Vogelvlucht. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 13, 19 februari 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vogelvlucht. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 13, 19 februari 2016"

Transcriptie

1 Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 13, 19 februari 2016 Bezoek Anne Frankhuis onderdeel van het project Tweede Wereldoorlog Agenda Kleutervrije dag vrijdag 26 februari 2016 Voorjaarsvakantie maandag 29 februari 2016 Ouderkamer maandag 7 maart 2016 Ouderavond De Vreedzame School dinsdagavond 8 maart 2016 Hoofdluiscontrole woensdag 9 maart 2016 Kleutervrije dag vrijdag 18 maart 2016 Paaslunch donderdag 24 maart 2016

2 Ouderavond op 8 maart 2016: Thema De Vreedzame School Heeft u afgelopen woensdag ook zo n leuke opsteker van uw kind gekregen?! De afgelopen jaren is er veel in het onderwijs veranderd. Sociale vaardigheden krijgen een steeds grotere rol in het dagelijks onderwijs. Zoals u weet werken wij op de Vuurvogel o.a. met de methode De Vreedzame School. Maar wat is dit nu precies? Wat leert uw kind? Helpt het tegen pesten? En hoe kunt u dit thuis gebruiken in uw gezin? Om antwoord te geven op deze vragen en u van meer informatie te voorzien, organiseren wij een ouderavond op dinsdag 8 maart van uur. Onder het genot van een kopje koffie of thee vertelt Annemieke Vernooij u alles over de Vreedzame School. Zij begeleidt dit jaar het team van de Vuurvogel in de her-implementatie van de methode. In normaal Nederlands: samen met haar zetten we DVS binnen de school hoog op onze prioriteitenlijst! Na deze presentatie kunt u bij de leerkracht van uw kind(eren) ervaren wat een les DVS precies inhoudt. Als u deze avond wilt bijwonen, vragen wij u om uw naam op de lijst bij de deur van het lokaal van uw zoon/dochter in te vullen. Op deze manier kunnen wij rekening houden met uw komst en kunnen wij voor voldoende zitplaatsen zorgen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u terecht bij juf Sascha van groep 2 of juf Esther van groep 8! Groep 3A, 3B en 4 naar het Concertgebouw De groepen drie en vier gaan binnenkort het Concertgebouw in Amsterdam bezoeken. Daar worden de kinderen verrast met het verhaal van de Zeven Sloten en enkele musici zullen meespelen op hun instrumenten. De komende periode zullen we de liedjes van deze muziekvoorstelling oefenen in de klas, zodat de kinderen bij de voorstelling zelf heerlijk kunnen meezingen. We zullen onder begeleiding van ouders en leerkrachten met de bus 170 gaan. We vertrekken rond uur en zullen voor uur weer op school zijn. Groep 3B zal donderdag 10 maart het Concertgebouw bezoeken, groep 3A op maandag 14 maart en groep 4 op dinsdag 22 maart.

3 Groep 8 is op 4 februari naar het Anne Frankhuis in Amsterdam geweest! Op donderdag 4 februari heeft groep 8 een bezoek gebracht aan het Anne Frankhuis in Amsterdam. Om u een indruk te geven volgen hier een aantal citaten uit de opstellen van de leerlingen van groep 8. Anne Frank was ondergedoken in het achterhuis. 25 maanden. Je kon niks doen: niet hard lopen, geen ruzie maken, geen kraan aan doen, geen wc doorspoelen enz. - Manal Joden mochten echt bijna niks ( ) dus daarom moesten ze onderduiken en dat was heel tragisch. - Ilyas - Het Achterhuis lijkt misschien groot, maar als je er met 8 mensen alles moet delen denk ik dat je er wel een beetje gek wordt. Er was geen frisse lucht en je kon de natuur niet zien. ( ) Soms had ik een verdrietig en een beetje zielig gevoel. Omdat Anne bijvoorbeeld nooit zou zien dat haar dagboek op de hele wereld populair is. En ze zou nooit kunnen trouwen met Peter. Ze zou zoveel niet meer kunnen zien en ze zou op zoveel dingen niet meer trots zijn. -Laura- Ze (Anne) was wel een heel erg pittige meid. ( )Daarna gingen we naar het achterhuis en toen gaf het me echt een bijzonder en mysterieus gevoel. Je kunt echt niks doen binnen, ik had echt medelijden met hun, het waren wel erge doorzetters om zo in de oorlog te leven. -Daphne- Normaal ben ik iemand die in een museum grappen maak, maar toen ik naar Anne frank ging en zag hoe de sfeer was had ik toch maar geen grappen gemaakt. ( ) Een tip als je de leider bent, doe dan nooit als Hitler. En nog een tip: niet denken geschiedenis is niets bijzonders, want als je niet van het verleden leert maak je dezelfde fout nog een keer. -Hruy- Het was een van de leerzaamste bezichtiging van mijn hele leven want het blijft toch bijzonder om te zien en te horen hoe Anne vroeger heeft geleefd. -Diyen- Meester Evert geslaagd! Meester Evert heeft zijn bevoegdheid om gym te geven, na een pittige opleiding van bijna 2 jaar, gehaald. Goed gedaan, we zijn trots op je!

4 Veiligheidsbeleid! Veiligheid enquête Leerlingen zitten op school om te leren. Ze zijn pas in staat om te leren en zichzelf te ontwikkelen als ze zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. Daarvoor is het nodig dat ze zich kwetsbaar kunnen opstellen, dat ze zich gezien en geaccepteerd voelen en dat ze het gevoel hebben erbij te horen. Sinds augustus 2015 worden scholen, door de wet Sociale veiligheid op school, verplicht op een actievere manier te zorgen voor een veilige school. Een veilige school is... een school waar voortdurend serieus aandacht wordt gegeven aan het realiseren van een veilig schoolklimaat en aan het voorkomen, herkennen en aanpakken van grensoverschrijdend gedrag.... een school die kritisch naar zichzelf blijft kijken en ervoor zorgt dat elk incident leidt tot verkleining van de kans op nieuw grensoverschrijdend gedrag.... een school met een cultuur waarin zowel leerlingen als medewerkers aan het denken worden gezet over hun houding en handelen en waarin hier open over wordt gepraat. Op de Vuurvogel werken we dagelijks aan een veilige school door De Vreedzame School en ons 'Dit-kan-niet-beleid' (zie voor een toelichting onze schoolgids). Om te monitoren of onze leerlingen zich ook veilig voelen, vullen alle leerlingen van groep 5-8 voortaan jaarlijks een digitale vragenlijst in. In deze vragenlijst worden 19 vragen gesteld over het leefklimaat op school (voel je je veilig, let de pleinwacht goed op, zijn er duidelijke regels over hoe we met elkaar omgaan, wordt er ingegrepen als er gepest wordt) en leefklimaat in de groep (de leerkracht begrijpt hoe kinderen zich voelen, grijpt in als dit nodig is, praat met kinderen over hoe wel omgaan met elkaar en kinderen zijn aardig tegen iedereen). De uitkomst van deze veiligheidsenquête wordt gebruikt om te kijken wat goed gaat op de Vuurvogel en wat nog beter kan. Hierover wordt u t.z.t bericht via de nieuwsbrief. Veiligheidscoördinator Voor ouders en leerlingen is het van belang om een laagdrempelig aanspreekpunt te hebben op school wanneer er gepest wordt. De wet schrijft voor dat iedere school een persoon aanstelt die het beleid tegen pesten coördineert en fungeert als aanspreekpunt. Op de Vuurvogel is dit juf Danielle. Voor meer informatie:

