OKTOBER 2014 NUMMER 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OKTOBER 2014 NUMMER 1"

Transcriptie

1 OKTOBER 2014 NUMMER 1

2

3 Van de redactie: Colofon Schoolkrant van het Prismacollege school voor vmbo Kaliumweg PT Amersfoort Tel Op het moment van schrijven zitten we vlák voor de herfstvakantie! Het stormt in de school, jullie zijn toe aan vakantie! Maar als jullie deze schoolkrant lezen, hebben jullie allemaal lekker een week kunnen uitwaaien. De krant is weer gevuld met allemaal leuke dingen! De introductie, excursies van de sportklassen en O&D en de themadagen van allerlei klassen. Een paar recepten voor Heel Prisma bakt, doe je best. De meeste verhalen in deze krant zijn afkomstig van docenten. Bijdragen van leerlingen blijven altijd welkom! Dus wil jij ook eens iets schrijven of tekenen voor onze schoolkrant? Zoek ons op! Veel leesplezier! Redactieleden: docenten en leerlingen De redactie: mevr Berens, mevr vd Linde en de heer Doornekamp Mw J. Berens Mw. V.d. Linde Hr. Doornekamp OKTOBER e jaargang nummer 1 De schoolkrant verschijnt vier keer per cursusjaar. Drukkerij Schoolkrantdrukkerij, Utrecht

4 Eindejaarsactiviteit leerjaar 3 Een activiteit van voor de zomervakantie. Op dinsdag 15 juli 2014 hadden de leerlingen hun sportieve eindejaarsdag. Ja die meiden van Verzorging hebben ook inzicht en bouwden een erg hoge toren voor de school. Het was vooral de kracht van de samenwerking. Sportief waren ze in de gymzaal en op het plein konden we alvast aan een swingende vakantie wennen.

5 Moppen voor afdelingen: VZG: waarom verf je je gezicht steeds, ma? Om mooi te zijn, kind. Maar waarom wordt je dat dan niet? VZG: Vandaag heeft mijn vrouw zelf gekookt! Wat heb je gekregen? Buikpijn! Mobiel: Agent: Waarom rijdt u met negentig in de bebouwde kom? Sorry agent, die hoed maakt mij zo oud. Mobiel: Ik wil graag een goeie autoradio kopen. Langegolf, korte golf of middengolf? Korte golf, ik heb een kleine auto. Collega s: Zegt de leraar: Ik heb niet veel goeds over jou gehoord, Arie Antwoord Arie: Dan heeft u zeker nog niet gehoord wat de leerlingen over u vertellen! 1. L.O.: Chirurg: Is de patiënt al onder narcose? Nee, nog niet, zegt de narcotiseur. Chirurg: Hoe komt dat dan? De patiënt is bokser en elke keer als ik begin af te tellen schiet hij bij 9 overeind. Nederlands: De leraar geeft een opstel op met als titel: Als ik directeur was. De leerlingen gaan ijverig schrijven behalve Roel. De leraar ziet dat een poosje aan maar loopt dan nogal boos naar Roel en vraagt waarom hij niet schrijft. Rustig kijkt Roel naar de leraar en zegt: Ik wacht op mijn secretaresse. Biologie: De docent biologie vertelt de leerlingen dat veel eigenschappen erfelijk zijn. Als een echtpaar bijvoorbeeld geen kinderen heeft waren hun ouders waarschijnlijk ook kinderloos. Onderwijsinspectie: Een inspecteur heeft een hele middag een klas tot wanhoop gebracht met allerlei moeilijke vragen. In eens zegt hij: Wil iemand

