Mobistar overtreft de initiële vooruitzichten: klantenbasis, omzet en EBITDA.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mobistar overtreft de initiële vooruitzichten: klantenbasis, omzet en EBITDA."

Transcriptie

1 Mobistar overtreft de initiële vooruitzichten: klantenbasis, omzet en EBITDA. 24 juli 2008 Mobistar maakt vandaag haar cijfers voor het eerste semester van 2008 bekend. Ondanks de aanhoudende concurrentie en de blijvende druk vanwege de regelgever kan Mobistar resultaten neerzetten die de initiële vooruitzichten overstijgen. Markante feiten: De klantenbasis van de groep Mobistar, inclusief mvno's, groeit met 14,8 % ten opzichte van juni Op het einde van het eerste semester van 2008 registreerde de groep Mobistar actieve klanten, een toename van klanten ten opzichte van juni 2007, waarvan er klanten in de eerste 6 maanden van het jaar 2008 werden verworven. De toename van het aantal actieve klanten heeft een gunstig effect op de omzet, maar kan niet verhinderen dat de ARPU negatief beïnvloed wordt door de daling van de roaming- en de mobiele terminatietarieven (MTR). De ARPU evolueert van 36,90 euro op eind juni 2007 naar 33,13 euro per maand per actieve klant een jaar later. De impact van de regelgevende maatregelen bedroeg in het eerste semester van dit jaar 55,9 miljoen euro en houdt gedeeltelijk rekening met de nieuwe beslissing van het BIPT met betrekking tot MTR. Niettegenstaande de daling van de roaming- en mobiele terminatietarieven blijft de geconsolideerde omzet van de groep Mobistar ongeveer stabiel dankzij een positieve bijdrage van de Luxemburgse operator VOXmobile. De geconsolideerde omzet bedraagt 745,5 miljoen euro op eind juni 2008 tegenover 747,2 miljoen euro een jaar eerder of een daling van 0,2 %. In lijn met de verwachtingen kan Mobistar de EBITDA-marge stabiel houden op 41,9 % van de omzet uit telefonie dankzij aanhoudende kostenbeheersing en de gunstige evolutie van de commerciële activiteiten. De evolutie van de omzet en nettowinst zijn beter dan de initiële vooruitzichten. Mobistar herziet daarom zijn 'guidance' naar boven en voorziet een lichte omzetdaling van 0 tot 2 % voor het boekjaar 2008 ten opzichte van de initieel voorziene daling van 1 tot 3 %. Mobistar voorziet voor het einde van het jaar een daling van 2 tot 4 % van het netto resultaat per aandeel, in functie van het aantal verwachte aandelen op de markt eind december Mobistar heeft de eerste fase van het programma voor de wederinkoop van eigen aandelen afgerond. Op de algemene vergadering der aandeelhouders werd beslist om 1,3 miljoen eigen aandelen te vernietigen voor een bedrag van 73,7 miljoen euro. De raad van bestuur van Mobistar heeft beslist om over te gaan tot de tweede fase van het programma voor het inkopen van eigen aandelen zoals aangekondigd begin februari 2008.

2 I Mobistar n.v. Aanhoudend commercieel succes dankzij de mobiliteitsstrategie Mobistar herbevestigt het succes van haar 'mobility centric approach' met een groei van haar klantenbasis. Vorig jaar werd er bevestigd dat deze bedrijfsstrategie zou worden gehanteerd. De 'mobility centric approach' vertaalt zich in de residentiële markt naar een 'fix-to-mobile substitution'-strategie en naar een strategie van convergentie in de professionele markt. Het vervangen van de vaste door de mobiele telefonie bij de residentiële klanten thuis gaat verder. In februari 2008 werden er 3 nieuwe varianten van AtHome op de markt gebracht: AtHome Evening & Weekend voor 4 euro, AtHome Always voor 7 euro en AtHome Always & Everywhere voor 10 euro. Eind juni 2008 telde Mobistar al bijna Mobistar AtHome-klanten. Zij kunnen dankzij deze optie bellen aan voordelige tarieven van thuis uit met hun gsm naar vaste lijnen in binnen- en buitenland. Ook voor internet kan de klant vandaag zijn vaste lijn vervangen door een mobiele variant van Mobistar. Internet Everywhere, waarmee je voor 1 euro per dag surft op het edge/hsdpa-netwerk, is eveneens een groot succes. Eind juni 2008 telde Mobistar n.v mobiel internet-klanten (Internet Everywhere en Business Everywhere) Dat de convergente aanpak in de professionele markt de juiste is, wordt bevestigd door het succes van de producten als One Office Voice Pack bedrijven kozen al voor deze flexibele tariefformule waarin vaste en mobiele telefonie worden gebundeld. Het aantal kaarten voor mobiele telefonie bedraagt en het aantal vaste lijnen Daarnaast lanceerde Mobistar eind mei 2008 One Office Full Pack, waarin naast vaste en mobiele telefonie, ook vaste data wordt gebundeld. Bedrijven besparen hiermee tot 30 % op hun telecomuitgaven. Mobistar kondigde aan dat mobiele data één van de groeipolen zou zijn voor de toekomst en dit dankzij een performant mobiel breedbandnetwerk. Mobistar beschikt vandaag over het meest complementaire mobiel breedbandnetwerk in België, met een dekking van 99 % van de bevolking voor het edge-netwerk en van bijna 75 % voor het 3g/hsdpa-netwerk. Hierdoor is er een toename in het gebruik van diensten als Internet Everywhere, Business Everywhere en wap, én worden er meer en meer machine-to-machine toepassingen ontwikkeld met Mobistar. Op eind juni 2008 vertegenwoordigde het aandeel van mobiele data 20 % van de omzet uit mobiele telefonie, ten opzichte van 17 % een jaar eerder. De gesegmenteerde aanpak blijft een belangrijke rol spelen in de verdere uitbreiding van de klantenbasis. Via mvno-overeenkomsten kan Mobistar nog beter inspelen op de behoeften van klanten in welbepaalde segmenten. Lycamobile en Telenet telden op eind juni 2008 samen actieve klanten. Mobistar kondigde aan dat er in de loop van 2008 nog nieuwe mvno-partners zouden bijkomen. Op 1 juli 2008 tekende Mobistar een akkoord met Blyk, het mobiel netwerk voor jongeren dat gefinancierd wordt door advertenties.

3 Kerncijfers Mobistar n.v. H H Totaal aantal actieve klanten ([1]) Variatie YOY EOY Mobistar n.v. (mobiele telefonie) ,6 % Aantal mvno-klanten (mobiele telefonie) x 7,3 Totaal aantal actieve klanten Mobistar n.v. + mvno (mobiele telefonie) ,5% ARPU ([2]) ( /maand) 33,13 36,9-10,2 % 34,51 Totale omzet (Mio ) 727,7 747,2-2,6 % Omzet uit telefonie (Mio ) 700,4 720,9-2,8 % Evolutie van het klantenbestand Op 30 juni 2008 bedroeg het klantenbestand van Mobistar n.v., inclusief het aantal mvno-klanten, in totaal actieve klanten, meer dan de klanten een jaar eerder of een stijging van 12,5 % op een jaar tijd. De toename van klanten bestaat uit nieuwe Mobistar-klanten en nieuwe mvno-klanten. De klantenbasis inclusief mvno-klanten steeg met 4,5 % in de eerste 6 maanden van 2008, van klanten eind 2007 naar klanten op eind juni De nieuwe Mobistar-klanten zijn vooral postpaidklanten waardoor het aandeel van de abonnees in het klantenbestand nog verbeterde. Het aandeel van de postpaidklanten in de klantenbasis bedroeg 55,4 % op eind juni 2008 tegenover 54 % eind 2007 en 53,4 % eind juni Het business segment vertegenwoordigt 19,7 % van de postpaidklanten, een stijging met 1,47 % ten opzichte van vorig jaar dankzij het succes van One Office Voice Pack in het kmo-segment en een paar grote contracten in het corporate segment. Op eind juni 2008 telde Mobistar n.v adsl-klanten, waarvan eigen adsl-klanten en adsl-klanten van wholesale partners. Evolutie van de gemiddelde maandelijkse omzet per klant (ARPU) De gemiddelde maandelijkse omzet per klant (ARPU - average revenue per user) daalde op een jaar tijd van 36,9 euro naar 33,13 euro per maand per actieve klant. De terugval van de ARPU is te wijten aan de verlaging van de mobiele terminatietarieven (MTR) in 2007 en 2008, de daling van de roamingtarieven én een verhoogde prijsdruk.

4 Dankzij een continue toename van het verbruik door de Mobistar-klanten werd de daling van de ARPU gedeeltelijk gecompenseerd. In het eerste semester van 2008 belden de Mobistar-klanten gemiddeld 9,5 % meer dan in dezelfde periode het jaar voordien, en verzonden ze 31 % meer sms'sen dan in het eerste semester van Het verbruik van andere mobiele data-activiteiten is eveneens in stijgende lijn. Het gebruik van mobiele data kende een forse stijging waardoor het aandeel van mobiele data in de omzet uit telefonie gestegen is naar 20 % op het einde van het eerste semester van 2008 ten opzichte van 17 % op eind juni De stijging is het resultaat van een toenemend gebruik van sms, Internet Everywhere, Mail & Surf en de vernieuwde Orange World-diensten in de residentiële markt en van Blackberry, Business Everywhere en diverse machine-to-machine toepassingen in de professionele markt. Omzet Op 30 juni 2008 bedroeg de omzet uit telefonie van Mobistar 700,4 miljoen euro tegenover 720,9 miljoen euro eind juni 2007 of een daling met 2,8 %. De impact van regelgevende maatregelen bedraagt 55,9 miljoen euro voor de eerste 6 maanden van 2008 en houdt gedeeltelijk rekening met nieuwe beslissing van het BIPT met betrekking tot MTR. Deze beslissing houdt een daling in van de mobiele terminatietarieven in mei 2008 en de annulatie van de initiële beslissing van het BIPT, die een verlaging voorzag in februari De impact van deze annulatie, die 5,7 miljoen euro bedraagt, werd niet verrekend in het resultaat omwille van de juridische onzekerheid rond deze discussie. Mobistar genereerde meer inkomsten door een toename van de verkoop van gsm's en een toegenomen activiteit van de onlineverkoop en in de eigen distributiekanalen. De totale omzet van de operator bedroeg 727,7 miljoen euro voor het eerste semester van 2008 of een daling van 2,6 % tegenover de 747,2 miljoen euro gerealiseerd op eind juni II VOXmobile H Kerncijfers VOXmobile n.v. H pro forma Variatie Totaal aantal actieve klanten (mobiele telefonie) ,0 % ARPU (²) ( /maand) 32,18 33,30-3,4 % Totale omzet (Mio ) 18,3 17,0 +7,6 % Omzet uit telefonie (Mio ) 16,5 15,1 +9,3 % Op eind juni 2008 bedroeg het aantal actieve klanten van VOXmobile , een stijging met 6 % ten opzichte van de actieve klanten op het einde van het eerste semester van De cijfers van VOXmobile worden sinds 2 juli 2007 geconsolideerd. De omzet uit telefonie van de Luxemburgse operator voor de eerste 6 maanden van 2008 bedroeg 16,5 miljoen euro, vergeleken met 15,1 miljoen euro voor dezelfde periode een jaar

5 eerder of een stijging van 9,3 % op een jaar tijd. In het eerste semester van 2008 steeg de totale omzet naar 18,3 miljoen euro, een toename van 7,6 % ten opzichte van de 17 miljoen euro in juni De ARPU van de VOXmobile-klanten daalt lichtjes, van 33,30 euro per actieve klant per maand eind juni 2007 naar 32,18 euro eind juni 2008, als gevolg van de daling van de mobiele terminatie- en roamingtarieven in Luxemburg en van de zware druk op de prijzen als gevolg van een agressieve prijspolitiek van de historische operator. In het eerste semester van 2008 heeft VOXmobile zijn distributienetwerk uitgebreid door met meer partners samen te werken zowel voor de residentiële markt als voor het segment voor de kmo's. III Geconsolideerde cijfers van de groep Mobistar Geconsolideerde kerncijfers van de groep Mobistar H H (*) Variatie Totaal aantal klanten Mobistar n.v., VOXmobile en MVNO (mobiele telefonie) ,8 % Geconsolideerde omzet (Mio ) 745,5 747,2-0,2 % Omzet uit telefonie (Mio ) 716,4 720,9-0,6 % EBITDA ([3]) (Mio ) 300,0 302,0-0,7 % Geconsolideerde nettowinst (Mio ) 145,1 150,7-3,7 % Nettowinst per gewoon aandeel ( ) 2,30 2,38-3,4 % Netto investeringen (Mio ) 69,6 58,3 +19,4 % Resultaten Het eerste semester van 2008 werd afgesloten met een geconsolideerde omzet van 745,5 miljoen euro ten opzichte van 747,2 miljoen euro eind juni De geconsolideerde omzet bleef stabiel. Op 30 juni 2008 bedroeg de geconsolideerde EBITDA 300,0 miljoen euro tegenover 302,0 miljoen euro op het einde van het eerste semester van Mobistar investeerde verder in haar vastenetwerkactiviteiten om het gebundelde aanbod van vast en mobiel in de businessmarkt beter te kunnen promoten. De permanente controle op de uitgaven en het efficiënte beheer van de operaties laten Mobistar toe om de rentabiliteit te handhaven met een EBITDA-marge van 41,9 % van de omzet uit telefonie op 30 juni De geconsolideerde nettowinst daalt lichtjes ten opzichte van vorig jaar, van 150,7 miljoen euro eind juni 2007 naar 145,1 miljoen euro op 30 juni 2008 of een afname van 3,7 %. Dit stemt op 30 juni 2008 overeen met een nettowinst van 2,30 euro per aandeel ten opzichte van 2,38 euro per aandeel eind juni 2007.

6 Investeringen Mobistar blijft investeren in een performant netwerk en een nationaal en gecontroleerde distributie. De investeringen voor het eerste semester van 2008 bedroegen 69,6 miljoen euro of 9,7 % van de omzet uit telefonie. In dezelfde periode vorig jaar bedroegen de investeringen 58,3 miljoen euro. In de eerste helft van 2008 werd de uitbouw van het breedbandnetwerk versneld dankzij het nieuw operationeel model. Met een dekking van 99 % van de bevolking in edge en bijna 75 % in 3g/hsdpa beschikt Mobistar vandaag over het meest complementair breedbandnetwerk in België. IV Tendensen Mobistar zal ook in 2008 zijn huidige strategie verderzetten. De operator blijft ervan overtuigd dat de 'mobility centric approach' de beste manier is om waarde te creëren voor zijn aandeelhouders en een optimale dienstverlening te bieden aan zijn klanten. Naast een toename van het spraakverkeer, biedt het gebruik van mobiele datadiensten een groot groeipotentieel. In de residentiële markt zal Mobistar doorgaan met het vervangen van vaste door mobiele telefonie. In de professionele markt zal Mobistar convergente oplossingen blijven aanbieden en verder blijven investeren in de uitbouw van zijn vastelijnproducten. Mobistar verwacht geen bijkomende dalingen van de MTR naast de verlagingen ervan in mei en in juli De eerste verlaging voor 2008, van 10,63 naar 9,94 eurocent per minuut werd sinds 1 mei 2008 doorgevoerd. Op 1 juli werd een 2de daling van de mobiele terminatietarieven ingevoerd, van 9,94 naar 9,02 eurocent per minuut. In deze context past Mobistar zijn verwachtingen voor het boekjaar aan naar boven en voorziet een lichte omzetdaling van 0 tot 2 % voor het boekjaar 2008, vergeleken met de voorziene daling van 1 tot 3 %. Mobistar verwacht dat, gezien de efficiënte kostenbeheersing, de EBITDA-marge voor 2008 minstens 40 % zal bedragen en het investeringsniveau met ongeveer 10 % van de omzet uit telefonie zal aangehouden worden. Mobistar voorziet voor het einde van het jaar een daling van 2 tot 4 % van het nettoresultaat per aandeel, in functie van het aantal verwachte aandelen op de markt eind december V Vergoeding voor de aandeelhouders De raad van bestuur van Mobistar heeft beslist om over te gaan tot de uitvoering van het tweede deel van het inkoopprogramma van eigen aandelen, zoals aangekondigd in februari van dit jaar. In deze tweede fase zal Mobistar overgaan tot de aankoop van eigen aandelen voor een totaal bedrag van 101,3 miljoen euro van zodra de kapitaalsvermindering wordt uitgevoerd op 6 augustus 2008 aan 4 euro per aandeel. De aandelen die tijdens het tweede semester aangekocht worden zullen eveneens worden vernietigd op het einde van het jaar 2008.

7 De meerderheidsaandeelhouder bevestigt dat hij niet zal deelnemen aan het programma van de inkoop van aandelen. De evolutie van het programma van de inkoop van aandelen zal beschikbaar zijn op Resultaten eerste semester 2008 *** Mobistar (EURONEXT BRUSSEL: MOBB), één van de belangrijkste acteurs op de Belgische en Luxemburgse telecommunicatiemarkt, is actief in mobiele en vaste telefonie, in adsl en in andere markten met een groot groeipotentieel. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve producten en diensten voor de residentiële en voor de professionele markt. Mobistar is genoteerd op de Beurs van Brussel en behoort tot de France Télécom-groep. [1]De kaarten 'machine-to-machine' evenals de mvno-kaarten zijn niet opgenomen in het aantal actieve klanten.[2]average Revenue per User, gemiddelde maandelijkse omzet per klant (voortschrijdend gemiddelde van de 12 voorgaande maanden), zonder mvno's. [3]EBITDA : Earnings Before Interest, Taxation, Depreciation and Amortisation - resultaat voor (*) belasting, intresten, waardeverminderingen en afschrijvingen. historische gegevens

Resultaten derde kwartaal 2008 Mobistar

Resultaten derde kwartaal 2008 Mobistar Resultaten derde kwartaal 2008 Mobistar Inhoudstafel Persbericht 4 Beheerverslag 9 Nota 14 P.4 Persbericht Embargo tot dinsdag 21 oktober 2008 om 17.40u Gereglementeerde informatie Mobistar zet groei

Nadere informatie

Resultaten derde kwartaal 2009 Mobistar

Resultaten derde kwartaal 2009 Mobistar Resultaten derde kwartaal 2009 Mobistar P.2 P.3 Inhoudstafel Persbericht 4 Beheerverslag 10 Kwartaalgegevens 16 P.4 Persbericht Embargo tot 23/10/2009 om 7.00u Gereglementeerde informatie Mobistar bevestigt

Nadere informatie

Resultaten derde kwartaal 2010 Mobistar

Resultaten derde kwartaal 2010 Mobistar Resultaten derde kwartaal 2010 Mobistar P.2 P.3 Inhoudstafel Persbericht 4 Markante feiten van het derde kwartaal van 2010 11 Kwartaalgegevens 16 P.4 Persbericht Embargo tot 21oktober 2010 om 7.00u Gereglementeerde

Nadere informatie

Resultaten eerste kwartaal 2011 Mobistar

Resultaten eerste kwartaal 2011 Mobistar Resultaten eerste kwartaal 2011 Mobistar P.2 P.3 Inhoudstafel Persbericht 4 Markante feiten van het eerste kwartaal van 2011 10 Kwartaalgegevens 16 P.4 Persbericht Embargo tot 28 april 2011 om 7.00u Gereglementeerde

Nadere informatie

Resultaten eerste kwartaal 2010 Mobistar

Resultaten eerste kwartaal 2010 Mobistar Resultaten eerste kwartaal 2010 Mobistar P.2 P.3 Inhoudstafel Persbericht 4 Markante feiten van het eerste kwartaal van 2010 10 Kwartaalgegevens 16 P.4 Persbericht Embargo tot 22 april 2010 om 7.00u Gereglementeerde

Nadere informatie

Mobistar bereikt de vooropgestelde objectieven voor 2007 en stelt voor om een vergoeding van 600 miljoen euro uit te keren aan de aandeelhouders

Mobistar bereikt de vooropgestelde objectieven voor 2007 en stelt voor om een vergoeding van 600 miljoen euro uit te keren aan de aandeelhouders Embargo tot dinsdag 5.02.08-7.00u Gereglementeerde informatie Mobistar bereikt de vooropgestelde objectieven voor 2007 en stelt voor om een vergoeding van 600 miljoen euro uit te keren aan de aandeelhouders

Nadere informatie

Resultaten derde kwartaal 2011 Mobistar

Resultaten derde kwartaal 2011 Mobistar Resultaten derde kwartaal 2011 Mobistar P.2 P.3 Inhoudstafel Persbericht 4 Markante feiten van het derde kwartaal van 2011 11 Kwartaalgegevens 16 P.4 Persbericht Embargo tot 20 oktober 2011 om 7.00u Gereglementeerde

Nadere informatie

Resultaten derde kwartaal 2012 Mobistar

Resultaten derde kwartaal 2012 Mobistar Resultaten derde kwartaal 2012 Mobistar P.2 Persbericht Embargo tot 23 oktober 2012 om 7.00 u Gereglementeerde informatie De Mobistar-groep registreert een groei in zijn klantenbasis van 4 % en een stijging

Nadere informatie

Resultaten eerste kwartaal 2012 Mobistar

Resultaten eerste kwartaal 2012 Mobistar Resultaten eerste kwartaal 2012 Mobistar P.2 P.3 Inhoudstafel Persbericht 4 Markante feiten van het eerste kwartaal van 2012 11 Kwartaalgegevens 18 P.4 Persbericht Embargo tot 26 april 2012 om 7.00u Gereglementeerde

Nadere informatie

Resultaten van het jaar 2009 Mobistar

Resultaten van het jaar 2009 Mobistar Resultaten van het jaar 2009 Mobistar P.2 P.3 Inhoudstafel Persbericht 4 Beheerverslag 12 Verklaring van verantwoordelijke personen 18 Verslag van de commissaris 19 Financiële overzichten 20 P.4 Persbericht

Nadere informatie

Resultaten eerste semester 2010 Mobistar

Resultaten eerste semester 2010 Mobistar Resultaten eerste semester 2010 Mobistar P.2 P.3 Inhoudstafel Persbericht 4 Markante feiten van het eerste semester van 2010 11 Verklaring van verantwoordelijke personen 16 Verslag van de commissaris 17

Nadere informatie

Resultaten eerste kwartaal 2013 Mobistar

Resultaten eerste kwartaal 2013 Mobistar Resultaten eerste kwartaal 2013 Mobistar P.2 Persbericht Embargo tot 22 april 2013 om 7.00u Gereglementeerde informatie Mobistar behoudt zijn positie in een steeds meer competitieve markt Brussel, 22 april

Nadere informatie

Resultaten eerste semester 2011 Mobistar

Resultaten eerste semester 2011 Mobistar Resultaten eerste semester 2011 Mobistar P.2 P.3 Inhoudstafel Persbericht 4 Markante feiten van het eerste semester van 2011 11 Verklaring van verantwoordelijke personen 18 Verslag van de commissaris 19

Nadere informatie

Resultaten van het jaar 2011 Mobistar

Resultaten van het jaar 2011 Mobistar Resultaten van het jaar 2011 Mobistar P.2 P.3 Inhoudstafel Persbericht 4 Markante feiten van het vierde kwartaal van 2011 12 Verklaring van verantwoordelijke personen 17 Financiële overzichten 18 P.4 Persbericht

Nadere informatie

Persbericht Sterke half jaar cijfers; verwachtte jaarresultaten hoger dan vorig jaar

Persbericht Sterke half jaar cijfers; verwachtte jaarresultaten hoger dan vorig jaar Onder Embargo totl 26/08/2008-17.45 CET Persbericht Sterke half jaar cijfers; verwachtte jaarresultaten hoger dan vorig jaar Hoogtepunten eerste halfjaar 2008 De opbrengsten van de voortgezette activiteiten

Nadere informatie

Duvel Moortgat : courante netto winst +16%

Duvel Moortgat : courante netto winst +16% 15 Maart 2000 Duvel Moortgat : courante netto winst +16% Markante feiten van 1999 Beursintroductie: Duvel Moortgat werd begin juni geïntroduceerd op de Beurs van Brussel. Participatie in Noord Amerikaanse

Nadere informatie

Resultaten van het jaar 2012 Mobistar

Resultaten van het jaar 2012 Mobistar Resultaten van het jaar 2012 Mobistar P.2 P.3 Inhoudstafel Persbericht 4 Verklaring van verantwoordelijke personen 19 Financiële overzichten 20 P.4 Persbericht Embargo tot 6 februari 2013 om 7.00u Gereglementeerde

Nadere informatie

In het tweede kwartaal van 2016 boekte Proximus een solide onderliggende ebitdagroei van 4,1% in zijn thuismarkten

In het tweede kwartaal van 2016 boekte Proximus een solide onderliggende ebitdagroei van 4,1% in zijn thuismarkten In het tweede kwartaal van 2016 boekte Proximus een solide onderliggende ebitdagroei van 4,1% in zijn thuismarkten 29/07/2016 Solide onderliggende ebitdagroei van 4,1% in de thuismarkten 1, die aan de

Nadere informatie

Resultaten eerste semester 2009 Mobistar

Resultaten eerste semester 2009 Mobistar Resultaten eerste semester 2009 Mobistar P.2 P.3 Inhoudstafel Persbericht 4 Beheerverslag 11 Verklaring van verantwoordelijke personen 15 Verslag van de commissaris 16 Tussentijdse verkorte financiële

Nadere informatie

Situatie elektronische communicatiesector en TV 2017 Telecom Télécom

Situatie elektronische communicatiesector en TV 2017 Telecom Télécom Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie Situatie elektronische communicatiesector en TV 2017 Telecom Télécom Agenda Omzet en investeringen Mobiel Vast breedband TV Residentieel zakelijk

Nadere informatie

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2014

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2014 Gereglementeerde informatie 27 augustus 2014 16u30 CET GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2014 Verhoging met 15% van de omzet (9% bij constante perimeter) in een groeimarktcontext gesteund door gunstige

Nadere informatie

Omzet 293,7 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde (*1) 74,5 miljoen (+3%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) (*1) 40,2 miljoen (+4%)

Omzet 293,7 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde (*1) 74,5 miljoen (+3%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) (*1) 40,2 miljoen (+4%) Groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 6% zorgt voor toename Ebitda met 4.4% Extra netto resultaat van 40 miljoen door verkoop joint venture Airolux Kerncijfers 2016 ten opzichte

Nadere informatie

Respect voor klanten, partners en medewerkers

Respect voor klanten, partners en medewerkers Respect voor klanten, partners en medewerkers Service : een ander woord voor het respect dat een onderneming verschuldigd is aan haar klanten, medewerkers en partners. Voertuigbeglazing KERNCIJFERS (in

Nadere informatie

Miko: Halfjaarresultaten Omzet + 12,4 % * EBIT + 4,4 % * EBITDA + 8,7 % * Nettowinst 3,3 %

Miko: Halfjaarresultaten Omzet + 12,4 % * EBIT + 4,4 % * EBITDA + 8,7 % * Nettowinst 3,3 % Miko: Halfjaarresultaten 2017 Omzet + 12,4 % * EBIT + 4,4 % * EBITDA + 8,7 % * Nettowinst 3,3 % Turnhout, 19 september 2017 Miko, de op Euronext Brussel genoteerde koffieservice en kunststofverpakkingsspecialist,

Nadere informatie

PERSMEDEDELING 17 mei Roularta-resultaat groeit naar 5,1 miljoen in eerste kwartaal dankzij Printed Media

PERSMEDEDELING 17 mei Roularta-resultaat groeit naar 5,1 miljoen in eerste kwartaal dankzij Printed Media EMBARGO 17 mei 2005 om 8.00 u. PERSMEDEDELING 17 mei 2005 Roularta-resultaat groeit naar 5,1 miljoen in eerste kwartaal dankzij Printed Media Niettegenstaande een moeilijke economische context en een zwakke

Nadere informatie

Toename van de winst met meer dan 10% Verhoging van dividend

Toename van de winst met meer dan 10% Verhoging van dividend Jaarresultaten 2010 Opgesteld door gedelegeerd bestuurders Dirk De Cuyper en Peter De Cuyper. Wetteren, België 17 maart 2011. Toename van de winst met meer dan 10% Verhoging van dividend Kerncijfers 2010

Nadere informatie

Resultaten eerste kwartaal 2015 Mobistar

Resultaten eerste kwartaal 2015 Mobistar Resultaten eerste kwartaal 2015 Mobistar Embargo tot 23 april 2015 om 7u00 Gereguleerde informatie Progressieve stabilisatie van de omzet uit telefonie ondersteunt herwerkte EBITDA-groei van 5,6 % Vooruitzichten

Nadere informatie

Sterke stijging Ebitda en netto resultaat Verhoging dividend

Sterke stijging Ebitda en netto resultaat Verhoging dividend Jaarresultaten 2013 Opgesteld door gedelegeerd bestuurders Dirk De Cuyper en Peter De Cuyper. Wetteren, België 17 maart 2014. Sterke stijging Ebitda en netto resultaat Verhoging dividend Kerncijfers 2013

Nadere informatie

Gerealiseerde investeringen en acquisities zorgen voor een groei van de toegevoegde waarde (+14.3%), de ebitda (+13.9%) en de netto-winst (+17.

Gerealiseerde investeringen en acquisities zorgen voor een groei van de toegevoegde waarde (+14.3%), de ebitda (+13.9%) en de netto-winst (+17. Gerealiseerde investeringen en acquisities zorgen voor een groei van de toegevoegde waarde (+14.3%), de ebitda (+13.9%) en de netto-winst (+17.0%) Kerncijfers 1H 2018 ten opzichte van 1H 2017 Mio 1H 2018

Nadere informatie

Keyware realiseert substantiële omzetgroei tijdens eerste kwartaal

Keyware realiseert substantiële omzetgroei tijdens eerste kwartaal PERSBERICHT 18 mei 2017 20:00 uur Keyware realiseert substantiële omzetgroei tijdens eerste kwartaal Brussel, België 18 mei 2017 Keyware (EURONEXT Brussel: KEYW) maakt vandaag de financiële resultaten

Nadere informatie

Resultaten eerste semester 2012 Mobistar

Resultaten eerste semester 2012 Mobistar Resultaten eerste semester 2012 Mobistar P.2 P.3 Inhoudstafel Persbericht 4 Verklaring van verantwoordelijke personen 15 Verslag van de commissaris 17 Tussentijdse verkorte geconsolideerde financiële overzichten

Nadere informatie

Sterke groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 9% zorgt voor toename Ebitda met 12%

Sterke groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 9% zorgt voor toename Ebitda met 12% Sterke groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 9% zorgt voor toename Ebitda met 12% Extra netto resultaat van 40 miljoen door verkoop joint venture Airolux Kerncijfers eerste halfjaar

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE MANAGEMENTVERKLARING VOOR DE PERIODE

TUSSENTIJDSE MANAGEMENTVERKLARING VOOR DE PERIODE VOOR DE PERIODE EINDIGEND OP 30 SEPTEMBER 2011 Gezien de verkoop van Avis Europe, die op 3 oktober 2011 van kracht werd, heeft deze mededeling enkel betrekking op de voortgezette activiteiten. SAMENVATTING

Nadere informatie

Resultaten derde kwartaal 2013 Mobistar

Resultaten derde kwartaal 2013 Mobistar Resultaten derde kwartaal 2013 Mobistar P.2 Persbericht Embargo tot 21 oktober 2013 om 7.00u Gereglementeerde informatie Mobistar boekt financiële resultaten in lijn met zijn vooruitzichten en maakt vooruitgang

Nadere informatie

Orderboekje historisch gezien op vrij hoog niveau

Orderboekje historisch gezien op vrij hoog niveau jun-11 sep-11 dec-11 mrt-12 jun-12 sep-12 dec-12 mrt-13 jun-13 sep-13 dec-13 mrt-14 jun-14 sep-14 dec-14 mrt-15 jun-15 sep-15 dec-15 mrt-16 jun-16 sep-16 dec-16 mrt-17 jun-17 Perscontact Frederik Bronckaerts

Nadere informatie

Persbericht. Embargo tot 22 juli 2013 om 7.00 u Gereglementeerde informatie. 1 Exclusief uitzonderlijke elementen en herstructureringskosten.

Persbericht. Embargo tot 22 juli 2013 om 7.00 u Gereglementeerde informatie. 1 Exclusief uitzonderlijke elementen en herstructureringskosten. Persbericht Embargo tot 22 juli 2013 om 7.00 u Gereglementeerde informatie Door de evolutie van de markt voor mobiele telefonie in het tweede trimester, verlaagt Mobistar zijn financiële perspectieven

Nadere informatie

babbel 2012 zal herinnerd worden als het jaar dat mobiliteit een belangrijk onderdeel van onze langetermijnstrategie werd.

babbel 2012 zal herinnerd worden als het jaar dat mobiliteit een belangrijk onderdeel van onze langetermijnstrategie werd. Tijd voor n babbel 2012 zal herinnerd worden als het jaar dat mobiliteit een belangrijk onderdeel van onze langetermijnstrategie werd. 50 Telenet Jaarverslag 2012 Markt en activiteiten Telefonie Telefonie

Nadere informatie

Mobiel comfort voor de prijs van vast

Mobiel comfort voor de prijs van vast Mobiel comfort voor de prijs van vast Full MVNO op VDF, Eigen mobiele Infra, Naast Wholesale MVNE ook eigen pgsm propositie, Missie om haar partners te enabelen met mobiele functionaliteit die we vandaag

Nadere informatie

Omzet 148,6 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde 37,2 miljoen (+10%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) 20,2 miljoen (+12%)

Omzet 148,6 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde 37,2 miljoen (+10%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) 20,2 miljoen (+12%) Hogere volumes zorgen voor stijging toegevoegde waarde en ebitda met meer dan 10% Resultaat Resilux na belasting stijgt met meer dan 25% Resultaat JV Airolux blijft voorlopig nog negatief Kerncijfers eerste

Nadere informatie

MIKO: Resultaten Omzet + 7,4 % * EBIT + 56 % * EBITDA + 22,8 % Nettowinst + 14 % * Bruto dividend + 10 %

MIKO: Resultaten Omzet + 7,4 % * EBIT + 56 % * EBITDA + 22,8 % Nettowinst + 14 % * Bruto dividend + 10 % MIKO: Resultaten 2016 Omzet + 7,4 % * EBIT + 56 % * EBITDA + 22,8 % Nettowinst + 14 % * Bruto dividend + 10 % Turnhout, 22 maart 2017 Miko, de op Euronext Brussel genoteerde koffieservice- en kunststofverpakkingsspecialist,

Nadere informatie

Persbericht Ondanks een lagere orderontvangst is de omzet hoger dan vorig jaar

Persbericht Ondanks een lagere orderontvangst is de omzet hoger dan vorig jaar Onder Embargo tot 9/08/2018-17.40 CET Gereglementeerde informatie Persbericht Ondanks een lagere orderontvangst is de omzet hoger dan vorig jaar Hoogtepunten eerste halfjaar 2018 De opbrengsten over het

Nadere informatie

Mobile Business m. Mobile Business m, het nieuwe tariefplan vanaf 11 juni ,115 0,110 0,105 0,095 0,090 0,085

Mobile Business m. Mobile Business m, het nieuwe tariefplan vanaf 11 juni ,115 0,110 0,105 0,095 0,090 0,085 Mobile Business m Vanaf 11 juni wordt Mobile Business m het nieuwe tariefplan voor zij die tot dan Mobile Business, Mobile Business i of s, One Office Voice Pack DA of One Office Full Pack DA gebruikten.

Nadere informatie

LOTUS BAKERIES: HALFJAARRESULTATEN 2014

LOTUS BAKERIES: HALFJAARRESULTATEN 2014 LOTUS BAKERIES: HALFJAARRESULTATEN 2014 - Omzet groeit met 5% - Sterke stijging van de recurrente bedrijfscashflow met bijna 5 miljoen EUR - Investeringen in productievestigingen van voorbije jaren leveren

Nadere informatie

Miko NV Steenweg op Mol Turnhout KBO nr RPR Turnhout. Halfjaarlijks financieel verslag 2017

Miko NV Steenweg op Mol Turnhout KBO nr RPR Turnhout. Halfjaarlijks financieel verslag 2017 GECONSOLIDEERDE RESULTATEN Miko NV Steenweg op Mol 177 2300 Turnhout KBO nr. 0404.175.739 RPR Turnhout Halfjaarlijks financieel verslag 2017 De omzet steeg met 12,4 % ten opzichte van dezelfde periode

Nadere informatie

(Euronext Brussel) Emakina Group : 50% groei van de semesteriële verkoop

(Euronext Brussel) Emakina Group : 50% groei van de semesteriële verkoop FOR IMMEDIATE RELEASE (Euronext Brussel) Emakina Group : 50% groei van de semesteriële verkoop BRUSSEL, 25 SEPTEMBER 2007 Emakina Group publiceert vandaag de resultaten voor het eerste semester van 2007.

Nadere informatie

PERSMEDEDELING 21 november 2005

PERSMEDEDELING 21 november 2005 EMBARGO 21 november 2005 om 8.00 u. PERSMEDEDELING 21 november 2005 DERDE KWARTAAL ROULARTA: DIVISIE PRINTED MEDIA BLIJFT GOED PRESTEREN AUDIOVISUELE MEDIA ONDER DRUK Geconsolideerde resultaten voor het

Nadere informatie

Miko N.V. Steenweg op Mol Turnhout KBO nr RPR Turnhout. Halfjaarlijks financieel verslag 2016

Miko N.V. Steenweg op Mol Turnhout KBO nr RPR Turnhout. Halfjaarlijks financieel verslag 2016 GECONSOLIDEERDE RESULTATEN Miko N.V. Steenweg op Mol 177 2300 Turnhout KBO nr. 0404.175.739 RPR Turnhout Halfjaarlijks financieel verslag 2016 De omzet steeg met 1,3 % ten opzichte van dezelfde periode

Nadere informatie

Positief momentum van de mobiele activiteiten bevestigt in de eerste jaarhelft, waarmee een solide fundering is gelegd voor convergentie

Positief momentum van de mobiele activiteiten bevestigt in de eerste jaarhelft, waarmee een solide fundering is gelegd voor convergentie Mobistar Resultaten eerste halfjaar 2015 Embargo tot 24 juli 2015 om 7.00 uur Gereglementeerde informatie Positief momentum van de mobiele activiteiten bevestigt in de eerste jaarhelft, waarmee een solide

Nadere informatie

Resultaten eerste semester 2014 Mobistar

Resultaten eerste semester 2014 Mobistar Resultaten eerste semester 2014 Mobistar P.2 P.3 Inhoudstafel Persbericht 4 Verklaring van verantwoordelijke personen 20 Verslag van de commissaris 21 Tussentijdse verkorte geconsolideerde financiële overzichten

Nadere informatie

Mobistar knoopt weer aan met groei in Q3 2015 2015 vooruitzichten verhoogd

Mobistar knoopt weer aan met groei in Q3 2015 2015 vooruitzichten verhoogd Mobistar Resultaten derde kwartaal 2015 Embargo tot 20 oktober 2015 om 7.00 uur Gereglementeerde informatie Mobistar knoopt weer aan met groei in Q3 2015 2015 vooruitzichten verhoogd Brussel, 20 oktober

Nadere informatie

PERSBERICHT 1 ********

PERSBERICHT 1 ******** 20 februari 2015, 16.30 u. GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE RESULTATEN 2014: PERSBERICHT 1 Omzet: 243,6 M (- 6%) Bedrijfsresultaat: 3,2 M (+ 53%) Nettoresultaat voor de periode: 2,3 M (+ 64%) ******** Resultaten

Nadere informatie

Persbericht Hogere winstgevendheid eerste jaarhelft hoog orderboek

Persbericht Hogere winstgevendheid eerste jaarhelft hoog orderboek Onder Embargo tot 19/08/2014-17.45 CET Gereglementeerde informatie Persbericht Hogere winstgevendheid eerste jaarhelft hoog orderboek Hoogtepunten eerste halfjaar 2014 Ondanks een daling van het orderboek

Nadere informatie

Groei vertraagt door verhuur van meer goedkopere terminals en door de opstart van de activiteiten in Duitsland

Groei vertraagt door verhuur van meer goedkopere terminals en door de opstart van de activiteiten in Duitsland PERSBERICHT 24 augustus 2017 20:00 uur Groei vertraagt door verhuur van meer goedkopere terminals en door de opstart van de activiteiten in Duitsland Brussel, België 24 augustus 2017 Keyware (EURONEXT

Nadere informatie

Financiële resultaten Proximus Groep 2017

Financiële resultaten Proximus Groep 2017 Financiële resultaten Proximus Groep 2017 02/03/2018 Proximus sluit het jaar 2017 af met een stijging van de omzet op de thuismarkten en een groei van de groepsebitda, voor het derde jaar op rij, en zet

Nadere informatie

PERSBERICHT 1. ******** DIVIDEND: 8 bruto/aandeel ( = ) 2011 verliep in een gunstige context voor de meststoffensector en voor de Groep Rosier.

PERSBERICHT 1. ******** DIVIDEND: 8 bruto/aandeel ( = ) 2011 verliep in een gunstige context voor de meststoffensector en voor de Groep Rosier. 21 maart 2012, 17.30 u. GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE PERSBERICHT 1 RESULTATEN 2011: Omzet: 265,0 mio (+ 19%) Bedrijfsresultaat: 9,6 mio (+ 2%) Nettoresultaat voor de periode: 6,6 mio (+ 9%) ******** DIVIDEND:

Nadere informatie

Resultaten Miko Omzet + 7,5 % - EBIT + 12,8 % - EBITDA + 14,9 % Nettowinst + 10,9 % - Dividend + 9,4 %

Resultaten Miko Omzet + 7,5 % - EBIT + 12,8 % - EBITDA + 14,9 % Nettowinst + 10,9 % - Dividend + 9,4 % Persmededeling (onder embargo tot 27 maart 2014 17.40 uur). Resultaten Miko 2013 Omzet + 7,5 % - EBIT + 12,8 % - EBITDA + 14,9 % Nettowinst + 10,9 % - Dividend + 9,4 % Turnhout, 27 maart 2014 Miko, de

Nadere informatie

Keyware kent omzetgroei in derde kwartaal door autorisaties en software activiteiten

Keyware kent omzetgroei in derde kwartaal door autorisaties en software activiteiten PERSBERICHT 9 november 2017 20:00 uur Keyware kent omzetgroei in derde kwartaal door autorisaties en software activiteiten Brussel, België 9 november 2017 Keyware (EURONEXT Brussel: KEYW) maakt vandaag

Nadere informatie

#kpnjaarcijfers2011. Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN a.i.

#kpnjaarcijfers2011. Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN a.i. #kpnjaarcijfers2011 Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN a.i. #hoofdpunten Turbulent 2011 Financiële doelen grotendeels gehaald Strategie neergezet voor komende jaren Internationaal gaat heel goed Nederland

Nadere informatie

Resultaten Miko per 30 juni 2012. Omzet + 5,1 % - Nettowinst + 2,1 % - EBIT + 1,4 %

Resultaten Miko per 30 juni 2012. Omzet + 5,1 % - Nettowinst + 2,1 % - EBIT + 1,4 % Resultaten Miko per 30 juni 2012 Omzet + 5,1 % - Nettowinst + 2,1 % - EBIT + 1,4 % Turnhout, 31 augustus 2012 Miko, de op Euronext Brussel genoteerde koffieservice- en kunststofverpakkingsspecialist, kende

Nadere informatie

Inhoudstafel: 1. Halfjaarverslag raad van bestuur Miko per 30 juni 2009 OMZET

Inhoudstafel: 1. Halfjaarverslag raad van bestuur Miko per 30 juni 2009 OMZET Inhoudstafel: 1. Halfjaarverslag raad van bestuur Miko per 30 juni 2009 2. Responsibility verklaring 3. Geconsolideerde IFRS resultatenrekening 4. Geconsolideerd overzicht van het volledig resultaat 5.

Nadere informatie

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2011 EEN MOEILIJK JAAR 2011 ONDANKS EEN GOEDE EERSTE SEMESTER

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2011 EEN MOEILIJK JAAR 2011 ONDANKS EEN GOEDE EERSTE SEMESTER 1 Brussel, 31 augustus 2011 Gereglementeerde informatie 31 augustus 2011 17.30 u. CET GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2011 EEN MOEILIJK JAAR 2011 ONDANKS EEN GOEDE EERSTE SEMESTER Spadel zet haar investeringsstrategie

Nadere informatie

Financiële communicatie

Financiële communicatie Financiële communicatie Mobistar boekte 2013 financiële resultaten in lijn met zijn vooruitzichten terwijl het zijn structurele transformatie en investeringen in mobiele breedband en convergentie versnelde

Nadere informatie

Persbericht Hoge activiteitsgraad en rentabiliteit tijdens eerste jaarhelft verwacht zwakker tweede jaarhelft

Persbericht Hoge activiteitsgraad en rentabiliteit tijdens eerste jaarhelft verwacht zwakker tweede jaarhelft Onder Embargo tot 20/08/2013-17.45 CET Gereglementeerde informatie Persbericht Hoge activiteitsgraad en rentabiliteit tijdens eerste jaarhelft verwacht zwakker tweede jaarhelft Hoogtepunten eerste halfjaar

Nadere informatie

Situatie elektronische communicatiesector 2016 Telecom Télécom

Situatie elektronische communicatiesector 2016 Telecom Télécom Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie Situatie elektronische communicatiesector 216 Telecom Télécom Transparantie, switching en toegang Transparantie Switching Toegang Tariefsimulator,

Nadere informatie

De opbrengsten voor 2014 bedragen 239.6 miljoen euro, een stijging van 8.2% tegenover vorig jaar

De opbrengsten voor 2014 bedragen 239.6 miljoen euro, een stijging van 8.2% tegenover vorig jaar Onder Embargo tot 04/03/2015-17.45 CET Geregelementeerde informatie Persbericht Record resultaat dank zij record omzet + e vere Hoogtepunten 2014 De opbrengsten voor 2014 bedragen 239.6 miljoen euro, een

Nadere informatie

Barometer kinesitherapie 2013

Barometer kinesitherapie 2013 Barometer kinesitherapie 2013 Ingevolge de nomenclatuurhervorming van 2002, lag het uitgavenniveau voor kinesitherapie in 2003 op het laagste niveau sinds 1991. Vanaf 2004 beginnen de uitgaven opnieuw

Nadere informatie

Hoge omzet en winst bevestigen een uitstekend jaar

Hoge omzet en winst bevestigen een uitstekend jaar Onder Embargo tot 09/03/2016-17.45 CET Gereglementeerde informatie Persbericht Hoge omzet en winst bevestigen een uitstekend jaar + e vere Hoogtepunten 2015 De opbrengsten voor 2015 bedragen 286,3 miljoen

Nadere informatie

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2012

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2012 GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2012 Gereglementeerde informatie 31 augustus 2012 16u30 CET Omzet van 101,5 miljoen euro daalt met 1,5% in de markten die een heropleving kennen maar die zeer concurrentieel

Nadere informatie

Resultaten derde kwartaal 2014 Mobistar

Resultaten derde kwartaal 2014 Mobistar Resultaten derde kwartaal 2014 Mobistar P.2 Financiële communicatie Embargo tot 20 oktober 2014 om 7.00u Gereglementeerde informatie Postpaidklantenbestand hervat groei in derde kwartaal en verhoging vooruitzicht

Nadere informatie

Persbericht. Resultaten derde kwartaal 2018 Ordina N.V. Omzet stijgt; aantal eigen medewerkers neemt toe. Hoofdpunten Q Hoofdpunten YTD 2018

Persbericht. Resultaten derde kwartaal 2018 Ordina N.V. Omzet stijgt; aantal eigen medewerkers neemt toe. Hoofdpunten Q Hoofdpunten YTD 2018 Persbericht Resultaten derde kwartaal 2018 Ordina N.V. Omzet stijgt; aantal eigen medewerkers neemt toe Nieuwegein, 1 november 2018 Hoofdpunten Q3 2018 Nettoresultaat stijgt naar EUR 0,8 miljoen (Q3 2017:

Nadere informatie

De opbrengsten voor 2011 bedragen 216,2 miljoen euro, een daling van 4,8% tegenover vorig jaar

De opbrengsten voor 2011 bedragen 216,2 miljoen euro, een daling van 4,8% tegenover vorig jaar Onder Embargo tot 14/03/2012-17.45 CET Geregelementeerde informatie Persbericht Een jaar met belangrijke strategische investeringen Zoals vermeld in de tussentijdse verklaring over het derde kwartaal,

Nadere informatie

Voor onmiddellijke publicatie (vrije vertaling van officiële Engelstalige versie)

Voor onmiddellijke publicatie (vrije vertaling van officiële Engelstalige versie) OPTION ZET STERKE 3 de KWARTAALCIJFERS NEER Voor onmiddellijke publicatie (vrije vertaling van officiële Engelstalige versie) Leuven, België 28 Oktober 2004 Option N.V. (EURONEXT Brussels: OPTI), de vernieuwer

Nadere informatie

PERSBERICHT - AANKONDIGING JAARRESULTATEN 2014. Gereglementeerde informatie. Embargo tot 17 maart 2015, 17h40. The innovative packaging company

PERSBERICHT - AANKONDIGING JAARRESULTATEN 2014. Gereglementeerde informatie. Embargo tot 17 maart 2015, 17h40. The innovative packaging company PERSBERICHT - AANKONDIGING JAARRESULTATEN 2014 Gereglementeerde informatie Embargo tot 17 maart 2015, 17h40 The innovative packaging company Stijging van de operationele resultaten en de netto winst Verhoging

Nadere informatie

JAARVERSLAG Mobistar focust op transparantie voor zijn klant

JAARVERSLAG Mobistar focust op transparantie voor zijn klant JAARVERSLAG 2012 Mobistar focust op transparantie voor zijn klant Jaarresultaten 2012 Informatie voor de aandeelhouders van Mobistar Aandeelhoudersstructuur Situatie op 31-12-2012 ASB 52,9 % Free float

Nadere informatie

Sterke groei autorisatie-opbrengsten stuwt Keywares halfjaarlijks resultaat

Sterke groei autorisatie-opbrengsten stuwt Keywares halfjaarlijks resultaat Published on Keyware Technologies (http://www.keyware.com) Sterke groei autorisatie-opbrengsten stuwt Keywares halfjaarlijks resultaat [1] augustus 2016 GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE PERSBERICHT 18 augustus

Nadere informatie

PERSBERICHT. Uden, 31 oktober 2003 BETER BED VERWACHT POSITIEF NETTORESULTAAT OVER 2003

PERSBERICHT. Uden, 31 oktober 2003 BETER BED VERWACHT POSITIEF NETTORESULTAAT OVER 2003 PERSBERICHT Uden, 31 oktober 2003 BETER BED VERWACHT POSITIEF NETTORESULTAAT OVER 2003 Beter Bed Holding N.V. heeft in het derde kwartaal een nettoresultaat gerealiseerd van EUR - 0,5 miljoen. De resultaatontwikkeling

Nadere informatie

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2013

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2013 Gereglementeerde informatie 27 augustus 2013 16.30 u CET GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2013 Stabilisering van de omzet Het operationele resultaat (EBIT) stijgt 28 % dankzij het kostenbeheer in het kader

Nadere informatie

Sterke groei autorisatie-opbrengsten stuwt Keywares halfjaarlijks resultaat

Sterke groei autorisatie-opbrengsten stuwt Keywares halfjaarlijks resultaat PERSBERICHT 18 augustus 2016 19:00 uur Sterke groei autorisatie-opbrengsten stuwt Keywares halfjaarlijks resultaat Brussel, België 18 augustus 2016 Keyware (EURONEXT Brussel: KEYW) maakt vandaag de financiële

Nadere informatie

Hoge activiteitsgraad hogere kosten die gepaard gaan met investeringen

Hoge activiteitsgraad hogere kosten die gepaard gaan met investeringen Onder Embargo tot 18/08/2016-17.45 CET Gereglementeerde informatie Persbericht Hoge activiteitsgraad hogere kosten die gepaard gaan met investeringen Hoogtepunten eerste halfjaar 2016 De opbrengsten voor

Nadere informatie

Jaarresultaten Hogere winst exclusief joint venture Airolux met lagere Ebitda

Jaarresultaten Hogere winst exclusief joint venture Airolux met lagere Ebitda Jaarresultaten 2012 Opgesteld door gedelegeerd bestuurders Dirk De Cuyper en Peter De Cuyper. Wetteren, België 18 maart 2013. Hogere winst exclusief joint venture Airolux met lagere Ebitda Kerncijfers

Nadere informatie

53,8 53,7 52,3 2,8% 2,6% en waardeverminderingen ( EBITDA ) (1) Afschrijvingen en

53,8 53,7 52,3 2,8% 2,6% en waardeverminderingen ( EBITDA ) (1) Afschrijvingen en PERSBERICHT 17.02.2012 VAN DE VELDE: JAARRESULTATEN 2011 GECONSOLIDEERDE OMZETSTIJGING VAN 8,1% EBITDA STIJGT MET 2,8% GROEPSWINST STIJGT MET 3,0% VOORSTEL TOT DIVIDEND VAN 2,15 PER AANDEEL 1. GECONSOLIDEERDE

Nadere informatie

Presentatie halfjaarcijfers 2012

Presentatie halfjaarcijfers 2012 Logistics Healthcare Automotive Industrial Automation Machine & Systems Energy & Utilities Presentatie halfjaarcijfers 2012 Amsterdam, 27 augustus 2012 Agenda Kerncijfers eerste helft 2012 Operationele

Nadere informatie

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2015

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2015 GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2015 Gereglementeerde informatie 24 augustus 2015 16u30 CET Stijging van het operationeel resultaat (EBIT) met bijna 6%, dankzij een toegenomen verkoop en de algemene beheersing

Nadere informatie

Aanpassen en anticiperen. Reeds 200 jaar anticipeert D Ieteren op de mobiliteitsgewoonten en past het zich aan de evoluerende wereld van de auto aan.

Aanpassen en anticiperen. Reeds 200 jaar anticipeert D Ieteren op de mobiliteitsgewoonten en past het zich aan de evoluerende wereld van de auto aan. Aanpassen en anticiperen Reeds 200 jaar anticipeert D Ieteren op de mobiliteitsgewoonten en past het zich aan de evoluerende wereld van de auto aan. Autodistributie KERNCIJFERS (in miljoen EUR) 2004 2003

Nadere informatie

Kerncijfers 2017 vergeleken met 2016

Kerncijfers 2017 vergeleken met 2016 Groei van de verkochte volumes met 8.4% Recurrente ebitda voor 2017 in lijn met 2016 Positieve vooruitzichten op groei van de Ebitda voor de komende jaren Kerncijfers 2017 vergeleken met 2016 Gecorrigeerde

Nadere informatie

Record hoge activiteitsgraad duidelijk beïnvloed door wisselkoersresultaat

Record hoge activiteitsgraad duidelijk beïnvloed door wisselkoersresultaat Onder Embargo tot 18/08/2015-17.45 CET Gereglementeerde informatie Persbericht Record hoge activiteitsgraad duidelijk beïnvloed door wisselkoersresultaat Hoogtepunten eerste halfjaar 2015 De opbrengsten

Nadere informatie

Miko NV Steenweg op Mol 177 2300 Turnhout KBO nr. 0404.175.739 RPR Turnhout. Halfjaarlijks financieel verslag 2015

Miko NV Steenweg op Mol 177 2300 Turnhout KBO nr. 0404.175.739 RPR Turnhout. Halfjaarlijks financieel verslag 2015 Miko NV Steenweg op Mol 177 2300 Turnhout KBO nr. 0404.175.739 RPR Turnhout Halfjaarlijks financieel verslag 2015 GECONSOLIDEERDE RESULTATEN De omzet steeg met 11,5 % ten opzichte van dezelfde periode

Nadere informatie

Omzet bereikt recordhoogte van 2,5 miljard en stevige prestaties in 2013

Omzet bereikt recordhoogte van 2,5 miljard en stevige prestaties in 2013 PERSBERICHT Omzet bereikt recordhoogte van 2,5 miljard en stevige prestaties in 2013 Jaarresultaten 2013 Aliaxis N.V. Brussel, 5 april 2014 Aliaxis, een wereldleider op het vlak van de productie en distributie

Nadere informatie

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40%

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Toegenomen verlies Airolux Verder verhoging dividend Kerncijfers

Nadere informatie

PERSMEDEDELING 15 mei 2006 ROULARTA GROEIT MET 10% IN HET EERSTE KWARTAAL VAN 2006, DANKZIJ PRINTED MEDIA

PERSMEDEDELING 15 mei 2006 ROULARTA GROEIT MET 10% IN HET EERSTE KWARTAAL VAN 2006, DANKZIJ PRINTED MEDIA EMBARGO 15 mei 2006 om 8.00 u. PERSMEDEDELING 15 mei 2006 ROULARTA GROEIT MET 10% IN HET EERSTE KWARTAAL VAN 2006, DANKZIJ PRINTED MEDIA Roularta Media Group realiseerde in het eerste kwartaal van 2006

Nadere informatie

Persbericht Aantal pagina s: 4

Persbericht Aantal pagina s: 4 Persbericht Aantal pagina s: 4 Brunel: sterke groei omzet en winst Kernpunten verslagjaar 2004 Omzet 313 miljoen; 27% groei EBIT 11,0 miljoen; toename van 8,1 miljoen Nettowinst 7,3 miljoen; toename van

Nadere informatie

Verklaring inzake corporate governance

Verklaring inzake corporate governance Jaarverslag 2009 2 Verklaring inzake corporate governance 1. Inleiding Mobistar hecht veel belang aan een goed bestuur en bevestigt haar voornemen zich te richten naar de Belgische Corporate Governance

Nadere informatie

Matige groei, grote bezorgdheid

Matige groei, grote bezorgdheid Matige groei, grote bezorgdheid Conjunctuurenquête Expeditiesector 2e kwartaal 2016 Matige groei, grote bezorgdheid Conjunctuurenquête Expeditiesector 2e kwartaal 2016 De 3-maandelijkse conjunctuurenquête

Nadere informatie

BNP Paribas Fortis (Fortis Bank NV) Jaarresultaten 2011

BNP Paribas Fortis (Fortis Bank NV) Jaarresultaten 2011 Brussel, 15 maart 2012 PERSBERICHT BNP Paribas Fortis (Fortis Bank NV) Jaarresultaten 2011 Nettoresultaat voor beëindigde bedrijfsactiviteiten van EUR 585 miljoen (*), na een waardevermindering van 75%

Nadere informatie

PERSMEDEDELING onder embargo tot woensdag 20 mei u00 CET 1 CFE

PERSMEDEDELING onder embargo tot woensdag 20 mei u00 CET 1 CFE onder embargo tot woensdag 20 mei 2015 07u00 CET - 1 PERSMEDEDELING onder embargo tot woensdag 20 mei 2015 07u00 CET 1 CFE Tussentijdse verklaring op 31 maart 2015 Stabiele gecumuleerde omzet van de drie

Nadere informatie

GROEP SPADEL: JAARRESULTATEN 2011

GROEP SPADEL: JAARRESULTATEN 2011 EMBARGO TOT 28 MAART 2012 16u30 Brussel, 28 maart 2012. GROEP SPADEL: JAARRESULTATEN 2011 Gereglementeerde informatie 28 maart 2012 16u30 CET Lichte groei van de netto-omzet (+0,2%) in de heroplevende

Nadere informatie

De inflatie zakte in juni nog tot 1,5 punten. De daaropvolgende maanden steeg de inflatie tot 2,0 in augustus (Bron: NBB).

De inflatie zakte in juni nog tot 1,5 punten. De daaropvolgende maanden steeg de inflatie tot 2,0 in augustus (Bron: NBB). NOTARISBAROMETER VASTGOED WWW.NOTARIS.BE T3 2017 Barometer 34 MACRO-ECONOMISCH Het consumentenvertrouwen trekt sinds juli terug aan, de indicator stijgt van -2 in juni naar 2 in juli en bereikte hiermee

Nadere informatie

Stijging EBITDA en volumegroei Schulden herleid tot minimaal niveau Sterke toename van de netto winst Betaling van dividend

Stijging EBITDA en volumegroei Schulden herleid tot minimaal niveau Sterke toename van de netto winst Betaling van dividend Jaarresultaten 2009 Opgesteld door gedelegeerd bestuurders Dirk De Cuyper en Peter De Cuyper. Wetteren, België 17 maart 2010. Stijging EBITDA en volumegroei Schulden herleid tot minimaal niveau Sterke

Nadere informatie

4Energy Invest presenteert Tussentijdse Resultaten voor de periode van zes maanden afgesloten op 30 juni 2013

4Energy Invest presenteert Tussentijdse Resultaten voor de periode van zes maanden afgesloten op 30 juni 2013 4Energy Invest presenteert Tussentijdse Resultaten voor de periode van zes maanden afgesloten op 30 juni 2013 4Energy Invest, de Belgische onderneming voor hernieuwbare energie die gefocust is op de valorisatie

Nadere informatie

PERSMEDEDELING 5 september 2005

PERSMEDEDELING 5 september 2005 EMBARGO 5 september 2005 om 8.00 u. PERSMEDEDELING 5 september 2005 ROULARTA MAAKT 14,4 MILJOEN EURO WINST IN EERSTE SEMESTER 2005 Roularta Media Group realiseerde in het eerste halfjaar van 2005 een nettoresultaat

Nadere informatie