Informatie brochure voor kinderopvang t Singeltje

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie brochure voor kinderopvang t Singeltje"

Transcriptie

1 Informatie brochure voor kinderopvang t Singeltje Adres: Praagsingel 378 IJsselstein Mail: skij@skij.nl Via deze informatiebrochure willen wij u nader informeren over het kinderdagverblijf. Algemene informatie Kinderopvang SKIJ is een puur IJsselsteinse organisatie, gericht op kleinschalige kinderopvang. SKIJ is in handen van 2 zussen, Corine en Ingrid de Jong. Naast gastouderopvang heeft kinderopvang SKIJ 3 kleinschalige kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en de peuterschool. Aandacht voor het individuele kind staat bij SKIJ centraal. Professionele, enthousiaste leidsters en een uitdagende binnen- en buitenruimte, zodat kinderen zich kunnen ontwikkelen in een veilige, vertrouwde omgeving vinden wij belangrijk binnen onze opvang. Per 1 oktober 2016 start SKIJ kleinschalig kinderdagverblijf op Zenderpark. Het concept in Zenderpark is hetzelfde als onze locatie t IJsseldijkje aan de Planetenbaan. Flexibele opvang, maatwerk voor iedereen. Locatie en ligging Kinderopvang t Singeltje is een kleinschalig kinderdagverblijf en biedt opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar. Daarnaast is er peuterschool en een kleinschalige BSO voor kinderen van 4-12 jaar. In deze informatiebrochure gaan we in op het kinderdagverblijf. Informatie over de peuterschool en de BSO is te vinden in onze andere brochures. Het kinderdagverblijf is gelegen aan de Praagsingel, centraal gelegen in de wijk Zenderpark. Met de bouw van deze wijk, is ook dit pand gebouwd. Direct aan de achterzijde grenst het speelterrein aan het schoolplein van basisscholen de Torenuil, De Ark en De Pijler. Het ligt dus heel centraal. In hetzelfde pand is tevens onze kleinschalige Buitenschoolse Opvang gevestigd. Om het kinderdagverblijf is voor de kinderen een afgesloten speelterrein en in de directe omgeving zijn veel speelvoorzieningen en openbaar groen. Zowel met de auto, met de fiets of met het openbaar vervoer (tramhalte IJsselstein-Zuid) is het kinderdagverblijf zeer goed bereikbaar.

2 Doel Het doel van Kinderdagverblijf t Singeltje is dat kinderen, in samenspraak met de ouders, in een veilige vertrouwde en stimulerende omgeving kunnen opgroeien en ontwikkelen. Door het aanbieden van veiligheid, geborgenheid en vertrouwen kunnen de kinderen in hun eigen tempo opgroeien en daarbij hun eigen mogelijkheden en beperkingen ontdekken. Kinderen worden daarbij geaccepteerd, zoals ze zijn, dus met ieders eigenheid en individuele mogelijkheden. Wij stellen hoge eisen aan vakbekwaamheid van de leidsters, de indeling en inrichting van de opvangruimte en het (inhoudelijke) aanbod op onze groepen. Uiteraard worden de wettelijke richtlijnen voor gezondheid, hygiëne en veiligheid gevolgd. Algemene voorwaarden Kinderopvang SKIJ werkt met algemene voorwaarden. Ouders ontvangen deze voorwaarden samen met de overeenkomsten die we sluiten voor de kinderopvang. Hierin treft u de regels over vakantie, ziekte, betalingen, opzeggen, doorgeven van wijzigingen etc. Protocollen Een aantal zaken hebben wij middels protocollen vastgelegd. Hierin wordt precies omschreven hoe te handelen bij een aantal specifieke gebeurtenissen. Denk hierbij aan: medicijngebruik, kinderziektes, buikslapen enzovoort. Deze protocollen liggen voor ouders ter inzage op het kinderdagverblijf. Parkeren Parkeren is mogelijk direct aan de voor en zijkant van het gebouw. Wennen In overleg met ouders worden afspraken gemaakt over het wennen op het kinderdagverblijf. Meestal wordt een opbouw afgesproken om kinderen goed te laten wennen. Wendagen (maximaal 3) worden niet in rekening gebracht, meestal hanteren we de volgende opbouw in de 2 weken voor het starten van de opvang: Dag 1: 2 uur Dag 2: 4 uur Dag 3: 6 uur Altijd wordt het brengen en halen voor de eerste keer op een rustig moment gepland. Zo kan het verblijf goed voorgesproken worden en kunnen de eerste ervaringen achteraf ook goed besproken worden. De leidsters observeren uw kind nauwlettend en sluiten verder zoveel mogelijk aan bij uw wensen. Opvangtijden en halen en brengen Het kinderdagverblijf is vijf dagen per week geopend van uur. Op kinderdagverblijf t Singeltje leveren we maatwerk. Dat betekent dat het halen en brengen van kinderen op verschillende momenten kan plaatsvinden. Om zoveel mogelijk de rust op de groepen te behouden en om tijdens de ochtend en de middag een leuk activiteitenprogramma te kunnen waarborgen is het tussen en niet mogelijk om kinderen te brengen of te halen. Tijdens feestdagen is het kinderdagverblijf gesloten. Daarnaast zijn wij goede vrijdag en oudejaarsdag gesloten, deze dagen gebruiken we als studiedagen om leidsters ook voldoende opleiding te kunnen bieden.

3 Afmelden /vakantie/ ziek melden Kan via de mail of telefonisch bij voorkeur voor 9.00 uur s ochtends. Ruilen van dagen Het is eventueel mogelijk om uw opvang dag dezelfde week of een week aansluitend te ruilen. Dit kunt u aanvragen via de mail. Ruilen is alleen incidenteel mogelijk en alleen indien plek beschikbaar, niet tijdens uw vakantie en alleen als het mogelijk is binnen het kindleidster ratio (de groepsgrootte). De groep Kinderdagverblijf t Singeltje heeft twee horizontale groepen. Een baby/dreumesgroep voor kinderen vanaf 8 weken tot ca. 2 jaar, een peutergroep voor kinderen vanaf 1,5 jaar tot 4 jaar Op de groepen kunnen maximaal 16 kinderen worden opgevangen. Op alle groepen zijn gediplomeerde leidsters aanwezig. Bij het plaatsen van de kinderen op een (volgende) groep zal er worden gekeken naar de ontwikkeling en wensen van kinderen en ouders, vanzelfsprekend moet er ook plek beschikbaar zijn. Omdat er wordt gewerkt met horizontale groepen kan er in de ruimte beter ingespeeld worden op de behoefte van het kind. Immers een baby heeft andere interesses en behoeftes dan een peuter. In het begin en op het einde van de dag zullen groepen eventueel worden samengevoegd. Ook kunnen er momenten op de dag zich voordoen dat groepen samengevoegd worden (buiten spelen/wandelen) of dat enkele kinderen van de baby/dreumesgroep een activiteitje gaan meedoen op de peutergroep. Er is op de locatie een ruime speelhal beschikbaar, waar door meerdere groepen gebruik van kan worden gemaakt. Dagindeling De baby s Baby s worden, in nauwe afstemming met de ouders, verzorgd wanneer zij daar behoefte aan hebben. Ze krijgen eten en drinken wanneer ze honger hebben en gaan slapen wanneer ze moe zijn. De baby s worden dus zoveel mogelijk in hun eigen ritme gevoed, op bed gelegd en verschoond. Als ze wakker zijn kunnen ze spelen in de hoge box of lage box, maar ook heerlijk op een veilige plek in de ruimte, waar ook speelmateriaal is afgestemd op de leeftijd van het kind. Ook is er ruimte voor persoonlijke aandacht van de leidsters en andere kindjes. Ieder kind ontwikkeld zich in haar/ zijn eigen tempo, de leidsters spelen hierop in. Als de kinderen ouder worden krijgen ze een vast dagritme aangeboden. Zo wordt er op vaste tijden samen gedronken, gegeten, geslapen en af en toe en activiteit ondernomen. Op de baby en dreumesgroep zal er zowel s morgens als s middags ruimte zijn om te slapen. Het bieden van rust en veiligheid staat op deze groep centraal. Kinderen krijgen de ruimte en bescherming om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen. Leidsters zullen speelmateriaal en activiteiten aanbieden om de kinderen uit te dagen in hun spel en te stimuleren om nieuwe dingen te ontdekken.

4 De peuters De peuterruimte op het kinderdagverblijf is ingedeeld in verschillende themahoeken, zo is er ruimte om te klimmen / glijden, er is een bouwhoek, een huishoek etc. Er wordt gebruik gemaakt van speelgoed, passend bij de leeftijd van de kinderen waarbij de ontwikkeling wordt gestimuleerd en de fantasie wordt geprikkeld. De leidsters zullen de kinderen helpen en stimuleren bij het zelf en samenspelen maar daarnaast worden er tal van leuke en spelenderwijs lerende activiteiten aangeboden. Op de peuter/dreumesgroep ziet een dagindeling er globaal als volgt uit: Binnenkomst, vrij spelen / Drinken en fruit (kring/groepsmoment waarbij o.a. welkom, dagen van de week, liedjes zingen, voorlezen en groepsspelletjes centraal staan) Activiteit Buiten spelen / Gezamenlijk eten Slapen of rusten (voor de oudere peuters zullen rustige activiteiten aangeboden worden ter voorbereiding op school, zoals leren tellen / kleuren, taal/letters etc) / Drinken en cracker of yoghurt Vrij spelen binnen of buiten / Activiteit / Ophalen Wij sturen daarbij aan het einde van de dag, in verband met vermoeidheid van de kinderen, bewust op rustige activiteiten. Vaak vullen we dat samen in met het spelen aan de tafel, het doen van spelletjes en/of voorlezen van boekjes. Afscheid nemen Bij het brengen en halen van de kinderen proberen we zoveel mogelijk volgens een vast ritueel het afscheid van de ouder te laten verlopen. Bij binnenkomst heeft ieder kind zijn eigen mandje voor persoonlijke spullen, hier kunnen de schoenen van het kind neergezet worden en een tas met een extra setje kleding. De ouder komt hierna samen met het kind op de groep en begroet de leidster. Ieder kind is anders en het ene kind heeft behoefte om even samen met de ouder te zijn om aan spel toe te komen, het andere kind heeft behoefte aan de veiligheid van een volwassene en wordt overgegeven aan de leidster en weer een ander gaat meteen op in het spel. Voor de drukte op de groep is het fijn als het afscheid per kind niet te lang duurt, dus na een dikke kus en knuffel nemen de ouders afscheid. Mocht een kind het afscheid moeilijk vinden en verdrietig zijn dan hebben de leidsters hier natuurlijk alle aandacht voor. Eten en drinken Vers fruit, de broodmaaltijd, drinken en de verschillende tussendoortjes worden door ons verzorgd. De voeding voor de baby is eigenlijk het enige eten wat u zelf mee moet nemen. Wij zorgen elke week voor brood en vers beleg, vers fruit en melk. Ook zorgen wij voor een grote voorraad crackers, soepstengels, rozijntjes en rijstewafels. We geven de kinderen voornamelijk water en lauwe thee, heel af en toe zal er sap / roosvicee gegeven worden. Over het algemeen zetten wij de kinderen gezond, verantwoord voedsel voor waarbij de richtlijnen van het voedingscentrum worden gevolgd. We vieren soms wel een feestje, waarbij bijvoorbeeld pannenkoeken of iets anders wordt aangeboden. Voor baby s moet de voeding (melk) en een eigen drinkfles meegebracht worden. Alles voorzien van de naam van het kind. Het is mogelijk om op het kinderdagverblijf een warme maaltijd te nuttigen, deze moet dan ook van thuis worden meegebracht. Wanneer uw kind dieetvoeding heeft of bepaalde voeding van het kinderdagverblijf niet mag nuttigen, dan dient u hiervoor zelf voeding mee te geven.

5 Activiteiten Nagenoeg iedere ochtend hebben we na het fruit eten een activiteit, omdat het leuk is en bijdraagt aan de ontwikkeling van de kinderen. - Knutselen. We doen dit in kleine groepjes met de kinderen. Een globale richtlijn is dat kinderen vanaf een leeftijd van 2 jaar mee knutselen o.a. voor de ontwikkeling van de fijne motoriek. - Educatief spel. Spelenderwijs ontwikkeling van taal en spel - Buiten spelen, is goed voor kinderen en draagt o.a. bij aan de grove motoriek. Bij geschikt weer (zomer en winter) gaan de (oudere) kinderen buiten spelen of stukje wandelen - Georganiseerd aan tafel spelen met speciaal speelgoed, sociale vaardigheden. - Muziek luisteren en maken, samen dansen of koekjes bakken. In beginsel is het voor de kinderen géén verplichting om mee te doen. We stimuleren dit echter wel, zeker voor de oudere kinderen. Voor de jongste kinderen worden korte, kleine activiteiten aangeboden. Vanaf een leeftijd van ca.2,5 jaar verwachten wij dat de kinderen meedoen aan de activiteiten. Het kinderdagverblijf werkt met onderdelen van het programma Uk en Puk. Deze sluit aan bij het programma wat ook op de meeste basisscholen in IJsselstein wordt aangeboden. Uiteraard starten we hier geleidelijk mee en wat we daarbij verlangen is afhankelijk van de leeftijd en ook de specifieke kindkenmerken. Voor kleinere kinderen geldt vaak dat zij sneller wisselen in activiteiten. Daarnaast bedenken en ontwikkelen wij zelf thema s, zoals Ridders en kastelen, muziek, op de boerderij. Het thema wordt uitgewerkt met spel, knutsels, leren van woorden, boekjes, maar ook de inrichting van het lokaal (bv. een kasteel waar kinderen in kunnen spelen) etc Grotere kinderen worden gestimuleerd om de werkjes af te maken en mee te helpen met opruimen. Voor de oudste groep zullen er speciale activiteiten spelenderwijs worden aangeboden ter voorbereiding op de basisschool. We proberen de aansluiting met de basisschool zo laagdrempelig en prettig mogelijk te maken voor het kind. Workshops en samenwerken met andere organisaties uit IJsselstein Ons kinderdagverblijf wil veel gebruik maken van de omgeving en samenwerken met andere (lokale) organisaties. Zo zijn er o.a. contacten met sportverenigingen, dansscholen, bibliotheek, muziekdocenten, natuur en culturele organisaties. Speciale activiteiten en feesten Verjaardagen van de kinderen en de leidsters worden uitgebreid gevierd. We versieren het dagverblijf met slingers, zingen liedjes met muziekinstrumenten en doen eventueel spelletjes. Er wordt in de kring gezongen en muziek gemaakt. Uiteraard hoort er bij een verjaardag een klein presentje voor de jarige job en vaak ontvangen alle kindjes een kleine traktatie. Ook aan andere feesten zoals Sinterklaas, Kerstmis en carnaval wordt speciale aandacht besteed. Ieder jaar brengen Sinterklaas en Zwarte Piet een bezoek aan ons kinderdagverblijf. Speciale verjaardagen krijgen bij ons ook speciale aandacht. Uiteraard maken we ook iets moois voor moeder- en vaderdag. En als er een broertje of zusje wordt geboren, besteden we daar vanzelfsprekend op een leuke manier aandacht aan. Kinderen en persoonlijke hygiëne Luiers (pampers), worden door het kinderdagverblijf geregeld. Indien deze luiers een reactie geven bij uw kind dan zullen wij andere luiers met een zelfde of goedkopere kostprijs verzorgen. Duurdere of moeilijk verkrijgbare luiers dient u zelf aan te leveren. We verzoeken u de spullen die u meegeeft te voorzien van de naam van uw kind. Ieder kind heeft een eigen mandje voor zijn/haar persoonlijke spulletjes.

6 Gedurende de gehele dag worden de kinderen regelmatig verschoond. Elk kind dat gebruik maakt van een bedje heeft een eigen slaapzak en onderlaken, verzorgd door het kinderdagverblijf. Bedjes worden regelmatig verschoond. Bij het verschonen van de kinderen wordt er alles aan gedaan om vervuiling of besmetting te voorkomen. Wanneer een kind er aan toe is om zindelijk te worden, beginnen we in overleg met u met de zindelijkheidstraining, dit gebeurd op het kinderdagverblijf spelenderwijs. Er wordt regelmatig een ronde gemaakt naar de kindertoiletjes. Hier zijn eventueel ook potjes aanwezig. Sfeer en inrichting Wij proberen zoveel mogelijk een sfeer van thuis te creëren. Dit brengen wij ook tot uiting in de keuze van ons pand en de inrichting daarvan. We sluiten daarbij zoveel mogelijk aan bij de belevingswereld van de kinderen. Naast de genoemde thema hoeken is er ook een rustige hoek waar peuters op een bank of kussen een boekje kunnen lezen of af en toe televisie kunnen kijken. De leidsters Onze leidsters hebben een open en positieve houding naar alle kinderen, waardoor het kind de eigen ontwikkeling kan doormaken. De leidster zorgt mede voor een vertrouwde en stimulerende sfeer. Belangrijk in de benadering van de leidsters is dat zij kunnen variëren in hun gedrag en zowel stimulerend, begeleidend, corrigerend, sturend als ook afwachtend kunnen zijn. Daar waar mogelijk zullen de leidsters zoveel mogelijk mee doen met de diverse activiteiten. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk met een vast team van leidsters te maken hebben. De inzet van de leidsters is gebaseerd op een vast weekschema. Bij kortdurende vervanging proberen wij gebruik te maken van een vaste vervangster. Door de flexibele opvang in het kinderdagverblijf, zijn er vaste flexibele leidsters naast de vaste leidsters op een groep. Ieder kind op de babygroep krijgt een eigen vaste leidster/mentor toegewezen, deze leidster heeft extra aandacht voor uw kindje betreffende zijn/haar wenperiode en ontwikkelingen op het kinderdagverblijf. Schriftjes en peutermappen Voor de jongste kinderen wordt een schriftje bijgehouden. Dagelijks wordt er kort de belangrijkste gegevens genoteerd (o.a. slaap- en voedingstijden) en wekelijks een wat uitgebreider stukje in geschreven hoe het met uw kind gaat, vorderingen, anekdotes en bezigheden. U ontvangt van ons een schriftje tijdens de intake of eerste wendag. Vanaf 2 jaar wordt deze vervangen voor een peuter map. De peuter map wordt gevuld met thema activiteiten, knutsels en liedjes die u kind heeft gedaan of geleerd. Als ouder krijgt u daardoor een goed overzicht hoe de dag van uw kind bij het Kinderdagverblijf is verlopen. Aan het einde van de opvangperiode heeft u en uw kind een leuk aandenken. Daarnaast wordt er van ieder kind de ontwikkeling bijgehouden, deze wordt tijdens de 10 minuten gesprekjes met u doorgenomen. Ouders Wij stimuleren betrokkenheid van de ouders bij het kinderdagverblijf. Dit komt zowel bij het dagelijkse contact als ook bij bijzondere activiteiten tot uiting. Wij hechten belang aan het dagelijks praatje bij het brengen en halen van de kinderen. Wij bieden verder alle gelegenheid tot een gesprek met de ouders. Een nieuwsbrief met informatie en actualiteiten over het Kinderdagverblijf en kinderopvang SKIJ wordt met regelmaat aan alle ouders toegezonden. Daarnaast heeft iedere groep nog een eigen informatieblad met specifieke informatie over activiteiten, liedjes en bijzonderheden.

7 Naast genoemde contactmomenten, is er 2 maal per jaar een ouderavond waarop 10 minuten gesprekjes plaatsvinden tussen leidster en ouder. Ook worden er ouderavonden aangeboden waarbij een thema centraal staat (bv kinder EHBO, voeding, bewegen etc.) Kinderopvang SKIJ is te vinden op facebook (SKIJ de Jong). Door vriend te worden kunnen ouders goed zien welke activiteiten er plaatsvinden op onze kinderdagverblijven. Oudercommissie Doordat wij een kleine organisatie zijn staat de ouder overal dichtbij. Wanneer ouders nog meer betrokken willen zijn bij de kinderopvang kunnen zij zich opgeven voor de oudercommissie. De oudercommissie, denkt mee met de organisatie en heeft als doel het zo goed mogelijk behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de kinderen en ouders en het vertegenwoordigen van alle ouders. De oudercommissie oefent invloed uit op pedagogisch-, ouder-, en kwaliteitsbeleid. Daarnaast bevordert zij, voor zover nodig de communicatie tussen ouders en personeel en tussen ouders onderling. Gezondheid Ondanks alle voorzorgsmaatregelen en een goede hygiëne moeten we er toch rekening mee houden dat het samenkomen in groepen op deze jonge leeftijd een verhoogd risico op infectie met zich meebrengt. De onvermijdelijke kinderziekten kunnen daardoor op jonge leeftijd al voorkomen. Een ziek kind is thuis bij z n ouder(s)/verzorger(s) in zijn vertrouwde omgeving beter op zijn plaats dan bij ons op het kinderdagverblijf. Het is soms moeilijk om aan te geven wanneer een kind ziek is en niet bij ons kan worden opgevangen. Voor ons is een kind ziek als het koorts heeft, het zich ziek voelt, pijn heeft, hangerig en huilerig is en extra veel aandacht nodig heeft en/of de ziekte besmettingsgevaar oplevert voor anderen. De richtlijnen van het RIVM worden door ons gevolgd, deze richtlijnen zijn in te zien op het kinderdagverblijf. Wanneer het kind ziek wordt tijdens het verblijf bij ons, dan nemen wij contact met de ouders op om te overleggen wat op dat moment de beste optie is voor het kind. Het is daarom belangrijk om altijd bereikbaar te zijn en wijzigingen in telefoonnummers door te geven. Met het oog op de planning is het belangrijk dat ouders, behalve bij ziekte, ook in andere gevallen de afwezigheid en vakanties van uw kind tijdig doorgeeft aan de leidsters. Speelruimte en speelgoed Onze open en lichte ruimtes zijn zo ingedeeld dat kinderen zonder directe begeleiding (maar natuurlijk wel onder toezicht) veilig kunnen spelen. We beschikken naast de gemeenschappelijke ruimte over 2 aparte slaapkamers. Daarnaast hebben we een plein die ingericht is voor de kinderen. We beschikken over buitenspeelgoed voor diverse leeftijden. Wij gaan bewust om met speelgoed. Dit betekent dat we middels het speelgoed de kinderen stimuleren en proberen uit te dagen om nieuwe dingen te proberen. We beschikken over een breed assortiment aan speelgoed voor alle leeftijdscategorieën. In de hele ruimte is speelgoed direct voor alle kinderen beschikbaar. Daarnaast is er ook speelgoed waar kinderen pas na overleg met de leidsters mee kunnen spelen. De ruimtes worden dagelijks schoongehouden. Zoekgeraakte spullen Wij vragen ouders om geen speelgoed van thuis mee te laten nemen, gezien het risico dat andere kinderen er ook mee willen spelen, dat het kapot gaat of kwijtraakt. Als wij iets tegenkomen wat niet van ons is doen we dat in het mandje van het desbetreffende kind. Wanneer u een knuffel, speen of een kledingstuk kwijt bent, zullen wij ons best doen om het terug te vinden. We adviseren ouders om slofjes e.d. te labelen om te voorkomen dat deze zoek raken.

8 Betaling Ouders kunnen in de prijslijst van het kinderdagverblijf de tarieven zien voor de opvang. Kinderopvang SKIJ regelt de verzending van de maandelijkse factuur aan ouders, deze wordt middels automatische incasso voorafgaand aan de opvangmaand geïnd. Jaarlijks ontvangen ouders een jaaropgave van de opvangkosten. Tariefwijzigingen kunnen jaarlijks plaatsvinden, deze worden ruim tevoren aangekondigd. Wij verwijzen u naar de algemene voorwaarden voor nadere richtlijnen. Klachten Wij hopen dat de periode dat ouders en kind bij ons komen fijn en plezierig verlopen. Toch kan het gebeuren dat u een klacht heeft. Wij nemen een klacht serieus en proberen er indien mogelijk samen een oplossing voor te vinden. Mocht het onverhoopt zover komen dat er een klacht is die wij gezamenlijk niet meer kunnen oplossen, dan zijn wij aangesloten bij een klachtencommissie kinderopvang. Het reglement van de klachtencommissie kinderopvang ligt ter inzage op het kinderdagverblijf en is te vinden op onze website. Wij wensen jullie een hele fijne tijd op het kinderdagverblijf. Voor vragen, opmerkingen of suggesties kunnen jullie altijd contact opnemen via mail of bovenstaand telefoonnummer. Groeten, Corine en Ingrid de Jong

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Vermeulenstraat 52 5012 HB Tilburg 013-455 92 98 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Dit document bevat algemene informatie over Tjil! Kinderopvang. Tjil! Kinderopvang

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Franchise Kinderdagverblijf Kalle is een franchiseonderneming van kindercentra LOKOWO bv. Het is een kleinschalig kinderdagcentrum dat net even iets meer kan bieden

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS Blub, zegt de vis zijn gezellige, kleinschalige en huiselijke kinderdagverblijven. De kinderdagverblijven bestaan uit groepen die opvang en verzorging bieden aan kinderen

Nadere informatie

Hoofdstuk II: 2Penselen

Hoofdstuk II: 2Penselen Versie juni 2014 Hoofdstuk II: 2Penselen 2Penselen ligt in de Schilderswijk, naast basisschool t Palet en het Hannemanplantsoen. Het kindercentrum is kleinschalig en gezellig, zodat de kinderen zich thuis

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Eilenbergstraat 176 5011 EB Tilburg 013-455 92 98 06-54 77 43 68 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Voor U ligt een informatieboekje van Kinderopvang Tjil!.

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie Ruilen van dagen We zoeken de balans tussen het bieden van flexibiliteit aan ouders en het garanderen van structuur en ritme voor de kinderen. We geloven dat goede communicatie hierin

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Vooraf In dit beleidsplan laten wij u kennismaken met het pedagogisch beleid van De Avonturiers kinderdagverblijf. Het pedagogisch beleid geeft aan welke uitgangspunten en werkwijze

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Kinderdagverblijven

Pedagogisch werkplan. Kinderdagverblijven Pedagogisch werkplan Kinderdagverblijven 1 HET PEDAGOGISCH WERKPLAN 1. HET KIND Vanaf de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen kinderen gebruik maken van opvang op de verschillende kinderdagverblijven

Nadere informatie

Doelstelling. De organisatie

Doelstelling. De organisatie Doelstelling Kinderdagverblijf `t Debberke biedt ouders opvang aan voor hun kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Dit door middel van dagopvang en buitenschoolse opvang waarbij het bieden van veiligheid,

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Werkwijze. Onze visie

Werkwijze. Onze visie Werkwijze Onze visie Ieder kind heeft een eigen persoonlijkheid die in ontwikkeling is. Dit gebeurt vanuit een basis van eigen aanleg en persoonlijkheid. Een belangrijke voorwaarde van Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK

PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK Voor u ligt het Pedagogisch beleid van Kinderdagverblijf HUMMELTJESHOEK. Intern beschrijven wij wat wij kinderen bieden in een veilige omgeving. Wij bieden 4 basisdoelen:

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

informatieboekje bambi kinderdagverblijf

informatieboekje bambi kinderdagverblijf informatieboekje bambi kinderdagverblijf Bij Bambi wandel je zo binnen! Het voormalige schoolgebouw aan de Julianaweg is vanaf 1991 in gebruik en heeft een flinke verbouwing ondergaan om aan de huidige

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Lien. Pedagogisch beleidsplan

Kinderdagverblijf Lien. Pedagogisch beleidsplan Kinderdagverblijf Lien Pedagogisch beleidsplan Versie oktober -2012 Vooraf In dit beleidsplan laten wij u kennismaken met het pedagogisch beleid van Kinderdagverblijf Lien! Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

Ouderbeleid van BSO De Bosuil

Ouderbeleid van BSO De Bosuil Ouderbeleid van BSO De Bosuil BSO De Bosuil vindt het belangrijk dat de ouders van de kinderen die in onze opvang zitten actief worden betrokken. Het is belangrijk dat ouders zich op hun gemak voelen,

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Algemene pedagogische visie Ons algemene pedagogisch beleid, dat onderschreven en uitgevoerd wordt op al onze dagverblijven, is gebaseerd

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje 1. Brengen en halen: t Kruimeltje is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur t/m 18.00 uur. U hoeft uw kind niet voor een bepaalde tijd te brengen. Wel stellen

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje JULI 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuteropvang t Wakertje) p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke

Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke Inhoud 1. Inleiding 2. Onze visie 3. Doelstellingen 4. Pedagogische uitgangspunten voor het kind 5. Pedagogische uitgangspunten voor de groepsleiding

Nadere informatie

Informatieboekje. Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar

Informatieboekje. Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar Informatieboekje Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar Van harte welkom bij Kinderopvang Flakkee. In dit boekje kunt u lezen wat de belangrijkste afspraken zijn: de openingstijden, de groepsindeling, de activiteiten,

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang Kinderdagverblijf en Kidscasa Kinderopvang Op het kinderdagverblijf kan uw kind vijf dagen per week terecht. is opvang buiten de schooltijden en in vakanties voor kinderen die de basisschool bezoeken De

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Januari 2019 Welkom bij de voorschool van De Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

werkplan Peuterspeelgroep Trompie

werkplan Peuterspeelgroep Trompie werkplan Peuterspeelgroep Trompie Locatie:Trompie Datum: 29-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Voorwoord In dit beleidsplan laten wij u kennis maken met het pedagogische beleid van kinderdagverblijf De Zoete Inval. Wij beschrijven welke mogelijkheden we creëren en bieden

Nadere informatie

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker Algemene informatie Versie 1.0 datum 17-11-2015 Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker www.kinderopvangilse.nl info@kinderopvangilse.nl Telefoon: 015-8795805

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje Om de zaken soepel te laten verlopen hebben wij een aantal huisregels waar een ieder zich aan dient te houden. 1.Openingstijden Het boerderijtje

Nadere informatie

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Prinsjes Ons kinderdagverblijf is gevestigd aan de Prinsegracht in het centrum van Den Haag. Achter het pand bevindt zich een ruime buitenspeelplaats en op loopafstand is er een kinderboerderij. De buitenschoolse

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang Duur overeenkomst De overeenkomst van opdracht tussen de vraagouder en kinderdagverblijf wordt aangegaan voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn

Nadere informatie

Versie oktober Schelpen

Versie oktober Schelpen Versie oktober 2014 2Schelpen Kindercentrum 2Schelpen is gevestigd in het centrum van Scheveningen, vlakbij de Keizerstraat, het strand en de boulevard. De locatie zit in een sfeervol pand dat bestaat

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie Rabobank Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Rabobank... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.1 Reguliere dagopvang... 3 2.1.2.

Nadere informatie

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Informatiebrochure Op Kinderdagverblijf Doetsie wordt er gewerkt volgens een strikt pedagogisch beleidsplan. Om alvast een indruk te krijgen van onze visie hebben wij ons pedagogisch

Nadere informatie

Pedagogische leidraad Robinson Kinderopvang B.V.

Pedagogische leidraad Robinson Kinderopvang B.V. Pedagogische leidraad Robinson Kinderopvang B.V. Deze pedagogische wegwijzer van Robinson geeft belangrijke informatie over de wijze waarop wij mij de zorg voor kinderen omgaan. Wat kunt u van ons verwachten?

Nadere informatie

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon:

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon: 2Kabouters 2Kabouters is een knus en gezellig kindercentrum, gelegen in de kleurrijke en actieve wijk Zeeheldenkwartier, nabij het centrum van Den Haag. Aan de achterzijde van het gebouw ligt een grote

Nadere informatie

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. peuteropvang Morgenster. Pedagogisch werkplan de Morgenster 2018

Pedagogisch werkplan. peuteropvang Morgenster. Pedagogisch werkplan de Morgenster 2018 1 Pedagogisch werkplan peuteropvang Morgenster November 2018 2 Inhoud 1. Informatie over peuteropvang Morgenster... 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 4 3. Kennismaking en wennen... 5 4.

Nadere informatie

Tinker Bell brochure

Tinker Bell brochure Tinker Bell brochure Tinker Bell brochure Inleiding 1. Een tweede huis voor uw kind 4 2. Dit is Tinker Bell 5 3. Voor welke leeftijdsgroepen is Tinker Bell? 6 4. Hoe flexibel zijn de openingstijden? 7

Nadere informatie

Huisreglement Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot uur. Eventuele benodigde uren die hier buiten vallen zijn in overleg mogelijk.

Huisreglement Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot uur. Eventuele benodigde uren die hier buiten vallen zijn in overleg mogelijk. Huisreglement 2017 Voor een goede en leuke opvang is het belangrijk dat de werkzaamheden goed worden afgestemd met de ouder(s) van de opvangkind(eren). Gastouderopvang De Speelkamer heeft daarom een aantal

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Torenmolen, versie november 2015 Selma Schalkwijk, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Torenmolen, versie november 2015 Selma Schalkwijk, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de en Er kunnen maximaal 16 kinderen per dag worden opgevangen op kinderdagverblijf De Torenmolen. De samenstelling van de en Naam van de Maximaal

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Hieronder wordt een aantal kernpunten uit het pedagogische beleidsplan van Kinderdagverblijf Het Sprookjesbos besproken. Het volledige pedagogische beleidsplan ligt ter inzage op

Nadere informatie

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Voorschool Balou Voorschool Balou Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Algemeen Spelenderwijs Utrecht Niasstraat 6-c 3531 WP Utrecht info@spelenderwijsutrecht.nl Telefoon algemeen 030-820

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Olleke Bolleke p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. GROEPSSAMENSTELLING 3 3. INDELING EN INRICHTING VAN DE BINNEN EN BUITENRUIMTE 4 4. DAGRITME 4 5. ALGEMENE REGELS 6 6. SIGNALEREN 6 ELMO-Kinderopvang

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over Kindercentrum Zeester Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van Kindercentrum

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015 2015 Peuterstap 28-1-2015 INHOUDSOPGAVE 1 Welkom... 3 2 Peuterspeelzaal Peuterstap... 4 2.1 Doelstelling... 4 2.2 Aanbod... 4 3 VVE (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie)... 5 3.1 Doel VVE... 5 4 Programma

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Speeldoos Peuterspeelzaal De Speeldoos 0345-580582 Oranje Nassaustraat 21 speeldoos@telfort.nl 4191 EC Geldermalsen www.spgg.nl Beste ouders/verzorgers In de eerste

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan peuteropvang Morgenster

Pedagogisch werkplan peuteropvang Morgenster Pedagogisch werkplan peuteropvang Morgenster Pedagogisch werkplan Versie oktober 2015 Pagina 1 van 8 Inhoud 1. Informatie over peuteropvang Morgenster... 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel...

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Minoes

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Minoes Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over KDV Minoes 1 De locatie van KDV Minoes Kinderdagverblijf Minoes is gehuisvest in een vrijstaande laagbouw locatie. Binnen heeft

Nadere informatie

Bij de bemiddeling word afgesproken welk tarief u als ouders wilt. Dit word vastgelegd. Wilt u wijzigen? Dan kan dit maximaal 1 keer per 6 maand.

Bij de bemiddeling word afgesproken welk tarief u als ouders wilt. Dit word vastgelegd. Wilt u wijzigen? Dan kan dit maximaal 1 keer per 6 maand. Afspraken Naam Familie: Naam Kind(eren): Voor een goede en leuke opvang is het belangrijk dat de werkzaamheden goed worden afgestemd met de ouder(s), het/de opvangkind(eren) en de gastouder. Gastouderopvang

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf "Het Hummeltje"

Informatieboekje Kinderdagverblijf Het Hummeltje Informatieboekje Kinderdagverblijf "Het Hummeltje" Yolanda Pool Adres: Breedweer 2 1541 AC Koog aan de Zaan Telefoon 075 615 95 33 Email y.pool2@upcmail.nl Website www.hummeltjeweb.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Voorwoord In dit beleidsplan laten wij u kennis maken met het pedagogische beleid van kinderdagverblijf De Zoete Inval. Wij beschrijven welke mogelijkheden we creëren en bieden

Nadere informatie

Onze groep biedt opvang aan kinderen 0-3jr. en er is plaats voor maximaal 15 kinderen.

Onze groep biedt opvang aan kinderen 0-3jr. en er is plaats voor maximaal 15 kinderen. Het team van het dagverblijf: De Zonnestraaltjes Jessica Anoeska Soraya Coördinator: Vera van Helleman Inleiding: Voor u ligt het pedagogisch werkplan van de Zonnestraaltjes. Wij zijn onderdeel van kindercentrum

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE. Alles wat van belang is om te weten bij een plaatsing

INFORMATIE BOEKJE. Alles wat van belang is om te weten bij een plaatsing INFORMATIE BOEKJE Alles wat van belang is om te weten bij een plaatsing Inhoudsopgave blz. Vooraf 3. Geachte (toekomstige) ouders en/of verzorgers 3. Visie... 3. Groepen... 3. Openingstijden... 4. Wie

Nadere informatie

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY De organisatie DE COMPANY is een organisatie die meehelpt en -denkt om voor taakcombineerders het leven makkelijker te maken. Een doelstellig van onze organisatie

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO De Ontdekkers Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO De Ontdekkers BSO De Ontdekkers

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

1. Inleiding 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Het Kinderdagverblijf 4. Het Personeel

1. Inleiding 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Het Kinderdagverblijf 4. Het Personeel INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar pag.2 3. Het Kinderdagverblijf pag.2 4. Het Personeel pag.2 4.1 Management Kinderdagverblijf pag.2 4.2 De Pedagogisch medewerker pag.3

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

JABADOO KINDEROPVANG. Eemsgolaan 11 (bedrijvenpark Kranenburg) 9727 DW Groningen 050 5200910

JABADOO KINDEROPVANG. Eemsgolaan 11 (bedrijvenpark Kranenburg) 9727 DW Groningen 050 5200910 JABADOO KINDEROPVANG Jabadoo kinderopvang is een bedrijf dat de opvang van kinderen van 0 t/m 13 jaar op een professionele wijze verzorgt. Wij zijn een particulier kinderdagverblijf en bestaan sinds 1

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Dagopvang Dikkie Dik 2016-2018 OPVANG ONTWIKKELING ONTSPANNING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van de dagopvanggroep van de locatie:

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan 1: Inleiding 2: De Visie 3: Doelstelling 4: Uitgangspunten 5: Hygiëne en verzorging 6: Activiteiten 7: communicatie met ouders. 8: Feesten 1 1. Inleiding: Het pedagogische beleidsplan

Nadere informatie

Informatie Prins Heerlijk

Informatie Prins Heerlijk Informatie Prins Heerlijk In dit boekje vindt u informatie over kinderdagverblijf Prins Heerlijk De bedoeling van dit boekje is om u te informeren over de verschillende zaken die belangrijk zijn voor kinderdagverblijf

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer AC Koog aan de Zaan Telefoon :

2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer AC Koog aan de Zaan Telefoon : Informatieboekje 2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer 2 1541 AC Koog aan de Zaan Telefoon : 075 615 95 33 Email : info@hummeltjeweb.nl Index EVEN VOORSTELLEN... 4 WAT BIEDEN WIJ...

Nadere informatie

Werkplan Dagopvang UKKIE

Werkplan Dagopvang UKKIE Werkplan Dagopvang UKKIE Adres: Kloosterstraat 14, 5988 CK Helden Telefoonnummer; 077-3082320 e-mail; ukkie@kindcentrapeelenmaas.nl lrkp nummer; 210291898 Aantal Kindplaatsen: 44 (14-14-16) Bestaande uit:

Nadere informatie

Dreumesgroep Babbel. Kindercentrum Babbel. telefoon:

Dreumesgroep Babbel. Kindercentrum Babbel. telefoon: Dreumesgroep Babbel Kindercentrum Babbel telefoon: 0594 646656 Hallo ouders, Dit is de informatiefolder over de dreumesgroep. Hierin vind u informatie om thuis nog eens rustig door te lezen. Deze folder

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over kinderdagverblijf Tierlantijn Bijlage Pedagogisch beleidsplan 0-4 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van kinderdagverblijf Tierlantijn

Nadere informatie

Intakeformulier kinderdagverblijf

Intakeformulier kinderdagverblijf Intakeformulier kinderdagverblijf Datum intakegesprek:..- -20. ( van 1 tot 4 jaar) Algemene gegevens ouder(s)/verzorger(s) en kind Gegevens kind Achternaam Voornamen Roepnaam Geboortedatum Gegevens ouders(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal

Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal Naam locatie: Cuneradal Adres: Cuneradal 17 5551 BP Dommelen Telefoonnummer: Algemeen mailadres: Website: Openingstijden: 040-2041471, paarse zon 040-2047230,

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Katrijn

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Katrijn Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over KDV Katrijn 1 De locatie van KDV Katrijn De locatie van KDV Katrijn straalt rust en sfeer uit en biedt vele mogelijkheden om

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over kinderdagverblijf de Eekhoorn

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over kinderdagverblijf de Eekhoorn Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over kinderdagverblijf de Eekhoorn 1 De locatie van de Eekhoorn Kinderdagverblijf De Eekhoorn is gelegen op een ruime locatie bij

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Pancratius Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Pancratius BSO Pancratius is

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van Voorschool De Vijf Sterren

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van Voorschool De Vijf Sterren Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van Voorschool De Vijf Sterren Welkom bij Voorschool De Vijf Sterren. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te geven. In het begin

Nadere informatie

Lieve Luitjes Dagopvang

Lieve Luitjes Dagopvang Pedagogisch Beleidsplan Groepsbijlage Lieve Luitjes Dagopvang Versiedatum : 18-03-2019 Documentbeheer : Afdeling Beleid & Kwaliteit Welkom Bambino heet u van harte welkom bij Lieve Luitjes Dagopvang. In

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Gastouderopvang Leuk enzo!

Pedagogisch werkplan Gastouderopvang Leuk enzo! Pedagogisch werkplan Gastouderopvang Leuk enzo! In het pedagogisch werkplan komt tot uitdrukking hoe ik met de kinderen omga en waarom ik dat zo doe. Als christelijke gastouder draag ik ook christelijke

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Vrijbuiters Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Vrijbuiters BSO De Vrijbuiters

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1/8/2018 KINDERDAGVERBLIJF HET BOERDERIJTJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE....2 HUISHOUDELIJK REGLEMENT... 3 1. Openingstijden 2. Gesloten 3. Welkom 4. Aanmelden 5. Minimum afname

Nadere informatie

Peuterspeelzaal De Paddestoel. Informatie boekje. Contact: De Dwergenhut Peuterspeelzaal De Paddestoel Strijplaan GJ Rijswijk

Peuterspeelzaal De Paddestoel. Informatie boekje. Contact: De Dwergenhut Peuterspeelzaal De Paddestoel Strijplaan GJ Rijswijk Peuterspeelzaal De Paddestoel Contact: De Dwergenhut Peuterspeelzaal De Paddestoel Strijplaan 103-105 2285 GJ Rijswijk Vaste telefoon: 070 75333939 Jolanda Steinmetz: 06 29537781 Anita van Wolferen: 06

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE

KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE INHOUD Voorwoord...3 Huisregels van Het Elfje...4 Openingstijden...4 Halen en brengen...4 Dagboekje...5 Afscheid nemen...5 Kleding en luiers...5 Wat te doen bij ziekte...6 Kosten...6

Nadere informatie

www.kinderopvangfunnykids.nl. E: contact@kinderopvangfunnykids.nl Adres: Scheepmakersstraat 4,2515VC Den Haag T: +31 (0)70 737 11 86. KVK: 57281297.

www.kinderopvangfunnykids.nl. E: contact@kinderopvangfunnykids.nl Adres: Scheepmakersstraat 4,2515VC Den Haag T: +31 (0)70 737 11 86. KVK: 57281297. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Visie en missie van Kinderopvang Funny Kids 3. Visie op kinderen (hoe kijken wij naar kinderen) 4. Visie op opvoeden/ Pedagogische uitgangspunten 5. Voeding en verzorging

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje. Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Pippeloentje SPL / SJWB februari 2019

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje. Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Pippeloentje SPL / SJWB februari 2019 1 Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pippeloentje Februari 2019 2 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Pippeloentje 3 2. groepsomvang en leeftijdsopbouw 5 3. kennismaking en wennen en mentorschap

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie