Bombardement op een bus met militairen op 10 mei 1940 om uur bij de Postbrug op de grens van Sassenheim en Oegstgeest

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bombardement op een bus met militairen op 10 mei 1940 om 15.00 uur bij de Postbrug op de grens van Sassenheim en Oegstgeest"

Transcriptie

1 1 Bombardement op een bus met militairen op 10 mei 1940 om uur bij de Postbrug op de grens van Sassenheim en Oegstgeest en De Nederlandse militairen die in 1945 waren begraven bij het Groene Kerkje in Oegstgeest Dick Breedijk Balkbrug 2012

2 2 Bombardement op een bus met militairen op 10 mei 1940 om 15.00uur bij de Postbrug op de grens van Sassenheim en Oegstgeest. Er kwamen direct 16 militaire en één burger slachtoffer om, er werden er 27 militairen gewond, waarvan er 5 ook zijn overleden. In de bus was er plaats voor 39 personen plus de chauffeur. Deze bus was een bus van de firma Leo Kors te Heemstede. De chauffeur Willem Marinus Ome Rinus Kors, hij was een broer van Leo Kors, kwam hierbij ook om. Hier onder aan de onderkant op de voorgrond is de inrit naar het land van J. Bouwmeester te zien. Net voor de bus zijn huizen en schuren te zien die staan aan de Leidsevaart, nu Oude Vaartweg Nr 5 en Nr 6, bij de Oude Dam. De man rechts op de foto is v.d. Ploeg uit Sassenheim (een van 2 vrijgezellen broers die in een van de huisjes in de Gouverneurlaan woonden).

3 Een bus van de firma Leo Kors uit Heemstede, zo een als is gebombardeerd, dit is een bus van de firma Stormvogels uit IJmuiden zoals er ook in de colonne mee reden. 3

4 4

5 5 Graf bij Postbrug: Verzamelgraf. Hier werden 10 militairen en één burger begraven in een bomkrater omdat deze personen niet apart te identificeren waren, maar alle namen waren wel bekend. Dit is het eerste graf. Hier liggen begraven: J. van Dalen, dpl kpl 1-I-9RI, Geboren te Bolsward , wonende te Bolsward. Overleden te Postbrug , 1 e graf Postbrug e graf Grebbeberg maart Brink J.J. van den, dpl sld 1-I-9RI, Geboren te Nes Ameland , wonende te Nes Ameland. Overleden te Postbrug , 1 e graf Postbrug e graf Grebbeberg maart F. Eisinga, dpl sld 1-I-9RI, Geboren te 't Zand , wonende te t Zand. Overleden te Postbrug , 1 e graf Postbrug e graf Grebbeberg maart Fr.W. Melgert, dpl sld 1-I-9RI, Ggeboren te Emmen , wonende te Emmen. Overleden te Postbrug , 1 e graf Postbrug e graf Grebbeberg maart 1973.

6 6 D. Mulder, dpl sld 1-I-9RI, Geboren te Wonseradeel , wonende te Voorburg. Overleden te Postbrug, , 1 e graf Postbrug e graf Grebbeberg maart J. Poelman, dpl sld 1-I-9RI, Geboren te Papenburg Dld , wonende te Onstwedde. Overleden te Postbrug , 1 e graf Postbrug e graf Grebbeberg maart J. Reinders, dpl sld 1-I-9RI, Geborente Zweelo , wonende te Zweelo. Overleden te Postbrug , 1 e graf Postbrug e graf Grebbeberg maart 3. W.M. Kors, burger chauffeur, Geboren te Hoogkarspel , Wonende in de Slachthuisstraat te Haarlem. Overleden te Postbrug , 1 e graf Postbrug e graf Grebbeberg maart J. Setz, dpl sld 1-I-9RI, Geboren te Emmen , wonende te Emmen. Overleden te Postbrug , 1 e graf Postbrug e graf Grebbeberg maart D. Slomp, dpl sld 1-I-9RI, Geboren te Emmen , wonende te Emmen. Overleden te Postbrug , 1 e graf Postbrug e graf Grebbeberg maart A. Wijsbeek, dpl sld 1-I-9RI, Geboren te Oude Pekela , wonende te Oude Pekela. Overleden te Postbrug , 1 e graf Postbrug e graf Grebbeberg maart Dan ontstaan er problemen rond een monument op het graf, een geschil tussen de eigenaar van de grond J. Bouwmeester en de Gemeente Sassenheim, hier de artikelen uit het boek van boek van Herman van Amsterdam en daarna wat verschillende krantenartikelen:

7 7

8 8 Een krantenfoto uit een Friese krant, waarschijnlijk van februari 1941, hier is het monument nog in aanbouw, maar wel verder als op de volgende foto. Hier zijn het zwarte kruis met krans en de witte paaltjes van de eerste foto (van juni 1940) nog te zien en ook ligt er links het grote witte kruis wat later bij het graf monument staat.

9 9 Hier is op de achtergrond de boerderij van J. Bouwmeester De Duivenvlugt te zien, ook is de schutting te zien waarover in het hiervoor genoemde kranten artikel over gesproken word. Hier is het nieuwe monument nog in aanbouw, het oude hek met de witte paaltjes en het hek om het vee weg te houden staat er nog, de krans hangt nog om het oude kruis. Er is toch een goede oplossing gevonden want er komt toch een monument zonder hoog kruis, onthuld door de Burgemeester van Sassenheim. Men wilde de onthulling eerst op 10 mei houden. Zie hier de artikelen uit het boek van boek van Herman van Amsterdam: Onthulling door Burgemeester Jhr. Mr. R. Sandberg van Boelens, Op 17 mei Hij was burgemeester van Sassenheim, van tot aan zijn dood op

10 10 Kranslegging bij de onthulling, ook families van omgekomen slachtoffers zijn hierbij aanwezig. Hier de krans van de familie van J.J. v.d. Brink voor het monument.

11 11 Op eigen kosten en in overleg met de nabestaanden vervaardigde eigenaar en veehouder J. Bouwmeester op de plek waar eerst de gesneuvelden begraven lagen (in een bomtrechter), een passend gedenkteken voor de gesneuvelden. In maart 1973 werd het graf overgeplaatst naar de Grebbeberg. Er kwam een ander gedenkteken op dat graf. Hieronder de boerderij De Duivenvlugt waar J. Bouwmeester woonde, op deze foto (van vóór de oorlog) staat de familie Ciggaar nog voor de boerderij.

12 12 Begraafplaats Militair ereveld Grebbeberg te Rhenen. Op deze begraafplaats zijn in maart 1973 de slachtoffers die bij de Postbrug begraven hebben gelegen met zijn allen herbegraven, 10 militairen en de burgerchauffeur van de bus. Hier zijn ook de meeste militairen die bij het Groene Kerkje begraven hebben gelegen, herbegraven. Hier zie je achter de vlag de steen met de 11 namen. Verzamelgraf Rij 10

13 Op deze luchtfoto van 1974 is duidelijk te zien dat het Verzamelgraf geruimd is. 13

14 14 Begraven in Oegstgeest bij het Groene Kerkje te Oegstgeest: De graven 410 E, F, G en H zijn van later na de oorlog, G. Klaassens en H. Niemeijer zijn op op de plaats 410 H, herbegraven en liggen daar nu nog.

15 15 Eerst de 9 slachtoffers die ook gevallen zijn bij de Postbrug en wel apart begraven zijn op 12 en 13 mei: Het Groene Kerkje A. Bulthuis, dpl sld 1-I-9RI, geboren te Slochteren Wonende te Slochteren, overleden te Postbrug , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg , Rij 3a Nr 10. H. Siegers, dpl sld 1-I-9RI, geboren te Groningen , Wonende te Groningen, overleden te Postbrug e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Graf 11 H.M. Evenhuis, dpl sld 1-I-9RI, geboren te Groningen , Wonende te Groningen, overleden te Postbrug e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg , Rij 3a Nr 12. A. Zijlstra, dpl sld 1-I-9RI, geboren te Franeker , Wonende te Franeker, overleden te Postbrug , 1 e graf Oegstgeest (GroeneKerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 13. A. van der Waarde, dpl sld 1-I-9RI, geboren te Deventer , Wonende te Deventer, overleden te Postbrug , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij3a Nr 14 P. Poot, dpl sld 1-I-9RI, geboren te Veendam , Wonende te Veendam, overleden te Postbrug , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij3a Nr 16. J.M. Schrik, dpl sld 1-I-9RI, geboren te Emmen , Wonende te Emmen, overleden te Leiden AZL , Gewond te Postbrug , 1 e graf Oegstgeest , Graf e graf Grebbeberg Rij3a Nr 27. J.F. Schultz, dpl sld 1-I-9RI, geboren te Hengelo , Wonende te Hengelo, overleden te Leiden AZL , Gewond te Postbrug , 1 e graf Oegstgeest , Graf e graf Hengelo Rij 9 Vak E 10. R. Hoogeterp, dpl kpl 1-I-9RI, geboren te Wijmbritseradeel Wonende te Groningen, overleden te Leiden AZL Grafnummers staan onderaan de foto s, de Gewond te Postbrug , 1 e graf Oegstgeest , Graf 60.2 bovenste foto is genomen op 10 november e graf Grebbeberg , Rij 3a Nr 30. de andere 2 foto s zijn genomen bij een krans- legging op 29 juni 1945.

