OKTOBER 2014 NUMMER 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OKTOBER 2014 NUMMER 1"

Transcriptie

1 OKTOBER 2014 NUMMER 1

2

3 Van de redactie: Colofon Schoolkrant van het Prismacollege school voor vmbo Kaliumweg PT Amersfoort Tel schoolkrant@prisma-college.nl Op het moment van schrijven zitten we vlák voor de herfstvakantie! Het stormt in de school, jullie zijn toe aan vakantie! Maar als jullie deze schoolkrant lezen, hebben jullie allemaal lekker een week kunnen uitwaaien. De krant is weer gevuld met allemaal leuke dingen! De introductie, excursies van de sportklassen en O&D en de themadagen van allerlei klassen. Een paar recepten voor Heel Prisma bakt, doe je best. De meeste verhalen in deze krant zijn afkomstig van docenten. Bijdragen van leerlingen blijven altijd welkom! Dus wil jij ook eens iets schrijven of tekenen voor onze schoolkrant? Zoek ons op! Veel leesplezier! Redactieleden: docenten en leerlingen De redactie: mevr Berens, mevr vd Linde en de heer Doornekamp Mw J. Berens Mw. V.d. Linde Hr. Doornekamp OKTOBER e jaargang nummer 1 De schoolkrant verschijnt vier keer per cursusjaar. Drukkerij PRISM@!: Schoolkrantdrukkerij, Utrecht

4 Eindejaarsactiviteit leerjaar 3 Een activiteit van voor de zomervakantie. Op dinsdag 15 juli 2014 hadden de leerlingen hun sportieve eindejaarsdag. Ja die meiden van Verzorging hebben ook inzicht en bouwden een erg hoge toren voor de school. Het was vooral de kracht van de samenwerking. Sportief waren ze in de gymzaal en op het plein konden we alvast aan een swingende vakantie wennen.

5 Moppen voor afdelingen: VZG: waarom verf je je gezicht steeds, ma? Om mooi te zijn, kind. Maar waarom wordt je dat dan niet? VZG: Vandaag heeft mijn vrouw zelf gekookt! Wat heb je gekregen? Buikpijn! Mobiel: Agent: Waarom rijdt u met negentig in de bebouwde kom? Sorry agent, die hoed maakt mij zo oud. Mobiel: Ik wil graag een goeie autoradio kopen. Langegolf, korte golf of middengolf? Korte golf, ik heb een kleine auto. Collega s: Zegt de leraar: Ik heb niet veel goeds over jou gehoord, Arie Antwoord Arie: Dan heeft u zeker nog niet gehoord wat de leerlingen over u vertellen! 1. L.O.: Chirurg: Is de patiënt al onder narcose? Nee, nog niet, zegt de narcotiseur. Chirurg: Hoe komt dat dan? De patiënt is bokser en elke keer als ik begin af te tellen schiet hij bij 9 overeind. Nederlands: De leraar geeft een opstel op met als titel: Als ik directeur was. De leerlingen gaan ijverig schrijven behalve Roel. De leraar ziet dat een poosje aan maar loopt dan nogal boos naar Roel en vraagt waarom hij niet schrijft. Rustig kijkt Roel naar de leraar en zegt: Ik wacht op mijn secretaresse. Biologie: De docent biologie vertelt de leerlingen dat veel eigenschappen erfelijk zijn. Als een echtpaar bijvoorbeeld geen kinderen heeft waren hun ouders waarschijnlijk ook kinderloos. Onderwijsinspectie: Een inspecteur heeft een hele middag een klas tot wanhoop gebracht met allerlei moeilijke vragen. In eens zegt hij: Wil iemand

6 nog iets weten over de spoorwegen? Antwoordt een jongetje: Ja, ik meneer Hoe laat vertrekt uw trein? Muziek: Er wordt gebeld, mevrouw doet open. Er staat een man met een koffertje in de hand voor de deur. Hij zegt: Ik kom de piano stemmen. Daar heb ik toch niet om gevraagd? U niet, mevrouw, maar de buren wel. Economie: Pa, vraagt Kees, wat is een deurwaarder? Dat is net een klein kind, verklaart pa. Wat hij ziet wil hij hebben. Nederlands: De juffrouw van Jantje geeft uitleg over verleden tijd en tegenwoordige tijd. "Als ik zeg dat ik mooi was, dan is dat de verleden tijd. Jantje, wat is het dan als ik zeg dat ik mooi ben?" Jantje: "Een regelrechte leugen, juf!" Biologie: De docent geeft les over het menselijk lichaam. Hij vertelt: "Als ik buk, stroomt er bloed naar mijn hoofd. Waarom stroomt het niet naar mijn voeten, terwijl die toch altijd beneden zijn?" Fleur weet het: "Uw voeten zijn niet hol, meneer". M&M: De lerares vraagt: "Weet iemand waar Napoleon gestorven is?" Sem zoekt het stiekem op in zijn geschiedenisboek en roept: "Op pagina 121, mevrouw!". Engels: Tim komt thuis van school en vertelt trots: Ik heb vandaag mijn eerste Engelse les gehad. Nu kan ik ook "dank je wel" zeggen in het Engels. Zijn moeder antwoordt: Dat is goed. Want tot nu toe kon je dat nog niet eens in het Nederlands.