5 Nationale Voorleesdagen! Van woensdag 27 januari tot vrijdag 5 februari waren de Nationale Voorleesdagen. In heel Nederland wordt er dan extra aandacht besteed aan voorlezen. Omdat voorlezen zeer belangrijk is voor de taalontwikkeling van kinderen, hebben we hier op de Vuurvogel natuurlijk ook aandacht aan besteed. De week werd geopend door de leerkrachten zelf, die niet in hun eigen groep, maar juist bij andere groepen gingen voorlezen. Zo was bijvoorbeeld meester Walter ineens in groep twee te vinden en juf Esther in groep vijf. De week erna werden er ouders en familieleden van kinderen gevraagd, maar ook familie en vrienden van de leerkrachten werden uitgenodigd om voor te lezen. Tijdens de Voorleesdagen zijn er leesladders bijgehouden in de gang. Hoeveel lezen kinderen eigenlijk op een dag? We kwamen er achter dat met een kwartiertje per dag stil lezen er toch eigenlijk wel heel veel gelezen wordt! Ontzettend fijn. Als afsluiting op vrijdag 5 februari zijn de bovenbouwgroepen bij de onderbouwgroepen gaan voorlezen. De kinderen van groep vijf hebben bijvoorbeeld voorgelezen bij de groepen één en groep acht bij de groepen drie. En wat een lachende gezichten hebben wij gezien! Ik denk dat we mogen spreken van zeer geslaagde Voorleesdagen! Helpt u ons mee schoenendozen sparen? Over een maand vieren wij weer Pasen op de Vuurvogel. Net als vorig jaar willen wij weer elk kind een schoenendoos laten versieren om hierin een lunch voor een ander kind te laten verzorgen. Hier hebben wij veel schoenendozen voor nodig. Helpt u mee sparen? U kunt de dozen inleveren bij de leerkracht van uw kind.

6 Studiereis juf Andrea naar Finland op 14 maart 2016! Voor mijn master SEN rekenwiskunde specialist dyscalculie bezoek ik Finland, om een kijkje te nemen in het Finse onderwijs. Omdat het Finse onderwijs erg hoog staat aangeschreven, ben ik samen met een aantal studiegenoten benieuwd wat de Finse leerkrachten doen om deze resultaten te halen. We zullen de universiteit bezoeken (de Finse leraren worden op universitair niveau geschoold), we draaien twee dagen mee op een Finse basisschool, gaan kijken in het voortgezet onderwijs, op een school voor speciaal onderwijs en op een opleidingsschool die bij de universiteit hoort. Na mijn reis zal ik jullie zeker op de hoogte houden van mijn ervaringen. Met sprongen vooruit met rekenen Vorig jaar hebben de leerlingen van groep 4 een leuk rekenspel met de rekenbal bedacht. Hiermee hebben ze voor juf Andrea Prins een cursus Met sprongen vooruit gewonnen. Met sprongen vooruit sluit tevens mooi aan op het rekenen in groep 1 en 2 en Het telfeest van Stippie waardoor er een doorgaande leerlijn ontstaat in het spelenderwijs rekenen. Een tal van rekenopdrachten zoals tellen, schatten, ordenen, vergelijken, meten, meetkunde, ruimte, tijd en geld op elk niveau. Inmiddels heeft juf Andrea de cursus met goed resultaat afgerond en ervaren de leerlingen van groep 4 de spellen en oefeningen die naast de rekenles worden gegeven als leuk en betekenisvol. Bij de start van de rekenles mogen de kinderen bewegen en eigen producties maken wat de betrokkenheid enorm versterkt. Ook zien we dat het gebruik van kladpapier en whitebordjes, de leerlingen vertrouwen en houvast geeft bij het oplossen van verschillende soorten rekenopdrachten.

7 Groep 4 naar de bibliotheek! Groep 4 is donderdagochtend 18 februari naar de biblotheek geweest. Ze hebben daar geleerd hoe je een goede recensie kan schrijven over een boek. Zij mochten zelf een boek uitkiezen en op de website van Bibliotheek Amstelland hun eigen recencie schrijven over het gekozen boek. Het was heel leerzaam en leuk! Uitnodiging ouderkamer maandag 7 maart 2016! Positief aandacht geven; hoe doe je dat? Elke eerste maandag van de maand vindt er van uur een bijeenkomst plaats. Deze bijeenkomsten zullen u veel informatie geven over school en de opvoeding van uw kind(eren)! De bijeenkomst van 7 maart zal in het teken staan van positief aandacht geven aan uw kind(eren). Ouder-kind coach Marieke van Groeningen komt u vertellen over hoe u dit thuis kunt geven en wat leuke en goede tips zijn om de vrije tijd te besteden samen met uw kind(eren)? U komt toch ook? Nieuwsbrief What s Up Bent u benieuwd wat er allemaal te doen is in Uithoorn voor kinderen, jongeren en senioren? Lees de nieuwsbrief (als bijlage toegevoegd) voor meer informatie en kom gezellig langs bij één van deze prachtige activiteiten georganiseerd door lokale aanbieders in Uithoorn.