6 nog iets weten over de spoorwegen? Antwoordt een jongetje: Ja, ik meneer Hoe laat vertrekt uw trein? Muziek: Er wordt gebeld, mevrouw doet open. Er staat een man met een koffertje in de hand voor de deur. Hij zegt: Ik kom de piano stemmen. Daar heb ik toch niet om gevraagd? U niet, mevrouw, maar de buren wel. Economie: Pa, vraagt Kees, wat is een deurwaarder? Dat is net een klein kind, verklaart pa. Wat hij ziet wil hij hebben. Nederlands: De juffrouw van Jantje geeft uitleg over verleden tijd en tegenwoordige tijd. "Als ik zeg dat ik mooi was, dan is dat de verleden tijd. Jantje, wat is het dan als ik zeg dat ik mooi ben?" Jantje: "Een regelrechte leugen, juf!" Biologie: De docent geeft les over het menselijk lichaam. Hij vertelt: "Als ik buk, stroomt er bloed naar mijn hoofd. Waarom stroomt het niet naar mijn voeten, terwijl die toch altijd beneden zijn?" Fleur weet het: "Uw voeten zijn niet hol, meneer". M&M: De lerares vraagt: "Weet iemand waar Napoleon gestorven is?" Sem zoekt het stiekem op in zijn geschiedenisboek en roept: "Op pagina 121, mevrouw!". Engels: Tim komt thuis van school en vertelt trots: Ik heb vandaag mijn eerste Engelse les gehad. Nu kan ik ook "dank je wel" zeggen in het Engels. Zijn moeder antwoordt: Dat is goed. Want tot nu toe kon je dat nog niet eens in het Nederlands.

7 DERTIEN DAGEN OM EEN SCHITTEREND FEEST TE ORGANISEREN geschreven door: Hanneke de Jong Marieke heeft haar handen vol aan school(vmbo), haar lastige broertje en dito leraren, haar verkering en de veertigste verjaardag van haar moeder. Ze heeft dertien dagen om het verrassingsfeest voor haar moeder te organiseren. Marieke heeft grootse plannen, want taarten bakken en feestjes bouwen kan ze als de beste. Gelukkig heeft ze hulp van Nadia, haar beste vriendin, en een docent. Het wordt een race tegen de klok. Als haar broertje ADHD blijkt te hebben, brengt dat Marieke hevig aan het twijfelen. ADHD kan erfelijk zijn. Heeft zij het misschien ook? Gaan er daarom zo veel dingen mis? Wat is eigenlijk normaal? Een grappig, vrolijk én serieus boek voor lezers vanaf twaalf jaar.

8 INTRODUCTIE ONDERBOUW Een sportieve introductie voor klas 2 op het veld voor de school. Het weer werkte gelukkig goed mee. Het was een gezellige dag, kijkmaar op de foto's

9 Klas één heeft een kennismakingsdag gehad in en om de school. De eerste klassen zijn ook nog 3 dagen op kamp geweest. Ook daar werkte het weer prima mee.

10 PON - LEUSDEN Vrijdag de 17 de oktober gaat klas 4 Mobiel in het kader van de Themadagen naar Pon in Leusden. Eigenlijk is dit al jaren een vast gebeuren. De ontvangst is altijd hartelijk en de rondleiding op het buitenterrein waar de auto s staan die per trein worden aangevoerd vanuit Wolfsburg Duitsland en het bezoek aan het gigantische magazijn maken steeds een onuitwisbare indruk. In eerdere jaren stond er koffie met warme gevulde koek te wachten met een introductiefilm als binnenkomer maar helaas heeft de crisis dit ten einde gebracht. Desondanks geeft het bezoek toch een goede indruk voor de leerlingen wat er speelt bij Pon Holding, wat meer inhoud dan alleen maar Volkswagens. Vermeldenswaard is het gegeven dat er in het magazijn jaarlijks een foutpercentage is van

11 rond de 2% en dat is gezien de enorme hoeveelheid onderdelen een prachtige prestatie van het concern. Door een toevallige overtocht per ballon van een docent van onze school is er een foto van het opstelterrein beschikbaar. Hopelijk doet Pon daar niet moeilijk over (inbreuk privacy). Na afloop van het bezoek komen de leerlingen terug op school om een verslag te schrijven, eventueel verluchtigd met foto s; wat dat betreft, leve de mobiele mogelijkheden. Helaas is het laatste bericht van Pon niet zo goed: door de slechte autoverkopen zal Pon 40 tot 50 werknemers moeten ontslaan, dus ook daar wordt de werkgelegenheid minder.

12 2 O&D OP BEZOEK BIJ Na de vakantie zijn de leerlingen van 2OD van start gegaan met de LEGO league. Alle kinderen van de klas hebben een week lang geprobeerd om van Lego een robot te maken en die zo te programmeren dat hij zelf kon rijden of iets kon pakken. Een robot die je kunt inzetten voor verschillende doelen. De klas had hier vele ideeën over en heeft deze aan elkaar gepresenteerd. Ook bij het metaalbewerkingsbedrijf METAFORS wordt met een robot gewerkt. We hebben met de klas het bedrijf bezocht. We hebben de verschillende machines bekeken en natuurlijk de robot.

13

14 De Sector Zorg en Welzijn Een nieuwe klas; leerlingen van buiten het Prisma stromen in en leerlingen uit een andere klas. Een nieuwe mentor. De lessen verzorging volgen jullie nu in een blok van 3 uur. Zelfstandig ga je aan het werk; theorie lezen en praktisch vaardigheden uitvoeren. Bij het werkveld 'het kinderdagverblijf' mochten ze o.a een baby in bad doen, een baby verschonen en fruithapjes maken. Bij het werkveld 'uiterlijke verzorging' werden de haren gewassen en gestyld.

15 In de keuken ging een groep aan de slag bij het werkveld 'de thuiszorg'. Zij mochten een aantal keer koken en koekjes bakken. Jolanda van den Hoven Reacties op het leren bij verzorging van de leerlingen: Gezellig en leuk en leerzaam. Vet gaaf! Saai en leuk. Zorgen voor een kind van verschillende leeftijden. Leuk, de baby in bad doen! Ik vond het fruithapje maken het leukst. Eten maken!

16

17 BRUGKLASKAMP Dag 1 : de eerste dag gingen we fietsen naar de boerderij, ik fietsen naast Kayleigh. We gingen naar een strand, en daar gingen we allemaal activiteiten doen, zoals voetbal, volleybal met handdoeken en zandkasteel maken. In de middag gingen we naar een groot grasveld wat bij de boerderij hoorde en dan ging je iets met je klas doen. In de avond gingen we pannenkoeken eten. Na het eten gingen we een speurtocht doen. En als je dan terug was kreeg je thee en dat was gezellig. En daarna

18 moesten we gaan slapen. Dag 2: De tweede dag gingen we naar het zwembad fietsen, daar was een glijbaan en daar gingen we heel vaak van af, dat was leuk. Toen gingen we terug fietsen. Toen we terugkwamen moesten we ons sportief omkleden want we gingen allerlei spellen doen, zoals zaklopen, kruiwagenrace, blind volleyballen, puzzel en skilopen. 's Avonds gingen we patat eten, we hadden de tafels buiten gezet, dat was heel gezellig. Na het eten gingen we naar een ander grasveld om levend stratego te doen en lasergamen. Daarna gingen we terug naar de boerderij en moesten we gaan slapen. Dag 3: De laatste dag gingen we alleen nog maar eten, kamer opruimen en spullen pakken. Toen gingen we op de fiets naar huis. DIT WAS HET BRUGKLASKAMP!!!!!!

19 DICTEE dectie ze zggeen dat het neit utimakat of je de ltteers in een wrood op de goede ptaals zet als je de ersete ltteer maar aan het bgien en de ltaatse aan het enid shcijfrt spant ireedeen wat er saatt woraam o woaram weet die sekkul van nreldedans dat neit met dat sfufe ktole dectie dan hlaade ik mesihcsin ook enes een ngeen in ptlaas van een dire of een tewe Gedicht: Hans Hagen

20 FREE TO FALL Geschreven door Lauren Miller Wat als een app jouw leven bepaalt? Voor de echte boekenwurmen. Een spannend dik boek voor jaar. Uitgekomen in september 2014, dus vers van de pers: 'Free to fall' van Lauren Miller (in het Nederlands vertaald). Over het boek: Wat als er een app was die je vertelde naar welke muziek te luisteren, welke koffie te bestellen, of zelfs wat te doen met je leven - een app die je kon verzekeren van volmaakt geluk? Wat als je nooit hoefde te falen, nooit de verkeerde beslissing hoefde te nemen? Fast forward naar een tijd waarin Apple en Google zijn vervangen door Gnosis, een miljardenbedrijf dat een levensveranderende technologie heeft ontwikkeld: Lux, een app die al je beslissingen optimaliseert voor de beste persoonlijke resultaten. Wanneer Rory wordt toegelaten tot de prestigieuze Theden Academy lijkt een gelukkige toekomst zeker. Maar onder het gepolijste oppervlak van deze perfecte school is iets niet in de haak. Dan ontmoet ze North, een knappe jongen uit de buurt die Lux niét gebruikt. Ze valt voor hem, en zijn eigenwijze manier van leven. Al snel lapt Rory de suggesties van Lux aan haar laars, en luistert ze naar de innerlijke stem waarvan ze heeft geleerd die te negeren - een keuze die haar leidt naar een bizarre waarheid die niemand zag aankomen...

21 HEEL PRISMA BAKT!!! WORTELTJES TAART Een paar weken geleden keer ik heel Holland bakt, ze maakte toen worteltjestaart. Na de vele variaties te hebben bekeken vond ik dit de leukste hij komt uit een kinderboek; hier is haas. Dit heb je nodig 300 gram boter 300 gram fijne kristalsuiker 50 gram bruine basterdsuiker zakje vanillesuiker snuf zout 4 eieren 300 gram zelfrijzend bakmeel 2 theelepels kaneel 1 theelepel kruidnagelpoeder 1 theelepel gemberpoeder 1,5 theelepel bakpoeder 350 gram geraspte wortel 100 gram gehakte pecan- of walnoten 100 gram rozijnen geraspte schil van een halve sinaasappel Voor het glazuur: 100 gram roomkaas 2 lepels crème fraîche 1 eetlepel boter 125 gram poedersuiker zakje vanillesuiker of vanillearoma 1 eetlepel sinaasappelsap Bakvorm van 25 cm doorsnee Stap voor stap 1. Vet de bakvorm in en bestrooi hem licht met griesmeel of paneermeel. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 2. Klop de boter zacht met de suiker, de vanille en het zout. 3. Klop er dan met de mixer een voor een de eieren door tot ze volledig zijn opgenomen. 4. Meng de specerijen en het bakpoeder door het bakmeel en schep dit voorzichtig door het beslag. 5. Rasp de wortel en schep die samen met de noten en de rozijnen door het beslag.

22 6. Doe alles over in de bakvorm en dek af met aluminiumfolie. Zet dit in de voorverwarmde oven. 7. Bak de taart in ruim anderhalf uur gaar. Verwijder na een uur het aluminiumfolie. Prik met een naald om te controleren of hij van binnen gaar is. 8. Maak een zacht glazuur door de poedersuiker met de boter, de roomkaas, de crème fraîche, de vanille, de geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap romig te kloppen. Spatel het glazuur over de worteltjestaart, wanneer deze is afgekoeld. 9. Versier de taart desgewenst met marsepeinen worteltjes Mopje: Er komt een konijntje bij de bakker. Er komt een konijn bij de bakker en vraagt: Bakker, heeft u ook worteltjestaart? Nee, het spijt me, zegt de bakker, worteltjestaart heb ik niet. De volgende dag komt het konijn weer langs en vraagt: Bakker, heeft u worteltjestaart? Nee, zegt de bakker, worteltjestaart heb ik niet. Elke dag komt het konijn om worteltjestaart vragen de bakker krijgt medelijden met het konijntje en bakt speciaal voor het konijntje een worteltjestaart. Als de volgende dag het konijn weer langskomt, vraagt ie: Bakker, heeft u worteltjestaart? Ja, zegt de bakker. Zegt het konijn: Vies hé?

23 Spinazietaart (vegetarisch of niet) Dit heb je nodig: 6 tot 7 plakjes bladerdeeg, ontdooid; 450 gram goed uitgelekte ontdooide spinazie; 300 gr. (vegetarische) gehakt met zakje kruiden voor Stroganoffgehakt. ( of voor vegetarisch fèta of geitenkaas); 1 grote ui; teentje knoflook; 250 gram aardappelpuree; springvorm 24 cm doorsnee Bereiding: Oven voorverwarmen op 250 graden. Bekleed een springvorm van 24 cm. eerst aan de binnenkant met bakpapier om doorlekken te voorkomen. Aardappelpuree maken. Ui snipperen en fruiten, gehakt met Stroganoffkruiden (of geitenkaas of fèta) toevoegen, knoflook, spinazie en aardappelpuree erbij. Bestrooi de bodem licht met paneermeel of maïzena, bekleed dan de binnenkant van de springvorm met bladerdeeg, randen goed tegen elkaar drukken. Vul de springvorm met het mengsel, glad strijken en afdekken met plakken jonge, belegen of oude kaas. Vouw de uitstekende bladerdeegplakken erover heen en bedek de bovenkant helemaal met de rest van het bladerdeeg. In 30 minuten afbakken op 220 graden, de bovenkant moet mooi bruin worden. VEEL PLEZIER EN EET SMAKELIJK!

24 THEMADAGEN zorg en welzijn leerjaar 3 en 4 Leerjaar 3: Wij gingen op donderdagochtend voor een rondleiding naar Wasserij Newasco De Hoop. Even allemaal op de Weegschaal, kijken hoe zwaar we zijn als groep. In de middag luisterden we naar de medewerkers van de NS. Erg indrukwekkend en interessant om de ervaringen te horen. Op vrijdag ontvingen we twee cliënten met een beperking. Hierbij mochten we zelf ervaren hoe het is om een blouse aan te trekken met één arm (viel dus niet mee). Ook een snee brood smeren met alleen je linker hand duurt nu wel erg lang.

25 Na de gastles op de fiets naar Theefeestje. Hier leerden we cupcakes decoreren. Leerjaar 4: Een gastles van Sirez en een les van een doktersassistent over haar werkzaamheden in de gezondheidszorg. De workshop handverzorging op school was erg leuk om te volgen. Op vrijdag gingen we in groepjes op de fiets. De één naar het Gezondheidscollege voor een les verzorgd door MBO leerlingen. Een andere groep op de fiets naar Leusden voor een workshop in een kapperszaak. Een andere groep kreeg een rondleiding in het Jans Pakhuys en namen tot slot een kop koffie bij Downey s Coffee and Tea van de Amerpoort.

26 Wel of geen zwarte Piet dit jaar? En ben jij er al uit? GOUDSE KAAS EN STROOPWAFEL PIET

27 Aandacht voor Eenzaamheid leerjaar 4 eenmalig Themaweek activiteiten in de Vijverzaal, Puntenburg Start donderdag 25 september uur koffie met vers gebakken cake. Aandacht voor eenzaamheid leerjaar 3 Maandag 29 september 2014

28 OKTOBER 2014

Nummer 4, december 2013. Thema: De natuur. magazine

Nummer 4, december 2013. Thema: De natuur. magazine Nummer 4, december 2013 Thema: De natuur magazine In dit Zideris magazine De natuur in beeld pagina 4 Lekker buiten zijn! Dat vinden heel veel mensen fijn. Ook cliënten en medewerkers van Zideris. Kijk

Nadere informatie

Ashra, de asielzoeker

Ashra, de asielzoeker Ashra, de asielzoeker Door J.M. Moret-Provily; Uitgever: jongerenblad Daniël/ Jeugdbond Mam, mam, daar komen ze weer. Met een klap gooit Ashra de deur van het huis open. Mam, mam, daar komen ze weer! Verschrikt

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

OBS De Waarborg Wagenborgen

OBS De Waarborg Wagenborgen Nummer 2 2013 / 2014 schoolkrant Eten en drinken OBS De Waarborg Wagenborgen Van de redactie, Koken is leuk. Gezond koken is niet alleen goed maar ook heel erg lekker. Gezonde voeding verdient veel aandacht.

Nadere informatie

Int: ja, ja. A: of mee naar of benauwd, moet ik twee keer naar ik moet echt veel leren

Int: ja, ja. A: of mee naar of benauwd, moet ik twee keer naar ik moet echt veel leren Interview 5-5-2009 met een gehuwde vrouw met 5 kinderen: Int: Hoe gaat het met je? A: Ja, een beetje druk, tijd voor de kinderen, ik heb vijf dochters. Ja, eh, ja eh, mijn oudste dochter is bijna 8, ik

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

WOORDKOMPAS Z pagina 1

WOORDKOMPAS Z pagina 1 WOORDKOMPAS Z pagina 1 de z(et) van Zacharias en van Zaandam het zaad/ de -en Ik wil lavendel in mijn tuin. Breng je uit Frankrijk een

Nadere informatie

Kinderen en posttraumatische dystrofie

Kinderen en posttraumatische dystrofie Kinderen en posttraumatische dystrofie Dit boekje is tot stand gekomen met de medewerking van Sander Keppel, mevr. W. Hagenbeek, prof. dr. W. Kuis, fysiotherapeute mevr. E. de Bont, mevr. J. Stor-Luijmes

Nadere informatie

1 Kerstmusical 2013. De arme rijke

1 Kerstmusical 2013. De arme rijke 1 Kerstmusical 2013 De arme rijke 2 Kerstmusical de arme rijke 1. lied van kinderen, die geld opwillen halen en straatkrantverkoper; Buiten kunnen evt. ook al personeelsleden uit de winkel staan (zie 6)

Nadere informatie

VOOR BEGINNENDE SPREKERS VAN HET NEDERLANDS (NIVEAU A1-A2)

VOOR BEGINNENDE SPREKERS VAN HET NEDERLANDS (NIVEAU A1-A2) Dag & tijd VOOR BEGINNENDE SPREKERS VAN HET NEDERLANDS (NIVEAU A1-A2) MODULE 13: DEZE MODULE IS ONDERDEEL VAN EEN VIJFTIENDELIGE SERIE bekijk foto/plaatje praat samen wijs aan Dag & tijd luister naar je

Nadere informatie

Officiële Droevendaalse Vrijheidstaatcourant

Officiële Droevendaalse Vrijheidstaatcourant Officiële Droevendaalse Vrijheidstaatcourant N o 55 18 november 2002 verschijnt op het juiste moment Van de Duo-burgemeesters De herfst heeft zich weer aangekondigd, en dat was te merken op Droevendaal.

Nadere informatie

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42.

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. Eén ding is nodig Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. We hebben met elkaar nagedacht over de wonderen die de Heere Jezus heeft gedaan toen Hij op de aarde was. Grote wonderen! Weet je t

Nadere informatie

Rijk voor de wijk Handige site Huiskamer als podium

Rijk voor de wijk Handige site Huiskamer als podium Jaargang 06 Nummer 01 Mei 2015 Tijdschrift dat Stadjers verbindt. Thema Meedoen Rijk voor de wijk Handige site Huiskamer als podium In dit nummer: Pag. 04 Meedoen? Dat kan iedereen! Overal hoor en lees

Nadere informatie

Antwoorden Grammatica De sprong

Antwoorden Grammatica De sprong Antwoorden Grammatica De sprong Oefening 1 1. Studeer jij aan de universiteit van Maastricht? 2. Ik vind dat ik een mooi beroep heb. 3. Simone geeft zaterdagavond een feestje. 4. De prijs voor een liter

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

EEN WEEK LANG ZONDER MAKE-UP

EEN WEEK LANG ZONDER MAKE-UP A P R I L 2 0 1 1 P A R T Y S + F A S H I O N + M E D I A + L I F E S T Y L E + A R T + S C I E N C E + S P O R T S EEN WEEK LANG ZONDER MAKE-UP Het ware gezicht van mevrouw Mehinagic WIJ KOMEN BIJ U ETEN!

Nadere informatie

Leren doe je zo! Inspirerende verhalen van opleiders

Leren doe je zo! Inspirerende verhalen van opleiders Leren doe je zo! Inspirerende verhalen van opleiders Leren doe je zo! Inspirerende verhalen van opleiders 2014 stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven Colofon Redactie: Wendy Nieuwenhuizen,

Nadere informatie

Opening De Lommer kijk op pag. 4 VITAAL IS EEN UITGAVE VAN VIVRE EN VERSCHIJNT VIER KEER PER JAAR. Kus me nog eens wakker kijk op pagina 8

Opening De Lommer kijk op pag. 4 VITAAL IS EEN UITGAVE VAN VIVRE EN VERSCHIJNT VIER KEER PER JAAR. Kus me nog eens wakker kijk op pagina 8 Opening De Lommer kijk op pag. 4 VITAAL IS EEN UITGAVE VAN VIVRE EN VERSCHIJNT VIER KEER PER JAAR september 2011 NR. 4 11 Kus me nog eens wakker kijk op pagina 8 Inhoud Vier Vier miljoen 2 vitaal vitaal

Nadere informatie

Onze Nieuwe Toekomst vzw. Werken. in een Beschermde Werkplaats. ONTmoetingsdagen Werk aan de Winkel

Onze Nieuwe Toekomst vzw. Werken. in een Beschermde Werkplaats. ONTmoetingsdagen Werk aan de Winkel Onze Nieuwe Toekomst vzw Werken in een Beschermde Werkplaats ONTmoetingsdagen Werk aan de Winkel Onze Nieuwe Toekomst vzw is een beweging van, voor en door mensen met een verstandelijke beperking. We willen

Nadere informatie

Nr. 1 2011 Eemland. Buurt op stelten Project Viltstift Discipline en wilskracht

Nr. 1 2011 Eemland. Buurt op stelten Project Viltstift Discipline en wilskracht Nr. 1 2011 Eemland Buurt op stelten Project Viltstift Discipline en wilskracht in deze Post van Portaal Buurt op stelten De Eng in Soest is toe aan een opknapbeurt. De buurtkinderen doen mee en onderzoeken

Nadere informatie

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.).

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.). Voor de diepte-interviews is de volgende topiclijst gebruikt: 1. Persoongegevens. 2. Social media. 3. Behoefte. 4. Zoekgedrag. 5. Beleving vooraf. 6. Beleving achteraf. Formulier persoonsgegevens Naam

Nadere informatie

Script. Vriendschap & Liefde. Dansen en zingen! De hele klas doet mee. Ontdekken & leren. Afscheid nemen. Productie: Op Zolder Producties

Script. Vriendschap & Liefde. Dansen en zingen! De hele klas doet mee. Ontdekken & leren. Afscheid nemen. Productie: Op Zolder Producties Script Productie: Op Zolder Producties Dansen en zingen! De hele klas doet mee! Afscheid nemen Vriendschap & Liefde Ontdekken & leren SCRIPT Tekst Karlijn Broekhuizen Liedteksten Dominique Engers Muziek

Nadere informatie

Dorpskrant BARGER-OOSTERVELD JAARGANG 33, NUMMER 3

Dorpskrant BARGER-OOSTERVELD JAARGANG 33, NUMMER 3 Dorpskrant BARGER-OOSTERVELD JAARGANG 33, NUMMER 3 Sponsoren Dorpskrant Lubbers Bouwmaterialen, Oosterveldsestraat. 54, Barger-Oosterveld, tel: 622547, info@jhlubbers-emmen.nl Spar Schijff, Splitting 156,

Nadere informatie

Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!!

Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!! Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!! Door: Izzy Kalman, MS www.bullies2buddie.com [Izzy Kalman is in het Engels te bereiken via email: Izzy@bullies2buddies.com. Binnen Nederland: www.pesten.net

Nadere informatie

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest Informatieboekje Vlaaienactie 2011 Inhoud Voorwoord 1. Waarom een vlaaienactie?...7 1.1. Geld verdienen voor de groep... 7 1.2. Geld verdienen voor je speltak... 7 1.3. Bekendheid voor de groep... 7 1.4.

Nadere informatie

Auto & een uitkering 'Eerst de mens dan de regel'

Auto & een uitkering 'Eerst de mens dan de regel' jaargang 2 nr. 5 > oktober 2010 is een uitgave van Sociale Zekerheid Amersfoort Auto & een uitkering 'Eerst de mens dan de regel' 'Dit is voor mij een KANSZ!' Stad met een hart Auto & een uitkering U heeft

Nadere informatie

Juni 2015. Mededelingen van de directie

Juni 2015. Mededelingen van de directie Juni 2015 Mededelingen van de directie Het is juni 2015 en de transitie in de zorg zorgt nu al maanden voor onrust binnen de kantoren van Zorgmed. Eigenlijk hopen we dat u als cliënt er weinig van merkt,

Nadere informatie

Cliënten in beeld - deel 2. Dilemma s van burgers met een hulpvraag

Cliënten in beeld - deel 2. Dilemma s van burgers met een hulpvraag Cliënten in beeld - deel 2 Dilemma s van burgers met een hulpvraag COLOFON Cliënten in beeld - deel 2 Dilemma s van burgers met een hulpvraag Voorwoord Toen vorig jaar het boekje Cliënten in beeld - Portretten

Nadere informatie