ü ü ü Merkonafhankelijk en cloud geïntegreerd Efficïent samenwerken Intramuraal Merkonafhankelijk & extramuraal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ü ü ü Merkonafhankelijk en cloud geïntegreerd Efficïent samenwerken Intramuraal Merkonafhankelijk & extramuraal"

Transcriptie

1 ü ü ü Intramuraal Efficïent samenwerken & extramuraal Merkonafhankelijk Merkonafhankelijk en cloud geïntegreerd

2 De samenwerking met mijn collega s is nog nooit zo eenvoudig en efficïent geweest. Kwaliteit van leven, comfort, zelfredzaamheid en een gevoel van vrijheid voor de de cliënten binnen uw zorgorganisatie. Dat is wat wij als Eurocom Group nastreven met het CQ-Net Server platform. CQ-Net Server CQ-Net Server (voorheen ComServer) is al ruim 10 jaar de meest betrouwbare en IP gebaseerde oplossing voor o.a. verpleegoproep, domotica en berichtcommunicatie. Dit resulteert vandaag de dag in een breed inzetbaar concept dat zowel in zorginstellingen als bij mensen thuis inzetbaar is. De scheiding tussen in- en extramuraal wonen wordt namelijk steeds vager en de trend om langer thuis te blijven wonen is duidelijk zichtbaar. Dat heeft als gevolg dat niet alleen de manier van zorgverlening, maar ook de techniek verandert. Met CQ-Net Server kunt u merkonafhankelijk verschillende systemen aan elkaar koppelen en met hetzelfde gemak geavanceerde CQ-Net Live cloud diensten daar aan toevoegen. CQ-Net Live is het cloud samenwerkings platform voor veiligheid- en comfortapplicaties in de zorg. Met CQ-Net Live is het mogelijk om alle betrokkenen in zowel het intramurale als het extramurale zorgproces, zoals vrijwilligers, mantelzorgers, professionals en meldkamers, te laten samenwerken. CQ-Net Server is standaard verbonden met CQ-Net Live en samen ondersteunen ze uw zorgorganisatie zodat u uw cliënten in deze verschillende woonomgevingen van de benodigde zorg kunt voorzien.

3 Geavanceerde berichtcommunicatie Verpleegoproep Gecentraliseerde alarmopvolging Dwaalpreventie & -detectie (Leefcirkels) Merkonafhankelijk koppelen Toepassingen CQ-Net Server Stille ontruiming Cliënt monitoring Domotica (Video-) intercom & toegangscontrole Beheer & rapportage Waarom CQ-Net Server? Besparen Merkonafhankelijk ü op kosten ü integreren ü Stap voor stap migratie van bestaande systemen naar een cloud gebaseerde nieuwe oplossing

4 Geavanceerde berichtcommunicatie De keuze voor het type communicatiesysteem dient naadloos aan te sluiten bij het zorgproces. Het doeltreffend informeren van zorgverleners is namelijk erg belangrijk om een efficiënte manier van werken te realiseren. Om die reden beschikt CQ-Net Server over koppelingen met diverse WiFi, (IP-)DECT, paging en Private GSM systemen van verschillende fabrikanten. Daarnaast is het door de integratie met CQ-Net Live mogelijk om SMS berichten te versturen naar iedere GSM en Push notificaties naar de CQ-Mobile app. CQ-Net Server kan berichten met verschillende prioriteiten doorgeven waardoor de urgentie van het bericht snel duidelijk is. Ook dit draagt bij aan een efficiënte manier van werken en een adequate opvolging van alarmen. Het kan voorkomen dat een zorgverlener in een (nood)situatie terechtkomt waarbij snel hulp nodig is. CQ-Net Server biedt in combinatie met het gekozen communicatiesysteem diverse mogelijkheden voor persoonsbeveiliging. Voorbeelden daarvan zijn een druk op de alarmknop, man down en tear off, al dan niet voorzien van plaatsbepaling. Verpleegoproep Om een zo veilig mogelijke leef- en woonomgeving te creëren voor cliënten, bieden zorgorganisaties hen de mogelijkheid een zorgalarm te maken. Of deze cliënt nu binnen een zorginstelling woont of daar buiten, de mogelijk-heid om te kunnen alarmeren is altijd een vereiste. Vandaar dat CQ-Net Server verschillende manieren van verpleegoproep biedt die toepasbaar zijn in zowel een intramurale als extramurale zorgomgeving. Naast een bekabelde oplossing behoort een draadloze variant met eventueel spraak of plaatsbepaling ook tot de mogelijkheden. Dus of het nu gaat om een traditionele drukknop aan de muur, een geavanceerde halszender of een willekeurig ander systeem (merkonafhankelijk), CQ-Net Server sluit altijd aan bij de wensen van uw zorgorganisatie. Dwaalpreventie en detectie (Leefcirkels) Een zorgorganisatie met een huiselijk en open karakter wordt zeer gewaardeerd door zowel bewoners, medewerkers als bezoekers. Om dit te bevorderen biedt CQ-Net Server dwaaldetectie. Deze oplossing waarschuwt een zorgverlener wanneer een bewoner ongeoorloofd een bepaalde ruimte betreedt of verlaat. Dwaalpreventie is hierop een unieke toevoeging die deuren automatisch sluit voor bewoners zodat ze een ruimte niet kunnen betreden. Hierdoor neemt het dwalen van bewoners sterk af waardoor een zorgverlener minder vaak in actie hoeft te komen. Omdat de zelfredzaamheid per bewoner verschilt, werkt CQ-Net Server met niveaus waarmee zogenaamde leefcirkels gecreëerd kunnen worden.

5 Beheer & rapportage Vaak bestaat de behoefte om flexibel om te kunnen gaan met de inzet van sensoren bij cliënten. Zorgverleners willen graag zelf kunnen bepalen op welke manier cliënten gemonitord worden. Dit kan van dag tot dag verschillen, zij kennen de cliënten immers het beste. Daarnaast wil een beheerder zelfstandig kleine mutaties kunnen aanbrengen in de werking van het zorgsysteem. Met de gebruiksvriendelijke webportal hoeft in veel gevallen geen beroep te worden gedaan op de leverancier. Het rapporteren van zorg wordt steeds belangrijker. Alarmeren bewoners veel, of juist weinig? Ontvangen cliënten daadwerkelijk de hulp die ze nodig hebben, of krijgen ze wellicht meer zorg dan vooraf ingeschat? Hoe snel worden bewoners eigenlijk geholpen na het maken van een alarm? Met de rapportagemogelijkheden die CQ-Net Server biedt, is in bovenstaande aspecten een helder inzicht te verkrijgen. (Video-) intercom en toegangscontrole In een gebouw met een centrale voordeur wordt vaak (video-) intercom toegepast, zo ook bij zorgorganisaties. CQ-Net Server (video-) intercom integreert op een unieke manier met de zorgoplossing. Hierdoor is het voor de cliënt mogelijk om met een halszender alarm te maken én bijvoorbeeld de voordeur te openen. De (video-) intercomunit beschikt naast de standaard intercomfunctionaliteit over een alarm- en herstelknop. Dit maakt een traditionele oplossing overbodig. Met CQ-Net Server toegangscontrole krijgen bewoners en medewerkers eenvoudig toegang tot een woning of ruimte middels een elektronische sleutel. Aanvullend behoort voor een medewerker conditionele toegang, bijvoorbeeld op basis van tijd of alarmstatus van een woning, tot de mogelijkheden. Stille ontruiming In zorgorganisaties wordt vaak stille ontruiming verplicht gesteld vanuit de overheid. Met de CQ-Net UMI wordt een brandmelding snel en nauwkeurig doorgezet naar de daarvoor aangestelde personen die vervolgens actie kunnen ondernemen. Daarnaast is het mogelijk om de brandmeldingen door te zetten naar CQ-Net Server of een oproepsysteem van derden en ook naar de CQ-Mobile app zodat medewerkers of vrijwilligers die buiten het pand aanwezig zijn ook snel opgeroepen kunnen worden. Met deze oplossing is stille ontruiming op een project volgens de wettelijke norm NEN2575 probleemloos te certificeren.

6 Domotica Het begrip domotica is een verzamelwoord voor elektronische communicatie tussen toepassingen in een woning. Domotica kan ouderen een helpende hand bieden in hun woonomgeving en zorgt voor meer wooncomfort. CQ-Net Server biedt de bewoner bijvoorbeeld bediening van zonwering, gordijnen en deuren met een halszender. Ook het kunnen schakelen van verlichting, wanneer iemand een zorgalarm heeft gemaakt, is een veel voorkomende situatie. Gecentraliseerde alarmopvolging CQ-Net Server biedt de mogelijkheid tot centrale alarmopvolging in de vorm van een desk of webapplicatie. Deze kan uitgevoerd worden op afdelings-, locatie of organisatieniveau. In sommige situaties kan het namelijk voor een zorgverlener handig zijn om alarmen duidelijk op een rij te hebben, zichtbaar op een scherm. Op deze manier kunnen cliënten eenvoudig worden gemonitord vanaf bijvoorbeeld een zusterpost of zorgcontactcentrum. Ook kan vanaf deze plek het alarm worden afgehandeld met ondersteuning van spraak en beeld. Cliënt monitoring Een veilige leefomgeving draagt bij aan het welzijn van een bewoner in een zorgorganisatie en aan een gerust gevoel bij hun familie. Daarom is het voor de zorgverlener belangrijk om te weten hoe het gaat met een cliënt. CQ-Net Server biedt diverse mogelijkheden om de zorgverlener te ondersteunen en ontzorgen bij het monitoren van bewoners. Welzijnscontrole is één van die mogelijkheden; een cliënt dient een bepaalde actie te verrichten vóór een bepaalde tijd. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om het indrukken van de welzijns-knop of het openen van een deur. Gebeurt dit niet, dan wordt de zorgverlener geïnformeerd. Een andere mogelijkheid om cliënten te monitoren is akoestische bewaking. Een zorgverlener wordt direct geïnformeerd wanneer er een instelbaar geluidsniveau op een kamer is overschreden. Doordat er continu geluid wordt opgenomen, kunnen fragmenten van voor, tijdens en na het akoestisch alarm teruggeluisterd worden. Hierdoor krijgt de zorgverlener snel een indruk van hetgeen zich afspeelt bij een cliënt. Nog een stap verder gaat het monitoren van cliënten op basis van open standaarden. Indien afspraken met betrekking tot privacy dit toelaten, dan biedt monitoring met camera s de beste ondersteuning voor medewerkers. Of een cliënt nu bijvoorbeeld proactief een alarm maakt of onbewust een sensor activeert, op het moment dat de verzorging geïnformeerd is, bestaat direct de mogelijkheid om te zien wat er aan de hand is. Scanning kan toegepast worden op het moment dat er behoefte bestaat om cliënten proactief te monitoren. Met deze technologie kunnen cliënten beluisterd worden, wel of niet voorzien van videobeelden. Wanneer door een zorgverlener een situatie wordt gesignaleerd waarin hulp of speciale aandacht vereist is, dan kan er direct op worden geacteerd.

7 üverkrijgbaar als Software Suite en pre-installed boxed solution ü Tevens geschikt voor een virtuele omgeving CQ-Net Server centraal De intramurale zorgmarkt in Nederland wordt steeds kleinschaliger en zorgorganisaties steeds groter. Door de geografische spreiding is de systeemapparatuur op meer plekken nodig dan voorheen waardoor techniek in verhouding duurder kan worden. CQ-Net Server biedt de oplossing voor dit probleem en kan op een centrale locatie geïnstalleerd worden. Via WAN verbindingen kan CQ-Net Server communiceren met kleinschalige zorglocaties. Dit scheelt niet alleen in de kosten maar zorgt ook voor een schaalbaar en uniform systeem binnen een zorgorganisatie. Wanneer er gekozen wordt voor meerdere CQ-Net Servers dan ontstaat er een extra dimensie door ze te verbinden met CQ-Net Live, het centrale hart van de oplossing. Medewerkers kunnen met de CQ-Mobile app iedere oproep op dezelfde manier afhandelen. Of dit nu van een intramurale afdeling af komt of van een cliënt die zelfstandig thuis woont. Met deze uniformiteit wordt ook flexibel werken voor zorgverleners gemakkelijker. Op elke locatie wordt namelijk op dezelfde manier gewerkt, met hetzelfde systemen.

8 Mijn CQ-Net Live Met CQ-Net Live of met de CQ-Mobile app kunnen zorgverleners eenvoudig hun beschikbaarheid aangeven en alarmen afhandelen. Dankzij de integratie van CQ-Net Server met CQ-Net Live kunnen SMS en Push notificaties gestuurd worden naar de CQ-Mobile app als alternatief voor bijvoorbeeld een DECT-systeem. Daarnaast kan er gekoppeld worden met andere CQ-Net Servers, zorgcentrales en verpleegoproepsystemen van derden. Hiermee wordt een landelijke zorg Cloud gecreëerd. Dit maakt het mogelijk om met één oplossing flexibel en toch op een uniforme manier te werken in de volledige breedte van de zorgmarkt, zowel intramuraal als extramuraal. Met CQ-Net Live is het mogelijk om alle betrokkenen in het zorgproces, zoals vrijwilligers, mantelzorgers, professionals en meldkamers te laten samenwerken. Eurocom Group Esp AE Eindhoven Nederland +31 (0) Made in EU Eurocom Group - v.02 - juni 2015

ONBEZORGD NAAR UW FAVORIETE BESTEMMING

ONBEZORGD NAAR UW FAVORIETE BESTEMMING ONBEZORGD NAAR UW FAVORIETE BESTEMMING Welkom bij Care Traffic Control, het platform voor zorg(im)migratie. De keuze van uw bestemming hangt af van waar u vandaan komt en waar u in de toekomst naartoe

Nadere informatie

INEX 500. Zekerheid in zorgcommunicatie. Spil, poortwachter en management tool. Zelfstandig wonen met de zekerheid van zorg bij u thuis

INEX 500. Zekerheid in zorgcommunicatie. Spil, poortwachter en management tool. Zelfstandig wonen met de zekerheid van zorg bij u thuis Van Breda Zekerheid in zorgcommunicatie www.vanbreda.nl INEX 500 Spil, poortwachter en management tool AlBireo thuis Zelfstandig wonen met de zekerheid van zorg bij u thuis VAN BREDA Service en persoonlijk

Nadere informatie

Xelion Zorg Communicatie System

Xelion Zorg Communicatie System Xelion Zorg Communicatie System Document informatie Xelion bv Datum: december 2013 Staalweg 40 Versie: 1.4 Postbus 88, 2600 AB, Delft Type: White paper Tel: 015 2511 411 E-mail: info@xelion.nl Xelion Zorg

Nadere informatie

In deze uitgave: we kijken vooruit naar cloud computing

In deze uitgave: we kijken vooruit naar cloud computing In deze uitgave: we kijken vooruit naar cloud computing Cloud computing Cloud computing is het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens. De term is afkomstig

Nadere informatie

TOTAALOPLOSSING VOOR EIGENTIJDSE DIENSTVERLENING EN EFFECTIEVE COMMUNICATIE IN HET ZIEKENHUIS

TOTAALOPLOSSING VOOR EIGENTIJDSE DIENSTVERLENING EN EFFECTIEVE COMMUNICATIE IN HET ZIEKENHUIS TOTAALOPLOSSING VOOR EIGENTIJDSE DIENSTVERLENING EN EFFECTIEVE COMMUNICATIE IN HET ZIEKENHUIS 2 ASCOM ZIEKENHUIS TOTAALOPLOSSING Ziekenhuizen staan onder druk door het streven naar de beste zorg voor de

Nadere informatie

Stand van zaken van telecomvoorzieningen in de ZIEKENHUIS TELECOM REFERENTTIE- ARCHITECTUUR

Stand van zaken van telecomvoorzieningen in de ZIEKENHUIS TELECOM REFERENTTIE- ARCHITECTUUR Stand van zaken van telecomvoorzieningen in de ZIEKENHUIS TELECOM REFERENTTIE- ARCHITECTUUR INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 3 1.1 Diverse telecomvoorzieningen in ziekenhuizen 3 1.2 Onderzoek naar de stand van

Nadere informatie

Park Mariëndaal. Technisch Programma van Eisen. Vestia ZZG zorggroep Stichting ExperTel. Levering, installatie en onderhoud van:

Park Mariëndaal. Technisch Programma van Eisen. Vestia ZZG zorggroep Stichting ExperTel. Levering, installatie en onderhoud van: Technisch Programma van Eisen Park Mariëndaal Vestia ZZG zorggroep Stichting ExperTel Levering, installatie en onderhoud van: o o o o o LAN Zorgdomotica/ verpleegroep Communicatieplatform en telefonie

Nadere informatie

YOUR SOURCE IN SECURITY & CARE OVER IP INDEX 1-2. Over Xserius 3-14. Producten 1. IP Camera 2. Toegang 3. Recording 4.

YOUR SOURCE IN SECURITY & CARE OVER IP INDEX 1-2. Over Xserius 3-14. Producten 1. IP Camera 2. Toegang 3. Recording 4. YOUR SOURCE IN SECURITY & CARE OVER IP INDEX Geachte relatie, Over Xserius 1-2 Met dit boek geven wij u een compleet beeld van onze innovatieve producten en totaaloplossingen waarmee u uw klanten een uniek

Nadere informatie

De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management

De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management Tijd om grenzen te verleggen. Sommige industrieën accepteren bestaande tekortkomingen als onveranderbaar. Maar om echt te kunnen voorzien

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Televic

Inhoudsopgave. Televic Inhoudsopgave Televic Inhoudsopgave: Televic - Televic algemeen - 000229 - interaxio p. 1-6 - interaxio p. 7-12 - interaxio deurvideo intercom - 000302 - Axio Mobility p. 1-4 - Axio Mobility p. 5-8 -

Nadere informatie

Virtual Fitness by First Impression

Virtual Fitness by First Impression Virtual Fitness by First Impression De Virtual Fitness Mediaplayer van First Impression is het meest geavanceerde systeem op de markt voor het inplannen en afspelen van virtuele groepslessen. De combinatie

Nadere informatie

Meer met minder. Na een fusie is onze telefonie-omgeving twee keer zo groot en bevat ook nog eens twee verschillende merken.

Meer met minder. Na een fusie is onze telefonie-omgeving twee keer zo groot en bevat ook nog eens twee verschillende merken. Meer met minder Na een fusie is onze telefonie-omgeving twee keer zo groot en bevat ook nog eens twee verschillende merken. Toch ben ik Met zorg samengesteld niet twee keer zoveel tijd kwijt aan beheer.

Nadere informatie

CONTACT MET ZORG VERBONDEN INNOVATIE EN INTERACTIE TIJDENS SEMINARIE PERSONENALARMERING

CONTACT MET ZORG VERBONDEN INNOVATIE EN INTERACTIE TIJDENS SEMINARIE PERSONENALARMERING Nummer 2 - mei 2011 CONTACT RELATIEMAGAZINE VAN ASCOM MET ZORG VERBONDEN INNOVATIE EN INTERACTIE TIJDENS SEMINARIE PERSONENALARMERING Belgisch seminarie personenalarmering en thuiszorg. p. 1 Langer thuis

Nadere informatie

Slimme bouwstenen voor uw bedrijfscommunicatie. Pasklare oplossingen voor Siemens

Slimme bouwstenen voor uw bedrijfscommunicatie. Pasklare oplossingen voor Siemens Slimme bouwstenen voor uw bedrijfscommunicatie Pasklare oplossingen voor Siemens SDC Connect Pasklare oplossingen in bedrijfscommunicatie Benieuwd welke oplossing SDC Connect voor uw branche ontwikkeld

Nadere informatie

Telefonie oplossingen van AVtel

Telefonie oplossingen van AVtel Telefonie oplossingen van AVtel Flexibel en efficiënt Van 9 tot 5 op kantoor met een typemachine op uw bureau en telefoon bij de hand. Dat tijdperk is al lang voorbij. Werken anno nu gebeurt in loondienst

Nadere informatie

Alcatel-Lucent OmniPCX Enterprise. Stap voor-stap naar een slimme manier van communiceren

Alcatel-Lucent OmniPCX Enterprise. Stap voor-stap naar een slimme manier van communiceren Alcatel-Lucent OmniPCX Enterprise Stap voor-stap naar een slimme manier van communiceren Uw telefonische bereikbaarheid optimaal gegarandeerd Wanneer u voor de keuze staat een nieuwe telefonieoplossing

Nadere informatie

KETENINTEGRATIE. Service Management Simplified

KETENINTEGRATIE. Service Management Simplified KETENINTEGRATIE Service Management Simplified 2 KETENINTEGRATIE CONTENTS 04 GEMEENTE LELYSTAD OPENT DEUREN MET TOPDESK EN UMRA 06 OP ÉÉN LIJN MET UW LEVERANCIER 08 INEN15221 HELPT BIJ REGIE VOEREN 3 KETENINTEGRATIE

Nadere informatie

Whitepaper. Van telefonie naar Unified Communications. De concrete winst voor mkb-organisaties.

Whitepaper. Van telefonie naar Unified Communications. De concrete winst voor mkb-organisaties. Whitepaper Van telefonie naar Unified Communications. De concrete winst voor mkb-organisaties. Er vindt een snelle verschuiving plaats van telefooncentrales naar Unified Communications oplossingen. Bedrijven

Nadere informatie

Werken waar en wanneer je maar wilt. Siemens OpenScape. Voor communicatie en samenwerking

Werken waar en wanneer je maar wilt. Siemens OpenScape. Voor communicatie en samenwerking Werken waar en wanneer je maar wilt Siemens OpenScape Voor communicatie en samenwerking Werken waar en wanneer u maar wilt Spin in uw eigen communicatieweb Het begrip het nieuwe werken is geaccepteerd

Nadere informatie

Toepassing domotica. Ondersteuning bij het wonen voor de doelgroep lichamelijk. en/of verstandelijk gehandicapten

Toepassing domotica. Ondersteuning bij het wonen voor de doelgroep lichamelijk. en/of verstandelijk gehandicapten Toepassing domotica Ondersteuning bij het wonen voor de doelgroep lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapten anno 2007 Toepassing domotica Ondersteuning bij het wonen voor de doelgroep lichamelijk

Nadere informatie

ILLUSTRATIE VOORZIJDE

ILLUSTRATIE VOORZIJDE uitgave 3 juni 2014 ILLUSTRATIE VOORZIJDE Open for Support, afgekort O4S, is een leverancier van datacenter diensten. O4S levert geen individuele diensten of producten. Wij leveren een uniek totaalconcept

Nadere informatie

DRAADLOZE COMMUNICATIE-INFRASTRUCTUUR VOOR DE ZORGSECTOR

DRAADLOZE COMMUNICATIE-INFRASTRUCTUUR VOOR DE ZORGSECTOR DRAADLOZE COMMUNICATIE-INFRASTRUCTUUR VOOR DE ZORGSECTOR In het artikel 'Voice over IP (VoIP) - een revolutie of een hype?' (zie Kennisplein Bouwcollege of het tijdschrift TG van april 2005) is beschreven

Nadere informatie

BEURSMAGAZINE. Inclusief interessante aanbiedingen! VOORJAARSACTIE VERLENGD! Wij heten u welkom op stand 01.100 van 4 t/m 6 juni!

BEURSMAGAZINE. Inclusief interessante aanbiedingen! VOORJAARSACTIE VERLENGD! Wij heten u welkom op stand 01.100 van 4 t/m 6 juni! BEURSMAGAZINE VOORJAARSACTIE VERLENGD! We vieren het voorjaar nog wat langer en daarom is de actieperiode van actiemagazine 2 verlengd tot woensdag 31 juli. Wij heten u welkom op stand 01.100 van 4 t/m

Nadere informatie

VOICE over. Mobiel tenzij. Mobieltje van de zaak. mobiel werken. Alle mogelijkheden van mobiel werken op een rij. Wat betekent. voor u?

VOICE over. Mobiel tenzij. Mobieltje van de zaak. mobiel werken. Alle mogelijkheden van mobiel werken op een rij. Wat betekent. voor u? VOICE over MAGAZINE VOOR DE OVERHEID I NR. 3 april 2013 Mobiel tenzij Wat betekent mobiel werken voor u? Mobieltje van de zaak of liever uw eigen smartphone Alle mogelijkheden van mobiel werken op een

Nadere informatie

Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie

Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie Inhoudsopgave Tijd om het beter te doen! 3 1. Optimale bereikbaarheid 5 2. Beter samenwerken 7 3. Veiligheid 9 4. Kosten & beheersbaarheid

Nadere informatie

Werken waar en wanneer je maar wilt. Siemens OpenScape. Voor communicatie en samenwerking

Werken waar en wanneer je maar wilt. Siemens OpenScape. Voor communicatie en samenwerking Werken waar en wanneer je maar wilt Siemens OpenScape Voor communicatie en samenwerking 2 Werken waar en wanneer u maar wilt Spin in uw eigen communicatieweb Het begrip het nieuwe werken is geaccepteerd

Nadere informatie

DE INRICHTING VAN EEN GEMEENTELIJK KCC 2013 EEN MITEL WHITE PAPER

DE INRICHTING VAN EEN GEMEENTELIJK KCC 2013 EEN MITEL WHITE PAPER DE INRICHTING VAN EEN GEMEENTELIJK KCC 2013 EEN MITEL WHITE PAPER INHOUD INLEIDING...1 INTEGRATIE KANALEN...2 SCHEIDING FRONT EN BACKOFFICE...2 BEREIKBAARHEID BACKOFFICE...3 MOBIEL BEREIKBAAR...3 DE PRAKTIJK:

Nadere informatie

White paper: introductie van Cloud Computing

White paper: introductie van Cloud Computing White paper: introductie van Cloud Computing Introductie Cloud computing De explosieve groei van cloud oplossingen en diensten in de afgelopen periode is een situatie die vergelijkbaar is met de meeste

Nadere informatie

Whitepaper Het klantcontactmodel. De weg naar onderscheidend klantcontact

Whitepaper Het klantcontactmodel. De weg naar onderscheidend klantcontact Whitepaper Het klantcontactmodel 1 Inleiding Hoe belangrijk is klantcontact voor uw organisatie? Hebt u uw klantcontactproces dik voor elkaar of hebt u het gevoel dat het beter kan? Hoe doen andere organisaties

Nadere informatie

KPN Secure Mail Dienstbeschrijving

KPN Secure Mail Dienstbeschrijving KPN Secure Mail Dienstbeschrijving 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1. Veiligheid en betrouwbaarheid 3 1.2. Gebruiksvriendelijkheid 3 1.3. Beheersbaarheid 3 1.4. Betaalbaarheid 3 2. Verzekerde kwaliteit

Nadere informatie