7 DERTIEN DAGEN OM EEN SCHITTEREND FEEST TE ORGANISEREN geschreven door: Hanneke de Jong Marieke heeft haar handen vol aan school(vmbo), haar lastige broertje en dito leraren, haar verkering en de veertigste verjaardag van haar moeder. Ze heeft dertien dagen om het verrassingsfeest voor haar moeder te organiseren. Marieke heeft grootse plannen, want taarten bakken en feestjes bouwen kan ze als de beste. Gelukkig heeft ze hulp van Nadia, haar beste vriendin, en een docent. Het wordt een race tegen de klok. Als haar broertje ADHD blijkt te hebben, brengt dat Marieke hevig aan het twijfelen. ADHD kan erfelijk zijn. Heeft zij het misschien ook? Gaan er daarom zo veel dingen mis? Wat is eigenlijk normaal? Een grappig, vrolijk én serieus boek voor lezers vanaf twaalf jaar.

8 INTRODUCTIE ONDERBOUW Een sportieve introductie voor klas 2 op het veld voor de school. Het weer werkte gelukkig goed mee. Het was een gezellige dag, kijkmaar op de foto's

9 Klas één heeft een kennismakingsdag gehad in en om de school. De eerste klassen zijn ook nog 3 dagen op kamp geweest. Ook daar werkte het weer prima mee.

10 PON - LEUSDEN Vrijdag de 17 de oktober gaat klas 4 Mobiel in het kader van de Themadagen naar Pon in Leusden. Eigenlijk is dit al jaren een vast gebeuren. De ontvangst is altijd hartelijk en de rondleiding op het buitenterrein waar de auto s staan die per trein worden aangevoerd vanuit Wolfsburg Duitsland en het bezoek aan het gigantische magazijn maken steeds een onuitwisbare indruk. In eerdere jaren stond er koffie met warme gevulde koek te wachten met een introductiefilm als binnenkomer maar helaas heeft de crisis dit ten einde gebracht. Desondanks geeft het bezoek toch een goede indruk voor de leerlingen wat er speelt bij Pon Holding, wat meer inhoud dan alleen maar Volkswagens. Vermeldenswaard is het gegeven dat er in het magazijn jaarlijks een foutpercentage is van

11 rond de 2% en dat is gezien de enorme hoeveelheid onderdelen een prachtige prestatie van het concern. Door een toevallige overtocht per ballon van een docent van onze school is er een foto van het opstelterrein beschikbaar. Hopelijk doet Pon daar niet moeilijk over (inbreuk privacy). Na afloop van het bezoek komen de leerlingen terug op school om een verslag te schrijven, eventueel verluchtigd met foto s; wat dat betreft, leve de mobiele mogelijkheden. Helaas is het laatste bericht van Pon niet zo goed: door de slechte autoverkopen zal Pon 40 tot 50 werknemers moeten ontslaan, dus ook daar wordt de werkgelegenheid minder.

12 2 O&D OP BEZOEK BIJ Na de vakantie zijn de leerlingen van 2OD van start gegaan met de LEGO league. Alle kinderen van de klas hebben een week lang geprobeerd om van Lego een robot te maken en die zo te programmeren dat hij zelf kon rijden of iets kon pakken. Een robot die je kunt inzetten voor verschillende doelen. De klas had hier vele ideeën over en heeft deze aan elkaar gepresenteerd. Ook bij het metaalbewerkingsbedrijf METAFORS wordt met een robot gewerkt. We hebben met de klas het bedrijf bezocht. We hebben de verschillende machines bekeken en natuurlijk de robot.

13

14 De Sector Zorg en Welzijn Een nieuwe klas; leerlingen van buiten het Prisma stromen in en leerlingen uit een andere klas. Een nieuwe mentor. De lessen verzorging volgen jullie nu in een blok van 3 uur. Zelfstandig ga je aan het werk; theorie lezen en praktisch vaardigheden uitvoeren. Bij het werkveld 'het kinderdagverblijf' mochten ze o.a een baby in bad doen, een baby verschonen en fruithapjes maken. Bij het werkveld 'uiterlijke verzorging' werden de haren gewassen en gestyld.

15 In de keuken ging een groep aan de slag bij het werkveld 'de thuiszorg'. Zij mochten een aantal keer koken en koekjes bakken. Jolanda van den Hoven Reacties op het leren bij verzorging van de leerlingen: Gezellig en leuk en leerzaam. Vet gaaf! Saai en leuk. Zorgen voor een kind van verschillende leeftijden. Leuk, de baby in bad doen! Ik vond het fruithapje maken het leukst. Eten maken!

16

17 BRUGKLASKAMP Dag 1 : de eerste dag gingen we fietsen naar de boerderij, ik fietsen naast Kayleigh. We gingen naar een strand, en daar gingen we allemaal activiteiten doen, zoals voetbal, volleybal met handdoeken en zandkasteel maken. In de middag gingen we naar een groot grasveld wat bij de boerderij hoorde en dan ging je iets met je klas doen. In de avond gingen we pannenkoeken eten. Na het eten gingen we een speurtocht doen. En als je dan terug was kreeg je thee en dat was gezellig. En daarna

18 moesten we gaan slapen. Dag 2: De tweede dag gingen we naar het zwembad fietsen, daar was een glijbaan en daar gingen we heel vaak van af, dat was leuk. Toen gingen we terug fietsen. Toen we terugkwamen moesten we ons sportief omkleden want we gingen allerlei spellen doen, zoals zaklopen, kruiwagenrace, blind volleyballen, puzzel en skilopen. 's Avonds gingen we patat eten, we hadden de tafels buiten gezet, dat was heel gezellig. Na het eten gingen we naar een ander grasveld om levend stratego te doen en lasergamen. Daarna gingen we terug naar de boerderij en moesten we gaan slapen. Dag 3: De laatste dag gingen we alleen nog maar eten, kamer opruimen en spullen pakken. Toen gingen we op de fiets naar huis. DIT WAS HET BRUGKLASKAMP!!!!!!