16 16 De eerste graven van 10 mei 1940 bij het Groene Kerkje te Oegstgeest. Graf 57 en Graf 63 Grebbeberg. Op de Grebbeberg, van Graf 55 in Oegstgeest.

17 17 Op de Grebbeberg, van Graf 56 in Oegstgeest. Op de Grebbeberg, van Graf 59 in Oegstgeest.

18 18 Op de Grebbeberg, van Graf 60 in Oegstgeest. Ook twee gewonden van de bus die later overleden zijn en elders begraven zijn: P. Keijzer, dpl sgt 1-I-9RI, geboren te Assen , Wonende te Assen, overleden te Leiden AZL , gewond te Postbrug , 1 e graf Assen , 2 e graf Loenen Graf vak E Nr. 615 A. Roggema, dpl sld 1-I-9RI, geboren te Hamborn Dld , Wonende te Assen, overleden te Leiden AZL , gewond te Postbrug , 1 e graf Assen , 2 e graf Grebbeberg Graf Rij 10 Nr 42 Verdere gewonden van het bus bombardement:

19 19 Verdere slachtoffers van de mei dagen 1940 begraven bij het Groene Kerkje te Oegstgeest: A. Post, dpl sld 3-III-4RI, geboren te Delft , Wonende te Schiedam, overleden te Leiden Anna kliniek , Gewond te Katwijk , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 1 C. Uphus, dpl sld 1-III-4RI, geboren te Stompwijk , Wonende te Voorburg, overleden te Leiden Anna kliniek , Gewond te tussen Katwijk en Valkenburg , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 2 Dane. K / Star J. van de, 2e graf Oegstgeest Graf 29.3 Hier kom ik verderop op terug. 2e graf Grebbeberg Rij 6a Nr 24 A. Jongbloed, dpl kpl 2-III-4RI, geboren te Schiedam , Wonende te Schiedam, overleden te AZL leiden , Gewond te Katwijk , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr A. Poepe, dpl huzaar 1e esk 1RHM, geboren te De Wijk , Wonende te Avereest, overleden te Leiden AZL , Gewond te Maaldrift Wassenaar , 1 e graf Oegstgeest (Groene kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 4 R. Eising, dpl sld 1-I-IV Dep Ber Art, geboren te Assen , Wonende te Assen, overleden te Leiden AZL , Gewond te tussen Katwijk en Valkenburg , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 5 G. Struijs, dpl kpl instr btr. 8-IV dep ber art, geboren te Amsterdam , Wonende te Amsterdam, overleden te Leiden AZL Gewond tussen Katwijk en Valkenburg, 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 6 Jong H.A. de, dpl sld I-1RI, geboren te Oldehamer , Wonende te Weststellingwerf, overleden te Leiden AZL , Gewond te Oegstgeest , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg , Rij 3a Nr M.A. Engels, dpl sld I-1RI, geboren te Oude Pekela , Wonende te Oude Pekela, overleden te Leiden AZL , Gewond te Reinsburg , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 8 H. van de Voort, vw huzaar 2e esk 1RHM, geboren te Nederweert , Wonende te Schiedam, overleden te Leiden AZL , Gewond te Wassenaar Maaldrift , Graf e graf Oegstgeest (Groene kerkje) , 2 e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 9

20 20 G. Klaassens, dpl sld I-1RI, geboren te Gieten , Wonende te Gieten, overleden te Leiden AZL , Gewond te Oegstgeest , 1e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf 31 op verzoek familie niet overgebracht naar Grebbeberg. H. Niemeijer, dpl sld I-1RI, geboren te Odoorn , Wonende te Odoorn, overleden te Leiden AZL , Gewond te Oegstgeest , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf 31 niet overgebracht naar Grebbeberg op verzoek van familie A. Bulthuis, Graf 55.1 Bus Grebbeberg Rij 3a Nr 10. H. Siegers, Graf Bus Grebbeberg Rij 3a Nr 11 H.M. Evenhuis, Graf Bus Grebbeberg Rij 3a Nr 12. A. Zijlstra, Graf 55.4 Bus Grebbeberg Rij 3a Nr A. van der Waarde, Graf 56.1 Bus Grebbeberg Rij 3a Nr 14 Ch. L. van de Broek, Graf 56.2 Bus Grebbeberg Rij 3a Nr 15 P. Poot, Graf 56.3 Bus Grebbeberg Rij3a Nr 16. A.W. Velders, dpl sld 3e comp 22 e dep bat, geboren te Rotterdam , Wonende te Rotterdam, overleden te Leiden AZL , Gewond te Haagse Schouw , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr H. Heins, dpl sld chauffeur 4e comp AAT, geboren te Veendam , wonende te Veendam, Overleden te Leiden AZL , gewond te tussen Oegstgeest en Katwijk , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 18 Ch. van der Beek, dpl sld 5e comp 15e dep bat, geboren te Amsterdam , Wonende te Amsterdam, overleden te Leiden AZL Gewond te Haagse Schouw , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 19 Th.G. Jansen, dpl sld 6e comp 22edep bat, geboren te Aalst (België), Wonende te Merxem (België), overleden te Leiden AZL , Gewond te Haagse Schouw , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 20. M. de Vries, Adjudant instr. 4-II-dep ber art, geboren te Haarlem , Wonende te Tilburg, overleden te Leiden AZL , Gewond te Haagse Schouw , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr P.C. Streur, dpl sld 3-II-Dep Ber Art, geboren te Den Haag , Wonende te Den Haag, overleden te Leiden AZL , Gewond te Katwijk , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 22 J. van der Ham, dpl sgt 5e comp 15 e dep bat, geboren te Rotterdam , Wonende te Rotterdam, Overleden te Leiden AZL , gewond te Haagse Schouw , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 23

21 21 Jager J. de, dpl sld 5e comp 15e dep bat, geboren te Rotterdam , Wonende te Rotterdam, overleden te Leiden AZL , Gewond te Haagse Schouw , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 24. Bleiswijk J.J.A. van dpl sld 1e compagnie C.-1-I-4R.I. geboren te Den Haag Wonende te Den Haag, overleden te Leiden AZL Gewond te Haagse Schouw , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr J.M.P. Rademakers, dpl sld 5e comp 22e dep bat, geboren te Rotterdam , Wonende te Rotterdam, overleden te Leiden AZL , Gewond te Haagse Schouw , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 26 J.M. Schrik Graf 59.2 Bus Grebbeberg Rij 3a Nr 27. Pater G.H. de, wmr 3-5-IV-dep ber art, geboren te Utrecht , Wonende te Amersfoort, overleden te Leiden AZL , Gewond te Haagsche Schouw , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij3a Nr 28 J.F. Schultz, Graf 59.4 Bus Hengelo 136 Rij 9 Vak E R. Janssen,... 6e comp 22e dep bat, geboren te Ede , Wonende te Ede, overleden te Leiden AZL , Gewond te Haagse Schouw , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 29 R. Hoogeterp, Graf 60.2 Bus Grebbeberg, Rij 3a Nr 30. H. Hoogendam, dpl sld 1-III-4RI, geboren te Zevenhuizen , Wonende te Hillegersberg, overleden te Leiden AZL , gewond te Katwijk , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 31 W.A. van Ommen, dpl sgt 5e comp 10e dep bat, Geboren te Heemstede , Wonende te Heemstede, overleden te Oegstgeest Mil. Hospitaal , Gewond te tussen Oegstgeest en Valkenburg , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg , rij 3a Nr J.G. Rueb, sgt instr I-1RI, geboren te Rotterdan , Wonende te Rotterdam, overleden te Oegstgeest Mil. hospitaal , Gewond bij Valkenburg , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 33 P.Fr. Bierman, dpl kpl MC-I-1RI, geboren te Sloten , Wonende te Amsterdam, overleden te Oegstgeest Mil. hospitaal , gewond te tussen Oegstgeest en Valkenburg , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg , Rij 3a Nr 34. P.H. Nouwen, dpl sld 6e comp 22 e dep bat, Geboren te Weert , wonende te Leiden, Overleden op de Hogemorsweg , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 35

22 22 M. Voogt, dpl sgt 6e comp 22e dep bat, geboren te Rotterdam , Wonende te Schiedam, overleden te Oegstgeest Mil. hospitaal , Gewond te Haagse Schouw , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr H.J.A. Jansen, dpl sgt 5e comp 15 e dep bat, geboren te Tilburg , Wonende te Rotterdam, overleden te Oegstgeest Mil. Hospitaal , Gewond te Haagse Schouw , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 37 J.G. Vogelaar, dpl sld 6e comp 10 e dep bat, geboren te Nieuwer Amstel , Wonende te Barneveld, overleden te Oegstgeest Mil. Hospitaal , Gewond te Oegstgeest weg naar Valkenburg , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg ,Rij 3a Nr 38 H. Bamberg, dpl kpl 5e comp 15e dep bat, geboren te Hoek van Holland , Wonende te Hoek van Holland, overleden te Oegstgeest Mil.hospitaal , Gewond te Haagse Schouw , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 39. L. Landzaat, dpl sld 1-III-4RI, geboren te Schiedam , Wonende te Schiedam, overleden te Leiden mil. hosp , Gewond te Katwijk , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr H.T. IJkema, dpl huzaar 2e esk 1RHM, geboren te Bolsward , Wonende te Bolsward, overleden te Leiden AZL , Gewond te Wassenaar Maaldrift , 1 e graf Oegstgeest (Groene kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij3a Nr 41 M. Sakkers, sgt instr I-1RI, geboren te Dordrecht , Wonende te Utrecht, overleden te Leiden AZL , Gewond tussen Oegstgeest en Valkenburg (bij de pannenfabriek) , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij3a Nr 42 D. van der Schaft, dpl sld 2e comp 10e dep bat, geboren te Hilversum , Wonende te Hilversum, overleden te Leiden AZL , Gewond tussen Oegstgeest en Valkenburg, 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij3a Nr 43 W.J.M. Hoefsmit, Sgt Mjr Mag Art-wpl-Delft, geboren te Hengelo , Wonende te Ede, overleden te Leiden AZL , gewond te Katwijk , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf e graf Grebbeberg Rij 3a Nr E.H. Verhaal, dpl sld 2-II-4RI, geboren te Schiedam , Wonende te Schiedam, overleden te Leiden Anna Kliniek , Gewond te Katwijk , 1e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf 63 C.1 2 e graf Grebbeberg Rij 3a Nr 45 W. Meijering, dpl sld MC-I-1RI, geboren te Beilen , Wonende te Beilen, overleden te Leiden AZL , Gewond te Wassenaarseslag , 1e graf Oegstgeest (Groene kerkje) , Graf 63C.2 2e graf Beilen , 302

23 23 C.J. Halem, dpl sld 6e comp 22e dep bat, geboren te Rotterdam , Wonende te Rotterdam, Overleden te Leiden AZL , Gewond te Haagse Schouw , 1 e graf Oegstgeest (Groene Kerkje) , Graf C e graf Rotterdam , 3 e graf Loenen De verwisseling: Daan. K / Star J. van de/ Dane. K., graf Oegstgeest Graf 29.3 Gebeurtenis: Op 10 mei raakt K. Daan, dpl sld 4e comp 10e Dep Bat, geboren te Uitgeest , wonende te Haarlem, op Vliegveld Valkenburg gewond, hij schrijft een afscheid s brief aan zijn familie, die geeft hij af aan J. van de Star, dpl sld 3-III-4RI, geboren te Zwammerdam , wonende te Reeuwijk, met de vraag, of hij de brief, als K. Daan komt te overlijden, aan zijn familie af wil geven. J. van de Star gaat daarna het dak van de loods van Vliegveld Valkenburg op, waar de gewonden liggen, om er een Rood Kruis op te schilderen. Hij wordt bij die werkzaamheden beschoten en komt om. J. van de Star dpl sld overleden , 1 e graf Rijnsburg e graf Haarlem , 3e graf Rhenen Rij 12 Nummer 7, tot Maar NIET als J. van de Star, maar K. Daan. Die naam was van de brief afgehaald in de gedachte dat het zijn eigen afscheidsbrief was die hij bij zich had. De brief is afgegeven aan zijn familie. Na 1994 weer als J. van de Star, Rij 6A Nummer 24. K. Daan, dpl sld 4e comp 10e Dep Bat, geboren te Uitgeest , wonende te Haarlem, Overleden te Valkenburg , 1e graf Rijnsburg , 2 e graf Oegstgeest Graf 29.3, Maar NIET als K. Daan, maar omdat men elkaar niet goed kende en ongeveer een naam wist, werd hij als Klaas of Krijn Dane begraven. K. Daan was immers al begraven! K. Dane werd op tot 1994 als onbekende soldaat herbegraven op de Grebbeberg op Rij 6a Graf nr 24. Omdat er geen K. Dane vermist werd en nergens bekend was. Grebbeberg Rij 6A Nummer 24. Na onderzoek dat ik indertijd met P. Verhoeven ( Gilze Rijen) van Defensie in1994 heb gedaan, hebben ze de 2 slachtoffers opgegraven en omgewisseld, J. van der Star lag namelijk onder de steen van K. Daan en de familie van deze was daar al vele malen op bezoek geweest en dat wilde we zo houden. J. van der Star heef zijn naam in 1994 op zijn graf gekregen. De middelste foto heb ik genomen, op de avond na dat de familie na jaren eindelijk bij J. van der Star bloemen konden leggen. K. Daan graf Rhenen Rij 12 Nummer 7. Zijn naam werd ook genoemd op het Monument bij de Haagsche Schouw.

24 24 Samengesteld door Dick Breedijk Balkbrug, op verzoek van Akky Sepers de Boer, haar vader zat in de bus en werd bij het bombardement gewond Vanaf t/m mei 2013.

Naam Rang/onderdeel Geboren Overleden Graflocatie Genoemd op gedenkplaat Orry-la-Ville. Calais, Frankrijk 21-05-1940

Naam Rang/onderdeel Geboren Overleden Graflocatie Genoemd op gedenkplaat Orry-la-Ville. Calais, Frankrijk 21-05-1940 De ramp met de Pavon - Slachtofferlijst 1 Lijst van Nederlandse slachtoffers die omgekomen zijn bij het bombardement op het Franse vrachtschip De Pavon in de nacht van 20 op 21 mei 1940 even boven Calais

Nadere informatie

Welkom / Dobro došli

Welkom / Dobro došli Welkom / Dobro došli 1. Nederland & Eerste Wereldoorlog 2. Aankomst van de Servische krijgsgevangenen in Nederland 3. Overlijden van 92 Servische WOI soldaten 4. Opgraving en transport naar Jindřichovice

Nadere informatie

CRITERIA PRODUCTRATING INBOEDELVERZEKERING PRIJS

CRITERIA PRODUCTRATING INBOEDELVERZEKERING PRIJS CRITERIA PRODUCTRATING INBOEDELVERZEKERING PRIJS Om tot de ProductRating Prijs te komen heeft MoneyView de gemiddelde marktpositie van elk product berekend over 28.656 fictieve klantprofielen. Deze klantprofielen

Nadere informatie

Daarachter bevindt zich het monument met het opschrift: Ter nagedachtenis van de in 1940-1945 voor het vaderland gevallenen.

Daarachter bevindt zich het monument met het opschrift: Ter nagedachtenis van de in 1940-1945 voor het vaderland gevallenen. ENKELE BESPIEGELINGEN BIJ HET OORLOGSMONUMENT TE WASSENAAR Op 4 mei vindt in ons land de nationale dodenherdenking plaats: Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we allen burgers en militairen

Nadere informatie

Na Amsterdam is Utrecht de stad met de meeste deelauto s. In deze stad staan meer auto s dan in Den Haag en Rotterdam samen.

Na Amsterdam is Utrecht de stad met de meeste deelauto s. In deze stad staan meer auto s dan in Den Haag en Rotterdam samen. Memo Van Datum Onderwerp Friso Metz Trends gedeeld autogebruik Doorkiesnummer Bijlage(n) 6-254 392 Opnieuw toename van deelauto s Het aantal deelauto s in Nederland is tussen september 28 en maart 29 met

Nadere informatie

Vereniging Eigen Huis - Rioolheffing steekproef 109 gemeenten (per november 2014)

Vereniging Eigen Huis - Rioolheffing steekproef 109 gemeenten (per november 2014) Vereniging Eigen Huis - Rioolheffing steekproef 109 gemeenten (per november 2014) Ranglijst rioolheffing Gemeente Rioolheffing Meerpersoons 2014 Rioolheffing Meerpersoons 2015 Verandering Rioolheffing

Nadere informatie

B Baarle Nassau mhz 6875 kbd QAM-64

B Baarle Nassau mhz 6875 kbd QAM-64 A Aalten-Bredevoort 7461 304 mhz 6875 kbd QAM-64 Almere 8200 304 mhz 6875 kbd QAM-64 Alphen aan den Rijn 1000 304 mhz 6875 kbd QAM-64 Amersfoort 3900 304 mhz 6875 kbd QAM-64 Amstelveen 1000 304 mhz 6875

Nadere informatie

CRITERIA PRODUCTRATING OPSTALVERZEKERING PRIJS

CRITERIA PRODUCTRATING OPSTALVERZEKERING PRIJS CRITERIA PRODUCTRATING OPSTALVERZEKERING PRIJS Om tot de ProductRating Prijs te komen heeft MoneyView de gemiddelde marktpositie van elk product berekend over 28.368 fictieve klantprofielen. Deze klantprofielen

Nadere informatie

Hannes van Gelderen Dienstplichtig soldaat bij 1 e sectie 1-II-8 R.I. en slapie van Evert Hoksbergen

Hannes van Gelderen Dienstplichtig soldaat bij 1 e sectie 1-II-8 R.I. en slapie van Evert Hoksbergen Hannes van Gelderen Dienstplichtig soldaat bij 1 e sectie 1-II-8 R.I. en slapie van Evert Hoksbergen Evert slaapt voor eeuwig op de Grebbeberg, rij 7 graf nummer 37. Tijdens de mobilisatie in augustus

Nadere informatie

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017 Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties woningen woningen. Provincie Drenthe Assen 67.700 31.400 Woningvoorraad 32.900 33.700 33.700 Tussenwoning 448 16,7 166.000

Nadere informatie

Overijssel FRYSLÂN DRENTHE FLEVO- LAND DUITSLAND. Zwolle GELDERLAND. Steenwijk* Giethoorn* Hardenberg* Kampen* Vecht* Ommen* Nijverdal* Almelo

Overijssel FRYSLÂN DRENTHE FLEVO- LAND DUITSLAND. Zwolle GELDERLAND. Steenwijk* Giethoorn* Hardenberg* Kampen* Vecht* Ommen* Nijverdal* Almelo Vecht* 1 met namen Overijssel FRYSLÂN DRENTHE Steenwijk* Giethoorn* FLEVO- LAND Hardenberg* Kampen* DUITSLAND Zwolle Ommen* SALLAND* IJssel Deventer Nijverdal* Rijssen* Almelo Oldenzaal* TWENTE Hengelo

Nadere informatie

Voor u ligt het persoonlijk wensenboekje uitgegeven door Begrafenisvereniging Onstwedde

Voor u ligt het persoonlijk wensenboekje uitgegeven door Begrafenisvereniging Onstwedde -2- Wensen bij overlijden en uitvaart Voor u ligt het persoonlijk wensenboekje uitgegeven door Begrafenisvereniging Onstwedde Waarom dit boekje Nabestaanden weten soms niet wat de wensen van de overledene

Nadere informatie

Mijn mond zat vol aarde

Mijn mond zat vol aarde Mijn mond zat vol aarde Serie: Verhalen kind in oorlog Tekst: Meike Jongejan Onderzoek: Mariska de Boer en Hans Groeneweg Redactie: Jan van Zijverden Vormgeving: Richard Bos 2015, Fries Verzetsmuseum,

Nadere informatie

Woningen. Prijzen en transacties. Provincie / Steden. Marktgegevens en prognoses. Transactieprijzen koopwoningen in mediaan 2016

Woningen. Prijzen en transacties. Provincie / Steden. Marktgegevens en prognoses. Transactieprijzen koopwoningen in mediaan 2016 Woningen 2017 Provincie / Steden Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties Aantal inwoners 2016 Aantal woningen 2016 Woningvoorraad/ huishoudens/inwoners 2020 2025 Koopwoningen Aantal verkochte

Nadere informatie

b) Waarom? Roeselare wordt in oktober 1914 veroverd en wordt dus bezet gebied. Het ligt aan de Duitse kant van het front

b) Waarom? Roeselare wordt in oktober 1914 veroverd en wordt dus bezet gebied. Het ligt aan de Duitse kant van het front 1. Inleiding a) De oude stedelijke begraafplaats van Roeselare is meer dan tweehonderd jaar oud (van 1806). Tijdens de oorlog werden hier vooral Duitse soldaten begraven. b) Waarom? Roeselare wordt in

Nadere informatie

De waarde van de Academie. Gerard Marlet Antwerpen 7 november 2013

De waarde van de Academie. Gerard Marlet Antwerpen 7 november 2013 De waarde van de Academie Gerard Marlet Antwerpen 7 november 2013 Een stad met een Academie heeft meer 1,8% Aantal kunstenaars als percentage van de bevolking 18 Aanbod galerieën per 100.000 inwoners 1,6%

Nadere informatie

Waar moeten we bouwen en waar (nog) niet. Gerard Marlet 11 oktober 2016

Waar moeten we bouwen en waar (nog) niet. Gerard Marlet 11 oktober 2016 Waar moeten we bouwen en waar (nog) niet Gerard Marlet 11 oktober 2016 De triomf van de stad... 400.000 Prijs standaardwoning (in euro's) 350.000 300.000 250.000 200.000 150.000 100.000 Gemiddelde van

Nadere informatie

Registratieformulier persoonlijke uitvaartwensen

Registratieformulier persoonlijke uitvaartwensen Registratieformulier persoonlijke uitvaartwensen Uw gegevens: Voornaam: Geboortedatum: Geboorteplaats: Gehuwd (geweest) met: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoonnummer: BSN Sofi-nummer: Uw contacten:

Nadere informatie

Overzicht wijzigingen CAFAS database t/m Q1 2016

Overzicht wijzigingen CAFAS database t/m Q1 2016 Ablasserdam Dordrecht (+ Spijkenisse) A0 Centercom 01.05.2013 9/01.07.2013 Bergen op zoom Roosendaal+Breda A0 Centercom 01.07.2013 10/01.10.2013 Bloemendaal Haarlem+Haarlemmermeer A0 Centercom 01.10.2011

Nadere informatie

mijn afscheid mijn afscheid wensen rondom mijn uitvaart wensen rondom mijn uitvaart

mijn afscheid mijn afscheid wensen rondom mijn uitvaart wensen rondom mijn uitvaart mijn afscheid wensen rondom mijn uitvaart mijn afscheid wensen rondom mijn uitvaart MIJN PERSOONLIJKE GEGEVENS Aantal kinderen: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: Geboortedatum: Geboorteplaats:

Nadere informatie

Graven van burgemeesters op het Kamper kerkhof in IJsselmuiden door Kees Schilder

Graven van burgemeesters op het Kamper kerkhof in IJsselmuiden door Kees Schilder Graven van burgemeesters op het Kamper kerkhof in IJsselmuiden door Kees Schilder Vóór 1829 werden welgestelde burgers en inwoners van Kampen begraven in de kerken die de stad rijk was. Minder gegoeden

Nadere informatie

Toiletreclame Regionale Tarieven Indoormedia

Toiletreclame Regionale Tarieven Indoormedia Volume netwerk Horeca Doelgroep 13-49 Alkmaar 1 2 weken 34 17 10 950,- 135,- 495,- 115,- Almere 1 2 weken 17 8 5 475,- 115,- 250,- 110,- Amersfoort 1 2 weken 50 25 15 1.425,- 150,- 745,- 125,- Amsterdam

Nadere informatie

Zó wil ik het. als mijn sterven daar is. C.J. Droger

Zó wil ik het. als mijn sterven daar is. C.J. Droger Zó wil ik het als mijn sterven daar is C.J. Droger Zó wil ik het als mijn sterven daar is Naam... Adres... Woonplaats... Handtekening... 1 WOORD VOORAF Bij dezen bied ik u een brochure aan die gebruikt

Nadere informatie

Geschiedenis herschreven: De Kruiponder foto versus een kazemat in Bourtange.

Geschiedenis herschreven: De Kruiponder foto versus een kazemat in Bourtange. Geschiedenis herschreven: De Kruiponder foto versus een kazemat in Bourtange. Door Michiel Teunisse 27 april 2017 Soms moet de geschiedenis herschreven worden. Na maanden speuren in archieven, fysieke

Nadere informatie

thema 1 Nederland en het water topografie

thema 1 Nederland en het water topografie thema 1 Nederland en het water topografie Argus Clou Aardrijkskunde groep 6 oefenkaart met antwoorden Malmberg s-hertogenbosch thema 1 Nederland en het water topografie Gebergten Vaalserberg Plaatsen Almere

Nadere informatie

Opwindende ontdekkingen in oud-oosterhout! Wo uter is

Opwindende ontdekkingen in oud-oosterhout! Wo uter is rcheobode Opwindende ontdekkingen in oud-oosterhout! Wo uter is archeoloog. Hij hoort bij de groep archeologen die nu aan het opgraven is in Oosterhout in het gebied Vrachelen. Daar wordt over een jaar

Nadere informatie

Tarieven 2008 begraven in Leerdam

Tarieven 2008 begraven in Leerdam Tarieven 2008 begraven in Leerdam Begrippenlijst Zandgraf met bekisting en looproosters Begraaftoestel Baarwagen Rechthebbende : Zandgraf: Keldergraf: Algemeen graf: Familiegraf: Kindergraf: 1e bijzetting:

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Verslag van de bouw van het oorlogsmonumentje in Maashees. Periode maart tot mei 2015:

Verslag van de bouw van het oorlogsmonumentje in Maashees. Periode maart tot mei 2015: Verslag van de bouw van het oorlogsmonumentje in Maashees. Periode maart tot mei 2015: Jos van Kooij 1 Wat er vooraf ging: Tijdens mijn onderzoek naar de bouw van de nieuwe kerk (2012-2013) in Maashees

Nadere informatie

Herinnering aan Elisabeth Bangert - tante Betje (1870-1964) FREEK DIJS

Herinnering aan Elisabeth Bangert - tante Betje (1870-1964) FREEK DIJS Herinnering aan Elisabeth Bangert - tante Betje (1870-1964) FREEK DIJS Van wie ben jij er één? Dat was telkens de vraag van tante Betje als ik bij mijn oma, haar zuster, kwam logeren in Baarn. Die vraag

Nadere informatie

Mijn uitvaart. Ondergetekende, De heer / mevrouw

Mijn uitvaart. Ondergetekende, De heer / mevrouw Mijn uitvaart Mijn uitvaart In dit boekje kunt u op uw gemak alle persoonlijke wensen In dit document geeft u nu alvast het antwoord op een aantal Ondergetekende, en voorkeuren ten aanzien van uw eigen

Nadere informatie

Toelichting op de tarieventabel behorende bij de verordening lijkbezorgingsrechten 2006

Toelichting op de tarieventabel behorende bij de verordening lijkbezorgingsrechten 2006 Toelichting op de tarieventabel behorende bij de verordening lijkbezorgingsrechten 2006 Toellichting op de tarieven (lijkbezorgingsrechten) per 1 januari 2006 Hoofdstuk 1 NIEUWE EIGEN GRAVEN EN EIGEN URNENGRAF

Nadere informatie

2 maart 1945. 2 maart 2016. Leerlingen groep 7 en 8 De Meeander Heelweg

2 maart 1945. 2 maart 2016. Leerlingen groep 7 en 8 De Meeander Heelweg 2 maart 1945 2 maart 2016 Leerlingen groep 7 en 8 De Meeander Heelweg Er kwamen 4 Duitsers bij de Bark. Ze slaan piketten, voor het plaatsen van batterijen veldartillerie. Maar op die dag gingen de verzetsgroepen

Nadere informatie

Aantal deelauto s stijgt licht grote en middelgrote steden blijven achter

Aantal deelauto s stijgt licht grote en middelgrote steden blijven achter Memo Van Datum Onderwerp Friso Metz Trends gedeeld autogebruik 21 tweede halfjaar Doorkiesnummer Bijlage(n) 6-254 392 - Aantal deelauto s stijgt licht grote en middelgrote steden blijven achter In september

Nadere informatie

Robots houden groei arbeidsmarkt (nog) niet tegen

Robots houden groei arbeidsmarkt (nog) niet tegen Robots houden groei arbeidsmarkt (nog) niet tegen AMSTERDAM - Het aantal banen dat verloren gaat aan automatisatie is nog steeds kleiner dan de vraag naar werknemers van vlees en bloed. Het aantal vacatures

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 2. De gemeentelijke begraafplaats 2. De aula Rond-om 3. Soorten graven 4. Urnen en as 5. Soorten urnen graven 6

Inhoudsopgave. Inleiding 2. De gemeentelijke begraafplaats 2. De aula Rond-om 3. Soorten graven 4. Urnen en as 5. Soorten urnen graven 6 Inhoudsopgave Inleiding 2 De gemeentelijke begraafplaats 2 De aula Rond-om 3 Soorten graven 4 Urnen en as 5 Soorten urnen graven 6 Aankleding van het graf 7 Het ruimen van graven 7 Tarieven 8 Overige begraafplaatsen

Nadere informatie

Catalogus stempels NIETIG AFGESCHREVEN TE

Catalogus stempels NIETIG AFGESCHREVEN TE Catalogus stempels NIETIG AFGESCHREVEN TE Overzicht van de verstrekte stempels NIETIG AFGESCHREVEN TE in rechthoekig model. Proefstempel NIETIG (zonder AFGESCHREVEN TE) NAPR 0001 AMSTERDAM 1912-06-17 Postkantoren:

Nadere informatie

Inleiding. Begraafplaats bij Providentia in Sterksel

Inleiding. Begraafplaats bij Providentia in Sterksel Begraafplaats bij Providentia in Sterksel Inleiding In 1919 besloten de Broeders van de Heilige Joseph in Heerlen om in Sterksel een terrein te kopen voor de stichting van een nieuw verpleeghuis voor epileptici.

Nadere informatie

Daar mogen jullie niet naar kijken!

Daar mogen jullie niet naar kijken! Daar mogen jullie niet naar kijken! Serie: Verhalen kind in oorlog Tekst: Meike Jongejan Onderzoek: Mariska de Boer en Hans Groeneweg Redactie: Jan van Zijverden Vormgeving: Richard Bos 2015, Fries Verzetsmuseum,

Nadere informatie

donderdag 14 november :10 2 Blerick Borne Boskoop Bovenkarspel Flora Bovenkarspel-Grootebroek Boxtel Breda Breda-Prinsenbeek Breukelen Brummen

donderdag 14 november :10 2 Blerick Borne Boskoop Bovenkarspel Flora Bovenkarspel-Grootebroek Boxtel Breda Breda-Prinsenbeek Breukelen Brummen donderdag 14 november 2013 14:10 1 Overzicht stations Locatie Abcoude Alkmaar Alkmaar Noord Almelo Almelo de Riet Almere Buiten Almere Centrum Almere Muziekwijk Almere Oostvaarders Almere Parkwijk Alphen

Nadere informatie

Inzicht in de mogelijkheden die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats. BEGRAVEN

Inzicht in de mogelijkheden die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats. BEGRAVEN Inzicht in de mogelijkheden die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats. BEGRAVEN Inleiding Begraven, het is geen alledaags onderwerp. Toch kunt u er geheel onverwachts mee te maken

Nadere informatie

Laatste Wensen Formulier

Laatste Wensen Formulier tel. : 0900-5555560 (meldnummer bij overlijden) mobiel : 06-52 67 6220 e-mail : info@holtlanduitvaartzorg.nl internet : www.holtlanduitvaartzorg.nl Laatste Wensen Formulier Mijn eigen wensen voor mijn

Nadere informatie

BIJLAGEN. Betrekkelijke betrokkenheid Studies in sociale cohesie. Sociaal en Cultureel Rapport Redactie: Paul Schnabel Rob Bijl Joep de Hart

BIJLAGEN. Betrekkelijke betrokkenheid Studies in sociale cohesie. Sociaal en Cultureel Rapport Redactie: Paul Schnabel Rob Bijl Joep de Hart BIJLAGEN Betrekkelijke betrokkenheid Studies in sociale cohesie Sociaal en Cultureel Rapport 2008 Redactie: Paul Schnabel Rob Bijl Joep de Hart Sociaal en Cultureel Planbureau Den Haag, december 2008 Bijlage

Nadere informatie

Plaatsingslijst van de Collectie C. de Kruijf

Plaatsingslijst van de Collectie C. de Kruijf T00298 Plaatsingslijst van de Collectie C. de Kruijf over de Grebbeberg te Rhenen, 1870-2005 M.A. van der Eerden-Vonk en D. Ruiter Juli 2014 Inleiding Omvang: 1 m. Herkomst: schenking van de heer C. de

Nadere informatie

HET HAAGSCHE MILITAIRE EREHOF

HET HAAGSCHE MILITAIRE EREHOF HET HAAGSCHE MILITAIRE EREHOF Tekening gemaakt door: Grenadier Staudenmaijer Dit nieuwsbulletin is een uitgave van de Stichting Herdenking Militaire Erehof s-gravenhage. Gevestigd: Elzenhorst 14 te 2742

Nadere informatie

WENSENFORMULIER. regio Noord-Oost Groningen. Wensenformulier van: mijn nabestaanden/contactpersoon: Naam:... ... Voornamen: ... ...

WENSENFORMULIER. regio Noord-Oost Groningen. Wensenformulier van: mijn nabestaanden/contactpersoon: Naam:... ... Voornamen: ... ... Eenum Garmerwolde Garsthuizen Lellens Loppersum St. Annen Stedum Thesinge Ten Boer Ten Post Oosterwijtwerd Winsum Woltersum t Zandt Zeerijp WENSENFORMULIER Wensenformulier van: Boterbloemstraat 2 9903

Nadere informatie

WENSEN BIJ OVERLIJDEN NAAM:..

WENSEN BIJ OVERLIJDEN NAAM:.. WENSEN BIJ OVERLIJDEN NAAM:.. Ine Kooi Uitvaartzorg, J. Wiersumstraat 26, 9981 JJ Uithuizen 0595-432277 / 06-21981877 info@inekooiuitvaartzorg.nl Waarom een wensenlijst? Bij leven en welzijn staan we niet

Nadere informatie

Bijlage verzuimcijfers

Bijlage verzuimcijfers Bijlage cijfers 1. Landelijke cijfers De cijfers over het schooljaar - zijn afkomstig uit de leerplichttelling die jaarlijks onder de gemeenten wordt uitgevoerd. De respons van gemeenten bedroeg dit jaar

Nadere informatie

DORST IN DE OORLOGSJAREN.

DORST IN DE OORLOGSJAREN. DORST IN DE OORLOGSJAREN. De aanwezigheid van vliegveld Gilze-Rijen heeft voor de bewoners van Dorst de hele oorlog door steeds grote ongemakken en vele gevaren opgeleverd. Praktisch de hele oorlog waren

Nadere informatie

Zo wil ik afscheid nemen. Een herinnering in liefde is een herinnering voor altijd

Zo wil ik afscheid nemen. Een herinnering in liefde is een herinnering voor altijd Zo wil ik afscheid nemen Een herinnering in liefde is een herinnering voor altijd Uitvaartbegeleidster: Marja van Rijn Tel.: 0174-613365 b.g.g. Mobiel: 06-13550369 Dag en nacht bereikbaar Internet: www.uitvaartbegeleidingsamen.nl

Nadere informatie

Aantal huwelijken, huwelijksontbindingen, partnerschappen en partnerschapsontbindingen per woonplaats in 2015

Aantal huwelijken, huwelijksontbindingen, partnerschappen en partnerschapsontbindingen per woonplaats in 2015 Aantal huwelijken, huwelijksontbindingen, partnerschappen en partnerschapsontbindingen per woonplaats in 215 Huwelijk Huwelijksontbinding Partnerschap Partnerschapsontbinding Woonplaats Man % Vrouw % Man

Nadere informatie

Wensen bij overlijden 1

Wensen bij overlijden 1 Wensen bij overlijden 1 Voorwoord Doelstelling Het is niet gemakkelijk om te praten over verdrietige onderwerpen. Ziek zijn, doodgaan en op een goede manier afscheid nemen is zo n moeilijk onderwerp. De

Nadere informatie

Wat zijn de kosten voor een begrafenis op R.-K. Begraafplaats Buitenveldert?

Wat zijn de kosten voor een begrafenis op R.-K. Begraafplaats Buitenveldert? Kostenoverzicht 2012 Wat zijn de kosten voor een begrafenis op R.-K. Begraafplaats Buitenveldert? Hieronder vindt u uitleg over een aantal mogelijkheden en de te verwachten kosten voor het begraven op

Nadere informatie

D88, Voorhei 3. Geplaatst in de Heise Krant augustus 2015, gewijzigd

D88, Voorhei 3. Geplaatst in de Heise Krant augustus 2015, gewijzigd D88, Voorhei 3 Geplaatst in de Heise Krant augustus 2015, gewijzigd 23-01-2017 De geschiedenis van boerderij D88, nu Voorhei 3, begint bij Theodorus van Asseldonk. Theodorus (Dirk) van Asseldonk (1797-1845),

Nadere informatie

speeldag 1 speeldag 2 speeldag 3 speeldag 4 speeldag 5 speeldag 6 speeldag 7 speeldag 8

speeldag 1 speeldag 2 speeldag 3 speeldag 4 speeldag 5 speeldag 6 speeldag 7 speeldag 8 BC nummer 824 897 850 839 884 845 806 931 bowlingcentrum Tilburg Schiedam, C. Haarlemmerliede Spijkenisse Nieuwegein Schiedam, Walvis Deventer Zoetermeer, WP thuiswedstrijd van team 3004 team 3001 team

Nadere informatie

UITSLAG FONDCLUB DE GLAZEN STAD A27 VANUIT TARBES MET 635 DUIVEN OP 09-07-2010 LOS 10.30 UUR.

UITSLAG FONDCLUB DE GLAZEN STAD A27 VANUIT TARBES MET 635 DUIVEN OP 09-07-2010 LOS 10.30 UUR. UITSLAG FONDCLUB DE GLAZEN STAD A27 VANUIT TARBES MET 635 DUIVEN OP 09-07-2010 LOS 10.30 UUR. PLC NAAM PLAATS VER. RINGNUMM AD/PR GET AFSTAND ZUIV.TYD MET/MIN PUNTEN BEDRAG 1 A. van de Berg Spijkenisse

Nadere informatie

WERKBOEK. Lest we Forget

WERKBOEK. Lest we Forget 1 WERKBOEK Lest we Forget 2 Lest we Forget Dit is een uitgave van de stichting Aircraft Recovery Groep 1940-1945 Contact: Secretaris Stichting A.R.G. 1940-1945, Dorpsstraat 204H, 1566 AT Assendelft. Website:

Nadere informatie

Begraafplaats Oud-Kralingen

Begraafplaats Oud-Kralingen Begraafplaats Oud-Kralingen Vanaf het einde van de 20e eeuw zien we een herwaardering van lang bestaande waarden, een nieuwe bezinning ook op het thema van de dood en de beleving daarvan door de nabestaanden.

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG-18152

BELEIDSREGEL BR/REG-18152 BELEIDSREGEL Bijlage Overzicht standplaatsen zoals in het Referentiekader Spreiding en Beschikbaarheid 2017 Standplaats Regionr RAV Plaats Inwoners Inw klasse OAD gewogen OAD-klasse gewogen 9364 1 RAV

Nadere informatie

Commissie Straatnamen

Commissie Straatnamen Onderwerp: Advies inzake afwijzing benoeming plantsoen- of straatnaam naar A.J. van Hintum Datum: 12 januari 2017 Opsteller: van de te Berghem Status: Voorstel Versie: 3 Bijlage(n): 6 (in totaal 8 bladen)

Nadere informatie

OPDRACHTEN BEE-BOT. Thema: Topografie Artikelnr Bezienswaardigheden lijst Blauwe bollen

OPDRACHTEN BEE-BOT. Thema: Topografie Artikelnr Bezienswaardigheden lijst Blauwe bollen Bezienswaardigheden lijst Blauwe bollen 1 Pier van Scheveningen / Scheveningen (Zuid-Holland) 2 Zaandamse huisjes / Zaandam (Noord-Holland 3 Dolfinarium / Harderwijk (Gelderland) 4 De dam / Amsterdam (Noord-Holland

Nadere informatie

Ruwe sterftecijfers ziekenhuizen

Ruwe sterftecijfers ziekenhuizen Ruwe sterftecijfers ziekenhuizen Klinische opname Ziekenhuis Plaats Dagopname Dagmortaliteit Klinische mortaliteit % dag % kliniek Stg. Medisch Centrum Alkmaar Alkmaar 30.641 33.947 0 765 0,00 2,25 Ziekenhuisgroep

Nadere informatie

Vaatkeurmerk x x x x x x. x x x

Vaatkeurmerk x x x x x x. x x x PAV Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam Admiraal De Ruyter Ziekenhuis, Loc.Goes Loc. Zierikzee Loc. Vlissingen Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ) Loc. Sliedrecht Loc. Zwijndrecht Alrijne Ziekenhuis,

Nadere informatie

LICHTERVELDE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG

LICHTERVELDE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG LICHTERVELDE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG Voor de oorlog LI_07 Er is veel volk op de dorpsplaats samengekomen en overal hangen vlaggen. Niemand is aan het werken. Het is waarschijnlijk zondag, en mooi

Nadere informatie

DNA onderzoek naar NN-lijken

DNA onderzoek naar NN-lijken DNA >> DNA onderzoek naar NN-lijken Met de inmiddels sterk verbeterde DNA-techniek is de identiteit van reeds lang begraven onbekende doden vast te stellen. Daarom is het zaak oude vermissingen die niet

Nadere informatie

natuursteen polijsten natuursteen polijsten natuursteen polijsten natuursteen polijsten natuursteen polijsten natuursteen polijsten marmer polijsten

natuursteen polijsten natuursteen polijsten natuursteen polijsten natuursteen polijsten natuursteen polijsten natuursteen polijsten marmer polijsten almelo almere amersfoort amsterdam apeldoorn arnhem amsterdam belgisch hardsteen belgische hardsteen blauwe hardsteen boxmeer breda vloer schuren vloer schuren vloer schuren schuren schuren schuren vloeren

Nadere informatie

GELDIG VANAF 9 DECEMBER 2012 HAARLEM DE ZILK HILLEGOM NIEUW-VENNEP LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE ROELOFARENDSVEEN KOUDEKERK A/D RIJN

GELDIG VANAF 9 DECEMBER 2012 HAARLEM DE ZILK HILLEGOM NIEUW-VENNEP LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE ROELOFARENDSVEEN KOUDEKERK A/D RIJN Lijnfolder 2013 LEIDEN, ZOETERMEER, DEN HAAG GELDIG VANAF 9 DECEMBER 2012 HAARLEM SCHIPHOL DE ZILK HILLEGOM NOORDWIJKERHOUT LISSE NIEUW-VENNEP KATWIJK WASSENAAR NOORDWIJK RIJNSBURG OEGSTGEEST VOORSCHOTEN

Nadere informatie

Geboortedatum. Handtekening. Het versturen van rouwkaarten voor de uitvaart na de uitvaart geen rouwkaarten laat ik mijn nabestaanden bepalen

Geboortedatum. Handtekening. Het versturen van rouwkaarten voor de uitvaart na de uitvaart geen rouwkaarten laat ik mijn nabestaanden bepalen [mooi] afscheid voor een mooi en persoonlijk afscheid... zoals de dag uit de nacht treedt treedt het leven uit de dood er is liefde die niet sterft Toon Hermans mijn uitvaart In mijn uitvaart heb ik aangegeven

Nadere informatie

VvE Amaryllis. Plaats: Castricum. Bouwjaar: 1965. Aantal Appartementen: 30. VvE Amelander Paradijs. Plaats: Buren. Bouwjaar: 1993

VvE Amaryllis. Plaats: Castricum. Bouwjaar: 1965. Aantal Appartementen: 30. VvE Amelander Paradijs. Plaats: Buren. Bouwjaar: 1993 MJOP VvE Amaryllis Plaats: Castricum Bouwjaar: 1965 Aantal Appartementen: 30 VvE Amelander Paradijs Plaats: Buren Bouwjaar: 1993 Aantal Appartementen: 93 VvE Annadal Plaats: Maastricht Bouwjaar: 1961 Aantal

Nadere informatie

Aflossing van de wacht Pagina 1 van 6

Aflossing van de wacht Pagina 1 van 6 Aflossing van de wacht Pagina 1 van 6 Voorwoord Als relatieve buitenstaander breng ik, Broer Bax, graag het volgende onder uw aandacht. Enige tijd geleden legde ik de laatste hand aan het manuscript over

Nadere informatie

Absoluut verzuim. Absoluut verzuim totaal verzuim. > 3 maanden. Opgelost in schooljaar

Absoluut verzuim. Absoluut verzuim totaal verzuim. > 3 maanden. Opgelost in schooljaar Bijlage 1. Landelijke gegevens De gegevens over het schooljaar 2014-2015 zijn afkomstig uit de leerplichttelling die jaarlijks onder de gemeenten wordt uitgevoerd. De respons op de leerplichttelling bedroeg

Nadere informatie

Naam Plaats donderdag 20 dec vrijdag 21 dec Koopzondag 23 dec dinsdag 25 dec woensdag 26 december 1828 Alkmaar WC de Mare open tot 21 uur open tot 21

Naam Plaats donderdag 20 dec vrijdag 21 dec Koopzondag 23 dec dinsdag 25 dec woensdag 26 december 1828 Alkmaar WC de Mare open tot 21 uur open tot 21 Naam Plaats donderdag 20 dec vrijdag 21 dec Koopzondag 23 dec dinsdag 25 dec woensdag 26 december 1828 Alkmaar WC de Mare open tot 21 uur open tot 21 uur open van 09:00 tot 17:00 Gesloten Gesloten 1887

Nadere informatie

Laatste wensenboekje. Regel uw afscheid bij leven, dat is voor uw nabestaanden een hele zorg minder.

Laatste wensenboekje. Regel uw afscheid bij leven, dat is voor uw nabestaanden een hele zorg minder. Laatste wensenboekje Regel uw afscheid bij leven, dat is voor uw nabestaanden een hele zorg minder. Het laatste wensenboekje Weinig is zeker in het leven. Hoewel we er liever niet al te vaak aan denken,

Nadere informatie

Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 )

Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 ) Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 ) (Tussen haakjes de RIN nummers in de stamboom www.breedijk.net. ) Klaas Breedijk: ik heb opgezocht wat ik op internet allemaal gevonden heb over zijn

Nadere informatie

2e Paasdag maandag 17 april

2e Paasdag maandag 17 april T-Shop 14 zondag 16 Alkmaar 10:00-18:00 gesloten gesloten gesloten gesloten gesloten gesloten Almelo 10:00-17:00 gesloten gesloten gesloten gesloten gesloten gesloten Almere Traverse 10:00-18:00 gesloten

Nadere informatie

Karin van den Bogaard Persoonlijke Uitvaartbegeleiding

Karin van den Bogaard Persoonlijke Uitvaartbegeleiding Met behulp van een persoonlijk wensenformulier kunt u kenbaar maken hoe uw afscheid eruit moet komen te zien. Nabestaanden zijn hierdoor volledig op de hoogte van uw wensen. De uitvaart wordt uitgevoerd

Nadere informatie

LANDELIJKE VERSPREIDING POSTERS, FLYERS EN MAGAZINES

LANDELIJKE VERSPREIDING POSTERS, FLYERS EN MAGAZINES LANDELIJKE VERSPREIDING POSTERS, FLYERS EN MAGAZINES Hieronder volgt een overzicht van de aantallen posters en flyers in de meest gevraagde steden alsmede de tarieven die we hiervoor hanteren. We zijn

Nadere informatie

Naamloos. Floor Point natuursteen vloeren polijsten

Naamloos. Floor Point natuursteen vloeren polijsten almelo almere amersfoort amsterdam apeldoorn arnhem amsterdam belgisch hardsteen belgische hardsteen blauwe hardsteen boxmeer breda betonvloer schuren betonvloer schuren betonvloer schuren beton schuren

Nadere informatie

UITSLAG FONDCLUB DE GLAZEN STAD A25 VANUIT CAHORS MET 1043 DUIVEN OP LOS UUR.

UITSLAG FONDCLUB DE GLAZEN STAD A25 VANUIT CAHORS MET 1043 DUIVEN OP LOS UUR. 1 M.A. Orgers Hekelingen 1674 9-1169207 17/7 1 877,933 20.45.23 1063,653 1000,0 2 P. Overkleeft 's-gravenzande 1536 6-1000757 6/5 3 893,574 21.07.39 1054,166 996,2 3 Kr. van den Berg Oegstgeest 1519 9-1091171

Nadere informatie

De eerste boeren Het dorp

De eerste boeren Het dorp De eerste boeren Later gaan de mensen zelf eten verbouwen. Wortels en bonen, en graan om brood van te bakken. De mensen hebben ook schapen en koeien. De jagers zijn boeren geworden. Het dorp Boeren trekken

Nadere informatie

Geschiedenis Gereformeerde kerk Ruinerwold Koekange

Geschiedenis Gereformeerde kerk Ruinerwold Koekange Geschiedenis Gereformeerde kerk Ruinerwold Koekange Ds. Hendrik de Cock Het zegel van de kerk Voor kant kerk Berghuizen 2018 Foto van het kerkgebouw van voor 1912 Het ontstaan van de afscheiding. De Afscheiding

Nadere informatie

Najaar 2015 WOONINSPIRATIE 20% KORTING OP GORDIJNEN & PVC VLOEREN. Kijk voor nog meer inspiratie op www.colorsathome.nl

Najaar 2015 WOONINSPIRATIE 20% KORTING OP GORDIJNEN & PVC VLOEREN. Kijk voor nog meer inspiratie op www.colorsathome.nl Najaar 2015 WOONINSPIRATIE Kijk voor nog meer inspiratie op www.colorsathome.nl 20% KORTING OP GORDIJNEN & PVC VLOEREN STEEN & STAAL Steen & staal, aangevuld met grof hout, zorgen voor een industriële

Nadere informatie

Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief voorjaar 2013 van Stichting Historie Stedum.

Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief voorjaar 2013 van Stichting Historie Stedum. Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief voorjaar 2013 van Stichting Historie Stedum. Agenda 27 maart; donateursavond; ontvangst vanaf 19:30. Aanvang 19:45 15 maart onthulling monument armenlap om 15.00

Nadere informatie

Factsheets Nederland. Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt

Factsheets Nederland. Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt Factsheets Nederland Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt medio 17 1 Factsheets kantorenmarkt medio 17 KANTOORBANEN 2.38.3 16 t.o.v. 15 4,6% AANBOD 7.92. m 2 medio 17 t.o.v. ultimo 16 7,2% VOORRAAD 48.612.

Nadere informatie

In de kolom "SWS" ziet u of stemmen in een willekeurig stemlokaal (SWS) van toepassing is in de betreffende gemeente.

In de kolom SWS ziet u of stemmen in een willekeurig stemlokaal (SWS) van toepassing is in de betreffende gemeente. In de kolom "SWS" ziet u of stemmen in een willekeurig stemlokaal (SWS) van toepassing is in de betreffende gemeente. 1 = Kiezers kunnen in deze gemeente voor alle waterschapsverkiezingen stemmen in elk

Nadere informatie

Maar de grootste held was oma die bij de huiszoeking zo rustig is gebleven.

Maar de grootste held was oma die bij de huiszoeking zo rustig is gebleven. Aufmachen! Voor de deur staan een paar Duitse soldaten en Nederlandse landwachten (gewapende hulppolitie). Een jonge vrouw doet open en de mannen stormen binnen. Het kleine meisje begint van schrik te

Nadere informatie

Ketel Container Ketelwagenequivalenten trajectbeschrijving A B2 B3 C3 D3 D4 A B2 B3 C3 D3 D4 A B2 B3 C3 D3 D4

Ketel Container Ketelwagenequivalenten trajectbeschrijving A B2 B3 C3 D3 D4 A B2 B3 C3 D3 D4 A B2 B3 C3 D3 D4 VGS 2016 Q2 Ketel Container Ketelwagenequivalenten trajectbeschrijving A B2 B3 C3 D3 D4 A B2 B3 C3 D3 D4 A B2 B3 C3 D3 D4 Roosendaal - Sloehaven 1690 0 0 0 3 0 0 0 0 0 0 0 1690 0 0 0 3 0 Breda Aansluiting

Nadere informatie

Inventaris van het archief van ds. F.A. Nolle ( )

Inventaris van het archief van ds. F.A. Nolle ( ) Inventaris van het archief van ds. F.A. Nolle (1905 1970) 1936 1947 Inleiding 1 Frederik Anthoon (F.A.) Nolle werd geboren op 22 januari 1905 te Dordrecht. Na zijn schooltijd heeft hij gewerkt in het kruideniersbedrijf

Nadere informatie

Laatste wensen formulier

Laatste wensen formulier Laatste wensen formulier Inleiding 2 Persoonsgegevens 3 Opbaring 4 Begraven 5 Crematie 6 Plechtigheid 7 Kerkelijke plechtigheid 8 Rouwbrieven 9 Overige wensen 10 Erik Jansen, Ab Jonker Onderlinge Begrafenisvereniging

Nadere informatie

Aantal huwelijken, huwelijksontbindingen, partnerschappen en partnerschapsontbindingen per woonplaats in 2014

Aantal huwelijken, huwelijksontbindingen, partnerschappen en partnerschapsontbindingen per woonplaats in 2014 Aantal huwelijken, huwelijksontbindingen, partnerschappen en partnerschapsontbindingen per woonplaats in 214 Huwelijk Huwelijksontbinding Partnerschap Partnerschapsontbinding Woonplaats Man % Vrouw % Man

Nadere informatie

Memo. Friso Metz 3 september 2008 Statistieken gedeeld autogebruik Van Datum Onderwerp. Doorkiesnummer Bijlage(n)

Memo. Friso Metz 3 september 2008 Statistieken gedeeld autogebruik Van Datum Onderwerp. Doorkiesnummer Bijlage(n) Memo Van Datum Onderwerp Friso Metz 3 september 2008 Statistieken gedeeld autogebruik Doorkiesnummer Bijlage(n) 010-282 5753 - Het aantal deelauto s in Nederland groeit snel en het einde van de groei is

Nadere informatie

Hunebedden. Inleiding. Hoofdstuk 1 Wat zijn hunebedden en waar kun je ze vinden?

Hunebedden. Inleiding. Hoofdstuk 1 Wat zijn hunebedden en waar kun je ze vinden? Hunebedden Inleiding Ik hou mijn werkstuk over hunebedden, omdat ik het een leuk onderwerp vind. Maar ik hou het er ook over, omdat ik er veel van te weten wil komen. Ik ben op het idee gekomen, omdat

Nadere informatie

Id Naam Plaats Eindspecialisatie Instroom Leerlingen Instroom FTE Universitair Medisch Centrum Groningen Groningen Anesthesiologie 8 8,00

Id Naam Plaats Eindspecialisatie Instroom Leerlingen Instroom FTE Universitair Medisch Centrum Groningen Groningen Anesthesiologie 8 8,00 101001 Universitair Medisch Centrum Groningen Groningen Anesthesiologie 8 8,00 101002 Umc Sint Radboud Nijmegen Anesthesiologie 6 6,00 101003 Universitair Medisch Centrum Utrecht Utrecht Anesthesiologie

Nadere informatie

info@pietnowee.nl Pagina 1

info@pietnowee.nl Pagina 1 "Thuis heb ik nog een ansichtkaart" Ik heb er zelfs meer dan één van het dorp waar ik geboren ben. Mijn voorouders waren tuinders en woonden voornamelijk in Den Hoorn en omgeving. Veel is er veranderd

Nadere informatie

De inkomenspositie van Leidse huishoudens

De inkomenspositie van Leidse huishoudens Feitenblad april 2007 Beleidsinformatie Onderzoek Advies De inkomenspositie van Leidse huishoudens Dit feitenblad schetst een beeld van de inkomenspositie van aren. Het gaat hierbij om het gemiddeld basisinkomen

Nadere informatie

Lokaal en landelijk de handen ineen

Lokaal en landelijk de handen ineen Lokaal en landelijk de handen ineen 1 Lokaal en landelijk de handen ineen Als lid van de NVN staat u er niet alleen voor. We bieden u hulp, advies, een luisterend oor, lotgenotencontact, ontmoeting en

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1984-1985 Rijksbegroting van het jaar 1985 18600 Hoofdstuk XI Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer Nr. 72 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS

Nadere informatie

Een crisiskaart omdat je het voor jezelf het beste weet

Een crisiskaart omdat je het voor jezelf het beste weet Crisiskaart Een crisiskaart omdat je het voor jezelf het beste weet Consulent Crisiskaart Nel van kempen Diane Hek Crisiskaart Wat is een crisiskaart: Een uitvouwbaar kaartje van bankpasformaat. Samenvatting

Nadere informatie

Mijn persoonlijke wensen

Mijn persoonlijke wensen Mijn persoonlijke wensen (Zorgvuldig bewaren) Nuvema uitvaartverzekeraar. Thuis in uw regio. Nuvema heeft zijn wortels in de provincie. In Groningen om precies te zijn, waar we in 1949 zijn opgericht.

Nadere informatie