2 april 2015. Ouderavond

2 april 2015. Ouderavond 2 april 2015 Ouderavond Elke 4 jaar moet de school een schoolplan vaststellen. Dat is een plan waarin staat wat we de komende 4 jaar op de Flevoparkschool allemaal gaan doen op het gebied van onderwijs

Nadere informatie

Vogelvlucht. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 12, 5 februari 2016

Vogelvlucht. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 12, 5 februari 2016 Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 12, 5 februari 2016 Agenda Oudergesprekken tot 20.30 uur dinsdag 9 februari 2016 Kleutervrije dag vrijdag 12 februari

Nadere informatie

Vragenlijstresultaat

Vragenlijstresultaat 17/04/2017 18:24 Organisatiemanagement Huisvesting en voorzieningen Kinderen vinden hun lokaal gezellig. Kinderen vinden dat de school er gezellig uit ziet. Kinderen vinden dat de gangen en de wc s netjes

Nadere informatie

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016 Uithoornse Spelen! Agenda Uithoornse Spelen groepen 7 en 8 woensdag 1 juni 2016 Avondvierdaagse ma. 6

Nadere informatie

Mocht u vragen hebben, naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan kunt u gerust langslopen om uw vragen te stellen!

Mocht u vragen hebben, naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan kunt u gerust langslopen om uw vragen te stellen! Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 11e nieuwsbrief, vrijdag 30 januari 2015 Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van deze week. Hierin leest u de

Nadere informatie

Leerling- tevredenheidspeiling. Basisschool Pius X februari 2015

Leerling- tevredenheidspeiling. Basisschool Pius X februari 2015 Leerling- tevredenheidspeiling Basisschool Pius X februari 2015 1. Onderwijsleerproces 2. Schoolcultuur 3. Organisatiemanagement 4. Imago Aantal respondenten: 37/40 1. Onderwijsleerproces 1.1 Leefklimaat

Nadere informatie

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Agenda Voorjaarsvakantie maandag 18 februari t/m vrijdag 22 februari Kleuters vrij 1 februari

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

Facebook: @ECTheoThijssen

Facebook: @ECTheoThijssen Facebook: @ECTheoThijssen Twitter: @ECThijssen In deze nieuwsbrief: nieuwsbrief MEI 2016 Studiereis Verkeersexamen Facebook Koffie/thee middag Betaling schoolreis/ kamp Ontdekdag Gezinscoach Studiereis

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vreedzame School

Nieuwsbrief De Vreedzame School Nieuwsbrief De Vreedzame School Blok 1 We horen bij elkaar Algemeen Onze school werkt met het programma van de Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Hierbij ontvangt u van mij een samenvatting van de uitkomsten van de tevredenheidsmeting, die begin november is afgenomen. We hebben deze in het team en met de MR

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2014

NIEUWSBRIEF december 2014 NIEUWSBRIEF december 2014 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Bibliotheek op school

KlimtorenNieuws. Bibliotheek op school KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 11 02-02-2015 Bibliotheek op school Bibliotheek op school Voortgangsgesprekken

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 30 oktober 2015. Een eerste week na de herfstvakantie, waarbij

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016 NR. 18 donderdag 14 januari 2016 Kind op maandag: Ik ben dichtbij Matteüs 4:18-22; 4:23-25; 5:1-12 Jezus loopt langs het water en roept de vissers om met hem mee te gaan. Jezus komt dichtbij de mensen,

Nadere informatie

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016 PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht A.s. maandag 11 april is het weer zover!! Om kwart voor negen wordt de projectweek, 'Ter land, ter zee en in de lucht' energiek

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

WIJ. De basis voor iedere groep zijn 3 gouden schoolregels - Jij hoort erbij - Je doet wat je belooft - Help een ander

WIJ. De basis voor iedere groep zijn 3 gouden schoolregels - Jij hoort erbij - Je doet wat je belooft - Help een ander Themakrant WIJ WIJ We zijn dit schooljaar begonnen in alle groepen met het thema Wij. Wij gaat over hoe we met elkaar willen omgaan op school, maar vooral wat we van elkaar mogen verwachten. Daarmee bedoelen

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen...

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Belangrijke data: Maandag 13 t/m donderdag 16 februari KANVAS afname Maandag 19 februari Oud papier. Donderdag 22 februari Klassenmail. Beste ouders, Het alweer

Nadere informatie

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum 0251 651554 info@sokkerwei.net www.sokkerwei.nl Uit de wei vrijdag 2 oktober 2015 Uitnodiging juf Jikke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Kalender 02-02: Facultatieve oudergesprekken Open middag 08-02: Mr vergadering Koffiemiddag 14.15 15.00u

Nadere informatie

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 Irenesirene maandag 6 juni 2016 nr. 15 Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 -groep 1-2 a Saskia van Wijnen -groep 1-2 b Carla Markensteijn -groep 1-2 c Marieke de Jong (ma,di) en Marjolein Minderhoud (wo,do,vrij)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3, 4 oktober Agenda

Nieuwsbrief 3, 4 oktober Agenda Nieuwsbrief 3, 4 oktober 2017 Agenda 4 oktober Opening Kinderboekenweek 5 oktober Staking in het primair onderwijs 13 oktober Opa en Oma dag, voorlezen van 13.15 14.20 20 oktober Podiumoptreden groep 1-2

Nadere informatie

september 2015 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl

september 2015 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl september 2015 Nieuwsbrief 36 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl Agenda 1 september Informatieavonden groep 3/4/5 (19.00) en groep 6/7/8 (19.30) 2 september Informatieavond

Nadere informatie

Jaargang 28 - nr. 1 Nieuwsbrief 22 januari 2016

Jaargang 28 - nr. 1 Nieuwsbrief 22 januari 2016 Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 info@leadasbergschool.nl www.leadasbergschool.nl Jaargang 28 - nr. 1 Nieuwsbrief 22 januari 2016 In deze editie: Kalender Noord- en zuidpool Vakleerkracht

Nadere informatie

DE NIEUWSBRIEF Jaargang 9 nr 2 oktober 2016 Interessante informa- tie: In dit nummer:

DE NIEUWSBRIEF Jaargang 9 nr 2 oktober 2016 Interessante informa- tie: In dit nummer: DE NIEUWSBRIEF A.J. Schreuderschool SO. Guido Gezelleweg 24 3076 EB Rotterdam tel. (010) 4196849 Postbus 91031 3007 MA Rotterdam Interessante informatie: Woensdag 2 november zijn alle leerlingen vrij i.v.m.

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht.

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met de leerkracht. Zinnen maken met omdat. Hulp vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 21 12 e jaargang Vrijdag 17 juli 2015 De Fairytale

Nadere informatie

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen INFO! Uitslag Gemeentelijke voorleeswedstrijd Op zaterdag 23 januari heeft namens onze school Maybritt Bomers meegedaan aan de kwartfinale voorleeswedstrijd bij bibliotheek te Didam. Ze heeft heel mooi

Nadere informatie

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingen bord in de hal.

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingen bord in de hal. MATTHIAS NIEUWS 1-4-2018 Telefoon: 072-5403606 E-mail: matthias@saks.nl Website: http://www.matthias-saks.nl Belangrijke data April 2018 17-04 Ochtend IEP- toets groep 8 18-04 Ochtend Iep- toets groep

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

INFORMATIE OVER HET SCHOOLLEVEN OP PC BASISSCHOOL DE MORGENSTER TE SLEEUWIJK

INFORMATIE OVER HET SCHOOLLEVEN OP PC BASISSCHOOL DE MORGENSTER TE SLEEUWIJK INFORMATIE OVER HET SCHOOLLEVEN OP PC BASISSCHOOL DE MORGENSTER TE SLEEUWIJK JAARGANG 2015/2016 NUMMER 4, 09-10-2015 Deze nieuwsbrief is onderdeel van de informatievoorziening aan ouders, zoals in de schoolgids

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Altijd weer zo n moment van even terug kijken. Zeker de afgelopen decembermaand met alle activiteiten. We kunnen terugkijken op een

Nadere informatie

Openbare Daltonschool Nellestein

Openbare Daltonschool Nellestein Openbare Daltonschool Nellestein Leksmondplein 31 1108 EL Amsterdam Zuidoost 020-6964563 directie@nellestein.nl www. nellestein.nl Van de directie Beste ouders en verzorgers, Na ruim 42 jaar werkzaam te

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2018 Nr. 5

Nieuwsbrief 15 januari 2018 Nr. 5 Nieuwsbrief 15 januari 2018 Nr. 5 Beste wensen Misschien wat laat, want het jaar 2018 is al twee weken jong, maar voor u allen alsnog een goed en gezond 2018 gewenst! Kijkmiddag op Basisschool EigenWijs

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 01-07-2015

Nieuwsbrief, 01-07-2015 Nieuwsbrief, 01-07-2015 Laatste nieuwsbrief U leest nu de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. We hebben nog een goede 2 weken te gaan, met heel veel leuke activiteiten. Hierover leest u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Maandag gymspullen mee!

Maandag gymspullen mee! Nog een paar dagen en dan is de vakantie alweer voorbij. Op maandag 3 september gaan de kinderen weer naar school. Het team van de Aquamarijn heeft er dan al de eerste werkweek opzitten. Een werkweek waarin

Nadere informatie

Woensdag 7 oktober 2015

Woensdag 7 oktober 2015 04 Woensdag 7 oktober 2015 Agenda: Donderdag 8 oktober: Studiedag: kinderen vrij Maandag 12 oktober: Intekenen voor de oudergesprekken na de herfstvakantie Donderdag 15 oktober: Kinderboekenmarkt op de

Nadere informatie

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN 07-01-2016 Nr. 9 BESTE OUDER, Inmiddels ligt de Kerstvakantie achter ons, een vakantie vol feestdagen, waarin saamhorigheid en er voor elkaar zijn, belangrijke begrippen zijn. Nu zijn wij, vol goede moed

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Gastles muziek groep 5/6

Gastles muziek groep 5/6 Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Schooljaar 2014 2015 02 maart 2015 Inhoud: Pagina 1: Daltondag Aanmelden

Nadere informatie

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 Agenda voor de komende weken: 08-02-2013 Carnaval 18-02 t/m 22-2 Voorjaarsvakantie Hoofdluiscontrole Aanstaande maandag is er een hoofdluiscontrole.

Nadere informatie

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief:

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015 In deze nieuwsbrief: Wist je dat... Thema's en cursussen in maart Lezersvraag: "Moet ik mijn zoon verplichten met andere kinderen te spelen?" Mamatijd Moeders

Nadere informatie

Het team van De Vinkenbaan wenst iedereen een plezierig en succesvol schooljaar toe!

Het team van De Vinkenbaan wenst iedereen een plezierig en succesvol schooljaar toe! Vinkenbaan editie jaargang 24 07-09-2017 Informatieavonden Deze avonden zijn bedoeld om alle ouders wat nadere informatie te verstrekken over het komend schooljaar en kennis te maken met de leerkrachten

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 13 e nieuwsbrief, vrijdag 7 maart 2014 Beste ouders, In deze nieuwsbrief kunt u ons nieuwe voetbalelftal zien, leest

Nadere informatie

Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27

Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27 Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27 Nog de beste wensen! Velen van u hebben we de afgelopen weken al persoonlijk een gelukkig nieuw jaar gewenst. Toch willen wij

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014. toe te wensen voor het nieuwe jaar!

Over De Veenbrug. Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014. toe te wensen voor het nieuwe jaar! Over De Veenbrug Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014 Deze eerste Over De Veenbrug van 2014 willen we natuurlijk niet beginnen zonder u en jullie allemaal eerst: alle goeds en gezondheid en natuurlijk

Nadere informatie

belangrijke data... 6 februari 2015, nr. 11

belangrijke data... 6 februari 2015, nr. 11 belangrijke data..... 6 februari 2015, nr. 11 Ma 16 feb t/m vrij 20 feb 10- Minutengesprekken groep 1 t/m 7 Ma 23 feb t/m vrij 27 feb Voorjaarsvakantie Ma 2 maart studiedag, alle leerlingen vrij Din 3

Nadere informatie

Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl)

Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) o.b.s. De Ent Losse Entjes Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) Agenda 8 februari Oud papier 12 maart OR vergadering 11 t/m 13 februari Eindtoets Basisonderwijs

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Voor de groepen 1-2 is het schoolreisgeld 15,- per kind, voor de overige groepen is het schoolreisgeld 22,- per kind.

Voor de groepen 1-2 is het schoolreisgeld 15,- per kind, voor de overige groepen is het schoolreisgeld 22,- per kind. SCHOOLFOTOGRAAF Vorige week zijn de inlogkaarten van de schoolfotograaf uitgedeeld. Vergeet niet de foto van uw kind te bekijken. U heeft 10 dagen om te profiteren van de gratis groepsfotoactie. SCHOOLREIS

Nadere informatie

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen.

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen. De zes kinderen. Het eerste knd houdt van sport. Daarom is hij niet kort. Het tweede kind houdt van muziek. Daarom wordt hij nooit ziek. Het derde kind houdt van slapen. En ligt altijd te gapen. Het vierde

Nadere informatie

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken 1 oktober 2015 ONS - NIEUWS Agenda: 2-10: speelgoedochtend kleuters 5-10: inloopspreekuur IB-er Dag van de leraar 7-10: finale voorleeswedstrijd 7-10: schoolgebedsgroep 12-10: bibliotheekactiviteit gr

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. Januari 2014. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. Januari 2014. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief Januari 2014 Beste ouder(s) / verzorger(s), Een rustige maand voor de leerlingen, ook wel eens fijn na alle drukte. Wij, als team, hebben in deze maand hard gewerkt om alle kerndocumenten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 december 2015

Nieuwsbrief 18 december 2015 Nieuwsbrief 18 december 2015 De Waalse school ontmoet burgemeester Aboutaleb! Woensdagmiddag is door burgemeester Aboutaleb in de Centrale Bibliotheek de tentoonstelling 'Samen leven' geopend. In deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief maart 2018 Nieuwsbrief maart 2018 Belangrijke data in maart 1 maart Koffie uurtje op KAN 14.00 uur 14 maart Koffie uurtje op KRO 11.30 uur 16 maart Rapport mee naar huis 19 maart Rapport gesprekken Beste ouders en

Nadere informatie

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Nieuwsbrief Zuiderlaan 197B 7944 EE M e ppel Tel.: 0522-799111 www.obssprinkels.nl Nieuwsbrief Nr. 2015-2016-02 21 augustus 2015 Agenda: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Swim2Play gr. 3, 4C en 6 Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06. Woensdag 11 november 2015

Nieuwsbrief 06. Woensdag 11 november 2015 Nieuwsbrief 06 Woensdag 11 november 2015 Agenda: Woensdag 11 november: Sint-Maarten Maandag 16 november: Eco-bakken worden weer geleegd Dinsdag 17 november: MR-vergadering Dinsdag 24 november: 19.30 21.00

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

Tijdens deze avond kunt u ook onze nieuwe leeshoek (beneden) en het leeslokaal (boven) bekijken.

Tijdens deze avond kunt u ook onze nieuwe leeshoek (beneden) en het leeslokaal (boven) bekijken. Weekbrief 7 september 2015 Algemene mededelingen Informatieavond Maandag 7 september van 18.30-19.30 uur is er een informatieavond voor alle ouders/verzorgers en alle leerlingen. U heeft hiervoor inmiddels

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Vogelvlucht. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, 18 december 2015

Vogelvlucht. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, 18 december 2015 Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, 18 december 2015 Wij wensen u gezellig feestdagen en een fantastisch 2016! Agenda Kerstvakantie vrijdag 18 dec. t/m

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl ALGEMEEN NIEUWS Vakantie- en vrije dagenrooster schooljaar 2015/2016 Herfstvakantie

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

MEE: PARTNER IN HET CJG

MEE: PARTNER IN HET CJG 1e kwartaal 2016 MEE: PARTNER IN HET CJG MEE ondersteunt mensen met een beperking zodat zij mee kunnen doen in de samenleving. Wij helpen iedereen (weer) grip op hun leven te krijgen, onder andere door

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2011 2012 22 september t/m 5 oktober 2011. Nieuwsbrief nummer 1

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2011 2012 22 september t/m 5 oktober 2011. Nieuwsbrief nummer 1 Begin schooljaar Het schooljaar gaat maandag weer beginnen. Wij hopen dat u een goede vakantie heeft gehad en dat alle kinderen weer met veel plezier naar school gaan dit jaar. Dit schooljaar staat in

Nadere informatie

Welkom op de informatie-avond!

Welkom op de informatie-avond! Welkom op de informatie-avond! Programma: Presentatie over de uitslag van de tevredenheidsonderzoeken, de verbeterplannen en de resultaten van vorig schooljaar. Interactief met elkaar van gedachten wisselen

Nadere informatie

Nieuws. Dalton. Hallo Allemaal, Ouders in de klas. Dit Daltonkrantje is gemaakt met inbreng van ouders, kinderen en leerkrachten.

Nieuws. Dalton. Hallo Allemaal, Ouders in de klas. Dit Daltonkrantje is gemaakt met inbreng van ouders, kinderen en leerkrachten. Dalton Wat is Dalton? Wat doen we? -------------------------------------------------------------- Nieuws 2010-2011/1 ------------------------------------------------------------ Hallo Allemaal, Dit Daltonkrantje

Nadere informatie

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen maandag 7 december 2015 Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen Planning spreekbeurt Planning nieuwskring

Nadere informatie

Weekbrief 31 augustus 2015

Weekbrief 31 augustus 2015 Weekbrief 31 augustus 2015 Algemene mededelingen Uitbreiding Plusgroep uren De leerlingen van groep 6,7 en 8 kunnen dit schooljaar op woensdag en vrijdagmiddag naar de plusgroep. Op woensdag geeft juf

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

MAAK KENNIS MET SGJ CHRISTELIJKE JEUGDZORG. SGJ Christelijke Jeugdzorg Samengevat

MAAK KENNIS MET SGJ CHRISTELIJKE JEUGDZORG. SGJ Christelijke Jeugdzorg Samengevat MAAK KENNIS MET SGJ CHRISTELIJKE JEUGDZORG SGJ Christelijke Jeugdzorg Samengevat SGJ Christelijke Jeugdzorg wil er met professionele jeugdzorg aan bijdragen dat kwetsbare kinderen en jongeren zich positief

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015 Inspectiebezoek Maandag 24 augustus was de inspecteur van het onderwijs op bezoek bij De Vuurvogel. Hij heeft lessen bezocht, gesproken met het team, ouders en kinderen en daarnaast allerlei zaken bekeken.

Nadere informatie

Weekbrief 29 augustus 2016

Weekbrief 29 augustus 2016 Weekbrief 29 augustus 2016 Algemene mededelingen 1 e schooldag Maandag 22 augustus zijn alle leerlingen en hun ouders/verzorgers feestelijk ontvangen met een rode loper en slingers bij de ingangen. In

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Beste ouders/verzorger(s), Het is alweer bijna herfstvakantie. Deze valt vroeg dit jaar, maar een weekje vrij is vast welkom voor de kinderen. Voor

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Nieuws van de directeur Met de mooie voorspellingen in het vooruitzicht, wens ik u en de kinderen namens het team een prettige herfstvakantie.

Nadere informatie