Bubbel. september oktober

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bubbel. september oktober"

Transcriptie

1 Bubbel september oktober

2 Welkom op het nieuwe scoutsjaar! Het nieuwe jaar is weer van start gegaan en ook dit jaar gaan we er weer een lap op geven en met de jaarleuze: Spelen bovenal OVERAL! gaat dit zeker lukken. Met een met vers bloed aangevulde leiderstak staan we weer elke zondag gemotiveerd klaar om een namiddag op te vullen met spelletjes. Wat kan je in deze bubbel vinden? In deze bubbel kan je de vooruitblik tot eind oktober van elke tak vinden, de voorstelling van de leiding, en meer informatie over ons grote opruimweekend, de Nacht van de Trappist en de Nacht van de jeugd. Ook een aantal belangrijke data staan al klaar voor u, bekijk dus zeker onze jaarkalender! Verder zal u ook nog informatie terugvinden over scouting in het algemeen, het uniform, het lidgeld en de verschillende takken die er zijn. Ik lees wel bubbel, maar wat is de bubbel? De bubbel is 2-maandelijks boekje dat informatie bevat over allerlei dingen. Zo bevat het een overzicht van de nieuwe zondagactiviteiten maar ook een terugblik naar de zondagactiviteiten van de vorige 2 maanden. Ook kan u meer lezen over onze grote activiteiten zoals het groepsweekend, het spaghettiweekend en andere activiteiten die wij voor jullie of jullie kinderen organiseren. Maar ook die wij via deze weg een oproep als we jullie helpende handen kunnen gebruiken. De bubbel die krijg je per mail toegestuurd en kan je steeds raadplegen op de site, Bekijk ook zeker de kalender op de site regelmatig eventuele wijzigingen worden daar altijd bekend gemaakt. Hoofdleiding Samen met de volledige leidersploeg staan ook dit jaar, Brecht, Dimi en Monica weer voor jullie klaar om jullie vragen te beantwoorden. Hun kan je altijd bereiken via: hoofdleiding@scoutsbets.be OF Monica Jacobs: 0476/ Dimi Van Langenhoven: 0472/ Brecht Beelen: 0472/ Ten slotte willen we alle gestopte leiding bedanken voor hun inzet doorheen de jaren! We hopen jullie nog vaak te zien! Wij hebben er alvast heel veel zin in en wij hopen jullie ook!!! Stevige linker, De Leiding

3 WAT IS SCOUTING? Als jeugdbeweging richt scouting zich naar kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar. Bijna jongens en meisjes zijn lid van SCOUTS en GIDSEN VLAANDEREN. Samen met hun leiding spelen en werken ze per leeftijdstak in één van onze 600 plaatselijke groepen in Vlaanderen. Daarmee is SCOUTS en GIDSEN VLAANDEREN de grootste scouts- en gidsenorganisatie van het land. Scouts en gidsen leren samenleven in ploeg en steken hun handen uit de mouwen. Op kamp, op tocht en tijdens wekelijkse activiteiten leren ze samen met anderen kiezen en beslissen. Al doende leren ze ook hun plan trekken: vuurtje stoken, eigen potje koken, op avontuur... Scouts en gidsen houden van de natuur en zetten zich in voor elkaar en voor anderen. SCOUTS en GIDSEN VLAANDEREN wil in het kader van de vrije tijd bijdragen aan de opvoeding en ontplooiing van kinderen en jongeren; als individu, in groep en binnen de samenleving. Als scouts en gidsen proberen wij zelfwerkzaamheid, engagement, medebeheer, dienst en ploegwerk te realiseren. Missie van SCOUTS en GIDSEN VLAANDEREN: Wij zijn scouts en gidsen, meisjes en jongens, elk met een eigen verhaal. Iedereen kan erbij. We gaan samen op verkenning en durven tuimelen in het leven. De natuur is onze troef. We geloven in onszelf, in elkaar en in iets meer. We spelen een spel dat niet luchtledig is, in vrije tijd die niet vrijblijvend is. Met groot plezier en kleine daden komen we op voor onze omgeving en voor een kleurrijk Vlaanderen. Zo dromen we luidop van gelukkige mensen in een rechtvaardige wereld.

4 HET UNIFORM Met het dragen van het uniform toon je dat je lid bent van Scouts en Gidsen Vlaanderen en verwijs je naar de waarde van de beweging. Een uniform geeft aan leden en leiding de mogelijkheid om iets gemeenschappelijks te veruiterlijken. Graag zien wij alle leden en leiding steeds verschijnen in uniform!!! Voor Kapoenen en Kawellen bestaat het uniform uit een scoutsdas en een T-shirt gekentekend door Scouts Laetitia Geetbets. Voor de Jogi s, Givers en Jins bestaat het uniform uit dezelfde scoutsdas, T-shirt en een scoutshemd. Wanneer je verschillende keren zonder uniform verschijnt op de formatie zullen we je huiswaarts sturen. (Natuurlijk krijgt iedereen in het begin de tijd om het uniform aan te kopen). Voor elke scoutsactiviteit hebben jullie de mogelijkheid om de scoutskledij te passen bij het uniformenteam. De T-shirten en dassen zijn rechtstreeks bij ons te verkrijgen. De scoutshemden en bruine pullen (niet verplicht!) bestellen wij in de scoutsshop voor u en kan u nadien bij ons afhalen. Andere scoutsmaterialen of kledij vind je in de Hopper, de nieuwe scoutsshop. Wat doe je best aan om naar de scouts te komen? We plannen onze activiteiten zoveel mogelijk buiten dus is het noodzakelijk dat je voordat je je zoon/dochter naar de scouts brengt eens naar buiten kijkt om te weten welk weer het is. Zo kan je jouw zoon/dochter voorzien op de juiste kledij! Zorg er ook steeds voor dat je zoon/dochter kleren aan heeft die vuil mogen worden. Wat laat je best thuis als je naar de scouts komt? Een GSM, MP3-speler en dergelijke materialen kan je best thuis laten. Het is niet onze verantwoordelijkheid als je deze stuk doet of kwijt raakt. Voor de jongste takken mag een GSM helemaal niet. Indien uw zoon/dochter deze toch nodig heeft i.v.m. eventuele problemen, overleg dan altijd even met zijn/haar leiding.

5 Waar moet nu wat op zo n scoutshemd? Bij wie moet je zijn voor je uniform in orde te maken of vragen erover: Kapoenen: Emma Raymaekers Kawellen: Emma Wouters Jogi s: Lise Schepmans Givers: Monica Jacobs Jins: Joni Van Langenhoven

6 HET LIDGELD Door lidgeld te betalen, word je lid van Scouts en Gidsen Vlaanderen en dit geld dient voor meer dan alleen de verzekering. Even een woordje uitleg. Om ons plaatselijke scouts- en gidsenwerking te ondersteunen staat er een hele pedagogische en administratieve staf klaar. Deze ondersteuning bestaat zowel uit vrijwilligers die allerlei projecten coördineren als vormingsmomenten en begeleiding leiding, als ook het ontwerpen van websites, of het verzorgen van de public relations (bijvoorbeeld de posters met 'Scouting da s durven ). Maar ook het afsluiten van goede verzekeringspolissen, het verzorgen van de ledenadministratie en het opmaken en versturen van facturen behoren tot die ondersteunende taken. En om deze ondersteunende diensten te kunnen aanbieden voor een scouts- en gidsenwerking voor heel Vlaanderen zijn er dan ook centjes nodig. Het lidgeld is naast overheidssubsidies de belangrijkste bron van inkomsten waar Scouts en gidsen Vlaanderen kan over beschikken. Wij verhogen het door Scouts en Gidsen Vlaanderen vastgelegde lidgeld. Hiervoor krijgen jullie in ruil het jaarteken, drinken (water) op de zondagactiviteiten, in de koude maanden krijgen de leden een warme chocomelk en zorgt de leiding voor knotsgekke activiteiten. Het lidgeld bedraagt dit jaar 32 euro. Degene die het lidgeld nog niet betaald hebben kunnen dit als volgt doen via overschrijving. Wij willen jullie allen oproepen om het op deze manier te doen en niet meer met cash geld te betalen. Wat te doen: Bedrag: 32 Rekening nummer: BE Vermelding: lidgeld + naam + tak!!!!!!!! Gezinnen met financiële problemen kunnen profiteren van een verminderd lidgeld tot 50%. Voor meer info kan je steeds terecht bij de hoofdleiding, discretie verzekerd.

7 DE VERSCHILLENDE TAKKEN KAPOENEN Het leven van een kapoen (6-8 jaar) is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. KAWELLEN Wie tussen 8 en 11 jaar is, kan meespelen bij de kabouters of welpen. Het is typisch voor welpen en kabouters dat ze zelf dingen leren doen. Ze krijgen ruimte en kansen om dingen uit te proberen en van elkaar te leren. De werking wordt ingekleed met verhalen en fantasie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Jungleboek en Kalisandra. Zo komt het dat vaste kleine groepen "nesten" of "volkjes" genoemd worden. "Raadsrots" of "Hunkerbunker" is het moment waarop welpen en kabouters gaan samenzitten om over vanalles te kletsen en mee te beslissen.

8 JOGI S Jonggidsen en jongverkenners (11-14 jaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. In vaste leefgroepjes of patrouilles werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattekwaad tot leuker. Jonggivers krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen. GIVERS Bij de gidsen en verkenners (14-17 jaar) is er ruimte voor grotere projecten. Met de groep een snuifje avontuur realiseren, of uitgedaagd worden door elkaar. Vanuit eigen interesses op zoek gaan naar zichzelf tussen soortgenoten. Dit door typische activiteiten of door een experiment waaraan gidsen/verkenners in kleine groepjes mee voorbereiden. In hun 'parlement' maken ze regelmatig afspraken en evalueren ze hun werking. JINS Jin, Jij en Ik een Noodzaak. Jins (17 jaar) leven één of twee jaar intens samen in hun jintak. In hun eigen 'jonge' stijl werken ze gekke activiteiten, projecten en zelfs hun kamp uit. Al doende leren ze samenwerken en verantwoordelijkheid opnemen. Hieruit groeit engagement voor de groep en voor de samenleving.

9 WIE IS WIE? KAPOENEN: Ines Van Langenhoven Marie Raymaekers Glynis Kindermans Brecht Blockx Robbe Boyen Emma Raymaekers Charlotte Curias KAWELLEN: Lynn Haest Vince Demeur Olivier Vandijck Jana Peeters Dries Happaerts Jens Boyen Kaat Wouters JOGI S: Lise Schepmans Yasmine Everaerts Brecht Beelen Eva Dams Lode Haest Ruben Boyen Yorien pelgroms Hanne Schepmans

10 GIVERS: Lize Marcoen Monica Jacobs Maarten Dams Michiel Happaerts Ward Schepmans Dimi Van Langenhoven JINS: Michiel Brems Joni Van Langenhoven ALLE LEIDING: Je kan een leiding ook altijd persoonlijk bereiken door volgende formule toe te passen: HOOFDLEIDING: Monica Jacobs Dimi Van Langenhoven Brecht Beelen

11 Nacht van de Trappist Na een geslaagde eerste editie van Nacht van de Trappist is het dit jaar tijd voor onze 2 e editie! Hier willen wij jullie alvast voor uitnodigen. Waar? Deze zal plaatsvinden op vrijdag 1 november. Het zal doorgaan in een verwarmde tent op de Warande te Rummen. De deuren openen om 20u en de inkom is volledig gratis. Vrije giften zijn wel altijd welkom! Wat? Een moment waar u de mogelijkheid hebt om te proeven van talrijke trappisten en andere lekkernijen. Voor wie? Deze avond is vooral gericht op jullie, de ouders van onze leden. Maar niet alleen jullie zijn welkom. Iedereen is welkom! Zelfs als je gewoon even wilt komen kijken of zin hebt in een gezellig babbel dan is dit de place to be. Meer info? Wil je graag nog meer weten over deze avond aarzel dan niet en spreek ons aan. Binnenkort zullen jullie ons op verschillende affiches kunnen zien hangen in de buurt! Ook is er een facebook-pagina van Nacht van de Trappist.

12 Nacht van de Jeugd Na de prachtige editie in 2012 is het weer tijd voor de volgende editie. En dat zal er een zijn om nooit te vergeten! Nacht van de Jeugd bestaat 20 jaar en daar zal u niet omheen kunnen! Wat hebben wij voor u in petto om dit te vieren: GUNTHER D (met only the lonelies). U leest het goed, de grote Gunther D komt afgezakt naar het kleine, maar dan heel grote Geetbets! Dus heb je nog eens zien om de beentjes los te komen zwieren en een danske te placeren, kom dan zeker een kijkje nemen op zaterdag 2 november! Naast Gunther D, zullen dit jaar SMKK en de Smiley Beats Brüders die al enkele jaren vast op onze affiche staan van de partij zijn. Tijdens deze avond kan je genieten van lekkere drankjes aan zeer democratische prijzen! Kaarten zijn te verkrijgen bij de leiding, jins en givers. Meer informatie vind je ook op de fuifsite: maar ook op de facebook-pagina van Nacht van de Jeugd.

13 Het grote scouts opruimweekend Bij deze willen we al aan eerste oproep doen voor helpende handen. Maar eerst een beetje uitleg hoe en waarom een groot opruimweekend. Joepie een nieuwe loods, helaas de andere moet leeggehaald en opgeruimd worden. We hebben van de Gemeente Geetbets een nieuwe loods gekregen om onze grote spullen (kampmateriaal, tenten, groot spelmateriaal, deuren, ) in te plaatsen. Waarvoor onze hartelijke dank! Helaas hebben we eerder nog geen moment in onze jaarplanning kunnen vinden waarop we onze beide loodsen (eentje met het kleine werkmateriaal en de nieuwe voor het grote materiaal) te herordenen en op te ruimen. We hopen dan ook dat jullie er begrip voor hebben dat we hierdoor geen zondagactiviteit kunnen doen op zondag 13 oktober. Het is nu tijd geworden om alles eens goed uit te mesten, eens te kijken wat we nog nodig hebben, al de verloren voorwerpen van jullie kinderen te bundelen en alles mooi te ordenen. MAAR dit is heel veel werk., aangezien we 3 loodsen moeten leegmaken, ook nog een groot deel van onze oude, en erna 2 ervan terug moeten vullen met alle spullen. Waarom hebben we jullie hulp nodig: Onder het motto van vele handen maken licht werk en de eerste pijler van Scouting Ploegwerk. Willen we een warme oproep doen aan jullie om ons te komen helpen. Op die manier hopen we deze grote klus op 1 weekend geklaard te krijgen, zodat we niet nog een keer een leuke zondagactiviteit moeten missen. Waar, wanneer? Dit weekend zal plaatsvinden van oktober. Het zal plaatsvinden aan de scoutslokalen. Een startuur hebben we voorlopig nog niet maar als je ons laat weten dat je komt, ontvang je nog wat uitgebreidere informatie. Wat we jullie wel al kunnen zeggen is dat, er hopelijk zondagavond, als alles verhuisd en opgeruimd is, geëindigd kan worden met een Dank-u-wel-drink! Anders zal deze zeker nog plaatsvinden op een later moment. Wat te doen als je graag wilt komen helpen Als je graag wil en kan komen helpen zijn jullie meer dan welkom, ook als is het maar een uurtje. Je kan dan een mailtje sturen naar hoofdleiding@scoutsbets.be. Wij houden jou dan op de hoogte! Alvast heel hard bedankt!

14 Jaarkalender September Zondagactiviteiten Oktober 12-13/10 het grote scouts opruimweekend Zondagactiviteiten November 1/11 Nacht van de trappist 2/11 Nacht van de jeugd Zondagactiviteiten December Zondagactiviteiten (niet tijdens de kerstvakantie) Januari 11/1 Kerstboomverbranding Zondagactiviteiten Februari Zondagactiviteiten Maart 8-9/03 Spaghettiweekend Zondagactiviteiten April 4-6/04 Groepsweekend Zondagactiviteiten ( niet tijdens de paasvakantie) Mei Zondagactiviteiten

15 Juni Zondagactiviteiten Juli KAMP!!!!!!!!! Deze zal rond het 2 e deel van de maand juli vallen zoals voorgaande jaren. De juiste datum en locatie volgen later dit scoutsjaar nog.

16 De verschillende takken en wat ze gaan doen!!! WELKOM LEUKE KAPOEN!!! Kapoenen?! Ja! Dat zijn jullie! De allerkleinste van onze scouts, maar ook de allertofste! Voor heel wat kapoenen is scouts de eerste keer en staat er een groot avontuur te wachten. Om de vraagtekens te verkleinen kun je in deze bubbel elke maand te weten komen wat we nog allemaal dit jaar gaan uitspoken. Lees de bubbel dus goed! Een fantastisch kapoenenjaar zou geen fantastisch kapoenenjaar zijn zonder fantastische kapoenenleiding. En al zeggen we het zelf, dit jaar hebben ze een lekker brouwsel gemaakt! Het ging allemaal als volgt: We bevinden ons op een grote weide waar enkel natuur te bewonderen is. We nemen een grote ketel, maar dan wel een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele grote ketel! We doen er 88 liter water van een beek in en we zetten de ketel op een zelfgemaakt laag kampvuurtje. Nu laten we het stilletjes aan koken. Vervolgens voegen we 8 scoutshemden, 8 dassen en 8 kapoenenpullen toe. Daarna 8 klontjes fantasie, 8 eetlepels zottigheid, 8 kopjes creativiteit, 8 sprietjes gras, 8 kg goede zorg en verantwoordelijkheid en een snuifje goed humeur. We laten het hele brouwsel 8 minuten doorkoken. Terwijl het brouwsel aan het koken is, halen we de zangboekjes boven en zingen we van Vrolijke, vrolijke,

17 vrienden. Wanneer het hele boeltje ontploft, rest ons nog maar 1 ding te doen: de spreuk: AbracadabraMobilicorpusRictussempraHocuspocuspatsSim salabascoutsgoestinggeefmij8mankapoenenleiding

18 Hallo super kapoenen Mijn naam is Inesty en dit wordt al mijn 15 de jaar bij de scouts. Hiervan ben ik nu al 3 jaar op rij kapoenenleidster. Dat wil wel wat zeggen over hoe leuk het is om een kapoen te zijn he. Ik ben 20 jaar en woon in grazen maar door de week kan je mij in Leuven vinden waar ik verpleegkunde studeer. Dus geen nood voor de hevige ravotters onder jullie, na een flinke valpartij zijn jullie direct weer opgelapt! Mijn lievelingseten is macaroni met kaassaus en in mijn vrije tijd kijk ik graag een filmpje of ga ik eens sporten. Maar ik kijk er vooral naar uit om elke zondag naar de scouts te komen. Met kapoenenvragen kan je ook altijd terecht op mijn nr: 0494/ Ik kan niet wachten om er samen een fantastisch jaar van te maken! Gegroet top-kapoenen! Hebben jullie zin in het zotte scoutsjaar? Ik wel! Mijn naam is Merri, en ik zit net als Inesty en Glynnie, met dit jaar er bij, 15 jaar op de scouts. Daarnaast ga ik veel op vakantie, doe ik aan sport, luister ik graag naar muziek, en plaag ik mijn zus Dottie. Zij is ook Kapoenenleidster samen met nog veel andere toffe mensen. Tijdens de week woon ik in Leuven waar ik lichamelijke opvoeding studeer, maar in het weekend kom ik graag naar huis voor de scouts. Tot snel! Merri (Sociale Spreeuw) (0498/ )

19 Hallo ik ben Bobby (Robbe) en ik zit al 12 jaar bij de scouts. Ik woon in Kortenaken en mijn hobby s zijn natuurlijk SCOUTS. In de week kan jij mij vinden in Leuven. Ik zit op de Sociale School in Heverlee en studeer sociaal werk. Mijn lievelingsdier is een hond ( Ik heb zelf 2 labradors) en mijn lievelingseten is rodekoolschotel worden!!! Dag Lieve Kapoenen! Ik ben Brecht, maar jullie mogen mij Stroekie noemen. Dit jaar is mijn tweede jaar als leiding. Momenteel studeer ik Toegepaste Informatica aan de KHleuven. Mijn enige hobby is scouts en ik doe het al 13 jaar super graag! Veel meer ga ik nog niet verklappen, alleen dat het een superjaar gaat Groetjes, Stroekie (Speelse Agame) Mijn naam: Glynnie Ik woon in: Kortenaken Ik ben jarig op: 9 juni Op school leer ik: om kindjes te helpen met problemen Mijn hobby s: tennis en scouts Mijn doel: om er een super tof jaar van te maken!

20 Hallootjes zotte kapoenen! Ik ben Poekie en ik ben dit jaar voor de allereerste keer leiding. Spannend hé! Ik ben 18 jaar, doe mijn eerste jaar Logopedie in Gent en zit daar ook op kot. Ik doe enorm graag toneel, maar natuurlijk zal je mij elke zondag zien op de SCOUTS! Zelf ben ik ook begonnen als kapoen en kijk eens aan, na al die tijd ga ik nog altijd met MEGA veel plezier naar de scouts! Ik heb thuis 2 poezen; Alfred en Pistache en 4 aapjes; mijn mama, mijn papa, mijn broer en mijn zus! Ik kijk al uit naar de zotte, grappige en onvoorstelbaar leuke momenten met jullie! Groeties van Poekie (Expressief Leeuwaapje) Dag liefste kapoenen! Ik ben Emma, maar jullie mogen Dottie zeggen. Ik studeer psychologie in Leuven en zit daar ook op kot. Naast de scouts, ga ik ook 1 keer per week naar de circusschool. Ik hou van spelen, lachen en verkleden. Het allerliefste eet ik pasta. Dit is mijn eerste jaar leiding en ik heb superveel zin om samen met jullie op avontuur te gaan!

21 Terugblik Kapoenenkamp Voor velen onder jullie een hele nieuwe ervaring, het grote kamp! 6 dagen en 5 nachten leven en slapen in tenten! Op 21 juli begon het grote avontuur voor onze 18 kapoenen: Emma, Lore, Sam, Lotte, Phelan, Lucas, Gus, Warre, Dejlan, Wannes, Brent, Jan, Anouk, Maite, Tristan, Viktor, Dieter en Lorre. Iedereen kwam aan op de kampplaats in Sint-Martens-Voeren als vastberaden monsterjagers en dat moest ook want het kleine dorpje waar we zaten zat vol monsters, draken, weervolven en vampieren. De stoere bende stond na een dag zoeken oog in oog met de weerwolf van Sint-Martens-Voeren. Deze hebben ze gelukkig net op tijd kunnen vermoorden met de zelfgemaakte zilveren kogels. Anders was er misschien een kapoen of twee minder thuisgekomen van deze geweldige reis... Ook de vampier hebben de kapoenen kunnen uitschakelen door hem eerst slim te verdoven met een erg stinkende lookadem en tientallen lookteentjes om daarna de doodskist met de vampier te kunnen verbranden in de vuurkring. Na al dat harde werken hadden onze monsterjagers wel recht op een welverdiende rustdag. Samen wandelden we naar het openluchtzwembad in de buurt en genoten we van een verfrissende duik. Daarna was het weer tijd om onszelf te bewijzen. Tenslotte kwam de draak, deze hebben we nooit gezien, maar de grote draak van het dorp was de bende kapoenen zo dankbaar wat ze voor de inwoners hadden gedaan. Daarom kreeg elke kapoen een persoonlijk drakenei mee naar huis met daarin de drakenkinderen die één voor één op onze kapoenen leken. Zijn ze al uitgekomen?

22 VOORUITBLIK KAPOENEN!!!! 29/09: Startdag 6/10: Pino de dino 13/10 geen activiteit 20/10: het mysterie van de grot 27/10: alle apen kijken je begint erop te lijken

23 29 september: Startdag. Start om 13u. 6 oktober: Het spektakel begint weer! 13 oktober: Opruimweekend. GEEN activiteit, enkel pret voor de leiding. 20 oktober: Het grote Sjoepappen-spel 27 oktober: Het mislukte experiment

24 Dag leuke Kawellen! Mijn naam is Lynn en ik zal voor de eerste keer leiding zijn van jullie. De kapoenen die nu kawel geworden zijn zullen me nog kennen van vorig jaar als Knoetie. Ik ben 22 jaar en studeer voor dokter in Antwerpen. In het weekend kom ik terug naar huis naar de Endepoelstraat 20 in Herk-de- Stad. Daar heb ik het leuke gezelschap van mijn hond Oscar en mijn dwergkonijntjes. Mijn lievelingseten zijn hespenrolletjes in kaassaus, maar ik eet ook heel graag scampi s met look. In mijn vrije tijd ga ik tennissen, maar de leukste hobby ooit is toch wel SCOUTS! Ik kijk dan ook HEEEEL HARD uit om het komende scoutsjaar samen met jullie allemaal gekke en leuke dingen te doen! Hallo Kawellen. Mijn naam is Jana Peeters, ik ben 19 jaar en dit is mijn tweede jaar als leiding bij de kawellen. Ik studeer ik Biomedische Wetenschappen aan de KULeuven. Mijn hobby s zijn zwemmen en paardrijden, maar mijn allergrootste hobby is natuurlijk scouts. Daarnaast ben ik ook nog de achtergronddanseres bij Milk Inc. We zullen er vast en zeker een superfijn jaar van maken! Hallo ik ben Oli, ik wordt dit jaar 19 en zit op de grote school. Maar niet getreurd, ik heb nog tijd genoeg voor de kawellen! Naast kawellen vind ik koala's ook heel leuk, vooral omdat ze zoveel haar hebben. Ook handig om over mij te weten: ik ben geboren in een laboratorium, maar ik moet mijn superkrachten nog ontdekken.

25 Hey kawellen! Mijn naam is Jens en ik ga dit jaar ook jullie leiding worden. Dit wordt mijn tweede jaar leiding, maar ik ben al lid van bij de kapoenen! Door de week studeer ik biologie (dat gaat over de diertjes en de plantjes) in Leuven, maar in het weekend vind je mij thuis in Kortenaken. Mijn hobby s zijn zwemmen, gitaar spelen, en scouts natuurlijk! Ik geef ook nog zwemles en s nachts ben ik stiekem vampierenjager... Oh ja, ik ben ook heel erg goed in tekenen! Tekening van Jens Ik ben Dries, 18 jaar en dit is mijn 2e jaar als leiding. Ik woon in Kortenaken en studeer bedrijfsmanagement marketing aan de KHL. Behalve scouts, is ook tennis een van mijn hobby s. Wist je trouwens dat Vince en ik een Siamese tweeling waren? Maar het mag gezegd worden, mijn grootste talent is toch mooie tekeningen maken. Tekening van Dries

26 Hallo! Ik ben Vince en ik ben 20 jaar. Door de week zit ik op kot in Leuven, maar in het weekend woon ik in Kortenaken. Ik zit in het 4 de leerjaar geneeskunde. Mijn favoriete hobby is uiteraard de scouts. Ik speel ook graag gitaar en in de vakantie ga ik soms onderwater bergen beklimmen in de Atlantische oceaan. Mijn lievelingsdier is mijn hond, Frodo. De voorbije drie jaar ben ik kapoenenleiding geweest, maar nu ben ik helemaal klaar voor de kawellen. Dries en ik waren vroeger een Siamese tweeling, maar toen ik 8 jaar was en hij 6 hebben ze ons van elkaar losgemaakt. Daarom kunnen we elkaars gedachten lezen als het volle maan is. Om tot rust te komen teken ik stillevens van groentenmanden. Tekening van Vince Halihallo! Dag lieve Kawellen! Ik ben Kaat Wouters (of volgens de totemtraditie : zorgzame Hathi). Ik woon in Kortenaken maar door de week ben ik te vinden in Leuven waar ik heel hard aan het leren ben. Ik studeer logopedische en audiologische wetenschappen. Ik ben 18jaar oud en dit jaar is dus mijn eerste jaar als leiding maar ik heb er héél véél zin in en ik ga mij 1000% inzetten. Mijn hobby s zijn scouts en in de zomer durf ik ook al wel eens een kazoukamp hier of daar te begeleiden. Wistjedatje: wist je dat ik al getrouwd ben? Ik ben getrouwd met Kenny Bieber, de broer van Justin. We hebben ook al 5 kinderen samen maar die zijn nog te klein voor de scouts ;)

27 Tekening van Kaat

28 JOGI S eveil sejsnemigoj, njim maan si ave smad!! po ed stuocs nemeon ez jim koo lew snee emazthcadeb yrrab. raam tad taag troknennib nerednarev, tnaw girov pmak beh ki nennuk neteineg nav njim pood ne moraad gjirk ki un nee eleh ewuein metot. redrev nak ki eilluj gon nelletrev tad ki reeduts roov thcarkreel regal sjiwredno. ki neb nee feitaerc noosrep, sud beh ki njim ejtsket nerovetsrethca neverhcseg ki neb re rekez nav tad eilluj s'igoj teh lew naag nennuk nerefjictno leev seccus!! ne ew naag re nee dneretteps raaj nav nekam! sejkel ave Dag beste Jogi s! Ik ben Lode, ofwel rustige koala. Dit is mijn derde jaar leiding. De voorbije twee jaar was ik leiding bij de kawellen. In het dagelijkse leven ga ik werken in Brussel. Binnen een half jaar hoop ik hier een Mini Cooper te krijgen. Dat maakt me erg blij, want ik hou van mooie auto s. Mijn grote hobby buiten de scouts is postzegels verzamelen. Dus indien je een brief krijgt van familie of vrienden uit het buitenland, kan je met je postzegels altijd bij mij terecht! Mijn lievelingskleur is rood en mijn lievelingseten is lasagne. Ik heb gekozen voor de jogi s omdat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Ik wil zoveel mogelijk ke dingen doen dit jaar. We gaan er samen een super jaar van maken! Een lach, Lode

29 Dag, vrienden Ik ben Lise, jullie nieuwe leiding voor dit jaar! De meesten zullen me nog wel kennen want vorig jaar mocht ik ook leiding zijn van een vet ssstrakke jogigroep. Ik begin nu aan mijn vierde jaar leiding. Mijn totem is zorgzame orang-oetang, dus bij mij ben je in goede handen! Ik studeer iets economisch waar ik later veel centjes mee ga verdienen. Muziek is mijn grootste passie, ik luister dan ook graag naar Beirut, Of monster and men, Editors of Get ready. Ik ben altijd in voor een potje volleybal en zeg nooit neen tegen avontuur! Ik ben ook altijd dol op een ritje op mijn schimmel in het barre balkangebergte zoals je kan zien op mijn laatste vakantiefoto! Dag lieve jogi s! Jullie zullen mij wel kennen als een vrolijke meid die altijd zin heeft om te dansen. Ik ben Yasmine, ondertussen is dit mijn 4 de jaar als leidster. Door de week kunnen jullie mij terug vinden op kot in Leuven, maar in het weekend zit ik gezellig thuis in Geetbets. Ik studeer Biomedische laboratoriumtechnologie aan de KHLeuven. Mijn twee hobby s zijn scouts en dansen, ik doe ze allebei super graag! Ik kijk al uit naar een heel leuk jaar met jullie, vol met plezant activiteiten en een leuk kamp natuurlijk!

30 Beste jogi s! Ik ben helemaal klaar voor een jaar vol avontuur! Ik ben Brecht en ben 21 jaar. Ik studeer vergelijkende en Internationale Politiek aan de KULeuven. Zoals jullie op mijn foto kunnen zien hou ik zeer veel van vlees (om op te eten toch). Mijn hobby s zijn scouts, eeuhm scouts en ik denk nog eens scouts. Na een jaartje weggeweest te zijn ben ik terug bij de jogi s. Veel van jullie kennen mij natuurlijk al want de 1 ste en 3 de jaar jogi s hebben mij al als leider gehad. We gaan er een supertof jaar van maken! Ik heb er alvast zin in, ik kan haast niet meer wachten. Ik zie jullie op de scouts?

31 1 l 2 G 3 s Hanne Verticaal 1. Wat ga ik later worden? 3. Wat gaan wij dit scoutsjaar doen? 4. Welk vak wil ik heel graag geven later? n 6. Welk ander vak wil ik ook graag geven later? 4 E 7. Welke hobby heb ik buiten de scouts? 8. Waar vind je mij door de week? C h r n t k r a v l Horizontaal 2. Vanwaar ben ik? 5. Wat is mijn totem? 9. Wat doe ik graag in het weekend (buiten scouts)? 10. Wat doe ik heeeeel graag? n E 9 s n l 10 s s

32 Verstrooide Beo is mijn totem en Yorien is mijn naam. Jullie hebben waarschijnlijk nog nooit een vogel gezien die zo gesmeerd met een bugel kan omgaan. Voor mijn eerste jaar als leiding kon ik niet beter terecht zijn gekomen dan bij de geweldige en actieve jogi s. Dit jaar begin ik met mijn studies Biomedische Laboratoriumtechnologie in Leuven. En voor de niet-muzikale jogi s onder jullie; de bugel is een koperen blaasinstrument dat ik al een tijdje bespeel. Verder heb ik nog 2 zussen, waarvan de jongste bij de givers zit. Ik hoop ( en weet) dat we met onze tak er een schitterend jaar van zullen maken! Hallo jogi's Mijn naam is Ruben. Dits is het 2e jaar dat ik leider ben op de scouts. Ik heb nog 3 broers met wie ik al heel lang op de scouts zit. Ik woon in Kortenaken en in mijn vrije tijd speel ik gitaar. Ik studeer in Brussel waar ik de opleiding sociologie volg. Ik heb veel zin om er een fantastisch jaar van te maken!

33 Vooruitblik: 29/09: Startdag 06/10: Wie heeft Luc Bomans vermoord? 13/10: De leiders houden een opruimweekend. GEEN activiteit voor de leden. 20/10: Spelen met yorrie en yazzie. 27/10: Als je voor een dubbeltje bent geboren, bereik je nooit een kwartje. 03/11: Nagenieten van de fuif en trappistenavond (GEEN activiteit voor de leden) 08/11-10/11: Takweekend! ( verdere info volgt)

34 Givers Hallo, Ik ben Nestor en ik ben jullie lokale reporter voor het 2-maandelijks tijdschrift De Bubbel. Ik word onderbetaald, want jullie lezen me vaak niet uit. Vandaag was ik op bezoek bij Ward Wist-je-dat-je Schepmans, en die wist het volgende te vertellen: - Waarom noem je Ward Wist-je-dat-je? Wist je dat er meer atomen in een waterdruppel zitten dan zandkorrels in de sahara? - Ken je Lize al? Wist je dat Lize studeert voor burgerlijk ingenieur in Leuven? - Ach zo, en wat nog meer? Wist je dat ik elk scoutsweekend naast Lize wakker word? - Hoe komt dat? Wist je dat Lize wekelijks blaast op een toeter? - En hoe zit het met Monica? Wist je dat Monica later dokter wilt worden? - Dan moet je bij haar zijn als je gevallen bent? En wist je dat ze daarvoor bijna elke dag helemaal naar Holland gaat? - Dat is wel ver zeg! Ja, en wist je ook dat zelfs Monica dankzij onze hulp weet wie Baden Powell is? - Dat is inderdaad iets dat iedereen moet weten! Is Dimi ook leider van dezelfde tak? Wist je dat Dimi studeert voor industrieel ingenieur? - Amai, twee ingenieurs in 1 tak! Wist je dat hij dat ook in Leuven studeert? - Kan je mij nog meer over Dimi vertellen?

35 Wist je dat Dimi zijn armen tijdens het wandelen eindelijk tegen zijn lichaam kan houden? - Is Michiel ook van de partij? Wist je dat hij ook voor dokter studeert? - Ook twee dokters in één tak! Wist je dat hij bij Lize op kot zit? - Wat weet je nog meer over Michiel? Wist je dat zolang er vlees en pasta is, ook Michiel overleeft? - En wie is Maarten eigenlijk? Wist je dat hij bij het leger zat? - Oei, dat is wel gevaarlijk! En wist je dat hij daarvoor nu in Libanon zit en daardoor de eerste weken jammer genoeg niet naar de scouts kan komen? - Dat is pech! Wist je dat hij eigenlijk al het langst bij de scouts zit van ons allemaal? Eens kijken of de rest ook een mening heeft over Ward: - Dimi, wat vind jij van Ward? Ik weet dat Ward een beetje een aandachtskindje is! - Monica, wat weet jij over Ward? Ik weet dat Ward een diepgaande interesse heeft in het menselijk lichaam en ook in andere diertjes, hij studeert namelijk leraar biologie! - Lize, wat weet jij over Ward? Ik weet dat Ward elk scoutsweekend naast me wakker wordt. - Maarten, wat weet jij over Ward? Ik weet dat Ward vroeger suikerklontjes uit de kast van zijn oma stal! - En Michiel, wat weet jij over Ward? Ik weet dat Ward een duracel konijn is dat enkel naar de Mc Donalds wilt. - Ward, nog een laatste weetje? Wist je dat je 20 minuten na het eten van iets koud het warm krijgt? Zo, dit interview is afgerond. Wat een rare bende, maar ik hoop dat jullie toch een beetje weten wie jullie leiding wordt dit jaar!

36 Wardje Witsje datje Michiel Dimi Maarten Monica Lize

37 Vooruitblik Als Scouts en Gidsen heeft Baden Powell ons een aantal basispijlers meegegeven; zelfwerkzaamheid, engagement, medebeheer, ploegwerk en dienst. Hij vond dat elke activiteit rond één of meerdere van deze principes moet draaien. Als goede scouts gaan we Baden Powell zijn ideeën proberen waar te maken, maar natuurlijk op onze eigen manier! We gaan het jaar van start met de pijler PLOEGWERK: Ploegwerk is genieten van verbondenheid Ploegwerk is samen ondernemen Ploegwerk is goed omgaan met elkaar 29/09 Startdag 06/10 Team Giver awesomized! 13/10 GEEN scouts De leiding houdt een opruimweekend, maar jullie en/of jullie ouders zijn altijd welkom om te komen helpen! 20/10 Vele handen maken licht werk 27/10 De vriendschapsband 03/11 GEEN scouts Kom als groep feesten als de beesten op Nacht van de Jeugd! 08/11-10/11 Takweekend! verdere info volgt!

38 JINS Jij en Ik een Noodzaak'. Beste Jins, Dit scoutsjaar is jullie jaar! Met het jaarthema SPELEN BOVENAL OVERAL kunnen wij niet anders dan dit te realiseren. Het gaat een jaar worden waarim wij je gaan klaarstomen om in leiding te staan. Naast dit gaan we veel plezier, avontuur en vele uitdagingen tegemoet. In één woord, dit jaar wordt TOP!!! Wij gaan beginnen aan een avontuur net zoals deze vriendjes van ons! Het lot koos voor deze 2 kanjers!

39 Joni Spie Van Langenhoven TIME: The year 2013/2014 PLACE: Code name Grazen MISSION: Decoding mission control Spie DESRIPTION: Het gerucht gaat dat in de tijd dat de dieren nog spraken een zekere jongen onder de naam Enthousiaste Snip het toenmalige bolwerk Laetitia succesvol binnendrong. Hoewel hij als dekmantel zich in de privé opwerkte van student, universitair, junior tot senior auditor wist hij op zondagen zich op te werken in een ondergrondse organisatie genaamd Laetitia. Hij wist met vallen en opstaan door de stages van Kapoen, Kawel, Jogi, Giver, Jin en leiding heen te lopen om uiteindelijk aan alle (on)gehoorzame volgers leiding te geven. Op zijn hoogtepunt werd hij gekroond tot hoofdleiding voor een tweejarige missie. De roddels verspreiden zich dat hij als 25-jarige een laatstejaarsalliantie is aangegaan met een spirituele figuur binnen Laetitia die aangesproken wordt onder de naam Brems. Door de onderhandse gesloten geheimhoudingsovereenkomsten wordt het als uitermate moeilijk beschouwd om enig inzicht te verwerven over de werking binnen deze organisatie. De bedoeling van MISSION SPIE is een team JINS te laten infiltreren in dit bolwerk om alle kennis te absorberen en te verspreiden aan allen die het horen willen. Succes zal enkel gecommuniceerd worden op de slotvergadering die plaatsvindt in Juli 2014 onder het cryptogram Leiding. Wees waakzaam tijdens deze zware missie want Spie is gekend om zijn enthousiasme, luide stem, onstuimigheid en loze humor. Desalniettemin is hij steeds bereid om te luisteren naar verhalen en allen te betrekken in geschifte projecten. Intel liet ons weten dat hij bereidt is om verre landen te bezoeken, geschifte feestjes te bouwen, zware trainingen te geven en vooral hard te werken om dit alles te verdienen. Mission control wenst het dreamteam JINS alle succes toe. Ze zullen het nodig hebben. Michiel Brems Found Michiel Brems, Impulsieve Gnoe, Optimist, Motivator, Sociaal, Geetbets, Op kot in leuven, Pasta, First Click Michiel Brems This is a story About BREMS History Op een koude winteravond in december 1990 vond er de geboorte van een spiritueel figuur plaats. Zijn naam was Brems. Vanaf toen was al bekend dat Brems bepaalde doelen wilt nastreven in zijn leven. In zijn jeugd ging hij zich verruimen in de marginale opperstad Tienen. Om zo zijn wijsheid te verspreiden en sociale

40 vaardigheden te verwerven onder het gewone volk. In zijn vrije tijd speelde hij voetbal en ging hij wel eens paardrijden. Naast al dat gesport wou hij meer en besloot hij misdienaar te worden. Maar het was nog niet genoeg voor hem! in 1999 ontdekte hij Scouts Laetitia Geetbets en besloot om vrienden te gaan maken. Brems was er erg gelukkig en elke zondag was hij paraat! In zijn 3 de middelbaar ging hij kennis vergaren in Herk- de Stad. De marginale opperstad Tienen was welletjes voor Brems en besloot om Limburg eens te verkennen. In zijn vrije tijd waren enkel voetbal en scouts een prioriteit! Toen hij leiding werd bij de scouts was dit zijn enigste tijdsverdrijf! reality Momenteel begint hij aan zijn 6 de jaar waarvan hij tevens een groep (on)gehoorzame tieners onder zijn hoede heeft! Dankzij zijn alliantie met Goeroe Spie kan hij zijn krachten bundelen en deze groep Jins laten evalueren tot volwaardige leiding! Dit door hun een geweldig jaar te bezorgen met waanzinnige projecten! In zijn studies zit hij in het laatste jaar Sociaal Cultureel Werk. Nog steeds is hij bezig om kennis te vergaren en ditmaal in de gevechtssport! Hij is een training begonnen aan kickbox dit jaar. Om zijn koken te verbeteren werkt hij in een brasserie. Vooruitblik Zondag 29 september Start van jullie jinjaar Zaterdag 5 oktober Carwash meer info volgt Zondag 13 oktober Met een zekere onzekerheid valt zeker te leven! Zondag 20 oktober Wie niet waagt, niet wint Zondag 27 oktober Snik, snik het is de laatste zondag van oktober Vrijdag 1 en zaterdag 2 november Nacht van de jeugd Jullie leiding, Joni Van Langenhoven en Michiel Brems

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2018-2019 Hallo kapoenen en mama s en papa s!! We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie alle uitleg die jullie nodig hebben, zodat jullie er net zo klaar

Nadere informatie

Bubbel. September en oktober

Bubbel. September en oktober Bubbel September en oktober Voorwoord Aan allen die dit lezen proficiat, aan allen die dit niet lezen ook proficiat! Welkom kapoenen, kawellen, jogi s, givers, jins en ouders, We zijn er weer ingevlogen,

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

Bubbel. September en oktober

Bubbel. September en oktober Bubbel September en oktober Voorwoord Be prepared! Met deze oorspronkelijke leuze zet Scouts en Gidsen Vlaanderen komend jaar in op de dienstgedachte die kenmerkend is voor scouting. Toen Baden-Powell

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2017-2018 Hallo, Jow, goedendag, friepfroepsmurk, blabliebloeblie kapoenen!!!! (en mama s en papa s ook een beetje) We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie

Nadere informatie

GROEPSLEIDING

GROEPSLEIDING GROEPSLEIDING groepsleiding@scoutsaalter.be Andreas Porters 0494/65.77.89 Isaak Porters 0497/75.21.48 Tom Chielens (assistent ) Bosheide 17 0487/45.21.34 Arne Castelein (assistent ) Lokouter 39 9880 Lotenhulle

Nadere informatie

GROEPSLEIDING

GROEPSLEIDING GROEPSLEIDING groepsleiding@scoutsaalter.be Matthias Vanpeene Brouwerijstraat 76 0497/28.51.85 Tom Chielens Bosheide 17 0487/45.21.34 Andreas Porters (assistent ) Zandberg 5 8755 Ruislede 0494/65.77.89

Nadere informatie

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!! Liefste leden en ouders, Een nieuw scoutsjaar staat weer voor de deur. Wellicht is er enorm genoten van een verlof met temperatuurstijgingen en -dalingen, maar de leden hebben vooral genoten van het fantastische

Nadere informatie

HET ALLERCOOLSTE, ZOTSTE, NIEUWSTE, MEEST FANTASTISCHE EERSTE BOEKJE OOOOIT (da s logisch want er is altijd maar één eerste boekje hihi)

HET ALLERCOOLSTE, ZOTSTE, NIEUWSTE, MEEST FANTASTISCHE EERSTE BOEKJE OOOOIT (da s logisch want er is altijd maar één eerste boekje hihi) HET ALLERCOOLSTE, ZOTSTE, NIEUWSTE, MEEST FANTASTISCHE EERSTE BOEKJE OOOOIT (da s logisch want er is altijd maar één eerste boekje hihi) Dag liefste kabouters! Welkom bij het allereerste boekje van het

Nadere informatie

Beste Vincies, ouders en sympathisanten,

Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het nieuwe scoutsjaar te beginnen!

Nadere informatie

GROEPSLEIDING Matthias Vanpeene Brouwerijstraat Aalter 0497/

GROEPSLEIDING Matthias Vanpeene Brouwerijstraat Aalter 0497/ GROEPSLEIDING groepsleiding@scoutsaalter.be Matthias Vanpeene Brouwerijstraat 76 0497/28.51.85 Tom Chielens 0487/45.21.34 Andreas Porters (assistent ) 0494/65.77.89 Marthe Vanderhaeghe (assistent ) Bosheide

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2014 Dag beste ouders, leden en sympathisanten, Eerst en vooral willen wij

Nadere informatie

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta De Kapoenen Liefste kapoentjes en beste ouders, Hopelijk vonden jullie ook een super tof 1 e trimester en hebben jullie zoals de leiding al heel veel zin in het 2 de semester. Deze keer gaan we ook super

Nadere informatie

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN SCOUTSENGIDSENBEERSE JUNI 1 juni KAPOENEN JUNI 2013 Nu het eindelijk lekker warm gaat worden, wordt het is dringend tijd voor alle Kapoentjes om nog eens kennis te maken met een groot estafette spel!!

Nadere informatie

maandlijst Oktober-november

maandlijst Oktober-november maandlijst Oktober-november 1 Algemene informatie Ons kamp zal dit jaar doorgaan in Limburg, meer bepaald in Meeuwengruitrode. Het kamp zal begin augustus zijn, de juiste datum moeten we nog beslissen.

Nadere informatie

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s!

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! Maandblad Scouts en Gidsen Mgr. Bermijn Sint-Pauwels Jaargang 37, Nummer 1 t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! De maand oktober belooft een drukke maand te worden! We beginnen zoals jullie weten

Nadere informatie

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016 Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun

Nadere informatie

GROEPSLEIDING Lodewijk Roeygens Drogenbroodstraat Aalter 0471/

GROEPSLEIDING Lodewijk Roeygens Drogenbroodstraat Aalter 0471/ GROEPSLEIDING groepsleiding@scoutsaalter.be Drogenbroodstraat 25 Matthias Vanpeene (assistent) Brouwerijstraat 76 0497/28.51.85 Laith Mahdi (assistent) Wielewaalstraat 3 8730 Beernem 0484/79.99.08 SECRETARIAAT

Nadere informatie

C T I V O J U N I S C O U T S W V B WWW.SCOUTSWVB.BE

C T I V O J U N I S C O U T S W V B WWW.SCOUTSWVB.BE A C T I V O J U N I S C O U T S W V B WWW.SCOUTSWVB.BE Omdat het bijna vakantie is, hier alvast een leuke woordzoeker voor jullie! Kunnen jullie hierin Wally vinden? :D Omdat we bijna gaan zwemmen, hier

Nadere informatie

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg 7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag kei hard buiten spelen want het is sport en spel! Jippie!! Alle kapoentjes worden om 2 uur aan het lokaal verwacht om de allerleukste spelletjes te spelen.

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 41 nummer 1 Voorwoord Vijf, vier, drie, twee, één, KNAL! Het startschot voor het nieuwe scoutsjaar is gegeven! De hele leiding heeft samen de batterijen

Nadere informatie

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad oktober Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad oktober 2 Inhoudsopgave Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Speelhoekje... 6 Doolhof... 6 Maandbrief kapoenen... 7 Maandbrief welpen...

Nadere informatie

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE JANUARI 2018 SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN REYNAERT-BEATRIJS GROEPSNUMMER: B1212G WEBSITE: http://reynaert-beatrijs.be GOUW: West-Brabant (Webra) EMAIL: info@reynaert-beatrijs.be LOKALEN: VOGELZANGLAAN 2,

Nadere informatie

P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Reinanke Dupont Steenweg op Oosthoven 278 2300 Turnhout. jaargang 30 nummer 1 September 2015

P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Reinanke Dupont Steenweg op Oosthoven 278 2300 Turnhout. jaargang 30 nummer 1 September 2015 P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Reinanke Dupont Steenweg op Oosthoven 278 2300 Turnhout jaargang 30 nummer 1 September 2015 Allerliefst Akaberen, Voor dit gloednieuwe scoutsjaar staat er na de

Nadere informatie

Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017

Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017 Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun

Nadere informatie

Ward Peeters. Jonas Vantrappen. Michiel Op de beeck. Gawein Lauwers WELPENBOEKJE DEEL 2. Dit is het welpenboekje voor het komende semester!

Ward Peeters. Jonas Vantrappen. Michiel Op de beeck. Gawein Lauwers WELPENBOEKJE DEEL 2. Dit is het welpenboekje voor het komende semester! Ward Peeters Jonas Vantrappen Michiel Op de beeck Gawein Lauwers WELPENBOEKJE DEEL 2 Dit is het welpenboekje voor het komende semester! Pagina 1 Jaarplanning FEBRUARI 08/02 We gaan een grote viking boot

Nadere informatie

Maandprogramma APRIL. Zeehonden. 31 maart, 1,2 april: paasweekend. ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station

Maandprogramma APRIL. Zeehonden. 31 maart, 1,2 april: paasweekend. ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station Maandprogramma APRIL Zeehonden 31 maart, 1,2 april: paasweekend ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station Deze week doen we het een beetje anders, de activiteit vindt namelijk plaats

Nadere informatie

Z!P MAART- APRIL 2019

Z!P MAART- APRIL 2019 Z!P MAART- APRIL 2019 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun kindje(s)

Nadere informatie

Infobrochure voor nieuwe leden

Infobrochure voor nieuwe leden Infobrochure voor nieuwe leden Inleiding Beste ouder, Door Scouts Jobertus! Sommigen van jullie hebben vroeger nog in een scouts gezeten, voor anderen is de inschrijving van hun kind de eerste kennismaking

Nadere informatie

Weer of geen weer, de scouts gaat er steeds voor!!

Weer of geen weer, de scouts gaat er steeds voor!! Dag liefste scoutsvrienden! De maand februari gaat gepaard met enkele typische weerspreuken. We sommen ze graag even op: Al is de sprokkel nog zo fel, ze heeft vijf schone dagen wel. Is februari nat en

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert

Hopduveltjes Meldert Hopduveltjes Meldert Scouts en gidsen vlaanderen Jaargang 35 nummer 1 V.U. Uitgever: Gijsbrecht Raes Voorwoord Drie, twee, één START! Hopla, bij deze zijn we weer vertrokken, een nieuw scoutsjaar is aangebroken!

Nadere informatie

VOORWOORD! Vele lekjes en een stevige linker, De jonggidsenleiding xoxo

VOORWOORD! Vele lekjes en een stevige linker, De jonggidsenleiding xoxo JONGGIDSENBOEKJE 1 VOORWOORD! Geachte ouders en jonggidsen Het lange wachten is eindelijk voorbij en het is terug tijd voor een nieuw scoutsjaar. Wij,de enthousiaste jonggidsenleiding, kijken er alvast

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017

Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017 Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst

Nadere informatie

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI V.U. Ward Sels Voorwoord Hallo allemaal Het einde van het scoutsjaar is weer in zicht, nog twee maanden te gaan. Zoals

Nadere informatie

VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort

VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort Inhoud Post scriptum Welkomstwoord Wat is scouting Jaarthema Lid worden Uniform Takverdeling Leidersgroep Post scriptum Dit was het dan, onze onthaalwoudlucht,

Nadere informatie

DE MASTWORP. Ledenblad van scoutsgroep Jan Van Haelewijn. Haelewijn. Jaargang 34 2015-2016 nr. 2

DE MASTWORP. Ledenblad van scoutsgroep Jan Van Haelewijn. Haelewijn. Jaargang 34 2015-2016 nr. 2 DE MASTWORP Ledenblad van scoutsgroep Jan Van Haelewijn Haelewijn Jaargang 34 2015-2016 nr. 2 In deze mastworp vind je: Allerlei De groepsleiders Takgedeelte Scouts online Data kamp Info Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten,

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten, Groepspraatje Dag ouders en sympathisanten, Het scoutsjaar is nu wel echt begonnen, november is al de derde maand. Dit wil zeggen dan de leiding helemaal gerodeerd is, zowat alle leden ingeschreven zijn,

Nadere informatie

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes.

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes. G. is een jongen van 12 jaar oud. Hij heeft geen handicap maar komt tijdens de vakanties wel naar de regenboog samen met zijn zus die wel een handicap heeft. Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai.

Nadere informatie

Vergadering: Die gaat door op zondag van 14u tot 17u30 tenzij anders vermeld in de trimesterplanning. Op tijd komen is een must!

Vergadering: Die gaat door op zondag van 14u tot 17u30 tenzij anders vermeld in de trimesterplanning. Op tijd komen is een must! Beste Verkenners, Het scoutsjaar is weer van start gegaan en daar hoort uiteraard een trimesterplanning bij. De leiding heeft er alvast veel zin in en we hopen jullie ook want er staan ons een heleboel

Nadere informatie

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes Kapoenen Beertjes Dag allerliefste kapoentjes, en de mama en papa natuurlijk ook. Wij willen jullie graag welkom heten bij onze tak, de KAPOENEN. Wij zijn speciaal uitverkozen om deze kapoentjes de tijd

Nadere informatie

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 09 15 AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 10 15 Woordje vooraf Beste ouders, leden en sympathisanten Het is weer zover, het nieuwe scoutsjaar staat klaar om volledig los te barsten, met als grote begin natuurlijk

Nadere informatie

slottoespraak verbondscommissaris GRL congres 2011

slottoespraak verbondscommissaris GRL congres 2011 slottoespraak verbondscommissaris GRL congres 2011 Goedemiddag beste groepsleiding. Speelbeweging? Ik wil het met jullie hebben over een speelbeweging. Dat was namelijk een bedenking bij een vroeger nationaal

Nadere informatie

KAPOENEN. Niet getreurd kapoenio s want volgende week halen we alle verloren pret in hoor. Lees hieronder maar!

KAPOENEN. Niet getreurd kapoenio s want volgende week halen we alle verloren pret in hoor. Lees hieronder maar! KAPOENEN Nu dat die lieve goed Sint jammer genoeg weer naar Spanje is vertrokken, gaan wij gewoon lekker door. Piraten, sneeuw, dieren, noem maar op, we gaan het allemaal zien! Er hangt misschien wel wat

Nadere informatie

jaargang september

jaargang september Belgie - Belgique P.B. 2560 Nijlen 1 P708748 1 SPARTIKIJN jaargang 2017-2018 september www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Spartikijn Broechemsesteenweg 219a, 2560 Nijlen Kapoenen Zondag 3 september Helaas

Nadere informatie

Z!P MAART APRIL 2018

Z!P MAART APRIL 2018 Z!P MAART APRIL 2018 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun kindje(s)

Nadere informatie

Hopper is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw.

Hopper is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw. Hallo iedereen, De laatste maandschors van dit scoutsjaar is aangebroken. Niet getreurd, na deze maandschors is er natuurlijk nog ons fantastisch kamp! Hierbij geven we nog enkele belangrijke mededelingen

Nadere informatie

Skoeteke september- oktober

Skoeteke september- oktober Skoeteke september- oktober Allerliefste kapoentjes, Jullie nieuwe leiding is helemaal klaar om er weer een onvergetelijk jaar van te maken voor jullie (en onszelf "#$%)!! Dus houd jullie klaar voor een

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Paretter oktober Beste leden en ouders, Ons groepskamp is achter de rug en de volledige leidingsploeg en fourageteam hebben zich enorm geamuseerd, hopelijk was dit voor de kinderen een even leuke ervaring!

Nadere informatie

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara Lieve Jogi s, Na de vakantie en een fantastisch kamp is het nu weer tijd voor een nieuw super leuk scoutsjaar. Wij hopen dat jullie er evenveel zin in hebben als wij! Iedere week zorgt de leiding met veel

Nadere informatie

Beste ouders en leden,

Beste ouders en leden, Beste ouders en leden, Hierbij het Antoontje herfst 2015! In dit boekje vind je een overzicht van de vergaderingen, contactgegevens en info over speciale vergaderingen. Houd dit boekje dus goed bij zodat

Nadere informatie

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! Groepspraatje Meer nieuws in de pitter van Mei Kapoenen Lieve Kapoentjes, Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! April betekent eindelijk mooi weer en

Nadere informatie

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI MAANDLIJST Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI Algemene informatie vrij! Ons kamp zal dit jaar doorgaan in Aarschot van 2 tot 11 augustus dus hou deze data zeker Heb je nog geen sjaaltje, t-shirt

Nadere informatie

Maandlijst April - Mei - Juni

Maandlijst April - Mei - Juni Maandlijst April - Mei - Juni Algemene informatie Aangezien dat iedereen in juni moet studeren, gaan er die maand minder activiteiten doorgaan. Geen nood, op kamp wordt dit zeker ingehaald Elke activiteit

Nadere informatie

Liefste leden, ouders en vzw ers

Liefste leden, ouders en vzw ers JUNI KABOUTERS Liefste leden, ouders en vzw ers Nu de zomer wel heel dichtbij komt, kunnen we al beginnen dromen over die zalige vakantie en ons (buitenlands) scoutskamp. Wij kijken er alvast enorm naar

Nadere informatie

Eikeltje mei 2016. Een stevige linker, De groepsleiding

Eikeltje mei 2016. Een stevige linker, De groepsleiding Eikeltje mei 2016 De voorlaatste maand van het scoutsjaar is alweer aangebroken, de leiding is er weer helemaal klaar voor om nog 2 maanden alles te geven na een zeer ontspannend ontspanningsweekend! Op

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 2

De Kapoenen seintoren 2 De Kapoenen seintoren 2 Lieve kapoenen en beste ouders, Het eerste semester is alweer voorbij. Wij hopen dat jullie het al heel leuk vonden. Wij in ieder geval wel. Wat vliegt de tijd toch hé? Maar niet

Nadere informatie

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T: Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp Groepsnummer: 03306G T: 0470 41 92 60 0471 10 64 19 E: robinpiessens@hotmail.com bryssinck.larissa@hotmail.com Sint-Janske September 2017 Voorwoord september 2017

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2016-2017 Hallo, Jow, goedendag, friepfroepsmurk, blabliebloeblie kapoenen!!!! (en mama s en papa s ook een beetje) We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie

Nadere informatie

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!!

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs April Xaverius-St.Rita A21/46G April

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das.

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das. PARETTER NOVEMBER Beste leden en ouders, De eerste scoutsmaand is weer voorbijgevlogen en hopelijk heeft iedereen de smaak te pakken! De leiding vond het alvast zeer leuk om oude bekenden en nieuwe gezichten

Nadere informatie

Skoeteke september- oktober

Skoeteke september- oktober Skoeteke september- oktober Allerliefste kapoentjes, Jullie nieuwe leiding is helemaal klaar om er weer een onvergetelijk jaar van te maken voor jullie (en onszelf )!! Dus houd jullie klaar voor een jaar

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2014 Dag beste ouders, leden en sympathisanten, Eerst en vooral willen wij

Nadere informatie

GIDSEN SEPTEMBER 2018

GIDSEN SEPTEMBER 2018 GIDSEN SEPTEMBER 2018 VOORWOORD Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel :

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel : Mei 2016 Voorwoord : En we zijn weeral in mei! Wat vliegen de maanden voorbij. Ondertussen hebben we alweer vele leuke activiteiten gehad. De Koekjesslag was dankzij jullie hulp weer een groot succes!

Nadere informatie

Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit!

Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit! enthousiast oktober Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit! Zaterdag 10 oktober kan je op de Chiro lekkere kip eten

Nadere informatie

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei Jongste takken @ Lilse Bergen Oudste takken @ Leuven ZWEMMEN Zaterdag 18 mei @ Zwembad van Geel 38 ste jaargang: 2018-2019 Maand: mei 2019 Nummer: 9 P409906 Afzendadres en VU

Nadere informatie

APRIL 2014 http://www.reynaert-beatrijs.be

APRIL 2014 http://www.reynaert-beatrijs.be Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. APRIL 2014 http://www.reynaert-beatrijs.be Beste iedereen, De maand april is aangebroken, daar kunnen we niet omheen. Het belooft een zeer drukke maand

Nadere informatie

Hallo allemaal! Een stevige scoutslinker, de leidingsploeg.

Hallo allemaal! Een stevige scoutslinker, de leidingsploeg. Hallo allemaal! Om te beginnen willen we iedereen bedanken die ons gesteund heeft door naar onze Streekbierenavond te komen. Ook onze wafelverkoopactie is weer vlot verlopen. Hopelijke hebben jullie goed

Nadere informatie

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten,

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, KAJOGI SEPTEMBER Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is om er een stevige

Nadere informatie

Kapoenen Beertjes. Seppe

Kapoenen Beertjes. Seppe Kapoenen Beertjes Dag kapoenen en ouders, dit is het eerste Huberke van het nieuwe scoutsjaar. Om de eerste vergaderingen een beetje gemoedelijker te laten verlopen zullen we ons kort voorstellen. Wij

Nadere informatie

jouw licht op 91ste-15de Baden-Powell wommelgem April 2015

jouw licht op 91ste-15de Baden-Powell wommelgem April 2015 jouw licht op 91ste-15de Baden-Powell wommelgem April 2015 Scouts & Gidsen Wommelgem Reclame Meer info volgt snel! 2 SAVE THE DATE DasRock gaat dit jaar door op 1 en 2 mei in het binnenfort! Namen en info

Nadere informatie

Dag iedereen! Voor vragen kunnen jullie altijd mailen naar:

Dag iedereen! Voor vragen kunnen jullie altijd mailen naar: Dag iedereen! Het nieuwe scoutsjaar is ondertussen al even bezig, dus is het tijd voor een nieuwe maandschors. Alle takken hebben ook nu weer heel erg leuke vergaderingen op de planning staan. De givers,

Nadere informatie

Woordje van de grol. Beste leden en ouders,

Woordje van de grol. Beste leden en ouders, Woordje van de grol Beste leden en ouders, De kampen van 2017 zijn weer achter de rug en we vonden het allemaal superleuk! We hadden graag nog eens de leidingsploeg en de fouriers willen bedanken voor

Nadere informatie

Het scoutsblad OKTOBER. Het scoutsblad oktober 1

Het scoutsblad OKTOBER. Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad OKTOBER Het scoutsblad oktober 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Verkennerbar... 6 Speelhoekje... 7 Doolhof... 8 Zoek de verschillen...

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2014 De zomervakantie

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Geitje mei - juni. Ik ben niet zo blij-hij-hij; Het jaar is bijna voorbij-hij-hij!!!!

Geitje mei - juni. Ik ben niet zo blij-hij-hij; Het jaar is bijna voorbij-hij-hij!!!! Geitje mei - juni Ik ben niet zo blij-hij-hij; Het jaar is bijna voorbij-hij-hij!!!! 1 Voorwoord Beste ouders, leden en sympathisanten van den 28, Dit is (jammer genoeg) alweer het laatste Geitje van dit

Nadere informatie

30 september. 7 oktober. 14 oktober. 14u-17u

30 september. 7 oktober. 14 oktober. 14u-17u 30 september 14u-17u Assepoester is haar aardappelen kwijtgeraakt en wij moeten die voor haar zoeken, daarom spelen we vandaag het grote PATATTENSPEL!! Als we alle patatten vinden, krijgen we een mooie

Nadere informatie

Beste Vincies en ouders, De maand maart is voorbij en we blikken terug op een geslaagde Kaas & Wijnavond. Bedankt aan iedereen die kwam meegenieten

Beste Vincies en ouders, De maand maart is voorbij en we blikken terug op een geslaagde Kaas & Wijnavond. Bedankt aan iedereen die kwam meegenieten Beste Vincies en ouders, De maand maart is voorbij en we blikken terug op een geslaagde Kaas & Wijnavond. Bedankt aan iedereen die kwam meegenieten op deze fantastische avond. Een ander hoogtepunt in maart

Nadere informatie

Roche en Ardenne Zaterdag 10 februari

Roche en Ardenne Zaterdag 10 februari 37 ste jaargang: 2017-2018 Maand: Januari 2018 Nummer: 5 P409906 Nieuwjaarszingen @ W Hei Zondag 31 december Winterwandeling @ Roche en Ardenne Zaterdag 10 februari Afzendadres en VU St.-Aloysiusscouts

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1 Het scoutsblad December Het scoutsblad december 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Verkennerbar... 6 Speelhoekje... 7 Doolhof... 8 Zoek de verschillen...

Nadere informatie

Maandlijst December Januari

Maandlijst December Januari Maandlijst December Januari Jaarthema 2013-2014 Algemene informatie - Zoals in de infobundel staat, zal de maandlijst enkel nog via onze site verkrijgbaar zijn (www.kljstrijtem.be). Moest dit een probleem

Nadere informatie

Allerliefste Jogi s en ouders

Allerliefste Jogi s en ouders Allerliefste Jogi s en ouders Hieronder kunnen jullie al onze activiteiten terugvinden voor de volgende maanden van het scoutsjaar. Er staat ons nog heel wat leuks te wachten, neem snel een kijkje! Driekoningen,

Nadere informatie

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat:

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat: Paretter juni Beste ouders, Nu de inschrijvingen achter de rug zijn is het uitkijken naar het kamp!! We hopen dat al onze leden de smaak te pakken hebben na een spetterend takweekend en dat hun zin om

Nadere informatie

De Stafkaart. Maandblad van scouts 43 e St.-Benedictus Mortsel dorp (verschijnt niet in juli en augustus)

De Stafkaart. Maandblad van scouts 43 e St.-Benedictus Mortsel dorp (verschijnt niet in juli en augustus) De Stafkaart Maandblad van scouts 43 e St.-Benedictus Mortsel dorp (verschijnt niet in juli en augustus) De Stafkaart, december 2018 De redactie: Quinten De Clerck Lense Praats Hoe artikels binnenbrengen?

Nadere informatie

Hallo allerliefste jogi s en ouders!

Hallo allerliefste jogi s en ouders! Hallo allerliefste jogi s en ouders! Hopelijk hebben jullie goed gefeest, lekker gegeten en hebben jullie veel zin om het scoutsjaar verder te zetten! Een aantal belangrijke data dit Pinkertje zijn: 11

Nadere informatie

Hallo allerliefste jogi s en ouders!

Hallo allerliefste jogi s en ouders! Hallo allerliefste jogi s en ouders! Hopelijk hebben jullie goed gefeest, lekker gegeten en hebben jullie veel zin om het scoutsjaar verder te zetten! Een aantal belangrijke data dit Pinkertje zijn: 11

Nadere informatie

Kajogi Kabouters SEPTEMBER

Kajogi Kabouters SEPTEMBER Kajogi Kabouters SEPTEMBER Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

Het was weer een topper van een groepsweekend! Bedankt voor jullie enthousiasme en. aanwezigheid! Scouteske groetjes, jullie leiding, jins en fouriers

Het was weer een topper van een groepsweekend! Bedankt voor jullie enthousiasme en. aanwezigheid! Scouteske groetjes, jullie leiding, jins en fouriers Het was weer een topper van een groepsweekend! Bedankt voor jullie enthousiasme en aanwezigheid! Scouteske groetjes, jullie leiding, jins en fouriers Maart 2016 Hallo allemaal Februari hebben we in schoonheid

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders, sympathisanten De eerst maand van het jaar is weeral voorbijgevlogen, januari was weer een topmaand weer enkele extra leden voor de jongste

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht.

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. September Oktober 2018 Zondag 2 september 2018 Geen activiteit De +14 en leiding hebben zaterdag 1 september oudijzerslag om de kas van KLJ te

Nadere informatie

DE ROZE HUISKRANT. Interview met onze stagiaire DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE.

DE ROZE HUISKRANT. Interview met onze stagiaire DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE. DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE.VERCAEMER @DE-LELIE.BE Krantje 26 DE ROZE HUISKRANT Juli 2013 Interview met onze stagiaire We hebben sinds 4 februari een stagiaire,

Nadere informatie