Handleiding ERNTRANS EDITIE 6

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding ERNTRANS EDITIE 6"

Transcriptie

1 Handleiding ERNTRANS EDITIE 6 ADMINISTRATIEF: 1) Ladingen moeten zo kompleet mogelijk worden ingevuld. 2) Elke lading heeft zijn eigen nummer 3) Deze kunnen bij het opmaken van de dossiers bij elkaar worden gevoegd volgens 3 criteria: Standaard dossier (1 Opdrachtgever -- 1 Lading) Groupage dossier (Meerdere opdrachtgevers -- meerdere ladingen) Partij/Bulk dossier (1Opdr.gever -- meerdere ladingen -- 1 Tariefafspraak) 4) Controle voorafgaande aan aanmaken dossier is essentieel voor een goede verwerking van Reserveringen van Transportkosten en extra kosten. Wordt in dit stadium deze gegevens opengelaten dan zal er niets automatisch worden gereserveerd en zal dit handmatig moeten plaatsvinden. Dus zowel F4 als F6 nakijken.. 5) Na controle kan men het dossier merken en gereedzetten voor het aanmaken van het daadwerkelijke DOSSIER met ALT - F10 (F4 Dossiers) ALT - F8 (F5 Dossiers) en ALT - F9 (F6 Dossiers) De seelctie kan gezien worden in de tabel tussen OPDRACHTGEVER en VAN De ALT - F10 worden met een vinkje aan de linkerkant weergegeven, ALT - F9 met een S van Standaard dossier en ALT - F8 met een G van Groupage 6) Wanneer er een reeks zijn gemerkt met ALT - F8/F9/F10 (Zowel INKOMEND als UITGAAND) kan men doorgaan naar menuoptie DOSSIERS Inkomende lading toevoegen of Uitgaande lading toevoegen ( Pad D - I of U) Geeft men op de vraag of men de ladingen gereed wilt zetten J dan zal hij de dossiers van stap 5 in een aparte DATABASE worden geplaatst en zullen deze verdwijnen uit de Inkomend en/of uitgaande planning/lading schermen. Geeft men N in dan zal men in een lijst van reeds gereedstaande dossiers komen die in een eerde stadium nog niet waren voorzien van een dossiernummer. 7) In deze stap wordt er bepaald of het 1 van de dossiervormen genoemd in stap 3 betreft. Standaard dossiers zijn reeds gevinkt(door ALT-F9) met de S en kan gelijk F6 worden gegeven zo ook de G van Groupage (door ALT - F8). Voor groepage dossier of Partij/bulk dossiers moet men PER DOSSIER de ladingen merken met behulp van de SPATIEBALK er verschijnt dan een Vinkje in de laatste kolom. Druk dan op de betreffende knop (F4 of F5) en er zal een dossiernummer worden toegekend en zullen de betreffende ladingen uit de lijst verdwijnen. Voor Standaard dossiers geldt hetzelfde maar met die uitzondering dat deze meerdere dossiers tegelijkertijd kan aanmaken. Door meerdere ladingen aan te vinken en daarna te drukken op F6 zal elk van deze ladingen een apart nummer worden toegekend.

2 8) Men kan nu in de menuoptie DOSSIER Browser de dossiers zien staan. door 1 maal op F9 te drukken zal hij schikken op Dossiernr. Door nu CTRL PageDown in te geven zal je onderaan de lijst komen alwaar de nieuwste dossiers zich bevinden. Tevens zitten hier al diverse rapportage mogelijkheden in onder F8 Mocht men nou toch een LADING zijn vergeten toe te voegen aan een DOSSIER dan kan dit alsnog met F5. Men geeft dan in bij welk dossier dit moet worden gevoegd en zal worden verwerkt. Faktureren zal wel 'handmatig moeten gebeuren! 9) Fakturatie: Door nu te gaan naar de menuoptie FAKTUREREN en SELECTEREEN kan men nu de dossiers aanvinken voor facturering dmv de SPATIEBALK. In aanvang is dit reeds gedaan door de software, men kan nu nog bepalen of een faktuur nog niet eruit mag door deze te deselecteren. Zodra dit is gedaan kan men, alvorens F6 (aanmaken factuurbatch), nog een controle lijst afdrukken via F8 en de optie ALLE 'F' te kiezen. Hiermee wordt een korte lijst geproduceerd met in het kort de transport en eventuele extra kosten. (Achteraf(F6) kan deze lijst niet meer worden geproduceerd. Note: Dossiers die niet afgrekend dienen te worden (bijv. verv./foutritten ed) kunnen worden afgevinkt met ALT - F10. Er wordt dan met "G" aangegeven dat er geen faktuur opgemaakt is. Om bij controle niet verwarring te krijgen dat er een een faktuur zoek is van dit dossier wanneer het als gefaktureerd wordt gemerkt. 10) Er kan nu F6 worden gekozen. De facturen zullen dan klaargezet worden voor afdrukken. 11) Controle hiervan; voor afdrukken kan men zien in Factuur overnemen ((F - O) zoek op dossiernr of een andere menuoptie) en men kan nu door de facturen bladeren waarbij wordt aangegeven welke status deze factuur heeft: Af te drukken -- Moet nog worden afgedrukt en doorgeboektnaar EXACT Doorboeken EXACT -- Is afgedrukt maar moet nog worden doorgeboekt EXACT Afgedrukt/Geboekt -- Is afgedrukt en geboekt naar EXACT 12 Door in menuoptie FAKTUREREN en Selectie afdrukken te kiezen(f - A) worden de gereedstaande facturen afgedrukt. 13 Door naar Ink/verkopen te gaan en Verkopen (I V ) kan men de uitgaande fakturen in tabelvorm vinden. Door ALT- F10 te geven kan men achteraf een (extra)afdruk realiseren. Het getal stelt het aantal exemplaren voor die afgedrukt moeten worden. De afdruk zal dan direkt plaatsvinden.

3 INKOPEN - RESERVERINGEN Inkopen kunnen geboekt worden via Inkopen/Verkopen - Afboeken of Inkopen (Pad IA of II) Afboeken kan reeds plaatsvinden, Inkopen direct boeken wordt verderop aangehaald. In AFBOEKEN kan men een NOTA op een enkele Reserveringafboeken. mocht er een verschil in bedrag zijn dan wordt dit gemeld en zal het systeem vragen om het af te boeken of als restant te laten staan in de RESERVERINGLIJST. Dit Restant zal dan worden aangemerkt met een R. Een faktuur wat in zijn geheel wordt afgeboekt, hetzij kloppend bedrag, hetzij afboeken zal als V worden aangemerkt. Het bedrag zal in Dossier financieel worden afgetrokken resp. bijgeteld.(res./ink.) Een verzamelfaktuur boeken kan ook door de betreffende reserveringen met de SPATIEBALK te markeren. LET OP de reserveringen moeten totaal het komplete bedrag van de faktuur beslaan. Is er een reservering die niet klopt hiermee, dan zal deze eerst moeten worden aangepast en dan kan men zo'n verzamelnota boeken. Het systeem kan namelijk niet bepalen van welk dossier je het eventueel restant zou willen afboeken, vandaar dus eerst de reservering(en) aanpassen.(de reserveringen gemerkt V zijn verwerkt en zullen via de optie Systeembeheer - Ordenen - Beperkt worden verwijdert) Reserveringen worden bij aanmaak van een DOSSIER via pad D I of D U aangemaakt, vandaar ook de essentie om de Ladingegevens incl. F6 zo kompleet mogelijk in te vullen. Achteraf reserveren kan ALLEEN MAAR in RESERVERINGEN met INS. En heeft geen direkte koppeling met F6. Echter wordt het totaalbedrag onder Dossierfincieel wel +/- aangepast om zo het Dossier-SALDO kloppende te houden. Via INKOPEN kan men inkopen boeken die niet via Reserveringen te boeken zijn. Wanneer men op F8 drukt zal er eerst het klanten popup schermpje worden getoond. via F2 kan men een snelkeuze maken en ENTER geven. Dan zal er een vak staan genaamd boeknr. Dit is alleen te gebruiken indien men de eerste boeking van een verzamelfaktuur heeft geboekt en de rest van dit faktuur ook op dit boekstuknr geboekt wenst te hebben anders laat men dit gewoon leeg en er zal automatisch een nieuw opvolgend nummer worden toegekend. De rest van de vakken spreekt voor zich. Na het aangeven van de BTW code zal men worden gevraagd of dit correct is. Zoja dan J ingeven en er zal geboekt worden, indien N dan zal het terugspringen in het invulscherm. Men kan dit tevens verlaten met ESC zonder een boeking te verrichten(dit geldt ook voor Afboeken). Inkopen kunnen met F10 worden TEGENGEBOEKT als het gaat om een verkeerde boeking. Deze inkoopnota zal dan met hetzelfde boekstuknr etc worden tegengeboekt waardoor er in EXACT een boeking ontstaat uit 2 regels ( een + en een - ) die op nul loopt.

4 Extra kosten die na aanmaak van het dossier worden ingevuld in F6 en het betreffende kostenvak had een 0 bedrag dan zal deze toevoeging in F6 WEL worden doorgevoerd naar RESERVERINGEN. LET OP : Eventuele aanpassingen van een bedrag in F6 (na aanmaak dossier) KAN NIET worden doorverwerkt naar RESERVERINGEN. Extra kosten(reserveringen) kunnen ook in Reserveringen/Afboeken worden bijgevoegd Deze worden echter niet in het dossier (F6) bijgewerkt DOSSIER RAPPORTAGE Via DOSSIER en Dossier Rappoten (Pad D R) kan men diverse rapporten uitdraaien. Via DOSSIER en Dossier Browser (Pad D D F8) zijn er ook diverse opties oa BORDERO, hetgeen verderop wordt besproken. Via Dossier Browser (Pad D D) kan men de ontvangen CMR's afvinken mbv ALT-F4. Via DOSSIER en Dossier Rapporten kan men ook nagaan wat het laatste boekingaanbod van relaties is geweest. Enkele tips: in een SCROLL scherm kun je CTRL PageUp of PageDown te gebruiken om bovenaan respectievelijk onder aan een bestand te komen. In een invulveld kan men CTRL Y gebruiken om het huidige veld leeg te maken. (CTRL U zet de laatste CTRL Y weer terug) In een invulveld kan men CTRL T gebruiken om vanaf de positie van de cursor de rest van een veld te wissen en wat er voor de cursor staat blijft staan.

5 PLANNING: 1) Ladingen moeten zo kompleet mogelijk worden ingevuld. 2) Elke lading heeft zijn eigen nummer 3) Deze kunnen bij het opmaken van de dossiers bij elkaar worden gevoegd volgens 3 criteria: Standaard dossier (1 Opdr.gever -- 1 Lading) Groupage dossier (Meerdere opdrachtgevers -- meerdere ladingen --- eigen Auto's) Partij/Bulk dossier (1 Opdr.gever -- meerdere ladingen -- 1 Tariefafspraak) Controle voorafgaande aan aanmaken dossier is essentieel voor een goede verwerking van Reserveringen van Transportkosten en extra kosten. Wordt in dit stadium deze gegevens opengelaten dan zal er niets automatisch worden gereserveerd en zal dit handmatig moeten plaatsvinden. Dus zowel F4 als F6 goed invullen.. LADING/VRACHT SPECIFICATIE: Via F4 kan men alle details m.b.t. de Vracht/Lading invullen. van hieruit kan men met F6 de kosten ingeven/opbrengsten ingeven Deze kosten/opbrengsten worden gebruikt om reserveringen te plaatsen en de verkoopnota aan de klant te maken. VOORHALEN/AFLEVEREN: Tevens kan men vanuit F4 met F4 Voorhalen/Afleveropdracht aanmaken/invullen en afdrukken, en ook hier weer het betreffende tarief ingeven/zien. Met F5 kan men de vervoerders ophalen en met F3 resp. F4 kan men de opdracht aanmaken. De opdracht zal standaard de partij uit F4 aangeven en zal met de bekende afsluitregels afsluiten. Uiteraard zullen de kosten die worden ingevuld wederom bij het aanmaken van het dossier worden gereserveerd. BORDERO via Lading Uitgaand /Inkomend Via F8 kan men rapportages opmaken m.b.t. de Lading. Hierin zit ook een Optie BORDERO. Door het vak kenmerk in te vullen in het voorscherm (dmv de cursortoets naar rechts in te houden kan men hiernaartoe, normaal valt dit veld buiten het scherm aan de rechterkant) kan men op dit kenmerk een Bordero afdrukken. De datum is een optie maar niet verplicht. (Op dit moment is dit een concept, suggesties zijn welkom)

6 Enkele tips: in een SCROLL scherm kun je CTRL PageUp of PageDown te gebruiken om bovenaan respectievelijk onder aan een bestand te komen. In een invulveld kan men CTRL Y gebruiken om het huidige veld leeg te maken. (CTRL U zet de laatste CTRL Y weer terug) In een invulveld kan men CTRL T gebruiken om vanaf de positie van de cursor de rest van een veld te wissen en wat er voor de cursor staat blijft staan. Mochten er nog aanvullingen em/of wijzigingen hierop zijn mbt leesbaarheid etc. dan verneem ik dit gaarne. mvg Edvard

HANDLEIDING - ERNTRANS

HANDLEIDING - ERNTRANS HANDLEIDING - ERNTRANS HOOFDMENU: 1) TRANSPORTEN 2) CHARTERLIJST 3) FAKTUREREN 4) RELATIES 5) KILOMETER TABEL 6) AUTO S 7) TARIEVEN 8) TEKSTVERWERKER 9) CMR VRACHTBRIEF 10) FAKTUREN/MANEN 11) ARCHIEF TRANSP.

Nadere informatie

Handleiding imuis Online. Snel aan de slag

Handleiding imuis Online. Snel aan de slag Snel aan de slag Wat leuk dat je hebt besloten om te werken met imuis Online, het online boekhoudprogramma van MUIS Software. MUIS Software ontwikkelt administratieve software voor accountants en ondernemers.

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

HANDLEIDING - ERNSPED

HANDLEIDING - ERNSPED HANDLEIDING - ERNSPED HOOFDMENU: 1) DOSSIERS 2) PARTIJEN 3) DOSSIER FINANCIEEL 4) FAKTUREREN 5) BERICHTEN 6) TEKSTVERWERKER 7) RELATIES 8) OFFERTES 9) VERVOERTARIEVEN (optie) 10) INKOPEN/VERKOPEN 11) AGENDA

Nadere informatie

Hoe maak ik een verkoop opdracht in Newbase?

Hoe maak ik een verkoop opdracht in Newbase? Hoe maak ik een verkoop opdracht in Newbase? Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 15 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie.

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Sdu /Advocatensupport Sdu www.scherpinsupport.nl december 2015 1 Inhoud Afsluiten administratie.... 3 Aanmaken nieuwe

Nadere informatie

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie.

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Sdu uitgevers/advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl december 2013 1 Inhoud 1. Afsluiten administratie....

Nadere informatie

Hoe maak ik een verkoop offerte in Newbase?

Hoe maak ik een verkoop offerte in Newbase? Hoe maak ik een verkoop offerte in Newbase? Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Oktober 2013 versie 1.0 pagina 1 van 16 Inhoudsopgave

Nadere informatie

VIPLive - Financiële module (FIN):

VIPLive - Financiële module (FIN): VIPLive - Financiële module (FIN): Afboeken in VIPLive: Om met de module te beginnen, kunt u op scherm te zien: klikken. U krijgt dan onderstaand U moet aangeven of u gebruik maakt van een extern boekhoudpakket

Nadere informatie

Dubieuze debiteuren. Inhoudsopgave

Dubieuze debiteuren. Inhoudsopgave Dubieuze debiteuren Inhoudsopgave 1. Afboeking Dubieuze Debiteuren... 2 1.1. Algemene rekeningen instellen... 2 1.2. Groepsgewijze afboeking... 3 1.3. Individuele afboeking dubieuze debiteuren... 6 2.

Nadere informatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie HANDLEIDING Periodieke Facturatie WINGS Software Snelheid & zekerheid Module WingsPer: Periodieke facturatie 1) Installatie & Activatie Wings Periodieke Facturatie dient te worden beschouwd als een volwaardige

Nadere informatie

Logistiek. Voorschotten. Flexibel, efficiënt & accuraat

Logistiek. Voorschotten. Flexibel, efficiënt & accuraat Logistiek Voorschotten WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat VOORSCHOTTEN INLEIDING 1.1. Wings Voorschotten 3 Algemeen Specifiek INSTELLINGEN 2.1. Wings Voorschotten Instellingen Voorschot (1)

Nadere informatie

Eclipse Cards b.v.b.a Industriezone Ter Straten Ter Stratenweg 30 BE 2520 Ranst Oelegem info@eclipse-cards.be info@eclipse-cards.

Eclipse Cards b.v.b.a Industriezone Ter Straten Ter Stratenweg 30 BE 2520 Ranst Oelegem info@eclipse-cards.be info@eclipse-cards. Eclipse Cards b.v.b.a Industriezone Ter Straten Ter Stratenweg 30 BE 2520 Ranst Oelegem info@eclipse-cards.be info@eclipse-cards.nl Handleiding Website & E-Commerce Gemaakt dr.: Van der Stee Klem Datum:

Nadere informatie

CRM Accountancy. Flexibel, efficiënt & accuraat

CRM Accountancy. Flexibel, efficiënt & accuraat CRM Accountancy WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat ACCOUNTANCY CRM INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1.1. Wings CRM Accountancy algemeen 3 PRESTATIES 2.1. Wings CRM Accountancy login 4 2.1.1. Het inloggen

Nadere informatie

Inboeken van een inkoop factuur in Newbase

Inboeken van een inkoop factuur in Newbase Inboeken van een inkoop factuur in Newbase Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Inhoudsopgave 1. Afdrukinstellingen per klant 2. Reisroute 3. Hernoemen van velden 4. Zoeken middels geavanceerde selectie 5. Sales Forecast

Nadere informatie

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Inhoudsopgave 1. Dubieuze debiteuren... 2 1.1. Afboeken Openstaande facturen... 2 1.1.1. Individuele afboeking... 2 1.1.2. Globale afboeking... 2 1.1.3. De klant

Nadere informatie

Gebruikershandleiding www.flamingo.be

Gebruikershandleiding www.flamingo.be Gebruikershandleiding www.flamingo.be Auteur : Web~IT Support and Consulting Datum : 19 december 2005 Opdrachtgever : Flamingo nv Pag. 2/27 Inhoudstafel Inhoudstafel 2 1. Starten 3 2. Pagina structuur

Nadere informatie

1: Starten nieuw boekjaar in Autoflex

1: Starten nieuw boekjaar in Autoflex Onderwerpen: 1. Starten nieuw boekjaar in Autoflex 2. Aanmaken nieuwe administratie in Accountview 3. Autoflex en AccountView Dos 4. Autoflex en AccountView Windows 5. Factuur corrigeren uit een vorig

Nadere informatie

Een declaratie aanmaken

Een declaratie aanmaken Een declaratie aanmaken U kunt in Kleos drie verschillende soorten declaraties aanmaken: 1. een declaratie voor een dossier: een declaratie voor 1 dossier voor 1 debiteur; 2. een declaratie voor een cliënt:

Nadere informatie

Aan de slag Inrichten van WorkTimer (voor de manager)

Aan de slag Inrichten van WorkTimer (voor de manager) Aan de slag Inrichten van WorkTimer (voor de manager) Over dit document Als manager/beheerder bent u verantwoordelijk voor het inrichten van WorkTimer. Deze handleiding beschrijft de stappen die u zult

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone gebruikershandleiding Verwerken van documenten Inkoop en Verkoop versie 1.0 september 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Verwerken voorzien wij u van

Nadere informatie

Telkens wanneer een dossier wordt opgeslagen in PlanManager zal er in de achtergrond een controle worden uitgevoerd om te bepalen of er een aanpassing

Telkens wanneer een dossier wordt opgeslagen in PlanManager zal er in de achtergrond een controle worden uitgevoerd om te bepalen of er een aanpassing Hoe werkt het digitale BTW-boek? PlanManager beschikt over een aparte pagina om het BTW-boek bij te houden. Deze pagina is echter enkel zichtbaar indien het gebruik van het BTW-boek is ingesteld in de

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Beheer facturen. Naam handleiding: Beheer facturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Beheer facturen. Naam handleiding: Beheer facturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Beheer facturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 12 Inhoud Inleiding... 3 Twee type facturen... 3 Opbouw beheer facturen... 4 Tabblad Vecozo... 5 Lijst facturen... 6 Retourinformatie

Nadere informatie

Handleiding BOEKHOUDEN BETALINGEN LEVERANCIERS

Handleiding BOEKHOUDEN BETALINGEN LEVERANCIERS Handleiding BOEKHOUDEN BETALINGEN LEVERANCIERS G. Verwilghensingel 6 - B-3500 Hasselt - t. 011 360 360 - f. 011 360 369 BTW BE 0441.752.054 - KBC 450-0622771-87 - www.adsolut.be Betalingen leveranciers

Nadere informatie

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies 2 MaxRes Backoffice Overzicht In deze handleiding vindt u een uitgebreide uitleg over de backoffice van MaxRes. Per tabblad zal besproken worden welke opties

Nadere informatie

Hoe maak ik een verkoop factuur in Newbase?

Hoe maak ik een verkoop factuur in Newbase? Hoe maak ik een verkoop factuur in Newbase? Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 17 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding : Regletten in Pharmawin

Handleiding : Regletten in Pharmawin Handleiding : Regletten in Pharmawin Februari 2007 Corilus Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke Tel. 03/253.20.20 Fax 03/253.20.40 pharma@corilus.be www.corilus.be 1. ALGEMEEN De module regletten of etiketten

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van betaalbestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....3 2.3 Aanmaken betaalbestand...

Nadere informatie

Aan de slag met Huurders-Eigenaren (Leden-VvE)

Aan de slag met Huurders-Eigenaren (Leden-VvE) Aan de slag met Huurders-Eigenaren (Leden-VvE) Datum: 01-2-2016 7.46 Informant Software www.informant.nl support@informant.nl 1 Inhoudsopgave Waar is deze handleiding voor bedoeld?... 3 Invoeren Huurders...

Nadere informatie

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding Factuur Beheer Gebruikers handleiding COPYRIGHT 2002 Factuur Beheer Pakket 1 Factuur Beheer door ing. K.H. Welling Factuur Beheer is een boekhoudkundig programma. In dit programma kunnen facturen voor

Nadere informatie

TSK 'Op Rekening' Factureren in Mplus Multi Management

TSK 'Op Rekening' Factureren in Mplus Multi Management TSK 'Op Rekening' Factureren in Mplus Multi Management www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Verzamelboeking doorboeken...4 3 'Op Rekening' factureren...5 4 Verzamelboeking per maand...6

Nadere informatie

Correcties van Loonberekeningen en Facturen in UBplus

Correcties van Loonberekeningen en Facturen in UBplus van Loonberekeningen en Facturen in UBplus Versie: 1.0 Versiedatum: 07-05-2017 Inleiding Voorkomen is beter dan genezen, maar soms is het onvermijdelijk dat er achteraf correcties moeten worden aangebracht

Nadere informatie

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Ga met uw internet browser naar de website http://artsen.somedi.be Klik op Inloggen e-lab Er opent zich een nieuw venster met de aanmeldpagina van CyberLab. Vul uw aanmeldingsnaam

Nadere informatie

1 Alure Jaarovergang 2 / 5

1 Alure Jaarovergang 2 / 5 Alure10 Jaarovergang Alure10 Jaarovergang... 1 1 Alure Jaarovergang... 2 1.1 Periode tabel genereren... 2 1.1.1 Gebroken weken waarbij de nieuwe maand in het weekend begint... 2 1.1.2 Werkbare (productieve)

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Handleiding voor Comakers - VOC. Vastgoed Onderhoud Centrale

Handleiding voor Comakers - VOC. Vastgoed Onderhoud Centrale Handleiding voor Comakers - VOC Vastgoed Onderhoud Centrale Auteur : Erik Nous / Hennie Janssen Versie : Pharos 3.1 Datum : 1 juli 2009 Inhoudsopgave Inloggen in de Comaker Console... 3 Comaker console

Nadere informatie

Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers.

Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers. Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers www.kluwer.be/software Inhoudsopgave Creatie betalingenbank... 2 Betalingen leveranciers... 3 Selecties leveranciers (tab 1)... 3 Overzicht leveranciers

Nadere informatie

Handleiding Club.Opleidingen

Handleiding Club.Opleidingen Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Club.Opleidingen............................................................................................

Nadere informatie

Werkorder programma. Het aanmaken van een nieuwe order

Werkorder programma. Het aanmaken van een nieuwe order Werkorder programma Het werkorderprogramma is een multifunctioneel programma en fungeert als centraal programma binnen Easy-work voor het maken van werkorders, het maken van fakturen en offertes en het

Nadere informatie

1: Starten nieuw boekjaar in Autoflex

1: Starten nieuw boekjaar in Autoflex Onderwerpen: 1. Starten nieuw boekjaar in Autoflex 2. Aanmaken nieuwe administratie in AccountView 3. Autoflex en AccountView Dos 4. Autoflex en AccountView Windows 5. Factuur corrigeren uit een vorig

Nadere informatie

Trimestriële afsluiting

Trimestriële afsluiting Trimestriële afsluiting Woord vooraf. Deze handleiding is gericht aan de afdelingen van de VPW s die onderhevig zijn aan BTW kwartaalaangiften die zelf instaan voor het voeren ven de boekhouding van hun

Nadere informatie

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Het maken en gebruiken van rapportages 1. Rapportages en Excel Een rapportage gebruikt u om een bestand aan te maken: u wilt bijvoorbeeld etiketten uitdraaien, een

Nadere informatie

Handleiding administrator

Handleiding administrator Handleiding administrator september 2016 Handleiding Administrator Als administrator van uw bedrijf, kunt u in de Administrator omgeving de accounts van uw kantoor beheren en rapporten uitdraaien. U vindt

Nadere informatie

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken.

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk pinbetalingen direct te registreren. Instellingen Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek

Nadere informatie

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart EBT-SOLUTIONS Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart. 22-4-2010 Deze handleiding is bedoeld om uw boekhouding vanuit MijnWebwinkel te exporteren waarna te

Nadere informatie

Handleiding. Confronteren van Inkooporders. BELANGRIJK nieuws voor gebruikers van de module Inkoop Order!

Handleiding. Confronteren van Inkooporders. BELANGRIJK nieuws voor gebruikers van de module Inkoop Order! BELANGRIJK nieuws voor gebruikers van de module Inkoop Order! De functie Confronteren Inkoop Orders is grondig vernieuwd en verbeterd. Handleiding Confronteren van Inkooporders 2009 - Copyright Asperion

Nadere informatie

Vaste Prijs Afspraken (VPA)

Vaste Prijs Afspraken (VPA) Vaste Prijs Afspraken (VPA) www.wolterskluwer.be Contents 1 Wat is een VPA?... 3 2 Configuratie... 3 2.1 Hoe activeer je de VPA functionaliteit?... 3 2.2 Hoe maak je een VPA aan?... 3 2.3 Eénmalige configuratie...

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Quick Reference Contact Manager SE

Quick Reference Contact Manager SE Eddon Software BV Rietveldenweg 82 5222 AS s-hertogenbosch The Netherlands T +31 (0)88-235 66 66 F +31 (0)88-235 66 77 E info@eddon.nl W www.eddon.nl Quick Reference Contact Manager SE Block: Contact Manager

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Inkoopfacturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Inkoopfactuur... 3 Boekingsregel(s)... 4 Aanmaken inkooprelatie... 5 Via de Kamer van koophandel...

Nadere informatie

Expert/M Plus. Analytische module.

Expert/M Plus. Analytische module. Expert/M Plus Analytische module www.kluwersoftware.be Inhoudsopgave ALGEMEEN... 2 OPSTARTEN VAN EEN ANALYTISCHE BOEKHOUDING... 2 EEN NIEUW EXPERT/M PLUS DOSSIER MET ANALYTISCHE VERWERKING... 2 EEN BESTAAND

Nadere informatie

Wat is er nieuw in Legal Insolve. 2010 Sdu Uitgevers

Wat is er nieuw in Legal Insolve. 2010 Sdu Uitgevers Wat is er nieuw in Legal Insolve I Wat is er nieuw in Legal Insolve Inhoudsopgave A Legal Insolve 5.5 1 1 Legal Insolve... 5.5.1 1 2 Legal Insolve... 5.5.0 2 Legal Insolve 5.5 1 A Legal Insolve 5.5 1 Legal

Nadere informatie

Aan de slag. Inrichten van OnsRooster. (voor de manager)

Aan de slag. Inrichten van OnsRooster. (voor de manager) Aan de slag Inrichten van OnsRooster (voor de manager) Over dit document Als manager/beheerder bent u verantwoordelijk voor het inrichten van OnsRooster. Deze handleiding beschrijft de stappen die u zult

Nadere informatie

+32 (0) beeple.eu/support

+32 (0) beeple.eu/support 1 CONTENTS WELKOM... 3 PROFIELKENMERKEN... 4 IMPORTEREN MEDEWERKERS VANUIT EXCEL... 8 AFDELINGEN...10 FUNCTIES...13 PLANNING...14 EINDWOORD...21 2 WELKOM Welkom bij de handleiding Starten met Beeple: Interim

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland Handicom Symbol for Windows Gold Pl@nner Handicom, 2010, Nederland Inhoud 1 Weergaven... 4 1.1 Wisselen tussen RealTime en Plan-modus... 4 1.2 Dag-, Week- en eenvoudige weergave... 4 2 RealTime modus (de

Nadere informatie

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Versie 3 http://evaluatie.q-keurmerk.nl/ 1 Inhoudsopgave 1. Als aanbieder registreren... 3 2. Inloggen... 4 3. Cursus laten evalueren... 5 1. Inloggen als aanbieder

Nadere informatie

Inventariseren in easyvoraswindows

Inventariseren in easyvoraswindows Inventariseren in easyvoraswindows Door te gaan inventariseren gaan we de voorraad die in het programma easyvoraswindows zit (= theoretische voorraad) gelijk maken aan de voorraad zoals deze in de winkel(s)

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: ROB-EF (ROB-Elektronisch Factureren) Versie 599 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 Technische informatie... 3 Instellingen... 4 Werkwijze... 6 Waar moet

Nadere informatie

HANDLEIDING MEDIATOOLBOX 5 GIDSMODULE :26:45 Holland Combinatie BV 1

HANDLEIDING MEDIATOOLBOX 5 GIDSMODULE :26:45 Holland Combinatie BV 1 HANDLEIDING MEDIATOOLBOX 5 GIDSMODULE 28-2-2011 13:26:45 Holland Combinatie BV 1 INHOUDSOPGAVE INLOGGEN... 3 TABBLAD UITVOER... 4 EDITIES... 5 OBJECTEN TOEVOEGEN... 6 EXTRA VELDEN... 9 OBJECTEN PLAATSEN...

Nadere informatie

Menuoptie: Verkoop Debiteuren Menuoptie: Inkoop Crediteuren

Menuoptie: Verkoop Debiteuren Menuoptie: Inkoop Crediteuren Pag 1 van 5 Met deze nieuwe release zijn weer de nodige verbeteringen, uitbreidingen en aanpassingen gedaan om het werken met Asperion nog prettiger en efficienter te maken. Samenvatting 1. Zoekfunctie

Nadere informatie

Zorgplan ondertekenen

Zorgplan ondertekenen Het is mogelijk om het zorgplan met een handtekening te laten accorderen door (een vertegenwoordiger van) de cliënt. Per zorgplan kan ingesteld worden of er een handtekening nodig is of niet. Indien het

Nadere informatie

DEMATRA ELECTRONIC DISTRIBUTION SYSTEM

DEMATRA ELECTRONIC DISTRIBUTION SYSTEM DEMATRA ELECTRONIC DISTRIBUTION SYSTEM Het Dematra Electronic Distribution System is ontwikkeld voor alle Dematra-Distributieklanten. Via deze weg kan op eenvoudige en overzichtelijke wijze zendingen worden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Facturatie Versie april 2015

Nieuwsbrief Facturatie Versie april 2015 Nieuwsbrief Facturatie Versie april 2015 Dit is een speciale nieuwsbrief helemaal gericht op de facturatie in Zaalagenda. Er zijn diverse aanpassingen doorgevoerd in de facturatie waardoor deze eenvoudiger

Nadere informatie

Een klant project in Newbase

Een klant project in Newbase Een klant project in Newbase Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Oktober 2013 versie 1.0 pagina 1 van 20 Inhoudsopgave 1 Algemeen...3

Nadere informatie

De handmatige betaling verloopt op de standaardmanier. Deze wordt verder niet uitgelegd.

De handmatige betaling verloopt op de standaardmanier. Deze wordt verder niet uitgelegd. JW321 en JW322 Als het goed is, zijn de facturen al uitgefilterd op verschillende categorieën. We controleren of de tarieven kloppen bij de eerste factuur van iedere aanbieder. Zo ja, kunnen deze betaald

Nadere informatie

Legal Eagle archiveren vanaf versie 2.20

Legal Eagle archiveren vanaf versie 2.20 Legal Eagle archiveren vanaf versie 2.20 Sdu uitgevers/advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl juni 2013 1 Inhoud Legal Eagle archiveren vanaf versie 2.20... 1 Vooraf.... 3 1. Archiveerfuncties...

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

1. Instellingen. Voor we starten, nemen we best eens een kijkje bij de instellingen. Klik hiertoe op de knop Instellingen aanpassen.

1. Instellingen. Voor we starten, nemen we best eens een kijkje bij de instellingen. Klik hiertoe op de knop Instellingen aanpassen. 1. Instellingen Voor we starten, nemen we best eens een kijkje bij de instellingen. Klik hiertoe op de knop Instellingen aanpassen. Klik de items aan en aan de rechterkant verschijnen de verschillende

Nadere informatie

Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Stap 1: Verkoopsjabloon voor de margeregeling:

Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Stap 1: Verkoopsjabloon voor de margeregeling: Versie: 1209121 Pagina 1 van 5 Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Voordat u orders waarbij de margeregeling van toepassing is kunt invoeren dienen er: artikelomzetgroepen,

Nadere informatie

Workflow. Taak Sjablonen

Workflow. Taak Sjablonen Workflow Workflow beheer Bij elke klant in RADAR (het vinkje klant staat aan in het tabblad ALGEMEEN van het bedrijf of de familie) kunt u een planning maken van een aantal periodieke taken, bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Afpunten klanten/leveranciers

Afpunten klanten/leveranciers Inhoud Afpunten klanten/leveranciers... 2 Voorbeelden:... 3 Hoe punt je een betaling tov een factuur af?... 3 Hoe link je een factuur en creditnota aan mekaar?... 4 Hoe punt je een factuur en creditnota

Nadere informatie

Poeltuyn Ordersysteem Voor Windows Handleiding

Poeltuyn Ordersysteem Voor Windows Handleiding Poeltuyn Ordersysteem Voor Windows Handleiding Poeltuyn voor Windows V1.2.4 d.d. 1 November 2003 pagina 1 Inleiding Na vele jaren te hebben gewerkt met Poeltuyn voor Dos wordt nu met trots ons nieuwe Poeltuyn

Nadere informatie

Eindejaarsverwerking Nieuwste versie 8.0c rev.1, Service Pack A ADM-E conversie

Eindejaarsverwerking Nieuwste versie 8.0c rev.1, Service Pack A ADM-E conversie Eindejaarsverwerking Binnenkort staat u op het punt (mogelijk voor de eerste keer) een nieuw boekjaar in AccountView aan te maken. Hiervoor willen wij u een aantal aandachtspunten meegeven. Zie ook op

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting 2017

Procedure jaarafsluiting 2017 Procedure jaarafsluiting 2017 Om in een nieuw boekjaar te kunnen boeken hoeft het oude jaar niet persé te zijn afgesloten. Let er wel op dat u bij het boeken van inkopen, facturen, bank e.d. het juiste

Nadere informatie

HartCom Software V.O.F.

HartCom Software V.O.F. HartCom Software V.O.F. Frielinkstraat 10 7615 NV Dr. Schaepmanstr. 102 2032 GM Harbrinkhoek Haarlem Tel. 0546 473 679 Tel. 023 533 2921 FACTUREREN HartCom 07 Fax Mobiel 0546 873 200 06 49128614 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Opstarten van de module Overschrijvingen

Opstarten van de module Overschrijvingen Opstarten van de module Overschrijvingen 1 Welkom in de module Beheer overschrijvingen van WinBooks on Web Dit document is ontworpen om u kennis te laten maken met de module Beheer overschrijvingen in

Nadere informatie

Handleiding. Fiscaal Parkeren. Server applicaties. Beheer

Handleiding. Fiscaal Parkeren. Server applicaties. Beheer Handleiding Fiscaal Parkeren Server applicaties Beheer Auteur: K. van der Weide 26-07-2017 BySpy Products B.V. 2017 versie 3.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 4 Inloggen 5 Menu Fiscaal Parkeren

Nadere informatie

Snel starten met Aura Planning

Snel starten met Aura Planning Snel starten met Aura Planning Deze compacte handleiding maakt u snel vertrouwd met de functies van Aura Planning. U begint met het aanmaken van itemgroepen. Vervolgens voegt u items en tijdsblokken toe.

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Versie 2.00 april 2013 Inhoudsopgave H1. Welkom bij UBplusOnline 1.1 Wat is UBplusOnline 3 1.2 Contactgegevens

Nadere informatie

Handleiding voor de MaxEngine van MaxMind Technologies

Handleiding voor de MaxEngine van MaxMind Technologies Handleiding voor de MaxEngine van MaxMind Technologies 2 MaxEngine Backoffice Overzicht In deze handleiding vindt u een uitgebreide uitleg over hoe u hotels kunt beheren via de Backoffice van de MaxEngine.

Nadere informatie

Wijziging algemene btw-tarief Plan&Go TMS, In&Out WMS en Cash&Pay

Wijziging algemene btw-tarief Plan&Go TMS, In&Out WMS en Cash&Pay Wijziging algemene btw-tarief Plan&Go TMS, In&Out WMS en Cash&Pay Versie: 1.0 Datum: 14 augustus 2012 Auteur: T.M. Vink / H. Kroezen Afdeling: Centric Logistic Solutions Wijziging algemene btw-tarief Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding Finaciële Module

Handleiding Finaciële Module Handleiding Financiële Module 1 Inhoudsopgave Abonnementen en diensten factureren... 2 Een losse factuur maken... 5 Factuuroverzicht bekijken en facturen verzenden... 6 De factuur... 7 SEPA exporteren...

Nadere informatie

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken Eindejaarsdocument 1 Inhoudsopgave 1 INVENTARIS...1 1.1 Inventaris afdrukken...1 1.2 Inventaris exporteren (= Inventaris opslaan om later af te drukken)...3 1.3 Inventaris importeren...3 2 EINDEJAARSKORTING...5

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving in- en verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 In- en verkooprol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Verkoopfacturen

Nadere informatie

3. Geef uw gewenste methode op in CASH onder: Financieel - Instellingen - Debiteuren-parameters - F6 SEPA DD

3. Geef uw gewenste methode op in CASH onder: Financieel - Instellingen - Debiteuren-parameters - F6 SEPA DD Inleiding Met CASH kunt u op eenvoudige wijze posten incasseren. Wanneer de debiteur heeft toegestemd dat de openstaande posten geïncasseerd mogen worden, voorziet u deze van een eigenschap zodat deze

Nadere informatie

Sdu Jurisprudentie Handleiding

Sdu Jurisprudentie Handleiding Sdu Jurisprudentie Handleiding Inloggen Om in te loggen, klikt u op de knop Log in in de rechterbovenhoek van het scherm. Vul vervolgens uw gebruikersnaam in en klik op Log in. Er wordt nu gevraagd om

Nadere informatie

1 Alure Jaarovergang 2 / 8

1 Alure Jaarovergang 2 / 8 Alure10 Jaarovergang Alure10 Jaarovergang... 1 1 Alure Jaarovergang... 2 1.1 Periode tabel genereren... 2 1.1.1 Gebroken weken waarbij de nieuwe maand in het weekend begint... 2 1.1.2 Werkbare (productieve)

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop).

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop). FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Expert/M Plus VATREFUND.

Expert/M Plus VATREFUND. Expert/M Plus VATREFUND www.kluwer.be/software Inhoudsopgave INLEIDING... 1 VERWERKING IN EXPERT/M PLUS... 2 1. CONFIGURATIE... 2 Leveranciers... 2 Grootboekrekeningen... 2 2. INGAVE AANKOPEN... 3 3. VATREFUND

Nadere informatie

Handleiding Gebruikers 20/20 Xspend

Handleiding Gebruikers 20/20 Xspend Handleiding Gebruikers 20/20 Xspend Inhoudsopgave 1. Module Digitale factuurverwerking Het coderen van een factuur Het goedkeuren van een factuur 2. Module Digitaal inkopen Het indienen van een inkoopverzoek

Nadere informatie

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen Inhoud #Stap 1 Uw account activeren en inloggen... 2 #Stap 2 Een test dossier aanmaken... 3 #Stap 3 Uw overzichtspagina... 3 #Stap 4 Het Dashboard... 4 #Optie 1 Bekijken... 4 #Optie 2 Wijzigen... 5 #Optie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS)

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Inhoudsopgave Bestanden uploaden... 2 Omschrijving upload applicatie... 2 Bestanden uploaden... 3 Bestanden verwerken... 5 Omschrijving PaXS applicatie...

Nadere informatie

Europese domiciliëring in PC banking Pro: De eerste stappen. Werken met SDD in PC banking Pro

Europese domiciliëring in PC banking Pro: De eerste stappen. Werken met SDD in PC banking Pro domiciliëring in PC banking Pro: De eerste stappen Werken met SDD in PC banking Pro Inhoud Stap 1: De functies voor begunstigden openen. 3 Stap 2: De mandaten van uw betalers invoeren. 5 Stap 3: Een groep

Nadere informatie

Uitgebreide informatie over de inrichting en werking van RADAR Lite kunt u vinden op de Service portal. Daar vindt u:

Uitgebreide informatie over de inrichting en werking van RADAR Lite kunt u vinden op de Service portal. Daar vindt u: Snel aan de slag met RADAR Lite Dit stappenplan helpt u om met zo min mogelijk inspanning zo snel mogelijk aan de slag te gaan met RADAR Lite. De hieronder beschreven stappen zijn de minimale instellingen

Nadere informatie

CORRECTEIS CORRECTIES

CORRECTEIS CORRECTIES CORRECTEIS CORRECTIES Verkorte handleiding Versie: 1.0 Versiedatum: 23-07-2018 Introductie Naast de reguliere taken binnen UBplus, zijn correcties de meest uitgevoerde werkzaamheden binnen het pakket.

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie