De Erkend Financieel Adviseur Van hypotheekspecialist naar financieel huisarts

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Erkend Financieel Adviseur Van hypotheekspecialist naar financieel huisarts"

Transcriptie

1 De Erkend Financieel Adviseur Van hypotheekspecialist naar financieel huisarts

2 De Erkend Financieel Adviseur Van hypotheekspecialist naar financieel huisarts Merkt u ook dat de gemiddelde adviesvraag aan het veranderen is? Dat uw cliënt meer behoefte heeft aan bredere advisering? De aanhoudende grilligheid in de economie maakt de consument onzeker. De behoefte om inzicht en greep op zijn financiële positie te krijgen groeit. Heb ik straks wel voldoende pensioen? Wat betekenen alle wijzigingen in de zorg voor mij? Moet ik extra aflossen of sparen? Allemaal vragen die het klassieke productgerichte hypotheekadvies overstijgen en een klantgericht integraal advies nodig maken. Op deze ontwikkeling speelt SEH in met de verbreding van de opleiding van hypotheekadviseur naar Erkend Financieel Adviseur. In deze brochure leest u er meer over.

3 Financieel huisarts Voor uw cliënt bent u zijn financieel huisarts, waar hij met al zijn financiële vragen naartoe kan. Een vertrouwenspersoon waarmee hij een lange termijn relatie heeft. En waar de focus niet ligt op verkoop van producten, maar op een allesomvattend financieel advies. Met de verbreding naar Erkend Financieel Adviseur hebt u alles in huis om aan de vraag van uw cliënten te voldoen. Start opleiding Vanaf januari 2014 starten de opleidingen voor het nieuwe keurmerk Erkend Financieel Adviseur bij de door de SEH geaccrediteerde opleidingsorganisaties. Uitgangspunt is om zowel de financiële- als de studiebelasting zo veel mogelijk te beperken door u te trainen middels de reguliere SEH PE. De SEH zal u de komende twee jaar volledig begeleiden in dit proces. Advies in de volle breedte Om voor dit bovenwettelijk kwaliteitskeurmerk voor financieel dienstverleners in aanmerking te komen, volgt u de SEH PE 2014 en 2015 waarin integrale advisering, budgettering en analyse van inkomensrisico s (arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, overlijdensrisico, pensioen) uitgebreid aan bod komen. Met de extra vaardigheidstrainingen en vak inhoudelijke informatievoorziening van de SEH bent u er klaar voor om uw klant goed en in de volle breedte te adviseren. In 2015 is de Erkend Financieel Adviseur een feit. Vergelijk zelf In onderstaand schema ziet u de eisen op het gebied van kennis en vaardigheden voor een Wft-Adviseur Hypothecair krediet naast die van een Erkend Financieel adviseur. Als Erkend Financieel Adviseur bent u vaardiger in integraal adviseren, analyseren en budgetteren, bent u ook bevoegd om over consumptief krediet te adviseren en onderhoudt u uw vakkennis met de jaarlijkse PE. Eisen aan kennis en vaardigheden Wft-adviseur Hypothecair Erkend Financieel Adviseur Krediet Per 1 januari 2016 Per 1 januari 2016 Geldig Wft-diploma Adviseur Geldig Wft-diploma Adviseur Hypothecair Hypothecair Krediet (Basis, Vermogen krediet én Adviseur Consumptief krediet en Hypothecair Krediet) Wft Permanent actueel Wft Permanent actueel 3 jaarlijkse Wft PE-examen 3 jaarlijkse Wft PE-examen Training in budgetteren, analyse inkomensverzekeringen en integrale advisering door SEH PE 2014 en 2015 dan wel de Opleiding Integraal Adviseren. Jaarlijkse (reguliere) PE vanaf 2016

4 Ik ben Erkend Hypotheekadviseur Hoe word ik Erkend Financieel Adviseur? In 2015 is de titel Erkend Financieel Adviseur een feit. Door de verbreding van uw expertise kunt u beter aansluiten bij de behoefte van uw klanten. En hen van waardevol advies voorzien. Wat dit voor u betekent, leest u hier. In januari 2014 start uw opleiding tot Erkend Financieel Adviseur. Om de studiebelasting zoveel mogelijk te beperken vallen de trainingen binnen de reguliere SEH PE in 2014 en Deze PE is gericht op integraal advies en verbreding van uw kennis en vaardigheden. Bent u nu Erkend Hypotheekadviseur, dan blijft u dat tot 1 januari Daarna vervalt deze titel. Na het volgen van de SEH PE in 2015 wordt u ingeschreven in het Register Erkend Financieel Adviseur. U staat dan tijdelijk in twee openbare registers ingeschreven. Aan deze dubbele inschrijving zijn uiteraard geen extra kosten verbonden. Inschrijving als Erkend Financieel Adviseur Wilt u vanaf 1 januari 2015 als Erkend Financieel Adviseur worden ingeschreven, dan dient u te voldoen aan de nieuwe erkenningseisen en dus te beschikken over de diploma s die u bevoegd maken te adviseren over hypothecair en consumptief krediet en over derde-pijlervoorzieningen. Daarnaast dient u de SEH PE 2014 en 2015 te hebben gevolgd. Dat betekent dat u alle onderstaande diploma s (of daaraan gelijkgestelde diploma s) moet bezitten en deze geldig moet hebben gehouden met de bijbehorende PE. De naamgeving is op basis van de huidige Wft-diploma s: SEH-diploma Hypotheekadviseur; Wft-diploma Basismodule; Wft-diploma Consumptief krediet; Wft-diploma Levensverzekeringen (of Wft Leven Algemeen); Oude en nieuwe Wft-diploma s naast elkaar Omdat u vanaf 1 januari 2014 nieuwe Wft-diploma s kunt halen, kan er tijdelijk een mix ontstaan van oude en nieuwe Wft-diploma s die samen de bevoegdheid geven om op genoemde terreinen te adviseren. Vandaar dat tot 1 juli 2015 gesproken wordt over een bevoegdheid en niet over specifieke diploma s.

5 Vanaf juli 2015 gelden alleen de nieuwe Wft-diploma s Op 1 juli 2015 vervalt de geldigheid van uw huidige Wft-diploma s en het SEH-diploma. Om daarna nog te mogen adviseren, dient u over de nieuwe Wft-diploma s te beschikken. Ook de Erkend Financieel Adviseur zal vanaf dat moment over de nieuwe Wft-diploma s moeten beschikken om zijn erkenning te behouden. Opleiding Erkend Financieel Adviseur via SEH PE Verspreid over twee jaar kunt u de opleiding tot Erkend Financieel Adviseur volgen via de SEH PE 2014 en In 2014 staan gedurende twee dagen de onderwerpen budgetteren en inkomensrisico s (arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en lang- en kortleven risico s) op het programma. Daarna worden aan de hand van casuïstiek uw vaardigheden in integrale advisering getraind. In 2015 vindt er een verdieping plaats op zowel deze onderwerpen als op gedrag en integriteit. Voor de SEH PE in 2014 en 2015 geldt een aanwezigheidsplicht en dient u actief deel te nemen. Kortere route? Wilt u een kortere route volgen? Dan kunt u er ook voor kiezen om vanaf 1 januari 2014 in één keer de vierdaagse Opleiding Integraal Adviseren te doen. Indien u ook aan de overige erkenningseisen voor de Erkend Financieel Adviseur voldoet, wordt u direct ingeschreven in het Register Erkend Financieel Adviseur. De SEH PE 2014 en 2015 hoeft u dan niet meer te volgen. Erkend Financieel Adviseur in 4 stappen SEH adviseert u om eerst het Inhaal-/PE-Examen dat hoort bij het Wft-diploma Adviseur Hypothecair Krediet te halen. Daarna hebt u alle ruimte de SEH PE 2014 en 2015 te volgen en de titel Erkend Financieel Adviseur voor 1 januari 2016 te ontvangen. Stap 1 U behaalt vanaf 1 januari 2014 het Inhaal-/PE-examen behorend bij het WFT-Diploma Adviseur Hypothecair krediet Dit omvat (in de huidige situatie) de modulen Wft Basis, Wft Hypothecair krediet algemeen, Wft beleggen, Wft Leven algemeen of daaraan gelijkgestelde diploma s. Wissel deze diploma s en certificaten voor 1 juli 2015 in voor het nieuwe Wft-diploma Adviseur Hypothecair krediet. Stap 2 Volg in 2014 het SEH PE Programma 2014 Hierin worden gedurende twee dagen de onderwerpen budgetteren, inkomensrisico s en integrale advisering behandeld aan de hand van veel casuïstiek. Stap 3 Volg in 2015 het SEH PE Programma 2015 In 1 dag wordt u aanvullend getraind op integrale advisering en wordt er ingegaan op gedrag en integriteit. Stap 4 Behaal voor 31 december 2015 het Wft-diploma Adviseur Consumptief krediet U wordt ingeschreven in het Register Erkend Financieel Adviseur.

6 Ik ben SEH-geregistreerd of Erkend op termijn Hoe word ik Erkend Financieel Adviseur? Vanaf 2015 is de titel Erkend Financieel Adviseur een feit. Door verbreding van uw expertise kunt u beter aansluiten bij de behoefte van uw klanten. En hen van waardevol advies voorzien. Wat dit voor u betekent, leest u hier. Ook voor u bestaat de mogelijkheid om Erkend Financieel Adviseur te worden. Welke opleiding of training u dient te volgen om als Erkend Financieel Adviseur te worden ingeschreven, is afhankelijk van de erkenningseis(en) waaraan u nog niet voldoet. Erkenningseisen Erkend Financieel Adviseur Hieronder vindt u alle erkenningseisen om u als Erkend Financieel Adviseur in te kunnen schrijven op een rij. De naamgeving is op basis van de huidige Wft-diploma s. U dient alle onderstaande diploma s (of daaraan gelijkgestelde diploma s) te bezitten en deze geldig te houden met de bijbehorende PE: SEH-diploma Hypotheekadviseur; Deelname aan de 2 daagse SEH Vaardigheidstraining of de SEH PE 2010 en 2011; Wft-diploma Basismodule Wft-diploma Consumptief krediet; Wft-diploma Levensverzekeringen (of Wft Leven Algemeen) Ervaringseis: u dient gedurende een periode van een jaar ten minste zes maanden klanten zelfstandig over hun financiële positie te hebben geadviseerd; SEH PE 2014 en Let op! De 2 daagse SEH Vaardigheidstraining wordt na 1 januari 2014 niet meer aangeboden.

7 Belangrijke data Zet u deze mijlpalen alvast in uw agenda om er zeker van te zijn dat u uw SEH erkenning behoudt en zich straks Erkend Financieel Adviseur kunt noemen. Status Erkend op termijn vervalt per 1 januari 2016 Houdt u er rekening mee dat de status Erkend op termijn op 1 januari 2016 komt te vervallen. Tot die tijd hebt u de gelegenheid om te voldoen aan de erkenningseisen die aan een Erkend Financieel Adviseur worden gesteld. Kortere route? Wilt u een kortere route volgen? Dan kunt u er ook voor kiezen in één keer de vierdaagse Opleiding Integraal Adviseren te doen. Op 1 januari 2014 start deze opleiding. Naast training in vaardigheden toegespitst op integraal adviseren, leert u budgetteren en inkomensrisico s (arbeidsongeschiktheidsrisico, overlijdensrisico, pensioen en werkloosheid) te analyseren. De opleiding wordt afgerond met een toets. Uw integratieve vaardigheden zult u in diverse cases oefenen. Haalt u het diploma, dan bent u vrij gesteld voor de SEH PE 2014 en Toelating Opleiding Integraal Adviseren Om voor de vierdaagse Opleiding Integraal Adviseren in aanmerking te komen, moet u aan de ervaringseis voldoen. Dit betekent dat u voordat u aan de opleiding begint gedurende een periode van een jaar ten minste zes maanden klanten over hun financiële positie moet hebben geadviseerd. U beschikt dan dus ook al over de Wftdiploma s Adviseur Hypothecair krediet en Adviseur Consumptief krediet. Tot 1 juli 2015 voldoen echter ook de Wft-diploma s Basismodule, Consumptief krediet en Levens verzekeringen. Met deze ervaringseis wordt het rendement van de opleiding sterk verhoogd. De ervaringseis toont u aan door middel van een werkgeversverklaring januari 2014: Start Opleiding Integraal Adviseren ten behoeve van nieuwe adviseurs bij de door SEH geaccrediteerde opleidingsorganisaties. 1 januari 2014: SEH opent intern register Erkend Financieel Adviseur. 31 december 2014: U hebt de SEH PE 2014 gevolgd januari 2015: Introductie Register Erkend Financieel Adviseur. 1 juli 2015: U voldoet aan de eisen t.b.v. Wft-diploma Adviseur Hypothecair krediet. 31 december 2015: U hebt de SEH PE 2015 gevolgd. 31 december 2015: U bezit het Wft-diploma Adviseur Consumptief krediet januari 2016: Titel Erkend Hypotheekadviseur (en Erkend op termijn) vervalt. Als Erkend Financieel Adviseur sluit u met een breder aanbod beter aan op de behoefte van uw klant. De zes belangrijkste kenmerken: U bent geoefend en bekwaam in het maken van integrale inkomens- en vermogensanalyses. Uw analyses zijn uitgebreider en completer dan de minimale wettelijke eisen; U werkt met en adviseert op basis van zowel bruto- als nettobedragen; U doorloopt samen met de klant het hele adviesproces. Door de eigen inbreng van de klant daarin mee te nemen, maakt u de klant medeverantwoordelijk voor het eindresultaat; U bent getraind in adviesvaardigheden en toont uw beroepscompetenties; U werkt voor een breed klantadvies samen met andere (financiële) specialisten.

8 Dit is een uitgave van de Stichting Erkend Hypotheekadviseur Postbus AA Amsterdam ZO Telefoon (020) Internet De tekst van deze brochure is opgesteld naar inzicht van 1 oktober Stichting Erkend Hypotheekadviseur heeft bij het schrijven en redigeren de nodige zorgvuldigheid betracht. Stichting Erkend Hypotheekadviseur is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor schade die ontstaat als gevolg van eventuele onjuistheden in deze tekst.

Wft-portfolio De heer J. Jansen

Wft-portfolio De heer J. Jansen Wft-portfolio De heer J. Jansen Uitgiftedatum: 14 november 2013 Portfolio van: De heer J. Jansen Contactgegevens: info@hoffelijk.nl Functie: Medewerker binnendienst Naam direct leidinggevende: B. de Boer

Nadere informatie

DE DIPLOMAPLICHT EN HET NIEUWE VAKBEKWAAMHEIDSGEBOUW. november 2012

DE DIPLOMAPLICHT EN HET NIEUWE VAKBEKWAAMHEIDSGEBOUW. november 2012 DE DIPLOMAPLICHT EN HET NIEUWE VAKBEKWAAMHEIDSGEBOUW november 2012 DIPLOMAPLICHT VOOR ADVISEURS Vanaf 1 juli 2015 moet elke individuele adviseur een passend (nieuw) Wft-diploma Géén diploma? Géén adviesbevoegdheid!

Nadere informatie

De Erkend Hypotheekadviseur. een deskundige kijk op hypotheken

De Erkend Hypotheekadviseur. een deskundige kijk op hypotheken De Erkend Hypotheekadviseur een deskundige kijk op hypotheken Erkend Hypotheekadviseur Een huis kopen is een belangrijke gebeurtenis in uw leven. U gaat daarvoor immers een lening aan voor een lange periode.

Nadere informatie

De diplomaplicht en het nieuwe vakbekwaamheidsgebouw

De diplomaplicht en het nieuwe vakbekwaamheidsgebouw De diplomaplicht en het nieuwe vakbekwaamheidsgebouw 13 november 2012 Dik van Velzen Wat gaat er veranderen? Diplomaplicht voor adviseurs Een nieuw diplomastelsel Centrale examenvragenbank Nieuwe PE De

Nadere informatie

C u r s u s a a n b o d C o n s i s A c a d e m i e

C u r s u s a a n b o d C o n s i s A c a d e m i e C u r s u s a a n b o d C o n s i s A c a d e m i e NB De op de website genoemde prijzen zijn exclusief examengeld, Consis Academie biedt geen examens aan. W f t B a s i s o p l e i d i n g De Wft Basisopleiding

Nadere informatie

PA en ander geneuzel. EFP Noord Leeuwarden, 23 september 2014. Richard Meinders SVC Compliance @richardmeinders

PA en ander geneuzel. EFP Noord Leeuwarden, 23 september 2014. Richard Meinders SVC Compliance @richardmeinders PA en ander geneuzel EFP Noord Leeuwarden, 23 september 2014 Richard Meinders SVC Compliance @richardmeinders 2 Agenda Even voorstellen Permanent actueel PE plus AOV advies Dienstverlening op maat 3 Even

Nadere informatie

Wft-portfolio De heer V. Voorbeeld

Wft-portfolio De heer V. Voorbeeld Wft-portfolio De heer V. Voorbeeld Uitgiftedatum: 11 september 2014 Portfolio van: De heer V. Voorbeeld Contactgegevens: voorbeeld@portfolio.nl Functie: Financieel adviseur - Adviseur Basis - Adviseur

Nadere informatie

PE-Plus Pensioenen nieuwe module van het Amersfoortse Pensioen Programma

PE-Plus Pensioenen nieuwe module van het Amersfoortse Pensioen Programma PE-Plus Pensioenen nieuwe module van het Amersfoortse Pensioen Programma Voor wie is deze module geschikt? Financieel adviseurs en overige klantmedewerkers met inhoudelijk klantcontact over pensioen(verzekeringen),

Nadere informatie

Aanleiding & Doel. o Aanleiding / Doel o Informeren om vooruit te kunnen lopen op de veranderingen:

Aanleiding & Doel. o Aanleiding / Doel o Informeren om vooruit te kunnen lopen op de veranderingen: Welkom Aanleiding & Doel o Aanleiding / Doel o Informeren om vooruit te kunnen lopen op de veranderingen: o De wettelijke ontwikkelingen o De mogelijkheden en termijnen om te voldoen o Gevolgen voor markt,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Algemeen Inschrijven in het Register van de SEH

ALGEMENE VOORWAARDEN Algemeen Inschrijven in het Register van de SEH ALGEMENE VOORWAARDEN Algemeen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle Erkend Hypotheekadviseurs aangesloten bij de Stichting Erkend Hypotheekadviseur

Nadere informatie

HET NIEUWE VAKBEKWAAMHEIDSSTELSEL EN DE OVERGANGSREGELING

HET NIEUWE VAKBEKWAAMHEIDSSTELSEL EN DE OVERGANGSREGELING HET NIEUWE VAKBEKWAAMHEIDSSTELSEL EN DE OVERGANGSREGELING 26 maart 2014 Dik van Velzen PROGRAMMA 1. Een nieuw vakbekwaamheidsstelsel 2. Hoe kom je aan een nieuw diploma? HET NIEUWE VAKBEKWAAMHEIDSSTELSEL

Nadere informatie

Valkman & Berendsen Assurantiën Dienstenwijzer algemeen

Valkman & Berendsen Assurantiën Dienstenwijzer algemeen Valkman & Berendsen Assurantiën Dienstenwijzer algemeen Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke

Nadere informatie

Dienstenwijzer Ubels Assurantiën B.V.

Dienstenwijzer Ubels Assurantiën B.V. DIENSTENWIJZER Dienstenwijzer Ubels Assurantiën B.V. Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal.

Nadere informatie

Afspraken worden in overleg gepland op werkdagen tussen 10.00 uur en 21.00 uur

Afspraken worden in overleg gepland op werkdagen tussen 10.00 uur en 21.00 uur Dienstenwijzer Mijn kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag wil ik u laten zien hoe mijn werkwijze is. Bij mij staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw wensen zijn mijn

Nadere informatie

Vijf veranderingen per 1 januari 2013

Vijf veranderingen per 1 januari 2013 Advies over financiële producten? December 2012 Vijf veranderingen per 1 januari 2013 U overweegt een financieel product aan te schaffen en daarover advies in te winnen? Dan gaan er bij de advisering van

Nadere informatie

Wft PE wijzer (PE-periode 2011-2012)

Wft PE wijzer (PE-periode 2011-2012) (PE-periode 2011-2012) Consis Academie B.V., Den Haag Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm

Nadere informatie

Toetsmatrijs PE-PLUS EXAMENS WFT-VAKBEKWAAMHEID 2014. College Deskundigheid Financiële Dienstverlening Januari 2014, Den Haag

Toetsmatrijs PE-PLUS EXAMENS WFT-VAKBEKWAAMHEID 2014. College Deskundigheid Financiële Dienstverlening Januari 2014, Den Haag Toetsmatrijs PE-PLUS EXAMENS WFT-VAKBEKWAAMHEID 2014 College Deskundigheid Financiële Dienstverlening Januari 2014, Den Haag 1 Inhoudsopgave 1. PE-plusexamen Adviseur basis. pag. 3 2. PE-plusexamen Adviseur

Nadere informatie

Wft-portfolio De heer V. Voorbeeld

Wft-portfolio De heer V. Voorbeeld Wft-portfolio De heer V. Voorbeeld Uitgiftedatum: 6 juni 2014 Portfolio van: De heer V. Voorbeeld Contactgegevens: voorbeeld@portfolio.nl Functie: Hypotheekadviseur - Adviseur Basis - Adviseur Consumptief

Nadere informatie

Camperverzekerd Dienstenwijzer

Camperverzekerd Dienstenwijzer Camperverzekerd Dienstenwijzer Biedt duidelijkheid over de dienstverlening van Camperverzekerd www.camperverzekerd.nl Camperverzekerd Dienstenwijzer Biedt duidelijkheid over de dienstverlening van Camperverzekerd

Nadere informatie

Bereikbaarheid Lansink & Partners Financieel Advies Adres: Nieuwstraat 67 Postcode + plaats 7151 CD Eibergen

Bereikbaarheid Lansink & Partners Financieel Advies Adres: Nieuwstraat 67 Postcode + plaats 7151 CD Eibergen Nieuwstraat 67 7151 CD Eibergen info@lansinkenpartners.nl www.lansinkenpartners.nl KvK: 70397139 IBAN: NL04 KNAB 0257 1451 84 Dienstenwijzer Lansink & Partners Financieel Advies is gespecialiseerd in financiële

Nadere informatie

Themabijeenkomst nieuwe vakbekwaamheidseisen dinsdag 19 november Den Haag. Paul Oostdam. Adviseur College Deskundigheid Financiële Dienstverlening

Themabijeenkomst nieuwe vakbekwaamheidseisen dinsdag 19 november Den Haag. Paul Oostdam. Adviseur College Deskundigheid Financiële Dienstverlening Themabijeenkomst nieuwe vakbekwaamheidseisen dinsdag 19 november Den Haag Paul Oostdam Adviseur College Deskundigheid Financiële Dienstverlening Wft-vakbekwaamheid 2014 Thema s 1. Eisen aan de adviseur

Nadere informatie

KLANTPROFIEL RELATIENUMMER: PERSOONLIJKE GEGEVENS KLANT EN PARTNER. Naam klant : Voorletters : Voornaam : Titel : Adres : Postcode : Woonplaats :

KLANTPROFIEL RELATIENUMMER: PERSOONLIJKE GEGEVENS KLANT EN PARTNER. Naam klant : Voorletters : Voornaam : Titel : Adres : Postcode : Woonplaats : KLANTPROFIEL RELATIENUMMER: PERSOONLIJKE GEGEVENS KLANT EN PARTNER Naam klant : Voorletters : Voornaam : Titel : Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoon privé : Telefoon mobiel: E-mail : Geboortedatum

Nadere informatie

vtwfinance.nl info@vtwfinance.nl Dienstverleningsdocument

vtwfinance.nl info@vtwfinance.nl Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Inleiding Op de activiteiten van onze onderneming is de Wet Financiële Dienstverlening van toepassing. Eén van de eisen die uit deze wet volgt, is dat wij u tijdig informeren over

Nadere informatie

Resultaten Self Assessment financiële dienstverleners 2013. Een overzicht van de belangrijkste resultaten

Resultaten Self Assessment financiële dienstverleners 2013. Een overzicht van de belangrijkste resultaten Resultaten Self Assessment financiële dienstverleners 2013 Een overzicht van de belangrijkste resultaten Autoriteit Financiële Markten De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument en Dienstenwijzer

Dienstverleningsdocument en Dienstenwijzer Dienstverleningsdocument en Dienstenwijzer Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u informeren over onze werkwijze waarin u als klant centraal staat. Uw persoonlijke situatie

Nadere informatie

Wft-portfolio De heer V. Voorbeeld

Wft-portfolio De heer V. Voorbeeld Wft-portfolio De heer V. Voorbeeld Uitgiftedatum: 29 april 2015 Portfolio van: De heer V. Voorbeeld Contactgegevens: voorbeeld@portfolio.nl Functie: Financieel adviseur - Adviseur Basis - Adviseur Consumptief

Nadere informatie

De nieuwe hypotheekadviseur. Hoe maak ik mijn beloning waar? Drs. Chris Baelemans

De nieuwe hypotheekadviseur. Hoe maak ik mijn beloning waar? Drs. Chris Baelemans De nieuwe hypotheekadviseur Hoe maak ik mijn beloning waar? Drs. Chris Baelemans Stelling In de afgelopen 10 jaar heb ik gemiddeld per klant te veel verdiend. Eens Oneens Uw mening 1 stijging tot 10% 2

Nadere informatie

KLANTPROFIEL JUNI 2007. Teeuwen Verzekeringen

KLANTPROFIEL JUNI 2007. Teeuwen Verzekeringen JUNI 2007 Teeuwen Verzekeringen de Sitterlaan 89-2313 TL Leiden - tel.: (071) 5149967 - fax: (071) 5149979 - informatie@teeuwenverzekeringen.nl - www.teeuwenverzekeringen.nl postbus 1147-2302 BC Leiden

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en wensen zijn onze leidraad. Graag willen wij u laten

Nadere informatie

KLANTPROFIEL. Naam klant : Voorletters: Voornaam : Titel : Adres. Postcode : Woonplaats: Voornaam : Titel:

KLANTPROFIEL. Naam klant : Voorletters: Voornaam : Titel : Adres. Postcode : Woonplaats: Voornaam : Titel: KLANTPROFIEL RELATIENUMMER PERSOONLIJKE GEGEVENS KLANT EN PARTNER Naam klant : Voorletters: Voornaam : Titel : Geboortedatum : Adres : Postcode : Woonplaats: Telefoon privé : Telefoon mobiel: E-mail :

Nadere informatie

Even voorstellen. Frits de Vries. Hypothecair Planner/Erkend Hypotheekadviseur

Even voorstellen. Frits de Vries. Hypothecair Planner/Erkend Hypotheekadviseur Contactgegevens GeldXpert Heerenveen BV Breedpad 13 8442 AA HEERENVEEN Tel: 0513-610006 www.geldxpert.nl/heerenveen receptie@gxheerenveen.nl KvK: 01087338 Even voorstellen Menno de Vries Geboren 1969 Meer

Nadere informatie

Groenhout Financiële Dienstverlening Dienstenwijzer

Groenhout Financiële Dienstverlening Dienstenwijzer Groenhout Financiële Dienstverlening Dienstenwijzer U bent van plan de zorg voor uw financiële zaken / verzekeringen toe te vertrouwen aan ons kantoor. Een goede beslissing. U kunt er zeker van zijn dat

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Majoor en Hulshof Adviesgroep B.V. Wie zijn wij?

Dienstenwijzer. Majoor en Hulshof Adviesgroep B.V. Wie zijn wij? Dienstenwijzer Majoor en Hulshof Adviesgroep B.V. Ons kantoor adviseert en bemiddelt in de financiële dienstverlening. Binnen onze werkwijze staat u als relatie centraal, waarbij wij zoveel als mogelijk

Nadere informatie

LIDMAATSCHAPPEN EN REGISTRATIES

LIDMAATSCHAPPEN EN REGISTRATIES Berkelstroom 65 2721 AG Zoetermeer T 085 201 23 13 E info@vdpol-advies.nl I www.vdpol-advies.nl DIENSTENWIJZER Ons kantoor is gespecialiseerd in met name hypotheekadvies. Graag laten wij u zien wat onze

Nadere informatie

Jan Smuldersstraat 22 Postbus 1047 5512 ZG Vessem. Telefoon : (0497) 59 48 50. CDFD Fax: (0497) 59 48 88 T.a.v. Mevr. Mr. F.

Jan Smuldersstraat 22 Postbus 1047 5512 ZG Vessem. Telefoon : (0497) 59 48 50. CDFD Fax: (0497) 59 48 88 T.a.v. Mevr. Mr. F. Jan Smuldersstraat 22 Postbus 1047 5512 ZG Vessem Tel: (0497) 59 48 00 CDFD Fax: (0497) 59 48 88 T.a.v. Mevr. Mr. F. Beekveldt Postbus 556 woo@welten.eu 2501 CN Den Haag www.welten.eu Datum : 04 november

Nadere informatie

In deze paragraaf treft u de belangrijkste gegevens aan van onze onderneming:

In deze paragraaf treft u de belangrijkste gegevens aan van onze onderneming: Caesar adviseurs DIENSTENWIJZER December 2012 Inleiding Op de activiteiten van onze onderneming is de Wet op het Financieel Toezicht van toepassing. Eén van de eisen die uit deze wet volgt is dat wij u

Nadere informatie

Wijziging (PE) Wft examens per 1 april 2018

Wijziging (PE) Wft examens per 1 april 2018 uitgave 12 december 2017 Wijziging (PE) Wft examens per 1 april 2018 Vanaf 1 april 2018 worden de nieuwe actualiteiten getoetst in de PE en Wft examens. Dit betekent dat de eind- en toetstermen worden

Nadere informatie

Klantprofiel. Relatie 1 Achternaam: Voorvoegsel(s): Roepnaam: Voorletters: Geboortedatum:. -. -. Geslacht: man / vrouw. Relatie 2

Klantprofiel. Relatie 1 Achternaam: Voorvoegsel(s): Roepnaam: Voorletters: Geboortedatum:. -. -. Geslacht: man / vrouw. Relatie 2 Klantprofiel Waarom een Klantprofiel? In 2006 is de Wet Financieel Toezicht (WFT) van kracht geworden. Deze nieuwe Wet legt verantwoordelijkheden van de financiële dienstverleners vast, zodat aan consumenten

Nadere informatie

Mochten er naar aanleiding van deze schema s vragen zijn dan kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen.

Mochten er naar aanleiding van deze schema s vragen zijn dan kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen. 2017-2019 Uitleg schema Elke bestaat uit een aantal deelmodules. Het kan zijn dat u in de periode van 1 januari 2014 tot en met 31 december 2016 een PE Plus examen of de initiële modules heeft behaald

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Beëindiging van de relatie... 9 Algemene info... 10. liberforte.nl Dienstenwijzer 2015 Pagina 2 van 10

Inhoudsopgave. Beëindiging van de relatie... 9 Algemene info... 10. liberforte.nl Dienstenwijzer 2015 Pagina 2 van 10 Dienstenwijzer 2015 Inhoudsopgave Inleiding...................... 3 Wie zijn wij?...................... 4 Deskundigheid & Kwaliteit...................... 4 Contactgegevens...................... 4 Onze

Nadere informatie

André Feijs Financiële Planners

André Feijs Financiële Planners André Feijs Financiële Planners Contactgegevens André Feijs financiële planners, statutaire naam: A.J.M. Feijs Advies B.V. Valkenburgerweg 167 Wilhelminasingel 92 6419 AT Heerlen 6221 BL Maastricht Tel:

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Welkom bij Van der Doelen Assurantiën B.V.

Dienstenwijzer. Welkom bij Van der Doelen Assurantiën B.V. Dienstenwijzer Welkom bij Van der Doelen Assurantiën B.V. Voor u ligt de dienstenwijzer van Van der Doelen Assurantiën B.V. In deze dienstenwijzer maken wij u wegwijs binnen ons bedrijf. Zo vind u informatie

Nadere informatie

Wie zijn wij? Onze dienstverlening

Wie zijn wij? Onze dienstverlening Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien hoe onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke wensen

Nadere informatie

Wft-portfolio De heer V. Voorbeeld

Wft-portfolio De heer V. Voorbeeld Wft-portfolio De heer V. Voorbeeld Uitgiftedatum: 7 september 2015 Portfolio van: De heer V. Voorbeeld Contactgegevens: voorbeeld@portfolio.nl Wft-beroepskwalificaties: - Adviseur Basis - Adviseur Consumptief

Nadere informatie

Dienstenwijzer Mediair Roosendaal tevens handelend onder de naam HypotheekCompany Roosendaal

Dienstenwijzer Mediair Roosendaal tevens handelend onder de naam HypotheekCompany Roosendaal Dienstenwijzer Mediair Roosendaal B.V. Financiële dienstverlening is een kwestie van vertrouwen! Dienstenwijzer Mediair Roosendaal tevens handelend onder de naam HypotheekCompany Roosendaal U bent van

Nadere informatie

Dienstenwijzer Ass.kntr. van der Salm BV

Dienstenwijzer Ass.kntr. van der Salm BV Dienstenwijzer Ass.kntr. van der Salm BV Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien hoe onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke

Nadere informatie

Registratie AFM Ons kantoor is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12011036.

Registratie AFM Ons kantoor is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12011036. DIENSTENWIJZER Informatie over onze dienstverlening op grond van de Wet financieel toezicht zijn wij verplicht u voorafgaand aan de totstandkoming van een financiële overeenkomst onderstaande informatie

Nadere informatie

Hypotheek adviestraject Vuysters Financiele Diensten BV

Hypotheek adviestraject Vuysters Financiele Diensten BV Hypotheek adviestraject Vuysters Financiele Diensten BV Vuysters Financiële Diensten helpt bij een goed hypotheekadvies Het aangaan van een hypothecair krediet is een belangrijke beslissing. De kosten

Nadere informatie

KLANTPROFIEL. Adres. Telefoon privé: Telefoon mobiel: E-mail : Geboortedatum : Naam partner : Voorletters:

KLANTPROFIEL. Adres. Telefoon privé: Telefoon mobiel: E-mail : Geboortedatum : Naam partner : Voorletters: KLANTPRFIEL RELATIENUMMER PERSNLIJKE GEGEVENS KLANT EN PARTNER Naam klant Voornaam Adres Postcode : Voorletters: : Titel : : : Woonplaats: Telefoon privé: Telefoon mobiel: E-mail : Geboortedatum : Naam

Nadere informatie

Aangepast assessment Na evaluatie eind 2016 is besloten dat het assessment in 2017 zal bestaan uit een opleiding bestaande uit drie dagdelen.

Aangepast assessment Na evaluatie eind 2016 is besloten dat het assessment in 2017 zal bestaan uit een opleiding bestaande uit drie dagdelen. Reguliere eis Erkend Hypothecair Planner Om de beschermde titel Erkend Hypothecair Planner te mogen voeren, dienen kandidaten met succes het examen Leergang Hypothecaire Planning af te leggen. De opleiding

Nadere informatie

Hierna vindt u, kort en bondig, onze algemene gegevens, openingstijden, informatie over onze dienstverlening en waar u terecht kunt met klachten.

Hierna vindt u, kort en bondig, onze algemene gegevens, openingstijden, informatie over onze dienstverlening en waar u terecht kunt met klachten. Dienstenwijzer Hessels & Hessels Adviesgroep Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Informatie over onze dienstverlening: Op grond van de Wet Financieel Toezicht (WFT) zijn wij verplicht u voorafgaand aan de totstandkoming van een financiële overeenkomst onderstaande

Nadere informatie

Klantprofiel. Een goed klantprofiel moet inzicht geven in de volgende categorieën: Doelstellingen Kennis en ervaring Risicobereidheid

Klantprofiel. Een goed klantprofiel moet inzicht geven in de volgende categorieën: Doelstellingen Kennis en ervaring Risicobereidheid Klantprofiel Waarom een Klantprofiel? In 2006 is de Wet Financieel Toezicht (WFT) van kracht geworden. Deze nieuwe Wet legt verantwoordelijkheden van de financiële dienstverleners vast, zodat aan consumenten

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Ik bemiddel en adviseer zowel in eenvoudige als meer ingewikkelde producten (complexe producten). Versie 2013

Dienstenwijzer. Ik bemiddel en adviseer zowel in eenvoudige als meer ingewikkelde producten (complexe producten). Versie 2013 Dienstenwijzer Inleiding Dit document geeft een beschrijving van de diensten die ik, Westerhoek Hypotheken & Verzekeringen, voor u als consument kan verrichten. Het geeft bovendien informatie over de manier

Nadere informatie

Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD)

Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) Dienstenwijzer Geachte cliënt, De financiële dienstverleningsbranche hecht veel waarde aan de goede voorlichting op het gebied van verzekeringen, hypotheken etc. Daarnaast eist de Wet financiële dienstverlening

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Geldersch Pakhuys Bedrijfsassurantiën, Pensioenen en Hypotheken www.gelderschpakhuys.nl versie mei 2012 1 Dienstverleningsdocument Geldersch Pakhuys Bedrijfsassurantiën hecht aan

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Ons kantoor is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten onder vergunningnummer:

Dienstenwijzer. Ons kantoor is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten onder vergunningnummer: Dienstenwijzer INFORMATIE OVER ONZE DIENSTVERLENING Wij maken graag heldere afspraken met u over onze dienstverlening en de bijbehorende kosten. In deze dienstenwijzer leest u daar meer over. Wij gaan

Nadere informatie

ADVIESDOCUMENT Advies CDFD inzake vaststellen ontwikkelingen Periode 1 april 2019 tot en met 31 maart 2020

ADVIESDOCUMENT Advies CDFD inzake vaststellen ontwikkelingen Periode 1 april 2019 tot en met 31 maart 2020 ADVIESDOCUMENT Advies CDFD inzake vaststellen ontwikkelingen Periode 1 april 2019 tot en met 31 maart 2020 1. Inleiding Voor financiële dienstverleners gelden er vanaf 1 januari 2006 naast diploma-eisen

Nadere informatie

Klantprofiel. Waarom een Klantprofiel?

Klantprofiel. Waarom een Klantprofiel? Klantprofiel Waarom een Klantprofiel? In 2006 is de Wet Financieel Toezicht (WFT) van kracht geworden. Deze nieuwe Wet legt verantwoordelijkheden van de financiële dienstverleners vast, zodat aan consumenten

Nadere informatie

Onze dienstverlening is onderverdeeld in een aantal adviesgebieden. Deze worden hieronder toegelicht.

Onze dienstverlening is onderverdeeld in een aantal adviesgebieden. Deze worden hieronder toegelicht. Dienstenwijzer Met deze Dienstenwijzer maken wij u wegwijs bij. Naast algemene informatie over ons kantoor vindt u hier informatie over onze dienstverlening, onze klachtenregeling en over andere aspecten.

Nadere informatie

D I E N S T E N W I J Z E R

D I E N S T E N W I J Z E R D I E N S T E N W I J Z E R De werkwijze en dienstverlening van Liefting Financiële Diensten Versie: augustus 2017 U bent van plan de zorg voor uw financiële zaken/verzekeringen toe te vertrouwen aan ons

Nadere informatie

Lidmaatschappen en registraties Ons kantoor is bij verschillende organisaties geregistreerd. De belangrijkste zijn:

Lidmaatschappen en registraties Ons kantoor is bij verschillende organisaties geregistreerd. De belangrijkste zijn: DIENSTENWIJZER Wie zijn wij? Sollie Financieel Adviseurs, aangenaam. Wij zijn gespecialiseerd in financiële diensten. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke

Nadere informatie

Wie zijn wij? 3. Bereikbaarheid en openingstijden 3. Waarvoor kunt u bij ons terecht? 3. Hoe komen wij tot een advies? 4. Intern beloningsbeleid 4

Wie zijn wij? 3. Bereikbaarheid en openingstijden 3. Waarvoor kunt u bij ons terecht? 3. Hoe komen wij tot een advies? 4. Intern beloningsbeleid 4 Dienstenwijzer Inhoudsopgave Wie zijn wij? 3 Bereikbaarheid en openingstijden 3 Waarvoor kunt u bij ons terecht? 3 Hoe komen wij tot een advies? 4 Intern beloningsbeleid 4 Wij vragen ook iets van u 4 Uw

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Deze dienstenwijzer wordt u aangeboden door: MeerHuis financiële dienstverlening Robberstraat 1 4201 AK GORINCHEM Voordat u besluit om van onze dienstverlening

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA S-GRAVENHAGE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA S-GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA S-GRAVENHAGE Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Financieel dienstverlener met vergunning Nationaal Regime MiFID Wet op het financieel toezicht Juli 2013 Versie 1.