19 DICTEE dectie ze zggeen dat het neit utimakat of je de ltteers in een wrood op de goede ptaals zet als je de ersete ltteer maar aan het bgien en de ltaatse aan het enid shcijfrt spant ireedeen wat er saatt woraam o woaram weet die sekkul van nreldedans dat neit met dat sfufe ktole dectie dan hlaade ik mesihcsin ook enes een ngeen in ptlaas van een dire of een tewe Gedicht: Hans Hagen

20 FREE TO FALL Geschreven door Lauren Miller Wat als een app jouw leven bepaalt? Voor de echte boekenwurmen. Een spannend dik boek voor jaar. Uitgekomen in september 2014, dus vers van de pers: 'Free to fall' van Lauren Miller (in het Nederlands vertaald). Over het boek: Wat als er een app was die je vertelde naar welke muziek te luisteren, welke koffie te bestellen, of zelfs wat te doen met je leven - een app die je kon verzekeren van volmaakt geluk? Wat als je nooit hoefde te falen, nooit de verkeerde beslissing hoefde te nemen? Fast forward naar een tijd waarin Apple en Google zijn vervangen door Gnosis, een miljardenbedrijf dat een levensveranderende technologie heeft ontwikkeld: Lux, een app die al je beslissingen optimaliseert voor de beste persoonlijke resultaten. Wanneer Rory wordt toegelaten tot de prestigieuze Theden Academy lijkt een gelukkige toekomst zeker. Maar onder het gepolijste oppervlak van deze perfecte school is iets niet in de haak. Dan ontmoet ze North, een knappe jongen uit de buurt die Lux niét gebruikt. Ze valt voor hem, en zijn eigenwijze manier van leven. Al snel lapt Rory de suggesties van Lux aan haar laars, en luistert ze naar de innerlijke stem waarvan ze heeft geleerd die te negeren - een keuze die haar leidt naar een bizarre waarheid die niemand zag aankomen...

21 HEEL PRISMA BAKT!!! WORTELTJES TAART Een paar weken geleden keer ik heel Holland bakt, ze maakte toen worteltjestaart. Na de vele variaties te hebben bekeken vond ik dit de leukste hij komt uit een kinderboek; hier is haas. Dit heb je nodig 300 gram boter 300 gram fijne kristalsuiker 50 gram bruine basterdsuiker zakje vanillesuiker snuf zout 4 eieren 300 gram zelfrijzend bakmeel 2 theelepels kaneel 1 theelepel kruidnagelpoeder 1 theelepel gemberpoeder 1,5 theelepel bakpoeder 350 gram geraspte wortel 100 gram gehakte pecan- of walnoten 100 gram rozijnen geraspte schil van een halve sinaasappel Voor het glazuur: 100 gram roomkaas 2 lepels crème fraîche 1 eetlepel boter 125 gram poedersuiker zakje vanillesuiker of vanillearoma 1 eetlepel sinaasappelsap Bakvorm van 25 cm doorsnee Stap voor stap 1. Vet de bakvorm in en bestrooi hem licht met griesmeel of paneermeel. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 2. Klop de boter zacht met de suiker, de vanille en het zout. 3. Klop er dan met de mixer een voor een de eieren door tot ze volledig zijn opgenomen. 4. Meng de specerijen en het bakpoeder door het bakmeel en schep dit voorzichtig door het beslag. 5. Rasp de wortel en schep die samen met de noten en de rozijnen door het beslag.

22 6. Doe alles over in de bakvorm en dek af met aluminiumfolie. Zet dit in de voorverwarmde oven. 7. Bak de taart in ruim anderhalf uur gaar. Verwijder na een uur het aluminiumfolie. Prik met een naald om te controleren of hij van binnen gaar is. 8. Maak een zacht glazuur door de poedersuiker met de boter, de roomkaas, de crème fraîche, de vanille, de geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap romig te kloppen. Spatel het glazuur over de worteltjestaart, wanneer deze is afgekoeld. 9. Versier de taart desgewenst met marsepeinen worteltjes Mopje: Er komt een konijntje bij de bakker. Er komt een konijn bij de bakker en vraagt: Bakker, heeft u ook worteltjestaart? Nee, het spijt me, zegt de bakker, worteltjestaart heb ik niet. De volgende dag komt het konijn weer langs en vraagt: Bakker, heeft u worteltjestaart? Nee, zegt de bakker, worteltjestaart heb ik niet. Elke dag komt het konijn om worteltjestaart vragen de bakker krijgt medelijden met het konijntje en bakt speciaal voor het konijntje een worteltjestaart. Als de volgende dag het konijn weer langskomt, vraagt ie: Bakker, heeft u worteltjestaart? Ja, zegt de bakker. Zegt het konijn: Vies hé?

