Toelichting bij Zorginkoodocument Wlz 2016 sector GGZ n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toelichting bij Zorginkoodocument Wlz 2016 sector GGZ n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen."

Transcriptie

1 Toelichting bij Zorginkoodocument Wlz sector GGZ n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen. Indien een vraag betrekking heeft op tekst die letterlijk terug te vinden is in de inkoopdocumenten, een vraag de situatie van de individuele aanbieder betreft of indien de gestelde vraag geen feitelijke vraag betrefet, dan is deze niet opgenomen. Het kan dus voorkomen dat de door u gestelde vraag niet (letterlijk) terugkomt in deze Toelichting. Waar vragen of bezwaren betrekking hebben op landelijk uniform beleid (bijlage 1 met addenda) zijn de antwoorden hierop eveneens landelijk afgestemd. Vraag heeft betrekking op hoofdstuk Vraag heeft betrekking op paragraaf Vraag Antwoord de zorginkoop de zorginkoop Stap 4 'Indienen zelfanalyse en ontwikkelplan' Moet er ingegaan worden op alle kwaliteitsthema's? Proportionaliteit: de kosten moeten in verhouding staan tot de incentive: hoe wordt incentive gedefinieerd? De prijsopslag is op dat moment nog onduidelijk, waardoor dat niet gerelateerd kan worden aan de kosten. Alleen die kwaliteitsthema s die waarop de zorgaanbieder wil inschrijven In principe gaan we uit van toekenning van de volledige prijsopslag. Hier moet dus ook de projectbudgetering van uit gaan. de zorginkoop Proportionaliteit: Er worden twee punten genoemd bij dit criterium die beide 2 punten waard zijn. Betekent dit dat het een en - en verhaal is (dus de kosten moeten in verhouding staan én het moet een besparing opleveren), of kan het ook of - of zijn (of een besparing of kosten in verhouding). Wij gaan uit van beide.

2 de zorginkoop de zorginkoop Er zijn 4 punten te verdienen op proportionaliteit. Dit betekent dat de focus toch op het kosten / opbrengsten gedeelte van de plannen komt te liggen, aangezien hier het meeste punten op te verdienen zijn en deze dus altijd voldoende moeten zijn om de maximale prijsopslag te verdienen. Vindt het zorgkantoor dit in lijn met het beleid dat die inhoudelijke dialoog en het effect voor de client (1 punt) voorop moet staan? Moment van toekenning tariefopslag 25% 75% Begrijpen wij het goed dat het 100% tarief in de AW319 wordt gebruikt en dat indien de opslagen niet worden toegekend de 25% korting (op de toeslagen) in het voorschot worden verrekend? Gezien het krimpscenario waarin de sector zich begeeft is het financiele belang zeer hoog. Desalniettemin kan een kostenbesparing ook worden gevonden in de verhoging van kwaliteit. De dialoog hoeft niet te worden belemmert door financiele taakstellingen en het een hoeft het ander ook zeker niet in de weg te staan. In aanloop naar 1 november 2015 wordt een percentage afgesproken met de zorgaanbieder. Stel dat dit het maximum is van 3%, dan krijgt de zorgaanbieder op voorhand 2,25%. Plus de basis van 93% is dat dan 95,25% van het maximum NZa tarief. Dit tarief dient dan voor de declaratie. In augustus zal geëvalueerd worden en indien deze in order is ontvangt de zorgaanbieder de volledige 3%. Vanaf dit moment wijkt het declaratie tarief af van het definitief afgesproken tarief. En wordt de zorgaanbieder bevoorschot op basis van het nieuwe tarief. Het gedeclareerde volume zal tegen het definitief afgesproken tarief worden vergoed. de zorginkoop de zorginkoop Het zorgkantoor houdt 5% van het volume van de initiële afspraak achter voor cliëntvolgende bekostiging en oplossing van knelpunten. Kan dit betekenen dat gerealiseerd volume tussen de 95 en 100% van de initiële afspraak niet voor vergoeding in aanmerking komt, omdat het zorgkantoor besluit dat dit volume en het daarbij horend budget gedurende het jaar voor andere wordt aangewend? ZZP mix: in het inkoopkader staat dat VPT, MPT en PGB niet geleverd mag worden (p5). In het inkoopdocument komen deze termen wel terug. Wat is de reden hiervoor? In principe blijft het budget ter hoogte van de 5% binnen de regio. CZ zorgkantoor maakt productieafspraken tegen een volume van 95%. Hierdoor kan met de overige 5% cliëntvolgende bekostiging plaatsvinden. Er is gekozen voor uniformiteit. De andere producten kunnen niet worden geleverd binnen de GGZ.

3 CZ kent 75% van de toegekende tariefsopslag toe bij de initiële productieafspraak. De resterende 25% wordt pas toegekend in oktober. Betekent dit, dat gedurende januari-oktober er maximaal 93% + 75% van 3% = 95,25% van de max. NZatarieven bevoorschot wordt? In aanloop naar 1 november 2015 wordt een percentage afgesproken met de zorgaanbieder. Stel dat dit het maximum is van 3% dan krijgt de zorgaanbieder op voorhand 2,25%. Plus de basis van 93% is dat dan 95,25% van het maximum NZa tarief. Dit tarief dient dan voor de declaratie. In augustus zal geëvalueerd worden en indien deze in order is ontvangt de zorgaanbieder de volledige 3%. Vanaf dit moment wijkt het declaratie tarief af van het definitief afgesproken tarief. En vanaf dat moment wordt de zorgaanbieder bevoorschot op basis van het nieuwe tarief. Het gedeclareerde volume zal tegen het definitief afgesproken tarief worden vergoed. Inkoopkader GGZ Stap 5 (Verbeter) afspraken vaststellen In de eerste alinea staat vermeld dat de ZZP-mix zowel tussen als binnen de ZZP's wordt vastgeklikt, in- en exclusief dagbesteding, in- en exclusief behandeling. Binnen de GGZ is ZZP-zorg valt ZZPzorg zonder behandeling niet onder de Wlz maar onder de WMO. Kunt u aangeven waarom u toch het onderscheid maakt? CZ zorgkantoor hanteert voor zorginkoop een basistarief en een landelijk gemaximeerde tariefsopslag voor de zorg geleverd in ZZP. CZ zorgkantoor hanteert een bovengrens t.o.v. het maximum NZa tarief, die bepaald is door de generieke korting en de taakstelling Dit maximum tarief houdt in dat de tarieven standaard gekort worden met 4%. Graag ontvangen wij van u een nadere toelichting op de vaststelling van de tariefkorting van 4%. Er wordt aangegeven dat het zorgkantoor periodiek publiceert over de uitnutting van de regionale contracteerruimte. In het verleden gebeurde dit via de marktanalyses. Deze zijn voor de GGZ echter al een tijd niet beschikbaar. Gaat het zorgkantoor deze analyses in weer wel publiceren? Dit onderscheid is niet van toepassing voor de GGZ. De tariefkorting van 4% is gebaseerd op het inverdieneffect dat behaald dient te worden op basis van de vastgestelde tarieven in Dit gaat niet via de marktanalyse, die oveigens niets aangaf over uitnutting van de contracteerruime. De uitnutting zal worden bekend gemaakt via de mailing, website of nieuwsbrief.

4 Zorgkantoor CZ zet bij de initiële afspraak niet het volledige volume vast bij de zorgaanbieders, maar laat ruimte voor keuze van cliënten. De middelen die daarmee onverdeeld blijven worden in de herschikking verdeeld op basis van de keuze van de cliënt. Zorgaanbieders krijgen minder budgetzekerheid bij de initiële afspraak en de geleverde zorg wordt pas vergoed nadat de cliënt voor hem heeft gekozen (en bij voldoende financiële middelen). De huidige systematiek is reeds gericht op de keuze van de patiënt, deze is eigenaar van de indicatie en vrij om bij een aanbieder naar keuze zorg af te nemen. Als een zorgaanbieder door de keuze van patiënten minder volume realiseert dan afgesproken, krijgt hij daarvoor niet betaald (het volume en omzetplanfond zijn immers geen garantieplafonds). Als een zorgaanbieder meer volume realiseert en daarmee het afgesproken omzetplafond overschrijdt, kan hier in de herschikking een afspraak over worden gemaakt. De consequentie van het maken van een volumeafspraak op 95% heeft het tegengestelde effect. Zorgaanbieders zullen 95% van het volume als volumeplafond hanteren. Het zorgkantoor garandeert immers niet dat indien de laatste 5% van het volume daadwerkelijk wordt gerealiseerd, het ook wordt vergoed. Hierdoor wordt een onaanvaardbaar risico geïntroduceerd in de bedrijfsvoering. De consequentie is dat het totale volume van de sector met 5% krimpt, waardoor de keuzevrijheid van patiënten wordt beperkt. Ironisch genoeg is het doel van het beleid juist om ruimte voor keuze van de patiënt te creëren. Graag ontvangen wij een toelichting op dit beleid: - Wij vragen u toe te lichten hoe dit bijdraagt aan de keuzevrijheid van patiënten. - Wij vragen u nader te specificeren hoe u omgaat met productie die de 95% volumeafspraak overschrijdt. Hoe verdeelt u de achtergehouden 5% Het zorgkantoor is zich ervan bewust dat het wisselen tussen verschillende zorgaanbieders minimaal zal zijn, mede bepaald doordat cliënten al meerdere jaren binnen een bepaalde instelling verblijven. Daarom is er voor gekozen om 95% volume te garanderen.de bevoorschotting zal plaatsvinden op 100%. In het eerste kwartaal zal moeten blijken in hoeverre de afspraken op het gebied van volume worden gerealiseerd door zorgaanbieders. Aangezien we nog geen nieuwe instroom verwachten zal er alleen uitstroom plaatsvinden. De 5% die in eerste instantie niet wordt uitgezet is in principe toegewezen aan de regio vanuit de regionale contracteerruimte. Indien het zorgkantoor ziet dat de contractteerruimte nagenoeg bijna volledig is benut op basis van geextrapoleerde productie, zal het zorgkantoor zorgaanbieders hierover informeren.

5 over de verschillende aanbieders die de 95% volumeafspraak hebben overschreden? - Hoe gaat u om met zorgaanbieders die de 95% volumeafspraak hebben overschreven, in de situatie dat het financieel kader van het zorgkantoor is uitgeput? Het CZ zorgkantoor stelt dat VWS voor de GGZ een afbouwscenario heeft gepresenteerd dat reeds in 2015 gedeeltelijk is geeffectueerd in de afspraken. In de productieafspraken van 2015 is reeds een volumekorting van 10,5% doorgevoerd op de initiële productieafspraken. Het afbouwscenario van VWS op de GGZ ZZP B pakketten kent een afbouw tot 42% in Concreet betekent dit dat de kaderbrief van VWS uitgaat van een afbouw van 21% op de afspraken ZZP B in. CZ zorgkantoor stelt dat zij genoodzaakt is om deze volumekorting te operationaliseren op de initiële productieafspraken. Dat betekent dat het uitgangspunt van de volumevaststelling zoals bovenstaand is gepresenteerd van kracht zal zijn. Daar waar de kasjaarbasiseffecten als gevolg van overheidsmaatregelen genoemd worden, gaat het voor de sector GGZ om een afbouw van 21%. Graag ontvangen wij een toelichting op dit beleid: - Het is niet duidelijk op basis van welke beleidsstukken van VWS u deze zeer grote volumekorting baseert. Graag ontvangen wij hier een nadere uitwerking van. - Het beleid van CZ zorgkantoor wijkt af van het beleid hieromtrent van andere grote zorgkantoren (zie bv. Zorgkantoor Achmea). Graag vernemen wij van u wat de verklaring is van deze afwijking en of u mogelijkheden ziet om deze korting op een andere wijze te verwerken. CZ zorgkantoor baseert dit beleid op de kaderbrief van VWS. Zie hiervoor de kaderbrief. Dat het beleid van CZ zorgkantoor afwijkt van het beleid van andere concessiehouders komt door de berekeningen die gemaakt zijn door VWS. VWS heeft per regio een afbouw berekend die gebaseerd is op historische bedden binnen een bepaalde regio.

6 2.1 Uitgangspunten inkoopprocedure Kunt u aangeven hoe de aftopping van het volumeplafond op 95% zich verhoudt tot de volumekorting van 21%? In het inkoopdocument wordt gesproken over Het afbouwscenario van VWS op de GGZ ZZP B pakketten.dit scenario kent een afbouw tot 42% in In 2017 zal ook weer instroom in de Wlz op gang komen vanuit de LGGZ en eventueel op basis van nieuwe instroomcriteria. Kunt u aangeven het CZ zorgkantoor binnen de zeer grote afbouw de zorg garandeert voor patiënten die op basis van hun indicatie recht op zorg hebben? Er wordt gesproken over een ontwikkelplan en op andere plekken in het inkoopdocument wordt gesproken over meerdere ontwikkelplannen. Hoeveel plannen dienen ingediend te worden? De aftopping van 95% heeft te maken met inkoopsystematiek van het zorgkantoor en is regionale invulling van de concessiehouder. De 21% volume korting is een opdracht van VWS die regionale verschillen kent. Het afbouwscenario is een landelijke opdracht die voortkomt uit beleid van VWS. De contracteerruimte van het zorgkantoor wordt hier ook op aangepast. Binnen de contracteerruimte die wordt toegekend zal CZ zorgkantoor haar zorg inkopen. De zorgaanbieder bepaalt zelf hoeveel ontwikkelplannen hij wil indienen U hanteert een bovengrens van 96%. Dat betekent dat 4% van het voor de regio beschikbare kader niet gecontracteerd wordt. Wat bent u voornemens te doen met deze 4% van het beschikbare kader? Het is niet duidelijk hoe wij kunnen aantonen dat het ontwikkelplan leidt tot een positieve verandering voor patiënten. Dit lijkt een erg subjectief criterium dat voor iedere patiënt anders kan zijn. U stelt dat een laag ZZP-bed niet opgevuld mag worden. In de GGZ is de aanspraak op de ZZP 1 en 2 komen te vervallen. Wij nemen aan dat u derhalve met lage ZZP's de ZZP 1 en 2 bedoeld en dat ZZPbedden vanaf ZZP-3 wel gevuld mogen worden. De tariefskorting van 4% is gebaseerd op het inverdieneffect dat behaald dient te worden op basis van de vastgestelde tarieven in Mocht in de loop van het jaar blijken dat deze middelen alsnog kunnen worden ingezet, dan zullen de middelen ingezet worden om zorg te financieren. Dit kan in verschillende vormen, dat laten zorgkantoren bewust vrij. Zorgaanbieders kunnen bijvoorbeeld cliëntmetingen meesturen (CQ), maar ook andere raadplegingen of onderzoeken wanneer die voorhanden zijn. De zorgaanbieder en het zorgkantoor maken hier met elkaar afspraken over. Dit geldt niet voor de GGZ.

7 Kwaliteit en cliëntgerichtheid 3. Kwaliteit en cliëntgerichtheid 3.2 Specifiek beleid CZ zorgkantoor 3.2 Specifiek beleid CZ zorgkantoor 5. Bijlagen Bijlage 2. Sanctiebeleid 2. Format zelfanalyse / ontwikkelplan De doelmatigheid ZZP-mix is voor ons niet helemaal duidelijk. Aangezien er in nog geen inhoudelijke toegangscriteria komen voor de GGZ zullen er in geen nieuwe patiënten instromen in de WLZ, terwijl er wel patiënten zullen uistromen. Met name de mensen met een lage ZZP zullen als eerste uitstromen. Hierdoor zal het volume dalen en de ZZP-mix daarbinnen wijzigen en leiden tot een hoger gemiddeld tarief. Wat gaat dit concreet in de praktijk betekenen? CZ zorgkantoor vraagt zorgaanbieders om bij het indienen van het ontwikkelplan specifiek aandacht te hebben voor o.a. het verkennen van de mogelijkheden om cliënten te begeleiden in hun herstel en zo mogelijk naar een huisvestingsplaats buiten de instelling. Dit lijkt haaks te staan op het niet toestaan van andere leveringsvormen en producten dan ZZP GGZ-B. Kunt u dit toelichten? Wij hebben ook een psychiatrisch verpleeghuis waarvoor we met u ZZP-VV afspreken. Uit navraag bleek dat het GGZ-inkoopbeleid als uitgangspunt dient maar dat we wel aan een aantal kwalitatieve criteria van het VV-inkoopbeleid moeten voldoen. We nemen aan dat de mogelijkheden van VPT en MPT die formeel niet op de GGZ van toepassing zijn wel op de VV-afspraken van toepassing zijn. Onder het 5e aandachtstreepje wordt gesproken over bevoorschotting MPT, terwijl Bijlage 4. ZN kader GGZ vermeldt dat leveringsvorm MPT en VPT niet zijn toegestaan voor de GGZ. Wat is het standpunt van het zorgkantoor? Zouden deze leveringsvormen niet juist een middel zijn om een brug te slaan naar de diverse financieringstromen? Er zijn meerdere doelstellingen geformuleerd per kwaliteitsthema. Moet er ingegaan worden op alle doelstellingen per kwaliteitsthema? Wij gaan ervan uit dat indien het mogelijk is om cliënten te laten dalen in ZZP dit in de praktijk ook gebeurt. Dat de lage ZZP als eerste uitstromen is evident, maar dat maakt niet dat cliënten met een hoger ZZP niet kunnen dalen in zorgzwaarte. Dat er geen andere producten mogelijk zijn binnen de Wlz dan ZZP wil niet zeggen dat zorgaanbieders niet kunnen aansturen op de beste zorg op de juiste plek. Inderdaad zijn de VPT en MPT afspraken wel mogelijk voor de V&V indicaties. Er zijn binnen de GGZ geen andere producten mogelijk dan ZZP. Dat geldt voor het volledige document Het is aan de zorgaanbieder om aan te geven op welke doelstellingen hij ingaat.

Toelichting bij het Zorginkoopdocument Wlz 2017 sector GGZ en Overeenkomst 2017 sector GGZ n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen:

Toelichting bij het Zorginkoopdocument Wlz 2017 sector GGZ en Overeenkomst 2017 sector GGZ n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen: Toelichting bij het Zorginkoopdocument Wlz sector GGZ en Overeenkomst sector GGZ n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen: Indien een vraag betrekking had op tekst die letterlijk terug te

Nadere informatie

Toelichting bij het CZ Zorginkoopdocument GGZ Wlz Publicatiedatum: 30 juni 2017

Toelichting bij het CZ Zorginkoopdocument GGZ Wlz Publicatiedatum: 30 juni 2017 Toelichting bij het CZ Zorginkoopdocument GGZ Wlz Publicatiedatum: 30 juni 2017 Toelichting bij het CZ Zorginkoopdocument GGZ Wlz n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen: Indien een vraag

Nadere informatie

CONCEPT Wlz Zorginkoopbeleid mr. Daphne Koch, beleidsadviseur ZN

CONCEPT Wlz Zorginkoopbeleid mr. Daphne Koch, beleidsadviseur ZN CONCEPT Wlz Zorginkoopbeleid 2017 mr. Daphne Koch, beleidsadviseur ZN Uitgangspunten De uitgangspunten voor de inkoop 2016 blijven voor 2017 van kracht. Cliënt centraal Zichtbaar zorgkantoor In dialoog

Nadere informatie

Inkoop Langdurige Zorg

Inkoop Langdurige Zorg Inkoop Langdurige Zorg Bijeenkomst zorgaanbieders 20 mei 2015 Programma 14.00 uur Invoering WLZ en veranderingen zorgkantoor Uitgangspunten inkoopbeleid Inkoopbeleid en systematiek 2016 15.00 uur Korte

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ HET CZ ZORGINKOOPDOCUMENT Sector V&V Wlz Publicatiedatum: 28 juni 2019

TOELICHTING BIJ HET CZ ZORGINKOOPDOCUMENT Sector V&V Wlz Publicatiedatum: 28 juni 2019 TOELICHTING BIJ HET CZ ZORGINKOOPDOCUMENT Sector V&V Wlz 2020 Publicatiedatum: 28 juni 2019 Toelichting bij het CZ Zorginkoopdocument V&V Wlz 2020 n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen behorende bij. Zorginkoopdocument 2016 Wlz SECTOR GZ

Nota van Inlichtingen behorende bij. Zorginkoopdocument 2016 Wlz SECTOR GZ Nota van Inlichtingen behorende bij Zorginkoopdocument 2016 Wlz SECTOR GZ Publicatiedatum: 3 juli 2015 1 Voorbehouden, tegenstrijdigheden, rechtsmiddelen en vervaltermijn Dit document met alle bijbehorende

Nadere informatie

Zorgkantoor Friesland Inkoopdocument Wlz 2016

Zorgkantoor Friesland Inkoopdocument Wlz 2016 Zorgkantoor Friesland Inkoopdocument Wlz 2016 Inleiding Aanleiding wijziging inkoopprocedure Toelichting inkoopprocedure 2016 Vragen/Nota van Inlichtingen E-mailadres: secretariaatzorg@defriesland.nl Website:

Nadere informatie

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen II, Inkoopdocument Wlz juni 2018

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen II, Inkoopdocument Wlz juni 2018 Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen II, Inkoopdocument Wlz 2019 29 juni 2018 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Mededelingen. 3 Hoofdstuk 2 Wijzigingen Inkoopdocument Wlz 2019. 4 Hoofdstuk 3 Vragen Inkoopdocument

Nadere informatie

Bijeenkomst Zorgaanbieders Wlz inkoopbeleid 2017

Bijeenkomst Zorgaanbieders Wlz inkoopbeleid 2017 Bijeenkomst Zorgaanbieders Wlz inkoopbeleid 2017 Juni 2016, team zorginkoop Wlz Inhoud van vandaag Cliënt Blok I: Inbreng vanuit cliënt Zorgaanbieder Blok II: Kwaliteit van de zorg Blok III: Financiering

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen behorende bij. Zorginkoopdocument 2016 Wlz SECTOR GGZ

Nota van Inlichtingen behorende bij. Zorginkoopdocument 2016 Wlz SECTOR GGZ Nota van Inlichtingen behorende bij Zorginkoopdocument 2016 Wlz SECTOR GGZ Publicatiedatum: 3 juli 2015 1 Voorbehouden, tegenstrijdigheden, rechtsmiddelen en vervaltermijn Dit document met alle bijbehorende

Nadere informatie

Welkom. Inkoopdocument Wet langdurige zorg 2017

Welkom. Inkoopdocument Wet langdurige zorg 2017 Welkom Inkoopdocument Wet langdurige zorg 2017 Inleiding Politieke en maatschappelijke context Herziening langdurige zorg o Eigen verantwoordelijkheid o Zelfredzaamheid o Thuis blijven wonen, zorg dichtbij

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen behorende bij. Zorginkoopdocument 2016 Wlz SECTOR GZ

Nota van Inlichtingen behorende bij. Zorginkoopdocument 2016 Wlz SECTOR GZ Nota van Inlichtingen behorende bij Zorginkoopdocument 2016 Wlz SECTOR GZ Publicatiedatum: 1 juli 2016 1 Voorbehouden, tegenstrijdigheden, rechtsmiddelen en vervaltermijn Dit document met alle bijbehorende

Nadere informatie

Wlz Zorginkoopbeleid 2016. drs. Ineke Wever, manager Zorg ZN

Wlz Zorginkoopbeleid 2016. drs. Ineke Wever, manager Zorg ZN Wlz Zorginkoopbeleid 2016 drs. Ineke Wever, manager Zorg ZN Wlz 01-01-2015 De Wlz is sinds 1 januari 2015 een feit. Met de invoering van deze wet staan drie onderling samenhangende doelstellingen centraal:

Nadere informatie

Bijeenkomst Inkoop Wlz Wet Langdurige Zorg 1 juni 2017

Bijeenkomst Inkoop Wlz Wet Langdurige Zorg 1 juni 2017 Bijeenkomst Inkoop Wlz 2018 Wet Langdurige Zorg 1 juni 2017 Inhoud presentatie Inleiding Voor wie is de inkoopprocedure bedoeld 7 Uitgangspunten 2018-2020 Belangrijke wijzigingen t.o.v. 2017 Betrokkenheid

Nadere informatie

Wlz Zorginkoop Regionale informatiebijeenkomst voor zorgaanbieders Datum 16 en 18 juni 2015

Wlz Zorginkoop Regionale informatiebijeenkomst voor zorgaanbieders Datum 16 en 18 juni 2015 Wlz Zorginkoop 2016 Regionale informatiebijeenkomst voor zorgaanbieders Datum 16 en 18 juni 2015 Agenda Uitgangspunten bij Wlz zorginkoop 2016 Stap 1: Opzet Wlz zorginkoopbeleid Inkoopproces Stap 2: inschrijving

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid Wlz 2019

Zorginkoopbeleid Wlz 2019 Zorginkoopbeleid Wlz 2019 Het zorginkoopbeleid Wlz 2019 is op 1 juni 2018 door alle zorgkantoren gepubliceerd. De zorgkantoren hebben in ZN verband gezamenlijk een aanvulling 2019 op het inkoopkader 2018-2020

Nadere informatie

Inkoopprocedure Inkoopkader Langdurige Zorg 2016 Zorgkantoren Coöperatie VGZ

Inkoopprocedure Inkoopkader Langdurige Zorg 2016 Zorgkantoren Coöperatie VGZ Inkoopprocedure 2016 Inkoopkader Langdurige Zorg 2016 Zorgkantoren Coöperatie VGZ www.vgz-zorgkantoren.nl VGZ Zorgkantoor B.V., KvK-nummer 09167532, Univé Zorgkantoor B.V., KvK-nummer 37122493, en Trias

Nadere informatie

Toelichting bij het CZ Zorginkoopdocument GZ Wlz Publicatiedatum: 29 juni 2018

Toelichting bij het CZ Zorginkoopdocument GZ Wlz Publicatiedatum: 29 juni 2018 Toelichting bij het CZ Zorginkoopdocument GZ Wlz Publicatiedatum: 29 juni 2018 Toelichting bij het n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen: Indien een vraag betrekking heeft op tekst die

Nadere informatie

Nota van inlichtingen Wet langdurige zorg 2017 Regionaal inkoopkader Midden IJssel

Nota van inlichtingen Wet langdurige zorg 2017 Regionaal inkoopkader Midden IJssel Nota van inlichtingen Wet langdurige zorg 2017 Regionaal Midden IJssel Datum: 1-7-2016 Vraagnr. Betreft document Par. / artikel / tabblad Blz. Onderwerp Vraag of opmerking van zorgaanbieder Antwoord zorgkantoor

Nadere informatie

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen III - Aanvulling, Inkoopdocument Wlz oktober 2016

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen III - Aanvulling, Inkoopdocument Wlz oktober 2016 Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen III - Aanvulling, Inkoopdocument Wlz 2017 10 oktober 2016 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Mededelingen... 3 Hoofdstuk 2 Beleidslijnen Schoonmaak & Logeren in de

Nadere informatie

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update oktober 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update oktober 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update oktober 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Publicatiedatum: 24 oktober 2017 Inleiding CZ zorgkantoor

Nadere informatie

De drie thema s met een uniform criterium voor onze sector zijn kwaliteit, innovatie en integrale benadering.

De drie thema s met een uniform criterium voor onze sector zijn kwaliteit, innovatie en integrale benadering. Notitie Datum 3 juli 2014 Onderwerp Overzicht inkoopbeleid 2015 Contact Mevr. drs. B. R. (Bianca) Roos 030 27 39 410 broos@vgn.nl Inleiding In deze notitie vindt u een overzicht van het inkoopbeleid 2015,

Nadere informatie

Zilveren Kruis Zorgkantoor zet in op zorg en ondersteuning die past bij de manier waarop klanten hun leven willen leiden

Zilveren Kruis Zorgkantoor zet in op zorg en ondersteuning die past bij de manier waarop klanten hun leven willen leiden Zilveren Kruis Zorgkantoor zet in op zorg en ondersteuning die past bij de manier waarop klanten hun leven willen leiden Presentatie Inkoopkader Zilveren Kruis Zorgkantoor voor 2018-2020 1 juni 2017 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid Wlz 2016

Zorginkoopbeleid Wlz 2016 Zorginkoopbeleid Wlz 2016 Het zorginkoopbeleid Wlz 2016 is op 1 juni 2015 door alle zorgkantoren gepubliceerd. De zorgkantoren hebben in ZN-verband een gezamenlijk inkoopkader ontwikkeld dat als basis

Nadere informatie

Telefoonnummer

Telefoonnummer Zorgautoriteit Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport De heer drs. M.J. van Rijn Postbus 20350 2500 AJ DEN HAAG Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F

Nadere informatie

Cliëntervaring. De bron voor verbetering. Petra Meijer 21 maart 2016

Cliëntervaring. De bron voor verbetering. Petra Meijer 21 maart 2016 Cliëntervaring De bron voor verbetering Petra Meijer 21 maart 2016 Quiz Hoeveel WLZ indicaties zijn er landelijk? Hoeveel cliënten maken gebruik van de WLZ in Amsterdam? Wat is de gemiddelde prijs voor

Nadere informatie

Toelichting bij het Zorginkoopdocument Wlz 2016 sector V&V n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen:

Toelichting bij het Zorginkoopdocument Wlz 2016 sector V&V n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen: Toelichting bij het Zorginkoopdocument Wlz sector V&V n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen: Indien een vraag betrekking had op tekst die letterlijk terug te vinden is in de inkoopdocumenten,

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 12 Februari 2018

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 12 Februari 2018 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2017 Periode 12 Februari 2018 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis publiceert maandelijks de zorgkostenraming 2017 Dit doen we om zorgaanbieders inzage te geven in de door

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 4 Juni 2017

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 4 Juni 2017 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2017 Periode 4 Juni 2017 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis kiest voor een nieuwe opzet voor de zorgkostenraming 2017 Dit doen we om zorgaanbieders beter inzage te geven

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 9 November 2017

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 9 November 2017 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2017 Periode 9 November 2017 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis publiceert maandelijks de zorgkostenraming 2017 Dit doen we om zorgaanbieders inzage te geven in de door

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 7 September 2017

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 7 September 2017 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2017 Periode 7 September 2017 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis publiceert maandelijks de zorgkostenraming 2017 Dit doen we om zorgaanbieders inzage te geven in de door

Nadere informatie

Toelichting bij het Zorginkoopdocument Wlz 2017 sector V&V en de overeenkomst Wlz 2017 n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen:

Toelichting bij het Zorginkoopdocument Wlz 2017 sector V&V en de overeenkomst Wlz 2017 n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen: Toelichting bij het Zorginkoopdocument Wlz sector V&V en de overeenkomst Wlz n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen: Indien een vraag betrekking had op tekst die letterlijk terug te vinden

Nadere informatie

Inkoopprocedure Wet langdurige zorg voor goede zorg zorg je samen

Inkoopprocedure Wet langdurige zorg voor goede zorg zorg je samen Inkoopprocedure Wet langdurige zorg 2017 voor goede zorg zorg je samen Inhoud 1 Zorgaanbieders die voor het jaar 2016 een éénjarige of nog geen overeenkomst hebben met Zorgkantoren Coöperatie VGZ 5 2 Zorgaanbieders

Nadere informatie

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen III, Inkoopdocument Wlz juli 2018

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen III, Inkoopdocument Wlz juli 2018 Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen III, Inkoopdocument Wlz 2019 9 juli 2018 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Mededelingen. 3 Hoofdstuk 2 Wijzigingen Inkoopdocument Wlz 2019. 4 Hoofdstuk 3 Vragen Inkoopdocument

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen behorende bij. Zorginkoopdocument 2017 Wlz SECTOR GGZ

Nota van Inlichtingen behorende bij. Zorginkoopdocument 2017 Wlz SECTOR GGZ Nota van Inlichtingen behorende bij Zorginkoopdocument 2017 Wlz SECTOR GGZ Publicatiedatum: 1 juli 2016 1 Voorbehouden, tegenstrijdigheden, rechtsmiddelen en vervaltermijn Dit document met alle bijbehorende

Nadere informatie

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 en 2019 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 en 2019 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 en 2019 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Publicatiedatum: 14 november 2018 Inleiding CZ zorgkantoor informeert u hierbij

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2018 Wlz sector GGZ

Nota van Inlichtingen 2018 Wlz sector GGZ Nota van Inlichtingen 2018 Wlz sector GGZ Publicatiedatum: 30 juni 2017 1 Voorbehouden, tegenstrijdigheden, rechtsmiddelen en vervaltermijn Dit document met alle bijbehorende bijlagen is met zorg samengesteld.

Nadere informatie

Inkoop WLZ Presentatie zorgaanbieders 8 juni 2016

Inkoop WLZ Presentatie zorgaanbieders 8 juni 2016 Inkoop WLZ 2017 Presentatie zorgaanbieders 8 juni 2016 Inkoop landelijk Agenda VWS WLZ pakket Inhoud Inkoopkader langdurige zorg Uitgangspunten Persoonsvolgende inkoop Inkoop landelijk Drie niveaus kwaliteitsverbeteringen

Nadere informatie

Geestelijke gezondheidszorg

Geestelijke gezondheidszorg Informatiebijeenkomst zorginkoopbeleid Wlz 2016 Geestelijke gezondheidszorg Programma Welkom Presentatie visie Achmea op de langdurige zorg Presentatie zorginkoopbeleid Wlz GGz 2016 Vragen Brunch 10.00

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2015

Zorginkoopbeleid 2015 Zorginkoopbeleid 2015 Context HLZ WLZ/AWBZ Politieke besluitvorming Uniformering Landelijk versus regionaal beleid Marktanalyse Proces Rafelrandjes Vraag/antwoord Agenda inkoop 2015 Uitgangspunten landelijk

Nadere informatie

INKOOPSYSTEMATIEK 2020

INKOOPSYSTEMATIEK 2020 Bijlage 1 INKOOPSYSTEMATIEK 2020 TEN BEHOEVE VAN DE ZORGINKOOP LANGDURIGE ZORG (Wlz) 2019-2023 In dit hoofdstuk lichten we toe hoe Menzis Zorgkantoor afspraken maakt met zorgaanbieders in 2020. Mandaat

Nadere informatie

Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015

Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015 Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015 V&V en GZ Disclaimer De documenten opgesteld door het zorgkantoor ten behoeve van de inkoop van langdurige zorg 2015 zijn onder voorbehoud van wijzigend beleid

Nadere informatie

Inkoopbeleid Wlz 2017 gehandicaptenzorg. Bijeenkomst zorgaanbieders Zwolle - Nieuwegein 1 juni 2016

Inkoopbeleid Wlz 2017 gehandicaptenzorg. Bijeenkomst zorgaanbieders Zwolle - Nieuwegein 1 juni 2016 Inkoopbeleid Wlz 2017 gehandicaptenzorg Bijeenkomst zorgaanbieders Zwolle - Nieuwegein 1 juni 2016 Inhoudsopgave 1 Welkom 2 Nu we elkaar toch spreken 3 Totstandkoming en doelstellingen inkoopbeleid Wlz

Nadere informatie

Regionaal Inkoopdocument Wlz 2016. Zorgkantoren Zuid-Holland Noord en Amstelland en de Meerlanden

Regionaal Inkoopdocument Wlz 2016. Zorgkantoren Zuid-Holland Noord en Amstelland en de Meerlanden Regionaal Inkoopdocument Wlz 2016 Zorgkantoren Zuid-Holland Noord en Amstelland en de Meerlanden Inhoud 1. Leeswijzer... 4 2. Regionale inkoopprocedure... 5 2.1 Algemeen... 5 2.2 Inkoopprocedure bestaande

Nadere informatie

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update december 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update december 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update december 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Publicatiedatum: 31 december 2017 Inleiding CZ zorgkantoor

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 3 Mei 2017

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 3 Mei 2017 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2017 Periode 3 Mei 2017 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis kiest voor een nieuwe opzet voor de zorgkostenraming 2017 Dit doen we om zorgaanbieders beter inzage te geven

Nadere informatie

Zorgcontractering AWBZ 2015 Zorgkantoor Utrecht

Zorgcontractering AWBZ 2015 Zorgkantoor Utrecht Rapportage Evaluatie Zorginkoopprocedure 2015 Net als in de afgelopen jaren heeft ActiZ ook dit jaar de zorginkoopprocedures laten onderzoeken. De leden van ActiZ hebben hiervoor een enquête in kunnen

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 7 September 2018

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 7 September 2018 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2018 Periode 7 September 2018 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis publiceert maandelijks de zorgkostenraming 2018 Dit doen we om zorgaanbieders inzage te geven in de door

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 10 December 2018

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 10 December 2018 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2018 Periode 10 December 2018 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis publiceert maandelijks de zorgkostenraming 2018 Dit doen we om zorgaanbieders inzage te geven in de door

Nadere informatie

Aanvulling 2019 op Deel 2 Regionaal inkoopkader nieuwe zorgaanbieders Wlz 2018

Aanvulling 2019 op Deel 2 Regionaal inkoopkader nieuwe zorgaanbieders Wlz 2018 Aanvulling 2019 op Deel 2 Regionaal inkoopkader nieuwe zorgaanbieders Wlz 2018 Zorgkantoren Zuid-Holland Noord en Amstelland en de Meerlanden 1 juni 2018 - NW ZA 1 Inhoudsopgave 1. Leeswijzer... 3 2. Inkoopprocedure...

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst zorginkoopbeleid Wlz Gehandicaptenzorg

Informatiebijeenkomst zorginkoopbeleid Wlz Gehandicaptenzorg Informatiebijeenkomst zorginkoopbeleid Wlz 2016 Gehandicaptenzorg Programma Welkom 13.00 Presentatie visie Achmea op de langdurige zorg 13.05 Presentatie zorginkoopbeleid Wlz Gehandicaptenzorg 2016 13.15

Nadere informatie

Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015

Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015 Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015 V&V en GZ Disclaimer De documenten opgesteld door het zorgkantoor ten behoeve van de inkoop van langdurige zorg 2015 zijn onder voorbehoud van wijzigend beleid

Nadere informatie

Stand van zaken experiment persoonsvolgende bekostiging in Zuid-Limburg Effect op inkoop en wachtlijsten

Stand van zaken experiment persoonsvolgende bekostiging in Zuid-Limburg Effect op inkoop en wachtlijsten Stand van zaken experiment persoonsvolgende bekostiging in Zuid-Limburg Effect op inkoop en wachtlijsten Caro Verlaan Manager zorginkoop Verpleging & Verzorging 22-05-17 Het experiment persoonsvolgende

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Hollandse eilanden

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Hollandse eilanden Marktanalyse 2016 Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Hollandse eilanden 30-03-2016 Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg CZ zorgkantoor heeft een marktanalyse opgesteld voor de sector Gehandicaptenzorg

Nadere informatie

ZORGINKOOPDOCUMENT 2016 Wlz SECTOR GZ. Regionale kader bij ZN Inkoopkader langdurige zorg 2016

ZORGINKOOPDOCUMENT 2016 Wlz SECTOR GZ. Regionale kader bij ZN Inkoopkader langdurige zorg 2016 ZORGINKOOPDOCUMENT 2016 Wlz SECTOR GZ Regionale kader bij ZN Inkoopkader langdurige zorg 2016 Publicatiedatum: 1 juni 2015 1 Voorbehouden, tegenstrijdigheden, rechtsmiddelen en vervaltermijn Dit document

Nadere informatie

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid Zorgkantoor Zorg en Zekerheid Inkoop 2014 presentatie 6 Juni 2013 Agenda: Opening en inleiding Marktanalyse 2014 Inkoop 2014 algemeen Inkoop zorg met verblijf Financieel Mogelijkheid tot het stellen van

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2018 Wlz sector V&V

Nota van Inlichtingen 2018 Wlz sector V&V Nota van Inlichtingen 2018 Wlz sector V&V Publicatiedatum: 30 juni 2017 1 Voorbehouden, tegenstrijdigheden, rechtsmiddelen en vervaltermijn Dit document met alle bijbehorende bijlagen is met zorg samengesteld.

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Haaglanden

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Haaglanden Marktanalyse 2016 Sector Gehandicaptenzorg Regio Haaglanden 31-03-2016 Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg CZ zorgkantoor heeft een marktanalyse opgesteld voor de sector Gehandicaptenzorg (GZ). CZ zorgkantoor

Nadere informatie

Met hart voor zinnige zorg Voor nu en later. Zorgkantoren Coöperatie VGZ Juni 2018

Met hart voor zinnige zorg Voor nu en later. Zorgkantoren Coöperatie VGZ Juni 2018 Met hart voor zinnige zorg Voor nu en later Informatiebijeenkomst zorginkoop Wlz 2019 Juni 2018 Agenda 1. Landelijke context inkoopbeleid 2. Uitgangspunten Zorginkoop Wlz 2019 VGZ-beleid - Kwaliteitskader

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst financieel beleid Wlz januari 2017

Informatiebijeenkomst financieel beleid Wlz januari 2017 Informatiebijeenkomst financieel beleid Wlz 2017 27 januari 2017 Verleden heden toekomst 2016 Zorg Budget Declaratiegedrag 2017 Klant centraal Budget Declaratiegedrag 2018 Toekomstagenda Inhoud presentatie

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 2 April 2017

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 2 April 2017 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2017 Periode 2 April 2017 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis kiest voor een nieuwe opzet voor de zorgkostenraming 2017 Dit doen we om zorgaanbieders beter inzage te geven

Nadere informatie

Inkoop experiment V&V regio Zuid Limburg Experiment Persoonsvolgende

Inkoop experiment V&V regio Zuid Limburg Experiment Persoonsvolgende Inkoop experiment V&V regio Zuid Limburg 2017 Experiment Persoonsvolgende bekostiging Publicatiedatum: 1 juni 2016 1 CZ ZORGKANTOOR V&V EXPERIMENT REGIO ZUID-LIMBURG PERSOONSVOLGENDE BEKOSTIGING IN HET

Nadere informatie

Zorginkoop Wlz

Zorginkoop Wlz Zorginkoop Wlz 2018-2020 Zorgkantoren Amstelland en de Meerlanden en Zuid-Holland Noord Bijeenkomst 7 juni 2017 Paul Kuyper Tessa Korver Programma 1. Budgettair kader 2. Landelijk inkoopkader 3. Regionaal

Nadere informatie

Zorginkoop langdurige zorg 2015 Versmalde AWBZ (Wlz) Jelle Boomgaardt Zorgkantoor Friesland / DFZ 01 - juli 2014 Gewijzigde versie

Zorginkoop langdurige zorg 2015 Versmalde AWBZ (Wlz) Jelle Boomgaardt Zorgkantoor Friesland / DFZ 01 - juli 2014 Gewijzigde versie Zorginkoop langdurige zorg 2015 Versmalde AWBZ (Wlz) Jelle Boomgaardt Zorgkantoor Friesland / DFZ 01 - juli 2014 Gewijzigde versie Wijzigingen (1) N.a.v. de publicatie van de beleidsregels op 1 juli 2014

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuidoost-Brabant

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuidoost-Brabant Marktanalyse 218 Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuidoost-Brabant 29-3-218 Marktanalyse regio Zuidoost-Brabant Voor u ligt de marktanalyse 218 gehandicaptenzorg van CZ zorgkantoor regio Zuidoost- Brabant.

Nadere informatie

ZORGINKOOPDOCUMENT 2016 Wlz SECTOR V&V. Regionale kader bij ZN Inkoopkader langdurige zorg 2016

ZORGINKOOPDOCUMENT 2016 Wlz SECTOR V&V. Regionale kader bij ZN Inkoopkader langdurige zorg 2016 ZORGINKOOPDOCUMENT 2016 Wlz SECTOR V&V Regionale kader bij ZN Inkoopkader langdurige zorg 2016 Publicatiedatum: 1 juni 2015 1 Voorbehouden, tegenstrijdigheden, rechtsmiddelen en vervaltermijn Dit document

Nadere informatie

Wlz inkoopkader

Wlz inkoopkader Wlz inkoopkader 2018-2020 Congres inkoop kleinschalige zorg Roeland van Overbeek en Bregje Schouten 8 maart 2018 Inhoudsopgave 1 Zorg in de Wlz 2 Zorginkoopbeleid Wlz 2018-2020 Onze doelgroep Toegang tot

Nadere informatie

Inkoopbeleid Wlz V&V 2017 Zilveren Kruis Zorgkantoor. Ingrid Renes 1 juni 2016

Inkoopbeleid Wlz V&V 2017 Zilveren Kruis Zorgkantoor. Ingrid Renes 1 juni 2016 Inkoopbeleid Wlz V&V 2017 Zilveren Kruis Zorgkantoor Ingrid Renes 1 juni 2016 Inhoudsopgave 1 Welkom en introductie 2 Landelijk Inkoopkader Wlz 2017 3 De hoofdlijnen van het Wlz inkoopbeleid van Zilveren

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst zorginkoopbeleid Wlz Verpleging & Verzorging

Informatiebijeenkomst zorginkoopbeleid Wlz Verpleging & Verzorging Informatiebijeenkomst zorginkoopbeleid Wlz 2016 Verpleging & Verzorging Programma Welkom 15.30 Presentatie visie Achmea op de langdurige zorg 15.35 Presentatie zorginkoopbeleid Wlz V&V 2016 15.45 Thema-gewijs

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuidoost-Brabant

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuidoost-Brabant Marktanalyse 2016 Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuidoost-Brabant 30-03-2016 Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg CZ zorgkantoor heeft een marktanalyse opgesteld voor de sector Gehandicaptenzorg (GZ).

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst financieel beleid Wlz januari 2016

Informatiebijeenkomst financieel beleid Wlz januari 2016 Informatiebijeenkomst financieel beleid Wlz 2016 28 januari 2016 Verleden heden toekomst 2015 Zorg Budget Declaratiegedrag 2016 Klant centraal Budget Declaratiegedrag 2017 Toekomstagenda Taakstelling Inhoud

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 8 Oktober 2018

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 8 Oktober 2018 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2018 Periode 8 Oktober 2018 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis publiceert maandelijks de zorgkostenraming 2018 Dit doen we om zorgaanbieders inzage te geven in de door

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zeeland

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zeeland Marktanalyse 2016 Sector Gehandicaptenzorg Regio Zeeland 30-03-2016 Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg CZ zorgkantoor heeft een marktanalyse opgesteld voor de sector Gehandicaptenzorg (GZ). CZ zorgkantoor

Nadere informatie

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen IV, Inkoopdocument Wlz juli 2018

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen IV, Inkoopdocument Wlz juli 2018 Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen IV, Inkoopdocument Wlz 2019 19 juli 2018 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Mededelingen. 3 Hoofdstuk 2 Wijzigingen Format Productievoorstel. 4 2 Hoofdstuk 1 Mededelingen

Nadere informatie

Marktanalyse 2016 Zuid-Hollandse Eilanden

Marktanalyse 2016 Zuid-Hollandse Eilanden Marktanalyse 2016 Zuid-Hollandse Eilanden 30-03-2016 Marktanalyse sector Verpleging & Verzorging Voor u ligt de marktanalyse 2016 van CZ zorgkantoor, afdeling Verpleging en Verzorging (V&V) van de regio

Nadere informatie

Toelichting bij Zorginkoopdocument Wlz 2016 sector Gehandicaptenzorg n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen.

Toelichting bij Zorginkoopdocument Wlz 2016 sector Gehandicaptenzorg n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen. Toelichting bij Zorginkoopdocument Wlz sector Gehandicaptenzorg n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen. Indien een vraag betrekking heeft op tekst die letterlijk terug te vinden is in de

Nadere informatie

# wzgld. Nico Moorman Productexpert Inkoop Wlz Menzis. Wonen en zorg

# wzgld. Nico Moorman Productexpert Inkoop Wlz Menzis. Wonen en zorg # wzgld Nico Moorman Productexpert Inkoop Wlz Menzis Wonen en zorg Inkoop Wlz 2017 Het Zorgkantoor Grootste zorgverzekeraar in regio beheert zorgkantoor 32 zorgkantoren Menzis in 3 regio s; Arnhem, Groningen

Nadere informatie

Toelichting bij het CZ Zorginkoopdocument V&V Wlz Publicatiedatum: 30 juni 2017

Toelichting bij het CZ Zorginkoopdocument V&V Wlz Publicatiedatum: 30 juni 2017 Toelichting bij het CZ Zorginkoopdocument V&V Wlz Publicatiedatum: 30 juni 2017 Toelichting bij het CZ Zorginkoopdocument V&V Wlz n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen: Indien een vraag

Nadere informatie

Marktanalyse 2016 Zuid-Limburg

Marktanalyse 2016 Zuid-Limburg Marktanalyse 2016 Zuid-Limburg 30-03-2016 Marktanalyse sector Verpleging & Verzorging Voor u ligt de marktanalyse 2016 van CZ Zorgkantoor, afdeling Verpleging en Verzorging (V&V) van de regio Zuid-Limburg.

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio West-Brabant

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio West-Brabant Marktanalyse 2016 Sector Gehandicaptenzorg Regio West-Brabant 31-03-2016 Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg CZ zorgkantoor heeft een marktanalyse opgesteld voor de sector Gehandicaptenzorg (GZ). CZ

Nadere informatie

Marktanalyse 2016 Haaglanden

Marktanalyse 2016 Haaglanden Marktanalyse 2016 Haaglanden 04-04-2016 Marktanalyse sector Verpleging & Verzorging Voor u ligt de marktanalyse 2016 van CZ Zorgkantoor, afdeling Verpleging en Verzorging (V&V) van de regio Haaglanden.

Nadere informatie

Inkoop Wlz 2017 Menzis Zorgkantoren

Inkoop Wlz 2017 Menzis Zorgkantoren Inkoop Wlz 2017 Menzis Zorgkantoren 1 REGIO FOTO GRONINGEN THEMA S ONTWIKKELPLANNEN 2016 AANTAL AANBIEDERS MET AFSPRAKEN 2016 WACHTLIJST FEB 2016 Thema Aantal aanbieders De basis versterken 26 Versterken

Nadere informatie

Marktanalyse 2016 West-Brabant

Marktanalyse 2016 West-Brabant Marktanalyse 2016 West-Brabant 04-04-2016 Marktanalyse sector Verpleging & Verzorging Voor u ligt de marktanalyse 2016 van CZ Zorgkantoor, afdeling Verpleging en Verzorging (V&V) van de regio West-Brabant.

Nadere informatie

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Publicatiedatum: 1 juni 2018 Inleiding CZ zorgkantoor informeert u hierbij over de productieafspraken

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. behorend bij. Aanvulling 2020 bij het Regionale inkoopkader Wlz

Nota van Inlichtingen. behorend bij. Aanvulling 2020 bij het Regionale inkoopkader Wlz Nota van Inlichtingen behorend bij Aanvulling bij het Regionale inkoopkader Wlz 2018- Zorgkantoren Zuid-Holland Noord en Amstelland en de Meerlanden 1 Leeswijzer Onderstaand treft u de vragen aan die het

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst zorginkoop Wlz 2019 GZ en GGZ. Juni 2018

Informatiebijeenkomst zorginkoop Wlz 2019 GZ en GGZ. Juni 2018 Informatiebijeenkomst zorginkoop Wlz 2019 GZ en GGZ Juni 2018 Agenda Landelijk inkoopbeleid Pijlers zorginkoop VGZ Zorgkantoren 2019 - Klantfricties - Kwaliteitskader - Zinnige zorg Inkoopsystematiek en

Nadere informatie

Marktanalyse 2016 Zeeland

Marktanalyse 2016 Zeeland Marktanalyse 2016 Zeeland 30-03-2016 Marktanalyse sector Verpleging & Verzorging Voor u ligt de marktanalyse 2016 van CZ Zorgkantoor, afdeling Verpleging en Verzorging (V&V) van de regio Zeeland. In deze

Nadere informatie

ZORGINKOOPDOCUMENT 2016 Wlz SECTOR GGZ. Regionale kader bij ZN Inkoopkader langdurige zorg 2016

ZORGINKOOPDOCUMENT 2016 Wlz SECTOR GGZ. Regionale kader bij ZN Inkoopkader langdurige zorg 2016 ZORGINKOOPDOCUMENT 2016 Wlz SECTOR GGZ Regionale kader bij ZN Inkoopkader langdurige zorg 2016 Publicatiedatum: 1 juni 2015 1 Voorbehouden, tegenstrijdigheden, rechtsmiddelen en vervaltermijn Dit document

Nadere informatie

Financieel beleid Wlz 2018

Financieel beleid Wlz 2018 Financieel beleid Wlz 2018 Zorgkantoren Zuid-Holland Noord en Amstelland en de Meerlanden 1 Financieel beleid Wlz 2018 Zorgkantoren Zuid-Holland Noord en Amstelland en de Meerlanden Financieel beleid voor

Nadere informatie

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen II, Inkoopdocument Wlz 2016 3 juli 2015

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen II, Inkoopdocument Wlz 2016 3 juli 2015 Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen II, Inkoopdocument Wlz 2016 3 juli 2015 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Mededelingen. 3 Hoofdstuk 2 Wijzigingen Inkoopdocument Wlz 2016. 5 Hoofdstuk 3 Vragen Inkoopdocument

Nadere informatie

Nadere nota van Inlichtingen

Nadere nota van Inlichtingen Nadere nota van Inlichtingen Inleiding Op 30 juni jl. is de Nota van Inlichtingen bij de inkoopdocumenten Wlz 2018-2020 gepubliceerd. Voor een aantal onderwerpen is aangegeven dat we nog een Nadere Nota

Nadere informatie

Nota van inlichtingen m.b.t landelijk inkoopkader Wlz 2016 Inleiding

Nota van inlichtingen m.b.t landelijk inkoopkader Wlz 2016 Inleiding Nota van inlichtingen m.b.t landelijk inkoopkader Wlz Inleiding In deze Nota van Inlichtingen inkoop Wlz treft u correcties, verduidelijkingen en aanvullingen aan op het landelijke inkoopkader Wlz van

Nadere informatie

Zilveren Kruis zet in de Wlz-zorginkoop de cliënt centraal en biedt ruimte aan nieuwe zorgaanbieders

Zilveren Kruis zet in de Wlz-zorginkoop de cliënt centraal en biedt ruimte aan nieuwe zorgaanbieders Zilveren Kruis zet in de Wlz-zorginkoop de cliënt centraal en biedt ruimte aan nieuwe zorgaanbieders Informatiebijeenkomst voor (potentieel) nieuwe zorgaanbieders Ingrid Renes en Marion van den Hurk Utrecht,

Nadere informatie

Marktanalyse 2016. Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Limburg

Marktanalyse 2016. Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Limburg Marktanalyse 2016 Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Limburg 30-03-2016 Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg CZ zorgkantoor heeft een marktanalyse opgesteld voor de sector Gehandicaptenzorg (GZ). CZ

Nadere informatie

Aanvulling 2020 op deel 2 regionale inkoopkader nieuwe zorgaanbieders Wlz 2018

Aanvulling 2020 op deel 2 regionale inkoopkader nieuwe zorgaanbieders Wlz 2018 Aanvulling 2020 op deel 2 regionale inkoopkader nieuwe zorgaanbieders Wlz 2018 Zorgkantoren Zuid-Holland Noord en Amstelland en de Meerlanden 29 mei 2019 - Nieuwe zorgaanbieders 1 Inhoud 1. Leeswijzer...

Nadere informatie

17-6-2014. 1 Zorginkoop VVT. Inhoud Presentatie. 1. De AWBZ (I) 1. De AWBZ 2. Uitvoering AWBZ 3. Zorginkoop 2014 4. Toekomst zorginkoop

17-6-2014. 1 Zorginkoop VVT. Inhoud Presentatie. 1. De AWBZ (I) 1. De AWBZ 2. Uitvoering AWBZ 3. Zorginkoop 2014 4. Toekomst zorginkoop Jelle van Netten Manager Financiën & Informatievoorziening van Zorgbalans 17 juni 2014, Voorjaarsvergadering NVvA 1 Inhoud Presentatie 1. De AWBZ 2. Uitvoering AWBZ 3. Zorginkoop 2014 4. Toekomst zorginkoop

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van VWS DLZ Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T

Nadere informatie

Bijeenkomst cliëntenraden Wlz. 22 maart 2016

Bijeenkomst cliëntenraden Wlz. 22 maart 2016 Bijeenkomst cliëntenraden Wlz 22 maart 2016 Programma - Doel van de ochtend - Terugblik inkoop Wlz 2016 - Inkoop Wlz 2017 - Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) - Waardigheid & Trots -

Nadere informatie

Aan de antwoorden kunnen geen rechten worden ontleend. Dit stuk is daarom ook niet te beschouwen als Nota van Inlichtingen.

Aan de antwoorden kunnen geen rechten worden ontleend. Dit stuk is daarom ook niet te beschouwen als Nota van Inlichtingen. Vraag en antwoord inkooppresentaties Menzis Zorgkantoor Inleiding Tijdens de bijeenkomsten in de Menzis regio s Groningen (11 mei 2016), Twente en Arnhem (beide 19 mei 2016) hebben we de contouren algemeen

Nadere informatie

Landelijk Inkoopkader Langdurige Zorg 2017 Geestelijke Gezondheidszorg

Landelijk Inkoopkader Langdurige Zorg 2017 Geestelijke Gezondheidszorg Landelijk Inkoopkader Langdurige Zorg 2017 Geestelijke Gezondheidszorg Voorwoord en leeswijzer Voor u ligt het Inkoopkader Langdurige Zorg 2017. De Wlz-uitvoerders hebben zorgkantoren gemandateerd om in

Nadere informatie