Wij wensen u een succesvol veulenseizoen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij wensen u een succesvol veulenseizoen"

Transcriptie

1

2 Wij wensen u een succesvol veulenseizoen

3 Introductie Met gepaste trots presenteren Jan en Maria van Driel de Shetland dekhengsten voor het seizoen 2016 op stal de Lagevoort. Op hun fraaie locatie in Liessel hebben Jan en Maria alle faciliteiten en mogelijkheden om pony s en paarden op de juiste manier te kunnen huisvesten. Naast de vele Shetlandpony s die aanwezig zijn, is er tevens een fokkerij van Friese paarden. Ook dit seizoen heeft stal de Lagevoort de beschikking over een grote diversiteit aan Shetlandpony hengsten in kleur, leeftijd en hoogtemaat. Definitief goedgekeurde hengsten, exterieur- toppers, jonge talenten, alles is aanwezig om over een passende hengst voor uw merrie te beschikken. Jan & Maria van Driel

4 Cassis van stal Polderzicht Een sprankelend vaderdier V. Vanity van de Buxushof (1e premie) M. Lotte van stal Polderzicht (2e premie, kroon preferent) MV. Felix van t Kampje (1e premie) 88 cm/kleine maat Bruinbont Primering: 1e premie Geboren: 2009 Dekgeld: 150 Cassis v. Stal Polderzicht is de nieuwe kwaliteitsvolle aanwinst op stal de Lagevoort. De kleine maat hengst die bewezen heeft mini s met kwaliteit te kunnen fokken, beschikt over de geliefde bruinbonte kleur. Hij vertoont veel ras, heeft kwaliteit in de benen en is foktechnisch gezien zeer interessant voor u als fokker. De afstamming van Cassis is veelbelovend, vader Vanity v.d. Buxushof ging in 2013 met alle titels naar huis op de hengstenkeuring, gecombineerd met een moederlijn waarin we driemaal kroon en preferent op rij aantreffen. De nafok van Cassis presteert goed in de keuringsbaan, we treffen ze aan in de kopgroep en met een jeugdindex van maar liefst 8.04 kijken we uit naar de 3 jarige merries die komend jaar op de stamboekopname gepresenteerd zullen worden. Wij zijn trots dit aanstormende bonte talent aan u te kunnen aanbieden.

5 GHINO of the blue stable Ghino heeft de X-factor V. Sander van de Hoefslag (1e premie preferent) M. Wisabella of the Blue Stable (1e premie, kroon) MV. Rebel of Sportview (2e premie) 83 cm/mini maat Palomino Goedgekeurd in Duitsland Geboren: 2013 Dekgeld: 135 Ghino is een opvallend gekleurde, rasvolle hengst die recent zijn goedkeuring in Duitsland wist te verdienen. Hij is ons nieuwe talent met indrukwekkende bloedlijnen uit de gerenommeerde of the Blue Stable fokkerij van Hans en Ancilla de Blaauw. Zijn vader is de zeer goed fokkende preferente palomino hengst Sander van de Hoefslag. Sander is slechts 78 centimeter groot en behaalde meerdere malen een 1e premie. Daarbij was Sander, ondanks zijn geringe stokmaat, vaak rubriekswinnaar. Sander heeft meerdere goedgekeurde zonen en 1ste premie kroon dochters. De moeder van Ghino is niemand minder dan Ysabella of the Blue Stable. De opvallende isabelkleurige merrie die in het bezit is van het kroonpredicaat en de felbegeerde 1e premie. De lijn van Ysabella gaat terug op de bekende 1e premie kroon preferente Sellie v.d Koppelsteeg, beter bekend als de stammoeder van Stal de Gemarisahof en stal Uit de Woest. Deze door- en door minigefokte moederlijn laat vele kroon en preferente minimerries zien. Wij zijn overtuigd van de kwaliteiten van Ghino. Met het mooie exterieur en zijn fraaie afstamming, gecombineerd met zijn aparte kleur en vele behang is Ghino nu al een interessante keuze.

6 Floriant van de Casterhof Hij maakt het bont V. Amigo van Stal van Aschberg (1e premie) M. Ginger Ale v. Stal Nieuwemoed (1e premie, kroon- preferent) MV. Nero v.d. Olde Maten ( 1e premie, keur- preferent) 97 cm/midden maat Zwartbont Primering: 1e premie Geboren: 2012 Dekgeld: De middenmaats zwartbonte Floriant van de Casterhof is in de lente van 2015 Stal de Lagevoort komen versterken. Een best gefokte hengst die op de hengstenkeuring hoge ogen gooide en direct in zijn goedkeuringsjaar een 1e premie pakte. Zeer interessant qua kleur en afstamming. Floriant heeft een ijzersterke moederlijn met maar liefst 4 kroon-preferente merries op rij, terugvoerend op het felbegeerde Marshwood bloed. Zijn vader is de sterk fokkende, Nationaal kampioen, Amigo van Stal van Aschberg. Floriant is best van type met zeer veel rasuitstraling, een imponerend front met een fraai sprekend hoofdje. Hij heeft best ontwikkeld en correct beenwerk met een ruime stap en een sublieme draf. Deze zwartbonte krachtpatser biedt het totaalpakket en daarmee hebben we met deze hengst een belofte voor de toekomst binnengehaald. Uiteraard zijn we benieuwd naar de eerste veulens die van Floriant nu geboren zullen worden.

7 Shandy van bromishet Met Shandy gaat u voor goud V. Leandro van Stal Brammelo (1e premie, preferent) M. Shandydown Dame Vera (1e premie, kroon) MV. Kerswell Rum 79 cm/mini maat palomino dunalino Primering: 1e premie Definitief goedgekeurd Geboren: 2002 Dekgeld: 180,- Shandy is het onmisbare paradepaardje van Stal de Lagevoort. Hij is definitief goedgekeurd en heeft een zeer fraaie index van 12,77. Zeer hoog gezien zijn maat, kleur en aantal dekkingen. Tijdens de hengstenkeuring 2013 stond hij op kop met 1e premie. Zijn vader is oud nationaal minikampioen Leandro van stal Brammelo, een hengst van topklasse met goedgekeurde (klein)zonen en vele dochters die kampioen zijn. De moeder van Shandy is de kleine, Engels gefokte palomino kroonmerrie Shandydown Dame Vera (v. Kerswell Rum). Shandy s kinderen presteren zeer goed op keuringen, hebben vaak prachtige kleuren en zijn klein. Zijn nafok behaalde al vele kopplaatsen en kampioenschappen. Zijn beeldschone dochters Zoë en Bibi van Stal Lagevoort zijn uitgegroeid tot 1e premie merries. Op de hengstenkeuring van 2016 werd zijn zoon Geraldo v.d. Sleedoorn goedgekeurd met een 1e stamboekpremie. Ook deze hengst beschikte over een aparte kleur. Ook over de landsgrenzen weet Shandy te scoren met goedgekeurde zonen in o.a. Zwitserland en Duitsland. Shandy is zeer mooi van type, heeft een indrukwekkend behang, een sprekend hoofdje, een prachtig front en vlotte, correcte bewegingen. Zijn palomino kleur met aalstreep (dunalino) maakt hem extra interessant.

8 Wahtamin van den uitweg Goed bloed verloochent zich nooit V. Jasper van het Heidepark (1e premie, keur- preferent) M. Jessica van den Uitweg (1e premie, kroon- preferent) MV. Excellent van den Uitweg (1e premie prefent) 87 cm/kleine maat vos Primering: 1e premie IBOP-AA definitief goedgekeurd Geboren: 2005 Dekgeld: 150,- Wahtamin is een bewezen fokhengst! Hij imponeerde op de hengstenkeuring met 1e premies en kopposities! De jury looft zijn beenwerk, paslengte, type, front, zijn fraaie hoofdje en hele beste draf. Naast zijn uitstekende keuringsresultaten heeft hij een IBOP-AA gelopen en mag hij zich prestatie hengst noemen. Wahtamin is uitmuntend gefokt met als vader de topvererver en 1e premie keur-preferente hengst Jasper van t Heidepark (IBOP-AA). Zijn moeder gaat terug op de toplijn van de kroon en superpreferente Octavia of Dewland en Sweetheart of Marshwood. Wahtamin fokt uitstekend in zowel de mini als kleine maat.. Zijn index was maar liefst 13,46 bij zijn definitieve goedkeuring. Bekendste dochter is mini- en ere kampioene Daline v. Stal de Lagevoort. Daarnaast heeft Wahtamin uit een gering aantal dekkingen nog drie 1e premie dochters op stal de Lagevoort lopen. Exclusive, Diamond en Charlene van stal de Lagevoort behaalden allemaal de kopplaats op de grote keuring in Sint Oedenrode.

9 Ricco van de wijzend Ricco behoeft geen uitleg V. Hasard van Spuitjesdom (3e premie) M. Lotje van de Wijzend (1e premie, kroon- preferent) MV. Sultan van Schuracker (3e premie) 87 cm. / kleine maat vos Primering: 2e premie definitief goedgekeurd Geboren: 2001 Dekgeld: 125,- Een prins met sneeuwwitte staart en manen, Ricco van de Wijzend heeft ze in overvloed. Deze overtuigende fokhengst, is ondanks zijn leeftijd goed bewaard gebleven en heeft sinds december 2015 zijn onderkomen gevonden op onze hengstenhouderij. Ricco spreekt aan vanwege zijn rastype, fijne karakter, harde droge benen, die hij goed weet te gebruiken. Moeder Lotje van de Wijzend is een 1e premie kroon en preferente merrie die terugvoert op het bekende bloed van Stal de Zandkamp te Elst. Voor het vaderschap tekent Hasard van Spuitjesdom, die teruggaat op de invloedrijke preferente Vorden Buddleia. We kunnen de conclusie trekken; goed bloed verloochent zich nooit. Ricco heeft naast zijn eigen unieke kleur, ook een diversiteit aan andere kleuren gefokt, zoals valk, palomino en bruinbont. Met al deze kwaliteiten in één is Ricco op alle fronten zonder meer een aanrader voor de fokkerij!

10 Giel van het Aeghterhuus Lopen doet verkopen V. Zegmar van de Zandkamp (1e premie) M. Chantal v. h. Aeghterhuus (1e premie) MV. Logballes Kojak (1e premie) 92 cm / kleine maat palomino Primering: 2e premie Geboren: 2013 Dekgeld: 150 Giel van het Aegterhuus is het drafwonder van de afgelopen hengstenkeuring! Iedere pas die Giel maakt is met kracht, souplesse, ruimte en veel afdruk. Tevens is Giel fraai in zijn behang en schitterend qua belijning. Zijn kleine hoofdje is zeer sprekend en zijn front indrukwekkend. Zijn goed ontwikkelde beenwerk maakt het plaatje compleet. Al deze eigenschappen hebben ons doen besluiten deze kanjer aan ons hengstenbestand toe te voegen. Voor het vaderschap van Giel tekent de aansprekende kleurhengst Zegmar van de Zandkamp. Deze valk hengst die terug gaat op de beroemde kroon en superpreferente Nicoline v.d. Zandkamp is al vijf keer op kop geplaatst tijdens de hengstenkeuring en werd in 2011 zelfs uitgeroepen tot Nationaal kampioen van de kleine maat. Hoewel de kleur fokkerij de laatste jaren pas echt op stoom begint te raken zien we in de moederlijn van Giel reeds twee generaties 1e premie palomino-kleurige merries aan. Overgrootmoeder is zelfs kroon en preferent, en heeft de bijzondere palomino bonte kleur. Wij dagen u uit een kleurtje en spectaculaire bewegingen te fokken met deze nieuwe aanwinst!

11 Dekvoorwaarden Dekgelden zijn inclusief BTW, stamboekkosten en heffing Landbouwschap. Stallingkosten 1e cyclus gratis, daarna 5,- per dag. Weidegang en veterinaire begeleiding mogelijk. Risico tijdens verblijf, dekking en vervoer zijn voor de merriehouder. 20% korting voor merries die bij ons zijn gedekt maar gust zijn gebleven. Influenzapas en papieren dienen bij de eerste dekking aanwezig te zijn. Als het dekgeld is voldaan ontvangt u de dekbewijzen / geboorteberichten. Dekkingen gebeuren onder voorwaarden van de Bond van Shetland Pony Hengstenhouders. Met de hengsten wordt niet gereisd. Stal de Lagevoort Kanaalstraat RP Liessel Telefoonnummers Jan: 0031 (0) Maria: 0031 (0) Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste nieuwsberichten. lagevoort@hetnet.nl Website: BTW: NL b01 KvK: IBAN: NL79RABO

12 Ook voor Friese paarden bent u bij ons aan het juiste adres

Stal van Aschberg hengstenbrochure 2015

Stal van Aschberg hengstenbrochure 2015 Stal van Aschberg hengstenbrochure 2015 Vader Tango van de Amstelhof Grootvader Olivier van de Amstelhof Grootmoeder Hilary van de Amstelhof KR. PREF. Friso van de Heuvelshof PREF. Fediola van de Römer

Nadere informatie

75 jaar Open dag april (2 e paasdag) uur. Driekse van Bommel met Oriental de Schelde

75 jaar Open dag april (2 e paasdag) uur. Driekse van Bommel met Oriental de Schelde 75 jaar 1942-2017 75jaar 1942-2017 Driekse van Bommel met Oriental de Schelde Open dag 2017 17 april (2 e paasdag) 14.00 uur Tomba van de Kannelust zwartschimmel 1,70m 29/05/ 09 Tp.262896 Dekgeld: 450,-

Nadere informatie

Elias 494. Omschrijving: Jorn 430 x Maiko 373 x Thomas 327

Elias 494. Omschrijving: Jorn 430 x Maiko 373 x Thomas 327 Elias 494 Geboren: Stam: Afstamming: V.W.%: Stokmaat: DNA-profiel: Dekgeld: 2009 109 Jorn 430 x Maiko 373 x Thomas 327 17,0 1.72 Geen drager 900,- Omschrijving: Elias 494 is in december 2016 op 7-jarige

Nadere informatie

Heit van de Raven Palomino 79 cm.

Heit van de Raven Palomino 79 cm. Heit van de Raven Palomino 79 cm. Nieuw v. Shandy van Bromishet m. Dunya van de Raven Leandro van Stal Brammelo Shandydown Dame Vera Silverstar van de Rakkertjes Zenne van de Raven Goldwin van Wegdam Gladyss

Nadere informatie

De New Forest pony. Blz 1

De New Forest pony. Blz 1 De New Forest pony Blz 1 Inhoudsopgave De new forest pony (voorkant) Blz 1 Inhoudsopgave Blz 2 Voorwoord Blz 3 De inleiding Blz 4 Geschiedenis Blz 5 Waar worden de new forest pony s voor gebruikt? Blz

Nadere informatie

Hengstenhouderij en K.I. - station Th. van Bommel & Zn.

Hengstenhouderij en K.I. - station Th. van Bommel & Zn. 2011 Hengstenhouderij en K.I. - station Th. van Bommel & Zn. Broekstraat 43, 5421 ZJ Gemert T (0492) 36 21 20 F (0492) 36 77 41 M 06 53 28 29 24 E vanbommelenzn@hetnet.nl I www.vanbommeltrekpaarden.nl

Nadere informatie

HENGSTENHOUDERIJ KRAMP 2019

HENGSTENHOUDERIJ KRAMP 2019 Caz van Stal Nieuwemoed, Nationaal Kampioen 2015 Erekampioen 2015, 2016 en 2017 Holland van Ruimzicht Nationaal Kampioen grote maat 2019 (v. Caz van Stal Nieuwemoed) HENGSTENHOUDERIJ KRAMP 2019 Heit van

Nadere informatie

Hengstenbrochure 2015

Hengstenbrochure 2015 Hengstenbrochure 2015 Vol trots presenteren wij u voor het komende dekseizoen de hengsten van Moravita Classical Breeding & Training Centre. Niet alleen de reeds gekeurde hengsten ( goedgekeurd in Duitsland,

Nadere informatie

Holthausen Frodo Prestatiedekhengst

Holthausen Frodo Prestatiedekhengst Stal Holthausen stelt ter dekking: Holthausen Frodo Prestatiedekhengst Holthausen Frodo II: voor topsport, schoonheid en een gouden karakter! Eerste goedgekeurde zoon van Orlando Tweede goedgekeurde zoon

Nadere informatie

Diego B. van Hedel Nationaal Kampioen kleine maat 2016 HENGSTENHOUDERIJ KRAMP.

Diego B. van Hedel Nationaal Kampioen kleine maat 2016 HENGSTENHOUDERIJ KRAMP. Diego B. van Hedel Nationaal Kampioen kleine maat 2016 2016 HENGSTENHOUDERIJ KRAMP www.hengstenhouderijkramp.nl Diego B. van Hedel Enrique van Gelre Google van Stal Polderzicht en G-Star van Stal Polderzicht

Nadere informatie

Bezoek onze vernieuwde website. 2013 kruissewegje.nl

Bezoek onze vernieuwde website. 2013 kruissewegje.nl Bezoek onze vernieuwde website 2013 kruissewegje.nl Iwan van Aardenhof bruinschimmel 1995 1,70 m Iwan is momenteel vader van 19 goedgekeurde zonen, waaronder de Nederlandse kampioenen van de hengstenkeuringen

Nadere informatie

Leandro van Stal Brammelo. Shandydown Dame Vera. Silverstar van de Rakkertjes. Zenne van de Raven

Leandro van Stal Brammelo. Shandydown Dame Vera. Silverstar van de Rakkertjes. Zenne van de Raven Heit van de Raven Palomino 79 cm. v. Shandy van Bromishet m. Dunya van de Raven Leandro van Stal Brammelo Shandydown Dame Vera Silverstar van de Rakkertjes Zenne van de Raven Goldwin van Wegdam Gladyss

Nadere informatie

Intro KWPN tuigpaarden Fokdoel Introductie nieuw bloed

Intro KWPN tuigpaarden Fokdoel Introductie nieuw bloed Intro KWPN tuigpaarden Fokdoel Introductie nieuw bloed Het KWPN tuigpaard fokdoel en introductie nieuw bloed René van der Kuil (Coördinator TP KWPN) Intro KWPN tuigpaarden Fokdoel Introductie nieuw bloed

Nadere informatie

Verslag informatieavond Bonte Paarden Stamboek 14 maart 2014

Verslag informatieavond Bonte Paarden Stamboek 14 maart 2014 Verslag informatieavond Bonte Paarden Stamboek 14 maart 2014 Opening De voorzitter opent de avond en heet iedereen van harte welkom. Een maand geleden zijn de voorzitter en bestuursleden gekozen in een

Nadere informatie

Elegant van de Bloemhof Beste 4-jarige hengst 2015 HENGSTENHOUDERIJ KRAMP.

Elegant van de Bloemhof Beste 4-jarige hengst 2015 HENGSTENHOUDERIJ KRAMP. Elegant van de Bloemhof Beste 4-jarige hengst 2015 2015 HENGSTENHOUDERIJ KRAMP www.hengstenhouderijkramp.nl Abeltje van de Hoeven Allee Palomino 79 cm. Nieuwe t aanwins V. Sander van de Hoefslag M. Roza

Nadere informatie

Arabisch Partbred Speciaal: HET ARABO-FRIESE SPORTPAARD afdeling NEDERLAND

Arabisch Partbred Speciaal: HET ARABO-FRIESE SPORTPAARD afdeling NEDERLAND Arabisch Partbred Speciaal: HET ARABO-FRIESE SPORTPAARD afdeling NEDERLAND NUMMER 2/2012 IN DIT NUMMER: * NEWBORN 2012 * VERSLAG HENGSTENKEURING ALSFELD * WISSELCOLUMN MET SELMA VAN DE VOORDE NEWBORN 2012

Nadere informatie

VERNIEUWD NWPCS PREDICATEN SYSTEEM 2018 Versie

VERNIEUWD NWPCS PREDICATEN SYSTEEM 2018 Versie VERNIEUWD NWPCS PREDICATEN SYSTEEM 2018 Versie 2018.12.14 Nieuw ten opzichte van huidige stelsel 1. Het voorlopig-keur predicaat wordt omgezet naar Keur. 2. Het predicaat Keur wordt omgezet naar Kroon.

Nadere informatie

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654 Registratie Reglement Vereniging Barockpinto Studbook Hoofdstraat 51, 7981 AD, Diever - The Netherlands - +31 (0) 6 52 33 22 54 E-mail: info@barockpintostudbook.com - Website: www.barockpintostudbook.com

Nadere informatie

Fokprogramma Vereniging Barock Pinto Studbook

Fokprogramma Vereniging Barock Pinto Studbook Fokprogramma Vereniging Barock Pinto Studbook Fok programma BPS: Het fokprogramma beschrijft de strategie om het geformuleerde fokdoel te realiseren. Een fokprogramma bestaat uit de volgende componenten:

Nadere informatie

Nederlands Mini Paarden Registratie Stamboek

Nederlands Mini Paarden Registratie Stamboek pagina 1 (V2004/10APCcwk-minipaarden.nl) Regelgeving van het N.M.P.R.S ALGEMEEN 1. Ieder lid of donateur van het N.M.P.R.S. zal zich houden aan de statuten, vastgelegd in het verenigingscontract, waarvan

Nadere informatie

KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek

KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek Inhoudsopgave: Artikel 1 -Algemeen Artikel 2 -Fokdoel Artikel 3 -Keuringen Algemeen Artikel 4 -Inschrijven en aanmelden voor keuringen

Nadere informatie

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek Artikel 1-Algemeen 1. De Uitvoeringsbepalingen zijn onderdeel van het Keurings- en Predicatenreglement. 2. In de Uitvoeringsbepalingen

Nadere informatie

De fokkerij van de shetlandpony.

De fokkerij van de shetlandpony. De fokkerij van de shetlandpony. Geschiedenis van de fokkerij. De officiële geschiedenis van de geregistreerde Shetlandpony-fokkerij begint in Groot-Brittannië in het jaar 1890. Zo n twintig jaar eerder

Nadere informatie

Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland

Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland SELECTIEREGLEMENT Versie 3.3, 01-07-2014 Inhoudsopgave ART. 1: INLEIDENDE BEPALINGEN...2 ART. 2: KEURING ALGEMEEN...2 ART. 3: JURYLEDEN EN COMMISSIELEDEN...2 ART.

Nadere informatie

betrouwbaar% Rastype Bouw beenwerk Stap Draf

betrouwbaar% Rastype Bouw beenwerk Stap Draf Beoordelingsrapport Hengst: Yorick v.d. Giesenbos Cat. #: 1 Datum: 19 november Afstamming: Felle 422 x Stb. Jakob 302 x Ster pref. Jurjen 303 x Ster pref. Tsjalling 235 Stam 2 Verwantschaps%: 17.3 ( gemiddeld)

Nadere informatie

Genetische diversiteit in de Shetland Pony populatie

Genetische diversiteit in de Shetland Pony populatie Genetische diversiteit in de Shetland Pony populatie Lezing door Ir. Anouk Schurink, onderzoeker bij Wageningen Universiteit, tijdens ALV van het NSPS op 23 november 2013 Er is door Wageningen Universiteit

Nadere informatie

Wie ons zoekt, kent ons niet Wie ons kent, zoekt niet

Wie ons zoekt, kent ons niet Wie ons kent, zoekt niet Wie ons zoekt, kent ons niet Wie ons kent, zoekt niet Voor dit seizoen stellen wij de navolgende toppers ter beschikking Briar Emperor In 4-jarig termijn. Nieuw op onze stal is Briar Emperor, een vosbonte

Nadere informatie

Resultaten: Enquête BWP

Resultaten: Enquête BWP 2014 Resultaten: Enquête BWP Resultaten enquête Demografie...2 Administratie en lidmaatschap...5 Communicatie... 10 Activiteiten... 14 Overzicht opmerkingen... 22 1 Resultaten enquête Demografie Gemiddelde

Nadere informatie

Het duurt 11 maanden voordat er een veulen geboren wordt.

Het duurt 11 maanden voordat er een veulen geboren wordt. De Shetlandpony. Algemene informatie Mannetje = hengst Vrouwtje = merrie Baby = veulen 1 jarige pony = enter 2 jarige pony = twenter Ruin = gecastreerde hengst Het duurt 11 maanden voordat er een veulen

Nadere informatie

Beleidsplan NMPRS 2014-2019

Beleidsplan NMPRS 2014-2019 Beleidsplan NMPRS 2014-2019 Vastgesteld 23 november 2014 Nederlands Mini Paarden Registratie Stamboek De Mulderij 8b, 3831 NV Leusden 1. Inleiding Waarom een beleidsplan? Veel organisaties en stamboeken

Nadere informatie

Holthausen Frodo Prestatiedekhengst

Holthausen Frodo Prestatiedekhengst Goede wijn behoeft geen krans: mooiste scoreformulier ooit (zie blz 4) Stal Holthausen stelt ter dekking: EERSTE PREMIE dekhengst Holthausen Frodo Prestatiedekhengst Fok uw eigen topper met Holthausen

Nadere informatie

10 mei Stamboek reglement. Vereniging Dutch Aristagro Schans SG Westervoort

10 mei Stamboek reglement. Vereniging Dutch Aristagro Schans SG Westervoort 10 mei 2017 Stamboek reglement Vereniging Dutch Aristagro Schans 10 6931SG Westervoort info@dutcharistagro.nl 1 Stamboekreglement van de vereniging Dutch Aristagro Dutch Aristagro filosofie: Dutch Aristagro

Nadere informatie

Hessel 480. Omschrijving: Moederlijn: Norbert 444 x Jelke 367 x Gerlof 294

Hessel 480. Omschrijving: Moederlijn: Norbert 444 x Jelke 367 x Gerlof 294 Hessel 480 Geboren: Stam: Afstamming: V.W.%: Stokmaat: Dekgeld: 2010 50 Norbert 444 x Jelke 367 x Gerlof 294 17,2 1.72 900,Algeheel Reserve Kampioen HK 2015 Reserve Kampioen jonge hengsten HK 2015 Omschrijving:

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN CERTIFICERING HENGSTENHOUDERIJ. voor hengstenhouderijen met Natuurlijke Dekking

VOORSCHRIFTEN CERTIFICERING HENGSTENHOUDERIJ. voor hengstenhouderijen met Natuurlijke Dekking VOORSCHRIFTEN CERTIFICERING HENGSTENHOUDERIJ voor hengstenhouderijen met Natuurlijke Dekking Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN 3 1.1 OPLEIDINGSNIVEAU, VERANTWOORDELIJKHEDEN EN DE BEVOEGDHEDEN 3 1.2 CONTROLE 3

Nadere informatie

TEKST: PETER VAN DER WAAIJ BEELD: DIRK CAREMANS E.A.

TEKST: PETER VAN DER WAAIJ BEELD: DIRK CAREMANS E.A. TOEGELICHT Kiezen voor aanst of bewezen vader Het veulenseizoen is inmiddels alweer van start gegaan en de eerste hengstenkeuzes zullen al door vele fokkers gemaakt zijn. Een belangrijke beslissing waarin

Nadere informatie

HET NODIGE BLOED VOOR DE TOEKOMST Conrad Quality Z

HET NODIGE BLOED VOOR DE TOEKOMST Conrad Quality Z HET NODIGE BLOED VOOR DE TOEKOMST Conrad Quality Z CONRAD QUALITY Z Geboren in 2016 Z-gekeurd in 2018 1.71m groot ingeteeld: 3x3 op CORRADO (1,60m) 48,11% volbloed VADER : CONNOR Jonge hengst van CASALL

Nadere informatie

Falabella Stamboek Europa INSCHRIJFFORMULIER

Falabella Stamboek Europa INSCHRIJFFORMULIER Falabella Stamboek Europa INSCHRIJFFORMULIER EUROPESE FALABELLA MERRIE, HENGSTEN-, VEULENKEURING OP 27 augustus 2017: inschrijving sluit op 1 Augustus 2017! Stamboekopname, conform rubrieken stamboekopname

Nadere informatie

Het beste van exterieur en beweging verenigd

Het beste van exterieur en beweging verenigd KWPN-hengsten tekst : Gemma Jansen foto s : Dirk Caremans/Jacob Melissen Het beste van exterieur en beweging verenigd United De KWPN Paardendagen zitten er weer op voor wat betreft 2009. Voor fokkers en

Nadere informatie

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Artikel 1. Algemeen 1. De Uitvoeringsbepalingen NRPS keuringen behoren bij het Keurings- en Predicatenreglement. 2. In de Uitvoeringsbepalingen worden voor de diverse

Nadere informatie

HET NODIGE BLOED VOOR DE TOEKOMST Conrad Quality Z

HET NODIGE BLOED VOOR DE TOEKOMST Conrad Quality Z HET NODIGE BLOED VOOR DE TOEKOMST Conrad Quality Z CONRAD QUALITY Z Geboren in 2016 Z-gekeurd in 2018 1.71m groot ingeteeld: 3x3 op CORRADO (1,60m) 48,11% volbloed VADER : CONNOR Jonge hengst van CASALL

Nadere informatie

Rubriek 1 Hengst- en merrieveulens mini en kleine maat

Rubriek 1 Hengst- en merrieveulens mini en kleine maat Shetland pony s Rubriek 1 Hengst- en merrieveulens mini en kleine maat 1 Ilona van de Appelhof Geboren: 23 april 2015 V. Lloyd van Stal de Veldmaat nr.: S.810744 M. Diamant van de Bosrand nr.: S.1175794

Nadere informatie

HONDERD JAAR FRIESCH PAARDEN-STAMBOEK; DE FOKKERIJ EN HOE NU VERDER?

HONDERD JAAR FRIESCH PAARDEN-STAMBOEK; DE FOKKERIJ EN HOE NU VERDER? HONDERD JAAR FRIESCH PAARDEN-STAMBOEK; DE FOKKERIJ EN HOE NU VERDER? door W. van der Holst, Vakgroep Verloskunde, KI en Voortplanting Yalelaan 7, de Uithof, Utrecht I Conservatieadviezen Inleiding In dit

Nadere informatie

Iwan van Aardenhof. De levende legende die 3x voldoet aan de eisen van het Keur-predikaat! bruinschimmel ,70 m

Iwan van Aardenhof. De levende legende die 3x voldoet aan de eisen van het Keur-predikaat! bruinschimmel ,70 m Iwan van Aardenhof bruinschimmel 1995 1,70 m Iwan is momenteel vader van 18 goedgekeurde zonen, waaronder de Nederlandse kampioenen van de hengstenkeuringen 2006, 2007 en 2008. Tevens tekent hij bij 14

Nadere informatie

FOKPLAN HAFLINGERS OKTOBER 2010 KONINKLIJKE VERENIGING HET NEDERLANDSE TREKPAARD EN DE HAFLINGER SAMENGESTELD DOOR FOKTECHNISCHE COMMISSIE

FOKPLAN HAFLINGERS OKTOBER 2010 KONINKLIJKE VERENIGING HET NEDERLANDSE TREKPAARD EN DE HAFLINGER SAMENGESTELD DOOR FOKTECHNISCHE COMMISSIE FOKPLAN KONINKLIJKE VERENIGING HET NEDERLANDSE TREKPAARD EN DE HAFLINGER HAFLINGERS OKTOBER 2010 SAMENGESTELD DOOR FOKTECHNISCHE COMMISSIE ,QKRXG)RNSODQ+DIOLQJHUV 1. Inleiding 2. Uitgangspunten 3. Rasbeschrijving

Nadere informatie

Genetische achtergrond van staart- en maneneczeem in pony s en paarden

Genetische achtergrond van staart- en maneneczeem in pony s en paarden Genetische achtergrond van staart- en maneneczeem in pony s en paarden Anouk Schurink Bart Ducro Nijkerk, 11 november 2011 Informatie- en discussiebijeenkomst NSIJP Introductie Ervaring met IJslandse paarden

Nadere informatie

STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek

STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek Inhoudspogave: Artikel 1 -Algemeen Artikel 2 -Het NRPS Veulenboek Artikel 3 -Het NRPS Register A Artikel 4 -Het NRPS Register B Artikel 5 -Het NRPS

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VAN HET VLAAMS HAFLINGERSTAMBOEK VZW

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VAN HET VLAAMS HAFLINGERSTAMBOEK VZW REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VAN HET VLAAMS HAFLINGERSTAMBOEK VZW HOOFDSTUK I Doel : Het fokken van een raszuiver Haflingerpaard Worden als raszuiver beschouwd : merrie s die 1 9/16 % of minder vreemd

Nadere informatie

Art. 1 Dit reglement neemt de terminologie over van de Statuten en de daarop rustende Reglementen van de Vereniging.

Art. 1 Dit reglement neemt de terminologie over van de Statuten en de daarop rustende Reglementen van de Vereniging. Keuringsreglement Inleidende bepalingen Art. 1 Dit reglement neemt de terminologie over van de Statuten en de daarop rustende Reglementen van de Vereniging. Art. 2 Dit reglement regelt de selectie en de

Nadere informatie

Goede dieren, maar verrassende uitslagen op 13 e TES fokdag Bathmen.

Goede dieren, maar verrassende uitslagen op 13 e TES fokdag Bathmen. Verslag: Gerrit Paalman Foto s: Henny Claus Goede dieren, maar verrassende uitslagen op 13 e TES fokdag Bathmen. Oude rammen Er waren twee rubrieken oude rammen. De eerste bestond uit een best bewaarde

Nadere informatie

Holthausen Frodo Prestatiedekhengst

Holthausen Frodo Prestatiedekhengst Goede wijn behoeft geen krans: mooiste scoreformulier ooit (zie blz 4) Stal Holthausen stelt ter dekking: EERSTE PREMIE dekhengst Holthausen Frodo Prestatiedekhengst Fok uw eigen topper met Holthausen

Nadere informatie

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING Vrijdag 22 mei 2009 Mercure Hotel - Kosterijland

Nadere informatie

RIGOLO V. BROMISHET (DEKHENGST (2004) SELECTIELICENTIE ONBEPERKT, , STAMBOEK CAT. A, ) Goldwin v.

RIGOLO V. BROMISHET (DEKHENGST (2004) SELECTIELICENTIE ONBEPERKT, , STAMBOEK CAT. A, ) Goldwin v. UITGEBREIDE PONYGEGEENS 010819004 RIGOLO. BROMISHET (DEKHENGST (2004) SELECTIELICENTIE ONBEPERKT, 16-04-2001, STAMBOEK CAT. A, 528210000441644) Hugo of Longacre orden Buddleia 001002779 Intern. boek vos,

Nadere informatie

Keuringsreglement. Het Nederlands Fell Pony Stamboek. opgericht van de vereniging

Keuringsreglement. Het Nederlands Fell Pony Stamboek. opgericht van de vereniging Keuringsreglement van de vereniging Het Nederlands Fell Pony Stamboek opgericht 1995. Vastgesteld op de ALV 4 februari 2011 Inhoud Inleidende bepalingen.... 4 Artikel 1. Begripsbepalingen... 4 Artikel

Nadere informatie

Genetische diversiteit in de Gelderse paarden populatie

Genetische diversiteit in de Gelderse paarden populatie Genetische diversiteit in de Gelderse paarden populatie Bart Ducro 1,, Anouk Schurink 1, Sipke-Joost Hiemstra 1,2, Kor Oldenbroek 2 Juli, 2011 1) Animal Breeding and Genomics Centre, Wageningen UR 2) Centrum

Nadere informatie

Geen Eb zonder Vloed.

Geen Eb zonder Vloed. Geen Eb zonder Vloed. Wat is het Equivalent van bv. Geen Eb zonder Vloed. Of Geen strand zonder zee, in het land van de K Fokkerij is dat b.v. Geen Wiel zonder Mien. Camps wel te verstaan! Overal en altijd

Nadere informatie

premie wordt gegeven aan hengsten die scoren van 55 tot 64,99%. Hengsten die lager scoren dan 55% worden niet geprimeerd en ontvangen geen dekbonnen.

premie wordt gegeven aan hengsten die scoren van 55 tot 64,99%. Hengsten die lager scoren dan 55% worden niet geprimeerd en ontvangen geen dekbonnen. Bij aankoop van een paard in België moet het paard volgende documenten hebben : een Europees paspoort met schets getekend door een veearts, een chipnummer en ingeschreven in de databank van het VCP. Beschikt

Nadere informatie

Concept Tarievenlijst 2017 Bedragen in Euro's inclusief omzetbelasting Consumentenprijsindexcijfer: 0,2% (cijfer augustus 2016)

Concept Tarievenlijst 2017 Bedragen in Euro's inclusief omzetbelasting Consumentenprijsindexcijfer: 0,2% (cijfer augustus 2016) Concept Tarievenlijst 2017 Bedragen in Euro's inclusief omzetbelasting Consumentenprijsindexcijfer: 0,2% (cijfer augustus 2016) 2017 2016 Leden Contributie volwassenen 78,00 75,00 1) Contributie Jong NSPS

Nadere informatie

F a l a b e l l a S t a m b o e k E u r o p a

F a l a b e l l a S t a m b o e k E u r o p a F a l a b e l l a S t a m b o e k E u r o p a Falabella Stamboek Europa vereniging is in juli 1995 opgericht door 3 initiatiefhouders en is erkend door het moederstamboek ACCF in Argentinië en door het

Nadere informatie

Protocol Keuringen van de vereniging Het Nederlands Stamboek voor Tinkers

Protocol Keuringen van de vereniging Het Nederlands Stamboek voor Tinkers Protocol Keuringen van de vereniging Het Nederlands Stamboek voor Tinkers (Hengsten, merries, ruinen en veulens) Versie 2018.01 - laatste wijziging 09 mei 2018 ALGEMEEN Artikel 1 Dit reglement neemt de

Nadere informatie

REGLEMENT OP DE STAMBOEKHOUDING

REGLEMENT OP DE STAMBOEKHOUDING REGLEMENT OP DE STAMBOEKHOUDING 1. Registers Art. 1. De registers Van de Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en De Haflinger zijn: a. Veulenboekregister voor trekpaarden. b. Veulenboekregister

Nadere informatie

Kampioen die kampioenen fokt

Kampioen die kampioenen fokt ONTMOETEN Unieko keur Kampioen die kampioenen fokt In 2004 was het Unieko die als eerste Manno-zoon in zijn vaders voetsporen trad door kampioen te worden op de Hengstenkeuring. Net als zijn legendarische

Nadere informatie

Fokkerij- en premiekeuringsgegevens 2016

Fokkerij- en premiekeuringsgegevens 2016 Legenda: Fokkerij- en premiekeuringsgegevens 2016 Weergegeven zijn alleen die hengsten die in 2016 zullen worden beoordeeld over hun status De 1e regel per hengst bevat de aantallen over 2016, de 2e regel

Nadere informatie

Basisprincipes fokkerij en inteelt

Basisprincipes fokkerij en inteelt Basisprincipes fokkerij en inteelt Krista A. Engelsma Centrum voor Genetische Bronnen Nederland (CGN) Introductie Fokkerij ras Dieren met bepaalde eigenschappen Genetische vooruitgang Selectie Open/gesloten

Nadere informatie

Verslag regiovergadering KFPS Regio s Het Friese Paard Wolvega en It Fryske Greidhynder

Verslag regiovergadering KFPS Regio s Het Friese Paard Wolvega en It Fryske Greidhynder Verslag regiovergadering KFPS Regio s Het Friese Paard Wolvega en It Fryske Greidhynder Datum 11 november Tijd 20.00-22.10 uur locatie: Café Restaurant Overwijk, Tijnje Aanwezig circa 40 leden Landelijk

Nadere informatie

Fokkerij opbouw algemeen zoals o.a. bij het GP heeft plaats gevonden en met een aantal voorbeelden is beschreven.

Fokkerij opbouw algemeen zoals o.a. bij het GP heeft plaats gevonden en met een aantal voorbeelden is beschreven. Gelders Paard Blog Blog 22-4-19 # GvH - Gelders Paard fokkerij : De algemene fokkerij principes, de opbouw, de afsplitsing en de noodzaak om verloren lijnen weer in te bouwen. G. van Heijst, Voorburg,

Nadere informatie

Reglement Hengstenkeuring Vereniging Barock Pinto Studbook

Reglement Hengstenkeuring Vereniging Barock Pinto Studbook Reglement Hengstenkeuring Vereniging Barock Pinto Studbook Artikel 1: Fokprogramma 1. De hengstenkeuring maakt onderdeel uit van het fokprogramma van het BPS. Tijdens de hengstenkeuring vinden de bezichtigingen

Nadere informatie

FOKPLAN HAFLINGERS OKTOBER 2011 KONINKLIJKE VERENIGING HET NEDERLANDSE TREKPAARD EN DE HAFLINGER SAMENGESTELD DOOR FOKTECHNISCHE COMMISSIE

FOKPLAN HAFLINGERS OKTOBER 2011 KONINKLIJKE VERENIGING HET NEDERLANDSE TREKPAARD EN DE HAFLINGER SAMENGESTELD DOOR FOKTECHNISCHE COMMISSIE FOKPLAN KONINKLIJKE VERENIGING HET NEDERLANDSE TREKPAARD EN DE HAFLINGER HAFLINGERS OKTOBER 2011 SAMENGESTELD DOOR FOKTECHNISCHE COMMISSIE Inhoud Fokplan Haflingers 1. Inleiding 2. Uitgangspunten 3. Rasbeschrijving

Nadere informatie

Hengstenkeuring januaridagen

Hengstenkeuring januaridagen Keuringresultaat Hengstenkeuring januaridagen 8 t/m 12 jaar minimaat 204 Black Diamond of Sportview zwart 1 / 1 Thorgal of Sportview Prince v.d. Wouwbaan M.T.G. Broens Overasselt 201 Balmoral of Sportview

Nadere informatie

WPCV CONCEPT RAPPORT/VOORSTEL INVOERING PREDICATEN. Uddel, 26 oktober 2011 Met dank aan Marit Timmermans

WPCV CONCEPT RAPPORT/VOORSTEL INVOERING PREDICATEN. Uddel, 26 oktober 2011 Met dank aan Marit Timmermans WPCV CONCEPT RAPPORT/VOORSTEL INVOERING PREDICATEN Uddel, 26 oktober 2011 Met dank aan Marit Timmermans INLEIDING Door het bestuur van de Welsh pony en Cob vereniging is ons gevraagd een verder voorstel

Nadere informatie

UITNODIGING SHOW- EN FOKDAG 13 AUGUSTUS 2017

UITNODIGING SHOW- EN FOKDAG 13 AUGUSTUS 2017 secretariaat PFKB Litas 8, 4871 BM Etten-Leur Telefoon: 06 22 745 882 Email: secretariaat@pfkb.nl Website: www.pfkb.nl Bank nr. NL09 RABO 0102 3969 73 UITNODIGING SHOW- EN FOKDAG 13 AUGUSTUS 2017 Op zondag

Nadere informatie

Technisch Reglement. van de Belgische Haflingervereniging voor opname in het Belgisch Haflingerstamboek van Haflingerpaarden

Technisch Reglement. van de Belgische Haflingervereniging voor opname in het Belgisch Haflingerstamboek van Haflingerpaarden De Belgische Haflingervereniging vzw Houder van het Belgisch Haflingerstamboek Waversebaan 99, 3050 Oud-Heverlee ond. nr. 0407.971.508 Technisch Reglement van de Belgische Haflingervereniging voor opname

Nadere informatie

Keuringsreglement VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS WELSH PONY EN COB STAMBOEK

Keuringsreglement VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS WELSH PONY EN COB STAMBOEK Keuringsreglement VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS WELSH PONY EN COB STAMBOEK Vastgesteld op 26 april 1996, bijgewerkt 17 juni 1996. Gepubliceerd in het Welsh Nieuws nr. 14 van juli 1996. Bijgewerkt: 1

Nadere informatie

1) verwekt zijn door in Nederland ter dekking staande hengsten met een door het Nederlands

1) verwekt zijn door in Nederland ter dekking staande hengsten met een door het Nederlands Stamboekreglement Art. 1 Het Stamboekreglement regelt de registratie van Welsh Pony s, Cobs, Welsh part-bred pony s en Nederlandse Welsh Rijpony s. Dit reglement is gebaseerd op artikel 11 van de Statuten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Na de Noordelijke Menkampioenschappen hebben we als vereniging maar liefst 4 kampioenen! Alleen wel opvallend dat alle kampioenen, reserve kampioenen

Nadere informatie

Artikel 2 Oorsprong stamboek, dochterstamboek en branches

Artikel 2 Oorsprong stamboek, dochterstamboek en branches Registratiereglement en Stamboekreglement Artikel 1 Algemene bepalingen 1. Dit reglement is vastgesteld krachtens het bepaalde in de statuten en het huishoudelijk reglement van de Vereniging Het Nederlands

Nadere informatie

HORSEFOOD DRESSUUR TALENT

HORSEFOOD DRESSUUR TALENT HORSEFOOD DRESSUUR TALENT 2014 De afdeling Midden Brabant Zuid van het KWPN organiseert het HORSEFOOD DRESSUUR TALENT. Het is een wedstrijd voor 4-, en 5- jarige dressuurpaarden. Het HORSEFOOD DRESSUUR

Nadere informatie

Document: Fokken en registratie

Document: Fokken en registratie Hét stamboek voor sportpaarden met Arabisch bloed! Document: Fokken en registratie Fokken is schilderen met genen Inhoud 1. Overzicht registratie van de door het ZSAA gevoerde rassen... 3 2. Indeling van

Nadere informatie

Fokreglement. BSIJP vzw / SBCI asbl - Wouwerstraat Dessel

Fokreglement. BSIJP vzw / SBCI asbl - Wouwerstraat Dessel Fokreglement 1. Algemeenheden 01.01. Dit reglement werd opgesteld, overeenkomstig de statuten van het B.S.IJ.P.vzw met als doelstelling het IJslandse paardenras te bevorderen, naar de modaliteiten der

Nadere informatie

FOK- en KEURINGSREGLEMENT VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS EZELSTAMBOEK Nederlandse ezel

FOK- en KEURINGSREGLEMENT VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS EZELSTAMBOEK Nederlandse ezel FOK- en KEURINGSREGLEMENT VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS EZELSTAMBOEK Nederlandse ezel 2018 INHOUD: ARTIKEL 1: INDELING STAMBOEK blz. 3-4-5 ARTIKEL 2: RASOMSCHRIJVING blz. 5-8 ARTIKEL 3: KEURINGEN blz.

Nadere informatie

HENGSTEN- PLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2015. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw

HENGSTEN- PLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2015. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw HENGSTEN- PLAN Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2015 Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw ALGEMEEN REGLEMENT Komen in aanmerking voor opfok van dekhengsten in openbare

Nadere informatie

NMPRS klassenlijst 2014

NMPRS klassenlijst 2014 NMPRS klassenlijst 2014 1. Hindernissen parcours aan het halster - Bij dit 60 seconde parcours mag je zelf kiezen welke hindernissen je neemt - Let wel op, je mag nooit 2 keer dezelfde hindernis achter

Nadere informatie

REGLEMENTEN VAN DE VERENIGING "HET NEDERLANDSE APPALOOSA STAMBOEK"

REGLEMENTEN VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDSE APPALOOSA STAMBOEK REGLEMENTEN VAN DE VERENIGING "HET NEDERLANDSE APPALOOSA STAMBOEK" artikel 1: Dit reglement bestaat uit: A. Stamboekreglement B. Keuringsreglement. A. STAMBOEKREGLEMENT: DOELSTELLING VAN DE VERENIGING

Nadere informatie

HENGSTEN- PLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2016. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw

HENGSTEN- PLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2016. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw HENGSTEN- PLAN Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2016 Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw ALGEMEEN REGLEMENT Komen in aanmerking voor opfok van dekhengsten in openbare

Nadere informatie

K.I.SAMEN zet de toon in ieder segment.

K.I.SAMEN zet de toon in ieder segment. K.I.SAMEN zet de toon in ieder segment. SHOGUN PS maakt zijn verwachtingen meer dan waar! KOJACK: na zijn geweldig debuut in Zwolle nu de hoogste stijger binnen roodbont. DIMAN: de hoogste PBI + topper

Nadere informatie

Uitslag HK zaterdag 9 januari 2016

Uitslag HK zaterdag 9 januari 2016 Uitslag HK zaterdag 9 januari 2016 4 jaar grote maat 248 Fireball v. Gelre zwart 1 / 01 Bergerac v. Gelre Newton v. Dorpzicht M.T.A. Kramp 250 Floris v. Stal v.d. Valkenhof zwart 1 / 02 Zico v.d. Kuiperij

Nadere informatie

II Een nakomelingenkeuring is geen theorie.

II Een nakomelingenkeuring is geen theorie. II Een nakomelingenkeuring is geen theorie. Inleiding. Binnen een fokkerij die zichzelf serieus neemt is een nakomelingenonderzoek een must. Maar men moet zich goed realiseren waar men mee bezig is of

Nadere informatie

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654 Keuringsreglement Vereniging Barockpinto Studbook Hoofdstraat 51, 7981 AD, Diever - The Netherlands - +31 (0) 6 52 33 22 54 E-mail: info@barockpintostudbook.com - Website: www.barockpintostudbook.com Huishoudelijk

Nadere informatie

FOK- en KEURINGSREGLEMENT VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS EZELSTAMBOEK Mediterrane Miniatuurezel

FOK- en KEURINGSREGLEMENT VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS EZELSTAMBOEK Mediterrane Miniatuurezel 1. FOK- en KEURINGSREGLEMENT VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS EZELSTAMBOEK Mediterrane Miniatuurezel 2018 INHOUD: ARTIKEL 1: INDELING STAMBOEK blz. 3-4-5 ARTIKEL 2: RASOMSCHRIJVING blz. 6-7 ARTIKEL 3:

Nadere informatie

WWW.BAROCKPINTOSTUDBOOK.COM

WWW.BAROCKPINTOSTUDBOOK.COM Nieuwsbrief nr. 1 Februari 2014 Vereniging Barockpinto Studbook Voorwoord In de vergadering van April 2013, is er na een stemronde overeen gekomen te stoppen met het blad; Showpaard. Doordat we toch een

Nadere informatie

HENGSTENPLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw

HENGSTENPLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw HENGSTENPLAN Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2014 Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw Komen in aanmerking voor opfok van dekhengsten in openbare dekdienst en mogen

Nadere informatie

F a l a b e l l a k e u r i n g s r e g l e m e n t

F a l a b e l l a k e u r i n g s r e g l e m e n t F a l a b e l l a k e u r i n g s r e g l e m e n t Wat is Stamboekopname met Lineaire scoring? Alle merries, ruinen en hengsten van drie jaar en ouder, welke als veulen bij het Falabella Stamboek Europa

Nadere informatie

Keuringsreglement. Het Nederlands Fell Pony Stamboek. van de vereniging. opgericht 1995.

Keuringsreglement. Het Nederlands Fell Pony Stamboek. van de vereniging. opgericht 1995. Keuringsreglement van de vereniging Het Nederlands Fell Pony Stamboek opgericht 1995. Vastgesteld op de ALV 6 maart 2015 Inhoud Inhoud Inhoud... 2 Inleidende bepalingen.... 4 Artikel 1. Begripsbepalingen...

Nadere informatie

Reglement voor Keuring, Premie en Predicaten

Reglement voor Keuring, Premie en Predicaten Reglement voor Keuring, Premie en Predicaten Inclusief Amendement I BALV 16 december 200 Inclusief Amendement II ALV 19 mei 2006 Inclusief Amendement III ALV 0 mei 2008 Inclusief Amendement IV BALV 27

Nadere informatie

Zuidenveldtentoonstelling 2014, Nieuw-Weerdinge. Shetland pony s

Zuidenveldtentoonstelling 2014, Nieuw-Weerdinge. Shetland pony s Zuidenveldtentoonstelling 2014, Nieuw-Weerdinge Uitslag keuring Shetland pony s Shetland pony s Rubriek 1 Hengst- en merrieveulens mini en kleine maat Commentaar van de jury: Goede rubriek! 1 e premie,

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering NSPS

Algemene ledenvergadering NSPS Algemene ledenvergadering NSPS Het bestuur nodigt u uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering van het NSPS op zaterdag 5 mei 2018 vanaf 10.30 uur in een zaal van Van der Valk Hotel Duiven,

Nadere informatie

FSE KEURING 27 AUGUSTUS 2017 VRAAGPROGRAMMA

FSE KEURING 27 AUGUSTUS 2017 VRAAGPROGRAMMA FSE KEURING 27 AUGUSTUS 2017 VRAAGPROGRAMMA Open voor FSE geregistreerde hengsten, merries, 1 en 2 jarige hengsten & merries en hengst- & merrieveulens Datum: 27 AUGUSTUS 2017 Locatie: Manege Groenewoude

Nadere informatie

Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland

Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland STAMBOEKREGLEMENT Versie 3.3, 01-07-2014 Inhoudsopgave ART. 1: INLEIDENDE BEPALINGEN...2 ART. 2: CONFORMITEIT...2 ART. 3: REGISTERS...2 ART. 4: REGISTRATIEGEGEVENS...2

Nadere informatie

Top Texelaarkeuring in nieuwe behuizing.

Top Texelaarkeuring in nieuwe behuizing. Top Texelaarkeuring in nieuwe behuizing. De Texelaarfokdag in Oost Gelderland is de laatste jaren uitgegroeid tot een topper op gebied vd Texelaarfokkerij in Nederland. Door omstandigheden moest de organisatie

Nadere informatie

International Welsh Show Hamaland

International Welsh Show Hamaland International Welsh Show Hamaland 28 August 2016 Vraagprogramma Showground: Manege de Liemers Byvank 4a 4 7037 DA Beek (Gelderland/NL) Voorwoord INTERNATIONAL WELSH SHOW HAMALAND 2016 Na het succes van

Nadere informatie

Fok-, Show- en Keuringsreglement van de European Hackney Society

Fok-, Show- en Keuringsreglement van de European Hackney Society Fok-, Show- en Keuringsreglement van de European Hackney Society Artikel 1 Doel van de fokkerij De fokkerij van de Hackney is een zuivere rasfokkerij. Het doel van de society is alle fokdieren die voldoen

Nadere informatie