23 Spinazietaart (vegetarisch of niet) Dit heb je nodig: 6 tot 7 plakjes bladerdeeg, ontdooid; 450 gram goed uitgelekte ontdooide spinazie; 300 gr. (vegetarische) gehakt met zakje kruiden voor Stroganoffgehakt. ( of voor vegetarisch fèta of geitenkaas); 1 grote ui; teentje knoflook; 250 gram aardappelpuree; springvorm 24 cm doorsnee Bereiding: Oven voorverwarmen op 250 graden. Bekleed een springvorm van 24 cm. eerst aan de binnenkant met bakpapier om doorlekken te voorkomen. Aardappelpuree maken. Ui snipperen en fruiten, gehakt met Stroganoffkruiden (of geitenkaas of fèta) toevoegen, knoflook, spinazie en aardappelpuree erbij. Bestrooi de bodem licht met paneermeel of maïzena, bekleed dan de binnenkant van de springvorm met bladerdeeg, randen goed tegen elkaar drukken. Vul de springvorm met het mengsel, glad strijken en afdekken met plakken jonge, belegen of oude kaas. Vouw de uitstekende bladerdeegplakken erover heen en bedek de bovenkant helemaal met de rest van het bladerdeeg. In 30 minuten afbakken op 220 graden, de bovenkant moet mooi bruin worden. VEEL PLEZIER EN EET SMAKELIJK!

24 THEMADAGEN zorg en welzijn leerjaar 3 en 4 Leerjaar 3: Wij gingen op donderdagochtend voor een rondleiding naar Wasserij Newasco De Hoop. Even allemaal op de Weegschaal, kijken hoe zwaar we zijn als groep. In de middag luisterden we naar de medewerkers van de NS. Erg indrukwekkend en interessant om de ervaringen te horen. Op vrijdag ontvingen we twee cliënten met een beperking. Hierbij mochten we zelf ervaren hoe het is om een blouse aan te trekken met één arm (viel dus niet mee). Ook een snee brood smeren met alleen je linker hand duurt nu wel erg lang.

25 Na de gastles op de fiets naar Theefeestje. Hier leerden we cupcakes decoreren. Leerjaar 4: Een gastles van Sirez en een les van een doktersassistent over haar werkzaamheden in de gezondheidszorg. De workshop handverzorging op school was erg leuk om te volgen. Op vrijdag gingen we in groepjes op de fiets. De één naar het Gezondheidscollege voor een les verzorgd door MBO leerlingen. Een andere groep op de fiets naar Leusden voor een workshop in een kapperszaak. Een andere groep kreeg een rondleiding in het Jans Pakhuys en namen tot slot een kop koffie bij Downey s Coffee and Tea van de Amerpoort.

26 Wel of geen zwarte Piet dit jaar? En ben jij er al uit? GOUDSE KAAS EN STROOPWAFEL PIET

27 Aandacht voor Eenzaamheid leerjaar 4 eenmalig Themaweek activiteiten in de Vijverzaal, Puntenburg Start donderdag 25 september uur koffie met vers gebakken cake. Aandacht voor eenzaamheid leerjaar 3 Maandag 29 september 2014

28 OKTOBER 2014

Witte chocolade met frambozencake

Witte chocolade met frambozencake Koulourakia Aanstaande zondag is het Pasen en dan moet er natuurlijk iets lekkers gebakken worden. Ik maak elk jaar Paaskoekjes. Die maak ik altijd van hetzelfde deeg als de kerstkransjes alleen maak ik

Nadere informatie

Klop de boter samen met de suiker wit en luchtig. Dit duurt ongeveer 5

Klop de boter samen met de suiker wit en luchtig. Dit duurt ongeveer 5 Oreo Tulband Laatst zag ik een foto voorbij komen van een Oreo cake en die zag zo lekker uit dat ik gelijk besloot om er ook één te maken. Door de witte chocolade die er op zit smaakt hij naar de Oreo

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de Kinder GemeenteRaad! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in

Nadere informatie

Recepten met Oranjebloesemwater

Recepten met Oranjebloesemwater Recepten met Oranjebloesemwater Aardbeien- Sinaasappelschuimtaart 50 gram pistachenoten 4 eieren 150 gram zachte boter + boter om in te vetten 250 gram witte basterdsuiker 2 theelepels oranjebloesemwater

Nadere informatie

Amandeltaart met fruit

Amandeltaart met fruit Amandeltaart met fruit Een paar weken geleden was ik met mijn zus een dagje in Rotterdam en toen gingen we lunchen bij Jamie s Italian. We hebben superlekker gegeten en het toetje was zo lekker dat ik

Nadere informatie

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel.

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Er staan recepten in die ik lekker vind, kijk maar eens! Deze recepten kunnen jullie zelf bakken/maken. Als je deze recepten wil maken duurt het minimaal 10

Nadere informatie

VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN

VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN Naam: Klas: VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN EEN KIJKJE NAAR KEEK INLEIDING Cake is een eenvoudige gebaksoort. Hoewel het woord "cake" in Engelstalige landen een verzamelnaam voor 'gebak' of 'taart'

Nadere informatie

Koffie, thee met Wortel-appeltaart met lemoncurd. Goed gevulde bonensoep met bruin brood, boeren roomboter en/of pesto

Koffie, thee met Wortel-appeltaart met lemoncurd. Goed gevulde bonensoep met bruin brood, boeren roomboter en/of pesto Jeanine Schreuders en Norbert van Doorn hebben in hun Eetlokaal, boerderij BuitenLand, ons laten proeven wat je zoal kunt doen met voedsel wat er niet meer zo mooi uit ziet, danwel over de THT datum is,..

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

Boy en Karel. De Geheime Mysterieuze Moppen Club. (Afkorting GMM Club) Schrijfsters Evalyn Verhoeven, Richemely Lenior

Boy en Karel. De Geheime Mysterieuze Moppen Club. (Afkorting GMM Club) Schrijfsters Evalyn Verhoeven, Richemely Lenior James Blond Er was eens een blond konijn genaamd James Blond. Het was het konijn van James Bond zelf. Hij zat altijd in zijn kooi dat vond hij niet leuk. Hij wou de wereld zien en ontdekken. Hij had een

Nadere informatie

Inhoud kinderkookboek

Inhoud kinderkookboek Kinder- kookboek Inhoud kinderkookboek groep 1-2a Nachtpannenkoeken groep 1-2b Toverstengels van Hans en Grietje groep 3 Floddertjes tomatensoep groep 4 Toverbroodjes groep 5 Fleur op een mierenboomstam

Nadere informatie

Mary Berry s. bakbijbel

Mary Berry s. bakbijbel Mary Berry s bakbijbel Mary Berry s bakbijbel met meer dan 250 klassieke recepten Inhoudsopgave CONVERSIETABELLEN 6 INLEIDING EN TECHNIEKEN 8 Klassiek gebak 36 Vruchten- en notencakes 60 Kruidig gebak

Nadere informatie

High tea recepten voor Pasen

High tea recepten voor Pasen High tea recepten voor Pasen Vegan Pasen Voor veel mensen draait Pasen om ei. Helaas komt er een hoop leed en onrecht kijken bij de ei-inustrie. Daarom is Pasen bij ons altijd ei-vrij. Omdat we van lekker

Nadere informatie

Workshop Suikervrij bakken

Workshop Suikervrij bakken Workshop Suikervrij bakken Receptenboekje van:. www.kalasa.nl Suikervrij bakken. Te veel suiker eten is niet gezond, daarom willen steeds meer mensen suikervrij eten. Maar iedereen houdt wel van snoepen

Nadere informatie

6 gratis Pompoen recepten.

6 gratis Pompoen recepten. s i t a Gr 6 gratis Pompoen recepten www.pompoensoep.info P O M P O E N P U R E E M A K E N POMPOEN PUREE Pompoenpuree kun je in Amerikaa kant en klaar in blikjes kopen, in Nederland is het ook wel te

Nadere informatie

Belastingdienst. Na 15 mei 2015 kunt u geen wijzigingen meer doorgeven voor 2014. U kunt alleen nog bezwaar maken tegen de definitieve berekening.

Belastingdienst. Na 15 mei 2015 kunt u geen wijzigingen meer doorgeven voor 2014. U kunt alleen nog bezwaar maken tegen de definitieve berekening. Horst, 01-04-2015 Beste ouders en gastouders, HOERA!!! GOOIENDAAG HERSTRAAT GAAT STARTEN EN WEL PER 7 APRIL De opendag is op zaterdag 4 april van 13.00 uur tot 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom om

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout Mexicaanse wraps Ingredienten (Voor 15 personen): 15 kleine wraps 1 grote ui 500 gram gehakt 3 paprika s (van verschillende kleuren) 2 potten wrap sauce (mild) 1 * Blikje mais van 300 gram 2 potjes soure

Nadere informatie

Bolo de laranja com casca (cake van hele sinaasappel)

Bolo de laranja com casca (cake van hele sinaasappel) Bolo de laranja com casca (cake van hele sinaasappel) In deze cake gaat dus ook de schil. De geur van een verse bolo de laranja is weergaloos. Het recept is ook nog eens erg eenvoudig, en alles bij elkaar

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Logus Proefmenu December 2014

Logus Proefmenu December 2014 Logus Proefmenu December 2014 Blini s met gerookte zalm, rucola en bieslookroom - Vispakketjes met peterselie-citroenvulling & Aardappelsterren met broccoli - Appelplaatkoek met cranberry s en vanillesaus

Nadere informatie

Kokosrotsjes met chocolade dip

Kokosrotsjes met chocolade dip voor ongeveer 15 rotsjes 4 eiwitten 250 g fijne kristalsuiker 350 g vruchtvlees van een kokosnoot of kant en klare kokosnoot rasp 200 g pure, melk of witte chocolade naar keus Kokosrotsjes met chocolade

Nadere informatie

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD Neem 4 sneden bruin brood, het liefst een rustiek soort brood en zelf dik gesneden. Rooster de sneden brood in broodrooster of oven. Snij 2 teentjes knoflook doormidden

Nadere informatie

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout Personen Verteller Huisvrouw Cake ingrediënten; o Bloem o Zout o Suiker o Eieren o Kersen o Sukade o Krenten o Boter (Bij dit toneelstuk

Nadere informatie

Kerst Kerstkoekjeskrans

Kerst Kerstkoekjeskrans Kerst Kerstkoekjeskrans Jippie! Het is bijna kerst! De winkels liggen heerlijk vol met allemaal kerstige dingen, waaronder allemaal leuke kookbladen die zich deze maand richten op kerst. Een van deze bladen

Nadere informatie

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije Hoi! Zijn de kinderen bij jou thuis ook zo dol op pannenkoeken? Vakanties, feestjes, gewone doordeweekse dagen: pannenkoeken zijn altijd welkom. Liefst eten ze ze iedere dag, lijkt het! Maar dat gaat natuurlijk

Nadere informatie

Pannenkoeken Sekerpare Tiramisu

Pannenkoeken Sekerpare Tiramisu DESSERTEN VAN HET ZESDE LEERJAAR schooljaar 2011-2012 Cupcakes chocolade Hippe cupcakes met vanille Oliebollen Pannenkoeken Sekerpare Tiramisu CUPCAKES CHOCOLADE Ingrediënten: 50g pure chocolade 125g zachte

Nadere informatie

Herbalife Paasbrunch

Herbalife Paasbrunch Herbalife Paasbrunch De lente is aangebroken en op 5 & 6 april is het Pasen! Voor veel mensen een gezellig feest waarbij een lekkere brunch op tafel wordt gezet. Heerlijk natuurlijk! Maar hoe past dit

Nadere informatie

Wandelsnacktips. Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is. Marjoleine van der Waal. gewichtsconsulente. Marjoleine van der Waal

Wandelsnacktips. Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is. Marjoleine van der Waal. gewichtsconsulente. Marjoleine van der Waal Wandelsnacktips Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is Marjoleine van der Waal gewichtsconsulente Marjoleine van der Waal Speciaal voor nieuwe wandeltiplezers Houd je net als ik van wandelen

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Dominique Lucquedey Schrijver:Dominique Lucquedey Coverontwerp: Recepten van Domy ISBN: 9789402141313 www.receptenvandomy.nl

Nadere informatie

Recepten voor Fingerfoods

Recepten voor Fingerfoods Recepten voor Fingerfoods Het doel van dit receptenboekje was meer groente en fruit aanbieden, op een aantrekkelijke manier, bij ouderen met dementie en andere groepen die risico lopen op ondervoeding.

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

Kokos - Havermout koekjes

Kokos - Havermout koekjes Kokos - Havermout koekjes Benodigdheden(16 personen) 40 g suiker 60 milliliter kokosolie / 70 gram boter 50 g havermout 50 g bloem 50 g geraspte kokos 1/2 theelepel kaneel Snuf zout 1. Verwarm de oven

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Roerei en komkommer ontbijt.

Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer. Roerei en komkommer. Lekker luchtig roerei met wat komkommerschijfjes. Als je hongerige huisgenoten hebt die weigeren koolhydraatarm te eten dan is dit,

Nadere informatie

Perentaart Geschreven door Erwin - 18/12/2011 16:45

Perentaart Geschreven door Erwin - 18/12/2011 16:45 Perentaart Geschreven door Erwin - 18/12/2011 16:45 200 gram volkorenbloem 100 gram acaciahoning 1 ei 50 gram rietsuiker 50 gram boter De schil van een citroen 1 kilo niet al te zoete peren Vanillepoeder

Nadere informatie

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel Australian Chocolate Mask 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel 1. meng de cacaopoeder met de yoghurt en de honing door elkaar 2. Voeg eventueel wat

Nadere informatie

Heel veel spelplezier!

Heel veel spelplezier! 28 juli 2011 verschijnt de film Superkapje in de bioscoop. Deze grappige 3D animatiefilm vol humor en spanning voor de hele familie geeft een komische en verrassende twist aan eerdere sprookjesverhalen

Nadere informatie

Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig

Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig www.voedingveilig.nl Zandkoekjes met kaneel 500 gram bloem 250 gram roomboter (op kamertemperatuur) 200 gram suiker

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Groenten zijn gezond, ze zitten namelijk boordevol voedingsstoffen, maar bevatten weinig calorieën. De enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen geven je lichaam alle bouwstenen

Nadere informatie

TARTE TATIN HET KLASSIEKE FRANSE DESSERT, GEVARIEERD MET PEER. Jurrijan.com, recepten download

TARTE TATIN HET KLASSIEKE FRANSE DESSERT, GEVARIEERD MET PEER. Jurrijan.com, recepten download 1 Dit dessert kan mislukken, want je bakt de taart ondersteboven, maar het is zo heerlijk en geeft veel voldoening wanneer het lukt. De vulling is origineel met appel, maar peren, pruimen of zelfs ananas

Nadere informatie

Share your Moments. Cocoa powder recipes

Share your Moments. Cocoa powder recipes Share your Moments. Cocoa powder recipes receptenboek Met lekkere en onderscheidende recepten gemaakt met Organic Cocoa Powder van Australian. inhoud Chocolate Mask pag 3 Brownies pag 4 Chocolate Pie with

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

kinderkrant december 2014

kinderkrant december 2014 kinderkrant december 2014 Inhoud: Voorwoord Pag. 2 Groep 1/2b Pag. 11 & 12 Interview met juf Hanne Pag. 3 Groep 1/2c Pag. 13 & 14 Goed gedaan Pag. 4 Groep 3 Pag. 15 & 16 Kerstboom knutsel Pag. 5 Groep

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Rabarber/citroen cheesecake

Rabarber/citroen cheesecake Carla Wijnnobel heeft vier soorten zoete zonde gemaakt voor bij de koffie of thee tijdens het welkom heten voor de Aspergeactiviteit, 17 april 2016. Aspergehof Noordam, Woubrugge. Rabarber/citroen cheesecake

Nadere informatie

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme lekkernijen. Onder elk recept vind je de voedingswaarden zodat je precies kunt

Nadere informatie

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee 15 x PuurGezond ontbijten Ontbijt 1 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee Ontbijt 2 2 sneetjes volkoren brood besmeerd

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Samenwerking op de vrijdag Groep 7 en 8

Samenwerking op de vrijdag Groep 7 en 8 Samenwerking op de vrijdag Groep 7 en 8 We zijn al weer een aantal maanden aan het samenwerken op vrijdag. Juf Marijke begon dit schooljaar tot de herfstvakantie en toen kwam juf Irma terug. In deze brief

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

Poffert. Erwtensoep maken

Poffert. Erwtensoep maken Poffert Een Poffert is een toetje en soms is het een maltijd en het is nogal een zware recept. En het recept is. 500 zelfrijzend bakmeel -500 ml melk. - 3 eieren. - snufje zout. - eventueel rozijnen. -

Nadere informatie

Gaat jouw liefde door de maag?

Gaat jouw liefde door de maag? Gaat jouw liefde door de maag? Valentijnsdag; commerciële onzin, of een mooi moment om extra lief voor elkaar te zijn? Jij mag het zeggen, maar wij geven je in ieder geval recepten voor een heerlijke brunch,

Nadere informatie

Bakrecepten. voor de feestdagen

Bakrecepten. voor de feestdagen Bakrecepten voor de feestdagen Speculaas 100 g boekweitmeel* 100 g rijstmeel** 100 g harde boter 125 g lichtbruine basterdsuiker 1 ei (50 g) 1 theelepel glutenvrije bakpoeder 1 eetlepel glutenvrije speculaaskruiden

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

7 Recepten om Sneller, Gezonder en Zonder Hongergevoel. af te Slanken

7 Recepten om Sneller, Gezonder en Zonder Hongergevoel. af te Slanken 7 Recepten om Sneller, Gezonder en Zonder Hongergevoel Aardappelkoek af te Slanken 750 gram aardappelen 50 gram uien Een half ei 40 gram geraspte kaas mespuntje rozemarijn Een halve theelepel knoflookpoeder

Nadere informatie

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE Kookworkshop Regelmatig organiseer ik voor mijn klanten een kookworkshop om ze laten zien en proeven hoe lekker en gevarieerd je kunt blijven eten en toch kunt afvallen. Hierbij een impressie van de vorige

Nadere informatie

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese:

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese: kerst MENU VERANTWOORD GENIETEN fvoorgerecht SALADE GEROOSTERDE WORTEL EN KIKKERERWTEN Gezonde start van het Kerstdiner: Geroosterde kikkererwten met paprikakruiden en curried bospenen uit de oven f 16

Nadere informatie

Sinaasappel-roomkaas

Sinaasappel-roomkaas Sinaasappel-roomkaas 230 g roomkaas 170 g honing, mild 2 el sinaasappelsap 0,5 tl sinaasappelschil Meng de roomkaas, de honing, het sinaasappelsap en de sinaasappelschil en roer goed. Laat het 1 uur tot

Nadere informatie

Drakenbrood. Ingrediënten. 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen. Werkwijze

Drakenbrood. Ingrediënten. 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen. Werkwijze Drakenbrood 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje en voeg de gist met het water en boter toe. Strooi het zout langs

Nadere informatie

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen Citroentaart Verwarm de oven voor op 200 C. Rol het deeg uit en leg in de beboterde of

Nadere informatie

Broccoli-pie met gorgonzola

Broccoli-pie met gorgonzola Quiches & Pizza s Broccoli-pie met gorgonzola 567 kcal per portie vetten: 43 g koolhydraten: 26 g proteïnen: 20 g 6 30 min 30 min Ingrediënten 500 g bladerdeeg 2 stronken broccoli (ongeveer 700 g) 3 à

Nadere informatie

SMOOTHIE. Benodigdheden snijplank schilmesje eetlepel theelepel grote kom maatliter staafmixer. Bereidingswijze

SMOOTHIE. Benodigdheden snijplank schilmesje eetlepel theelepel grote kom maatliter staafmixer. Bereidingswijze SMOOTHIE Ingrediënten voor ca. 2,5 liter 4 bananen 2 appels 4 sinaasappels 200 gram verse bladspinazie 2 theelepels olie 2 theelepels kaneel 8 walnoten 500ml water 500ml sinaasappelsap Dikke rietjes eetlepel

Nadere informatie

KOOKBOEKJE. voor. Joost

KOOKBOEKJE. voor. Joost KOOKBOEKJE voor Joost 1 2 VOORWOORD Beste Joost, Met dit kookboekje kan iedereen koken. Iedere collega heeft zijn of haar lekkerste recept prijs gegeven. Wij wensen je veel plezier met je nieuwe baan!

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

SPORTJOURNAAL. Loca/ekrantje van BSO COMBISPORT

SPORTJOURNAAL. Loca/ekrantje van BSO COMBISPORT SPORTJOURNAAL Loca/ekrantje van BSO COMBISPORT Herfst 2012 Inhoudsopgave Redac/e blz. 3 Terugblik op de herfstvakan/e blz. 4 Combiflits blz. 8 Recepten blz. 9 Woordzoeker blz. 11 2 Redac/e Beste ouders

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Adam en Eva eten van de boom

Adam en Eva eten van de boom Adam en Eva eten van de boom God maakt een prachtig paradijs. Hij zegt: Het is heel goed. Maar God heeft ook een vijand, En weet jij wel wat hij doet? Het mooie wat God heeft gemaakt, maakt hij juist graag

Nadere informatie

Let op: De gebruikte recepten waren afgestemd op ca 24 personen

Let op: De gebruikte recepten waren afgestemd op ca 24 personen Let op: De gebruikte recepten waren afgestemd op ca 24 personen Lichtgebonden Ganzensoep Prepareer een basis bouillon met gebruik van het karkas van de gans, en eventuele andere overgebleven delen. Het

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven.

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Rauwe zalm in plakjes gesneden Rode grapefruit Gemarineerde tomaat Klein uitje Zoete aardappelblokjes Maken; Bak de gesneden

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

Helaas hebben we deze keer de recpeten niet kunnen opschrijven, en daarom bij deze enkele recepten van vorige kookcursussen en kookboeken.

Helaas hebben we deze keer de recpeten niet kunnen opschrijven, en daarom bij deze enkele recepten van vorige kookcursussen en kookboeken. 2010-4juni 19.30 Turkse Kookworkshop in de Tuinen van Stinz geheel Vegetarisch we hebben gemaakt: Linzensoep Dolma: druivenbladeren en gedroogde paprika's gevuld met rijst en kruiden Sigare Börek: tot

Nadere informatie

Doorzettertje. Daar zijn we weer met het doorzettertje vol met leuke nieuwtjes, mopjes, weetjes, recepten, een puzzel en een kleurplaat!

Doorzettertje. Daar zijn we weer met het doorzettertje vol met leuke nieuwtjes, mopjes, weetjes, recepten, een puzzel en een kleurplaat! Doorzettertje 1 e jaargang / nummer 6 oktober 2012 Hallo jongens en meisjes!! Daar zijn we weer met het doorzettertje vol met leuke nieuwtjes, mopjes, weetjes, recepten, een puzzel en een kleurplaat! Wist

Nadere informatie

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari)

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari) Eet smakelijk ( 5 januari t/m 31 januari) In dit thema staat eten centraal. De kinderen gaan fruit/groente proeven en ontdekken al spelenderwijs wat vies is en wat lekker is. Ook gaan we koekjes die ze

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7!

In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7! In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in groep 6. Ik ben 10 jaar.

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection 1 Beste docent, Binnenkort gaat u samen met uw klas naar de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection. Deze lesbrief

Nadere informatie

Ierland 26 april 2018 **** Garlic mushroom (champignons met knoflook) **** Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) ****

Ierland 26 april 2018 **** Garlic mushroom (champignons met knoflook) **** Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) **** Ierland 26 april 2018 Garlic mushroom (champignons met knoflook) Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) Bread and butter pudding ( brood en boter pudding) Irish coffee (Ierse koffie) Garlic

Nadere informatie

Workshop Petit four TTF

Workshop Petit four TTF Workshop Petit four TTF Duur: Kosten: Verkoopprijs Een dagdeel p.p. 10,00 euro p.p. Nodig vrienden uit voor een gezellig dagdeel. Start met verwelkoming van een ieder en vertel iets over het projekt waarvoor

Nadere informatie

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt.

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt. Het Kwetternest 3-jarigen Deze week zijn we begonnen met het thema OEF WAT WARM! We hebben in de groep een echte ijswinkel gemaakt. De kinderen kunnen naar hartenlust ijsjes kopen en eten. In de grote

Nadere informatie

Haver Speltmeel Mix Recepten

Haver Speltmeel Mix Recepten Haver Speltmeel Mix Recepten DON'T FORGET De basis voor deze recepten is Haver Speltmeel. Dit is een mix van havermeel (25%) en volkoren Kollenbergerspeltmeel (75%). Door de gluten in het volkoren speltmeel

Nadere informatie

Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum

Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum Mensa prima: gehaktballetjes met pijnboompitten in een saus van rode wijn en druivensap krokant gebakken wortelschijfjes patina van ei

Nadere informatie

www.mamagreet.be - greet.lybaert@greetlybaert.be

www.mamagreet.be - greet.lybaert@greetlybaert.be Kabouter Plop en zijn vrienden maken tijdens de krokusvakantie heel wat kinderen gelukkig met hun nieuwste musical De muziekkampioen. Greet Lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel: 09 357 60 86 pikt

Nadere informatie

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden.

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Gaartijden en temperaturen De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Levensmiddel Temperatuur in ºC Gaartijd in minuten Kip (1,6kg) 200 70 Kippenborst (350g) 190 20 Kabeljauw (150g) 200 24 Aardappelen

Nadere informatie

Verras je gezin, partner of vrienden eens met een ander kerstontbijtje!

Verras je gezin, partner of vrienden eens met een ander kerstontbijtje! Verras je gezin, partner of vrienden eens met een ander kerstontbijtje! ONTBIJTGRANOLA 10-12 porties 10 minuten bereidingstijd 15-20 minuten oventijd 2 eetlepels kokosolie 4 eetlepels honing 150 gram gekookte

Nadere informatie

Bietensalade. Ingrediënten:

Bietensalade. Ingrediënten: Bietensalade - 1000 gram voorgekookte bieten - 75 gram rucola - 200 gram feta - 100 gram pijnboompitjes - 4 el olijfolie, extra virgine - 4 el balsamicoazijn - 4 tl mosterd - 2 el honing - Peper - Leeg,

Nadere informatie

De viool en de gitaar en de dwarsfluit.

De viool en de gitaar en de dwarsfluit. De viool en de gitaar en de dwarsfluit. Er was is een vrouw die had een familie. De familie heette de viool. Ze had 2 baby violen en 2 zussen en 1 moeder en vader.,maar toen ze bij ons kwamen was pa niet

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

INHOUD HARTIG ZOET PANNENKOEK VAN BOEKWEITMEEL PANNENKOEKEN VAN BOEKWEITMEEL PANNENKOEKEN & CRÊPES VAN TARWEBLOEM BLINI S CRÊPES SOUFFLÉES

INHOUD HARTIG ZOET PANNENKOEK VAN BOEKWEITMEEL PANNENKOEKEN VAN BOEKWEITMEEL PANNENKOEKEN & CRÊPES VAN TARWEBLOEM BLINI S CRÊPES SOUFFLÉES INHOUD HARTIG PANNENKOEKEN VAN BOEKWEITMEEL Gebakken ei & ham...8 Geitenkaas, walnoten & honing...10 Spek & cheddar... 12 Uienstoof... 14 BLINI S Klassiek... 16 Van kastanjemeel... 18 Spekjes & pinda s...20

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie