Mr C.M. Sharif

gegeven door mr J.S. Reid, verder te noemen de rijdende rechter.

gegeven door mr J.S. Reid, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer : S21-56 Datum uitspraak : 5 juli 2016 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: R. Iglesias en C. Iglesias - In de Braek te Grevenbicht verder te noemen Iglesias c.s tegen

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-81 Datum uitspraak : 2 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-81 Datum uitspraak : 2 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-81 Datum uitspraak : 2 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: de heer A.J.H. Wijering mevrouw H.M. Wijering-Geritzen wonende te Losser verder te noemen: Wijering

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-52 Datum uitspraak : 30 maart 2016 Plaats uitspraak : Zeist. Bindend Advies. in het geschil tussen:

Zaaknummer : S21-52 Datum uitspraak : 30 maart 2016 Plaats uitspraak : Zeist. Bindend Advies. in het geschil tussen: Zaaknummer : S21-52 Datum uitspraak : 30 maart 2016 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: Bindend Advies de bewoners van de Tamboer 1,2,3,4,4a,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,18,20,22 en 24 en

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. verder te noemen Gemeente Enkhuizen, vertegenwoordigd door F.J. Petersen en de heer mr. M. Schaper.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. verder te noemen Gemeente Enkhuizen, vertegenwoordigd door F.J. Petersen en de heer mr. M. Schaper. Zaaknummer: S18-08 Datum uitspraak: 14 juli 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: Bindend Advies de heer J.G.J.J. Stroomer en mevrouw G.M. Reyn te Enkhuizen verder te

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S18-10 Datum uitspraak: 14 juli 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: N. van Osch te Alphen aan den Rijn verder te noemen: van Osch tegen: E. Lodik te Alphen

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-75 Datum uitspraak : 16 maart 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-75 Datum uitspraak : 16 maart 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-75 Datum uitspraak : 16 maart 2017 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: W. Kumutat en E. Kumutat-Dam wonende te Nieuw-Vossemeer verder te noemen: Kumutat c.s.

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-17 Datum uitspraak: 20 oktober 2014 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: D. Brevet te Deventer verder te noemen: Brevet, tegen: S. Isitan te Deventer verder

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-77 Datum uitspraak : 16 maart 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-77 Datum uitspraak : 16 maart 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-77 Datum uitspraak : 16 maart 2017 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: J.A. Lemmens wonende te Den Haag verder te noemen: Lemmens tegen: E.R. Martinus wonende te Den Haag verder

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. J.S. Reid, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. J.S. Reid, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer : S21-44 Datum uitspraak : 4 december 2015 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: A.a. Van der Mei te Krommenie verder te noemen: Van der Mei, Bindend Advies tegen: A. Kroonenberg en

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-33 Datum uitspraak: 25 juni 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: K. Eijer te Zaandam, verder te noemen: Eijer, tegen: C. te Kolsté te Zaandam, verder

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S21-42 Datum uitspraak: 23 september 2015 Plaats uitspraak: Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: 1. E. Kumutat-Dam 2. Th. van Tilburg te Nieuw-Vossemeer, verder te

Nadere informatie

Zaaknummer :S21-99 Datum uitspraak :15 mei 2018 Plaats uitspraak :Zeist

Zaaknummer :S21-99 Datum uitspraak :15 mei 2018 Plaats uitspraak :Zeist Zaaknummer :S21-99 Datum uitspraak :15 mei 2018 Plaats uitspraak :Zeist in het geschil tussen: de heer V wonende te Baarle-Nassau verder te noemen: V tegen: Bindend Advies de Coöperatieve Vereniging van

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-46 Datum uitspraak : 4 december 2015 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-46 Datum uitspraak : 4 december 2015 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-46 Datum uitspraak : 4 december 2015 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: K.H. Bektas te Klundert verder te noemen Bektas tegen: M.A. Smit te Klundert verder te noemen Smit,

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-02 Datum uitspraak: 25 oktober 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: G. van Rijssen te Zwolle verder te noemen: Van Rijssen, tegen: W.

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-29 Datum uitspraak: 29 januari 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: S. van der Veen en T. van der Veen--Koster te Ferwert, verder te noemen:

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-48 Datum uitspraak : 30 maart 2016 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-48 Datum uitspraak : 30 maart 2016 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-48 Datum uitspraak : 30 maart 2016 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: Mevrouw S.J. Leeflang -Roest te Wijchen hierna te noemen: Leeflang tegen: Timmerbedrijf van den Heuvel

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-78 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-78 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-78 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: de heer A. Sylla, mevrouw M. Sylla-van de Kamp wonende te Almelo verder te noemen: Sylla

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-61 Datum uitspraak : 21 september 2016 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-61 Datum uitspraak : 21 september 2016 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-61 Datum uitspraak : 21 september 2016 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: C. Stammis te Lelystad hierna te noemen: Stammis tegen: M.P. Tijssen te Lelystad hierna te noemen:

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-11 Datum uitspraak: Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: A. Nanninga en Th. de Backer te Wieringerwaard verder te noemen: Nanninga, tegen:

Nadere informatie

Zaaknummer: S Datum uitspraak: 4 september 2018 Plaats uitspraak: Zeist

Zaaknummer: S Datum uitspraak: 4 september 2018 Plaats uitspraak: Zeist Zaaknummer: S21-104 Datum uitspraak: 4 september 2018 Plaats uitspraak: Zeist in het geschil tussen: de heer R. S. mevrouw J. S.-K. verder te noemen: S. c.s. tegen: de heer J. H. verder te noemen: H. Bindend

Nadere informatie

Zaaknummer : S Datum uitspraak : 15 mei 2018 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S Datum uitspraak : 15 mei 2018 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-101 Datum uitspraak : 15 mei 2018 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: de heer G.W. W mevrouw K. W wonende te Vlissingen verder te noemen: W c.s. tegen: Bindend Advies de Vereniging

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S18-07 Datum uitspraak: 14 juli 2011 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: A.J.G. van Zutphen en N.A. van Zutphen-Vierling te Den Haag verder te

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-19 Datum uitspraak: 2 mei 2013 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies In het geschil tussen G.B. Jonkman en M. Van der Wijk te Drachten verder te noemen: Jonkman,

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S17b-07 Datum uitspraak: 22 oktober 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: J. P. de Ridder te Voorburg verder te noemen: De Ridder, tegen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-30 Datum uitspraak: Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: J.C. Bijnagte en E.A. Bijnagte-van Gorsel te Scherpenisse, gemeente Tholen, verder

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-01 Datum uitspraak: 18 maart 2014 Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: M. van Wijk-Diesman te Elst verder te noemen: Van Wijk-Diesman, tegen: DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 10359 Datum uitspraak: 27 april 2009 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: De heer J. en mevrouw A. Sipsma te Amsterdam verder te noemen: Familie Sipsma; en De heer

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S20-35 Datum uitspraak: 23 oktober 2013 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: G.J. Muller en R.A. Muller-van Oeveren te Ede, verder te noemen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-32 Datum uitspraak: 25 juni 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: A.F. Jalving te Klazienaveen, verder te noemen: Jalving, tegen: Bindend Advies Bestratingsbedrijf

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S18-20 Datum uitspraak: 20 oktober 2011 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies In het geschil tussen: W. de Vries te Grootebroek verder te noemen: De Vries, tegen: Gemeente

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S17-02 Datum uitspraak: 25 augustus 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: Bindend Advies A.A.M. de Haas en A.M.J. de Haas-Binck te Noordwijk verder te noemen:

Nadere informatie

Het Bindend Advies. gegeven door mr. J.S. Reid, verder te noemen de rijdende rechter.

Het Bindend Advies. gegeven door mr. J.S. Reid, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer : S21-49a Datum uitspraak : 12 februari 2016 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: J.H.W. Lentink en A. Lentink-Hendriks te Apeldoorn verder te noemen Lentink c.s. tegen: A.P. Pinkster

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-41 Datum uitspraak: 23 september 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies In het geschil tussen: P. Elavarasu te Veldhoven, verder te noemen: Elavarasu bijgestaan

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies Zaaknummer: S19-06 Datum uitspraak: 24 februari 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: de heer B. Ramjiawan en mevrouw R. Shamlall te Berkel en Rodenrijs

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer:10425 Datum uitspraak: 19 oktober 2009 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: A. Siebenhaar te Den Haag verder te noemen: Siebenhaar, tegen: R. de Zwaan te Den Haag

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-06 Datum uitspraak: 26 oktober 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: R.J. Kok te Enkhuizen verder te noemen: Kok, tegen: Bindend Advies Stichting Woondiensten

Nadere informatie

gegeven door mr J.S. Reid, verder te noemen de rijdende rechter.

gegeven door mr J.S. Reid, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer : S21-55 Datum uitspraak : 5 juli 2016 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: G.L.J. van Midden en M.M. van Midden-Verheul te Snelrewaard hierna te noemen: Van Midden

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-47 Datum uitspraak : 12 februari 2016 Plaats uitspraak : Zeist. Bindend Advies. in het geschil tussen:

Zaaknummer : S21-47 Datum uitspraak : 12 februari 2016 Plaats uitspraak : Zeist. Bindend Advies. in het geschil tussen: Zaaknummer : S21-47 Datum uitspraak : 12 februari 2016 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: D. Crop te Utrecht, verder te noemen: Crop, tegen: Amateur Tuinen Vereniging de Pioniers

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S18-05 Datum uitspraak: 28 april 2011 Plaats uitspraak: Zaandam

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S18-05 Datum uitspraak: 28 april 2011 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S18-05 Datum uitspraak: 28 april 2011 Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: Mevrouw M. den Hollander te Ridderkerk verder te noemen: Den Hollander, tegen: Bindend

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-70 Datum uitspraak : 18 januari 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-70 Datum uitspraak : 18 januari 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-70 Datum uitspraak : 18 januari 2017 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: S.C. Koch te Vlaardingen hierna te noemen: Koch tegen: T.G.M. Hodes, E.M.A. Hodes-Mulder

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-64 Datum uitspraak : 20 september 2016 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-64 Datum uitspraak : 20 september 2016 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-64 Datum uitspraak : 20 september 2016 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: R. van de Kamp te Rotterdam hierna te noemen: Van de Kamp tegen: E.G. Cohen en C.H. Ponsen-Cohen

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-66 Datum uitspraak : 21 september 2016 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-66 Datum uitspraak : 21 september 2016 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-66 Datum uitspraak : 21 september 2016 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: J. van der Weide te Nieuwlande hierna te noemen: Van der Weide tegen: Bindend Advies R. van den Bosch

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-96 Datum uitspraak : 8 maart 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-96 Datum uitspraak : 8 maart 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-96 Datum uitspraak : 8 maart 2017 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: Bindend Advies de vennootschap onder firma Koeriersbedrijf Koolen V.O.F. gevestigd te Aalden vertegenwoordigd

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Zaaknummer: S21-24 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zeist. Bindend Advies. in het geschil tussen:

DE RIJDENDE RECHTER. Zaaknummer: S21-24 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zeist. Bindend Advies. in het geschil tussen: Zaaknummer: S21-24 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: 1. Familie Koch, 2. Familie Hogenbirk, 3. Familie Philipoom, 4. Y.

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-89 Datum uitspraak : 3 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-89 Datum uitspraak : 3 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-89 Datum uitspraak : 3 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: Bindend Advies de heer Y. Batman mevrouw K. Batman-Smet wonende te Hilversum verder te noemen: Batman

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies Zaaknummer: S20-04 Datum uitspraak: 26 oktober 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: de heer J. van der Meulen en mevrouw J.J.M. van der Meulen-Berkhout

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-20 Datum uitspraak: 2 mei 2013 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: C. Van Leeuwen te Drachten verder te noemen: Van Leeuwen, tegen: F. Klaver

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-25 Datum uitspraak: 3 mei 2013 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies In het geschil tussen: R.A. Kuntzel te: Barsingerhorn verder te noemen: Kuntzel, tegen: J. Veldboer

Nadere informatie

hierbij vertegenwoordigd door de heer A. Steenkist (medewerker klantenservice)

hierbij vertegenwoordigd door de heer A. Steenkist (medewerker klantenservice) Zaaknummer : S21-98 Datum uitspraak : 8 maart 2018 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: Mevrouw W. Boekkooi-Hoogervorst wonende te Warmond verder te noemen: Boekkooi tegen: Het

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-87 Datum uitspraak : 3 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-87 Datum uitspraak : 3 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-87 Datum uitspraak : 3 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: de heer M. van der Bijl wonende te Amstelveen verder te noemen: Van der Bijl tegen: mevrouw E.A. Rozendaal

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-69 Datum uitspraak : 17 januari 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-69 Datum uitspraak : 17 januari 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-69 Datum uitspraak : 17 januari 2017 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: I.M. Bouma en J. Kaspers te Assen hierna te noemen: Bouma c.s. tegen: Bindend Advies B.R. van der Leij

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-72 Datum uitspraak : 18 januari 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-72 Datum uitspraak : 18 januari 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-72 Datum uitspraak : 18 januari 2017 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: Bindend Advies R.G. van der Schaaf en G.C.M. van der Schaaf- Dekker te Medemblik hierna te noemen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-40 Datum uitspraak: 24 september 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: H.G. Warmer en S.H.M. Warmer-Bleij te Neede, verder te noemen: Warmer,

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de Rijdende Rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de Rijdende Rechter. Zaaknummer: S18-12 Datum uitspraak: 15 juli 2011 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: Bindend Advies M.A.Ruijgrok en M.P. Hill te Hazerswoude verder te noemen: Familie Ruijgrok/Hill,

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-10 Datum uitspraak: 3 juli 2014 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: M. van Dalen te Sint Oedenrode verder te noemen: Van Dalen, tegen: Stichting

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S19-03 Datum uitspraak: 23 februari 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: L.A.J.M. Konings en W.H.T. Konings-van den Heuvel te Weert verder

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S18-06 Datum uitspraak: 14 juli 2011 Plaats uitspraak: Zaandam

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S18-06 Datum uitspraak: 14 juli 2011 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S18-06 Datum uitspraak: 14 juli 2011 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies In het geschil tussen: mevrouw M.A. Heeres te Hoorn verder te noemen: Heeres, tegen: Stichting

Nadere informatie

Zaaknummer: S21-80 Datum uitspraak: 23 mei 2017 Plaats uitspraak: Zeist

Zaaknummer: S21-80 Datum uitspraak: 23 mei 2017 Plaats uitspraak: Zeist Zaaknummer: S21-80 Datum uitspraak: 23 mei 2017 Plaats uitspraak: Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: de heer W.G.M. van Herten, mevrouw H.C.L.M. van Herten-Opbroek wonende te Horn verder te noemen:

Nadere informatie

Altijd Raak Penders Demontage B.V. hierbij vertegenwoordigd door haar directeur de heer D.C.S. Penders gevestigd te Vlaardingen

Altijd Raak Penders Demontage B.V. hierbij vertegenwoordigd door haar directeur de heer D.C.S. Penders gevestigd te Vlaardingen Zaaknummer : S21-83 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: de heer J. Kalmoua p/a Autogarage Jimmy zaakdoende te Megen verder te noemen: Kalmoua tegen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S17b-06 Datum uitspraak: 22 oktober 2010 Plaats uitspraak: Zaandam

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S17b-06 Datum uitspraak: 22 oktober 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S17b-06 Datum uitspraak: 22 oktober 2010 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: 1. B. Hagens en L. Hagens-van der Woude 2. I. Bakker 3. H. de Jong

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. E.G.J.M. van Beurden en C.T.M.W.P van Beurden-Kouwenberg

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. E.G.J.M. van Beurden en C.T.M.W.P van Beurden-Kouwenberg Zaaknummer: S20-13 Datum uitspraak: 5 maart 2013 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: P. van Oers te Vlijmen verder te noemen: Van Oers, tegen: E.G.J.M. van

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. Vereniging van Eigenaars Flatgebouw Merellaan 617 tot en met 723 (oneven nummers) te Maassluis,

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. Vereniging van Eigenaars Flatgebouw Merellaan 617 tot en met 723 (oneven nummers) te Maassluis, Zaaknummer: S21-14 Datum uitspraak: 2 juli 2014 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: M. van der Knaap te Maassluis, verder te noemen: Van der Knaap, tegen:

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 10429 Datum uitspraak: 20 oktober 2009 Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: Bindend Advies de heer M. van Tol en mevrouw A. Lodder te Oude Wetering verder te noemen: Van Tol, tegen:

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-79 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-79 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-79 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: mevrouw F. Zwart wonende te Leek verder te noemen: Zwart tegen: Gemeente Leek gevestigd

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S19-14 Datum uitspraak: 13 juli 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: B. Lassooy te Amsterdam verder te noemen: Lassooy, tegen: M.S. Rijken,

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-85 Datum uitspraak : 2 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-85 Datum uitspraak : 2 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-85 Datum uitspraak : 2 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: de heer F.R. Lebski mevrouw H.C. Lebski-Schreve wonende te Brunssum verder te noemen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. verder te noemen Boersma c.s., dan wel Boersma, Draafsel, Kuijper en/of Kraan,

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. verder te noemen Boersma c.s., dan wel Boersma, Draafsel, Kuijper en/of Kraan, Zaaknummer: S21-16 Datum uitspraak: 21 oktober 2014 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: T.C. Baltus en A. Baltus-Appelman te Limmen, verder te noemen: Baltus,

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S20-31 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: C.M. van der Ark en B.R. van der Ark-Mannaart te Den Haag verder

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-28 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: N. Mooren te Amsterdam verder te noemen: Mooren, tegen: T. Leerintvelt,

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 10309 Datum uitspraak: 27 april 2009 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: de heer en mevrouw J. en A. van Boxtel te Haaren verder te noemen: Familie van Boxtel, tegen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-07 Datum uitspraak: 26 oktober 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: B. Provoost te Alphen aan de Rijn verder te noemen: Provoost, tegen: Bindend Advies

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. verder te noemen WSV De Merwede, vertegenwoordigd door C.T. Koot en H.L. van der Beem,

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. verder te noemen WSV De Merwede, vertegenwoordigd door C.T. Koot en H.L. van der Beem, Zaaknummer: S17b-05 Datum uitspraak: 25 augustus 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: J.J. Bruining te Gorinchem verder te noemen: Bruining, tegen: Bindend Advies Watersportvereniging

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-28 Datum uitspraak: 30 januari 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: J.M.C. Smit te Hoogkarspel, verder te noemen: Smit, tegen: Woningstichting

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S20-36 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: S. Boujemaoui te Amsterdam, verder te noemen: Boujemaoui, tegen: Bindend Advies

Nadere informatie

Bindend Advies. de heer H. Vlek te: Hallum verder te noemen Vlek die tevens voor zichzelf in de procedure is verschenen,

Bindend Advies. de heer H. Vlek te: Hallum verder te noemen Vlek die tevens voor zichzelf in de procedure is verschenen, Zaaknummer: 10372 Datum uitspraak: 6 juli 2009 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies In het geschil tussen: mevrouw I. Schaaf te: Hallum verder te noemen: Schaaf, tegen: de heer C. Bey en mevrouw S.

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S19-11 Datum uitspraak: 13 juli 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies In het geschil tussen: J.H. Keur, h.o.d.n. Korrekt Schilderwerken, te IJmuiden verder te noemen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S19-12 Datum uitspraak: 13 juli 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: G.M. Peters te Purmerend verder te noemen: Peters, tegen: Gemeente Purmerend

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S19-02 Datum uitspraak: 24 februari 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: N. Wilting te Eindhoven verder te noemen: Wilting, tegen: P. Hartveldt

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: Sb17b-06 Datum uitspraak: 25 augustus 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: Bindend Advies P.H.J. à Campo en M.H.G. à Campo-van Grunsven te Ens verder te

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 10233 Datum uitspraak: 27 april 2009 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: H. en A. Vreuls te Linne verder te noemen: Vreuls, tegen: 1. P.J.E. en C.J.G. Hannen 2.

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S20-38 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: K. Drogt en S.M. Drogt-Speirs te Westerland, Wieringen, verder te

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-58 Datum uitspraak : 5 juli 2016 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-58 Datum uitspraak : 5 juli 2016 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-58 Datum uitspraak : 5 juli 2016 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: J. van Gent en J.H. van Gent- van Elswijk te Standdaarbuiten verder te noemen: Van Gent

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S19-07 Datum uitspraak: 3 mei 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies In het geschil tussen: S. Brouwer en M. Westerink te Emmeloord verder te noemen: Brouwer, tegen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-14 Datum uitspraak: 5 maart 2013 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: Bindend Advies H.J.M. Reijnen en R. Reijnen-Petersen te Maasbommel verder te noemen:

Nadere informatie

Zaaknummer: S21-99 Datum uitspraak: 15 mei 2018 Plaats uitspraak: Zeist

Zaaknummer: S21-99 Datum uitspraak: 15 mei 2018 Plaats uitspraak: Zeist Zaaknummer: S21-99 Datum uitspraak: 15 mei 2018 Plaats uitspraak: Zeist in het geschil tussen: de heer R.V. wonende te Julianadorp verder te noemen: V. tegen: Moteo Nederland B.V. gevestigd te Ede Bindend

Nadere informatie

Bindend Advies. de heer J.B. van der Meulen en mevrouw M.J. Van der Meulen-Van Wijk te Krimpen aan de IJssel verder te noemen: Van der Meulen,

Bindend Advies. de heer J.B. van der Meulen en mevrouw M.J. Van der Meulen-Van Wijk te Krimpen aan de IJssel verder te noemen: Van der Meulen, Zaaknummer: 10446 Datum uitspraak: 7 mei 2010 Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: Bindend Advies de heer J.B. van der Meulen en mevrouw M.J. Van der Meulen-Van Wijk te Krimpen aan de IJssel

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S20-37 Datum uitspraak: 22 oktober 2013 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: M.A. Van Dalen en S.F. Beijleveld-van Dalen te Dordrecht verder te

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-12 Datum uitspraak: donderdag 3 juli Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: R. Dragt te Dedemsvaart verder te noemen: Dragt, tegen: H. van den

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-82 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-82 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-82 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: de heer D. Verus wonende te Zwaag verder te noemen: Verus tegen: de heer M.A. Vos,mevrouw

Nadere informatie

Bindend Advies. D.H.D.C. van Koningsbruggen en M.C.P. Blom (hierna Van Koningsbruggen c.s.) Seringenhof 99;

Bindend Advies. D.H.D.C. van Koningsbruggen en M.C.P. Blom (hierna Van Koningsbruggen c.s.) Seringenhof 99; Zaaknummer : S21-59 Datum uitspraak : 5 juli 2016 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: Eisers J.N. Schouten en A. Schouten (hierna Schouten c.s.) Seringenhof 89; I.S. Hoed en

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-51 Datum uitspraak : 30 maart 2016 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-51 Datum uitspraak : 30 maart 2016 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-51 Datum uitspraak : 30 maart 2016 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: Bindend Advies F. Rispens-van Aalst en A.J. Rispens te Zuidhorn, verder te noemen: Rispens-van Aalst

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-09 Datum uitspraak: 4 maart 2013 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: P. Keijnemans te Zoetermeer verder te noemen: Keijnemans, tegen: J.

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 10445 Datum uitspraak: 6 mei 2010 Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: A.T. Vos te Groningen verder te noemen: Vos, tegen: Bindend Advies Stichting Nijestee te Groningen vertegenwoordigd

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-67 Datum uitspraak : 21 september 2016 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-67 Datum uitspraak : 21 september 2016 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-67 Datum uitspraak : 21 september 2016 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: R. Hulzebosch en M.J.G. ter Elst te Hengelo hierna te noemen: Hulzebosch c.s. tegen: R.J. Vos te

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S19-05 Datum uitspraak: 23 februari 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: J.F.H. Hoogerwerf te Vlaardingen verder te noemen: Hoogerwerf, tegen:

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-76 Datum uitspraak : 8 maart 2018 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-76 Datum uitspraak : 8 maart 2018 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-76 Datum uitspraak : 8 maart 2018 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: de heer B. de Wit, handelend onder de naam Koerier de Wit wonende te Den Haag verder te

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: Sb17-03 Datum uitspraak: 22 oktober 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: 1. H. de Boer 2. K. Bosscha en A. Bosscha-Merkus te Lemmer verder te noemen: De

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S 18-15 Datum uitspraak: 20 oktober 2011 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies In het geschil tussen: Mevrouw T.M.C. Winter te Zuid Scharwoude verder te noemen: Winter,

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S21-03 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: J. van Nunen te Rotterdam, verder te noemen: Van Nunen, tegen: Benica

Nadere informatie