Dienstenwijzer. Financieel dienstverlener met vergunning Nationaal Regime MiFID Wet op het financieel toezicht Juli 2013 Versie 1. Dienstenwijzer Financieel dienstverlener met vergunning Nationaal Regime MiFID Wet op het financieel toezicht Juli 2013 Versie 1.2 Op alle diensten die door Fundament worden geleverd, zijn de Algemene

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Geldersch Pakhuys Bedrijfsassurantiën, Pensioenen en Hypotheken www.gelderschpakhuys.nl versie november 2011 1 Dienstverleningsdocument Geldersch Pakhuys Bedrijfsassurantiën hecht

Nadere informatie

Dienstenwijzer Briljant Advies B.V./Hypotheeksteun.nl. 1. In deze dienstenwijzer kunt u kennismaken met de diensten van Briljant Advies

Dienstenwijzer Briljant Advies B.V./Hypotheeksteun.nl. 1. In deze dienstenwijzer kunt u kennismaken met de diensten van Briljant Advies Dienstenwijzer Briljant Advies B.V./Hypotheeksteun.nl A. Inleiding Geachte cliënt, 1. In deze dienstenwijzer kunt u kennismaken met de diensten van Briljant Advies B.V. /Hypotheeksteun.nl. Naast de algemene

Nadere informatie

versie 2016 Dienstenwijzer Klomp Advies Wie zijn wij? Klomp Advies BV

versie 2016 Dienstenwijzer Klomp Advies Wie zijn wij? Klomp Advies BV Dienstenwijzer Klomp Advies Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële dienstverlening. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke wensen zijn onze leidraad.

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Bootverzekering en wonen op het water

Dienstenwijzer. Bootverzekering en wonen op het water Bootverzekering en wonen op het water Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In dit document geven wij daaraan invulling en maken wij u wegwijs in de dienst verlening van Noord Nederland

Nadere informatie

Lidmaatschappen en registraties Ons kantoor is bij verschillende organisaties geregistreerd. De belangrijkste zijn: AFM SKV SEH RPA NVHP

Lidmaatschappen en registraties Ons kantoor is bij verschillende organisaties geregistreerd. De belangrijkste zijn: AFM SKV SEH RPA NVHP Dienstenwijzer OHK Verzekeringen B.V. Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien hoe onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Definitieve versie, 03-09-2010 Noordstad Hypotheken BV Den Helder Inleiding Dit Dienstverleningsdocument wordt u aangeboden door het team van Noordstad Hypotheken BV te Den Helder.

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële dienstverlening. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke

Nadere informatie

Vakbekwaamheid in het verzekeringsbedrijf

Vakbekwaamheid in het verzekeringsbedrijf Vakbekwaamheid in het verzekeringsbedrijf Dit plaatje kent u nog wel. Gevolmachtigd Agent Branche Branche Branche Branche Brand Transport Varia Leven A-diploma B-diploma C-diploma Maar daarna kwam dit.

Nadere informatie

Dienstenwijzer Geld & Gezin Altena

Dienstenwijzer Geld & Gezin Altena Dienstenwijzer Geld & Gezin Altena Nijverheidstraat 13 4283 GW GIESSEN Dienstenwijzer Geld & Gezin Altena Geld & Gezin Altena Dienstenwijzer Versie januari 2010 1 Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële

Nadere informatie

Bedrijfsinformatie Dienstenwijzer

Bedrijfsinformatie Dienstenwijzer Bedrijfsinformatie Dienstenwijzer Inleiding Ons kantoor hecht veel waarde aan goede voorlichting over onze dienstverlening, werkwijze en vergoeding. Op de activiteitenm die vallen onder de financiële dienstverlening

Nadere informatie

Dienstenwijzer. All e s ov e r on z e. f i n a n c i ë l e di e n s t v e r l e n i n g

Dienstenwijzer. All e s ov e r on z e. f i n a n c i ë l e di e n s t v e r l e n i n g Dienstenwijzer All e s ov e r on z e f i n a n c i ë l e di e n s t v e r l e n i n g Wie zijn wij: Financiële Meesters is een onafhankelijk landelijk werkende financiële dienstverlener, gespecialiseerd

Nadere informatie

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- KLANTPROFIEL Klantnummer: Datum: Klant Partner Voorletter(s) : : Achternaam : : Titel : : Straat : : PC + Woonplaats : : Geboortedatum : : Geboorteplaats : : Telefoon privé : : Telefoon zakelijk : : Mobiel

Nadere informatie

Dienstenwijzer Kraan Assurantiën

Dienstenwijzer Kraan Assurantiën Dienstenwijzer Kraan Assurantiën Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien hoe onze werkwijze is. In onze werkwijze staat uw bedrijf centraal. In deze dienstenwijzer

Nadere informatie

Weet u zeker dat u de laatste versie van dit e-book hebt? De meest up-to-date versie van dit e-book is gratis te downloaden via www.consisacademie.

Weet u zeker dat u de laatste versie van dit e-book hebt? De meest up-to-date versie van dit e-book is gratis te downloaden via www.consisacademie. Geachte lezer, Weet u zeker dat u de laatste versie van dit e-book hebt? De meest up-to-date versie van dit e-book is gratis te downloaden via www.consisacademie.nl Dit e-book gaat over de Permanente Educatie

Nadere informatie

Toelichting bij het aanvraagformulier nieuw Wft-diploma 2014

Toelichting bij het aanvraagformulier nieuw Wft-diploma 2014 1 Toelichting bij het aanvraagformulier nieuw Wft-diploma 2014 Vraag 1: Gevraagd wordt naar de achternaam die u bij de geboorte hebt gekregen en waarmee u staat geregistreerd in het geboorteregister. Indien

Nadere informatie

Dienstenwijzer THEO RIETVELD FINANCES vastgoed-verzekeringen-hypothekenpensioenen

Dienstenwijzer THEO RIETVELD FINANCES vastgoed-verzekeringen-hypothekenpensioenen Dienstenwijzer THEO RIETVELD FINANCES vastgoed-verzekeringen-hypothekenpensioenen Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze

Nadere informatie

VOORBEELD. KLANTPROFIEL Particuliere consument RELATIENUMMER PERSOONLIJKE GEGEVENS KLANT EN PARTNER. Naam klant : _ Voorletters: Voornaam : ^^ Titel:

VOORBEELD. KLANTPROFIEL Particuliere consument RELATIENUMMER PERSOONLIJKE GEGEVENS KLANT EN PARTNER. Naam klant : _ Voorletters: Voornaam : ^^ Titel: VRBEELD KLANTPRFIEL Particuliere consument RELATIENUMMER PERSNLIJKE GEGEVENS KLANT EN PARTNER Naam klant : _ Voorletters: Voornaam : ^^ Titel: Adres : _ Postcode : Telefoon privé: _Woonplaats: Telefoon

Nadere informatie

_SFPA_ Smit Financiële Planning & Advies

_SFPA_ Smit Financiële Planning & Advies DIENSTVERLENINGSDOCUMENT ALGEMEEN In dit document stelt het kantoor zich graag aan u voor en wordt de werkwijze die gehanteerd wordt beschreven. Tevens treft u een beschrijving van de diensten aan en wordt

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Inleiding Vaes Finance is een onafhankelijke bemiddelaar op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Wij dienen uitsluitend en alleen de belangen van onze klanten

Nadere informatie

CVZ Bemiddeling B.V. h/o Van Lent & Partners

CVZ Bemiddeling B.V. h/o Van Lent & Partners Dienstenwijzer CVZ Bemiddeling B.V. h/o Van Lent & Partners Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant

Nadere informatie

Ons kantoor behartigt uw belangen op het gebied van financiële diensten en producten.

Ons kantoor behartigt uw belangen op het gebied van financiële diensten en producten. Dienstenwijzer Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. In onze werkwijze staat u als klant centraal, uw persoonlijke situatie en wensen zijn voor ons een belangrijke graadmeter. In onze

Nadere informatie

Hyporatio kan u van dienst zijn op het gebied van hypotheken, levensverzekering(en), schadeverzekeringen en consumptief krediet.

Hyporatio kan u van dienst zijn op het gebied van hypotheken, levensverzekering(en), schadeverzekeringen en consumptief krediet. Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door: Hyporatio Burg. van Grunsvenplein 12 6411 AT Heerlen. Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze. Als u besluit van onze dienstverlening

Nadere informatie

BGFO 2013. Herziening WFt vakbekwaamheidstructuur

BGFO 2013. Herziening WFt vakbekwaamheidstructuur BGFO 2013 Herziening WFt vakbekwaamheidstructuur Agenda Historie BGFO Uitgangspunten vakbekwaamheid binnen BGFO III Modulaire structuur vakbekwaamheid Aanvullende eisen Permanente Educatie wordt PA & PE

Nadere informatie

- CONCEPT VOOR INTERNETCONSULTATIE -

- CONCEPT VOOR INTERNETCONSULTATIE - Regeling van de Minister van Financiën van XX XXXX 2019, [NR], directie Financiële Markten, tot wijziging van de Regeling eindtermen en toetstermen examens financiële dienstverlening Wft in verband met

Nadere informatie

1 Inleiding 1. 2 Bepaling netto woonlasten 3 2.1 Inleiding 3 2.2 Werkelijke bruto woonlasten 4 2.3 Annuïtaire netto woonlasten 4

1 Inleiding 1. 2 Bepaling netto woonlasten 3 2.1 Inleiding 3 2.2 Werkelijke bruto woonlasten 4 2.3 Annuïtaire netto woonlasten 4 Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 2 Bepaling netto woonlasten 3 2.1 Inleiding 3 2.2 Werkelijke bruto woonlasten 4 2.3 Annuïtaire netto woonlasten 4 3 Wijzigingen BKR 7 3.1 Telecombedrijven stoppen met registreren

Nadere informatie

Contactgegevens. Boekweit Financiële Diensten Riekevoort 16 5121 SC Rijen Tel: 0161-851390 Gsm: 06-13348338 www.boekweitfd.nl.nl info@boekweitfd.

Contactgegevens. Boekweit Financiële Diensten Riekevoort 16 5121 SC Rijen Tel: 0161-851390 Gsm: 06-13348338 www.boekweitfd.nl.nl info@boekweitfd. Kantoorpresentatie Contactgegevens Boekweit Financiële Diensten Riekevoort 16 5121 SC Rijen Tel: 0161-851390 Gsm: 06-13348338 www.boekweitfd.nl.nl info@boekweitfd.nl Volg Boekweit FD via: Even voorstellen

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Vogelzang Verzekeringen Hypotheken B.V.

Dienstverleningsdocument Vogelzang Verzekeringen Hypotheken B.V. Dienstverleningsdocument Vogelzang Verzekeringen Hypotheken B.V. Met dit Dienstverleningsdocument (DVD) maken wij u wegwijs bij Vogelzang Verzekeringen & Hypotheken B.V. Naast algemene informatie over

Nadere informatie

De Conservatrix Hypotheek

De Conservatrix Hypotheek U mag vertrouwen op een aantrekkelijke rente. Maar dat is niet de enige zekerheid. De Conservatrix Hypotheek Een beetje conservatief is zo gek nog niet. Al sinds 1872 is Conservatrix gespecialiseerd in

Nadere informatie

EVALUATIE WFT-PERMANENTE EDUCATIE PE-cyclus 2011/2012

EVALUATIE WFT-PERMANENTE EDUCATIE PE-cyclus 2011/2012 EVALUATIE RMANENTE EDUCATIE PE-cyclus 2011/2012 Door: College Deskundigheid Financiële Dienstverlening op basis van de analyse van de enquêtegegevens door de Stichting Examenkamer Datum: 14 juli 2014 1

Nadere informatie

Directie Financiële Markten. Ministeriële regeling. 20 april 2007 FM 2007-00687 M. Regeling vaststelling inhaalprogramma s beleggen

Directie Financiële Markten. Ministeriële regeling. 20 april 2007 FM 2007-00687 M. Regeling vaststelling inhaalprogramma s beleggen Directie Financiële Markten Ministeriële regeling Datum Uw brief (Kenmerk) Ons kenmerk 20 april FM -00687 M Onderwerp Regeling vaststelling inhaalprogramma s beleggen Gelet op artikel 171, derde lid, van

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER versie 2015.11

DIENSTENWIJZER versie 2015.11 DIENSTENWIJZER versie 2015.11 Dit document wordt u aangeboden door Van Ekeren financieel advies BV. Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze. Als u besluit van onze dienstverlening

Nadere informatie

Bijlage 1: Annuïteitentabel bij betaling maandelijks achteraf

Bijlage 1: Annuïteitentabel bij betaling maandelijks achteraf Bijlage 1: Annuïteitentabel bij betaling maandelijks achteraf Rente per maand 240 maanden 300 maanden 360 maanden 0,3333 165,0219 189,4525 209,4612 0,3417 163,5958 187,4857 206,9543 0,3500 162,1874 185,5486

Nadere informatie

Wie zijn wij? 3. Bereikbaarheid en openingstijden 3. Waarvoor kunt u bij ons terecht? 3. Hoe komen wij tot een advies? 4. Intern beloningsbeleid 4

Wie zijn wij? 3. Bereikbaarheid en openingstijden 3. Waarvoor kunt u bij ons terecht? 3. Hoe komen wij tot een advies? 4. Intern beloningsbeleid 4 Dienstenwijzer Inhoudsopgave Wie zijn wij? 3 Bereikbaarheid en openingstijden 3 Waarvoor kunt u bij ons terecht? 3 Hoe komen wij tot een advies? 4 Intern beloningsbeleid 4 Wij vragen ook iets van u 4 Uw

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. Dienstenwijzer Accent Financieel Advies (versie januari 2015)

DIENSTENWIJZER. Dienstenwijzer Accent Financieel Advies (versie januari 2015) DIENSTENWIJZER Beste relatie, Mijn kantoor hecht veel waarde aan een goede voorlichting over de dienstverlening, werkwijze en beloning. Met deze dienstenwijzer maak ik u wegwijs in mijn organisatie, vindt

Nadere informatie